DR_CHAMRAN

" توافق هسته ای " ، جزییات ، آینده (1)

Recommended Posts

 

رهبر انقلاب با اشاره به اظهارات مکرر آمریکایی ها مبنی بر اینکه تحریم ها، بعد از توافق و بعد از بررسی رفتار و عملکرد ایران، برداشته خواهند شد، آن را یک خدعه دانستند و افزودند: این سخن غیرقابل قبول است، زیرا برداشته شدن تحریم ها جزیی از مذاکرات است و نه نتیجه مذاکرات؛ بنابراین همان گونه که رییس جمهور محترم صریحاً گفتند، رفع تحریم ها باید بلافاصله بعد از توافق انجام شود.
حضرت آیت الله خامنه ای همچنین با اشاره به اظهارات امریکاییها مبنی بر اینکه تصمیم های ایران در هر توافق احتمالی باید برگشت ناپذیر باشند، گفتند: این سخن نیز قابل قبول نیست، زیرا اگر آنها برای خود این حق را قائلند که بعد از توافق احتمالی، به هر بهانه ای، بار دیگر تحریم ها را برقرار کنند، پس هیچ دلیلی ندارد که ما اقداماتی را بپذیریم که برگشت ناپذیر باشند.

http://www.leader.ir/langs/fa/index.php?p=contentShow&id=12963

 

تحریم‌ها

- ایران در صورتی که به صورتی قابل راستی‌آزمایی به تعهدات خود پایبند باشد، تخفیف تحریمی دریافت خواهد کرد.
- آمریکا و اتحادیه اروپا زمانیکه آژانس تائید کند ایران تمام گام‌های کلیدی مرتبط با هسته‌ای را برداشته، تحریم‌های مرتبط با هسته‌ای را تعلیق خواهند کرد. در هر زمان که ایران به تعهدات خود عمل نکند، این تحریم‌ها فورا به جای خود باز می‌گردند.
- معماری تحریم‌های مرتبط با هسته‌ای ایالات متحده در بخش اعظم دوره توافق حفظ شده و امکان بازگشت فوری آن‌ها درصورت بروز مورد جدی عدم-کارایی را فراهم می‌کند.
http://farsnews.com/newstext.php?nn=13940113000383

 

  • Upvote 1
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

Parameters for a Joint Comprehensive Plan of Action Regarding the Islamic Republic of Iran's Nuclear Program

 

فکت شیتی که توسط تیم ایرانی پیش از قرائت بیانیه لوزان توزیع شد


 

از طرفی گفته شده :

 

این راه‌حل‌های جامع، ادامه برنامه غنی‌سازی در داخل کشور را تضمین می‌کند و بر این اساس جمهوری اسلامی ایران قادر خواهد بود مطابق مفاد برنامه جامع اقدام مشترک تولید صنعتی سوخت هسته‌ای خود را برای تأمین سوخت نیروگاه‌های هسته‌ای ادامه دهد.

 

 

از طرفی گفته شده :
 

 

Iran has agreed to reduce by approximately two-thirds its installed centrifuges. Iran will go from having about 19,000 installed today to 6,104 installed under the deal, with only 5,060 of these enriching uranium for 10 years. All 6,104 centrifuges will be IR-1s, Iran’s first-generation centrifuge.

 

 

حالا از تفاوت فقط 5,060 متن امریکایی با بیش از 5000 متن ایرانی که بگذریم (خوب دقیقش رو میگفتند که یک وقت تصور نشود این عدد بیش از 5000 کف تعداد رو بیان میکنه)

 

میرسیم به اینکه این تعداد از نسل یک برای تولید سوخت یک نیروگاه (همچون بوشهر) هم در یک سال کفایت نمیکنه عملا ما غنی سازی داریم که در بخش تامین سوخت هیچ فایده ای نداره و تا حداقل 10 سال باید به همین نحو بماند

 

مشخصا این تعداد به نوعی برای تایید حق غنی سازی ما کار خواهند کرد ولاغیر (تامین سوخت که مهمترین وجه غیر نظامی غنی سازی است برای ما وجود نخواهد داشت)

 

البته این مسئله در شرایطی مشکل ساز است که ما حقیقتا قصد و مهمتر از آن توان (مالی و ....) ادامه پروژه ساخت نیروگاه های جدید رو داشته باشیم در طی چند سال آینده وگرنه بدون نیروگاه غنی سازی معنی نمیده

 

----

 

در مورد فردو که واقعا ...............

 

به مرکز تحقیقات هسته‌ای و فیزیک پیشرفته تبدیل خواهد شد

 

 

تاسیساتی با ویژگی های حفاظتی مثل فردو مرکز تحقیقات هسته ای خواهد بود!!!!

 

در زمانی که ما قرار هست به بازرسان اجازه بازرسی گسترده بدیم چه لزومی داره این تحقیقات تحت بازرسی زیر زمین صورت بگیره؟! علم رو نمیشه با بمباران نابود کرد ولی چند هزار سانتریفیوژ رو چرا و این دلیلی بود که فردو ساخته شد

 

کارشون در نطنز خیلی راحت میشه و واقعا اسمش چیزی فراتر از امتیازه یه جور باج داریم میدیم ، جلیقه ضد گلوله رو از تنمون درآوردیم و میگیم بزن

 

--------

 

رسما تا ده سال برنامه غنی سازی و بخش عمده ای از برنامه اتمی رو فریز شده حساب کنید بعدش هم خدا داند

 

حالا فقط مانده تایید اون بالایی و مجلس بعدش هم میریم برای فاز امضای قرارداد نرمش قهرمانانه

 

قطعنامه های مرتبط با برنامه هسته ای :

 

http://en.wikipedia.org/wiki/United_Nations_Security_Council_Resolution_1696

 

http://en.wikipedia.org/wiki/United_Nations_Security_Council_Resolution_1737

 

http://en.wikipedia.org/wiki/United_Nations_Security_Council_Resolution_1747

 

http://en.wikipedia.org/wiki/United_Nations_Security_Council_Resolution_1803

 

http://en.wikipedia.org/wiki/United_Nations_Security_Council_Resolution_1835

 

http://en.wikipedia.org/wiki/United_Nations_Security_Council_Resolution_1929

 

http://en.wikipedia.org/wiki/United_Nations_Security_Council_Resolution_1984

 

مثلا 1747 و 1929 در مورد عدم فروش سلاح

  • Upvote 5

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

سلام

 

باذن الله اتفاق بدی برای ایران نمی افته فقط مردم متوجه میشن دشمن همون دشمن خواهد ماند و نباید بهش اعتماد کرد ( نقل به مضمون سخنان چند سال قبل رهبری)

 

زیاد ناراحت نباشند دوستان

 

 

قضیه زیاد بیخ پیدا نمیکنه 

 

سپاه با رزمایش هایی که برگزار کرد ، آخرین واقعه رو شرح تکمیلی داد

 

هزاران خط حرف هست که ای کاش میشد گفت ولی در سال دولت و ملت و همدلی و همزبانی .....

