امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

آخرین دغدغه فرمانده

 

 

 

https://www.aparat.com/v/Jd3ZA

 


چند ساعت قبل از آخرین پرواز ، فرمانده وقت نیروی هوایی ، نظرات و عقاید خود  را در مورد سربازی با صراحت و شجاعت بیان می کند. اگر این سخنان را آرمانی و ایده ال هم بدانیم ، چه برای سال 1373 چه برای سال 1401 ، اما با قیاس با نفرات بعدی که کسوت فرماندهی ارشد در تمام نیروهای مسلح را به دست آوردند ، فقدان چنین فرماندهی بیش از پیش نمایان می شود، در واقع فقدان همان صراحت و شجاعت در ابراز عقیده ای که به آن می اندیشند.

  • Like 7
  • Upvote 7

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
بر 26 تیر 1401 در 18:42 , powerman1 گفت:

آخرین دغدغه فرمانده

 

من تا یک ماه پیش داشتم تو همین خراب شده خدمت میکردم:D

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

13980418100019822178361210.jpg

سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح:

 

 با تایید مجلس، حقوق کارکنان وظیفه افزایش پیدا کرد‌‌.

 

در حال بررسی و پیگیری آن هستیم که طول مدت خدمت سربازی کاهش داشته باشد.

 

ویرایش شده در توسط mehdipersian
  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

مصوبه هیات وزیران برای جلوگیری از طلاق صوری با هدف اخذ معافیت سربازی

پایگاه خبری اختبار

 هیات وزیران در جلسه ۱۰ تیرماه جاری به پیشنهاد وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و به استناد اصل ۱۳۸ قانون اساسی، بند (ذ) ماده (۱) آیین نامه اجرایی مواد (۴۴)، (۴۴) مکرر و (۴۵) قانون خدمت وظیفه عمومی را اصلاح کرد بر اساس این اصلاحیه، واژه «دایم» از مادر فاقد شوهر حذف شده است.

https://www.ekhtebar.ir/wp-content/uploads/2024/07/photo_2024-07-06_08-26-30.jpg {مصوبه هیات وزیران }

پیش از این و طبق تعاریف مندرج در این آیین نامه مادر فاقد شوهر، به مادری اطلاق می شد که همسرش فوت کرده و یا طلاق گرفته باشد و در زمان رسیدگی فاقد همسر دایم باشد. این امر سبب شکل گیری پدیده طلاق های صوری برای استفاده از معافیت سربازی برخی خانواده ها شده بود؛ در این شیوه والدین توافق می کردند که از یکدیگر طلاق بگیرند و پس از معافیت فرزندشان، به صورت عقد موقت طولانی مدت به زندگی مشترک ادامه می دادند.

 

https://www.ekhtebar.ir/مصوبه-هیات-وزیران-برای-جلوگیری-از-طلاق/

 

  • Like 2
  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
بررسی کش و قوس‌های اجرای یک قانون؛

قانون معافیت یا قانونِ معاف از اجرا؟

چشم انتظاری مشمولان بالای ۳۵ سال

مصوبه «معافیت سربازی مشمولان بالای ۳۵ سال با دو فرزند» گویی طلسم شده است و هربار طراحان آن به در بسته می‌خورند.

 

ماجرا از این قرار بود که مجلس به عنوان مشوق ارزنده‌ای برای فرزندآوری زوج‌های بدون فرزند یا تک فرزند و گام کوچکی برای رهایی کشور از خطر تله جمعیتی در سال‌های آینده طرحی را برای معافیت مشمولان بالای ۳۵ سال با دو فرزند ارائه می‌دهد. داستان داشت خوب پیش می‌رفت تا اینکه شورای نگهبان با یک شرط، خط داستان را عوض کرد. حقوقدانان شورای نگهبان معتقد بودند که این مصوبه تنها برای افرادی که غائب نیستند قانونی است و اجرای این مصوبه برای غائبین مغایر با قانون اساسی است.

