DR_CHAMRAN

" توافق هسته ای " ، جزییات ، آینده (1)

Recommended Posts

توافق لوزان به طور کامل نهایی شد
توافق روی کلیات یک چارچوب سیاسی یا اصول راه حل ها دقایقی پیش میان ایران و 1+5 نهایی شد.

 

ایران هسته ای- توافق روی کلیات یک چارچوب سیاسی یا اصول راه حل ها دقایقی پیش میان ایران و 1+5 نهایی شد.

 

این توافق که هنوز روشن نیست چه بخش هایی از آن اعلام خواهد شد، اصول و کلیات راه حل درباره تمام مسائل مورد بحث از جمله غنی سازی، فردو، اراک، تحریم ها، تحقیق و توسعه و بازرسی ها در بر می گیرد.

 

تا ساعاتی دیگر یک بیانیه مطبوعاتی منتشر خواهد شد که نکاتی از این توافق را در قالب یک بیانیه مطبوعاتی منتشر می کند.

 

این بیانیه شامل رئوس تعهدات دو طرف خواهد بود و طبق موازین حقوق بین الملل الزام آور محسوب می شود.

 

پیوست های این بیانیه که تشریح کننده چارچوب کامل توافق شده است، احتمالا منتشر نخواهد شد.

 

icon_arrowd  icon_arrowd  icon_arrowd

 

نکته‌ای که در این ساعات پایانی مذاکرات باید بیش از پیش به آن توجه کرد
هشدار نسبت به گنجاندن تعهداتی الزام آور زیر نقاب «بیانیه سیاسی»
آنچه اکنون کارشناسان و دلسوزان را نگران کرده است مفاد این بیانیه سیاسی است. به گفته این افراد اگر این بیانیه سیاسی شامل کوچکترین بند الزام آوری برای ایران باشد دیگر نمی‌توان عنوان بیانیه را برآن نهاد و باید از آن بعنوان یک قرار داد و توافق نام برد.

خبرهای رسیده از لوزان حکایت دارد که قرائت یک بیانیه تنها چیزی است که در بهترین حالت از اینهمه مذاکره فشرده حاصل خواهد شد.

 

به گزارش رجانیوز، علاوه بر گمانه‌زنی‌هایی که با توجه به اخبار ارسالی از محل مذاکرات هسته‌ای صورت می‌گرفت، تصریح محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران مشخص کرد که حداکثر چیزی که از این دور از مذاکرات فشرده ایران و ۵+۱ حاصل خواهد شد، تنها یک بیانیه سیاسی است. ظریف اعلام کرده بود که بعد از صدور این بیانیه گفتگوها تا ۱۰ تیر برای رسیدن به توافق ادامه خواهد داشت!

 

اما آنچه اکنون کارشناسان و دلسوزان را نگران کرده است مفاد این بیانیه سیاسی است. به گفته این افراد اگر این بیانیه سیاسی شامل کوچکترین بند الزام آوری برای ایران باشد دیگر نمی‌توان عنوان بیانیه را برآن نهاد و باید از آن بعنوان یک قرار داد و توافق نام برد. پیش از این نیز گفته می‌شد که طرف غربی بدنبال تحمیل یک توافق دومرحله‌ای است که سخنان صریح رهبر معظم انقلاب درباره لزوم یک مرحله‌ای بودم توافق احتمالی باعث نقشه بر آب شدن این خدعه شد. حال این نگرانی وجود دارد که بیانیه سیاسی مرحله اول همان توافق دو مرحله‌ای باشد که البته برای کاهش حساسیت‌ها با تغییر نام، تحت عنوان بیانیه خوانده می‌شود.

 

نیمه شب گذشته نیز احمد توکلی نماینده مجلس شورای اسلامی با ارسال نامه‌ای سرگشاده به حسن روحانی بر اهمیت الزام آور نبودن بیانیه سیاسی پیش رو تاکید کرده بود. او در بخشی از نامه خود با تاکید بر این امر که هرچه حاصل مذاکرات باشد صرف نظر از عنوان آن اگر الزام آور باشد باید از سوی ایران اجرا شود، از دولت خواسته بود که نسبت به این امر اهتمام داشته باشد تا خدعه طرف غربی آسیبی به منافع ایران نزند. توکلی تذکر داده بود که هر قرارداد الزام آوری فارغ از عنوان آن باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد.

