DR_CHAMRAN

" توافق هسته ای " ، جزییات ، آینده (1)

Recommended Posts

علی لاریجانی: یکی می گوید دار و ندار هسته ای مان را دادیم، دیگری مردم را تحریک می کند که رهبری تنهاست؛ آخر چرا بدون اطلاع سخن گفته و به تیم هسته ای تهمت می زنید؟/ اگر خودتان مشکل دارید، لازم نیست پشت رهبری مخفی شوید

 

.................................................................................................................................................................................

 

بدون توجه به نتیجه مذاکرات ، در نوع مدیریت موضوع هسته ای مشخص شد که کشور بر اساس تئوری " آزمون و خطا " اداره میشه ...در حالی که کشورهای پیشرفته قبل از انجام هر کاری تمام جوانب رو در نظر میگیرن و با توجه به ظرفیت های سیاسی و اقتصادی و نظامی خودشون برنامه ریزی میکنند ولی متاسفانه در ایران از این نوع برنامه ریزی و تدبیر خبری نیست!

ویرایش شده در توسط ariya0912
  • Upvote 3
  • Downvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

به گزارش ایسنا،به نقل از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی یوکیو آمانو مدیرکل که روز پنج شنبه به منظور دیدار با مقامات ایرانی به تهران سفر کرده بود با انتشار بیانیه‌ای در این‌باره نوشت:‌
«من روز پنج شنبه برای دیدار با رئیس‌جمهور روحانی و علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران به تهران سفر کردم که در پی دیدارهایی با محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه و دیگر مقامات ایرانی در وین انجام شد. هدف از این دیدار پیشبرد کار برای دستیابی به راه حلی برای تمام مسائل باقی مانده در خصوص برنامه هسته‌ای ایران شامل شفاف‌سازی ابعاد نظامی احتمالی بود. معتقدم که هر دوطرف اکنون در خصوص برخی جنبه‌های کار تفاهم و درک بهتری دارند؛ اگرچه لازم است کار بیشتری انجام شود.
ما علاوه بر این درباره ادامه رایزنی‌ها میان کشورهای عضو گروه 3+3 و جمهوری اسلامی ایران بر سر برنامه جامع اقدام مشترک ( برجام) و مسأله نظارت و راستی‌آزمایی آژانس درباره اقدامات تحت این توافق گفت‌وگو کردیم.»

 

*******************************************************************************

 

عراقچی: آماده همکاری در زمینه پی.ام‌.دی هستیم

 

به گزارش مشرق، سید عباس عراقچی در جمع خبرنگاران در وین ، سفر یوکیا امانو به تهران را «خوب و موفق» ارزیابی کرد و گفت: تهران آماده همکاری با آژانس برای رفع سوءتفاهم ها در زمینه پی. ام.دی است. مذاکره کننده ارشد هسته ای ایران پی.ام.دی را « بحثی قدیمی و مزمن » توصیف کرد که به سالها پیش مربوط می شود. او گفت: آن زمان ادعاهایی نسبت به برنامه هسته ای ایران مطرح شد که مبنای فشارها و تحریمها قرار گرفت.

معاون وزیر امور خارجه گفت: اکنون فرصت خوبی پیش آمده که این مسائل و سوالات و ادعاهایی که نسبت به گذشته مطرح شده بود درفضایی آرام تر حل و فصل شود. ما هم آماده همکاری با آقای امانو هستیم تا مشخص شود ادعاهایی که وجود دارد و پرونده هایی که علیه جمهوری اسلامی ایران باز شده واهی است و کارنامه سفید برنامه هسته ای ایران نشان داده شود.

عراقچی گفت:ما آماده هستیم در موضوع پی.ام.دی با آژانس همکاری کنیم و به این همکاری ها سرعت بخشید تا به یک جمع بندی روشن در این مخصوص برسیم و عدم صحت تمامی آن ادعاها ثابت شود.
وی سفر یوکیا امانو مدیرکل آژانس به تهران در روز پنج شنبه را خوب و موفق ارزیابی کرد و گفت: گزارش هایی که از تهران دریافت کردیم و گزارش هایی که همکاران ایشان دادند نشان می دهد که این سفر، سفری موفق و حرکتی رو به جلو بوده است‎

ویرایش شده در توسط oldmagina
  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ظریف و کری قرار است ساعت 18 به وقت محلی 20:30 به وقت تهران دیدار کنند.
براساس این گزارش، علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی و ارنست مونیز وزیر انرژی آمریکا نیز دقایقی دیگر (از ساعت 15:15 به وقت محلی) به گفت‌وگو خواهند نشست.
سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی، وندی شرمن و هلگا اشمیت معاونان ظریف و کری و موگرینی نیز قرار است از ساعت 16 به وقت محلی (18:30 به وقت تهران) به گفت‌وگو بپردازند.

  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ارزیابی راهبردی
توافق بد در راه تهران
نشانه ها حکایت از آن دارد که تیم مذاکره کننده هسته ای شتابان درحال حرکت به سمت اعلام یک توافق هسته ای است هیچ یک از خطوط قرمز اعلام شده از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به طور رضایت بخش در آن مراعات نشده است.

 

ایران هسته ای- نشانه ها حکایت از آن دارد که تیم مذاکره کننده هسته ای شتابان درحال حرکت به سمت اعلام یک توافق هسته ای است هیچ یک از خطوط قرمز اعلام شده از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به طور رضایت بخش در آن مراعات نشده است.

 

چند اتفاق مهم نشانه هایی محسوب می شود که حکایت از اراده دو طرف برای اتمام مذاکرات در وین دارد.

 

1- پس از سفر آمانو به تهران و ابراز رضایت وی از این سفر و همچنین اعلام این موضوع از سوی عباس عراقچی که سفر آمانو به تهران موفق بوده است، به نظر می رسد یکی از مهم ترین موانع بر سر راه توافق –مسئله PMDظاهرا پشت سر گذاشته شده است. آمانو که همواره با تعابیری کاملا منفی علیه ایران موضعگیری می کرد، برای نخستین بار از تعابیر مثبتی استفاده کرده که نشان دهنده آن است که امتیازهایی را که می خواسته ولو با شرایط خاص- دریافت کرده است.

 

2- محمد جواد ظریف به دیدار وزیر خارجه اتریش رفته و از وی بابت دو سال میزبانی مذاکرات تشکر کرده است. این از حیث تشریفاتی، معنایی جز نزدیک بودن زمان اتمام مذاکرات ندارد.

 

3- برخی طرف ها مانند وزیر خارجه چین و معاون وزیر خارجه روسیه کاملا به صراحت گفته اند در روزهای آینده توافق رخ خواهد داد.

 

4- حسن روحانی رییس جمهور نیز در مراسم افطاری با فعالان رسانه ای اعلام کرد در چند روز آینده قطعاتوافق هسته ای رخ خواهد داد.

 

5- از حیث مسائل مذاکراتی نیز، به نظر می رسد دو طرف نیازی به گفت وگوی بیشتر نمی بینند، متن برجام در سطح کارشناسی نهایی شده و صرفا چند تصمیم سیاسی مانده که باید اتخاذ شود.

