SAEID

جنگ هوایی در یوگسلاوی

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

سلام
در حال تهیه مقاله ای درباره جنگ یوگسلاوی بودم که به دلیل کمبود وقت زمانش طولانی شد و مجبور شدم بخش نبرد هوایی را زودتر تهیه کنم که اولین قسمتش را امروز پست میکنم.
لازم به ذکر است که این مقاله فقط به ارایه آمار اختصاص دارد که توسط ناتو و پنتاگون تایید شده یا نشده اند. هر چند اکثر مواردی که در این آمار وجود دارد توسط مهاجمان تایید نشده است که ان شاء الله در مقاله اصلی به بررسی آنها خواهم پرداخت.


نبرد هوایی در یوگسلاوی

در جنگ بالکان تعداد 61 هواپیما، 7 هلیکوپتر، 30 پهپاد و 238 موشک کروز مهاجمان سرنگون شد که عبارت بودند از:
- ارتش سوم: 34 هواپیما، 5 هلیکوپتر، 25 پهپاد و 52 موشک کروز
- نیروی دریایی: 3 هواپیما، 3 پهپاد و بیش از 5 موشک کروز
- ارتش دوم: 24 هواپیما، 2 هلیکوپتر، 2 پهپاد و 30موشک کروز
- ارتش اول: 6 هواپیما و 129 موشک کروز

آمار تلفات هواگردها

اف-16
- 26 مارس 1999 ساعت 17:00: یک فروند F-16C نیروی هوایی آمریکا در جریان نبرد هوایی توسط MiG-29A در هفت کیلومتری جنوب پانسیوو سرنگون شد. همچنین 4 فروند اف-16 در خلال حمله به اهداف زمینی توسط واحدهای ضد هوایی سرنگون شدند.
- 4 آوریل: یک فروند اف-16 آمریکایی از اسکادران 31 مجبور به فرود اضطراری در فرودگاه سارایوو شد.
- 7 آوریل: یک فروند F-16B نیروی هوایی بلژیک در نزدیکی ناوا ساد سرنگون گشت. این جنگنده توسط الکساندر سانجکا با توپ ضد هوایی 20 میلیمتری منهدم شد.
- 19 آوریل: یک فروند اف-16 نیروی هوایی دانمارک در فرودگاه سارایوو فرود اضطراری کرد.
- 2 می: طبق گفته سخنگوی ناتو در یک فروند اف-16 آمریکایی در فرودگاه سارایوو فرود اضطراری کرد. وی اطلاعات بیشتری از جزئیات حادثه ارایه نکرد. به هر حال قبل از آن در تاریخ 25 مارس یک فروند اف-15 آمریکایی و 19 آوریل یک فروند هاریر انگلیسی نیز در این فرودگاه فرود اضطراری داشتند.
- 2 می: یک فروند F-16CG نیروی هوایی آمریکا به شماره پرواز AV555FS و شماره سریال 88-0550 در 18 کیلومتری روستای کازلوک سرنگون شد. خلبان ایجکت کرد و 4 فروند بالگرد برای نجات وی ارسال شد که یکی منهدم شد. این جنگنده با موشک SA-3 هدف قرار گرفت.
- 20 می: یک فروند اف-16 در 17 کیلومتری جنوب وینکوسی سرنگون شد.
- 28 می: یک فروند اف-16 آمریکایی در کوزو سرنگون شد.
- 30 جولای: یک فروند اف-16 آمریکایی منهدم شد.

