EMPEROR

تحلیل و پیگیری تحولات شمال افریقا ( لیبی ، تونس ، الجزایر ، مراکش و مصر )

Recommended Posts

خودشون گند میزنن! خودشونم تو گندزدنشون می مونن! ای خدا! این دنیای ما شده صحنه بازی یه سری کوتوله سیاسی یه سری عقب افتاده ذهنی که دو دسته هستن: 1) اونایی که همچنان دارن در عص جنگ های صلیبی سیر می کنن و 2) اونایی که فکر می کنن الان 1964 و همه دنیا هم کنگوئه و باید همونجور رفتار کنن و کاکاسیاه ها!!!! رو بگیرن و لینچ کنن!!! ما چی کار کنیم از دست به اصطلاح انسان های روان پریش دچار ناهنجاری شناختی ....

قذافی اول میشه دشمن دوباره میشه متحد بعد یه مدت کوتاهی دشمن بازی می کنن با هم بعد دوباره میشه دوست عزیز حالا میشه کنسرو فاسد شده مردم بیچاره این وسط داغون میشن از هر جهت متضرر میشن نفت و ثروتشون به باد میره ...

چرا مردم خاورمیانه از گذشته درس نمی گیرن چرا مدام تاریخ رو تکرار میکنن ... نا امیدکننده است واقعا

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دوستمون بالا تحلیل ساده و زیبایی کرد

واقعا شعور سیاسی ایرانی تو دنیا نظیر نداره

بهت تبریک می گمpatriot

امیدوارم موفق باشی تو زندگیت

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]تو یاهو نوشته..
تونستن هردو خلبانشو بعد ایجکت نجات بدن[/quote]
چطوري اين كارو كردن؟ نيروي كماندويي فرستادن يا انقلابيون فراريشون دادن؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
اوضاع خیلی مشکوک شده ! نمیدونم بگم بوی شکست میاد یا اینکه ماجرای سوریه داره به ثمر میرسه یا شاید مثل ماجرای صدام میخوان لیبی رو برای یه مدت رها کنند و بعد مثل عراق ... یا شاید میخوان دنبال یک راه حل دیگه کم هزینه تر برن محض حفظ آرزو ! یا شاید تجزیه لیبی والبته دلایل بسیار دیگری هم هست همه این سناریو ها در حال حاضر قابل بررسی هست .

ولی حس میکنم غرب از لحاظ نظامی در لیبی داره به شکست نزدیک میشه .

حس میکنم این حملات هوایی هیچ نتیجه ملموسی نداشتند و قاعدتا نمیتونند داشته باشند .

حس میکنم غرب گرفتار یه جور بی برنامه گی شده که نمیتونه درست بجنگه .

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
بنده يه سوالي داشتم.
مگه منظور از منطقه پرواز ممنوع اين نيست كه به هيچ هواپيمايي اجازه پرواز داده نشود؟ يا حداكثر انهدام فرودگاههاي نظامي و تاسيسات پدافندي. پس چرا نيروي هوايي ناتو و آمريكا نيروي زميني قذافي رو هم مورد تهاجم قرار ميدن؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]آر پی جی جان!
حرف نامربوطی زدم؟ :mrgreen:[/quote]

نه بخدا...

داشتم تعریف میکردم از این حرفتون
حرفم جدی جدی بود.
خداینکرده قصد توهین و جسارت مسخره ای نداشتم

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دوستان! برادرهای عزیز!
باز که داریم با هم دعوا و مرافعه می کنیم ... خیلی خب، حالا یه مطلبی نوشته شده و ایراداتی هر چند اساسی داره ... بگذارید با هم حرف بزنیم ...

دوست عزیزی که از شریعت اسلام چنین توصیفی ارائه می دید بعنوان یک برادر کوچک تر خواهش می کنم یک بار دیگه منابع مناسبی رو برای مطالعه و بررسی در خصوص اسلام و مباحث حقوقی و کلامیش پیدا کنید و بدقت بخونید ... دوست عزیزم، روزی یکی از دشمنان سقراط بسراغش اومد و بهش گفت که او (سقراط) مشتی مهملات بخورد جوان های مردم میده ... سقراط هم در کمال خونسردی ازش خواست "مهملات" رو تعریف کنه ... ! و اون فرد در جواب در موند ... ببینید اسلام یکی از پیشروترین و قابل احترام ترین تئوری های زیستن رو به انسان ها عرضه می کنه حال اگر انسان ها در مسیر گرایش به چنین تئوری تفسیر به رأی می کنن و کارهایی می کنن که ممکنه قدری نامتعارف و عجیب بنظر بیاد اینو به پای متن و نص صریح این دین توحیدی سرشار از معانی ظریف انسانی نمی نویسن. هیچ دین ابراهیمی به حد و اندازه اسلام درباره زندگی خاکی و قراردادی انسان ها با دقتی تحسین برانگیز سخن نگفته و هیچ دین توحیدی تا به این اندازه از نظام و ساختار اجتماعی معتقدین به اون دین (مسلمانان) تحلیل و گزینه ارائه نکرده ... دوست احتمالا جوان من، شما بهتر بود منابع مکفی رو در این خصوص مطالعه می کردید؛ با افراد آگاه و آشنا به امور دینی و کلامی هم سخن می شدید؛ حتی نظرات جالب توجهی رو که کلامیون و حکمای غرب نسبت به اسلام و وجوه مختلف این دین مترقی نوشتن و منتشر کردن می خوندید و بعد نسبت به برخی جنبه های ویژه حقوقی و فقاهتی در آیین اسلام تا این حد توجه نشون می دادید.
اسلام بطور قطع درباره بخش های متنوع و متفاوت زندگی فردی و اجتماعی ما انسان ها سخن می گه چرا که دقیقا داره با "انسان" صحبت می کنه (انسانی که مدام در خسران و ضرر و خطاست) ... برادر خوب من،اگر دزدی به حریم خصوصی شما وارد بشه انتظار شما از دستگاه عدل حکومت اسلامی این نیست که این شخص به مجازات عمل ناشایستی که انجام داده برسه؟ اگر خدای نکرده قتلی رخ بده آیا انتظار آحاد جامعه اعمال عدل در خصوص این جرم نیست؟ خوب اینها هر یک در فرهنگ ما که ریشه ای دیندارانه داره کاملا و بطور مشخصی تعریف و تبیین شده: اسلام برای برقراری نظم و عدل هم رهنمود و پروتکل داره ...

