DR_CHAMRAN

" توافق هسته ای " ، جزییات ، آینده (1)

Recommended Posts

دبیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی گزارشی درباره وضعیت برنامه هسته ای ایران در ارتباط با طرح مشترک اقدام منتشر کرد.

به نقل از پایگاه اینترنتی آژانس بین المللی انرژی اتمی متن این گزارش بدین شرح است:

 

1- درست مثل گزارش GOV/2014/2 این گزارش هم اطلاعاتی در زمینه موقعیت برنامه هسته ای جمهوری اسلامی ایران در رابطه با« اقدامات داوطلبانه» که ایران قبول کرده به عنوان بخشی از طرح مشترک اقدام طبق توافق 24 نوامبر 2013 بین ایران و گروه پنج بعلاوه یک انجام دهد ارائه می کند.

طرح مشترک اقدام از بیستم ژانویه 2014 به مورد اجرا گذاشته شد و در ابتدا زمان آن 6 ماه تعیین شده بود.
در 24 ژوئیه 2014 این توافق تا 24 نوامبر 2014 تمدید شد و در 24 نوامبر 2014 بار دیگر تا 30 ژوئن 2015 تمدید شد.

 

2- آژانس تائید می کند که ایران از بیستم ژانویه 2014:

- در هیچکدام از تاسیسات اعلام شده اش اورانیوم را بیشتر از پنج درصد غنی سازی نکرده است.
- آبشارها را در هیچ یک از تاسیسات اعلام شده راه اندازی نکرده است.
- کار رقیق سازی را انجام داده

- سطح غنی سازی را به بیشتر از پنج درصد افزایش نداده و 108.4 کیلوگرم از اورانیوم 235 بیست درصدی را به پنج درصد رقیق کرده است.
- صد کیلوگرم از یو اف شش بیست درصد غنی شده را وارد روند تبدیل به سوخت برای تبدیل شدن به اکسید اورانیوم کرده است.
- هیچ فعالیتی برای تبدیل مجدد اکسید اورانیوم به یو اف شش نداشته است.
- هیچ فعالیت بیشتری در تاسیسات غنی سازی سوخت، تاسیسات فردو یا راکتور اراک از جمله تولید و آزمایش سوخت برای راکتور IR-40 نداشته است.
- پرسشنامه اطلاعات طراحی DIQ را برای راکتور IR-40 به روز کرده و با آژانس درباره رویکرد پادمانی این راکتور به نتیجه رسیده است(براساس پرسشنامه اطلاعات طراحی و اقدامات پادمانی توافق شده در پنجم مه 2014)
- 2720 کیلوگرم یو اف شش پنج درصدی را وارد روند تبدیل به اکسید اورانیوم کرده است.
- به فعالیتهای غنی سازی مربوط به تحقیق و توسعه طبق پادمانها بدون انباشتن اورانیوم غنی شده ادامه داده اند.
- هیچ فعالیتی در ارتباط با پردازش مجدد در راکتور تحقیقاتی تهران و دیگر تاسیساتی که آژانس به آنها دسترسی دارد انجام نداده است.
- اطلاعات و امکان دسترسی به معدن اورانیوم گچین، معدن اورانیوم ساغند و کارخانه تولید اورانیوم اردکان را فراهم کرده است.
- همچنان امکان دسترسی روزانه به تاسیسات غنی سازی در نطنز و فردو را فراهم کرده است.
- امکان دسترسی منظم به کارگاه های مونتاژ سانتریفیوژ،کارگاه های تولید پره سانتریفیوژها و تاسیسات انباشت و همینطور اطلاعات مربوط به آن را فراهم کرده است.
- همچنین در ارتباط با بازرسی و نظارت بیشتر:

/طرح هایی برای تاسیسات هسته ای و توصیفی از هر ساختمان در هر یک از تاسیسات هسته ای ارائه کرده است.
/توضیحاتی درباره حجم و گستره عملیات انجام شده در ارتباط با فعالیتهای هسته ای در هر محل ارائه داده است.
/اطلاعاتی درباره معادن و کارخانه های اورانیوم تهیه کرده است.

 

3- علاوه بر آن آژانس تائید می کند ایران از 24 ژوئیه 2014:

- 25.8 کیلوگرم از U3O8(یو3 او هشت) تبدیل شده از یو اف شش غنی شده بیست درصدی را برای تولید آیتم های سوختی استفاده کرده است.
-درحدود 4118 کیلوگرم یو اف شش غنی شده با غنای پائین را تا سطح طبیعی رقیق کرده است.

 

منبع 


پاسخی به احمد شیرزاد و صادق زیباکلام
لااقل به اندازه امریکا و اسراییل منصف باشید!
این مخالفت به نیابت از امریکا انجام می شود نه از موضع یک دانشمند، و هدف هم دفاع از منافع امریکاست بدون توجه به اینکه منافع و آینده ایران در این میان به چه سرنوشتی گرفتار می شود.

 

مهدی محمدی، ایران هسته ای - بسیار دشوار است فرض کنیم اتفاقی که روز چهارشنبه در دانشگاه تهران رخ داد کاملا تصادفی بوده است. در روزی که تیم مذاکره کننده ایران در ژنو در حال مذاکره بود، انجمن اسلامی دانشگاه تهران که به طور سنتی به محمد خاتمی و حزب مشارکت نزدیک است، جلسه ای برگزار کرد و در آن از قول 3 استاد دانشگاه –که از قضا هیچ کدام از آنها سابقه علمی و پژوهشی درخشانی ندارند- سعی کردند مخاطبان خود را متقاعد کنند دانش هسته ای یک دانش بی ارزش است.

ادبیات تولید شده از سوی این 3 تن، در واقع مضحک تر از آن است که ارزش بحث کردن داشته باشد. بویژه اینکه به یاد بیاوریم یکی از آنها فردی است که چندی پیش به حمایت از اسراییل برخاست و دیگری، همان کسی است که در مجلس ششم نظام جمهوری اسلامی را متهم به پنهان کاری در موضوع هسته ای کرد آن هم در شرایطی که آژانس بین المللی انرژی اتمی هم چنین ادعایی نداشت و هنوز هم ندارد. به عبارت دیگر این نماینده مجلس در سخنان خود از ماموریتی که اسراییلی ها به آژانس هم داده بودند هم فراتر رفت و ادعایی را بیان کرد که جز منافقین فرد دیگری هوادار آن نبود.