 

مهم ترین پرسشی که اکنون وجود دارد این است که نسبت این متن با خطوط قرمزی که رهبر معظم انقلاب اسلامی هفته گذشته بیان فرمودند چیست؟

 

به طور مشخص سوال های زیر مطرح است:

 

1- آیا در این متن لغو یکجا و کامل تحریم ها روز امضای توافق (یا اعلام آن) وجود دارد؟

 

2- تعلیق تحریم ها به اجرای تعهدات کلیدی از سوی ایران و راستی آزمایی آن از سوی آژانس موکول شده یا خیر؟

 

3- آیا سرعت بازگشت پذیری تعهدات ایران با سرعت بازگشت پذیری تحریم ها مساوری خواهد بود؟

 

4- آیا تحقیق و توسعه گنجانده شده در این متن به گونه ای است که ایران بلافاصله پس  از اتمام زمان محدودیت ها بتواند در تیراژ بالا ماشین های نسل 6 و 8 را بسازد و نصب کند؟

 

5- آیا در متن برجام، هرگونه دسترسی به مکان ها، تجهیزات، افراد و اسناد نظامی برای همیشه و به هر شکل ممکن منتفی شده است؟

 

6- آیا همه زمان بندی های توافق در یک زمان زیر 10 سال تجمیع شده است؟

 

7- آیا توافق یک زمان پایان کاملا دارد و در آن صریحا قید شده است که پس از طی این زمان ایران اجازه خواهد داشت بدون هرگونه محدودیت در ابعاد صنعتی غنی سازی کند؟

 

8- آیا مکانیسم داوری درباره توافق یک مکانیسم به اندازه کافی بی طرف خواهد بود؟

 

اطلاعات موجود به هیچ کدام از این سوال ها پاسخ رضایت بخش نمی دهد. بلکه برعکس، کم و بیش روشن است که برجام در هیچ یک از موارد نتوانسته خطوط قرمز نظام را تامین کند.

 

اساسی ترین نکته در اینجا این است که متن برجام دقیقا بر اساس چارچوب لوزان نوشته شده که تفاوتی قابل توجه با خطوط قرمز اعلامی دارد.

 

اکنون پرسش این است که آیا تیم مذاکره کننده چنین متنی را به تهران خواهد آورد؟

  • Upvote 3
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایران به تعهداتش عمل کرده است

 

به گزارش ایسنا،‌ تونی بلینکن در گفت‌وگو با رادیو ملی آمریکا درباره تمدید 7 روزه مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 گفت:‌ من وارد جزئیات این رایزنی‌ها نمی‌شوم اما همان‌طور که می دانید تقریبا دو سال است که درگیر این مذاکرات هستیم؛ بنابراین این کار ارزش آن را داشت که مذاکرات را چند روز دیگر ادامه دهیم تا ببینیم می‌توانیم این توافق را نهایی کنیم یا نه.
وی در پاسخ به سوالی درباره آن‌چه آژانس آن را وجود ابعاد نظامی احتمالی در فعالیت هسته‌ای گذشته ایران می‌خواند اظهار کرد:‌ واضح است که موضوع ابعاد نظامی احتمالی در برنامه هسته‌ای ایران باید شفاف سازی شود و این یک پروسه جداگانه با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است.
وی ادامه داد: ایران و آژانس مدتی است که روی این مسأله کار می‌کنند که در اینجا مسأله دسترسی وبازرسی ها مطرح می‌شوند و اگر ما و آژانس بین‌المللی دسترسی‌های لازم برای راستی‌آزمایی برنامه هسته‌ای ایران و این‌که این کشور مواد شکاف‌پذیر برای ساخت تسهیلات هسته‌ای را تولید نمی‌کند، نداشته باشیم توافقی حاصل نخواهد شد.

ایران همواره اتهامات و ادعاهای مطرح شده در این چارچوب نسبت به برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز خود را رد کرده و اسناد و مدارک ارائه شده را فاقد وجاهت حقوقی و نامعتبر می‌داند.
بلینکن در این گفت‌وگو با اشاره به اظهارات اخیر باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا نیز گفت :‌ رئیس‌جمهور به وضوح مشخص کرد که اگر آمریکا و جامعه بین‌الملل به آن‌چه لازم است دست نیابند، مذاکرات را ترک خواهند کرد و مسأله‌ای که مطرح می‌شود شفاف سازی،‌ دسترسی و راستی‌آزمایی است.
به گزارش ایسنا به نظر می‌رسد که کلید واژه راستی‌آزمایی به عنوان عاملی که امکان تحت الشعاع قرار دادن توافق و همچنین اعمال محدودیت و نظارت دائمی بر برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران را فراهم می‌آورد در دستور کار قرار گرفته است؛ این در حالی است که ابعاد راستی‌آزمایی ادعایی باید مشخص و برابر عرف بین‌الملل که در مورد دیگر کشورها نیز اعمال می‌شود، باشد. هم‌چنین راستی‌آزمایی باید از سوی کشورهایی مطرح شود که خود سابقه منفی در نقض یا تهدید امنیت بین‌الملل نداشته باشند. به عنوان مثال فرانسه‌ای که کارنامه‌ای سیاه در حمایت از تروریسم و کشتار و جنایت و حمایت از رژیم‌های غیر مردمی و جنایتکار دارد حق سخن گفتن از راستی‌آزمایی ندارد.

وی به برنامه اقدام مشترک اشاره کرد و گفت:‌ ما پیش از این نیز توانستیم به توافق برسیم و ایران به خوبی به تمام تعهداتش طبق این توافق همانگونه که آژانس ما و دیگر کشورها راستی‌آزمایی کرده‌ایم عمل کرده است؛ بنابراین اگر بتوانیم در وین به یک توافق با ایران دست یابیم، سوابق ایران از توافق اولیه ژنو نشان می‌دهد که آن‌ها به تعهدات‌شان عمل خواهند کرد.
معاون وزیر امور خارجه آمریکا همچنین گفت: اگر بتوانیم به توافق برسیم، این توافق جهان را امن‌تر خواهد کرد. 


 


*********************************************************

 

ذخایر اورانیوم ایران کاهش نمی‌یابد

 

 

 

به گزارش خبرنگار انرژی هسته‌ای خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) اعزامی به وین بر اساس تفاهم‌ها و راه‌حل‌های بدست آمده در لوزان ایران موافقت کرده است که ذخایر دائمی اورانیوم خود را طی اجرای توافق تا 300 کیلوگرم نگه دارد و مابقی را که اکنون حدود 8 تن است را یا تبدیل یا به فروش برساند.

فروش یا تبدیل ذخایر اورانیوم غنی شده ایران در مرحله نهایی توافق است، اما بر فرض ایران قصد صادر کردن اورانیوم خود را نداشته باشد یا کشوری خریدار اورانیوم ایران نباشد در آن صورت هم در چارچوب توافق جامع ایران می‌تواند ذخایر خود را در ازای دریافت اورانیوم طبیعی به کشور ثالث منتقل کند.

پیش از این بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی درباره ذخایر اورانیوم ایران در چارچوب توافق احتمالی جامع گفته بود: مجموعه موادی که قبول داریم به عنوان ذخیره داشته باشیم 300 کیلوگرم است و درباره مابقی آن می‌توانیم آن‌ها را صادر کنیم یا به اورانیوم طبیعی تبدیل کنیم و راه دیگر این است که به سوخت نیروگاه بوشهر تبدیل شود.

