EMPEROR

تحلیل و پیگیری تحولات شمال افریقا ( لیبی ، تونس ، الجزایر ، مراکش و مصر )

Recommended Posts

                               تونس پنج سال پس از بن علی

 

 

 لوموند ديپلوماتيک : پس از سالها در حاشیه ماندن، مناطق مرکزی تونس همچنان به حال خود رها شده اند و انقلاب سال ۲۰۱۱ هیچ سودی به آنان نرسانده است. وضعیتی که به خشم و سرخوردگی دامن میزند، در پس زمینه ای از عدم ثبات سیاسی و خشونتی ماندگار.

«اینجا خشم چیز تازه ای نیست»... این گرافیتی به جای مانده از روزهای انقلاب ۲۰۱۱ بر دیواری در کنار خط آهن زبان حال بخشهایی از تونس است که از روزهای استقلال کشور در حاشیه مانده بودند، و پس از سقوط دیکتاتور زین العابدین بن علی در ۱۴ ژانویه ۲۰۱۱ نیز باز در حاشیه باقی ماندند. و کاراکتر مقاوم شهر القصرین را هم بیان میکند، شهری با ۸۰۰۰۰ نفر جعمیت در غرب مرکزی کشور.

مشهور به سنگرگاه شورش های بزرگ قبیله ای برعلیه بیگ های عثمانی حاکم در تونس(۱) و سپس برعلیه متجاوزین فرانسوی، القصرین مرکز استانی است که انواع مشکلات را در خود جمع کرده. در ماه ژوئیه ۲۰۱۲، وزارت توسعه منطقه ای و برنامه ریزی القصرین را در پائین ترین رده شاخص توسعه در میان ۲۴ شهر تونس(۲) ارزیابی کرد. نرخ بیکاری بیشتر از ۲۶.۲ درصد است، در مقایسه با نرخ ملی که ۱۷.۶ درصد است. میزان متوسط امید به زندگی از ۷۰ سال تجاوز نمیکند، در حالی که در شهر های بزرگ ساحلی این رقم ۷۷ سال است(۳). تنها نیمی از خانه ها دارای آب آشامیدنی هستند، در حالی که متوسط ملی ۹۰ درصد است(۴).

در خیابانهای متوازی الاضلاع محله «الزهور» (گل ها)، فقیر نشین ترین محله شهر، که اینجا و آنجایش با خانه های نیمساز و میلگردهای بتون آرمه خالکوبی شده، جوان ها با بیکاری و ملالت دست و پنجه نرم میکنند. بچه ها در کوچه ها سرخود را گرم میکنند، چون بعد از مدرسه مشغله دیگری نیست –مدرسه ای که دور و برش محل قرار فروشنده های مواد مخدراست و مردانی که دنبال داوطلب برای جهاد میگردند. در ورودی شهر، فاضلاب یک کارخانه چوب صنعتی گمان میرود دلیل اصلی به دنیا آمدن کودکان بسیاری با نقص عضو هنگام تولد باشد. در قلب محله، مردم از همه چیز محرومند. آنان احساس میکنند توسط دولتی در حال شکست رها گشته اند، دولتی که، بر خلاف وعده هایش، هیچ پروژه بزرگ زیربنایی را برایشان به راه نیانداخته است.

نقطه آغاز «شورش نان» در سال ۱۹۸۴

برای القصرینی ها این حاشیه نشینی سر درازی دارد: سه قبیله عمده ناحیه، یعنی فراشیش (Frachich)، ماجر(Madjer)، و اولاد تلیل (Ouled Tlil) همیشه برای مقاومت مداومشان در برابر قدرت مرکزی مجازات شده اند. برای آقای سمیر رابحی، معلم فرانسه و مدیر دانشکده، اما، این توضیح قانع کننده نیست. از نظر او مسئله «برگزیدن لیبرالیسم افراطی از حدود چهل سال پیش» است. نوک این انتقاد متوجه سیاست های حبیب بورقیبه است که، در سالهای دهه ۱۹۸۰، به خواسته های صندوق بین المللی پول گردن نهاد. دولت مرکزی با متمرکز کردن توجه خود بر صادرات و توریسم انبوه، به زیرساخت های مناطق ساحلی پرداخت و بخشهای مرکزی کشور را از خاطر برد. این هماهنگی با خواست های صندوق جهانی پول همچنین نقطه آغازی شد برای «شورش نان». درنقاط مختلف از جمله القصرین، بعد از افزایش یافتن قیمت غلات، بر اساس منابع اتحادیه های آن زمان، شورش نان به مرگ ۱۴۳ نفر منجر شد. آمار رسمی تنها ۷۳ قربانی را ثبت کرده است.

این سیاست تبعیض آمیز در طی بیست و سه سال حکمرانی پرزیدنت بن علی نیز زیر سئوال کشیده نشد، و القصرین هیچوقت از سیاست های عمومی توسعه سودی نبرد. برای جبران همین غفلت بود که «انجمن تونس برای حقوق اقتصادی و اجتماعی» (FTDES)، تحت حمایت سازمان وکلای بدون مرز (ASF) در ژوئن سال ۲۰۱۵ پرونده ای برای ثبت القصرین به عنوان «منطقه قربانی» به «هیئت حقیقت و کرامت» تونس ارسال کرد. هیئت حقیقت و کرامت عهده دار رسیدگی به فرایند عدالت انتقالی است که به قصد حل و فصل مطالبات ناشی از چند دهه دیکتاتوری برپاگردیده. آقای رابحی تاکید میکند: «برخورد امنیتی تنها چیزی است که حکومت بلد بوده طراحی کند. برای یک جوان اینجا ’دولت یعنی پلیسی که کتکت میزند. یا کلمه ای روی کارت هویت. برای همین با گذشت زمان منطقه هم به اقتصاد غیر رسمی روی آورده

وفادار به تاریخ مبارزاتش، القصرین از پیشتازان حرکت انقلابی دسامبر ۲۰۱۰ – ژانویه ۲۰۱۱ بود، و پابه پای استان همسایه، سیدی بوزید، که محل بروز اولین لرزه ها بود، پیش رفت. القصرین بیشتر از پنجاه «شهید» بر خاک خود دید، و در الزهور سرکوب ها از همه جا بیرحمانه تر بود. نهم ژانویه ۲۰۱۱، تک تیر اندازها، که با دستور رژیم بالای ساختمان ها مستقر شده بودند، تظاهر کننده ها و شرکت کننده ها در مراسم تشییع کشته شده ها را هدف میگرفتند، در حالی که به پلیس برای در هم شکستن تظاهرات آزادی کامل داده شده بود. کریمه (۵)، آرایشگر ساکن الزهور، با چهره ای خندان زیر حجاب محلی (بربر)، به خاطر میآورد: «میرفتم توی صورت پلیس ها و فریاد میکشیدم، ”شما شرم نمیکنید؟ با برادرهای خودتون اینطوری رفتار میکنید؟ با جوان ها، با زن ها؟“ بعدش یکیشون کتکم زد و وقتی زمین افتادم هم گاز اشک آور خوردم

در مغازه ساده اش، زن آرایشگر طوری حرف میزند که گویی میخواهد روح شریری را دفع کند که کسی تاکنون به آن توجهی نکرده. کریمه اتفاقی را به خاطر میآورد که در سرتاسر تونس معروف شد: «اون روز مشهور ژانویه، پلیس ها گاز اشک آور انداختند توی حمام زنانه. اونوقت همه زنها دویدند بیرون، لخت. اونها هم ایستاده بودند تماشا و میخندیدند.

