FLANKER

تاپیک جامع بررسی بالستیک "سجیل "

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

باهات موافقم سعید جان...
تو اگثر سایت های خارجی هم تولید موشک سجیل رو یه تحول و پیشرفت بزرگ در فناوری موشکی ایران میدونستند.
بهرحال خیلی خوب شد که تنوع موشکیمون هم بیشتر شد.
تمام برنامه های اسراییل در مورد ایران به شهاب-3 معطوف شده بود و با ورود سجیل و توانایی های جالبش دستمون برای مقابله با تهدادات ممکنه خیلی باز شد. البته اگه برد موشک هامون به 5000 کیسلومتر برسه خیلی بهتره. اونوقت همه بشنید و ببینید که لحن اروپا چقدر فرق خواهد کرد. به تمام اینها قدرت بالقوه هسته ای و توان مجازی تولید کلاهک هسته ای رو هم اضافه کنید.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote] البته اگه برد موشک هامون به 5000 کیسلومتر برسه خیلی بهتره. اونوقت همه بشنید و ببینید که لحن اروپا چقدر فرق خواهد کرد. به تمام اینها قدرت بالقوه هسته ای و توان مجازی تولید کلاهک هسته ای رو هم اضافه کنید.[/quote]
نگيد آقا اين حرف ها رو!
ايران براي همين كه نگراني براي اروپا و كشورهاي منطقه ايجاد نكنه سراغ توسعه برد موشكهاي بالستيك نرفته بعد ما بيايم اين حرف ها رو بزنيم؟!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
به نظر من ایران با نشون دادن برنامه فضایی و رفتن در این راه غربی ها ثابت کرده که فناوری لازم برای هر بردی در ایران وجود داره که این از داشتن خود موشک با برد صد هزار کیلومتر هم با ارزش تره ! اما دست زدن به آزمایش نظامی از این نوع فعلا کار درستی نیست و مثل این می مونه که مرتب برق تیغ شمشیرت رو به کسی نشون بدی که ایجاد تنش میکنه ! هر جند من اعتقادی به این ندارم اما در حال حاظر شرایط رو برای زدن تهمت و افترابه ایران فراهم میکنه و همون توجیهیه که آمریکا برای سپر موشکی و برنامه های تسلیحاتی فضایی به دنبالش میگرده ! این مانورهای موکشی ایران حتی ازنوع فضایی سالها قبل توط موسساتی مثل انرو کشف شده بودند و تا مدت زیادی اسمشون رو مانورهای مخفی فضایی ایران میزاشتند خیلی قبل از ازمایش سفیر ! که ایجاد ترس شدیدی در اونها نسبت به سطح فناوری ایران کرده بود ! و آزمایش سفیر مقداری این تنش رو کاهش داد !

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote][quote]به نظر من ایران با نشون دادن برنامه فضایی و رفتن در این راه غربی ها ثابت کرده که فناوری لازم برای هر بردی در ایران وجود داره که این از داشتن خود موشک با برد صد هزار کیلومتر هم با ارزش تره ! اما دست زدن به آزمایش نظامی از این نوع فعلا کار درستی نیست و مثل این می مونه که مرتب برق تیغ شمشیرت رو به کسی نشون بدی که ایجاد تنش میکنه ! هر جند من اعتقادی به این ندارم اما در حال حاظر شرایط رو برای زدن تهمت و افترابه ایران فراهم میکنه و همون توجیهیه که آمریکا برای سپر موشکی و برنامه های تسلیحاتی فضایی به دنبالش میگرده ! این مانورهای موکشی ایران حتی ازنوع فضایی سالها قبل توط موسساتی مثل انرو کشف شده بودند و تا مدت زیادی اسمشون رو مانورهای مخفی فضایی ایران میزاشتند خیلی قبل از ازمایش سفیر ! که ایجاد ترس شدیدی در اونها نسبت به سطح فناوری ایران کرده بود ! و آزمایش سفیر مقداری این تنش رو کاهش داد ![/quote][/quote]

سايت مشكل پيدا كرده يا من تازه از خواب پا شدم اينجوريه؟ i_dont't_know

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
من فقط یه دونه پست زدم از خودم هم که نقل قول نکردم چرا اینطوری شد نمیدونم !
این رو هم برای تست میزنم ببینم دوباره میشه یا نه :mrgreen:

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
مطمين باشيد كه تنوع موشكي ايران بسيار بيشتر اين تعداد موشك است و نشان دادن اين موشك پاسخي به راه اندازي سيستم ضد موشكي امريكا در فلسطين است چون اين موشك در مرحله دوم به دليل عدم وجود بالچه و سطح مقطع راداري بسيار كم و سرعت بسيار زياد و همچنين استفاده از كلاهك خوشه اي تقريبا مي توان گفت زدن اين موشك كار ساده اي نيست و سيستم مورد نظر جز نگاه كردن به محل برخورد موشك كار زيادي نمي تواند بكند.

واين خيلي ساده انگارانه است كه فكر كنيم اين نهايت توان موشكي ايران است و شما هيچ زمان برگ برنده ايران را نمي بينيد (انشالله كه نبينيم ) مگردر روز جنگ.

همچنين اين رونمايي نويد بخش پيشرفت بسيار سريع در زمينه هوا فضا است .
وبا اين رونمايي ديگر مستله برد را حل شده بايد فرض كرد و به سبب نياز قابل اجراست.