 

برای ایران منطقی نیست که بخواهد مواد غنی شده خود را در کشور به اورانیوم طبیعی تبدیل کند، مثل آن است که لباسی بافته شده را بشکافد تا نخش را در اختیار بگیرد. این کار علاوه بر این هزینه‌های مالی و فنی زیادی دارد که ایران ضرورتی ندارد وقت خود را صرف این دوباره‌کاری کند. از این رو به نظر می‌آید توافق جامع هسته‌ای این مساله دیده شده است که ایران بتواند ذخایر اورانیوم خود را به کشوری ثالث منتقل کند و در ازای آن اورانیوم طبیعی دریافت کند؛ بنابراین چیزی از ذخایر اورانیوم ایران که تحت مالکیت کشور است کم نخواهد شد و صرفا برای رفع نگرانی‌ها اورانیوم غنی شده جای خود را به اورانیوم طبیعی می‌دهد.

ذخایر اورانیوم طبیعی در صورت نقض توافق از سوی 1+5 در زنجیره سانتریفیوژها در نطنز قرار می‌گیرند و در مدت زمانی کوتاه می‌تواند به اورانیوم غنی شده کمتر از 5 درصد تبدیل شود.

راه‌حل به دست آمده برای حفظ ذخایر اورانیوم ایران، ادامه برنامه غنی‌سازی در داخل کشور را تضمین می‌کند و بر این اساس ایران قادر خواهد بود مطابق مفاد برنامه جامع اقدام مشترک به تولید صنعتی سوخت هسته‌ای برای تامین سوخت نیروگاه‌های اتمی ادامه دهد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

به خوش خیالان تبریک می گم ... دادن رفت ... فقط می شه بپرسم علاوه بر هسته ای دیگه چی رو دادین رفت !؟

  • Upvote 3
  • Downvote 8

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

یکی از دلایل مخالفت با توافق هسته ای!

Iran’s Revolutionary Guards wary of threat to business interests
http://www.ft.com/intl/cms/s/2/e88a1dae-2096-11e5-aa5a-398b2169cf79.html#axzz3eqMN1Sgy
  • Downvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

 

یکی از دلایل مخالفت با توافق هسته ای!

Iran’s Revolutionary Guards wary of threat to business interests
http://www.ft.com/intl/cms/s/2/e88a1dae-2096-11e5-aa5a-398b2169cf79.html#axzz3eqMN1Sgy

 

عزیز دلم ، می دونی اگه توافق بشه و پول ها برگرده ، باز همون هایی که قدرت و نفوذ دارند بیشتر گیرشون میاد !؟ شما مشکلات جای دیگه هست ...

  • Upvote 4
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

غربی‌ها امضاء نمی‌کنند
منابع متعدد غربی: امضای پیمان‌نامه در کار نیست/فقط اعلام موافقت می‌کنیم
منابع متعدد غربی به خبرنگار فرانس 24 گفته‌اند که «اگر ایران و 1+5 به توافق برسند، ما چیزی را امضاء نمی‌کنیم چون این یک معاهده و پیمان‌نامه نخواهد بود.»

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، با نزدیک شدن به ضرب الاجل یک‌بار تمدید شده 7 جولای و پراکنده شدن شایعه موافقت ایران با بسیاری از شروط 1+5، حالا دیپلمات‌های غربی می گویند که زیر کاغذ حاوی نتیجه مکتوب مذاکرات امضاء را نخواهند کرد.

فرانس 24 در این خصوص به نقل از چندین منبع غربی مطلع از روند مذاکرات نوشته: «اگر ایران و 1+5 به توافق برسند، ما چیزی را امضاء نمی‌کنیم چون این یک معاهده و پیمان‌نامه نخواهد بود.»

مقامات عالی ایران بارها اعلام کرده بودند که تحریم‌ها باید در روز امضای توافق هسته‌ای از سوی نماینده ایران، لغو شود. حالا در صورت عملیاتی شدن گفته‌های این منابع غربی، دیگر امضاء و روز امضایی در کار نخواهد بود.

  • Upvote 1
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

غربی‌ها امضاء نمی‌کنند
منابع متعدد غربی: امضای پیمان‌نامه در کار نیست/فقط اعلام موافقت می‌کنیم
منابع متعدد غربی به خبرنگار فرانس 24 گفته‌اند که «اگر ایران و 1+5 به توافق برسند، ما چیزی را امضاء نمی‌کنیم چون این یک معاهده و پیمان‌نامه نخواهد بود.»

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، با نزدیک شدن به ضرب الاجل یک‌بار تمدید شده 7 جولای و پراکنده شدن شایعه موافقت ایران با بسیاری از شروط 1+5، حالا دیپلمات‌های غربی می گویند که زیر کاغذ حاوی نتیجه مکتوب مذاکرات امضاء را نخواهند کرد.

فرانس 24 در این خصوص به نقل از چندین منبع غربی مطلع از روند مذاکرات نوشته: «اگر ایران و 1+5 به توافق برسند، ما چیزی را امضاء نمی‌کنیم چون این یک معاهده و پیمان‌نامه نخواهد بود.»

مقامات عالی ایران بارها اعلام کرده بودند که تحریم‌ها باید در روز امضای توافق هسته‌ای از سوی نماینده ایران، لغو شود. حالا در صورت عملیاتی شدن گفته‌های این منابع غربی، دیگر امضاء و روز امضایی در کار نخواهد بود.

 

تا کاری نکنند خود حسن و ظریف در صف مقدم 13 آبان و 9 دی « مرگ بر آمریکا » نگند ، ول کن نیستند ... هر چند به حسن و ممجو امیدی نیست 

  • Upvote 3
  • Downvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

کری: کارهایی بیشتری باید انجام شود

 

به گزارش خبرنگار اعزامی ایلنا به وین، این هشتمین دیدار ظریف و کری طی روزهای گذشته است.ظریف و کری در این نشست تاکید کردند که پیشرفت‌هایی به دست آمده است اما همچنان کارهای بیشتری باید انجام شود.کری در پاسخ به پرسش خبرنگار تاکید کرد که تیم آمریکایی به شدت برای دستیابی به پیشرفت حداکثری در حال تلاش است.وی افزود که کارهای زیادی در پیش داریم؛ برخی مسائل دشوار هستند ولی باید تلاش‌های جدی انجام شود.

وزیر خارجه آمریکا در ادامه گفت که امشب و فردا شب کار می‌کنیم تا ببینیم که آیا می‌توانیم به یک جمع‌بندی برسیم.ظریف نیز گفت که ما فقط کار می‌کنیم. همه ما به سختی تلاش می‌کنیم تا بتوانیم حرکت رو به جلو داشته باشیم.
وزیر خارجه ایران افزود که پیشرفت‌هایی حاصل شده است.وی ادامه داد: «همچنان برخی مسائل برای بحث کردن و حل شدن وجود دارد ولی من معتقدم که با اراده سیاسی به نتیجه می‌رسیم.»
«علی‌اکبر صالحی» رییس سازمان انرژی اتمی و «ارنست مونیز» وزیر انرژی آمریکا هم به طور مستقیم از جلسه خود به نشست ظریف و کری پیوستند.


