DR_CHAMRAN

" توافق هسته ای " ، جزییات ، آینده (1)

Recommended Posts

برنامه جدید کنگره آمریکا برای اعمال تحریم‌ علیه ایران
 
 
 

کنگره آمریکا، اقدام به ایجاد یک کارگروه جدید کرده که وظیفه آن اعمال تحریم های جدید علیه ایران بعد از آن است که تهران به اموال بلوکه شده خود دسترسی پیدا کرد.

به گزارش فارس، پایگاه تحلیلی المانیتور گزارش کرد که از آنجاییکه این نگرانی وجود دارد که تهران به 130 میلیارد دلار دارایی بلوکه شده خود دسترسی پیدا کند و آن را برای گروههایی چون حزب الله هزینه کند، کمیته خدمات مالی مجلس نمایندگان آمریکا کارگروهی را با هدف اتخاذ اقداماتی را علیه ایران تشکیل داده است.

بر اساس این گزارش، این اقدامات شامل قراردادن نام شماری از مقامات ایرانی و شرکت های صوری که در نقل و انتقال پول شرکت دارند، در لیست سیاه می باشد.

این کارگروه تازه تأسیس در کنگره که مأموریت آن کنترل منابع مالی گروههای تروریستی است، در همان جلسه افتتاحیه خود در 22 آوریل توجه خود را بر روی ایران متمرکز کرد.

دستور کار کمیته مزبور، از بین بردن تکفیری های داعش و دیگر سازمانهای تروریستی است. کارشناسانی که در این جلسه شرکت کردند، اقداماتی را برای مقابله با ایران پیشنهاد کردند که از آن جمله این بود که تعدادی از مقامات ایرانی و همچنین شرکت های صوری که در نقل و انتقال پول شرکت دارند، در لیست سیاه قرار گیرند.

 

شرکت کنندگان در این جلسه، اظهارنظرات ضدایرانی زیادی مطرح کردند که از آن جمله، «رابرت پیتنگر» معاون کمیسیون از متخصصین شرکت کننده سئوال کرد: ما چه امکاناتی داریم ... که (راه) نقل و انتقال این پول ها را که به وضوح توسط گروه های تروریستی مورد استفاده قرار می گیرد قطع کنیم.

«جاناتان شانزر» از «بنیاد دفاع از دموکراسی» که یک اندیشکده حامی رژیم صهیونیستی است، از ایران با عنوان بانک مرکزی تروریسم یاد کرد و گفت که انصارالله، دولت سوریه، حزب الله، جهاد اسلامی و حماس همگی منتظر آن هستند تحریم های ایران برداشته شود و چشمانشان به سوی ایران است.............

 

 

منبع: http://www.irdiplomacy.ir/fa/page/1947028/%D8%A8%D8%B1%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87+%D8%AC%D8%AF%DB%8C%D8%AF+%DA%A9%D9%86%DA%AF%D8%B1%D9%87+%D8%A2%D9%85%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%A7+%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C+%D8%A7%D8%B9%D9%85%D8%A7%D9%84+%D8%AA%D8%AD%D8%B1%DB%8C%D9%85%E2%80%8C+%D8%B9%D9%84%DB%8C%D9%87+%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86.html

ویرایش شده در توسط CHAF
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

جان کری: از هر زمان دیگر به توافق با ایران نزدیکتریم

به گزارش فارس، «جان کری»، وزیر خارجه آمریکا بامداد سه‌شنبه در کنفرانس سالانه منع گسترش سلاح‌های اتمی گفت: ایران و گروه 1+5 از هر زمان دیگر به توافق هسته‌ای نزدیکتر هستند.

به گزارش وب‌سایت رسمی وزارت خارجه آمریکا کری با اشاره به تفاهم حاصل شده در لوزان گفت که ایران و گروه 1+5 به راه حل‌هایی رسیده‌اند که در صورت نهایی شدن و تصویب «تمامی مسیرهای ایران برای دست‌یابی به مواد هسته‌ای لازم برای ساخت سلاح اتمی را مسدود خواهد کرد
وی در ادامه گفت: «می‌خواهم بدانید که کارهای سخت هنوز به اتمام نرسیده‌اند و برخی مسائل اساسی حل‌نشده باقی مانده‌اند. اما ما در واقع از همیشه به رسیدن به توافق جامع خوبی که دنبالش بوده‌ایم، نزدیکتریم.»
کری در ادامه خاطرنشان کرد: «ما از ابتدا گفته‌ایم که هر گونه توافق با ایران به وعده‌ها و گفته‌ها متکی نبوده بلکه به شواهد استوار خواهد بود.»
وزیر خارجه آمریکا «راستی‌آزمایی» را مفهوم محوری پیمان ان‌پی‌تی دانست و خواستار تقویت پادمان‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای حفظ توافقنامه‌ها شد.

 


آمانو:اجرايي‌شدن‌پروتکل‌الحاقي کمک‌به اعتمادسازی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از نیویورک، یوکیو آمانو با اشاره به سخنان خود در برنامه افتتاحیه کنفرانس بازنگری معاهده عدم اشاعه سلاح‌های هسته‌ای و اعلام آمادگی آژانس در راستی‌آزمایی اقدامات ایران در برنامه هسته‌ای خود در صورت توافق نهایی و رسیدن به راه حلی جامع با شش قدرت جهانی‌به سئوالات برخی‌خبرنگاران که عموما در مورد برنامه هسته‌ای ایران و توافق این کشور با شش قدرت جهانی‌بود پاسخ داد.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی‌در پاسخ به سوال یکی‌از خبرنگاران در خصوص اقدامات لازم از طرف دولت ایران برای اثبات ادعای صلح‌آمیز بودن برنامه اتمی‌خود گفت: کشور‌های عضو آژانس بین‌المللی انرژی اتمی‌و کشور‌های عضو شورای امنیت از ایران تقاضای نشان دادن نهایت شفافیت برای اثبات صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای خود را دارند، شفافیتی که ابعاد احتمالی‌نظامی برنامه هسته‌ای ایران را نیز شامل شود.