همچنين با بررسي شتاب بالاي موشكهاي رونمايي شده جديد نسبت به موشكهاي قديمي تر منظور (شهاب3 تست ماهواره و سجيل) مشخص مي شود ايران به تكنولوژي توليد سوختهاي جديد دست يافته است.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=red]يك سئوال مهم:[/color]
[color=black][/color]

آيا ميشه موشكهاي قديمتري كه داشتيم رو ارتقا بديم به استاندارد سجيل؟؟؟
قبول دارم كه نياز به كاز زيادي داره ولي فكر كنم هزينه اون كمتر از ساخت از ابتداي موشك باشه
ما كلي موشك شهاب 3 قدر 1 و ... داريم كه اقلا" در مرحله اول وسخت مايع هستند كه بايد به سطح سجيل برسند :mrgreen: :lol: :lol:

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ساختار موشکهای تک مرحله ای با چند مرحله متفاوت بوده و احتمالا جنس بدنه آنها هم فرق داشته باشد.

لازم نیست همه موشکها رو به سطح سجیل ارتقا بدیم و اضافی هزینه کنیم! بالاخره یه چند تا موشک گمراه کننده همراه هر سجیل شلیک بشه میشه با اطمینان گفت سجیل به هدف خواهد خورد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
کارشناس مسایل دفاعی و استراتژیک در گفتگو با حیات:
موشک "سجیل" هر هدفی را در اسراییل نابود می کند
یک کارشناس مسائل دفاعی و استراتژیک دقت هدفگیری، قدرت تخریب بالا و برد بیشتر را از امتیازات منحصربه فرد موشک سجیل دانست.
امیر موسوی کارشناس مسائل دفاعی و استراتژیک در گفتگو با خبرنگار دفاعی حیات با اشاره به نامگذاری موشک سجیل براساس آیات قرآن گفت: سجیل به معنای گل خشک، سبک و نابودکننده است و این موشک هم نسبت به موشک های دیگر بسیار سبک تر است و قدرت ویران کنندگی بالاتری دارد.
وی به تفاوت های این موشک با موشک شهاب 3 اشاره کرد و گفت: سوخت این موشک کاملا جامد است و به همین دلیل سوخت حجم کمتری را می گیرد و مواد انفجاری بیشتری در این موشک استفاده شده است.
وی همچنین یکی دیگر از امتیازات سوخت جامد این موشک را صرفه اقتصادی دانست و گفت: سوخت مایع موشک ها بعد از مدتی باید به علت فاسدشدن تعویض شود ولی سوخت جامد نیازی به این مساله ندارد.
موسوی ادامه داد: به دلیل سبک تر بودن این موشک نسبت به شهاب 3 برد آن نیز بیشتر است و همچنین این موشک دو مرحله ای است.
این کارشناس مسائل دفاعی درخصوص دومرحله ای بودن این موشک، تصریح کرد: این موشک از دو موتور و دو مخزن سوخت بهره می برد و در مسافت مشخصی مخزن اول از موشک جدا می شود و موشک با بخش دوم ادامه مسیر می دهد و به هدف اصابت می کند.
وی دو مرحله ای بودن موشک سجیل را در رساندن کلاهک این موشک به هدف بسیار مهم برشمرد و ابراز داشت: این موشک با محاسبات بسیار دقیق رایانه ای که در خود موشک جاسازی می شود حرکت می کند.
موسوی همچنین یکی از امتیازات بسیار مهم سجیل را سکوی شلیک این موشک برشمرد و گفت: سکوی شلیک سجیل بسیار سریع است و با سرعت بسیار بالایی آماده شلیک می شود و از زمانی که از جایگاه خود حرکت می کند تا زمان نصب و هدف گیری و شلیک در حدود 5 دقیقه انجام می شود.
وی ادامه داد: چون معمولا ماهواره های دشمن درحال رصدکردن محل شلیک هستند تا آن را سریع نابود کنند لذا متحرک بودن و سرعت شلیک بالا مساله بسیار مهمی است.
این کارشناس مسائل دفاعی و استراتژیک با اشاره به اینکه اهمیت سکوی شلیک موشک از خود موشک کمتر نیست، تصریح کرد: دقت هدف گیری، قدرت شلیک و شلیک چندین موشک با فاصله کم از امتیازات سکوی پرتاب موشک است.
وی افزود: [size=18]برد این موشک بیش از 2000 کیلومتر است. [/size]
موسوی در ادامه هدف گیری دقیق و قدرت تخریب بسیار بالا در عمق استراتژیک تاسیسات دشمن تا عمق 50 الی 300 متری را ویژگی برجسته سجیل برشمرد و افزود: با توجه به اینکه یکی از اهداف پیش بینی شده ما اهداف اسراییلی است و اسراییل فاقد کوهستان های بلند است لذا اهداف اسراییلی به راحتی قابل هدف گیری هستند.
این کارشناس مسائل استراتژیک خاطرنشان کرد: این موشک معادلات امنیتی منطقه را برهم خواهد زد، مخصوصا به این دلیل که آمریکایی ها رادارهای پیشرفته را به اسراییل داده اند و این رادارها موشک های ایران را تا ارتفاع 400 متری رصد می کنند، اما اسراییلی ها نتوانستند از شلیک این موشک پیش از اعلام خبر آن توسط رسانه های ایرانی مطلع شوند.
موسوی تاکید کرد: این موشک آمادگی این را دارد که بدون تاخیر پاسخ هرگونه تجاوزی را به دشمنان بدهد.
وی با بیان اینکه استراتژی نظامی ما براساس تهدیدات در سطح مقابله با رژیم صهیونیستی و آمریکا طراحی شده است، افزود: پس از تهدیدات علنی رژیم صهیونیستی و آمریکا در حمله به تاسیسات هسته ای، جمهوری اسلامی ایران شروع به طراحی نظام دفاعی به روز و در سطح مقابله با تهدیدات بین المللی کرد ک البته همه این طراحی ها حالت دفاعی دارد.
موسوی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران سیستم های بسیار پیشرفته در مقابله با جنگ های الکترونیکی و ضدالکترونیک ایجاد کرده است و این آمادگی را داریم که با حملات احتمالی مواجهه کنیم.
این کارشناس مسائل دفاعی با بیان این نکته که طراحی های انجام گرفته ملی است و برای مقابله با اهداف اسراییلی و آمریکا هماهنگ است، تصریح کرد: آن چیزی که از قدرت دفاعی ما اعلام شده است یک قسمت بسیار ناچیز از موجودی ما است و دارایی ما در این بخش خیلی بیشتر از آن چیزی است که اعلام می شود.
موسوی ادامه داد: آزمایش این موشک دو پیام اساسی دارد، اول اینکه تحریم ها هیچ اثری بر روی قدرت دفاعی جمهوری اسلامی ایران ندارد و ما توانسته ایم این تهدید را به فرصت تبدیل کنیم.
وی پیام دیگر این آزمایش موشکی را آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با تهدیدات دانست و گفت: این توانمندی ها فقط برای دفاع از مواضع استراتژیک و تمامیت ارضی خواهد بود.
http://hayat.ir/?lang=fa&page=showbody_news&row_id=35971