 

یک جهادی مسلح در کوهستان بغلی

هشام ۳۸ سال دارد. او همراه پدر و مادرش در ورودی الزهور، درست بغل خط آهنی که هرروز جعبه های میوه و سبزی غیر قانونی را بار میزنند، زندگی میکند. بعضی از سکنه هم گوسفند های خودشان را برای چریدن در آشغال ها به آنجا میآورند. درچند متری خانه شان، هشام به نقطه ای در پیاده رو اشاره میکند. اینجا یکی از هم سنگرهایش به ضرب گلوله یک تک تیرانداز کشته شده.

هشام در دانشکده علوم شهر منستیر درست خوانده است. یکی از آنهایی است که به «فارغ التحصیل های بیکار» مشهورشده اند:‌ طبق آمار رسمی حدود دو سوم آنها زیر چهل سال دارند. در کنکور «خدمات دولتی» شرکت کرده و منتظر است. فعلا با کارهای خرده برای کارفرماهای خصوصی سر میکند: «یک پولی توی جیبم میگذارد، و میتونم به خرج های خانه هم کمک کنم

هرچه بیشتر به عمق شهر وارد میشوی، خانه ها مخروبه تر میشوند. در آخر یک خیابان، یک خانه بزرگ خاکستری رنگ دو طبقه است. اینجا خانواده مرد جوانی زندگی میکند که اسمش را به خیابان داده: «صابر رطیبی»، مقتول به ضرب گلوله پلیس در ۹ ژانویه ۲۰۱۱. پنج سال بعدتر، آنچه که «دادگاه شهدا» خوانده میشود هنوز به جایی نرسیده، و تعداد کسانی که به جرم آتش گشودن بر تظاهر کنندگان محکوم شده باشند بسیار معدود است. حکم نهایی یک دادگاه نظامی تجدید نظر، در ژانویه ۲۰۱۴، عبارت بود از چند محکومیت خفیف، تبرئه اکثریت متهمین، و حکم غیابی رئیس جمهور سابق بن علی، که در عربستان سعودی در تبعید به سر میبرد. به خانواده رطیبی هم مقداری پول پیشنهاد شد، و نامگذاری یک خیابان به اسم پسرشان. این بی عدالتی ها درخت کهن خشم را علیه حکومت، بدون توجه به رنگ و بوی سیاسی آن، آبیاری میکند.

از اواخر ۲۰۱۲ القصرین همچنین نمادی شده از وحشت و خشونت، چرا که تنها ۱۷ کیلومتر با «شعانبی» فاصله دارد، کوهی در سلسله جبال «اطلس التلی»، که در آن جهادی های اسلامیست در هر دوسوی مرز تونس و الجزایر فعالند. در تلاش برای ایجاد یک حکومت اسلامی، آنها دائما به نظامی ها و مقامات دولتی حمله میکنند. آنها کوهنوردها را هم مورد حمله قرار میدهند، چرا که آنها را جاسوس محسوب میکنند. در میان آخرین قربانیانشان: عبدالمجید دبابی، یک مامور گمرک که درالزهور زندگی میکرد، و طی یک عملیات کمین در «بوشبکه»، روستایی واقع در نزدیکی پاسگاه مرزی، در ۲۳ اگوست ۲۰۱۵ به قتل رسید.

به خانه شان که میرسی، یاسمین، بیوه عبدالمجید دبابی، مردد است که در را باز کند یا نه. طائب، پدر قربانی است که تصمیم میگیرد بگذارد وارد شویم. او میخواهد حرف بزند. برایمان تعریف میکند که آن شب پسرش زنگ زده بوده که بگوید بعد از تمام کردن دور معمول گشتش به خانه خواهد رفت. سئوال خانواده عبدالمجید این است که چطور به ماموران مرزی اجازه میدهند به گشت زدن در این مسیرهای خطرناک بپردازند، در حالی که همه از حضور دسته های مسلح با خبر بودند؟ یاسمین میگوید، «عبدالمجید به مافوق هاش هشدار داده بود. ولی حرفش رو جدی نگرفته بودند. غیر از یک مراسم یادبود و حقوق بازنشستگی اش هم چیزی از دولت به ما نرسیده. هیچ خبرنگاری هم ماجرا رو دنبال نکرده. سه تا بچه هام شب ها کابوس میبینند، کلی سئوال دارند و من هیچ جوابی ندارم بهشون بدم وقتی آنجا را ترک میکنیم یاسمین عکسی از شوهرش را به ما میدهد. هربار که با خانواده یک «شهید» ملاقات میکنیم موقع خداحافظی همین است: عکسی به عنوان یادگاری به ما داده میشود، نشانه ای که مبادا کسی که حرف او بوده از خاطرمان برود.

در سپتامبر ۲۰۱۵، یک ماه بعد از انتصابش به فرمانداری القصرین، شاذلی بوعلاق تاکید کرد، «دیگر هیچ مشکل امنیتی باقی نمانده، و گروههای مسلح از هم پاشیده شده اند رسما، منطقه ممنوعه در کنترل ارتش است. در واقعیت اما، گروههای مسلح هنوز فعال هستند. در میانشان «کتیبه عقبه بن نافع»، از گروههای وابسته به القاعده، و گروهک «جندالخلیفه»، که خود را وابسته به داعش معرفی میکند، اگرچه داعش چنین ارتباطی را رسما تایید نکرده است. به اینها باید البته قاچاقچی های اسلحه، و آنهایی که به قاچاق مواد غذایی تقلبی از مرز الجزایر میپردازند را هم اضافه کرد.

