DR_CHAMRAN

" توافق هسته ای " ، جزییات ، آینده (1)

Recommended Posts

متن کامل مصاحبه رییس سازمان انرژی اتمی با العالم
صالحی: در طول مدت مذاکرات ماشین های IR-8 و ماشین های غیر فعال در نطنز را راه اندازی نمی کنیم
ما سانتریفوژهای IR-4 و IR-6 و IR-8 نیز داریم که این IR-8 آخرین نسل سانتریفوژ است که قریب به 24 سو قدرت غنی سازی آن است.

 

ایران هسته ای- رئیس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران در مصاحبه اختصاصی با شبکه العالم گفت: ایران آ‌خرین نسل سانتریفوژ را در اختیار دارد.

جمهوری اسلامی ایران آخرین نسل سانتریفوژ (IR-8) را در اختیار دارد، ولی هنوز به آن گاز تزریق نشده است.

دکتر علی اکبر صالحی روز یکشنبه در برنامه «من طهران» این شبکه گفت: ما اکنون سانتریفوژهای نسل دوم خودمان را داریم که حدود هزار عدد آنها نصب شده است، و حدود یک زنجیره 164 تایی آنها به صورت آزمایشی کار می کند.

وی تأکید کرد: ما سانتریفوژهای IR-4 و IR-6 و IR-8 نیز داریم که این IR-8 آخرین نسل سانتریفوژ است که قریب به 24 سو قدرت غنی سازی آن است.

دکتر صالحی با این حال گفت: ما به این سانتریفوژ گاز تزریق نکرده ایم و این کار نیز داوطلبانه است و تا زمانی که مذاکرات ادامه دارد، قرار نیست که به IR-8 گاز تزریق کنیم.

وی ادامه داد: ما این را به عنوان حسن نیت خودمان به طرف مقابل نشان می دهیم البته تست های مکانیکی در حال انجام شدن است و تست های متنوعی باید انجام گیرد ولی به سانتریفوژ IR-8 اکنون تا زمانی که مذاکرات ادامه دارد ما قصد تزریق گاز اکتیو یعنی یو اف 6 نداریم.

صالحی تأکید کرد: ما اکنون قریب به 20 هزار سانتریفوژ نصب شده داریم که قریب به 9 هزار و اندی از این ها کار می کند و تقریبا 9 هزار تا از آن ها اکنون در حال نصب است ولی کار نمی کند. تا زمانی که مذاکرات ادامه دارد، ما قصد راه اندازی آن 9 هزار دستگاه بعدی را نداریم. این نوعی تفاهم است که با هم انجام داده ایم؛ هرچند نانوشته اما ما مقید به این هستیم. حتی از دولت گذشته نیز این طور بوده است؛ تنها برای این که ما حسن نیت خودمان را نشان دهیم که به دنبال حل موضوع هستیم نه به دنبال تحریک مسئله یا پیچیده تر کردن آن. بنابراین ما با همین 9 هزار دستگاه اکنون کار می کنیم، تا ببینم که سرانجام این مذاکرات چه خواهد بود.

رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: راه دیگری جز تعامل و تفاهم باقی نمانده است، و هر دو طرف باید به توافق برسند از این رو من به حصول توافق خوشبین هستم، چون اگر اتفاق دیگری بیفتد به نفع هیچ کس نیست.

دکتر صالحی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران در این مدت حکمت سیاسی و عقلانیت اش را نشان داده است، بر خلاف تصویری که آن ها از ما در جهان ارائه کرده اند که لجاجت می کنیم، و اهل مذاکره نیستیم.

دکتر صالحی با بیان این که تا آنجا که جا داشته از خود انعطاف نشان داده ایم، اظهار کرد: افکار عمومی جهان نسبت به اقدام های ما روشن شده و اگر قرار باشد که خدای نکرده به تفاهم نرسیم، همه می دانند مقصر کیست و حداقل استفاده و بهره‌ای که از این مذاکرات بردیم این است که با افکار عمومی جهان اتمام حجت کردیم، که ما تمام مسیرهای ممکن را برای رسیدن به تفاهم طی کردیم اما طرف مقابل اهل تفاهم نبوده است.

وی تأکید کرد: بنابراین من فکر می‌کنم که برای طرف مقابل نیز راهی جز تفاهم باقی نمانده است البته ما نیز همان طور که آقای رئیس جمهور گفتند، به دنبال تفاهم برد - برد هستیم یعنی این طور نیست، بخواهیم همه امتیازات را بگیریم و آن ها نیز برای افکار عمومی خودشان حرفی برای گفتن نداشته باشند.

دکتر صالحی تصریح کرد: بنده با اطلاعاتی که دارم، فکر می کنم در مجموع امکان رسیدن به تفاهم بسیار بالا است.

دکتر صالحی با اشاره به حضور نمایندگانی از سازمان انرژی اتمی در گروه مذاکره کننده، گفت، بحث آب سنگین، فردو، غنی سازی و تحریم ها مطرح شده که به صورت کلی عرض می کنم در این موارد خیلی به هم نزدیک شده ایم؛ و در بعضی موضوع ها پرونده بسته شده است .

وی ادامه داد: اول از بعد فنی و سپس از بعد حقوقی به هم نزدیک شده ایم، و تنها می‌ماند بعد سیاسی که مستلزم اراده ای است که اگر طرف مقابل این اراده را کرده باشد، احتمال رسیدن به تفاهم خیلی بالا است، و اگر هنوز این اراده شکل نگرفته باشد دیگر این مشکل آن ها است زیرا ما این اراده را داریم و از روز اول نیز به گونه ای وارد مذاکره شدیم که به نتیجه برسیم ما به دنبال مذاکره برای مذاکره نیستیم و امیدواریم اراده سیاسی آن ها نیز بر این قرار گرفته باشد که بخواهند با توجه به تفاهم هایی که در بعد فنی و حقوقی صورت گرفته و تا حدود زیادی به هم نزدیک شده ایم، با اراده سیاسی آن مختصر باقی مانده را نیز تمام کنیم و انشالله موضوع را ببندیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان گفت: برداشت من این است که در آمریکا نیز آراء سیاسی مختلفی هست، و مخصوصا فشار لابی صهیونیستی که کاملا مشهود است و خود نتانیاهو چند روز پیش رسما اعلام کرد که باعث شده مذاکرات در وین به سرانجام نرسد.

دکتر صالحی افزود: کری نیز اعلام کرد، آمریکا همه چیز را با اسرائیلی ها هماهنگ می کند. رژیم صهیونیستی نیز طبیعتا ترجیح می دهد این پرونده ساختگی بین المللی حل نشود، و ادامه داشته باشد و به عنوان کانون فشار بر ایران از آن استفاده شود.

وی ادامه داد: اما من عرض می کنم، جمهوری اسلامی ایران بحمدالله در موقعیتی است که اگر موضوع حل شود که چه بهتر ولی اگر حل نشود ما چیز زیادی از دست نداده ایم و راه مان را ادامه می دهیم؛ البته موضوع تحریم دیگر نمی تواند به شرایط سابقش برگردد و به قول دکتر روحانی ترک خورده است، ضمن آن که تجربه و آگاهی ما نسبت به حل مشکلات مان بیشتر شده و روش های مختلفی را اندیشیده ایم تا آثار تحریم را کمتر کنیم و امور اقتصادی خودمان را با جامعه بین الملل به پیش ببریم.

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: لذا بنده احساس می کنم در آمریکا این فشار بر دولت آمریکا وجود دارد. یعنی بنده برداشت شخصی خودم است که احتمالا آقای اوباما و آقای کری علاقه مندند، این مسئله حل شود، اما دیگرانی هستند که دلشان نمی خواهند این مسئله حل بشود.

