sorena_ir_army

بررسی مسیر های تحریم برای صفر کردن صادرات نفت توسط آمریکا و اقدامات متقابل ج.ا

Recommended Posts

این بحث مذاکرات دو مورد هست که یکی اش کم کم خودشو نشون داد و ما برای مورد دوم بعد از یک قرن به نتیجه ای نرسیدیم.

ببینید مورد اول جنبه سلبی قضیه است یعنی همیشه بحث داخلی بوده که با غرب و مخصوصا آمریکا تعامل و مذاکره بکنیم یا نکنیم یا شکل این تعامل چطور باشه ( برابر و از موضع احترام و عزتمندی) و بعد اون رفتار تحقیرآمیز و زورگویانه ترامپ و ونس با زلنسکی و به نظرم پاسخ خوب زلنسکی در اون دیدار مواردی که قرن ها شعارش داده میشه (استعمار و استثمار غرب و مزاحم دونستن ما و میل اونها برای استیلای بر ما و حذف ما برای دستیابی به منابع خاورمیانه و ...) خودشو کامل نشون داد و باید از ترامپ تشکر کرد که اون دیدار مضحک رو به بهترین نحو انجام داد تا بدونیم بعد قرن ها اون دید استعماری غرب به دنیا از بین نرفته.

مورد دوم جنبه ایجابی ماجراست یعنی خب اصلا بیخیال گزینه مذاکره (که همیشه هم تمایل ما از موضع ضعف و به خاطر شرایط نابسامان بودن شرایط داخلی ماست).چه راه حلی وجود داره که ما بتونیم با آمریکا مذاکره نکنیم و 

  • بتونیم اثر تحریم هارو تا حد زیادی از بین ببریم و صادرات و واردات قابل قبولی داشته باشیم  و بتونیم ارز وارد کشور کنیم.
  • بتونیم مشکلات اقتصادی و طبیعتا اجتماعی و... جامعه مثل تورم و فقر روزافزون رو پوشش بدیم.
  • بتونیم به گروه های نیابتی خودمون هم سالها فردین وار بهشون کمک کردیم، کمک هامونو ادامه بدیم تا نفوذ منطقه ای مون از بین نره.
  • بتونیم جذب سرمایه خارجی داشته باشیم تا روند توسعه مناسبی نسبت به رقبایی مثل عربستان یا ترکیه داشته باشیم.

سالها جریانات مقابل ما یعنی دموکرات و جمهوری خواه ها به ترتیب هویج و چماق نشون ما دادند و یا مارو سرکار گذاشتند یا کلا زدن زیر میز بازی و دولتمردان ما اعم از اصلاح طلب و اصولگرا بر مذاکره یا عدم مذاکره تاکید داشتند ولی به نظر من نه روش اصلاح طلبان در انتخاب به زعم خودشون انتخاب بد از بین بد و بدتر مطلوبه و نه روش اصولگراها چون بجز مذاکره یا عدم مذاکره هیچ دو گروه سیاسی کشور  برنامه ای برای مقابله با تحریم ندارند و تجربه 20 ساله این رو نشون داده که در این مدت نتونستن هیچ برنامه مدون و هوشمندانه برای تحقق 4 هدف بالا یا حداقل بخشی از اون داشته باشند. سالها قبل و در زمان مرحوم دکتر مصدق ما سیاست موازنه منفی رو داشتیم و اگرچه در ابتدا با موفقیت خوبی در مقابله با بریتانیا همراه بود ولی به خاطر نداشتن همون راهکار برای مقابله با فشار غرب اون دولت هم سقوط کرد.  از دوگانه مذاکره - عدم مذاکره عبور کنیم و ورای این بازی های سیاسی دو جریان کشور به این بیندیشیم  که چیکار کنیم که بتونیم اثر تحریم هارو کاهش بدیم یا ابزارهای خوبی برای مذاکره از جنبه برابر داشته باشیم؟ اون دیدار ترامپ با زلنسکی نشون داد که گول خودمون یا دشمن که نمیتونیم بزنیم که بگیم شرایطمون خوبه و با سیلی صورتمونو سرخ کنیم. در این دوره زمانه دشمن ابزار کافی برای پایش شرایط داخلی ما برای فشار بر ما داره (همچنانکه از زمان قاجار و وابستگی دولتمردان ما به انگلیس یا روسیه غرب داشته).به نظرم از زمان شروع این مسئله هسته ای هیچ دولتی به فکر راه حل های ایجابی برای مقابله با تحریم ها نبودن و یه سری شعار دادن و فقط صبر کردن دولتشون تموم بشه و با کوهی از مشکلات این مسئله تحریم رو تحویل دولت بعدی بدن.

