DR_CHAMRAN

" توافق هسته ای " ، جزییات ، آینده (1)

Recommended Posts

 

دقیقا تعجب شما کاملا بجاست. من هم متعجب شدم ! وقتی شما صفحات قبلی همین تاپیک را بخوانید متوجه می شوید که نظر دوستان در مورد حرام بودن مصلحت اندیشی بوده!!! یعنی فریب دشمن.

 

و به وقت لزوم که زمان آن را ما تشخیص میدهیم میتوان حکم را تغییر داد!!! (از مفهوم فقه پویا استدلال می کنند)اگر این نظر دوستان تاپیک درست باشد چه جای تضمینی باقی می ماند!؟ چه از طرف ما چه از طرف آنها!!!

این برداشت شماست و یا حداقل چیزی که رسانه های دیگران سعی کردند القا بکنند که فتوای فوق  قسمی از تقیه است و فریب از سمت  سران ایران . والا از همان اول هم فتوای رهبری بیس مذاکرات و مبنای تعهدات ما نبوده که طرف غربی بنا بر ان اعتماد بکند یا نکند ! غربی ها همواره در مذاکرات تضمین عینی خواسته اند ( تفسیر اینکه تضمین عینی چیست در دوره های قبل خیلی هم جالب بود !) . تلاش هم اکنون مذاکره کنندگان برای قرار دادن نتیجه مذاکرات ذیل یک قطع نامه هم به همین موضوع بر می گردد تا مبنای حقوقی  برای بند های این قرارداد ایجاد شود .

 

فکر میکنم اولین بار بنده از واژه فقه پویا در این مورد استفاده کردم لذا لازم دیدم  پاسخ بدهم . بنده به هیچ عنوان اعتقاد به به کارگیری یا رفتن به سمت تسلیحات اتمی را ندارم اما اگر شما هم از ان دسته دوستانی هستید که معتقدند در صورت حمله اتمی هم نباید مقابله به مثل کرد با شما مخالفم و نظرم دقیقا بر عکس این هست . امیدوارم مقصود بنده کاملا روشن شده باشد و شاهد خوردن برچسب جلوتر رفتن از ولی فقیه و استفاده از رهبری برای مقاصد سیاسی ! نباشیم  

  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

«تفاهم» سیاسی روی میز مذاکرات لوزان

به گزارش ایسنا، محمد جواد ظریف و هیات مذاکره کننده هسته‌ای کشورمان تصمیم گرفتند با توجه به اهمیت مساله هسته‌ای و رسیدن مذاکرات به مرحله حساس خود «سال نو» را در میانه مذاکرات تحویل کنند تا شاید پس از حدود دو سال با دستانی پر به کشور بازگردند.

در حالی که قرار بود مذاکرات تا 29 اسفند در هفته جاری برگزار شود، مذاکرات برای حدود دو روز دیگر با توجه به ورود وزیران خارجه سه کشور اروپایی و احتمالا روسیه و چین تمدید شد.
محمدجواد ظریف و جان کری روز جمعه برای هشتمین بار با یکدیگر دیدار کردند و انتظار است تا بخش مهم دیگری از اختلاف های باقی مانده تا قبل از ورود وزیران خارجه دیگر حل و فصل شود.
منابع نزدیک به مذاکرات اعلام کردند که «تا حد زیادی جلو رفته‌ایم و هم اکنون برای اکثریت موضوعات در دستور کار (توافق جامع) راه‌حل پیدا شده است.»
 

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ظریف: هنوز هیچ تصمیمی گرفته نشده
به گزارش ایسنا، محمدجواد ظریف ادامه داد: ما رسیدیم به نقاط حساس که برای هر موضوع یکی دو نکته باقی مانده است و این یکی دو نکته هم سخت‌ترین موارد است.

ظریف در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر این‌که تا پایان روز جمعه به نتیجه مشخصی خواهیم رسید و تفاهم بر سر راه حل ها به دست خواهد آمد یا به روزهای آینده موکول می‌شود؟ گفت: هنوز هیچ چیز مشخص نیست.
به گزارش ایسنا، ظریف این اظهارات را بعد از نشست صبح با کری که کمتر از یک ساعت به طول انجامید در جمع خبرنگاران ایرانی گفت.
وی هم چنین اعلام کرد که گفت‌وگوهایش با کری را عصر امروز ادامه می‌دهد.
وزیر خارجه کشورمان نشست صبحش با کری را مثبت خواند و گفت: صحبت‌های خوبی داشتیم و آقای صالحی و مونیز در ادامه به مذاکرات فنی پراختند و عصر دوباره مذاکره خواهیم داشت.
 

  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

مذاکرات هسته ای فعلا پایان یافت

به گزارش مهر، سيد عباس عراقچي، عضو ارشد تيم مذاكره كننده هسته اي گفت: طی چند روز گذشته مذاكرات بسيار جدي و فشرده اي بين هيات هاي ايران و ١+٥ صورت گرفته است. اكنون زماني است كه نیاز به رايزني ها و هماهنگي هاي بيشتري وجود دارد و به همين منظور وزراي خارجه آمريكا و كشورهاي اروپايي فردا در برلين ديدار خواهند كرد و سپس بعد از نوروز و تحویل سال جدید مذاکرات مجددا از چهارشنبه ۵ فروردین ماه ۹۴ از سرگرفته خواهد شد.
مذاكرات در حالي پايان يافت كه پیش از این از حضور وزرای سایر کشورهای عضو ۱+۵ سخن گفته می شد و احتمال حضور آنها در لوزان تا صبح امروز مطرح بود.
اما اين احتمال پس از ديدار صبح امروز ظریف و کری منتفي شد و رسانه هاي خارجي اعلام كردند كه وزرا در لوزان حضور نخواهند يافت .
با وجود آنكه در چند روز اخير با توجه به پيشرفت در مذاكرات، نشانه هايي از دست يابي به راه حل در مورد همه موضوعات وجود داشت به نظر مي رسد برخي ناهماهنگي ها درميان اعضاي ١+٥ باعث شده كه طرف مقابل نيازمند مشورت هاي بيشتري باشد.
بر اين اساس با انجام مشورت های داخلی بین وزرای خارجه اروپایی و آمریکا در برلين، مذاكرات هسته ای با حضور هیئت ایرانی از چهارشنبه آينده ادامه خواهد یافت.
وزير امور خارجه كشومان در آخرين اظهارات خود اعلام كرد كه مذاكرات مثبتي در جريان است اما بايد در یکی دو نكته اختلافي همچنان مذاكره صورت گيرد.

ویرایش شده در توسط oldmagina
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

دقیقا تعجب شما کاملا بجاست. من هم متعجب شدم ! وقتی شما صفحات قبلی همین تاپیک را بخوانید متوجه می شوید که نظر دوستان در مورد حرام بودن مصلحت اندیشی بوده!!! یعنی فریب دشمن.

 

و به وقت لزوم که زمان آن را ما تشخیص میدهیم میتوان حکم را تغییر داد!!! (از مفهوم فقه پویا استدلال می کنند)اگر این نظر دوستان تاپیک درست باشد چه جای تضمینی باقی می ماند!؟ چه از طرف ما چه از طرف آنها!!!

سلام

اگر ایران میخواست بطرف بمب برود که حالا بالای بیست عدد کلاهک داشت!

اونطرف هم بهتر از ما و شما میداند ایران بدنبال ساخت بمب نیست...و مسئله هسته ایی بهانه است برای تحت فشار قرار دادن ایران!

  • Upvote 1
  • Downvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

واکنش ظریف به نگرانی‌کشورهای‌منطقه از توافق
وزیر امور خارجه کشورمان در گفتگو با شبکه خبری العالم در لوزان سوئیس، تاکید کرد که نگرانی برخی کشورهای منطقه از توافق هسته‌ای ایران و غرب، توجیهی ندارد.