 


*********************************************************************

 

پیام یوتیوبی ظریف از وین

 

متن کامل پیام بشرح ذیل است :

من در وین هستم تا به یک بحران غیرضروری و طولانی که مدت ها قبل می بایست خاتمه می یافتپایان دهم. علی رغم برخی اختلافات باقیمانده در این ساعات آخرین، هیچگاه به این اندازه به دستیابی به یک راه حل پایدار نزدیک نبوده ایم. با این حال هنوز رسیدن به راه حل قطعی نیست. 
دستیابی به توافق نیازمند شجاعت برای مصالحه، خودباوری برای انعطاف، پختگی برای تصمیمات منطقی، خردمندی برای کنار گذاشتن توهمات و جسارت برای عبور از عادت های کهنه است. 
برخی لجوجانه معتقدند که فشار اقتصادی و نظامی به تسلیم می انجامد. آنها فکر می کنند که می توانند کماکان به هزینه جان و مال دیگران، خیال پردازی های موهوم خود را دنبال نمایند. 
با این حال من امیدوار هستم؛ چراکه نشانه های غلبه منطق بر توهم را مشاهده می کنم. 
احساس می کنم که طرف های مذاکراتی ما بالاخره درک کرده اند که فشار و تهدید نه تنها هیچگاه به راهحل های پایدار نمی انجامد، بلکه تنش ها و دشمنی ها را افزایش می دهد. آنها شاهد بوده اند که تجاوز هشت ساله صدام و حامیانش به ایران، نتوانست ملت ایران را -- که در برابر همه این کشورها به تنهایی ایستاده بود -- به زانو درآورد. 
آنها متوجه شده اند که کورترین و ظالمانه ترین تحریم های اقتصادی علیه کشور من، آنها را به هیچ یک از اهداف اعلام شده شان نرسانده و در عوض باعث آسیب افراد بی گناه و خشم ملتی صلح طلب و با گذشت شده است. 
به همین دلیل آنها میز مذاکره را انتخاب کرده اند. ولی هنوز باید یک تصمیم حساس و تاریخی بگیرند: توافق یا تحمیل. در سیاست -همچون زندگی- نمی توان به هزینه دیگران به اهداف خود رسید، چرا که عمر چنین دستاوردهایی همواره کوتاه خواهد بود. تنها توافقات متوازن هستند که می توانند از آزمون زمان سربلند بیرون آیند. 
ما آماده دستیابی به یک توافق خوب و متوازن و گشودن افق های جدیدی برای برخورد با چالش های مهم و مشترک هستیم. 
امروز تهدید مشترک ما رشد سریع افراط گرایی خشن و بربریت افسارگسیخته است. ایران اولین کشوری بود که در مقابل این چالش ایستاد و با طرح "جهان علیه خشونت و افراط" پیشنهاد داد مقابله با این تهدید به یک اولویت جهانی تبدیل شود.
تهدیدی که "ما" با آن رو به رو هستیم در قالب مردانی نقاب دار نمود یافته است که مهد تمدن را هدف گرفته اند. از "ما" صحبت می کنم چرا که هیچ کس از این خطر جهانی در امان نیست. برای مقابله با این چالش های جدید، روش های جدید هم به شدت مورد نیاز است.
 ایران همواره در خط مقدم مبارزه با افراط حاضر بوده است. امیدوارم همتایان من نیز توجه خود را به این موضوع متمرکز نموده و منابع خود را برای مقابله با این تهدید حیاتی متمرکز کنند. 
هزار سال پیش، فردوسی شاعر ایرانی گفت:
 
"بکوشید نیکی به کار آورید
چو دیدید سرما بهار آورید" 
 
من جواد ظریف هستم و این همواره پیام ایران بوده است.
ویرایش شده در توسط oldmagina
  • Upvote 2
  • Downvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ارزیابی راهبردی
توافق بد در وین می ماند
هر توافقی که از خطوط قرمز نظام فاصله قابل توجه داشته باشد هیچ شانسی برای اجرا نخواهد داشت چرا که نظام قصد ندارد صرفا برای خوشایند امریکایی ها ارزش ها، امنیت و معیشت مردم خویش را در معرض مخاطره قرار بدهد.

 

مهدی محمدی، وطن امروز- مذاکرات هسته ای در روزها و بلکه ساعات پایانی خود به سر می برد. درون مذاکرات، و از مجموعه اظهارات و مواضعی که تعداد آنها به اندازه کافی پرشمار است؛ یک نکته بیشتر بیرون نمی آید و آن هم این است که عزم دو طرف برای نهایی کردن متن یک توافق در این دور از مذاکرات جزم است. تکلیف امریکایی ها البته روشن است. آنها به صراحت گفته اند رئوس آنچه را که می خواستند در لوزان به دست آورده اند و اکنون هم راهبردی جز حفظ چارچوب لوزان ندارند. بیانیه لوزان-که اکنون تردیدی نیست یک توافق بوده- کلیدی ترین هدف امریکا را که محدود سازی برنامه هسته ای ایران برای بلند مدت، ضمن حفظ فشارها و گستراندن یک رژیم بازرسی ویژه در ایران است به خوبی برآورده می کند. آنچه اکنون اهمیت دارد این است که آقای روحانی به عنوان رییس جمهوری که به مردم صراحتا وعده داده در هرگونه توافق هسته ای حقوق ایران به طور کامل حفظ و همه تحریم ها برداشته خواهد شد، در این شرایط چه خواهد کرد؟ و علاوه بر این، این سوال هم مطرح است که تیم مذاکره کننده هسته ای که رهبری معظم انقلاب اسلامی آنها را با صفات شجاع، غیور، متدین و امین ستوده اند، در روزهای آینده چه تصمیمی خواهد گرفت؟

 

همه این سوال ها، در واقع خود مقدمه یک سوال بزرگتر است و آن هم اینکه متن نوشته شده برجام چه نسبتی با خطوط قرمز نظام جمهوری اسلامی یا بهتر بگویم با امنیت و معیشت ملت ایران دارد؟

 

آیا این توافق همان است که ادعا می شود، یا اینکه با استفاده از تکنیک هایی چون پیچیده سازی و مبهم نویسی، فکت شیت همان امریکاست که اندکی تغییر آرایش داده است؟!

 

اجازه بدهید پیش از بررسی جزئی تر مسئله چند نگرانی مهم را با هم مرور کنیم:

 

1- ادبیات مقام های دولتی بویژه شخص رییس جمهور در یک ماه گذشته مملو از کدهایی بوده که هدف از آنها ایجاد نوعی توجیه ایدئولوژیک برای توافقی است که ظاهرا خود می دانند یارای دفاع از محتوای آن را ندارند و نخواهند داشت. به راستی اگر یک توافق خوب در کار است، چه نیازی است که ماجرای صلح امام مجتبی (ع) به میان کشیده شود؟

 

2- گذشته از این، گوشته و کنار در این مدت مکرر شنیده ایم که برخی از آنها که اکنون متولی امورند به تلویح نزدیک به تصریح گفته اند اگر این توافق رخ ندهد، مسئولیت حل مشکلات مردم را نخواهند پذیرفت!

