EMPEROR

تحلیل و پیگیری تحولات شمال افریقا ( لیبی ، تونس ، الجزایر ، مراکش و مصر )

Recommended Posts

افزايش نگراني‌ها در رژيم‌صهيونيستي مبني بر انزواي رژيم مبارك

خبرگزاري فارس: يك روزنامه آلماني در گزارشي نوشت كه افزايش احتمال كناره‌گيري رئيس جمهور مصر، نگراني‌ها در رژيم‌صهيونيستي را مبني بر انزواي كامل اين رژيم در خاورميانه افزايش داده است.

به گزارش فارس به نقل از "تسايت "، با سرنگوني "حسني مبارك " اسرائيل تنها كشور عرب متحد خود را از دست خواهد داد و اين يك واقعيت است كه كابينه "بنيامين نتانياهو " نخست‌وزير اسرائيل بايد خود را به زودي با آن تطبيق دهد. به عبارتي با پايان يافتن دوران حكومت مبارك، اسرائيل نيز بايد در سياست خارجي خود تجديدنظر كند.

اين روزنامه آلماني در تشريح موارد ياد شده نوشت كه رئيس جمهور مصر در دوران حكومتش كه به 30 سال مي‌رسد، مسايل مربوط به خاورميانه را به طور ويژه در سياست‌ خارجي خود مورد توجه قرار داده بود و اين در حالي بود كه مقامات اسرائيلي هم مي‌دانستند كه وي در سياست داخلي خود تا چه حد غيردموكراتيك عمل مي‌كند و در چنين شرايطي كه حاكي از هماهنگي 2 رژيم با يكديگر دارد، بايد گفت كه بدون مبارك در همسايگي اسرائيل، اين رژيم كاملا تنها خواهد بود.

بر اساس اين گزارش، اردن نيز كه يكي از حاميان اسرائيل است، دولت راست‌گراي نتانياهو را مورد انتقاد قرار مي‌دهد. به طوري كه "ملك عبدالله دوم " پارشاه اردن در 2 سال گذشته از ديدار با نخست‌وزير اسرائيل خودداري كرده است ضمن اينكه اردن به دليل تحولات اخير و سقوط دولت به شدت مشغول امور داخلي است به اين ترتيب اسرائيل در پيشبرد روند صلح خاورميانه فقط عمان را دارد كه البته چندان نمي‌تواند در مورد كمك اين كشور مطمئن باشد.

تركيه نيز كه پيش از اين يكي از متحدان اسرائيل بود، از زمان قدرت گرفتن دولت "رجب طيب اردوغان " نخست وزير تركيه سياست انتقاد از اسرائيل را در پيش گرفته است. اين موضوع به ويژه پس از حمله نطاميان اسرائيلي در اواخر سال 2009 به كشتي "مرمره " كه حامل گروه‌هاي حامي حقوق بشر به مقصد غزه بود، شدت گرفته است. ضمن اينكه نتيجه اين اقدام اسرائيل اين شد كه تركيه توجه ويژه را متوجه ايران و سوريه كه رويكرد پر تنشي با اسرائيل دارند، كند.

در اين گزارش آمده است كه اين همه ماجرا نيست و در درون اسرائيل ديدگاه مشابهي مبني بر تنها گذاشته شدن از سوي آمريكا نيز قوت گرفته است و اظهارات اخير "باراك اوباما " رئيس جمهور آمريكا در حمايت از ايجاد تغيير در مصر گواهي بر اين مدعاست. مقامات اسرائيلي از اين نگرانند كه به دنبال بر كناري مبارك از مسند قدرت، آمريكا نيز ديگر توجه چنداني به مسايلي كه به ثبات اسرائيل در خاورميانه منجر مي‌شود، نداشته باشد.

و به همين دليل بود كه اسرائيل در تلگرافي به آمريكا و كشورهاي اروپايي كه به دور از چشم رسانه‌هاي خبري انجام شد، سعي كرد توضيح دهد كه ثبات رژيم مصر به نفع ثبات در خاورميانه است بنابراين بايد از انتقادهاي علني از مبارك پرهيز كرد.

تسايت نوشت كه اسرائيل كه ديگر هم‌پيماني در منطقه ندارد آخرين راهكار را مبني بر درخواست براي اجتناب از انتقاد صريح از مبارك در پيش مي‌گيرد چرا كه در صورت از دست رفتن مبارك، اگر نه يك حكومت مخالف اسرائيل، بلكه دست‌كم دولتي اسلام‌گرا در مصر بر مسند قدرت خواهد نشست كه به ‌هيچ وجه خوشايند اسرائيل و سردمداران آن نيست.

[color=red]ادرس خبر ارسالی رو قید کنید

امین [/color]
نوشته خبر گزاری فارس لینکش رو هم سعی می کنم بزارم

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
خبرگزاري فارس: شبكه خبري العالم اعلام كرد كه هم اكنون يك ميليون نفر از مردم مصر در شهر اسكندريه درحال تظاهرات هستند و خواهان سرنگوني رژيم حسني مبارك مي باشند.

به گزارش فارس، خبرنگار العالم در اسكندريه گزارش داد: اكنون بيش از يك ميليون نفر در اسكندريه در حال تظاهرات هستند و بر ضرورت كناره گيري مبارك تاكيد مي كنند.

خبرنگار العالم افزود: نيروهاي امنيتي و مزدوران امروز علاوه بر مردم، به خبرنگاران هم حمله كردند و در حمله به تيم خبرنگاري العالم دوربين كادر خبري العالم را شكستند.

بر اساس اين گزارش، قرار است فردا هم تظاهراتي ميليوني در اسكندريه برگزار شود. پيش از اين نيز خبرنگاران العالم در قاهره مورد حمله افراد ناشناس كه به نظر مي‌رسد از نيروهاي امنيتي مبارك باشند، قرار گرفته بودند. دولت نظامي در مصر تلاش دارد از انتقال شفاف اخبار و اطلاعات از مصر جلوگيري كند.

* تظاهرات در اسكندريه

باوجود حملات نيروهاي امنيتي رژيم مبارك به مردم براي ارعاب و خارج كردن آنها از صحنه، مردم اسكندريه فردا تظاهراتي ميليوني برگزار مي كنند.

خبرنگار شبكه العالم از اسكندريه گزارش داد: بيش از يك ميليون نفر از ساكنان اسكندريه از مسجد القائد ابراهيم امروز تظاهرات خود را آغاز كردند.

به گزارش خبرنگار العالم، نيروهاي امنيتي و مزدوران نظام مبارك با حمله به تظاهر كنندگان در اسكندريه سعي كردند مردم را از صحنه بيرون كنند. بر اساس اين گزارش، تظاهر كنندگان با مقاومت در مقابل اين حملات به تظاهرات خود ادامه داده و بر خواست خود براي سرنگوني نظام مبارك و محاكمه او تاكيد كردند.

مردم در تظاهرات امروز تاكيد كردند كه فردا هم تظاهراتي ميليوني در اسكندريه برگزار خواهند كرد. در تظاهرات امروز صدها هزار نفر از مردم اسكندريه حضور داشتند كه با حمله مزدوران مبارك به آنها، تعدادي كشته و زخمي شدند. اسكندريه دومين شهر بزرگ مصر است.