محمد جواد ظریف تصریح کرد: برخی از کشورهای منطقه که توافق هسته ای ایران و غرب را مخالف منافع خود می دانند، باید به درستی بیندیشند که منافع ملل منطقه در چیست.
وزیر خارجه کشورمان به خبرنگار العالم گفت: دلیلی برای نگرانی بعضی از همسایگان نمی بینم و دولت هایی که از این توافق ابراز نگرانی می کنند، باید در مواضع و دیدگاه های خود تجدیدنظر کنند.

آژانس: ایران به تعهدات خود پایبند بوده است

به گزارش فارس، یوکیا آمانو مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز جمعه تازه‌ترین گزارش ماهانه خود در مورد روند اجرای برنامه اقدام مشترک را منتشر کرده و در آن بار دیگر تائید کرد که ایران به تعهدات خود پایبند بوده است.

برنامه اقدام مشترک توافق موقتی است که سوم آذر سال گذشته در شهر ژنو سوئیس میان ایران و گروه موسوم به 1+5 به دست آمد. بر اساس بندی از این توافق، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به عنوان مأمور نظارت بر حسن اجرای توافق، تعیین شده است.
به نوشته خبرگزاری رویترز، آقای آمانو بر همین اساس هر ماه گزارشی را در مورد روند اجرای موارد هسته‌ای توافق موقت، منتشر می‌کند. وی در تازه‌ترین گزارش خود که امروز منتشر شده، نوشته است که تهران منطبق با توافق موقت، بالاتر از 5درصد غنی‌سازی اورانیوم انجام نداده است.
وی همچنین تصریح کرده است که ایران «پیشرفت بیشتری» در فعالیت‌های خود در تأسیاست غنی‌سازی و رآکتور آب سنگین اراک نداشته است.

 

آخرین دیدار ظریف و کری در لوزان

 به گزارش تسنیم، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، و جان کری، وزیر خارجه آمریکا، برای آخرین بار پیش از ترک لوزان، سوئیس، با یکدیگر دیدار کردند.
علی‌ اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، و ارنست مونیز، وزیر انرژی آمریکا، نیز در این نشست حضور داشتند.
معاونان دو وزیر خارجه نیز در این جلسه حاضر شده‌اند تا آخرین دیدار تبدیل به یک نشست جامع بین آمریکا و ایران شود.

  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

متن کامل گزارش ماهانه آژانس انرژی اتمی

 «یوکیا آمانو»، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز جمعه با انتشار گزارشی بار دیگر پایبندی ایران به مفاد توافق هسته‌ای را تأیید کرد.

بر اساس توافقی که روز سوم آذر سال گذشته میان ایران و گروه موسوم به 1+5 (متشکل از آمریکا، روسیه، چین، انگلیس، فرانسه و آلمان) به دست آمد، تهران باید گام‌هایی را برمی‌داشت.
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به عنوان دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل مسئول بررسی پایبندی تهران به تعهدات خود شده و آمانو هر ماه گزارشی در مورد روند اجرای بخش هسته‌ای توافق، در اختیار اعضا قرار می‌دهد.
از ابتدای اجرای توافق موقت هسته‌ای، تهران به طور کامل به تعهدات خود پایبند بوده و مدیر کل در تمامی گزارش‌های ماهانه خود به این مسئله اذعان کرده است.
در ادامه متن کامل گزارش ماه جاری مدیر کل که نسخه‌ای از آن در اختیار خبرگزاری فارس قرار دارد، آمده است:
1- همانطور که در سند GOV/2014/2 عنوان شده بود، گزارش پیش رو اطلاعاتی را در مورد وضعیت برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با «اقدامات داوطلبانه» که ایران به عنوان بخشی از برنامه مشترک اقدام که در 24 نوامبر 2013 بین ایران و گروه E3+3 مورد توافق قرار گرفت، با اجرای آن‌ها موافقت کرد، ارائه می‌کند. برنامه مشترک اقدام در تاریخ 20 ژانویه 2014، در ابتدا برای یک دوره 6 ماهه اجرایی شد. مدت اجرای برنامه مشترک اقدام، در تاریخ 24 جولای 2014 تا 24 نوامبر 2014 تمدید شد.
2- آژانس تأیید می‌کند که ایران از 20 ژانویه 2014:
i) در هیچ‌یک از تأسیسات اعلام‌شده خود اقدام به غنی‌سازی بالای 5درصد نکرده است؛
ii) در هیچ‌یک از تأسیسات اعلام‌شده خود از آبشارها در وضعیت به هم پیوسته استفاده نکرده است؛
iii) مقدار 108.4 کیلوگرم از UF6 غنی‌شده تا سطح U-235 با غنای 20درصد را رقیق کرده است (به نحوی که سطح غنای آن بیش از U-235 5% نباشد).
iv) مقدار 100 کیلوگرم از UF6 غنی‌شده تا سطح اورانیوم 235 با غنای 20درصد را به منظور تولید اکسید اورانیوم، در کارخانه تولید صفحات سوختی به روند تبدیل تزریق کرده است؛
v) در کارخانه تولید صفحات سوختی هیچ خط تبدیلی برای بازگرداندن اکسید اورانیوم به وضعیت UF6 نداشته؛
vi) هیچ «پیشرفت بیشتری» در فعالیت‌هایش در کارخانه غنی‌سازی سوخت (FEP)، کارخانه غنی‌سازی سوخت فردو (FFEP) یا رآکتور اراک (رآکتور IR-140) انجام نداده است، از جمله در زمینه تولید یا آزمایش سوخت برای رآکتورIR-140؛
vii) پرسشنامه اطلاعات طراحی بروزشده‌ای برای رآکتور IR-140 ارائه کرده و با آژانس بر سر یک پادمان ایمنی برای رآکتور به توافق رسیده است (بر اساس پرسشنامه اطلاعات طراحی بروز شده و اقدامات پادمانی مورد توافق در 5 می 2014)؛
viii) مقدار 2720 کیلوگرم از UF6 غنی‌شده تا سطح اورانیوم 235 با غنای 5درصد را برای تبدیل به اکسید اورانیوم، به پروسه تبدیل کارخانه پودر UO2 تزریق کرده است؛
ix) به فعالیت‌های تحقیقات و توسعه تحت پادمان‌ها در کارخانه پایلوت غنی‌سازی سوخت (PFEP) ادامه داده است، بدون آنکه اورانیوم غنی‌شده‌ای انباشت کند؛
x) در رآکتور تحقیقاتی تهران (TRR) و تأسیاسات تولید رادیوایزوتوپ مولیبدیوم، یودین و زنون و هیچ‌یک از تأسیساتی که آژانس به آن‌ها دسترسی دارد، اقدامات مرتبط با بازفرآوری انجام نداده است؛
xi) دسترسی مدیریت‌شده به معدن اورانیوم و آسیاب «گچین»، همچنین معدن اورانیوم «ساغند» و کارخانه تولید اورانیوم اردکان، به علاوه اطلاعات مربوط به آن‌ها را فراهم کرده است؛
xii) به ارائه دسترسی روزانه به تأسیسات غنی‌سازی در نطنز و فردو ادامه داده است؛
xiii) به ارائه دوره‌ای دسترسی به کارگاه‌های مونتاژ سانتریفیوژ، کارگاه‌های تولید روتور سانتریفیوژ و تأسیسات ذخیره‌سازی ادامه داده و اطلاعات مربوطه به آن‌ها را فراهم کرده است؛
xiv) در ارتباط با نظارت پیشرفته، موارد زیر را ارائه داده است؛

• نقشه‌های تأسیسات هسته‌ای و توضیحات مربوط به هریک از ساختمان‌های هر سایت؛
• توضیحات مربوط به ابعاد فعالیت‌هایی که در هریک از مکان‌های دخیل در فعالیت‌های مشخص هسته‌ای، صورت می‌گیرد؛
• اطلاعات مربوط به معادن و آسیاب‌ها و همچنین مواد اولیه.