حالا این افراد یک بار دیگر به میدان آمده و سعی کرده اند مواضع یک دهه پیششان را بازتولید کنند.

البته چندان دلیلی ندارد که برای پاسخ دادن به ادعاهای کسانی مانند صادق زیباکلام و احمد شیرزاد وقت خود را تلف کنیم ولی چند اشاره کوتاه شاید بی وجه نباشد.

شیرزاد در این جلسه گفته است ایران هیچ چیز در زمینه دانش هسته ای به دست نیاورده است! جمله خوشمزه دیگر او این است که گفته است نمی داند چه تفاوتی میان یک ماشین سانتریفیوژ و ده هزارتای پان وجود دارد! صادق زیباکلام هم خواسته است یکی از آن 250 تخصصی را که گفته می شود همزمان با صنعت هسته ای و در دل آن رشد می کند به او نشان بدهند.

بدون اینکه هدف پرداختن به جزئیات باشد، صرفا یه این موضوع اشاره می کنم که 3 دسته استدلال در مقابل این مدل از انکار بدیهیات قابل طرح است:

1-دسته استدلال اول مربوط به این است که مرجع تشخیص اینکه یک کشور صاحب فناوری هسته ای هست یا نه و اگر هست تا چه حد در این حوزه پیشرفت کرده آژانس بین المللی انرژی اتمی است نه یک استاد فیزیک در آستانه بازنشستگی که جزوات درسی اش را هم در دو دهه گذشته تغییر نداده است. از فردی مانند احمد شیرزاد که اساسا متخصص مهندسی هسته ای نیست و هرگز به طور نظام مند درباره جنبه های فنی و سیاسی این موضوع کار نکرده، نباید تعجب کرد که حتی یک بار یکی از گزارش های آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره برنامه هسته ای ایران را نخوانده باشد. در شرایطی که آژانس مکررا و در اسناد متعدد تایید کرده ایران یکی از برترین دارندگان دانش و فناوری هسته ای بویژه چرخه سوخت در جهان است، آیا دیگر اهمیتی دارد که قضاوت فردی مانند شیرزاد –که یکی از مسئولان سازمان انرژی اتمی سال ها قبل به من گفت پس از چانه زنی بسیار بضاعت علمی بر عهده گرفتن حتی یکی از پروژه های این سازمان را هم در خود ندید- چه باشد؟

2-دسته استدلال دوم مربوط به مجموعه اعترافات مقام های امریکایی و اسراییلی درباره عمق پیشرفت های فنی ایران است. از همه جالب تر، این است که همین حالا وقتی مقام های دولت امریکا می خواهند با حمله نظامی اسراییل به برنامه هسته ای ایران مخالفت کنند مهم ترین استدلالی که مطرح می کنند این است که این دانش در ذهن جوانان و دانشمندان ایرانی بومی شده و هیچ دانشی را نمی توان با بمباران از بین برد. خب، این چگونه پیشرفتی است که اوباما و نتانیاهو را از حمله به ایران بازداشته ولی احمد شیرزاد حتی قادر به دیدن آن هم نیست؟ آیا نباید نتیجه گرفت ایراد از چشم های ایشان است؟

3-دسته استدلال سوم مربوط است به میزان امتیازهایی که غرب حاضر است در ازای دست برداشتن از فناوری غنی سازی به ایران اعطا کند. اگر این فناوری آنطور که شیرزاد و دوستانش عقیده دارند تا این حد عقب مانده و بی ارزش بود، چرا باید اربابان امریکایی آنها حاضر می شدند این حجم از امتیازها را برای دست برداشتن از آن پیشنهاد کنند یا در واکنش به اصرار ایران به حفظ آن چنین فشارها و محدودیت های عظیمی را بر ایران تحمیل نمایند؟ اگر یک ماشین با ده هزار ماشین تفاوتی ندارد، چرا باید تیم مذاکره کننده ایران برای 100 ماشین بالاتر یا پایین تر، یک سال چانه بزند؟ باز به همان نتیجه سابق می رسیم. تمامی سرویس های اطلاعاتی، اندیشکده ها و دانشگاه های غربی می گویند ایران راه طولانی را در زمانی کوتاه طی کرده اما احمد شیرزاد می گود کلا خبری نیست چرا که اساسا نمی داند خبر کدام است و کدام نیست!

فقط توجه به همین 3 دسته استدلال کافی است که دریابیم سخن اصلی اصلی امثال شیرزاد آنی نیست که می گویند بلکه اعتراض واقعی آنها در واقع به این است که چرا ایران بدون اجازه امریکا یک فناوری پیشرفته را توسعه داده و به این سبب نظم جهانی مطلوب امریکا را به هم ریخته است. به عبارت دیگر این مخالفت به نیابت از امریکا انجام می شود نه از موضع یک دانشمند، و هدف هم دفاع از منافع امریکاست بدون توجه به اینکه منافع و آینده ایران در این میان به چه سرنوشتی گرفتار می شود.

آنچه تا اینجا به آن پرداختیم در واقع بخش کم اهمیت این بحث است. آنچه بی نهایت مهم تر است این است که بپرسیم دولت محترم و تیم مذاکره کننده هسته ای چرا تا امروز در مقابل این سخنان ساکت مانده اند؟ دوستان دولت و شخص آقای رییس جمهور که تا امروز هرگونه انتقاد از مذاکرات را به حساب تضعیف توطئه گرانه تیم مذاکره کننده گذاشته و تندترین مواضع را در قبال آن گرفته اند، چرا در مقابل چنین سخنانی که بدون تردید تضعیف کننده موضع مذاکراتی هر کسی که است که بخواهد درباره ارزش فناوری هسته ای در ایران چانه بزند ساکت مانده اند؟ آیا این سکوت بدان معناست که برخی آقایان هم در دل همین موضع را دارند یا اینکه انتقاد صرفا زمانی آزارشان می دهد که از جانب اصولگرایان و انقلابیون باشد و دیگران هر چه گفتند گفتند؟!

موضع دولت در مقابل این سخنان روشن خواهد کرد که اساسا چقدر برای برنامه هسته ای ارزش قائل است و از موضع قدرت مذاکره می کند.

