DR_CHAMRAN

" توافق هسته ای " ، جزییات ، آینده (1)

Recommended Posts

گزارش ویژه
المانیتور: توافق هسته ای نزدیک تر شده است
خبرنگار این پایگاه اینترنتی که بسیار به وزارت امور خارجه امریکا نزدیک است، در مقاله ای که روز 2 اسفند منتشر شده، از قول مقام های امریکایی گفته است که آنها به حصول توافق خوش بین هستند.
 

ایران هسته ای- وب سایت المانیتور از نزدیک بودن توافق هسته ای میان ایران و 1+5 خبر داده است.

 

 لورا روزن، خبرنگار  این پایگاه اینترنتی که بسیار به وزارت امور خارجه امریکا نزدیک است، در مقاله ای که روز 2 اسفند منتشر شده، از قول مقام های امریکایی گفته است که آنها به حصول توافق خوش بین هستند.

 

روزن می نویسد: «ارزیابی دولت آمریکا این است که خوش بینی ها درباره رسیدن به توافق با ایران در روز های اخیر به طرز قابل توجهی افزایش یافته است. پس از پیشرفت در مذاکرات اخیر نظرات کارشناسان سیاسی هم حاکی از این موضوع است».

 

ژوزف سرینسیون رئیس اندیشکده پلاوشرز در این باره به المانیتور گفته است: «واضح است که توافق محتمل است. بسیاری از اختلافات از بین رفته است. اگر توافق حاصل شود این توافق با مواضع دولت آمریکا بسیار نزدیک است و می تواند توافق خوبی هم باشد. این توافق می تواند بسیاری از منتقدان را متعجب و قانع کند».

 

وی اضافه کرده است: «دیدار مونیخ مصادف با این موضوع شد که هم ایران و هم آمریکا به این نتیجه رسیدند که به توافق نیازمند هستند و تمدید مذاکرات گزینه مورد نظر آنها نیست. مسائل دیگری به جز توافق درباره قابلیت غنی سازی ایران و تولید پولوتونیوم آن وجود دارد. مسئله کنونی در حال حاضر رفع تحریم ها و چگونگی زمان بندی آن است».

 

روزن درباره نوع ارزیابی امریکا از دیدگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز می نویسد: «از نظر آمریکا دورنمای رسیدن به توافق در کوتاه مدت وابسته به این است که ایرانی ها تا چه حد قادر باشند که بازگردند و با تعامل با یکی از فرمول های پیشنهادی موافقت کنند. از طرف دیگر ارزیابی آمریکا از سخنان هشتم فوریه آیت الله خامنه ای رهبر معظم ایران این است که او آماده پذیرش توافقی است که از نکات مثبت بیشتری برخوردار باشد».

یک کارشناس اسرائیلی به المانیتور می گوید: «این موضوع قابل توجه است که آیت الله خامنه ای رهبر معظم ایران برای نخستین بار در سخنان هشتم فوریه خود از کلمه توافق احتمالی استفاده کرده است و این در حالیست که پیشتر وی در سخنانش از کلمه موافقت بر سر مذاکره استفاده می کرد».

 

این در حالی است که ارزیابی های «ایران هسته ای» نشان می دهد در صورت تداوم روند فعلی، حصول توافق در دسترس نیست.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

بسم الله الرحمن الرحیم

 

عکس ها هرچه جلوتر میرویم شلوغ تر و مهمتر میشوند

 

gkdo14ch2jbzwv5yi4co.jpg

 

 

1czck79eh0eagnhdo62p.jpg

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

امیدوارم از این خندها بلاخره یه توافقی بیرون بیاد

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

امیدوارم از این خندها بلاخره یه توافقی بیرون بیاد

بسم الله الرحمن الرحیم

 

جناب رضا عزیز

کار چنان گره خورده که اقای فریدون رو هم فرستادند برود

یک علت بیشتر ندارد

یعنی دقیقه نود بازی هستش

فکر کنم واقعا به جاهای حساسی رسیدند که ایشون هم برای خبر بردن رسوندن فرستادند یا اینطوری تخمین میزدند

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

بسم الله الرحمن الرحیم

 

جناب رضا عزیز

کار چنان گره خورده که اقای فریدون رو هم فرستادند برود

یک علت بیشتر ندارد

یعنی دقیقه نود بازی هستش

فکر کنم واقعا به جاهای حساسی رسیدند که ایشون هم برای خبر بردن رسوندن فرستادند یا اینطوری تخمین میزدند

یکی از مشکلات حتما بحق برداشتن تحریم هاست بحث بعدی هم اراکه

  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

یکی از مشکلات حتما بحق برداشتن تحریم هاست بحث بعدی هم اراکه

بسم الله الرحمن الرحیم

 