 

ولی این ره که بعضی ها رفتند درسته به ترکستان بود ولی مثل همیشه برای حکومت انقلاب اسلامی خوب زمان خرید .... کار دیگه تموم داره میشه ....

 

یا حق

  • Upvote 3
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

به نظرم در هر صورت برنده این ماجرا ایران خواد بود

اولا ماکه دنبال ساخت سلاح نبودیم و بکارمونم نمیومده که حالا از کنترل بیشتر و کمی غنی سازی ضرر کنیم

درثانی این بهونه 20 ساله از دشمن هامون گرفته شد و دیگه با اعصاب و روان ملت نمیتونن بازی کنن که آییییی ملت حکومت داره پول کشور رو در راه ساخت بمب اتمی هر میده و با دنیا در میوفته!!!

اگر تحریمی اغو بشه باعث توسعه و پیشرفت کشور بشه چه بهتر

اگرم نشه و طرف غربی بازم بزنه زیر قولش یا تحریم به بهانه های دیگه... برای ما فرقی نداره و راهمون رو میریم که رفتیم!

 

مهم اینه الان فشار روانی و تبلیغاتی وسیع بابت این موضوع واهی کاسته میشه.

الان برای ایران هیچ چیز با ارزش تر از حفظ نظام و تمرکز روی قدرت منطقه ای نیست....

بذار چند صباحی هم دیگران با امریکا و نوچه هاش سرشاخ باشن و ما نمد ببافیم!!!

  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
رسمیت یافتن برنامه هسته‌ای، مهمترین دستاورد

به گزارش واحد مرکزی خبر، سید عباس عراقچی که به صورت تلفنی از لوزان سوئیس در برنامه گفتگوی ویژه خبری پنجشنبه شب شبکه دو سیما سخن می گفت، در پاسخ به این پرسش که آیا از بیانیه ای که اعلام شده است رضایت دارد یا خیر؟ گفت: حتما این گونه است.
وی با اشاره به اینکه این بیانیه محصول حدود 16 ماه مذاکره است افزود: این بار به نقطه ای رسیدیم که از نظر رسیدن به خواسته های اساسی که در طول مذاکرات داشتیم دستاوردی مهم برای جمهوری اسلامی ایران است.
عراقچی با بیان اینکه رویکرد برد - برد را در مذاکرات دنبال می کردیم و طرف مقابل هم می خواست به خواسته هایش برسد، ادامه داد: خواسته طرف مقابل تنها اعتمادسازی بود از این جهت که حرکت ایران به سمت سلاح هسته ای نباشد و ما با تامین این خواسته ها، در مقابل، خواسته های اساسی و مشروع جمهوری اسلامی ایران را تامین کردیم که مهمترین آن ها شناسایی بین المللی و احترام بین المللی به برنامه هسته ای ماست.
 
معاون وزیر خارجه افزود: برنامه هسته ای که 6 قطعنامه شورای امنیت علیه آن وجود داشت و آن را بی اعتبار می دانست اکنون همه آن قطعنامه ها لغو خواهند شد و این در تاریخ شورای امنیت بی سابقه است که 6 قطعنامه به صورت یکجا لغو شود و به برنامه هسته ای جمهوری اسلامی ایران احترام گذاشته شود.
وی اضافه کرد: غربی ها به مدت ده سال است که ما را تحریم کرده بودند و همه خواسته آنها این بود که غنی سازی باید متوقف شود اما اکنون بدون اینکه یک روز غنی سازی متوقف شده باشد به این برنامه احترام می گذارند و ادامه آن را تضمین می کنند.
عراقچی گفت: ضمن اینکه هیچکدام از تاسیسات ما تعطیل نخواهد شد و نطنز به کار خود ادامه خواهد داد و مرکز تحقیقات و توسعه که در نطنز وجود دارد با استفاده از ماشین های پیشرفته ای که اکنون در دستور کار ماست از جمله ماشین IR6 که توان آن ها 20 برابر ماشین های موجود است کار تحقیق و توسعه ادامه خواهد یافت و برای یک روز هم متوقف نخواهد شد.
 
وی افزود: مرکز فردو هم که یکی از مظاهر ستون های برنامه هسته ای ماست به عنوان یک مرکز هسته ای به کار خود ادامه خواهد داد و بیش از هزار دستگاه سانتریفیوژ در آنجا وجود خواهد داشت که یک پشتوانه بسیار مهم راهبردی و امنیتی برای برنامه هسته ای ایران است و اهمیت بسیار بالایی دارد.
عراقچی ادامه داد: در عین حال با همکاری های بین المللی ، تحقیقات هسته ای در فردو ادامه خواهد یافت.
 
عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان با اشاره به اینکه راکتور آب سنگین اراک کماکان آب سنگین باقی می ماند، افزود: یکی از حساسترین قسمت های مذاکره، موضوع راکتور آب سنگین اراک بود که می خواستند برچیده شود اما این موضوع کنار گذاشته شد و راکتور آب سنگین اراک، مدرنیزه و بازسازی خواهد شد.
وی ادامه داد: این راکتور با طراحی های جدیدتر به سمتی خواهد رفت که هم کارآیی و امنیت بالاتری خواهد داشت و هم تولید پلوتونیوم که می توانست موجب نگرانی باشد در آن کاهش پیدا خواهد کرد.
عراقچی افزود: این طراحی را دانشمندان ما در سازمان انرژی اتمی انجام دادند و توانستند اعتبار علمی این طراحی را در مقابل دانشمندان شش کشور بزرگ دنیا به اثبات برسانند و این یکی از افتخارات ماست.
معاون وزیر امور خارجه با اشاره به بیانیه مشترک هسته ای گفت: در یک دوره زمانی برخی از محدودیت ها و نظارت های بیشتری پذیرفته شده است تا برنامه هسته ای با قدرت و اعتبار بیشتر و با شناسایی بین المللی و همکاری و حضور بین المللی و پشتوانه علمی دانشمندان ما به مسیر خود ادامه دهد.
 
