EMPEROR

تحلیل و پیگیری تحولات شمال افریقا ( لیبی ، تونس ، الجزایر ، مراکش و مصر )

Recommended Posts

[quote][quote][quote]عکس های درگیری های لیبی
لینک :http://www.farsnews.com/imgrep.php?nn=9001040634[/quote]
سلام دوست عزيز
اگه ميشه اين پست رو تغيير بديد چون من در بالا اين پست رو زدم. icon_wink
باتشكر[/quote]
قبلا ولی یه چیز دیگه نوشته بودید بعد تغییر دادید. icon_eek[/quote]
خوب اون قبلا بوده icon_eek شما بهتره پستتون رو ويرايش كنيد
از زدن پست هاي بيهوده و تكراري جدا خوداري كنيد.
با تشكر

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
رئیس جمهوری روسیه در پاسخ به وزیر دفاع آمریکا امکان شرکت کشورش در جنگ علیه لیبی را رد کرد اما در عین حال بر آمادگی کشورش برای ایفای نقش میانجی در این باره تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه ‌اطلاع ‌رسانی news.ru، دیمیتری ‌مدودف ‌در ‌گفتگو ‌با ‌خبرنگاران گفت: ‌این ‌امر ‌(شرکت در ائتلافات غربی) غیر ‌ممکن ‌است، ‌روسیه ‌حاضر ‌است ‌در ‌حل ‌مناقشه ‌لیبی ‌تنها به عنوان میانجی سهمی ‌ایفا ‌کند.

در واقع اظهارات رئیس جمهوری روسیه پاسخی مستقیم به درخواست اخیر ‌رابرت ‌گیتس ‌وزیر ‌دفاع ‌آمریکا بود که ‌طی ‌سخنانی ‌در دانشکده ‌نیروی ‌دریایی در مسکو از روسیه ‌دعوت ‌کرد ‌درباره ‌اشکال ‌شرکت ‌نظامیان خود ‌در ‌ائتلاف‌‌های ‌امنیتی ‌بین ‌المللی ‌فکر ‌کند. ‌

دیمیتری مدودف افزود: ‌اوضاع ‌پیچیده ‌خواهد ‌بود. ‌در ‌حال ‌حاضر ‌ائتلافی ‌وجود ‌ندارد ‌که ‌بتواند ‌سیاست ‌هماهنگ ‌شده‌ای ‌دنبال ‌کند. اقدامات ‌آنها ‌تنظیم ‌و ‌هماهنگ ‌نشده ‌است ‌و ‌به ‌نظر ‌من ‌برنامه ‌واحد ‌در ‌جهت ‌تقویت ‌نظم ‌در ‌لیبی ‌وجود ‌ندارد.

‌وی ‌افزود: مسئله ‌دیگر ‌این ‌است ‌که ‌آنجا ‌با ‌چه ‌کسی ‌صحبت ‌کنیم. ‌از ‌نظر ‌بسیاری ‌از ‌کشورهای ‌غرب، ‌رهبر ‌لیبی ‌به شخصیتی ‌بدل ‌شده ‌است ‌که ‌نمی توان ‌دست ‌او ‌را ‌فشرد.

رئیس جمهوری روسیه خاطر نشان کرد : ما ‌روابط ‌خود ‌را ‌با ‌لیبی ‌قطع ‌نکرده‌ایم ‌و ‌لذا ‌میانجیگری ‌ما ‌می‌‌تواند ‌مورد ‌تقاضا ‌قرار ‌گیرد. ‌

رئیس ‌جمهوری روسیه که کشورش در شورای امنیت سازمان ملل و در جریان تصویب قطعنمه پرواز ممنوع علیه لیبی رای ممتنع داد، ‌گفت: طبیعی ‌است ‌که ‌ما ‌در ‌بستن ‌حریم ‌هوایی ‌لیبی ‌شرکت ‌نکرده ‌و ‌اگر ‌عملیات ‌زمینی ‌شروع ‌شود، ‌نیروهای ‌خود ‌را ‌آنجا ‌نخواهیم ‌فرستاد ‌ولی ‌‌ما ‌امکانات ‌خوبی ‌داریم و از این ‌امکانات ‌در ‌زمینه ‌برقراری ‌صلح ‌و ‌از ‌تلاش های ‌میانجی‌گرانه ‌خود ‌استفاده ‌خواهیم نمود

