DR_CHAMRAN

" توافق هسته ای " ، جزییات ، آینده (1)

Recommended Posts

یک موسسه آمریکایی:
موسسه آمریکایی برای مطالعات راهبری (استراتفور) فاش کرد، «توافق رسمی بین آمریکا و ایران که بزودی حاصل خواهد شد، موجب تقویت حضور و قدرت حزب الله در لبنان می شود».
کد خبر: ۴۷۶۵۲۸
تاریخ انتشار:۲۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۱:۰۱-18 February 2015
 
 
موسسه آمریکایی برای مطالعات راهبری (استراتفور) فاش کرد، «توافق رسمی بین آمریکا و ایران که بزودی حاصل خواهد شد، موجب تقویت حضور و قدرت حزب الله در لبنان می شود».

به گزارش ایرنا، پایگاه اینترنتی روزنامه لبنانی (السفیر) روز چهارشنبه نوشت: استفراتفور اعلام کرده است که این توافق به طور غیر رسمی ایران را به عنوان یک قدرت منطقه ای می پذیرد.

 

474232_559.jpg
 

السفیر نوشت: استراتفور مرکز مطالعات راهبردی و امنیتی در آمریکا، یکی از مهمترین موسسه های ویژه است که با بخش امنیتی آمریکا ارتباط دارد و در روزنامه های آمریکایی آن را یک موسسه امنیتی آمریکایی در سایه توصیف می کنند.
 

در این رابطه بیشتر بخوانید: http://www.tabnak.ir/fa/news/476528/%D8%AA%D9%88%D8%A7%D9%81%D9%82-%D8%A8%D8%A7%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%AD%D8%B2%D8%A8%E2%80%8C%D8%A7%D9%84%D9%84%D9%87-%D8%B1%D8%A7-%D8%AF%D8%B1-%D9%84%D8%A8%D9%86%D8%A7%D9%86-%D8%AA%D9%82%D9%88%DB%8C%D8%AA-%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%DA%A9%D9%86%D8%AF © www.tabnak.ir

ویرایش شده در توسط CHAF
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

این تحریم شرکت نفت کش ، جزو تحریم ها محسوب می شود یا نه !؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

این تحریم شرکت نفت کش ، جزو تحریم ها محسوب می شود یا نه !؟

بله جزو تحریمها ست

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

شما چه فکر میکنید؟

 

 

جب بوش: موافق تصویب طرح تحریم علیه ایران هستم/باید حرف‌های نتانیاهو را در کنگره بشنویم

http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13931129001686

 

واشنگتن مدعی شد: اسرائیل را در جریان همه جزئیات مذاکرات با ایران قرار نمی‌دهیم/کری در نشست آیپک حضور پیدا نمی‌کند

http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13931129001692

 

نتانیاهو: به اندازه ایران از جزئیات مذاکرات هسته‌ای مطلع هستیم

http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13931129001536

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

بله جزو تحریمها ست

 

منظورم از دیدگاه یگانه مرد سیاست خارجه ، ابر مرد دیپلمات ، سکاندار اعتدال و امید ، تمام امید دولت تدبیر و امید  ، جناب دکتر ظریف است ....

 

 نظر من که ارزشی نداره .

ویرایش شده در توسط blender

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

شاید فردا پس فردا ترجمه اینرو اینجا خونید ولی اگر حال دارید بخونید به هرحال جالبه. وزیر اطلاعات اسراییل از نزدیکتر ین آدم ها به نتانیاهو مقدار قابل توجهی اطلاعات راجع به توافق هسته ای لو داده:

http://www.ft.com/intl/cms/s/0/59a33a92-b824-11e4-b6a5-00144feab7de.html?siteedition=intl

 

*4500 تا 6500 سانریفیوژ. میگه ایران بیشتر سود کرده

*ارسال بیشتر اورانیوم غنی شده به خارج. این جا «خیلی» ایران کوتاه اومده

*15 سال توقف. باز ایران از ده سال کوتاه اومده

*سر اراک بحث ها کامل شده

فقط  تحقیق و توسعه سانتریفیوژ ها موضوع اختلافه...

 

 

خب. امیدوارم لاقل 100 میلیاردمون رو که پس دادند لاافل بخشیش صرف تحقیق  و تولید فولاد ماراژینگ و آهنرباهای روتور ها بکنیم!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

گزارش ویژه
جزئیات جدید از توافق هسته ای
خبرگزاری آسوشیتدپرس از قول منابع خود جزئیات جدیدی از توافق احتمالی هسته ای ایران و 1+5 منتشر کرد.
 
ایران هسته ای- خبرگزاری آسوشیتدپرس از قول منابع خود جزئیات جدیدی از توافق احتمالی هسته ای ایران و 1+5 منتشر کرد.

 

جرج جان خبرنگار این خبرگزاری از وین نوشته است که دولت امریکا برای کاهش ذخایر اورانیوم غنی شده در ایران اولویت قائل است.

 

متن کامل گزارش آسوشیتدپرس چنین است.

 

***

 

ایران و آمریکا به یک توافق هسته‌ای نزدیک شده‌اند اما این توافق آن قدرها خوب نیست که بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرایل می‌خواهد و البته آن قدرها هم که او می‌گوید بد نیست.

 

اسراییل می‌گوید هرگونه قراردادی که برنامه ایران را به نحوی که قابلیت ساخت تسلیحات داشته باشد به طور کامل برنچیند پر از اشکال است.

 

سخنرانی نتانیاهو در روز سوم مارس در کنگره چند هفته پیش از تاریخ تعیین‌شده برای انعقاد توافق عمومی به وی سکوی مهمی برای ارایه نظراتش خواهد داد.