صالحی افزود: این امر را در نظر بگیرد، اگر این موضوع حل شود، برای آقای اوباما امتیاز بسیار بزرگی خواهد بود و وی را در زمره روسای جمهور مشهور آمریکا قرار خواهد داد؛ برای این که توانسته است، پرونده ای - هرچند ساختگی- ولی پرونده ای بین المللی را حل و فصل کند، و این یک امتیاز بزرگ برای وی است.

وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران نیز همه تلاش خودش را کرده است، این گفت وگوی با 5+1 به سرانجام درستی برسد. امیدوارم که آمریکایی ها از این فرصت پیش آمده حسن استفاده را بکنند زیرا ممکن است که این فرصت دیگر پیش نیاید و ما برمی گردیم به گذشته. یک بار نیز این اتفاق افتاد و دیدید که آن زمانی که جمهوری اسلامی ایران چند ده سانتریفوژ بیشتر نداشت و ما فعالیت های هسته ای خودمان را بیش از دوسال و نیم تعلیق کردیم ولی متاسفانه آن ها به تعهدات خودشان پایبند نشدند؛ و ما مجبور شدیم مجددا فعالیت های خودمان را آغاز کنیم و دیدید که چه رشد و پیشرفتی داشتیم و الان بیش از 20 هزار سانتریفوژ در ایران نصب است و فعالیت های جمهوری اسلامی ایران بر اساس روال خودش پیش می رود. به ویژه ما قراردادی به تازگی با روس ها بستیم و اصلا ایران در این عرصه وارد فاز جدیدی شده است.

به گزارش این پایگاه، صالحی درپاسخ به این سئوال که اگر مذاکرات با غرب شکست بخورد آیا ایران از نظر فنی به پیش از توافقنامه اصولی ژنو بازخواهد گشت؟ گفت: این امر در خود تفاهم نامه ژنو و اقدام مشترک آمده است، اگر به نتیجه نرسد، هرکسی کار خودش را انجام می دهد؛ این امر واضح است.

دکتر صالحی اضافه کرد: قرار نیست، اگر به تفاهمی نرسیم، به همین سبک ادامه دهیم یعنی بعضی کارهایمان را تعلیق کنیم، مثل نصب نکردن تجهیزات عمده اراک یا حفظ سطح میزان تولید غنی سازی اورانیوم خودمان. قرار نیست ما این ها را به همین سبک ادامه دهیم. ما بر اساس آنچه مصلحت باشد و منافع ما را در نظر گیرد و نیاز ما باشد، عمل می کنیم. این طور نیست که خواسته باشیم همه چیز را برگردانیم. تصمیم مناسب را در زمان مقتضی خواهیم گرفت.

دکتر صالحی در پاسخ به سئوال دیگری درباره توافق با روسیه درخصوص ساخت دو نیروگاه هسته ای در ایران و جزئیات مربوط به آن و موضع کشورهای غربی گفت: ما قریب به یک یا دو هفته پیش مسکو بودیم و قراردادی را با آن ها برای دو نیروگاه جدید دیگر در محل نیروگاه بوشهر امضا کردیم، و این دو نیروگاه ساخت و تحویل آن قریب به 10 سال طول می کشد. اولین نیروگاه هشت سال و نیم دیگر و دومین نیروگاه قریب دو سال بعد از آن (تحویل خواهد شد.)

وی افزود: یادداشت تفاهمی با روس ها در مورد امکان همکاری در تامین سوخت این نیروگاه ها به صورت مشترک امضا کرده ایم که به صورت مشترک در ایران، ما سوخت های مورد نظر را بسازیم و تولید کنیم و در نیروگاه از آن استفاده کنیم.

دکتر صالحی تصریح کرد: در خصوص کشورهای دیگر، جالب است، برخی کشورهای اروپایی با ما تماس داشتند و گفتند، در عقد قراردادها عجله نکنید و ما علاقه مند هستیم که با شما وارد همکاری ساخت نیروگاه های جدید هسته ای شویم، و ما نیز استقبال کردیم زیرا ما قرار است بر اساس تکلیفی که مجلس محترم به دولت کرده است، 20 هزار مگاوات برق هسته ای داشته باشیم یعنی قریب به 20 نیروگاه مثل بوشهر.

وی ادامه داد: خوب ما اکنون نیروگاه بوشهر را داریم و دو قرارداد نیز بسته ایم، و برای نیروگاه های جدید خیلی جا داریم.

رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان در ادامه مصاحبه اختصاصی با شبکه العالم با اشاره به اعلام آمادگی برخی از کشورهای آسیایی برای همکاری با ایران در زمینه ساخت نیروگاه های جدید گفت: ما از این پیشنهاد استقبال کردیم. اما منتظر نمی مانیم تا آن ها ادعا کنند، باید شرایط آماده شود تا با ایران همکاری کنیم؛ بلکه ما بر اساس منافع ملی مان عمل می کنیم.

دکتر صالحی افزود: در حال حاضر ما با روس ها این قرارداد را بسته ایم که قرارداد بسیار خوبی است. به همین دلیل از دولت و سازمان انرژی اتمی روسیه تشکر می کنیم. زیرا آن ها کمک کردند تا در حالی که هیچ کشوری به ما در زمینه ساخت نیروگاه اول بوشهر جواب مثبتی نمی داد، این نیروگاه را بسازیم.

دکتر صالحی در پاسخ به سؤالی درباره رضایت یا فقدان رضایت ایران درباره عملکرد نیروگاه هسته ای بوشهر، گفت: ما از کار نیروگاه بوشهر بسیار راضی هستیم و امیدواریم تا پایان سال جاری مسئولیت بهره برداری کامل نیروگاه بوشهر به طرف ایرانی واگذار شود.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران نیروگاه بوشهر را یکی از بهترین و ایمن ترین نیروگاه های دنیا دانست و گفت، بالاترین استانداردهای ایمنی در آن رعایت شده است. زیرا در زمان ساخت این نیروگاه با آژانس بین المللی انرژی اتمی در ارتباط بودیم و کنسرسیومی متشکل از ایران، روسیه و آژانس در خصوص مسائل ایمنی این نیروگاه به طور مستمر نظارت می کردند.

صالحی در پاسخ به سؤالی درباره همکاری مشترک ایران و روسیه در زمینه تولید سوخت هسته ای و ادعاهای غربی ها مبنی بر انتقال سوخت هسته ای ایران به خاک روسیه و کار بر روی آن در خاک آن کشور، گفت: اگر قرار بود ما جای دیگری، سوخت هسته ای مان را بسازیم یا مواد اولیه آن را به کشور دیگری منتقل کنیم، که این پیشنهاد از سال ها پیش بوده است. بلکه چالش ما این است و قرار است، تمام فرآیند سیکل سوخت را در داخل خاک جمهوری اسلامی ایران انجام دهیم و سوخت را در داخل کشور تولید کنیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان، درباره برخی اخبار منتشر شده مبنی بر درخواست عربستان برای دستیابی به امتیازاتی مشابه آنچه ایران براساس توافق نامه ژنو در صورت امضای آن به دست می آورد، گفت: ما خوشحال می شویم که هر کشور اسلامی یا هر کشور در حال توسعه دیگری، براساس حقوقی که در ان پی تی و در اساسنامه آژانس برای آن ها ترسیم شده است، از تمامی امکانات مذکور در این، سند حقوقی بین المللی استفاده کند. خواه این کشور عربستان سعودی یا امارات باشد، ما هیچ گونه نگرانی از این بابت نداریم.

صالحی افزود: کشورها در این زمینه حق دارند و ما پیشتاز و پرچمدار این امر هستیم و برای حقوق کشورهای در حال توسعه برای استفاده کامل از همه حقوق به رسمیت شناخته شده در ان پی تی و اساسنامه آژانس، مبارزه می کنیم. ما از ورود آن ها به عرصه فعالیت های صلح آمیز هسته ای استقبال می کنیم.

