Recommended Posts

مدل نهایی RQ170 امسال پرواز می‌کند

حاجی‌زاده در خصوص آخرین وضعیت از مهندسی معکوس پهپاد RQ170 گفت: حدود 3 ماه قبل، مدل کوچکتر (40 درصد) این پهپاد پرواز کرد و در دیدار اخیر با مقام معظم رهبری نیز فیلم آن را به ایشان نشان دادیم که حضرت آقا ملاحظه و تقدیر کردند.

نمایش مدل اصلی پهپاد RQ170 و نمونه اولیه مهندسی معکوس آن در بازدید رهبر انقلاب از نمایشگاه هوافضای سپاه

وی تصریح کرد: ان‌شاءالله ظرف سال جاری، مدل نهایی این هواپیما نیز پرواز خواهد کرد.

فرمانده نیروی هوا فضای سپاه در خصوص بمب‌افکن‌ شدن این هواپیما نیز اظهار داشت: خود آمریکایی‌ها هم محلی را برای این مأموریت در این هواپیما پیش‌بینی کرده بودند اما آنها برای کارکرد شناسایی و جاسوسی از این پهپاد استفاده می‌کردند، ولی ما در هر دو مأموریت (شناسایی و رزمی) آن را به کار خواهیم گرفت.

حاجی‌زاده با بیان اینکه این هواپیما دارای آخرین فناوری‌های تکنولوژی آمریکایی بود، اظهار داشت: مهم‌تر از بهره‌برداری از این تکنولوژی، رو شدن دست آمریکایی‌ها برای ما بود که توانمندی آنها را فهمیدیم و به نقاط ضعف و قوت آنها پی بردیم.

 

* پهپادهای دیگری داریم که اعلام نشده است

حاجی‌زاده همچنین با اشاره دستاوردهای پهپادی سپاه تصریح کرد:‌ ما علاوه بر محصولات اعلام شده، پهپادهای دیگری نیز داریم که در مورد آنها صحبتی نشده و این طبیعی است که کشورها درباره همه توانمندی خود صحبت نکنند.

* تفاوت سامانه‌های پدافندی «طبس» و «سوم خرداد»

وی در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود با فارس به توانمندی‌های پدافندی نیروی هوا فضای سپاه اشاره کرد و در خصوص تفاوت سامانه‌های موشکی سوم خرداد و طبس اظهار داشت: سامانه سوم خرداد یک سامانه راداری آرایه‌فازی است که می‌تواند همزمان تعداد زیادی از اهداف را کشف و در آنِ واحد، 8 فروند موشک به سمت 4 هدف شلیک کند که این یک پیچیدگی بالایی دارد و البته هزینه بیشتری هم می‌برد.

* تولید انبوه و بکارگیری سامانه‌های پدافندی

فرمانده نیروی هوا فضای سپاه اظهار داشت: سامانه طبس نیز از بسیاری جهات مشابه سوم خرداد است، مثلاً هر دو از یک نوع موشک با برد 50 کیلومتر و ارتفاع 25 کیلومتر استفاده می‌کنند اما این سامانه (طبس) با تعداد کمتری از اهداف درگیر شده و قیمتی ارزان‌تر دارد که می‌توان تعداد بیشتری از آن تولید کرد.

حاجی‌زاده در عین حال خاطرنشان کرد: هر دو این محصولات به تولید انبوه رسیده و در یگان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

* امکان تجهیز سامانه‌های سوم خرداد و طبس به موشک‌های 100 کیلومتری

وی افزود: البته این سامانه‌ها می‌توانند به موشک‌های با برد 100 کیلومتر هم مجهز شوند که هم‌اکنون متخصصان ما در حال ارتقاء این موشک‌ها هستند.