جناب رضا

اراک خیلی وقت هستش حل شده

نحوه حذف تحریم ها

میزان غنی سازی و مواد موجود درایران

و درنهایت

مدت زمان موافقت نامه

این سه مورد تا وقتی آقای ظریف داشتند تشریف میبردند جزو مسائل مورد اختلاف بود

الان هم بعلت مشکوک بودن خطوط ارتباطی

خبر موثقی نمیتوان از مذاکرات داد مگر اینکه اقای فریدون از ژنو تشریف بیاورند (اونم در صورتی که یا نیاز به تصمیم مهم داشته باشد که خارج از خطوط اعلام شده باشد یا اعلام وضعیت موجود )

ویرایش شده در توسط ahmad1361

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

گزارش فیگارو از مذاکرات هسته‌ایی
یک روزنامه فرانسوی گزارش کرد یکی از مقامات آمریکایی معتقد است توافق هسته‌ای بین واشنگتن و تهران بیش از هر زمان دیگری محتمل شده است.

به گزارش فارس، در حالیکه مهلت ماه مارس برای رسیدن به چارچوب توافق جامع هسته‌ای به روزهای پایانی خود نزدیک می‌شود و به نظر نمی‌رسد تمدید مذاکرات در کار باشد، روزنامه فرانسوی «فیگارو» روز یکشنبه (دیروز) گزارش کرد که یکی از مقامات آمریکایی گفته است که توافق هسته‌ای بین واشنگتن و تهران بیش از هر زمان دیگری متحمل شده است.
«جان کری» وزیر خارجه آمریکا و «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران روز یکشنبه یک دور دیگر از مذاکرات را در ژنو برگزار کردند.
فیگارو در گزارش خود به اظهارات منتقدان «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا اشاره کرد که تأکید دارند که اوباما بعنوان بخشی از طرح بزرگتر خود برای تقویت رابطه با ایران و برقراری مجدد توازن ژئواستراتژیک در منطقه به دنبال توافق هسته‌ای با ایران است.
از طرف دیگر رویترز گزارشی را منتشر کرد که در آن به نقل از یکی از مقامات ایرانی نوشت که طرف‌های شرکت‌کننده در مذاکرات هسته‌ای مصمم به حل اختلافات باقیمانده در گفت‌وگوها هستند.
 


خبرگزاری آمریکایی آسوشیتد پرس از کار کردن ایران و آمریکا بر روی توافقی خبر داد که بر اساس آن ابتدا برنامه هسته ای ایران محدود خواهد شد اما در دراز مدت ایران خواهد توانست برنامه هسته ای خود را توسعه دهد.
بنا به گفته مقاماتی از ۶ کشور شرکت کننده در مذاکرات هسته ای با ایران جزئیات این پیشنهادها باید در سومین روز مذاکرات مورد بحث قرار گیرد و درباره آنها توافق حاصل شود و گشایشی در این خصوص قبل از برگشت جان کری به واشنگتن در پایان روز دوشنبه(امروز) حاصل نخواهد شد.
این مقامات مذاکرات را هدفی متحرک خواندند که هرگونه تغییر در قسمتی از آن بر سایر بخش های آن هم تاثیر خواهد گذاشت.

در این گزارش آمده است هدف از چهار چوب و پیشنهاد جدید در مذاکرات این است که به ایران به خاطر متعهد بودن به تعهداتش در سال گذشته پاداش داده شود و این پاداش لغو تدریجی محدودیت های اعمال شده بر برنامه غنی سازی ایران و تحریم ها است.
در ابتدای مذاکرات آمریکایی ها خواستار محدودیت ۲۰ ساله بر برنامه هسته ای ایران بودند در حالیکه ایران خواستار محدودیت کمتر از ۱۰ سال بود اما به نظر می رسد که در حدی وسط توافق خواهد شد. بطوریکه در یک دوره حداقل ۱۰ ساله محدودیت های شدیدی بر برنامه غنی سازی ایران اعمال خواهد شد و سپس در ۵ سال آخر این دوره ایران قادر خواهد بود بطور تدریجی غنی سازی خود را توسعه دهد.
به نوشته این رسانه آمریکایی صحبت از حفظ ۶ هزار و ۵۰۰ سانتریفیوژ توسط ایران است که در صورت انجام این توافق ایران می تواند بطور تدریجی بعد از یک دوره محدودیت تعداد سانتریفیوژهای خود را افزایش داده و به ۱۰ هزار یا بیشتر برساند.
همچنین در صورت توافق ایران یا باید قسمت عمده ای از اورانیوم غنی شده خود را به خارج از کشور منتقل کند و یا تبدیل و پودر کند به شکلی که قابل استفاده در سلاح هسته ای نباشد.
مقاماتی که این اطلاعات را به آسوشیتد پرس داده اند خواسته اند تا از افشای نامشان خودداری شود.
در صورت انجام چنین توافقی آژانس بین المللی انرژی اتمی مسئول نظارت بر اجرای آن خواهد بود و بخش سخت آن موافقت کنگره آمریکا با چنین توافقی خواهد بود.
به گفته مقاماتی که نام آنها برده نشده است در صورت انجام چنین توافقی باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا با توسل به قدرت اجرایی خود بلافصله گام هایی را برای برداشتن برخی محدودیت های تجاری و مالی علیه ایران بر خواهد داشت و همینطور که ایران تعهد خود به تعهداتش را ثابت کند تحریم ها صرفا تعلیق خواهند شد و نه لغو و صرفا بخش کمی از تحریم ها باقی خواهند ماند تا کنگره لغو آنها را تصویب کند.
همچنین بنا بر این گزارش توافقاتی هم درباره تاسیسات هسته ای آب سنگین اراک و فردو در حال شکل گیری است که طبق آن تاسیسات غنی سازی فردو تبدیل به یک مرکز تحقیقاتی خواهد شد و راکتور آب سنگین اراک که در حال تکمیل شدن است می تواند با تغییراتی به تولید کمتر پلوتونیم بپردازد.

