DR_CHAMRAN

" توافق هسته ای " ، جزییات ، آینده (1)

Recommended Posts

البته ما کمک پاکستان در اهدای! چند سانتریفیوژ را هم داشتیم که کل یوم چندین سال به خاطر آلودگی ما را در برابر اتهام جدی قرار داد که حتی با حل کاملش و روشن شدن ماجرا فشارها به همان بهانه اولیه و تفسیرهای جدید ادامه پیدا کرد. پاکستان انقدری در حال حاضر ارادت داره که اگر عربستان درخواست کنه و امریکا اجازه بده! چند صد سانتریفیوژ آکبند بهش ارسال کنه هر چند غنی سازی بحث دیگری است.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

البته ما کمک پاکستان در اهدای! چند سانتریفیوژ را هم داشتیم که کل یوم چندین سال به خاطر آلودگی ما را در برابر اتهام جدی قرار داد که حتی با حل کاملش و روشن شدن ماجرا فشارها به همان بهانه اولیه و تفسیرهای جدید ادامه پیدا کرد. پاکستان انقدری در حال حاضر ارادت داره که اگر عربستان درخواست کنه و امریکا اجازه بده! چند صد سانتریفیوژ آکبند بهش ارسال کنه هر چند غنی سازی بحث دیگری است.

البته طبق اظهارات اقای ولایتی سانتریفیوژها را بدون اطلاع دولت پاکستان وارد کرده بودند .......

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

بله، به نظر بیتشر یک معامله شخصی! با حالا هر نیتی جز کمک بوده البته که خب این را هم میشه جزء استعداد درونی حساب کرد! :)

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

بله، به نظر بیتشر یک معامله شخصی! با حالا هر نیتی جز کمک بوده البته که خب این را هم میشه جزء استعداد درونی حساب کرد! :)

سلام

ما موشکهای اسکاد را از لیبی و کره شمالی تهیه کردیم ولی آیا کسی می تواند بگوید که صنعت موشکی ما در حال حاضر به اونها ربط داره ، اتفاقا الان صنعت موشکی ما هم به خاطر استعداد ذاتی ما است که در اینجا قرار دارد . 

حرف شما زمانی درست بود که ما در همون چیزی که از پاکستان گرفته بودیم درجا می زدیم و همون چیزها رو الان ادامه می دادیم . این استعداد درونی ملت ماست که الان ما برخلاف بقیه شروع کنندگان همزمان این صنعت با ما ( لیبی و سوریه و ... ) به عنوان کشور دارنده این صنعت داریم حرف می زنیم و مثل بعضی ها بار کشتی نکردیمش بدهیم برود ، چون بنا به اذعان خود آمریکائیها این دانش رو داریم و با بار کشتی کردن یا بمباران و یا هر کار دیگری دیگر نمی توانند آن را از ما بگیرند .

در هر صورت من به این می گویم استعداد درونی ، شما اسمش را هر چیزی که می خواهید بگذارید . :) 

  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
حمید بعیدی‌نژاد سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه و مدیر کل اداره امور خلع سلاح و مدیرکل از اعضای تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای است که بیشتر به عنوان مسئول تیم ایرانی در مذاکرات کارشناسی شناخته می‌شود. به گزارش «تابناک»، در روزهای پس از تفاهم لوزان که بحث و بررسی‌های کارشناسی در باره این تفاهم همچنان موضوع اصلی رسانه‌های ایران است و نیز در آستانه روز ملی فناوری هسته‌ای، بعیدی‌نژاد مهمان تابناک بود و به مهم‌ترین ابهامات در باره تفاهم لوزان و آینده مذاکرات هسته‌ای پاسخ گفت.

 

متن این گفت و گو را در ادامه می‌خوانید:

 

در لوزان چه اتفاقی افتاد؟

در لوزان ما به راه حل های لازم جهت حل و فصل موضوع هسته ای دست پیدا کردیم؛ اما چيزي از متن برنامه جامع نگاشته و یا تفاهم نشد. در واقع قرار است بر اساس راه‌حل‌های به دست آمده کلیات و جزئیات توافق نگارش شود. بیانیه خانم موگرینی و آقای دكتر ظریف چشم اندازي کلي از راه حل های به دست آمده را ترسيم مي‌كند.

 

با این تفاسیر آیا امکان تغییر در جزئیات راه‌حل‌ها وجود دارد یا خیر؟

راه حل ها توافق شده‌اند ولي هنوز تدوین نشده‌اند، لذا هنوز طرح موضوع تفسير موضوعيت ندارد. يك بیانیه مطبوعاتی صادر شده است كه مبين یک تصویر اجمالی و کلی از راه‌حل‌های بدست آمده است. بيانيه‌هاي مطبوعاتي اسنادي نيستند كه الزام‌آور و يا واجد تمام اجزاي تفاهم اطراف مذاكره‌كننده و يا تفاهم باشند.

 

پس فکت شیت امریکایی ها چیست؟

فک‌شیت امریکا یک روایت امریکایی از راه‌حل‌ها است که به هیچ وجه مورد پذیرش ایران نیست و بین ما و امریکا هم مشترک نیست.

 

آیا با این بیانیه می‌شود گفت که توافق دومرحله‌ای شده است؟

این دست‌یابی به راه‌حل‌ها به هیچ وجه به معنای توافق دو مرحله‌ای بر روی کلیات و جزئیات نیست. چرا که بر روی هیچ چیز توافق نشده و راه‌حل‌ها تدوین نشده اند. تا 10 تیرماه است که بر روی جزئیات و کلیات توافق مي‌شود و نگارش و تدوین به اتمام می‌رسد. 

 

یکی از موضوعات روزهای اخیر این است که ایا واقعا تحریم‌ها یکجا لغو خواهد شد؟

بر اساس راه حلی که به دست آمده، تحریم‌های اتحادیه اروپا در روز اجرای توافق لغو خواهد شد. تحریم های شورای امنیت هم به طور روشن تفاهم شده كه در روز اجراي برنامه جامع لغو خواهد شد و تردیدی در این خصوص وجود ندارد.

تحریم های آمریکا دو نوع است؛ اولی تحریم هایی که مبتنی بر دستور رئیس جمهور امریکاست که این نوع تحریم ها هم بر اساس راه حل به دست آمده لغو خواهد شد، اما تحریم های نوع دوم که تحریم کنگره است؛ نمی توان انتظار داشت که رئیس جمهور آمریکا موضوع لغو تحریم ها را به سرعت به کنگره ببرد. بر اساس راه حل های به دست آمده اجرای تحریم های كنگره متوقف خواهد شد. چرا که بر اساس قانون اساسی امریکا رئیس جمهور امریکا اين اختيار را دارد که اجرای مصوبات كنگره را متوقف کند. این که دولت اوباما چگونه می خواهد این اقدامات را انجام دهد جزو قانون داخلي آمريكاست وبه ایران ربطی ندارد، اين بحث داخلی امریکا است.

این در حالی است که امریکا و اروپا از ابتدا می گفتند که ما در دو مرحله تحریم ها را بر مي داريم. ابتدا تعلیق و بعد لغو می‌کنیم. اين يك تحول كاملا جديدي است و اتحاديه اروپا مرتبا تاكيد مي‌كند كه آنها اين را بعنوان يك امتياز به كشورمان پذيرفته اند كه همه تحریم ها را در همان مرحله اول لغو کنند. بر اساس راه‌حل های به دست آمده با برداشته شدن تحريمها تمام پول های مسدود شده ایران نیز آزاد خواهد شد.

 

عده ای مطرح می کنند حتی بعد از توافق برخی تحریم ها باقی خواهد ماند؟

مذاکرات صرفا در موضوع هسته‌ای بوده است. بنابراین طبیعی است که تحریم‌های ایران در سایر موضوعات غیر هسته‌ای همچنان باقی باشد. بسياري از اختلافات ما با غرب و آمريكا كه برخي از آنها هم راهبردي هستند بر جاي خود باقي است. اما لازم نيست نگران باشيم. حجم آن تحريمها، ابعاد آن نوع تحريم‌ها با تحريمهاي نوع هسته اي خيلي متفاوت است. اضافه بر اين بر اساس راه‌حل‌هاي توافق شده آنها اجازه ندارند، تحریم های هسته‌ای که لغو می شوند را به بهانه های واهی دیگری نظیر حقوق بشر دوباره وضع کنند.