در ضمن اینکه شمخانی گفته این موشک در زمان اون ساخته شده احتمال قویدرست بوده این موشک یا بهتر دقیقتر بگم موتور سوخت جامد مرکب این موشک در تاریخ 9/3/84 آزمایش شده اگه به خبرگزایها مراجعه کنید احتمالا پیدا می کنید ولی برای منبع میتونید به صنایع هوایی شماره 168 و خبرنامه پژوهشکده هوافضا شماره 72 مراجعه کنید. در دومین منبع دقیقتر به موشک و شرایط آن پرداخته شده است. در ضمن این آقای موسوی در شبکه العالم به عنوان کارشناس مسائل استراتژیک و نظامی فعالیت می کند.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
البته سجیل اولین موشک دوربرد ایرانی است که بیش از 2500 کیلومتر برد دارد ومیان برد نیست .علت اصلی کمنر گفته شدن برد سجیل هم کاملا سیاسی بود .

این موشک به هیچ وجه ازمایش نشد بلکه به نمایش درامد که در جهت مقابله با برتری جویی اسرائیل با نسب سیستم های شناسایی موشکهای دوربرد انجام گرفت که برتری استراتزیک را حفظ کرده باشیم .
سپاه پاسداران انقلاب همکنون مجهز به این موشک مخوف است واین موشک به تولید انبوه رسیده .

زیرکی زیادی در این ازمایش موشکی نهفته بود مسئولین برد موشک را نزدیک به 2000 کیلومتر عنوان کردند تا دچار مشکلات سیاسی نشوند ولی پرتاب موشک را نمایش و مشخصات ابتدای را باز گوکردند. انچه که یک کارشناس نظامی می تواند از این نطلاعات کسب کند این است که موشک در نوع موشکهای دوربرد استراتزیک است که براحتی می تواند خود را به فاصله بیش از 2500 کیلومتر برساند .

به این استراتژی شک وبهت می گویند. غرب همچنان در بهت این ازمایش موشکی اسیر شده طوری که این روزنامه نگارهای احمق به اصطلاح کارشناس بی سواد می خواهند با تفسیر برد موشک وهدف قرار دادن اسرائیل مردم را از شک واقعی ازمایش این موشک که قاره اروپا را نیز در بر می گرفت رهایی بخشند

البته ما ایرانی ها کار خواصی انجام ندادیم این کارها همش زیر سر اقاجونمونه .

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
برد بالاي 2000 كيلومتر؟
اگه اينطور باشه خيلي خوبه و زيركي بكار رفته هم جالبه.
يعني به برد 2500 كيلومتر رسيديم؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
لزومی نداره حالا که روسیه با امریکا چپ افتاده و می خواد مقابله به مثل کنه ( در مورد سامانه ی دفاع ضد موشکی امریکا در لهستان ) ما با اعلام برد بیش از 2000 کیلومتر به امریکایی ها بهانه به دست بدیم تا جلوی روس ها رو بگیرن :mrgreen:
آدم همین الکی خودشو تو دردسر نمی ندازه

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]برد بالاي 2000 كيلومتر؟
اگه اينطور باشه خيلي خوبه و زيركي بكار رفته هم جالبه.
يعني به برد 2500 كيلومتر رسيديم؟[/quote]