 

حال که چد ساعت تا پایان وقت اضافه این دور از مذاکرات نمانده است لازم است تیم مذاکره کننده ایرانی متوجه این امر باشد و از پذیرفتن هرگونه تعهد الزام آور تحت عناوین مختلفی چون بیانیه و.... پرهیز کند.

  • Upvote 1
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

بیانیه مشترک پایانی مذاکرات هسته ای ایران و 5+1 تا ساعتی دیگر در دانشگاه پلی تکنیک لوزان سوئیس قرائت می شود.
قرار است بیانیه مشترک با حضور ظریف وزیر امورخارجه ایران و فدریکو موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در دانشگاه پلی تکنیک لوزان قرائت شود. دقایقی پیش خبرنگاران هتل بوریواژ را به قصد دانشگاه پلی تکنیک لوزان سوییس ترک کردند.

خبرنگاران در حال انتقال به سالن کنفرانس دانشگاه پلی تکنیک لوزان برای اعلام عمومی بیانیه مشترک ایران و 1+5 هستند.

ظریف امشب به تهران برمی گردد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

فاتحه هسته ای خوانده شد :-(  :waitung:

البته فاتحه دکاندارانی که از بابت اختلافات و تحریمهای هسته ای پول درمی آوردند خوانده شد !

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

- اتحادیه اروپا و آمریکا تحریم ها علیه ایران را خاتمه می دهد.

- قطعنامه ای از شورای امنیت سازمان ملل صادر و قطعنامه های قبلی را لغو خواهد کرد.

-  غنی سازی اورانیوم ایران محدود خواهد شد و نطنز تنها مرکز غنی سازی ایران خواهد بود.

- تحقیق و توسعه ایران بر ماشین های سانتریفیوژ ادامه خواهد یافت.

 

- فردو از یک سایت غنی سازی به مرکز فیزیک و فناوری تبدیل می شود و همکاری های بین المللی در این مرکز مورد تشویق قرار می گیرد.

- مواد شکاف پذیر در فردو نخواهد بود. 

-  به ایران در ساخت تاسیسات هسته ای در اراک کمک می شود تا تاسیساتی ساخته شود که قادر به ساخت بمب اتمی نباشد. 

- ایران می تواند 6 هزار سانتریفیوژ را فعال نگه دارد 

- زمان توافق 10 ساله است.

- تحریم های ایران لغو می شود و نوشتن توافقنامه شروع شده است. 

- در بحث تحریم های اقتصادی همه تحریم های اقتصادی بر اساس حصول اطمینان دو طرف از اینکه برنامه ها به درستی پیش می رود برداشته می شود. در صورت نیاز به قطعنامه شورای امنیت، این قطعنامه صادر خواهد شد.

- نوشتن پیش نویس را آغاز کردیم و در هفته های آینده بر روی مفاهیم فنی تمرکز خواهیم کرد.

- امروز ما گام های دقیقی برداشتیم.این تصمیم دقیقی است. ما اکنون می توانیم پیش نویس متن را شروع کنیم.ظرفیت غنی سازی ایران برای مدت خاصی محدود می شود و غنی سازی در نطنز انجام  می شود.

 

ویرایش شده در توسط oldmagina
  • Upvote 5
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
فکر میکنم با درایت رهبری آنچه به نفع کشور و مردم بوده صورت میگیرد
حالا ممکنه طرف مقابل بازم بزنه زیر تعهدات اش و بازم بازی جدیدی مثل حقوق بشر و حمایت از تروریست راه بندازه که اونم جواب دیگری برای سینه چاکان عمو سام خواهد بود!!!
  • Upvote 2
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

متن بیانیه پایانی قرائت شده توسط ظریف و موگرینی

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در پایان مذاکرات و به همراه موگرینی متن بیانیه مشترک را قرائت کرد :