با این حال و با وجود برخی انتقادات به نظر شورای نگهبان، قید غیر غائب به این مصوبه اضافه شد و پس از کش و قوس‌های فراوان چند روز پیش بود که رسما اعلام شد: «مجمع تشخیص مصلحت نظام در راستای سیاست‌های کلی جمعیت، معافیت مشمولان بالای ۳۵ سال سن و دارای دو فرزند و غیر غایب، از دوره ضرورت خدمت وظیفه عمومی را به مصلحت دانست.».

اما نکته قابل توجه این است که همین قانون که به نظر می‌رسد مشمول افراد زیادی هم نمی‌شود با وجود اعمال نظر شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام توسط سازمان نظام وظیفه عمومی «سین» نمی‌شود و معلوم نیست دقیقا چه زمانی قرار است اجرا شود. سازمان نظام وظیفه عمومی در پاسخ به پیگیری‌ها می‌گوید تاکنون در این زمینه قانونی ابلاغ نشده و یا به عبارت دیگر «اصلا پیامی دریافت نکرده که بخواهد آن را سین کند»

علی اصغر عنابستانی فردی که در زمان بررسی و تصویب این قانون در مجلس به عنوان نماینده و عضو کمیسیون اجتماعی حضور داشته  می‌گوید: آمار واقعی افرادی که بالای ۳۵ سال سن و دو فرزند دارند و غائب هم نیستند تقریبا نزدیک به صفر است و تاثیر این مصوبه بر ساماندهی موضوع سربازان بسیار اندک است. او می‌افزاید: با این وجود تاخیر در اجرای این قانون ممکن است افراد دیگری را از شمول این قانون خارج کند چرا که به هرحال ممکن است فردی به عنوان مثال در حال تحصیل در مقاطع دکتری باشد و هر لحظه تحصیلاتش به پایان برسد و در صورتی که این طرح اجرایی نشود مجبور به غیبت در سربازی شود. عنابستانی می‌گوید ۳ میلیون نفر سرباز غائب در کشور وجود دارد و ساختار حاکمیت هرچه سریعتر باید این افراد را تعیین تکلیف کند.  این افراد به هر دلیل موجه یا غیرموجه تکلیف قانونی خود را انجام ندادند، اما در عین حال بابت این موضوع سال‌ها از دریافت خدمات معمولی در کشور محروم شدند و ممکن است در صورت ادامه این روند به سمت مسیر‌های خلاف و غیرقانونی پیش روند.  در بحث سربازی حرفه‌ای که در مجلس مورد پیگیری قرار گرفت این موضوع مطرح شد که این ۳ میلیون نفر به عنوان ذخیره تامین مالی سربازی حرفه‌ای مورد استفاده قرار گیرند و با این منبع سربازی اجباری به سمت سربازی حرفه‌ای تغییر پیدا کند. البته نگاه ستاد کل نیرو‌های مسلح نسبت به موضوع سربازی اجباری تا حدودی تغییر کرده است؛ در گذشته گارد این ستاد نسبت به موضوعات سربازی کاملا بسته بود و حتی حاضر به بررسی موضوعات مرتبط با سربازی نبودند، اما این نگاه تغییر کرده است.  نگاه دستگاه‌های نظارتی مانند شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز به موضوعات باید تغییر کند و با تغییر نگاه به سمت حل مسئله بروند .

عنابستانی در خاتمه از سازمان نظام وظیفه و دیگر دستگاه‌های مرتبط خواست تا به همان میزان که موضوع اجرای سربازی و امنیت کشور حساس هستند به آینده افرادی که درگیر این مسائل شدند حساس باشند چرا که به شاید این افراد شرایط زندگی شان به گونه‌ای بوده که امکان حضور در سربازی را نداشتند و باید به حل مسئله کمک کرد.