 

ایا امکان نقض تعهدات توسط رئیس جمهور بعدی امریکا وجود دارد؟

در این مورد دو نکته قابل ذکر است:

1- اين يك تفاهم نهایی میان ایران و (5+1) است. بنابراین به عنوان يك احتمال امكان نقض تفاهمات از سوي هر یک از طرف‌ها امکان وقوعي دارد، هر چند با در نظر گرفتن واقعيتهاي سياسي امكان آن بسيار ضعيف است ، آنها اين مسير سخت و دشوار را نيامده اند كه بخواهند به سادگي تفاهم بدست آمده را نقض كنند. ولي به هر صورت نقض تعهدات امري غيرممكن نيست البته احتمال نقض تعهدات از سوی ایران نیز یکی از نگرانی های طرف مقابل هست.

2- ضمانت اجرای این توافق قطعنامه فصل هفتمی شورای امنیت خواهد بود. شورای امنیت این توافق جامع را در چارچوب یک قطعنامه فصل هفتمي تصویب و همه کشورها را ملزم به اجرای این توافق می‌کند. رئیس‌جمهور آینده امریکا اگر بخواهد از این توافق خارج شود؛ به قطعنامه الزام آور فصل هفتم منشور عمل نکرده است. در واقع ضمانت اجرای توافق جامع، تصویب قطعنامه جدید ذیل فصل هفتم و لغو قطعنامه‌های سابق علیه ایران است.

 

آیا بحثی در مورد موضوعات موشکی و تحریم‌های موشکی علیه ایران شده است؟

هیچ بحثی در تفاهم جامع در خصوص توان موشکي كشورمان نشده است. چرا که تاكيد كرده‌ايم فقط در موضوعات هسته‌ای مذاکره مي‌كنيم. اما در مورد موشک‌هایی که کلاهک هسته‌ای حمل می‌کنند چون اصلا جزء برنامه دفاعی و موشکی جمهوری اسلامی نبوده ؛ در آن خصوص هم در متن برنامه جامع مقررات محدود‌كننده و نظارتي نخواهد بود. ايران به عنوان يك موضع اصولي همواره تاكيد نموده است كه وارد بحث در خصوص توان دفاعي خود نخواهد شد و موشك از مصاديق بارز اين موضع است. 

 

آیا قابلیت بازگشت اقدامات ایران در صورت توافق نهایی و نقض تعهد از سوی طرف مقابل وجود دارد؟

یکی از موضوعات مورد بحث و مهم این است که هریک از طرفین در صورت نقض تعهدات از سوی هر کدام از طرفها به روند قبل باز مي گردند. قابلیت بازگشت اقدامات ایران کاملا امکان‌پذیر است و در مدت زمان کمی ایران می تواند به فعالیت‌های سابق خود باز گردد.

 

بازگردیم به موضوعات هسته ای، در این راه حل جامع وضعیت فردو چگونه خواهد بود؟

در حالی که غربی ها از ابتدا خواهان بسته شدن فردو بودند، بر اساس این راه حل‌های به دست آمده فردو به يك مركز فعال و پيشرفته تبديل خواهد شد. در يك بال فردو بيش از 1000 سانتریفیوژ باقی خواهد ماند كه از آن ميان دو زنجیره نیز در حال گردش خواهد بود. بخش دیگری از فردو نیز به تولید ایزوتوپ های پايدار كه مصارف مهمي در پزشكي، صنعت و كشاورزي دارند اختصاص مي يابد. همچنين فردو به علت ويژگيهاي خاص خود مي تواند با جلب همكاريهاي علمي بين المللي ميزبان پژوهشهاي عالي فيزيك هسته‌اي شود. بر اين اساس مرکز تحقیقات عالي فیزیک هسته اي و فن‌آوري در فردو تاسيس خواهد شد. اين سرنوشت تاسيساتي خواهد بود كه اصرار داشتند تعطيل شود. 

 

وضعیت غنی سازي ایران چگونه خواهد بود؟

غني سازي ايران نه تنها تداوم مي يابد بلكه تثبيت مي‌شود. اهميت اين تثبيت غني سازي را نبايد دست كم گرفت. تمامي فشارها و تحريم ها عليه كشور در اين دوره به دليل برنامه غني‌سازي بوده است. متاسفانه حالا كه اين دستاورد مهم براي كشور بدست آمده است عده اي در صددند آنرا كم‌رنگ نشان دهند. تاكيد مي‌كنم كه هر گونه محدودیت مطرح شده در خصوص غنی سازی ایران براي 10 سال خواهد بود و آمريكايي ها هم در مواضع اعلام شده خود اين موضوع را تاييد كرده‌اند.

اما ذخایر مواد غني شده ما مجموعا نزدیک به 10 تن است که قرار است به صفحه سوخت و بعد مجتمع سوخت هسته‌اي تبديل شوند و در چارچوب همكاري با روسيه براي استفاده در نيروگاه بوشهر به كار گرفته شوند و يا حتي توسط كشورمان با قيمت جهاني به ديگر كشورها صادر شوند و در قبال آن اورانيوم طبيعي تهيه شود. البته در طول مدت توافق جامع همواره حدود 300 کیلوگرم از اين ذخاير در هر زمان براي برنامه هاي جاري در اختيار سازمان انرژي اتمي خواهد بود. تفاهمي كه بدست آمده است حاصل تلاشهاي زيادي در مذاكرات بوده است. یکی از خط قرمزهای همیشگی ما این بوده است که ذخایر اورانیوم غنی شده را هر چند تحت نظارت آژانس از کشور خارج ننمائیم. در مذاکرات متعدد نهايتا به ایده های جدید دست پیدا کردیم که یا اورانیوم را در بازارهای بین المللی صادر و یا ان را تبدیل به صفحه سوخت نمائیم. با این روند ایران به یکی از صادرکنندگان اورانیوم غنی شده در جهان و به يكي از توليدكنندگان سوخت هسته‌اي تبدیل می‌شود كه خود اهميت بسياري خواهد داشت.

 

تعداد ماشین ها در طول این ده سال چند عدد خواهد بود؟

تعداد کل ماشین های نصب شده در برنامه ما حدود 20000 ماشین است كه از اين ميان نزدیک به 9000 از این سانتریفیوژها در حال غني سازي هستند و بقيه هنوز فعالانه وارد سيكل غني‌سازي نشده‌اند. بر اساس راه‌حل‌هاي به دست آمده از مجموعه حدود 9000 ماشين فعال تعداد بيش از 6100 ماشين حفظ و نگهداري ميشوند كه از این تعداد بیش از 5000 سانتریفیوژ در نظنز ادامه فعالیت غني سازي خواهند داد. از سوی دیگر در فردو نیز بيش از 1000 سانتریفیوژ خواهیم داشت. سياست اروپا و امریکا اصولا آن است كه برای کشوری در دنیا غنی‌سازی را نپذیرند. حتی شاه هم تلاش زیادی کرد که غنی سازی داشته باشد اما به او هم اجازه داده نشد که برنامه غنی‌سازی داشته باشد. آنها حتي به ديگر كشورهاي پيشرفته دارنده نيروگاههاي هسته اي متحد خود مانند كره جنوبي هم اجازه انجام غني سازي نداده‌اند.

 

در مورد آب سنگین اراک وضعیت چگونه است؟

یکی از موضوعاتی که به مثابه خط قرمز طرف مقابل بوده است پذيرش ماهيت آب سنگین اراک بود که خواستار تبدیل راکتور آب سنگین اراک به آب سبک بودند. ما هم اصرار داشتيم که ماهيت راکتور آب سنگین اراک كه توسط مهندسين ايراني طراحي و ساخته شده است آب سنگين باقی بماند. با طرح جديد و بازطراحی اين راكتور که در این ميان دست پیدا کردیم موفق شديم منطق خود را بر طرف مقابل ديكته كنيم. با اجراي اين طرح بديع که بر اساس آن قلب راکتور اراک بازطراحی می شود و میزان پلوتونیوم آن کاهش پیدا می‌کند راكتور اراك ماهیت اب سنگین خودش را حفظ می‌کند و از سوی دیگر کارایي آن نیز افزایش پیدا می‌کند. اين راه حل را بيش از همه مديون خلاقيت رياست محترم و دانشمند سازمان انرژي هسته اي جناب آقاي دكتر صالحي هستیم. متاسفانه زبان بنده در خصوص توان علمي به كار گرفته در اين طرح قاصر است. انشاالله روزي برسد كه در يك محيط آرام و به دور از هياهو بتوانيم گزارشي از نبوغ علمي مهندسي ايراني در اين خصوص تقديم كنيم.

