DR_CHAMRAN

" توافق هسته ای " ، جزییات ، آینده (1)

Recommended Posts

من عذر میخوام. این شاید خیلی آف تاپیک باشه ولی در کنه ماجرا ارتباطی هست که شاید هیچوقت نشه اون را از برنامه ی هسته ای ایران جدا کرد. به هر حال بخشی از تاریخ هسته ای ایران بوده و هست و خواهد بود.

 

 

پیرانی: می‌دانید اصلا آن آدم برای من ارزش ندارد. من همیشه به خودم و به دیگران هم می‌گویم، فقط انتقام مرا آرام می‌کند. در صورتی من تسکین پیدا می‌کنم که یک نفر که همسطح شوهرم است، در اسرائیل ترور شود. آن لحظه شاید یک مقداری تسکین پیدا کنم. اگرنه اینکه یک آدمی را که پول گرفته تا شخصی را بکشد، اصلا ۱۰ بار هم او را اعدام کنند چه ارزشی دارد؟

 

خانم پیرانی همسر شهید رضایی نژاد هستند و این مطلب را در رابطه با سرانجام تروریست مسئول ترور همسرشون بیان کردند که مزدوری ایرانی بوده.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

برای من جالبه تا پیش از مذاکرات جو تفاهم و توافق و ... رسانه های مزدور جوری فضا سازی میکردن انگار افراد وابسته به نظام ایران مثل سپاه مخالف مذاکره و بوافق هستن و به اصطلاح دکان دار تحریم ها هستن!!!

 

و ایران هم از این تحریم ها فلج شده و ملت زیر فشار آنچنانی هستن و ...

 

اما الان و با روند مذاکرات و اصرار ایران بر لغو همه تحریم های غربی به بهانه هسته ای، جو رسانه ای اونوری و اینوری عوض شده و جوری وانمود میکنن انگاه بحث هسته ای ربطی به تحریم و مشکلات اقتصادی نداره و نباید زیادم روی لغو تحریم ها اصرار کرد و اصلا تریحم های نفتی و بانکی بخاطر هسته ای نبوده که بخواد با مذاکره برداشته بشه و بخاطر مسائل حقوق بشری و حمایت از تروریست!!! بوده!!!

 

خلاصه حالا معلوم میشه کیا از تحریم ها سود میبرن و کیا مخالفن و کیا وابسته و کیا مستقل و ...

  • Upvote 4
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

گزارش ویژه
وزیر انرژی امریکا: در 10 سال اول توافق تحقیق و توسعه روی ماشین های پیشرفته انجام نمی شود
وزیر انرژی امریکا در مقاله ای در روزنامه واشینگتن پست ادعا کرد در طول مدت 10 سال اول توافق نهایی با ایران، هیچ تحقیق و توسعه ای روی ماشین های پیشرفته از سوی ایران انجام نخواهد شد.

 

ایران هسته ای- وزیر انرژی امریکا در مقاله ای در روزنامه واشینگتن پست ادعا کرد در طول مدت 10 سال اول توافق نهایی با ایران، هیچ تحقیق و توسعه ای روی ماشین های پیشرفته از سوی ایران انجام نخواهد شد.

 

ارنست مونیز در این مقاله همچنین شرح داده است که توافق لوزان چگونه مسیرهای دست یابی ایران به سلاح هسته ای را می بندد.

 

این مقاله روز 24 فروردین روی وب سایت واشینگتن پست منتشر شده است.

 

متن اصلی را اینجا ببینید.

 

***

 

اعلام اخیر چارچوب لوزان درباره برنامه هسته ای ایران، یک بحث سیاسی و عمومی داغ را برانگیخته است.

 

این یک بحث مهم است که کشور (آمریکا) حق دارد آن را داشته باشد و باید به روشنی از جزئیات پارامترهای فنی مذاکره شده برای رسیدن به طرح اقدام جامع مطلع شود.

من در اواخر فوریه به تیم مذاکره کننده جان کری وزیر خارجه ملحق شدم اما در سراسر مذاکرات، کارشناسان هسته ای برجسته در وزارت انرژی و آزمایشگاه های ملی، در اقدامی محتاطانه و ارزیابی موشکافانه درباره پیشنهادهای فنی به منظور کمک به تامین مواضع آمریکا، مشارکت داشته اند.

 

در نتیجه پارامترهای اساسی توافق که در دوم آوریل در سوئیس اعلام شد، از نظر فنی، مسیری منطقی را برای راستی آزمایی برنامه هسته ای ایران و اینکه آیا این برنامه، برنامه ای صلح آمیز است یا تشخیص سریع صلح آمیز نبودن آن را، فراهم می کند و همچنین فضای مانور برای نشان دادن واکنش مقتضی را فراهم می کند.

 

ایران مکررا بر تعهد خود به یک برنامه صلح آمیز تاکید کرده است، اما واقعیت تحریم های ملی و سازمان ملل که امروز وجود دارد، از نگرانی جامعه بین المللی از فعالیت هسته ای گذشته ایران حکایت دارد.

 

تفاهم لوزان بر پایه اعتماد شکل نگرفت. این تفاهم بر اساس الزامات سختی که فعالیت های ایران را محدود می سازد و دسترسی اساسی و شفافیت را تضمین می کند، شکل گرفت.

 

بخش مهمی از پارامترها، مجموعه محدودیت هایی است که به شکل قابل ملاحظه، زمانی را که ایران نیاز دارد تا -در صورت تصمیم گیری- ماده هسته ای لازم برای یک سلاح هسته ای را تولید کند، افزایش می دهد.

 

بر اساس طرح اقدام جامع، دستکم به مدت 10 سال، حداقل یک سال فاصله تا رسیدن ایران به این نقطه ایجاد می شود، که برای ترتیب دادن یک واکنش موثر، بسیار کافی است.

 

پارامترهای مذاکره شده، چهار مسیر ایران به سمت سلاح هسته ای را می بندد: مسیر تولید پلوتونیوم در راکتور اراک، دو مسیر رسیدن به اورانیوم تسلیحاتی در تاسیسات نطنز و فردو، و مسیر فعالیت مخفی.

 

برای شروع، ایران به پلوتونیوم تسلیحاتی دسترسی نخواهد داشت. راکتور اراک، بازطراحی می شود و مجوز بین المللی را برای تولید حجم بسیار کمتری پلوتونیوم به دست می آورد اما پلوتونیوم تسلیحاتی وجود نخواهد داشت.

 

علاوه بر این، ما توافق کرده ایم که همه سوخت مصرف شده این راکتور در طول مدت فعالیت آن، به خارج از ایران ارسال شود.

 

هر گونه تلاش برای استفاده از راکتور اراک در تولید پلوتونیوم تسلیحاتی، به سادگی شناسایی می شود.

 

علاوه بر این، ایران برای آینده ای نامحدود، ظرفیت استخراج پلوتونیوم از سوخت مصرف شده هیچ راکتوری نخواهد داشت و نمی تواند روی چنین بازفرآوری، کار تحقیق و توسعه داشته باشد. هیچ راکتور آب سنگین دیگری -نوعی که اغلب در برنامه های تسلیحاتی از آن استفاده می شود- دستکم 15 سال در ایران ساخته نخواهد شد و هر گونه آب سنگین مازاد، فروخته خواهد شد. این چارچوب مسیر پلوتونیوم را می بندد.

 

برای بستن مسیرهای رسیدن به اورانیوم تسلیحاتی، ایران تعداد سانتریفوژهای فعال خود در نطنز را از فهرست ملی فعلی حدودا 20 هزار دستگاه، به فقط 5 هزار دستگاه کاهش می دهد و برای مدت یک دهه، تنها سانتریفوژهای فعال آن، مدل آی آر- 1 خواهد بود که قدیمی ترین و پایین ترین مدل سانتریفوژهای ایران است.

 

زمانی که این کار با کاهش ذخیره اورانیوم غنی شده از 10 تن به فقط 300 کیلوگرم با غنای کمتر از سه وهفت درصد تلفیق شود، زمان لازم برای انباشتن مقدار کافی اورانیوم غنی شده برای اولین بمب، با الزام ما که دستکم یک سال در مدت 10 سال است، مطابق می شود.

 

در چنین شرایطی ساخت یک سلاح کامل، به زمانی حتی طولانی تر نیاز خواهد داشت. محدودیت ذخیره اورانیوم، به مدت 15 سال برقرار خواهد بود.

 

علاوه بر این، برای دستکم یک دهه، هیچ تحقیق و توسعه ای روی مدل سانتریفوژهای پیشرفته تر، در ابعادی که برای استفاده مخفیانه از آن مدل در تولید نیاز است، وجود نخواهد داشت.

 

ایران دیگر از مرکز زیرزمینی فردو برای غنی سازی اورانیوم یا انجام دادن تحقیق و توسعه غنی سازی اورانیوم، استفاده نخواهد کرد؛ در واقع، حتی اجازه نخواهد داشت که هیچ اورانیومی در آن مرکز وجود داشته باشد.

 

تقریبا دو سوم سانتریفوژها و زیرساخت ها فورا برچیده می شود، و فقط بیش از 10 درصد سانتریفوژها عملیاتی باقی می مانند. علاوه بر این، طی زمان، این سانتریفوژها به سمت فعالیت های غیر اورانیومی، تغییر فعالیت می دهند، و فردو به یک مرکز تحقیقات فیزیک و ایزوتوپ های پزشکی تبدیل می شود.

 

مفاد نظارتی هر توافقی که شکل بگیرد، به سادگی هر گونه سوءاستفاده از این مرکز را رصد می کند.

 

مسیر چهارم، تولید ماده شکافت پذیر کافی برای یک سلاح هسته ای از طریق روش های مخفی است. ما با این راه، از طریق پادمان ها و دسترسی بی سابقه، نه فقط به تاسیسات غنی سازی، بلکه همچنین به کل زنجیره تامین اورانیوم، مقابله می کنیم.

 

راستی آزمایی درباره زنجیره تامین اورانیوم، تعهدی 25 ساله است.

 

ایران سریعا توافق پادمان های پروتکل الحاقی آژانس بین المللی انرژی اتمی را اجرا و در نهایت تصویب می کند.

 

پروتکل الحاقی به بازرسان امکان می دهد هم از مراکز هسته ای اعلام شده نظیر نطنز، فردو و اراک و هم مراکز اعلام نشده ای که گمان می رود درآن ها فعالیت های مشکوک صورت می گیرد، نمونه برداری کنند.