من با اون دوست عزیزی که فرمود اگر اسلامی در لیبی برپا می بود الان قذافی وجود نداشت در مصدر کار که بتونه مردم آزاری و آدمکشی بکنه موافق ام ...

به شما پیشنهاد می کنم به این نکته اساسی فکر کنید:

آزادی های اساسی انسان چه در حوزه عمومی و چه در حوزه خصوصی فقط و فقط در پرتو عدالت و امنیت شکل می گیره توسعه پیدا می کنه و معنا خواهد داشت

مردم خاورمیانه که اغلب مسلمان هستن آرمان های خود رو آرمان های سیاسی و اجتماعی خود رو با تأسی به فرهنگ و بستر تاریخی دینی خود تعریف و ترسیم کردن

بد نیست قدری تاریخ کهن و دوره های میانه خاورمیانه رو مطالعه کنید ...

واکنش تند و بدخلقی کردن به شما، جوان ایرانی با ذکاوت و اهل آگاهی برازنده نیست چقدر خوب خواهد بود که به وقت جوانی هم بتوانید و هم بدانید

با تشکر از حوصله دوستان

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
مثل اینکه آلمان از همراهی با ناتو در لیبی کنار کشیده ! .

http://www.presstv.com/detail/171235.html

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ارتش آمریکا تایید کرده است که یکی از جنگنده های این کشور در لیبی سقوط کرده است. کنت فیدلر، یک سخنگوی ارتش آمریکا به بی بی سی گفت که نشانه ای وجود ندارد که ثابت کند هواپیما اف- ۱۵ متعلق به ارتش این کشور در اثر درگیری سقوط کرده باشد.

توان نظامی نیروهای ائتلاف

آمریکا: بمب افکن های بی - ۲ ؛ هوپیماهای جنگنده هریر AV-8B و گرولر EA-18G ؛ شیلک موشک تام هاوک از روی ناوهای جنگی یو اس اس بری و یو اس اس استوت؛ هاورکرافت یو اس اس کرسیج؛ کشتی فرماندهی عملیات یو اس اس مونت ویتنی و چند زیردریایی
فرانسه: هواپیماهای جنگنده رافائل و میراژ، هواپیماهای مراقبت و سوخت رسان؛ ناو هواپیمابر شارل دو گل با کشتی های جنگی همراه با این ناو
بریتانیا: هواپیماهای جنگنده تایفون و تورنادو؛ شلیک موشک های تام هاوک از زیردریایی ترافالگار؛ کشتی های جنگی اچ ام اس وست مینیستر و اچ ام اس کامبرلند
ایتالیا: هواپیماهای تورنادو؛ فراهم کردن پایگاه های نظامی
کانادا: هواپیماهای جنگنده CF-18 ؛ کشتی جنگی اچ ام سی اس شارلوت تاون
اسپانیا: هواپیماهای جنگی F-18 ؛ هواپیماهای مراقبت و سوخت رسان؛ کشتی جنگی و زیر دریایی؛ فراهم کردن پایگاه های نظامی
دانمارک: هواپیماهای F-16
بلژیک: هواپیماهای F-16
مقامات آمریکایی می گویند هر دو خلبان بعد از آنچه که یک اشکال مکانیکی در هواپیما عنوان شده، از هواپیما بیرون پریده و نجات یافته اند.

مقامات آمریکایی جزییاتی از موقعیت دقیق سقوط این هواپیمای جنگنده منتشر نکرده اند، اما روزنامه دیلی تلگراف، چاپ لندن خبر می دهد که هواپیما در نزدیکی مقر مخالفان مسلح دولت در بنغازی سقوط کرده است. یک شاهد عینی به این روزنامه گفته است که مردم محلی از خلبان هواپیما به خاطر انجام این عملیات هوایی تشکر کردند.

مقر این هواپیما در بریتانیا بود اما عملیاتش برفراز لیبی را از پایگاه هوایی آویانو در ایتالیا انجام می داد.

ادامه درگیری ها

دولت لیبی می گوید در سومین شب از حملات هوایی و موشکی نیروهای ائتلافی برای اجرای قطعنامه پرواز ممنوع در این کشور، تعداد بیشتری شهروند غیرنظامی کشته شدند.

در اطراف مقر معمر قذافی، رهبر لیبی در شهر طرابلس، پایتخت این کشور صدای شلیک ضد هوایی شنیده شده است.

با وجود اعلام آتش بس از سوی دولت لیبی، درگیری بین نیروهای وفادار به رهبر لیبی و مخالفان مسلح همچنان ادامه دارد.

در شرق لیبی، نیروهای دولت، مخالفان را با استفاده از تانک متوقف کردند و آنها را از شهر اجدابیه عقب راندند و یکی از مخالفان در شهر مصراته، سومین شهر بزرگ لیبی، به بی بی سی گفت که نیروهای معمر قذافی در طول روز به آنها حمله کرده اند.

یک دکتر در شهر مصراته روز سه شنبه به بی بی سی گفت که حملات نیروهای دولتی تمام شب گذشته ادامه داشته است. او گفت که بر اثر این حملات بیست و دو نفر کشته و بیش از صد نفر زخمی شدند.