فرمانده نیروی هوا فضای سپاه در خصوص ارزیابی از توان پدافندی کشور نیز اظهار داشت: حوزه پدافند جزء آخرین مجموعه‌هایی بود که مورد تحریم قرار گرفت، چرا که در هیچ کجای دنیا، پدافند را تحریم نمی‌کنند، زیرا پدافند یک حوزه دفاعی است. برای همین بود که ما شاید خیلی جدی وارد این حوزه نشده بودیم اما نهایتاً توانستیم توان خود را در حوزه پدافند هوایی که سامانه‌های آن از پیچیدگی بیشتری نسبت به موشک‌های زمین به زمین برخوردارند، به‌روز کنیم و ما امروز نه تنها هیچ چالش فناوری نداریم، بلکه بیشتر تمرکزمان بر روی تکثیر و تولید انبوه این سامانه‌هاست که اقدامات مناسبی نیز صورت گرفته است.

حاجی‌زاده افزود: اگر ما به 10 یا 15 سال قبل نگاه کنیم، می‌بینیم که در حوزه‌های مختلف دچار کاستی‌هایی بودیم اما با تمرکز بر روی این موارد، مشکلات برطرف شد و ما توان برآورده کردن همه نیازهای‌مان را در داخل کشور داریم.

 

* موشک سپاه هواپیمای جاسوسی آمریکا را از «گوام» به منطقه کشاند

وی ادامه داد:‌ حدود 2 ماه قبل، ما یک آزمایش موشک دوربرد در جنوب شرق کشور به سمت مرکز ایران داشتیم. وقتی قرار است چنین موشکی شلیک شود، از آنجا که بسیاری از کریدورهای هوایی را رد می‌کند، ما باید این موضوع را به شبکه هوایی اعلام کنیم تا در این مناطق، پروازی صورت نگیرد. بنابراین دنیا هم متوجه این موضوع می‌شود.

حاجی زاده تصریح کرد: در این آزمایش دیدیم که آمریکایی‌ها هواپیمای RC-135S خود را که مخصوص رصد موشک‌هاست، از منطقه «گوام» یعنی فاصله 7 هزار کیلومتری که مشغول رصد چین و کره بود، به منطقه ما اعزام کردند و وقتی این گزارش به ما رسید، فهمیدیم که آنها برای رصد آزمایش موشکی ما می‌آیند.

 

http://www.mashreghnews.ir/fa/news/349699/%D8%AC%D8%AF%DB%8C%D8%AF%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D8%A7%D8%B7%D9%84%D8%A7%D8%B9%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%D8%B2-%D8%B4%DA%A9%D8%A7%D8%B1-%D9%BE%D9%87%D9%BE%D8%A7%D8%AF-%D8%A7%D8%B3%D8%B1%D8%A7%D8%A6%DB%8C%D9%84%DB%8C-%D9%BE%D8%B1%D9%88%D8%A7%D8%B2-7-%D9%87%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%DA%A9%DB%8C%D9%84%D9%88%D9%85%D8%AA%D8%B1%DB%8C-%D8%A2%D9%85%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%A7%DB%8C%DB%8C%E2%80%8C%D9%87%D8%A7-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%B1%D8%B5%D8%AF-%D9%85%D9%88%D8%B4%DA%A9-%D8%B3%D9%BE%D8%A7%D9%87

ویرایش شده در توسط mister
  • Upvote 4

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
فرمانده نیروی هوافضای سپاه از به پرواز درآمدن مدل ایرانی پهپاد آرکیو ۱۷۰ خبر داد.

سردار امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه در حاشیه یادواره شهدای موشکی سپاه که صبح امروز برگزار شد در جمع خبرنگاران اظهار داشت: اگر زحمات شهید طهرانی‌مقدم نبود و او به تکالیف خود عمل نمی‌کرد شاهد اقتدار و امنیت نظام نبودیم و این اقتدار و امنیت مدیون شهداست.

وی افزود: طهرانی‌مقدم به تکالیف خود از سوی ولایت فقیه عمل می‌کرد و به دنبال اقتدار کشور بود و آتش پشتیبانی توپخانه تا برد 2 هزار کیلومتر را عملی و بومی کرد و اگر طهرانی‌مقدم درست عمل نمی‌کرد شاهد ذلت و ترکمانچای دیگری بودیم.

فرمانده نیروی هوا فضای سپاه تاکید کرد: شهید طهرانی‌مقدم ایده‌های زیادی داشت و ده‌ها پروژه را شروع کرده بود که بخشی از آنها عملی شده مانند موشک‌های خلیج فارس، هرمز یک و هرمز 2 و پروژه‌های دیگری هم هست که در حال بررسی است و در آینده انجام می‌شود.