ویرایش شده در توسط aminf14
  • Like 2
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
  نقل قول

جینسا پیشنهاد می‌دهد که ایالات متحده باید با متحدان اروپایی خود هماهنگی نزدیک داشته باشد تا از ریاست مساعد شورای امنیت در ماه‌های آوریل و مه ۲۰۲۵ برای پیشبرد موفقیت‌آمیز مکانیسم بازگشت استفاده کند.این اندیشکده آمریکایی تأکید کرده است که فعال کردن مکانیسم ماشه حداقل باید شش هفته قبل از مهلت پایان یافتن آن در 18 اکتبر 2025 باشه که بدین ترتیب این مکانیسم باید تقریبا تا 1 سپتامبر (10 شهریور 1404) فعال شود به خصوص که در ماه اکتبر روسیه ریاست دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل را بر عهده دارد و حتما باید پیش از ماه اکتبر این مکانیسم فعال شود.این در حالی است که در ماه سپتامبر کره‌جنوبی ریاست دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل را بر عهده دارد و می‌توان اطمینان یافت که این کشور برای فعال کردن مکانیسم ماشه با کشورهای غربی همراهی خواهد کرد.اندیشکده جینسا همچنین پیامدهای ملموس فعال‌سازی مکانیسم ماشه را تشریح می‌کند، از جمله اعمال مجدد ممنوعیت‌های بین‌المللی بر غنی‌سازی اورانیوم، فعالیت‌های مربوط به آب سنگین، انتقال فناوری‌های هسته‌ای و موشکی، و همچنین تحریم تسلیحات متعارف. جینسا معتقد است که این اقدام ایران را در جامعه بین‌المللی منزوی‌تر کرده و هزینه‌های فعالیت‌های مختلف آن را افزایش می‌دهد.

از جمله درخواست رسمی از کشورهای اروپایی برای فعال‌سازی مکانیسم بازگشت، تلاش برای احیای کامل فعالیت‌های کارشناسان سازمان ملل متحد برای نظارت بر تحریم‌های ایران، ایجاد و تامین مالی یک برنامه پشتیبانی فنی تحریم‌ها برای کمک به کشورهای همکار در شناسایی و مقابله با دور زدن تحریم‌های ایران، و همچنین تقویت تیم‌های اجرای تحریم‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا.

 

اندیشکده جینسا تاکید می‌کند که بهتر است ابتدا مکانیسم ماشه فعال شود و سپس مذاکرات با ایران صورت گیرد، زیرا این امر فشار بیشتری بر تهران وارد می‌کند.

 

مکانیسم ماشه قطعا فعال خواهد شد. حتی شاید در معامله ای سر تعرفه ها برای اینکه ظاهر کار حفظ بشه هرچند اروپا از آمریکا مشتاق تر هست به این امر چون اصل ماجرای ما با اروپا هم هست.

 

غرب فرضش عدم خروج قطعی ایران از ان پی تی در صورت فعال کردن مکانیسم ماشه است. تنها به قول خود غربی ها یک تهدید معتبر به خروج از ان پی تی ( در صورتیکه مطمئن باشیم تا حد زیادی غرب به اقدام نظامی اقدام نخواهد کرد ) میتونه مکانیسم ماشه را شاید با احتمال کمی از دستور کار خارج کنه.

 

به هر حال باید یک پلن داشته باشیم. اصولا آمریکا اگر مطمئن باشه روند فعلی برنامه اتمی ما به جایی ختم نمیشه احتمالا صبر میکنه مکانیسم ماشه فعال بشه و در اون صورت یا ایران اقدامی میکنه که به اون بهانه با همراهی جهانی بیشتری حمله میکنه یا خود بندهای قطعنامه های گذشته که فشار مضاعف بر اقتصاد ایران خواهد داشت و خطرات ناشی از اون منجر به جنگی میشه که این بار مشروعیت قانونی هم کسب کرده به زعم غرب ( تصور کنید همه کشورها حتی چین که الان میگه من تحریم های یک جانبه را به رسمیت نمیشناسم ولی عملا به طور رسمی بهش پایبند هست و غیررسمی تنها تا حدودی چند کانال را بازگذاشته هممثل سابق سفت و سخت به تعهدش به تحریم ها اعلام وفاداری! میکنه و به بهانه تحریم های تسلیحاتی متعارف و ... هم ده ها بهانه جهانی برای حمله جور میتونه بشه )

 

 

  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.