 

لینک خبر :

منبع

 
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

سربازان چقدر حقوق می‌گیرند؟

 

رئیس سازمان وظیفه عمومی فراجا ضمن تشریح آخرین وضعیت حقوق پرداختی به سربازان از دولت جدید و نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخواست کرد که برابر ماده ۴۹ قانون خدمت وظیفه عمومی، در بودجه سال آینده حقوق سربازان را پیش بینی کنند.  سردار تقی مهری رئیس سازمان وظیفه عمومی فراجا  در خصوص آخرین وضعیت حقوق دریافتی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح و در خواست از دولت جدید مبنی بر افزایش حقوق سربازان اظهار داشت: در حال حاضر میانگین حقوق پرداختی به سربازان ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است.

رئیس سازمان وظیفه عمومی فراجا تصریح کرد: کمترین حقوق ۴ میلیون و ۴۰۰ و بیشترین حقوق پرداختی ۱۸ میلیون تومان است که به افراد دارای شرایط خاص هم از نظر تحصیلات و هم عائله بیشتر تحت تکلف، تعلق می‌گیرد. وی در خصوص افزایش حقوق سربازان، خطاب به نمایندگان مجلس و دولت جدید اظهار داشت: همینجا از مجلس شورای اسلامی خصوصا نمایندگان مجلس که حساسیت در خصوص خدمت سربازی دارند و همچنین از دولت جدید، تقاضا دارم که برابر ماده ۴۹ قانون خدمت وظیفه عمومی حقوق سربازان را برای بودجه سال آینده پیش بینی کنند چرا که در آن قانون پیش‌بینی شده که حداقل حقوق نیروی کادر در نیروهای مسلح هر چقدر که باشد بین ۶۰ تا ۹۰ درصد آن حداقل حقوق باید به سرباز پرداخت شود. وی افزود: در حال حاضر کمترین حقوق پرداختی به سربازان ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است که زیر ۶۰ درصد است و باید افزایش پیدا کند.

سردار مهری در خصوص حقوق سربازان متاهل گفت: در این خصوص باید از دولت و مجلس تشکر کنیم چرا که در حال حاضر برای سربازان متاهل، حقوق پرداختی همان ۹۰ درصد دیده شده است. وی افزود: حقوق پرداختی به سربازانی که در مناطق دور دست و رزمی در حال خدمت هستند حدود ۷۵ درصد و مابقی سربازان که در شهر خود و به صورت بومی خدمت می‌کنند کمتر پرداخت می‌شود.

 

لینک خبر :

منبع

 

 

ویرایش شده در توسط 951
  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

جزئیات کسر خدمت و مشوق سربازی جدید

 

طبق شیوه‌نامه مهارت آموزی خدمت نظام وظیفه، مشمولانی که تا ۲۴۱ ساعت آموزش‌های مهارتی را دریافت کرده باشند، از مشوق‌هایی چون ۲۱ تا ۳۰ روز کسر خدمت، ۲۱ تا ۳۰ روز مرخصی تشویقی، بخشش ۶۱ تا ۹۰ روز از اضافه خدمت برخوردار می‌شوند.

مهندس حسینی، کارشناس دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در وبینار مشوق‌های مهارتی خدمت سربازی با بیان اینکه مشوق‌های اعطا شده در این زمینه مربوط به آموزش‌های قبل از خدمت نظام وظیفه است و مشوق‌ها برای مهارت‌های حین خدمت فعال نشده است، گفت: حداکثر یک ماه کسر خدمت سربازی، تعویق یا تعجیل در تاریخ اعزام و تعویق اعزام به خدمت به مدت حداکثر ۶ ماه از جمله مشوق‌های اعطا شده به مشمولان است. وی این مشوق‌ها را مربوط به مهارت آموزان در ۳ سطح دانست و اظهار کرد: گروه اول مهارت آموزان کسانی هستند که دوره‌های مهارتی کوتاه مدت تخصصی را در مراکز آموزشی فنی و حرفه‌ای یا سایر مراکز مجاز طی کرده و گواهینامه معتبر اخذ و یا در مسابقات مهارتی نیروهای مسلح یا کشوری مقام کسب کرده‌اند.