وی ادامه داد:‌ طهرانی‌مقدم مسئول تحقیقات بود و فقط شامل بخش موشکی نمی‌شد بلکه پروژه‌های بدون سرنشین، بالگردی، زمین به هوا و زمین به زمین را در دستور کار داشت.

حاجی‌زاده در پایان گفت:‌ما قول داده بودیم نیمه دوم سال مدل نهایی RQ170 ایرانی پروازی شود که این اتفاق افتاده و فیلم پرواز آن به زودی منتشر می‌شد.

 

http://www.mashreghnews.ir/fa/news/361315/%D9%85%D8%AF%D9%84-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%A2%D8%B1%DA%A9%DB%8C%D9%88-170-%D8%A8%D9%87-%D9%BE%D8%B1%D9%88%D8%A7%D8%B2-%D8%AF%D8%B1%D8%A2%D9%85%D8%AF

ویرایش شده در توسط mister
  • Upvote 6

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

رادار ۲۵۰۰ کیلومتری «سپهر» رونمایی شد

ول رادار برد بلند سپهر در یک قطاع با حضور فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) با موفقیت تست و ارزیابی شد.
 
به گزارش فارس به نقل از روابط عمومی قرارگاه پدافند هوایی، فاز اول رادار برد بلند سپهر در یک قطاع با حضور امیر فرزاد اسماعیلی فرمانده قرارگاه پدافند هوایی و امیر شهرام معاون اجرایی قرارگاه و جمعی از نخبگان، طراحان و مسئولین در مدار عملیاتی شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشوربا موفقیت تست و ارزیابی شد.
 
امیر شهرام معاون اجرایی و سخنگوی قرارگاه پدافند هوایی در حاشیه این مراسم گفت: به لطف خداوند متعال و همت و تلاش جوانان متخصص در قرارگاه پدافند هوایی همانگونه که وعده شده بود رادار کیهانی سپهر با بردی بیش از 2500کیلومتر به عنوان مکمل رادارهای مراقبتی و کنترلی حوزه کشف و به منظور اجرای اصل پدافند در عمق پس از انجام تست های موفقیت آمیز سر انجام در یک قطاع با موفقیت کامل ارزیابی شد و برای اولین بار اطلاعات دریافتی آن جهت بهره برداری در شبکه یکپارچه قرارگاه پدافند هوایی با موفقیت مورد استفاده قرار گرفت.
 
معاون اجرایی قرارگاه پدافند هوایی در تشریح ویژگیهای این رادار گفت: این رادار یک رادار برد بلند است که اهداف رادار گریز با سطح مقطع بسیار پایین را کشف و قابلیت شناسسایی تمامی اهداف در ارتفاع پست، ارتفاع متوسط و ارتفاع بالا را دارد و اهداف ریز پرنده، موشکهای بالستیک و نیمه بالستیک و نیز موشکهای کروز به راحتی توسط این رادار کشف وشناسایی می شوند.
 
وی اضافه کرد: به وسیله این رادار می توان تهدیدات احتمالی علیه جمهوری اسلامی ایران را در فاصله بسیار دورتر از مرزها کشف و رصد کرد که این امر زمان تصمیم گیری را بیشتر خواهد کرد.
 
شهرام در پایان تصریح کرد: ساخت و بکار گیری چندین سامانه جدید راداری در سالهای گذشته در مجموعه قرارگاه پدافند هوایی نشان از پویای و رشد در قرارگاه پدافند هوایی است واین امر امروز پدافند هوایی جمهوری اسلامی ایران را به یک مجموعه مقتدر و هوشیاردر سطح منطقه تبدیل کرده است.
 
  • Upvote 3

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

بعد از مدتها این تاپیک رو می کشم بالا ، چون تو بررسی مجدد تصاویر یه چیزی نظر مونو جلب کرد که انگاری از قلم افتاده ( البته اون 4 تا تیغه کنار دستش  دیده شدن ، اما خودش نه ) !
 