وی با اشاره به پیشنهاد کشورمان برای همکاری کشورهای حوزه خلیج فارس در زمینه هسته ای، گفت: در حال حاضر امارات در حال ساخت چهار نیروگاه است و سایر کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز برای ساخت نیروگاه های هسته ای در کشورهایشان اعلام آمادگی کرده اند. ما از همکاری با این کشورهای همسایه استقبال می کنیم و آماده ایم تا تجربیات بسیار ارزنده ای را که به دست آورده ایم در اختیار آن ها قرار دهیم و پیشنهاد کرده ایم تا مانند آمریکای لاتین یا آسیای جنوب شرقی، شورای مشترک انرژی هسته ای تشکیل دهیم و آماده ایم تا درباره مسائل ایمنی و امنیتی و علمی، تکنوژیکی شورایی مشترک تشکیل دهیم و از تجارب یکدیگر استفاده کنیم.

  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
وی تأکید کرد: ما سانتریفوژهای IR-4 و IR-6 و IR-8 نیز داریم که این IR-8 آخرین نسل سانتریفوژ است که قریب به 24 سو قدرت غنی سازی آن است.

 

توان بسیار خوبی هست , حدود 4 هزار تا از این دستگاه ها برای تامین سوخت یک نیروگاه کفایت میکنن.

حتی اگه روزی قصد ساخت سلاح هسته ای رو هم داشته باشیم با سرعت بیشتری میشه اینکارو انجام داد , برای همین احتمالا در توافق نهایی این فناوری رو سعی میکنن از دست ما خارج کنن!


دکتر صالحی با این حال گفت: ما به این سانتریفوژ گاز تزریق نکرده ایم و این کار نیز داوطلبانه است و تا زمانی که مذاکرات ادامه دارد، قرار نیست که به IR-8 گاز تزریق کنیم.

وی ادامه داد: ما این را به عنوان حسن نیت خودمان به طرف مقابل نشان می دهیم البته تست های مکانیکی در حال انجام شدن است و تست های متنوعی باید انجام گیرد ولی به سانتریفوژ IR-8 اکنون تا زمانی که مذاکرات ادامه دارد ما قصد تزریق گاز اکتیو یعنی یو اف 6 نداریم.

 

امان از این حسن نیت ها! حتی بخش تحقیقات ما رو هم تحت تاثیر قرار دادن!

  • Upvote 6

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

من به کلیت بحث کاری ندارم فقط میخوام بدونم اقتصاد ایران بر چه مبنایی 100 یا 200 میلیارد دلاره، این ارقام مربوط به چیه؟!

http://fa.wikipedia.org/wiki/فهرست_کشورها_بر_پایه_تولید_ناخالص_داخلی

 

البته آمار برای چند سال پیشه ولی مفهوم را میرسونه.

 

قابل ذکر است که میزان مقاومت یک ملت در مقابل فشارهای اقتصادی با هیچ آمار و فرمولی اقتصادی قابل محاسبه نیست و بیش از هرچیز در ارتباط با میزان سرمایه اجتماعی(مربوط به جامعه شناسی)  و درجه اتحاد ملی و روحیات آن ملت است.

ویرایش شده در توسط CHAF

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

مهم الان است فقط نمودارها را نگاه کنید ببینید چه بر سر روبل امده...

vptkqj9h4fd1k1stsdi9-1.png.
دیشب بانک مرکزی روس...سود بانکی7را به17 رساند....اثرش مثل این استامینوفنها فعلی بود اول صبح در نمودار نگاه کنید تیکی زده ارزش روبل بالا رفته و برگشت..
ارزش روبل که یک دلار35بود در گذشته الان رسیده یک دلار70
حالا فکر نکنید کسانیکه به احمدی یا بالاییها مشاوره کارشناسی میدهند کارشناس یا تحلیلگرند...همین ها که بالا گفته شده میدهند بالا ...روی همین حرفها و توهمات برنامه ریزی میشود شب 

محور محور وجود ندارد روسها دماغشان را نمی توانند بالا بکشند..عصر چاقو کشی گذشته است اکنون قدرت کشورها به تولید و ثروت شان است..روسها با سلاح اتم...میخواهند قلدری کنند شبیه این است درتهران نگاه کنی یک بچه 16ساله پورشه سوار است باباش میلیاردر است..و شرکتی دارد...یکی بیاید بگوید من این را می زنم چون قمه کشی اولم...یا چاقو کشی..یا بگوید بدن من بیست تا خالکوبی دارد...لذا من از او سرم...باید گفت نه خیر...این با ثروتش میتواند طرف را حبس کند یا وادارش کندب رای دوزار ابدارچی اش شود....این ازمایشات اتمی موشکی کره روس و......همین فکر پشتش است ولی .اینها مهم نیست مهم توان اقتصادی است ...روسها همین قمه و چاقو کشان هستند رفاه قدرت اقتصاد مردم اسکاندیناوی نیوزلند از روسیه بیشتر است با کاهش روبل زنهای روسی باید بروند پیش عربها روسپیگیری تا گذر زندگی فرزندانشان بکنند
ا
غرب هیچ نیازی به توافق نداشته ندارد...فقط کدخدای طرفین دعواست بیشتر دعوای اسرائیل عربستان و...با ایران...اقتصاد 100یا200میلیاردی ایران کوچکتر از ان است که اقتصاد15هزار میلیاردی امریکا را چالش بکشد...کما اینکه اقتصاد2هزار میلیارد روسیه که 7برابر قویتر زا ایران است براحتی فروریخته است....biggrin.gifفقط غرب بخاطر حمایت از اصلاحات یک لطفی به ایران کرد ...و این لطف بی حد مرز و بی حساب نخواهد بود...دیگر با این قمیت نفت که صبحکف575 هم را شکست...مشخص است چه کسی به توافق نیاز دارد

این‌ها حرف‌های کلیشه ایست،این که دیگه دوران  جنگ و زور گذشته،موشک و بمب فایده نداره،رفاه و اقتصاد حرف اول رو میزنه.....
نه این طور نیست،زور و قدرت همیشه حرف اول رو زده،میزنه و خواهد زد!!!!!!مثال شما هم موضوع عیت نداره،آن شخص پولدار از جانب حکومت و پلیس حمایت میشه و آن شخص قمه کش از جانب نهاد بالادستی حکومت کنترل میشه،اما  کدوم نهاد بالادستی در جهان وجود داره که بخواد گوش روسیه رو بگیره؟؟؟ درسته فاصله اقتصادی  قطعاً روی قدرت نظامی هم تاثیر میزاره در بلند مدت،اما در حال حاضر وضعیت روسیه طوریست که در صورت جنگ میتونه طومار تمام این کشور‌های اروپایی مثل همین کشور‌های اسکاندیناوی رو در هم بپیچونه،مگر اینکه آمریکا به صورت گسترده دخالت کنه آن هم نه‌ با این امکانات فعلی بلکه باید یک انتقال گسترده نیرو و تجهیزات به اروپا داشته باشه
ضمناً شما این عدد اقتصاد ۱۰۰ ۲۰۰ میلیاردی ایرانو از کجا آوردی

  • Upvote 2
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

من به کلیت بحث کاری ندارم فقط میخوام بدونم اقتصاد ایران بر چه مبنایی 100 یا 200 میلیارد دلاره، این ارقام مربوط به چیه؟!