وی افزود: هرچند ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا نکرده ولی‌در حال حاضر نمی توانیم با اطمینان کامل تمام فعالیت‌های ایران را صلح‌آمیز تلقی‌کنیم و از ایران انتظار داریم با شفافیت کامل به برخی‌ابهامات آژانس پاسخ دهد تا گزارشی به کشور‌های عضو آژانس و شورای امنیت ارائه شود.
یوکیو آمانو گفت: ایران با به اجرا درآوردن پروتکل الحاقی می تواند قدم مثبتی در اعتمادسازی و شفافیت برنامه هسته‌ای خود بردارد و به همین منظور ما امیدواری خود را نسبت به اضافه کردن اجرای پروتکل الحاقی به برنامه جامع اجرایی در توافق نهایی ایران و پنج بعلاوه یک ابراز می کنیم.
مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی با اشاره به دیدار خود با ظریف در ماه فوریه میلادی در مونیخ و همچنین دیدار با رئیس جمهور ایران در سال گذشته در تهران، ادعای رابطه نزدیکتر با کشور‌های غربی را خنده دار توصیف کرد و گفت: پس از این نشست با آقای ظریف دیدار خواهد کرد.

آمانو افزود: آژانس سازمانی فنی است و با وجود مدارک موجود در گزارش‌های آژانس، شورای امنیت و اطلاعات کشور‌های عضو آژانس، هنوز گزارشی نهایی از غیر صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران منتشر نشده است، به همین دلیل از ایران تقاضا کرده ایم تا در صورت وجود ابعاد نظامی برنامه هسته‌ای شفاف سازی کند.
یوکیو آمانو با پشتیبانی‌از ماموران آژانس، این نهاد بین‌المللی را مشروع برای ارزیابی صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران در صورت دستیابی به توافق نهایی مذاکرات هسته‌ای و اجرای پروتکل الحاقی دانست و گفت: حق و تصمیم هر کشوری است که از انرژی اتمی‌بهره ببرند.
وی افزود: وقتی‌چنین تصمیمی از سوی کشوری طبق چهارچوب ان پی‌تی‌اتخاذ می شود، وظیفه آژانس است تا از استفاده صحیح و سالم آن اطمینان حاصل کند و در این راستا به این کشور‌ها کمک کنیم.
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی‌در پاسخ به سئوالی درباره مخالفت برخی‌مقامات نظامی ایران با بازرسی تاسیسات نظامی این کشور گفت: در صورت اجرایی شدن پروتکل الحاقی و در صورت وجود ابهام و تضاد و احتمال پنهان کاری نظامی در برنامه هسته‌ای هر کشوری، آژانس این حق را دارد که با درخواست ارائه توضیح، به تاسیسات نظامی و غیر نظامی کشور‌های عضو ان پی‌تی‌سرکشی کند.
 

  • Upvote 1
  • Downvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

بنام فاش کننده مکرها و دروغها

 

دقیقا همه حق دارند جزما . جوک اون یارو که ازش میپرسند چرا دفاع نکردی ؟ میگه شما خبر نداری ، من یه پامو از خط گذاشتم بیرون اما ندید !

 

یکی دیگه : یاروئی میگه گندم نداریم که نداشته باشیم ، خوبنون خالی میخوریم تا از گشنگی نمیریم ؟

 

این راحت طلبی وترس چیکارا که با آدم نمیکنه .جل الخالق !

 

آخه منم دلواپسم . حالا اونائی که یاد گرفتند از این کلمه دلواپس زیاد توی متنهاشون استفاده کنند بفرمایند اینهم نقطه ضعف ، فقط غش نکنند لطفا !!!

ضمنا پیشنهاد میشه یه چند تا کلمه مناسب دیگه هم پیدا کنند تا بنده در قاموس کلمات سیاسی بین الملل درج کنم ، خدا چه دیدی ، شاید نوه نتیجه هامونم بتونند از اینگونه کلمات شاهکار اجدادشون استفاده به عمل بیارن .

 

جز تشکر دیگه چیزی ندارم بگم .

 

 

  • Upvote 5
  • Downvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

در صورت اجرایی شدن پروتکل الحاقی و در صورت وجود ابهام و تضاد و احتمال پنهان کاری نظامی در برنامه هسته‌ای هر کشوری، آژانس این حق را دارد که با درخواست ارائه توضیح، به تاسیسات نظامی و غیر نظامی کشور‌های عضو ان پی‌تی‌سرکشی کند.

 

امیدوارم پیرو بحث قبلی برای جنابعالی اثبات شده باشه که آژانس طبق پروتکل الحاقی تا کجاها میتونه مملکت رو بگرده !

 

در بد قولی و بهانه تراشی طرف مقابل هم که انقدر مثال و نمونه چه از کشور خودمون چه کشورهای دور و بر (عراق ، لیبی و ...) وجود داره که نیازی به توضیح نیست 

  • Upvote 7
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

داستان کامل راه آهن ایران در زمان قاجار

 

http://www.ensani.ir/storage/Files/20140520120143-9911-62.pdf

 

لطفا همه اش رو بخونید و بعدش در موردش نظر بدید !  icon_cheesygrin 

این مقاله سعی کرده بود فضای اون دوران رو رقابتی نشون بده ولی در کل مستنداتی بود در جهت تائید حرف هایی که در کلیپ فوق گفته شد:

thumb_R-112.jpg

thumb_R-113.jpg

thumb_R-114.jpg

 

 

شرط تهران برای پذیرش پروتکل الحاقی

به گزارش ایسنا، علی‌اکبر صالحی در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی سی‌سی‌ تی‌وی چین گفت: قدرت‌های جهانی موافقت کرده‌اند در چارچوب توافق هسته‌ای با ایران همه تحریم‌ها را به سرعت رفع کنند . وی افزود : در صورت تصویب مجلس ایران، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌توانند از برخی مراکز غیرهسته‌ای ایران در چارچوب شرایط مشخص بازدید کنند. صالحی تاکید کرد: ایران از منافع ملی خود محافظت و در ادامه گفت‌وگوها بر خطوط قرمز خود تاکید خواهد کرد.

برای مثال فرض کنید بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می خواهند از یک مرکز یا تاسیسات غیر هسته‌ای بازدید کنند ما مخالف این موضوع هستیم. مراکز و تاسیسات هسته‌ای در چارچوب توافق تامین امنیت تحت نظر قرار دارند. ما درباره مراکز غیر هسته‌ای صحبت می‌کنیم. بازرسان بر اساس پروتکل الحاقی می توانند از مناطق اطراف مراکز غیر هسته‌ای نمونه‌برداری کنند.