اف-15
- 25 مارس: یک فروند اف-15 آمریکایی که به شدت آسیب دیده بود در فرودگاه سارایوو فرود اضطراری کرد.
- 26 مارس ساعت 17:20 یک فروند F-15E توسط MiG-29A در 15 کیلومتری جنوب بیجلجینا منهدم شد.
- 26 مارس: یک فروند F-15E از اسکادران 48 به شدت آسیب دید و فرود اضطراری کرد.
- 4 آوریل: دقیقا در ساعت 3:27 صبح یک فروند اف-15 توسط سایت سام-2 مورد اصابت موشک قرار گرفته و در 50 متری سایت موشکی سقوط کرد.
- 25 آوریل: یک فروند اف-15 آمریکایی در فرودگاه سارایوو فرود اضطراری کرد.
- 13 ژوئن: یک فروند اف-15 آمریکایی حدودا در ساعت 20 در فرودگاه آویانو ایتالیا فرود اضطراری کرد و بلافاصله ماشینهای آتش نشانی و آمبولانسها دورادور هواپیما را فرا گرفتند تا آتش سوزی را خاموش کنند.

اف-18
- 26 مارس: در ساعت 17 یک فروند اف-18 در رم سقوط کرد.

تورنادو
- 26 مارس: یک فروند تورنادو مدل IDS متعلق به نیروی هوایی آلمان در 12 کیلومتری جنوب پانسوو سرنگون شد.
- 27 مارس: یک فروند تورنادوی دیگر سرنگون شده و خلبانش توسط صربها اسیر شد.
- 15 آوریل: یک فروند تورنادوی ناتو در پادگوریکا بوسیله توپ ضد هوایی L-70 توسط ستوان بانکوویچ سرنگون گشت.
- 26 آوریل: یک فروند تورنادو در پوزارواک سرنگون شد.

میراژ 2000
- 15 آوریل: یک فروند میراژ 2000 نیروی هوایی فرانسه توسط توپ ضد هوایی L-70 سرنگون شد.
- 7 می: یک فروند میراژ 2000 دیگر نیز سرنگون گشت. این جنگنده را یک سایت SA-6 با 4 شلیک منهدم کرد.

هاریر
- 26 مارس: یک گروه 8 فروندی از هاریرهای انگلیسی با آتش سنگین پدافند ضد هوایی یوگسلاوی روبرو شده و مجبور به فرار به پایگاه گیویا دل کوله شدند.
- 30 مارس: یک فروند هاریر سرنگون گشت.
- 13 آوریل: یک فروند هاریر انگلیسی در ساعت 21:30 در منطقه Zrenjanin (شمال صربستان) سرنگون شد. جنگنده توسط پدافند ضد هوایی هدف قرار گرفت و ابتدا تانکهای سوخت خود را رها کرد و سپس در نزدیکی توزلا سقوط کرد.
- 17 آوریل: یک فروند هاریر دیگر سرنگون شد. یوگسلاوها ادعا کردند که جنگنده سرنگون شده یک فروند اف-16 میباشد اما فقط سقوط یک فروند هاریر تایید شد.
- 1 می: یک فروند هاریر نیروی تفنگداران دریایی آمریکا سرنگون شد. همچنین طبق گزارش ناتو در تاریخ 2 می 4 فروند هواگرد شامل اف-117 و آپاچی و اف-16 و تعدادی پهپاد سرنگون شدند.
- 29 می: یک فروند هاریر انگلیسی توسط پدافند ضد هوایی سرنگون گشت. این جنگنده در غرب بلگراد و در منطقه کاراکاج پس از 100 کیلومتر پرواز سقوط کرد.

اف-117
- دو فروند اف-117 در جریان موج سوم حملات سرنگون شدند ولی پنتاگون سقوط یک فروند را تایید کرد. این جنگنده ها توسط سایت سام-6 یا سام-3 مورد هدف قرار گرفتند.
- ...