3- علاوه بر این، آژانس تائید می‌کند که از تاریخ 24 جولای 2014، ایران:
) 36.3 کیلوگرم از U3O8 تبدیل شده از UF6 غنی‌شده تا سطح U-235 20% درصد را برای تولید قطعات سوختی رآکتور تحقیقاتی تهران استفاده کرده است.
ii) حدود 0.84 کیلوگرم از U3O8 تبدیل شده از UF6 غنی‌شده تا سطح U-235 20% درصد را برای ساخت صفحه‌های سوخت کوچک جهت تولید Mo99 استفاده کرده است
iii) حدود 4118 کیلوگرم از UF6 غنی‌شده تا سطح اورانیوم 235 با غنای 2درصد را تا سطح غنای اورانیوم طبیعی، رقیق کرده است.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

وزارت خزانه‌داري آمريکا:
در صورت توافق،در ازاي گام‌هاي راستي‌آزمايي ايران تحریم ها به صورت مرحله ای لغو می‌شود
طبق گزارش رويترز، «آدام زوبين»، قائم مقام موقت اداره تروريسم و اطلاعات مالي وزارت خزانه‌داري روز پنجشنبه گفت در صورتي که دو طرف به توافق برسند واشنگتن تمامي تحريم‌هاي مرتبط با «حمايت ايران از گروه‌هاي شبه‌نظامي، نقض حقوق بشر و فعاليت‌هاي بر هم‌زننده ثبات در خاورميانه» را نگاه خواهد داشت.

گروه بین الملل- رجانیوز: مقام ارشد وزارت خزانه‌داري آمريکا اعلام کرد: در توافق هسته‌اي احتمالي با ايران تحريم‌ها به صورت مرحله‌اي و در ازاي گام‌هاي قابل راستي‌آزمايي از طرف ايران برداشته مي‌شود.

وزارت خزانه‌داري آمريکا روز پنجشنبه اعلام کرد تحريم‌هاي غيرمرتبط با مسئله هسته‌اي عليه ايران در صورت تواق با اين کشور رفع نخواهند شد.

طبق گزارش رويترز، «آدام زوبين»، قائم مقام موقت اداره تروريسم و اطلاعات مالي وزارت خزانه‌داري روز پنجشنبه گفت در صورتي که دو طرف به توافق برسند واشنگتن تمامي تحريم‌هاي مرتبط با «حمايت ايران از گروه‌هاي شبه‌نظامي، نقض حقوق بشر و فعاليت‌هاي بر هم‌زننده ثبات در خاورميانه» را نگاه خواهد داشت.

وي که در جلسه استماع کميته روابط خارجي مجلس نمايندگان آمريکا حضور داشت افزود آمريکا تحريم‌ها عليه ايران را در توافق هسته‌اي تنها به صورت مرحله‌اي و در ازاي گامهاي قابل راستي‌آزمايي از طرف تهران، برمي‌دارد.

زوبين گفت: «تيم ما آماده است هزينه‌ها عليه ايران را در صورت امتناع اين کشور براي رفع نگراني‌هاي جامعه بين‌المللي افزايش دهد.»

دور تازه مذاکرات هسته‌اي بين ايران و گروه ۱+۵ از روز يکشنبه آغاز شده و قرار است فردا، ۲۹ اسفند، خاتمه يابد اما در روزهاي اخير، احتمال ادامه گفت‌وگوها در بعضي سطوح مطرح شده است.

روز گذشته، وزير خارجه ايران در پايان چهارمين روز مذاکره با طرف آمريکايي گفت که در مورد بعضي موضوعات، دو طرف به توافق نزديک شده‌اند در حاليکه در برخي موارد، هنوز اختلاف نظر وجود دارد.

آقاي ظريف گفت که دور جاري مذاکرات تا روز جمعه ادامه خواهد يافت اما افزود در صورت لزوم، امکان ادامه آن وجود دارد.

اين رايزني‌ها بخشي از گفت‌وگوهاي بين بين ايران با پنج کشور عضو دائم شوراي امنيت به علاوه آلمان، موسوم به گروه ۱+۵ براي پايان دادن به يک دهه تنش بر سر برنامه هسته‌اي ايران است.

کشورهاي غربي به رهبري آمريکا ايران را به پيگيري اهداف نظامي در برنامه هسته‌اي اين کشور متهم کرده‌اند. جمهوري اسلامي ايران همواره اين ادعاها را رد کرده است.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ادامه مذاکرات در 5 فروردین

 سید عباس عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره کننده ایران گفت به دلیل نیاز به رایزنی و هماهنگی های بیشتر میان امریکا و کشورهای اروپایی، مذاکرات روز چهارشنبه 5 فروردین 94 از سر گرفته می شود.
به گزارش ایرنا،‌ وی افزود: طی چند روز گذشته مذاکرات بسیار جدی و فشرده ای بین هیات های ایران و ١+٥ صورت گرفته است. اکنون زمانی است که نیاز به رایزنی ها و هماهنگی های بیشتری وجود دارد.
عضو ارشد تیم مذاکره کننده ایران گفت: به همین منظور وزرای خارجه آمریکا و کشورهای اروپایی فردا در برلین دیدار خواهند کرد و سپس بعد از نوروز و تحویل سال جدید مذاکرات مجددا از چهارشنبه 5 فروردین ماه 94 از سرگرفته خواهد شد.

ویرایش شده در توسط oldmagina

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

مخالفت فرانسه با طرح آمریکا برای برداشته شدن تحریم‌های ایران

دور جدید مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 در حالی در لوزان سوئیس پایان یافت که طرفین همچنان نسبت به دستیابی به چارچوب توافق نهایی در مدت زمان تعیین شده ابراز امیدواری می کنند. در این میان، گزارش ها حاکی از آن است که دولت فرانسه بار دیگر موضعی سخت را در مقابل ایران در پیش گرفته و به ویژه تلاش دارد از برداشته شدن تحریم های موجود علیه ایران جلوگیری کند.

 
به گزارش «تابناک»، جولین برگر، خبرنگار روزنامه گاردین در گزارشی که از محل مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 تهیه کرده می نویسد ایالات متحده و فرانسه در رسیدن به موضعی واحد در مذاکرات در مقابل ایران ناکام مانده و در این زمینه میان آن ها اختلاف وجود دارد. وی این مطلب را به نقل از دیپلمات های حاضر در مذاکرات بیان کرده است.
 
به نوشته برگر، هرچند دلیل رسمی توقف موقت مذاکرات، فوت مادر رئیس جمهور ایران و بازگشت هیئت ایرانی برای شرکت در مراسم وی عنوان شد، اما دلیل اصلی، اختلافات و شکاف هایی است که به ویژه در موضوع تحریم ها میان کشورهای غربی طرف مذاکره با ایران بروز کرده است. مهمترین اختلاف، میان آمریکاست که خواستار تدوین برنامه ای برای برداشته شدن مرحله ای تحریم ها در ازای اقدامات مشخصی از سوی ایران است و فرانسه که معتقد است کاهش تحریم های ایران تنها باید به صورت نمادین باشد.
 
دیپلمات های حاضر در مذاکرات می گویند لورن فابیوس، وزیر خارجه فرانسه تلفنی با اعضای هیئت مذاکره کننده کشور در لوزان گفت و گو کرده و از آن ها خواسته از دادن امتیازات بیشتر به ایران خودداری کنند. وی گفته بخش اعظم تحریم های سازمان ملل علیه ایران تنها باید در صورتی برداشته شود که ایران توضیح کاملی درباره فعالیت های هسته ای نظامی خود در گذشته ارائه دهد.
 
در همین راستا، ژرار آرو، نماینده فرانسه در سازمان ملل نیز در صفحه توئیتر خود نوشت: ما 12 سال است که با ایران مذاکره می کنیم. ما نباید برای دستیابی به توافقی که باید جامع باشد، عجله به خرج دهیم. از دید فرانسه، یک توافق قابل قبول باید دربردارنده تضمین هایی درباره همه موضوعات باشد. ما از هیچ از آن ها صرف نظر نمی کنیم». 
 