 
ما، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و نماینده عالی اتحادیه اروپا، همراه با وزرای خارجه 3 کشور اروپایی به اضافه 3 (چین، فرانسه، آلمان، فدراسیون روسیه، آمریکا، بریتانیا و ایالات متحده) از ششم تا سیزدهم فروردین 1394 در سوئیس دیدار نمودیم. همانطور که در آذرماه 1392 توافق کرده بودیم، ما به این منظور در اینجا گرد هم آمدیم تا راه حل هایی به منظور دستیابی به حل و فصل جامعی که ماهیت صرفا صلح آمیز برنامه هسته ای ایران را تضمین نموده و کلیه تحریم ها را به صورت کامل لغو نماید، پیدا کنیم. امروز ما یک گام تعیین کننده برداشتیم: ما به راه حل هایی در مورد مولفه های مهم برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) دست یافتیم. این امر مدیون عزم سیاسی، حسن نیت و تلاش جدی همه طرف ها بوده است. اجازه فرمائید از همه هیات های نمایندگی به خاطر تلاش های خستگی ناپذیرشان تقدیر نماییم.
تصمیم امروز ما که مبانی مورد توافق برای متن نهایی برجام را پایه ریزی می کند بسیار مهم است. اکنون می توانیم مجددا نگارش متن توافق نهایی و ضمایم آن را با بهره گرفتن از راه حل هایی که در این چند روز به آنها دست یافته ایم، شروع کنیم. همچنان که ایران برنامه صلح آمیز هسته ای خود را دنبال می کند، سطح و ظرفیت غنی سازی و میزان ذخایر ایران برای دوره های زمانی مشخص، محدود خواهد شد و نطنز تنها مرکز غنی سازی ایران خواهد بود. تحقیق و توسعه غنی سازی در ایران بر روی ماشین های سانتریفیوژ بر اساس یک جدول زمانی و سطح توافق شده، انجام خواهد شد.
فوردو از یک سایت غنی سازی به یک مرکز هسته ای، فیزیک و فن آوری تبدیل خواهد گردید. در این مرکز همکاری بین المللی در حوزه های تحقیق و توسعه ی مورد توافق مورد تشویق قرار خواهد گرفت. مواد شکافت پذیر در فوردو نخواهد بود.
رآکتور تحقیقاتی پیشرفته آب سنگین در اراک با همکاری مشترک بین المللی بازطراحی و نوسازی خواهد شد به گونه ای که پلوتونیوم با قابلیت تسلیحاتی در آن تولید نگردد. بازفرآوری صورت نخواهد گرفت و سوخت مصرف شده صادر خواهد گردید.
مجموعه تدابیری برای نظارت بر اجرای مفاد برجام شامل کد اصلاحی 3.1 و اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی مورد توافق واقع شده است. آژانس بین المللی انرژی اتمی از فن آوری های مدرن نظارتی استفاده خواهد کرد و از دسترسی های توافق شده بیشتری از جمله به منظور روشن کردن موضوعات گذشته و حال برخوردار خواهد شد.
ایران در همکاری های بین المللی در حوزه انرژی هسته ای صلح آمیز مشارکت خواهد نمود که می تواند شامل ساخت نیروگاه های هسته ای و رآکتورهای تحقیقاتی شود. یک حوزه مهم دیگر، همکاری در زمینه ایمنی و امنیت هسته ای می باشد.
اتحادیه اروپایی، اعمال تحریم های اقتصادی و مالی مرتبط با هسته ای خود را خاتمه خواهد داد و ایالات متحده نیز اجرای تحریم های مالی و اقتصادی ثانویه مرتبط با هسته ای را، همزمان با اجرای تعهدات عمده هسته ای ایران به نحوی که توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی راستی آزمایی شود، متوقف خواهد کرد.
یک قطعنامه جدید شورای امنیت سازمان ملل متحد صادر خواهد شد که در آن برجام تائید شده، کلیه قطعنامه های قبلی مرتبط با موضوع هسته ای لغو خواهد گردید و برخی تدابیر محدودیت ساز مشخص، را برای یک دوره زمانی مورد توافق، لحاظ خواهد کرد.

 

  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
در تمام موارد رفع تحریم گفته شد :: تحریم های مربوط به فعالیت های هسته ای :: ... چند تا از تحریم های ما فقط مربوط می شه به فعالیت های هسته ای ؟؟؟

در ضمن هنوز هیچ چیز تمام نشده ... نوشتن و امضا کردن اینها همچنان برای خودش دردسر بزرگتری هست ...

ولی خداییش یک جاش رو خیلی خیلی سوختم .... اونجا که گفت فوردو قراره بشه مرکز تحقیقاتی !!!!
  • Upvote 2
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

در تمام موارد رفع تحریم گفته شد :: تحریم های مربوط به فعالیت های هسته ای :: ... چند تا از تحریم های ما فقط مربوط می شه به فعالیت های هسته ای ؟؟؟

در ضمن هنوز هیچ چیز تمام نشده ... نوشتن و امضا کردن اینها همچنان برای خودش دردسر بزرگتری هست ...