حسینی، گروه دوم را فارغ‌التحصیلان دیپلم (متوسط دوم) هنرستان فنی و حرفه‌ای و کاردانش و گروه سوم را فارغ‌التحصیلان مقاطع مختلف دانشگاه‌ها عنوان کرد و یادآور شد: برای مهارت‌های تخصصی حداکثر ۱۰۰ امتیاز، برای مهارت های شغلی عمومی ۴۰ امتیاز، برای سوابق دستیار پژوهشی ۴۰ امتیاز، برای سابقه دستیار آزمایشگاهی، کارآموزی، انجام امور کارگاهی و کارورزی ۶۰ امتیاز و برای تدریس دروس دانشگاهی و دوره‌های تخصصی ۴۰ امتیاز در نظر گرفته شده است. ایشان در خصوص میزان بهره‌مندی مشمولان از این مشوق‌ها، توضیح داد: برای حداقل ۸۰ ساعت دوره آموزشی، ۱۰ روز کسری خدمت، ۱۰ روز مرخصی تشویقی، تعویق اعزام به مدت حداکثر ۲ ماه و بخشش یک ماه اضافه خدمت سنواتی تعیین شده است.

 برای بین ۸۱ تا ۱۶۰ ساعت آموزش، امکان انتخاب سازمان محل خدمت از سوی مشمولان، بخشش ۳۱ تا ۶۰ روز از اضافه خدمت سنواتی و یا ۲ تا ۴ ماه تعویق اعزام، ۱۱ تا ۲۰ روز کسری خدمت و ۱۱ تا ۲۰ روز مرخصی تشویقی، بین ۱۶۱ تا ۲۴۰ ساعت آموزش، ۲۱ تا ۳۰ روز کسر خدمت، ۲۱ تا ۳۰ روز مرخصی تشویقی، بخشش ۶۱ تا ۹۰ روز از اضافه خدمت تعیین شده است.  برای بیش از ۲۴۱ ساعت آموزش، ۳۰ روز کسری خدمت، ۳۰ روز مرخصی تشویقی، تعیین سازمان محل خدمت، بخشش ۹۰ روز از اضافه خدمت سنواتی، بهره‌مندی از ۶ ماه تعویق اعزام و اعطای یک درجه بالاتر در صورت دارا بودن صلاحیت‌های لازم تعیین شده است.

تعیین نوع مهارت‌های تخصصی

کارشناس دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم خاطر نشان کرد: طبق آیین‌نامه مهارت‌های تخصصی برای اعطای مشوق‌های خدمت نظام وظیفه مهارت‌هایی است که دانشجویان در حین تحصیل در کنار دروس مصوب خود فرا می‌گیرند تا زمینه استفاده بهتر و عملی از موضوعات فراگرفته شده در طول تحصیل فراهم شود که شامل دوره‌هایی چون نرم افزارهای تخصصی و کاربرد فناوری در حوزه‌های تخصصی می‌شود.  مهارت‌های شغلی عمومی نیز مهارت‌هایی که دانشجویان در راستای توسعه فردی کسب می‌کنند و به آنها کمک می‌کند تا بتوانند در یک محیط کار واقعی به عنوان فرد مؤثر و مفید مسؤولیت‌های محوله را اجرایی کنند؛ مانند مهارت شغلی، ارتباطی، کارگروهی، تصمیم‌گیری و حل مساله.  مدارک ارائه شده توسط دانشجویان برای دریافت این مشوق‌ها باید مورد تایید دانشگاه باشد و در صورتی که دوره در سازمان خارج از دانشگاه برگزار شده است، باید شامل موارد زیر باشد:

 

*0مراکز دارای مجوز از سازمان فنی و حرفه‌ای شامل وزارت آموزش و پرورش، وزارت ارتباطات و سازمان تبلیغات اسلامی 

* جهاد دانشگاهی
وزارت جهاد کشاورزی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بنیاد LCDL

* وزارت بهداشت
* وزارت ورزش و جوانان

* وزارت گردشگری و میراث فرهنگی.