یک دیپلمات اروپایی ضمن اشاره به این موضوع می گوید موضع فرانسه به هیچ وجه مورد پذیرش ایران نیست. با این حال، به گفته وی هیچ راهی برای نرم تر کردن مواضع فرانسه وجود نداشته است. 
 
طرح آمریکا درباره تحریم های ایران، طرحی مرحله ای است که بر اساس آن، در ازای هر گام «برگشت ناپذیر» ایران در زمینه برنامه هسته ای، بخشی از تحریم ها برداشته شود. در عین حال، ساز و کارهایی پیش بینی خواهد شد که در صورت تخطی ایران از مفاد توافق، تحریم ها بدون نیاز به اجماع شورای امنیت، بار دیگر برقرار شود. این طرح مورد قبول آلمان و انگلیس نیز هست، اما روسیه و چین مایل به اعطای امتیازات بیشتری در این زمینه به ایران هستند.
 
هرچند ایران با همین موضوع، یعنی برداشته شدن «مرحله ای» تحریم ها نیز مشکل دارد، اما دیپلمات ها می گویند طرح فرانسه تا حدی سختگیرانه است که اصولاً سبب بر هم خوردن توافق می شود. دیپلمات های آمریکایی نیز می گویند به جای جست و جو در فعالیت های گذشته ایران، بهتر است بر محدود کردن برنامه هسته ای کنونی این کشور تمرکز شود.
 
بر همین اساس و با توجه به این اختلافات، کارشناسان می گویند دیدار فردای وزرای خارجه آمریکا و کشورهای اروپایی عضو گروه 1+5، می تواند نقش تعیین کننده ای در حل و فصل اختلافات و کاهش شکاف ها میان مواضع آن ها داشته باشد. 

http://www.tabnak.ir/fa/news/485165/%D9%85%D8%AE%D8%A7%D9%84%D9%81%D8%AA-%D9%81%D8%B1%D8%A7%D9%86%D8%B3%D9%87-%D8%A8%D8%A7-%D8%B7%D8%B1%D8%AD-%D8%A2%D9%85%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%A7-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B4%D8%AA%D9%87-%D8%B4%D8%AF%D9%86-%D8%AA%D8%AD%D8%B1%DB%8C%D9%85%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ظریف قبل از ترک لوزان: پیشرفت داشتیم

ظریف در پایان مذاکرات و در هنگام ترک هتل در جمع خبرنگاران گفت: مذاکرات پیشرفت خوبی داشت. 
 وی گفت: هفته آینده به همین‌جا بازمی‌گردیم. 

ویرایش شده در توسط oldmagina

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

برای من جالب بود که آ.عراقچی با افتخار اعلام کرده بود که آقایان وزارت خارجه برای هماهنگی بین خودشان از وایبر استفاده می کنند:

 

احتمالا شنیدید که موسس وایبر 4 سال توی وزارت جنگ اسرائیل بوده و یک سری فکت های دیگه مثلا اینکه سرویس مجانی هست و هیچ تبلیغاتی هم نشون نمیده، با اینکه نزدیک 200 میلیون کاربر داره، هدکوارترش در قبرس هست، بازار هدفش خاورمیانه و اروپاست، تقریبا به همه اطلاعات گوشی کاربران دسترسی داره. موسس ش سابقه خوبی نداره (یه سری اپلیکیشن قبلا داشته که به نوعی جاسوسی می کردند مثل imesh) و ...
 
 
یعنی یا اینقدر به غرب خوشبینه که احتمال جاسوسی رو هم نمیده، یا اینقدر بیخیال مسائل امنیتی است که توجه به چنین مسائلی نداره.
اونوقت ما سرنوشتمون رو دادیم دست چنین افرادی؟
 
ازطرف دیگه هم طرح میدن که طرف مقابل ما، خودش بشه ناظر اجرای توافق!
فقط یک ذهن غرب پرست همچین فکری میتونه داشته باشه...
 

شورای امنیت به عنوان ناظر اجرای توافق با 5+1

ریش و قیچی همه دست خودتان باشد، ما شما را قبول داریم!

 

طرف اصلی مذاکرات هسته ای جمهوری اسلامی ایران، کشورهای ۱+۵ یعنی روسیه، چین، فرانسه، انگلیس، آمریکا و آلمان هستند. از این ۶ کشور همه به غیر از آلمان، عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل بوده و دارای حق وتو می باشند. لذا قطعنامه­های شورای امنیت با نظر این کشورها تصویب یا رد می گردد.

یکی از اصول ساده هر توافقنامه ای –ولو کوچک و کم اهمیت- بحث ضمانت اجرایی آن توافقنامه است. اینکه ناظر بر حُسن اجرای این توافق توسط طرفین، چه کسیست و چه ضمانت اجرایی برای انجام تعهدات دو طرف وجود دارد؟ هیچ عقل سلیمی نمی پذیرد که مجری یک توافق، خود ناظر بر توافق نیز باشد و صِرف قول خودش، به منزله ضمانت اجرایی توافقی محسوب گردد.

آنچه در نظر وزیر امور خارجه محمدجواد ظریف در ضمانت اجرایی توافق نهایی دیده می شود، یکی کردن مجری و ناظر و استناد به قطعنامه خود مجری برای ضمانت اجرای توافق نهایی ست. اگر مذاکرات هسته ای جمهوری اسلامی ایران با کشورهایی غیر۱+۵ می بود، شاید این نظر قابل توجه می شد، اما هم اکنون که مجری تعهدات گام نهایی در لغو تحریم ها، همان اعضای دائمی شورای امنیتند، دیگر نظارت و صدور قطعنامه توسط شورای امنیت منطقی به نظر نمی رسد.

علاوه بر این نمی توان ادعا کرد که صِرف حضور این کشورها در چهارچوب شورای امنیت، وجهه حقوقی دیگری به ایشان می دهد و این کشورها در وجهه حقوقی شورای امنیت، می توانند به عنوان ضمانت اجرای توافقنامه نهایی، قطعنامه ای صادر نمایند. این ادعا به هیچ عنوان نمی تواند دلیل درستی باشد تا جمهوری اسلامی ایران قطعنامه تصویبی خودشان را به عنوان ضمانت اجرا بر توافق نهایی قبول نماید. این نگاه وقتی واقع بینانه تر می شود که دقتی داشته باشیم بر روند صدور قطعنامه ها و اعمال حق وتوها در شورای امنیت، لذا به وضوح سایه سنگین منفعت طلبی های اعضایِ دائم شورای امنیت را می توان بر صدور و وتوی قطعنامه ها علیه کشورها مشاهده نمود. اگر چه اعضای دائم شورای امنیت در ظاهر وجهه حقوقی متفاوتی از اعضای ۱+۵ که در حال مذاکره با کشورمان هستند دارند، اما این به هیچ عنوان در مقام عمل نمی تواند بازدارنده ایشان در عدم دخالت نگاه های سیاسی و منفعت طلبانه خویش در تصویب و یا ردّ قطعنامه های شورای امنیت باشد.

عملکرد شورای امنیت نیز تا کنون بیانگر آن بوده که کشورهای دائم عضو این شورا، به دنبال کسب قدرت و منافع خویش می باشند.-برای نمونه می توان به وتوی چندباره قطعنامه­های ضد اسرائیلی در شورای امنیت توسط آمریکا اشاره نمود- لذا نمی توان علی رغم منشور سازمان ملل که این شورا را حافظ صلح و امنیت در جهان معرفی می نماید، به شورای امنیت به عنوان یک نهادِ ناظر و بی طرف اعتماد نمود. تصویب ۶ قطعنامه علیه برنامه های صلح آمیز هسته ای جمهوری اسلامی ایران نیز خود شاهدی ست بر تسلط خیمه سیاسی بر این شورا.

