IRINavy

راهبرد نیروی دریایی ارتش چیست؟ / آیا ناو هواپیمابر؟!

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

حالا بر فرض که توان و بودجه دستکم یک دهه کشور رو گذاشتیم و یه ناوهواپیمابر ساختیم هواپیماشو از کجا بیاریم ؟؟؟!!!!!!!!!!!!
به نظرم 10 فروند از کلاس 2000 تنی سهند به علاوه 20 فروند از زیردریایی 1200 تنی کلاس فاتح یا قائم خیلی مفیدتر و کاربردی تره.
  • Upvote 3
  • Downvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote name='bigdelimohamad9' timestamp='1376508418' post='329996']
حالا بر فرض که توان و بودجه دستکم یک دهه کشور رو گذاشتیم و یه ناوهواپیمابر ساختیم هواپیماشو از کجا بیاریم ؟؟؟!!!!!!!!!!!!
به نظرم 10 فروند از کلاس 2000 تنی سهند به علاوه 20 فروند از زیردریایی 1200 تنی کلاس فاتح یا قائم خیلی مفیدتر و کاربردی تره.
[/quote]

تا از تولید هواپیماش مطمئن نباشن ! از حمل کننده دریاییش حرف نمیزنن ! :winking:
  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote name='bigdelimohamad9' timestamp='1376508418' post='329996']
حالا بر فرض که توان و بودجه دستکم یک دهه کشور رو گذاشتیم و یه ناوهواپیمابر ساختیم هواپیماشو از کجا بیاریم ؟؟؟!!!!!!!!!!!!
به نظرم 10 فروند از کلاس 2000 تنی سهند به علاوه 20 فروند از زیردریایی 1200 تنی کلاس فاتح یا قائم خیلی مفیدتر و کاربردی تره.
[/quote]

قبلا می گفتند قاهر توانایی پرواز از روی باند کوتاه رو هم داره .... (تامکت ها هم که وظیفه اصلیشون حمایت هوایی دوربرد از ناوهای هواپیما بر بوده ! )
در ضمن بالاخره ما روزی از ساخت کروت ها عبور خواهیم کرد و وقتی به ساخت کروزر برسیم ، ناو هواپیما بر هم برامون مفیده ! اون زمان دیگه جنگی نخواهیم داشت به دلیل قدرتمون ! (وقتی قاهر و کروزر و ناوهواپیمابر و .... داری احتمال جنگ خیلی کمه ! ) ...

اصولا کمی هم آینده نگر باشید !
  • Upvote 4
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
برای من یه سوال پیش اومد توی تاپیک
http://www.military.ir/forums/topic/25392-%D8%A2%DB%8C%D8%A7-%D9%86%D8%A7%D9%88%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%87%D9%88%D8%A7%D9%BE%DB%8C%D9%85%D8%A7%D8%A8%D8%B1-%D8%A7%D8%B2-%D8%A8%DB%8C%D9%86-%D9%85%DB%8C-%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%AF%D8%9F-%D8%A8%D9%84%D9%87-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D9%88/page__st__30
دوستان ناوهای هواپیمابر آمریکایی رو با موشک های خلیج فارس نابود می دونند حالا اگه ما ناو هواپیمابر ساختیم چطوری می تونیم در زمان جنگ ازش حفاظت کنیم ؟؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote name='esygolden' timestamp='1376512250' post='330015']
هزینه و وقت این کار بهتره صرف نیروی هوایی بشه
[/quote]

دوستان چرا خلط مبحث می کنید؟
هرچیزی جای خود داره ! نیروی دریایی بودجه خودش رو داره و نیروی هوایی بودجه خودش رو !

شاید الان به چنین ناوی احتیاج نداشته باشیم ، اما مطمئن باشید در 10 یا 15 سال دیگه حتما به چنین ناوهایی نیاز داریم ، اون هم برای افزایش توان عملیاتی بیرون از مرز های خودمون ! اما 10 سال دیگه اگه تازه شروع کنیم شاید 20 سال دیگه جواب بگیریم ، اما اگر امروز شروع کنیم ، 10 سال دیگه می تونیم شاهد به آب اندازی ناوهای تناژ بالا باشیم .