به لحاظ فني كشوري كه به فناوري ساخت موشك ماهواره بر رسيده باشه بسته به اينكه مداري كه براي قراردادن ماهواره در دسترس است توانايي ساخت موشك با برد اقلا" 4000 كيلومتر را خواهد داشت.
در اينكه ما توانايي ساخت موشك تا برد 4000 كيلومتر را داريم شك نكنين
وقتي ايران موشك ماهواره بر كاوشگر 1 را در بهمن پارسال پرتاب كرد تقريبا" همه حدس زدن كه ايران هدفش چي هست
چون خيلي هم به موشك ماواره بر شبيه نبود
البته پرتاب امسال كه در نيمه شعبان صورت گرفت با اينكه كاملا موفقيت اميز نبود
ولي خيلي معنادار بود...
ايران را بايد جزء دارندگان موشكهاي باليستيك با برد تا 4000 دانست
البته اين حداقل برد در دسترس براي فناوري موجود هست
خوشحالم كه در برنامه هاي اخير هيچ كشوري به خودش جرات متهم كردن ايران به كپي زني نكرد چون مشابهي براي اينها وجود ندارد
به اميد روزي كه بتونيم شليك موشك هاي نظامي و غير نظامي با بردهاي بالا را شاهد باشم
انشا...

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
اين صحبت رهبر معظم انقلاب حتما يادتان هست كه اگر امريكا لحظه اي بداند كه در حمله به ايران موفق مي شود لحظه اي درنگ نمي كند حتما خود امريكايي ها ميدانند كه قدرت موشكي ما چقدر است و من به دوستان ميگم كه حتي همين سجيل هم اخر توان ما نيست چه برسد به سري شهاب
لازم به ذكر كه سيستم كنترل موشك بدون بالچه يكي از پيشرفته ترين سيستم هاي كنترل مي باشد كه لازمه آن رسيدن به بحث طراحي هاي فوق مدرن كه اين موشك در مرحله دوم از ان بهره ميبرد
همچنين با مانور در فاز دوم به بعد از رهگيري ان توسط هر سيستم ضد موشكي در امان است
براي مثال فرض كنيد گلوله اي كه به سمت هدف شليك شده اگر سيستمي بتواند ان را رهيري كند مستلزم مستقيم الخط حركت كردن گلوله است كه با سرعت اين موشك و مانور در فاز دوم
فقط مي توان به برخورد ان با هدف نظاره گر بود
خدا مي داند درفاز بعد چه ميشود

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
این ویدیو فقط انیمیشن پخش شده از تی وی است

File Size: 1.63MB

http://www.zshare.net/download/51869250dfe96c7d/

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مطالب مشابه

    • توسط GHIAM
      با استفاده از طول استند موشک فاتح، تونستم ابعاد موشک فتح را به دست بیاورم. موشک فتح دارای طول 6.5 متر و قطر 40 سانتیمتر است. این موشک نسبت به فاتح110 حدودا 2.30متر کوتاهتر و 20 سانتیمتر قطر کمتری دارد.  
      هیچ گونه اطلاعاتی از جنس موتور و جنس بدنه موشک وجود ندارد. اما احتمالا فتح موشکی با وزن 800-900 کیلوگرم، برد  200 - 300 کیلومتر و سرجنگی 150-200 کیلوگرمی باشد. به نظر میر‌سد سپاه قرار است این موشک را جایگزین نسخه های اولیه فاتح 110 کند. هرچند سرجنگی سبکتری نسبت به فاتح دارد برای زدن اهداف نرم از جمله زیرساخت‌های نفتی، مراکز صنعتی، اهداف غیرمقاوم نظامی و ... بسیار موثر است. 
      با توجه به ابعاد و وزن موشک فتح، می‌توان 4 تیره از این موشک را مانند فجر 5 از روی حامل IVECO پرتاب کرد.  
       

       
       

       

       
       
       
    • توسط mehdipersian
      شناور شهید باقری به بالگرد، موشک و پهپاد مجهز خواهد شد 
      فرمانده نیروی دریایی سپاه:

      شناور شهید باقری که در آینده ساخت آن به اتمام می‌رسد، علاوه بر داشتن یک ناوگروه در داخل خود، باند پرواز هم دارد که پهپاد می‌تواند از روی آن حرکت کرده و به پرواز درآید و در بازگشت هم می‌تواند بر روی آن بنشیند.
      شناور شهید باقری با ۲۴۰ متر طول و ۲۱ متر ارتفاع، مجهز به بالگرد، موشک و پهپاد است.
      این شناور به گونه‌ای در حال ساخت است که از روی عرشه آن حدود ۶۰ پهپاد می‌تواند پرواز کند و بنشیند.
      وستانیوز
       
    • توسط mehdipersian
      مرداد گذشته، یک ماهواره سنجش از دور ساخت روسیه برای ایران از پایگاه فضایی بایکونور پرتاب شد و انتظار می‌رود سه ماهواره دیگر نیز در سال‌های آینده به فضا پرتاب شوند. همچنین شواهد قانع‌کننده‌ای وجود دارد که نشان می‌دهد یک شرکت روسی در حال ساخت یک ماهواره ارتباطی برای ایران است که در سال 2024 در مدار زمین ثابت قرار می‌گیرد.
       