ناتوان از مهاجرت به شهرها، مردم این نواحی اغلب در دهکده هایی در دامنه کوهستان ها سکنی گزیده اند. اسیر در میان زدوخورد های هرروزه، و زیر بمباران های مرتب توسط توپخانه یا از هوا، آنها شاهد نابودی امکانات زراعی و معیشتی شان مقابل چشم خودشان بوده اند. برای ورود به منطقه همه خبرنگاران بایستی از مرکز استان اجازه نامه دریافت کنند و توسط نظامیان همراهی شوند. قانونی که ما هنگام سفرمان به دهکده «فج بوحسنین» در سه ربع ساعتی القصرین آن را شکستیم. آنجا، زنبور دارها تقریبا تمام کندوهای خودشان را از دست داده اند، و شرکت تعاونی عسل ارگانیکی که به یمن وجود شبکه های همکاری اقتصادی در منطقه برپا شده بود اکنون برچیده شده است

 

هر بلایی که سر فرانسه بیاید حقش است

مبارکه با خانواده اش در نزدیکی آنچه که تا همین اواخر یک منطقه مشهور حفاظت محیط زیست بود زندگی میکند. این زن شصت ساله به وحشت خود اعتراف میکند، تاکید میکند که حاضر است از همه چیزش بگذرد، حتی زمین های عشیره ایش را هم بدهد و جای دیگری زندگی کند. منزوی شده و بدون سرپرست، مجبور شده برای تامین خوراک خانواده اش به چیدن و پختن علف ها و بوته های اطراف خانه اش روی بیاورد. خانه اش در تیررس اولین غارهایی قرار گرفته که سنگر جهادی ها شده اند. شب که میشود صدای صفیر گلوله هایی که بین جهادی ها و ارتشی ها رد و بدل میشوند را بالای سرش میشنود.

مثل اغلب ساکنان الزهور، وقتی در مورد وضعیت شعانبی سئوال میکنی، هشام با عصبانیت از گروههای مسلح میگوید که آمده اند و کار و کسب قاچاقچی ها را هم خراب کرده اند. «تونس جای اینها نیست. بگذار بیایند و با ما بجنگند، بگذار از کوه ها پائین بیایند تا ببینند که ما امثال اینها را نمیخواهیم اینجا

قیس حدودا سی سال دارد، او هم در الزهور زندگی میکند. بین ۲۰۰۵ و ۲۰۰۹ ، بعد از تحصیل در رشته مهندسی برق در القصرین، او هم با شغل های خرد و موقتی آشنا شد، اما در نهایت موفق شد شغلی در بخش خدمات دولتی پیدا کند، و معلم زبان عربی در مدرسه ابتدایی شد. اگرچه در مدرسه ای روستایی درس میدهد که شاگردانش کم بضاعتند و در فقر شدید مالی زندگی میکنند، اما شغلش را دوست دارد. او هم هیچ سمپاتی برای جنگجوهای شعانبی ندارد: «تونسی ها را میکشند، و در مسیر صحیح دینی نیستند. اینها فقط یک مشت مافیایی هستند که با کمک حکومت کوه ها را گرفته اند برای پول جمع کردن

اما اگر چه مصاحبین ما جهادی های مسلح محلی شان را طرد میکنند، صحبت به جهادی های مشغول جنگ در سوریه یا انتحاری های گوشه وکنار دنیا که میرسد، لحنشان عوض میشود. سر میزی در یک کافه در الزهور، بعد از قتل های ۱۳ نوامبر پاریس، قیس لحن تندی به خودش میگیرد که با ملایمت معمولش خیلی تفاوت دارد:‌ «فرانسه هرچه سرش بیاد حقشه! دلیلش هم [هفته نامه] شارلیه. اگر فرانسوی ها به پیغمبر توهین نکرده بودند این اتفاق نمیافتاد. فرانسه توی لیبی دخالت کرد، در حالی که هیچ ربطی به اونها نداشت. در مورد جهاد در سوریه هم این یک دخالت از خارج [دنیای اسلام] هست، مثل جنگ فرانسه در مالی. این حمله ها [توسط جهادی ها] جواب عادلانه ای [به غرب] هستند. بخصوص وقتی تعداد بچه های سوری که زیر بمب های غربی ها کشته شده اند خیلی بیشتر از اونهایی است که شما توی پاریس از دست دادید

قیس از جهاد در سوریه دفاع میکند، و احتمالا خودش نیز به تدارکات عزیمت برخی از دوستانش به سوریه کمک کرده است. الزهور، مثل خیلی دیگر از محله های پرجمعیت کشور –حتی پایتخت هم از این امر مستثنی نیست– منبعی از داوطلبان جهادی است. طبق یک آمار غیر رسمی، حدود پنج هزار نفر برای پیوستن به داعش و جبهه النصره (وابسته به القاعده) از تونس به سوریه رفته اند. یعنی بیشترین سهم از جنگجویان خارجی در سوریه.

در حاشیه شهر، روی دیوار یک خانه پوشیده از سوراخ گلوله ها، یک گرافیتی دیگر، و تازه تر: «فاک آمریکا». اینجا شعله های خشم با آرامش فاصله زیادی دارند.

 

* لورا می گاوریو خبرنگار و محقق فلسفه است.

پانویس ها:

۱) بیگ ها نماینده های امپراطوری عثمانی بودند که از سال ۱۷۰۵ بر تونس حکومت میکردند. آنها در سال ۱۸۸۱ تحت الحمایه فرانسه گردیدند و در سال ۱۹۵۶ فرانسه به آنها خود مختاری داد و حکومت پادشاهی تونس تحت حکومت «امین بیگ»، آخرین بیگ تونس ایجاد گردید. یک سال بعد، در سال ۱۹۵۷، سیستم حکومتی تونس به جمهوری تغییر یافت.

۲) شاخص ترکیبی، محاسبه شده بر اساس داده ها در چهار حوزهٔ «دانش»، «ثروت واشتغال»، «بهداشت و جمعیت»، و «عدالت و برابری».

۳) سازمان وکلای بدون مرز، تونس؛ و طرح توسعه منطقه پایدار (PREDD) استانداری القصرین، بر اساس داده های سال ۲۰۱۲.

۴) سازمان وکلای بدون مرز.

۵) برخی از افراد مصاحبه شده علاقه مند به ذکر نام فامیل خود نبودند 

 

 

 

لینک منبع؟

_________________________________________________________________________________________________________

  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

12647031_810107845768353_878933523872007

 

مصری ها  یه دسته سه فروندی  دیگر از جنگنده رافائل تحویل گرفتن

  • Upvote 4

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

چگونگی پیدایش جهادیسم در فرقه اخوان المسلمین

 

 

 جهاد که به منزله بذل همت در طریق اعتلای معنوی است، همچنین می تواند به معنای غزوه با کفار و منافقان نیز باشد. الهام بخش کسانی که امروز در توجیه سلوکی به غایت خشن به این آموزه استناد می کنند، ایدئولوژی سختگیرانه ای است برآمده از خاستگاهی دوگانه: از یک سو اعتقادات اخوان المسلمین و از دیگر سو باورهای سلفی، آئین وهابیونی که آنرا از عربستان سعودی می گسترند.

ایمان به کارزاری جهادی چونان پدیده ای چند وجهی، پیش از هر چیز نظام عقیدتی جهانشمولی است. داعیه دارانش، به لطف گونه ای سرهم بندی فکری که به انحراف مفاهیم، نمادها و انگاره هائی از خاستگاه اسلامی یا اروپائی انجامیده است، وانمود می کنند که عزیمتی نو، هویتی تازه، شیوه جدیدی از حیات را به قصد توفیق درعالم خاک و علّو ملکوت به «مؤمنان» عرضه می دارند.