ولی خداییش یک جاش رو خیلی خیلی سوختم .... اونجا که گفت فوردو قراره بشه مرکز تحقیقاتی !!!!

ظاهرا اون شش تا قطعنامه آخر مربوط به هسته ای حساب میشن و قراره که اونها لغو بشوند.

دارم فکر می کنم اگر سه روز پیش کوتاه اومده بودیم و قبول کرده بودیم دیگه نه از فردو خبری بود و نه از لغو قطعنامه ها . میگن ظاهرا سه روز قبل فقط بحث تعلیق تحریم ها اونهم تازه به نوبت و در طی دوره ای خاص رو مطرح کرده بودند .

  • Upvote 3

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

در تمام موارد رفع تحریم گفته شد :: تحریم های مربوط به فعالیت های هسته ای :: ... چند تا از تحریم های ما فقط مربوط می شه به فعالیت های هسته ای ؟؟؟

در ضمن هنوز هیچ چیز تمام نشده ... نوشتن و امضا کردن اینها همچنان برای خودش دردسر بزرگتری هست ...

ولی خداییش یک جاش رو خیلی خیلی سوختم .... اونجا که گفت فوردو قراره بشه مرکز تحقیقاتی !!!!

 

الان کمی داستان گرمه و نظرهای دو طرف کمی احساسی است که قضاوت از اوضاع را سخت می کند

 

در فردو گفته شده انگار مواد شکاف پذیر استفاده نمی شود ولی حضور سانتریفیوژ و حفظ زیرساخت ها انجام می شود

 

چند سوال مهم:

در صورت لغو توافق ما در چه زمانی به مسیرمی توانیم برگردیم؟ 

تحقیقات و تولید فناوری چقدر جای مانور دارد و در چه زمینه هایی زمین باز است؟

تحریم های بانکی و نفتی چه حد و به چه صورت برداشته می شود؟

حقوق ایران چقدر به رسمیت شناخته شده است؟

مکانیزیم تایید گام ها چه میزان واقعی است؟

بازدیدهای سرزده به چه صورت است؟ در مورد مراکز نظامی چه طور است؟

 

الان نمی شود این سوال ها را جواب داد، باید صبر کرد تا اوضاع ارام شود 

البته متاسفانه تیتر روزنامه های فردا کاملا احساسی و جناحی خواهد بود تا منطقی

برای مثال کیهان فردا می نویسد، نحسی 13 گریبان ایران را گرفت

 

نکته به قول آقای ظریف به حرف های طرف های دیگر که برای مصارف داخلی شان می زنند زیاد بها ندهید و نوشته و سندها را مبنا قرار دهید

 

 

فاتحه هسته ای خوانده شد  :-(   :waitung:

 
پیش داوری، منطق آدم را به جای خوبی نمی برد
بذار حداقل تحلیل ها و بحث انجام شود ، بعد با توجه به نکات مبنایی جمع بندی کن
  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

من به عنوان یک ایرانی خوشحالی خودم رو از این بیانیه که نشان دهنده توافق در اینده هست ابراز میکنم!

 

و متاسفم برای اون کسانی که بدون در نظر داشتن توان واثعی کشور برای مقابله با مشکل ها!

 

و همینطور برنداشتن گام عملی برای ایجاد قدرت درون زای داخلی!

 

شرایط کشور رو به اینجا رسوندن!

 

امیدوارم تصمیم گیران کشورمون تا اونجای ممکن عزت و سیاست های راهبردی کشور اجازه میده!

 

در مسیر تعامل صحیح با دنیا گام بردارن و بتونن ایران رو از لحاظ اقتصادی که پشتوانه!

 

ایجاد یک قدرت نظامی منسجم هست!توسعه بدن!

 

تا روزی رو ببینیم که جوانان عذبی مثل ما!((:!

 

در کشوری با این همه ثروت  راست راست نگردن!

 

در اخر هم گلایه میکنم از دکتر احمدی نزاد !

 

بکنار از تمام جار و جنجال های عسته ای و دیکه!

 

بزرگترین خی...تی که به جامعه رای دهنده اش مثل ما کرد!