در این وبینار همچنین به تبیین شیوه‌نامه اجرایی بهره‌مندی از مشوق‌های مهارت آموزشی در پیش و حین خدمت نظام وظیفه پرداخته شد. بر طبق این سند کلیه مشمولان دارای مهارت حداقل دو ماه قبل از اعزام باید در سامانه سرباز ماهر ثبت نام و مدارک مورد نیاز از جمله گواهینامه معتبر مهارت آموزشی را بارگذاری کنند. پس از بررسی مدارک و سوابق بارگذاری شده از سوی دستگاه متولی، نتایج ارزیابی اولیه در خصوص اصالت مدارک از طریق سامانه سرباز ماهر ظرف مدت ۱۵ روز به متقاضی اعلام شود تا در صورت اعتراض نسبت به تکمیل مدارک ظرف یک هفته اقدام شود. همچنین تاکید شده است که کلیه رشته‌های هنرستان‌های کشور به عنوان رشته‌های مهارت محور و مهارت های مورد تایید وزارت علوم و دانشگاه آزاد در شمول این مقررات قرار می‌گیرند.

 

لینک خبر :

منبع

  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

اجرایی شدن معافیت مشمولان بالای ۳۵ سال دارای ۲ فرزند از اول شهریور

سازمان وظیفه عمومی فراجا در اطلاعیه ای اعلام کرد: به استناد تبصره یک بند ط ماده ۱۰۲ قانون برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران و در راستای سیاست‌های کلی جمعیت، مشمولان غیرغایب بالای ۳۵ سال سن و دارای حداقل دو فرزند از خدمت دوره ضرورت معاف می‌شوند.

کلیه مشمولانی که از ابتدای سال ۱۴۰۳ در شمول این قانون قرارگرفته‌اند، به شرط نداشتن غیبت و رسیدن به سن ۳۵ سال تمام و دارا بودن حداقل دو فرزند، می‌توانند از تاریخ اول شهریورماه با به همراه داشتن مدارک لازم از قبیل اصل و تصویر صفحات شناسنامه و کارت ملی خود، همسر و فرزندان و آخرین مدرک تحصیلی یا گواهی اشتغال به تحصیل به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس +۱۰) مراجعه و درخواست معافیت مربوطه را ثبت کنند تا پس از بررسی مدارک و احراز شرایط از معافیت مذکور بهره‌مند شوند.

کارکنان وظیفه که فاقد غیبت سنواتی و حین خدمت در شمول مقررات این معافیت قرار می‌گیرند، با ارائه مدارک مورد نظر به یگان خدمتی و احراز شرایط اولیه، می‌توانند به همراه گواهی اشتغال به خدمت به دفاتر پلیس +۱۰ برای ثبت درخواست مراجعه کنند. برابر قانون ابلاغی، این معافیت به مشمولان غایب تعلق نمی گیرد و اولین شرط رسیدگی به درخواست‌های ثبت شده عدم درج غیبت در سوابق مشمولان است.

 

https://www.ekhtebar.ir/اجرایی-شدن-معافیت-مشمولان-بالای-۳۵-سال/

 

 

  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مطالب مشابه

    • توسط FLANKER
      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385294.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385295.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385335.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385333.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385300.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385309.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385302.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385304.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385306.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385307.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385334.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385336.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385337.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385338.jpg
    • توسط parsneet
      بسم الله الرحمن الرحیم
       
      تاپیک حاضر با محوریت پوشش خبر ها و اطلاعات مسابقات نظامی برگزار شده در ایران و همچنین شرکت تیم های ایرانی در سایر مسابقات بین المللی نظامی می باشد .
       