 

آیا در این راه حل ها فکری در مورد همکاری‌های بین المللیدر موضوع فناوری هسته ای انجام شده است؟

در مورد توليد ایزوتوپ ها و رادیو داروها، طراحي و احداث نيروگاههاي آب سبک و راكتورهاي تحقيقاتي ، و ديگر زمينه هاي متنوع صنعت هسته اي کشورهاي (5+1) حاضر به همکاری گسترده هستند و بحثهاي خوبي در اين زمينه انجام گرفته است.

 

نقش نظارتي آژانس بین المللی انرژی اتمی در توافق جامع چگونه خواهد بود؟

وظیفه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مرحله اول تایید اجراي اقدامات هسته‌ای ایران است. در واقع آژانس انجام اقدامات ایران بر اساس توافق نهایی را تایید خواهد کرد. یکی از راهکارهای به دست آمده این است که در مرحله اول ایران پروتکل الحاقی را به صورت داوطلبانه اجرا می‌کند تا در مرحله نهایی توسط مجلس به تصویب برسد.

 

میزان بازرسی ها چگونه و تا چه حد امكان سو استفاده خواهد بود؟

احتمال اينكه نظام بازرسی ها مورد سوء استفاده قرار گیرد هست و این موضوع دغدغه بسیاری از کشورها است و صرفا مختص ایران نیست. اما این اطمینان وجود دارد که بر اساس راه حل های به دست آمده آژانس نتواند چنانچه برخي دوستان ابراز نگراني كرده‌اند، به بهانه‌های واهی به سایت های غيرمرتبط مانند تاسيسات نظامی ما دسترسی داشته باشد. وظیفه آژانس نظارت بر فعالیت های اتمی است بنابراین به عنوان يك اصل در جایی که فعالیت هسته‌ای انجام نمی‌شود امکان بازرسی وجود نخواهد داشت، مگر آنكه نگراني خاصي از نقض تفاهم آينده در دست باشد. در مجموع در قالب راه حل بدست آمده رويه مشخص و فرآيند معقولي براي پرداختن به موضوع تعريف خواهد شد و موضوع تنها به قضاوت آژانس واگذار نخواهد شد.

 

زمان اجرای این توافق کی خواهد بود؟

در مورد اجرای توافق نگرانی وجود ندارد؛ چرا که دو طرف تجربه لازم را در اجرای تفاهم ژنو به دست آورده اند. بعد از تفاهم نهایی در 10 تیر دو طرف به زماني نیاز دارند تا بتوانند اقدامات آماده سازي لازم را انجام دهند. وقتی دو طرف به روز موعود که در قطعنامه شورای امنیت هم ذکر می شود رسیدند ایران و طرف هاي مقابل در یک زمان و بصورت همزمان همه اقدامات را اجرایی می‌کنند. بر اساس قطعنامه شورای امنیت تمام قطعنامه های ظالمانه سابق لغو می شود. در این قطعنامه گفته می‌شود که با اجرای این توافق همه تحریم برداشته می‌شود.

 

سخن آخر؟

مجموعا بايد بگويم كه راه‌حل‌هايي كه براي حل موضوع هسته‌اي ايران بدست آمده‌اند همه راه‌حلهاي منصفانه و خوبي هستند كه البته در يك مذاكره پيچيده در اين مدت طولاني مذاكره بدست آمده‌اند. در مذاكره بديهي است كه شما به صد در صد خواسته‌هاي خود نمي‌رسيد بلكه بايد به راه حلي برسيد كه طرف مقابل هم از شما بپذيرد. ولي خوشبختانه به لطف مقاومتهاي شجاعانه ملت ايران ما با قدرت مذاكره كرده‌ايم و امروز هم از این راه‌حل‌هاي به دست آمده دفاع می‌کنیم و افتخار داریم که همه خطوط قرمز ایران را رعایت نموده‌ایم. بي شك راه‌حل‌هاي به دست آمده منافع ملي كشورمان را تامين و حقوق هسته‌اي ما را تضمين مي‌كند.

اين عزت ملت ايران كه ما در مذاكرات تنها به عنوان نمايندگان كوچكي از آنها افتخار حضور داريم، ثمره خون شهدا و مجاهدتهاي تمامي اقشار ايران براي اعتلاي كلمه حق است. در اين ميان نقش شهداي دانشمند هسته اي به سان ستاره اي درخشان در فضاي معنوي كشور مي‌درخشد.

روز ملي فن‌آوري هسته‌اي را بويژه خدمت خانواده شهداي هسته اي و دانشمندان تلاشگر هسته اي كشورمان تبريك مي‌گويم.

  • Upvote 4

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

بر اساس راه حلی که به دست آمده، تحریم‌های اتحادیه اروپا در روز اجرای توافق لغو خواهد شد. تحریم های شورای امنیت هم به طور روشن تفاهم شده كه در روز اجراي برنامه جامع لغو خواهد شد و تردیدی در این خصوص وجود ندارد.

تحریم های آمریکا دو نوع است؛ اولی تحریم هایی که مبتنی بر دستور رئیس جمهور امریکاست که این نوع تحریم ها هم بر اساس راه حل به دست آمده لغو خواهد شد، اما تحریم های نوع دوم که تحریم کنگره است؛ نمی توان انتظار داشت که رئیس جمهور آمریکا موضوع لغو تحریم ها را به سرعت به کنگره ببرد. بر اساس راه حل های به دست آمده اجرای تحریم های كنگره متوقف خواهد شد. چرا که بر اساس قانون اساسی امریکا رئیس جمهور امریکا اين اختيار را دارد که اجرای مصوبات كنگره را متوقف کند. این که دولت اوباما چگونه می خواهد این اقدامات را انجام دهد جزو قانون داخلي آمريكاست وبه ایران ربطی ندارد، اين بحث داخلی امریکا است.

این در حالی است که امریکا و اروپا از ابتدا می گفتند که ما در دو مرحله تحریم ها را بر مي داريم. ابتدا تعلیق و بعد لغو می‌کنیم. اين يك تحول كاملا جديدي است و اتحاديه اروپا مرتبا تاكيد مي‌كند كه آنها اين را بعنوان يك امتياز به كشورمان پذيرفته اند كه همه تحریم ها را در همان مرحله اول لغو کنند. بر اساس راه‌حل های به دست آمده با برداشته شدن تحريمها تمام پول های مسدود شده ایران نیز آزاد خواهد شد.

 

 

میزان بازرسی ها چگونه و تا چه حد امكان سو استفاده خواهد بود؟

احتمال اينكه نظام بازرسی ها مورد سوء استفاده قرار گیرد هست و این موضوع دغدغه بسیاری از کشورها است و صرفا مختص ایران نیست. اما این اطمینان وجود دارد که بر اساس راه حل های به دست آمده آژانس نتواند چنانچه برخي دوستان ابراز نگراني كرده‌اند، به بهانه‌های واهی به سایت های غيرمرتبط مانند تاسيسات نظامی ما دسترسی داشته باشد. وظیفه آژانس نظارت بر فعالیت های اتمی است بنابراین به عنوان يك اصل در جایی که فعالیت هسته‌ای انجام نمی‌شود امکان بازرسی وجود نخواهد داشت، مگر آنكه نگراني خاصي از نقض تفاهم آينده در دست باشد. در مجموع در قالب راه حل بدست آمده رويه مشخص و فرآيند معقولي براي پرداختن به موضوع تعريف خواهد شد و موضوع تنها به قضاوت آژانس واگذار نخواهد شد.