 

ویرایش شده در توسط Lord-Soldier
  • Upvote 1
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

روز شمار مذاکرات هسته‌ای در سال 93

 

18 فروردین: وین 3؛ این دور از مذاکرات در حالی انجام شد که بعد از وین 2 گمانه‌زنی‌ها برای شروع نگارش پیش‌نویس توافق جامع مطرح شده بود. این مذاکرات به سرپرستی محمدجواد ظریف و کاترین اشتون و با حضور معاونان وزیران خارجه ایران و 1+5 برگزار و سه روز به طول انجامید. پس از پایان این دور از مذاکرات ظریف در جمع خبرنگاران ایرانی حاضر در وین از رسیدن به تفاهم 50 الی 60 درصدی خبر داد.
وی هم‌چنین از تشکیل یک کمیته مشورتی حقوق بین‌الملل با حضور اساتید و کارشناسان معتبر خبر داد که از مذاکرات وین 3 به هیات پیوستند و مسوولیت ارایه مشورت حقوقی به تیم را به سرپرستی دکتر جمشید ممتاز بر عهده داشتند. با این حال رفته رفته از تعداد این گروه پس از وین شش کاسته شد.

20 فروردین: دو دستاورد هسته‌ای جدید در کشور رونمایی و واحد تولید ایزوتوپ اکسیژن 18 آب سنگین اراک و اتاق کنترل راکتور تهران آغاز به کار کرد.

16 فروردین: محمدجواد ظریف در صفحه توییتر خود با اشاره به پیشرفت‌های حاصل در مذاکرات هسته‌ای میان ایران و 1+5 با امضای توافق ژنو در 24 نوامبر نوشت: "محمدالبرادعی (مدیرکل پیشین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی) درست می‌گفت. پیشرفت‌های امروز در 10 سال پیش می‌توانست حاصل شود. روحانی اکنون فرصتی را ایجاد کرده است که نباید از دست برود، این مساله بسیار حایز اهمیت است." هم‌چنین ظریف عکسی از مذاکرات ایران و سه کشور اروپایی به ریاست روحانی به عنوان دبیر وقت شورای امنیت ملی کشورمان و خاویر سولانا رئیس وقت سیاست خارجی اتحادیه اروپا در صفحه توییتر خود منتشر کرد که وی به عنوان عضو تیم مذاکره‌کننده در آن مقطع حضور دارد.

9 اردیبهشت: آغاز نشست کمیته آماده‌سازی کنفرانس بازنگری ان‌.پی‌.تی در نیویورک/ کارشناسان فعال در مذاکرات هسته‌ای در این کنفرانس شرکت کردند./ بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی اعلام کرد که بازرسان آژانس از مرکز لیزر لشگرآباد در هفته‌های گذشته بازدید کردند. بازدید از مرکز لشگرآباد در چارچوب هفت اقدام مرحله دوم همکاری‌ها میان ایران و آژانس انجام شد.

13 اردیبهشت: اولین همایش "دلواپسیم" در تهران از سوی منتقدان به مذاکره هسته‌ای، توافق ژنو و دیپلماسی روحانی و ظریف در سفارت سابق آمریکا در تهران برگزار شد./ صالحی، رییس سازمان انرژی اتمی از بازطراحی راکتور اراک برای تولید میزان پلوتونیوم کمتر در این راکتور در جهت رفع نگرانی‌ کشورهای غربی خبر داد.

15 اردیبهشت: در رایزنی ایران با رییس بازرسان آژانس، پادمان راکتور اراک مورد بررسی قرار گرفت.

17 اردیبهشت: ایران هفت گام همکاری با آژانس را اجرا کرد؛ بازرسان آژانس از معدن ساغند و کارخانه اردکان یزد بازدید کردند./نشست کارشناسی ایران و 1+5 در نیویورک

21 اردیبهشت: با حضور رئیس‌جمهور، سه دستاورد سازمان انرژی اتمی در حوزه سلامت سانتریفیوژ لوله (تیوبولار) تولید واکسن‌های نوترکیب انسان و دام، سامانه پایش پرتوهای فرابنفش (UV) رونمایی و سامانه ملی پرتودهی چندمنظوره گاما در مرکز بناب واقع در استان آذربایجان شرقی افتتاح شد.

22 اردیبهشت: نشست ایران و آژانس برای ادامه گفت‌وگوها درباره "چارچوبی برای همکاری"

23 تا 27 اردیبهشت: وین 4؛ در این دور مذاکرات انتظار می‌رفت نگارش متن توافق آغاز شود، اما به خاطر گستردگی اختلاف‌ها این کار صورت نگرفت. زمزمه طرح مسایل دیگری از جمله موضوع موشکی ایران از زبان مقامات اروپایی و آمریکایی مذاکرات را از روال عادی خود دور و پیشرفت را کند کرد. در این دور از مذاکرات تصمیم گرفته شد تا مذاکرات مستقیم در قالب گفت‌وگوهای دو و چند جانبه در سطوح بالا انجام شود.

31 اردیبهشت: در نشست ایران و آژانس در تهران در خصوص 5 اقدام عملی دیگر که باید تا 25 اوت یعنی سوم شهریور ماه اجرا درمی‌آمد، توافق شد.

4 خرداد: یک مقام آگاه ایرانی رایزنی و مذاکرات میان ایران و روسیه را برای ساخت 8 راکتور قدرت هسته‌ای تایید کرد.

5 و 6 خرداد: دیدار ظریف و اشتون در استانبول. این دیدار غیررسمی و دو روزه بود که دو طرف درباره گام نهایی توافق‌نامه ژنو با یکدیگر گفت‌وگو کردند. هم‌زمان کارشناسان ایران و اتحادیه اروپا نیز با یکدیگر گفت‌وگو کردند.

10 خرداد: نیروگاه اتمی بوشهر که برای جایگزینی یک سوم سوخت جدید خاموش شده بود، مجددا فعالیت خود را از سر گرفت.

14 و 15 خرداد: مذاکرات کارشناسی ایران و 1+5، در وین برگزار شد.

19 و 20 خرداد: اولین مذاکرات دوجانبه هیات‌های مذاکره‌کننده ایران و آمریکا به سرپرستی معاونان وزیران خارجه در ژنو. در این مذاکرات که دو روز به طول انجامید، هلگا اشمید معاون رییس سیاست خارجی وقت اتحادیه اروپا نیز حضور داشت.

21 خرداد: دیدار دوجانبه هیات‌های مذاکره‌کننده ایران و فرانسه به سرپرستی سیدعباس عراقچی و دوریویر، نماینده فرانسه در گروه 1+5 در رزیدانس سفیر ایران در ژنو.

22 خرداد: معاونان وزیران خارجه ایران و روسیه در رم دیدار کردند.

23 خرداد: سفر هیاتی از وزارت خارجه آلمان متشکل از هانس دیترلوکاس، مدیرکل بین‌الملل و نماینده آلمان در گروه 1+5، فون گوتزه، مدیرکل سیاسی و کوتسل، سفیر جدید آلمان در افغانستان به ایران .

25 خرداد: دیدار عراقچی و لوکاس نماینده آلمان در گروه 1+5 در تهران

26 تا 30 خرداد: وین 5؛ ظریف در کنفرانس خبری پایانی این نشست از آغاز نگارش متن توافق با مقداری کندی خبر داد. زمزمه‌های تمدید مذاکرات بعد از تیرماه از دور پنجم مذاکرات شنیده شد.

27 خرداد: دیدار محمدجواد ظریف، وزیر خارجه کشورمان در حاشیه مذاکرات ایران و 1+5 در وین با مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در محل آژانس.

30 خرداد: صالحی در گفت‌وگو با اینترفکس از پایان تحقیقات آژانس درباره یکی از مهم‌ترین سوالات آژانس یعنی چاشنی‌های انفجاری خبر داد.

3 تیر: رئیس شرکت روس اتم اعلام کرد تا پایان سال جاری میلادی قرارداد ساخت 2 واحد جدید در نیروگاه اتمی بوشهر امضا می‌شود.