مشکل ما اینه که فقط میگیم دفاع از مرز هامون ، در صورتی که بهترین دفاع یک حمله تمام عیار خواهد بود ! همیشه هم که دشمن ما آمریکا نیست ، همین کشور های اطراف ما خطرهای بالقوه ای هستند که باید برای اون ها فکری کرد .
ما الان در بهترین حالت توان این رو داریم که اجازه ندیم دشمن وارد ایران بشه ، اما سوالی از شما دارم ، آیا این کافی خواهد بود ؟ یا باید تجهیزات لازم برای ورود به کشور متخاصم رو نیز داشته باشی؟

داشتن بهترین موشک های بالستیک خوبه اما شما باید به جلو حرکت کنیم

یک مثال می زنم ، جزیره دیگو گارسیا در فاصله حدود 3000 کیلومتری ما قرار داره که یکی از پایگاه های مهم نیرو دریایی آمریکا در اونجا قرار داره و انواع بمب افکن های آمریکا درونش هست ، حالا شما می تونی با پدافند مناسب مانع از ورود بمب افکن بشی اما تا زمانیکه این پایگاه از بین نره آماج حملات علیه شما ادامه خواهد داشت و حتما باید توان درگیر شدن با این پایگاه رو داشته باشید .

اما در موضوع حفاظت ناوهای هواپیما بر ، معمولا یک ناوگان ناو هواپیما بر شامل یک زیردریایی ، یک ناو مین روب ، 5-6 عدد فریگیت و 2-3 عدد کروزه . خوب شما فرض کن تا 10 سال دیگه ما لانچرهای عمود پرتاب خلیج فارس رو برای ناو ها طراحی کرده باشیم ، این یک دست بلند برای ناوهای ما خواهد بود. در ضمن زیردریایی های ما نیز جلوتر از ناوگان اصلی برای شناسایی اهداف حرکت خواهند کرد . جز این ها مهمترین دفاع ناو خود جت هاست ! که وظیفه ایجاد حریم امن هوایی رو در برابر دشمنان دارند ! سیستمی مثل کاشتان هم برای دفاع نزدیک باید طراحی کرده باشیم که کار سختی نیست ، فقط باید دو سه عدد از سامانه های فعلی رو با یکدیگر قاطی کنیم ، مثل همون گتلیتگ ضد هوایی (داخل یک پوستری بود) + سامانه یا زهرا و ریموت کنترلر ها....
  • Upvote 8

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
فکر میکنم این خبر مهر تاییدی بر خبر بالایی باشه یا حالا بلعکس

[quote]
[b][color=#ff0000]معاون اداره تحقيقات و جهاد خودكفايي نيروي دريايي ارتش:[/color][/b]
[b][color=#ff0000]ساخت ناوهاي هواپيمابر در نداجا بزودي كليد مي خورد[/color][/b]

جام جم آنلاين: معاون اداره تحقيقات و جهادخودكفايي نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران گفت كه طراحي و ساخت ناوهاي بالگردبر و هواپيمابر در راستاي تحقق نيروي دريايي راهبردي بزودي كليد مي‌خورد.

ناخدا منصور مقصودلو امروز چهارشنبه و در آخرين روز گراميداشت هفته دفاع مقدس در گفت و گو با ايرنا افزود: نيروي دريايي ارتش جمهوري بر اساس 'طرح ولايت' ساخت شناورها در كلاس هاي مختلف زيرسطحي، سطحي و اثرسطحي را در دستور كار دارد.

وي خاطرنشان كرد: اين شناورها كه در كلاس هاي مختلف هستند، با توجه به نيازهاي نيروي دريايي ارتش در حال طراحي و ساخت هستند.

معاون اداره تحقيقات و جهاد خودكفايي نيروي دريايي ارتش خاطرنشان كرد:برخي از اين شناورها در چرخه توليد انبوه قراردارند و برخي ديگر براي نخستين بار تحقيقات بر روي آنها در حال انجام و قرار گرفتن در چرخه ساخت هستند.