منبع خبر : مهر
لينك خبر :
http://www.mehrnews.com/fa/newsdetail.aspx?NewsID=1277582

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
نزدیک شدن کشتی های نظامی ناتو به سواحل لیبی، تلاش انقلابیون برای شکستن حصر شهر اجدابیا، جنایت گردانهای قذافی در قتل عام اعضای یک خانواده در شهر مصراته و تصمیم جدید شورای ملی انتقالی از خبرهای مربوط به قیام مردم لیبی است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شبکه الجزیره، شورای ملی انتقالی تصمیم گرفته است شورای اجرایی برای امدادرسانی را تشکیل دهد و محمود جبریل ریاست آن را به عهده گرفته است.

پیشتر الجزیره گزارش داده بود شورای ملی انتقالی، محمود جبریل را به عنوان نخست وزیر انتقالی انتخاب کرد.

خبر دیگر اینکه یک سخنگوی ناتو از تصمیم این سازمان نظامی غربی برای اعزام شانزده فروند کشتی نظامی به آبهای لیبی برای نظارت بر روند تحریم تسلیحاتی رژیم قذافی خبر داده است که احتمالا پنج فروند از کشتی ها و یک زیردریایی از ترکیه اعزام خواهد شد.

از سوی دیگر سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) از نزدیک شدن کشتی های نظامی خود به سواحل لیبی برای اجرای تحریهای تسلیحاتی رژیم قذافی خبر داد این سازمان همچنین از تغییر استراتژی خود از حملات موشکی به حمله با هواپیماهای بدون سرنشین خبر داد.

الجزیره از اقدام جنایتکارانه گردانهای قذافی در قتل عام اعضای یک خانواده چهار نفره در شهر مصراته خبر داد.

رویترز نیز از کشته شدن سه نفر در شهر مصراته به ضرب گلوله تک تیراندازهای رژیم قذافی خبر داده است.

بر اساس این گزارش، گردانهای قذافی در پی بمباران مواضع آنها از سوی جنگنده های غربی، حمله به مواضع انقلابیون در مصراته را متوقف کرده اند.

الجزیره همچنین از هلاکت یکی از فرماندهان گردانهای امنیتی قذافی در جریان درگیری با انقلابیون در اطراف مصراته خبر داده است.

خبر دیگر اینکه انقلابیون برای شکستن حصر محاصره شهر اجدایا از سوی گردانهای قذافی تلاش می کنند.

منبع خبر : مهر
لينك خبر :
http://www.mehrnews.com/fa/newsdetail.aspx?NewsID=1277517

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
آلن ژوپه، وزیر امور خارجه فرانسه، می گوید از میان برداشتن توان نظامی سرهنگ قذافی، رهبر لیبی، طی چند روز یا چند هفته انجام خواهد گرفت اما یقینا ماه ها طول نخواهد کشید.

آقای ژوپه از سرعت عملیات بمباران لیبی دفاع کرد و گفت هیچکس نمی تواند انتظار داشته باشد که نیروهای سرهنگ قذافی در کمتر از یک هفته متلاشی شوند.

نیروهای ائتلاف بین المللی به رهبری آمریکا، بریتانیا و فرانسه بار دیگر دست به حملات هوایی زده اند.

در طرابلس، پایتخت لیبی، صدای مهیب چند انفجار شنیده شده و ستونی از دود سیاه رنگ در نزدیکی یک پایگاه نظامی دیده می شود.

در همین حال، به دنبال پنج شب پی در پی بمباران توسط نیروهای بین المللی، گزارش هایی ارسال شده که حاکی است نبرد میان نیروهای مخالف مسلح و نیروهای وفادار به آقای قذافی در شهرهای اصلی این کشور ادامه داشته است.

در مصراته، در شرق طرابلس که تحت کنترل نیروهای مخالف مسلح بوده است، تانک های دولتی محله ای در نزدیکی بیمارستان اصلی این شهر را زیر آتش گرفته اند.

همچنین گزارش شده که میان نیروهای مخالف مسلح و نیروهای وفادار به رهبر لیبی نبرد شدیدی در شهر اجدابیه، که به لحاظ استراتژیک اهمیت دارد، در جریان بوده است.