 

اما رویکرد واشنگتن تقلیل سطح برنامه ایران به نحوی است که اگر ایران تصمیم به ساخت سلاح هسته‌ای گرفت یک سال وقت لازم داشته باشد حال آن که اکنون چهارماهه می‌تواند به این هدف برسد.

 

مقامات آمریکا می‌گویند این کار به جامعه بین‌الملل وقت کافی خواهد داد تا واکنش لازم را نشان دهد و کار لازم را برای توقف ایران صورت دهد.

 

پیش از دور آینده مذاکرات در هفته جاری، نگاهی می‌اندازیم به این توافق احتمالی و میزان موثربودن آن.

 

در وهله نخست، با توجه به تاریخچه کشورهای جهان که با فریب به سلاح هسته‌ای دست یافتند، اتکا به یک مقررات بازرسی برای کنترل برنامه ایران به نظر کاری پرمخاطره است.

 

دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای نیز موجب برهم‌خوردن بیش از پیش معادله راهبردی خاورمیانه می‌شود که همین حالا هم بی‌ثبات است.

 

یوآل اشتاینیتز، وزیر اطلاعات اسراییل در گفتگو با آسوشیتدپرس گفت:  این که راستی‌آزمایی کنیم که آنها ما را دور نمی‌زنند یک چیز است و این که راستی‌آزمایی کنیم چیزی برای راستی‌آزمایی وجود ندارد چیز دیگر.  

 

اما مدافعان چنین توافقی می‌گویند چنین دورزدنی از طرف ایران بسیار دشوار است. داریل کیمبل عضو انجمن کنترل تسلیحات مستقر در واشنگتن می‌گوید نظارت شدید موجب ایجاد زمان کافی برای ردیابی و مختل‌سازی هرگونه تلاش ایران برای کار بر روی بمب خواهد شد.

 

در هر حال، گزینه فشارآوردن بر ایران برای برچیدن کامل برنامه هسته‌ای گزینه‌ای غیرواقع‌گرایانه به نظر می‌رسد.

 

در جهانی که آمریکا اصلا میل درگیری در هیچ جنگ دیگری را در خاورمیانه ندارد و روسیه و چین هم بعید است دست به تحریم کامل اقتصاد ایران بزنند، حامیان توافق احتمالی این کار را گزینه‌ای می‌دانند که از سایر گزینه‌ها اثرات سوء کمتری دارد.

 

اما پرسش دیگر این است که خصومت اصلی بر سر چیست؟

 

در حالی که فقط چند هفته تا ضرب‌الاجل ماه مارس مانده است، ایران که تاکید دارد دنبال بمب اتم نیست به نظر در حال فشار بر طرف مقابل برای سازش بر سر این توافق است.

 

خصومت اصلی بر سر اندازه و قدرت برنامه غنی‌سازی اورانیوم در ایران است که هم می‌تواند برای رآکتورها سوخت تولید کند و هم می‌تواند هسته ساخت یک بمب را فراهم نماید.

 

آمریکا همراه با روسیه، چین، انگلیس، فرانسه و آلمان ابتدای مذاکرات از ایران خواستند 80 تا 90 درصد از حدود 10 هزار سانتریفوژ خود را که اکنون در حال فعالیت است و نیز هشت هزار سانتریفوژ دیگر را که هنوز به کار نیفاده‌اند برچیند.

 

اما بعد از مواجه‌شدن با مقاومت ایران اکنون دیپلمات‌ها می‌گویند آمریکا آماده پذیرش 4500 و شاید هم تعداد بیشتری از سانتریفوژهای در حال فعالیت است مشروط بر این که ایران حاضر به محدودساختن قدرت آنها شود.

آمریکا همچنین از درخواست اولیه خود مبنی بر تداوم 20ساله محدودیت‌ها بر برنامه ایران کوتاه آمده است. دیپلمات‌ها می‌گویند اکنون آمریکا آماده پذیرش دوره 10 تا 12 ساله است.

 

دیپلمات‌ها آشنا با گفتگوها می‌گویند آمریکا ممکن است آماده باشد تعداد بیشتری از سانتریفوژ فعال را بپذیرد اما مشروط بر این که قابلیت آنها برای غنی‌سازی اورانیوم کاهش یابد.

یک ایده که به ایران پیشنهاد شده است این است که میزان ذخیره گاز اورانیوم این کشور که برای غنی‌سازی به سانتریفوژها تزریق می‌شود محدود شود.

 

میزان گازی که تهران مجاز به ذخیره آن خواهد بود بستگی به تعداد سانتریفوژهای آن خواهد داشت.

 

ایده دیگر این است که ایران متعهد شود بیشتر ذخیره اورانیوم غنی‌شده خود را به بیرون از کشور بفرستد تا اورانیوم کافی برای ساخت بمب نداشته باشد.

 

ایده سوم نیز این است که طراحی سانتریفوژهای خود را تغییر دهد. اکنون این ماشین‌ها به صورت سری یا آبشار به هم وصل شده‌اند طوری که مدام درجه غنی‌سازی بالاتر می‌رود. با تغییر طراحی، میزان اورانیوم غنی‌شده در انتهای این ماشین‌ها کاهش خواهد یافت.

 

اما پرسش آخر این است که آیا توافق هسته‌ای موجب می‌شود ایران در آستانه ساخت سلاح هسته‌ای باقی بماند.

 

دولت آمریکا کماکان تاکید دارد هیچ توافقی را که مدت دوره گریز ایران برای ساخت بمب را دست کم تا یک سال کش ندهد نخواهد پذیرفت.