ادامه دارد ...
نویسنده: سعید
وب سایت میلیتاری

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
اي كاش ما بيشتر mig-29 داشتيم يك سوال دارم چرا ايران هميشه هر خريدي كه مي كنه 24 تا خريد مي كنه علتش چي هست

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

اي كاش ما بيشتر mig-29 داشتيم


يادمه يه جايي مصاحبه‌ي يكي از خلبانان و فرماندهان قديمي نيروي هوايي رو مي‌خوندم .
دقيقا همين سوال رو ازش كردن اونم جواب داد كه نيروي هوايي راه خيلي ساده‌اي براي منهدم كردن ميگ 29 پيدا كرده و از اين نظر ميگ 29 مدل‌هاي اوليه اصلا به درد نمي‌خوره .
متاسفانه به راه‌حلش اشاره نكرد

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
milad11110, هر اسکادران هواگرد بسته به نوع ماموریت از استعداد متفاوتی برخوردار است که استاندارد آن در اسکادرانهای جنگنده و شکاری 18 الی 26 فروند میباشد. البته میتوان اسکادرانهای رزمی کوچکتری هم بوجود آورد که حداقل 12 فروند استعداد رزمی داشته باشند. نیروی هوایی به دلیل کمبود بودجه استعداد اسکادرانهای عملیاتی خود را کاهش داده است و از روش دوم پیروی میکند. مثلا ما الان 35 تا سوخو-24 داریم که در سه اسکادران تقسیم شده اند. Ahmad6644, خوب اون روش حتما یک راه حل طبقه بندی شده است و هیچ انسان عاقلی وقتی خودش میگ-29 دارد نمیاد روش مقابله باهاش را به بقیه یاد بده!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
آقا سعيد چرا همه ميگن کمبود بودجه مگه پاکستان چيش از ما بهتره يا همين عرب های بی غيرت.ما از هرکی می پرسيم چرا هواپيما نمی سازيم می گن کمبود بودجه نمی زاره. می گيم با اين وضع خراب چرا نمی خريد می گن امريکا نمی زاره....يکی به من بگه چرا پول ها را خرج تانک می کنن و موشکی که تهاجمی هست به جايی که فکر نيروی هوای باشن که تدافعی هست و هم تهاجمی. icon_biggrin

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
آقا سعيد شما هم منبع بياريد تا عدالت برقرار باشه چون خودتون به همه ميگيد براي مقالشون منبع بيارند icon_biggrin

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
منظورم منبع آمار بود چون مقالرو خودتون زحمت كشيديد هر مقاله هم اصولا بايد منبع اطلاعات داشته باشه.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
بله ما بودجه کافی نداریم ولی ساختن موشک و تانک چند ده برابر کم هزینه تر از یک جنگنده است و بنابراین داشتن 10 موشک شهاب-3 بهتر از یک جنگنده اف-15 است. منبع را معمولا در انتهای مقاله ذکر میکنند ولی چون شما خواستی منبع اصلی سایت تحقیقاتی دفاعی aeronautics.ru میباشد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
من تا به حال فكر مي كردم كه ميگ29يك شكست خورده بزرگه ولي مثل اينكه همچين ضعيف هم نيست و از پس هواپيماهاي امريكايي بر مياد

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
سعيد راست ميگه الان در حال حاضر سياست جمهوري اسلامي تدافعي به نظر من ساخت يه سيستم پدافندي مثل اس 300 هم كم خرج تر هم به صرفه تره چون ما اگه به جاي ساخت 100 هواپيما 100 لانچر هاوك يا اس 300 توليد كنيم ميتوانيم سريع تمام مناطق ايرانو به صورت متراكم پوشش بديم اگه ما انقدر پدافندو در مقياس وسيع با تكنولوژي بالا به كار بگيريم و آمريكا تو هر حمله ي هوايي با به عنوان مثال با 100 هواپيما ما بتوانيم 20 تا ازش بزنيم ديگه آمريكا كلاحمله هوايي بي خيال ميشه

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
يا اگر ما ناوهاي هواپيما بر آمريكارو به طور همزمان با 100موشك سي 802 هدف قرار بديم از نا و هواپيماهاش چي مي ماند رييس مجلس دوماي روسيه گفته بود ايران تو خليج فارس ميتواند 115 هواپيماي آمريكايي را بزند من فقط نور گفتم ديگه حالا موشكهاي ذوالفقار و رعد و كرم ابريشم و اژدر و حوت و...... بماند