 

 

 

نمیدونم تعریف ما از منافع غلطه یا تعریف اینها  :)

ساده اندیشی تا چه حد؟ مثلا خیلی سخته که بعد از نمونه برداری از خاک محیط مناطق نظامی اونها رو عمدا به خاطر دریافت اجازه بازدید کامل آلوده کرد؟ اگر این اتفاق رخ بده واکنش دولت و نتیجه توافق (در شرایطی که رهبری و نیرو های نظامی با بازرسی از مناطق نظامی مخالفت دارن ) چه خواهد بود؟ و این درشرایطی هست که خود ما تعهد دادیم و در همین باب هم قطعنامه ای صادر شده!


http://armanpress.ir/fa/news/3356/دسترسی-به-تأسیسات-نظامیشرط-توافق-هسته-ای

  • Upvote 5
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

قرارداد ۱۰ ساله عدم احداث راه آهن در ایران در دوران حکومت قاجار:

 

[aparat]gpcCE[/aparat]

http://www.aparat.com/v/gpcCE

باید از این واقعیات تاریخی ننگ آور درس گرفت...دقیقا مشابه بلایی که در پس توافق ژنو و بیانیه لوزان برای ما تدارک دیده اند..... دقیقا همین قضیه راه آهن تکرار میشه...

  • Upvote 4
  • Downvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

نظر شمخانی درباره انتشار فکت‌شیت

به گزارش ایسنا امیر دریابان شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی در جمع خبرنگاران در پاسخ به ایسنا درباره صحت این موضوع که برخی نمایندگان اعلام کرده‌اند که مقام معظم رهبری دستور انتشار فکت شیت ایرانی را داده‌اند اما دولت آن را منتشر نکرده است اظهار کرد: دستور مطالبه و توصیه مسائلی متفاوت هستند و به نظر می آید در منتشر نشدن فکت شیت زمان بی تاثیر نبوده است و از زمان این توصیه تا تاخیر در انتشار آن زمانی طی شده است که به نظر می آید این امر دیگر مفید فایده نیست.

شمخانی تاکید کرد: البته ایران پیش از آمریکایی ها فکت شیت خود را منتشر کرد و رسانه های کشور نیز به آن پرداختند ولی خیلی مورد توجه قرار نگرفت و فکر می کنم امروز دیگر از فکت شیت عبور کرده ایم و بحث مهم رفع ابهاماتی است در خصوص تحریم ها و چگونگی برداشته شدن آن‌ها به ویژه تحریم های شورای امنیت و کنگره آمریکا که وزن اصلی را دارند. وی ادامه داد: همچنین متوازن سازی اقدامات دو طرف یکی دیگر از موضوعات مهمی است که در مذاکرات باید به آن پرداخته شود.

ظریف: اعتبار آژانس در معرض آزمایش جدی است

به گزارش تسنیم، یوکیو أمانو، مدیر کل أژانس بین المللى انرژى اتمى و دکتر ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان با یکدیگر دیدار و در باره تازه ترین وضعیت همکاریهاى فیمابین گفتگو و تبادل نظر کردند.

أقاى ظریف در این دیدار که در حاشیه برگزارى اجلاس بازنگرى معاهده عدم اشاعه صورت گرفت با اشاره به زمینه همکاریهاى مهم فیمابین ، بر اهمیت نقش مسئولانه وسازنده أژانس در شکل گیرى توافق احتمالى جامع میان ایران و کشورهاى ١+٥ تاکید کرد.

وزیر خارجه کشورمان با اشاره به فرصتهاى جارى و پیش رو در جهت تقویت اعتبار و جایگاه أژانس اظهار داشت: اعتبار آژانس در فرایند مذاکرات هسته اى میان ایران و گروه ١+٥ در معرض أزمایشى جدى قرار دارد و موفقیت در أن نیازمند توجه بیشتر مقامات أژانس و برداشتن گامهاى عملى و جدى در این باره است.

  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

 

نمیدونم تعریف ما از منافع غلطه یا تعریف اینها  :)

ساده اندیشی تا چه حد؟ مثلا خیلی سخته که بعد از نمونه برداری از خاک محیط مناطق نظامی اونها رو عمدا به خاطر دریافت اجازه بازدید کامل آلوده کرد؟ اگر این اتفاق رخ بده واکنش دولت و نتیجه توافق (در شرایطی که رهبری و نیرو های نظامی با بازرسی از مناطق نظامی مخالفت دارن ) چه خواهد بود؟ و این درشرایطی هست که خود ما تعهد دادیم و در همین باب هم قطعنامه ای صادر شده!


http://armanpress.ir/fa/news/3356/دسترسی-به-تأسیسات-نظامیشرط-توافق-هسته-ای

 

سلام

نمی دانم چرا شما و بعضی دوستان تمام مذاکره کنندگان و دولتمردان کشور را اگر بر خلاف نظر شما عمل کنند ، ساده اندیش می دانید ؟ یا هر کاری که بکنند ، بلافاصله آن را سرپیچی از دستور صریح رهبری می دانید ؟ 

 

در مورد مورد آلوده کردن عمدی نمونه ها هم ظاهرا یه گوشه چشمی به موضوع توهم توطئه داشته باشید خوب است !

فکر نمی کنید چرا تا الان در مورد های دیگر این کار را نکردند ؟ علت حرف اخیر آقای ظریف در مورد اعتبار آژانس رو در همین مورد ارزیابی نمی کنید ؟


این مقاله سعی کرده بود فضای اون دوران رو رقابتی نشون بده ولی در کل مستنداتی بود در جهت تائید حرف هایی که در کلیپ فوق گفته شد.

 

 

 

 

گرامی من حرفهای اون کلیپ رو رد نکردم و بله این مقاله هم در قسمت آخرش حرفهای تاریخی این برنامه در زمینه راه آهن رو تائید میکنه .

منظور من این بود که فقط اون قسمتی از تاریخ رو که لازم داریم و می خواهیم به چیزی که می خواهیم ربط بدهیم رو بولد نکنید و کل ماجرا رو یکجا ببینید . جالب این است که بعد از این ده سال و ده سال و ... هم که عملا  دستمان برای احداث باز بود ، باز هم کاری نکردیم . در واقع اگر این ده سال ها هم نبود باز هم اتفاقی نمی افتاد و احیانا ما در کشورمان مشابه راه اهن سرتاسری آمریکا را نمی ساختیم ، چون عملا اراده ای برای این کار نبود.

موضوع اصلی هم ارتباط تداعی کننده اون ده سال و این ده سال و مدت بعدی و ایجاد این پیش زمینه فکری در مردم بود که توافق هسته ای هم به سرنوشت اون توافق دچار خواهد شد ، بود که عملا سازندگان برنامه به شکل نه چندان ظریفی این موضوع رو به هم چسبانده بودند .  icon_cheesygrin


باید از این واقعیات تاریخی ننگ آور درس گرفت...دقیقا مشابه بلایی که در پس توافق ژنو و بیانیه لوزان برای ما تدارک دیده اند..... دقیقا همین قضیه راه آهن تکرار میشه...