 

3- به متن مذاکرات که مراجعه می کنیم، و به اظهارات مقام های غربی و دیپلمات های ایرانی، مطلقا نشانه ای از اینکه چارچوب لوزان به منظور انطباق با خطوط قرمزی که رهبر معظم انقلاب اسلامی ترسیم فرمودند در حال اصلاح بنیادین باشد، دیده نمی شود. واضح است که اصلاح چارچوب لوزان مستلزم یک تغییر ریل اساسی در مذاکرات است که نمی توان آن را با عجله و در زمانی چنین کوتاه رفع و رجوع کرد. سوال اصلی اکنون این است که تیم مذاکره کننده هسته ای ایران به کدام چارچوب متعهد است: چارجوب لوزان که خود ادعا می کرد یک بیانیه مطبوعاتی غیرالزام آور بیش نیست یا چارچوبی که رهبر معظم انقلاب اسلامی هفته گذشته علنا جزئیات آن را اعلام فرمودند و می دانیم که از مدت ها قبل نیز به طور خصوصی به تیم مذاکره کننده هسته ای اعلام شده بود؟

4-  منشا دیگر نگرانی اظهارات مکرر مقام های امریکایی که طی آن جزئیاتی را درباره مسائلی مانند تحریم ها، تحقیق و توسعه و دسترسی و بازرسی به عنوان توافق با ایران اعلام کرده اند که حتی اگر کسری از آن درست باشد، توافق فعلی نه بد، بلکه فاجعه بار خواهد بود. سوال این است که آیا این اظهارات درست است؟ اگر بلی، که تکلیف روشن است و اگر خیر، چرا کسی آنها را اصلاح نمی کند؟

 

اجازه بدهید یکی دو نمونه مهم را بررسی کنیم.

 

در زمینه تحریم ها، آنچه از جمع بندی مجموعه اطلاعات موجود می توان دریافت این است که کلیت توافق نهایی شده چنین است:

 

ایران و 1+5 در 3 مقطع زمانی درباره تحریم ها اقدام می کنند:

 

اولروز اعلام توافق. در این روز متن توافق از سوی دو طرف اعلام و الزامی می شود.

 

دومروز عملیات. در این روز که احتمالا با روز اعلام فاصله ای یک تا دو ماهه خواهد داشت، غرب تعلیق تحریم ها را اعلام می کند و ایران نیز اجرای تعهدات هسته ای خود را آغاز می کند. بسیار مهم است که توجه شود در روز عملیات، 1+5 صرفا تعلیق تحریم ها را اعلام می کند ولی هیچ اقدام عملی در این زمینه صورت نخواهد داد.

 

سومروز اجرای توافق. در این روز که احتمالا اواخر امسال خواهد بود، اجرای اقدامات ایران پایان یافته و توسط آژانس راستی آزمایی نیز شده است. تازه در این روز است که 1+5 تعلیق تحریم ها را آغاز می کند.

 

سوال اصلی این است که اگر این فرمول درست باشد، آیا این همان فکت شیت امریکا نیست؟ گنجاندن یک پارامتر جدید  به نام روز عملیات در متن توافق آیا چیزی جز پیچیده سازی بیهوده و باز کردن راه برای تحقق درخواست اصلی امریکا یعنی موکول کردن تعلیق تحریم ها به زمان پایان اجرای تعهدات هسته ای ایران است؟ اصول توازن، همزمانی و بازگشت پذیری چگونه در این فرمول مراعات شده است؟ اگر ایران تعهدات خود را به طور کامل انجام داد و امریکا از عمل به آنچه وعده کرده خودداری کرد، ایران چه ابزاری برای پاسخگویی دارد؟ و گذشته از اینها، آیا این فرمول مبتنی بر اعتماد به آژانس نیست آن هم با این خوش خیالی که آژانس مسئله ای به اهمیت PMD را در زمانی کوتاه خواهد بست و ایران را ساده و آسان از اتهامی یک دهه ای خواهد رهاند؟

 

درباره مسئله بازرسی ها نیز نگرانی هایی مشابه وجود دارد. ظاهرا تنها چیزی که در دیدگاه امریکا تعدیل شده این است که اولا حل و فصل کامل موضوع PMD دیگر پیش شرط اعلام توافق نیست و ثانیا به روش هایی آژانس از اصرار برای دسترسی به یک فهرست مشخص از افراد و مکان ها موقتا صرف نظر کرده است تا بتواند در آینده و با توافق روی یک رژیم فراپروتکلی از دسترسی ها و بازرسی ها، فهرست هایی بزرگتر و طولانی تر روی میز ایران بگذارد. بدتر از همه اینکه نشانه ای وجود ندارد که PMD از فهرست پیش شرط های تعلیق تحریم ها برداشته شده باشد بلکه برعکس همچنان خبرهایی که از وین می رسد حکایت از آن دارد که برخی دسترسی ها به آژانس در این باره پیش از تعلیق تحریم ها ارائه خواهد شد. سوال این است که آیا رژیم بازرسی های فراپروتکلی منتفی شده است؟ آیا آژانس برای راستی آزمایی اجرای برجام در ایران به حدود خاصی محدود خواهد بود؟ آیا دسترسی و بازرسی نظامی برای همیشه منتفی است؟

 

نگرانی ها درباره این مسائل و مسائل دیگری از این دست به طور فزاینده ای رو به رشد است. متاسفانه دولت آقای روحانی هرگز با امریکایی ها به گونه ای مذاکره نکرده که بتواند آنها را در سطح راهبردی متقاعد کند که ایران نیازمند توافق به هر قیمت نیست و برای حل مسائل خود راه های جایگزین دیگری جز توافق را هم در اختیار دارد. این شکل از مذاکره امریکایی ها را متقاعد کرده است که می توانند هر چه بیشتر امتیاز بخواهند و هر چه کمتر امتیاز بدهند و مطمئن باشند که آقای روحانی بنای معکوس کردن این روند را ندارد.

 

بدترین سناریوی ممکن هم این است که تیم مذاکره کننده تصمیم بگیرد به مذاکرات خاتمه داده و یک متن مبهم و به شدت مشکوک و قابل بحث را به تهران بیاورد و به منظور تصمیم گیری روی میز مقامات بگذارد. اگر شجاعت، امانت، غیرت و تدین یک اقتضا داشته باشد، آن این است که یک متن بد در همان وین از سوی تیم مذاکره کننده رد خواهد شد و هرگز به تهران نخواهد آمد. تیم مذاکره کننده فقط برای بله گفتن خلق نشده است. اگر دولت آقای روحانی در پی یک توافق خوب است یکی از مهم ترین مهارت هایی را که باید به دست بیاورد مهارت نه گفتن است. این امر زمانی آسان تر خواهد شد که توجه کنیم امریکایی ها به این توافق سخت نیازمند هستند و در صورت شنیدن یک «نه» قاطع و صریح از سوی ایران –ولو اینکه مدتی کوتاه قهر و بداخلاقی کنند- دوباره سر میز مذاکره بازخواهند گشت. اوباما بدون توافق با ایران هیچ میراث درخوری نخواهد داشت و این چیزی نیست که بنا باشد مجانی به آن هدیه شود. محدودیت گزینه های غرب، قدرت ملی بی سابقه ایران و شرایط منطقه ای به شدت حساس به امریکا اجازه نخواهد داد که در واکنش به یک «نه» قاطع از سوی ایران، تصمیماتی بیش از حد رادیکال اتخاذ کند.