      مقدمه :
      مسابقات نظامی هر ساله در سراسر جهان با شرکت پرسنل نظامی ( به صورت داخلی و یا بین المللی ) برگزار می گردد . این گونه مسابقات علی رقم اینکه از قواعد و استاندارد متحدی برخوردار نیستند ( منظور نبودن کمیته جامع و قوانین واحده بین المللی در رشته های تخصصی می باشد ) اما تا حدودی پیرو قواعد و ضوابط برگزاری رزمایش های نظامی هستند . ( البته تیم های ورزشی و مسابقات ارتش های جهان (CISM) تا حدودی متفاوت از سایر مسابقات تخصصی هستند که در ذیل به آن اشاره خواهد گردید )
      اساساً هدف از برگزاری این گونه مسابقات تخصصی بالا بردن آمادگی پرسنل و ایجاد حس رقابت و افزایش انگیزش پرسنل نظامی جهت فراگیری مهارت های تخصصی است . و همچنین سنجش توانمندی پرسنل در مقایسه با واحد های مشابه در ارگان های نظامی داخلی و یا ارتش های خارجی دیگر است . پس تا حدودی می توان بیان کرد که تیم های شرکت کننده ( در مسابقات بین المللی ) عموماً از بین کشور های دوست و یا هم پیمان ( و یا حداقل غیر متخاصم ) انتخاب می شوند و برای سنجش توانایی های تخصصی شان گرد هم می آیند . و همچنین حتی گاهی می تواند بیان گر همسویی کشور های شرکت کنند و حامل پیام های خاص برای ارتش های رقیب شان نیز باشند .
       
       
       
      تاریخچه :
      می توان به نوعی اولین مسابقات نظامی ( با تاکید و اولویت دادن به پرسنل نظامی ) را به یونان باستان نسب داد . در رویدادی جشن گونه که عموما" ( و نه اختصاصاً ) پرسنل نظامی در آن شرکت می کردند تا آمادگی جسمانی و مهارت های کار با سلاح در رقابت با حریفان را بسنجند . در ادامه و ظهور امپراطوری روم باستان این نوع مسابقات چهره خشن تر و جدی تری به خود گرفت به گونه ای که مکان های اختصاصی مانند کلوزیوم (Colosseum) و همچنین شرکت کنندگان مخصوص بنام گلادیاتور (Gladiator) برای شرکت در آن تربیت می گردیدند .
      این مسابقات شرحی مفصل دارد ولی به اختصار : برگزاری آن در قرون مختلف تکامل یافته و عموماً شرکت کنندگان آن از بین سربازان قوای شکست خورده در جنگ با امپراطوری روم انتخاب می شدند و در بین خیل عظیم از این سربازان که در مسابقات محلی و ایالات های مستعمره روم برگذار می شد برگزیدگان ( که یقیناً تعداد کمی از آنان بودند) می توانستند آزادی خود را به دست آورند . ولی جنگجویانی نیز بودند که به خاطر بدست آوردن پول و یا شهرت نسبت به شرکت در این مسابقات خونین اقدام می کردند . این مسابقات که به خشونت بی پروا و ضد انسانی اش معروف گشته بود بدون فایده هم البته نبود . ( البته فواید آن از دید فرماندهان نظامی ) باید اشاره کرد که تمامی این مسابقات به نبرد های خونین تن به تن اختصاص نداشت بلکه اکثر این رویداد ها به باز سازی نبرد های روم در مقابل دشمنانش مختص می شد ( یقیناً آن نبردهای که در آن پیروز گردیده بودند تا خاطرات ، تکنیک های رزم و قهرمانان آن را مرور و زنده نگاه دارند ) عده ای از سربازان لباس های قوای دشمن را بر تن می کردند و سربازانی دیگر که نقش نیروهای رومی را داشتند با بکارگیری ارابه و اسب و سلاح های آن دوران در چندین پرده که گاهی تا چند روز نیز ادامه می یافت آن نبرد خاص را باز سازی می کردند . از نحوه یورش قوای مهاجم گرفته تا نبرد های تن به تن ، عبور از رودخانه ، یورش سواره نظام ، محاصره قلعه ها و یقیناً نمایش پیروز مندانه و دلاورانه ارتش رومی بر حریف خود !
       