باوربستن به جهاد در مجموع برداشتی از جهان است که به افراد یقینی برآمده از تعلق به حلقه ای فراختر از خویشتن خویش می بخشد. جهادیون خود را منتخبانی می پندارند که الله برگمارده تا پیش از قیام به تسخیر جهان و نیل به رستگاری، وظیفه استقرار یگانه مذهب راستین را تحت زعامت خلافت، یعنی سلطنت جهانشمول اسلامی و برپائی امّت واحده به جا آورند. ردیابی نحوه پیدایش و توسعه شاخه های اصلی ایدئولوژی جهادی، به فهم بهترِ چرائی کشش و کارآئی این پدیده از ”سن دنی“ [حومه شمالی پاریس] تا کراچی راه می گشاید.

آبشخور جهاد آئینی (جهادیسم)، همانند ایدئولوژی های افراطی دیگر، یأس و سرخوردگی هائی بود که فرجام جنگ جهانی اول برانگیخت. فروپاشی امپراتوری عثمانی، انقراض خلافت به دست ”مصطفی کمال آتاتورک“، سیطره غرب و قدرت یابی هنجارهای جدید در خود پذیری اجتماع، آشفتگی های راستینی را در برخی محافل مسلمانان در پی آوردند.

برای برونرفت از این بحران هستی، برخی کنشگران از جمع فرهیختگان و فقیهان، یگانه راه چاره را در اسلام دیدند. چندین طرح کمابیش موفقی در فاصله میان دو جنگ جهانی روی نمودند. بی تردید نهضت ”اخوان المسلمین“ مهمترین آنها بود.

فرقه ”اخوان المسلمین“، با الهام از ”انجمن مسیحی مردان جوان“، در سال ۱۹۲۸ در مصر تأسیس شد. به زعم ”حسن البنّا“ بنیانگذار این نحله، اسلام نظم برین و کاملی است که می باید بدون هیچ شریکی بر آفاق اجتماعی مسلمانان حکم راند، زیرا این دین در عین حال «هم آئین و کیش، هم میهن و ملیت، هم مذهب و حکومت، هم معنویت و عمل، هم فرقان و شمشیر» است. برای رسیدن به این هدف، او راهبردی را مبتنی بر آموزه های دینی و الهیات در نظر داشت: پیش ازتسخیر مسند قدرت و ایجاد دولت های اسلامی، بدواً باید با پیشی گرفتن از همه مکاتیب فقهی و حوزه های علمیه جامعه را از پایه و اساس اسلامی کرد. چنین حکومت هائی که سیطره و تفوق شریعت را تضمین خواهند کرد، اندک اندک پویش ادغام در یکدیگر را از طریق معاضدت برعهده خواهند گرفت. این فرایند باید سرانجام مرزها را درنوردد، از میان بردارد و به اعلام خلافتی جهانی بیانجامد.

بنیانگذار ”اخوان المسلمین“، هرگز به بیانی دقیق، اصول و ساختارهای حکومت اسلامی، که آرزوی استقرارش را داشت نشکافته بود. او همواره به شعارها و صورت بندی های میان تهی و گاه متضاد بسنده می کرد. اما نشانه های بازیافته در نوشته ها و کنش هایش در صدر این انجمن فرقه گرا، حاکی از آن است که خود به نخبه گرائی، هدایت از بالا و اِعمال اقتدار تمایل داشته. ”البنّا“ در اعلام مواضع خویش، به شیوهٔ کمابیش روشنی در مخالفت با برخی اصول دموکراتیک، مشخصا آزادی، جدائی امر سیاست از حکم شریعت، نظام های چند حزبی و تفکیک قوا سخن گفته بود. به زعم او برای رویاروئی با چالش های درونی و بیرونی، «امت»، باید با قوانینی یکسان، یعنی احکام شریعت، حزبی واحد، یعنی ”اخوان المسلمین“ و رئیسی یگانه، یعنی خلیفهٔ مسلمین هدایت شود.

فرقه ”اخوان المسلمین“ به یمن سادگی گفتار و تعصب اعضای آن، توانست پایگاه پشتیبانان خود را در مصر و دیگر نقاط جهان عرب بگستراند. با این حال نتوانست هدف اصلی خویش را تحقق بخشد، که تسخیر قدرت، شرط ناگزیر برقراری مجدد حاکمیت الله بر زمین و نیل به رستگاری بود. از پایان سال های دهه ۱۹۴۰ این شکست، اقلیتی مصمم را به اتخاذ مواضعی افراطی، به تندروی روزافزون مشخصا در دستیازی به خشونت کشاند. در دهه بعد به علت سرکوب بی سابقه شورای نظامیان تازه به قدرت رسیده در مصر سیر و سلوک این فرقه به شیوه حادتری شتاب گرفت.

طی همین دوران بحرانی، ”سید قطب“ روشنفکری پرشور و شر به فرقه پیوست. او در سیاهچال ”جمال عبدالناصر“ رئيس کشور مصر، به تغییر مسیری عقیدتی اندیشید که نتایج هنگفتی در قلمرو سیاسی و مذهبی اعراب و مسلمانان به بار آورد. در واقع، به پندار او جهانی که در پیش چشم می دید، به ورطه جهل و بی دینی (”الجهلیة“) در غلتیده بود. ناگزیر، مؤمنان راستین که آنگاه در اقلیت ناچیزی بودند، می بایستی با گسستی جسمی و معنوی از جوامع کفر سبیل هجرت را در پیش گیرند. این برگزیدگان پس از ایجاد پایگاه معنوی و دنیوی استواری، باید خود را در چهار چوب جهادی تمام عیار به تسخیر جهان کفر در اندازند. با الهام از ”ابوالعلاء مودودی“ هندی و پاکستانی، هوادار سرسخت ایدهٔ خلافت، ”سید قطب“ برگزیدگان را به تأسیس حاکمیت مطلق خداوند (”الحکمیة“) از طریق استقرار حکومت اسلامی و انفاذ احکام آن برانگیخت تا مؤمنان را از مادی گرائی غربی برهانند. این فرهنگ حصر خود خواسته در یک درون بوم، که در سیر تاریخ مسلمانان تازگی هم نداشت، خیلی زود پیکره سیاسی جهاد آئینی معاصر گردید.