درگیری هایی هم در شهر زینتان در نزدیکی مرز تونس و در شهر یفران در جنوب غرب طرابلس گزارش شده است.

در محاصره

آلن لیتل، خبرنگار بی بی سی در طرابلس می گوید که دوشنبه شب آسمان پایتخت لیبی از شلیک توپ های ضد هوایی، روشن شده بود.

خبرنگار ما صدای یک انفجار بزرگ از فاصله نزدیک و چند انفجار در دوردست را شنیده است. خبرگزاری فرانسه گزارش کرده است که یک انفجار در باب العزیز، محل اقامت معمر قذافی رخ داده است.

تلویزیون رسمی دولت لیبی گزارش داده است که پایتخت " آماج بمباران هوایی دشمن صلیبی" قرار گرفته است و به چند منطقه حمله شده است.

آلن لیتل، خبرنگار بی بی سی در طرابلس
به ما هیچ مدرکی از خرابی ساختمان ها بر اثر بمباران نشان داده نشده است. به جز یک استثنا که آن هم موشکی بود که یکشنبه شب به مقر معمر قذافی اصابت کرد.
دولت لیبی می گوید که این ثابت می کند حملات هوایی هیچ ربطی به حفاظت از جان غیر نظامی ها ندارد.
دولت اصرار دارد که شهروندان غیرنظامی براثر این حملات کشته شدند. یک وزیر دولت به ما گفت: "بیمارستان ها از زخمی ها پر شده است."

ما از دولت خواسته ایم تا مدارکی نشان دهد که ثابت کند که این حملات بر غیرنظامی ها تاثیر گذاشته است. اما تا کنون آنها چنین مدرکی نشان نداده اند.
این تلویزیون گزارش داد: " این حملات باعث وحشت مردم نخواهد شد."

موسی ابراهیم، سخنگوی دولت لیبی در یک کنفرانس خبری گفت که به شهر جنوبی سبها حمله شده است. او همچنین گفت که نیروهای ائتلاف به یک "بندر ماهیگیری" در نزدیکی طرابلس هم حمله کرده اند.

یک شاهد عینی به خبرگزاری فرانسه گفته است که پایگاه دریایی ارتش لیبی در شهر بوسته در ده کیلومتری شرق طرابلس بمباران شده است. شبکه تلویزیونی الجزیره هم گزارش کرده است که به ایستگاه های رادار در دو پایگاه هوایی در شرق شهر بنغازی حمله شده است.

آقای ابراهیم در روز دوشنبه گفت که حملات هوایی و موشکی باعث کشته شده "تعداد بیشماری" شهروند غیرنظامی شده است. او گفت تعداد کشته شدگان غیرنظامی در حمله هوایی به " فرودگاه غیرنظامی" شهر سرت زیاد بوده است.

او همچنین ادعا کرد که دولت کنترل شهر مصراته را در اختیار دارد. مصراته، در غرب لیبی، آخرین شهری است که در کنترل مخالفان است و آنها این ادعای دولت را رد کرده اند.

این گزارش ها از سوی منابع مستقل قابل تایید نیست.

جلوگیری از تلفات غیرنظامی

رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا روز سه شنبه گفت گفت که نیروهای ائتلاف " برای جلوگیری از تلفات غیرنظامی از هیچ تلاشی فروگذار نخواهند کرد."

آقای گیتس پس از گفت و گو با آناتولی سردیوکوف، همتای روسی خود در مسکو گفت: " من همچنین به او گفتم که فکر می کنم باید در روزهای آینده از شدت درگیری نظامی مهمی که در جریان است کاسته شود."

روسیه که هفته گذشته در شورای امنیت سازمان ملل متحد به قطعنامه پرواز ممنوع بر آسمان لیبی رای ممتنع داد، با شروع عملیات نظامی نیروهای ائتلاف نسبت به حملات هوایی انتقادهایی را مطرح کرده است.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
معمر قذافی، رهبر لیبی، حملات ائتلاف بین المللی به خاک کشورش را تروریسم خوانده و گفته که این حملات با شکست مواجه خواهند شد.

تلویزیون دولتی لیبی صبح امروز سخنرانی سرهنگ قذافی را پخش کرد. رهبر لیبی جلوی دوربین ظاهر نشد.

او گفت تمام مردم لیبی مسلح شده اند و آماده جنگی طولانی برای جلوگیری از کنترل نفت لیبی توسط قدرت های غربی هستند.

رهبر لیبی گفته است نیروهای غربی حق ندارند به لیبی حمله کنند، چون این کشور کاری نکرده است.

سخنرانی آقای قذافی در حالی انجام گرفته که آمریکا و بریتانیا روز شنبه بیشتر از یکصد موشک کروز به سوی مواضع ارتش لیبی شلیک کردند.

جنگنده های فرانسوی و بریتانیایی هم به پایگاه های دفاع هوایی و بعضی از یگان های زمینی حمله کردند.

این حملات با واکنش هایی رو به رو شده و چین از حمله هوایی و موشکی ائتلاف بین المللی به مواضع ارتش لیبی ابراز تاسف کرده است.

جیانگ یو، سخنگوی وزارت خارجه چین روز یکشنبه با صدور بیانیه ای اعلام کرد پکن با کاربرد نیروی نظامی در روابط بین المللی مخالف است.

آلن ژوپه، وزیر خارجه فرانسه گفته است این حملات تا زمانی که نیروهای سرهنگ قذافی به غیرنظامیان حمله کنند، ادامه خواهد داشت. او خواهان عقب نشینی نیروهای رهبر لیبی شده و گفته است او باید به مردم کشورش اجازه دهد تا خواسته های دموکراتیک خود را بیان کنند.