[color=red]ادرس خبر ارسالی رو قید کنید

امین [/color]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[size=18]با سلام،
خوب دوستان عزیز، این آخرین نوشته‌ی من به این شکل در سایت خواهد بود. از این به بعد قصد دارم فقط مطالعه کننده نظرات دوستان و اساتید بزرگوار باشم و تنها در صورتی که سوال خیلی مهمی برام ایجاد شد پرسش گر. به هر حال چون در این تاپیک وارد شده بودم. تحلیلم رو کامل می‌کنم چون فکر می‌کنم جسته و گریخته بیان کردن بخش‌هایی از نظراتم باعث شده در مواردی سوء برداشت ایجاد بشه (تقصیر خودم است این کار را باید ابتدا می کردم) . در انتها از همتون خداحافظی می‌کنم. از این که منو تحمل کردین ممنونم. اگر کسی جایی از صحبت‌های من رنجیده ازش عذر خواهی می‌کنم، تعمدی در کار نبوده. اینم تحلیل :
[/size]
زمانی استعمارگران اسپانیایی موفق شده بودند که به بومیان به قبولانند که سرباز اسپانیایی از نسل خدایان است و به هیچ وجه نخواهد مرد. نتیجه این بود که بومیان حتی تلاشی برای شورش یا اقدام برای جنگ نمی‌کردند. چند زمانی است که این ذهنیت در ذهن بسیاری از تحلیل گران جهان سوم تزریق شده که هر چه غربیان طراحی کنند حساب شده و شکست ناپذیر است و هر اتفاقی که می‌افتد یا از نقشه‌ی آنان بوده یا برایش از پیش برنامه داشته‌اند. بخشی از این تصور درست است. غرب برای بسیاری از امور برنامه‌های طویل‌المدت می‌ریزد ولی در موارد بسیاری در مقابل خواست مردم به شکست می انجامد و در موارد بسیاری اشتباهات فاحشی مرتکب می‌شوند. با این مقدمه عرایضم رو می‌نویسم:
یک تحلیل جامع بایستی شامل بر 4 حوزه‌ی مهم باشد:
1. آنالیز وضعیت زمینه‌ای بحران
2. تحلیل عوامل و بازیگران آغاز کننده‌ی بحران
3. عوامل و بازیگران موثر در تغییر روند بحران
4. تعیین پاسخ متناسب برای کسب منافع حداکثری (مادی یا معنوی) و تحمل ضرر حداقلی
انجام چنین تحلیلی در این سایت خارج از حوصله‌ی خواننده خواهد بود ولی اگر بخواهیم در دو خط وضعیت زمینه‌ای را شرح بدهیم این گونه می‌شود: آمریکا در منطقه از زمان بوش احساس خطر می‌کند. ادامه‌ی روند کنونی منطقه‌ای نتیجه‌ای جز نزول قدرت آمریکا و سقوط هم پیمانانش ندارد. ضمن آن که حمایت از دیکتاتوری‌های منطقه‌ای برای ایالات متحده هم هزینه‌ی مالی و هم هزینه‌ی حیثیتی بالایی دارد و موجب تضعیف دیپلماسی عمومی آمریکا در خاورمیانه و جهان می‌شود. پس به دنبال راهکاری برای خروج می‌گردد. با این تحلیل سناریوهای آمریکا یک الزام است، برای فرار از موقعیتی که در آینده‌ی نزدیک گریبان گیر او خواهد شد. بنا بر این امریکا در وضعیت فرار رو به جلو قرار داشته و استراتژی او نیز ناچاراً با ریسک بسیار بالا همراه است.
راه حلی که ایالات متحده در پیش گرفت همان چیزی بود که آقا مصطفی تفصیلاً بیان کردند. با این تفاوت که در زمان بوش متکی بر قدرت نظامی بود و در زمان اوباما بر سازمان‌های امنیتی و رسانه‌ای متمرکز شد. البته معمولاً طراحی‌های این چنینی با فرضیات متعدد ترسیم می‌شود. اهداف حداکثری و حداقلی و کنش‌ها و واکنش‌های متعدد همه‌ی بازیگران در آن لحاظ می‌شود و نهایتاً یک نقشه‌ی خروج در صورت عدم موفقیت خواهد داشت. علی رغم این تحلیل دوستان تنها تفصیلی از حالت موفقیت صد در صدی پلان آمریکایی‌هاست.
اما نقطه‌ی ضعف اصلی تحلیل این است که دیگر بازیگران منطقه‌ای و جهانی، به حساب نیامده اند.
[b] [u]بازیگران منطقه‌ای عبارتند از [/u]:[/b]
1. [b]ایران و متحدانش:[/b]
اولین چالش در مقابل این پلان که از تحلیل‌های دوستان جا مانده ایران است. ایران نه تنها یک بازیگر منفعل نیست بلکه در عرصه‌ی بین‌المللی یک بازیگر بیش فعال تلقی می‌شود. خصیصه ی یک انسان بیش فعال این است که حتی اگر اراده‌ی سکون داشته باشد از این کار عاجز خواهد بود. ایران نیز در فضای بین‌الملل دارای چنین شرایطی است. زیرا که حتی اگر حاکمیت مرکزی ، قصد تنش زدایی و انفعال داشته باشد. نمی‌تواند مانع از فعالیت عناصری شود که در خارج و داخل ایران بر مبنای ایدئولوژی انقلاب اسلامی در حال فعالیت هستند. بنا بر این شاهد هستیم حتی در مواردی فراتر از توان اقتصادی و سیاسی خود در حال فعالیت‌های برون مرزی است.

خواسته‌های ایران چیست؟
الف) عقیم سازی و یا کارشکنی در فعالیت‌های آمریکا و هم پیمانانش (خواسته‌ی حداقلی)
بر این مبنا ایران ابتدا خواهد کوشید که طرح‌های آمریکا در منطقه را به شکست کشاند و در صورت عدم موفقیت خواهد کوشید تا از دست‌یابی غرب و آمریکا به خواسته‌های حداکثریشان جلوگیری نماید.
ب) نشر پیام انقلاب (خواسته‌ی حداکثری)
انقلاب اسلامی حاوی 2 پیام بزرگ بود: 1. حکومت اسلامی بر مبنای ولایت فقیه 2. آزادگی، (ان لمیکن لکم دین و کنتم تخافون المعاد، فکونوا أحرار فی دنیاکم ). پیام اول از مختصات شیعی است و تنها با نشر تفکر شیعی آن هم در اعلا درجه‌ی آن امکان صدور دارد. اما پیام دوم جهان شمول است که البته مقدمه ایست برای پیام اول. بنا بر این، از حکومت لائیک و سکولار تا حکومت‌های اهل تسنن می‌توانند مستمعین آن باشند. نتیجه‌ی نشر پیام دوم وحدت است. ابتدا میان مسلمانان و سپس میان پابرهنگان جهان در مقابل طاغوتیان. هر تحولی در جهان و منطقه که بتواند یکی از این اهداف ما را محقق سازد یا این امکان را ایجاد کند که فضا برای نشر افکار انقلاب ایران تسهیل شود، یک موفقیت برای انقلاب اسلامی تلقی خواهد شد. بدیهی است که پیش از ما نیز افرادی چون جمال عبد الناصر پیام دوم انقلابمان را نشر داده و از آن انتفاعاتی برده‌اند، ولی پس از آن به دلیل اشتباهات شخصی و یا انحرافات فکری دیگر که داشته‌اند نا کام مانده‌اند. پر واضح است که اشتراک پیام به هیچ عنوان نقصی برای ما نبود و دلیلی بر سرنوشت مشابه نخواهد بود. بلکه فضلی برای صاحبان سابق آن بر شمرده می‌شود.

آیا ایران استعداد لازم را دارد؟
بله، هم اکنون ایران به واسطه‌ی هم پیمانی‌اش با حزب الله و سوریه و نزدیکی روابطش با قطر در میان امت عرب برای خود عمق استراتژیک تعبیه کرده است. موفقیت چشم گیر ایران در برقراری ارتباط با اخوان المسلمین و تأثیر گذاری بر سیاست‌های آنان در سال‌های اخیر مرهون همین توانایی است. البته به طور قطع میزان نفوذ ایران در کشورهای مختلف به یک اندازه نیست. ولی در کشورهایی که برای ایران حایز اهمیت استراتژیک بوده‌اند قابل ملاحظه است. به عنوان مثال در مصر به قدری است که شبکه‌های انسانیِ طراحی شده توسط هم پیمانان ایران، در تمامی سطوح نظامی و سیاسی قابل مشاهده است. شاهد این مدعا تجهیز حماس به سلاح و مایحتاج لازمه از طریق کانال‌های موجود و دستگیری دو مورد شبکه‌های محلی جاسوسی ایران در مصر در یک سال اخیر است که در رسانه‌های داخلی کمتر انعکاس یافته.
افزون بر این بسیاری از بازوان ایران مستقل عمل می‌کنند. علاوه بر سپاه قدس، سازمان‌های اطلاعاتی، دستگاه دیپلماسی ، حماس و حزب الله، در بسیاری از کشورهای اسلامی عناصری یافت می‌شوند که وابستگی اعتقادی و فکری به ایران دارند. این عناصر هم به صورت بالفعل و هم به صورت بالقوه موجود بوده و بعضاً بدون اطلاع سازمان‌های مربوطه مشغول فعالیت هستند. بسیاری از دست آورد های ایران در سال‌های اخیر نه از روی برنامه ریزی و قصد داخلی بلکه مدیون چنین افرادی است.
ضمناً بد نیست بدانیم انقلاب‌های مخملی کپی برداری از انقلاب ایران است. پس اگر کسی با آن آشنا باشد و بتواند در آن ایجاد خلل کند، همانا خود ما هستیم زیرا که نمونه‌ی واقعی آن را تجربه کرده‌ایم.