وی افزود: همزمان در آن روی سکه که موضوع تحریم هاست اتفاقات خوبی خواهد افتاد که مهمترین آن این است که شش قطعنامه شورای امنیت علیه جمهوری اسلامی ایران لغو می شود و به جای آن یک قطعنامه جدید صادر می شود که این قطعنامه جدید توافقی را که ما به آن خواهیم رسید تایید و قطعنامه های گذشته را لغو می کند و تحریم های شورای امنیت رفع خواهد شد.
عراقچی گفت: اتحادیه اروپا و آمریکا هم همزمان همه تحریم های اقتصادی و مالی علیه کشورمان را لغو خواهند کرد.
وی با اشاره به اینکه همه این مسایل زمانی اتفاق خواهد افتاد که به توافق برسیم افزود: ما هنوز به یک توافق نرسیدیم و آنچه که اکنون به آن رسیدیم و اعلام شد مجموعه راه حل هایی بود که به آن رسیدیم.
عراقچی گفت: اکنون در شرایطی هستیم که برای مشکلات موجود راه حل هایی داریم.
 
وی ادامه داد: اکنون درباره راکتور آب سنگین اراک و مراکز هسته ای فردو و نطنز، موضوع نظارت و شفاف سازی و چگونگی رفع تحریم ها راه حل و روش هایی را داریم که می دانیم چگونه به سمت حل و فصل برویم اما هنوز توافق نداریم.
معاون امور حقوقی و بین المللی وزیر امور خارجه کشورمان گفت: باید مکتوب کردن و نگارش این راه حل ها را با همه جزئیات آغاز کنیم و این کار را در نخستین فرصت انجام خواهیم داد.
عراقچی افزود: امیدواریم تا مهلت ده تیر بلکه زودتر به جمع بندی و متن توافق مکتوب برسیم و سپس تاریخ اجرای آن مشخص خواهد شد.
وی تاکید کرد: هنوز توافق نداریم و هنوز تا روزی که تحریم ها شروع به رفع شدن شود فاصله داریم ابتدا باید به توافق برسیم تا این موارد اجرا شود.
 
عراقچی در پاسخ به این پرسش که آیا تا آخر تابستان امسال می توان روی لغو تحریم ها حساب کرد گفت: تقریبا این گونه خواهد شد.
وی افزود: اگر همه چیز خوب پیش برود و تا ده تیر بتوانیم به برنامه اقدام مشترک برسیم از روزی که این توافق حاصل شود دوره چندماهه ای را نیاز داریم تا دو طرف آماده اجرا شوند.
این عضو تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان تاکید کرد: اجرایی شدن همه توافقات انجام شده به مقدماتی نیاز دارد و در روزی که به طور رسمی توافق اجرا می شود، تحریم ها لغو خواهد شد و اقداماتی که جمهوری اسلامی ایران باید انجام دهد آغاز می شود.
 
وی در پاسخ به این گفته رئیس جمهور آمریکا مبنی بر اینکه «ایران نمی تواند پلوتونیوم تولید کند» گفت: یکی از محدودیت هایی که ما به خاطر اعتمادسازی، آن را پذیرفتیم این است که پلوتونیوم را بازپروری نکینم.
عراقچی در توضیح این موضوع افزود: زمانی که سوخت مصرف شده راکتور آب سنگین خارج می شود می توان روی آن سوخت بازپروری و پلوتونیوم آن را استخراج کرد.
وی اضافه کرد: پلوتونیوم کاربردهایی دارد که اصلی ترین آن برای تولید سلاح هسته ای است.
عراقچی ادامه داد: ما نیت و برنامه ای برای تولید سلاح هسته ای نداریم و از طرفی راکتور آب سنگین هنوز راه اندازی نشده است و حتی اگر این راکتور حفظ شود با راه اندازی کامل فاصله زیادی دارد بنابراین حتی پسماند سوخت هم برای بازپروری پلوتونیوم نداریم لذا اینکه پذیرفتیم در این توافق در یک دوره زمانی این اقدام را انجام ندهیم خیلی چیز عجیب و غریبی نیست و نیازی هم برای این کار ندارم و با این کار، اعتمادسازی نیز صورت می پذیرد.
معاون امور حقوقی و بین المللی وزیر امور خارجه کشورمان افزود: در این توافق اقدامات اعتمادسازی مانند موضوع فوق پیش بینی شده است و در مقابل آن خواسته های ما تامین می شود.

------------------------------------------------------------------------------------

 

مهمترین بخش های سخنرانی اوباما : 

 - من همیشه گفته ام که هر کاری لازم باشد میکنم تا جلوی دست یافتن ایران به سلاح اتمی را بگیرم، و این کار را خواهم کرد /  وقتی پای امنیت اسرائیل در بین باشد تعهد ما به دفاع از اسرائیل خدشه ناپذیره .
- واقعیت این است که من و نتانیاهو در این باره توافق نداریم /  نگرانی های ما در باره ایران هنوز پابرجاست / این توافق به تنهایی حتی در صورتی که عملی شود بی اعتمادی میان ایران و آمریکا را از بین نمی برد

-  ما می خواهیم با ایرانی ها بر اساس منافع مشترک توافق کنیم /  باید از منتقدان توافق پرسید آیا یک توافقی که جزئیات آن قابل بررسی است بهتر از یک جنگ دیگر در خاورمیانه نیست؟ / مذاکره‌کنندگان آمریکایی کنگره را به طور کامل در جریان توافق خواهند گذاشت.