 

آژانس بین المللی انرژی اتمی همچنین اجازه خواهد داشت از فناوری های پیشرفته برای تقویت کردن نظارتی مستمر، استفاده کند.

 

این توافق برای 10، 15 یا 20 سال نیست، این یک توافق چند مرحله ای برای مدتی طولانی است و اگر ایران در این مدت طولانی بتواند اعتماد جامعه بین المللی را به اهداف صلح آمیزش جلب کند، آنگاه محدودیت ها به شکل مرحله ای کاهش خواهد یافت اما وظایف آن در برابر پیمان منع تولید و تکثیر تسلیحات هسته ای و پروتکل الحاقی، به شکل نامحدود لازم الاجرا است.

 

از زمانی که این پارامترها اعلام شد، گزارش هایی از تفاوت ها بین برگه اطلاع رسانی که آمریکا و ایران ارائه کردند، وجود داشته است. تعجب برانگیز نیست که ایران سعی می کند بحث را حول بخش های خاصی از این چارچوب متمرکز کند، اما این پارامترها همچنان یکسانند و طی چند ماه آینده آمریکا و طرف های مذاکره کننده اش، به کار برای رسیدن به توافق رسمی با ایران ادامه خواهند داد.

 

هیچ گزینه پاسخگویی - تحریم ها، دیپلماسی یا دیگر گزینه ها- از دستورکار خارج نشده است. زمانی که دیگر مفاد سیاسی موجود در این چارچوب توافق در نظر گرفته شود که کری و طرف هایش درباره آن مذاکره کردند، باید گفت مذاکراتی که اخیرا به انجام رسید، یک گام مهم به سمت جهانی امن تر را نشان می دهد.

  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

متن کامل یک مقاله مهم از واشینگتن پست
مسئله اصلی برای امریکا این است: چه کسانی در 10 سال آینده ایران را تغییر خواهند داد؟
پیش فرض اصلی توافق این است که این توافق در 10 سال آینده از طریق فعال کردن یک سلسله نیروهای غربگرا در ایران، محیط داخلی ایران را به سود امریکا تغییر خواهد داد.

 

ایران هسته ای- روزنامه واشینگتن پست در مقاله ای  مهم تاکید کرد پیش فرض اصلی توافق نهایی هسته ای با ایران این است که این توافق در 10 سال آینده از طریق فعال کردن یک سلسله نیروهای غربگرا در ایران، محیط داخلی ایران را به سود امریکا تغییر خواهد داد.

 

متن کامل این مقاله که توسط جکسون دیل در روز 24 فروردین 1394 نوشته شده، در ادامه می  آید.

 

***

بیایید این سناریو را بررسی کنیم. ایرانی که تغییر نکند، صدها میلیارد دلار درآمد تازه از لغو تحریم ها به دست می آورد.

 

ایران مطمئنا از بیشتر این پول برای ماجراجویی های نظامی فعلی خود در عراق، سوریه، لبنان و یمن استفاده می کند. ایران سلاح های بیشتری در اختیار حماس و دیگر گروه های تندروی فلسطینی قرار می دهد، سرمایه گذاری بیشتری در مورد موشک های دور برد، سلاح های سایبری و دیگر فناوری های نظامی که این توافق شامل آنها نمی شود انجام خواهد داد.

 

ایران به توسعه سانتریفیوژهای پیشرفته برای غنی سازی اورانیوم ادامه می دهد و بعد از یک دهه، نصب این سانتریفیوژها را آغاز می کند.

 

به گفته خود اوباما، ایران 13 یا 14 سال دیگر، به صورت یک کشور در آستانه هسته ای شدن ظاهر می شود و زمان فرار هسته ای آن تقریبا صفر خواهد بود.

ایران باز هم به دنبال سلطه بر خاورمیانه و از بین بردن اسرائیل خواهد بود اما با منابعی بسیار بیشتر و قابلیت ساخت سلاح های هسته ای در هر زمانی که بخواهد. رئیس جمهور آینده و مقامات دولت آمریکا مجبور خواهند بود به همین راهبرد - تحریم، خرابکاری و تهدید نظامی - روی آورند که در حال حاضر اوباما پیشنهاد می کند کنار گذاشته شوند.

 

در عین حال، احتمال جلوگیری از هسته ای شدن ایران نسبت به اکنون بطور قابل توجهی بدتر خواهد بود.

 

حداقل می توان گفت بعید است رئیس جمهور آینده با این حرف موافق باشد که اوباما توافقی خوب کرده است.

 

بیایید رو راست باشیم: همه چیز بستگی به این امید اوباما دارد که تنش زدایی هسته ای ایران را تغییر دهد. اوباما در مصاحبه با رادیو ملی آمریکا گفت :« اگر ایران وارد تجارت بین المللی شود، سرمایه گذاران خارجی وجود داشته باشند و اقتصاد ایران با اقتصاد جهانی همسوتر شود، این وضع به شکل های زیادی، پرداختن ایران را به هنجارهای بین المللی دشوارتر می کند.»

 

چنین ایرانی کمتر احتمال دارد به تلاش برای تقلب در مورد تعهدات هسته ای خود بپردازد یا هنگامی که محدودیت ها منقضی شود، به گسترش سریع غنی سازی اورانیوم بپردازد.

 

به عقیده اوباما، ایران به جای آنکه از بین بردن اسرائیل یا رژیم های عرب سنی مانند عربستان سعودی، به دنبال برقراری «تعادل» منطقه ای خواهد بود و این وضع به نوبه خود، راه را برای راه حل های بینابینی برای جنگ در سوریه و جاهای دیگر باز می کند. ایران  نوع دیگری از رابطه  با آمریکا خواهد داشت.

اوباما ممکن است نپذیرد که این تحول در داخل شرایطی قرار دارد که وی با آن موافق است.

 

اما عقیده وی که  تعامل  با رژیم های سرکش منجر به سیاست خارجی صلح آمیز و تغییر مثبت می شود، جنبه ای منحصر به فرد از عقیده سیاست خارجی در دوره ریاست جمهوری اوباما به شمار می رود. کاربرد این عقیده را در مورد برمه، کوبا و ایران شاهد بودیم.

 

این عقیده توضیح می دهد که چرا اوباما موافق مهار موقت به جای از بین بردن توانایی ایران برای ساخت بمب هسته ای است. خرید زمان هیچ فایده ای ندارد مگر اینکه انتظار برود تغییری حاصل شود.

 

بنابراین مهم ترین مسئله در مورد توافق این نیست که تحریم ها با چه سرعتی لغو می شود یا آیا بازرسی ها به اندازه کافی سختگیرانه است. مسئله،آن نیروهایی در ایران هستند که همانطور که اوباما به نیویورک تایمز گفت، معتقدند ما نیازی نداریم خود را کاملا از زاویه ماشین جنگی خود ببینیم و باید قوی تر شویم.

 

بیشتر کارشناسان غربی پانزده سال قبل می گفتند ایران می تواند به این وضعیت برسد. این وضعیت زمانی بود که محمد خاتمی رئیس جمهور اصلاح طلب ایران که سال هزار و نهصد و نود و هفت با کسب اکثریت آراء به پیروزی رسید، تشویق به « گفتگوی تمدن ها » می کرد. خاتمی می گفت فلسطینی ها باید در مورد آینده سرزمین خود تصمیم بگیرند، دانشجویان لیبرال در دانشگاهها راهپیمایی می کردند و مطبوعات مستقل قدرتمند خواستار برخورداری از آزادی های حتی بیشتر بودند. سال 2009، هنگامی که  جنبش سبز  پس از انتخاباتی جنجالی به خیابان ها رسید، امکان تغییر سیاسی چشمگیر در تهران بار دیگر واقعی به نظر آمد.

 

با این حال معلوم شد لیبرال های ایرانی و تحلیلگران غربی قدرت دولت مرموز ایران - سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، روحانیت ارتجاعی و قوه قضائیه تندرو- را دست کم گرفته اند این نیروها، خاتمى و جنبش سبز را در هم شکستند.

 

رئیس این نیروها، آیت الله علی خامنه ای رهبر معظم ایران است که هفته گذشته بر نفرت ابدی خود از غرب و هر آنچه نماینده آن باشد تاکید کرد.

 

امروز پیدا کردن کارشناسی که معتقد باشد ایران به این زودی ها به قدرتی خیر خواه تر تبدیل می شود با وجود انتخاب حسن روحانی میانه رو به سمت رئیس جمهور در سال دو هزار و سیزده دشوار است.

 

در حال حاضر مقامات ارشد فعلی و پیشین دولت آمریکا که من با آنها مشورت کردم پیش بینی می کنند رژیم ایران در چند سال آینده یا به همین صورت باقی می ماند یا حتی بدتر می شود. یکی از این مقامات پیش بینی کرد ( آیت الله ) خامنه ای اگر فورا این توافق را از بین نبرد، نشان خواهد داد این توافق دستور کار «انقلابی» کشور را تغییر نمی دهد.

 

تحلیلی که افراد به طور گسترده به آن معتقدند ممکن است بیش از اندازه بدبینانه باشد. در عین حال این تحلیل احتمالا توضیح می دهد چرا اوباما در مصاحبه های رسانه ای توضیح می دهد بر تحول ایران حساب نمی کند. در عمل، اوباما بر این موضوع حساب می کند.

 

این عقیده، اوج جهان بینی اوباما و مهم ترین عنصر توافق هسته ای را تشکیل می دهد.

  • Upvote 1
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

تعلل تیم ایرانی در انتشار فکت شیت زمینه را برای برسمیت شناختن متن امریکایی فراهم کرد/ کری: اگر درباره فکت شیت به ما شک دارید، به روس ها رجوع کنید / ریباکوف: اطلاعات منتشر شده توسط کاخ سفید صحیح است
من پای تک تک چیزهایی که گفته‌ام و علنی آنها را اعلام کردم، می‌ایستم. توافق موقت [توافق ژنو] را هم که نگاه کنید، می‌بینید آنها تفسیر متفاوتی را مطرح کردند اما وقتی پای اجرای توافق به میان آمد، آنچه که ما مطرح کرده بودیم، اجرا شده و پیش رفت.