 

فراموشی شعار عدالت هست!عدالتی که حداقل تا چندین سال اینده به فراموشی خواهد سپرده شد!!!!!

  • Upvote 4
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

کری گفت که اینکه تو فردو دقیقا چه کاری خواهند شد و تحریم شورای امنیت در مورد مسايل نظامی و موشک های بالیستیک هنوز اختلاف هست. مثل اینکه بنا نیست به ما اجازه داده شه هیچ وقت اسلحه درست درمون بخریم. حذف کامل این تحریم ها هم منوط به بله آمانو ست که جز با اعتراف گیری از عوامل مربوطه بعیده بدست بیاد.

فعلن این جالب بود به نظرم.

 برای اینکه بشه گفت توافق خوبی هست یا نه باید جای رییس کل بانک مرکزی بود. کسی چه میدونه اوضاع چیه .

ویرایش شده در توسط k_Alavi

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

خداییش اگه همه تحریم ها برداشته بشه و باعث بشه اوضاع اقتصادی بهتر بشه و قیمت دلار مثل قبل بشه یا حداقل کاهش قابل توجهی داشته باشه ارزشش رو داره .خیلی ظلمه که همه چی رو داریم به قیمت سه برابر یا حتی بیشتر میخریم . یه خودرو بخواهیم بخریم باید 20 میلیون بدیم تا ارابه مرگ بهمون بدن . در حسرت موندم کامپیوتر عهد بوقم رو اپگرید کنم از بس که گرونه قطعات کامپیوتر . البته میترسم تحریم ها برداشته بشه و پول های بلوکه شده که مبلغ قابل توجهی هم هست برگردونده بشه و صادرات نفت و ... مثل قبل بشه ولی قیمت ها هیچ تغییری نکنه . ما که شانس نداریم :-( .در مورد بیانیه خونده شده هم به نظرم نکته منفیش که شاید انتقادات زیادی هم بهش وارد بشه بحث فردو هست وگرنه بقیه موارد خوب بودن از نظر من . درکل باید منتظر تحلیل های کارشناسان و همینطور نظر رهبری باشیم و بعد قضاوت کنیم .

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

همین که قیمت دلار بالا نره برامون کافیه!

 

بقیه اش رو دولتمردان عرضه داشته باشن درست کننن!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
سخنان ظریف در پاسخ به سوالات خبرنگاران

وزیر امورخارجه ایران پنجشنبه شب پس از قرائت بیانیه مشترک مذاکرات هسته ای ایران و کشورهای 1+5 که در دانشگاه پلی تکنیک لوزان به همراه فدریکا موگرینی هماهنگ کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا برگزار شد، به پرسشهای خبرنگاران پاسخ داد.
به گزارش عصرایران به نقل از ایرنا ، محمدجواد ظریف در این نشست خبری گفت: در واقع مسائل مختلفی درباره نحوه رهیافت به بحث هسته ای ایران مطرح بود، ما پیشرفت کردیم تصمیم گرفتیم به صورت خیلی مسئولانه وارد گفتگوها شویم و نگرانی های جامعه بین المللی را برطرف کنیم و باید بگوییم واقعا نگران نباشند و فعالیت های ما صلح آمیز است و واقعا هیچکدام از این چیزهایی که اسمش را تحریم گذاشتند نه انسانی بوده و نه بر مبنای حقوق بشر بوده است.

وی افزود: تحقیق و توسعه علمی را ادامه می دهیم و ما رآکتورهایمان باید پیشرفته تر بشود و ما درباره سانتریفیوژهایی که در سایت فردو داریم متعهد هستیم به آنچه امضا می کنیم خودمان متعهد هستیم و تمرکز خواهیم کرد بر روی فعالیت های صلح آمیزی که در نظنز داریم و همچنان بر اساس توافق گام به گام آنچه باید در فردو انجام بدهیم.

وی اظهارداشت: تمام قطعنامه های شورای امنیت و تحریم های ایالات متحده آمریکا علیه ایران باید برداشته شود.
ظریف گفت: انستیتوها و دانشگاه های ما باید بتوانند رقابت علمی داشته باشند و نباید تحریم باشند، فکر و تصور می کنم ما می توانیم با این فهم مشترک به پیش برویم.