11 تا 28 تیر: وین 6؛ این دور از مذاکرات نیز با دیدار دو جانبه اشتون و ظریف و سپس دیدار دو جانبه معاونان وزیران خارجه ایران و آمریکا به شکل چند مذاکرات قبلی آغاز شد. در ششمین دور مذاکرات که مذاکرات پایانی در چارچوب مهلت اولیه تعیین شده برای مذاکرات یعنی شش ماه اولیه بود، نگارش متن توافق ادامه یافت.

13 تیر: پیام ویدئویی ظریف به دنیا در میانه ششمین دور مذاکرات در وین

16 تیر: مقام معظم رهبری در دیدار با مسوولان نظام نیاز قطعی کشور به غنی‌سازی را 190 هزار سو اعلام کردند.

22 تیر: ورود حسین فریدون دستیار ویژه رییس‌جمهور به مذاکرات هسته‌ای/ ورود وزیران خارجه آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان به مذاکرات وین 6

26 تیر: تمدید توافق ژنو و مذاکرات جامع هسته‌ای در دستور کار مذاکرات در وین قرار گرفت.

28 تیر: پایان دور ششم مذاکرات ایران و 1+5 پس از هجده روز/ مذاکرات هسته‌ای برای چهار ماه دیگر تا 3 آذر 93 تمدید شد/ سیدعباس عراقچی در پایان مذاکرات: 2.8 میلیارد دلار دیگر از دارایی‌های ایران در مهلت تمدید آزاد می‌شود/ تبدیل 25 کیلوگرم اکسید اورانیوم 20 درصدی به سوخت و تبدیل سه تن اورانیوم غنی شده (دورریز) به اورانیوم طبیعی که این میزان بعدا به 4100 کیلوگرم افزایش یافت، تعهدی بود که ایران در مدت تمدید مذاکرات به عهده گرفت.

29 تیر: اعلام این‌که کاترین اشتون در دوره چهارماهه تمدید مذاکرات، هم‌چنان سرپرست مذاکرات و هماهنگ‌کننده 1+5 است.

31 تیر: تمدید کاهش تحریم‌های آمریکا و تعلیق تحریم‌های اروپا علیه ایران

16 مرداد: گفت‌وگوهای دوجانبه معاونان وزیران خارجه ایران و آمریکا در ژنو

25 مرداد: یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در چارچوب تلاش‌ها برای پیشبرد گفت‌وگو و همکاری‌ها بین ایران و آژانس وارد تهران شد و با ظریف، صالحی و روحانی دیدار کرد.

26 مرداد: آمانو در کنفرانس خبری مشترک با صالحی توضیحات ایران درباره چاشنی‌های انفجاری را "ناهمخوان "با رویه‌های صنعتی ندانست.

29 مرداد: جمعی از سفیران و رییسان نمایندگی‌های ایران در خارج از کشور از سایت غنی‌سازی فردو بازدید کردند.

اول شهریور: واحد تولید دی اکسید اورانیوم غنی‌شده با حضور رئیس سازمان انرژی اتمی (با غنای کمتر از 5 درصد) در مجتمع تولید سوخت اصفهان راه‌اندازی و بهره‌برداری شد. دی اکسید اورانیوم (UO2) تولید شده در این کارخانه جهت تولید قرص سوخت و در نهایت تولید مجتمع سوخت نیروگاه‌های تولید برق نظیر نیروگاه اتمی بوشهر مورد استفاده قرار می‌گیرد. بر اساس برنامه اقدام مشترک (توافق ژنو) باید از 30 دی ماه 1392 اورانیوم غنی‌شده کمتر از 5 درصد تولیدی کشور به UO2 تبدیل شود.

5 شهریور: رییس سازمان انرژی اتمی از آغاز بازطراحی قلب راکتور اراک خبر داد.

10 شهریور: محمدجواد ظریف با کاترین اشتون در بروکسل دیدار کرد.

13 شهریور: گفت‌وگوهای دوجانبه معاونان وزیران امور خارجه ایران و آمریکا در ژنو پیش از مذاکرات نیویورک

20 شهریور: دیدار معاونان وزیر خارجه ایران با نمایندگان سه کشور اروپایی (انگلیس،‌ فرانسه و آلمان) در گروه 1+5 در مقر سازمان ملل در وین

25 شهریور تا 5 مهر: اولین دور مذاکرات هسته‌ای در دوره چهارماهه تمدید در نیویورک و پیش از نشست مجمع عمومی سازمان ملل با انجام دیدارهای دو جانبه ایران و آمریکا در سطح وزیران خارجه، معاونان و کارشناسان برگزار و بدون نتیجه مشخص پایان یافت.

29 شهریور: محمدجواد ظریف در گفت‌وگوهای مختلف بعد از مذاکرات وین 6 بر مقاومت ایران در برابر خواست‌های تحمیلی تاکید دارد.

30 شهریور: دیدار کری و ظریف در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل درباره مذاکرات هسته‌ای

2 مهر: ظریف در نیویورک و در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد با اشتاین مایر، وزیر خارجه آلمان دیدار کرد.

3 مهر: در نهمین روز مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 در نیویورک ظریف، کری و اشتون‎ دیدار کردند.

15 و 16 مهر: مذاکرات فنی ایران و آژانس در تهران

22 تا 24 مهر: هشتمین دور مذاکرات ایران و 1+5 در وین. این دور از مذاکرات قرار بود صرفا به مذاکرات دو جانبه و سه جانبه معطوف شود، اما به یک‌باره تصمیم تغییر کرد و تمامی معاونان 1+5 چند روز بعد به مذاکرات ملحق شدند. نشست سه جانبه کری، ظریف و اشتون در وین از دیگر تحولات این دور مذاکرات بود. تمدید مذاکرات برای بعد از سوم آذر از دیگر موضوعاتی بود که مذاکرات را تحت‌الشعاع قرار داد.

30 مهر: مذاکرات کارشناسی ایران و 1+5 در وین

5 آبان: بازدید ظریف از فردو و نطنز

10 آبان: اتحادیه اروپا، از برگزاری دور بعدی مذاکرات ایران و 1+5، 27 آبان (18 نوامبر) در وین خبر داد.

11 آبان: سیدعباس عراقچی از تغییر زمان و مکان مذاکرات ایران و 1+5 از 27 آبان به 20 ابان خبر داد و گفت که مذاکرات ایران و 1+5 به سرپرستی محمدجواد ظریف و کاترین اشتون 20 آبان در مسقط پایتخت عمان و پس از مذاکرات سه‌جانبه وزیران خارجه ایران و آمریکا با حضور کاترین اشتون برگزار می‌شود.

18 آبان: مذاکرات کری، ظریف و اشتون با حضور وزیر خارجه عمان

19 آبان: اولین اظهارنظرها درباره رسیدن به تفاهم حداقل در کلیت مساله و موضوعات اساسی و نه مذاکرات جامع از سوی سیدعباس عراقچی در عمان مطرح شد.

20 آبان: نهمین دور مذاکرات ایران و 1+5 در سطح معاونان وزیران خارجه و با حضور محمدجواد ظریف و کاترین اشتون در هتل البوستان مسقط برگزار شد.

25 آبان: سفر غیرمنتظره وزیر خارجه عمان به ایران و تمایل این کشور به میانجی‌گری در مساله هسته‌ای

26 آبان: برگزاری همایش «منهای عزت به علاوه تحریم» در تهران از سوی دلواپسان مذاکرات و توافق با 1+5

27 آبان: آغاز دهمین و آخرین دور مذاکرات هسته‌ای در مهلت تعیین شده یک ساله برای رسیدن به توافق جامع یعنی 3 آذر در وین

29 آبان: ورود وزیر خارجه آمریکا به مذاکرات و دیدار سه جانبه ظریف، کری و اشتون

30 آبان: هم‌زمان با ورود وزیران خارجه سه کشور اروپایی، یک منبع نزدیک به تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران از احتمال بازگشت غیرمنتظره ظریف به تهران برای مشورت با مسوولان ارشد نظام خبر داد، اما هنوز ساعتی از این خبر نگذشته بود که یک منبع دیگر نزدیک به تیم مذاکرات ایران اعلام کرد، ظریف به تهران بازنمی‌گردد. محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در جمع خبرنگاران درباره خبر بازگشتش به تهران، گفت: پیشنهاد جدید و قابل توجهی که بخواهم با خود به تهران ببرم، مطرح نشد، از این رو، سفرم به تهران را لغو کردم./ دیدار ظریف با وزیر خارجه انگلیس/ رسیدن به "چارچوب یک «تفاهم سیاسی» هدف مذاکره‌کنندگان در دهمین مذاکرات در وین.