 


نظر نیویورک‌تایمز درمورد حضور صالحی درمذاکرات

روزنامه آمریکایی «نیویورک‌تایمز» در گزارشی به حضور «علی اکبر صالحی» رئیس‌ سازمان انرژی اتمی ایران و «ارنست مونیز» وزیر انرژی آمریکا در دور جاری مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین بعلاوه آلمان) اشاره کرد و نوشت که حضور این افراد نمایانگر پیچیدگی توافق احتمالی هسته‌ای است.

این گزارش می‌افزاید حضور صالحی و مونیز ممکن است حصول پیشرفت را ساده‌تر کند اما تاکنون هیچ گونه نشانه‌ای مبنی بر قریب‌الوقوع بودن توافق جامع هسته‌ای مشاهده نشده است.
نیویورک‌تایمز گزارش کرد، با اینحال برخی از ناظران غربی ابراز نگرانی کرده‌اند که صالحی احتمالاً در این دور از مذاکرات هسته‌ای حضور پیدا کرده است تا مانع از اعمال محدودیت‌‌های سخت بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران شود و همچنین قدرت مانور «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران در مذاکرات را محدود کند.
طبق این گزارش، مهلت تعیین شده ماه مارس برای رسیدن به چارچوب توافق هسته‌ای به یک نقطه عطف مهم مبدل شده است زیرا کاخ سفید مشتاق است نشان دهد که پیشرفت‌هایی در مذاکرات هسته‌ای حاصل شده است و در نتیجه بتواند کنگره را از تحمیل تحریم‌های جدید علیه ایران منصرف کند.
مذاکرات هسته‌ای برای رسیدن به راه‌حل جامع در حالی در جریان است که «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در صدد است سوم مارس به دعوت «جان بینر» رئیس اکثریت جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان آمریکا و بدون هماهنگی با کاخ سفید در کنگره سخنرانی کند و مانع از توافق هسته‌ای ایران و 1+5 شود.
 

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

انتشار اخبار معنادار علی رغم تاکید بر لزوم توافق تک مرحله ای در تهران/
آسوشیتدپرس: شواهد از رسیدن به خطوط کلی «توافق چند مرحله ای» حکایت دارد/ سرنوشت نامعلوم تحریم‎ها تا ۱۵ سال با وجود حضور بلندپایگان دولتی در ژنو
علیرغم تاکیدات صورت گرفته در تهران مبنی بر لزوم شکل‎گیری توافقی یک مرحله‎ای در موضوع پرونده هسته‎ای، خبرگزاری امریکایی آسوشیتدپرس که معمولا اخبار غیر رسمی تیم مذاکره کننده امریکا را منتشر می‎‎کند، به نقل از منابع آگاه، از نزدیک شدن طرفین به یک توافق دو مرحله‎ای خبر داد.

گروه بین الملل - رجانیوز: علیرغم تاکیدات صورت گرفته در تهران مبنی بر لزوم شکل‎گیری توافقی یک مرحله‎ای در موضوع پرونده هسته‎ای، خبرگزاری امریکایی آسوشیتدپرس که معمولا اخبار غیر رسمی تیم مذاکره کننده امریکا را منتشر می‎‎کند، در خبری غیر رسمی از نزدیک شدن طرفین به یک توافق دو مرحله‎ای خبر داد.