      ماهواره ی خیام:

       
       
      مرداد 1394، ایران با دو شرکت روسی در مورد پرتاب ماهواره سنجش از دور ساخت روسیه که توسط ایران اداره می شود، به توافق اولیه دست یافت. ماهواره ایرانی در 18 مرداد 1401 به وسیله ی شرکت روس کاسموس به فضا پرتاب شد. 
       
      مشخصات فنی ماهواره:

      مشخصات فنی ماهواره توسط روسیه و ایران اعلام نشده است ولی می توان از یک حق اختراع منتشر شده توسط شرکت NPK Barl در مرداد 1401 اطلاعات جدیدی بدست آورد. این طرح یک ماهواره سنجش از دور با وضوح بالا را توصیف می کند که دقیقاً شبیه خیام است. دارای یک گذرگاه شش ضلعی و چهار پنل خورشیدی است که با زاویه 45 درجه نسبت به محور طولی ماهواره به سمت پایین امتداد دارند. 
       
      محموله یک تلسکوپ کورش(Korsch) با پنج عنصر نوری است. تلسکوپ کورش یک تلسکوپ آناستیگمات سه آینه ای فشرده است که میدان دید وسیعی را ارائه می دهد. این تلسکوپ تصویربرداری را در یک کانال پانکروماتیک و چهار کانال چند طیفی (نزدیک مادون قرمز، قرمز، سبز و آبی) ارائه می دهد. سه پیکربندی ممکن برای تلسکوپ ارائه شده است که همگی با نسبت کانونی f/11.53 (نسبت کانونی تقسیم فاصله کانونی بر دیافراگم است)میباشند. مقادیر سه پیکربندی عبارتند از:
       
      دهانه / فاصله کانونی
      0.535 متر6.17 متر
      0.75 متر8.65 متر
      1.1 متر12.68 متر
       
      در اولین پیکربندی که در شکل زیر نشان داده شده است، وزن تلسکوپ 125 کیلوگرم و طول آن 1.8 متر است.
       

       
      دو پیکربندی دیگر منجر به گذرگاه طولانی‌تر می‌شود، اما نیازی به تغییر در جعبه‌های الکترونیکی محموله و آرایه‌های پیکسل CCD ایجاد نمیکند. این تلسکوپ از یک آرایه کانونی کروی و نه مسطح برای کمک به جلوگیری از لکه دار شدن تصاویر استفاده می کند. یک آرایه اسکن الکترونیکی داده‌ها را در باند X با سرعت‌های 480 مگابیت تا 1.5 گیگابیت بر ثانیه به زمین ارسال می‌کند (نرخ بالاتری نسبت به گزارش NPK Barl در فوریه 2021 ).
       
      سازنده محموله نوری مشخص نیست، اما برخلاف تخصص این شرکت در سیستم های زمینی می تواند خود NPK Barl باشد. طی نمایشگاهی در سال 2019، این شرکت تلسکوپ سنجش از دور را به نمایش گذاشت که انتظار می‌رفت ظرف دو سال آینده به فضا پرواز کند. گزارش شده است که وزن آن تنها 46 کیلوگرم است و همچنین کوچکتر از نمونه ثبت اختراع به نظر می رسد، اما تنها ماهواره میزبان ممکنی که در حال حاضر برای آن قابل شناسایی است، خیام است. احتمالاً تنها یک بخش از تلسکوپ به نمایش گذاشته شده است. 

       
      در یکی از نقشه‌های همراه با حق ثبت اختراع(پتنت) ، ماهواره در بالای طبقه فرگات در داخل محفظه محموله موشک سایوز-2-1a قرار دارد (که نشان می‌دهد پرتاب اولیه به وسیله ی این ماهواره بر به جای سایوز-2-1b سنگین تر بود).
       
       اگرچه پتنت‌ها به ندرت به پروژه‌هایی اشاره می‌کنند که به آن‌ها مربوط می‌شود، اما در اینجا ماهواره در واقع متعلق به پروژه 505 نشان داده شده است. همانطور که در نقاشی زیر مشاهده می‌شود، ماهواره‌ها به اندازه‌ای کوچک هستند که سه عدد از آنها در داخل دماغه قرار گیرند.
       
       
       
      کاربرد خیام:
       
      به طور رسمی، خیام تنها کاربردهای غیرنظامی در زمینه هایی مانند کشاورزی، مدیریت منابع طبیعی و نظارت بر محیط زیست خواهد داشت. مدت کوتاهی پس از پرتاب، رئیس سازمان فضایی ایران مدعی شد خیام به دلیل اندازه کوچکش نمی تواند به عنوان یک ماهواره جاسوسی استفاده شود. با این حال، وضوح زمینی گزارش شده آن (0.73 متر) برای انجام کارهای شناسایی ارزشمند کافی است. 
       
      مرکز کنترل ماموریت خیام:
       

       
       
      به گزارش اخبار ایران، مرکز کنترل ماموریت خیام در مرکز فضایی ماهدشت که تقریباً در 60 کیلومتری غرب تهران و نرسیده به شهر کرج قرار دارد. این مرکز در اوایل دهه 1970 برای دریافت اطلاعات از ماهواره های سنجش از دور خارجی تأسیس شد که اولین آنها ماهواره های لندست ایالات متحده بود. همانطور که در تصاویر Google Earth مشاهده می شود، ساخت یک ساختمان جدید در این سایت حدود آوریل 2020 آغاز شد و اکنون کامل شده است. احتمالاً در گزارش تلویزیون ایران که پس از پرتاب خیام از مرکز کنترل مأموریت پخش شد، دو آنتن سهموی در شمال شرقی ساختمان جدید دیده می‌شود.
       