همزمان وزیر دفاع ایتالیا گفته است که کشورش آماده استفاده از تمام امکانات برای آزاد کردن خدمه یک کشتی ایتالیایی است که در لیبی بازداشت شده اند.

به گفته مقامات ایتالیا پس از این که این کشتی در طرابلس پهلو گرفت خدمه آن که هشت ایتالیایی ،دو شهروند هندی و یک اوکرائینی بود بازداشت شدند.

درحملات اخیر هوایی به لیبی از جنگنده و پایگاه های ایتالیا استفاده می شود.

حملات و واکنش ها

شبکه خبری سی بی اس آمریکا از حمله سه فروند بمب افکن رادارگریز B-2 این کشور به یک پایگاه هوایی اصلی لیبی خبر داد.

این حملات برای وادار کردن حکومت معمر قذافی برای توقف حملات سنگین نظامی علیه مخالفان صورت گرفت.

تلویزیون دولتی لیبی از کشته شدن چهل و هشت نفر در حملات خبر داده است.

سخنگوی وزارت خارجه چین در بیانیه خود ابراز امیدواری کرد آرامش به زودی به لیبی برگردد و مناقشه گسترش پیدا نکند.

چین یکی از پنج عضو شورای امنیت بود که به قطعنامه ایجاد منطقه ممنوعه پروازی بر فراز لیبی رای نداد.

معمر قذافی، رهبر لیبی پس از حملات روز شنبه اعلام کرد کل منطقه مدیترانه و شمال آفریقا به منطقه جنگی تبدیل شده است و غیرنظامیان و اهداف نظامی مورد حمله قرار خواهند گرفت.

لیبی همچنین اعلام کرد قطعنامه 1973 شورای امنیت را دیگر به رسمیت نمی شناسد.

همزمان، اتحادیه آفریقا خواهان توقف فوری همه حملات در لیبی شده است.

هوگو چاوز، رئیس جمهوری ونزوئلا هم با انتقاد شدید از غرب، هدف از حمله به لیبی را تسلط بر منابع نفتی این کشور اعلام کرده است.

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا روز شنبه اعلام کرد علت حمله به لیبی این بود که گزینه دیگری برای دفاع از غیرنظامیان در این کشور باقی نمانده بود.

ژاپن از اقدام نظامی علیه حکومت لیبی حمایت کرده است. دولت این کشور روز یکشنبه از معمر قذافی خواست "تصمیم گیری درست" را انجام دهد.

آغاز حمله

وزارت دفاع ایالات متحده (پنتاگون) اعلام کرد نیروی دریایی آمریکا و بریتانیا بیش از ۱۱۰ موشک کروز به حداقل ۲۰ مرکز نظامی لیبی که اکثر آنها درسواحل شمالی لیبی واقع اند شلیک کرده اند.

یک مقام نظامی فرانسه نیز روز شنبه تایید کرد که جنگنده های این کشور چند تانک و خودروی زره ای نیروهای دولتی را در نزدیکی شهر بنغازی در شرق لیبی نابود کرده اند.

پنتاگون می گوید در کل ۲۵ کشتی نظامی کشورهای ائتلاف علیه لیبی، از جمله سه زیردریایی آمریکایی در مدیترانه مستقر شده اند.

خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام شورای امنیت ملی آمریکا از آسیب شدید به سیستم پدافند هوایی لیبی خبر داد.

تلویزیون دولتی لیبی هم از سرنگون شدن چند هواپیمای جنگنده ناتو بر فراز این کشور خبر داده است.

این گزارش از سوی ناتو تایید نشده است.

تلویزیون لیبی همچنین به نقل از ارتش این کشور از کشته شدن حداقل چهل و هشت نفر و مجروح شدن یکصد و پنجاه نفر در حملات روز شنبه خبر داد.

به گفته ارتش لیبی، بخش عمده ای از تلفات زنان، کودکان و افراد مسن هستند. تلویزیون این کشور تصویر عیادت مقام های این کشور از چند مجروح حملات هوایی را نشان داده است.


معمر قذافی از مردم لیبی خواست که برای "انقلاب" خود را مسلح کنند

ائتلاف بین المللی گفته است مواضع ارتش و پایگاه های پدافند هوایی را هدف قرار داده است و گزارش تلویزیون لیبی از سوی منابع مستقل تایید نشده است.

خبرگزاری رویترز همچنین از شنیده شدن آتش باری توپ های ضدهوایی برفراز طرابلس در طول شب خبر داده است.

"جنگ با صلیبی ها"

سرهنگ قذافی، رهبر لیبی در واکنش به این حملات، منطقه مدیترانه و شمال آفریقا را میدان جنگ اعلام کرده است.

او از مردم لیبی خواست که برای "انقلاب" خود را مسلح کنند و بر مقابله با تهاجم "استثمارگران صلیبی" تاکید کرد.

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا که در برزیل بسر می برد دقایقی پس از آغاز عملیات اعلام کرد: "امروز من به نیروهای مسلح ایالات متحده دستور دادم که یک عملیات نظامی محدود را در لیبی آغاز کنند."

آقای اوباما گفت آمریکا نمی توانست خاموش بنشیند در حالی که یک دیکتاتور مردم خود را تهدید می کرد که به آنها رحم نخواهد کرد.

او گفت علت حمله به لیبی، فقدان گزینه دیگری برای دفاع از غیرنظامیان این کشور بود.

پنتاگون می گوید که در مرحله اول، هدف جلوگیری از حمله نیروهای حکومتی به مردم غیرنظامی و از بین بردن سیستم دفاع هوایی لیبی است.

وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که کماندو به داخل لیبی نفرستاده و هواپیماهای این کشور وارد آسمان لیبی نشده اند.