کل بودجه عمومی دولت حدود 300 هزار میلیارد تومانه...که میشه 90 میلیارد دلار.....560هزار م...ماله شرکتا دولتی تا بتونن خدمات و استهلاک و باقیش که اندکهصرف سر مایه گذاری جدید بشه.................اگر کل اینا رو با هم جمع کنیم که البته باید عمومی رو حساب کرد ولی حالایلخی جمع کنیم ..میشه9000 هزاار  می.....یا 279 میل... دلار....و

            ۱۸

لی درستش همون عمومیه چون تو تمام دنیا عمومی اصله.............تو سال 2007 بهتر بودیمتولید ناخالص داخلی جهان ؛رتبه هجدهم برای ایران


43d7439e9f0e0fd9941e124c6b73014b.jpgصندوق بین المللی پول در گزارش اخیر خود کشورهای مختلف جهان را از لحاظ تولید ناخالص داخلی طبقه بندی کرده است. طبق این گزارش ایران از نظر بزرگی تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۰۷ میلادی هجدهمین کشور جهان بوده است. 
تولید ناخالص داخلی که ارزش کالاها و خدمات نهایی تولید شده در یک کشور است معیار مناسبی برای مقایسه بزرگی اقتصادی کشورهای مختلف محسوب می شود. برای محاسبه این معیار با اهمیت اقتصادی راههای مختلفی وجود دارد که یکی از آنها محاسبه بر مبنای برابری قدرت خرید ( ppp ) یا purchasing power parity است. در این روش که مناسب ترین روش برای مقایسه اقتصاد کشورها محسوب می شود قدرت خرید کشورهای مختلف با یکدیگر مقایسه می شود وتنها نرخ برابری ارز واحد سنجش نیست. 
برای تفهیم بهتر این روش به این مثال توجه کنید: فرض کنید در آمریکا خرید یک ساندویچ همبرگر ۳ دلار هزینه داشته باشد در حالیکه در کشوری مثل ایران برای خرید این ساندویچ باید ۴۰۰۰ تومان پرداخت شود.
در این صورت نرخ برابری پول ایران در برابر دلار با همین نسبت سنجیده می شود یعنی ۳ دلار معادل ۴ هزار تومان و با همین معیار نیز قیمت مابقی کالها سنجیده شده و در محاسبه تولید ناخالص داخلی لحاظ می شود. 
این در حالیست که نرخ برابری ارز در ایران حدود ۹۲۰ تومان است. با مقایسه این ارقام به راحتی تفاوت محاسبه تولید ناخالص داخلی بر مبنای نرخ رسمی برابری ارز و برابری قدرت خرید مشخص می شود. 
صندوق بین المللی پول در گزارش اخیر خود کشورهای مختلف جهان را از لحاظ تولید ناخالص داخلی طبقه بندی کرده است. طبق این گزارش ایران از نظر بزرگی تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۰۷ میلادی هجدهمین کشور جهان بوده است و تولید ناخالص داخلی این کشور بر مبنای برابری قدرت خرید معادل ۷۵۲ میلیارد و ۹۶۷ میلیون دلار آمریکا برآورد شده است. 
شایان ذکر است در این برآورد نرخ تورم ایران ۱۵درصد در نظر گرفته شده است زیرا این نرخ رقمی بود که در اواسط سال گذشته بانک مرکزی ایران اعلام کرد. با توجه به رشد قیمتها در سال جاری بدون شک تولید ناخالص داخلی ایران بر مبنی برابری قدرت خرید کمتر خواهد بود. 
محاسبه تولید ناخاصل داخلی کشورها ( مجموع ارزش کالاهای نهایی و خدمات تولید شده در کشور در طی یک سال ) با کمک برابری قدرت خرید می تواند تصویر روشن تری را به نمایش بگذارد زیرا در این روش هزینه واقعی زندگی در کشورهای مختلف و نرخ تورم نیز در محاسبه تولید ناخالص داخلی لحاظ می شود در حالیکه در روشهای دیگر تنها تغییرات نرخ برابری ارزی در این محاسبه موثر است. 
طبق این گزارش تولید ناخالص داخلی اتحادیه اروپا ۲۲ درصد و امریکا ۲۰ درصد از تولید ناخالص داخلی جهان را تشکیل داده است.
طبق این طبقه بندی کشورهای آمریکا، چین، ژاپن، هند و آلمان پنج کشوری هستند که بیشترین تولید ناخالص داخلی را دارند. مجموع تولید ناخالص داخلی این کشورها در سال ۲۰۰۷ میلادی برابر با ۳۰ تریلیارد و ۹۲۳ میلیارد و ۲۳۰ میلیون دلار آمریکا بود و ۴۷ درصد از تولید ناخالص داخلی جهان را به خود اختصاص می داد. 
در این جدول دومین اقتصاد بزرگ جهان کشور چین است ولی بزرگی اقتصادش معادل ۵۰ درصد از اقتصاد آمریکا است و همین مساله تبدیل شدن اقتصاد چین به یک ابر اقتصاد جهان را به آینده ای نسبتا دور موکول کرده است.
آخرین اقتصاد جهان از نظر تولید ناخالص داخلی کشور میانمار است که درگیریهای سالهای اخیر نیز به تضعیف اقتصاد ان دامن زده است. 
رتبه در جهان/ نام کشور/ تولید ناخاصل داخلی (PPP) واحد میلیون دلار 
جهان / ۶۴۹۰۳۲۶۳ 
اتحادیه اروپا / ۱۴۷۱۲۳۶۹ 
۱ / ایالات متحده امریکا / ۱۳۸۴۳۸۲۵ 
۲ / چین/ ۶۹۹۱۰۳۶ 
۳ / ژاپن / ۴۲۸۹۸۰۹ 
۴ / هند / ۲۹۸۸۸۶۷ 
۵ / المان/ ۲۸۰۹۶۹۳ 
۶ / انگلیس / ۲۱۳۷۴۲۱ 
۷ / روسیه / ۲۰۸۷۸۱۵ 
۸ / فرانسه / ۲۰۴۶۸۹۹ 
۹ / برزیل / ۱۸۳۵۶۴۲ 
۱۰ / ایتالیا / ۱۷۸۶۴۲۹ 
۱۱ / اسپانیا/ ۱۳۵۱۶۰۸ 
۱۲/ مکزیک / ۱۳۴۶۰۰۹ 
۱۳/ کانادا/ ۱۲۶۵۸۳۸ 
۱۴/ کره جنوبی/ ۱۲۰۰۸۷۹ 
۱۵/ ترکیه / ۸۸۷۹۶۴ 
۱۶/ اندونزی/ ۸۳۷۷۹۱ 
۱۷/ استرالیا/ ۷۶۰۸۱۲ 
۱۸/ ایران/ ۷۵۲۹۶۷ 
۱۹/ تایوان/ ۶۹۵۳۸۸ 
۲۰/ هلند / ۶۳۹۵۱۲ 
۲۱ / لهستان/ ۶۲۰۸۶۸ 
۲۲ / عربستان سعودی/ ۵۶۴۵۶۱ 
۲۳ / ارژانتین /۵۲۳۷۳۹ 
۲۴ / تایلند /۵۱۹۳۶۲ 
۲۵/ افریقای جنوبی/ ۴۶۷۰۸۹ 
۲۶/ پاکستان/ ۴۰۹۹۵۸ 
۲۷ / مصر/ ۴۰۳۹۶۱ 
۲۸/ بلژیک / ۳۷۵۹۹۳ 
۲۹/ مالزی / ۳۵۷۳۹۱ 
۳۰ / سوید/ ۳۳۴۶۴۱ 
۳۱/ ونزویلا/ ۳۳۴۵۷۵ 
۳۲/ یونان / ۳۲۴۶۱۶ 
۳۳/ اوکراین/ ۳۲۰۱۲۶ 
۳۴/ کلمبیا/ ۳۱۹۵۲۲ 
۳۵/ اتریش ۳۱۷۸۰۷ 
۳۶ / سوییس/ ۳۰۰۱۸۶ 