2. [b]دیکتاتوری‌هایی که در این پلان بایستی دچار دگرگونی شوند.[/b]
مهم‌ترین خواسته‌ی این دست حاکمان حفظ موقعیت خویش در مسند حکومتی است. در این راستا این دست کشورها از کمک به یکدیگر دریغ نخواهند کرد. ساده‌انگارانه خواهد بود که بیندیشیم این دست حاکمان به وعده‌ی حفظ ثروت و دارایی و رفاه دست از حکومت خواهند کشید.
3. [b]ترکیه و اسراییل[/b]
نقش ترکیه و اسراییل با تحلیل اشخاص از اوضاع داخلی این دو کشور ارتباط تنگاتنگ دارد. موضوعی که خود نیازمند صفحات بسیاری است لذا از این دو کشور ترجیحاً گذر می‌کنم.
[b][u]بازیگران جهانی:[[/u]/b]
1. [b]چین و روسیه[/b]
چین و روسیه دو بازیگر عمده‌ی جهانی هستند. هرچند قدرت تأثیر گذاری روسیه کاهش یافته ولی چین در حال قدرت گیری است. به هر حال دو نگرانی حساسیت آنان را در مقابل سناریوی فعلی آمریکا بر خواهد انگیخت:
الف) سناریوی آمریکایی باعث قبضه‌ی بیش از پیش قدرت در خاورمیانه توسط آمریکا خواهد شد. امنیت انرژی چین وابسته به خاورمیانه است. لذا بعید است این کشور حاضر شود که شاه رگ حیاتی خود را کاملاً در اختیار رقیب و دشمن خویش گذارد. حال آن که سیاست چین و روسیه گسترش نفوذ در خاورمیانه از طرق مختلف از جمله ایران است. لذا این احتمال وجود دارد که چین به صورت پنهانی با مداخله در عوامل موجود باعث شود که سناریوی آمریکا دچار اشکالات عمده شود.
ب) هر دو کشور این بیم را خواهند داشت که دامنه‌ی اعتراضات به مرزهایشان نیز سرایت کند. کما این که چین طعم مورد مشابهی را در زمان اوباما در منازعات ایغورها چشیده و از توان بسیج رسانه‌ای آمریکا مطلع است. روسیه نیز به دفعات قربانی انقلاب‌های مخملی بوده است.
2.[b] فرانسه و اروپاییان[/b]
البته من برای این کشورها نقش‌ها مستقل قائل هستم که به صورت پنهان عمل می‌کنند ولی به همان دلیل که از ترکیه و اسراییل عبور کردیم از این مورد نیز صرف نظر خواهیم کرد.
[u][b]سناریوهای احتمالی[/b]:[/u]
1. [b]تشکیل حکومت‌های اسلامی[/b]
تحقق چنین خروجی‌ای به منزله‌ی خروج امور از دست غرب و فاجعه‌ای برای سیاست‌هایشان خواهد بود. بر خلاف تصور اغلب مردم این سناریو برای ما نتیجه‌ی برد حداکثری نخواهد بود. اسلام گرایان اهل تسنن به دو دسته‌ی افراط گرای تکفیری و غیر افراط گرا قابل تقسیماند. خوشبختانه اهل تسنن مصر از دسته‌ی دوم بوده و اخوان المسلمین علی رغم تبعیت از اندیشه‌های عبدالوهاب آنتی تز وهابیت تکفیری به حساب می‌آیند. (با یک سرچ ساده دو واژه‌ی وهابیت و اخوان المسلمین می‌توانید به اطلاعات خوبی دست یابید) اما وقتی انقلاب‌ها به خشونت و معنی دقیق انقلاب منجر شوند. اندیشه‌های افراطی‌تر مجال حکم رانی خواهند یافت و انقلاب‌ها فرزندان خود را خواهند بلعید. روی کار آمدن این دست حکومت‌ها باعث می‌شود نشر پیام اول انقلاب ما دچار اختلال شود و حتی احتمال جبهه گیری بر علیه حکومت‌های شیعی نیز با گذشت یک بازه‌ی زمانی منتفی نیست. با این وجود به علت سلفی ستیزی در الازهر و رقابت مصر و عربستان و بعضی فاکتورهای دیگر مثل ترس غرب، احتمال عدم وقوع چنین افراط گرایی‌ای محتمل‌تر است. در هر صورت در ابتدا شکل گیری جبهه‌های ضد آمریکایی و اسراییلی در منطقه باب میل ماست. لکن تجاوز نظامی یا کودتا به سبک گزینه‌ی چهارم در دستور غرب قرار خواهد گرفت.
احتمال تشکیل چنین دولتی زیاد نیست. به دلایل متعدد. ولی بعید هم نیست. وقوع این حالت باخت برای آمریکا و برد در کوتاه مدت برای ما با احتمالِ باخت در دراز مدت است.
2.[b] تشکیل حکومت‌های سکولار و لیبرال در فضای دمکراتیک با مشارکت اسلام گرایان[/b]
این مورد بهترین حالت برای آمریکاییان خواهد بود زیرا معتقدند تمامی اهدافشان را برآورده خواهد کرد. چنین تحولی منافع ایران را نیز به صورت حداکثری در میان خواهد گرفت. الگوی این دست حکومت‌ها ترکیه خواهد بود. کشوری مانند ترکیه بیش از کشورهایی چون عربستان و مصر ظرفیت همکاری با ایران را خواهند داشت. روی کار آمدن این دست حاکمیت‌ها در منطقه باعث تضعیف یکی از خطرناک‌ترین آنتی تزهای منطقه‌ای یعنی وهابیت تکفیری و طالبانیسم برای انقلاب ما خواهد شد. تحولی که می‌تواند هم تهدیدات امنیتی ما را کاهش داده و هم فضای مثبتی برای آماده سازی جهان اسلام در یک بازه‌ی زمانی طولانی مدت برای دریافت پیام اول انقلاب ما فراهم آورد. اما نکته‌ی دیگر آن که مواضع ضد اسراییلی و ضد آمریکایی جزء جدایی ناپذیر این حاکمیت‌ها خواهد بود. همین که در جهان اسلام حاکمان برای کسب محبوبیت مجبور به چنین ژست‌هایی می‌شوند و غرب آن را به عنوان یک واقعیت می‌پذیرد، خود یک دست آورد نیکو برای ما و عقب نشینی برای آمریکاست. من مطمئن هستم این سیاست ظاهر سازی تنها در کوتاه مدت موفق خواهد بود زیرا که در صورت ایجاد هر گونه منازعه‌ی جدی مثل جنگ 33 روزه چهره‌های دو رو مجدداً شناسایی خواهند شد و این در حالی است که همین سخنان و الگو گیری‌های ظاهری از مواضع ایران باعث محبوبیت بیشتر این تفکر در میان مردم منطقه خواهد شد که موضع غرب را تضعیف خواهد کرد.
البته آمریکا نیز متقابلاً خواهد کوشید با الگو سازی این دست دمکراسی‌ها و دست یازیدن به نبرد تبلیغاتی جبهه‌ی داخلی ما را تضعیف کند که هشیاری جدی می‌طلبد. از سوی دیگر هم پیمانانی چون سوریه نیز در معرض خطری جدی قرار خواهند داشت. از سوی دیگر مشروعیت اسراییل را به مانند ترکیه مطالبه خواهد نمود که دست آورد بزرگی است. (البته بعید است بتوانند این خواسته را به ثمر برسانند. کما این که در عراق و افغانستان که تحت اشغال مستقیم بودند چنین امری به علت مقاومت مردم محقق نشد. احتمال قطع روابط مصر با اسراییل بیش از برقراری رابطه در کشورهای دیگر است) ایده آل ما تشکیل حکومتی در مصر با ویژگی‌های حکومت عراق فعلی است دولتی که منافع ملی را در همراهی با ایران و مراعات با آمریکا می‌بیند و همه‌ی طیف‌های فکری در آن مشارکت فعال دارند. ضمناً به شعائر اسلامی احترام ویژه گذارده و به آن پایبند است. در این شرایط ما تکیه گاه اسلام گرایان نیز باقی خواهیم ماند و خطر افراط گریِ تکفیری از بین خواهد رفت. در این سناریو همانند عراق و افغانستان منطقه در کشمکش نرم میان ایران و آمریکا باقی می‌ماند.
3. [b]تشکیل حکومت‌های سکولار و لیبرال بی مشارکت اسلام گرایان[/b]
منظور حکومتی مانند ترکیه پیش از روی کار آمدن اردوغان است. این مورد به دلیل این که خاصیت مردمی بودنش را از دست می‌دهد و طیف عظیمی از مردم احساس تعلق به آن نخواهند داشت وقوعش مطلوب طراحان نیست و باعث می‌شود اهداف حداکثری آمریکا بر آورده نشود. ضمن آن که فضای دمکراتیک حضور اسلامگرایان را تضمین می‌کند. و حذف آنان به معنی باقی ماندن یک گروه فشار قدرتمند و نوعی نارضایتی عمومی است که در این صورت چیز زیادی به نفع آمریکا ایجاد نشده است. با این وجود اگر اوضاع به نحوی پیش رود که کنترل از دست غرب خارج شود و احساس خطر کند در این صورت گزینه‌ی مطلوب آمریکاییان خواهد بود. در چنین شرایطی چیز خاصی برای ما تغییر نخواهد کرد بجز آن که احساسات ضد آمریکایی افزایش خواهد یافت. می‌توان این سناریو را خنثی نامید.
4. [b]تشکیل حکومت‌های سرکوبگر دیکتاتور یا حفظ حاکمیت فعلی یا توسل به اقدام نظامی[/b]
آمریکا یک ویژگی مهم دارد و آن این که اگر طرح‌هایش محقق نشود توانایی بر هم زدن صفحه‌ی بازی را در بیشتر موارد دارد.( درست مثل همان حرکت شیر فرهاد که با کفشش کیش و مات را اعلام می‌کرد.) این مورد به معنی شکست طرح آمریکاست و راه حل خروجی که پیش از این به آن اشاره شد. در این صورت اوضاع به روال سابق باز خواهد گشت با این تفاوت که هزینه‌ی سنگینی بر دست طراحان گذارده و اوضاع را به ضررشان پیچیده‌تر کرده. زیرا که، هم اعتماد حکام فعلی را از دست داده‌اند و هم محبوبیتشان افول کرده. در ضمن هیچ دست آوردی از اهدافشان تحقق نیافته. اگر این اتفاق بیفتد ما از منافع شبه انقلاب‌ها محروم شده‌ایم ولی هدف ناکام گذاردن آمریکا برایمان محقق شده.
[b][u]ما چه باید بکنیم:[/u][/b]
الف) همراهی با انقلاب‌ها، زیرا که در صورت عدم همراهی و پیروزی انقلاب، ما از معادلات منطقه‌ای حذف خواهیم شد و نفوذ نرم خود را از دست خواهیم داد
ب) سعی در جریان دهی انقلاب‌ها به سمت دست یابی به اهداف غایی انقلاب اسلامی (نه در کوتاه مدت بلکه با دید بلند مدت) به وسیله‌ی رسانه‌های هم پیمان و نیروهای هم راستا.
ج) سعی در پر رنگ کردن احساسات ضد استکباری و ضد اسراییلی معترضین و تبدیل آن به بخشی از شعارها . تقویت نقش رهبری نیروهای هم پیمان در بین ملت عرب تا در زمان تشکیل حکومت قدرت چانه زنیشان بالا رود. با این ملاحظه که شبه انقلاب‌های مردمی به سمت و سویی نرود که منجر به دو گزینه‌ی آخر شود. (حذف اسلام گرایان یا استبداد) ضمناً باید دایماً هم پیمانانمان هشیار باشند که سمت و سوی فضای دمکراتیک شفاف باقی بماند تا از دور رقابت‌ها حذف نشوند و تا پیش از دست‌یابی به این هدف مردم از خیابان هاجمع نگردند. (درست مثل طرح 6 ماده‌ای اخوان المسلمین یا ادامه‌ی اعتراضات در تونس)
د) تلاش در برقراری ارتباط با تمامی جریان‌های معارض موجود و تأثیر گذاری بر ذهنیتشان
ه) نشان دادن مشابهت‌های این انقلاب‌ها با انقلاب اسلامی در داخل تا خویش را در مقابل موج نا آرامی‌ها ایمن سازیم و امکان سوء استفاده را از فتنه گران بگیریم. ( واقعیت آن است که آرزوی مردمی که به خیابان‌های کشورهای عربی می‌آیند دست یابی به نیمی از آزادی‌ها و داشته‌های ماست.) از سوی دیگر پر رنگ کردن احساسات ضد اسراییلی و آمریکایی در رسانه‌های عرب زبانِ برون مرزی و جریان‌های انقلابی و رهبرانشان، می‌تواند هم پیمان ما سوریه را تا حد زیادی مصون نگاه دارد.
ط) تنظیم راهبردهای بلند مدت برای نشر افکار انقلاب اسلامی و استفاده از فضای باز ایجاد شده‌ی ناشی از دمکراسی
ی)آمادگی برای مواجهه با گزینه‌ی تشکیل دیکتاتوری و تجاوز. بهره برداری رسانه‌ای و دیپلماتیک از آن و در صورت امکان مقابله با آن.
ک) سعی در معرفی عناصر وارداتیِ غرب به جریانات سنتی و مردمی