 

نگاه امریکا به یک توافق هسته ای، نگاه به مثابه زیرساختی است که بناست ماهیت انقلاب اسلامی را در ایران دگرگون کند. از این منظر، یک توافق خوب و رسیدن به فرمولی که حقیقتا بتوان آن را برد-برد دانست بدون شک غیر ممکن است. از حیث مذاکراتی نیز خطوط قرمزی که امریکایی ها به طور پنهان برای خویش مقرر کرده اند، به هیچ وجه امکان جمع شدن با خطوط قرمز ایران را ندارد. خروجی راهبردی این مذاکرات قابل تحریف نیست. خروجی دو سال مذاکره این است که راهبرد امریکا درباره ایران بسیار خصمانه تر از گذشته شده و دشمنی آن عیان تر گشته است. هر تلاشی برای تحریف این پیام راهبردی به شکل اعلام یک توافق، به سرعت شرایطی فوق العاده خطرناک خلق خواهد کرد. اجازه بدهید صریح تر بگویم: هر توافقی که از خطوط قرمز نظام فاصله قابل توجه داشته باشد هیچ شانسی برای اجرا نخواهد داشت چرا که نظام قصد ندارد صرفا برای خوشایند امریکایی ها ارزش ها، امنیت و معیشت مردم خویش را در معرض مخاطره قرار بدهد.

  • Downvote 4

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ارزیابی راهبردی
توافق بد در وین می ماند
هر توافقی که از خطوط قرمز نظام فاصله قابل توجه داشته باشد هیچ شانسی برای اجرا نخواهد داشت چرا که نظام قصد ندارد صرفا برای خوشایند امریکایی ها ارزش ها، امنیت و معیشت مردم خویش را در معرض مخاطره قرار بدهد.

 

مهدی محمدی، وطن امروز- مذاکرات هسته ای در روزها و بلکه ساعات پایانی خود به سر می برد. درون مذاکرات، و از مجموعه اظهارات و مواضعی که تعداد آنها به اندازه کافی پرشمار است؛ یک نکته بیشتر بیرون نمی آید و آن هم این است که عزم دو طرف برای نهایی کردن متن یک توافق در این دور از مذاکرات جزم است. تکلیف امریکایی ها البته روشن است. آنها به صراحت گفته اند رئوس آنچه را که می خواستند در لوزان به دست آورده اند و اکنون هم راهبردی جز حفظ چارچوب لوزان ندارند. بیانیه لوزان-که اکنون تردیدی نیست یک توافق بوده- کلیدی ترین هدف امریکا را که محدود سازی برنامه هسته ای ایران برای بلند مدت، ضمن حفظ فشارها و گستراندن یک رژیم بازرسی ویژه در ایران است به خوبی برآورده می کند. آنچه اکنون اهمیت دارد این است که آقای روحانی به عنوان رییس جمهوری که به مردم صراحتا وعده داده در هرگونه توافق هسته ای حقوق ایران به طور کامل حفظ و همه تحریم ها برداشته خواهد شد، در این شرایط چه خواهد کرد؟ و علاوه بر این، این سوال هم مطرح است که تیم مذاکره کننده هسته ای که رهبری معظم انقلاب اسلامی آنها را با صفات شجاع، غیور، متدین و امین ستوده اند، در روزهای آینده چه تصمیمی خواهد گرفت؟

 

همه این سوال ها، در واقع خود مقدمه یک سوال بزرگتر است و آن هم اینکه متن نوشته شده برجام چه نسبتی با خطوط قرمز نظام جمهوری اسلامی یا بهتر بگویم با امنیت و معیشت ملت ایران دارد؟

 

آیا این توافق همان است که ادعا می شود، یا اینکه با استفاده از تکنیک هایی چون پیچیده سازی و مبهم نویسی، فکت شیت همان امریکاست که اندکی تغییر آرایش داده است؟!

 

اجازه بدهید پیش از بررسی جزئی تر مسئله چند نگرانی مهم را با هم مرور کنیم:

 

1- ادبیات مقام های دولتی بویژه شخص رییس جمهور در یک ماه گذشته مملو از کدهایی بوده که هدف از آنها ایجاد نوعی توجیه ایدئولوژیک برای توافقی است که ظاهرا خود می دانند یارای دفاع از محتوای آن را ندارند و نخواهند داشت. به راستی اگر یک توافق خوب در کار است، چه نیازی است که ماجرای صلح امام مجتبی (ع) به میان کشیده شود؟

 

2- گذشته از این، گوشته و کنار در این مدت مکرر شنیده ایم که برخی از آنها که اکنون متولی امورند به تلویح نزدیک به تصریح گفته اند اگر این توافق رخ ندهد، مسئولیت حل مشکلات مردم را نخواهند پذیرفت!

 

3- به متن مذاکرات که مراجعه می کنیم، و به اظهارات مقام های غربی و دیپلمات های ایرانی، مطلقا نشانه ای از اینکه چارچوب لوزان به منظور انطباق با خطوط قرمزی که رهبر معظم انقلاب اسلامی ترسیم فرمودند در حال اصلاح بنیادین باشد، دیده نمی شود. واضح است که اصلاح چارچوب لوزان مستلزم یک تغییر ریل اساسی در مذاکرات است که نمی توان آن را با عجله و در زمانی چنین کوتاه رفع و رجوع کرد. سوال اصلی اکنون این است که تیم مذاکره کننده هسته ای ایران به کدام چارچوب متعهد است: چارجوب لوزان که خود ادعا می کرد یک بیانیه مطبوعاتی غیرالزام آور بیش نیست یا چارچوبی که رهبر معظم انقلاب اسلامی هفته گذشته علنا جزئیات آن را اعلام فرمودند و می دانیم که از مدت ها قبل نیز به طور خصوصی به تیم مذاکره کننده هسته ای اعلام شده بود؟

4-  منشا دیگر نگرانی اظهارات مکرر مقام های امریکایی که طی آن جزئیاتی را درباره مسائلی مانند تحریم ها، تحقیق و توسعه و دسترسی و بازرسی به عنوان توافق با ایران اعلام کرده اند که حتی اگر کسری از آن درست باشد، توافق فعلی نه بد، بلکه فاجعه بار خواهد بود. سوال این است که آیا این اظهارات درست است؟ اگر بلی، که تکلیف روشن است و اگر خیر، چرا کسی آنها را اصلاح نمی کند؟

 

اجازه بدهید یکی دو نمونه مهم را بررسی کنیم.

 

در زمینه تحریم ها، آنچه از جمع بندی مجموعه اطلاعات موجود می توان دریافت این است که کلیت توافق نهایی شده چنین است:

 

ایران و 1+5 در 3 مقطع زمانی درباره تحریم ها اقدام می کنند:

 

اولروز اعلام توافق. در این روز متن توافق از سوی دو طرف اعلام و الزامی می شود.

 

دومروز عملیات. در این روز که احتمالا با روز اعلام فاصله ای یک تا دو ماهه خواهد داشت، غرب تعلیق تحریم ها را اعلام می کند و ایران نیز اجرای تعهدات هسته ای خود را آغاز می کند. بسیار مهم است که توجه شود در روز عملیات، 1+5 صرفا تعلیق تحریم ها را اعلام می کند ولی هیچ اقدام عملی در این زمینه صورت نخواهد داد.