دوستان فکر می کنند که این چیه ؟!
 
1~18.jpg

شبیه رادار جستجوگر هست !

  • Upvote 4

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

بعد از مدتها این تاپیک رو می کشم بالا ، چون تو بررسی مجدد تصاویر یه چیزی نظر مونو جلب کرد که انگاری از قلم افتاده ( البته اون 4 تا تیغه کنار دستش  دیده شدن ، اما خودش نه ) !
 
دوستان فکر می کنند که این چیه ؟!
 


شبیه رادار جستجوگر هست !

 

اون پره های جلوشم به نظر شبیه به جت وین های موشک میمونه که با توجه به ابعاد کوچکش احتمالا اگه واقعا جت وین موشک باشه برای موشک های پدافند هوایی یا هوا به هوا باشه. 

  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

اون پره ها رو که دوستان قبلا بهش اشاره کردن !
 
منظور من اونی هست که جلو پره ها قرار داده و شبیه رادار جستجوگر موشک می مونه !

 

یعنی ممکنه برای یک موشک پدافند هوایی کوچک جثه و حتی موشک هوا به هوا باشه ؟!
 
همینطور تو استاتوس به سوال مطرح کرده بودم !
 
با توجه به رادار جستجوگر در تصویر که برای موشک های طائر هست !
 

10270751_10152112347958603_8027414182919
 
 
 آیا از این رادار می شه به عنوان یک مبنا و پایه برای توسعه یک رادار هواپایه که تو جای تنگی مثل دماغه F-5 جا بشه ، استفاده کرد ؟!

 

پ.ن : دیگر کاربران هم تصاویر رو مجدد بررسی کنند ، ممکنه باز نکته ای باشه که از قلم افتاده باشه !

  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

من هم در ابتدا فکر کردم که این تصویر مربوط به بمبلت های موشک زلزال بارشی هست ولی ظاهرا اشتباه کردیم! به نظر میرسه این شیء در اصل یه قسمت از موشک راداری با ابعاد موشک آمرام هست و رادار مورد اشاره هم احتمالا مربوط به همین موشکه!

 

normal_36116_965.JPG

http://gallery.military.ir/albums/userpics/10104/36116_965.JPG

 

254634542432.PNG

  • Upvote 3

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

با توجه به اینکه سپاه نیروی هوایی درست و حسابی در اختیار نداره میشه گفت که احتمالا باید مربوط به پدافند کوتاه برد باشه! شاید در نمایشگاه دستاوردهای هوافضای سپاه یه همچین چیزی رو ببینیم , البته با موشکی متفاوت!

Tor-M2E_firing.jpg

  • Upvote 4

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

مربوط به هرمز 2 هست . با کلاهک چندگانه . توی ارتفاع متوسط جدایش انجام میشه  و چندتا بمبلت  آشیانه یاب ازش رها میشن . مخصوص عرشه ی ناوها طراحی شده .کلا چیز خیلی خاصی نیست ...

  • Upvote 4

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

همون طور هست که سید فرمودند . بمبلت ها هم همین هایی هستند که در تصویر زیر هست

 

254634542432.PNG

 

هر کدوم حدود 200 پوند وزن دارن . بالک ها هم مال همین هاست برای هدایت پس از جدایش استفاده میشن

  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

با توجه به اینکه سپاه نیروی هوایی درست و حسابی در اختیار نداره میشه گفت که احتمالا باید مربوط به پدافند کوتاه برد باشه! شاید در نمایشگاه دستاوردهای هوافضای سپاه یه همچین چیزی رو ببینیم , البته با موشکی متفاوت!

Tor-M2E_firing.jpg

 

منم پیش بینی میکنم یکی از پروژهای سپاه بومیسازی و ارتقا تور ام ها باشه.......

ویرایش شده در توسط Thundar
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

مربوط به هرمز 2 هست . با کلاهک چندگانه . توی ارتفاع متوسط جدایش انجام میشه  و چندتا بمبلت  آشیانه یاب ازش رها میشن . مخصوص عرشه ی ناوها طراحی شده .کلا چیز خیلی خاصی نیست ...