 

در مورد لغو تحریم ها متن بیانیه لوزان چیز دیگری میگه :

 

همزمان با اجرای تعهدات عمده هسته ای ایران به نحوی که توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی راستی آزمایی شود، اتحادیه اروپایی، اعمال تحریم های اقتصادی و مالی مرتبط با هسته ای خود را خاتمه خواهد داد و ایالات متحده نیز اجرای تحریم های مالی و اقتصادی ثانویه مرتبط با هسته ای را، ، متوقف خواهد کرد"

 

http://www.isna.ir/fa/news/94011302497/%D9%85%D8%AA%D9%86-%DA%A9%D8%A7%D9%85%D9%84-%D8%A8%DB%8C%D8%A7%D9%86%DB%8C%D9%87-%D9%85%D8%B4%D8%AA%D8%B1%DA%A9-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%88-1-5

 

یعنی ابتدا ما تعهداتمون رو انجام میدیم و بعد زمانی که اجرای این تعهدات توسط آژانس تایید شد ، اجرای تحریم ها (و نه خودشان!) لغو خواهد شد

 

در مورد میزان بازرسی هم حرف جناب بعیدی نژاد تاییدی بر همین نگرانی بنده هست که در صورت عدم تعیین یک سازوکار مشخص و غیرقابل دور زدن ، آژانس حق بهانه آوردن و دسترسی به مراکز نظامی ما رو خواهد داشت

  • Upvote 3
  • Downvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

سخنان مهم رئیس جمهور در روز ملی فناوری هسته

 

دکتر روحانیدكتر روحاني : هیچ توافقی را امضا نمی‌کنیم مگر آنکه در همان روز تمام تحریم‌ها لغو شود.
جوان پرس : حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی در مراسم گرامیداشت نهمین سالگرد روز ملی فناوری هسته‌ای اظهار کرد: امروز روز بسیار مبارکی برای ملت بزرگ ایران در مسیر توسعه، علم و دانش و پشیرفت است البته امسال روز فناوری هسته‌ای مقارن و همراه با ایام ولادت بانوی بزرگ اسلام حضرت صدیقه کبری(س) و ولادت بنیانگذار جمهوری اسلامی امام راحل شده است.
رییس‌جمهور ادامه داد: جمهوری اسلامی در مسیر توسعه کشور هر کجا که اراده و تصمیمی را گرفت با همت جوانان و دانشمندان و ایثار و فداکاری شبانه‌روزی آنان بحمدالله به نتیجه رسید. در این بین اگر قدرت‌های دنیا موافق و یا مخالفت بودند هیچ تاثیری در اراده این ملت نداشت.
روحانی در ادامه با ارائه مثالی توضیح داد:‌در زمان جنگ در سیستم پدافند موشکی زمین به هوا در لامپ قدرت دچار مشکل شدیم که معمولا این لامپ قابل احیای مجدد نبود و باید لامپ نو خریداری می‌شد. سیستم آمریکایی بود و کسی در بازار سیاه حاضر به فروش لامپ نبود. خیلی از کشورهای منطقه که مشابه این سیستم را داشتند علیرغم داشتن قصد فروش جلوی آن‌ها را گرفتند.

وی افزود: در این شرایط از عده‌ای از دانشمندان این رشته که برخی از آن‌ها در سازمان انرژی اتمی فعالیت می‌کردند دعوت کرده و موضوع را به آن‌ها توضیح دادیم. آن‌ها در واکنش تنها سه تا چهار ماه وقت و کارگاهی با تجهیزات خواستند، همچنین گفتند که برای آن‌ها در کنار این کارگاه تختخوابی بگذارند چون تا زمانی که این لامپ‌ قدرت احیا نشود به خانه نمی‌روند چون می‌خواهند از آسمان ایران و فضای کشور دفاع کنند.
رییس‌جمهور یادآور شد: در آن زمان به نظر می‌رسید که این کار شدنی نیست اما این جوانان به خانه نرفتند و شبانه‌روز کار کردند و در عرض سه ماه اولین لامپ قدرت احیا شد و در سیستم کار کرد. ما می‌خواستیم این سیستم را برای دفاع از کشور آماده نگه داریم. خاطرم است که پیشنهادات مالی همچون دادن خانه و ماشین به یکی از این دانشمندان دادیم که قبول نکرد و تنها خواست به زیارت امام برود. ایشان را پیش امام بردیم، امام پیشانی‌اش را بوسید و وقتی آمد گفت که این بوسه را با دنیا عوض نمی‌کند.
روحانی ادامه داد: ملت و دانشمندان ما از آغاز این مسیر را رفته‌اند. روزی که گفتیم سوخت، غنی‌سازی و فناوری غنی‌سازی برای سوخت می‌خواهیم اگر می‌آمدند و فناوری را به ما می‌دادند شاید هیچ بحثی نبود منتهی آن‌ها در ابتدا گفتند که فناوری را نمی‌دهیم، این هم مهم نبود، حرف دوم‌شان مهم بود که گفتند نمی‌گذاریم ایران به غنی‌سازی برسد، این حرفی بود که ملت ما زیر بارش نرفت.
وی تاکید کرد:‌ امروز هم در هر فناوری برای رسیدن به توسعه اگر دنیا بگوید که برخلاف مقررات بین‌المللی با منطق زور می‌خواهند در برابر ملت ایران بایستند تردید ندارم تمام قدرت‌های جهان در برابر ملت ایران شکست خواهند خورد به همان دلیل که تمام قدرت‌های دنیا پشت صدام ایستادند تا ملت ایران را شکست بدهند اما موفق نشدند.
رییس‌جمهور ادامه داد: شرق و غرب عالم به عفلقیان و صدام کمک کردند و ما دست تنها بودیم. انواع سلاح‌های شیمیایی، موشک‌ها و تانک‌ها را به صدام دادند اما یک چیز را از ما نتوانستند بگیرند آن هم اراده، انگیزه و ایمان ملت ایران برای ایستادگی و مقاومت بود.
وی تاکید کرد: ما نه در برابر عراق، بلکه در برابر عراق و همه حامیانش پیروز شدیم و حتی نگذاشتیم یک میلی‌متر مربع در اشغال اشغالگران قرار گیرد.
رییس‌جمهور گفت: اکثریت قاطع کشورهای دنیا با ایران و با فکر ایران و فناوری صلح‌آمیز ایران همراه بودند و ده‌ها بار در مجامع بین‌المللی و غیرمتعهدها این امر را بیان کردند ولی یک مقداری از کشورهای قدرتمند و زورگویی بودند که فکر می‌کردند قدرت و منطق آن‌ها باید بر دنیا حکومت کند و تلاش کردند تا ملت ایران را در برابر خواست خودشان تسلیم کنند.
وی افزود: آنچه در مذاکرات به دست آمده این نیست که بیانیه‌ای منتشر شده آنچه در این مذاکرات در طول ۱۵، ۱۶ ماه گذشته و با تلاش پیگیر به دست آمده این است که رییس‌جمهور آمریکا در همین روزها به صراحت گفت که ما به این نتیجه رسیده‌ایم که ملت ایران در برابر فشار و زور، تسلیم نمی‌شود.
روحانی یادآور شد: پیروزی ما این است که بزرگ‌ترین قدرت نظامی و اقتصادی دنیا یعنی آمریکا و رییس‌جمهورش این واقعیت را مورد اذعان قرار می‌دهد، این یعنی ملتی که در راه و مسیر خودش پیروز شده است. رییس‌جمهور آمریکا اعلام و اعتراف کرد نظام ایران قابل سرنگونی نیست، ماهیت مردم‌سالاری و دینیش قابل تغییر نیست.
وی خاطرنشان کرد: ایران به عنوان یک کشور تاثیرگذار در منطقه برای همگان قابل پذیرش شده است، چه چیزی بهتر از این می‌خواهیم، این نکته به ما نشان می‌دهد که اگر ملتی ایستادگی و مقاومت کند پیروز است و رییس‌جمهور آمریکا هم به همین نکته اعتراف کرد که ملت ایران غرور ملی خودش را با همه توان حفظ کرده و هرگز تسلیم نمی‌شود.
رییس‌جمهور گفت: ما در هشت سال دفاع مقدس این واقعیت را نشان دادیم. امروز هم بعد از حدود ۱۴ سال از سال ۸۱ تا سال ۹۴، ۱۴ سال است ملت ما ایستادگی و مقاومت کرده است. امروز به اعتقاد من روزی است که دانشمندان هسته‌ای ما یعنی اقتدار علمی سرداران بزرگ خط دیپلماسی ما یعنی اقتدار سیاسی، اقتدار علمی و اقتدار سیاسی در کنار هم قرار گرفته و شما امروز می‌بینید این دو اقتدار، اقتدار بزرگ ملی ما را آفریده است.
وی خاطرنشان کرد: ما امروز به جهانیان این را می‌گوییم که مسیر اعتدال، منطق،‌ مذاکره، صلح، ‌آرامش و کرامت انسان‌ها و ثبات این منطقه بر افراطی‌گری و منطق زور و خشونت و تحریم غلبه کرده و پیروز شده و این چیزی است که ما به عیان می‌بینیم. دنیا امروز مسیر تکریم ملت ایران را شروع کرد و مسیر تحریم، فشار و تهدید را قدم به قدم در حال کنار گذاشتن است.
ما هیچگاه نمی‌خواهیم در این مذاکرات کسی را شکست بدهیم ما دنبال احقاق حقوق خودمان هستیم