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
من يه فاميل دور دارم كه فوق ليسانس مكانيك تو وزارت دفاع كارمي كنه يه بار تعريف مي كرد كه به ما دستور ساخت جايگاه قرار گرفتن بمب روي هوا پيمارو دادن كه اين جايگاه محل قرار گرفتن نوع خاصي از بمب اتمي بود ولي ديگه همينو ميدونست واز جزييات خبر نداشت

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
كي گفته ايران ميتونه پدافند اس300 رو در داخل بساره كه بخواد از اون استفاده گسترده ببره icon_biggrin

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ادامه مقاله ... درباره اف-117های ساقط شده و آسیب دیده آمریکا در نبرد بالکان حرف و حدیثهای متفاوتی وجود دارد که بعضی معتبر یا تقریبا معتبر بعضی نیز بر اساس شواهد و مدارک ارایه شده اند. تاکنون ساقط شدن دو فروند اف-117 توسط میگ-29 یکی با موشک R-27R و دیگری با موشک R-60 و یک فروند هم توسط پدافند سام-3 توسط منابع معتبر تایید شده است اما بقیه موارد تا این لحظه تحت تبلیغات شدید آمریکا به کناری زده شده است! مطالبی که در ادامه میخوانید اکثر اتفاقات درباره اف-117 میباشد هر چند بعضی موارد را صلاح دیدم بعدا پست کنم از جمله درگیری میگ-29 با اف-117 که منجر به پیروزی اولی شد. اف-117 - 24 مارس: یک فروند هواپیمای ناتو با شلیک موشک هوا به هوا توسط میگ-29 سرنگون گشت. به احتمال زیاد اف-117 بوده است. - 25 مارس: یک فروند هواپیما به احتمال زیاد اف-117 سرنگون شد و خلبان آن ایجکت کرد و در روستای کروسدال دستگیر و تحویل نزدیکترین پایگاه پلیس شد. - 25 مارس: یک فروند هواپیمای تورنادوی آلمان سرنگون گشت و خلبانان آن ایجکت کردند. خلبان مرد آن کشته شد ولی خلبان زن در روستای رمتا دستگیر و تحویل پلیس گشت. ماموران پلیس اظهار داشتند که دستگیر شونده خلبان اف-117 بوده است. - 27 مارس: دو فروند اف-117 در جریان موج سوم حملات درنزدیکی روستای بودجانوسی سرنگون شدند ولی پنتاگون سقوط یک فروند را تایید کرد. این جنگنده ها توسط سایت سام-6 یا سام-3 مورد هدف قرار گرفتند. پنتاگون سقوط یک فروند اف-117 با مشخصات USAF 49th FW / 8th FS F-117A 82-0806/'HO' را تایید کرد که توسط سیستم ضد هوایی قدیمی یوگسلاوی در نزدیکی روستای بودجانوسی سقوط کرد. بر پایه برخی گزارشات رسیده آثار گلوله های 23 میلیمتری ضد هوایی در یکی از بالهای این جنگنده دیده شده است! ولی بیشترین مدارک دال بر هدف قرار گرفتن توسط موشکهای زمین به هوا میباشد که آخرین اخبار حکایت از رهگیری جنگنده توسط یک سایت سام-3 با هدایت چشمی است؟ (این دیگه از اون حرفهاست چون احتمال اصابت یک موشک به هواپیما در آسمان بدون سیستم هدایتی تقریبا صفر است.) پنتاگون رسما این موضوع را که هواپیما توسط رادار دشمن شناسایی و ترک شده و سپس دو فروند موشک سام بطرفش شلیک شده است را تایید کرد. در گفتگوی آسوشیتد پرس با ژنرال بازنشسته نیروی هوایی ریچارد هاولی -که پیشتر فرمانده مرکز نبرد هوایی در ویرجینیا بود- وی خبر از دست دادن اف-117 به شماره سریال 82-0806 را در کوزو تایید کرد. و ... خبر سرنگونی اف-117 دوم را خبرگزاری بین الملی