 

خیر سید جان , البته من فکر میکنم هر دوی این کلاهک های خوشه ای مربوط به زلزال بارشی هستن وهرمز 1 و 2 هدایت راداری محسوب میشن!

 

این تصویر بمبلتی هست که شما میفرمائید:

 

254634542432---2.jpg

 

تو این تصویر بالک های مشکی ( مستطیل های مشکی رنگ) دیده نمیشن و همچنین بر روی بالک ها برآمدگی دیده میشه که در تصویر دوم (یعنی همون بالک هایی که ما تصور میکنم جت وین هستن) دیده نمیشه! این برآمدگی ها در اصل فکر میکنم جای اتصال بالک به سیستم هدایتگرهست! تو موشک های پدافندی (مثل طائر و صیاد 2) هم میتونید این برآمدگی ها رو مشاهده کنید.

 

36116_965.jpg

 

مسئله بعدی اینه که بالک ها به صورت یک تکه (با پایه) ساخته نمیشن ولی در این تصویر به صورت یک تکه ساخته شدن! اینها در اصل جت وین هستن و اون سیکر کناری مربوط به همین موشکه! سایزشون هم برابره , البته اشیای نزدیک به دوربین معمولا بزرگتر دیده میشن.

موضوع نهایی اینه که این شیء در سالن یا قسمت پدافند نمایش داده شده در در قسمت موشک های سطح به سطح!

 

فکر میکنم این یه موشک پدافندی کوتاه برد عمود پرتابه و احتمالا به تصویر زیر شباهت خواهد داشت.

 

2086543.PNG

  • Upvote 4

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ی36116_965.jpg

 

این شی ! ( موشک یا بمب ) برای این که یک موشک پدافندی باشه بیش از اندازه کوچک بیش از اندازه قطور و فاقد سطوح کنترلی و ثابت موثر هست احتمال اینکه نمونه دیگری از بمبلت ها باشه قوی تر هست (یا حتی همون نمونه داخل کلاهک هرمز / زلزال بدون اینکه بالک های عقبی روش سوار شده باشه ) ان چهار پره جلوتر در عکس هم به احتمال بیش از 90 درصد جن وین هستند با توجه به متریال انها..... دلیلی نداره  سطوح کنترل ایرودینامیکی را با ریخته گری از الیاژ فلزی یک تکه بسازند .

 

دوستان توجه کنید حتما لازم نیست اشیای روی میز کاملا به هم مربوط باشند ! مثلا عقب تر داخل عکس پوشش کلاهک موشک شاهین /شلمچه است 

  • Upvote 4

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ی36116_965.jpg

 

این شی ! ( موشک یا بمب ) برای این که یک موشک پدافندی باشه بیش از اندازه کوچک بیش از اندازه قطور و فاقد سطوح کنترلی و ثابت موثر هست احتمال اینکه نمونه دیگری از بمبلت ها باشه قوی تر هست (یا حتی همون نمونه داخل کلاهک هرمز / زلزال بدون اینکه بالک های عقبی روش سوار شده باشه ) ان چهار پره جلوتر در عکس هم به احتمال بیش از 90 درصد جن وین هستند با توجه به متریال انها..... دلیلی نداره  سطوح کنترل ایرودینامیکی را با ریخته گری از الیاژ فلزی یک تکه بسازند .

 

دوستان توجه کنید حتما لازم نیست اشیای روی میز کاملا به هم مربوط باشند ! مثلا عقب تر داخل عکس پوشش کلاهک موشک شاهین /شلمچه است 

 

دکترجان مسئله اینه که اون بالک های مشکی رنگ در بمبلت های زلزال دیده نمیشن! اگه اون بالک ها رو بشه در بدنه بمبلت ها پیدا کرد فرضیه سید هم میتونه درست باشه ولی بازهم یه مشکلی وجود داره و اون اینکه دماغه این بمبلت ها از جنس فلزی هست!

منظور من اینه که این شی در اصل یک قسمت از موشک پدافندی محسوب میشه , شاید بقیه قسمت ها  (مثل موتور و سایر قسمت های بدنه) رو هم به صورت جداجدا روی میز قرار داده بودن ولی عکس برداری صورت نگرفته مثل همین موشک سدید 630 که عکس کامل و مناسبی ازش موجود نیست!