بر اساس گزارش ها، آمریکا بر اهدافی که در حوالی طرابلس، پایتخت و شهر مصراته واقع اند تمرکز کرده است.

ناو یو اس اس مانت ویتنی، حملات نیروهای آمریکا به لیبی را هدایت می کند.

دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا نیز گفته است که عملیات نیروهای کشورش در لیبی آغاز شده است. او جزئیاتی این در خصوص اعلام نکرد.

گزارش ها حاکیست که هزاران نفر از ساکنان بنغازی در حال فرار از این شهر هستند.

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا روز شنبه در پاریس پس از مذاکره با دبیرکل سازمان ملل متحد، رهبران فرانسه، بریتانیا و نیز نمایندگان اتحادیه عرب و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، پایان تمام حملات به غیرنظامیان لیبیایی و توقف پیشروی نیروهای دولتی به سوی شهر بنغازی، مرکز اصلی مخالفان را خواهان شد.

وی همچنین بر خروج نیروهای حکومت از شهرهای مصراته، اجدابیا و مصراته، تامین آب، برق و گاز تمام نواحی لیبی و موافقت با ارسال کمک های بشردوستانه به مردم لیبی تاکید کرد.

"قابلیت های ویژه"

خانم کلینتون گفت که آمریکا از قابلیت های نظامی "ویژه" خود برای اجرای قطعنامه ۱۹۷۳ استفاده خواهد کرد.

یک مقام نظامی آمریکایی که خواسته نامش فاش نشود به خبرگزاری رویترز گفته است که سه زیردریایی این کشور که به موشک کروز توماهاک مسلح اند از دریای مدیترانه در عملیات علیه لیبی شرکت خواهند کرد.

دولت روسیه با صدور بیانیه ای از آغاز عملیات نظامی در لیبی ابراز تاسف کرده است. روسیه مانند چین و آلمان به دومین قطعنامه شورای امنیت علیه لیبی رای ممتنع داده بود.

رئیس جمهوری آمریکا گفته است: "باید از مردم لیبی محافظت شود. اگر خشونت ها علیه غیرنظامیان فورا پایان نیابد، ائتلاف ما آماده است که بدون معطلی اقدام کند."

رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا پیش از این گفته بود که پیش از اعمال منطقه پرواز ممنوع، نیروهای ائتلاف ابتدا باید سیستم دفاع هوایی لیبی را نابود کنند.

کمیته بین المللی صلیب سرخ هشدار داده است که در صورت بروز جنگ در لیبی، تمام طرفین باید بر اساس قوانین بین المللی با اتخاذ تدابیر احتیاطی، تا آنجایی که امکان دارد از صدمه زدن به غیرنظامیان اجتناب کنند.

مارک روته، نخست وزیر هلند پیش بینی کرده است که جنگنده های کانادا، بریتانیا و فرانسه طی چند ساعت آینده اولین دور حملات را آغاز کنند.

استفن هارپر، نخست وزیر کانادا نیز گفت که علیه لیبی در دریای مدیترانه محاصره دریایی اعمال خواهد شد.

ایتالیا موافقت کرده است که از شش پایگاه نظامی ناتو در این کشور برای عملیات علیه لیبی استفاده شود.


اوباما رهبر لیبی را مسوول این واقعه دانسته است

در پایان نشست روز شنبه در پاریس، سازمان ملل متحد، آمریکا و کشورهای اروپایی و عرب با صدور بیانیه ای گفته اند که قصد اشغال خاک لیبی را ندارد و بر استقلال و تمامیت ارضی این کشور تاکید کرده اند.

خبرگزاری رویترز به نقل از منابع خود گزارش می دهد که پنج جت جنگنده نیروی هوایی فرانسه در اولین مرحله از عملیات شرکت داشته اند.

خبرگزای آسوشیتدپرس هم به نقل از منابع خود گزارش می دهد که آمریکا قصد ندارد هواپیماهایی به آسمان لیبی بفرستد و از دریای مدیترانه در عملیات بین المللی شرکت خواهد کرد.

هشدار سارکوزی

نیکولا سارکوزی، رئیس جمهوری فرانسه پیش از این گفته بود هواپیماهای جنگی کشورش در حال دفاع از شهروندان بنغازی در برابر حملات نیروهای رهبر لیبی هستند.

او تاکید کرد که نیروی هوایی فرانسه مانع حملات به بنغازی شده است.

یک منبع نظامی هم گفت نیروی هوایی فرانسه در سراسر لیبی نیز عملیات تجسس و شناسایی را آغاز کرده است.

خبرگزاری فرانسه گزارش می دهد که جنگنده های رافائل این کشور به هیچ مشکلی برنخورده اند و احتمالا ماموریت آنها تا چند ساعت ادامه خواهد داشت.


مخالفان مسلح سرهنگ قذافی از حمله هوایی به نیروهای رهبر لیبی حمایت می کنند

دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا نیز گفته است معمر قذافی، قول خود در باره آتش بس را نقض کرده است.

او افزود زمان آن رسیده که جامعه جهانی دست به اقدام عاجل بزند.

معمر قذافی، رهبر لیبی به غرب هشدار داده که این کشورها از دخالت نظامی در لیبی پشیمان خواهند شد.

او قطعنامه سازمان ملل در باره برقراری منطقه ممنوعه پروازی را رد کرده است.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]مثل اینکه آلمان از همراهی با ناتو در لیبی کنار کشیده ! .

http://www.presstv.com/detail/171235.html[/quote]
آلمان که از اول هم موافق حمله نبود حتی به قطعنامه سازمان ملل هم رأی ممتنع داد

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
آمریکا می گوید هدف این حملات هوایی نیروهای مسلح و سیستم دفاع هوایی لیبی است، نه سرهنگ قذافی

باراک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا، گفته است که برکناری سرهنگ قذافی از قدرت همچنان بخشی از سیاست خارجی آمریکاست.