گروه بین الملل – رجانیوز: استنکاف تیم مذاکره کننده ایران از انتشار فکت شیت و روایت ایرانی از مذاکرات و توافق لوزان، سبب شده است تا روایت مخدوش طرف امریکایی به تدریج به عنوان روایت رایج و صحیح مورد قبول قرار گرفته و حتی طرف های دیگر این مذاکرات نیز روایت امریکا را به عنوان روایت رسمی و اصلی از توافقات صورت گرفته در نظر بگیرند، به نحوی که سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه نیز متن کاخ سفید را صحیح و دقیق نامیده است.
به گزارش رجانیوز، یک هفته پس از صدور بیانیه لوزان و در شرایطی که تیم مذاکره کننده ایران با وجود تاکید افکار عمومی و مجلس از صدور فکت شیت ایرانی استنکاف می کند، جان کری وزیر امور خارجه امریکا در مصاحبه با برنامه "این هفته" (This Week)، در پاسخ به انتقادات و فشار مطرح‌شده از سناتورهای جمهوری خواه درخصوص آنچه طرف آمریکایی در مورد تفاهمات به دست آمده در شهر لوزان سوئیس منتشر کرد، با دفاع از "فکت شیت" آمریکایی گفت: واقعیاتی که مولفه‌ها (تفاهم لوزان) بر آن بنا شده، واقعیات هستند. دیروز روس ها نیز در قالب یک بیانیه گفتند که فکت شیت و یا حقایقی که توسط ایالات متحده امریکا بیان شد اطلاعات قابل اعتماد و صحیحی می باشد.

وزیر خارجه آمریکا ادامه داد: من پای تک تک چیزهایی که گفته‌ام و علنی آنها را اعلام کردم، می‌ایستم. توافق موقت [توافق ژنو] را هم که نگاه کنید، می‌بینید آنها تفسیر متفاوتی را مطرح کردند اما وقتی پای اجرای توافق به میان آمد، آنچه که ما مطرح کرده بودیم، اجرا شده و پیش رفت.

کری همچنین در مصاحبه با CBS تصریح کرد: روسها نیز – کسانی که جز متحدان سنتی ما به شمار نمی آیند – در مورد آنچه که ما در قالب اطلاعات مان{فکت شیت} منتشر ساختیم گفتند هم صحیح و هم قابل اعتماد است.

صحبت های جان کری در پی مصاحبه اخیر سرگئی رایباکوف معاون وزیر خارجه روسیه با خبرگزاری اینترفاکس روسیه روز شنبه ۲۲ فروردین امسال صورت گرفته است که در این مصاحبه اعلام کرده است که متن منتشره توسط آمریکا صحیح است. وی در این مصاحبه گفت:

WHITE HOUSE'S INFORMATION ABOUT DETAILS OF LAUSANNE AGREEMENTS ON IRAN NUCLEAR PROGRAM IS TRUE»
 

اطلاعات منتشر شده توسط کاخ سفید در مورد جزئیات توافق لوزان صحیح می باشد»

صحبت های کری و ریباکوف در حالی صورت می گیرد طرفین مذاکرات در لوزان ادعا کرده اند که به توافق در مورد پارامترهای کلیدی توافق نهایی دست یافته اند اما تا به حال و پس از گذشت دو هفته از انتشار بیانیه لوزان هیچ گونه جزئیات دقیق و حقوقی از جزئیات تفاهم هسته ای به جز متنی که کاخ سفید منتشر نموده که درآن صراحتا ادعا کرده است که متن توافق شده "پارامترهای کلیدی" توافق نهایی است در دسترس نیست و تیم ایرانی نیز در حال حاضر برخلاف فرموده رهبری از ارائه جزئیات بیشتر در این باره استنکاف ورزیده است. بگونه ای که در سکوت خبری ظریف به این مطالبه مردمی، عراقچی معاون وزیر امور خارجه در گفتگو با شبکه خبر صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که فعلا ما بنای ارائه فکت شیت مکتوب را نداریم.

با این وصف تیم دیپلماسی هسته ای برای پایان دادن به تناقضات، شبهات و ابهامات جدی موجود و شفاف سازی افکار عمومی لازم است هر چه سریعتر با تکذیب رسمی فکت شیت امریکایی و انتشار گزاره برگ تفسیری خویش از تفاهمات شکل گرفته در مذاکرات هسته ای لوزان، از روند به رسمیت شناخته شدن فکت شیت امریکایی جلوگیری کند.

  • Upvote 1
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

قول اوباما بیش از ۱۰ روز دوام نداشت؛ توافق قطعی نشده، عهد شکنی شروع شد/
چراغ سبز کاخ سفید به تندروهای کنگره برای تصویب لایحه‎ ای که اوباما قول وتوی آنرا داده بود/ کمیته روابط خارجی: در صورت توافق هم لغو تحریم ها به تایید ما برسد/ کاخ سفید: اوباما مشکلی با امضاء این قانون ندارد!

گروه بین‎الملل – رجانیوز: تنها ده روز پس از قرائت بیانیه لوزان، نمایندگان دموکرات و جمهوری‎خواه کنگره، لایحه‎ ضد ایرانی خود را که اوباما وعده وتوی آنرا به مذاکره کنندگان ایرانی داده بود، به تصویب رساندند، این در حالی است که سخنگوی کاخ سفید نیز گفته است اوباما مانعی برای امضاء این لایحه و تبدیل آن به قانون رسمی امریکا ندارد.

 

به گزارش رجانیوز، در شرایطی که طبق یک تقسیم کار قابل حدس، همزمان با برگزاری مذاکرات هسته‎ای ایران و ۱+۵ نمایندگان کنگره امریکا که آنزمان به عنوان تندروهای امریکا معرفی می‎شدند، به رهبری نمایندگان ارشد جمهوریخواه و دموکرات یک لایحه ضد ایرانی با موضوع تشدید تحریم‎ها علیه ایران را در دستور کار قرار داده بودند، کاخ سفید اعلام کرد امریکا این مصوبه را وتو خواهد کرد.

 

کاخ سفید چند روز پس از اعلام وصول لایحه‎ای که به کنگره اجازه می‎داد در خصوص هر گونه موافقتنامه میان آمریکا و سایر کشورهای مذاکره کننده با ایران درباره توانایی های هسته ای این کشور اعمال نظر کند، اعلام کرده بود که این لایحه را وتو خواهد کرد.

«برنادت میهان» سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید در این باره اعلام کرده بود: «رئیس جمهور به وضوح اعلام کرده است که اکنون برای کنگره زمان مناسب جهت تصویب قوانین مضاعف علیه ایران نیست. در صورتی که این لایحه به رئیس جمهور ارائه شود، وی آن را وتو خواهدکرد.»

 

این در حالی است که محمد جواد ظریف در پاسخ به انتقاداتی که به نگرانی از اعمال قدرت کنگره امریکا در برخی مواد توافق با ۱+۵ اشاره می‎کرد، گفته بود که به قول اوباما اعتماد داریم!

 

با این حال شب گذشته کمیته کمیته روابط خارجی سنای آمریکا طرح مذکور را با یک تغییر جزئی و تبدیل عدد ۶۰ روز به ۳۰ روز به تصویب رساند، اما جاش ارنست دیگر سخنگوی کاخ سفید نه تنها اعلام نکرد اوباما این مصوبه را وتو می‎کند بلکه گفت: « بخش هایی در طرح هست که مورد علاقه ما نیست، اما تغییرات ملموس کافی در آن اعمال شده به طوری که رئیس جمهور بتواند آن را امضا کند. » و البته مراد او از این تغییر همین تغییر عدد ۶۰ روز به ۳۰ روز بوده است.

 

در این طرح که به اتفاق آراء به تصویب کمیته روابط خارجی سنا رسیده و اکنون چراغ سبز اوباما برای تبدیل شدن به قانون را نیز گرفته است، برداشته شدن تحریم‌ها را دستکم ۳۰ روز به تعویق انداخته و به کنگره اجازه بررسیو رأی دادن به توافق را می‌دهد، این در حالی است که این عدد در لایحه قبلی ۶۰ روز بوده و همین تغییر اندک تنها ایراد بزرگی بوده که اوباما با آن مخالف بوده است!

 

این طرح که توسط باب کورکر رئیس کمیته روابط خارجی و رابرت منندز سناتور ارشد دموکرات ارائه شده و مجموعا از سوی ۲۱ سناتور به صورت مشترک مورد حمایت قرار دارد، دولت باراک اوباما را ملزم می‌کند در صورت حصول هرگونه توافقی با ایران، ظرف ۵ روز آن را برای بررسی به کنگره ارائه دهد.

 

تبدیل این طرح به قانون، به آن معنی است که دولت باراک اوباما دستکم تا ۳۰ روز امکان برداشتن تحریم‌های ایران را نخواهد داشت. این در حالی است که روحانی در سخنرانی خود پس از توافق لوزان اعلام کرده بود تحریم ها در روز امضاء توافق لغو خواهد شد.

 

در این طرح دوره‌ای ۵۲ روزه برای بررسی توافق هسته‌ای در نظر گرفته شده است. یک دستیار کورکر روز گذشته درباره دوره زمانی ۵۲ روزه گفته بود کنگره برای نظارت بر این طرح و تصویب یا رد آن، ۳۰ روز زمان دارد.

 

پس از آن در صورتی که کنگره با توافق با ایران مخالفت کرد، رئیس‌جمهور برای وتوی آن ۱۲ روز زمان دارد. در صورتی که اوباما مخالفت کنگره را وتو کند، قانونگذاران ۱۰ روز باقی‌مانده را زمان خواهند داشت تا با جمع‌آوری دستکم ۶۷ رأی از مجموع ۱۰۰ کرسی سنا (دو سوم آرا)، حق وتو را از اوباما سلب کنند.

 

این طرح که در ابتدا با مخالفت کاخ سفید مواجه شده بود، نهایتا روز سه‌شنبه پس از اعمال اصطلاحاتی، از جمله کاهش دوره ممنوعیت لغو تحریم از ۶۰ به ۳۰ روز، از سوی دولت آمریکا هم مورد موافقت قرار گرفت و جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد رئیس‌جمهور حاضر است این طرح را امضا کند.

 

در نشست روز سه‌شنبه کمیته ۱۹ عضوی روابط خارجی سنا که به ریاست باب کورکر برگزار شد، نهایتا تمامی نمایندگان، از جمله ۹ عضو دموکرات کمیته، با طرح موافقت کردند.

 

بر اساس مصوبه روز سه‌شنبه، رئیس‌جمهور آمریکا همچنین ملزم است تا هر ۹۰ روز پایبندی ایران به مفاد توافق هسته‌ای را به کنگره گزارش دهد.

 

دو متممی که پیشتر گفته شده بود می‌تواند در نشست دیشب مورد بررسی قرار گرفته و تصویب شود، یکی مربوط به «پایان حمایت ایران از تروریسم» و دیگری «به رسمیت شناختن اسرائیل از سوی ایران» بود.