 دقیقا منظور من همین برداشتها بود !


امیدوارم پیرو بحث قبلی برای جنابعالی اثبات شده باشه که آژانس طبق پروتکل الحاقی تا کجاها میتونه مملکت رو بگرده !

 

در بد قولی و بهانه تراشی طرف مقابل هم که انقدر مثال و نمونه چه از کشور خودمون چه کشورهای دور و بر (عراق ، لیبی و ...) وجود داره که نیازی به توضیح نیست 

امیدوارم من رو متهم به استفاده از سخنان رهبری نکنید ( متاسفانه ظاهرا هر جا شما از سخنان رهبری استفاده می کنید کاملا به جا است و بقیه اگر استفاده بکنند ، استفاده نابجا و هزینه کردن از رهبری تلقی می شود !) ولی لازم است خاطر نشان کنم که ایشان در سخنرانی شان تاکید کردند که ما چیزی فراتر از پروتکل های رسمی بین المللی که سایر کشورها هم پذیرفته اند ، را نخواهیم پذیرفت .

پروتکل الحاقی هم یکی از پروتکلهای رسمی بین المللی است که سایر کشورها هم پذیرفته اند و ما هم در همان حد آن را خواهیم پذیرفت . خوشبختانه با تاکید به موقع رهبری موضوع فراتر از پروتکل الحاقی داره رسما کنار میره و ظاهرا طرف مقابل در این زمینه داره کوتاه میاد. 

  • Upvote 5
  • Downvote 6

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

سلام

نمی دانم چرا شما و بعضی دوستان تمام مذاکره کنندگان و دولتمردان کشور را اگر بر خلاف نظر شما عمل کنند ، ساده اندیش می دانید ؟ یا هر کاری که بکنند ، بلافاصله آن را سرپیچی از دستور صریح رهبری می دانید ؟ 

 

 

سلام
این حرف شماست و ما قبولش نداریم! 

ما کارهای صورت گرفته رو بررسی میکنیم!برای مثال در سفر رئیس جمهور(روحانی) به نیویورک اتفاقی رخ داد که رهبری هم ازش انتقاد کردن! اون چیزی که ما دیدیم مکالمه تلفنی با رئیس جمهور آمریکا بود!

در مورد مسئله هسته ای هم خطوط قرمز و مواضع رهبری رو مبنا قرار میدیم و کارهای صورت گرفته رو با این خواسته ها مطابقت میدیم.

رهبر معظم انقلاب بازدید از مراکز نظامی رو ممنوع اعلام کردن و کسی اجازه بازدید از این مراکز رو نداره.

 

 

 

حضرت آیت الله خامنه ای در بیان مطالبه بعدی به بحث بازرسیها اشاره و تأکید کردند: مطلقاً نباید اجازه داده شود که به بهانه نظارت، به حریم امنیتی و دفاعی کشور نفوذ کنند و مسئولین نظامی کشور نیز به هیچ وجه اجازه ندارند که به بهانه نظارت و بازرسی، بیگانگان را به این حریم راه دهند، و یا توسعه دفاعی کشور را متوقف کنند.
ایشان افزودند: لازم است توانایی دفاعی کشور و مشت محکم ملت در عرصه نظامی همچنان محکم بماند و روز بروز نیز محکم‌تر شود. همچنین به هیچ وجه نباید در مذاکرات، حمایت از برادران مقاوممان در نقاط مختلف مورد خدشه قرار گیرد.
رهبر انقلاب اسلامی در خصوص شیوه نظارت بر برنامه هسته ای ایران نیز تاکید کردند: هیچگونه شیوه نظارت غیر متعارف که ایران را به یک کشور اختصاصی از لحاظ نظارتها تبدیل کند، مورد قبول نیست و نظارتها باید تنها در محدوده همان نظارتهای متعارفی که در همه دنیا انجام میشود اعمال شود، نه بیشتر.

http://www.leader.ir/langs/fa/index.php?p=contentShow&id=13060

 

 

 

در مورد مورد آلوده کردن عمدی نمونه ها هم ظاهرا یه گوشه چشمی به موضوع توهم توطئه داشته باشید خوب است !

فکر نمی کنید چرا تا الان در مورد های دیگر این کار را نکردند ؟ علت حرف اخیر آقای ظریف در مورد اعتبار آژانس رو در همین مورد ارزیابی نمی کنید ؟

 

اتفاقا شما بیش از حد خوشبین هستید! در مورد عراق چه اتفاقی رخ داد؟ با یک مشت سند جعلی به این کشور حمله کردن و آخر سر هم سلاح کشتار جمعی کشف نشد!

 آژانس بین المللى انرژى اتمى ابزار قدرت هاست! کافیه فقط روند ده پانزده ساله پرونده هسته ای ایران رو بررسی کنید و اون رو با  غنی سازی  77 درصدی کره جنوبی و زیر سیبیلی رد کردنش مقایسه کنید!

اگر این مورد شما رو قانع نمیکنه یک مثال دیگه ذکر میکنم! در مذاکرات دهه 80 دولت خاتمی و مذاکره کننده های ارشد ایران (ظریف و روحانی) با تکیه بر تعریف البرادعی از تعلیق غنی سازی این مورد رو پذیرفتن و بعد از پذیرش تعلیق تعریف دیگری مطرح شد! این حرف خود سید محمد خاتمیه و فایل ویدئوییش هم موجوده!