ساکنان اجدابیه که از درگیری ها می گریخته اند، آتشبار نیروهای قذافی، تیراندازی ها و به آتش کشیده شدن منازل مردم را توصیف کرده اند.

در مصراته، سومین شهر لیبی، شاهدان عینی روز چهارشنبه (23 مارس)، گفتند که تانک های دولتی به دلیل بمباران نیروهای بین المللی از مواضع خود عقب نشینی کردند.

اما بعد ساکنان محلی گفتند که تانک ها به شهر مصراته بازگشتند و آتشبار را بار دیگر آغاز کردند.

خبرگزاری رویترز روز پنجشنبه (24 مارس)، به نقل از یکی از اهالی شهر مصراته گزارش کرد که نیروهای طرفدار دولت، کنترل بندر این شهر را، که هزاران کارگر خارجی در آن سرگردانند، در دست گرفته اند.

او گفت که حملات هوایی کشورهای غربی در شامگاه چهارشنبه، به تانک های قذافی که در حومه شهر مصراته مستقر بودند، اصابت کرده اما تانک هایی که در داخل این شهر مستقرند، آسیبی ندیده اند.

مصراته چند هفته است که تحت محاصره نیروهای وفادار به معمر قذافی است و گزارش ها حاکی است که بیش از 10 نفر در تازه ترین درگیری ها کشته شده اند.

همچنین گزارش شده که در یک پایگاه نظامی در منطقه تجورا در شرق طرابلس، انفجاری رخ داده است.

ساکنان طرابلس گفتند که ستون هایی از دود سیاه از ناحیه ای در نزدیکی یک پایگاه نظامی سر به آسمان کشیده است، اما این خبر به طور مستقل تائید نشده است.

پیشتر، فرمانده نیروهای آمریکا برای عملیات در لیبی، تاکید کرد که از تلفات غیرنظامیان که ناشی از بمباران های نیروهای بین المللی بوده، گزارشی نرسیده است.

دریادار جرارد هوبر، در حالی این اظهارات را بیان کرده که دولت سرهنگ قذافی بر عکس این موضوع را خبر داده است.

منبع خبر : اخبار بيگانه
لينك خبر :
http://www.bbc.co.uk/persian/world/2011/03/110324_l05_libya.shtml

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
انصافا گند عجیبی زد ه این تایفون ! در اولین تجربه عملیاتی خودش در یک جنگ واقعی منهدم شد و خدمه اش رو هم بازداشت کردن !! icon_wink

یادمه کلی در مورد سطح مقطع کم و اینکه پیشرفته ترین جنگنده نسل 4.5 هست گفته بودند ! اصلا انتظار چنین چیزی رو نداشتم ! حالا با چی زدنش مشخص نشده ؟