 

یه احتمال دیگه بکار گیری جت وین ها در موشک های طائر هست مثل تصویر زیر:

sy_400_l7.jpg

  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ی36116_965.jpg

 

این شی ! ( موشک یا بمب ) برای این که یک موشک پدافندی باشه بیش از اندازه کوچک بیش از اندازه قطور و فاقد سطوح کنترلی و ثابت موثر هست احتمال اینکه نمونه دیگری از بمبلت ها باشه قوی تر هست (یا حتی همون نمونه داخل کلاهک هرمز / زلزال بدون اینکه بالک های عقبی روش سوار شده باشه ) ان چهار پره جلوتر در عکس هم به احتمال بیش از 90 درصد جن وین هستند با توجه به متریال انها..... دلیلی نداره  سطوح کنترل ایرودینامیکی را با ریخته گری از الیاژ فلزی یک تکه بسازند .

 

دوستان توجه کنید حتما لازم نیست اشیای روی میز کاملا به هم مربوط باشند ! مثلا عقب تر داخل عکس پوشش کلاهک موشک شاهین /شلمچه است 

با توجه به 4 تیغه های اکچویتور مربوط به هدایت تراست وکتورینگ  که بر روی میز و بین موشک و سر جوینده قرار گرفته این احتمال قوت میگیرد که شاید این موشک برای ارتفاعات بالا که هوا رقیق میباشد طراحی شده که با توجه به جثه کوچک آن به احتمال قوی هواپایه بوده و یا اگر زمین پایه باشد ،باید قابلیت مانور دهی بالائی داشته باشد

  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مطالب مشابه

    • توسط FLANKER
      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385294.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385295.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385335.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385333.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385300.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385309.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385302.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385304.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385306.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385307.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385334.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385336.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385337.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385338.jpg
    • توسط GHIAM
      با استفاده از طول استند موشک فاتح، تونستم ابعاد موشک فتح را به دست بیاورم. موشک فتح دارای طول 6.5 متر و قطر 40 سانتیمتر است. این موشک نسبت به فاتح110 حدودا 2.30متر کوتاهتر و 20 سانتیمتر قطر کمتری دارد.  
      هیچ گونه اطلاعاتی از جنس موتور و جنس بدنه موشک وجود ندارد. اما احتمالا فتح موشکی با وزن 800-900 کیلوگرم، برد  200 - 300 کیلومتر و سرجنگی 150-200 کیلوگرمی باشد. به نظر میر‌سد سپاه قرار است این موشک را جایگزین نسخه های اولیه فاتح 110 کند. هرچند سرجنگی سبکتری نسبت به فاتح دارد برای زدن اهداف نرم از جمله زیرساخت‌های نفتی، مراکز صنعتی، اهداف غیرمقاوم نظامی و ... بسیار موثر است. 
      با توجه به ابعاد و وزن موشک فتح، می‌توان 4 تیره از این موشک را مانند فجر 5 از روی حامل IVECO پرتاب کرد.  
       

       
       

       

       
       
       
    • توسط mehdipersian
      شناور شهید باقری به بالگرد، موشک و پهپاد مجهز خواهد شد 
      فرمانده نیروی دریایی سپاه:

      شناور شهید باقری که در آینده ساخت آن به اتمام می‌رسد، علاوه بر داشتن یک ناوگروه در داخل خود، باند پرواز هم دارد که پهپاد می‌تواند از روی آن حرکت کرده و به پرواز درآید و در بازگشت هم می‌تواند بر روی آن بنشیند.
      شناور شهید باقری با ۲۴۰ متر طول و ۲۱ متر ارتفاع، مجهز به بالگرد، موشک و پهپاد است.
      این شناور به گونه‌ای در حال ساخت است که از روی عرشه آن حدود ۶۰ پهپاد می‌تواند پرواز کند و بنشیند.
      وستانیوز
       
    • توسط mehdipersian
      مرداد گذشته، یک ماهواره سنجش از دور ساخت روسیه برای ایران از پایگاه فضایی بایکونور پرتاب شد و انتظار می‌رود سه ماهواره دیگر نیز در سال‌های آینده به فضا پرتاب شوند. همچنین شواهد قانع‌کننده‌ای وجود دارد که نشان می‌دهد یک شرکت روسی در حال ساخت یک ماهواره ارتباطی برای ایران است که در سال 2024 در مدار زمین ثابت قرار می‌گیرد.
       