رئیس جمهوری آمریکا البته تاکید کرد که هدف عملیات نظامی کنونی علیه لیبی، حمایت و حفاظت از غیر نظامیان است.

آقای اوباما این سخنان را در یک کنفرانس مطبوعاتی در شیلی اظهار می کرد. رئیس جمهوری آمریکا برای یک سفر چند روز از چند کشور آمریکای لاتین به منطقه رفته است.

آقای اوباما در بخشی دیگر از سخنان خود تاکید کرد که اتحادیه عرب قبل از سازمان ملل متحد خواهان برقراری یک منطقه ممنوعه پروازی بر فراز لیبی شده بود.

پیشتر آقای اوباما تاکید کرده بود که کشورهای غربی در عملیات نظامیشان علیه لیبی، معمر قذافی، رهبر این کشور را هدف قرار نمی دهند. یکی از سخنگویان کاخ سفید گفت که این عملیات نظامی برای تغییر رژیم در لیبی انجام نمی گیرد.

در همین رابطه یکی از سخنگویان دولت فرانسه نیز تاکید کرد که حتی اگر محل معمر قذافی مشخص باشد، او مورد حمله قرار نخواهد گرفت.

رئیس نیروهای مسلح بریتانیا هم گفته است که طبق قطعنامه سازمان ملل متحد، که برای حمایت از مردم لیبی صادر شده، هدف قرار دادن معمر قذافی ممنوع است.

به گفته مقام های نیروهای ائتلاف، در حملات یکشنبه شب به طرابلس، یک ساختمان چهار طبقه به شدت آسیب دید. سخنگوی دولت فرانسه گفت مجتمع محل استقرار معمر قذافی که یکشنبه شب هدف حملات هواپیماهای غربی قرار گرفت، فقط شامل یک ساختمان نیست و ناحیه وسیعی را در بر می گیرد.

وزارت دفاع بریتانیا می گوید که یکی از حملات خود را به دلیل مشاهده شدن عده ای غیرنظامی در نزدیکی اهداف مورد نظر، لغو کرده است.

به گفته مقامات این وزارتخانه، هواپیماهای جنگی بریتانیا پس از یک پرواز رفت و برگشت پانصد هزار کیلومتری به پایگاه های خود بازگشتند.

حمایت اتحادیه عرب

عمرو موسی، رئیس اتحادیه عرب، گفته است که این اتحادیه از قطعنامه سازمان ملل متحد برای عملیات نظامی علیه لیبی حمایت می کند.

آقای موسی که در حال حاضر در قاهره است، روز گذشته گفته بود که حملات هوایی نیروهای غربی به لیبی از آنچه که در قطعنامه سازمان ملل متحد برای ایجاد منطقه پرواز ممنوع در نظر گرفته شده، فراتر رفته است.

عمرو موسی سخنان اخیر خود را در یک کنفرانس مشترک خبری با بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد، بیان کرد. آقای بان گفت مهم است که جامعه بین المللی در مورد لیبی یکصدا صحبت کند.

واکنش روسیه

ولادیمیر پوتین، نخست وزیر روسیه، گفته است که قطعنامه سازمان ملل متحد که در آن اجازه حمله به لیبی داده شده، یادآور صدور فراخوان برای شرکت در جنگ های صلیبی است.

آقای پوتین گفت دولت لیبی یک دولت کاملا دموکراتیک نیست، اما این موضوع، عملیات نظامی علیه این کشور را توجیه نمی کند.

ولادیمیر پوتین اضافه کرد که دخالت در امور داخلی کشورهای دیگر، تبدیل به روندی عادی در سیاست خارجی آمریکا شده است.

نخست وزیر روسیه گفت وقایعی که در لیبی صورت گرفته، نشان دهنده آن است که روسیه باید توانائی های دفاعی خود را تقویت کند.


دیدار خبرنگاران از ساختمان آسیب دیده

خبرنگاران از ساختمانی که در حملات شب گذشته نیروهای غربی آسیب دیده است، دیدن کردند.

خبرنگار بی بی سی می گوید این حمله به آقای قذافی یادآوری می کند که او در برابر حملات هوایی، مصون نخواهد بود.

این عملیات در حالی انجام شده که ائتلافی از کشورهای آمریکا، بریتانیا و فرانسه به حملات خود برای اجرای قطعنامه پرواز ممنوع بر فراز لیبی ادامه می دهند.

سرهنگ قذافی نیز همچنان مشغول نبرد با مخالفان مسلح خود است که از یکماه پیش آغاز شده است.

مقام های آمریکایی گفته اند هدف این حملات هوایی نیروهای مسلح و سیستم دفاع هوایی لیبی است نه سرهنگ قذافی.

شامگاه یکشنبه( 20 مارس) صدای شلیک ضدهوایی و چند انفجار در طرابلس شنیده شد. یکی از خبرنگاران بی بی سی می گوید دود از محلی در نزدیکی باب العزیزیه که مقر نظامی سرهنگ قذافی است، بلند شده است.

مقام های لیبی خبرنگاران غربی را به این مقر برده و یک ساختمان چهار طبقه را که به گفته آنها توسط نیروهای ائتلاف بمباران شده است، به آنها نشان داده اند.

یک مقام کشورهای ائتلاف که خواست نامش فاش نشود به خبرنگاران گفت که این حمله "توانایی فرماندهی و کنترل" سرهنگ قذافی را نابود کرده است.

پیش از آن دریادار ویلیام گورتنی در وزارت دفاع آمریکا گفت که عملیات نظامی که از روز شنبه آغاز شده "توانایی دفاع هوایی" حکومت لیبی را به میزان قابل ملاحظه ای کاهش داده است.