منابع خبری خارجی چی؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دبیرکل اتحادیه عرب روز دوشنبه گفت به قطعنامه سازمان ملل که اقدام نظامی در لیبی را مجاز دانسته است، احترام می گذارد. عمر موسی پیشتر در مورد عملیات نظامی نیروهای غربی در لیبی ابراز نگرانی کرده بود.
به گفته عمرو موسی اتحادیه عرب قطعنامه سازمان ملل را رعایت می کند و باآن مخالفتی ندارد، بویژه که، به گفته او، این قطعنامه خواستار اشغال لیبی نشده است.
عمرو موسی یک روز پس از اظهار نظرهای انتقادآمیزش درمورد حمله های هوایی نیروهای بین المللی به لیبی، در کنفرانس خبری مشترکی با بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد سخن می گفت. او پیشتر گفته بود که حمله ها از تحمیل منطقه پرواز ممنوع فراتر رفته و افزوده بود که خواست اتحادیه عرب حفاظت از شهروندان بوده است نه بمباران آنان.
بان کی مون نیز در این کنفرانس خبری که روز دوشنبه در قاهره برگزار شد، گفت بسیار مهم است که جامعه بین المللی درمورد اعمال قطعنامه سازمان ملل با صدایی واحد سخن می گوید.
به گفته دبیرکل سازمان ملل حمایت اتحادیه عرب در تدوین قطعنامه شورای امنیت، که در آن استفاده از «همه تدبیرهای لازم» برای حفاظت از شهروندان لیبی جایز شمرده شده، نقشی اصلی داشت.
گروهی از هواداران معمر قذافی به هنگام خروج بان کی مون از جلسه دیدار با اتحادیه عرب به سوی او و همراهانش هجوم بردند و او را واداربه بازگشت به درون ساختمان کردند.
قطر اولین کشورعربی است که به عملیات نیروهای بین المللی پیوسته است. روسیه از نیروهای بین المللی خواسته است به آنچه استفاده «نامشخص» از نیروی نظامی در لیبی نامیده، پایان دهند. به نظر روسیه این عملیات مردم معمولی را به کشتن می دهد.
سازمان وحدت آفریقا نیز خواستار خویشتن داری جامعه بین المللی شده است.
روز دوشنبه اعضای ناتو دور تازه ای از مذاکرات را برای شرکت یا عدم شرکت این پیمان در عملیات نظامی آغاز می کنند. نمایندگان کشورهای عضو ناتو با طرح استفاده از کشتی ها و هواپیماهای ناتو برای تضمین تحریم تسلیحاتی لیبی موافقت کرده اند. با این حال، به گفته مقام های ناتو، ترکیه با استفاده از جت های ناتو برای استقرار منطقه پرواز- ممنوع مخالفت کرده است.
لينك خبر :
http://www.voanews.com/persian/news/Libya-Reactions-2011-03-21-118379544.html

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
لا لعنة الله على القوم الظالمين

_______________________


دوستانی که پیگیر بحث هستند ، در مورد کارایی تجهیزات پدافند هوایی لیبی در این جنگ چیزی میدونند ؟

تصویر متعلق به SA-8 لیبی :

http://media.farsnews.com/Media/9001/ImageReports/9001040634/9_9001040634_L600.jpg

http://www.fas.org/man/dod-101/sys/missile/row/sa-8.htm

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
به گزارش روز پنجشنبه ايرنا، لاستامپا با عنوان 'طرح رم براي ميانجيگري ديپلماتيك'، مي نويسد: نخست وزير ايتاليا خواستار قطع هرچه زودتر بمباران ها و برقراري آتش بس در ليبي تحت نظارت سازمان ملل متحد است تا بدين ترتيب بتوان مرحله جديدي از گفت وگو با شورشيان از يك سو و مذاكره با قذافي را از سوي ديگر آغاز كرد.
اين روزنامه ايتاليايي افزود: در واقع، پروژه اصلي رم براي از سرگيري مسير ديپلماسي، طرحي اتحاديه آفريقايي است كه 'فرانكو فراتيني' وزير امور خارجه ايتاليا ضمن هماهنگي با 'ناپوليتانو' و 'برلوسكوني' در حال كار روي آن است.
لاستامپا ادامه داد: در همين راستا، وزير امور خارجه ايتاليا روز جمعه به منظور شركت در اجلاس فوق العاده سران اتحاديه آفريقا كه اتحاديه عرب و نمايندگان اتحاديه اروپا نيز در آن شركت دارند، عازم آديس آبابا پايتخت اتيوپي خواهد شد.
اين روزنامه عنوان كرد: رهبران آفريقا تنها مخاطبيني هستند كه در مقطع حاضر 'قذافي' آنها را دوست خود قلمداد كرده و حاضر است با آنها گفت و گو كند و دقيقاً به همين دليل ايتاليا در طرح خود روي رهبران اتحاديه آفريقا حساب باز كرده است، زيرا اگر پيشنهاد كناره گيري از قدرت و يا يافتن تفاهمي براي حل مساله از سوي سران كشورهاي آفريقايي مطرح شود، شايد ديكتاتور ليبي حاضر به قبول آن گردد.
روزنامه ايتاليايي مي نويسد: از سوي ديگر رم مي تواند نقش خود در انجام گفت وگو با شوراي ملي ليبي در بنغازي ايفا نموده و زماني كه چرخ سياست و ديپلماسي كاملاً به راه افتاد؛ 'برلوسكوني' ممكن است شخصاً به طرابلس رفته و براي متقاعد ساختن قذافي براي كناره گيري از قدرت و گرفتن پناهندگي، مستقيماً با وي ديدار نمايد.
منبع : ايرنا
لينك خبر :
http://www.irna.ir/NewsShow.aspx?NID=30309540