روحانی افزود: ما هیچگاه نمی‌خواهیم در این مذاکرات کسی را شکست بدهیم. اشتباه نشود ما دنبال شکست و باخت کسی در این مذاکرات نیستیم. ما دنبال احقاق حقوق خودمان و دنبال مذاکراتی هستیم که برد برد باشد، هم به نفع ما باشد، هم به نفع جهان و هم به نفع مردم منطقه. ما نمی‌خواهیم به دنیا بگوییم ما در یک مذاکراتی قدم گذاشتیم که ما پیروز این مذاکرات هستیم و روبروی ما شکست خورده این مذاکرات است، نه؛ اگر دیگران نمی‌دانند ما می‌دانیم که در دنیایی قرار گرفته‌ایم که مذاکرات برد باخت استمرار نخواهد داشت و باقی نمی‌ماند. آن مذاکراتی باقی می‌ماند که برد برد باشد.
رییس‌جمهور گفت: ۱+۵ می‌گوید ما در این مذاکرات کاری کردیم و یا خواهیم کرد که ایران سلاح اتمی نسازد. آن‌ها اینگونه می‌گویند ولی ما می‌گوییم تحصیل حاصل محال است. ایران از روز اول دنبال سلاح اتمی نبوده و امروز هم نیست و فردا هم نخواهد بود. اگر ما به دنبال سلاح اتمی بودیم و چنین اراده‌ای داشتیم ساخت سلاح شیمیایی به مراتب راحت‌تر از سلاح اتمی است. ما که خود قربانی سلاح شیمیایی بودیم، علیه ما سلاح شیمیایی استفاده کردند، نه در میدان جنگ که در شهر سردشت، علیه ما بمب شیمیایی استفاده کردند اما ما مقابل به مثل نکردیم و دنبال سلام شیمیایی و ساخت آن نرفتیم بلکه به معاهده و کنوانسیون منع سلاح شیمیایی پیوستیم.
وی ادامه داد: ملت ما دنبال سلاح کشتار جمعی نبوده و نخواهد بود. بالاترین دلیل ما علاوه بر معاهدات بین‌المللی و عملکرد ما علاوه بر گزارش آژانس بعد از ۱۴ سال بازرسی‌های مستمر علاوه بر تمام اینها فتوای رهبر معظم انقلاب اسلامی است که ما می‌بینیم رییس‌جمهور آمریکا هم به این فتوا استناد می‌کند. این فتوا نشان می‌دهد این مردم از لحاظ دینی، اعتقادی و مذهبی و اخلاقی دنبال این سلاح نیستند و نخواهند بود. اگر شما در ۱+۵ به این پیروزی رسیدید که ایران دنبال سلاح اتمی نمی‌رود و نخواهد رفت من معتقدم اگر این را می‌گویید، من به شما می‌گویم پیروز بودید قبل از اینکه بدانید پیروز بودید.
روحانی گفت: اما اگر دنبال این بودید که ملت ایران را از اراده و توسعه‌اش باز دارید و یا از اقتدار علمی باز دارید دیدید که نتوانستید و نخواهید توانست. ملت ما در مسیر توسعه علمی راه خود را ادامه خواهد داد همان‌گونه که مذاکره‌کنندگان توانمند، غیور و شجاع ما در صدها جلسه به صراحت گفتند ما دست از فناوری صلح‌آمیز بر نمی‌داریم و نطنز ما به فعالیت خود ادامه می‌دهد و غنی‌سازی در نطنز ادامه خواهد داشت. بیش از هزار سانتریفیوژ در فردو مستقر بوده و مستقر باقی خواهد ماند.
هیچ توافقی را امضا نمی‌کنیم مگر آنکه در روز اجرای توافق تمامی تحریم‌های اقتصادی لغو شود
رییس‌جمهور گفت: ما در اراک یک راکتور آب سنگین برای تولید دارو و مصارف پزشکی خواهیم داشت. ما تغییر و توسعه را بر اساس توانمندی علمی اندیشمندان و دانشمندان خودمان و طبق اهداف ملی خودمان ادامه می‌دهیم. ما هیچ توافقی را امضا نخواهیم کرد مگر آنکه در اولین روز اجرای توافق تمامی تحریم‌های اقتصادی به مورخ همان روز لغو شود. ما به حول قوه الهی در مسیری که ملت ما تعیین کرده است و خواست ملی ما است در چارچوبی که رهنمودهای مقام معظم رهبری بوده تلاش کرده و تلاش می‌کنیم.
مدعی نیستیم که در این راه دولت پیروز میدان است، رهبر و ملت پیروز میدان هستند
وی ادامه داد: ما مدعی نیستیم که در این راه دولت پیروز میدان است یا خواهد بود، این ملت است که پیروز میدان بوده و خواهد بود،‌ این رهبر است که پیروز میدان بوده و پیروز میدان خواهد بود، این اراده ملت ایران است که پیروز میدان بوده و پیروز میدان خواهد بود البته دولت هم به عنوان خادمان مردم و از جمله تیم مذاکره‌کننده به عنوان شخصیت‌ها و چهره‌هایی که خود را از طرف مردم مامور می‌دانند و مجری ماموریت ملت ایران هستند، آن‌ها هم تلاش خود را انجام دادند و تلاش خود را انجام خواهند داد و ملت ما هیچگاه تلاش سربازان فداکار خود و از خادمان خودش را نادیده نگرفته و یا فراموش نمی‌کند و همواره تلاش و تشکر و تقدیر و پشتوانه خودش را به خادمان خود ابراز می‌کند و امروز هم این‌چنین خواهد بود.
وی گفت: ما این مسیر را تا موفقیت نهایی ادامه می‌دهیم. امروز در لوزان یک گام بزرگ به پیش برداشته شده و گام‌های بعدی هم به حول قوه الهی برداشته خواهد شد. همه مذاکره‌کنندگان توانمند و شجاع از وزارت خارجه، سازمان انرژی اتمی و تمامی اقتصاددانان و همه آنهایی که همراه هستند و کمک می‌کنند و همه آنهایی که این مسیر را تا امروز هموار کردند، از مجلس شورای اسلامی، قوه قضاییه، همه نیروها و همه قدرت‌ها و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی که باعث اقتدار کشور و اقتدار دولت هستند همه ما در سال همدلی و همزبانی منسجم بوده‌ایم و منسجم خواهیم بود.
رئیس جمهور در ادامه سخنانش با بیان اینکه ما کار زیادی در پیش داریم، اظهار کرد:به روان همه شهدا و شهدای هسته‌ای درود می‌فرستیم و از تلاش همه اندیشمندان و دانشمندان در سازمان انرژی اتمی،‌دانشگاه‌ها و سراسر کشور تجلیل می‌کنیم. امروز این نمونه مجتمع سوخت نشان آن است که ما راه علمی خودمان را ادامه خواهیم داد.
وی افزود: همه دستاوردهای امروز که بیشترشان در زمینه پزشکی، درمانی و تشخیص برای بیماران، صنعت و رشد و توسعه است، نشان می‌دهد که اندیشمندان و دانشمندان بزرگ ما با شجاعت کار را به پیش برده‌اند همان‌طور که یارانشان در این راه جان خود را فدا کردند.
رئیس جمهور خطاب به قدرت‌های بزرگ گفت: شما برخی از قدرت‌ها که مدعی انسانیت هستید چرا دانشمندان ما را کشتید؟ بأی ذنب قتلوا؟ چرا این‌ها کشته شدند و خونشان را ریختید؟ چرا ملت ما را تحریم کردید؟ چرا دارو را تحریم کردید؟ چرا گندم را بر مردم ما تحریم کردید؟ چرا پول بانکی و گردش بانکی را تحریم کردید؟ شما کار غیرانسانی کردید و مسیرتان مسیر ناصحیحی بود.
روحانی افزود: فکر می‌کردید با تحریم غیرقانونی و غلط و فشار می‌توانید ملت بزرگ، مسلمان، غیور، شجاع، تاریخ‌ساز و فرهنگ‌ساز را تسلیم کنید. چه اشتباه بزرگی کرده‌اید. البته اگر می‌خواهید با این ملت کار کنید دست دوستی ما به سمت شما دراز است.
حاضریم با کشورهایی که می‌خواهند در چارچوب احترام با ملت ایران کار کنند، کار کنیم
روحانی گفت: حاضریم با تمام کشورهایی که می‌خواهند در چارچوب اصول انسانی، قانونی و احترام و منافع مشترک با ایران اسلامی کار کنند، کار کنیم. ما توافق هسته‌ای را اولین گام در مسیر تعامل سازنده با جهان می‌دانیم. هدف ما تعامل سازنده است که به نفع همه خواهد بود.
رئیس جمهور تأکید کرد که تعامل سازنده به نفع شرق و غرب و منطقه خواهد بود.
با بمباران، ملتی تسلیم نمی‌شود