وی گفت نیروهایی که به سمت مخالفان مسلح حکومت در حال پیشروی هستند نیز هدف حمله هستند، اما افزود سرهنگ قذافی و محل زندگی او مورد حمله قرار نخواهند گرفت.

با وجود آنکه سرهنگ قذافی اعلام آتش بس کرده، کاخ سفید می گوید که این تعهد او صحت ندارد و حملات حکومت لیبی متوقف نشده است.

در همین حال جنگنده های فرانسوی یکشنبه برای دومین روز پیاپی، به عملیات بر فراز لیبی برای اعمال منطقه پرواز ممنوع علیه نیروهای سرهنگ قذافی ادامه دادند.

یک سخنگوی ارتش فرانسه گفت که پانزده هواپیما در آسمان لیبی گشت زدند اما از آنجا که با مقاومتی روبرو نشدند آتش نگشودند.

تا کنون بیش از یکصد موشک کروز توسط ناوها و زیردریایی های آمریکا و بریتانیا شلیک شده است.

رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا گفته است که این کشور به حضور خود در عملیات نظامی علیه نیروهای معمر قذافی ادامه می دهد، اما نقش رهبری ندارد.

وی گفت که اتحادیه عرب مایل است این عملیات تحت هدایت ناتو باشد و اکنون باید راهی یافت که ناتو کنترل و فرماندهی را بر عهده داشته باشد بدون آنکه این ماموریت تحت نام و پرچم ناتو انجام شود.

در همین حال فرانسه گفته است که قطر قصد دارد به زودی چهار هواپیما را برای شرکت در این عملیات گسیل کند.

اگر این اتفاق بیفتد، قطر اولین کشور عربی خواهد بود که نقشی فعال در عملیات علیه نیروهای سرهنگ قذافی بازی می کند. آقای قذافی طی یک ماه اخیر مشغول نبرد با نیروهای مسلح مخالف بوده است.


-------------------------------------------------------------


مقام های نیروهای ائتلاف می گویند حمله موشکی به مقر معمر قذافی رهبر لیبی در طرابلس، به آن لطمات شدیدی وارد کرده است.

ساختمان چهار طبقه آسیب دیده به خبرنگاران مستقر در پایتخت نشان داده شده است، اما هنوز از تلفات احتمالی خبری نیست.

خبرنگار بی بی سی می گوید این حمله به آقای قذافی یادآوری می کند که او در برابر حملات هوایی، مصون نخواهد بود.

این عملیات در حالی انجام شده که ائتلافی از کشورهای آمریکا، بریتانیا و فرانسه به حملات خود برای اجرای قطعنامه پرواز ممنوع بر فراز لیبی ادامه می دهند.

سرهنگ قذافی نیز همچنان مشغول نبرد با مخالفان مسلح خود است که از یکماه پیش آغاز شده است.

مقام های آمریکایی گفته اند هدف این حملات هوایی نیروهای مسلح و سیستم دفاع هوایی لیبی است نه سرهنگ قذافی.

شامگاه یکشنبه صدای شلیک ضدهوایی و چند انفجار در طرابلس شنیده شد. یکی از خبرنگاران بی بی سی می گوید دود از محلی در نزدیکی باب العزیزیه که مقر نظامی سرهنگ قذافی است، بلند شد.

مقام های لیبی خبرنگاران غربی را به این مقر برده و یک ساختمان چهار طبقه را که به گفته آنها توسط نیروهای ائتلاف بمباران شده است، نشان داده اند.

یک مقام کشورهای ائتلاف که خواست نامش فاش نشود به خبرنگاران گفت که این حمله "توانایی فرماندهی و کنترل" سرهنگ قذافی را نابود کرده است.

پیش از آن دریادار ویلیام گورتنی در وزارت دفاع آمریکا گفت که عملیات نظامی که از روز شنبه آغاز شده "توانایی دفاع هوایی" حکومت لیبی را به میزان قابل ملاحظه ای کاهش داده است.

وی گفت نیروهایی که به سمت مخالفان مسلح حکومت در حال پیشروی هستند نیز هدف حمله هستند، اما افزود سرهنگ قذافی و محل زندگی او مورد حمله قرار نخواهند گرفت.

با وجود آنکه سرهنگ قذافی اعلام آتش بس کرده، کاخ سفید می گوید که این تعهد او صحت ندارد و حملات حکومت لیبی متوقف نشده است.

در همین حال جنگنده های فرانسوی یکشنبه برای دومین روز پیاپی، به عملیات بر فراز لیبی برای اعمال منطقه پرواز ممنوع علیه نیروهای سرهنگ قذافی ادامه دادند.

یک سخنگوی ارتش فرانسه گفت که پانزده هواپیما در آسمان لیبی گشت زدند اما از آنجا که با مقاومتی روبرو نشدند آتش نگشودند.

بیش از یکصد موشک کروز تاکنون توسط ناوها و زیردریایی های آمریکا و بریتانیا شلیک شده است.

رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا گفته است که این کشور به حضور خود در عملیات نظامی علیه نیروهای معمر قذافی ادامه می دهد، اما نقش رهبری ندارد.

وی گفت که اتحادیه عرب مایل است این عملیات تحت هدایت ناتو باشد و اکنون باید راهی یافت که ناتو کنترل و فرماندهی را بر عهده داشته باشد بدون آنکه این ماموریت تحت نام و پرچم ناتو انجام شود.

در همین حال فرانسه گفته است که قطر قصد دارد به زودی چهار هواپیما را برای شرکت در این عملیات گسیل کند.

این اقدام می تواند قطر را اولین کشور عربی کند که نقشی فعال در عملیات علیه نیروهای سرهنگ قذافی بازی می کند. آقای قذافی طی یک ماه اخیر مشغول نبرد با نیروهای مسلح مخالف بوده است.