لشکر کشی اتحاد شوروی اوج گیری وهابی گری را میسر ساخت

ایده های ”البنّا“ و ”سید قطب“، به رغم محبوبیت آنها که برخی گروهای تندرو در سال های دهه ۱۹۶۰ برگرفته بودند، به سبب مانعی ساختاری از نشر میان جامعه مسلمانان بازماندند: تدوین کنندگان ایده های او، نه علمائی میراث دار سنتی چند صد ساله، بلکه روشنفکران ساده و مبارزان اسلامگرائی بودند که آنوقت هنوز جایگاه درخوری در قلمرو سیاسی و مذهبی نداشتند. طی تمام سال های دهه های ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰، چندین گروه جهادی (شباب محمد، الجهاد و التکفیر و الهجرة)، کمر همت بستند تا این دشواری را تا جائی که از آنها ساخته بود با استفاده از مراجع سنتی، به ویژه در نوشته های ”تقي الدين أحمد ابن تيمية “ (۱۳۲۸ ـ ۱۲۶۳)، فقیه و عالم دین و مرید او ”ابن القيم الجوزية “چاره کنند. اما کوشش آنها بی ثمر ماند

 

در سال ۱۹۷۹، لشکر کشی اتحاد شوروی به افغانستان فرصتی فراهم آورد تا جهاد آئینی از آموزه شرعی و فقهی استقرار یافته وهابیگری برخوردار گردد. به لطف دلارهای نفتی عربستان سعودی، این سنت توانست خود را در قلمرو اسلام چون راست کیشی نوی تحمیل کند. وهابیگری، در نیمه دوم قرن هجدهم درعربستان مرکزی، چونان حلول و تجسد مذهب ”جنبلی“، یکی از مکاتیب چهارگانه فقهی اهل سنت و جماعت پدید آمد. بنیانگذارش ”محمد بن عبدالوهاب“ (۱۷۹۲ـ ۱۷۰۳)‎ خطیب و واعظی گذشت ناپذیز، در برابر هیچ چیزی عقب نمی نشست تا آنچه را که یگانه مذهب راستین می انگاشت روا دارد، یعنی پیروی از مذهب رسول و پیشگامان عادل و درستکار، «السلف الصالح»، که اصطلاح «سلفی گری»، نام دیگر این سنت را هم از همین حدیث گرفته اند. در سال ۱۷۴۴، ”عبدالوهاب“ با ”آل سعود“ همپیمان شد تا پایه آموزه خود را بر قلمرو سیاسی نخستین دولت سعودی که تا سال ۱۸۱۸ بر جا بود، بنیاد نهد.

سازمان خلافت اسلامی از شکست های”القاعده“ عبرت گرفته

محمد بن عبدالوهاب“ که مریدانش کورکورانه از او پیروی می کردند اطمینان می داد که یگانه طریق رستگاری ممکن برقراری مذهبی «ناب» است. برای انجام این مقصود باید مفهوم بنیادین اسلام را (از نو) کشف کرد، یعنی وحدت ربانی، ”التوحید“، که نام بسیاری از جنبش های جهادی را از همین مفهوم برگرفته اند. لامحاله چنین توحیدی تحقق پذیرنتواند بود مگر به شرط رعایت مطلق راست کیشی و راست کنشی، مطابق آموزه جنبلی. پیروان این حلقه، تمام کسانی را که به این آئین نگرویده باشند ریاکار، منافق، گمراه، مشرک، حتی کافر برمی شمارند. به اعتقاد اینان واجب شرعی است که به هر وسیله ممکن با بسیاری از آموزه ها و اعمال صوفیگری مانند پرستش قدیسین، زیارتی بیرون از حکم فقه و دایره شریعت یا رفتارهای قدسی واری جنگید که با اشکال بت پرستی همانند می دانند. بر همین سیاق افراد و حکومت هائی که به قوانینی متوسل شوند که خود غیر احکام شرع اسلامی می انگارند، مرتد به شمار می آیند.  موحد شدن و موحد ماندنی راستین مستلزم آنست که دستورهای الهی را در تمام شئون زندگی اکیداً رعایت کرد. برای نیل به این هدف وهابی ها تعبیر سخت گیرانه ای را از متون مقدس تجویز می کنند. به زعم آنها، احکام شرع و مشخصا حد زدن را باید بی کم و کاست به کار بست.

برای ترسیم مرزهای نمادین و واقعی، میان مذهب راستین و مذاهب جعلی، پیروان وهابیگری اصل «الولاء والبراء» (بیعت و گسست) را پرورانده اند. مؤمن وظیفه وفاداری و صداقتی مطلق درقبال تمام اعضای دیگر جمع مؤمنان بر عهده دارد. در عوض، روابط با کفار در عالم نظر، به قیام به قصد گرواندن بی دینان به اسلام، به انقیاد درآوردن مرتدان و یا جنگ با آنها محدود می شود. در این منطق، مسلمانانی که در سرزمین های کفر به سر می برند، لازم است دیر یا زود به هجرت به اقالیم اسلام آغازند، تا پیش عزیمت مجدد به جهاد، خود را از نیروی مقدسی سرشار سازند.  جهادیون پشتگرم به طرح ”البنّا“، نقشه راه ”سید قطب“، راست کیشی وهابیگری و پیروزی بر اتحاد شوروی، می پندارند که سرانجام طلسم آرمانی مرامی و عقیدتی را برای احیاء خلافت عصر زرین اسلام در اختیار دارند. متونی حاوی اقرار به متابعت از شرع از زبان مؤمنانی بسیار که بر روی اینترنت در گردش اند و مشخصا متن شهادتی که ”ابو عمر البغدادی“ رئیس پیشین سازمان خلافت اسلامی عراق، در سال ۲۰۰۷ منتشر ساخت، گواه آنند که این ایدئولوژی طی دهه های اخیر چنان تحولی نیافته. یگانه تازگی که بتوان بدان اشاره کرد، اوج گیری قدرت نمایانه گفتارهای های ضد شیعی، به سبب اوضاع و احوال در عربستان سعودی، عراق و سوریه، گسترش متونی مشروعیت بخش به تمام اشکال خشونت و نیز نوآوری در روایات انتظار منجی موعود است.

جهادیون برای پیروز گردانیدن آنچه مذهب راستین می انگارند، از سال های نخست دهه ۱۹۹۰چندین استراتژی را پرورانده اند که در عین حال هم رقیب و هم مکمل هم اند. ”القاعده“، فلسفه وجودی خود را بر این ایده بنا نهاده که ”امت“، مدام آماج تهاجمات درونی و بیرونی است. به زعم نظریه پردازان این نحله، مسلمانان سرتاسر جهان مکلف اند تا به نجات هم مذهبان خویش بشتابند که به ناتوانی و اضطرار گرفتار آمده اند. این همبستگی انداموار از طریق دست یازی به جهادی عالمگیر، هم علیه قدرت های بزرگ و هم علیه رژیم های عرب و مسلمان پشتیبان آنها نمود می یابد. هدف غائی بیرون راندن این قدرت ها از دارالاسلام، سرنگون ساختن رژیم های مرتد انگاشته و استقرار خلافت است. اعضای ”القاعده“ که خود را طلیعه دار جامعهٔ مؤمنان می پندارند، در اندیشه آنند که افغانستان را مأمن و مأوای حماسه نوی سازند. مگر نه این بود که ”اسامه بن لادن“ و سردارانش در سال ۱۹۹۸، با ”ملا عمر“ زعیم طالبان، چون فرمانده مؤمنان بیعت و علیه قدرت های غربی اعلام جهاد کردند؟ در پی بیعت آنها بود که سلسله سؤقصد های مهیبی از جمله حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ به وقوع پیوست.