 

 
  • Upvote 2
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

خوب گفتی متاسفانه تو این سایت پست درست حسابی زیاد گیر نمی اد بخونی... حالا من یاد حرفهای رستم قاسمی افتادم که می خواست با بیرون کشیدن نفت ایران از بازار پیش دستی کنه یه شوک به اقتصاد اروپا وارد کنه :laughing:  این حرف یه وزیر بود اونم وزیر نفت!!!. حالا قیمت نفت هم که داره میشه 50 دلار. آدم نمی دونه چی بگه والا!!! احساس میکنم تو این مملکت هر چی حرف احمقانه تر بزنی احتمال قبول کردنش بیشتره!!! icon_eek

اتفاقاً شوک به اروپا تا حدودی وارد شد.من اروپا اوایل سال ۲۰۱۲ بودم...قیمت‌های بنزین و انرژی به شدت بالا رفت،و این همزمان شده بود با رکود اقتصادی،بیکاری بالا(اسپانیا و یونان نزدیک ۲۵ درصد!!!!!) و کاهش قدرت خرید و کاهش مصرف و این طرح  تحریم‌های متقابل ایران تبدیل به بحث روز محافل اقتصادی اروپای شده بود...و همین تهدید ایران این وضعیت رو به وجود آورد.قرار بود ایران صادرات نفت به اروپا رو یک طرفه قطع کنه و همزمان تحرکاتی در خلیج فارس برای افزایش تنش و به طبع بالا بردن بیشتر قیمت نفت انجام بده،اما با نامه نگاری اوباما برای ایران مواجه شدیم،و بعد از آن ایران فتیله رو آورد پایین....مدت‌ها بعد رهبری به آن نامه اوباما اشاره کردند و گفتند که آنجا یک سری تضمین‌هایی‌ از طرف آمریکا داده شده بود که بعد به آنها پایبند نبودند،پس دوباره یک سری مسئولین ساده اندیش فکر کردند که اگه کوتاه بیائیم بهتره،که البته منجر به افتضاح اقتصادی نیمه آخر ۲۰۱۲ و نیمه اول ۲۰۱۳ شد...

  • Upvote 3

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

http://fa.wikipedia.org/wiki/فهرست_کشورها_بر_پایه_تولید_ناخالص_داخلی

البته آمار برای چند سال پیشه ولی مفهوم را میرسونه.

قابل ذکر است که میزان مقاومت یک ملت در مقابل فشارهای اقتصادی با هیچ آمار و فرمولی اقتصادی قابل محاسبه نیست و بیش از هرچیز در ارتباط با میزان سرمایه اجتماعی(مربوط به جامعه شناسی) و درجه اتحاد ملی و روحیات آن ملت است.

نه دوست عزیز این لیست خیلی قدیمیه و رسا نیست، برای اندازه گیری قدرت اقتصادی و رضایتمندی و ... استفاده از ppp:

http://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)

و همچنین gdp nominal رایج هست:

http://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)

متوسط نومینال چهار مرجع رو هم در نظر بگیرید کلی تفاوت با اون 100 و 200 دوستان وجود داره.

در ضمن در مورد اقتصادی مثل ایران شاخص قدرت خرید گویا تر هست. مثلا بنزین قیمتش 700 و 1000 ت هست حالا بلکه ما بخوایم بدیم 100 ت بالاخره این یک لیتر بنزین هست یا نه؟! چرا نباید در شاخصهای اقتصادی تاثیر یک لیتر بنزین رو داشته باشه و نه مثلا یک لیوان آب حوض؟!

__________

جناب میثم یک سری به لینکهای این پست بزن. ویرایش شده در توسط GRIPEN
  • Upvote 2
  • Downvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

اینم ماله 2013....

سقوط ۹ پله‌ای ایران در رده‌بندی بزرگترین اقتصادهای جهان
اقتصاد > اقتصاد کلان - تسنیم نوشت:
 

صندوق بین المللی پول جدیدترین برآورد خود از میزان تولید ناخالص داخلی 188 کشور جهان را منتشر کرده است که بر اساس آن اقتصاد ایران با افت 160 میلیارد دلاری تولید ناخالص داخلی خود در سال 2013 مواجه خواهد شد. 

این نهاد بین المللی میزان تولید ناخالص داخلی ایران بر اساس قیمت های جاری در سال 2012 را 548 میلیارد دلار اعلام و پیش بینی کرده است این رقم در سال جاری میلادی که کمتر از سه ماه به پایان آن باقی مانده است به 388 میلیارد دلار کاهش یابد.

بر اساس این گزارش افت شدید تولید ناخالص داخلی ایران باعث سقوط 9 پله ای ایران در رده بندی بزرگترین اقتصادهای جهان خواهد شد و ایران که در سال 2012 در رده 21 از این نظر قرار داشت در سال جاری میلادی به رتبه 30 سقوط خواهد کرد. 

 برآوردهای صندوق بین المللی پول نشان می دهد کشورهای امارات،‌ تایلند، استرالیا، آرژانتین، تایوان، بلژیک، لهستان، نروژ و سوئد در رده بندی بزرگترین اقتصادهای جهان در سال 2013 ایران را پشت سر می گذارند و در رتبه های بالاتری از ایران قرار می گیرند. 

امارات که در سال 2012 سی امین اقتصاد بزرگ دنیا شناخته می شد در سال جاری به رتبه 29 ارتقاء پیدا می کند. تولید ناخالص داخلی این کشور در این سال 389 میلیارد دلار پیش بینی شده است.

بر اساس پیش بینی صندوق بین المللی پول آمریکا با تولید ناخالص داخلی 16.7 تریلیون دلاری همچنان بزرگترین اقتصاد دنیا در سال 2013 خواهد بود. چین با 8.93 تریلیون دلار و ژاپن با 5 تریلیون دلار به ترتیب رتبه های دوم و سوم را از این نظر به خود اختصاص خواهند داد. 

آلمان، فرانسه، انگلیس، برزیل، روسیه، ایتالیا، و کانادا نیز به ترتیب رتبه های چهارم تا دهم بزرگترین اقتصادهای دنیا در سال 2013 را به خود اختصاص می دهند. 

کشور جزیره ای توالو با تولید ناخالص داخلی 38 میلیون دلاری در سال 2013 کوچکترین اقتصاد دنیا در این سال شناخته شده است.

3131

 

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
^^ در همون لینک آمار IMF در مورد اقتصاد ایران هست، اگر لینکها رو دنبال کنید به سایت اصلی و ریز آمار هم دسترسی خواهید داشت. به عبارت دیگه نظرات صندوق بین المللی پول رو از زبان خودش بشنوید و نه تسنیم.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

 

کل بودجه عمومی دولت حدود 300 هزار میلیارد تومانه...که میشه 90 میلیارد دلار.....560هزار م...ماله شرکتا دولتی تا بتونن خدمات و استهلاک و باقیش که اندکهصرف سر مایه گذاری جدید بشه.................اگر کل اینا رو با هم جمع کنیم که البته باید عمومی رو حساب کرد ولی حالایلخی جمع کنیم ..میشه9000 هزاار  می.....یا 279 میل... دلار....و

            ۱۸

لی درستش همون عمومیه چون تو تمام دنیا عمومی اصله.............تو سال 2007 بهتر بودیمتولید ناخالص داخلی جهان ؛رتبه هجدهم برای ایران