 

سومروز اجرای توافق. در این روز که احتمالا اواخر امسال خواهد بود، اجرای اقدامات ایران پایان یافته و توسط آژانس راستی آزمایی نیز شده است. تازه در این روز است که 1+5 تعلیق تحریم ها را آغاز می کند.

 

سوال اصلی این است که اگر این فرمول درست باشد، آیا این همان فکت شیت امریکا نیست؟ گنجاندن یک پارامتر جدید  به نام روز عملیات در متن توافق آیا چیزی جز پیچیده سازی بیهوده و باز کردن راه برای تحقق درخواست اصلی امریکا یعنی موکول کردن تعلیق تحریم ها به زمان پایان اجرای تعهدات هسته ای ایران است؟ اصول توازن، همزمانی و بازگشت پذیری چگونه در این فرمول مراعات شده است؟ اگر ایران تعهدات خود را به طور کامل انجام داد و امریکا از عمل به آنچه وعده کرده خودداری کرد، ایران چه ابزاری برای پاسخگویی دارد؟ و گذشته از اینها، آیا این فرمول مبتنی بر اعتماد به آژانس نیست آن هم با این خوش خیالی که آژانس مسئله ای به اهمیت PMD را در زمانی کوتاه خواهد بست و ایران را ساده و آسان از اتهامی یک دهه ای خواهد رهاند؟

 

درباره مسئله بازرسی ها نیز نگرانی هایی مشابه وجود دارد. ظاهرا تنها چیزی که در دیدگاه امریکا تعدیل شده این است که اولا حل و فصل کامل موضوع PMD دیگر پیش شرط اعلام توافق نیست و ثانیا به روش هایی آژانس از اصرار برای دسترسی به یک فهرست مشخص از افراد و مکان ها موقتا صرف نظر کرده است تا بتواند در آینده و با توافق روی یک رژیم فراپروتکلی از دسترسی ها و بازرسی ها، فهرست هایی بزرگتر و طولانی تر روی میز ایران بگذارد. بدتر از همه اینکه نشانه ای وجود ندارد که PMD از فهرست پیش شرط های تعلیق تحریم ها برداشته شده باشد بلکه برعکس همچنان خبرهایی که از وین می رسد حکایت از آن دارد که برخی دسترسی ها به آژانس در این باره پیش از تعلیق تحریم ها ارائه خواهد شد. سوال این است که آیا رژیم بازرسی های فراپروتکلی منتفی شده است؟ آیا آژانس برای راستی آزمایی اجرای برجام در ایران به حدود خاصی محدود خواهد بود؟ آیا دسترسی و بازرسی نظامی برای همیشه منتفی است؟

 

نگرانی ها درباره این مسائل و مسائل دیگری از این دست به طور فزاینده ای رو به رشد است. متاسفانه دولت آقای روحانی هرگز با امریکایی ها به گونه ای مذاکره نکرده که بتواند آنها را در سطح راهبردی متقاعد کند که ایران نیازمند توافق به هر قیمت نیست و برای حل مسائل خود راه های جایگزین دیگری جز توافق را هم در اختیار دارد. این شکل از مذاکره امریکایی ها را متقاعد کرده است که می توانند هر چه بیشتر امتیاز بخواهند و هر چه کمتر امتیاز بدهند و مطمئن باشند که آقای روحانی بنای معکوس کردن این روند را ندارد.

 

بدترین سناریوی ممکن هم این است که تیم مذاکره کننده تصمیم بگیرد به مذاکرات خاتمه داده و یک متن مبهم و به شدت مشکوک و قابل بحث را به تهران بیاورد و به منظور تصمیم گیری روی میز مقامات بگذارد. اگر شجاعت، امانت، غیرت و تدین یک اقتضا داشته باشد، آن این است که یک متن بد در همان وین از سوی تیم مذاکره کننده رد خواهد شد و هرگز به تهران نخواهد آمد. تیم مذاکره کننده فقط برای بله گفتن خلق نشده است. اگر دولت آقای روحانی در پی یک توافق خوب است یکی از مهم ترین مهارت هایی را که باید به دست بیاورد مهارت نه گفتن است. این امر زمانی آسان تر خواهد شد که توجه کنیم امریکایی ها به این توافق سخت نیازمند هستند و در صورت شنیدن یک «نه» قاطع و صریح از سوی ایران –ولو اینکه مدتی کوتاه قهر و بداخلاقی کنند- دوباره سر میز مذاکره بازخواهند گشت. اوباما بدون توافق با ایران هیچ میراث درخوری نخواهد داشت و این چیزی نیست که بنا باشد مجانی به آن هدیه شود. محدودیت گزینه های غرب، قدرت ملی بی سابقه ایران و شرایط منطقه ای به شدت حساس به امریکا اجازه نخواهد داد که در واکنش به یک «نه» قاطع از سوی ایران، تصمیماتی بیش از حد رادیکال اتخاذ کند.

 

نگاه امریکا به یک توافق هسته ای، نگاه به مثابه زیرساختی است که بناست ماهیت انقلاب اسلامی را در ایران دگرگون کند. از این منظر، یک توافق خوب و رسیدن به فرمولی که حقیقتا بتوان آن را برد-برد دانست بدون شک غیر ممکن است. از حیث مذاکراتی نیز خطوط قرمزی که امریکایی ها به طور پنهان برای خویش مقرر کرده اند، به هیچ وجه امکان جمع شدن با خطوط قرمز ایران را ندارد. خروجی راهبردی این مذاکرات قابل تحریف نیست. خروجی دو سال مذاکره این است که راهبرد امریکا درباره ایران بسیار خصمانه تر از گذشته شده و دشمنی آن عیان تر گشته است. هر تلاشی برای تحریف این پیام راهبردی به شکل اعلام یک توافق، به سرعت شرایطی فوق العاده خطرناک خلق خواهد کرد. اجازه بدهید صریح تر بگویم: هر توافقی که از خطوط قرمز نظام فاصله قابل توجه داشته باشد هیچ شانسی برای اجرا نخواهد داشت چرا که نظام قصد ندارد صرفا برای خوشایند امریکایی ها ارزش ها، امنیت و معیشت مردم خویش را در معرض مخاطره قرار بدهد.

سلام

توافق بدی انجام نخواهد شد که به قول بعضی ها ! در وین بماند یا نماند . این گفته رهبری است " در ایران، همه از جمله بنده، دولت، مجلس، دستگاه قضایی، دستگاههای امنیتی و نظامی و همه نهادها خواهان توافق خوب هسته ای هستیم توافقی که عزتمندانه، منصفانه و مطابق با مصالح و منافع ایران، تدوین شود. " 

و "ما از ابتدا گفته ایم می خواهیم تحریم های ظالمانه برداشته شود که البته در مقابل آن، حاضریم یک چیزهایی بدهیم به شرط اینکه صنعت هسته ای متوقف نشود و لطمه نخورد."

خطوط قرمز نظام را دوستان مشخص نمی کنند که اینقدر تهدید به فاصله داشتن توافق از آنها می کنند . کسی که خطوط قرمز را تعیین می کند ، خودش در جریان همه موارد هست و توافقی بدون تصویب ایشان صورت نخواهد گرفت !