 

متمم اول را جان باراسو سناتور جمهوری‌خواه ارائه کرده بود که با ۱۳ رأی مخالف در برابر تنها ۶ رأی موافق ناکام ماند.

 

مارکو روبیو دیگر سناتور جمهوری‌خواه هم تهدید کرده بود متممی در رابطه با به رسمیت شناختن اسرائیل ارائه می‌کند، اما نهایتا اعلام کرد از لحن طرح راضی است و این متمم را مطرح نمی‌کند.

 

تصویب این قانون در کنگره دست امریکا را برای بازی بر سر زمان لغو تحریم‎ها که قرار بوده است همزمان با امضاء توافق صورت بگیرد باز خواهد کرد، موضوع که هنوز به موعد سوم تیر نرسیده توافقات قبلی را نقض کرده و بر خلاف آنچه که روحانی اعلام کرده بود، مبنی بر لزوم لغو تحریم‎ها در روز امضاء مذاکره، امکان فرار امریکا از این توافق را بوجود خواهد آورد.

  • Upvote 1
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

از نظر مدافعان این سبک توافق هدف از مذاکر چیست؟؟؟ تامین حداکثری خواسته های طرف غربی و قناعت به حداقل منافع داخلی؟!!!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

فارس گزارش می‌دهد
جزئیات طرح نظارت کنگره بر توافق هسته‌ای چیست؟
کمیته روابط خارجی سنای آمریکا روز گذشته طرحی را به تصویب رساند که در آن مواردی چون دوره 52 روزه نظارت و رأی‌گیری در مورد توافق هسته‌ای، لزوم تعهد به امنیت اسرائیل، بررسی وضعیت حقوق بشر در ایران و مسئله حمایت از گروه‌های مقاومت در آن مطرح شده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، اعضای کمیته روابط خارجی سنای آمریکا روز سه‌شنبه طرح موسوم به «قانون بازنگری بر توافقنامه هسته‌ای با ایران 2015» را با اجماع آرا به تصویب رساندند.

این طرح را ابتدا باب کورکر رئیس کمیته روابط خارجی و رابرت منندز سناتور ارشد دموکرات مطرح کردند. نهایتا 21 سناتور به صورت مشترک به عنوان حامیان این طرح معرفی شدند.

در صورتی که این طرح در کنگره به تصویب نهایی برسد و آنطور که باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا اعلام آمادگی کرده، آن را به قانون تبدیل کند، کاخ سفید ملزم خواهد بود ظرف نهایتا «5 روز تقویمی پس از رسیدن به توافق مربوط به برنامه هسته‌ای ایران»، توافق را با تمام ضمایم آن به کمیته مربوطه و سران کنگره ارائه کند.

همچنین جان کری وزیر خارجه آمریکا باید گزارشی در خصوص مفاد توافق را به کنگره ارائه دهد. کاخ سفید باید به کنگره تضمین دهد که توافق به دست آمده با ایران، اهداف «منع اشاعه» آمریکا را محقق کرده و ضمنا وضعیت دفاعی و امنیتی این کشور را تضعیف نکند.

کاخ سفید باید تضمین کند که توافق به دست آمده، اجازه نمی‌دهد برنامه هسته‌ای ایران «برای اهداف نظامی هسته‌ای یا انفجارات هسته‌ای از جمله تحقیق یا توسعه هرگونه قطعه انفجاری هسته‌ای یا دیگر اهداف نظامی هسته‌ای» به کار گرفته شود.

بر اساس متن منتشر شده این طرح، وزیر خارجه باید در بخشی از گزارش خود، کنگره را در جریان توان و میزان دسترسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای بازرسی از برنامه هسته‌ای ایران قرار دهد و «از جمله اینکه آیا آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دسترسی کافی برای بازرسی سایت‌های مشکوک یا ادعاهای مربوط به فعالیت‌های هسته‌ای مخفی دارد و اینکه آیا منابع مالی لازم، نفر و اختیارات کافی جهت راستی‌آزمایی مورد نیاز یا مربوط به توافق را دارد یا نه.»

در ادامه این طرح در مورد «دوره بازنگری» کنگره آمده است: «طی دوره 30 روزه تقویم، پس از ارائه (توافق) توسط رئیس‌جمهور، کمیته روابط خارجی سنا و کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان، به نحو مقتضی جلسات استماع و توجهی برگزار کرده و یا به انحا دیگر برای بازنگری کامل بر توافق، اطلاعات دریافت می‌کند.»

در این طرح تصریح شده است که اگر کاخ سفید توافق را با تأخیر و پس از 10 جولای به کنگره ارائه دهد، دوره نظارت بر توافق، 60 روزه خواهد بود.

این طرح حق توقف اجرای تحریم‌ها در دوره 5 روزه تحویل توافق به کنگره و دوره 30 روزه ابتدایی بررسی و همین‌طور روزهایی اضافی که ممکن است این روند زمان ببرد را از رئیس‌جمهور می‌گیرد. سناتورها در مورد دوره بررسی توافق نوشته‌اند که پیش و در طول این دوره «رئیس‌جمهور تحریم‌های موجود مربوط به ایران تحت هر مجوز قانونی را سبک یا تعلیق نکرده، کاهش یا تخفیف نداده یا به هر نحو دیگری اجرای آن‌ها را محدود نکرده و از اجرای هرگونه از این تحریم‌ها بر اساس توافق» خودداری نخواهد کرد.

بر اساس این طرح، در صورتی که کنگره پس از بررسی، توافق جامع را رد کند، رئیس‌جمهور «12 روز تقویمی» برای بررسی وتوی تصمیم کنگره زمان خواهد داشت. وی در این مدت هم حق کاهش یا توقف اجرای تحریم‌های ایران به هر نحو را نخواهد داشت.

در ادامه در صورتی که اوباما مصوبه کنگره در رد توافق را وتو کند، نمایندگان سنا و مجلس نمایندگان «10 روز تقویمی» فرصت خواهند داشت که تعداد دو سوم آرا را که برای سلب حق وتو از رئیس‌جمهور لازم است، جمع‌آوری کنند. در این دوره نیز رئیس‌جمهور حق کاهش یا توقف اجرای تحریم‌های ایران به هر نحو را نخواهد داشت.

بر این اساس، عملا واشنگتن حتی در صورتی که کنگره نهایتا نتواند وتوی اوباما را با جمع‌آوری 67 رأی مسدود کند، می‌تواند اجرای توافق و توقف اجرای تحریم‌ها را به بهانه اختلاف نظر با کنگره تا 52 روز به تأخیر بیاندازد.

البته تعلیق تحریم‌های مربوط به برنامه اقدام مشترک یا توافق موقتی که در سال 2013 میان ایران و گروه 1+5 به دست آمد، از این امر مستثنا شده است.

در این طرح تصریح شده است که لغو تحریم‌های وضع‌شده توسط کنگره، تنها توسط کنگره امکان‌پذیر است و به همین دلیل نمایندگان باید به طور کامل توافق را مورد بررسی قرار دهند.

این طرح همچنین رئیس‌جمهور را ملزم کرده است که کنگره را به طور کامل در جریان «پایبندی ایران» به مفاد توافق احتمالی قرار دهد. در متن طرح در این رابطه آمده است که رئیس‌جمهور ظرف «10 روز تقویمی پس از دریافت اطلاعات معتبر و دقیق مربوط به نقض قابل توجه احتمالی» یا موارد احتمالی عدم انطباق ایران، این اطلاعات را در اختیار کمیته‌های مربوطه و سران کنگره قرار دهد.

قانون بازنگری توافق تصریح کرده است که رئیس‌جمهور باید نهایتا ظرف 30 روز پس از تحویل اطلاعات مربوط به «عدم انطابق احتمالی» مشخص کند که آیا عدم انطباق یا نقض توافق از سوی ایران واقعا رخ داده است یا نه. به نوشته این طرح، در آن صورت باید اقدامات لازم در این رابطه اتخاذ شود.

گزارش نیم‌سالانه کاخ سفید به کنگره

«گزارش نیم‌سالانه» از دیگر مواردی است که این طرح دولت آمریکا را به آن ملزم کرده است. بر این اساس رئیس‌جمهور آمریکا باید نهایتا ظرف «180 روز تقویمی» پس از اجرای توافق هسته‌ای و پس از آن نهایتا هر 180 روز به صورت دوره‌ای گزارشی در مورد وضعیت پایبندی ایران به توافق را به کمیته‌های مربوطه و سران کنگره ارائه دهد.

این گزارش باید شامل؛

- هرگونه موارد نقض و تأخیر از سوی ایران

- پیشرفت صورت‌گرفته در خصوص رفع «نگرانی‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مورد ابعاد احتمالی نظامی»

- هرگونه خرید کالا بر خلاف مفاد توافق یا خریدی که توان ایران برای دستیابی به سلاح هسته‌ای را به میزان چشم‌گیر افزایش دهد

- هرگونه تحقیقات و توسعه سانتریفیوژی بر خلاف توافق یا دارای تأثیر جدی بر زمان گریز باشد

- انحراف مواد هسته‌ای

- فعالیت‌های مخفی

- ارزیابی در خصوص اینکه آیا موسسه‌ای در ایران درگیر «پولشویی یا حمایت از سازمان‌های تروریستی» است

- ارزیابی «پیشرفت‌های ایران در خصوص برنامه موشک‌های بالستیک از جمله توسعه برنامه‌های موشک‌های بالستیک دور برد یا قاره‌پیما»

- ارزیابی «حمایت، تأمین مالی، برنامه‌ریزی یا اقدامات تروریستی علیه ایالات متحده یا اتباع ایالات متحده در هر کجای جهان»

- و نهایتا «ارزیابی اینکه آیا در هر دوره 180 روزه موارد نقض حقوق بشر مورد پذیرش بین‌المللی در ایران، تغییر کرده، افزایش یا کاهش یافته»، باشد.

این طرح همچنین وزارت خارجه، وزارت دفاع و وزارت انرژی آمریکا را ملزم کرده است که هرگاه هریک از کمیته‌ها خواستار اطلاعاتی در خصوص روند اجرای توافق بودند، این آژانس‌ها به سرعت کمیته‌های مربوطه را در جریان قرار داده و به آن‌ها گزارش دهند.