 

 

رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه هر سال کتابی در آژانس به عنوان تعهدات پادمانی کشورهای عضو آژانس منتشر می‌شود و اگر کشوری خطایی و نقضی صورت داده باشد در آن اشاره می‌شود افزود: خیلی از کشورها در روند فعالیت‌هایشان خطاهای بزرگی دارند و آنها را برطرف می‌کنند. کره جنوبی یکی از این کشورهاست. در مقطعی که موضوع هسته‌ای ایران طرح شده بود و بنده در آژانس بودم اعلام شد کره بالای 70 درصد غنی سایز کره است. اما از آنجایی که این کشور در مدار سیاسی غرب بود خیلی زود و فوری مساله را جمع و جور کردند. ما را متهم کرده بودند که بیش از 50 درصد غنی سازی کردیم و هر چه می‌گفتیم که منبع آلودگی و تجهیزات خارجی است گوش نمی‌دادند و سه سال ما را به خاطر این مساله معطل کردند و در رسانه‌ها گفتند که ایران به تعهداتش عمل نمی‌کند. بعد از 3 سال فهمیدند که منبع آلودگی خارجی است حتی کشوری در منطقه ما خطاهای بزرگی انجام داد که نامش را نمی‌گویم. به آمانو گفتیم چطور درباره‌ی آن کشور موضوع حل شد و او گفت، مساله دوستانه حل شد. سوال ما این است که چرا درباره‌ی ایران این طور عمل نمی کنید. با وجود این که بارها و بارها ادعاهای بی‌اساس آژانس ثابت شده و پاسخ‌های ما درست بوده است باز هم به این روند ادامه می‌دهند. بر همین اساس معتقدم پرونده ما ساختگی است و مبنای فنی و حقوقی ندارد و تا با آن با اراده‌ی سیاسی ورود نکنیم نمی‌توانیم آن را حل کنیم.

http://isna.ir/fa/news/93102111097/صالحی-1-5-در-وین-ناگهان-عقب-کشید-حجم-غنی-سازی

نظر شمخانی درباره انتشار فکت‌شیت

به گزارش ایسنا امیر دریابان شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی در جمع خبرنگاران در پاسخ به ایسنا درباره صحت این موضوع که برخی نمایندگان اعلام کرده‌اند که مقام معظم رهبری دستور انتشار فکت شیت ایرانی را داده‌اند اما دولت آن را منتشر نکرده است اظهار کرد: دستور مطالبه و توصیه مسائلی متفاوت هستند و به نظر می آید در منتشر نشدن فکت شیت زمان بی تاثیر نبوده است و از زمان این توصیه تا تاخیر در انتشار آن زمانی طی شده است که به نظر می آید این امر دیگر مفید فایده نیست.

شمخانی تاکید کرد: البته ایران پیش از آمریکایی ها فکت شیت خود را منتشر کرد و رسانه های کشور نیز به آن پرداختند ولی خیلی مورد توجه قرار نگرفت و فکر می کنم امروز دیگر از فکت شیت عبور کرده ایم و بحث مهم رفع ابهاماتی است در خصوص تحریم ها و چگونگی برداشته شدن آن‌ها به ویژه تحریم های شورای امنیت و کنگره آمریکا که وزن اصلی را دارند. وی ادامه داد: همچنین متوازن سازی اقدامات دو طرف یکی دیگر از موضوعات مهمی است که در مذاکرات باید به آن پرداخته شود.

 

آنرا که حساب پاک است از محاسبه چه باک است.

 

 

 

حضرت آیت الله خامنه ای در جریان قرار دادن مردم و نخبگان را از جزئیات مذاکرات هسته ای، مصداق همدلی مسئولان با مردم خواندند و تأکید کردند: همدلی یک موضوع دستوری نیست بلکه باید آن را بوجود آورد و رشد داد که شرایط کنونی فرصت مناسبی برای بوجود آمدن همدلی با مردم است.
ایشان در ادامه یک پیشنهاد را به مسئولان مطرح کردند و گفتند: مسئولان که افراد صادق و علاقمند به منافع ملی هستند باید منتقدین شاخص مذاکرات را دعوت کنند و با آنان صحبت کنند؛ اگر در مطالب آنان، نکته ای بود، از آن برای پیشبرد بهتر مذاکرات، استفاده کنند و اگر نکته ای هم نبود، آنان را قانع کنند.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: این مصداق همدلی و یکسان سازی دلها و عمل ها است.
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: ممکن است مسئولان بگویند بعلت فرصت سه ماهه برای رسیدن توافق، زمان زیادی بمنظور بحث و شنیدن سخنان منتقدین وجود ندارد که در پاسخ باید گفت این فرصت سه ماهه یک موضوع غیرقابل تغییر نیست و اگر این مدت زمان افزایش یابد هیچ اشکالی ندارد همانگونه که طرف مقابل در برهه ای از مذاکرات، زمان را هفت ماه عقب انداختند.

http://www.leader.ir/langs/fa/index.php?p=contentShow&id=13060

  • Upvote 5
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

امیدوارم من رو متهم به استفاده از سخنان رهبری نکنید ( متاسفانه ظاهرا هر جا شما از سخنان رهبری استفاده می کنید کاملا به جا است و بقیه اگر استفاده بکنند ، استفاده نابجا و هزینه کردن از رهبری تلقی می شود !) ولی لازم است خاطر نشان کنم که ایشان در سخنرانی شان تاکید کردند که ما چیزی فراتر از پروتکل های رسمی بین المللی که سایر کشورها هم پذیرفته اند ، را ن

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

امام علی علیه السلام: «مَا أَكْثَرَ الْعِبَرَ وَ أَقَلَّ الِاعْتِبَار- عبرت‏ها چقدر فراوانند و عبرت پذیران چه اندك! ».

نهج‌البلاغه، حکمت297

 

کره‌جنوبی همچنان محروم از غنی‌سازی
جهان > روابط بین‌الملل - محمد امین خرمی:
بیش از ۴ سال مذاکره بین آمریکا و کره‌جنوبی بر سر حق غنی‌سازی‌ کره‌ای‌ها که خود سازنده نیروگاه‌های اتمی در کشورهای دیگر هستند، در نهایت به تمدید ممنوعیت هرگونه غنی‌سازی‌ در خاک کره‌جنوبی منتهی شد.
شنبه 5 اردیبهشت 1394 - 07:30:00 | کد مطلب: 293143 

15-4-24-21154a-k123.jpg

روز چهارشنبه گذشته مذاكره‌كنندگان آمريكايي و كره‌اي در سئول امضاي خود را پاي توافقنامه‌اي گذاشتند كه تا زمان نامشخص، حداقل «درآينده نزديك»، امكان غني‌سازي‌ اورانيوم يا بازفرآوري سوخت مصرف شده در نيروگاه‌هاي كره‌جنوبي را به اين كشور نمي‌دهد. براساس اين توافق، امكان مذاكره بر سر غني‌سازي‌ اورانيوم توسط كره‌اي‌ها براي مقاصد صلح‌آميز در آينده، «باز» گذاشته شده است.