43d7439e9f0e0fd9941e124c6b73014b.jpgصندوق بین المللی پول در گزارش اخیر خود کشورهای مختلف جهان را از لحاظ تولید ناخالص داخلی طبقه بندی کرده است. طبق این گزارش ایران از نظر بزرگی تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۰۷ میلادی هجدهمین کشور جهان بوده است. 
تولید ناخالص داخلی که ارزش کالاها و خدمات نهایی تولید شده در یک کشور است معیار مناسبی برای مقایسه بزرگی اقتصادی کشورهای مختلف محسوب می شود. برای محاسبه این معیار با اهمیت اقتصادی راههای مختلفی وجود دارد که یکی از آنها محاسبه بر مبنای برابری قدرت خرید ( ppp ) یا purchasing power parity است. در این روش که مناسب ترین روش برای مقایسه اقتصاد کشورها محسوب می شود قدرت خرید کشورهای مختلف با یکدیگر مقایسه می شود وتنها نرخ برابری ارز واحد سنجش نیست. 
برای تفهیم بهتر این روش به این مثال توجه کنید: فرض کنید در آمریکا خرید یک ساندویچ همبرگر ۳ دلار هزینه داشته باشد در حالیکه در کشوری مثل ایران برای خرید این ساندویچ باید ۴۰۰۰ تومان پرداخت شود.
در این صورت نرخ برابری پول ایران در برابر دلار با همین نسبت سنجیده می شود یعنی ۳ دلار معادل ۴ هزار تومان و با همین معیار نیز قیمت مابقی کالها سنجیده شده و در محاسبه تولید ناخالص داخلی لحاظ می شود. 
این در حالیست که نرخ برابری ارز در ایران حدود ۹۲۰ تومان است. با مقایسه این ارقام به راحتی تفاوت محاسبه تولید ناخالص داخلی بر مبنای نرخ رسمی برابری ارز و برابری قدرت خرید مشخص می شود. 
صندوق بین المللی پول در گزارش اخیر خود کشورهای مختلف جهان را از لحاظ تولید ناخالص داخلی طبقه بندی کرده است. طبق این گزارش ایران از نظر بزرگی تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۰۷ میلادی هجدهمین کشور جهان بوده است و تولید ناخالص داخلی این کشور بر مبنای برابری قدرت خرید معادل ۷۵۲ میلیارد و ۹۶۷ میلیون دلار آمریکا برآورد شده است. 
شایان ذکر است در این برآورد نرخ تورم ایران ۱۵درصد در نظر گرفته شده است زیرا این نرخ رقمی بود که در اواسط سال گذشته بانک مرکزی ایران اعلام کرد. با توجه به رشد قیمتها در سال جاری بدون شک تولید ناخالص داخلی ایران بر مبنی برابری قدرت خرید کمتر خواهد بود. 
محاسبه تولید ناخاصل داخلی کشورها ( مجموع ارزش کالاهای نهایی و خدمات تولید شده در کشور در طی یک سال ) با کمک برابری قدرت خرید می تواند تصویر روشن تری را به نمایش بگذارد زیرا در این روش هزینه واقعی زندگی در کشورهای مختلف و نرخ تورم نیز در محاسبه تولید ناخالص داخلی لحاظ می شود در حالیکه در روشهای دیگر تنها تغییرات نرخ برابری ارزی در این محاسبه موثر است. 
طبق این گزارش تولید ناخالص داخلی اتحادیه اروپا ۲۲ درصد و امریکا ۲۰ درصد از تولید ناخالص داخلی جهان را تشکیل داده است.
طبق این طبقه بندی کشورهای آمریکا، چین، ژاپن، هند و آلمان پنج کشوری هستند که بیشترین تولید ناخالص داخلی را دارند. مجموع تولید ناخالص داخلی این کشورها در سال ۲۰۰۷ میلادی برابر با ۳۰ تریلیارد و ۹۲۳ میلیارد و ۲۳۰ میلیون دلار آمریکا بود و ۴۷ درصد از تولید ناخالص داخلی جهان را به خود اختصاص می داد. 
در این جدول دومین اقتصاد بزرگ جهان کشور چین است ولی بزرگی اقتصادش معادل ۵۰ درصد از اقتصاد آمریکا است و همین مساله تبدیل شدن اقتصاد چین به یک ابر اقتصاد جهان را به آینده ای نسبتا دور موکول کرده است.
آخرین اقتصاد جهان از نظر تولید ناخالص داخلی کشور میانمار است که درگیریهای سالهای اخیر نیز به تضعیف اقتصاد ان دامن زده است. 
رتبه در جهان/ نام کشور/ تولید ناخاصل داخلی (PPP) واحد میلیون دلار 
جهان / ۶۴۹۰۳۲۶۳ 
اتحادیه اروپا / ۱۴۷۱۲۳۶۹ 
۱ / ایالات متحده امریکا / ۱۳۸۴۳۸۲۵ 
۲ / چین/ ۶۹۹۱۰۳۶ 
۳ / ژاپن / ۴۲۸۹۸۰۹ 
۴ / هند / ۲۹۸۸۸۶۷ 
۵ / المان/ ۲۸۰۹۶۹۳ 
۶ / انگلیس / ۲۱۳۷۴۲۱ 
۷ / روسیه / ۲۰۸۷۸۱۵ 
۸ / فرانسه / ۲۰۴۶۸۹۹ 
۹ / برزیل / ۱۸۳۵۶۴۲ 
۱۰ / ایتالیا / ۱۷۸۶۴۲۹ 
۱۱ / اسپانیا/ ۱۳۵۱۶۰۸ 
۱۲/ مکزیک / ۱۳۴۶۰۰۹ 
۱۳/ کانادا/ ۱۲۶۵۸۳۸ 
۱۴/ کره جنوبی/ ۱۲۰۰۸۷۹ 
۱۵/ ترکیه / ۸۸۷۹۶۴ 
۱۶/ اندونزی/ ۸۳۷۷۹۱ 
۱۷/ استرالیا/ ۷۶۰۸۱۲ 
۱۸/ ایران/ ۷۵۲۹۶۷ 
۱۹/ تایوان/ ۶۹۵۳۸۸ 
۲۰/ هلند / ۶۳۹۵۱۲ 
۲۱ / لهستان/ ۶۲۰۸۶۸ 
۲۲ / عربستان سعودی/ ۵۶۴۵۶۱ 
۲۳ / ارژانتین /۵۲۳۷۳۹ 
۲۴ / تایلند /۵۱۹۳۶۲ 
۲۵/ افریقای جنوبی/ ۴۶۷۰۸۹ 
۲۶/ پاکستان/ ۴۰۹۹۵۸ 
۲۷ / مصر/ ۴۰۳۹۶۱ 
۲۸/ بلژیک / ۳۷۵۹۹۳ 
۲۹/ مالزی / ۳۵۷۳۹۱ 
۳۰ / سوید/ ۳۳۴۶۴۱ 
۳۱/ ونزویلا/ ۳۳۴۵۷۵ 
۳۲/ یونان / ۳۲۴۶۱۶ 
۳۳/ اوکراین/ ۳۲۰۱۲۶ 
۳۴/ کلمبیا/ ۳۱۹۵۲۲ 
۳۵/ اتریش ۳۱۷۸۰۷ 
۳۶ / سوییس/ ۳۰۰۱۸۶ 

 

 

 