[b]پانوشت: [/b]
1. تجربه نشان داده که آمریکا پیش از مبادرت به تصمیماتی به این بزرگی سعی خواهد کرد که دیگر بازیگران منطقه‌ای و جهانی را با خود همراه ساخته و یا به نحوی متقاعدشان سازد که از مداخله به پرهیزند . مانند کاری که پیش از افغانستان و عراق نمود. این هدف معمولاً به سه شکل عملی می‌شود:
الف. دادن امتیازات خارج از سناریوی طراحی شده به بازیگران
ب. طراحی پلان عملیاتی به نحوی که آنان را متقاعد سازد که منافعشان در اجرای سناریو خواهد بود یا آسیب نخواهند دید.
ج. ارعاب
معتقدم یکی از موضوعات مذاکرات اخیر ایران و غرب حول همین سناریو بوده است . هم چنین سفرهای اخیر غیر منتظره‌ی دیپلماتیک بین پکن واشنگتن. و توافقات روسیه و آمریکا در همین راستا قابل تحلیل است.
2. یکی از اهداف انجام فتنه سبز در ایران پیش از اجرای نقشه‌ی فوق می‌تواند آن باشد که حتی اگر حکومت ایران ساقط نشود، استفاده از ابزارهای خشن در خاموش سازی فضا و انجام پروپاگاندای رسانه‌ای باعث شود ، دیگر انقلاب‌های مهندسی شده از قرار دادن انقلاب اسلامی ایران به عنوان الگو بپرهیزند.
3. یکی از کشورهای تأثیر گذار در سودان و مخالف تجزبه ی آن مصر است. تضعیف مصر تجزیه‌ی سودان را تسهیل خواهد کرد.
4. وضعیت فعلی ما در منطقه مشابه انگلستان در زمانی است که انقلاب‌های مردمی اروپا را در می‌نوردید. در آن زمان انگلستان به علت داشتن یک نظام مشروطه بر خلاف دیگر حکومت‌های استبدادی در اروپا نه تنها از این انقلاب‌ها واهمه‌ای نداشت و به مقابله با آن‌ها نمی‌پرداخت بلکه به آنان به دید یک فرصت می‌نگریست. در شرایط فعلی ما یک برگ برنده نیز داریم . آن هم همراهی مردم منطقه با سیاست‌های اعلامی ماست.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
اميدوارم تحولات اخير مصر موجب ظهور هر چه سريعتر اقا امام زمان گردد.ان شااله.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[align=justify][b][color=darkred]دستور اوباما به "عمر سليمان " براي كنار گذاشتن مبارك از قدرت[/color][/b]

[color=blue]پايگاه اينترنتي وابسته به سازمان اطلاعات نظامي رژيم صهيونيستي فاش كرد كه رئيس جمهور آمريكا به معاون "حسني مبارك " دستور داده تا ظرف چند ساعت آتي مبارك را از قدرت ساقط كند.[/color]

به گزارش فارس به نقل از "دبكا "، برخي منابع آگاه آمريكايي و اسرائيلي گفتند كه "باراك اوباما " به "عمر سليمان " و فرماندهان ارتش مصر دستور داده است تا ظرف چند ساعت مبارك را از قدرت ساقط كنند و تهديد كرده است كه در صورت عدم كناره‌گيري مبارك از قدرت حمايت نظامي آمريكا از ارتش مصر قطع خواهد شد.

به گفته اين منابع درگيري‌هاي عصر ديروز نيروهاي امنيتي مبارك با شهروندان مصري كه تظاهرات مسالمت‌آميز برگزار كرده بودند، خشم دولت آمريكا را برانگيخته است و حمله نيروهاي مبارك به تظاهرات‌كنندگان را كه منجر به كشته شدن تعدادي از شهروندان و زخمي‌شدن حدود يك‌هزار نفر شد، محكوم كرد.

در اين گزارش به اظهارات "رابرت گيبس " سخنگوي كاخ سفيد اشاره شده است كه گفته بود« اظهارات اوباما در مورد اوضاع مصر كاملا روشن بود و وي به ضرورت اقدام براي انتقال كنوني حكومت و نه در سپتامبر اشاره كرد».

دبكا همچنين گزارش داد كه بر اساس اطلاعاتي كه به دست دولت آمريكا رسيده است نيروهاي امنيتي و چماق به دست مبارك طي دو روز آتي براي ايجاد ناامني در چند شهر مصر پراكنده خواهند شد زيرا مبارك همچنان به بقاي خود در قدرت پايبند است.

بر اساس اين گزارش از ديگر دلايل عمده براي ضرورت كناره‌گيري مبارك از قدرت، مخالفت احزاب سياسي از جمله جماعت اخوان‌المسلمون بزرگ‌ترين حزب معارض در مصر براي ورود به مذاكرات با وي است زيرا اسرائيل و آمريكا ترس از اين دارند كه تحريك عليه آنها از سوي معارضان بيشتر شود به همين دليل ترجيح مي‌دهند مبارك را قرباني كنند.

منبع: خبرگزاري فارس
http://www.farsnews.net/newstext.php?nn=8911140299
[/align]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[align=justify][b][color=darkred]گزارش تصويري يك مجله آمريكايي از مهره سوخته غرب در مصر[/color][/b]

[color=blue]يك مجله آمريكايي با ارائه يك گزارش تصويري از حاكم مصر كه مردم آن خواستار سرنگوني وي هستند در اقدامي جالب نوشت "مبارك را همه دوست داشتند ".[/color]


به گزارش فارس، مجله "فارين پالسي " تيتر يكي از گزارش‌هاي خود را كه به صورت "همه مبارك را دوست دارند " خط زده و نوشته است "همه مبارك را دوست داشتند ".

اين مجله آمريكايي نوشت: 30 سال مبارك مورد توجه روساي غربي قرار داشت و با آنها دست مي‌داد اما ديگر زمان اين گونه عكس گرفتن‌ها به سر آمده است.

همانگونه كه در اين گزارش تصويري مشخص است مبارك با جيمي كارتر رئيس جمهوري آمريكا زماني ديدار كرد كه معاون انور سادات رئيس جمهور وقت مصر در 30 سال قبل بود.

پس از آن مبارك روابط خوبي با رونالد ريگان، جرج بوش پدر، بوش پسر، كلينتون و باراك اوباما داشت چرا كه معاهده صلح با رژيم صهيونيستي را امضا كرده بود.

مبارك همچنين با سران رژيم صهيونيستي نيز رابطه بسيار خوبي داشت به گونه‌اي كه نتانياهو نخست وزير اين رژيم با ابراز نگراني از سرنوشت حكومت مبارك به كابينه و مسئولان اسرائيل دستور داده بود تا اظهارنظري درباره تحولات مصر نكنند.

نكته قابل توجه در گزارش تصويري فارين پالسي اين است كه مباركي كه روزي به دليل سياست‌هاي غربگرايانه و همچنين ديكتاتوري مورد علاقه غرب، آمريكا و بويژه رژيم صهيونيستي بود اكنون تمام حاميان غربي وي براي اظهار نظر درباره او احتياط مي‌كنند و بيشتر سعي مي‌كنند ژست طرفدار دموكراسي بگيرند تا از همپيمان محبوب خود چيزي بگويند.

منبع: خبرگزاري فارس
http://www.farsnews.net/newstext.php?nn=8911140362



[url=http://www.farsnews.net/imgrep.php?nn=8911140370]گزارش تصويري[/url]
[/align]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[align=justify][color=darkred][b]حضور بيش از يك ميليون نفر در ميدان آزادي قاهره[/b][/color]

[color=blue]شبكه خبري العالم لحظاتي پيش از حضور بيش از يك ميليون نفر از مردم مصر در ميدان آزادي در مركز شهر قاهره براي تاكيد بر لزوم كناره گيري حسني مبارك از قدرت خبر داد.[/color]


به گزارش فارس، خبرنگار شبكه خبري العالم گفت: هم اكنون بيش از يك ميليون نفر از مردم معترض مصر در ميدان آزادي شهر قاهره حضور يافته‌اند.

در همين حال، خبرگزاري رويترز گزارش داد كه نيروهاي ارتش بين تظاهرات‌كنندگان در ميدان التحرير و گروه محدود مزدوران مبارك منطقه‌اي حائل ايجاد كرده‌اند.

ميدان آزادي در مركز شهر قاهره از ديروز تا كنون صحنه درگيري مزدوران مبارك با تظاهرات‌كنندگان مصري بوده است كه براساس آخرين گزارشها، در جريان تيراندازي اين مزدوران و نيروهاي امنيتي رژيم مبارك به مردم معترض از ديروز تا صبح امروز دستكم 10 نفر كشته و بيش از 1500 نفر ديگر زخمي شده‌اند.

مردم مصر با وجود اين كشتار رژيم مبارك تاكيد كرده بودند كه بار ديگر در ميدان آزادي شهر قاهره تجمع خواهند كرد و خواهان رفتن مبارك خواهند شد.