      در عصر جدید ایده مسابقات نظامی بعد از پایان جنگ جهانی اول شکل گرفت . در سال 1919 پس از جنگ جهانی اول ، بازی های بین متفقین توسط شورای ورزشی نیروهای متفقین ژنرال جان پرشینگ سازماندهی شد و 1500 ورزشکار از 18 کشور را گرد هم آورد تا در 24 رشته ورزشی به رقابت بپردازند. این رویداد در Joinville-le-Pont فرانسه برگزار شد . و طی سالهای بعد در ماه مه 1946 ، پس از جنگ جهانی دوم ، شورای ورزشی نیروهای متفقین توسط سرهنگ هانری دبروس و پنج‌گانه المپیک توسط سرگرد رائول مولت احیا شد و در  7 تا 8 سپتامبر همان سال دومین بازی‌های بین متفقین در برلین (در المپیاستادیون , محل برگزاری بازی های المپیک 1936) برگزار شد .
       


      چند ماه بعد، با پایان دادن به شورای ورزش نیروهای متفقین ، سرهنگ دبروس و سرگرد مولت مسابقات ارتش های جهان (CISM) را در 18 فوریه 1948 تأسیس کردند . اعضای موسس آن بلژیک ، دانمارک ، فرانسه ، لوکزامبورگ و هلند بودند . در سال 1950، آرژانتین و مصر به عضویت آن درآمدند. در سال 1951 ایالات متحده به آن پیوست . در سال 1952 عراق ، لبنان ، پاکستان و سوریه و دو سال بعد برزیل به عضویت آن درآمدند . و همچنین کانادا در سال 1985 وارد آن شد . سپس در سال 1991 با پایان جنگ سرد سازمان رقیب پیمان ورشو کمیته ورزش ارتش متفقین (SKDA) با CISM ادغام شد و خبر از پیوستن 31 کشور و عضو جدید و سایر کشورهای مرتبط با بلوک شوروی را داد. این پیشرفت سریع منجر به رسمیت شناختن توسط نهادهای بین المللی از جمله IOC شد. قبل از سال 1995 CISM هر سال 15 تا 20 مسابقات جهانی را برگزار می کرد. از سال 1995  CISM هر چهار سال یک بار بازی های جهانی نظامی را که یک رویداد چند ورزشی است با شرکت نمایندگانی از ارتشهای 127 کشور دنیا سازماندهی می کند .
       
       

       
      رویدادها
      برگزاری مسابقات مرتبط با ارتش های جهان طیف متنوعی را در بر می گیرد و بلوک های سیاسی و جغرافیایی متعدد سعی در برگزاری رویدادهای مشابه زیادی جهت بالا بردن مهارت پرسنل خود دارند . اما به نوعی اهداف برگزاری این چنین مسابقاتی تنها به بالا بردن مهارت ها محدود نمی گردد . بلکه برپایی نمایشگاه های تخصصی تجهیزات تیراندازی و حتی ماشین آلات زرهی و تسلیحات انفرادی و البسه نظامی و ... در حاشیه این مسابقات بیان گر این است که این رویدادها مکانی است تا برنامه ریزان و دست اندرکاران نظامی کشور های مختلف به عرضه و کسب اطلاعات و سنجش آمادگی قوای نظامی پیرامونی خود اقدام نمایند .
       
      به برخی از این رویدادها می توان به اختصار اشاره کرد مانند :
      - مسابقات بین المللی پنج گانه ورزشی ( تیراندازی سرعت و دقت ، میدان موانع ، شنا ۵۰ متر با مانع ، دو صحرانوردی ۸ کیلومتر و پرتاب نارنجک )
      - مسابقات بین المللی نظامی پهپادی ارتش های جهان
      - مسابقات بین‌المللی نظامی غواصی در عمق
      - مسابقات بین‌المللی نظامی جهت یابی
      - مسابقات بین‌المللی نظامی بیاتلون زرهی روسیه
      - مسابقات سراسری امنیت سایبری در آمریکا
      و ...
       