 

کیمبال عضو انجمن کنترل تسلیحات می‌گوید هیچ گزینه جانشینی برای رویکرد آمریکا وجود ندارد. وی افزود بعد از یک دهه مقاومت ایران، دیگر امیدداشتن به این که ایران درخواست‌ها را برای کاهش تعداد سانتریفوژها بپذیرد  توهمی خطرناک  است.

 

اولی هاینونن، رئیس سابق پرونده ایران در آژانس هسته‌ای سازمان ملل می‌گوید ترکیبی از این روش‌ها کارگر خواهد افتاد مشروط بر این که ایران بپذیرد بیشتر از 2000 تا 4000 سانتریفوژهای را فعال نکند. اما تهران این درخواست را رد کرده است.

 

دیوید آلبرایت عضو موسسه علوم و امنیت در واشنگتن خاطرنشان می‌کند حتی اگر چنین توافقی منعقد شود نظارت بر آن کاری دشوار خواهد بود.

 

وی گفت:  هرچه عناصر بیشتری به این توافق بیفزایید، احتمال این‌که ایران یک‌طرفه آن را نقض کند هم بیشتر می‌شود.  

 

وی افزود حتی اگر آن طور که اسراییل می‌خواهد همه سانتریفوژهای ایران هم نابود شود ایران می‌تواند با تکیه بر دانشی که در دهه گذشته جمع کرده است در عرض دو سال سانتریفوژ کافی برای ساخت یک بمب تولید کند.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

واکنش ظریف به تحریم شرکت ملی نفتکش

وزیر امور خارجه کشورمان با تاکید بر اینکه مذاکرات هسته‌ای باید تا تیر ماه به توافق بر روی جزئیات برسد، گفت: اگر طرف مقابل زیاده‌خواهی کند، هیچ توافق کلی و جزئی نخواهد شد.

محمد جواد ظریف در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به برنامه‌های آینده جمهوری اسلامی ایران با طرف‌های مذاکره‌کننده غربی در پرونده هسته‌ای، گفت: در حال حاضر مذاکرات دوجانبه را بدون توقف داریم و در سفر اخیر وزیر امور خارجه چین به تهران نیز ساعت ها هم در سطح وزرای خارجه و هم در سطح معاونان وزرا، مذاکره مفصلی داشتیم.
وی افزود: در طول هفته آینده نیز همکاران من مذاکرات را ادامه خواهند داد و هر جا که ضروری باشد، من نیز وارد مذاکره می‌شوم؛ فرصت خیلی کم است و چندان وقت نداریم که جلسات رسمی تشکیل دهیم و باید به همین شیوه مذاکرات دوجانبه را دنبال کنیم تا به نتیجه برسیم.
وزیر امور خارجه درباره تاکید جمهوری اسلامی ایران در توافق یک مرحله‌ای در مذاکرات هسته‌ای، تصریح کرد: این موضوع دیدگاه جدیدی نیست که جمهوری اسلامی مطرح کرده باشد؛ من نیز این دیدگاه را از ابتدا در وین داشته‌ام و اصرار هم کرده‌ام و حالا نیز باید کار را پیش ببریم و برای رسیدن به یک توافق، تلاش خواهیم کرد؛ البته یک اصل را نیز در مذاکرات داریم و آن نیز این است که بر روی هیچ چیز توافق نشده، مگر اینکه بر روی همه چیز توافق شود؛ این اصل را در اعلامیه ژنو نیز آورده‌ایم و لذا در این زمینه نگرانی نداریم.
ظریف خاطر نشان کرد: رهبری نیز چارچوب کار را کاملا مشخص کرده‌اند و ما نیز همین چارچوب را از ابتدا مد نظر داشته‌ایم.

تا تیرماه باید بر روی همه جزئیات توافق شود؛ نمی‌توان فقط اعلامیه سیاسی داد
وی در پاسخ به این پرسش که موضع جمهوری اسلامی در برابر کارشکنی‌ احتمالی غربی‌ها نسبت به ادامه روند مذاکرات هسته‌ای و یک مرحله‌ای بودن آن چیست؟ اظهار داشت: من نیازی نمی‌بینم که نسبت به کارشکنی‌ها چندان نگران باشیم؛ بحث یک بحث کاری است و ما نیز در همین چارچوب کار را دنبال می‌کنیم و برای رسیدن به نتیجه نیز امیدواریم. من فکر می‌کنم موضوعات مهمی در بحث‌های ما وجود دارد که اگر بر روی آنها به توافق برسیم، رسیدن به توافق کامل چندان مشکل نیست.
وزیر امور خارجه تاکید کرد: از نظر من باید حتما تا تیر ماه به همه جزئیات برسیم و نمی‌شود که در تیر ماه یک اعلامیه سیاسی داد و بعد منتظر باشیم تا بر روی جزئیات توافق شود؛ این‌طور یک روند بی‌انتها شروع می‌شود که به منفعت هیچ کسی نیست.
ظریف تصریح کرد: اگر طرف مقابل اراده سیاسی داشته باشد، توافق حاصل می‌شود و اگر اراده نداشته باشد، هیچ توافقی؛ چه کلی و چه جزئی در کار نخواهد بود و واضح است که ما برای توافق آماده‌ایم، اما اگر طرف مقابل بخواهد زیاده‌خواهی کند، هیچ مشکلی نداریم که به دنیا نشان دهیم که جمهوری اسلامی به دنبال یک توافق خوب و معقول بوده است و اگر این توافق حاصل نمی‌شود، به خاطر این است که یا طرف مقابل اراده سیاسی آن را ندارد، یا توان مقابله در برابر گروه‌های صهیونیستی و گروه‌های فشار را ندارد و یا می‌خواهد زیاده‌خواهی کند.
وی افزود: در هر کدام از این حالت‌ها، بالاخره طرف مقابل نخواهد توانست تحریم‌های ظالمانه‌ای را که علیه ایران به دنیا تحمیل کرده است، ادامه دهد.