سخنان نسنجیده احمد شیرزاد و صادق زیبا کلام در دانشگاه تهران و تلاش آنان برای توجیه اینکه انرژی هسته‌ای نیاز این کشور نیست، چندان سست و بی‌پایه است که بهترین پاسخ نپرداختن به آن است. کسانی که با دلایل واهی و غیر مستند، اصل داشتن فن‌آوری هسته‌ای را زیر سؤال می‌برند و برای بهره برداری جناحی، یک موضوع ملی را جناحی می‌کنند، شایسته پاسخ گویی نیستند که پاسخ‌ها برای خود آنان روشن‌تر از روز و برایشان از بدیهیات مسلم است. این عده را فقط باید سرزنش‌ کرد که چرا همه مسائل، حتی منافع ملی ایرانیان را قربانی‌ مطامع جناحی خود کرده‌اند؟
 
اما نکته عجیب در این میان اینکه عده‌ای درصددند اظهارات این دو را به تیم مذاکره کننده ‌منتسب کنند. بدین ترتیب که اگر وزارت خارجه درباره این سخنان واکنش نشان داد که داد؛ اما اگر تیم مذاکره کننده به این سخنان واکنش نشان نداد، ‌مشخص خواهد شد ‌تیم مذاکره کننده ایرانی نیز سخنان‌ سخنرانان مذکور را قبول دارد! 

نویسنده چنین مطلبی، قطعا خود از مغالطات موجود در استدلال خویش آگاه است. او خود به نیکی می‌داند که تیم مذاکره کننده ایرانی بنا بر ماهیت حرفه‌ای خود نمی‌تواند وارد مجادلات سیاست داخلی شود. 

تیم مذاکره کننده پرونده‌ای را که در سطوح کلان به عنوان پرونده‌ای صد در صد ملی‌ در اختیار گرفته است تا با تلاش و کوشش و مهارت خود، در مذاکره با طرف غربی، بیشترین منفعت را به سود منافع ملی ایرانیان به دست آورد. آیا وزارت خارجه یا تیم مذاکره کننده، صلاحیت تشخیص اصل این موضوع را دارد که اکنون به سخنان چند تن که اصل موضوع را انکار کرده‌اند پاسخ بگوید؟ آیا تیم مذاکره کننده هسته‌ای تصمیم گرفته است که ایران انرژی هسته‌ای داشته باشد که اینک در برابر مخالفانش صلاحیت و بیشتر از آن وظیفه پاسخگویی داشته باشد؟ 

‌تصمیم گیری و سیاست‌گذاری در‌باره مسأله هسته‌ای ایران،‌‌ همان گونه که در آغاز در اختیار شورای امنیت ملی بود، اکنون نیز در اختیار شورای امنیت ملی است و وقتی ‌چارچوب‌های مذاکراتی در شورای امنیت ملی تعیین می‌شود، به طریق اولی اصل وجود آن برنامه هم در حیطه اختیارات این شوراست و اگر افرادی و یا جریانی در کشور باشند که بخواهند بر خلاف مصوبات این شورا ـ که اعضای آن از عالی‌ترین مقامات کشور هستند ـ عمل کنند، یقینا این شوراست که باید در این حیطه واکنش نشان دهد. 

حتی در مورد بحث‌های فنی و کاربردی در حوزه انرژی هسته‌ای، باز این سازمان انرژی اتمی است که باید در مقابل کسانی که بدیهی‌ترین منافع انرژی هسته‌ای را برای کشور انکار می‌کنند، واکنش نشان دهد؛ چه اینکه صلاحیت اعلام پیشرفت‌های ایران در مسأله هسته‌ای و همچنین دستاورد‌ها و کارکرد‌های این انرژی برای ایرانیان را سازمان انرژی اتمی ‌بر عهده دارد؛ چرا مدعیان از این سازمان نمی‌خواهند ‌به سخنان چند سخنران واکنش نشان دهد؟

اینکه در هر موضوعی عده‌ای می‌خواهند به خاطر دشمنی‌های کودکانه و شخصی، پای وزارت خارجه را به میان بکشانند، مانند عمل آن دانش‌آموزی است که وقتی معلم جغرافیا از او خواست ‌موقعیت جغرافیایی چین را توضیح دهد و او نمی‌دانست و فقط افغانستان را می‌دانست، به نوعی چین را به افغانستان مرتبط کرد و گفت؛ اما افغانستان... و شروع کرد در مورد افغانستان توضیح دادن. 

عده‌ای هم هر مشکلی در کشور پیش بیاید، از اظهار‌نظر یک مقام غربی تا سخنرانی چند سخنران ناپخته، به نوعی پای تیم مذاکره کننده را به میان می‌کشند و در رسانه‌هایشان می‌نویسند. و اما تیم مذاکره کننده... یا باید واکنش نشان دهد و یا حرف سخنرانان را تأیید کند. 

کسی نیست از این مدعیان بپرسد، اگر شما موضع حقی نیز درباره سخنرانان اخیر دارید، چرا با استناد به خصومت شخصی با شخص وزیر خارجه و یا تیم مذاکره کننده، پای این تیم را که باید ملی فکر کند و برای منافع همه ایرانیان فکر کند، به میان می‌کشید و از آنان می‌خواهید ‌وارد منازعات سیاست داخلی شوند؟ 

در حالی که خود کاملا واقفند، ‌اگر قرار است کسی یا نهادی به سخنرانان آن جلسه پاسخ دهد، شورای امنیت ملی و سازمان انرژی اتمی باید باشند. کیست که نداند ‌آن دو سخنران، موضوع هسته‌ای برایشان بهانه‌ای بوده برای پرداختن به بخشی از سیاست داخلی تا مخالفتشان را با جناح رقیب نشان دهند؟ 
به راستی چرا تیم مذاکره کننده ایرانی باید به هر سخنی که هر کسی در مورد موضوعی غیر مرتبط با کارکرد و رسالت آنان مطرح می‌کنند، پاسخ دهند؟

 

منبع

ویرایش شده در توسط oldmagina
  • Upvote 3
  • Downvote 3

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

سلام

نمی دانم در مورد سوفسطائیان چیزی شنیده اید ؟

اکسید کردن اورانیوم غنی شده بخشی از پروسه نهایی تبدیل آن به صفحات سوخت است که برای استفاده در راکتورهای هسته ای به کار می رود . از روز اول تاکید مسوولین کشور ما بر غنی سازی اورانیوم برای استفاده به عنوان سوخت در راکتورهای هسته ای بوده است . اتفاقا کاری که انجام داده ایم هم همین بوده است و در واقع در حال تبدیل اورانیوم غنی شده خودمان به صفحات سوختی هستیم که بتوانیم آنها را در راکتورها به کار بگیریم.