به گزارش رجانیوز، خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از منابعی که خواسته‎اند نام آنها فاش نشود، گزارش داد آمریکا و ایران در حال شکل‌دهی توافقی دو مرحله‌ای هستند.

به گزارش آسوشیتدپرس، مقامات می‌گویند که آمریکا و ایران در حال شکل‌دهی طرحی از توافق هستند که مطابق با آن ایران تنها پس از اجرای توافق بلند مدت هسته‎ای، می‎تواند به تدریج برنامه هسته‌ای خود را در طول سال‎های پایانی باقیمانده از مدت زمان اجرای توافق افزایش دهد.

مقامات غربی در بسیاری از عناصری که برای حصول توافق جامع هسته ای ضروری است، شاهد پیشرفت‌هایی بوده‌اند.

طبق این گزارش، اگر طرفین مذاکره‌کننده بعنوان مثال در خصوص بازه ۱۵ ساله به توافق برسند، برای مدت ۱۰ سال بر برنامه هسته‌ای ایران کنترل شدید خواهد بود و در ۵ سال بعدی، محدودیت‌ها بر برنامه هسته‌ای ایران به صورت تدریجی برداشته می‌شود.

آسوشیتدپرس گزارش کرد، بعد از آن ایران می‌تواند شمار سانتریفیوژهای غنی سازی اورانیوم خود را از رقم مورد توافق (۵۰۰۰) به سمت ۱۰ هزار سانتریفیوژ ، افزایش دهد، اما در عین حال به حد اورانیوم مناسب برای ساخت تسلیحات هسته‌ای نرساند.

با این حال آسوشیتد پرس از وضعیت تحریم‎ها و پیشنهاد طرف امریکایی برای رفع تحریم‎ها خبر نداده است.

این در حالی است که اخبار منتشر شده در منابع اسرائیلی از جمله رزونامه صهیونیسی هاآرتص، حاکی از آن است که تنها بخشی از تحریم‎ها که مرتبط با موضوع عدم اشاعه و یا تحریم‎های درون سرزمینی امریکا نبوده و صرفا به موضوع هسته‎ای مرتبط است، نه به صورت یکباره بلکه بصورت تدریجی و پس از اعلام رضایت طرف مقابل از عمل به تعهدات طرف ایرانی، در طی ۱۵ سال کاهش می‎یابد که البته این تحریم‎ها شامل تحریم بانک و فروش نفت نخواهد بود.

آنچه از آن به عنوان توافق بر سر کلیات در مذاکرات هسته‎ای یاد می‎شود، در واقع تعهدات ریز و دقیقی است که ایران ملزم به پذیرش آنها خواهد بود و در مقابل، تعهدات طرف مقابل درباره تحریم‎ها بصورت کلی در نظر گرفته شده و بررسی آن به توافق بر سر جزئیات یعنی مرحله دوم توافقات موکول شده است. این در حالی است که برای بحث بر سر این موضوعات بلندپایه ترین تیم مذاکره کننده مشتمل بر دو عضو کابینه و دستیار ویژه رئیس جمهور به ژنو اعزام شده اند تا این پیام به غرب ابلاغ شود که دولت به صورت جدی به دنبال شکل گیری یک توافق است.

گفتنی است رهبر معظم انقلاب اسلامی، پس از مذاکرات مونیخ، در جمع فرماندهان ارتش، لزوم تک مرحله‎ای بودن توافق با غرب و لغو یکباره همه تحریم‎ها را از شروط تحقق یک توافق مورد قبول ایران برای حفظ منافع ملی عنوان کرده و فرمودند: « این حرفی هم که حالا انسان می‌شنود که میگویند که «در یک برهه‌ای درباره‌ی اصول کلّی توافق کنیم، بعد درباره‌ی جزئیات»، این را هم بنده نمی‌پسندم؛ این را من نمی‌پسندم. با تجربه‌ای که از رفتارهای طرف مقابل داریم، احساس میکنم که این وسیله‌ای خواهد شد برای بهانه‌گیری‌های پی‌درپی برسر جزئیات. اگر توافق میکنند، جزئیات و کلّیات و همه را در یک‌جلسه‌ی واحد تمام بکنند، امضا کنند. اینکه کّلیات را جداگانه توافق کنند، و بعد بر اساس آن کلّیات - که یک‌چیزهای مبهمی است، تفسیرپذیر است، تحلیل‌پذیر است - بروند سراغ جزئیات، نه، این منطقی نیست.