      ماهواره ی خیام:

       
       
      مرداد 1394، ایران با دو شرکت روسی در مورد پرتاب ماهواره سنجش از دور ساخت روسیه که توسط ایران اداره می شود، به توافق اولیه دست یافت. ماهواره ایرانی در 18 مرداد 1401 به وسیله ی شرکت روس کاسموس به فضا پرتاب شد. 
       
      مشخصات فنی ماهواره:

      مشخصات فنی ماهواره توسط روسیه و ایران اعلام نشده است ولی می توان از یک حق اختراع منتشر شده توسط شرکت NPK Barl در مرداد 1401 اطلاعات جدیدی بدست آورد. این طرح یک ماهواره سنجش از دور با وضوح بالا را توصیف می کند که دقیقاً شبیه خیام است. دارای یک گذرگاه شش ضلعی و چهار پنل خورشیدی است که با زاویه 45 درجه نسبت به محور طولی ماهواره به سمت پایین امتداد دارند. 
       
      محموله یک تلسکوپ کورش(Korsch) با پنج عنصر نوری است. تلسکوپ کورش یک تلسکوپ آناستیگمات سه آینه ای فشرده است که میدان دید وسیعی را ارائه می دهد. این تلسکوپ تصویربرداری را در یک کانال پانکروماتیک و چهار کانال چند طیفی (نزدیک مادون قرمز، قرمز، سبز و آبی) ارائه می دهد. سه پیکربندی ممکن برای تلسکوپ ارائه شده است که همگی با نسبت کانونی f/11.53 (نسبت کانونی تقسیم فاصله کانونی بر دیافراگم است)میباشند. مقادیر سه پیکربندی عبارتند از:
       
      دهانه / فاصله کانونی
      0.535 متر6.17 متر
      0.75 متر8.65 متر
      1.1 متر12.68 متر
       
      در اولین پیکربندی که در شکل زیر نشان داده شده است، وزن تلسکوپ 125 کیلوگرم و طول آن 1.8 متر است.
       

       
      دو پیکربندی دیگر منجر به گذرگاه طولانی‌تر می‌شود، اما نیازی به تغییر در جعبه‌های الکترونیکی محموله و آرایه‌های پیکسل CCD ایجاد نمیکند. این تلسکوپ از یک آرایه کانونی کروی و نه مسطح برای کمک به جلوگیری از لکه دار شدن تصاویر استفاده می کند. یک آرایه اسکن الکترونیکی داده‌ها را در باند X با سرعت‌های 480 مگابیت تا 1.5 گیگابیت بر ثانیه به زمین ارسال می‌کند (نرخ بالاتری نسبت به گزارش NPK Barl در فوریه 2021 ).
       
      سازنده محموله نوری مشخص نیست، اما برخلاف تخصص این شرکت در سیستم های زمینی می تواند خود NPK Barl باشد. طی نمایشگاهی در سال 2019، این شرکت تلسکوپ سنجش از دور را به نمایش گذاشت که انتظار می‌رفت ظرف دو سال آینده به فضا پرواز کند. گزارش شده است که وزن آن تنها 46 کیلوگرم است و همچنین کوچکتر از نمونه ثبت اختراع به نظر می رسد، اما تنها ماهواره میزبان ممکنی که در حال حاضر برای آن قابل شناسایی است، خیام است. احتمالاً تنها یک بخش از تلسکوپ به نمایش گذاشته شده است. 

       
      در یکی از نقشه‌های همراه با حق ثبت اختراع(پتنت) ، ماهواره در بالای طبقه فرگات در داخل محفظه محموله موشک سایوز-2-1a قرار دارد (که نشان می‌دهد پرتاب اولیه به وسیله ی این ماهواره بر به جای سایوز-2-1b سنگین تر بود).
       