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
به گزارش ايرنا، هيلاري كلينتون اظهار داشت : ما بسيار راضي هستيم كه يك كشور عربي (قطر) هم اكنون در عمليات شركت دارد و در روزهاي آينده مطالب بيشتري در اين خصوص اعلام خواهد شد.
كاخ سفيد از رهبران سياسي عرب دعوت كرده بودند تا همكاري بيشتري براي ايجاد منطقه پرواز ممنوع برفراز ليبي انجام دهند كه قطر به اين درخواست پاسخ مثبت داد و به گروه ائتلافيون در حمله به ليبي پيوست.
اتحاديه عرب متشكل از 22 كشور عربي از ابتداي تحولات ليبي خواستار تصويب قطعنامه اي بر ضد قذافي در شوراي امنيت سازمان ملل و ايجاد منطقه پرواز ممنوع در آن كشور بودند اما پس از آغاز عمليات نظامي توسط آمريكا، فرانسه، انگليس و چند كشور ديگر تغيير عقيده داده و خواستار توقف حمله نظامي و موشكي به ليبي شدند.
گفتني است كه سوريه والجزاير به صراحت با حمله نظامي به ليبي مخالف بودند و اين مسئله باعث شد كه ميان سران اتحاديه عرب در خصوص حمله نظامي به ليبي اختلاف نظر بيفتد.
در جريان سفر بان كي مون به كشورهاي مصر و الجزاير ، ديداري ميان دبير كل سازمان ملل و عمرو موسي، دبيركل اتحاديه عرب در قاهره انجام گرفت و دبيركل اتحاديه عرب نيز به صف حاميان حملات نظامي بر ضد ليبي پيوست.
منبع خبر : ايرنا
لينك خبر :
http://www.irna.ir/NewsShow.aspx?NID=30309486

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
بر اساس اين گزارش، هزاران تن از كارگران مهاجر آفريقايي كه در اين بندر گرفتار شده اند براي خروج از ليبي از راه دريا تلاش مي كنند.
خبرگزاري رويترز به نقل از شاهدان عيني گزارش داد كه تانك هاي نيروهاي قذافي در حومه و داخل شهر مصراته هستند و مورد اصابت هواپيماهاي غربي قرار نگرفته اند.
تهران - شبكه خبري العربيه روز پنجشنبه اعلام كرد حمله نيروهاي ائتلاف عليه قذافي موجب از كار افتادن تانكهاي ارتش قذافي شد.
همچنين خبرنگار شبكه العربيه گزارش داده است: نيروهاي وابسته به قذافي توانسته اند بر ورودي هاي شرقي و غربي شهر اجدابيا مسلط شوند.
اين گزارش مي افزايد: درگيري ها بين انقلابيون ليبي و نيروهاي قذافي امروز نيز در مركز شهر اجدابيا ادامه داشت.
خبرنگار العربيه گزارش داد: بمباران نيروهاي ائتلاف برخي تانك هاي قذافي را در مصراته از كار انداخت.
بنابراين گزارش، رابرت گيتس وزير دفاع آمريكا نيز گفت كه نيروهاي ائتلاف توانستند بيشتر مواضع دفاعي قذافي را از بين ببرند.
منبع : ايرنا
لينك خبر :
http://www.irna.ir/NewsShow.aspx?NID=30309458