پايگاه خبري الجزيره همچنين در يك خبر فوري اعلام كرد كه مردم معترض تا كنون صد نفر از نيروهاي امنيتي را كه به مردم حمله مي‌كردند را دستگير كرده‌اند.


منبع: خبرگزاري فارس
http://www.farsnews.net/newstext.php?nn=8911140340



[url=http://www.farsnews.net/imgrep.php?nn=8911140235]گزارش تصويري[/url]
[/align]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[align=justify][b][color=darkred]سیاستمدار امریکایی: واشنگتن بازنده اصلی قیام مردم مصر[/color][/b]


[color=blue]سیاستمدار امریکایی ، واشنگتن را بازنده اصلی قیام مردم مصر برضد دیکتاتوری توصیف کرد.[/color]


به گزارش واحد مرکزی ‌خبر به نقل از شبکه تلویزیونی پرس تی وی، مارک دانکِف نامزد سابق انتخابات سنای امریکا از ایالت کالیفرنیا گفت:" تحولات مصر سبب شده است اعتبار امریکا در منطقه خاورمیانه کاملا از بین برود. تظاهرات گسترده مردم مصر برضد حکومت حسنی مبارک،رئیس جمهور مصر، سبب شده است وضع بحرانی پیش بیاید بطوریکه همه سخنان قبلی مقامات امریکایی از قبیل نظم جدید جهانی زیرسوال برود.

تحولاتی که در مصر در حال رخ دادن است طلیعه و مقدمه رخدادهای مشابهی است که در اینده در منطقه خاورمیانه، اروپا، امریکا و دیگر کشورهای جهان اتفاق خواهد افتاد.

در چنین شرایطی اگر امریکا از منطقه خاورمیانه بیرون انداخته شود رویدادی کاملا درست خواهد بود. باید توجه داشت که نگرش مردم منطقه با امریکا متفاوت است. مقامات امریکا باید در سیاستهایشان تجدید نظر کنند و بدانند که جریان انقلابی در سراسر جهان اغاز شده است."

مارک دانکِف در افزود:" مقامات امریکایی نگرانند که در حال از دست دادن نفوذ و قدرت خود در منطقه خاورمیانه هستند اما انها باید از این مسئله بیشتربترسند که کنترلشان را بر جامعه امریکا از دست می دهند و دیگر در نزد افکارعمومی امریکایی ها جایگاهی ندارند. مردم امریکا از اقدامات دولتمردان خودشان کاملا به ستوه امده اند. تحولات مصر بسیار نگران کننده است و احتمال دارد بحرانی جدی بروز کند. نخبگان سیاسی جهان نمی توانند تحولات مصر را انگونه که هست درک کنند. نباید تحولات مصر را به عوامل خارجی منتسب دانست."

منبع: واحد مركزي خبر
http://www.iribnews.ir/Default.aspx?Page=MainContent&news_num=269233
[/align]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[align=justify][b][color=darkred]همصدایی غربیها برای کناره گیری مبارک/ محکومیت خشونتهای اوباش[/color][/b]

[color=blue]با اوج گیری انتفاضه مردمی ملت مصر احتیاطها در برخورد با تحولات کم رنگ شده و رسانه های غربی همانند سران خود چاره ای جز درخواست از مبارک برای کناره گیری نیافته اند.[/color]

به گزارش خبرگزاری مهر، یک روز پس از خشونتهای سازمان یافته مزدوران رژیم مبارک در میدان التحریر قاهره علیه تظاهرکنندگان، بامداد امروز پنج‌شنبه باردیگر خشونتها علیه مردم افزایش یافت و در مرکز پایتخت صدای شلیک گلوله به گوش می‌رسید که گفته می شود طی آن 5 کشته و تعدادی زیادی نیز زخمی شدند.

خبرگزاری‌ها شمار قربانیان درگیری‌های دیروز را سه کشته و بیش از ۶۰۰ زخمی گزارش کرده‌اند.

خشونتهای اوباش وابسته به رژیم مبارک نیز با واکنشهای بسیاری در جهان روبرو شد. از جمله هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، درگفتگویی تلفنی با عمرسلیمان معاون حسنی مبارک ضمن محکوم کردن این خشونتها خواستار محاکمه عاملان آن شد.

دویچه وله در این مورد نوشت: در پی درگیریهای خشونت ‌بار میدان التحریر قاهره، کاخ سفید واشنگتن در یک موضعگیری غیرمنتظره از حسنی مبارک خواست که با ترک فوری خاک مصر، جلوی خشونت را بگیرد و امکان انتقال به دموکراسی را فراهم کند.

آسوشیتدپرس در تحلیلی، از تحولات مصر به عنوان "بازی نفوذ" یاد می کند و این در حالی است که افزایش قیمت نفت در نتیجه خشونتها در مصر خبرگزاری فرانسه را نگران کرده است. این خبرگزاری همچنین در آخرین عنوان خود اعلام کرد که ارتش مصر خط حائلی را بین مخالفان و موافقان مبارک در میدان التحریر ایجاد کرده است.

شبکه رادیو دولتی و عمومی (NPR) از اینکه این تحولات بر نقل و انتقال نفت از کانال سوئز تاثیر بگذارد ابراز نگرانی کرده است.

خبرگزاری ریانووستی نیز تعداد تظاهر کنندگان در قاهره در روز اول فوریه را بیش از 250 هزار نفر بر آورد کرده است.

شبکه بی بی سی در گزارشی مستقیم از مقابل دفتر نخست وزیری انگلیس سخنان دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس و بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد، نگرانی های آنها در خصوص مصر را پوشش می دهد. کامرون گفت: ما از نزدیک تحولات در مصر را زیر نظر داریم.

- لس آنجلیس تایمز از تلاش نیروهای دولتی برای به دست گرفتن اوضاع در میدان التحریر خبر می دهد.

رسانه های شرق آسیا تغییرات در بازار سهام این منطقه در پی افزایش قیامها را مورد ارزیابی قرار داده اند.

منبع: خبرگزاري مهر
http://www.mehrnews.com/fa/newsdetail.aspx?NewsID=1244929
[/align]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[align=justify][b][color=darkred]هدف آمریکا ترویج دموکراسی شتری است/ با قطع اینترنت دردی دوا نمی‌شود[/color][/b]

[color=blue]رئیس مجلس با بیان اینکه یک شخصیت آمریکایی گفته بود ما در مصر به دنبال دموکراسی واقعی هستیم نه دموکراسی مانند ایران، گفت: معلوم است که شما دموکراسی آمریکایی را می‌خواهید در منطقه ایجاد کنید اگر دنبال دموکراسی واقعی بودید با آن خشونت دستور نمی‌دادید با اسب و شتر به تظاهر کنندگان حمله کنند. این دموکراسی شتری است.[/color]

به گزارش خبرنگار اعزامی مهر، علی لایجانی رئیس مجلس شورای اسلامی پیش از ظهر روز پنجشنبه با حضور در مصلای شهر بابلسر در سومین مراسم گرامیداشت سرداران و 542 شهید این شهرستان شرکت کرد.

وی در جمع خانواده شهدای این شهرستان به بیان جایگاه جهاد و شهادت اشاره و خاطرنشان کرد: اگر امروز ملت ایران سرافراز است و در مقابل باج‌خواهی آمریکا می‌تواند سرافرازانه بایستد به خاطر شجاعت و ایستادگی شهدا و جانبازان است.

لاریجانی گفت: امروز قلدرهای دنیا به دنبال این هستند که در چشم ملت خاورمیانه خاک بپاشند تا واقعیات را نبینند اما اشتباه می‌کنند مردم خاورمیانه بیدار شده‌اند.

وی خطاب به دولت آمریکا ادامه داد: شما 32 سال با ملت ایران ستیز کردید اما دیدید که ملت ایران پای آرمانهای انقلاب ایستادگی کرد و اهل معامله نبود. حتی کسانی که اهل معامله بودند را از جلوی پای خود کنار زد.

رئیس مجلس با اشاره به بیانات بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران یادآور شد: سخنان امام راحل درباره انقلاب اعجاب آور است. این مرد الهی توانست روح ملت را به سمتی ببرد که امروز عزتمندانه، دردانه منطقه باشد.

رئیس مجلس خاطرنشان کرد: امروز ملت ایران سرافراز است و مستقلانه روی پای خود ایستاده و از نهیب‌های غرب و آمریکا نهراسیده است.

لاریجانی گفت: در چند سال اخیر حرف‌های بزرگ از حنجره آمریکا زیاد شنیده‌اید. گاهی آنقدر تهدید می‌کردند و افراد را واسطه می‌فرستادند که اگر فلان کار را انجام ندهید به نقطه آخر می‌رسید. برخی افراد ضعیف شاید دلهای لرزان داشتند اما چون سکاندار کشور ولی فقیه است، این لنگرگاه انقلاب توانست جریان‌های زورگو را به عقب بیاندازد.

لاریجانی با بیان اینکه امروز دوره حرف‌های ناسیونالیستی گذشته است، گفت: زمانی در ایران گرایش ناسیونالیسم بود این فکر حتی امروز در دنیای عرب پایگاهی ندارد. زمان آن گذشته است.

نماینده مردم قم یادآور شد:‌گاهی در کشور خودمان حرف‌های دهاتی‌وار درباره ناسیونالیسم زده می‌شود اما زمانه این حرف‌ها و زمانه گرایشات مارکسیستی هم گذشته است.

وی گفت: آنچه در خاورمیانه می‌گذرد جریان اسلامی است. غربی‌ها دیدند از دو راه مارکسیسم و ناسیونالیسم نمی‌توانند به جایی برسند بنابراین به راه‌های دیگری تاسی می‌جویند. خلائی در دنیا وجود دارد تاسف می‌خورم برخی تحلیل‌گران محاسبات مادی چششمان را گرفته است.