توافق جديد در ادامه توافقنامه‌اي است كه در سال‌1972بين دوطرف منعقد شد. براساس معاهده اتمي 1972آمريكا و كره‌جنوبي، كره‌اي‌ها از غني‌سازي‌ اورانيوم و بازفرآوري سوخت مصرف شده در نيروگاه‌هايشان منع شدند و در مقابل آمريكايي‌ها متعهد شدند به توسعه صنعت نوپاي هسته‌اي اين كشور كمك كنند. از آنجا كه اعتبار اين توافقنامه در سال 2013به پايان مي‌رسيد، دوطرف از سال 2010مذاكرات خود را براي تعيين تكليف آن از سر گرفتند. توافق اخير كه از آن به «توافق بازبيني شده» هسته‌اي آمريكا و كره‌جنوبي نام برده مي‌شود، توسط مارك ليپرت، سفير آمريكا در كره‌جنوبي و پارك روبيوگ، مذاكره‌كننده هسته‌اي كره‌اي‌ها، به امضا رسيد.

طولاني شدن مذاكرات مذكور به اين دليل بود كه كره‌اي‌ها اعلام كرده بودند با اتمام مدت زمان قرارداد هسته‌اي بين دوكشور قصد دارند سوخت لازم براي نيروگاه‌هاي هسته‌اي خود را در داخل كشورشان توليد كنند؛ موضوعي كه بلافاصله با مخالفت آمريكا مواجه شد.
براساس توافق اخير، كره‌جنوبي همچنان امكان بازفرآوري سوخت مصرف شده در نيروگاه‌هاي هسته‌اي خود را نخواهد داشت، اما اين امكان به كره‌جنوبي داده شده كه سوخت مصرف شده را در خاك يك كشور ثالث بازفرآوري كند.

يكي از مهم‌ترين موارد مورد اختلاف بين آمريكا و كره‌جنوبي طي يك‌سال‌و‌نيم اخير، موضوع سوخت مصرف شده يا پسماند هسته‌اي نيروگاه‌هاي كره‌جنوبي بوده است. كره‌اي‌ها كه اكنون بيش از 4دهه است برق هسته‌اي توليد مي‌كنند، اعلام كرده‌اند ديگر گنجايش ذخيره اين پسماندها را ندارند. كره‌جنوبي كشوري است كوچك با جمعيت بالا و اكنون نگراني‌هاي زيست‌محيطي در مورد پسماندهاي هسته‌اي نيروگاه‌هاي برق در اين كشور، يكي از چالش‌هاي جدي پيش‌روي دولت به شمار مي‌رود. آمريكايي‌ها براساس توافق جديد قول داده‌اند در مديريت پسماندهاي هسته‌اي به اين كشور كمك كنند.

كره‌جنوبي با داشتن 23رآكتور چهارمين توليد‌كننده برق هسته‌اي در دنياست و حدود يك سوم برق مورد نياز خود را از نيروگاه‌هاي هسته‌اي توليد مي‌كند. آمريكا با بهره‌گيري از 100رآكتور هسته‌اي بيش از 798هزار گيگاوات-ساعت برق توليد مي‌كند و بزرگ‌ترين توليدكننده برق هسته‌اي جهان است. پس از آمريكا، فرانسه با 58رآكتور بيش از 418هزار گيگاوات-ساعت برق توليد مي‌كند كه اين ميزان تقريبا سه‌چهارم برق مورد نياز اين كشور را تأمين مي‌كند. روسيه نيز با 34رآكتور بيش از 169هزار مگاوات-ساعت برق توليد مي‌كند كه تأمين‌كننده بيش از 18درصد برق مصرفي اين كشور است.

كره‌جنوبي يكي از سازندگان نيروگاه‌هاي هسته‌اي در دنياست. كره‌اي‌ها در سال2009 قراردادي 20ميليارد دلاري با امارات متحده‌عربي امضا كردند و اكنون مشغول ساخت 4نيروگاه در اين كشور هستند. همچنين در قراردادي ديگر كه ‌ماه گذشته نهايي شد، كره‌جنوبي با دريافت 2ميليارد دلار، طي 20سال آينده 2رآكتور هسته‌اي در عربستان سعودي خواهد ساخت.

آمريكا نگراني خود در مورد غني‌سازي‌ هسته‌اي در منطقه شمال شرق آسيا را با موقعيت هسته‌اي كره‌شمالي توجيه مي‌كند. طبق گزارش آژانس بين‌المللي انرژي اتمي، كره‌شمالي توانايي غني‌سازي‌ اورانيوم، توليد سوخته هسته‌اي و همچنين بازفرآوري سوخت مصرف شده هسته‌اي را به‌دست آورده است. براساس برآوردهاي انجام شده پيونگ‌يانگ حدود 10بمب اتمي دارد و تاكنون 3بار دست به آزمايش اتمي زده كه آخرين آن مربوط به فوريه 2013 بوده است.

با وجود اينكه كره‌جنوبي بارها اعلام كرده به‌دنبال ساخت سلاح هسته‌اي نيست، اما نظرسنجي‌هاي انجام شده طي سال‌هاي اخير نشان مي‌دهد مردم اين كشور دستيابي به سلاح هسته‌اي را ضروري مي‌دانند. اين ديدگاه به‌خصوص در زمان‌هايي كه تنش بين كره‌جنوبي با همسايه شمالي‌اش به اوج خود رسيده، تشديد شده است.پيچيدگي ديگر دراين رابطه، از توافقنامه آمريكا و ژاپن ناشي مي‌شود؛ براساس توافقي كه در دهه‌1980بين آمريكايي‌ها و همسايه ديگر كره‌اي‌ها انجام شد، به ژاپني‌ها اجازه داده شد سوخت مصرف شده نيروگاه‌هاي هسته‌اي خود را در خاك كشورشان بازفرآوري كنند.

به‌نظر مي‌رسد مقام‌هاي كره‌جنوبي با وجود اعتراض‌هاي اوليه، نسبت به توافق نه چندان بازبيني شده اخير رضايت دارند؛ چرا كه اين توافق «امكان مذاكره» بر سر غني‌سازي‌ اورانيوم توسط كره‌جنوبي در آينده را «باز» گذاشته است. برهمين اساس، يكي از مقام‌هاي ارشد وزارت امور خارجه كره‌جنوبي در گفت‌وگو با خبرگزاري يونهاپ كره‌جنوبي ضمن ابراز خرسندي از توافق به عمل آمده اعلام كرد: «همين كه مسير رسيدن به غني‌سازي‌ در اين توافق باز ديده شده بسيار معني‌دار است؛ هرچند در آينده نزديك اين اتفاق ميسر نشود.» بنابراين كره‌اي‌ها بايد حداقل 20سال ديگر (مدت زمان اعتبار توافق كنوني) صبر كنند تا شايد بتوانند بار‌ديگر موضوع تأمين سوخت هسته‌اي نيروگاه‌هاي برق و بازفرآوري پسماندهاي هسته‌اي خود را با آمريكايي‌ها مطرح كنند.