علاوه بر این، رئیس‌جمهور آمریکا پس از پایان دوره بازنگری کنگره، باید نهایتا هر 90 روز یکبار، برای نمایندگان تائید کند که «ایران به صورتی شفاف، قابل راستی‌آزمایی و به طور کامل توافق را اجرا می‌کند... مرتکب نقض عملی توافق نشده... اقدامی انجام نداده، از جمله به صورت مخفی که برنامه تسلیحات هسته‌ای این کشور را به میزان چشم‌گیری پیش ببرد.»


رئیس‌جمهور همچنین در گزارش 90 روزه خود با تائید کند که «تعلیق تحریم‌»، متناسب با اقدامات قابل راستی‌آزمایی ایران و برای منافع امنیت ملی آمریکا ضروری است.

در بخش دیگری از این طرح به عنوان «برداشت کنگره» که غیرالزام‌آور است، اعلام شده است که «تحریم‌های ایالات متحده علیه ایران در خصوص تروریسم، نقض حقوق بشر و موشک‌های بالستیک، پابرجا می‌ماند.»

نمایندگان کنگره همچنین عنوان کرده‌اند که توافق هسته‌ای، مسائلی چون پرداخت غرامت به گروگان‌های تسخیر سفارت آمریکا در تهران، «نقض حقوق بشر و حمایت مداوم از تروریسم در سرتاسر جهان» را حل نمی‌کند.

در این بخش از مصوبه کمیته روابط خارجی سنا در خصوص اسرائیل، آمده است: «رئیس‌جمهور باید تصریح کند که توافق به هیچ‌وجه تعهد ایالات متحده به امنیت اسرائیل یا حمایت از حق بقای اسرائیل را تضعیف نمی‌کند.»

این طرح در بخش دیگری با نحوه واکنش به نقض توافق اشاره کرده است. بر اساس متن منتشره، در صورتی که رئیس‌جمهور گزارش‌های لازم را به کنگره ارائه نکرده یا تائید کند که تهران توافق را عملا نقض و این مورد نقض را نیز برطرف نکرده است، کنگره ظرف 60 روز تقویمی اقدام قانونی لازم در این خصوص را در دستور کار قرار می‌دهد.

بر این اساس، در صورت اثبات نقض توافق، کنگره لایحه‌ای تصویب و در آن تحریم‌های تعلیق یا لغو شده را بار دیگر جاری کرده و دولت را از ادامه یا تعلیق و تخفیف مجدد تحریم‌ها منع می‌کند.

این طرح روز سه‌شنبه از سوی تمامی 19 عضو کمیته روابط خارجی، شامل 9 سناتور دموکرات و 10 جمهوری‌خواه، رأی مثبت دریافت کرد.

انتظار می‌رود که طرح فوق هفته آینده در صحن اصلی سنا به بحث گذاشته و در مورد آن رأی‌گیری شود. در صورتی که طرح در سنا رأی کافی را به دست آورد، که به نظر می‌رسد می‌آورد، راهی مجلس نمایندگان می‌شود. در صورت تائید در مجلس نمایندگان، اوباما باید در این رابطه تصمیم‌گیری کند.

کاخ سفید اعلام کرده رئیس‌جمهور این طرح را امضا و به قانون تبدیل می‌کند.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

وزارت امور خارجه آمریکا فهرست کامل نمایندگان این کشور دور آتی مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 را منتشر کرد.

این دور از مذاکرات در شهر وین اتریش و در روزهای 2 و 3 اردیبهشت برگزار خواهد شد.

ریاست هیئت آمریکایی به عهده «وندی شرمن» معاون امور سیاسی این وزارتخانه است.

«رابرت مالی» که مشاور ویژه اوباما و هماهنگ‌کننده کاخ سفید در امور خاورمیانه، شمال آفریقا و خلیج‌فارس است نیز در ترکیب این تیم جا دارد.

«جیمز تیمبی» که مشاور ارشد معاون کنترل تسلیحات وزارت خارجه آمریکا است هم در کنار «پاول ایروین» مدیر مرکز عدم اشاعه شورای امنیت ملی آمریکا در این مذاکرات حضور خواهد داشت.

«نیوئل های‌اسمیت» چهره حقوقی این دور هیئت آمریکایی است که با سمت مشاور معاون حقوقی وزارت امور خارجه در وین خواهد بود.

«کریستوفر بکمیر» معاون امور هماهنگ‌کننده در امور سیاست‌های تحریمی وزارت امور خارجه آمریکا هم شخصی که احتمالاً در وین در خصوص نحوه برداشته شدن و یا به قول آمریکایی‌ها «کاهش» تحریم‌ها مذاکره خواهد کرد.

بکمیر البته برای بررسی تحریم‌ها تنها نخواهد بود؛ بخشی از تحریم‌هایی که باید برداشته شود، تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل است که بر همین اساس، «جوشوا بلک» مدیر امور تحریم و مبارزه با تروریسم نمایندگی دائم آمریکا در سازمان ملل در دور جدید مذاکرات هسته‌ای در برابر ایرانیان خواهد نشست.

دور جدید مذاکرات در سطح وزرا نیست، پس این بار «ارنست مونیز» وزیر انرژی آمریکا جای خود را به «کوین ویل» مدیر دفتر پادمان‌های بین‌المللی اتمی وزارت انرژی داده است.

تحریم‌های دولت آمریکا هم بناست موضوع مذاکرات باشد و بر این اساس نام «فلیسیا سوئیندلز» مشاور ارشد سیاست‌های تحریمی وزارت خزانه‌داری در فهرست مسافران اتریش ثبت شده است.

«کیمبرلی گاهان» مشاور نمایندگی وزارت امور خارجه و «جولیا ژاکوبی» دستیار ویژه وندی شرمن هم دیگر مقامات آمریکایی هستند که بناست در تیم مذاکره‌کننده حضور داشته باشند.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ظهور نشانه‎های خلف وعده امریکا‎یی‎ها یکی پس از دیگری/
دستیار ارشد اوباما آب پاکی را روی دست همه ریخت/ اگر ایران انتظار دارد با یک توافق بخش زیادی از تحریم‎ها لغو شود، توافقی در کار نخواهد بود!
اگر ایرانی‌ها انتظار داشته باشند که لغو کامل تحریم‌ها یا بخش زیادی از آن اتفاق بیفتد توافقی در کار نخواهد بود. با این حال باید صبر کنیم تا توافق نهایی انجام شود.

گروه بین‎الملل – رجانیوز: معاون رئیس‎جمهور امریکا که یکی از تصمیم‎گیران اصلی دولت اوباما در قبال مذاکرات پرونده‎ هسته‎ای ایران به حساب می‎آید، در جلسه‎ای حزبی که حامیان حزب دموکرات تشکیل داده بودند، به صراحت اعلام کرده است:« اگر ایرانی‌ها انتظار داشته باشند که لغو کامل تحریم‌ها یا بخش زیادی از آن اتفاق بیفتد توافقی در کار نخواهد بود.»

 

به گزارش رجانیوز در حالی که رئیس جمهور در اظهار نظرهای متعدد خود پس از توافق لوزان، لغو تحریم‎ها همه تحریم‎ها همزمان با امضاء توافق نهایی را شرط اصلی توافق اعلام کرده است، در هفته گذشته علاوه بر تصویب پیش نویس قانونی جدید در کنگره که لغو تحریم‎ها را منوط به تایید آژانس و گزارش دهی رئیس جمهور با فاصله زمانی حد اقل ۳۰ روز کرده است، معاون و دستیار ارشد اوباما نیز تصریح کرده است توافقی که در آن نه همه تحریم‎ها که بخش قابل توجهی از تحریم‎ها در ابتدای کار لغو شود در کار نخواهد بود.

 

به گزارش نشریه پولتیکو، جو بایدن معاون رییس‌جمهور آمریکا روز جمعه در حضور گروهی از حامیان حزب دموکرات، گفت: اگر ایران خواهان لغو تمام تحریم‌ها یا بخش زیادی از آن‌ها در ابتدای اجرای توافق هسته‌ای نهایی باشد هیچ توافقی صورت نخواهد گرفت.

 

این معاون رییس‌جمهور آمریکا در بخشی از سخنانش درباره توافق هسته‌ای با ایران و طرح تصویب شده در کمیته روابط خارجی سنا که به کنگره اجازه بازبینی توافق هسته‌ای نهایی را می‌دهد، گفت: جای نگرانی چندانی وجود ندارد چون اولا دولت اوباما توافقی را که شامل سرزده‌ترین رژیم بازرسی‌های تاریخ نباشد امضا نخواهد کرد. ثانیا برخلاف آن چه تهران می‌گوید تنها بخشی از تحریم‌ها در ابتدای اجرای توافق برداشته خواهد شد.

 

وی توافق هسته‌ای با ایران را یکی از اولویت‌های سیاست خارجی اوباما توصیف کرد و گفت: اگر ایرانی‌ها انتظار داشته باشند که لغو کامل تحریم‌ها یا بخش زیادی از آن اتفاق بیفتد توافقی در کار نخواهد بود. با این حال باید صبر کنیم تا توافق نهایی انجام شود.

 

این اظهارات در حالی مطرح شده است که پیش از این رئیس جمور از لزوم لغو همه تحریم‎ها همزمان با امضاء توافق نهایی خبر داده بود.

 

ظهور نشانه‎هایی بر خلاف آنچه که پیش از این درباره رژیم تحریم‎ها علیه ایران توافق شده است زنگ خطر را در ماه‎های پایانی مذاکرات هسته‎ای به صدا در آورده است. و این در حالی است که امریکا توافقی که مساوی با لغو همه یا بخش عمده تحریم‎ها باشد را توافقی بد دانسته و اعلام کرده است که عدم توافق را بهتر از توافق بد می‎داند.