رئیس قوه مجریه خطاب به کشورهای منطقه گفت: بیایید برادری کنیم و به ملت‌ها احترام بگذاریم. با بمباران، ملتی تسلیم نمی‌شود. بچه‌های بی‌گناه را نکشید. با بمباران ملت بزرگی همچون یمن تسلیم نمی‌شود. بیایید همه به فکر پایان جنگ، آتش‌بس و کمک‌های نوع‌دوستانه به مردم مظلوم یمن باشیم.
وی ادامه داد: بیاییم فضا را آماده کنیم تا یمنی با یمنی در کنار میز مذاکره برای آینده خود تصمیم بگیرند. حال چرا به کشتار مردم می‌پردازید؟ کشور ضعیف از لحاظ نظامی پیدا کرده‌اید، البته این کشور از لحاظ اراده کشور بزرگی است اما انگار شما به چهار تا هواپیمای خود می‌نازید، نمی‌دانید پایان کار چه خواهد بود؟
رئیس جمهور تأکید کرد: این راه غلط است. از این راه غلط برگردید. شما این راه غلط را در لبنان، سوریه و عراق امتحان کردید و فهمیدید که اشتباه کردید. به زودی خواهید فهمید که در یمن نیز اشتباه می‌کنید. راه درست، راه برادری و دوستی است. بیاییم صلح و ثبات را در منطقه مستقر کنیم.
روحانی با تأکید بر اینکه خشونت،‌افراط، آدم‌کشی و تروریسم راه ناصحیح است، گفت: هر کس به کمک تروریست‌ها رفته در پایان ضرر کرده است. از سرنوشت صدام درس بگیرید. اگر بمباران شیمیایی و تجاوز جواب می‌داد،‌صدام جواب می‌گرفت. این راه را ادامه ندهید چون آن مسیر ناصحیح است.
روحانی همه کشورهای منطقه را به دوستی، برادری، صلح و امنیت دعوت کرد و از همه آن‌ها خواست که از تجاوز دست بردارند.
آینده مردم یمن به دست مردم یمن خواهد بود
وی افزود: دست به دست هم بدهید و آتش بس را در منطقه برقرار کنید و به مردم یمن کمک کنید. بدانید آینده مردم یمن به دست مردم یمن خواهد بود.
رئیس جمهور در ادامه خاطر نشان کرد: این که کسی از آن طرف دنیا ادعا می‌کند دلسوز منطقه است، راست نمی‌گوید. اگر دلسوزید چرا متجاوزان را تشویق می‌کنید؟ منطقه راه صحیح و درستی دارد که قرن‌ها این راه را ادامه داده است. مردم منطقه از شیعه و سنی و مذاهب و اقوام مختلف قرن‌ها با هم برادرانه و دوستانه زندگی کردند اما شما آمدید و تحریک می‌کنید. دنبال چه چیزی هستید؟ اگر دنبال منافع خودتان هم هستید این راه اشتباه است. اگر می‌خواهید کالایتان را در منطقه بفروشید باز هم این راه اشتباه است. مسیر اعتدال و تعامل سازنده را در پیش بگیرد.
وی افزود: به ملت‌ها احترام بگذارید و بدانید سرنوشت ملت‌ها در اختیار ملت‌ها خواهد بود.
به ملت قول می‌دهم که دولت گام‌های بعدی را در پیش خواهد گرفت



رئیس جمهور در بخش پایانی صحبت‌هایش از همه اندیشمندان و دانشمندان هسته‌ای که در سراسر کشور برای توسعه، کار و تلاش می‌کنند و از همه مذاکره‌کنندگان شجاع و با تدبیر تشکر و سپاسگزاری کرد.
روحانی همچنین خطاب به ملت گفت: به ملت بزرگمان وعده و قول می‌دهم که دولت خدمت‌گزار برای اجرای خواست ملی‌ آن‌ها قدم به قدم به کمک و همت آن‌ها و با راهنمایی و هدایت رهبری گام‌های بعدی را در پیش خواهد گرفت و بی‌تردید پایان کار موفقیت ملت ایران خواهد بود.

http://www.javanpress.ir/64653/%D8%B3%D8%AE%D9%86%D8%A7%D9%86-%D9%85%D9%87%D9%85-%D8%B1%D8%A6%DB%8C%D8%B3-%D8%AC%D9%85%D9%87%D9%88%D8%B1-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D9%88%D8%B2-%D9%85%D9%84%DB%8C-%D9%81%D9%86%D8%A7%D9%88%D8%B1%DB%8C-%D9%87.html

  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

سلام

ما موشکهای اسکاد را از لیبی و کره شمالی تهیه کردیم ولی آیا کسی می تواند بگوید که صنعت موشکی ما در حال حاضر به اونها ربط داره ، اتفاقا الان صنعت موشکی ما هم به خاطر استعداد ذاتی ما است که در اینجا قرار دارد . 

حرف شما زمانی درست بود که ما در همون چیزی که از پاکستان گرفته بودیم درجا می زدیم و همون چیزها رو الان ادامه می دادیم . این استعداد درونی ملت ماست که الان ما برخلاف بقیه شروع کنندگان همزمان این صنعت با ما ( لیبی و سوریه و ... ) به عنوان کشور دارنده این صنعت داریم حرف می زنیم و مثل بعضی ها بار کشتی نکردیمش بدهیم برود ، چون بنا به اذعان خود آمریکائیها این دانش رو داریم و با بار کشتی کردن یا بمباران و یا هر کار دیگری دیگر نمی توانند آن را از ما بگیرند .

در هر صورت من به این می گویم استعداد درونی ، شما اسمش را هر چیزی که می خواهید بگذارید . :)

سلام

گویا منظورم را درست بیان نکردم. منظورم این بود که حتی گرفتن محموله ای که برای نقطه شروع شاید بهش نیاز داشتیم و حالا بنا بر لطایف الحیلی! آن را با معامله ای دریافت کردیم خودش یک نوع استعداد درونی است. ( زرنگی) :) ( البته شاید هم اصلا بشه تو اون مقطع این معامله را یکی از همون خرابکاری های صنعتی و نفوذی برای پر رنگ کردن ابعاد نظامی ( با توجه به آلودگی سانتریفیوژها ) برنامه هسته ای دونست که قضیه ی نطنز را پر رنگ تر نشون بدند در اون مقطع ). قصدم این بود از فردا کسانی که در برابر سخن رهبری مبنی بر " غنی سازی مبتنی بر استعداد درونی " قضیه ی احتمالا کمک های پاکستان و کره شمالی! را پیش خواهند کشید را دقیقا متوجه نتیجه بالای شما از بحث کنم. والا حق کاملا با شماست.

  • Upvote 4
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

رهبر انقلاب اسلامی سپس به یک ابهام صراحتاً پاسخ دادند و گفتند: برخی اوقات گفته می شود که جزئیات این مذاکرات، زیر نظر رهبری است در حالیکه این سخن دقیق نیست. حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: من نسبت به مذاکرات بی تفاوت نیستم اما تا بحال در جزئیات مذاکرات دخالت نکرده ام و از این پس هم دخالت نخواهم کرد.

  • Upvote 4

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

سلام

 

درود خدا بر سید علی حسینی خامنه ای

 

درود درود درود

 

یعنی سخنرانی از این بهتر نمیشد انجام داد !