روسیه در بخش اخبار ویژه در تاریخ 27 مارس اعلام کرد. اولین بار اعلام شد که اف-117 در حالی سرنگون گشت که سعی در فرار از موشکهای شلیک شده دشمن را داشت. همچنین برپایه اطلاعات دیگر آثاری از گلوله های 23 میلیمتری در یکی از بالهای هواپیما دیده شده است. به هر حال پنتاگون فقط از دست دادن یک فروند اف-117 را در این روز تایید کرد! (با توجه به تایید سرنگونی یک فروند توسط موشکهای زمین به هوا پس چرا دو لاشه وجود دارد که در بال یکی آثار گلوله ضد هوایی است؟ احتمال میدهم که دو فروند اف-117 با آتش پدافند هوایی دشمن روبرو شده و یک فروند آنها قبل از شلیک موشکها توسط توپ ضد هوایی با هدفگیری چشمی منهدم شده است و هواپیمای دیگری سعی در فرار داشت که گردش تندی حول محور طولی خود داشته است که این امر باعث از بین رفتن موقتی پنهانکاری هواپیما و در نتیجه شناسایی و رهگیری توسط سایت موشکی شده است.) - 1 آوریل: رادیو زاگرب گزارش داد که یک فروند اف-117 در فرودگاه زاگرب فرود اضطراری داشته است. گویا این هواپیما توسط رادار مخصوص تامارا شناسایی شده و مورد حمله پدافند ضد هوایی یوگسلاوی قرار گرفته است که با وجود آسیب فراوان موفق به فرود شده است. (رادار تامارا نوعی رادار غیر فعال پیشرفته است که میتواند از چند صد کیلومتری کوچکترین امواج ساطع شده از هواگردها را آشکارسازی کند.) - 30 مارس: یک فروند اف-117 بعد از آسیب دیدن در مقدونیه سقوط کرد. - 5 آوریل: یک فروند هواپیمای ناتو سرنگون گشت. خلبان آن در نزدیکی کارخانه پوبدا ایجکت کرده و فورا دستگیر شد. احتمالا خلبان اف-117 بوده است. - 6 آوریل: طبق گزارش تلویزیون صربستان امروز صبح یک فروند هواپیمای ناتو (به احتمال زیاد اف-117) در منطقه فروسکا گورا در 100 کیلومتری جنوب بلگراد بعد از بمباران پالایشگاه نزدیک شهر ناوی ساد بوسیله نیروهای ناتو سرنگون شده است. این دومین هواپیمای ناتو در این روز است سرنگون شد که در حال بمباران پلی بر روی رودخانه دانوب بودند. (هویت این هواپیماها بصورت رسمی اعلام نشد هر چند منابع غیر رسمی حکایت از سرنگونی یک فروند اف-117 و یک هواپیمای ناشناس دیگر دارند.) - 21 آوریل: اف-117 به شماره 86-0837/'OT' در هنگام فرود به کلی آسیب دید. اخبار بیشتری از این حادثه منتشر نشد. - 30 آوریل: یک فروند اف-117 از اسکادران 49 در جریان حملات ضربتی به به یک سایت سام-3 آسیب دید. این هواپیما علیرغم خسارات فراوان موفق شد به سلامت به پایگاه هوایی Spangdahlem در آلمان بازگردد. - 5 آوریل 2000: خبرگزاری ITAR-TASS روسیه اخباری به نقل از سازمان جاسوسی ارتش روسیه منتشر کرد که حکایت از ان داشت که ناتو حداقل 3 فروند اف-117 و به همراه 40 هواپیمای دیگر و بیش از 1000 موشک خود را در جنگ از دست داده است. - 30 جولای 2000: طبق اعلام منابع پنتاگون هواپیمای اف-117 ای که در جریان حملات متحدین آسیب دیده بود اوراق شد. بر پایه اطلاعات موجود این هواپیما باید همانی باشد که در 30 آوریل در حملات ضربتی از اسکادران 49 آسیب دید. ادامه دارد ... نویسنده: سعید وب سایت میلیتاری

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.