- جزئیات بسیار مهم هستند و اگر ایران نتواند نگرانی ها را برطرف کند، توافقی در کار نخواهد بود/ محدودیت بر ذخیره اورانیوم ایران پانزده ساله خواهد بود/ در مقابل اقدامات ایران جامعه جهانی موافقت کرده که تحریم‌هایی را بردارد.
-  با این توافق، ایران از هر کشور دیگری در جهان با بازرسی بیشتری روبه رو خواهد بود / ایران حتی اگر تفاهم کنونی را زیر پا بگذارد حداقل برای یک دهه منابع لازم برای تولید بمب را نخواهد داشت
-  این توافق بر مبنای اعتماد نیست، بلکه بر مبنای راستی آزمایی است / روی هیچ چیز توافق نمی کنیم مگر اینکه روی همه چیز توافق کنیم.
- ایران نخواهد توانست از سوخت رآکتورهای فعلی خود استفاده کند / توان غنی سازی ایران به اندازه دو سوم تقلیل خواهد یافت.حد اقل برای یک دهه آینده منابع مورد نیاز برای تولید بمب را نخواهد داشت. 
-  ایران موافقت کرده است که استفاده از دو سوم سانتریفوژهای خود را متوقف کند/ ایران در فردو برای حداقل ده سال اورانیوم غنی سازی نخواهد کرد /  قلب راکتور اراک برداشته و جایگزین می‌شود.
- ایران نمی تواند به سوی سلاح هسته ای قدم بردارد چون پلوتونیوم نخواهد داشت/ به چارچوب توافقی رسیدیم که توافقی خوب است / ایران با بازرسی‌هایی موافقت کرده است که از هر برنامه هسته‌ای دیگری محکمتر است.
- ایران توافق کرده که همکاری کند /  امروز بعد از ماه ها دیپلماسی دشوار به یک چارچوب رسیدیم و این یک توافق خوب است/  تحریم ها تاثیر بسیار عمیقی روی اقتصاد ایران داشتند /  اگر این تفاهم به یک توافق جامع منتهی شود، جهان را امن تر می کند
-  وقتی که من به ریاست جمهوری رسیدم، ایران برنامه غنی‌سازی خود را پی می‌گرفت اما ما سنگین‌ترین تحریم‌ها علیه ایران اعمال کردیم که به آوردن ایران پای میز مذاکره کمک کرد.


مهمترین بخش های سخنرانی جان کری :


-  آمریکا به تعهدات خود در زمینه امنیت اسرائیل و کشورهای حوزه خلیج فارس پایبند است / جزئیات دقیق بازطراحی و اجرای تعهدات همچنان باید مورد مذاکره و توافق قرار بگیرد.
 - توافق بر مبنای تعهدات نخواهد بود، بلکه بر مبنای مدارک و شواهد خواهد بود /    بازرس‌ها حتی به تاسیسات ساخت سانتریفوژها نیز دسترسی خواهند داشت /  ایران موافقت کرده است که همه سوخت مصرف‌شده راکتور اراک را به خارج از ایران بفرستد.
-  توافق کردیم که تمام فعالیت‌های غنی‌سازی فردو متوقف شود / ما توافق کردیم که تنها در نطنز اورانیوم غنی سازی شود/ سوخت مصرف شده در رآکتور اراک تا آخر عمر آن به خارج فرستاده میشود و ایران تا 15 سال آینده رآکتور آب سنگین دیگری نمی سازد

-   بازرس‌ها حتی به تاسیسات ساخت سانتریفوژها نیز دسترسی خواهند داشت /  توافق کردیم که تمام فعالیت‌های غنی‌سازی فردو متوقف شود/  این تفاهم سیاسی با جزئیاتی که به آن رسیده ایم زمینه ای برای دست یافتن به یک توافق خوب است

-  ما حاضر به پذیرش هر توافقی نیستیم و تنها یک توافق خوب را می پذیریم /  به چاچوب کلی توافقی رسیدیم که اگر اجرا بشود به جامعه جهانی این تضمین را می‌دهد که برنامه هسته‌ای ایران صلح‌آمیز است و صلح‌آمیز خواهد ماند/  از اوباما که بسیار شجاع بوده برای پیگیری مسیر دیپلماتیک تشکر می کنم

  • Upvote 3

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
يك در ميليون فكر كن آژانس صداقت ما رو تاييد كنه اونم وقتى كه همه خفتها رو پذيرفتيم!

آمريكا عملا ما رو فلج كرد...

خون شهدا پايمال شد...

عاقبت كشتى گرفتن با سگان همينه....
  • Upvote 2
  • Downvote 3

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

کری: روایت ایران از پارمترها با ما متفاوت است

به گزارش واحد مرکزی خبر، الیس لابوت خبرنگار شبکه  تلویزیونی سی ان ان در شهر لوزان سوئیس در گفتگوی اختصاصی با جان کری وزیر امورخارجه آمریکا از وی درباره توافق هسته ای پرسید: «این توافق بسیار بیشتر از چیزی است که شما فکر می کردید می توانید به آن دست پیدا کنید؟»

کری در پاسخ گفت: «خیر. این توافق چیزی است که ما می دانستیم می خواهیم به آن دست پیدا کنیم و باید به آن دست پیدا کنیم. اما در مذاکرات هرگز نمی دانید که آیا به نتیجه مدنظرتان می رسید. ما می دانستیم که به دنبال چیزی مهم هستیم. من به صورت مستمر گفته ام که باید به توافق خوب دست پیدا کنیم و باید آن راهها (راههای رسیدن به بمب اتمی) را ببندیم و این همان کاری است که کوشیده ایم انجام دهیم.»
 