2 آذر: ظریف، کری و اشتون برای پنجمین بار به طور سه جانبه دیدار کردند/ اولین دیدار دوجانبه وزیران خارجه ایران و آمریکا در چارچوب مذاکرات هست‌ای 3 آذر: دیدار ظریف با وزیر خارجه چین/ دومین دیدار دوجانبه ظریف و کری/ عکس یادگاری وزیران خارجه ایران و 1+5 به همراه کاترین اشتون/ کنفرانس خبری جداگانه ظریف و کری در چادر خبرنگاران مقابل هتل کوبورگ در وین/ نتیجه مذاکرات: تمدید هفت ماه و هفت روزه مذاکرات.
به گزارش ایسنا، وزیر خارجه کشورمان در کنفرانس خبری گفت: مذاکرات کمک کرده راه دشواری را به پیش ببریم و اگر مذاکرات تمدید شد برای این است که یک فرصت کوتاه را برای توافق فراهم کنیم. تلاش داریم در نزدیک‌ترین زمان به "تفاهم سیاسی" و بعد از آن به "تدوین تفاهم" برسیم.
ظریف در پاسخ به ایسنا، مبنی بر این‌که اگر ظرف چهار ماه به نتیجه نرسیدید چه خواهد شد؟ گفت: من فکر می‌کنم برای رسیدن به چارچوب "توافق" یا "تفاهم سیاسی" حتما چهار ماه وقت خوبی است و بیشتر از وقت مورد نیاز است.

6‌ آذر: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار با اعضای مجمع عالی بسیج و نمایندگان اقشار مختلف بسیج، ضمن حمایت از تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران تأکید کردند که با تمدید مذاکرات هسته‌ای مخالف نیستند.

15 اذر: اتحادیه اروپا اعلام کرد کاترین اشتون، مسوول پیشین سیاست خارجی این اتحادیه به عنوان مشاور فدریکا موگرینی جانشین وی به مذاکرات با ایران درباره برنامه هسته‌ای تهران ادامه می‌دهد. با این حال پس از مذاکرات وین در سوم آذر، از آن جایی که اشتون دیگر به لحاظ سیاسی و دیپلماتیک هم سطح ظریف محسوب نمی شد، خود به خود از مذاکرات حذف شد.

24 آذر: آغاز مذاکرات ایران و 1+5 با رایزنی معاونان وزیران خارجه ایران و آمریکا در ژنو

26 اذر: نشست عمومی معاونان وزیران خارجه ایران و 1+5

3 دی: خبر ارسال نامه‌ای از سوی وزیر امور خارجه کشورمان به همتایانش در گروه 1+5 و دیگر وزیران خارجه درباره مذاکرات هسته‌ای در سراسر دنیا که ایران با آنها در تعامل است. ظریف در این نامه بر رفع تمام تحریم‌ها به عنوان جزء اساسی هر توافقی تاکید کرد.

22 دی: سرگی ریابکوف در تهران با محمدجواد ظریف و همتایانش در بحث هسته‌ای دیدار کرد.

24 دی: مذاکرات وزیران خارجه ایران و آمریکا با حضور معاونانشان در ژنو و پیاده‌روی جنجال‌برانگیز ظریف و کری در خیابان‌های ژنو

25 دی: دیدار ظریف و فابیوس در پاریس درباره مذاکرات هسته‌ای

27 دی: حضور مجدد ظریف در ژنو/ گفت‌وگو تلفنی ظریف و هاموند

28 دی: نشست عمومی معاونان وزیران خارجه ایران و 1+5 در ژنو

4 بهمن: دیدار ظریف و کری در حاشیه اجلاس جهانی اقتصاد در داووس سوییس/ مذاکرات معاونان وزیران خارجه ایران و آمریکا در زوریخ

9 بهمن: مذاکرات معاونان وزیران خارجه ایران و سه کشور اروپایی در استانبول

14 بهمن: نمایندگان مجلس شورای اسلامی یک فوریت طرح الزام دولت به حفظ دستاوردها و حقوق هسته‌ای ملت ایران را به تصویب کردند.

16 بهمن: حمید بعیدی‌نژاد، مدیرکل امور سیاسی و امنیت بین‌المللی وزارت امور خارجه با مقامات روسی درباره مذاکرات هسته‌ای در مسکو دیدار کرد.

17 بهمن: دیدار ظریف و کری در مونیخ در حاشیه کنفرانس امنیتی سالانه /دیدار وزیران خارجه ایران و آلمان

18 بهمن: دیدار ظریف با آمانو و لاوروف در مونیخ/ مذاکرات معاونان وزیران خارجه ایران با همتایان آ‌مریکایی، آلمانی و فرانسوی‌ خود

19 بهمن: ادامه مذاکرات هیات‌های ایران و آمریکا به سرپرستی ظریف و کری/دیدار ظریف و فابیوس در مونیخ

20 بهمن: محمد امیری، عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای و مدیرکل امور پادمان‌ سازمان انرژی اتمی بازنشسته و از مذاکرات هسته‌ای کناره‌گیری کرد.

26 بهمن: سفر وزیر خارجه چین به ایران/ معاونان وزیران خارجه دو کشور در چارچوب مذاکرات هسته‌ای دیدار کردند.

1 اسفند: مذاکرات هیأت‌های ایران و آمریکا به سرپرستی سیدعباس عراقچی و وندی شرمن در ژنو

2 اسفند: مذاکرات هیات‌های مذاکره‌کننده ایران و آمریکا در سطح معاونان/ پیوستن علی‌اکبر صالحی و حسین فریدون به مذاکرات هسته‌ای ژنو/حضور ارنست مونیز وزیر انرژی آمریکا در مذاکرات

3 اسفند: صالحی دوبار در این روز با مونیز دیدار کرد/ وزیران خارجه ایران و آمریکا به همراه مقامات عالی انرژی و معاونان در ژنو/گفت‌وگوی دو جانبه معاونان ظریف و کری/ نشست عمومی معاونان وزیران خارجه ایران و 1+5 در مقر اتحادیه اروپا در ژنو

4 اسفند: دومین دیدار هیات‌های مذاکره‌کننده ایران و آمریکا به سرپرستی ظریف و کری/ نماینده اتحادیه اروپا به مذاکرات ظریف و کری ملحق شد/

5 اسفند: عراقچی با آمانو در وین دیدار کرد

11 اسفند: مذاکرات معاونان وزیران خارجه ایران و آمریکا با حضور هلگا اشمید در مونترو سوییس/ دیدار صالحی و وزیر انرژی آمریکا/ دیدار ظریف و کری با حضور صالحی و مونیز و حسین فریدون دیدار ظریف با سرگی لاوروف در ژنو
به گزارش ایسنا، هم‌زمان با آغاز مذاکرات ایران و آمریکا در مونترو، بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به آمریکا رفت و در آیپک علیه مذاکرات هسته‌ای و توافق احتمالی جامع با ایران سخنرانی کرد. سخنان وی در کنگره آمریکا واکنش‌های جدی از سوی رییس‌جمهوری، وزیر خارجه و نمایندگان دموکرات این کشور رو به رو شد.

12 اسفند: ادامه مذاکرات ایران و آمریکا، در سطح وزیران امور خارجه، معاونان، کارشناسان و روسای انرژی هسته‌ای دو کشور

13اسفند: مذاکره ظریف و کری/دیدار دوجانبه صالحی و مونیز/رایزنی معاونان وزیران خارجه ایران و سه کشور اروپایی

14 اسفند: نشست عمومی معاونان وزیران خارجه ایران و 1+ 5/ دیدار معاونان ظریف با همتایان چینی، روسی و آلمانی/ در پایان مذاکرات مونترو عراقچی از افزایش پیشرفت‌ها در مذاکرات خبر داد.