تحریم شرکت ملی نفتکش خلاف توافق ژنو نیست، خلاف عقلانیت است
وزیر امور خارجه در ادامه در واکنش به تحریم مجدد شرکت ملی نفتکش ایران از سوی اتحادیه اروپا با وجود رفع تحریم آن در ماه‌‌های قبل و در پاسخ به این پرسش که آیا این اقدام غربی‌ها، نقض توافق ژنو مبنی بر عدم تحریم جدید نیست، اظهار داشت: این تحریم جدید نیست؛ اینها تکرار تحریم‌های قبلی است که یک حرکت حقوقی لازم دارد که دوستان ما به دادگاه می‌روند و رای می‌گیرند و بر اساس رای دادگاه، مشکلات فنی را برطرف می‌کنند و پاسخ دادگاه را می‌دهند؛ لذا از نظر حقوقی چندان نمی‌توان گفت که توافق ژنو نقض شده است.
ظریف تاکید کرد: ‌در عین حال آنچه که نقض شده، عقل است؛ چون این کار آنها خلاف عقلانیت است، به خاطر اینکه غربی‌ها هنوز به این درک نرسیده‌اند که تحریم‌ها برای خودشان هم به جای اینکه یک سرمایه باشد، یک نوع هزینه است که نمی‌توانند اهدافشان را پیش ببرند؛ من بیش از اینکه نگران یک یا دو مورد از این اتفاقات باشم، نگران این تفکر هستم.
وی ادامه داد: تا هنگامی که این تفکر را اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها داشته باشند، به نظر نمی‌رسد امکان رسیدن به یک تفاهم جدی باشد؛ چون اینها فکر می‌‌کنند که تحریم‌هایشان کارآمد است؛ واقعا اگر فکر می‌کنند که این تحریم‌ها کارآمد است، چرا با ما مذاکره می‌کنند!؟ تحریم‌ها را ادامه بدهند.
وزیر امور خارجه اظهار داشت: آنها باید تصمیم بگیرند که یا تحریم کنند و یا مذاکره کنند، آنچه که باعث نگرانی است، این رفتارهای آنهاست که البته مبانی شخصیتی و نگرشی دارد و به نوع نگاه غرب به جهان برمی‌گردد.
ظریف ادامه داد: تا زمانی که این نگرش آنها تصحیح نشود، غربی‌ها با همین مشکلات روبرو هستند که یک روز در اوکراین مشکل دارند و یک روز داعش را می‌سازند که علیه دیگران جنایت کند و بعدا معلوم می‌شود که خودشان هم بیشترین قربانیان این جنایات هستند و هم بیشترین سربازان را برای داعش درست می‌کنند؛ این مسائل ضرورت به وجود آمدن یک نگرش جدید را در غرب نسبت به دیگران نشان می‌دهد و تا زمانی که این نگرش تصحیح نشود، ممکن است یک یا چند مشکل با مذاکره حل شود اما این مبنای فکری باقی می‌ماند.

توافقنامه ژنو تفسیرپذیر نیست/ ادامه تحریم‌های قبلی نقض توافق ژنو نیست
وزیر امور خارجه در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا به گفته خودتان «توافق ژنو چندان نقض نشده» یا اساساً نمی‌توان گفت که تحریم شرکت ملی نفتکش، نقض توافق ژنو است، تاکید کرد: هر تحریم جدیدی نقض توافق ژنو است، اما ادامه تحریم‌های قبلی، نقض توافق ژنو نیست.
وی در پاسخ به انتقادات محافل کارشناسی نسبت به تفسیرپذیر بودن برخی از مفاد توافق ژنو از جمله عباراتی مانند «تحریم جدید»، گفت: توافق ژ‌نو تفسیرپذیر نیست؛ تحریم جدید معلوم است که چیست و تحریم‌های قبلی نیز معلوم است که کدام است؛ ما در توافق جامع می‌خواهیم کل تحریم‌‌ها را برداریم، در توافق ژنو قرار نبوده که کل تحریم‌ها برداشته شود، لذا من اصلا موافق این نیستم که این مساله قابل انتقاد باشد. البته همانطور که گفتم این اقدامات غربی‌ها موافق توافق ژنو نیست و خیلی اقدامات هم است که ما می‌توانیم انجام دهیم که موافق توافق ژنو نیست، اما مخالف آن هم نخواهد بود.
ظریف در همین رابطه تصریح کرد: من الان نمی‌خواهم وارد جزئیات بشوم که منظورم چه اقداماتی است، اما اگر لازم باشد، آن اقدامات را هم انجام می‌دهیم.
وزیر امور خارجه اظهار داشت: کاری که در این یک سال انجام شده و بسیار مهم‌تر از مقدار کمی منافع و چرتکه انداختن منافع و ضررها است، این است که ما به دنیا نشان داده‌ایم که آدم‌های منطقی هستیم و اگر توافق کنیم، بر روی آن می‌ایستیم، حرف‌مان حرف مردانه و مستحکم است و حرف کشوری است که می‌توان به ‌آن اعتماد کرد.
وی افزود: این نمونه رفتاری که از طرف جمهوری اسلامی ایران در طول ۱.۵ سال گذشته در اجرای توافق ژنو به دنیا نشان داده شده، ارزش زیادی برای جمهوری اسلامی دارد که در آینده خواهیم دید؛ اگر روزی به توافق نرسیم، همین رفتار  ۱.۵ سال اخیر ما و رفتار غربی‌ها در دنیا و به همه کسانی که می‌خواهند تصمیم بگیرند که آیا زیر بار فشار غرب بروند یا مستقل عمل کنند، حتما کمک خواهد کرد.