 

http://www.hamshahrionline.ir/details/293143

  • Upvote 8
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

امیدوارم من رو متهم به استفاده از سخنان رهبری نکنید ( متاسفانه ظاهرا هر جا شما از سخنان رهبری استفاده می کنید کاملا به جا است و بقیه اگر استفاده بکنند ، استفاده نابجا و هزینه کردن از رهبری تلقی می شود !) ولی لازم است خاطر نشان کنم که ایشان در سخنرانی شان تاکید کردند که ما چیزی فراتر از پروتکل های رسمی بین المللی که سایر کشورها هم پذیرفته اند ، را نخواهیم پذیرفت .

پروتکل الحاقی هم یکی از پروتکلهای رسمی بین المللی است که سایر کشورها هم پذیرفته اند و ما هم در همان حد آن را خواهیم پذیرفت . خوشبختانه با تاکید به موقع رهبری موضوع فراتر از پروتکل الحاقی داره رسما کنار میره و ظاهرا طرف مقابل در این زمینه داره کوتاه میاد. 

 

رهبری هیچ جا حرفی از پروتکل الحاقی و پذیرشش نزدن ، عین متن جمله ایشون:

 

"هیچ‌گونه شیوه‌ی نظارت غیرمتعارف که ایران را به یک کشور اختصاصی از لحاظ نظارت‌ها تبدیل کند، مورد قبول نیست و نظارت‌ها باید تنها در محدوده‌ی همان نظارت‌های متعارفی که در همه‌ی دنیا انجام می‌شود اعمال شود، نه بیشتر"

 

منظور رهبری از نظارت متعارف میتونه نظارت NPT باشه (که گسترده تر و متعارف تر هم هست) یا نظارت های پروتکل الحاقی (که یک پروتکل اضافه بر سازمان NPT هست) و ابهام داره اما یک نکته در این باره واضح و مبرهن هست ، هر پروتکل و هر شیوه نظارتی که قراره اجرا بشه نباید بهانه ای برای دسترسی و بازرسی طرف مقابل به مراکز نظامی و حساس کشور رو بده :

 

"مطلقاً نباید اجازه داده شود که به بهانه‌ی نظارت، به حریم امنیتی و دفاعی کشور نفوذ کنند و مسئولین نظامی کشور نیز به هیچ وجه اجازه ندارند که به بهانه‌ی نظارت و بازرسی، بیگانگان را به این حریم راه دهند یا توسعه‌ی دفاعی کشور را متوقف کنند"

  • Upvote 8
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

سلام
این حرف شماست و ما قبولش نداریم! 

ما کارهای صورت گرفته رو بررسی میکنیم!

سلام

ما ؟ شما ؟

میتونید به عنوان معادلش از دو کلمه خودی و غیر خودی هم استفاده بکنید ! 

نتاسفم ولی من بر خلاف شما ما و شمایی نمی شناسم . همه ما هر طوری فکر کنیم و هر طرفی هم باشیم ، قراره سر آخر " ما " باشیم . فکر می کنید فقط شما کارهای صورت گرفته رو بررسی می کنید ، اتفاقا همه دارند این کار رو می کنند و اظهار عقیده ای که می کنند هم به خاطر همین بررسی شون هست . 

اگر شما ( به همان عنوانی که خودتون رو مجزا می کنید و ما و شما رو جدا می کنید ) خودتون رو تابع رهبری می دونید ( چون ظاهرا در تمام حرفهایی که می زنید تکیه به کلام رهبری دارید و البته دیگرانی غیر از شما اگر حرفی رو نقل کنند و در موردش حرف بزنند یا دارند استفاده ابزاری می کنند و یا درست نفهمیده اند ! ) لطف کنید و تابع رهبری بمونید : نه یک قدم جلوتر و نه یک قدم عقب تر .

مطمئن باشید خط قرمز ها رو رهبری مشخص می کنند و سر اونها یک کلمه هم کوتاه نمی آیند . ایشان مثل بعضی ها !!! سیاستمدار هم نیستند و هنوز خودشان را انقلابی می دانند بنابراین هر وقت نیاز احساس کنند بلافاصله عمل خواهند کرد. البته تا جایی که من می دانم ایشان مردم را غیر خودی نمی دانند و ما و شمایی ندارند . جناح بندی ها را هم که بعضی ها !!! سنگش را به سینه می زنند ، به رسمیت نمی شناسند.

 

جناب شاهین آسمان گرامی نوشته هاتون هنوز تو صفحه استاتوس من باقی هست ، یک نگاهی بهشون بندازید. 

بازهم در نهایت هم به شما عزیز و هم جناب چکا گرامی عرض می کنم :

شما راحت باشید 

ولی یادآوری می کنم :

الخیر فی ما وقع 

 

ببخشید اگر لحن این متن  کمی شاید خوشایندتان نباشد ولی گاهی چاره ای جز گفتن باقی نمی ماند.

 

 

 

منظور رهبری از نظارت متعارف میتونه نظارت NPT باشه (که گسترده تر و متعارف تر هم هست) یا نظارت های پروتکل الحاقی (که یک پروتکل اضافه بر سازمان NPT هست) و ابهام داره اما یک نکته در این باره واضح و مبرهن هست ، هر پروتکل و هر شیوه نظارتی که قراره اجرا بشه نباید بهانه ای برای دسترسی و بازرسی طرف مقابل به مراکز نظامی و حساس کشور رو بده :

 

 

مطمئنید منظور رهبری فقط برداشت شماست و برداشت دیگران از حرفهای ایشان محکوم به اشتباه بودن است ؟

 

 

پی نوشت :

 

اشکالی نداره عزیز ما به این کنایه ها وقتی حرف برای گفتن وجود نداره عادت داریم ، شما باز خوباش هستید   :winking:

 

قطعا همینطور هست که میفرمایید ، حداقل ثمره این مذاکرات از خواب بیدار شدن بعضی ها خواهد بود 

 

اگر لطف خدا شامل حال همه مان بشود ، بعد از مذاکرات خیلی ها از خواب بیدار خواهند شد !  