رئیس مجلس تصریح کرد:‌ یک خلاء عام تحت عنوان معنویت گرایی در دنیا وجود دارد و موضوع خاورمیانه مهمتر است زیرا سنت های اسلامی در این منطقه وجود دارد. آنچه در تونس و مصر و کشورهای خاورمیانه دیده می‌شود یک نوع بیداری اسلامی است.

لاریجانی گفت: برخی رسانه‌های خارجی برای اینکه تلقی اشتباه به وجود آورند نمادهای مارکسیستی را جا انداخته‌اند برای اینکه جریانات بیداری منطقه را متهم به گرایش مارکسیستی کنند.

رئیس مجلس با بیان اینکه پریشانی در حرف‌های آمریکایی‌ها دیده می‌شود، گفت:‌ با وجود این شرایط آمریکایی‌ها همچنان امر و نهی می‌کنند. به شما چه که در مصر چه می‌گذرد. یک روز می گویند به آنها کمک می‌کنیم یک روز می‌گویند با مردم هستیم! چرا برای خود جایگاه قائل هستید مگر فراموش کردید که شما در عراق شکست خوردید. شما گفتید می‌خواهید برج دموکراسی در آنجا ایجاد کنید اما با فضاحت خارج شدید. مگر فراموش کردید که در افغانستان در باتلاق گرفتار شدید. در لبنان گفتید می‌خواهید خاورمیانه جدید درست کنید. چرا برای خود مدیریتی قائل هستند و تصور می‌کنید می‌توانید دستور دهد.

وی گفت: این ملت مصر است که به شما پاسخ واقعی خواهد داد.

رئیس مجلس با بیان اینکه یک شخصیت آمریکایی گفته بود ما در مصر به دنبال دموکراسی واقعی هستیم نه دموکراسی مانند ایران، گفت: معلوم است که شما دموکراسی آمریکایی را می‌خواهید در منطقه ایجاد کنید اگر دنبال دموکراسی واقعی بودید با آن خشونت دستور نمی‌دادید با اسب و شتر به تظاهر کنندگان حمله کنند. این دموکراسی شتری است. شما دست از سر منطقه بردارید آنگاه معلوم می‌شود مردم منطقه چطور نفرت خود را از آمریکا نشان می‌دهند.

لاریجانی تصریح کرد: شما روی لبه تیغ راه می‌روید که آخر گرفتار همان تیغ می‌شوید.

رئیس مجلس با بیان اینکه جوانان امروز از مسایل سیاسی مطلع هستند، گفت: با قطع شبکه‌ها و اینترنت دردی دوا نمی‌شود. پختگی در امت اسلامی به وجود آمده است.

وی با بیان اینکه پاسخگویی دولت‌ها نسبت به ملت‌ها از وظایف حکومت است، گفت: شما افرادی چون شاه ایران را با زور در منطقه حاکم کردید که اجازه نمی‌دهند مردم حرف بزنند و قبول نداشتید که حاکمان باید پاسخگوی مردم باشند اما مردم منطقه امروز دنبال این حق خود هستند و این ثمره انقلاب است که امام خمینی (ره) جرقه آن را در منطقه زد.

نماینده مردم قم در بخش دیگری از سخنان خود گفت: گاهی در این شرایط و مسایل سیاسی داخلی، برخی کارهای بزرگ انقلاب نادیده گرفته می‌شود. در کشور ما نیز اشکالاتی وجود دارد و کسی منکر آن نیست. در دوره‌های مختلف نابسامانی‌هایی وجود داشته اما حرکت اصلی انقلاب بسیار توفنده بوده و باعث عزتمندی کشور شده است که این جوهره را باید صیانت کرد.

رئیس مجلس با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در حفظ وحدت بین مردم و مسئولان گفت: نباید با حرف‌ها، سخن‌ها و بحث‌های حاشیه‌ای ذهن جامعه را به سوی مسایل فرعی کشاند. البته در کشورهایی که دموکراسی وجود دارد اشکالی ندارد حرف‌های مختلف شنیده شود اما این نباید باعث مشاجره و نزاع شود.

وی گفت: سخن متفاوت به معنای جنگ نیست. همه باید تلاش کنند تا به وحدت برسیم.

رئیس مجلس با بیان اینکه ثبات در ایران در این شرایط بسیار مهم است، تاکید کرد: خیلی‌ها دنبال این هستند که در ایران اکنون بی‌نظمی و ناآرامی ایجاد شود اما چیزی ارزشمندتر از وحدت و گذشت در شرایط فعلی برای عزت ایران ارزشمند نیست. پس اگر اموری حق باشد باید از آن گذشت که به درگیری نیانجامد.

لاریجانی گفت: من صحنه را که می‌بینم احساس می‌کنم شیادان در عرصه بین‌الملل مترصد دامن زدن به مشاجرات هستند تا بگویند در ایران ناآرامی وجود دارد.

لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه شرایط باید برای فراهم شدن فضای کسب و کار آماده شود، گفت: مشکل اشتغال با کارهای تصنعی حل نمی‌شود. با راه‌های مسکن وار مشکلی حل نخواهد شد. اگر فضای کسب و کار ساده شود تولید رونق می گیرد و مشکل بیکاری حل می‌شود.

وی با اشاره به تلاش مجلس برای از بین بردن موانع سرمایه ‌گذاری گفت: ما تلاش کردیم شرایط دست و پا گیر برای تولید در کشور کم شود تا جوانان به سادگی سرمایه گذاری کنند نه اینکه برای یک کار کوچک با کفش آهنین به ده‌ها جا مراجعه کنند. کسی که دنبال تولید است نظام باید برایش ارزش قائل شود نه اینکه او را بدواند.

رئیس مجلس در بخش دیگری از سخنان خود به اجرای اصل 44 که مورد تاکید مقام معظم رهبری است اشاره کرد و گفت: هدف از ابلاغ سیاست‌های اصل 44 مسابقه در تولید برای رفع مشکل اشتغال بود. باید تلاش شود از این فضای وحدت‌آمیز که باید در کشور به وجود آید، شرایط اقتصاد کشور پایدار شود.

وی خاطرنشان کرد: امکان اینکه کشور ما صادر کننده مهمی در منطقه شود وجود دارد اما باید همت کرد از دعواهای سیاسی پرهیز شود. مسئولان نیز باید پرهیز کنند و روحیه خدمت داشته باشند. تلاش کنند شرایط را برای مسابقه در ایجاد کار برای مردم فراهم کنند.

به گزارش مهر، لاریجانی پس از سخنرانی در این مراسم به سه خانواده شهید به نمایندگی از سایر خانواده شهدا تندیس و لوح یادبود اهدا کرد.

منبع: خبرگزاري مهر
http://www.mehrnews.com/fa/newsdetail.aspx?NewsID=1244956
[/align]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
جناب mahdavi3d.
مدير اين بخش؛ جناب 00Amin به شما تذكر دادن كه ارسال پست‌هاي متوالي، خلاف قوانين سايت هست؛ ولي شما توجهي نفرمودين.
بعلت عدم توجه شما، اين اخطار بصورت عمومي بوده و درصورت تكرار، مجبور مي‌شم كه شما رو از تاپيك اخراج كنم.

پس اميدوارم قوانين سايت رو مورد توجه قرار بدين و ارسال‌هاي خبري‌تون رو در يك پست تجميع بفرمايين و ترجيحاً نيز از اخبار مستقيم و مرتبط با وقايع (نه سخنراني‌ها و بيان نظرات) استفاده بفرمايين.

----------------------------------------------

جناب Antiwar عزيز.
از تحليل خوبتون استفاده كردم.
البته قطعاً اختلاف نظراتي با شما دارم كه اول بايد تكليف جمله‌ي اولتون مشخص بشه تا بعد بپردازيم به نقد تحليل شما.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
mostafa_by گرامي اگر قوانين سايت زير پا گذاشته شد، پوزش مي طلبم.
يك سري هم به PM بزنيد.

[color=indigo]------------------------------------------------------------------------------------------[/color]
[b][color=darkred]توطئه صهیونیستها بر‌ای حفظ مبارک/ احتمال درگیری مصر با اسرائیل در سینا[/color][/b]

[color=blue]برخی منابع خبری از احتمال بروز درگیری های هدایت شده بین نیروهای ارتش مصر و ارتش رژیم صهیونیستی در صحرای سینا برای تحت الشعاع قرار گرفتن اعتراضات داخلی مصر خبر داده اند.[/color]

به گزارش خبرنگار مهر، برخی منابع مطلع از تحولات مصر خبر داده اند در همکاری و همدستی رژیم اشغالگر قدس با رژیم حسنی مبارک قرار است به زودی دو طرف درگیری های از پیش طراحی شده ای را با هم در صحرای سینا داشته باشند.

همچنین گفته می شود مبارک قرار است برای جلب برخی مخالفانش به صورت صوری قرارداد کمپ دیوید را لغو کند.

کمپ دیوید نام پیمانی است که به وسیله انور سادات، رئیس جمهور وقت مصر و مناخیم بگین، نخست وزیر وقت رژیم اسرائیل در تاریخ ۱۷ سپتامبر ۱۹۷۸ به امضا رسید.
پیمان کمپ دیوید پس از دوازده روز مذاکرات مخفی وبا میانجی‌گری ایالات متحده درکمپ دیوید که یکی ازاستراحتگاه‌های ریاست جمهوری در آمریکا است ، نهایی شد و در۱۷ سپتامبر ۱۹۷۸ با حضور جیمی کارتر، رئیس جمهور وقت آمریکا در کاخ سفید به امضا نهایی رسید.

پیمان کمپ دیوید اولین پیمان صلح میان طرفین جنگ اعراب و اسرائیل بود که به صلح میان مصر و اسرائیل انجامید. انور سادات اولین رئیس وقت یک کشور عربی از طرفین جنگ اعراب و اسرائیل بود که به صلح با اسرائیل و به رسمیت شناختن این کشور اقدام کرد. وی به سبب این اقدام خود، دو سال بعد در هنگام یک رژه نظامی ترور شد.