وزیر امورخارجه کشورمان ادامه داد: بحث پنهان سازی هسته ای یا یک سری نگرانی هایی که از آن دم می زنند اینکه بنشینیم و نیمه خالی لیوان را ببینیم به نفع هیچ کس نخواهد بود باید نگاه رو به جلو داشته باشیم و باید اگر مشکلی پیش آمد بر اساس حس احترام متقابل بنشینیم و با هم صحبت کنیم و به جلو برویم.
ظریف در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه امروز کار بزرگی انجام شده و ممکن است تفسیرهای گوناگونی از کشورهای دیگر بر این اقدام دشوار و تصمیمی که اتخاذ شده است صورت پذیرد دولت ایران چه اقدامی انجام خواهد داد؟ گفت: به عنوان راهکاری برای رسیدن به توافق جامع بین المللی برای رسیدن به یک بازی برد ـ برد صورت خواهد گرفت تمام دیدگاههای نادرستی که در مورد ایران بوده است باید اصلاح شود.
وزیر امورخارجه کشورمان با بیان اینکه فعالیت هسته ای ایران ادامه خواهد داشت گفت: چارچوب عملکرد ما در این زمینه این است که عملیات غنی سازی در طنز با تعدادی غنی سازی ادامه خواهد داشت در فردو هم با تعداد دیگری ادامه خواهد داشت بدون اینکه فعالیت های غیرصلح آمیز انجام شود.
وی افزود: غنی سازی هایی که صورت می گیرد برای مصارف صلح آمیز و تحقیق و توسعه و سایر موارد صورت خواهد پذیرفت.
ظریف گفت: رآکتور اراک نیز برای آب سنگین باقی خواهد ماند و در این روند سایر کشورها از جمله کشورهایی که در گروه 1+5 حضور دارند به ما کمک خواهند کرد.
وی همچنین با بیان اینکه فعالیتهای بین المللی در زمینه تولید سوخت نیروگاهی هم ادامه خواهد داشت گفت: تمامی تفکرات منفی که در زمینه برنامه هسته ای ایران وجود داشته باید لغو شود تمام تحریمها برداشته شود دولت ما به تمام تعهدهایی که در این زمینه به تعهد دولتها برای رسیدن به حقوق جامع بین المللی وجود دارد توجه داشته و متعهد خواهد بود.

خبرنگاری در ادامه نشست از وزیر امور خارجه کشورمان پرسید آیا ایران درباره بحث غنی سازی این امیدواری وجود دارد که این توافقی که بوجود خواهد آمد منجر به روابط بهتر ایران با غرب شود؟
ظریف پاسخ داد: ایران هیچ وقت نخواسته که از جامعه بین الملل روی بگرداند ایران همیشه خود را جزء جامعه بین المللی می داند و طبیعتاً برای ایران بسیار حیاتی و ضروری است که گامهایی را بردارد که نسبت به صلح آمیز بودن فعالیتهای هسته ای خود اعتمادسازی کند و حتی در بحث غنی سازی، تا انشاالله بتوانیم در آینده به نتیجه خیلی خوبی دست پیدا کنیم.
وزیر امورخارجه افزود: این ورود ایران به بازار یک حرکت بسیار خوب و مفید برای فنآوری ما و حضور ایران در سطح بین المللی خواهد بود و تا زمانی که فنآوری ما به سطح مناسب برای تولید تمامی اجزای یک مجتمع سوخت شود این کار بصورت یک برنامه صلح آمیز بسیار موفقی را در ایران تدارک خواهد دید.
ظریف همچنین اظهار داشت: کلیه قطعنامه های شورای امنیت لغو خواهند شد و این یک دستاورد بسیار بزرگ برای تلاش های جمهوری اسلامی و به نظر من برای تلاش های جهانی بود چراکه این قطعنامه ها هیچ کمکی به حل مسائل نمی کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان افزود : در برخی زمینه ها هنوز نیاز است در ظرف سه ماه آینده گفتگو و سپس توافق کنیم به همین دلیل بود که برخی نکاتی که در متن وجود داشت با برخی ابهامات و برخی نکات کلی مواجه بود اما موضوعات اساسی توافق شده است .
وی گفت: طبیعی است که همه شرکت کنندگان در این مذاکرات بر اساس نیازهای داخلی خودشان روایت هایی را از آنچه اتفاق افتاده مطرح خواهند کرد اما ما با جدیت و شجاعانه بر اساس آنچه مقام معظم رهبری به عنوان نرمش قهرمانانه مطرح کردند به کار خواهیم گرفت تا ظرف سه ماه آینده توافق نهایی صورت گیرد .