این کار ( اکسید کردن ) اتفاقا نشان دهنده میل ما به استفاده صلح آمیز از این اورانیوم غنی شده ، است و نشان می دهد که ما انباشت اورانیوم را برای غنی سازی به درصد های بالاتر نمی خواهیم.

این داستان نابود کردن هم اختراعی است که توسط بعضی اقایان و برای منظورهای خاصی ساخته شد . در واقع چیزی از مواد غنی شده 5% و یا 20% نابود نشده است و کار در جهت تهیه صفحات سوختی بوده است .

داستان اورانیوم 2% را هم یکبار رئیس سازمان انرژی اتمی توضیح دادند و ظاهرا در شرایط موجود قابلیت فرآوری آن با مشکلاتی مواجه بوده و غنی سازی از صفر برای تهیه 5% ساده تر و کم هزینه تر است . ( احتمالا کاربرد آن برای تهیه 20% بوده است. )

خود این کار یکی از راه حل هایی است که برای حل مشکلی که در زمینه همان زمان معروف به فرار برای مذاکرات به وجود آمده بود ، به کار گرفته شده است. در واقع تبدیل اورانیوم غنی شده به اکسید ، پروسه تقریبا برگشت ناپذیری است که به اجبار اورانیوم غنی شده را در نهایت تبدیل به صفحه سوختی می کند و امکان غنی سازی های بالاتر را تقریبا از بین می برد.

شاید منظور بعضی دوستان از نابود کردن ، نابود کردن آرزوهای یک عده برای ساخت بمب و تبدیل ایران به کره شمالی باشد . :winking:  

 

پی نوشت : من در حوزه هسته ای تخصصی ندارم . اگر دوستانی در این زمینه صاحب نظر هستند ، خوشحال می شوم نظرشان را ببینم.

 

سلام

به نظر شما چرا تا به حال سوخت 20 درصد و 5 درصد اکسید نشده بود؟ چرا یهویی تصمیم به اکسید کردن گرفته شد؟

چرا اینقدر روی فردو و امنیت بالاش مانور داده میشه؟ 

 

 

 

 

بیانیه کری درباره اعلام تغییر سیاست در ارتباط با کوبا:

 

۱۷ دسامبر ۲۰۱۴

 

من یک بچۀ هفده ساله بودم که روی یک تلویزیون سیاه و سفید برای نخستین بار از یک رئیس جمهوری ایالات متحده شنیدم که از کوبا به عنوان یک "جزیرۀ زندانی" سخن می گوید.

 

منبع : http://go.usa.gov/M98m 

 

بیشتر به نظر میرسه قراره یه باجی به کوبا داده بشه تا از نزدیکی این کشور به روسیه جلوگیری به عمل بیاد!همونطور که میدونید تو این چند وقته روابط بین روسیه و آمریکا شکرآب شده! پس این متاسفانه بوی کباب نیست که به مشام میرسه!

http://fa.wikipedia.org/wiki/بحران_موشکی_کوبا

 

پاسخی به احمد شیرزاد و صادق زیباکلام
لااقل به اندازه امریکا و اسراییل منصف باشید!
این مخالفت به نیابت از امریکا انجام می شود نه از موضع یک دانشمند، و هدف هم دفاع از منافع امریکاست بدون توجه به اینکه منافع و آینده ایران در این میان به چه سرنوشتی گرفتار می شود.

 

مهدی محمدی، ایران هسته ای - بسیار دشوار است فرض کنیم اتفاقی که روز چهارشنبه در دانشگاه تهران رخ داد کاملا تصادفی بوده است. در روزی که تیم مذاکره کننده ایران در ژنو در حال مذاکره بود، انجمن اسلامی دانشگاه تهران که به طور سنتی به محمد خاتمی و حزب مشارکت نزدیک است، جلسه ای برگزار کرد و در آن از قول 3 استاد دانشگاه –که از قضا هیچ کدام از آنها سابقه علمی و پژوهشی درخشانی ندارند- سعی کردند مخاطبان خود را متقاعد کنند دانش هسته ای یک دانش بی ارزش است.

 

گزارشی قدیمی از ایران هسته ای:

 

 

تدارک جریان فتنه برای کمک به امریکا به منظور برچیدن کامل غنی سازی از ایران
جریان فتنه خود را برای تبلیغ ضرورت برچیده شدن کامل غنی سازی از ایران آماده می کند.

ایران هسته ای- یک منبع مطلع به «ایران هسته ای» خبر داد جریان فتنه خود را برای تبلیغ ضرورت برچیده شدن کامل غنی سازی از ایران آماده می کند.

این منبع روز جمعه 15 آذر، به «ایران هسته ای» گفت هم زمان با تصریح مقام های امریکایی به اینکه باید در مذاکرات درباره گام نهایی بخش های گسترده ای از برنامه هسته ای ایران برچیده شود، برخی از جریان های وابسته به فتنه در داخل کشور، خود را برای فضا سازی رسانه ای در این باره آماده می کنند.

وی با اشاره به اینکه «خط دهی اصلی برای این موضوع از خارج از کشور انجام شده» گفت: «منافقین و شورای هماهنگی راه سبز امید مسئولیت اصلی این پروژه را بر عهده گرفته اند. شبکه تلویزیونی بی بی سی فارسی هم خود را برای ساخت 3 مستند در این باره آماده کرده است. هدف این است که ظرف 5 ماه آینده مردم ایران به این نتیجه برسند که اساسا برنامه غنی سازی هیچ فایده ای برای کشور ندارد و تا زمانی که این برنامه به طور کامل برچیده نشود، تحریم های اقتصادی به طور اساسی تعدیل نخواهد شد».

این منبع سپس با اشاره به اینکه «یافته های اطلاعاتی نشان می دهد امریکایی ها به این جمع بندی رسیده اند که توافق نهایی مطلوب آنها بدون ایجاد یک فشار اجتماعی جدی از داخل ایران حاصل شدنی نیست»، اضافه کرد: «امریکایی ها بسیار امیدوارند که بتوانند با شرطی کردن افکار عمومی در ایران یک بار دیگر به هدف خود برسند. حس آنها این است که این روش خوی جواب داده است. دولت امریکا می خواهد یک دو قطبی بین اقتصاد و غنی سازی بوجود بیاورد و افکار عمومی در داخل ایران را متقاعد کند که از بین این دو فقط می تواند یکی را انتخاب کند».