منبع: خبرگزاري مهر
http://www.mehrnews.com/fa/newsdetail.aspx?NewsID=1244712

[color=indigo]------------------------------------------------------------------------------------------[/color]
[b][color=darkred]120 آشوبگر حامی مبارک در دام مردم/جزئیات اقدامات فریبکارانه رژیم حاکم[/color][/b]

[color=blue]بازداشت 120 نفر از اوباش حامی حسنی مبارک توسط نیروهای مردمی، عقب نشینی مبارک از نامزدی جمال مبارک برای ریاست جمهوری و اقدامات فریبکارانه دولت برای مهار خشم مردمی از آخرین تحولات مصر به شمار می رود.[/color]

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شبکه تلویزیونی العربیه، دادستان کل مصر در راستای فرونشاندن خشم مردم در اقدامی فریبکارانه شماری از وزیران سابق دولت مصر را از سفر به خارج از کشور منع کرد.

وزیران کشور، گردشگری و مسکن و "احمد عز" از رهبران حزب ملی حاکم از جمله این افراد محسوب می شوند. همچنین حسابهای بانکی این وزیران مسدود خواهد شد.

این اقدامات در حالی انجام می شود که مردم شهرهای مختلف مصر همچنان در حال تظاهرات ضد رژیم حاکم هستند و اعلام کرده اند که تنها خواهان کناره گیری حسنی مبارک از قدرت هستند.

هم اکنون 60 هزار نفر در شهر المنصوره در شمال شرق قاهره در حال تظاهرات علیه مبارک هستند و مردم شهرهای مختلف نیز در حال ورود به میدان التحریر قاهره هستند.

"عمر سلیمان" معاون مبارک هم در اظهاراتی برای کاهش خشم مردم مصر اعلام کرد "جمال مبارک" پسر حسنی مبارک رئیس جمهور دیکتاتور مصر نامزد انتخابات ریاست جمهوری نخواهد شد.

شبکه تلویزیونی الجزیره نیز در عین حال گزارش داد که نیروهای مردمی 120 نفر از طرفداران مبارک و عوامل سرکوب مردمی را بازداشت کردند.

نیروهای ارتش مصر نیز نهایت تلاش خود را برای جلوگیری از شدت درگیری میان مردم و عوامل مبارک به کار گرفته اند.

نیروهای پلیس مخفی نیز مانع پوشش تصویری و خبری درگیری ها شده اند و تصاویر مربوط به حوادث قاهره و دیگر شهرهای مصر از طریق تلفن همراه فیلمبرداری می شود.

منبع: خبرگزاري مهر
http://www.mehrnews.com/fa/newsdetail.aspx?NewsID=1245116

[color=indigo]------------------------------------------------------------------------------------------[/color]
[b][color=darkred]هشدار ايران درباره تلاش آمريكا و رژيم صهيونيستي براي ايجاد انحراف در مبارزه مردم مصر[/color][/b]

[color=blue]خبرگزاري فارس: وزارت امور خارجه جمهوري اسلامي ايران طي بيانيه‌اي نسبت به تلاش‌هاي محور آمريكايي - صهيونيستي در به انحراف كشاندن مبارزات عدالتخواهانه مردم مصر هشدار داد.[/color]

به گزارش خبرگزاري فارس،متن بيانيه وزارت امور خارجه جمهوري اسلامي ايران به شرخ زير است:

وزارت امور خارجه جمهوري اسلامي ايران تحولات مهم و تعيين كننده منطقه خاورميانه و شمال آفريقا را كه ناشي از موج بيداري اسلامي مي‌باشد با دقت زير نظر داشته و ضمن حمايت از مطالبات به حق مردم بر شنيدن صداي عدالت خواهانه ملت‌ها و تمكين و تحقق خواسته‌هاي آنها تاكيد دارد.

جمهوري اسلامي ايران به ويژه موج عظيم مردمي در مصر كه در جهت احياي مجد و عظمت اين كشور و مقابله با ظلم و بي‌عدالتي و قطع وابستگي به استكبار، به صورت خروشان به حركت در آمده است را نويد بخش دستيابي به استقلال حقيقي و ايفاي نقشي حياتي در خاورميانه اسلامي دانسته، حفظ وحدت ملي و هوشياري در مقابل توطئه بدخواهان كه تفرقه اندازي و ايجاد اختلاف در بين صفوف مردم را در دستور كار خود دارند، اصلي اساسي و ضروري اعلام مي‌نمايد.

جمهوري اسلامي ايران همچنين از همه مردم آزاده جهان و دولتها انتظار دارد حمايت از خواست ملت‌ها را دنبال نموده و مداخلات محور آمريكايي - صهيونيستي و تلاش آنها به منظور ايجاد انحراف در حركت عدالتخواهانه مردم مصر و مقاومت در مقابل اراده آنها را كه با طراحي فتنه‌هاي مختلف و بكارگيري آشوب گران انجام مي‌پذيرد به شدت محكوم كنند.

جمهوري اسلامي ايران بار ديگر ضمن تقبيح اقدامات مداخله جويانه مقامات آمريكا و رژيم صهيونيستي، هشدار مي‌دهد هر گونه اقدام در جهت مخالف حركت مردم مسلمان مصر و ايستادن در برابر منافع ملي و يكپارچگي اين ملت متمدن و تاريخ ساز، برگ ديگري بر گذشته تاريك آنها در زمينه ظلم و بيدادگري و تجاوز به حقوق انسان‌ها خواهد افزود و امواج سهمگين خشم و نفرت امت اسلامي را در سراسر جهان به دنبال خواهد داشت.

منبع: خبرگزاري فارس
http://www.farsnews.net/newstext.php?nn=8911140811

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
فردا روز تعیین کننده ای در سیر تحولات مصر هست، دیروز اتفاقات بسیار جالب توجه و در عین حال تاسف آوری افتاد که ورق رو تا حدی برگردوند (ببخشید که از این اصطلاح استفاده میکنم، هم خیلی متداوله و هم من چیز دیگه ای به ذهنم نمیرسه). آیا این وقایع هشدار دوستان رو مبنی بر احتمال حرکت به سمت خشونت رو تایید نمیکرد؟

اگر حوادث فردا در امتداد روند دو روز اخیر باشه اونوقت میشه گفت حرکت آغاز شده بر ضد حکومت مبارک احتمالاً رو به افول خواهد رفت. یک نگاه که به تالارهای گفتگوی عربی انداختم همین روند اونجا هم دیده میشد. حالا باید منتظر فردا موند و دید.

با تحلیل رفتن نیروی مخالفان (حداقل در ظاهر) احتمالاً فردا مبارک سعی میکنه بیشترین نیرو رو وارد عمل کنه.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]با تحلیل رفتن نیروی مخالفان (حداقل در ظاهر) احتمالاً فردا مبارک سعی میکنه بیشترین نیرو رو وارد عمل کنه.[/quote]



این افول به این دلیل هست مبارک میخواد تا چند ماه دیگر بر قدرت بمونه به همین خاطر به یک عده امتیاز داده ! با یک عده مذاکره میکنه و یک عده دیگه (احتمالا اخوان المسلمین) رو سرکوب غیر مستقیم میکنه از طرفی با گروههای دیگه توافقات پنهانی کرده که فشار رو افزایش ندن تا آرام آرام روند این تظاهرات کاهشی بشه و گروههای مخالف جدی هم مجبور به مذاکره بشن .


روند حمایت رسانه ای هم از البرادعی در حال افول هست البته از اول هم چندان جدی نبوده ولی چون فکر میکردند ممکنه تغییرات سریع باشه مقداری روی این شخصیت مانور دادند .

-
احتمالا غربی ها هم به این نتیجه رسیدن که در این شرایط حذف انقلابی مبارک منجر به از کنترل خارج شدن کشور مصر از ست مهره های وابسته میشه و احتمالا در صورت کاهش حجم تظاهرات پس از مدتی همین افراد مبارک رو محترمانه ! خلع کنند و با مذاکرات با احزاب ^ قدرت یک شورش جدید رو از مردم بگیرند تا دوباره شرایط ایجاد دمکراسی و حفظ روال سابق رو فراهم بیارند (اما اینبار چیزی شبیه به دمکراسی لبنان یا عراق ! )

[size=9]ببخشید اگر ناشیانه به وقایع نگاه میکنم ... [/size]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
برادر واريور و GRIPEN عزيز.
احتمالاً به خاطر داريد كه همين چند صفحه‌ي پيش (صفحه‌ي 10 تاپيك) داشتيم درخصوص افزايش خشونت توسط رژيم مبارك صحبت مي‌كرديم.
بياين يكبار، پست‌ها رو مرور كنيم :

عرض كردم :

[quote]بشدت دارم نگران مي‌شم. وقايع داره خشن‌تر مي‌شه و مبارك هم داره بيش از اندازه‌ي مورد انتظار مقاومت مي‌كنه! غرب و بخصوص امريكا داره پيام‌هاي واضح‌تر و روشن‌تري به رژيم مصر مي‌ده!! انقلاب هم از نرمي به سختي داره كشيده مي‌شه (كه البته در انقلاب سخت، سركوب مردم راحت‌تره!).
رژيم مصر، اگه تا آخر هفته سقوط نكنه، شرايط خطرناكي پيدا خواهد شد.
بزرگترين مشكلم اينه كه نتونستم Plan B امريكا درصورت دبه كردن مبارك و كنار نرفتنش رو پيش‌بيني كنم. [/quote]
همچنين :

[quote]
[quote][quote]بزرگترين مشكلم اينه كه نتونستم Plan B امريكا درصورت دبه كردن مبارك و كنار نرفتنش رو پيش‌بيني كنم.[/quote]کار از یک انقلاب ساده و بقول شما با اجرای مردمی در حال گذشتن هست باید به این فکر کنیم که چطور ترمزش کشیده خواهد شد ...
احتمال کنار رفتن مبارک با افزایش خشونت و طولانی شدن مبارزات در حال قوی تر شدن هست و دقیقا مشکل کنار رفتن مبارک نیست کنار آمدن مردم پس از افزایش خشونت و (شهید دادن !) با حکومت بعد از مبارک هست .