       
      همکاری های روسی/ایرانی بعدی:
       
      خیام پیش بینی می شود حداقل پنج سال فعالیت داشته باشد و قرار است در سال های آینده ماهواره های بیشتری نیز به آن ملحق شوند. پس از پرتاب، حسن سالاریه اعلام کرد که ایران سه ماهواره دیگر از همین نوع را سفارش داده است و افزود: اولین ماهواره در مجموع 40 میلیون دلار هزینه داشته است.
       
      به نظر می رسد که همکاری فضایی بین روسیه و ایران اکنون فراتر از حوزه سنجش از دور است. در هفته‌های اخیر شواهدی به دست آمده است که روسیه در حال ساخت یک ماهواره ارتباطی زمین‌ایستا برای ایران با نام اکواتور (به روسی به معنای «استوا») است. این نام برای اولین بار در سال 2020 در بیوگرافی مختصری از متخصص ISS Reshetnev، تولید کننده پیشرو روسیه در ماهواره های ارتباطی مستقر در نزدیکی کراسنویارسک در سیبری ظاهر شد. در کنار آن بسیاری دیگر از پروژه ها نیز به آن اشاره شد که این شخص در آن مشارکت داشته است و جزئیات بیشتری ارائه نشده است.
       

       
      ایران در نهایت قصد دارد ماهواره‌های ارتباطی زمین‌ایستا را با استفاده از پرتاب‌کننده‌های بومی پرتاب کند، اما به‌نظر نمی‌رسد ماهواره‌هایی که در آینده قابل پیش‌بینی به فضا پرتاب می‌شوند، قادر به قرار دادن محموله با این ویژگی در این نوع مدار باشند. بنابراین، این کشور احتمالاً برای پر کردن جای خالی باقیمانده نیز به روسیه متکی خواهد بود. اگر معامله‌های دیگری در این زمینه هنوز وجود داشته باشد، پشت درهای بسته انجام شده است. 
       
      ________________________________________
      تلخیص و ترجمه از mehdi persian برای میلیتاری
      ________________________________________
      منبع:
      https://www.thespacereview.com/article/4475/1
       
    • توسط NIX
      بسم الله الرحمن الرحیم
       
      گراد ، تگرگ روسی
       

       
       
       
      گراد یک سامانه پرتابگر چندگانه خودکششی 122 میلیمتری است که در اتحاد جماهیر شوروی طراحی و ساخته شده است ، این سامانه و راکت M-210F برای نخستین بار در سالهای آغازین دهه 1960 توسعه یافته و نخستین کاربرد رزمی آن در مارس 1969 در طول درگیری مرز چین و شوروی بود
      BM مخفف Boyevaya Mashina به معنی ماشین جنگی است و نام مستعار گراد Grad در روسی به معنی تگرگ می باشد
       
      سامانه موشک انداز BM 21  در سال 1963 در ارتش شوروی برای جایگزینی سامانه قدیمی BM 14  بکار گیری شد ، نقش پایه ای سامانه BM 21  برای پشتیبانی نیرو های زمینی با سرکوب فوری مواضع شلیک موشک های ضد تانک ، توپخانه ها ، خمپاره انداز ها ، از میان بردن نقاط مقاومت دشمن در منطقه نبرد بود
       
      نام مستعار روسی "تگرگ" نام مناسبی برای سامانه تسلیحاتی است که می تواند تا 40 راکت 122 میلی متری را در حدود 20 ثانیه در بردهای گوناگون پرتاب کند. گراد یک سامانه تتسلیحاتی دقیق نیست و برای رساندن مهمات خود به جای هدف نقطه ای ، برای یورش به یک منطقه طراحی شده است ، در برد 20 کیلومتری ، زمانی که 40 موشک پرتاب می شود، منطقه اصابت تا 600 متر در 600 متر گسترش می یابد (36 هکتار).
       

       
       
      از زمان معرفی سامانه BM 21 در دهه 60 این راکت انداز  های 122 میلیمتری در همه مناطق درگیری در سراسر حهان حاضر بوده اند . سادگی این سامانه بهمراه ارائه توان آتشباری عظیم از یک سکوی متحرک و نسبتا سبک منجر به پذیرش سریع و گسترده آن شده است..این سامانه تسلیحاتی به شکل گسترده ای کپی شده است و اکنون گونه های گسترده ای از نسخه ها و مشتقات آن را می توان در فهرست موجودی بیش از 50 نیروی مسلح در سراسر دنیا میتوان مشاهده کرد
       
      از آنجایی که BM-21 یک طراحی نسبتا قدیمی است که  اواخر دهه 1950 توسعه یافت ،بنابر این  برخی از این گونه‌های کپی شده ویژگی‌ های تسلیحات تازه تری را به آن افزوده اند ، مانند سیستم ‌های کنترل آتش پیشرفته و ویژگی‌های آیرودینامیکی پیشرفته‌تر برای خود موشک‌ها [در موارد پیشرفته تر موشک های هدایت شونده. م].
       