این منبع با اشاره به رصد تحرکات جریان فتنه، گفت: «به روشی که هنوز جزئیات آن به طور کامل روشن نشده، این خط دهی به طور کامل به داخل کشور هم منتقل شده و برخی گروه های نزدیک به جریان فتنه خود را برای آغاز گشترده فعالیت رسانه ای در این باره آماده می کنند».

وی آخرین تصمیم گیری های گروه های رادیکال فتنه در این باره را اینگونه تشریح کرد:

1- جمع آوری امضا از اساتید دانشگاه بویژه در رشته های فنی در این باره که ایران نیازی به برنامه غنی سازی ندارد.

2- ترجمه وسیع ادبیات طرف خارجی درباره پر هزینه بودن غنی سازی برای ایران در منابع داخلی

3- خط دهی به چهره های رسانه ای جریان فتنه در این باره که این موضوع را لابلای مصاحبه ها، سخنرانی ها و مقالات خود مطرح کنند.

4- تبدیل کردن این مسئله به موضوع ثابت همایش های دانشجویی بویژه در 16 آذر

5- بزرگنمایی هزینه های اقتصادی دست یابی به فناوری غنی سازی برای مردم

6- تبلیغ این مسئله که برنامه غنی سازی جز ساخت سلاح هسته ای کارکرد دیگری ندارد.

7- وابسته کردن کامل بهبود اقتصادی به لغو تحریم ها و مشروط کردن لغو تحریم ها به برچیده شدن غنی سازی از ایران

این منبع در پایان تاکید کرد که برخی سازمان های غیر دولتی خود را برای نظرسازی در این باره هم آماده کرده اند و احتمال دارد پروژه های متعدد تخمین افکار عمومی با هدف راضی نشان دادن مردم ایران به برچیده شدن کامل برنامه غنی سازی کلید بخورد.

http://www.irannuc.ir/content/1977

  • Upvote 10

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

دو نیروگاه جدید یا دو راکتور جدید؟
چون گفتن یک نیروگاه در کنار دریای مازندران و یکی هم که در محل همین نیروگاه بوشهر.
حالا اگر دو راکتور فعلا قطعی شده،معلوم کردن که این دوتای جدید در کدام نیروگاه ساخته میشن؟

ببخشید یه سوال دیگه کلا عمر این نیروگاهها چند ساله؟فک کنم بوشهر از 91 راه اندازی وارد شبکه شد.تا چند سال دیگه کار میکنه؟

برادرراکتور هسته ای رو می گم ساخت 2 راکتور نهایی شده  

این دو راکتور نهایی شده قرار هست در همین سایت بوشهر ساخته بشه چون ظرفیت ساخت چهار راکتور در همان سایت هست

اینطور که جناب صالحی قبلا گفته بود دریای خزر به دلیل محیط بسته ای که داره و عدم دسترسی به آبهای آزاد و اکوسیستم حساس شمال کشور فعلا برنامه ای برای ساخت نیروگاه اتمی اونجا ندارن و نیروگاه های اتمی بعدی مثل اینکه قرار هست در سواحل دریای عمان در سیستان و بلوچستان ساخته بشه و با آبی که شیرین می کنه تا حدی مشکل کمبود آب شیرین این استان رو کاهش بده

30 تا 50 سال نسل یک تا سه البته در نسل های جدیدتر چهار و پنج  تا صد سال هم می گن می رسه و حتی بیشتر رااکتور بوشهر اون طور که صالحی  گفته بود  حدود همین پنجاه سال 

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

بسمه تعالی

 

جدا دکتر شیرزاد و دوستان متوجه هستند که در این برهه از تاریخ ایران عزیز چه نقشی رو بر عهده گرفته‌اند؟

 

۱ - نفس محروم کردن کشور از شاخه‌ای از علم حتی اگر به نظر دوستان ارزشی نداشته باشه، آنقدر استقلال کشور را لگدمال می‌کند که اولا چیزی به عنوان عزت نفس ملی باقی نمی‌ماند و ثانیا دندان طمع جاه طلبان بین المللی را تیز می‌کند تا هر کسی از راه رسید چیزی از این کشور بکنه و ببره. لابد فردا ساخت پهپاد و پژوهش در نانوتک و بیوتک هم بی ارزش خواهند شد.

 

۲ - اگر دکتر شیرزاد به دلیل تخصص فیزیکی که دارند (واقعا نمی‌دونم چقدر سواد داره - ظاهرا فرق راکتور گرافیتی با آب سنگین رو نمی‌دونند) معتقد هستند ما باید حرف ایشون رو قبول کنیم، ایشون هم باید به متخصصان نظامی رجوع کنند و ببینند آیا حتی داشتن یکی دو تا بمب اتم ما (که نه می‌خواهیم و نه به درد می‌خوره) تاثیری واقعی روی آمریکا و دوستانش داره؟ اگر این دانش هسته‌ای که داشتن بمب اش کمکی به کره شمالی نکرده و پاکستان با اون همه بدبختی چندین بمب داره، چیزی عاید این کشور نمی‌کنه، چرا وقیح ترین دولتهای دنیا با بهره‌مندی ما از آن مخالف هستند؟ 

 

۳ - در مزایای فعلی و آینده بهره‌مندی از یکی از حلقه‌های اصلی علم آینده در کنار نانو و بیوتک و کامپیوتینک بسیار سریع و ... نمی‌خواهم صحبت کنم. به جای اون براتون قصه‌ای رو از تاریخ معاصر کشورمان نقل می‌کنم. امیدوارم کسی این قصه را به گوش دکتر شیرزاد و دکتر زیباکلام برساند:

 

روزگاری نه چندان دور (اوایل قاجار) افرادی حکومت را در دست گرفتند که مردترینشان آغا محمد قاجار بود (!) - تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل - و به زودی استقلال مملکت به باد انگلیس و روس رفت در این ایام:

 

شيخ علي بن محمد جعفر استرآبادي ، ملایی بود که به مسایل فنی فکر می‌کرد و بسیار تیزهوش و کاردان بود. او تفنگ ته پر را اختراع کرد و برایش فشنگ ساخت و در حضور شاه با آن تیر اندازی نمود. شاه با خوشحالی گفت این آقا ابن سینا را جا گذاشته، تفنگ را گرفت و به فرنگ فرستاد و زمانی بعد نسخه خارجی آن به شیخ علی رسید و او گریست که می‌خواستم برای اسلام کاری کنم ولی چوب به دست دشمن دادم.