لابوت در ادامه پرسید:« آیا امکان نداشت هنگام انجام دادن مذاکرات نهایی، ایران بار دیگر بازگردد و همه این مراکز را بار دیگر بازکند؟»
کری در پاسخ گفت:«اگر اینطور می شد توافقی حاصل نمی شد. ما در مواضع خود بسیار صریح هستیم. من درباره پارامترهای اعلام شده بسیار اطمینان خاطر دارم. بی تردید، روایت آنها (ایران) از این پارامترها متفاوت از روایت ما خواهد بود. ما نیز نظر خودمان را خواهیم داشت.»
لابوت در ادامه پرسید:« بسیاری از اعضای کنگره همین حالا هم به مخالفت با این توافق پرداخته اند. به نظر می رسد آنها اکثریت لازم برای وتوکردن این توافق را دارند. آنها می توانند این توافق را نابود کنند.»
کری در پاسخ گفت: «خیر، اینطور فکر نمی کنم. با نگاهی دقیق باید بگویم که فکر نمی کنم چنین اتفاقی رخ بدهد. اگر مسائل سیاسی سبب به عقب رانده شدن مسائل علمی و واقعیتها و حقایق ممکن شود ، اقدامی بسیار غیرمسئولانه خواهد بود. این کار به ویژه زمانی اقدامی غیرمسئولانه خواهد بود که شش کشور یعنی گروه پنج بعلاوه یک که متشکل از اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد بعلاوه آلمان است با این کار همراهی کنند چین و روسیه هم که همیشه منافع مشترکی با ما ندارند، به اجرای این توافق، کاملا متعهد هستند. به نظرم، لازم است شماری از سناتورهای ما عقب بنشینند و نفس عمیقی بکشند.»
 
لابوت در ادامه پرسید:« زمانی که شما با وزیر امورخارجه ایران صرف کرده اید بیشتر از اکثر وزاری امورخارجه ای بوده است که با آنها ملاقات داشته اید. بی تردید، شما بیش از هر مقام دیگر آمریکایی با یک مقام ایرانی (ظریف) در سی سال گذشته ملاقات داشته اید. چه نکته ای بیش از همه درباره این مذاکرات، شگفت آور بود؟ ما را به داخل این مذاکرات ببرید.»
کری در پاسخ گفت: «این مذاکرات برای منظورش ، جدی بود. افرادی که مذاکره می کردند جدی مذاکره می کردند و سخت می کوشیدند. درمواقعی، این مذاکرات بسیار سخت بود. گاهی بحثها احساسی می شد و به تقابل کشیده می شد. این روند بسیار فشرده بود زیرا مخاطرات مطرح بسیار مهم هستند و علت دیگر این مسئله آن بود که ما برای مدت طولانی با هم گفتگو نکرده بودیم. ما در سی و پنج سال گذشته با ایرانی ها به این صورت گفتگو نکرده بودیم. این گفتگوها مبتنی بر ساده لوحی یا اعتماد یا خوشبینی نبود. این گفتگوها مبتنی بر گامهای واقعی، پاسخگویی واقعی و اقدامات عینی است که باید اجرایی شود و اگر این کار صورت نپذیرد باید، پاسخگویی وجود داشته باشد.»
لابوت در ادامه پرسید:« آیا این توافق به شما در تعامل با ایران در حوزه های دیگری ازقبیل عراق و یمن که می خواهید کمک خواهد کرد؟»
کری در پاسخ گفت: «هیچ نظری ندارم زیرا ما در این خصوص صحبت نکردیم. ایران در حال حاضر چالشهای بسیاری با کشورهای این منطقه دارد. ما به صراحت اعلام کرده ایم با توجه به رویدادهای جاری در منطقه، ایران بدون سلاح بسیار بهتر از ایران دارای سلاح است. این مذاکرات متمرکز بود بر تلاش برای رسیدگی به مسئله هسته ای و همانطور که امشب به صراحت اعلام کردم و همانطور که رئیس جمهور (اوباما) به صراحت اعلام کرد ما بر کارهای دیگری هم تمرکز خواهیم کرد که ایران در منطقه انجام می دهد.»
  • Upvote 3

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

کری: ما به صراحت اعلام کرده ایم با توجه به رویدادهای جاری در منطقه، ایران بدون سلاح بسیار بهتر از ایران دارای سلاح است.

کم کم آماده ایجاد تاپیک "فعالیت های تسلیحاتی ایران / مذاکات با 5+1" باشید!

  • Upvote 1
  • Downvote 3

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

آقا عجله نکنید....فوقش تحریم ها برداشته نمیشه و ما به تعهداتمون عمل میکنیم دیگه...

خوب آخرش رو ساهی میمونه به زغال ... مگه ما میخواستم بمب اتمی بسازیم یا مثلا برنامه ساخت ناوهواپیما بر اتمی داریم!!!؟

برای ما برنامه هسته ای فقط کاربرد اقتصادی و نیرو و پزشکی داشته و الانم داره...

اصلا بهتر اگر تحریم هم بر ندارن...والا...همینکه این گزک از گرگها گرفته میشه مارو بس....

آخه تا کی از داخل نوچه های امریکا فشار بیارن که فلان گروه نمیخواد مذاکرات به نتیجه برسه چون منافعشون در تحریم و دشمنی و و ... هست!!!

 

بذار تا ولد زنا های صهیونی بهانه دیگه اشونم رو کنن برای تحریم و فشار به ایران تا همه بهتر بشناسنشون.

  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

کری: ما به صراحت اعلام کرده ایم با توجه به رویدادهای جاری در منطقه، ایران بدون سلاح بسیار بهتر از ایران دارای سلاح است.

کم کم آماده ایجاد تاپیک "فعالیت های تسلیحاتی ایران / مذاکات با 5+1" باشید!

 

مشکل ترجمه است . منظورش سلاح هسته ای است. 

اتفاقا کم کم خودتون رو آماده کنید برای تاپیک فعالیتهای تسلیحاتی ایران به عنوان یک صادر کننده سلاح .


متن انگلیسی بیانیه مذاکرات ایران و ۵+۱



 We, the EU High Representative and the Foreign Minister of the I. R. of Iran, together with the Foreign Ministers of the E3+3 (China, France, Germany, the Russian Federation, the United Kingdom and the United States), met from 26 March to 2nd April 2015 in Switzerland. As agreed in November 2013, we gathered here to find solutions towards reaching a comprehensive resolution that will ensure the exclusively peaceful nature of the Iranian nuclear programme and the comprehensive lifting of all sanctions.
 
Today, we have taken a decisive step: we have reached solutions on key parameters of a Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA). The political determination, the good will and the hard work of all parties made it possible. Let us thank all delegations for their tireless dedication.
 