 

ایول 

 

یا حق

  • Upvote 6

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

سلام

این روزها زیاد در مورد اصطلاح PMD یا PPI بحث می شود و گاهی بعضی دوستان آن ها را به عنوان معادل هم به کار می برند . در صورتی که جناب آقای ظریف تاکید داشت که به هیچ عنوان اجازه نمی دهیم در متن توافق از کلمه PMD استفاده بشود و از عبارت PPI استفاده می کنیم . بهتر دیدم عبارت کامل این دو مخفف را اینجا قرار بدهم . شاید به درد بعضی ها خورد. :)

 

PPI : Past and Present Issues

PMD : Possible Military Dimentions


رهبر انقلاب اسلامی سپس به یک ابهام صراحتاً پاسخ دادند و گفتند: برخی اوقات گفته می شود که جزئیات این مذاکرات، زیر نظر رهبری است در حالیکه این سخن دقیق نیست. حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: من نسبت به مذاکرات بی تفاوت نیستم اما تا بحال در جزئیات مذاکرات دخالت نکرده ام و از این پس هم دخالت نخواهم کرد.

رهبر انقالب گفتند ما خواسته های اصلی و خطوط قرمز را مشخص می کنیم و تأمین این خواسته ها برعهده مذاکره کنندگان است و باید با بهره گیری از نظرات افراد مطلع و امین و همچنین نظرات منتقدان، شیوه های درست مذاکراتی را پیدا و دنبال کنند.

  • Upvote 4

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

سلام

این روزها زیاد در مورد اصطلاح PMD یا PPI بحث می شود و گاهی بعضی دوستان آن ها را به عنوان معادل هم به کار می برند . در صورتی که جناب آقای ظریف تاکید داشت که به هیچ عنوان اجازه نمی دهیم در متن توافق از کلمه PMD استفاده بشود و از عبارت PPI استفاده می کنیم . بهتر دیدم عبارت کامل این دو مخفف را اینجا قرار بدهم . شاید به درد بعضی ها خورد. :)

 

PPI : Past and Present Issues

PMD : Possible Military Dimentions


رهبر انقالب گفتند ما خواسته های اصلی و خطوط قرمز را مشخص می کنیم و تأمین این خواسته ها برعهده مذاکره کنندگان است و باید با بهره گیری از نظرات افراد مطلع و امین و همچنین نظرات منتقدان، شیوه های درست مذاکراتی را پیدا و دنبال کنند.

به نظر شما عبارت جدید معانی گسترده تر و تفسیر پذیرتری را نخواهد داشت. به طوریکه همون مفهوم خردتر را ولو با یک عبارت غیر حساسیت برانگیز و جامع تر جایگزین میکنه؟ مهمترین موضوع مربوط به گذشته همین ابعاد نظامی احتمالی هست. به نظر هممون قبول داریم تفسیر پذیری بیشتر یعنی بوروکراسی! و سنگ اندازی و دشواری بیشتر برای ایران در برابر تعهدات صریح عددی ایران! مثلا فرض کنیم ما هم لجاجت میکردیم عبارت " کاهش تعداد سانتریفیوژها به نحو مناسبی! " را جایگزین " رساندن سانتریفیوژها به تعداد 5126 و نصفی! عدد " کنیم.

  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

سلام

این روزها زیاد در مورد اصطلاح PMD یا PPI بحث می شود و گاهی بعضی دوستان آن ها را به عنوان معادل هم به کار می برند . در صورتی که جناب آقای ظریف تاکید داشت که به هیچ عنوان اجازه نمی دهیم در متن توافق از کلمه PMD استفاده بشود و از عبارت PPI استفاده می کنیم . بهتر دیدم عبارت کامل این دو مخفف را اینجا قرار بدهم . شاید به درد بعضی ها خورد. :)

 

PPI : Past and Present Issues

PMD : Possible Military Dimentions

 

موضوع این نیست که اسم این مجموعه و پکیج چیه ، موضوع جزییات و مسائلی (علی الخصوص در بعد بازرسی ها) هست که ذیل این بند مورد توافق طرف ایرانی قرار گرفته که با توجه به برخی تفسیرهای نگران کننده از این مبحث توسط اعضای 5+1 و سکوت محض تیم مذاکره ایرانی درباره کم و کیف آن ، نگرانی ها رو تقویت میکنه

  • Upvote 1
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

صالحی: مشکل طرف مقابل تحقیق و توسعه است

به گزارش فارس، علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی پنجشنبه شب در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما به ابعاد فنی بیانیه سوئیس (لوزان) پرداخت و تقارن روز ملی فناوری هسته‌ای با ولادت حضرت زهرا را تبریک گفت. وی با اشاره به فرمایشات امروز مقام معظم رهبری گفت: این صحبت‌ها موجب اطمینان بخشی می‌شود. ایشان همچون ناخدای کشتی این انقلاب، آفت‌های بالقوه‌ای که ممکن است به انقلاب ضرر بزند را رصد می‌کنند.

صالحی ادامه داد: اظهارات ایشان تذکری است به ما مذاکره کنندگان. تذکر دیگر اخطار به طرف مقابل بود که فکر نکنند، مذاکره کنندگان ایرانی حامی ندارد و می‌توانند زیاده طلبی‌های خود را تحمیل کنند. این اظهارات به موقع بود، هم تکلیف مذاکره کننده را روشن می‌کند و هم تکلیف طرف مقابل را و راه را برای ما هموار می‌کند. رئیس سازمان انرژی اتمی ضمن قدردانی از اظهارات رهبر معظم انقلاب عنوان کرد: این اظهارات چراغ راه ما و رهنمونی خواهد بود برای پیش بردن کار.
 
صالحی در ادامه به بخشی از عهد شکنی‌های غربی‌ها در زمینه برنامه هسته‌ای ایران پرداخت.وی هچنین در ادامه اظهاراتش با بیان اینکه برخی می‌پرسند چرا ایران به دنبال غنی سازی است؟ گفت: فناوری هسته‌ای فناوری بسیار مهمی است که میعادگاه خیلی از فناوری‌های دیگر است. جمهوری اسلامی ایران تنها کشور در حال توسعه‌ای است که توانسته به آب سنگین و غنی سازی دست یابد. رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه کسی در دنیا به شما این فناوری را نمی‌دهد، خاطرنشان کرد: ایران در ابتدا تقاضای کمک کرد ولی پاسخی ندادند و در نهایت تصمیم گرفتیم خودمان سانتریفیوژ تولید کنیم.
 
وی ادامه داد: در سال 1369 توانستیم تعدادی سانتریفیوژ از بازار سیاه تهیه کنیم و دانشمندان ما از 69 تا 76 توانستند دو تا از این سانتریفیوژها را راه بیندازند و غنی سازی را شروع کنند. 15 سال طول کشید و از سال 1385 بومی سازی این ماشین‌ها را شروع کردیم. ماشین‌های اولیه را P-1 (پاکستان یک) و ماشین‌های خودمان را IR-1 (ایران یک) نام گذاشتیم. ماشین‌هایی که در نطنز کار می‌کنند از نوع IR-1 هستند.صالحی اضافه کرد: قریب 19 هزار سانتریفیوژ IR-1 داریم که 10 هزار تا کار می‌کند 10 هزار تا غیرفعال است. از این 10 هزار تا هزار تای آنها از نوع IR2M است. از این 10 هزار تا ماشین 3 هزار تای آن در فردو است. 
 
وی گفت: این ماشین‌ها یک اشکال ذاتی طراحی دارد. 25 سال است با این ماشین‌ها دست و پنجه نرم می‌کنیم، ولی به دلیل این اشکال نتوانستیم این ماشین را به درجه اطمینان از بهره‌برداری برسانیم و به همین خاطر به سمت نسل‌های بعدی رفتیم که طراحی‌اش با خودمان بوده است. IR-4 ماشین خیلی خوبی است. وی گفت: ما در نطنز حدود 10 هزار ماشین داریم که دارد کار می‌کند و این ماشین‌ها کفاف 190 هزار سو در سال‌های آینده را نمی‌دهد. معاون رئیس جمهور اضافه کرد: ما با IR-1 به سمت 190 هزار سو نمی‌رویم چون زود خراب می‌شود و نطنز هم جای 190 هزار ماشین را ندارد جای 48 هزار ماشین را دارد. فردو اگر IR-1 بخواهیم بگذاریم جای سه هزار ماشین را دارد. به همین خاطر نیاز داریم ماشین‌های پیشرفته را به کار بگیریم.
 