همه‌ی آنچه هم قرارداد بسته میشود بین مسئولین ما و بین طرف مقابل، باید روشن، واضح، غیر قابل تفسیر و تأویل باشد. این‌جور نباشد که طرف مقابل - که با دبّه‌کردن و چک‌وچانه زدن، کار خود را پیش میبرد - بتواند باز سر قضایای گوناگون، بهانه‌گیری کند، دبّه در بیاورد، کارها را مشکل بکند؛ نه، همه‌ی اینها برای این است که سلاح و حربه‌ی تحریم از دست دشمن خارج بشود. اگر بتوانند این کار را بکنند خوب است. البتّه باید به معنای واقعی کلمه تحریم از دست دشمن خارج بشود، تحریم برداشته بشود؛ توافقِ به این صورت‌[ بشود]؛ والّا اگرچنانچه در این زمینه به توفیق نرسیدند، ملّت ایران و مسئولین و دولت محترم و دیگران، راه‌های فراوانی دارند و یقینا باید آن راه‌ها را طی کنند برای اینکه بتوانند حربه‌ی تحریم را بی‌اثر کنند و کُند کنند.»

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

پایان سومین دور مذاکرات وزیران خارجه ایران و آمریکا

به گزارش مشرق، مذاکرات وزیران خارجه ایران و آمریکا که با حضور وزیر انرژی آمریکا و رییس سازمان انرژی اتمی ایران و معاونان صورت گرفت از صبح روز دوشنبه آغاز شده است.

علی اکبر صالحی و ارنست مونیز عصر روز دوشنبه همزمان با سومین دور مذاکرات دو جانبه وزیران خارجه که با حضور معاونان انها برگزار شد، مذاکراتی را به طور جداگانه و دوجانبه انجام دادند و سپس به مذاکرات وزیران خارجه بازگشتند.
هم چنین قرار است امروز معاونان وزیران خارجه ایران و روسیه نیز با یکدیگر دیدار کنند.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ظریف:در برخی مباحث پیشرفت صورت گرفت

به گزارش ایسنا محمد جواد ظریف در پاسخ به خبرنگاران گفت: ظرف سه روز گذشته گفت‌وگوهای جدی، مفید و سازنده‌ای با کشورهای ١+٥، به ویژه با طرف آمریکایی که با وزیران خارجه و انرژی خود در این مذاکرات حضور یافته بود، داشتیم.

وی ادامه داد: تاحدودی پیشرفت در برخی مباحث صورت گرفت اما هنوز راه زیادی برای رسیدن به توافق نهایی در پیش داریم. به طور مسلم تا وقتی در مورد همه مسائل توافق صورت نگیرد در هیچ موضوعی توافق نشده است. بنابراین مذاکرات ادامه پیدا می‌کند و ما تصمیم گرفتیم هفته آینده مجددا در حاشیه اجلاس شورا حقوق بشر این گفت و گوها را ادامه دهیم.
وزیر خارجه کشورمان هم چنین از حضور مفید و موثر دکتر صالحی در این دور از مذاکرات تشکر کرد.
در همین چارچوب و در پایان مذاکرات چهار روزه ژنو یک عضو تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان اعلام کرد که دور بعدی مذاکرات هسته‌ای از دوشنبه هفته آینده در ژنو آغاز می‌شود.

این عضو تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان با اعلام این خبر به ایسنا افزود: مذاکرات هفته آینده با گفت‌وگوی وزیران خارجه ایران و آمریکا شروع می شود و در ادامه به طور جمعی در سطح معاونان وزیران خارجه 1+5 و ملاقات‌های دوجانبه مذاکرات انجام می شود. 

 

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

این در حالی است که اخبار منتشر شده در منابع اسرائیلی از جمله رزونامه صهیونیسی هاآرتص، حاکی از آن است که تنها بخشی از تحریم‎ها که مرتبط با موضوع عدم اشاعه و یا تحریم‎های درون سرزمینی امریکا نبوده و صرفا به موضوع هسته‎ای مرتبط است، نه به صورت یکباره بلکه بصورت تدریجی و پس از اعلام رضایت طرف مقابل از عمل به تعهدات طرف ایرانی، در طی ۱۵ سال کاهش می‎یابد که البته این تحریم‎ها شامل تحریم بانک و فروش نفت نخواهد بود.

 

گاهی دیگه خنده دار میشه روایات این صهیونیستها. اصل مشکل ما همین الان هم بیشتر از تحریم بانکی شروع شد و ادامه داره و بیشتر اختلال ها هم در تلاطم های اقتصادی تابع همین نقصان بوده. تحریم نفت هم که با این شدت جای خود. حالا اگر قرار باشه اصلا ما کل چرخه فعلی و بیست درصد را هم حفظ کنیم و اراک را هم به دلخواه خودمون بسازیم و چه و چه ولی در توافقی! این دو تحریم همچنان حفظ بشند و یا تدریجی و بنا به دلخواه طرف مقابل تعلیق یا حذف بشند برای ما هیچ سودی نخواهد داشت و شرایط اقتصادی حتی شاید به علت رکود در انتظار! بدتر هم بشه.