خوب اینجا شما مقاله خوبی قرار دادین،که رتبه بندی و حجم اقتصادی کشور‌ها رو بر مبنای تولید ناخالص داخلی‌ احتساب کرده.حالا خودتان قبل از این مقاله آمدین و بودجه رو بررسی کردین که اصلا ربطی‌ به حجم اقتصادی کشور‌ها نداره!!!!!!اتفاقا بودجه بالا نشانه اقتصاد قوی نیست لزوماً، بلکه میتونه نشانه اقتصاد دولتی باشه،و هیچ جای دنیا قدرت اقتصادی یک کشور رو از روی بودجه حساب نمیکنند.
پس این ۱۰۰ ۲۰۰ میلیارد دلاری که گفتین درست نبوده.
در ارتباط با تولید ناخالص داخلی‌ ایران هم اگر مبنا رو بر ارزش اسمی آن در نظر بگیریم میشه کمی‌ بیش از ۴۰۰ میلیارد دلار،اما اگر مبنا رو بر اساس ارزش واقعی‌ آن یعنی‌ برابری قدرت خرید حساب کنیم،که درستشم اینه بر اساس مقاله‌ای که شما هم گذاشتین، میشه بیش از هزار و دویست میلیارد دلار
http://www.imf.org/external/pubs/ft/weo/2014/02/weodata/weorept.aspx?pr.x=93&pr.y=14&sy=2012&ey=2019&scsm=1&ssd=1&sort=country&ds=.&br=1&c=512%2C668%2C914%2C672%2C612%2C946%2C614%2C137%2C311%2C962%2C213%2C674%2C911%2C676%2C193%2C548%2C122%2C556%2C912%2C678%2C313%2C181%2C419%2C867%2C513%2C682%2C316%2C684%2C913%2C273%2C124%2C868%2C339%2C921%2C638%2C948%2C514%2C943%2C218%2C686%2C963%2C688%2C616%2C518%2C223%2C728%2C516%2C558%2C918%2C138%2C748%2C196%2C618%2C278%2C624%2C692%2C522%2C694%2C622%2C142%2C156%2C449%2C626%2C564%2C628%2C565%2C228%2C283%2C924%2C853%2C233%2C288%2C632%2C293%2C636%2C566%2C634%2C964%2C238%2C182%2C662%2C453%2C960%2C968%2C423%2C922%2C935%2C714%2C128%2C862%2C611%2C135%2C321%2C716%2C243%2C456%2C248%2C722%2C469%2C942%2C253%2C718%2C642%2C724%2C643%2C576%2C939%2C936%2C644%2C961%2C819%2C813%2C172%2C199%2C132%2C733%2C646%2C184%2C648%2C524%2C915%2C361%2C134%2C362%2C652%2C364%2C174%2C732%2C328%2C366%2C258%2C734%2C656%2C144%2C654%2C146%2C336%2C463%2C263%2C528%2C268%2C923%2C532%2C738%2C944%2C578%2C176%2C537%2C534%2C742%2C536%2C866%2C429%2C369%2C433%2C744%2C178%2C186%2C436%2C925%2C136%2C869%2C343%2C746%2C158%2C926%2C439%2C466%2C916%2C112%2C664%2C111%2C826%2C298%2C542%2C927%2C967%2C846%2C443%2C299%2C917%2C582%2C544%2C474%2C941%2C754%2C446%2C698%2C666&s=NGDP_R%2CPPPGDP&grp=0&a=

پس باز سوال اینه که ۱۰۰ ۲۰۰ میلیارد دلار رو بر چه مبنایی بین کردین؟؟؟

  • Upvote 3

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

نه دوست عزیز این لیست خیلی قدیمیه و رسا نیست، برای اندازه گیری قدرت اقتصادی و رضایتمندی و ... استفاده از ppp:

http://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)

و همچنین gdp nominal رایج هست:

http://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)

متوسط نومینال چهار مرجع رو هم در نظر بگیرید کلی تفاوت با اون 100 و 200 دوستان وجود داره.

در ضمن در مورد اقتصادی مثل ایران شاخص قدرت خرید گویا تر هست. مثلا بنزین قیمتش 700 و 1000 ت هست حالا بلکه ما بخوایم بدیم 100 ت بالاخره این یک لیتر بنزین هست یا نه؟! چرا نباید در شاخصهای اقتصادی تاثیر یک لیتر بنزین رو داشته باشه و نه مثلا یک لیوان آب حوض؟!

__________

 قیجناب میثم یک سری به لینکهای این پست بزن.

اینترنتم جواب نداد وگرنه میخاستم بزارم....شما تمام امارها از 2007 به بعد نشان دهندهبدتر شدن وضعیت است...فاصله عددی دلاری را تو جدول خودتون مقایسه کنید....رشد شتابان سایر کشورها در مقابل رشد لاک پشتی ما مشخصه....

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

دوستان این آمار صندوق بین المللی پول مربوط به سال ۲۰۱۴،شامل تولید ناخالص داخلی‌   اسمی و واقعی‌(برابری قدرت خرید)
اسمی ایران بیش از ۴۰۰ میلیارد دلار،واقعی‌ بیش از هزار و ۲۰۰ میلیارد دلار

http://www.imf.org/external/pubs/ft/weo/2014/02/weodata/weorept.aspx?pr.x=80&pr.y=16&sy=2012&ey=2019&scsm=1&ssd=1&sort=country&ds=.&br=1&c=512%2C668%2C914%2C672%2C612%2C946%2C614%2C137%2C311%2C962%2C213%2C674%2C911%2C676%2C193%2C548%2C122%2C556%2C912%2C678%2C313%2C181%2C419%2C867%2C513%2C682%2C316%2C684%2C913%2C273%2C124%2C868%2C339%2C921%2C638%2C948%2C514%2C943%2C218%2C686%2C963%2C688%2C616%2C518%2C223%2C728%2C516%2C558%2C918%2C138%2C748%2C196%2C618%2C278%2C624%2C692%2C522%2C694%2C622%2C142%2C156%2C449%2C626%2C564%2C628%2C565%2C228%2C283%2C924%2C853%2C233%2C288%2C632%2C293%2C636%2C566%2C634%2C964%2C238%2C182%2C662%2C453%2C960%2C968%2C423%2C922%2C935%2C714%2C128%2C862%2C611%2C135%2C321%2C716%2C243%2C456%2C248%2C722%2C469%2C942%2C253%2C718%2C642%2C724%2C643%2C576%2C939%2C936%2C644%2C961%2C819%2C813%2C172%2C199%2C132%2C733%2C646%2C184%2C648%2C524%2C915%2C361%2C134%2C362%2C652%2C364%2C174%2C732%2C328%2C366%2C258%2C734%2C656%2C144%2C654%2C146%2C336%2C463%2C263%2C528%2C268%2C923%2C532%2C738%2C944%2C578%2C176%2C537%2C534%2C742%2C536%2C866%2C429%2C369%2C433%2C744%2C178%2C186%2C436%2C925%2C136%2C869%2C343%2C746%2C158%2C926%2C439%2C466%2C916%2C112%2C664%2C111%2C826%2C298%2C542%2C927%2C967%2C846%2C443%2C299%2C917%2C582%2C544%2C474%2C941%2C754%2C446%2C698%2C666&s=NGDPD%2CPPPGDP&grp=0&a=

  • Upvote 3

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

اینترنتم جواب نداد وگرنه میخاستم بزارم....شما تمام امارها از 2007 به بعد نشان دهندهبدتر شدن وضعیت است...فاصله عددی دلاری را تو جدول خودتون مقایسه کنید....رشد شتابان سایر کشورها در مقابل رشد لاک پشتی ما مشخصه....


دوست عزیز رشد اقتصادی یک بحث دیگس، بحث اصلی بر سر اون 100 و 200 بود که اگه 188 تسنیم رو ازش کم کنیم از اقتصاد هیچی باقی نمیمونه که هیچ کلی هم به زندگی بدهکار میشیم.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

گزارش ویژه
روایت گاردین از اختلاف های اصلی در مذاکرات وین
مهم ترین اختلاف میان ایران و 1+5 در مذاکرات وین این بوده که ایران خواستار آن بود که غرب غنی سازی صنعتی آن را پس از طی یک دوره زمانی معین صریحا به رسمیت بشناسد.

 

ایران هسته ای- روزنامه انگلیسی گاردین می گوید مهم ترین اختلاف میان ایران و 1+5 در مذاکرات وین این بوده که ایران خواستار آن بود که غرب غنی سازی صنعتی آن را پس از طی یک دوره زمانی معین صریحا به رسمیت بشناسد.