 

ویرایش شده در توسط oldmagina

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

آغاز مذاکرات معاونان ظریف و کری

 

به گزارش ایسنا، در حالی که یک ماه تا پایان مهلت تعیین شده برای رسیدن به تفاهم سیاسی میان ایران و گروه 1+5 وقت باقی است، هیأت‌های مذاکره کننده ایران و آمریکا یک بار دیگر طی ماه‌های گذشته و در ادامه مذاکرات مونیخ در ژنو با یکدیگر دیدار کردند.
سیدعباس عراقچی و مجید تخت روانچی به همراه کارشناسان ایران در روزهای جمعه و شنبه در ژنو با هیات مذاکراتی آمریکا گفت‌وگو می‌کنند.
قرار است ضمن برگزاری مذاکرات دو و چندجانبه میان هیأت‌های مذاکره کننده ایران و اعضای گروه 1+5 روز یک‌شنبه نیز با حضور معاونان وزیران خارجه گروه 1+5 نشستی در سطح معاونان و برای بررسی آخرین تحولات برگزار شود.
هم‌چنین قرار است وزیران خارجه ایران و آمریکا در روزهای یک‌شنبه و دوشنبه در ژنو با یکدیگر گفت‌وگو کنند. این پنجمین مذاکرات دوجانبه محمدجواد ظریف و جان کری است که پس از مذاکرات وین در آذرماه در چارچوب رسیدن به توافق جامع برگزار می‌شود.
این دور از مذاکرات در ژنو در حالی از حساسیت برخوردار است که دو طرف تلاش دارند تا اختلاف‌های باقیمانده درباره دو موضوع اصلی یعنی چگونگی لغو کامل تحریم‌ها و غنی‌سازی ایران را به طور کامل از بین ببرند.
هم‌چنین این دور از مذاکرات در حالی برگزار می‌شود که با توجه به سخنان مقام معظم رهبری در دهه فجر مبنی بر رسیدن به توافق در یک مرحله که در خود جزییات و کلیات را با هم داشته باشد مذاکرات را حساس‌تر کرده است و طرف‌ها باید تلاش کنند که تا یک ماه آینده به یک چارچوب قابل پذیرش از سوی دوطرف برای توافق سیاسی و توافق جامع دست یابند.
مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 هم‌چنین در هفته‌های گذشته با تهدید کنگره ‌آمریکا مبنی بر این‌که تا 24 مارس باید این مذاکرات به نتیجه برسد روبه‌رو شده است و به همین دلیل زمان و نبود اراده سیاسی از سوی آمریکا و گروه 1+5 مذاکرات را تهدید می‌کند.
به گزارش ایسنا، محمدجواد ظریف روز شنبه برای دیدار با همتای آمریکایی‌اش راهی ژنو خواهد شد.
 

 

پایان 5 ساعت مذاکره معاونان وزرای خارجه ایران و امریکا

 

دور نخست مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا به ریاست عباس عراقچی و وندی شرمن در ژنو پایان یافت.
به گزارش ایرنا، این دور از مذاکرات که در دو سطح معاونین و کارشناسی انجام شد از ساعت 11 به وقت ژنو - 13 و 30 به وقت تهران- شروع شد و دو ساعت و نیم ادامه یافت.
معاونان و کارشناسان ایرانی و آمریکایی درمجموع در این دور 5 ساعت مذاکره کردند.
دراین مذاکرات هلگا اشمید معاون فدریکاموگرینی به عنوان نماینده اتحادیه اروپا حضور دارد.
دور بعدی این گفت و گو ها ساعت 16 به وقت ژنو - 18 و 30 به وقت تهران- از سر گرفته خواهد شد.
مذاکرات ا یران و امریکا در روزهای جمعه وشنبه در سطح معاونین انجام می شد و در روزهای یکشنبه و دوشنبه وزیران خارجه دو کشور نیزبه انها ملحق خواهند شد.
احتمال دارد در روز چهارم معاونان سایر وزیران خارجه 1+5 هم به این مذاکرات بپیوندند.

ویرایش شده در توسط oldmagina
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

دیدار رایس و کوهن در آغاز مذاکرات هسته‌ای

به نقل از خبرگزاری رویترز در گزارشی به دیدار سوزان رایس و دیوید کوهن در آستانه دور جدید مذاکرات خبر داد و نوشت: «"سوزان رایس" مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز پنجشنبه با هدف در جریان قرار دادن اسرائیل از روند مذاکرات هسته‌ای با ایران، با "یوسی کوهن" مشاور امنیت نخست‌وزیر اسرائیل دیدار و گفت‌وگو کرد.»

عاروتص شوا نوشت: «کوهن که به واشنگتن سفر کرده، روز چهارشنبه نیز با وندی شرمن معاون وزارت خارجه و سرپرست تیم آمریکایی در مذاکرات هسته‌ای، گفت‌وگو کرده است. بنا بر این گزارش، جان کری وزیر خارجه آمریکا هم به صورت غیرمنتظره و از پیش‌برنامه‌ریزی نشده، در این دیدار حضور یافته است.»
این در حالیست که عباس عراقچی، معاون وزير خارجه و عضو ارشد تيم مذاکره کننده هسته‌ای ايران روز پنجشنبه ۳۰ بهمن ماه گفته است که معاونان وزرای خارجه ايران و آمريکا روز جمعه و شنبه ديدار می کنند و سپس مذاکرات محمد جواد ظريف و جان کری در روز های يکشنبه و دوشنبه در شهر ژنو برگزار خواهد شد.
 دیدار روز پنچشنبه مقامات اسرائیلی و آمریکایی در حالی بود که در چند روز اخیر، خبرهای بسیاری فضای خبری را مبنی بر اینکه آمریکا، اسرائیل را در جریان جزئیات روند مذاکرات هسته ای ایران قرار نمی دهد، وجود داشت