ناخدا مقصود لو اظهارداشت: از جمله شناورهايي كه براي نخستين بار در كشور تحقيقات براي ساخت آنها در حال انجام است،ناوشكن ها و زيرسطحي هاي سنگين و شناورهاي اثر سطحي هستند.

وي تصريح كرد: از جمله شناورهاي در حال ساخت كه مراحل نهايي خود را طي مي كنند ،ناوشكن جماران 2 (ولايت) است و شاخص ترين شناور سنگين در حال ساخت در چارچوب طرح ولايت است.

تلاش براي تحقق نيروي دريايي راهبردي

معاون تحقيقات و جهاد خودكفايي نيروي دريايي ارتش با بيان اين كه اين نيرو دستيابي به نيازهاي يك نيروي دريايي راهبردي را همچنان دنبال مي كند، گفت: نيازمندي هاي نيروي دريايي ارتش در اين زمينه از جمله طراحي و ساخت شناورهاي بالگرد بر و هواپيمابر در دستور كار قرار دارد.

ناخدا مقصودلو افزود: طرح‌هاي اوليه ساخت شناورهاي بالگرد بر و هواپيما بر مورد تصويب قرار گرفته و بزودي به ما ابلاغ مي شود و به محض ابلاغ ، روند تحقيقات ، طراحي و ساخت آغاز خواهد شد.

[b][color=#ff0000]ارتقاء تجهيزات شناورهاي نيروي دريايي همزمان با تهديدها[/color][/b]

معاون تحقيقات و جهاد خودكفايي نيروي دريايي ارتش با اشاره به توانمندي هاي متخصصان نيروي دريايي و صنايع دفاعي كشور اظهار داشت: امروز ما توانسته ايم همزمان با تهديدهاي روز انواع تجهيزات و سامانه هاي بكارگرفته شده در شناورهاي سبك و سنگين نيروي دريايي ارتش را ارتقاء دهيم.

وي با تاكيد به اينكه توانايي ساخت ناو هواپيمابر را داريم، گفت: نيروي دريايي كار ساخت انواع شناورها را با ساخت ناوچه موشك انداز كلاس سينا آغاز كرد و پس از ساخت شناورهاي متعدد به توانمندي ساخت ناوشكن جماران دست يافتيم و هم اينك درصدد ساخت ناوشكن‌هاي سنگين هستيم.

ناخدا مقصودلو بابيان اينكه نيروي دريايي ارتش مراحل طراحي و ساخت انواع شناورها را بخوبي طي كرده، است افزود: با كسب دانش و تجارب ، نيروي دريايي طراحي و ساخت ناو بالگرد بر و يا هواپيما بر را دنبال مي كند.

وي تصريح كرد: شايد ساخت ناوهاي بالگرد بر و هواپيما بر نياز به زمان طولاني داشته باشد اما نتوانستن در كار ما نيست چون اعتقاد داريم كه ' ما مي توانيم' .

[color=#ff0000][b]بكارگيري رادارهاي پيشرفته آرايه فازي در ناوشكن جماران[/b][/color]

معاون تحقيقات و جهاد خودكفايي نيروي دريايي ارتش از توانايي و پيشرفت اين نيرو در ساخت سامانه هاي الكترونيك از جمله انواع رادارهاي پيشرفته و جنگال خبرداد وگفت: بزودي رادارهاي پيشرفته ' آرايه فازي' بر روي ناوشكن بومي جماران نصب مي شوند.

ناخدا مقصودلو اظهارداشت: ' آرايه فازي ' راداري است كه در ايران طراحي و ساخته و آزمايشات آن با موفقيت انجام شده و تعداد معدودي از كشورهاي جهان از اين رادارهاي پيشرفته برخوردار هستند.

وي گفت: استفاده از اين نوع رادارها بر روي ناوشكن جماران در حقيقت نمايش توانايي ايران در استفاده از سيستم هاي پيشرفته تر است.