ویرایش شده در توسط alala

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

گاهی دیگه خنده دار میشه روایات این صهیونیستها. اصل مشکل ما همین الان هم بیشتر از تحریم بانکی شروع شد و ادامه داره و بیشتر اختلال ها هم در تلاطم های اقتصادی تابع همین نقصان بوده. تحریم نفت هم که با این شدت جای خود. حالا اگر قرار باشه اصلا ما کل چرخه فعلی و بیست درصد را هم حفظ کنیم و اراک را هم به دلخواه خودمون بسازیم و چه و چه ولی در توافقی! این دو تحریم همچنان حفظ بشند و یا تدریجی و بنا به دلخواه طرف مقابل تعلیق یا حذف بشند برای ما هیچ سودی نخواهد داشت و شرایط اقتصادی حتی شاید به علت رکود در انتظار! بدتر هم بشه.

سلام

بعضی دوستان گرامی هر جا نیاز داشته باشند به راحتی از روزنامه ها و سایتهای رژیم اشغالگر نقل می کنند و البته حرف آنها را هم راست می پندارند. جالب این است که همین دوستان در اکثر موارد و جاهایی که لازم دارند حرف مسوولین خودمان را اشتباه و غلط و دارای جهت گیری های خاص می شمارند. 

البته باید بگم " چکار میشه کرد ، بالاخره اینجا ایران است دیگر !! " . icon_cheesygrin

  • Upvote 3
  • Downvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

متن کامل
متن کامل سند افشا شده موساد: ایران اکنون برنامه ساخت تسلیحات هسته ای ندارد
وب سایت روزنامه گاردین متن سندی از سازمان اطلاعات خارجی اسراییل (موساد) را منتشر کرد که در آن به صراحت گفته شده است ایران یک برنامه تسلیحات هسته ای فعال ندارد.
 

ایران هسته ای- وب سایت روزنامه گاردین متن سندی از سازمان اطلاعات خارجی اسراییل (موساد) را منتشر کرد که در آن به صراحت گفته شده است ایران یک برنامه تسلیحات هسته ای فعال ندارد.

 

این سند تحت عنوان سند شماره 9342 در تاریخ 22 اکتبر 2012، روز 5 اسفند 1393 در وب سایت روزنامه گاردین منتشر شده است.

 

کتن اصلی این سند را اینجا ببینید.

 

متن کامل این سند چنین است:

 

 

نکات اصلی

 

1. توانایی غنی سازی ایران همچنان رو به رشد است. مقدار مواد غنی شده در حد بیست درصد در این مرحله از آنجا که برخی ازاین مواد به سوخت هسته ای برای راکتور تحقیقاتی تهران تبدیل شده، افزایش نیافته است. علاوه براین ایران در حال تلاش بسیار زیادی است تا راکتور آی آر 40 (که انتظار می رود پولوتونیوم در حد نظامی تولید کند)را هرچه سریعتر فعال کند. ما ارزیابی می کنیم که این کار تا قبل از اواسط 2014 اتفاق نخواهد افتاد.

 

2. غنی سازی: فعالیت سایت های کاشان و قم ظاهرا به سبب در دسترس نبودن سانتریفوژها فقط در حد محدودی توسعه یافته است اما مقدار و راندمان غنی سازی افزایش قابل توجهی داشته است. تقریبا 230کیلوگرم اورانیوم تا 5 درصد و تقریبا 12 کیلوگرم اورانیوم تا 20 درصد در هر ماه غنی سازی شده است.

 

3. ایران تاکنون حدود 5500 کیلوگرم اورانیوم را تا حد پنج درصد غنی سازی کرده است (حدود 1500 کیلوگرم برای بیست درصد تخصیص داده شد) و حدود صد کیلوگرم را تا بیست درصد غنی سازی کرد (75 تا 100 کیلوگرم به سوخت هسته ای برای راکتور تحقیقاتی تهران تبدیل شد).

 

4. سازمان انرژی اتمی ایران در کنار غنی سازی در حال تمرکز تلاش های خود برای تکمیل ساخت راکتور آب سنگین آی آر 40 اراک است. تولید صنعتی سوخت برای این راکتور و مقدمات برای تولید سوخت هسته ای شروع شده است.

 

5. ما متوجه شدیم که ایران به بهبود توانایی های غنی سازی خود ادامه می دهد و حتی زمانی که سانتریفوژهای پیشرفته IR-2m یا IR-4 که در حال حاضر در تاسیسات پایلوت در نطنز فعال است، تمایل به ارتقاء چشمگیر این توانایی ها دارد.