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]بر اساس اين گزارش، هزاران تن از كارگران مهاجر آفريقايي كه در اين بندر گرفتار شده اند براي خروج از ليبي از راه دريا تلاش مي كنند.
خبرگزاري رويترز به نقل از شاهدان عيني گزارش داد كه تانك هاي نيروهاي قذافي در حومه و داخل شهر مصراته هستند و مورد اصابت هواپيماهاي غربي قرار نگرفته اند.
تهران - شبكه خبري العربيه روز پنجشنبه اعلام كرد حمله نيروهاي ائتلاف عليه قذافي موجب از كار افتادن تانكهاي ارتش قذافي شد.
همچنين خبرنگار شبكه العربيه گزارش داده است: نيروهاي وابسته به قذافي توانسته اند بر ورودي هاي شرقي و غربي شهر اجدابيا مسلط شوند.
اين گزارش مي افزايد: درگيري ها بين انقلابيون ليبي و نيروهاي قذافي امروز نيز در مركز شهر اجدابيا ادامه داشت.
خبرنگار العربيه گزارش داد: بمباران نيروهاي ائتلاف برخي تانك هاي قذافي را در مصراته از كار انداخت.
بنابراين گزارش، رابرت گيتس وزير دفاع آمريكا نيز گفت كه نيروهاي ائتلاف توانستند بيشتر مواضع دفاعي قذافي را از بين ببرند.
منبع : ايرنا
لينك خبر :
http://www.irna.ir/NewsShow.aspx?NID=30309458[/quote]
مثل اینکه نیروهای قذافی دست بردار نیستن.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote][quote]بر اساس اين گزارش، هزاران تن از كارگران مهاجر آفريقايي كه در اين بندر گرفتار شده اند براي خروج از ليبي از راه دريا تلاش مي كنند.
خبرگزاري رويترز به نقل از شاهدان عيني گزارش داد كه تانك هاي نيروهاي قذافي در حومه و داخل شهر مصراته هستند و مورد اصابت هواپيماهاي غربي قرار نگرفته اند.
تهران - شبكه خبري العربيه روز پنجشنبه اعلام كرد حمله نيروهاي ائتلاف عليه قذافي موجب از كار افتادن تانكهاي ارتش قذافي شد.
همچنين خبرنگار شبكه العربيه گزارش داده است: نيروهاي وابسته به قذافي توانسته اند بر ورودي هاي شرقي و غربي شهر اجدابيا مسلط شوند.
اين گزارش مي افزايد: درگيري ها بين انقلابيون ليبي و نيروهاي قذافي امروز نيز در مركز شهر اجدابيا ادامه داشت.
خبرنگار العربيه گزارش داد: بمباران نيروهاي ائتلاف برخي تانك هاي قذافي را در مصراته از كار انداخت.
بنابراين گزارش، رابرت گيتس وزير دفاع آمريكا نيز گفت كه نيروهاي ائتلاف توانستند بيشتر مواضع دفاعي قذافي را از بين ببرند.
منبع : ايرنا
لينك خبر :
http://www.irna.ir/NewsShow.aspx?NID=30309458[/quote]
مثل اینکه نیروهای قذافی دست بردار نیستن.[/quote]
icon_wink icon_eek icon_eek

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
اوباما به‌دليل نفوذ كارتل‌هاي نفتي آمريكا با قذافي قاطع برخورد نمي‌كند

خبرگزاري فارس: يك تحليلگر ليبيايي مخالف "معمر قذافي " ديكتاتور ليبي با اشاره به حضور گسترده شركت‌هاي نفتي آمريكا در بخش نفت و گاز اين كشور گفت كه رئيس جمهوري آمريكا به‎خاطر نفوذ همين شركت‌ها در سياست‎گذاري‌هاي كاخ سفيد موضع قاطعانه‌اي عليه قذافي نمي‌گيرد.

"صالح الجعوده " در گفت‌وگو با خبرنگار بين‌الملل خبرگزاري فارس در ارتباط با عدم موضع‌گيري شفاف كاخ سفيد در قبال شيوه‌هاي سركوبگرانه ديكتاتور ليبي گفت: سياست محتاطانه واشنگتن در قبال تظاهرات مردم ليبي به خاطر فعاليت شركت‌هاي نفتي آمريكايي در ليبي است. شما مي‌دانيد اين شركت‌ها در سياست‌هاي خارجي كاخ سفيد بسيار تاثيرگذارند. بنابراين به نظر مي‌رسد واشنگتن منتظر است تا ببيند كه بقاياي رژيم قذافي مي‌توانند روند انتقال نفت را به آمريكا حفظ كنند يا خير.

*ترس آمريكا از روي كار آمدن اسلام‎گراها در ليبي

اين كارشناس مسائل سياسي ليبي مقيم واشنگتن افزود: در برخي محافل سياسي اين نكته مطرح است كه در صورت بركناري معمر قذافي و فرزندان او مثل سيف الاسلام ممكن است اسلام‎گراها در طرابلس به قدرت برسند و به زعم آنها ليبي تبديل به كشوري براي انتقال تروريست‌ها و اقدامات غيرقانوني شود. اين دومين علت در پيش گرفتن سياست محتاطانه از سوي آمريكا‌ست.