سازمان خلافت اسلامی“ از شکست های ”القاعده“ عبرت گرفته، و راهکار توامان «محلی ـ عالمگیر»ی را در پیش گرفته است، یعنی توان خویش را در اندیشهٔ هدفی عالمگیر می پرورد و در محل دست به اقدام می زند. رهبران این سازمان که خود را مبعوثان جدیدی می انگارند، ترجیح می دهند که پیش از آنکه مبارزان خویش را روانه یورش به جهان سازند، نخست از پایگاهی در قلب جهان عرب و مسلمان برخوردار گردند و به استقلال مالی تضمین شده ای برسند (مقاله «منابع مالی جهاد» را در همین شماره بخوانید). برای تحقق چنین هدفی، طرحی سه مرحله ای را دنبال کرده اند که در سال های ۲۰۰۲ و ۲۰۰۴ در جزوه ای با عنوان «مدیریت شقاوت: بحرانی ترین مرحله ای که امت مؤمنان از آن گذر خواهند کرد» پراکندند. این جزوه کوچک با عباراتی سهل و مستقیم تشریح کرده است که چگونه جهادیون می توانند از رویدادها و اوضاع و احوال بر بستر محلی یا در پهنه بین الملل بهره گیرند تا اقلیمی را تصاحب کنند. اقلیم به دست آمد آنگاه، می تواند نه فقط با توسل به نهایت خشونت و تبلیغاتی سرسختانه، بلکه همچنین با الهام از هنر جنگ و برخورداری از کاردانی دیوانسالاری غرب خود پایگاه تسخیرهای آتی شود. موفقیت محدود این استراتژی و اعلام «خلافت» در ماه ژوئن ۲۰۱۴، دنباله روانی را در اقالیم مسلمانان و فراسوی آن برانگیخته، در صحرای سینا، در لیبی، در ساحل، در تونس، در عربستان سعودی و در فرانسه

 

پی نوشت :

لوموند دیپلماتیک  

 

اگر از سایتی کپی می کنید حتما لینک ان را قرار دهید

  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

 شبه نظامیان در شمال سینا با یک دستگاه خودرو انتحاری یک دبیرستان را در مرکز شهر العریش 

هدف قرار دادند که این حمله کشته در پی نداشت و تنها به شیشه های ساختمان های کنار دبیرستان و خود ساختمان دبیرستان

خسارت رسید

........................................

نیروهای امنیتی مصر یک افسر ترکیه را که مشغول جاسوسی و جمع اوری اطلاعات از شهر جیزه در مصر بود را دستگیر کرده اند

این شهروند ترکیه درحالی که مشغول فیلمبرداری از مراکز شهر قاهره بود  دستگیر شد.

این افسر ترکیه ای با ویزای گردشگری وارد مصر شده بود که با راهنمایی دیپلمات های ترکیه مشغول جاسوسی بود که به عنوان افسر ترکیه شناسایی و دستگیر شد

.........................................

 

گروهی از جوانان و دانشجویان مصری طرحی برای کاشت یک ملیون درخت زیتون در  سینائ مصر داده اند که با استقبال وزارت ورزش و جوانان مصر روبرو شد

 

لینک های پیوست:

 

http://www.youm7.com/story/2016/1/9/%D8%B4%D9%87%D9%88%D8%AF_%D8%B9%D9%8A%D8%A7%D9%86__%D8%A7%D9%86%D9%81%D8%AC%D8%A7%D8%B1_%D8%B9%D8%A8%D9%88%D8%A9_%D9%86%D8%A7%D8%B3%D9%81%D8%A9_%D8%A8%D8%AC%D9%88%D8%A7%D8%B1_%D9%85%D8%AF%D8%B1%D8%B3%D8%A9_%D9%81%D9%89_%D8%A7%D9%84%D8%B9%D8%B1%D9%8A%D8%B4_%D8%AF%D9%88%D9%86_%D8%AE%D8%B3%D8%A7%D8%A6%D8%B1/2529538#.VqzCKF2t-o8

 

 

http://www.youm7.com/story/2016/1/30/%D8%A7%D9%84%D9%82%D9%88%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%B3%D9%84%D8%AD%D8%A9-%D8%AA%D8%AA%D8%A8%D9%86%D9%89-%D9%85%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%B1%D8%A9-%D9%84%D8%B2%D8%B1%D8%A7%D8%B9%D8%A9-25-%D9%85%D9%84%D9%8A%D9%88%D9%86-%D8%B4%D8%AC%D8%B1%D8%A9-%D8%B2%D9%8A%D8%AA%D9%88%D9%86-%D9%81%D9%89-%D8%B3%D9%8A/2562344#.VqzGxV2t-o8

 

_________________________________________________________________________________________________________

ویرایش شده در توسط vhsjdvsjd
  • Upvote 3

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

حملات داعش به نیروهای مصری در دو هفته اخیر

 

CaDHb36WcAAYcbU.jpg

 

thumb_CaDHdMhWwAAO3yL.jpgthumb_CaDHeohWIAAayeL.jpgthumb_CaDHhF7WQAAN0vK.jpg

http://justpaste.it/r110

CZqxdrMWIAEj9ol.jpg

 

thumb_CZqxdxVWQAAqKKD.jpgthumb_CZqxdwYXEAQpLan.jpg

 

CaCm3vrWwAAiEsO.jpg

 

thumb_CaCm3R2WwAAyXOm.jpgthumb_CaCm3QQWQAA1Oo_.jpg

http://justpaste.it/r07n

thumb_01~6.jpgthumb_03~10.jpg

  • Upvote 12

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

بر اثر انفجار یک بمب دست ساز در نزدیکی خانه یک افسر باز نشسته

 

ارتش مصر با نام (ایهاب مومی) در شهر العریش در شمال سینائ مصر  دوسرباز کشته و پنج

سرباز دیگر زخمی شدد

یک منبع امنیتی هم اعلام کرد که انفجار بمب در مسیر حرکت خودرو های زرهی در سینائ مصر باعث

خسارات به ستون زرهی شده اما از کشته یا زخمی این تلفات خبری در دست نیست

زخمی ها و کشته های این دو انفجار به بیمارستان نظامی شهر العریش منتقل شده اند

 

نیروهای امنیتی مصر سه دستگاه خودرو را که برای عملیات انتحاری اماده شده بودند را در منطقه  روستای

قبر عمیر در غرب شیخ زوید توقیف کردند که با درگیر شدن با شبه نظامیان در جنوب روستا همراه شد