This is a crucial decision laying the agreed basis for the final text of the JCPOA. We can now restart drafting the text and annexes of the JCPOA, guided by the solutions developed in these days.
 
 
As Iran pursues a peaceful nuclear programme, Iran's enrichment capacity, enrichment level and stockpile will be limited for specified durations, and there will be no other enrichment facility than Natanz. Iran's research and development on centrifuges will be carried out on a scope and schedule that has been mutually agreed.
 
Fordow will be converted from an enrichment site into a nuclear, physics and technology centre. International collaboration will be encouraged in agreed areas of research. There will not be any fissile material at Fordow. 
 
An international joint venture will assist Iran in redesigning and rebuilding a modernized Heavy Water Research Reactor in Arak that will not produce weapons grade plutonium. There will be no reprocessing and the spent fuel will be exported.
 
A set of measures have been agreed to monitor the provisions of the JCPOA including implementation of the modified Code 3.1 and provisional application of the Additional Protocol. The International Atomic Energy Agency (IAEA) will be permitted the use of modern technologies and will have enhanced access through agreed procedures, including to clarify past and present issues.
 
Iran will take part in international cooperation in the field of civilian nuclear energy which can include supply of power and research reactors. Another important area of cooperation will be in the field of nuclear safety and security. The EU will terminate the implementation of all nuclear-related economic and financial sanctions and the US will cease the application of all nuclear-related secondary economic and financial sanctions, simultaneously with the IAEA-verified implementation by Iran of its key nuclear commitments.
 
A new UN Security Council Resolution will endorse the JCPOA, terminate all previous nuclear-related resolutions and incorporate certain restrictive measures for a mutually agreed period of time.
 
 
 
We will now work to write the text of a Joint Comprehensive Plan of Action including its technical details in the coming weeks and months at the political and experts levels. We are committed to complete our efforts by June 30th. We would like to thank the Swiss government for its generous support in hosting these negotiations.

ویرایش شده در توسط oldmagina
  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
and development on centrifuges will be carried out on a schedule that has been mutually agreed.

 ed access through agreed procedures

 


 

A new UN Security Council Resolution will endorse the JCPOA, terminate all previous nuclear-related resolutions and incorporate certain restrictive measures for a mutually agreed period of time.

 

 

این سه بخش مهم هستند و سرنوشت ساز .

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
سید‌یاسر جبرائیلی
بیانیه ایرانی خوب، بیانیه آمریکایی بد!/ کدام یک سند معتبر و واقعی «بیانیه لوزان» است؟

اگر متنی که وزارت خارجه آمریکا منتشر کرده، صحت و وجود خارجی ندارد، وزارت خارجه کشورمان باید بلافاصله با صدور بیانیه‌ای ضمن تکذیب متن آمریکایی، تاکید کند که چنین توافقاتی حاصل نشده و آنچه مورد توافق قرار گرفته، متن ایرانی است.

13921113000639_PhotoA.jpg
 

 

در دقایق پایانی نشست لوزان و تقریبا در حالی که ظریف و موگرینی در حال قرائت متن کاملا مشترکی درباره رسیدن طرفین به متنی با عنوان «پارامترهای برنامه جامع اقدام مشترک» (Parameters for a Joint Comprehensive Plan of Action) بودند، وزارت امور خارجه کشورمان متنی را با عنوان «خلاصه‌ای از مجموع راه‌حل‌های تفاهم شده برای رسیدن به برنامه جامع اقدام مشترک» برای رسانه ها ارسال کرد. اما به صورت همزمان، متن دیگری با عنوانی مشابه بدون عبارت «خلاصه» یعنی «پارامترهای برنامه جامع اقدام مشترک» به عنوان بیانیه مطبوعاتی(Media Note) در سایت رسمی وزارت خارجه آمریکا منتشر شد که با متن ارسالی دوستان وزارت خارجه تفاوت هایی نگران کننده دارد؛ تفاوت هایی که به ترجمه این یا آن کلمه مربوط نشده و بسیار اساسی است.

آنچه که ظریف و موگرینی قرائت کردند، همان چیزی بود که آقای عراقچی پیشتر بدان اشاره کرده بود و می توان آن را بیانیه پیشرفت مذاکرات دانست که نه الزام آور است و نه جنبه حقوقی دارد. متن قرائت شده توسط دکتر ظریف با متن قرائت شده موگرینی نیز کاملا مشابه است، اما متن PJCPOA که دو طرف در سخنان خود به آن اشاره کردند، شامل تعهدات بوده و در حقیقت یک چارچوب برای توافق جامع بوده کاملا مصداق یک توافق است.

نکته مهم تر و نگران کننده اما تفاوت های متن ارسال شده توسط وزارت خارجه با متن قرار گرفته روی خروجی سایت وزارت خارجه آمریکاست که در ادامه تنها و تنها به «مهم ترین موارد» این تفاوت ها اشاره می شود. قبل از ورود به بررسی دو سند ایرانی و آمریکایی، تاکید می شود که سند وزارت خارجه آمریکا که در زیر بررسی می شود، FACT SHEET نیست، بلکه آنچه منتشر شده، خود متن اصلی است. (یادآوری می شود که در ساعات اولیه پس از توافق ژنو، آمریکا متنی با عنوان FACT SHEET علاوه بر متن اصلی منتشر کرد و وجوه عینی توافق ژنو را از نظر خود بیان نمود که طرف ایرانی، این تفسیر را رد کرد، اما هم اکنون هیچ متنی با این عنوان منتشر نشده و آمریکا مدعی است آنچه منتشر کرده PJCPOA یعنی متن توافق اصلی است).