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

پایان دور اول رایزنی‌های ایران و آمریکا در ژنو
دور اول رایزنی‌های ایران و آمریکا در سطح معاونان وزرای خارجه و کارشناسان و با حضور معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ژنو پایان یافت و قرار است این مذاکرات ساعت 16 به وقت ژنو از سر گرفته شود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران؛دور اول رایزنی‌های ایران و آمریکا در سطح معاونان وزرای خارجه و کارشناسان درباره برنامه هسته‌ای ایران در ژنو پایان یافت.
مذاکرات معاونین وزیران خارجه ایران و آمریکا از امروز جمعه اول اسفند آغاز می‌شود که این مذاکرات تا شنبه دوم اسفند ماه در ژنو ادامه دارد.
در این مذاکرات هلگا اشمید معاون فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز حضور دارد.
دو طرف در دو سطح کارشناسی و معاونان مجموعا 5 ساعت به گفت‌وگو پرداختند و قرار است مذاکرات 18:30 به وقت تهران از سر گرفته شود.
 سیدعباس عراقچی و مجید تخت روانچی معاونان وزیر خارجه ایران و وندی شرمن معاون وزیر خارجه آمریکا ساعت 11 صبح امروز به وقت محلی (13:30 به وقت تهران) برای پنجمین بار پس از تمدید هفت ماهه توافق ژنو به گفت‌وگو پرداختند.
 قرار است این مذاکرات فردا (شنبه) نیز ادامه یابد و روز یکشنبه نیز قرار است سیزدهمین دور مذاکرات جامع هسته‌ای با حضور ایران و گروه 1+5 در ژنو برگزار شود.
همچنین،‌ قرار است «محمدجواد ظریف» و «جان کری» وزرای خارجه ایران و آمریکا طی روز‌های یکشنبه و دوشنبه سوم و چهارم اسفند ماه در شهر ژنو دیدار و گفتگو کنند.
 


آژانس، اطلاعات CIA علیه ایران را بررسی می‌کند
دو دیپلمات غربی اعلام کرده‌اند آژانس پس از افشای عملیات‌های پنهانی سیا برای خرابکاری در برنامه هسته‌ای ایران تصمیم گرفته اسنادی که سازمان‌های اطلاعاتی غربی درباره برنامه تسلیحاتی ادعایی ارائه کرده بودند، مورد بازبینی قرار دهد. 

 به گزارش تسنیم به نقل از بلومبرگ، دو دیپلمات غربی اعلام کرده‌اند جزئیات یک عملیات سازمان سیا که سابقه‌ای 15 ساله داشته و در جریان یک پرونده قضایی مطرح شده، شاید بازرسان سازمان ملل را وادار سازد که برخی از اطلاعات خود درباره برنامه تسیحات هسته‌ای ادعایی ایران را مورد بررسی دوباره قرار دهند. 
در این دادگاه اعلام شده که سازمان سیا قصد داشته نقشه‌های اولیه اجزای یک بمب هسته‌ای را در فوریه سال 2000 وارد ایران سازد. 
پیتر جنکینز، نماینده سابق انگلستان در آژانس، می‌گوید: "این داستان نشان از این احتمال دارد که سازمان‌های اطلاعاتی دشمن قصد داشته‌اند اسنادی را در ایران قرار دهند که آژانس بعدا آنها راکشف کند. این امر مسأله‌ای بزرگ به نظر می‌رسد."
مقامات ایرانی بارها اعلام کرده‌اند که اطلاعات آژانس درباره ابعاد نظامی احتمالی برنامه هسته‌ای ایران ساختگی هستند.
یکی از سخنگویان آژانس اعلام کرده است که این سازمان در حال ارزیابی جامع اطلاعاتی است که دریافت داشته است. سازمان سیا هنوز واکنشی به این گزارش‌ها نشان نداده است.
افشاگری‌ها درباره عملیات سیا در برنامه هسته‌ای ایران در جریان دادگاه جفری الکساندر استرلینگ در ایالت ویرجینیای آمریکا روی داد. استرلینگ یک وکیل آمریکایی و کارمند سابق سازمان سیا است که به اتهام نقض "قانون جاسوسی" (Espionage Act) و افشای اطلاعات اقدامات سازمان سیا علیه ایران با عنوان "عملیات مرلین" دستگیر شد. 
بر اساس تلگرافی متعلق به می 1997 که به دادگاه ارائه شده "هدف [عملیات سازمان سیا] قرار دادن مقادیر زیادی اطلاعات ساختگی در برنامه هسته‌ای تسلیحاتی ایران بود تا آنها وارد مسیری بی‌سرانجام شده و پول و زمان‌شان هدر رود."
این مسأله با فعالیت‌های بازرسین آژانس نیز در ارتباط است زیرا برخی از تردید‌های این سازمان درباره برنامه هسته‌ای ایران بر اساس اطلاعاتی قدیمی هستند که توسط سازمان‌های اطلاعاتی ارائه شده‌اند. 
دان جوینر، استاد دانشگاه آلابامای آمریکا، می‌گوید که عملیات‌های پنهانی سیا نمایانگر تاکتیک‌هایی هستند که آمریکا و متحدین آن علیه ایران به کار برده‌اند. "ارائه اسناد جعلی و ساختگی هسته‌ای بخشی واقعی از فعالیت‌های این دولت‌ها برای به بیراهه کشیدن برنامه هسته‌ای ایران بودند. این افشاگری خطرات اتکای آژانس به اطلاعاتی را نشان می‌دهد که توسط طرف‌های سوم و دولت‌هایی که برنامه‌های سیاسی‌شان داری جهت‌گیری خصمانه نسبت به ایران است، تهیه شده‌اند."