* اقدام سازمان‌هاي دفاع از حقوق بشر براي متوقف كردن كشتار مردم ليبي

اين تحليلگر ليبيايي درباره مخالفت معمر قذافي با درخواست‌هاي مجامع بين‌المللي براي متوقف كردن قتل‏عام در ليبي گفت: تمام مجامع بين‌المللي از جمله سازمان‌هاي دفاع از حقوق بشر بايد تمام تلاش خود را براي متوقف كردن كشتار مردم ليبي به‏كارگيرند چراكه اين ملت مظلوم واقع شده‌ و قتل و كشتار آنان احساسات پاك انساني را جريحه‌دار كرده و اين قتل و كشتار اكنون به يك مسئله جهاني تبديل شده است.

*مجامع بين المللي از اقدامات سركوبگرانه قذافي جلوگيري كنند

الجعوده در پايان تصريح كرد: جاي دارد مجامع بين المللي و كشورهاي اروپايي تصميمات قاطعانه‌اي در قبال رژيم معمر قذافي اتخاذ كنند. مثل اينكه حريم هوايي ليبي را منطقه پرواز ممنوعه اعلام و از پرواز بالگردها و هواپيماهاي نظامي اين كشور جلوگيري به عمل آورند. همچنين افرادي كه در ليبي مرتكب فعاليت‌هاي نظامي و جنگي مي‌شود، تحت تعقيب قرار گيرند. به علاوه، كشورهاي آفريقايي و حوزه درياي مديترانه را ملزم كنند كه از سفر اتباع خود به ليبي جلوگيري كنند. بديهي است كه اين اقدامات مي‌تواند تاثير چشمگيري در كاهش اقدامات سركوبگرانه رژيم قذافي داشته باشد.
لینک : http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8912060438

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
علامت سئوال رييس مجلس نمايندگان آمريكا در برابر رويكرد جنگي اوباما عليه ليبي
تهران- 'جان بينر' رئيس مجلس نمايندگان آمريكا با زير سوال بردن رويكرد 'باراك اوباما' در حمله به ليبي، گفت: اين سياست رييس جمهوري آمريكا مشكلاتي را براي وي و ديگر نمايندگان اين كشور به بار آورده است.


به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا به نقل از روزنامه آمريكايي ' لس آنجلس تايمز'، رئيس مجلس نمايندگان آمريكا با ارسال نامه اي به اوباما از وي خواست ارزيابي دقيق تري در رابطه با ماموريت آمريكا در ليبي به داشته باشد.
بينر در اين نامه، خاطرنشان كرده كه وي و ساير نمايندگان آمريكايي به دليل اختصاص منابع نظامي كشور به ماموريتي جنگي كه توضيح كافي درباره آن ارائه نشده است، دچار مشكل شده اند.
بينر در اين نامه افزوده است: استدلال دولت آمريكا درباره جنگ ليبي تاكنون بدون توضيح كامل و ضد و نقيض بوده است.
نامه بينر خطاب به اوباما در شرايطي ارائه شده كه نمايندگاني از هر دو حزب سياسي در آمريكا از نحوه مديريت اين ائتلاف نظامي از سوي رييس جمهور آمريكا ابراز نگراني كرده اند.
اين نماينده جمهوري خواه آمريكايي در اين نامه مجموعه سوالاتي را -از هزينه هاي جنگ با اين ائتلاف نظامي گرفته تا وارد شدن در جنگي نامحدود در صورت عدم خلع ديكتاتورليبي از قدرت مطرح كرده است و از اوباما درباره معيارهاي موفقيت در اين حمله سوال كرده است.
بينر در نامه دو صفحه اي خود از اين كه فرصتي براي مشورت با رهبران كنگره قبل از آغاز حمله نظامي آمريكا به ليبي وجود نداشته، ابراز تاسف كرده و آن را سنت ديرينه روساي جمهور پيشين آمريكا دانسته است.

منبع ايرنا
لينك :
http://www.irna.ir/NewsShow.aspx?NID=30309476

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.