متن کامل مقاله روزنامه گاردین که به قلم جویان بورگر نوشته و روز سه شنبه 25 آذر 1393 (16 دسامبر 2014) منتشر شده، در ادامه می آید.

متن اصلی این مقاله را اینجا ببنید.

***

مذاکرات هسته‌ای ایران، با ملاقات دوجانبه میان آمریکا و ایران،‌ وارد اولین وقت اضافه‌ی خود شد. دیپلمات‌های دو طرف، پس از نه ماه مذاکرات و درپی ناتوانی از دستیابی به توافق جامع در سررسید 24 نوامبر، بار دیگر در ژنو پشت میز مذاکره نشستند تا پویایی روند تلاش‌ها برای دستیابی به توافق هسته‌ای (جامع) را حفظ کنند.

ضرب الاجل این مذاکرات تا اول ژوییه 2015 میلادی تمدید شده است، و هدف اصلیِ آن دستیابی به چارچوبِ اصلی توافقنامه تا اول مارس است. اکنون تلاش‌ها برای دستیابی به اهداف تعیین شده در سررسیدهای تعیین شده، سرعت گرفته است. این در حالی است که کنگره جدید آمریکا با حالتی تهاجمی وارد معرکه خواهد شد، زیرا کنگره جدید آمریکا که در هفته‌ی اول ماه ژانویه 2015 میلادی برای اولین بار تشکیل می‌شود، تحت کنترل اکثریت جمهوریخواهان در هر دو مجلس سنا و نمایندگان این کشور خواهد بود.

حالت احساسیِ حاکم بر این مذاکرات، جدّی اما کمی غم‌افزا است، این در حالی است که پیش از این، امیدها در مذاکرات قبلی وین با حضور جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا برای دیدارِ رو در رو با محمدجواد ظریف، همتای ایرانی خود، و سایر وزرای خارجه کشورهای قدرتمند جهان که در این مذاکرات شرکت داشتند، بسیار امیدوارکننده بود.

ما هم اکنون از نوع و اندازه‌ی موانعی که از امضای توافق جامع در 24 نوامبر جلوگیری کرد، کم و بیش آگاه شده‌ایم. در آن زمان، تصور می شد که دو مانع اصلی بر سر راه امضای توافق جامع وجود داشته باشد: اول این که تعداد سانتریفیوژها و ظرفیت غنی‌سازی اورانیومِ ایران باید چقدر باشد و دوم این که سرعت برداشته شدن تحریم‌های ایران باید چه مقدار باشد.

این در حالی است که اکنون معلوم شده است که خطوط قرمزِ دقیقی که در مذاکرات 24 نوامبر مانع امضای توافق جامع شده بود، عبارت بودند از این‌که ایران این شرط را الزامی می‌دانست که اصلِ حق غنی‌سازی ایران در مقیاس صنعتی پذیرفته شود. ایران حتی حاضر بود طی چند سال معدودِ آتی، محدودیت‌هایی بر برنامه‌ی غنی‌سازیِ خود را بپذیرد، اما به شرط آن که اصلِ یاد شده و حق غنی‌سازی ایران، به صورت اصولی و رسمی، پذیرفته شود. تهران هچنین مصرّ بود که هیچ اقدام غیرقابل برگشت یا تقریباً غیرقابل برگشت مانند برچیدن کارخانه‌ها یا زیرساخت‌های هسته‌ای انجام ندهد، مگر این‌که در ازای آن و به اندازه‌ی هم ارزِ آن، تحریم‌های ایران به طور کامل لغو شود.

از سوی دیگر، موضع آمریکا این بود که ساختار کلی تحریم‌ها باید سرِجایِ خود باقی بماند و ظرفیت غنی‌سازی ایران نیز باید صرفاً در راستای نیاز این کشور به تولید انرژی، محدود بماند.

این شکافی بسیار گسترده است که جمع کردن آن کاری ساده نیست. این دور از مذاکرات بی‌سروصدا و بدون حضور جان کری و محمدجواد ظریف یا هیچیک از سایر وزرای خارجه‌ی دیگر کشورهای شرکت‌کننده در این مذاکرات، آغاز شده است. وندی شرمن رهبریت تیم مذاکره‌کننده آمریکایی را برعهده دارد. این در حالی است که رهبریت هیأت مذاکره کننده ایرانی با عباس عراقچی و مجید تخت ‌روانچی، دو تن از معاونان وزیر امور خارجه ایران، است.

مهم‌تر از افرادِ آغازکننده این مذاکرات،‌ روش گفتگوها است. این بار، مذاکرات به سرعت و در مؤثرترین شکلِ خود آغاز شده است که همان ملاقات مستقیم و دو جانبه میان مسئولان آمریکایی و ایرانی، بدون نیاز به حضور کاترین اشتون، بوده است. این در حالی است که پیش از این، مذاکرات به صورت سه جانبه با حضور اشتون یا معاون وی برگزار می شد، تا پنج کشور دیگرِ عضو گروه 1+5 در جریان دقیق مفاد مذاکرات انجام شده میان آمریکا و ایران در خلال گفتگوهای دوجانبه، قرار گیرند.

گروه بین‌المللی بحران در بررسی همه‌جانبه از گفتگوهای هسته‌ای ایران طی گزارشی با عنوان «گفتگوهای هسته‌ای ایران: مه فرونشست» آورده است که این یکی از میانبرهای ضروریِ شیوه کاری بود که در پایان گفتگوهای وین برسر آن توافق حاصل شد که در صورت لزوم، گفتگوهای دو جانبه میان آمریکا و ایران برگزار شود.

در گزارش گروه بین‌المللی بحران همچنین آمده است که یکی دیگر از تغییرات شیوه کاری که در گفتگوهای وین ایجاد شده است این بود که تصمیم اشتباهِ «رسیدگیِ همزمان و مشترک به مسائل سیاسی و فنی» معکوس شود و دیگر به این نحوه عمل نشود. اطلاعات فنی بسیار زیاد و همچنین انواع مختلف پیش‌نویس‌های توافق نهایی هم اکنون تهیه شده است. آنچه باقی می‌ماند این است که طرفین بتوانند با تلاش‌ها کوششِ سخت، روند مصالحه و سازش سیاسی با یکدیگر را به سامان برسانند. این همان چیزی است که هم‌اکنون روی میزمذاکرات در ژنو قرار دارد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

. تهران هچنین مصرّ بود که هیچ اقدام غیرقابل برگشت یا تقریباً غیرقابل برگشت مانند برچیدن کارخانه‌ها یا زیرساخت‌های هسته‌ای انجام ندهد، مگر این‌که در ازای آن و به اندازه‌ی هم ارزِ آن، تحریم‌های ایران به طور کامل لغو شود

 

 

 

 

یا خبرگزاری چرت نوشته یا دارن باج اساسی می دن که تحریم ها برداشته بشه . و یک نکته اساسی در این بین اینه که ما پای هر توافقی رو امضا کنیم بعدا به هیچ عنوان حتی در مورد نقض توافق از طرف مقابل نمی تونیم بزنیم زیرش و اگر حتی بتونیم ازشون در بریم هزینش خیلی سنگینه ولی اونا راحت تحریم می کنند و میگن این جز توافق نبوده و الی اخر .... کلا وارد یه سیکل معیوب شدیم و اونچیزی که رئیس جمهور می گه که برد برد فقط یه جکه و بردش فقط مال طرف غربیه و این وسط فقط کلی تعهدات سنگین میفته گردنمون .

ویرایش شده در توسط bigbang
  • Upvote 5
  • Downvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
مهمان
این موضوع نسبت به پاسخ بیشتر بسته شده است.

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.