 

بر این اساس به نظر می‎رسد لازم است که تیم مذاکره کننده هسته‎ای راهبرد جدی خود برای تامین خواسته ایران مبنی بر لغو کامل تحریم‎ها در هنگام امضاء توافقنامه را علنی و پیگیری کند، چرا که امضاء قراردادی که در آن لغو عمده تحریم‎ها به آینده موکول شده و در مقابل اجراء همه تعهدات ایران در ابتدای توافق طلب شود، چیزی جز تعهد نقد در مقابله وعده نسیه نخواهد بود. وعده نسیه‎ای که با خالی شدن دست ایران از برگ‎های برنده‎اش، براحتی قابل دور زدن نیز خواهد شد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

۱۳۹۴/۰۱/۲۹
پاسخ رهبر انقلاب به ۱۱ پرسش درباره مسئله هسته‌ای

[دریافت جزوه PDF]
به مناسبت بیانات مهم رهبر انقلاب درباره مسئله هسته‌ای در روز ولادت حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها، پایگاه اطلاع‌رسانی KHAMENEI.IR به یازده پرسش درباره مسئله‌ی هسته‌ای با استفاده از بیانات رهبر انقلاب در چندماه اخیر پاسخ می‌دهد.
پرسش‌ها
۱ چرا رهبر انقلاب با انجام «مذاکرات هسته‌ای» موافقت کرده‌اند؟
۲ رهبر انقلاب موافق «توافق هسته‌ای» هستند یا مخالف آن؟
۳ نظر رهبر انقلاب درباره تیم مذاکره کننده‌ی هسته‌ای ایران چیست؟
۴ علت نگرانی رهبر انقلاب نسبت به مذاکره با آمریکا چیست و چرا به آن خوشبین نیستند؟
۵ آیا ایران با آمریکا بر سر موضوعات غیرهسته‌ای هم مذاکره می‌کند؟
۶ سرانجام تحریم‌ها در توافق هسته‌ای چگونه باید باشد؟
۷ ضرورت حفظ و صنعتی‌کردن فناوری هسته‌ای‌چیست؟
۸ حدود و شیوه نظارتها بر فعالیتهای هسته‌ای ایران باید چگونه باشد؟
۹ موضع رهبر انقلاب درباره مذاکرات لوزان چیست؟
۱۰ آیا جزئیّات مذاکرات هسته‌ای تحت نظر رهبری است؟
۱۱ دولت با منتقدین هسته‌ای چگونه باید رفتار کند؟


۱. چرا رهبر انقلاب با انجام «مذاکرات هسته‌ای» موافقت کرده‌اند؟
موافقت با این مذاکرات برای شکستن فضای خصمانه جبهه استکبار بر ضد ایران بود و این مذاکرات باید ادامه یابد اما همه بدانند که با وجود ادامه مذاکرات، فعالیتهای جمهوری اسلامی ایران در زمینه تحقیق و توسعه هسته ای به هیچ وجه متوقف نخواهد شد و هیچیک از دستاوردهای هسته ای نیز تعطیل بردار نیست، ضمن آنکه روابط آژانس بین المللی انرژی اتمی با ایران نیز باید روابط متعارف و غیرفوق العاده باشد...هدف آنها این است که با این بهانه، فضای بین المللی را بر ضد ایران حفظ کنند و بر همین اساس بود که با طراحی جدید دولت برای مذاکره درخصوص موضوع هسته ای موافقت شد تا این جوّ جهانی شکسته و ابتکار عمل از طرف مقابل گرفته شود و حقیقت نیز برای افکار عمومی دنیا مشخص شود. ۱۳۹۳/۰۱/۲۰
مذاکره در موضوعات خاص اشکالی ندارد؛ منتها گفتم من اعتماد ندارم، خوشبین نیستم به مذاکره، لکن میخواهند مذاکره کنند، بکنند؛ ما هم به اذن‌الله ضرری نمیکنیم. یک تجربه‌ای در اختیار ملّت ایران است که...این تجربه ظرفیّت فکری ملّت ما را بالا خواهد برد. ۱۳۹۲/۰۸/۱۲
میگویند ما تحریم کردیم، ایران مجبور شد بیاید پای میز مذاکره، نه، [این‌طور نیست]. ما قبلاً هم اعلان کردیم، قبل از این حرفها هم ما گفتیم [که] نظام جمهوری اسلامی درباره‌ی موضوعات خاصّی که مصلحت بداند، با این شیطان برای رفع شرّ او و برای حلّ مشکل، مذاکره میکند؛ معنای این آن نیست که این ملّت مستأصل شده است، ابداً. ۱۳۹۲/۱۰/۱۹

۲. رهبر انقلاب موافق «توافق هسته‌ای» هستند یا مخالف آن؟
با وجود اینکه من خوش‌بین نبودم به مذاکره‌ی با آمریکا، با این مذاکرات موردی، مخالفت نکردم، موافقت کردم؛ از مذاکره‌کنندگان هم با همه‌ی وجود حمایت کردم، الان هم حمایت میکنم. از رسیدن به یک توافقی که منافع ملّت ایران را تأمین کند و عزّت ملّت ایران را حفظ کند، صددرصد من حمایت میکنم و استقبال میکنم؛ این را همه بدانند. اگر کسی بگوید که ما مثلاً با توافق یا با رسیدن به یک نقطه مخالفیم، نه، خلاف حق و خلاف واقع گفته است. اگر یک توافقی انجام بگیرد که این توافق توافقی باشد که منافع ملّت را، منافع کشور را تأمین بکند، بنده کاملاً با آن موافقت خواهم کرد.
البتّه این را هم ما گفتیم که توافق نکردن بهتر از توافق بد است ــ که این حرف را آمریکایی‌ها هم میزنند ــ این فرمول، فرمول درستی است؛ توافق نکردن از توافق کردنی که در آن، منافع ملّت پامال بشود، عزّت ملّت از بین برود، ملّت ایران با این عظمت، تحقیر بشود [بهتر است]، توافق نکردن شرف دارد بر یک چنین توافق کردنی. ۱۳۹۴/۰۱/۲۰

۳. نظر رهبر انقلاب درباره تیم مذاکره کننده‌ی هسته‌ای ایران چیست؟
همان‌طور که عرض کردم بنده به مجریان امر اعتماد دارم؛ این را شما بدانید؛ این آقایانی که مشغول کار هستند، اینها افرادی هستند مورد اعتماد ما، من در مورد آنها هیچ تردیدی [ندارم]؛ در آنچه تا حالا بودند، ان‌شاءالله بعد از این هم تردیدی به‌وجود نخواهد آمد؛ هیچ تردیدی نسبت به آنها ندارم. ۱۳۹۴/۰۱/۲۰
هیچ‌کس نباید این مجموعه‌ی مذاکره‌کنندگان ما را با مجموعه‌ی شامل آمریکا - همان شش دولت، به‌اصطلاح پنج بعلاوه‌ی یک - سازش‌کار بداند؛ این غلط است؛ اینها مأموران دولت جمهوری اسلامی ایران هستند، اینها بچّه‌های خودمان هستند، بچّه‌های انقلابند؛ یک مأموریّتی را دارند انجام میدهند. کار سختی هم هست [که] بر عهده‌ی اینها است؛ دارند با تلاش فراوان آن کاری را که بر عهده‌ی آنها است انجام میدهند. بنابراین نباید مأموری را که مشغول یک کاری است و مسئول یک فرایندی است مورد تضعیف یا توهین یا بعضی از تعبیراتی که گاهی شنیده میشود - که اینها سازش‌کارند، و مانند اینها - قرار داد؛ نه، این حرفها نیست. ۱۳۹۲/۰۸/۱۲

۴. علت نگرانی رهبر انقلاب نسبت به مذاکره با آمریکا چیست و چرا به آن خوشبین نیستند؟
[درباره مذاکره با آمریکا] جدّاً دغدغه دارم؛ این دغدغه ناشی از آن است که طرف مقابل بشدّت اهل فریب و دروغ و نقض‌عهد و حرکت در خلاف جهت صحیح است؛ طرف مقابل این‌جوری است. یک نمونه‌اش در همین قضیّه اتّفاق افتاد؛ بعد از آنکه که مذاکره‌کنندگان ما مذاکره‌شان تمام شد، بعد از چند ساعت بیانیّه‌ی کاخ سفید منتشر شد در تبیین مذاکرات. این بیانیّه‌ای که آنها منتشر کردند ــ که اسمش را میگذارند «فکت‌شیت» ــ در اغلب موارد خلاف واقع است؛ یعنی روایتی که اینها دارند از مذاکرات و از تفاهمهایی که انجام گرفته است میکنند، یک روایت مخدوش و غلط و خلاف واقع است.
...من البتّه هیچ‌وقت نسبت به مذاکره‌ی با آمریکا خوش‌بین نبودم. نه از باب یک توهّم بلکه از باب تجربه؛ تجربه کردیم. حالا اگر یک روزی ــ ما که در آن روز قاعدتاً نخواهیم بود ــ شماها ان‌شاءالله در جریان حوادث و جزئیّات و یادداشت‌ها و نوشته‌های این روزها قرار بگیرید، خواهید دید که این تجربه‌ی ما از کجا حاصل شده؛ تجربه کردیم۱۳۹۴/۰۱/۲۰
... من به این گفتگوها خوشبین نیستم. چرا؟ چون تجربه‌های گذشته‌ی ما نشان میدهد که گفتگو در منطق حضرات آمریکائی به این معنی نیست که بنشینیم تا به یک راه حل منطقی دست پیدا کنیم ــ منظورشان از گفتگو این نیست ــ منظورشان از گفتگو این است که بنشینیم حرف بزنیم تا شما نظر ما را قبول کنید! هدف، از اول اعلام شده است؛ باید نظر طرف مقابل قبول شود. لذا ما همیشه اعلام کردیم و گفتیم که این، گفتگو نیست؛ این، تحمیل است و ایران زیر بار تحمیل نمیرود. من به این اظهارات خوشبین نیستم، اما مخالفت هم ندارم. ۱۳۹۲/۰۱/۰۱

۵. آیا ایران با آمریکا بر سر موضوعات غیرهسته‌ای هم مذاکره می‌کند؟
این مذاکراتی که دارد انجام میگیرد ــ که بخشی از آن هم مذاکره‌ی با طرفهای آمریکایی است ــ فقط در موضوع هسته‌ای است؛ فقط. ما در هیچ موضوع دیگری فعلاً با آمریکا مذاکره نداریم؛ هیچ؛ این را همه بدانند؛ نه در مسائل منطقه، نه در مسائل گوناگون داخلی، نه در مسائل بین‌المللی؛ امروز فقط موضوع مورد بحث و مورد مذاکره، مسائل هسته‌ای است.
حالا، این تجربه‌ای خواهد شد؛ اگر طرف مقابل از کج‌تابی‌های معمولی خودش دست برداشت، این یک تجربه‌ای برای ما میشود که خیلی خب، پس میشود در یک موضوع دیگر هم با اینها مذاکره کرد؛ امّا اگر دیدیم نه، این کج‌تابی‌هایی که همیشه از اینها دیده‌ایم باز هم وجود دارد و کج‌راهه دارند میروند، خب طبعاً تجربه‌ی گذشته‌ی ما تقویت خواهد شد. ۱۳۹۴/۰۱/۲۰