      بازتاب و آثار
      برای بیان تاثیر حضور بین المللی تیم های نظامی و ترتیب دادن این چنین مسابقاتی منعکس کردن دیدگاه بعضی از تحلیل گران غربی شاید مفید باشد به عنوان نمونه :
      «واشنگتن فری بیکن» «جوزف هومیر» تحلیلگر امنیت ملی : روسیه و چین در نمایش قدرت به آمریکا قصد شرکت در یک بازی‌های بین‌المللی در آمریکای لاتین ( ونزوئلا ) تحت عنوان « تک تیرانداز مرز » را دارند . این  بازی‌های نظامی یکی از واضح ترین نشانه‌ها  از شکل گیری یک ائتلاف ضد ایالات متحده در آمریکای لاتین است. روسیه و متحدانش ( ایران و چین ) با حضور در این مسابقات نظامی در ونزوئلا در حال نمایش قدرت هستند . با عادی سازی تحرکات نظامی دشمنان ایالات متحده در دریای کارائیب ، ما در معرض خطر در آمریکای لاتین هستیم .
       
       
      در حال حاضر به نظر می رسد که برگزاری این گونه مسابقات در بین نیرو های نظامی منطقه ای و جهانی در حال افزایش هست . مسابقاتی که هم در رشته های عمومی ( آمادگی جسمانی و ورزشی ) و هم رشته های تخصصی ( تیر اندازی ، زرهی و توپخانه ، پهپادی و ... ) با حضور تیم های چندگانه به جدیت پیگیری می شود . قطعا انتخاب تیم های ورزیده در این گونه رقابت ها باعث افزایش اعتماد به نفس پرسنل و همچنین تبلیغات مثبت برای نیرو های نظامی ما نیز خواهد گردید  . همچنین برگزاری مسابقات کشوری و درون مرزی برای ما موجبات حس رقابت و افزایش انگیزش سازمانی را برای نیروهای مسلح ما در پی خواهد داشت . انشالله 
       

       
       
       
      بن پایه :
      https://www.milsport.one/cism/members-nations
      https://www.ilsf.org/about/recognition/cism/
      https://armedforcessports.defense.gov/CISM/Military-World-Games/
      https://en.wikipedia.org/wiki/Colosseum
      https://freebeacon.com/national-security/iran-russia-china-to-run-war-drills-in-latin-america/
       
      گرد آوری جهت انجمن میلیتاری
       
       
    • توسط GHIAM
      با استفاده از طول استند موشک فاتح، تونستم ابعاد موشک فتح را به دست بیاورم. موشک فتح دارای طول 6.5 متر و قطر 40 سانتیمتر است. این موشک نسبت به فاتح110 حدودا 2.30متر کوتاهتر و 20 سانتیمتر قطر کمتری دارد.  
      هیچ گونه اطلاعاتی از جنس موتور و جنس بدنه موشک وجود ندارد. اما احتمالا فتح موشکی با وزن 800-900 کیلوگرم، برد  200 - 300 کیلومتر و سرجنگی 150-200 کیلوگرمی باشد. به نظر میر‌سد سپاه قرار است این موشک را جایگزین نسخه های اولیه فاتح 110 کند. هرچند سرجنگی سبکتری نسبت به فاتح دارد برای زدن اهداف نرم از جمله زیرساخت‌های نفتی، مراکز صنعتی، اهداف غیرمقاوم نظامی و ... بسیار موثر است. 
      با توجه به ابعاد و وزن موشک فتح، می‌توان 4 تیره از این موشک را مانند فجر 5 از روی حامل IVECO پرتاب کرد.  
       

       
       

       

       
       
       
  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.