ویرایش شده در توسط oldmagina

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

گزارش ویژه
یافته های اصلی تازه ترین گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی
آژانس بین المللی انرژی اتمی در تازه ترین گزارش خود می گوید ایران همچنان به پرسش های اصلی این آژانس درباره ابعاد احتمالی نظامی در برنامه هسته ای اش پاسخ نداده است.
 

ایران هسته ای- آژانس بین المللی انرژی اتمی در تازه ترین گزارش خود می گوید ایران همچنان به پرسش های اصلی این آژانس درباره ابعاد احتمالی نظامی در برنامه هسته ای اش پاسخ نداده است.

 

متن بخش «پیشرفت های اصلی» این گزارش که روز پنج شنبه 30 بهمن 1393 (19 فوریه 2015) منتشر شده، در ادامه می آید.

 

اصل گزارش را اینجا ببینید.

 

***

 

- مدیر کل با وزیر خارجه ایران، محمد جواد ظریف، در تاریخ هفتم فوریه 2015 دیدار و گفتگو کرد. آنها درباره اهمیت ادامه گفتگو میان آژانس و ایران در همه سطوح اتفاق نظر داشتند. مدیرکل همچنین بر نیاز به حل هر چه زودتر همه مسائل باقیمانده مرتبط با برنامه هسته ای ایران تاکید کرد.

 

- ایران هیچ توضیحی ارائه نکرده است که آژانس بتواند دو راهکار عملی باقیمانده را مشخص و روشن کند. همچنین ایران هیچ راهکار عملی در گام بعدی چارچوب همکاری پیشنهاد نکرده است.

 

-آژانس نظارت و راستی آزمایی را در رابطه با تدابیر مربوط به مسائل هسته ای که در طرح مشترک اقدام آمده است، همانطور که دوباره تمدید شد، ادامه داده است.

 

- از زمانی که طرح مشترک اقدام اجرایی شد، ایران در تاسیسات هسته ای اعلام شده خود، هگزا فلورید اورانیوم UF6 را بیشتر از اورانیوم 235 پنج درصد غنی سازی نکرده است و همه ذخیره UF6 که تا حد اورانیوم 235 بیست درصد غنی شده باشد، یا به اکسید اورانیوم تبدیل شده است یا غنای آن کم شده است.

 

- غنی سازی UF6 تا اورانیوم 235 پنج درصد به همان سرعت و اندازه ای که در گزارشهای قبلی مدیر کل آژانس آمده، ادامه یافته است. میزان چنین ماده هسته ای که به شکل UF6 غنی شده تا اورانیوم 235 پنج درصد باقی می ماند 7952/9  کیلوگرم است.

 

- هیچ قطعات اصلی و مهم اضافی در راکتور IR-40 نصب نشده است و هیچ موردی از تولید و آزمایش سوخت برای راکتور وجود نداشته است.

 

- ایران همچنان برای آژانس امکان دسترسی مدیریت شده را به کارگاههای مونتاژ سانتریفوژ، کارگاههای تولید روتر سانتریفوژ و تاسیسات ذخیره سازی فراهم کرده است.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

علامت سوال و ابهام جدی درباره طرح جدید دولت برای مذاکره با طرف امریکایی/
با وجود کارشناسان سازمان انرژی اتمی ، علت سفر صالحی به ژنو چیست!؟ / سطح مجاز مذاکره با امریکا در سطح وزارت خارجه تعیین شده است، نه در سطح معاون رئیس جمهور
به نظر می رسد علت سفر رئیس سازمان انرژی اتمی به ژنو حتی اگر به بهانه بحث بر سر موضوعات فنی و تلاش صوری برای تفکیک این دو حوزه بوده باشد، توجیهی نداشته و با وجود کارشناسان سازمان در مذاکرات، نیاز به حضور معاون رئیس جمهور در این سطح از مذاکرات نبوده است، چرا که طبیعتا از نظر فنی کارشناسان سازمان نسبت به معاون رئیس جمهور درموضوعات فنی مسلط تر بوده و عملا محل رجوع و پاسخ به پرسش های صالحی نیز هستند.

گروه بین‎الملل – رجانیوز: در حالیکه سطح مجاز گفتگو در موضوع هسته‎ای با مقامات امریکایی، از سوی مسئولین ارشد نظام، در سطح وزارت امور خارجه تعیین شده است، برخی اخبار از تدارک دولت برای اعزام معاون رئیس جمهور در امور هسته‎ای به ژنو برای گفتگو با همتای امریکایی خود حکایت دارد.

به گزارش رجانیوز، روز گذشته (جمعه) بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی در گفت وگو با ایرنا در این باره گفت: علی اکبر صالحی در این سفر در خصوص موضوعات فنی مذاکرات جاری با ۱+۵ با آقای ارنست مونیز وزیر انرژی آمریکا رایزنی‎هایی دارد.

رییس سازمان انرژی اتمی همچنین در طول این سفر دیدار و گفت وگوهایی با همتای سوییسی خود خواهد داشت.

این در حالی است که کاخ سفید نیز روز جمعه اعلام کرد «ارنست مونیز» وزیر انرژی آمریکا نیز این هفته در مذاکرات هسته‌ای با ایران شرکت خواهد داشت.