 

6. با وجود این که ایران به اندازه کافی اورانیوم غنی شده در حد پنج درصد برای چندین بمب ذخیره کرده است و برخی از این مقدار اورانیوم غنی شده را تا حد بیست درصد غنی سازی کرده است اما به نظر می رسد آماه غنی سازی برای سطوح بیشتر نیست. ایران در حال اختصاص برخی از این مواد برای تولید سوخت هسته ای برای راکتور تحقیقاتی تهران است و به همین جهت مقدار اورانیوم غنی شده در حد بیست درصد در حال افزایش نیست.

 

7. ما متوجه شدیم که ایران در حال تلاش هایی برای عملیاتی کردن هر چه سریعتر IR-40 است. ما ارزیابی می کنیم که این کار تا قبل از اواسط 2014 اتفاق نخواهد افتاد. این راکتور انتظار می رود پلوتونیوم در حد نظامی به اندازه کافی برای تولید یک بمب در هر سال تولید کند اما با توجه به نبودن کارخانه فراوری مجدد سوخت هسته ای (در ایران شناخته شده نیست)، این پلوتونیوم نمی تواند برای تسلیحات استفاده گردد.

 

8. در زمینه تسلیحات هسته ای، فعالیت مداوم R&D (تحقیق و توسعه) در سازمان پژوهش و نوآوریهای دفاعی (SPND) زیر نظر وزارت دفاع در جریان است که ما متوجه شدیم به منظور بدست آوردن دانش و ایجاد یک چارچوب سازمانی است که زمانی که دستور صادر شود، خواهد توانست سوخت هسته ای را تولید یا استفاده کند.

 

9. خلاصه کلامایران علاوه بر این که در این مرحله در حال انجام فعالیت مورد نیاز تولید تسلحیات نیست، در حال تلاش برای حل شکاف ها در موضوعاتی است که به نظر می رسد شکاف های مشروع شامل غنی سازی و راکتورها هستند که حل این شکاف ها زمان مورد نیاز برای تولید تسلیحات هسته ای را نسبت به زمان در نظر گرفته شده در دستورالعمل کاهش خواهند داد.

 

جزییات

 

مسیر غنی سازی اورانیوم

 

10. توسعه فعالیت درسایت های نطنز و قم محدود شده است (ظاهرا به سبب در دسترس نبودن سانتریفوژها) اما فعالیت غنی سازی همچنان توسعه می یابد.

 

A. در حال حاضر در ایران 10500 سانتریفوژ در حال فعالیت است:

 

1. حدود نه هزار سانتریفوژ در سه واحد غنی سازی در یک زیرزمین در نطنز فعال است و تا پنج درصد غنی سازی می کند.

 

2. حدود هفتصد سانتریفوژ در تاسیسات پایلوت روی زمین در نطنز فعال است که حدود 350 سانتریفوژ تا بیست درصد غنی سازی می کند و حدود 350 سانتریفوژ پیشرفته اخیرا در حال فعالیت است و اورانیوم رقیق شده در آن تزریق شده است.

 

3. حدود هفتصد سانتریفوژ در قم فعال است و تا بیست درصد غنی سازی می کند.

 

A. علاوه بر این حدود هزار سانتریفوژ نصب شده دیگر است که در واحد چهارم در نطنز و آبشارهای دیگر در قم عملیاتی نشده است.

 

C. در نطنز: نصب سانتریفوژها در این سایت در ماههای اخیر شروع شده است.علاوه براین، غنی سازی در سطح پایین افزایش یافته است و از 170 کیلوگرم در هر ماه در فوریه به حدود 230 کیلوگرم در هر ماه در ماه می افزایش یافته است. این ظاهرا در نتیجه تثبیت غنی سازی در واحد سوم بوده است.

 

D. در قم: هیچ سانتریفوژ جدیدی در این سایت از ژانویه دوهزار ودوازده عملیاتی نشده است(حدود 700 سانتریفوژ غنی سازی). ظاهرا نصب سانتریفوژها در این سایت تکمیل شده است(حدود 2800 سانتریفوژ).

 

11. ایران هم اکنون حدود 5500 کیلوگرم مواد غنی شده تا پنج درصد (پس از آنکه حدود هزار و پانصد کیلوگرم برای غنی سازی بیست درصد اختصاص داده شد) و حدود صد کیلوگرم مواد غنی شده تا حد بیست درصد دارد (حدود هفتاد وپنج تا صد کیلوگرم اورانیوم غنی شده تا حد بیست درصد به سوخت هسته ای برای فعالیت راکتور تحقیقاتی تهران تبدیل شد) که حدودا دوازده کیلوگرم در هر ماه تولید شد. (مقدار مشابه برای تولید سوخت هسته ای استفاده شد).