ظریف افزود : توافق نهایی تنها توافق ما خواهد بود که بر اساس منافع و نیازهای مردم ایران انجام می شود تا به تأیید شورای امنیت برسد و اجرا شود.
وی خطاب به مردم ایران گفت: ما تا سه ماه آ ینده باید مذاکره و متن را تدوین کنیم و امیدواریم و البته هیچ چیز قطعی نیست.
ظریف با اشاره به حمایت های مردم خوب و هدایت رئیس جمهور محترم و همکاری تمام دست اندرکاران در این مذاکره افزود: ضرورت می دانم از برادر بزرگوار و دانشمند دکتر صالحی ریاست محترم سازمان انرژی اتمی و همینطور از دوستانی در گذشته چه در وزارت خارجه چه در شورای عالی امنیت ملی و چه در سازمان انرژی اتمی که برای پیشبرد این هدف ملی تلاش کردند سپاسگزاری کنم.
وی تأکیدکرد: به ویژه از مقام معظم رهبری که همواره ما را مورد حمایت خودشان قرار دادند و رئیس جمهور محترم که شجاعانه از فرزندان کشور و انقلاب حمایت کردند سپاسگزاری می کنم.

ظریف در پاسخ خبرنگار روزنامه گاردین که درباره بحث غنی سازی پرسیده بود گفت: همونطور که مطرح شد بحث غنی ادامه خواهد یافت براساس برنامه های آر 4 آر 5 و آر 6 و همچنین ما یک سری نیازهای علمی در کشور داریم که تمامی این کارها هم ادامه خواهد یافت.
وزیرخارجه کشورمان افزود: البته در انتها هم ما منتظر یک قطعنامه دیگر از شورای امنیت هستیم تا قطعنامه های دیگر را ملغی کند که البته این مشخصه تفاهم های کلی ایران با 5+1خواهد بود که باید در سه ماه آینده انجام شود و کار نگارش آن را از همین فردا آغاز خواهیم کرد.
ظریف گفت: البته برخی از کشورها هم متاسفانه یک سری محدودیت را در مورد تعاملات بانکی با ما داشته اند که به دنبال این هستیم که به یک باره همه اینها در یک چارجوب زمانی خاص برداشته شود البته این تنها خواست ایران نیست.
وزیر امور خارجه کشورمان در بخش دیگری گفت: ملت ایران تسلیم فشار نمی شود.
ظریف در پاسخ به سوالی درباره روابط ایران و آمریکا افزود: اینکه بگوییم روابط ایران و آمریکا چه خواهد شد بحث دیگری است براساس دستوری که داشتیم بنا بود با امریکا در خصوص مسئله هسته ای مذاکره کنیم نه چیز دیگری و درباره توسعه انرژی هسته ای هر گونه مذاکره و بحث با آمریکا باید براساس احترام متقابل باشد.
وی گفت: در این زمینه جدی هستیم و برای اعتماد سازی به وجود آمده طبیعتا از طرف مقابل این انتظار را داریم که به امضاهای خود تعهد داشته باشد چرا که هرگونه مانع تراشی وچیزهای دیگر مذاکرات را خدشه دار می کند

رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان افزود: ما اکنون نیازمند تصمیمات شجاعانه هستیم و این وظیفه ماست تا این کار را انجام دهیم.
وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به این سوال که باتوجه به تجربه بدی که ایران از غربی ها و رفتارهای سیاسی آنها دارد تا چه حد می توانند به این بیانیه متعهد باشند؟ گفت: بیانیه ای که تدوین شد و راه حل هایی که به آنها دست یافتیم اگر ظرف 3 ماه آینده به توافق منجر شود تعهدات متقابل پیش بینی شده است و اقدامات متقابلی را برای نقض تعهد پیش بینی شده است.
ظریف افزود: جمهوری اسلامی در صورت مشاهده عدم رعایت، این امکان را دارد که اقدام مشابهی را انجام دهد.
وی گفت: امیدوارم کشورهای غربی که همه یا برخی از آنها سابقه بسیار مثبتی در حافظه تاریخی مردم ایران نداشتند و اقدامات نامناسبی را مخصوصا در چند سال گذشته در پرونده هسته ای علیه مردم و شهروندان به وجود آوردند و با تحریم های ظالمانه آنان را مورد ظلم قرار دادند و از حقوق خود در دست یابی به دارو و غذای بین المللی محروم کردند بدانند که ملت بزرگ ایران با توان ملی و مقاومت و لطف خدا به همه خواسته های خود دست یافتند و توانستند با مقاومت و ایستادگی این پیام را ارسال کنند که ملت ایران تسلیم فشار نمی شود.