ویرایش شده در توسط oldmagina
  • Upvote 4
  • Downvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

جدا از بحث اینکه توافق خوب است یا بد

می خواهم نظرتان را جلب کنم به یکی از دلایل شکست های متعدد فرهنگی ما در جبهه تهاجم فرهنگی 

صدا وسیما ما متاسفانه با عدم بیان درست مواضع دو سوی مخالفان و موافقان توافق باعث میل بینندگان به سمت رسانه های بیگانه می شود

الان تو سرمون می زنیم که فناوری هسته ای از دست رفت یا نه ؟ ولی مطمئن باشید که فرهنگ از دست رفت 

یادم باشد یک تاپیک در مورد نقش صدا وسیما در شکست فرهنگی بزنم

 

 

دستور صداوسیما: درباره صلح امام حسن چیزی نگوید

تهیه کنندگان برنامه های صدا و سیما از برنامه سازی درباره صلح امام حسن مجتبی منع شده اند.

به گزارش خبرآنلاين، با توجه به نزديک شدن به حصول توافق هسته اي در وين صدا و سيما جهت گيري هايي بر خلاف نظر مذاکره کنندگان اتخاذ کرده اند. طبق آخرين اخبار ، مديران صدا و سيما به تهيه کنندگان برنامه هاي مذهبي راديو و تلويزيون و نيز بخش هاي خبري دستور اکيد داده اند که درباره صلح امام حسن مجتبي برنامه سازي نکنند. در روزهاي اخير برخي از حاميان تيم مذاکره کننده هسته اي توافق جامع هسته اي را به صلح مدبرانه امام حسن مجتبي تشبيه کرده بودند. 

گفتني است ، چندي پيش حجت الاسلام و المسلمين سيد مهدي طباطبايي در يک برنامه تلويزيوني از عملکرد تيم مذاکره کننده هسته اي دفاع کرده بود . تهيه کننده اين برنامه از سوي مديران سازمان صدا و سيما توبيخ شد. 

نکته قابل توجه ديگر اينکه ، اين اتفاقات در حالي مي افتد که در دوره پيشين مذاکرات هيچ رسانه اي حق بررسي مذاکرات و يا بازنشر مطالبي که رسانه هاي خارجي نداشت و اين ابلاغيه شوراي عالي امنيت ملي بود. لازم به ذکر است که معاون رسانه اي سعيد جليلي در دوران دبيري شوراي عالي امنيت ملي پيمان جبلي بود که هم اکنون معاون خبر صدا و سيما است.

http://fararu.com/fa/news/238877/%D8%AF%D8%B3%D8%AA%D9%88%D8%B1-%D8%B5%D8%AF%D8%A7%D9%88%D8%B3%DB%8C%D9%85%D8%A7-%D8%AF%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D9%87-%D8%B5%D9%84%D8%AD-%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%85-%D8%AD%D8%B3%D9%86-%DA%86%DB%8C%D8%B2%DB%8C-%D9%86%DA%AF%D9%88%DB%8C%D8%AF

  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

جدا از بحث اینکه توافق خوب است یا بد

می خواهم نظرتان را جلب کنم به یکی از دلایل شکست های متعدد فرهنگی ما در جبهه تهاجم فرهنگی 

صدا وسیما ما متاسفانه با عدم بیان درست مواضع دو سوی مخالفان و موافقان توافق باعث میل بینندگان به سمت رسانه های بیگانه می شود

الان تو سرمون می زنیم که فناوری هسته ای از دست رفت یا نه ؟ ولی مطمئن باشید که فرهنگ از دست رفت 

یادم باشد یک تاپیک در مورد نقش صدا وسیما در شکست فرهنگی بزنم

 

 

دستور صداوسیما: درباره صلح امام حسن چیزی نگوید

تهیه کنندگان برنامه های صدا و سیما از برنامه سازی درباره صلح امام حسن مجتبی منع شده اند.

به گزارش خبرآنلاين، با توجه به نزديک شدن به حصول توافق هسته اي در وين صدا و سيما جهت گيري هايي بر خلاف نظر مذاکره کنندگان اتخاذ کرده اند. طبق آخرين اخبار ، مديران صدا و سيما به تهيه کنندگان برنامه هاي مذهبي راديو و تلويزيون و نيز بخش هاي خبري دستور اکيد داده اند که درباره صلح امام حسن مجتبي برنامه سازي نکنند. در روزهاي اخير برخي از حاميان تيم مذاکره کننده هسته اي توافق جامع هسته اي را به صلح مدبرانه امام حسن مجتبي تشبيه کرده بودند. 

گفتني است ، چندي پيش حجت الاسلام و المسلمين سيد مهدي طباطبايي در يک برنامه تلويزيوني از عملکرد تيم مذاکره کننده هسته اي دفاع کرده بود . تهيه کننده اين برنامه از سوي مديران سازمان صدا و سيما توبيخ شد. 

نکته قابل توجه ديگر اينکه ، اين اتفاقات در حالي مي افتد که در دوره پيشين مذاکرات هيچ رسانه اي حق بررسي مذاکرات و يا بازنشر مطالبي که رسانه هاي خارجي نداشت و اين ابلاغيه شوراي عالي امنيت ملي بود. لازم به ذکر است که معاون رسانه اي سعيد جليلي در دوران دبيري شوراي عالي امنيت ملي پيمان جبلي بود که هم اکنون معاون خبر صدا و سيما است.

http://fararu.com/fa/news/238877/%D8%AF%D8%B3%D8%AA%D9%88%D8%B1-%D8%B5%D8%AF%D8%A7%D9%88%D8%B3%DB%8C%D9%85%D8%A7-%D8%AF%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D9%87-%D8%B5%D9%84%D8%AD-%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%85-%D8%AD%D8%B3%D9%86-%DA%86%DB%8C%D8%B2%DB%8C-%D9%86%DA%AF%D9%88%DB%8C%D8%AF

 

صدا و سیما به جز موارد خاص که زور میاد بالای سرش و مجبورش می کنه مثل آدم کار کنه ، در اکثر موارد  عین ستون پنجم عمل می کنه ... ولی یک هنر عجیبی داره ، هیچ بخشی از جامعه ازش راضی نیست .


سلام

توافق بدی انجام نخواهد شد که به قول بعضی ها ! در وین بماند یا نماند . این گفته رهبری است " در ایران، همه از جمله بنده، دولت، مجلس، دستگاه قضایی، دستگاههای امنیتی و نظامی و همه نهادها خواهان توافق خوب هسته ای هستیم توافقی که عزتمندانه، منصفانه و مطابق با مصالح و منافع ایران، تدوین شود. " 

و "ما از ابتدا گفته ایم می خواهیم تحریم های ظالمانه برداشته شود که البته در مقابل آن، حاضریم یک چیزهایی بدهیم به شرط اینکه صنعت هسته ای متوقف نشود و لطمه نخورد."

خطوط قرمز نظام را دوستان مشخص نمی کنند که اینقدر تهدید به فاصله داشتن توافق از آنها می کنند . کسی که خطوط قرمز را تعیین می کند ، خودش در جریان همه موارد هست و توافقی بدون تصویب ایشان صورت نخواهد گرفت !

 

موضوع این است که اکثر دولت فعلی و حامیانش چندان پیرو نظر رهبری نیستند ... حالا نمی خوام بحث رو زیاد باز کنم ...

ویرایش شده در توسط Juicer
  • Upvote 2
  • Downvote 3

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
مهمان
این موضوع نسبت به پاسخ بیشتر بسته شده است.

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.