1- در متن PJCPOA وزارت خارجه ایران، آمده است که «مجموعه متضمن این راه حل ها، جنبه حقوقی نداشته و صرفا راهنمای مفهومی تنظیم و نگارش برنامه جامع اقدام مشترک را فراهم خواهد ساخت». در متن وزارت خارجه آمریکا، به هیچ وجه عباراتی چون «این متن جنبه حقوقی ندارد» وجود ندارد، بلکه ساختار آن بر اساس یک توافق بین المللی طراحی شده است. نکته بسیار مهم دیگر اینکه هم آقای ظریف هم خانم موگرینی در متنی که قرائت کردند، بر «دستیابی» به PJCPOA تاکید نمودند. این دستیابی یعنی همان توافق دو مرحله ای که پیشتر خط قرمز ایران اعلام شده بود.
در متن فارسی آمده است: « در چارچوب راه‌حل‌های موجود، هیچ یک از تأسیسات و فعالیت‌های مرتبط هسته‌ای متوقف، تعطیل و یا تعلیق نمی‌شود و فعالیت‌های هسته‌ای ایران در تمامی تأسیسات هسته‌ای از جمله نظنز، فردو، اصفهان و اراک ادامه خواهد یافت.»اما در متن انگلیسی نه تنها چنین چیزی وجود ندارد، بلکه تصریح شده که «ایران موافقت کرد تقریبا دو سوم فعالیت های هسته ای خود را کاهش دهد» و در ادامه این کاهش-بخوانید تعطیلی- دو سومی را توضیح داده است.
2- در متن آمریکایی تصریح شده که «ایران موافقت کرده است برای 15 سال هیچگونه تاسیسات غنی سازی ایجاد نکند». در متن ایرانی این عبارات غایب است.
3- در متن وزارت خارجه آمریکا تصریح شده که «ایران موافقت کرده است برای 15 سال در فردو غنی سازی نکرده و تحقیق و توسعه مرتبط با غنی سازی نیز در این سایت انجام ندهد». این عبارات یعنی سایت غنی سازی فردو رسما تعطیل شود. اما در نسخه وزارت خارجه ایران آمده است: « تأسیسات هسته‌ای فردو به مرکز تحقیقات هسته‌ای و فیزیک پیشرفته تبدیل خواهد شد.» در متن فارسی این جملات زیبا نیز آمده که به هیچ وجه در نسخه انگلیسی وجود ندارد: «نیمی از تأسیسات فردو با همکاری برخی از کشورهای (1+5) به انجام تحقیقات پیشرفته هسته‌ای و تولید ایزوتوپ‌های پایدار که مصارف مهمی در صنعت، کشاورزی و پزشکی دارد، اختصاص پیدا می‌کند».
4- در نسخه وزارت خارجه آمریکا تصریح شده که در نظنز تنها باید 5060 سانتریفیوژ IR-1 فعال باشند. در نسخه ایرانی به این امر یعنی صرفا استفاده از سانتریفوژهای قدیمی نسل اولی اشاره نشده، اما عباراتی گنجانده شده که اثری از آنها در نسخه آمریکایی وجود ندارد: « ماشین‌های اضافه بر این تعداد و زیرساخت‌های مرتبط با آنها جهت جایگزینی با ماشین‌هایی که در طول این زمان آسیب می‌بینند جمع‌آوری و تحت نظارت آژانس نگهداری خواهد شد. همچنین ایران قادر خواهد بود ذخایر موجود مواد غنی‌شده خود را برای تولید مجتمع سوخت هسته‌ای و یا صادرات آنها به بازارهای بین المللی در قبال خرید اورانیوم اختصاص دهد».
5- در نسخه وزارت خارجه آمریکا، آمده است که ایران نباید از سانتریفیوژهای پیشرفته خود استفاده کند و تحقیق و توسعه ایران روی سانتریفیوژهای پیشرفته باید طبق پارامترها و برنامه مورد توافق با 5+1  باشد. اما در نسخه فارسی این قسمت به این شکل منعکس شده: « ایران برنامه تحقیق و توسعه خود را روی ماشین‌های پیشرفته ادامه خواهد داد و مراحل آغاز و تکمیل فرایند تحقیق و توسعه سانتریفیوژهای IR-4 ،IR-5 ،6IR- و IR-8 را در طول دوره زمانی 10ساله برنامه جامع اقدام مشترک ادامه خواهد داد.»
6- در رابطه با رآکتو آب سنگین اراک، در نسخه وزارت خارجه ایران آمده است که راکتور تحقیقاتی اراک آب سنگین باقی می ماند، با انجام بازطراحی ارتقا می یابد و روزآمد می شود و این کار در قالب یک پروژه بین المللی مشترک تحت مدیریت ایران آغاز و پس از آن بلافاصله ساخت آن شروع و در چارچوب یک برنامه زمان بندی تکمیل خواهد شد. اما در نسخه وزارت خارجه آمریکا خبری از این الفاظ نیست و تقریبا ماجرا برعکس است: ایران موافقت کرده است که رآکتور اراک را طبق طرحی که روی آن باید با 5+1 توافق حاصل شود، بازطراجی کند؛ قلب رآکتور نیز تخریب خواهد شد.
7- در سند آمریکایی آمده که ایران یک سری اقدامات را برای رفع نگرانی های آژانس در رابطه با ابعاد احتمالی نظامی برنامه هسته ای خود، انجام خواهد داد. در متن فارسی وزارت خارجه ایران، اصلا به این موضوع اشاره نشده است.
8- درباره پروتکل الحاقی، در سند ایرانی آمده که ایران «داوطلبانه» این پروتکل را به صورت «موقت» اجرا می کند و «در ادامه فرآیند تصویب این پروتکل طبق یک جدول زمانی در چارچوب اختیارات رئیس‌جمهور و مجلس شورای اسلامی به تصویب خواهد رسید».در سند آمریکایی اساسا خبری از الفاظی چون داوطلبانه و موقت و اختیارات رئیس جمهور و مجلس و... نیست، بلکه تصریح شده که «ایران موافقت کرده است پروتکل الحاقی را اجرا (Implement) کرده و به آژانس اجازه دسترسی های بسیار بیشتری را در رابطه با برنامه هسته ای ایران بدهد، از جمله تاسیسات اعلان شده و اعلان نشده را».
9- در رابطه با تحریم ها، در سند ایرانی آمده است: « پس از اجرایی شدن برنامه جامع اقدام مشترک، تمامی قطعنامه‌های شورای امنیت لغو خواهد شد و همه تحریم‌های اقتصادی و مالی چندجانبه اروپا و یک‌جانبه آمریکا از جمله تحریم‌های مالی، بانکی، بیمه، سرمایه گذاری و تمامی خدمات مرتبط با آنها در حوزه‌های مختلف از جمله نفت، گاز، پتروشیمی و خودرو سازی فوراً لغو خواهند شد». باز، در سند انگلیسی، به هیچ وجه چنین عباراتی وجود ندارد، بلکه تصریح شده است که اگر ایران به تعهدات خود عمل کند، در تحریم ها تخفیف (Relief) شامل حالش می شود؛ ساختار تحریم های آمریکا باقی می ماند؛ تحریم های شورای امنیت سازمان ملل درباره موضوع هسته ای همزمان با پایان همه مباحث مرتبط با هسته ای از جمله غنی سازی، ابعاد احتمالی نظامی(PMD)، فردو، اراک و شفاف سازی، لغو می شود؛ مجوزهای اصلی در قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، با یک قطعنامه‌های جدید شورای امنیت سازمان ملل که برنامه اقدام مشترک جامع را تائید می‌کند، بار دیگر برقرار می‌شوند؛ تحریم های یکجانبه آمریکا و اروپا پس از آنکه آژانس تائید کرد ایران تمام گام های هسته ای مرتبط را برداشت، «تعلیق» می شوند و هر گاه آژانس گفت ایران به تعهداتش عمل نکرده، مجددا اعمال می شوند(یعنی خبری از «لغو» تحریم ها نیست). دقت کنیم که درباره یکی ار موضوعات یعنی PMD آژانس مرتب گزارش می دهد که ایران شفاف سازی نکرده و همکاری لازم صورت نگرفنه است، چون تهران اجازه ورود آژانس به تاسیسات نظامی و موشکی کشور را نمی دهد! اگر ورود آژانس به مسئله PMD را طبق این متن پذیرفته باشیم، دیگر نمی توان موضوع را وارد ندانست و مقاومت کرد. ذیل پروتکل الحاقی نیز، از هرجایی که درخواست شد، باید اجازه بازدید داده شود.