 

ناصرالدين شاه ملتفت شد که بد کرده است در مقام اعتذار بر آمد آن مرحوم گفتمي توانم کالسکه اي اختراع کنم که او را کوک کنند يک فرسخ راه را طي کند آن وقت چند دقيقه بايستد از چهار طرف درهاي آن باز شود و از هر طرفي چند گلوله توپ خالي شود آن وقت درهاي آن بسته شود و به مکان خود برگردد، لکن اظهار اين صنعت وقتي خواهد بود که پادشاه تهيه قشون خود را ديده و متقبل شود که با يکي از دول دشمن جنگ کند و لااقل شهرهاي ايران را پس بگيرد.

 

ناصرالدين شاه گفتما جز رعيت با کسي جنگ نداريم و به اندازه آنها هم توپ داريملذا دماغ آن مرحوم سوخته و رفت در مازندران و در آنجا مشغول رعيتي و زراعت شد.

 

اين دانشمند والا قدر علاوه بر اختراع دستگاههاي که گفته شد اختراعات ديگري هم داشته است که از اختراعات آن مرحوم مي توان از قبله نماي معروف که هم قطب و هم قبله را نشان مي داد و هم ظهر و درجات را معين مي نمود نام برد و ديگر تختي بود که وصيت کرد روي همان تخت او را غسل دهند، اين تخت هم تختخواب و هم درشکه خانگي و هم ذخيره صندوق و هم محل ماکول و مشروب و هم در گرما و سرما آدمي را حفظ مي نمود و ديگر آنکه مدعي شد اگر از او همراهي کنند اسباب اختراع خواهد کرد که آب تهران را به کوه توچال برساند و يخ آن را به شهر تهران بياورد بعضي به خيال افتادند که ايشان را ببرند به خارج از ترس آنکه شايد از لابدي راضي شود، آن وقت مخترعات ايشان به دست خارجه افتد روانه عتبات شد، در آنجا باز محرک ايشان شدند وپول هم به قدر ششصد تومان به ايشان دادند که بروند به استامبول وعده دادند که بيايند تهران و از تهران بروندپس از آن که آمدند به تهران مرض يا تمارض مانع ايشان گرديد و به حال فقر و پريشاني از دنيا رحلت فرمود و راضي نشد که اعمالش بدست خارجه بيفتدگويند ناصرالدين شاه پس از آنکه ساعت معروف و نمونه کالسکه را ديد براي اين که دماغ آن مرحوم را بسوزاند گفتحيف صد حيف که فکر شما در مقام صنعت صرف شد، شما بايد اين هوش خداداد را مصروف دين و علم و مذهب بفرمائيد!!.

 

دکتر شیرزاد عزیز و دوستان یک وقتی نقش ناصرالدین شاه را بازی نکنند. دکتر عزیز! ممکن است در تاریخ مرتجع و مخالف کشور بمانید و همانطور که ما هرگز بلاهت ناصرالدین شاه را نخواهیم بخشید، آیندگان ایران زمنین شما را لعن و نفرین کنند. همه مواظب باشیم از آنچه که در تاریخ خواهد ماند و آخرت ما و آینده فرزندانمان را شکل خواهد داد.

  • Upvote 8

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

 

 

اکسید کردن اورانیوم غنی شده

 

 

ای خدا . . .

  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

 

ایشون هم باید به متخصصان نظامی رجوع کنند و ببینند آیا حتی داشتن یکی دو تا بمب اتم ما (که نه می‌خواهیم و نه به درد می‌خوره) تاثیری واقعی روی آمریکا و دوستانش داره؟

سوال: واقعا فکر می کنید نداره؟ یه نگاه به کره ی شمالی بندازین بد نیست.

  • Upvote 3

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

سلام

به نظر شما چرا تا به حال سوخت 20 درصد و 5 درصد اکسید نشده بود؟ چرا یهویی تصمیم به اکسید کردن گرفته شد؟

چرا اینقدر روی فردو و امنیت بالاش مانور داده میشه؟ 

 

بیشتر به نظر میرسه قراره یه باجی به کوبا داده بشه تا از نزدیکی این کشور به روسیه جلوگیری به عمل بیاد!همونطور که میدونید تو این چند وقته روابط بین روسیه و آمریکا شکرآب شده! پس این متاسفانه بوی کباب نیست که به مشام میرسه!

http://fa.wikipedia.org/wiki/بحران_موشکی_کوبا

 

سلام

 

اول این که هیچ کار یهویی صورت نگرفته است و فقط بعضی دوستان یهویی متوجه موضوع شده اند. سوخت 20 % قبل از این هم اکسید می شد و اتفاقا سوخت راکتور تهران از همین 20% اکسید شده درست شد . الان هم بقیه 20% که اکسید می شود برای تهیه صفحه های سوختی برای راکتور تهران است و البته همین حالا هم از اکسید شده ها صفحات سوختی در حال تهیه است و اتفاقا یکی از دلایلی هم که من متن تقریبا کامل گزارش رو اینجا گذاشتم دقت به همین قضیه بود ، که ظاهرا بعضی دوستان نمی خواهند ببینند .

U3O8(یو3 او هشت) همون اورانیوم غنی شده اکسید شده است )

 

3- علاوه بر آن آژانس تائید می کند ایران از 24 ژوئیه 2014:

- 25.8 کیلوگرم از U3O8(یو3 او هشت) تبدیل شده از یو اف شش غنی شده بیست درصدی را برای تولید آیتم های سوختی استفاده کرده است.
-درحدود 4118 کیلوگرم یو اف شش غنی شده با غنای پائین را تا سطح طبیعی رقیق کرده است.

 

منبع 

 

دوم این که فردو برای ما به عنوان یک سوپاپ اطمینان در مقابل تهدید به حمله عمل می کند و وجود آن یک جواب بالقوه برای یک تهدید بالقوه است . بنابراین در مقابل روی میز بودن  تهدید ما هم جواب را روی میز می گذاریم .

 

سوم این که نقل عینی حرفهای وزیر امور خارجه آمریکا برای موضوع داغ کردنی که شما به عنوان بوی کباب به آن اشاره فرمودید ، نیست . نقل عینی به این درد می خورد که بعدا با نقل ناقص و دست خورده آن ( همون اتفاقی که در مورد بیانیه آمانو دارد رخ می دهد ) برداشتهای عجیب و غریب و تفسیرهای دور از اصل ماجرا از آن ارائه نشود و لااقل اگر کسی نظری در مورد آن دارد نظر دقیقی بدهد.