معاون تحقيقات و جهاد خودكفايي نيروي دريايي ارتش افزود: در كارهاي تحقيقاتي براي دستيابي به شناورهاي نوين و رادارهاي پيشرفته ، گلوگاه داريم اما اين گلوگاه ها با مديريت صحيح و با همكاري نخبگان كشور حل شده و مي شود و تصور هم نمي كنيم كه اين موضوع از برنامه صلح آميز انرژي هسته اي كه همكاران ما موفقيت هاي گسترده اي در اين عرصه داشته اند، پيچيده تر باشد.

ناخدا مقصودلو خاطرنشان كرد: حتي اگر پيچيده تر هم باشد به دليل آن كه راه هاي اوليه را رفته ايم باز هم مي توانيم و مطمئنا موفق خواهيم [color=#000000]شد.[/color]

[color=#ff0000][b]تحويل نوع جديدي از هواپيماهاي شناسايي به نيروي دريايي[/b][/color]

معاون تحقيقات و جهاد خودكفايي نيروي دريايي ارتش در ادامه گفت وگو با ايرنا ، از تحويل نوع جديدي از هواپيماهاي شناسايي به نيروي دريايي ارتش در آينده نزديك خبر داد.

ناخدا مقصودلو گفت: اين نوع هواپيماي شناسايي كه مراحل آزمايشات نهايي خود را مي گذراند، محصول همكاري مشترك متخصصان نيروي دريايي ارتش و صنايع دفاعي وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح است.

وي تصريح كرد: نيروي دريايي ارتش بخشي به نام 'هوا دريا 'دارد كه اين بخش با استفاده از انواع بالگردها و هواپيماهاي دريايي ،كارهاي متفاوتي از جمله جمع آوري اطلاعات، شناسايي و حتي عمليات پدافندي انجام مي دهد.

[url="http://www1.jamejamonline.ir/newstext2.aspx?newsnum=100855319510"]http://www1.jamejamo...um=100855319510[/url]

[url="http://www.mashreghnews.ir/fa/news/69039/%D8%B3%D8%A7%D8%AE%D8%AA-%D9%86%D8%A7%D9%88%D9%87%D8%A7%D9%8A-%D9%87%D9%88%D8%A7%D9%BE%D9%8A%D9%85%D8%A7%D8%A8%D8%B1-%D8%AF%D8%B1-%D9%86%D8%AF%D8%A7%D8%AC%D8%A7-%D8%A8%D8%B2%D9%88%D8%AF%D9%8A-%D9%83%D9%84%D9%8A%D8%AF-%D9%85%D9%8A-%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%AF"]http://www.mashreghn...دي-كليد-مي-خورد[/url]

[/quote]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
به نظر من خرید یک ناو هواپیمابر دست دوم و بهینه سازی اون بهتر از صرف هزینه برای ساخت یک ناوهواپیمابر بومی هست .شکی درش نیست که ایران قادر به ساخت کشتی 100 هزار تن به بالا هست اما ببینید مثل ساخت یک نیروگاه اتمی چندین رشته علمی در کنار هم می یان برای ساخت یک ناوهواپیمابر . ایران قبل از ساخت ناو هواپیمابر باید به یک سری تکنولوژی مثل سامانه VLS یا Vertical Launching System و ACS یا همون Aegis Combat system دست پیدا کنه . طراحی و ساخت راکتور دریایی هم خودش داستان دیگری داره .

اکثر ناو های هواپیمابر مدرن امروز حداکثر دو راکتور دریایی دارن . البته نمونه هایی هم بود از ناو های هواپیمابر زمان شوروی مثل Kuznetsov که با جنراتور های دیزل کار می کرد . چند سال پیش هند ناوهوایمابر Vikramadityaرو از شوروی خرید . حدودا 700 تا 800 میلیون دلار هم هزینه برای بهینه سازیش کرد . به نظر من بهترین راه خرید یک ناوهواپیمابر دست دوم و بهینه سازیش هست . در غیر اینصورت در طی یک پروسه 10 تا 15 ساله با خرج 15 تا 20 میلیارد دلار می تونیم یک ناوهواپیمابر بسازیم . ناوهواپیمابر جورج اچ دابیلو بوش حدود 14 میلیارد دلار برای ساختش خرج کردند .