       اگرچه پتنت‌ها به ندرت به پروژه‌هایی اشاره می‌کنند که به آن‌ها مربوط می‌شود، اما در اینجا ماهواره در واقع متعلق به پروژه 505 نشان داده شده است. همانطور که در نقاشی زیر مشاهده می‌شود، ماهواره‌ها به اندازه‌ای کوچک هستند که سه عدد از آنها در داخل دماغه قرار گیرند.
       
       
       
      کاربرد خیام:
       
      به طور رسمی، خیام تنها کاربردهای غیرنظامی در زمینه هایی مانند کشاورزی، مدیریت منابع طبیعی و نظارت بر محیط زیست خواهد داشت. مدت کوتاهی پس از پرتاب، رئیس سازمان فضایی ایران مدعی شد خیام به دلیل اندازه کوچکش نمی تواند به عنوان یک ماهواره جاسوسی استفاده شود. با این حال، وضوح زمینی گزارش شده آن (0.73 متر) برای انجام کارهای شناسایی ارزشمند کافی است. 
       
      مرکز کنترل ماموریت خیام:
       

       
       
      به گزارش اخبار ایران، مرکز کنترل ماموریت خیام در مرکز فضایی ماهدشت که تقریباً در 60 کیلومتری غرب تهران و نرسیده به شهر کرج قرار دارد. این مرکز در اوایل دهه 1970 برای دریافت اطلاعات از ماهواره های سنجش از دور خارجی تأسیس شد که اولین آنها ماهواره های لندست ایالات متحده بود. همانطور که در تصاویر Google Earth مشاهده می شود، ساخت یک ساختمان جدید در این سایت حدود آوریل 2020 آغاز شد و اکنون کامل شده است. احتمالاً در گزارش تلویزیون ایران که پس از پرتاب خیام از مرکز کنترل مأموریت پخش شد، دو آنتن سهموی در شمال شرقی ساختمان جدید دیده می‌شود.
       

       
      همکاری های روسی/ایرانی بعدی:
       
      خیام پیش بینی می شود حداقل پنج سال فعالیت داشته باشد و قرار است در سال های آینده ماهواره های بیشتری نیز به آن ملحق شوند. پس از پرتاب، حسن سالاریه اعلام کرد که ایران سه ماهواره دیگر از همین نوع را سفارش داده است و افزود: اولین ماهواره در مجموع 40 میلیون دلار هزینه داشته است.
       
      به نظر می رسد که همکاری فضایی بین روسیه و ایران اکنون فراتر از حوزه سنجش از دور است. در هفته‌های اخیر شواهدی به دست آمده است که روسیه در حال ساخت یک ماهواره ارتباطی زمین‌ایستا برای ایران با نام اکواتور (به روسی به معنای «استوا») است. این نام برای اولین بار در سال 2020 در بیوگرافی مختصری از متخصص ISS Reshetnev، تولید کننده پیشرو روسیه در ماهواره های ارتباطی مستقر در نزدیکی کراسنویارسک در سیبری ظاهر شد. در کنار آن بسیاری دیگر از پروژه ها نیز به آن اشاره شد که این شخص در آن مشارکت داشته است و جزئیات بیشتری ارائه نشده است.
       

       
      ایران در نهایت قصد دارد ماهواره‌های ارتباطی زمین‌ایستا را با استفاده از پرتاب‌کننده‌های بومی پرتاب کند، اما به‌نظر نمی‌رسد ماهواره‌هایی که در آینده قابل پیش‌بینی به فضا پرتاب می‌شوند، قادر به قرار دادن محموله با این ویژگی در این نوع مدار باشند. بنابراین، این کشور احتمالاً برای پر کردن جای خالی باقیمانده نیز به روسیه متکی خواهد بود. اگر معامله‌های دیگری در این زمینه هنوز وجود داشته باشد، پشت درهای بسته انجام شده است. 
       
      ________________________________________
      تلخیص و ترجمه از mehdi persian برای میلیتاری
      ________________________________________
      منبع:
      https://www.thespacereview.com/article/4475/1
       
  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.