الخیر فی ما وقع 

ویرایش شده در توسط oldmagina
  • Upvote 8
  • Downvote 8

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

بازهم در نهایت هم به شما عزیز و هم جناب چکا گرامی عرض می کنم :

شما راحت باشید 

ولی یادآوری می کنم :

الخیر فی ما وقع 

ببخشید اگر لحن این متن  کمی شاید خوشایندتان نباشد ولی گاهی چاره ای جز گفتن باقی نمی ماند.

 

اشکالی نداره عزیز ما به این کنایه ها وقتی حرف برای گفتن وجود نداره عادت داریم ، شما باز خوباش هستید  :winking:

 

قطعا همینطور هست که میفرمایید ، حداقل ثمره این مذاکرات از خواب بیدار شدن بعضی ها خواهد بود 

  • Upvote 4
  • Downvote 3

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ظریف: دستیابی به توافق جامع لوازمی دارد

به گزارش ایسنا، محمد جواد ظریف در دیدار با سباستین کورتس، وزیر امور خارجه اتریش که در حاشیه کنفرانس بازنگری معاهده عدم اشاعه ان پی تی در نیویورک صورت گرفت ضمن تبیین آخرین وضعیت روند مذاکرات هسته‌ای اظهار کرد: آمریکا و برخی از طرفهای غربی توجه داشته باشند که دستیابی به یک توافق جامع و ماندگار لوازمی دارد که باید در مواضع اعلامی و البته در عمل مورد توجه دقیق و جدی قرار گیرد.

ظریف با تاکید بر اهمیت موضوع خلع سلاح برای بسیاری از کشورها از جمله کشورهای عضو جنبش عدم تعهد، آمادگی ایران را برای همکاری در این باره با طرف اتریشی اعلام کرد. وی همچنین با برشمردن ظرفیتهای متنوع همکاری مشترک بین دو کشور، افزایش رایزنیها و تبادل هیاتها بین دو طرف در سطوح مختلف را ضروری دانست.
وزیر امور خارجه اتریش نیز در این دیدار ضمن استقبال از پیشرفتهای اخیر در روند مذاکرات هسته ای ایران و کشورهای ١+٥ تاکید کرد: کشورهای عضو اتحادیه اروپا انگیزه لازم را برای دستیابی به توافق جامع دارند و در همین مسیر گام بر می‌دارند.


رییس مجلس نمایندگان آمریکا: نمی توانیم جلوی توافق با ایران را بگیریم

 

به گزارش عصر ایران خبرگزاری بلومبرگ با انتشار گزارشی از گردهمایی اخیر جمهوریخواهان و حامیان مالی یهودی آنها در شهر لاس وگاس می نویسد این سخنان را بینر در یک جمع خصوصی مطرح کرده و گفته است پیش بینی نمی کند جمهوریخواهان مخالف توافق هسته ای در نهایت موفق شوند آرای نمایندگان و سناتورهای دموکرات کنگره را برای مخالفت با توافق هسته ای ایران به سمت خود جلب کنند.

جمهوریخواهان برای جلوگیری از تصویب لایحه توافق احتمالی هسته ای با ایران نیاز به دو سوم آرای اعضای کنگره دارند و برای رسیدن به چنین اکثریتی به همراهی 14 سناتور دموکرات در سنا و دهها نماینده دموکرات در مجلس نمایندگان آمریکا نیاز دارند.
به نوشته بلومبرگ سخنان بینر که در یک جلسه خصوصی و بدون حضور خبرنگاران مطرح شده است، دلسردی و ناامیدی سناتورها و اعضای ارشد حزب جمهوریخواه را در پی داشته است.
چهار تن از اعضای حاضر در جلسه در گفت و گو با بلومبرگ سخنان بینر در این زمینه را تایید کرده اند.
جمهوریخواهان کنگره قرار است به زودی طرح بازبینی توافق هسته ای با ایران را که دو هفته پیش با تعدیلاتی در کمیته روابط خارجی سنا به تصویب رسید، در صحن علنی برای رای گیری به بحث و بررسی بگذارند. این طرح پس از تعدیل توانست حمایت ضمنی کاخ سفید را کسب کند و از حالت طرح مورد حمایت حزب جمهوریخواه به طرحی با حمایت دو حزبی (جمهوریخواه و دموکرات) درآمد.

با این حال بسیاری از سناتورهای جمهوریخواه که برخی از آنها از نامزدهای انتخابات آتی ریاست جمهوری آمریکا هستند در مخالفت با این طرح سخن گفته و آن را ناکافی دانسته اند.
"ریک پری " نامزد جمهوریخواه برای انتخابات آتی ریاست جمهوری و فرماندار سابق تگزاس گفته است این طرح به اندازه کافی جلوی پیشرفت برنامه هسته ای ایران را نمی گیرد و تنها به آن مشروعیت بیشتری می بخشد.
طرفداران این طرح از جمله باب کورکر رییس جمهوریخواه کمیته روابط خارجی سنا اما می گویند این طرح فرصتی برای بررسی توافق احتمالی هسته ای با ایران به کنگره می دهد و بر اساس آن رییس جمهور ظرف زمان 30 روز تا زمان بررسی و رای گیری درباره لایحه توافق احتمالی با ایران، حق برداشتن تحریم های ایران را نخواهد شد.
سخنان بینر نشان می دهد جمهوریخواهان مخالف توافق در کنگره از طرح بازبینی توافق هسته ای که اخیرا از سوی کورکر ارایه شده و در کمیته تصویب شده است، راضی نیستند و این طرح را ضعیف می دانند.
مایکل استیل سخنگوی بینر درباره موضع دموکرات ها در کنگره گفته است: آشکار است که در صورت مخالفت اوباما با این طرح تنها درصد اندکی از دموکرات ها در کنار ما (جمهوریخواهان)خواهند ماند.

بسیاری از اعضای ارشد جمهوریخواه که در جلسه سخنرانی بینر در لاس وگاس حاضر بودند گفته اند از سخنان رییس مجلس ناامید شده اند و احساس می کنند اوضاع به گونه ای است که جمهوریخواهان کنگره توان ایستادن در مقابل یک توافق ( به گفته آنها بد) هسته ای با ایران را ندارد.
جمهوریخواهان مخالف توافق پس از تصویب طرح بازبینی توافق هسته ای در کمیته روابط خارجی سنا شروع به مخالفت های جدید با این طرح کرده اند. آنها می گویند با تعدیلاتی که در این طرح شده ، این طرح عملا امکان مقاومت مخالفان را در برابر خواست های کاخ سفید گرفته است.

  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
مهمان
این موضوع نسبت به پاسخ بیشتر بسته شده است.

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.