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote name='esygolden' timestamp='1376512250' post='330015']
هزینه و وقت این کار بهتره صرف نیروی هوایی بشه
[/quote]
همونقدر که نیروی هوایی مهمه نیروی دریایی هم مهمه، نمیشه گفت این یکی از اون یکی بهتره، همه باید به یک اندازه توجه کرد.
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote name='karkas' timestamp='1376514348' post='330029']
به نظر من خرید یک ناو هواپیمابر دست دوم و بهینه سازی اون بهتر از صرف هزینه برای ساخت یک ناوهواپیمابر بومی هست .شکی درش نیست که ایران قادر به ساخت کشتی 100 هزار تن به بالا هست اما ببینید مثل ساخت یک نیروگاه اتمی چندین رشته علمی در کنار هم می یان برای ساخت یک ناوهواپیمابر . ایران قبل از ساخت ناو هواپیمابر باید به یک سری تکنولوژی مثل سامانه VLS یا Vertical Launching System و ACS یا همون Aegis Combat system دست پیدا کنه . طراحی و ساخت راکتور دریایی هم خودش داستان دیگری داره .

اکثر ناو های هواپیمابر مدرن امروز حداکثر دو راکتور دریایی دارن . البته نمونه هایی هم بود از ناو های هواپیمابر زمان شوروی مثل Kuznetsov که با جنراتور های دیزل کار می کرد . چند سال پیش هند ناوهوایمابر Vikramadityaرو از شوروی خرید . حدودا 700 تا 800 میلیون دلار هم هزینه برای بهینه سازیش کرد . به نظر من بهترین راه خرید یک ناوهواپیمابر دست دوم و بهینه سازیش هست . در غیر اینصورت در طی یک پروسه 10 تا 15 ساله با خرج 15 تا 20 میلیارد دلار می تونیم یک ناوهواپیمابر بسازیم . ناوهواپیمابر جورج اچ دابیلو بوش حدود 14 میلیارد دلار برای ساختش خرج کردند .
[/quote]

حرف شما رو قبول دارم اما این هم یک مشکل اساسی داره ! ناو های هواپیما بر دست دوم جای کافی برای کار بر روی استراکچر ، افزایش پنهانکاری و....ندارند ! نکته دوم هند که الان تازه کار بازسازی ناو رو تموم کرده قراره تا 5 سال دیگه تجهیزات اصلی رو روی ناو سوار کنه ، یعنی الان هم اگه فقط طرح کلی برای ناو رو بدیم و شروع به ساخت استراکچر اصلی بکنیم احتمالا 10 سال دیگه تموم میشه و تا اون زمان زیر سیستم های مورد نیاز رو می تونیم تامین کنیم . مشکل ما فقط این بوده که مجبور به ساخت نبودیم ، وگرنه وقتی مجبور به ساخت بشیم سریعتر کار ها پیش خواهد رفت..... این وسط مدیریت خیلی مهمه !

اما سوالی مطرحه ، اون هم حوض های ساخت و سپس تعمرات ناو هست ! به غیر از اون باید جرثقیل های بسیار بزرگی رو هم باید یا به چین سفارش بدیم یا اینکه شرکت های داخلی سفارش بگیرند .

اینجا تازه ما به اقتصاد هم کمک می کنیم همونطور که دوستمون جناب EMP اشاره کردند ! ...
  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote name='mohmohammadi20' timestamp='1376515624' post='330039']
تا وقتی که نقش سیاسی ایران فعالتر نشده ناو هواپیمابر خرج اضافی هست .
[/quote]

الان دوستان کم دلیل آوردند که شما دارید آف تاپیک می رید؟

لطفا در راستای خود تاپیک بحث کنید ! :| نه مباحث سیاسیش ! الان دلیل آورده شد که بهش نیاز داریم ! واسه آینده شما از لحاظ [b]نظامی[/b] مشکلی می بینید براش ؟!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.