پیشتر رسانه های غربی یکی از موارد اختلاف را این امر بیان کرده بودند که آمریکا خواهان انتشار جزئیات چیزی است که مورد توافق قرار گرفته و ایران، خواهان انتشار کلیات این توافق است؛ ظاهرا ایران متن دلخواه خود را به رسانه ها داده و آمریکا نیز متن مورد نظر خود را روی خروجی سایت وزارت خارجه خود گذاشته است.

ماجرا هر چه باشد، اگر متنی که وزارت خارجه آمریکا منتشرکرده، صحت ندارد و متن وزارت خارجه ایران دقیق است، وزارت خارجه کشورمان باید بلافاصله با صدور بیانیه ای ضمن تکذیب متن آمریکایی، تاکید کند که چنین توافقاتی حاصل نشده و آنچه مورد توافق قرار گرفته، متن ایرانی است. در غیر این صورت، اگر متن آمریکایی جزئیات توافقی باشد که متن ایرانی به صورت کلیات بدان پرداخته، به معنی واقعی کلمه یک فاجعه رخ داده است. برنامه هسته ای ایران برای 15 سال به حال تقریبا تعطیل در آمده و برای بعد از آن نیز شرایط ایران عادی نمی شود و تهران باید باز هم مذاکره کند، ورود 5+1 به حوزه های نظامی ایران تحت عنوان ضرورت روشن شدن مسئله PMD پذیرفته شده، هیچ تحریمی لغو نشده بلکه ضمن زیر پا گذاشتن خط قرمز توافق یک مرحله ای، با شرایطی بسیار سخت و حفظ ساختار تحریم ها، تهران تنها «تخفیف» در برخی تحریم ها و «تعلیق» پر شرط و شروط برخی دیگر را قبول کرده است.

قطعا اگر صرفا هدف حصول توافق باشد، می توان هرچه طرف مقابل می گوید را نوشت و امضا کرد و با هم دست داد و به توافق رسید، اما بی شک مذاکره کنندگان محترم کشورمان، ادعاهای مطرح شده در سند آمریکایی را رسما تکذیب کرده و نگرانی به وجود آمده را از دل مردم بیرون خواهند کرد.

  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

 

سید‌یاسر جبرائیلی
بیانیه ایرانی خوب، بیانیه آمریکایی بد!/ کدام یک سند معتبر و واقعی «بیانیه لوزان» است؟

اگر متنی که وزارت خارجه آمریکا منتشر کرده، صحت و وجود خارجی ندارد، وزارت خارجه کشورمان باید بلافاصله با صدور بیانیه‌ای ضمن تکذیب متن آمریکایی، تاکید کند که چنین توافقاتی حاصل نشده و آنچه مورد توافق قرار گرفته، متن ایرانی است.

13921113000639_PhotoA.jpg
 
  • ...

 

.....

سلام

بازهم عزیزان شاهکار کردند :

تو متن بیانیه منتشر شده چه فارسی و انگلیسی تفاوتی وجود نداره . اون چیزی که امریکائیها منتشر کرده اند یک fact sheet است . البته اون چیزی که وزارت امور خارجه خودمون هم در بیان جزئیات منتشر خواهد کرد هم یک fact sheet خواهد بود. 

اون چیزی که روش بحث کرده اند و به نتیجه رسیده اند بیانیه است و نه اون چیزی که بعضی دوستان با اون مقایسه می کنند . قیاس این دو موضوع با هم مصداق بارز قیاس مع الفارق است و بس.

حالا این که بعضی ها می خواهند از ناآگاهی خیلی ها در مورد تفاوت این دو موضوع بهره برداری های جناحی خودشون رو بکنند هم شاهکاری است که فقط از ما ایرانیها بنحو احسن برمی آید و حتی آمریکائیها هم در این زمینه به اندازه ما حرفه ای !! عمل نمی کنند . :applause:

  • Upvote 4
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

هر متنی که درش صحبت از لغو تحریم ها بشه برای ما برده.... ترس من از واژه تعلیق هست...

 

در حال حاضر تحریم های خودرویی و پتروشیمی و بیمه نفتکش و ... غیره ما هم تعلیق شده. ولی هنوز سر کاریم!!!

  • Upvote 3

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
مهمان
این موضوع نسبت به پاسخ بیشتر بسته شده است.

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.