 

12. آر اند دی سانتریفوژها: در نصب مدل IR-2m  پیشرفت حاصل شده است که انتظار می رود توانایی غنی سازی سانتریفوژ های سه گانه ایرانی را بهبود بخشد. این پیشرفت پس از عملیاتی شدن آن در آبشار آر ان دی در تاسیسات پایلوت در نطنز بود که به نظر می رسد IR-2m به نسبت آی آر 4 برای شروع تولید صنعتی آماده تر باشد.

 

مسیر پلوتونیوم

 

13. سازمان انرژی اتمی ایران در کنار غنی سازی در حال تمرکز بر روی تلاش های خود برای تکمیل ساخت راکتور آب سنگین در اراک (IR-40) و فعال کردن آن طی سال دوهزار وچهارده است. در این موضوع :

 

A. تولید صنعتی سوخت ساخته شده به منظور آزمایش در این راکتور بدون واکنش هسته ای در آوریل 2012 شروع شد.تکمیل آن به ایران اجازه خواهد داد تا آزمایش این راکتور را در سال دوهزار وسیزده شروع کند.

 

B. ایران در حال آماده شدن برای افزایش مقدار تولید پودر مورد نیاز برای تولید سوخت هسته ای است و در فوریه دوهزار ودوازده تولید قرص ها (نخستین مرحله از تولید سوخت هسته ای) شروع شد. به هرحال به نظر می رسد که تجهیزات ویژه مورد نیاز برای شروع عملیاتی کردن خط تولید وجود ندارد.

 

14. زمانی که عملیاتی کردن این راکتور شروع شد،تولید پلوتونیوم در مقدار کافی برای تولید یک بمب در سال شروع خواهد شد اما از آنجا که کارخانه فراوری مجدد سوخت هسته ای وجود ندارد برای تسلیحات قابل استفاده نیست.

 

تسلیحات

 

15. تا سال 2003، یک برنامه هسته ای در ایران برای آر اند دی تسلیحاتی زیر نظر وزارت دفاع ایران وجود داشت که طرح آماد نامیده می شد. این طرح پس از افشای این برنامه هسته ای و نگرانی درباره حمله نظامی کاهش یافت.

 

16. در سال دوهزار و یازده، بسیاری از دانشمندان برنامه آماد سازمانی موسوم به سازمان پژوهش و نوآوریهای دفاعی تحت نظارت وزارت دفاع تشکیل دادند.رئیس این سازمان محسن فخری زاده رئیس سابق آماد است.

 

17. این سازمان به منظور حفظ توانایی فنی وچارچوب مشترک سازمانی برای دانشمندان ایرانی در حوزه آر اند دی تسلیحات هسته ای و به منظور حفظ مهارت های این دانشمندان تاسیس شد. این (تاسیس این سازمان) اجازه احیای فعالیت مورد نیاز برای تولید بمب را بلافاصله هر زمان که رهبری ایران تصمیم به انجام این کار گیرد، می دهد.

 

18. با بهترین احترامات

  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

دیدار عراقچی و آمانو

عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران با مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دیدار کرد.
به گزارش ایسنا سیدعباس عراقچی معاون وزیر خارجه و عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان صبح روز سه‌شنبه با یوکیا آمانو در وین دیدار و گفت‌وگو کرد.
 

عراقچی: دیدار با آمانو خوب و سازنده بود

معاون وزیر امور خارجه ایرن پس از دیدار با مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: دیدار بسیار خوب و سازنده ای با یوکیا آمانو داشتیم.

به گزارش واحد مرکزی خبر ، عباس عراقچی پس از این دیدار دو ساعته که در مقر آژانس برگزار شد ، با بیان همکاری مثبت میان ایران و آژانس افزود: همکاری های ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی با سرعت بیشتری ادامه می یابد.
عراقچی تاکید کرد: با توجه به نقش مهمی که آژانس در هرگونه توافق احتمالی میان ایران با 5+1دارد ، مرور این همکاریها ضروری بود.
وی گفت: نشست های کارشناسی بین ایران و آژانس بصورت مستمر وجود داشته و در آینده سرعت بیشتری خواهد یافت.
 

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

بسم الله الرحمن الرحیم

 

 

آقای کری گفت

 

"آنها که می‌گویند تمایلی به این توافق ندارند، اساسا نمی‌دانند که توافق چیست."

 

به نقل از بی بی سی فارسی

 

-------------------------------------------

بنظرم جمله بسیار با معنی گفته ایشان

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
مهمان
این موضوع نسبت به پاسخ بیشتر بسته شده است.

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.