صالحی اضافه کرد: ساختن نطنز هزینه‌ زیادی برده و ضرورتی ندارد که بخواهیم نطنزهای متعدد بسازیم. باید ضرورت استفاده را از امکانات موجود کنیم تا جایی که امکان دارد، تولیداتمان اقتصادی باشد. معاون رئیس جمهور گفت: برای اینکه به 190 هزار سو برسیم باید برویم به طرف ماشین‌های پیشرفته. نطنز ظرفیت 48 هزار ماشین را دارد. البته چون ماشین‌های IR-8 یک مقدار بزرگ‌تر است ممکن است 44 تا 45 هزار ماشین جا بشود. البته این ارقام تقریبی است. الان IR-8 که سوی آن 24 است و هر کدام 24 برابر IR-1 است و اگر بخواهیم 40 هزار تا از این ماشین‌ها در نطنز بگذاریم تقریبا یک میلیون سو می‌شود که می‌تواند پاسخگوی تقریبا پنج نیروگاهی مثل بوشهر در سال باشد
 
وی عنوان کرد: ماشین IR-8 را ساخته بودیم در حال چرخیدن بود که مذاکرات با 1+5 پیش آمد و قرار شد کار را روی آن فعلا متوقف کنیم و از زمانی توافق نهایی عملیاتی شود ما شروع می‌کنیم به تست IR-8. فردو جایی برای غنی سازی تجاری نیست. تست اینها در نطنز انجام می‌شود. صالحی ادامه داد: فردو را به عنوان یک محل غنی سازی در نظر گرفته بودند، نه به عنوان محل تحقیق و توسعه در امر غنی سازی. 
 
رئیس سازمان انرژی اتمی درباره فکت شیت آمریکایی‌ها گفت: یکسری درست و نادرست را براساس روایت و استنباط خود قاطی کردند. ما راجع به تحقیق و توسعه به یک جمع بندی رسیدیم صبح پنجشنبه به مونیز گفتم تمام است گفت مطمئنا تمام است. بعد از آن خداحافظی کردیم و گفتیم الحمدالله تکلیف آن روشن شده است. یکی دو ساعت بعد تقاضا کرد جلسه مجددی داشته باشیم دیدم تغییر داده گفت اروپایی ها فشار وارد آوردند که دوباره مذاکره کردیم و در پایان گفتم تمام است گفت تمام یکی دو ساعت بعد آمد و خواستار تغییر شد. من گفتم هر فرایندی یک اصولی دارد این فرایند مذاکره یکسری اصول دارد ما نمی‌توانیم به اصول اخلاقی مذاکره پایبند نباشیم.
 
صالحی ادامه داد: فکت شیت هست. ما داشتیم. سیاهه فکت شیت برای ما و وزارت خارجه بوده است. سازمان انرژی اتمی و با کمک وزارت خارجه فکت شیتی را تنظیم کردند که در اختیار دکتر ظریف قرار دارد.وی گفت که در فکت شیت ایرانی آن چیزی که حقیقت علی الارض  است، آورده شده است. رئیس سازمان انرژی اتمی درباره راکتور آب سنگین اراک خاطرنشان کرد: این موضوع یکی از بزرگترین چالش‌ها بود. آنها می‌گفتند این راکتور را باید ببندید ما آب سبک به شما می‌دهیم. یکی از خطوط قرمزی مقام معظم رهبری این بود که آب سنگین باید باشد. وی گفت: باز طراحی که می‌کنیم اورانیوم غنی شده در آن می‌گذاریم. یک مخزن است در آن آب سنگین می‌گذاریم. این باز طراحی به نفع ماست. قلب راکتور تغییر می‌کند. زمانی مخزن را درمی‌آوریم که اطمینان لازم از اینکه آنها به تعهداتشان پایبند هستند و خواهند بود را بگیریم. اگر مخزن را دربیاوریم گذاشتن آن در جایش سخت است، آن هم به دلیل ایمنی آن باید احتیاط لازم صورت گیرد.
 
صالحی درباره یک هزار ماشینی که در فردو قرار است بماند، گفت: یک هزار ماشین در فردو می‌ماند که 350 و اندی از آنها در حال چرخش خواهد بود که قرار است برای تولید ایزوتوپ‌های پایدار به کار گرفته شود. البته قرار شد آنها کمک کنند که این کار را تسریع بخشیم.وی درباره دوره اعتمادسازی گفت: دوره مورد توافق اعتمادسازی را قبلا می‌گفتند 25 سال باشد و ایران می‌گفت 2 سال و کم کم آمدند پایین و ما کم کم رفتیم بالا که بالاخره روی عدد 10 توافق شد.
 
صالحی افزود: الان در فردو قریب 600 ماشین داریم که در حال غنی سازی اورانیوم است که ماهانه حدود 30 تا 40 کیلو اورانیوم با غنای حدود 4 درصد تولید می‌کند. قبلا 10 کیلو در ماه غنی سازی 20 درصد می‌کرد. وی همچنین درباره نیاز نیروگاه بوشهر گفت: نیروگاه بوشهر 30 تن در سال به سوخت نیاز دارد. اگر نطنز و فردوی امروز ما بخواهد سوخت یک ساله بوشهر را با این سانتریفیوهای کنونی تامین کند باید سال‌ها کار کنند. مگر اینکه از ماشین‌های پیشرفته استفاده کنیم که در آینده چنین خواهیم کرد.
 
صالحی درباره برگشت پذیری در فردو گفت: ما ماشین‌ها و زیرساخت‌ها را نگه داشتیم. اگر زیر تعهدشان بزنند، به راحتی کپسول یو اف 6 را می‌گذاریم و وصل می‌کنیم و غنی سازی را انجام می‌دهیم. فردو برای هزار ماشین هیچ چیز دست نمی‌خورد؛ یک گالری را نگه می‌داریم یک گالری را کاملا برمی‌داریم. گالری که نگه می‌داریم به عنوان ضامن نطنز است.وی افزود: یک هزار ماشین در فردو آماده به کار است.
 
صالحی در خصوص سوخت 20 درصد با بیان اینکه در حال حاضر ماهی دو مجتمع سوخت تولید می‌شود، گفت: اگر راکتور تحقیقاتی تهران با همین نرخ کار کند قریب سه تا چهار سال سوخت 20 درصد را داریم. در مذاکراتی که انجام شد بنا شد اگر در طول دوره اعتمادسازی نیاز به 20 درصد پیدا کردیم، آنها ماده 20 درصد را به ما بدهند و ما خودمان به صفحات سوخت تبدیل کنیم.رئیس سازمان انرژی اتمی همچنین گفت که از روز اولی که توافق نهایی صورت گیرد، تحقیق و توسعه ماشین‌های IR- 4 و 5 و 6 و 8 ادامه می‌یابد.
 
وی درباره تحریم‌ها با بیان اینکه تحریم‌های اقتصادی بلافاصله بعد از اجرایی شدن توافق نهایی برداشته می‌شود، خاطرنشان کرد: دو تحریم اشاعه‌ای و تسلیحاتی است که هنوز در حال گفت‌وگو است.رئیس سازمان انرژی اتمی در خصوص اینکه تا پایان چرخه کامل سوخت هسته‌ای را داریم؟ تصریح کرد: الان هم داریم. هیچ تاسیساتی بسته نمی‌شود ممکن است در برخی کندی ایجاد شود مثل اراک. یک سال و نیم است با کندی کار می‌کنیم و اگر توافقی تا چهار ماه آینده عملیاتی شود حدود 2 سالی که عقب افتادیم را باید جبران کنیم. ولی راکتوری خواهد شد که قابل مقایسه با راکتور کنونی نخواهد بود. یکی از پیشرفته ترین راکتورهای جهان خواهد بود. طراحی را دانشمندان خود ما کردند و آمریکایی‌ها طراحی ما را پذیرفتند. 
 
وی درباره انتشار فکت شیت با بیان اینکه انتشار آن در اختیار من نیست، خاطرنشان کرد: همین صحبت‌هایی که من کردم و آقای ظریف و عراقچی نیز بیان داشتند همان فکت شیت است.
  • Upvote 6

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
مهمان
این موضوع نسبت به پاسخ بیشتر بسته شده است.

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.