نقل یک بیانیه و یا گفتگو هیچ وقت به معنی موافقت یا مخالفت با آن نیست و نخواهد بود .


سوال: واقعا فکر می کنید نداره؟ یه نگاه به کره ی شمالی بندازین بد نیست.

 

البته در کنار نگاهی به امریکا و متحدانش باید یک نگاهی هم به خود کره شمالی بیندازیم تا متوجه تاثیر موضوع بر روی خود مردم کره شمالی هم بشویم .


ای خدا . . .

icon_eek

ویرایش شده در توسط oldmagina
  • Upvote 4
  • Downvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

 

البته در کنار نگاهی به امریکا و متحدانش باید یک نگاهی هم به خود کره شمالی بیندازیم تا متوجه تاثیر موضوع بر روی خود مردم کره شمالی هم بشویم .

 

بحث چیز دیگه ایه. گفته شده که بمب اتم تاثیری روی آمریکا و متحدینش نداره. اگه نداشت مطمئن باشید الان چیزی به نام کره ی شمالی وجود نداشت.

  • Upvote 3

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
افرادی مثل ناصرالدین شاس در دولت فراوان هست!

بحث چیز دیگه ایه. گفته شده که بمب اتم تاثیری روی آمریکا و متحدینش نداره. اگه نداشت مطمئن باشید الان چیزی به نام کره ی شمالی وجود نداشت.


جالب اینجاست که تحریم های کره شمالی از ایران کمتر هست!
  • Upvote 7
  • Downvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

این سریال های کره ای رو دیدن دیگه .....
 
دیدن وزرای دربار جلوی اتقاق شاه و مردم عادی جلوی در قصر به خاک می افتن و به حالت التماس می گن عالی جناب ...................
 
حالا حساب کنید ، اطلاعات مردم عادی کره شمالی از وضعیت جهان ، به ویژه وضعیت هسته ای کره شمالی و ایران بیشتر بشه !
 
 می رن جلوی مقر حکومت ایم و به خاک می افتن و با حالت التماس می گن که عالی جناب نزارید وضعیت ما مثل ایران بشه !
 
حتما این کلیپ صوتی رو گوش کنید : http://www.seraj8.ir/1559

به قول مقام معظم رهبری : کار از اشاره گذشته !

  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

افرادی مثل ناصرالدین شاس در دولت فراوان هست!

جالب اینجاست که تحریم های کره شمالی از ایران کمتر هست!

خوب دلیلش واضح هست تا وقتی عده ای تو خود ایران هستن که برای نابودی منافع ملی سینه چاک میشن

 

و چنان قبهی ایجاد کردن که کسی اسم بمب اتم بازدارنده رو بیاره اونو میخوان رنده رنده کنن آمریکا هم میگه تا خر هست پس خر سواری چرا نه

 

یکی نیست بهشون بگه تو خود آمریکا کسی هست بیاد بگه آمریکا نباید اتم داشته باشه کسی هست برای زیر پا گذاشتن منافع ملی سینه چاک بده

 

که شما شدی کاسه داغتر از آش حالا جالبه رهبری اینهمه در موارد مختلف نظر میدن منجمله اقتصاد مقاومتی که این خودش یعنی نباید اقتصاد رو به مذاکره

 

و تحریمها گره زد این دوستان کاری به اون بخشش ندارن چسبیدن به یک فتوا و اونو کردن ...

 

بگذریم با تمام عشقی که نسبت به آقا دارم من به عنوان یک ایرانی دوست دارم فرزندانم تو کشوری بزرگ بشن که بمب بازدارنده داشته باشه

 

کسی هم نمیتونه به من ایراد بگیره این خواست منه

 

یا علی

  • Upvote 6
  • Downvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

سلام

 

اول این که هیچ کار یهویی صورت نگرفته است و فقط بعضی دوستان یهویی متوجه موضوع شده اند. سوخت 20 % قبل از این هم اکسید می شد و اتفاقا سوخت راکتور تهران از همین 20% اکسید شده درست شد . الان هم بقیه 20% که اکسید می شود برای تهیه صفحه های سوختی برای راکتور تهران است و البته همین حالا هم از اکسید شده ها صفحات سوختی در حال تهیه است و اتفاقا یکی از دلایلی هم که من متن تقریبا کامل گزارش رو اینجا گذاشتم دقت به همین قضیه بود ، که ظاهرا بعضی دوستان نمی خواهند ببینند .

U3O8(یو3 او هشت) همون اورانیوم غنی شده اکسید شده است )

 

 

دوم این که فردو برای ما به عنوان یک سوپاپ اطمینان در مقابل تهدید به حمله عمل می کند و وجود آن یک جواب بالقوه برای یک تهدید بالقوه است . بنابراین در مقابل روی میز بودن  تهدید ما هم جواب را روی میز می گذاریم .

 

 

 

سلام

خب به نظر شما ما تو این مدت که اورانیوم 5 و 20 درصد رو انباشت کرده بودیم هدفمون چی بود؟ منتظر بودیم آمریکا دستور رقیق سازی و اکسید سازی رو بده؟ تا جایی که من میدونم برای مصارف پزشکی (تولید رادیو دارو) سوخت 20 درصد نیازه در این صورت سوال اینه که در حال حاضر ما  چه نیازی به سوخت 5 درصد داریم ؟

فردو بدون انباشت اورانیوم چطور میتونه با سرعت بالا برای ما اورانیوم غنی شده با درصد بالا برای مقاصد نظامی تولید کنه؟

 

 

 

- مهمترین نکته ای که در این توافقنامه، آمریکا و سایر کشورهای زورگوی جهان بدست آورده اند، خارج کردن ایران از «نقطه گریز» و یا «نقطه جهش» است، به تصریح یکی از مسئولان آمریکا (جان کری یا اوباما) با این کار توانستیم امنیت اسرائیل را تامین کنیم.

براساس محاسبات هسته ای، هر کشوری که 270 کیلو اورانیم غنی شده 20% ، 10 تن اورانیوم غنی شده 05% و 20 هزار سانتریفیوژ داشته باشد، می تواند ظرف دو هفته به یک بمب اتمی اورانیومی 25 کیلوگرمی با غنای 95% دست پیدا کند. (به چنین حالتی نقطه گریز گفته می شود)
http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13921017000360

 

 

- نیمی از اورانیوم موجود غنی شده 20 درصد را به صورت اکسید 20 درصد برای تولید سوخت راکتور تحقیقاتی تهران ذخیره نماید. بقیه UF6 20 درصد را به مواد کمتر از 5 درصد رقیق نماید. خط برگشت پذیر نیز وجود نداشته باشد.