در بیانیه وزارت انرژی آمریکا آمده است: «به درخواست جان کری وزیر خارجه، ارنست مونیز وزیر انرژی روز شنبه به ژنو سفر می‌کند تا در مذاکرات جاری با ایران سر برنامه هسته‌ای این کشور، به وزیر کری بپوندد.»

این بیانیه می‌افزاید: «مقامات وزارت انرژی همواره به عنوان بخشی از تیم مذاکره‌کننده ایالات متحده در این گفت‌وگوهای کاملا فنی دخیل بوده‌اند و وزیر مونیز هم در ژنو به تیم می‌پیوندد تا این رایزنی‌های فنی دقیق، ادامه یابد.»

مونیز همراه با جان کری وزیر خارجه آمریکا، دو عضو کابینه باراک اوباما هستند که مستقیما در گفت‌وگوهای هسته‌ای که از روز جمعه در سطح معاونین وزارت خارجه در شهر ژنو سوئیس آغاز شده و از روز یکشنبه در سطح وزرا ادامه می‌یابد، حضور خواهند داشت.

این در حالی است که در تیم ایرانی نیز علاوه بر دیپلمات‎های عضو، کارشناسانی از سازمان انرژی اتمی حضور داشته و در موضوعات فنی به تیم مذاکره کننده مشاوره‎ لازم را ارائه می‎کنند.
مشخص نیست با وجود این کارشناسان، حضور یکی دیگر از اعضای کابینه دولت یازدهم آنهم در سطح معاون رئیس جمهور برای مذاکره به یک وزیر امریکایی، با کدام هدف و راهبرد در دستور کار قرار گرفته است.
این ابهام زمانی جدی‎تر می‎شود که بدانیم، پیش از این مجوز مذاکره با مقامات امریکایی تنها در موضوع هسته‎ای و آنهم در سطح وزیر امور خارجه صادر شده بود و مجوزی برای مذاکره معاون رئیس جمهور با همتای امریکایی صادر نشده است.

رهبر انقلاب در آخرین دیدار خود با مسئولان وزارت خارجه و سفرا و رؤسای نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور ضمن نفی مذاکره با امریکا در مسائل گوناگون و در هر سطحی اعلام فرمودند: رابطه با آمریکا و مذاکره با این کشور به جز در موارد خاصی برای جمهوری اسلامی نه تنها هیچ نفعی ندارد بلکه ضرر هم دارد و کدام عاقلی است که دنبال کار بی‌منفعت برود!؟ عده‌ای اینجور وانمود می‌کردند که اگر با آمریکایی‌ها دور میز مذاکره بنشینیم بسیاری از مشکلات حل می‌شود، البته ما می‌دانستیم اینجور نیست اما قضایای یک سال اخیر برای چندمین بار این واقعیت را اثبات کرد. در گذشته میان مسئولان ما و مسئولان آمریکا هیچ ارتباطی نبود اما در یک سال اخیر بخاطر مسائل حساس هسته‌ای و تجربه‌ای که مطرح شد انجام بشود، بنا شد مسئولان تا سطح وزارت خارجه تماس‌ها، نشست‌ها و مذاکراتی داشته باشند اما از این ارتباطات نه تنها فایده‌ای عاید نشد بلکه لحن آمریکایی‌ها تندتر و اهانت‌آمیزتر شد و توقعات طلبکارانه‌ی بیشتری را در جلسات مذاکرات و در تریبون‌های عمومی بیان کردند.

به نظر می رسد علت سفر رئیس سازمان انرژی اتمی به ژنو حتی اگر به بهانه بحث بر سر موضوعات فنی و تلاش صوری برای تفکیک این دو حوزه بوده باشد، توجیهی نداشته و با وجود کارشناسان سازمان در مذاکرات، نیاز به حضور معاون رئیس جمهور در این سطح از مذاکرات نبوده است، چرا که طبیعتا از نظر فنی کارشناسان سازمان نسبت به معاون رئیس جمهور درموضوعات فنی مسلط تر بوده و عملا محل رجوع و پاسخ به پرسش های صالحی نیز هستند.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

برادر روحانی به جمع مذاکره کنندگان پیوست

حسین فریدون دستیار ویژه رییس جمهوری به جمع مذاکره کنندگان ایران در ژنو پیوست.

به گزارش ایرنا محمد علی حسینی مدیرکل دیپلماسی رسانه ای وزارت امور خارجه، علت حضور فریدون در ژنو را 'انجام مشورتها و هماهنگ های لازم در طول مذاکرات فعلی' عنوان کرد.
امروز ژنو کانون رایزنی های ایران و آمریکا در زمینه مسائل باقی مانده هسته ای است. علی اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی ، بهروز کمالوندی معاون وی در کنار سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی معاونان وزیرامور خارجه از ایران و نیز وندی شرمن فرد شماره 3 وزارت خارجه آمریکا و ارنست مونیز وزیر انرژی این کشور هم اکنون در ژنو حضور دارند.
قرار است فردا محمد جواد ظریف و جان کری نیز به آنها بپیوندند و مذاکرات در سطح وزیران و با هیات های کامل دو کشور به همراه هلگا اشمید معاون فدریکا موگرینی هماهنگ کننده سیاست خارجی ادامه یابد.
روز گذشته معاونان وزیران خارجه ایران و آمریکا و اشمید پنج ساعت و کارشناسان دو کشور نیز دو ساعت و نیم جلسه داشتند.
امروز این جلسه به ریاست صالحی و مونیز ودر قالب نشست عالی فنی برگزار خواهد شد.

 

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
مهمان
این موضوع نسبت به پاسخ بیشتر بسته شده است.

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.