در روز اول این عملیات، اسپانیا، ایتالیا، دانمارک و نروژ نیز امکانات نظامی بیشتری ارائه کرده اند.

با این حال به نظر می رسد که دبیر کل اتحادیه عرب از شدت بمباران انتقاد کرده باشد.

عمر موسی دبیر کل اتحادیه عرب گفت: "آنچه در لیبی اتفاق می افتد متفاوت از هدف (قطعنامه) در اعمال منطقه پرواز ممنوع است، و ما خواهان حفاظت از جان غیرنظامیان هستیم و نه بمباران غیرنظامیان بیشتر."

این در حالیست که که شورای امنیت پس از درخواست اتحادیه عرب قطعنامه پرواز ممنوع را تدوین و تصویب کرد.


-------------------------------------------------------------

وزير دفاع روسيه در پي تشديد حملات هوايي و دريايي نيروهاي خارجي تحت امر امريکا به ليبي، خواهان آتش‌بس فوري در اين کشور آفريقايي شده است.


آناتولي سرديوکوف وزير دفاع روسيه روز سه‌شنبه (2 فروردين) در ديدار با رابرت گيتس همتاي امريکايي خود اظهار داشت: "روسيه خواهان برقراري آتش‌بس فوري در ليبي و آغاز مذاکرات سياسي در اين کشور است."

درخواست وزير دفاع روسيه مبني بر برقراري آتش‌بس در ليبي درحالي مطرح شد که ولاديمير پوتين نخست‌ وزير روسيه نيز قطع‌نامه اخير شوراي امنيت سازمان‌ملل درباره ليبي را اشغال نظامي اين کشور واقع در شمال آفريقا خوانده بود.

ولاديمير پوتين معتقد است قطع‌نامه اخير شوراي امنيت سازمان‌ملل يک قطع‌نامه ناقص و معيوب بوده و به درخواست کشورهاي قرون وسطايي براي جنگ‌هاي صليبي بيشتر شباهت دارد.

شوراي امنيت سازمان‌ملل پنج‌شنبه (26 اسفند) قطع‎نامه اعمال منطقه پرواز ممنوع در آسمان ليبي، را تصويب کرد و همچنين به دنبال نشست اضطراري روز شنبه (28 اسفند) در پاريس با حضور مقامات امريکا، اتحاديه اروپا و کشورهاي عربي، درباره اقدام نظامي عليه ليبي تصميم‌گيري شد.

نخست‌وزير روسيه همچنين امريکا را به اقدام غيرمنطقي متهم کرده است.

جت‌هاي جنگنده فرانسوي از صبح دوشنبه (1 فروردين) با انجام گشت هوايي بر فراز ليبي، بر اجراي قانون پرواز ممنوع مصوب شوراي امنيت سازمان‌ ملل نظارت کرده‎اند.

حمله نظامي به ليبي درحالي انجام مي‌شود که واشنگتن و لندن در پي حمايت از طرح پاريس، تاکيد کرده‌اند که قصد حذف معمر قذافي از قدرت را ندارند.

يکشنبه شب در ادامه حملات هوايي نيروهاي خارجي به طرابلس پايتخت ليبي، اين شهر صحنه انفجارهاي مهيبي بود.

در يکي از اين حملات ساختمان محل اقامت قذافي که گفته مي‌شد مرکز فرماندهي و کنترل رژيم ليبي بود، منفجر شد.

گزارش‌ها حاکي از آن است که در جريان اين حملات خامس، پسر سرهنگ قذافي کشته شده است.

از زمان حمله نظامي امريکا، فرانسه، انگليس و چند کشور غربي ديگر به ليبي، تا کنون ده‎ها غيرنظامي در اين کشور کشته شده‌اند.

عمرو موسي رئيس اتحاديه عرب روز دوشنبه (1 فروردين) گفت، حمله نظامي کشورهاي غربي به ليبي با قطع‌نامه 1973 شوراي امنيت سازمان‌ملل مغاير است و اين قطع‌نامه تنها خواستار حمايت از غيرنظاميان ليبي شده بود.

حمله کشورهاي غربي به ليبي که به بهانه متوقف کردن حملات نيروهاي رژيم قذافي به مردم ليبي صورت گرفته است در حالي اتفاق مي‎افتد که کارشناسان مهم‌ترين انگيزه از حمله به ليبي را ذخاير عظيم نفت اين کشور دانسته‌اند.
به نقل ار بی بی سی فارسی

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دوست گرامي.
ضمن خيرمقدم بابت ورود شما به سايت، مطابق قوانين ارسال پست‌هاي متوالي ممنوع هست.
ارسال اخبار بدون ذكر منبع نيز ممنوع بوده و با كاربر خاطي مي‌بايست مطابق با قوانين، برخورد بشه.

پس لطفاً از اين پس، حتماً به اين موارد دقت داشته باشين. ضمن اينكه بهتره قبل از فعاليت، قوانين سايت رو مطالعه بفرمايين تا ديگه از اين موارد پيش نياد.

-------------------------

پست كاربر، ويرايش گرديد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
آخرین اخباری که داره میرسه از پرس تی وی و الجزیره و فرانس پرس:

ظاهرا قذافی از طریق نمایندگان ویژه خودش در حال مذاکره برای خروج از لیبی هستش

آمریکا همچنان با سایر اعضای ناتو بر سر راهبری حمله هوایی به لیبی و همکاری های اعضای ناتو دچار مشکل و اختلافه

درگیری های شدیدی در زنتان و مصراته در لیبی همچنان ادامه داره

یکی از فرماندهان وفادار به قذافی در اطراف طرابلس کشته شده

و

در یکی از شهرهای نزدیک به طرابلس درگیری شدیدی میان مردم و نیروهای وفادار به قذافی در جریانه

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.