۶. سرانجام تحریم‌ها در توافق هسته‌ای چگونه باید باشد؟
در این جزئیّات مذاکرات ــ که خیلی هم این چند ماه آینده مهم است ــ اتّفاقی که باید بیفتد این است که تحریمها به طور کامل و یکجا بایستی لغو بشود. اینکه یکی از آنها میگوید تحریمها شش ماه دیگر لغو میشود، یکی میگوید نه ممکن است یک سال هم طول بکشد، یکی دیگر میگوید ممکن است از یک سال هم بیشتر بشود، اینها بازیهای متعارف معمول اینها است؛ اینها هیچ قابل اعتناء و قابل قبول نیست؛ تحریمها بایستی ــ اگر چنانچه حالا خدای متعال مقدّر فرموده بود و توانستند به یک توافقی برسند ــ در همان روز توافق به‌طور کامل لغو بشود؛ این باید اتّفاق بیفتد. اگر قرار باشد که لغو تحریمها باز متوقّف بشود بر یک فرایند دیگری، پس چرا ما اصلاً مذاکره کردیم؟ اصلاً مذاکره و نشستن پشت میز مذاکره و بحث کردن و بگومگو کردن برای چه بود؟ برای همین بود که تحریمها برداشته بشود؛ این را باز بخواهند متوقّف کنند به یک چیز دیگری، اصلاً قابل قبول نیست. ۱۳۹۴/۰۱/۲۰

۷. ضرورت حفظ و صنعتی‌کردن فناوری هسته‌ای چیست؟
من یک خواسته‌هایی از مسئولین داشته‌ام که این را به آنها عرض کردم، گفتم و روی آنها اصرار دارم. یکی این مسئله است که بدانند دستاورد کنونی هسته‌ای ما چیز باارزشی است؛ این را بدانند؛ به چشم کم‌ارزش و چیز سبک به آن نگاه نکنند؛ چیز با ارزشی است. صنعت هسته‌ای برای یک کشور، یک ضرورت است.
اینکه بعضی ازروشنفکرنماها قلم بردارند و قلم بزنند که «آقا ما صنعت هسته‌ای را میخواهیم چه‌کار کنیم» این فریب است؛ این شبیه همان حرفی است که زمان قاجارها وقتی نفت کشف شده بود و انگلیسها آمده بودند میخواستند نفت را ببرند، اینجا دولتمرد قاجاری میگفت ما این مادّه‌ی بدبوی عَفِن را میخواهیم چه‌کار کنیم، بگذارید بردارند ببرند! این شبیه آن است. صنعت هسته‌ای برای یک کشور یک ضرورت است؛ هم برای انرژی، هم برای داروهای هسته‌ای که بسیار مهم است، هم برای تبدیل آب دریا به آب شیرین، و هم برای بسیاری از نیازهای دیگر در زمینه‌ی کشاورزی و غیر کشاورزی. صنعت هسته‌ای در دنیا، یک صنعت پیشرفته است، یک صنعت مهم است؛ این را هم بچّه‌های ما خودشان به دست آوردند؛ این انفجار ظرفیّتهای درونی و استعدادهای درونی بچّه‌های ما بود...
دستاورد هسته‌ای، بسیار مهم است و دنبال کردن این صنعت و صنعتی کردن کشور، بسیار چیز لازمی است؛ بایستی این مورد توجّه باشد. ۱۳۹۴/۰۱/۲۰

۸. حدود و شیوه نظارتها بر فعالیتهای هسته‌ای ایران باید چگونه باشد؟
به‌هیچ‌وجه اجازه داده نشود که به بهانه‌ی نظارت، اینها به حریم امنیّتی و دفاعی کشور نفوذ کنند؛ مطلقاً. مسئولین نظامی کشور به‌هیچ‌وجه مأذون نیستند که به بهانه‌ی نظارت و به بهانه‌ی بازرسی و مانند این حرفها، بیگانگان را به حریم و حصار امنیّتی و دفاعی کشور راه بدهند، یا توسعه‌ی دفاعی کشور را متوقّف کنند؛ توسعه‌ی دفاعی کشور، توانایی دفاعی کشور، مشت محکم ملّت در عرصه‌ی نظامی، این بایستی همچنان محکم بماند و محکم‌تر بشود؛ یا حمایت ما از برادران مقاوممان در نقاط مختلف؛ اینها مطلقاً نبایستی در مذاکرات مورد خدشه قرار بگیرد.
تذکّر بعدی این است که هیچ شیوه‌ی نظارتی غیر متعارف که جمهوری اسلامی را به یک کشور اختصاصی از لحاظ نظارت تبدیل میکند، به‌هیچ‌وجه مورد قبول نیست. همین نظارتهای متعارفی که در همه‌ی دنیا معمول است، اینجا هم همان نظارتها [باشد]، و نه بیشتر. ۱۳۹۴/۰۱/۲۰

۹. موضع رهبر انقلاب درباره مذاکرات لوزان چیست؟
بعضی‌ها سؤال کردند و میکنند که چرا فلانی درباره‌ی مسئله‌ی هسته‌ای موضع نگرفته‌است؟ جواب این است که جایی برای موضع‌گیری وجود نداشته‌است. مسئولین ما، مسئولین هسته‌ای، مباشرین کار به ما دارند میگویند هنوز کاری انجام نگرفته، هیچ چیز الزام‌آوری بین دو طرف نگذشته است؛ چه موضع‌گیری‌ای؟ اگر از من بپرسند شما موافقید یا مخالف، میگویم نه موافقم، نه مخالف؛ چون هنوز اتّفاقی نیفتاده است؛ هنوز کاری نشده. همه‌ی مشکل بر سر آن جزئیّاتی است که بنا است بنشینند و یکایکِ آنها را بحث کنند؛ این را خود مسئولین هم گفته‌اند؛ هم به ما گفته‌اند، هم در مصاحبه‌هایشان به مردم این را گفته‌اند؛ همه‌ی مشکل بعد از این است. ممکن است طرف مقابل که یک طرفِ لجوج، بدعهد، بدمعامله، اهل دبّه در آوردن، اهل چک‌وچانه کردن، اهل از پشت خنجر زدن و اهل این‌جور کارها و سیاه‌کاری‌ها است، سرِ جزئیّات بخواهد کشور ما را، ملّت ما را، مذاکره‌کنندگان مارا در یک دایره‌ای محصور کند؛ ما هنوز هیچ چیز در اختیار نداریم، هیچ الزامی به‌وجود نیامده است. اینکه حالا تبریک میگویند، به بنده تبریک میگویند، به دیگران تبریک میگویند، بی‌معنی است، چه تبریکی؟ آنچه تا کنون انجام گرفته است نه اصل توافق و مذاکره‌ی منتهی به توافق را تضمین میکند، نه محتوای توافق را تضمین میکند؛ هیچ کدام را؛ حتّی تضمین نمیکند که این مذاکرات تا به آخر برسد و به یک توافق منتهی بشود؛ اینکه تا الان انجام گرفته، این‌جوری است؛ همه چیز مربوط به بعد از این است. ۱۳۹۴/۰۱/۲۰

۱۰. آیا جزئیّات مذاکرات هسته‌ای تحت نظر رهبری است؟
بنده در جزئیّات مذاکره دخالتی نکردم، بازهم نمیکنم؛ من مسائل کلان، خطوط اصلی، چهارچوب‌های مهم و خطّ قرمزها را به مسئولین کشور همواره گفته‌ام؛ عمدتاً به رئیس جمهور محترم که ما با ایشان جلسات مرتّب داریم، و موارد معدودی هم به وزیر محترم خارجه؛ خطوط اصلی و کلّی. جزئیّات کار، خصوصیّات کوچک که تأثیری در تأمین آن خطوط کلان ندارد، مورد توجّه نیست؛ اینها در اختیار آنها است، میتوانند بروند کار کنند. اینکه حالا گفته بشود که جزئیّات این مذاکرات تحت نظر رهبری است، این حرف دقیقی نیست. ۱۳۹۴/۰۱/۲۰

۱۱. دولت با منتقدین هسته‌ای چگونه باید رفتار کند؟
من به خود مسئولین هم این را گفته‌ام همین چند روز؛ مسئولین باید بیایند مردم را و بخصوص نخبگان را از جزئیّات و واقعیّات مطّلع کنند؛ ما چیز محرمانه نداریم، چیز مخفی نداریم. این مصداق همدلی با مردم است... الان فرصت خوبی است برای همدلی؛ یک عدّه‌ای مخالفند، یک عدّه‌ای اعتراض دارند؛ خیلی خب، مسئولین ما که مردمان صادقی هستند، مردمان علاقه‌مند به منافع ملّی‌اند، بسیار خب، یک جمعی از مخالفین را ــ از آن افرادی را که شاخصند ــ دعوت کنند، حرفهای آنها را بشنوند؛ ای بسا در حرفهای آنها یک نکته‌ای باشد که این نکته را اگر رعایت کنند، کارشان بهتر پیش برود؛ اگر چنانچه نکته‌ای هم نبود، آنها را قانع کنند؛ این میشود همدلی؛ این میشود یکسان‌سازی دلها و احساسها، و به تبع آن عملها. به نظر من بنشینند، بشنوند، بحث کنند. حالا ممکن است بگویند آقا ما سه ماه بیشتر زمان نداریم؛ خب، حالا سه ماه بشود چهار ماه، آسمان که به زمین نمی‌آید؛ چه اشکالی دارد؟ کمااینکه آنها در یک برهه‌ی دیگری هفت ماه زمان را عقب انداختند. خیلی خب، دوستان ما هم اگر چنانچه در این همدلی‌ها و هم‌زبانی‌ها و تبادل‌نظرها یک وقتی گرفته شد، چه اشکال دارد، وقتی گرفته بشود، یک خرده زمان آن تصمیمات نهایی عقب بیفتد؛ طوری نخواهد شد. ۱۳۹۴/۰۱/۲۰
http://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=29440#5

  • Upvote 4

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
سردار سلامی در گفتگوی زنده تلویزیونی:
 

جانشین فرمانده کل سپاه گفت: نه تنها اجازه بازدید خارجی ها از مراکز نظامی ایران را نخواهیم داد، بلکه اجازه تفکر پیرامون این موضوع را هم نمی دهیم حتی در رویاهایشان این اجازه را نخواهند داشت که از عادی ترین مکان نظامی ما بازدید کنند.

 

به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری فارس، سردار حسین سلامی جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی طی سخنانی در برنامه زنده تلویزیونی «نگاه یک» که از شبکه اول سیما پخش شد، با اشاره به 29 فروردین روز ارتش گفت: اقدام امام(ره) در حفظ ارتش در برابر تفکر جریانات ضدانقلاب که به دنبال انحلال ارتش بودند، نشان اندیشه ژرف ایشان بود.