 

- همانگونه که ایران در برنامه عملیاتی کردن تاسیسات تبدیل مواد، به آژانس اعلام کرده است، با آغاز خط تبدیل مواد UF6غنی شده تا 5 درصد بهUO2، ایران تصمیم دارد موادUF6 جدیدا غنی شده تاسطح 5 درصد طی 6 ماه آینده را به اکسید تبدیل کند.

 

http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13920903001384

 

 

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

سلام

خب به نظر شما ما تو این مدت که اورانیوم 5 و 20 درصد رو انباشت کرده بودیم هدفمون چی بود؟ منتظر بودیم آمریکا دستور رقیق سازی و اکسید سازی رو بده؟ تا جایی که من میدونم برای مصارف پزشکی (تولید رادیو دارو) سوخت 20 درصد نیازه در این صورت سوال اینه که در حال حاضر ما  چه نیازی به سوخت 5 درصد داریم ؟

فردو بدون انباشت اورانیوم چطور میتونه با سرعت بالا برای ما اورانیوم غنی شده با درصد بالا برای مقاصد نظامی تولید کنه؟

سلام

باور کنید من آخرش موندم چطوری به شما و بعضی دوسان گرامی باید توضیح داد . باور کنید یک جمله ساده است : 

دوستان گرامی با فتوای رهبر انقلاب هرگونه ساخت و استفاده از بمب اتمی و هسته ای حرام است. 

می خواهید قبول کنید ، می خواهید قبول نکنید . رهبر انقلاب به عنوان بالاترین و ارشد ترین فرد مملکت فرمودند که ما نمی خواهیم و نخواهیم خواست که بمب اتمی  ( یا به قول شما اورانیوم غنی شده با درصد بالا برای مقاصد نظامی تولید کنیم .

نگران سوخت راکتور تهران هم نباشید . ما الان اورانیوم غنی شده کافی ( در حال طی پروسه ساخت صفحات سوختی ) تا بعد از اخر عمر راکتور تحقیقاتی تهران را دارا هستیم. به لطف خدا بعد از آن هم از اراک بهره برداری خواهیم کرد.

  • Upvote 3
  • Downvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

باور کنید من هم موندم که چطور باید برای شما و بعضی از دوستان توضیح داد که توانایی ساخت بمب اتم با ساختن آن فرق می کند .

شما بهتر از من می دونید که فقه شیعه پویاست . شاید زمانی لازم باشه که این  حکم تغییر کنه همونطوری که که بعضی از فتواهایی دیگه تغییر کردند . اونموقع ما چطور می خواهیم به فتوای جدید عمل کنیم. !؟

 

-------------------------

 

 

اصلا گوربابای بمب اتم و ... که داشتنش باعث بازدارندگی واقعی می شه.  سوال من اینه چرا ما باید اورانیوم های 2 درصد و 5 درصد رو هم اکسید کنیم؟   چرا نباید هیچ امتیاز برابری در قبال این امتیاز هایی که می دیم بگیریم ؟   می ترسم در آینده ی نزدیک کسید کردن سانتریفیوژ ها و تاسیسات هسته ای هم شروع بشه 

 

 

اونچه که من تا به اینجا از این مذاکرات دیدم کاملا منطبق با کاریکاتور زیر هست

http://ww1.rajanews.com/Files_Upload/98642.jpg

آیا فکر کردید آمریکا که می تواند با یک بمب تمام سیستم دفاعی ما را از کار بیاندازد از سیستم دفاعی ما می ترسد؟ آیا واقعا به خاطر قدرت نظامی، آمریکا جلو نمی آید؟ بر اساس کدام سند فکر می کنید آمریکا می تواند به اطلاعات نظامی ما دست پیدا کند؟

  • Upvote 6

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

اصلا گوربابای بمب اتم و ... که داشتنش باعث بازدارندگی واقعی می شه.  سوال من اینه چرا ما باید اورانیوم های 2 درصد و 5 درصد رو هم اکسید کنیم؟   چرا نباید هیچ امتیاز برابری در قبال این امتیاز هایی که می دیم بگیریم ؟   می ترسم در آینده ی نزدیک کسید کردن سانتریفیوژ ها و تاسیسات هسته ای هم شروع بشه 

 

 

چون در شرایط یکسانی نیستیم و به همین امتیازات محدود هم احتیاج داریم . از نظر امنیت ملی به دلیل به درازا کشیدن این تقابل ناهمتراز ، متوجه تهدیدات جدی در آینده هستیم. از نظر سیاست خارجی تداوم دوره انزوای ما منجر به کاهش شدید قدرت چانه زنی ما چه در سطح منطقه و چه در سطح جهانی شده است . از نظر اقتصادی 10 سال آینده حتی در صورت برداشته شدن تحریم های بانکی و نفتی و کشتی رانی و بیمه ای و ... در رکود خواهیم بود و شاید این رکود منجر بهافزایش شدید فاصله بین انتظارات مردم و توانایی های دولت شود و .... . از نظر نظامی در حالت محاصره کامل هستیم . شریان های امنیتی ما به خطر افتاده و در حال اتخاذ تدابیر دفاعی گسترده هستیم که هزینه بر است .
اگر گریزی بزنیم به اوضاع سایر کشورهای منطقه ، ما همانند شیری پیر و زخمی ، تشنه ، گرسنه و بی سرپناه هستیم . مذاکره با روباه و دور زدن کفتار ها یا جنگ با کفتار ها و روباه ؟
این موضوع هسته ای ، چون یک اجماع جهانی روی آن وجود دارد ، مثل گاو پیشونی سفید هستش ، اگر این نباشد با دست باز تر هم میتوانیم عمل بکنیم . چون هم اجماع جهانی از بین میرود و هم قطعنامه ها بی اثر میشوند .
در ضمن به عقیده بنده در سیاست خارجی آمریکا ، ایران هسته ای مساوی است با عربستان هسته ای و آن نیز همراه است با شروع زنجیروار تلاش های محلی برای سیدن به خودکفایی در انرژی و بی ثبات شدن بازار انرژی ، ناامن شدن فضای جهانی ، از بین رفتن کنترلر های امنیتی روی کشور ها و ... .
  • Upvote 5
  • Downvote 4

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
مهمان
این موضوع نسبت به پاسخ بیشتر بسته شده است.

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.