16 اسفند: جان کری برای جلب بیش‌تر حمایت اروپا از توافق هسته‌ای احتمالی با ایران به پاریس سفر کرد/ فابیوس پس از دیدار با کری تعهدات تهران در چارچوب توافق جامع را ناکافی دانست.
به گزارش ایسنا، فرانسه خواستار امتیازات بیشتری در مقایسه با آمریکا و روسیه برای مشارکت در برنامه هسته‌ای آینده ایران است.
در همان روز (16 اسفند) علی‌اکبر صالحی که در دو مذاکرات اخیر در ژنو و مونترو حضور داشته است، از رفع بن‌بست‌های فنی در مذاکرات هسته‌ای خبر داد

18 اسفند: اوباما در گفت‌وگو با شبکه سی. بی. اس آمریکا گفت که "باید به قدرت‌های غربی اجازه داد تا درباره عدم تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هسته‌ای تحقیق کنند، چرا که در صورت پایبند نبودن ایران، آمریکا و دیگر کشورها فرصت کافی برای انجام اقدامات را خواهند داشت."
در همین حال 47 سناتور جمهوری‌خواه آمریکا در نامه‌ای به مقامات ایران هشدار دادند که هرگونه توافق هسته‌ای میان آمریکا و ایران تنها تا پایان دوره ریاست‌جمهوری باراک اوباما دوام خواهد داشت.
محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان که مسوول مذاکرات هسته‌ای با 1+5 است، نامه 47 سناتور آمریکایی را فاقد ارزش حقوقی دانست و آن را یک ترفند تبلیغاتی خواند. وی در پاسخ به سناتورهای آمریکایی گفت که "تغییر دولت در هیچ کشوری به معنای منتفی شدن تعهدات بین‌المللی آن کشور نیست و از این رو هر دولتی در آمریکا به اجرای تعهداتی ملزم است که دولت فعلی آن کشور در یک توافق احتمالی هسته‌ای پذیرا می‌شود و اگر رییس‌جمهور بعدی به تعبیر سناتورهای مزبور با یک گردش قلم تعهدات بین‌المللی ایالات متحده را منتفی کند، مرتکب نقض آشکار حقوق بین‌الملل شده است. به ویژه آن که این تعهدات در قالب یک قطعنامه لازم‌الاجرای شورای امنیت و حاصل مذاکره و توافق با حضور پنج کشور دیگر از جمله تمامی اعضای دائم شورای امنیت باشد. خوب است این سناتورها بدانند که بر اساس حقوق بین‌الملل کنگره نیز در آینده نمی‌تواند مفاد توافق را تغییر دهد و بدیهی است که هر اقدام کنگره در جلوگیری از اجرای توافق احتمالی دولت آمریکا به مثابه نقض تعهدات بین‌المللی آن دولت خواهد بود."

18 اسفند: مذاکرات یک روزه فنی ایران و آژانس پس از ماه‌ها برای ادامه مذاکرات درباره دو موضوع باقی‌مانده از مرحله سوم همکاری‌ها در قالب "چارچوبی برای همکاری" در تهران 

 

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

بالاخره آقای ظریف فیس بوق خودشون رو آپدیت کردند.:

"

سلام دوستان

پارسال دوست، امسال آشنا!!!

به بزرگواری خودتان ببخشید.
تلاش می کنم در سال همدلی و همزبانی دولت و ملت، دست کم هر هفته یک گزارش کوتاه خدمت شما تقدیم کنم.
حدود یک ساعت قبل از تحویل سال همراه با همکاران خوبم وارد تهران شدیم. مذاکرات این دور، سخت و فشرده اما مفید و راهگشا بود. به لطف خدا و با تلاش، نوآوری و همفکری مسئولین و کارشناسانِ وزارت امور خارجه، سازمان انرژی اتمی و دیگر دستگاه ها، راه حل های مناسب فنی و سیاسی برای موضوعاتی که غیرقابل حل می نمود، پیدا شده است. اعضای هیئت مذاکره کننده آمادگی داشتند که حتی در روزهای تعطیلی نوروز نیز مذاکرات را برای نهایی کردن جزئیات راه حل ها ادامه دهند. ولی طرف های مذاکره ما به زمان بیشتری برای هماهنگی داخلی بین اعضای 1+5 نیاز داشتند که در برخی موارد به دلیل تنوع منافع و گرایش های سیاسی و یا مسایل فردی و شخصیتی حتی از مذاکرات اصلی نیز حساس تر می شود. قرار است چهارشنبه برای ادامه و انشاءالله نهایی کردن جزئیات راه حل ها به ژنو بازگردیم. 
به هر حال از محبت های شما سپاسگزاریم و بیش از هر چیز به دعا، همدلی و ژرف نگری شما نیازمندیم.
نوروزتان پیروز و بهار و سال و تمامی روزهای زندگی تان معطر به رایحه حیات بخش گل یاس پیامبر، حضرت زهرا سلام الله علیها.

"

 

 

یه کامنت هم ذیل اون بود که جالبه :

"

کامنت : عیدتون مبارک آقای دکتر، واقعا از این همه تلاش ها و زحمت هایی ک واسه ما میکشید ممنونیم، فقط ی خواهش ازتون دارم، اگه فصل هفتم قانون سازمان ملل همون چیزی باشه ک همه میگن ( قبول کنیم ک برنامه هسته ای مون شفاف نبوده و احتمال تروریستی بودنش بسیار بالاس) قبولش نکنید، خواهش میکنم. ملت ما کشور، خاک و ناموسشون رو ب گوشت و برنج نمیفروشن، آقای دکتر ما همگی پشت شما هستیم.

 

جواب : این طور نیست دوست عزیز. البته همه که نمی گویند. چند نفرند. برای اطلاع شما و دیگر هموطنان گرامی باید عرض کنم که رفع تحریم های شورای امنیت تنها از طریق یک قطعنامه دیگر شورای امنیت -- تحت همان فصلی از منشور که تحریم ها سال ها قبل بر اساس آن وضع و بر مردم ما تحمیل شده -- ممکن است. به عبارت دیگر مشکل این است که ما از حدود 8 سال پیش تحت ماده 41 از فصل هفت قرار داریم و بر همین اساس تحریم شده ایم و تنها با استناد به همان ماده از تحریم خارج می شویم. دوستانی که امروز اظهار نگرانی می کنند باید زمانی که وارد فصل هفتم شدیم نگران می شدند نه الآن که می خواهیم خارج شویم.

"

  • Upvote 4

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

 

این طور نیست دوست عزیز. البته همه که نمی گویند. چند نفرند. برای اطلاع شما و دیگر هموطنان گرامی باید عرض کنم که رفع تحریم های شورای امنیت تنها از طریق یک قطعنامه دیگر شورای امنیت -- تحت همان فصلی از منشور که تحریم ها سال ها قبل بر اساس آن وضع و بر مردم ما تحمیل شده -- ممکن است. به عبارت دیگر مشکل این است که ما از حدود 8 سال پیش تحت ماده 41 از فصل هفت قرار داریم و بر همین اساس تحریم شده ایم و تنها با استناد به همان ماده از تحریم خارج می شویم. دوستانی که امروز اظهار نگرانی می کنند باید زمانی که وارد فصل هفتم شدیم نگران می شدند نه الآن که می خواهیم خارج شویم.

یه عده بی سواد که فقط از روی دشمنی  و منفعت شخصی حرف میزنن نباید بر رسانه ها نفوذ داشته باشن...8 سال مملکت و به گند کشیدن حالا حرف مفت میزنن...

ویرایش شده در توسط ariya0912
  • Upvote 3
  • Downvote 8

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
مهمان
این موضوع نسبت به پاسخ بیشتر بسته شده است.

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.