ظریف افزود: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند و انتخابات نشان داد ملت ایران مسئله دیگری را نیز نشان داد که اهل تعامل منطق گفتگو هستند و مردم بزرگواری اند که آمادگی دارند رفتارها را با دقت رصد کنند و ببینند چگونه با آنان رفتار می شود.
وزیر امورخارجه کشورمان گفت:کسانی که در گذشته از خود سابقه خوبی نداشتند می توانند دراین فرصت برای اصلاح گذشته استفاده کنند.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار پرس تی وی مبنی بر اینکه اگر طرف مقابل تخطی کند ایران چه خواهد کرد گفت: ما در این باره صحبت کردیم و اگر نیاز باشد بیشتر در باره آن توضیح می دهیم.
ظریف ادامه داد: متنی وجود دارد که درباره یک سری مفاهیم به توافق می رسیم و به صورت گام به گام ما و گروه 1+5 آنها را به جلو می بریم.
وی افزود: در واقع به صورت دانه به دانه و ماده به ماده همه این مکانیزم ها باید از جانب دو طرف انجام شود و پیش برود و همه کسانی که در این فرایند آمدند و در بحث تحریم ها و قطعنامه ها حرکت هایی که به صورت غیرمنطقی علیه مردم و دولت ایران انجام شده باید برداشته شود.
ظریف گفت: منافع ملی ایران باید حفظ شود زیرا متأسفانه ایران همیشه قربانی بسیاری از ناملایمات جهانی بوده است.

وزیر امور خارجه کشورمان افزود: دوست نداریم و نمی خواهیم این ناملایمات ادامه یابد و حاضریم با بیان منطقی و مستدل و بر اساس مکانیزم های تعریف شده که داریم جلو هر گونه عذر و بهانه در آینده را از جانب غربی ها بگیریم.
وی ادامه داد: بنابر این اگر سیستم و نظامی حاکم شود ما می توانیم اعتمادسازی مشترک داشته باشیم و با این اعتمادسازی و اعتماد به نفس بیشتر جلو برویم.
ظریف گفت: دیشب رکورد زدیم و حدود 9 ساعت تا صبح با وزرای خارجه کشورهای گروه 1+5 مذاکره کردیم.
وزیر امور خارجه کشورمان افزود: این دلگرمی و انرژی را چه کسانی به ما می دهند؟ طبیعتاً نیاز به گرفتن حق و اینکه باید تلاش کنیم حق خودمان را بگیریم و نگذاریم کسی از این وضع تخطی کند.
وی گفت: امیدواریم به زودی وضع بهتری حاکم شود.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

به نظرم بهتره مصاحبه های طرف های غربی (قانونگذار،مجری و ناظر بر اجرای تحریم ها ) را هم در این تاپیک قرار بدید.

 

همان قدر که تحریم نفت و قطعات هواپیما و ماشین و .. به انرژی هسته ای ربط داشت! و ذیل این عنوان اجرا می شد مطمئن باشید همه این تحریم ها را مجددا می شود ذیل عناوینی چون ساخت موشک ، تروریسم! و حقوق بشر ادامه داد. گذشت زمان به خوبی نشان خواهد داد که فشار ها بر سر فعالیت هسته ای ایران بهانه ای بیش نبوده و هدف اصلی فشار به ایران بوده و خواهد بود.

دوستانی که هنوز فکر می کنند همه این مشکلات سوء تفاهمی بیش نبوده که با تعلیق 10-15 ساله رفع می شود صبر کنند ببینند آیا از همان روز امضای تعهدات!، همه تحریم هایی که تا به امروز وضع شده برداشته خواهد شد یا که خیر. متاسفانه دست طرف غربی آنقدر بازه که به راحتی می تواند تحریم های اساسی را همچنان تحت عناوین جدید ادامه بدهد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
مهمان
این موضوع نسبت به پاسخ بیشتر بسته شده است.

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.