       
      پرتابگر اولیه یک شاسی کامیون Ural-375D 6×6 بود. در سال 1976، خودروی پرتابگر Ural-375D با کامیون جدیدتر و قدرتمندتر Ural-4320 6×6 جایگزین شد. هر BM-21 توسط یک کامیون 9k450  با 60 موشک اضافی پشتیبانی می شود. نصب شدن بر روی کامیون های 6×6 به BM-21 تحرک قابل توجهی می دهد که به ویژه پس از شلیک، زمانی که پرتابگرها باید به سرعت جابجا شده تا از آتش سامانه های ضد توپخانه ای دشمن در امان باشند. عملیات شلیک و جابجایی رفتار معمول در راکت انداز های چندگانه خودکششی است
       
       
      کامیون پشتیبان سامانه گراد
       
      راکت یا موشک
      راکت یا موشک به مهماتی گفته می شود که توسط یک موتور به حرکت در می آید. موتور موشک / راکت در ساده‌ ترین گونه از لوله‌ ای تشکیل شده است که در آن سوخت می‌ سوزد و در یک انتهای آن دهانه‌ ای دارد. گازهای خارج شده باعث ایجاد واکنشی برابر و مخالف در انتهای بسته لوله شده و پرتابه را به جلو می راند . رانش با هدایت گازهای به سرعت در حال انبساط از سوخت موشک در حال سوختن از طریق یک یا چند نازل (ونتوری/ ونچوری) ایجاد می شود.
       

       
      نمایش اثر ونتوری
       
       راکت های 122 میلی متری برای BM-21 دارای هفت ونتوری در پشت موتور موشک هستند. در حالی که موتورهای موشک می‌توانند حاوی سوخت مایع یا جامد باشند، سامانه های BM-21 موشک ‌هایی را با موتورهایی که فقط دارای سوخت جامد هستند شلیک می‌کنند. بر خلاف موشک ، یک راکت هدایت نشده مسیر خود را در هنگام پرواز تنظیم نمی کند تا به هدف اصابت کند. به این ترتیب، هنگامی که BM-21 یک راکت را شلیک میکند هیچ راهی برای تغییر مسیر آن وجود ندارد.
       
      راکت ها
      راکت ها به منظور دستیابی به پایداری آیرودینامیکی ، از باله یا چرخش محوری استفاده می کنند ، راکت های سامانه گراد ترکیب هر دو این روش ها را بکار می برد. روش اولیه برای ایجاد پایداری آیرودینامیکی از طریق استفاده از چهار بالک در بخش پشتی است . هنگامی که راکت پرتاب می شود، شروع به چرخش با سرعت نسبتا کندی می کند. باله‌های فنری که در بخش پشتی دور راکت پیچیده شده اند و با یک بند نازک در جای خود نگه داشته شده اند که هنگام پرتاب می‌سوزد. همانطور که قسمت پشتی موشک از لوله پرتاب خارج می شود، فنرها باله ها را باز کرده و راکت را در پرواز تثبیت می کنند.
       
       
      انواع راکت های سامانه گراد
       
      راکت 9M22
      کالیبر              122  میلیمتر
      وزن               64  کیلوگرم
      سرجنگی         18.4 کیلوگرم
      طول              2870 میلیمتر
      تعداد ترکش     1640 تکه
      برد                5 تا 20.4 کیلومتر
       
      راکت 9M22M
      کالیبر              122  میلیمتر
      وزن               46  کیلوگرم
      سرجنگی         18.4 کیلوگرم
      طول              1930 میلیمتر
      تعداد ترکش     1640 تکه
      برد                2 تا 10.8 کیلومتر
       
      راکت 9M22U
      کالیبر              122  میلیمتر
      وزن               66.6  کیلوگرم
      سرجنگی         18.4 کیلوگرم
      طول              2870 میلیمتر
      تعداد ترکش     1640 تکه
      برد                5 تا 20.1 کیلومتر
       
      راکت 9M28F
      کالیبر              122  میلیمتر
      وزن               56.5  کیلوگرم
      سرجنگی         21 کیلوگرم
      طول              2270 میلیمتر
      تعداد ترکش     1000  تکه
      برد                تا 15 کیلومتر
       
      راکت 9M53F
      کالیبر              122  میلیمتر
      وزن               70   کیلوگرم
      سرجنگی         26  کیلوگرم
      طول              3037 میلیمتر
      تعداد ترکش     2450  تکه
      برد                5 تا 20.5 کیلومتر
       
      راکت 9M521
      کالیبر              122  میلیمتر
      وزن               66  کیلوگرم
      سرجنگی         21 کیلوگرم
      طول              2840  میلیمتر
      تعداد ترکش     1000  تکه
      برد                تا 40  کیلومتر
       
      راکت 9M522
      کالیبر              122  میلیمتر
      وزن               70  کیلوگرم
      سرجنگی         25  کیلوگرم
      طول              3037 میلیمتر
      تعداد ترکش     1800  تکه
      برد                تا 37.5  کیلومتر
       
       
       
      گراد در نقش موشک
       
      با توجه به گستره کاربران راکت انداز های گراد شرکت های دفاعی در صدد بهبود عملکرد این سامانه بر آمده اند که شرکت ترکیه ای راکستان و همینطور صنایع دولتی رافائل دو شیوه گوناگون را برای افزایش دقت این سامانه به کار برده اند
       