________________________________________________________________________________________________________

  • Upvote 3

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

چرا حمایت از حماس مساوی است با حمایت از داعش:

 

تا پیش از حکومت اخوان کنترل صحرای سینا بر عهده پلیس مصر بو د این منطقه

به دلیل بافت جمعیتی و روستایی نسبت به جلگه نیل منطقه ای نسبتا ارام و برای گذراندن تعطیلات مناسب بود

تا اینکه حماس شروع به ایجاد تونل هایی در مرز مصر در گذرگاه رفح کرد

این گروه وابسته به اخوان المسلمین دارای گرایشات تندروانه سلفی(وهابی)میباشد

تنها نیروی شبه نظامی که در سینای مصر دارای سابقه حضور است و بسیار در امور رزم پارتیزانی ورزیده است

جنبش حماس میباشد

در شمال سینا تنها نیرویی که دارای مواد منفجره از جمله سی فور و تی ان تی و یا سایر مواد انفجاری که در انفجار های تروریستی به کار میرودرا دارد

شاخه نظامی حماس میباشد

تنها نیروئی که راه استفاده و ساخت و کاربرد بمب های کنار جاده ای را اموخته حماس هست

تنها نیرویی که ر به داخل سینا از طریق تونل های زیر زمینی راه دارد حماس است این راهکار را دیگر تروریست های اخوانی در ریف دمشق  وسایر نقاط سوریه نیز

به کار برده اند که منشا تمام این سبک حماس است

 

 

به چند عکس از تونل هایی که ارتش مصر در رفح و  العریش در شمال سینا  کشف کرده تو.جه کنید(و همچنین سبک ساخت تونل)

http://www.uplooder.net/img/image/8/e1a01da4feb61cac5d67c1cb2c2c4b3e/تدمیرها1.jpg

 

http://www.uplooder.net/img/image/33/731b09d1927ed4d7f389bff679bb201c/تدمیرها2.jpg

 

http://www.uplooder.net/img/image/16/cb9591e5d467e167e63bc9d4db1a6765/تدمیرها3.jpg

 

و نمونه ای از سلاح های انصار بیت المقدس:

 

http://www.uplooder.net/img/image/35/9f8fe3278e13e0f6b216646cd1d14207/سلاح.jpg

و حالا همان سلاح در غزه در دست حماس:

http://www.uplooder.net/img/image/74/46f90495e156be548435bfed6a291631/صیاد_قسام.jpg

 

در تمامی موارد موشک هایی که تانک های مصری را  نابود میکند موشک های کورنت ساخت ایران(دهلاویه)است که از حماس

به گروه انصار بیت المقدس رسیده است

______________________________________________________________________________________________________________

ویرایش شده در توسط vhsjdvsjd
  • Upvote 6
  • Downvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

دادگاه مصر پرونده  16 تن از متهمان  انفجاردر ورزشگاه کفر شیخ و کشتار  دانشجویان دانشگاه افسری مصر را برسی میکند

دادگاه مصر دیروز دوشنبه پرونده بمب گذاری در باشگاه افسران  دانشگاه نظامی این کشور را با حضور

متهمین برگذار کرد

این افراد به اتهام  انفجار و کشتار در کفر شیخ در 15 اوریل گذشته که باعث کشتار دانشجویان نظامی شد

محاکمه و همگی به اعدام محکوم شده اند

این افراد با نام های صلاح اطیه،محمد احمدالفقی،فرحات فواد فرحات  الدیب،مصطفی کامل علی عفیفی،

عزب عبد الجمید عزب السید،اسامه عبدالحمید الحسینی،لطفی ابراهیم الخلیل،احمد عبد المنعم السلامه

سامع احمد ابوشعیر،احمد عبدالهدیمحمد،سامح عبدالله محمد،فکیه عبدالطیف العجمی،نبوی عزالدین عبدالواحد،

ایمن السید محمد، هستند

این افراد همگی برای کشتار در ورزشگاه کفر شیخ که در ان دانشجویان ارتش با نام های محمد عید عبدالنبی

علی سعد ذهنی،اسماعیل سعد عبدالمنعم،کشته شدند محکوم به اعدام شدند

 

لینک پیوست:

 

 

http://www.albawabhnews.com/list.aspx?kw=2620&ifr=1&kwn=المحكمة&exp=1750602

http://www.albawabhnews.com/list.aspx?kw=1791&ifr=1&kwn=متهمين&exp=1750602

http://www.albawabhnews.com/list.aspx?kw=2619&ifr=1&kwn=الانفجار&exp=1750602

http://www.albawabhnews.com/list.aspx?kw=1616&ifr=1&kwn=القضية&exp=1750602

 

__________________________________________________________________________________________________________

ویرایش شده در توسط vhsjdvsjd
  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

امروز درگیری امروز چهارشنبه میان نیروهای امنیتی مصر و تکفیری های انصار بیت المقدس در شمال سینا چهار ساعت به طول انجامید

که در طی ان  هشت تن از تکفیری ها کشته و دو تن از انان دستگیر شدند

نیروهای پلیس چند خانه تیمی تکفیری ها را به همراه چند تونل پیدا و نابود کرد

امروز در بازدید نیروهای امنیتی در قاهره نیز یک قبضه اسلحه ار پی جی به همراه سه نارنجک و یک کمربند انفجاری از خانه یک مظنون کشف شد

9 تن از تکفیری ها نیز در العریش در درگیری با پلیس کشته شدند

عکس پیوست:



 

 

http://www.uplooder.net/img/image/57/ae5a4839cdb7a4a1359c1a9bf509b64c/أخبار_متعلقة1.JPG

 

http://www.uplooder.net/img/image/84/09bf31ff92a7c9ceee52ba6b525bb3da/أخبار_متعلقة2.JPG

 

http://www.uplooder.net/img/image/44/d70c5a02e46f59f6c31a5562429635d2/أخبار_متعلقة3.jpg

 

لینک پیوست:

 

http://www.almasryalyoum.com/News/Details/883949

 

http://www.almasryalyoum.com/News/Details/882176

 

http://www.almasryalyoum.com/News/Details/880234

 

 

_____________________________________________________________________________________________________

ویرایش شده در توسط vhsjdvsjd
  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

امروز درگیری میان نیروهای امنیتی مصر در قاهره در خیابان عبد الحمید مکی  با مسلحین تکفیری

هشت ساعت به طول انجامید.

اغاز  درگیری در پی دریافت اطلاعاتی توسط پلیس مصر درباره مخفی شدن تعدادی از تکفیری ها در منطقه

المعادی و حمله نیروهای پلیس مرکزی قاهره به این محله شروع شد

درگیری و تبادل اتش میان مسلحین و پلیس مصر هشت ساعت به طول انجامید و مسلحین پس از پایان یافتن مهمات خود

شروع به به اتش کشیدن خانه های منطقه کردند

در این درگیری ها 2 تن از نیروهای پلیس مصر کشته و تعدادی زخمی شدند .از کشته یا زخمی های مسلحین خبری در دست نیست.