وی افزود: البته حضرت امام(ره) در همه مقاطع انقلاب معجزات ذهنی بالایی در اداره انقلاب داشتند ولی خنثی سازی این توطئه و تغییر سیستم دفاعی کشور به یک سیستم دفاعی حامل آرمانهای انقلاب، یک حرکت بسیار دقیق و استراتژیک بود.

محورهای مهم سخنان سردار سلامی به شرح زیر است:

* ارتش با رژه ای که امروز برگزار شد، نشان داد به چه استعداد و بلوغی رسیده و سپاه هم خنثی کننده توطئه‌های دشمن است که این دو در سطح جهانی معتبرند و تا امروز برآورد قدرتهای جهانی و منطقه‌ای برای عبور از ارتفاع این دو سازمان برومند، بی نتیجه مانده است.

* ماموریت های ارتش و سپاه علی رغم اشتراکات، در برخی ماموریتها متفاوت از هم هستند. برای مثال نیروی هوافضای سپاه بر توسعه موشک‌های بالستیک و کروز و هواپیماهای بدون سرنشین تمرکز دارد ولی نیروی هوایی ارتش بر جنگنده‌های با سرنشین متمرکز است. این دو سازمان در کنار هم، یک سیستم بازدارنده دفاعی نیرومند هستند.

* بسیج و نیروی قدس سپاه، مسیرهای استراتژیک دشمن را در منطقه سد کرده‌اند.

* هیچ تداخلی در ماموریتهای ارتش و سپاه وجود ندارد و اگر نیاز باشد، کاملا از هم پشتیبانی می‌کنند.

* نه تنها اجازه بازدید خارجی ها از مراکز نظامی ایران را نخواهیم داد، بلکه اجازه تفکر پیرامون این موضوع را هم نمی‌دهیم. حتی در رویاهایشان این اجازه را نخواهند داشت که از عادی ترین مکان نظامی ما بازدید کنند.

* حریم پایگاههای نظامی باید حفظ شود. اینکه یک بازرس خارجی به پادگان نظامی سر بزند، به معنی اشغال سرزمین است چون همه اسرار و رازهای دفاع ما در اینجاست. این به معنی تحقیر ملی است. حتی گفتگو در این موضوع.

* مطمئنم مردان ما در عرصه نبرد دیپلماتیک دارای چنان ارتفاعی از حیثیت، عزت و ایمان هستند که اگر دشمن بخواهد در این باره حرفی بزنند اینان چنان مشتی بر صورت آنها خواهند زد که با سرعت چند برابر صوت به پایتخت‌هایشان بروند.

* هرکس از این حرفها (بازدید از مراکز نظامی ایران) بزند، جواب آن را با «سرب داغ» خواهیم داد.

* دشمن می‌گوید توافقمان با ایران بر اساس اطمینان نیست بلکه بر اساس راستی آزمایی است اما ما می گوییم هرگز بر اساس راستی آزمایی با دشمن توافق نمی‌کنیم چرا که بی‌اعتمادی ما به آنها بی انتهاست.

اگر بخواهند در این فضاها صحبت کنند بدانند همه چیز به روز اول خود بازخواهد گشت. جلوی پای دشمن فرش قرمز پهن نخواهیم کرد. ایران، بهشت جاسوسان نمی شود.

* اینکه بگویند «گزینه نظامی روی میز است»، برای ما نگران کننده نیست. مفروضات ما برای یک جنگ تمام عیار با آمریکا شکل گرفته و دکترین ها، ساختار و ظرفیت دفاعی ما در منطقه گسترش دارد و هیچ نگرانی در این باره نداریم.

* ما یا در جنگ‌های غیر مستقیم با امریکا شرکت داشتیم مثل دفاع مقدس، یا در نبردهای منطقه ای به شکل غیر مستقیم و نیابتی با هم دست و پنجه نرم کرده ایم و از خصوصیت هم ارزیابی داریم و یا غیر مستقیم شاهد قدرت نظامی آمریکا بوده‌ایم. درک ما از آنها آرزوگرایانه نیست. ما دارای اشراف اطلاعاتی نسبت به آنها هستیم. ضعف و قدرت آنها را خوب می شناسیم. هرچند با احساس صحبت می‌کنیم، ولی احساساتی نیستیم.

* اسرائیل تا قبل از انقلاب اسلامی ایران، در هیچ جنگی شکست نخورد و بعد از انقلاب، در هیچ جنگی پیروز نشد. ترویج «ایران‌هراسی» از سوی آنها طبیعی است.

* آمریکا می‌خواهد در دنیای اسلام، جای دوست و دشمن را عوض کند. رژیم صهیونیستی رژیم ضعیفی است و زمانی قوی می شود که دشمنان مسلمان او ضعیف شوند.

* از برخی دولتهای کشورهای اسلامی ناامید هستیم ولی افکار عمومی نگاهی به کارکردهای جمهوری اسلامی ایران در حفظ کرامت و استقلال مسلمانان بیندازد. آیا کسی جز ایران توانست فلسطینی ها را در برابر صهیونیستها به پیروزی برساند؟ آیا کسی جز ایران توانست با ظرفیت موثری به نام «حزب الله»، آن شکست تاریخی را بر اسرائیل تحمیل کند؟

* دولتهای عربی که علیه یمن عمل می‌کنند، اگر قدرتمندند و هنر جنگیدن دارند بجای جنگ با ملت مستضعف و مسلمان عربی که هیچ تهدید برای آنها نبوده، اعلام کنند اگر فقط یک گلوله سبک و کوچک به فلسطین داده‌اند، آن وقت ما میگوییم که صدهاهزار موشکی که در اختیار حزب الله لبنان و مقاومت فلسطین است، چگونه عمل کرده‌است.

* نتانیاهو دارای حداقل اعتبار سیاسی است. ترجیح میدهم بجای گوش دادن به حرفهای او، کارتن «گوریل انگوری» را ببینم.

* عربستان دنبال سلطه طلبی در جهان عرب است. طبق اطلاعاتی که ما داریم، سران این ائتلافی که شکل گرفته، فقط 6 ساعت قبل از حمله به یمن در جریان قرار گرفتند. این برای کشوری مثل مصر یک تحقیر تاریخی است و مصر نباید این تحقیر را بپذیرد. پاکستان هوشمندی به خرج داد.

* نظام سعودی دچار چالش در داخل حاکمیت خود شده است. اینهای برای حل این چالش و فرافکنی آن، از چنین ماجرایی (حمله به یمن) کمک گرفتند.

* اگر عربستان یک موفقیت منطقه‌ای به دست بیاورد، سراغ سایر همسایه‌هایش هم خواهد رفت. مشارکت این همسایه ها در جنگ یمن، خودکشی است.

* تجاوز به یمن، استثنایی‌ترین حماقت آل سعود بود چون در برابر ملتهای مسلمان، از چهره اسرائیلی خود پرده برداشت.

* ملت یمن، شاهکارهای زیادی در طول تاریخ در مقاومت زمینی از خود نشان داده است. عثمانی‌ها می‌گفتند یمن مثل کارخانه ذوب آهن بود که سربازان ما را در خود ذوب و نابود کرد. آل سعود جرات و توان جنگ زمینی با یمن را ندارد.

* از یمن حمایت سیاسی می‌کنیم و اگر راهش باز باشد، کمک انسان‌دوستانه هم خواهیم کرد و از هیچ کمکی دریغ نمی کنیم. ما به وحدت جهان اسلام بیش از اینها فکر می‌کنیم.

* ما وارد دریای هیچ کشوری نخواهیم شد. ما ملتی با تمدن هستیم و به حق حاکمیت کسی تجاوز نخواهیم کرد اما این حضور (ناوگان دریایی ایران در آبهای آزاد) اگر در هر سطحی -حتی لسانی- با تهدید دیگران مواجه شود، حتما عکس العمل‌های قدرتمندی از ما خواهند دید و خودشان هم می دانند و رفتار آنها در مورد ما تا اینجا که دیده ایم، عاقلانه بوده است.

* تمام قدرت ایران برای حفظ کرامت، عظمت، آزادی، شرافت و عزت مسلمین و نوامیس آنهاست.

* عربستان با این کار (حمله به یمن) دیرزمانی نخواهد پایید که با عکس‌العمل های نگران کنده و مخربی مواجه خواهد شد. آل سعود در بن بست گیر کرده، نه می تواند این وضعیت را ادامه دهد و نه ادامه ندهد. انصار الله امروز بر 90 درصد یمن مسلط است.

* فرودگاهی در یمن به دست القاعده افتاده. آیا عربستان می تواند تضمین دهد که اتفاقی مثل 11 سپتامبر برای برج نشینان کشورهای عربی رخ ندهد؟

* ما روابط دفاعی با دولت رسمی سوریه داشته ایم و طبیعتا وقتی از ما کمک مستشاری بخواهند، کمک می کنیم. در مورد عراق هم همینطور. کمک های ما بدون ضربه به حاکمیت ملی این کشورهاست چراکه ما می خواهیم از گسترش یک جریان جنایتکار جلوگیری کنیم.

* حضور ما در عراق به درخواست رسمی این کشور بود. مگر می شود بدون درخواست یک دولت رسمی، در آن کشور حضور داشت؟

  • Upvote 4
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

سلام

 

همیشه از سردار سلامی خوشم اومده، جملات قشنگی میگه

 

یادمه در اوج تحریم ها و فشار اقتصادی بودیم که ایشون گفت : اوباما و تیم همراهش اگر خیلی ادعای کشورداری دارند میتوانند برای 24 ساعت بیان ایران و فقط ایران رو با همه این شرایط تحریم های سی ساله و دفاع مقدس و غیره، 24 ساعت سالم نگه دارند  ! اگرم نمیتونند برن تو امریکا فقط با نصف همین تحریم ها 24 ساعت امریکا را روی پا نگه دارند !

 

 

الانم که :

 

* نتانیاهو دارای حداقل اعتبار سیاسی است. ترجیح میدهم بجای گوش دادن به حرفهای او، کارتن «گوریل انگوری» را ببینم.

 
 
 

* هرکس از این حرفها (بازدید از مراکز نظامی ایران) بزند، جواب آن را با «سرب داغ» خواهیم داد.

 
 
عاشقتم سردار 
 
ایول قاطعیت 
 
یا حق
  • Upvote 3
  • Downvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
مهمان
این موضوع نسبت به پاسخ بیشتر بسته شده است.

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.