       
      راکت (موشک) ساخت راکستان با سامانه هدایتی GPS / INS
       
      شرکت راکستان یک راکت هدایت شونده به سامانه هدایت ماهواره ای به همراه سامانه هدایت داخلی توسعه داده است که با استفاده از امواج ماهواره های جی پی اس دایره خطای برابر 30 متر (ادعایی)  دارد
       

       
      کیت Epik
       
      شرکت رافائل کیت EPIK را برای راکت های سامانه گراد توسعه داده است (Electro-Optical Precision Integration Kit)) که بر پایه هدایت داخلی  INS و پردازشگر تصویری کار میکند ، تصویر هدف که توسط سامانه های دیگر (هلیکوپتر / هواپیما / پهپاد / نیرو های پیاده) برداشت شده است روی سامانه هدایت داخلی بارگیری شده و در زمان پرواز پویشگر فعال دماغه راکت با مقایسه تصویر ذخیره شده اقدام به جانمایی و شیرجه بر روی هدف تعیین شده می نماید ، از آنجایی که EPIK با جی پی اس در ارتباط نیست امکان جم و اخلال بر روی آن نیز وجود ندارد. شرکت سازنده دقت اصابت کمتر از 3 متر را برای این کیت هدایتی اعلام کرده است
       
      با هدایت پذیر شدن راکت های سامانه گراد سامانه های Fire Finder امکان محاسبه الگوی پروازی پرتابه برای اجرای عملیات سرکوب را تا حد بسیار زیادی از دست خواهند داد
       
       
       
       
       

       
       
      سامانه راکت چند گانه خودکششی
       
      سازنده    اتحاد جماهیر شوروی
      سال ورود به خدمت   1963 میلادی
      تعداد خدمه    6 نفر
       
      گونه های سامانه گراد

       
      BM 21 V
      نسخه هوابرد با 12 تیوب بر روی کامیون گاز 66B 
       

       
      GRAD 1
      نسخه سبکتر سامانه گراد با 36 تیوب بر روی کامیون زیل 131
       

       
      9K132 Grad-P
      گراد پی لانچر تکی راکت 122 میلیمتری
       

       
        A-215 Grad-M
      نسخه دریایی سامانه گراد
       

       
      9K59 Prima
      پریما نسخه بهبود یافته گراد با 50 تیوب
       

       
      Grad-K
      نسخه تازه تر گراد بر روی کامیون کاماز 5350
       

       
      Tornado G
      راکت انداز بهبود یافته گراد بر روی کامیون اورال 4320
       
       
       
      پیوند 1
      پیوند 2
      پیوند 3
      پیوند 4
      پیوند 5
    • توسط MR9
      فکور90 ، در اصل ، یک پروژه داخلی نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران (IRIAF)  بشمار می رفت که تاریخ آغاز آن به اوایل دهه نخست قرن بیست و یکم ( 2000 میلادی ) برمی گردد . به اعتقاد برخی ، در آن زمان هیچ  موشک هوا به هوای عملیاتی AIM-54A فونیکس در فهرست موجودی نیرو وجود نداشت ، در نتیجه  متخصصان نیروی هوایی پیشنهاد دادند  تا قطعات و اجزاء فونیکس ها را با قطعات موشکهای تغییر یافته هاوک ( پروژه سجیل ) بهبود دهند و موشکهای موجود را بحالت عملیاتی بازگردانند .
      با کلید خوردن این پروژه ، به شکل همزمان نیروی هوایی یک قرارداد همکاری را با صنایع شهید بابایی وابسته به وزارت دفاع و پشتبانی نیرو های مسلح با هدف بازگرداندن چند تیر موشک فونیکس بحالت عملیاتی در یک بازه زمانی یکساله (2007-2006) به امضاء رساندند  و برای اطمینان از صحت کار ، چند کارشناس بازنشسته فنی نیروی هوایی ارتش نیز به این پروژه پیوسته و این ایده دنبال شد.
      براساس گزارشهای تایید نشده ، در اوایل کار ، موشکهای از رده خارج فونیکس با استفاده از جستجوگر موشک MIM-23B دوباره عملیاتی شدند . با این حال ، در سالهای بعد (2009-2008) ، زمانی که صنایع شهید بابایی ، یک نسخه بهبود یافته از موشک پدافند هوایی MIM-23B را با رادار و اویونیک جدید برای نیروی هوایی توسعه داد ، این ایده برای کارشناسان بوجود آمد که تمامی موشکهای فونیکس باقی مانده را با اویونیک جدید و رادار موشک شلمچه ، ( نسخه بهبود یافته MIM-23B) به حالت عملیاتی درآورند .
      این موشک با موفقیت کامل مابین سالهای 2009 تا 2010 آزمایش شد ، اما علی الظاهر  در خط تولید انبوه قرار نگرفت . نسخه جدید سجیل / شلمچه  با جستجوگر و اویونیک پیشرفته با شناسه سجیل هوابرد برای تجهیز تامکتهای نیروی هوایی ، فانتوم ومیراژهای اف-یک در حال توسعه است .
      پی نوشت : 
      این تحلیل ، صرفاً یک نظر بشمار می رود و نه تایید و نه رد می گردد . با این حال امیدواریم نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران ، بیش از پیش ، از قابلیتهای تدافعی ، تهاجمی برخوردار گردد . 
  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.