 

لینک پیوست:

http://www.akhbarak.net/tags/42974-%D9%88%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D8%AF%D8%A7%D8%AE%D9%84%D9%8A%D8%A9

http://www.akhbarak.net/tags/84943-%D8%A7%D9%84%D8%A3%D9%85%D9%86-%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%B1%D9%83%D8%B2%D9%8A

http://www.akhbarak.net/tags/84928-%D9%82%D9%88%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%D9%84%D8%A3%D9%85%D9%86

______________________________________________________________________________________________________

  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

درحمله هلیکوپتر های اپاچی مصر به پناهگاه های تروریست ها در رفح20 پایگاه تروریست ها نابود و 45 تن از انها کشته شدند

سپیده دم امروز جمعه (5فوریه) هلیکوپترهای نیروی هوایی مصر با حمله به پایگاه های شناسایی شده تروریست ها در شمال سینا در رفح درگیری را اغاز کردند که

پیش از دوساعت به به طول انجامید در این حمله تعداد زیادی خودرو اماده انتحار نابود  شد

گروه انصار بیت المقدس هم با خودروی انتحاری حمله گسترده ای را به نیرو های مصری در رفح شروع کرد که در درگیری ها  خودرو انتحاری در کمین نیروهای مصری افتاده

و راننده ان کشته شد

این درگیری ها که از سحرگاه امروز جمعه اغاز شده بود در ساعت 5 بامداد پایان یافت

 

لینک پیوست:

 

http://www.albawabhnews.com/list.aspx?kw=2147&ifr=1&kwn=الجوية&exp=1756956

 

________________________________________________________________________________________________________

  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

Vladivostok_-_Saint-Nazaire_decembre_201

 

فرانسوی ها اعلام کردند در ماه های  ژوئن و سپتامبر میسترال ها را به مصری ها تحویل می دهند. قرار است خدمه نیروی دریایی مصر در  سن-نزر، فرانسه رفته  ومیسترال ها را تحویل بگیرند.نکته قابل توجه نصب تجهیزات روسی بروی هر دو ناو می باشد.

 

داستان میسترال ها

 

 

مقامات مسکو و پاریس اواخر سال 2009 در مورد فروش دو فروند از این ناو حامل بالگرد با یکدیگر به توافق رسیدند و در نهایت قرارداد مربوط به فروش دو فروند ناو میسترال فرانسوی به روسیه به ارزش به ارزش یک میلیارد و دویست میلیون یورو در تاریخ 17 ژوئن سال 2011 در سنت پترزبورگ بین دو طرف امضاء شد.
با تیره شدن روابط روسیه و اتحادیه اروپا به دلیل تحولات اوکراین و خصوصاً الحاق شبه‌جزیره کریمه به روسیه اما، این قرارداد به حاشیه رفت و مقامات پاریس در خصوص تحویل «میسترال» به روسیه، مواضع متناقضی اتخاذ کردند و فرانسه در نهایت با طرح ادعای نقش‌آفرینی روسیه در بحران اوکراین، تحویل ناوهای میسترال به روسیه را به دلیل بحران جاری در اوکراین متوقف و از اجرای این قرارداد 1.2 میلیارد یورویی (1.5 میلیارد دلار) خودداری کرد.
در نهایت نیز کاخ ریاست جمهوری فرانسه اوایل مهرماه جاری از فروش ناوهای فرانسوی میسترال سفارش روسیه که پاریس به بهانه بحران اوکراین از تحویل آن به مسکو خودداری کرده بود، خبر داد.

 

فرانسوآ اولاند رئیس‌جمهور فرانسه 23 سپتامبره اعلام کرده بود که با «عبدالفتاح السیسی» همتای مصری خود در خصوص فروش این ناوها به توافق رسیده است.
 ارزش قرارداد مربوط به فروش دو میسترال فرانسوی به مصر  چیزی در حدود 950 میلیون یورو است.

 

همچنین مصری ها سفارش تعدادی KA52 را به روسیه برای استفاده در ناوهای میسترال خود داده بودند

http://alert5.com/2016/02/06/france-to-delivery-mistral-helicopter-carriers-to-egypt-in-june-and-september/

منبع

  • Upvote 4

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ارتش مصر امروز هم حمله به تروریست ها را در سینا پیگرفت

این درگیری ها با حملات بالگردهای ارتش مصر به تکفیری ها اغاز و در ادامه پلیس مصر شروع به پیشروی در اطراف العریش

و شمال سینا به سمت رفح کرد

در این درگیری ها تا کنون 10 تن از تکفیری ها کشته و 13 تن دیگر زخم یشده و  دستگیر شدند

همچنین ارتش مصر تونلی را در رفح در زیر مرز بین المللی کشف کرد که در عمق 12 متری زمین و دیوارهای بتونی به

عرض 30 سانتی متر ومجهز به کابل برق بود و از ان برای رفت و امد به غزه استفاده میشد

 

لینک پیوست:

https://www.facebook.com/Egy.Army.Spox/posts/776004119197239

_______________________________________________________________________________________________________

  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

خبر گذاری ایتالیایی انسا گزارش داد که پلیس مصر  دو تن را به جرم قتل دانشجوی ایتالیایی

جولیو ریجینی  در روز جمعه خبر داد و مدعی شد این دو متهم از اعضای نیروی تکفیری

انصار بیت المقدس اند این ادعا از طرف پلیس مصر رد شده است

............................................................................

سخنگوی پلیس مصر عکسی را که چند روز پیش از فارغ التحصیل شدن و رژه رفتن اعضای گروه انصار بیت المقدس در سینا

منتشر شده بود را ساختگی دانست

 

لینک پیوست:

http://www.vetogate.com/list.aspx?kw=1270&ifr=1&kwn=الشرطة&exp=2033155

_______________________________________________________________________________________________________

  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

کشته شدن 4 نفر از گروه((اجناد مصر)) در درگیری با نیروهای پلیس مصر امروز 6 فوریه

 

وزیر کشور مصر مجدی عبدالغفار:

 

http://www.uplooder.net/img/image/45/2d467f640e5bc3892379dc1982224473/اللواء_مجدى_عبد_الغفار.jpg

 

4تن از اعضای  گروه اجناد مصر وابسته به القاعده امروز در تبادل اتش با پلیس مصر در منطقه

اطفیح کشته شدند.درمیان کشته ها فردی با نام احمد جلال اسماعیل هست که مسئول کشتن چند تن از

افسران مصری در جریان ترورهای القاعده میباشد

این درگیری در روستای کریمات مرکز دهستان اطفیح در الجیزه روی داد که اعضای این گروه در

تعدادی از خانه های انجا مشغول ساخت بمب و مواد انفجاری بودند.

_______________________________________________________________________________________________________

  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.