با توجه به اینکه آمریکا آرام آرام در حال خالی کردن پشت مبارک هست به نظرتون ممکن هست در صورت بروز خشونت بیشتر و طولانی شدن این ماجرا یک حکومت کودتای نظامی (ظاهرا مخالف با دولت آمریکا که شرایط رو برای گروههای دیگر ملی مذهبی فراهم نیاره اما با کنار زدن مبارک بعد از سرکوب ملت خودش رو قهرمان نشون بده) پیشبینی کنیم ؟...

البته یک حدسه و شرایط دیگری هم هست ...[/quote]
اساساً قرار نبود ترمز اين انقلاب كشيده بشه.
چيزي تا پيروزي نمونده بود. همه‌چيز طبق نقشه داشت پيش مي‌رفت!
ولي مبارك داره بازي رو عوض مي‌كنه!!
افزايش خشونت، دو حالت بيشتر نداره :
1- افزايش خشونت طرف مقابل؛ يعني مردم كه بهترين بهانه رو براي سركوب مردم به دست دولت مبارك خواهد داد و بسته به شرايط، مي‌تونه به حفظ يا سقوط مبارك بيانجامه.
2- ادامه‌ي اعتراضات فعلي مردم و در صحنه بودن اون‌ها كه منجر به سقوط دولت مبارك خواهد شد.

لكن چيزي كه مسلمه اينه كه درصورت پيروزي اين انقلاب، ديگه شرايط انقلاب از نرم به سخت تغيير كرده و اصل غيرقابل تغيير انقلاب‌هاي سخت، تصفيه‌هاي گسترده و تندروي‌هاي انقلابي خواهد بود!

چيزي كه مطمئن هستم، اينه كه امريكا به هيچ‌وجه دوست نداره كه ماهيت اين انقلاب تغيير پيدا كنه و همون‌طور كه عرض كردم، چندين بار هشدار داده و هربار هم داره هشدارهاش جدي‌تر مي‌شه (علي‌رغم تلويزيون خودمون كه تيتر مي‌زنه «افزايش نگراني اروپا و امريكا بابت سقوط دولت مبارك!!»!!!!).
مبارك، با روي كار آوردن سليمان، داره دقيقاً همون طرحي رو دنبال مي‌كنه كه قبل از اين وقايع قرار بود انجام بشه (يعني انتقال قدرت به سليمان يا جمال مبارك؛ بسته به شرايط) و اين، اصلاً با اصلاحاتي كه ازش دم زد (و شعار برنامه‌ريزي شده بود)، منافات كامل داره.

روي كار آوردن سليمان، مي‌تونه دقيقاً‌ به همون مورد كه شما فرمودي يا موردي بسيار بدتر بيانجامه و حكومتي شبيه به آرژانتين دهه‌ي هشتاد رو بوجود بياره.
چيزي كه صد در صد مطمئنم اينه كه امريكا، بشدت مخالف چنين دولتي هست. حتي اگه تو خوش خدمتي، دست مبارك رو از پشت ببنده.

قبلاً عرض كردم، مجدداً هم عرض خواهم كرد.
عمر دولت‌هايي كه در پي انقلاب‌هاي رنگين پديد ميان، كوتاهه و ناپايداري بسياري درشون وجود داره. ولي بدتر از اون، چون روي مردم به حكومتشون باز شده، ديگه ثبات سياسي در اون جامعه وجود نخواهد داشت.

اما مسئله‌اي كه هست، اينه كه مصر طبق برنامه پيش نمي‌ره و ظاهراً‌ مبارك، وعده‌هاي ديگري (از جاهاي ديگه) دريافت كرده و مي‌خواد بازي جديدي رو شروع كنه.

به همين دليل هم عرض كردم كه نگرانم؛ چون هنوز نتونستم Plan B امريكا رو پيش‌بيني كنم. ممكنه اين پلن، با ترور مبارك، يا حتي مداخله‌ي نظامي اجرا بشه.[/quote]
[size=5]خودمونيم برادر واريور! شما خودت يه پا نوستراداموسيا!! :mrgreen: rolling_on_the_floor [/size]

همون‌طور كه عرض شد، طبق بررسي‌هايي كه بنده قبل و حين اين وقايع داشتم (كه در پست‌هاي مختلف هم عرض كردم)، قرار بر اين نبود كه اين ماجرا، به اين مرز از خشونت برسه.
قرار بود نهايتاً 4 تا اينور و اونور بزنن و چند نفري هم كشته بشن و مبارك هم مثل بچه‌ي آدم سرش رو بندازه پايين و بره عربستان.

از اولش هم طبق همين اخباري كه اينجا تجميع شده، همه‌ي تحركات به اين سمت پيش رفت. همه به انگليس يا عربستان رفتن. چمدان‌ها و بارها ارسال شد. فك و فاميل مبارك نقل مكان كردن. ارتش هم آماده‌ي همكاري با مردم شد. ولي ناگهان همه‌چيز برگشت!

مبارك تصميمش عوض شده بود! به همين خاطر شرايط يكم تغيير كرد. برخوردها عوض شد!
همون‌طور كه در پست بالا هم مي‌بينين، ابراز نگراني كردم از اين مسئله! گفتم اين شرايط، تغيير رفتار امريكا رو سبب خواهد شد. دخالت‌هاي امريكا رو بيشتر خواهد كرد و مي‌بينيم امريكا عملاً تهديد نظامي رو هم داره چاشني مي‌كنه (در مرحله‌ي اول، قطع همكاري با ارتش مصر و در مرحله‌ي ثاني، مي‌تونه تهديد به تهاجم نظامي براي كمك به دموكراسي باشه).
از طرفي، بشدت احتمال كودتا براي سرنگوني مبارك افزايش يافته و اين، دقيقاً همون مسئله‌اي بود كه جناب واريور هم پيش‌بيني مي‌فرمودن.
در حال حاضر، امريكا داره شرايط رو به دقت رصد مي‌كنه و مي‌شه گفت اين جمعه، شايد آخرين شانس‌ها براي گذار از اين حالت به دموكراتيك‌ترين حالت ممكن باشه.
چون در هر صورت، رژيم كودتاگر، زماني رو بايد سپري كنه تا گذار از قدرت به قدرت دموكراتيك داشته باشه و ضمن اينكه هيچ‌وقت به ژنرال‌ها، اعتمادي نبوده و نيست!!

چيزي كه امريكا در مصر نياز داره، حكومتي دموكراتيك همچون عراق و افغانستان هست كه مطابق با اصول ليبراليسم جهاني دنبال بشه. همون‌طور كه عرض شد، چاره‌ي ديگري هم نيست و هر حكومتي كه در مصر بياد، ناچاره از اين رويه پيروي كنه.

يك زماني، در خلال جنگ سرد امريكا حاضر بود مبداء و منشاء ديكتاتوري بشه تا كمونيسم جهاني رو سركوب كنه. ولي ديگه حكومت‌هاي ديكتاتور سرسپرده، به درد امريكا نمي‌خوره و كم‌كم در حال جايگزيني اون‌ها با حكومت‌هاي دموكرات و همراه هست كه صد البته بشدت هم تضعيف‌ مي‌شن؛ به دليلي كه عرض شد!

باز هم عرض مي‌كنم. در كشورهايي كه حكومت ناپايداري دارن، ارتش بشدت تضعيف مي‌شه؛ چه براي جلوگيري از وقوع كودتا و چه به دليل تغييرات عمده‌ي سياسي و همچنين كاهش وفاداري ارتش به دليل عدم وابستگي به اشخاص.

اگر اين جمعه هم به اين ترتيب گذشت و اتفاقي نيافتاد و خشونت‌ها بيشتر شد، دوستان بايد خودشون رو براي Plan B امريكا آماده كنن.

كماكان بشدت معتقدم كه تمامي اين تحركات دقيقاً مهندسي‌شده داره پيش مي‌ره. اين وسط، تنها امري كه پيش‌بيني نشده بود، مقاومت مبارك بود!!!

نمي‌دونم در آينده چي پيش خواهد اومد. حداقل با قطعيت نمي‌شه گفت.
ولي چيزي كه فعلاً مشخصه اينه كه مبارك بايد سقوط كنه؛ به هر قيمتي و احتمال خيلي زياد، سقوط هم خواهد كرد.
اگر قدرت و توان مردمي هم كم بشه، بايد منتظر محركي قوي‌تر بود كه مردم رو مجدداً اميدوار كنه.

-------------------------------------------------------

پ.ن : در راستاي پروپاگانداي تلويزيون ايران، تا چند روز پيش عنوان مي‌شد امريكا حامي رژيم مبارك هست و مي‌خواد رژيم رو حفظ كنه و اصلاحات مي‌ده و چنين و چنان. من هي گفتم بابا امريكا داره واضح پيام مي‌ده، دوستان گوش نكردن! بعد كه پيام‌هاي امريكا واضح‌تر شد، تلويزيون گفت امريكا دچار سردرگمي!!! شده و نمي‌دونه چيكار كنه!!! بعد كه اوباما ديگه خيلي فارسي درمورد مصر موضع‌گيري كرد، مي‌گن امريكا مجبور شده موضع‌گيري‌اش رو عوض كنه! ولي مي‌خواد دنيا رو فريب بده تا مصر رو همچنان در اختيار داشته باشه!!!!!
امان از اين تحليل‌گراي سوپر نابغه ...!!! شايدم بايد گفت امان از اين ضعف حافظه‌ي تاريخي ما ايرانيا ...!!!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.