DR_CHAMRAN

" توافق هسته ای " ، جزییات ، آینده (1)

Recommended Posts

زاکانی: جمع‌آوری سانتریفیوژها در فردو متوقف شد


رئیس کمیسیون ویژه بررسی برجام در مجلس با تأکید بر ادامه کار این کمیسیون گفت که جمع‌آوری سانتریفیوژهای ایران پس از «تذکر» به مقامات دولتی، «حداقل» در سایت اتمی فردو متوقف شده‌است.

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا زاکانی روز یکشنبه ۱۷ آبان، جمع‌آوری سانتریفیوژها در تأسیسات اتمی را «نادرست» خواند و گفت که مقامات دولت به دلیل این اقدام «تذکر» گرفته‌اند.

وی اضافه کرد: «در پی این تذکر، کار را متوقف کرده‌اند و حداقل در فردو این روند متوقف شده‌است.»

آقای زاکانی در سخنان خود بیان نکرده‌است که مقامات دولتی از چه فرد یا نهادی به دلیل جمع‌آوری سانتریفیوژها «تذکر» گرفته‌اند.

اشاره این نماینده مجلس می‌تواند به آیت الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی و یا شورایعالی امنیت ملی باشد.

 

 

لینک منبع؟

  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

واکنش آمریکایی‌ها به خرید هواپیمای مسافربری از سوی ماهان
وزارت خزانه‌داری آمریکا: هنوز فروش هواپیما به ایران ممنوع است
یکی از مقامات وزارت خزانه‌داری آمریکا گفته که بر اساس شرایط موجود، شرکت‌های ایرانی هنوز حق خرید و یا اجاره کامل هواپیمای مسافربری را ندارند و خرید هواپیمای مسافربری توسط شرکت هوایی ایرانی ماهان، نقض تحریم‌ها محسوب می‌شود.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس ، با آنکه بنا بود با توافق میان ایران و 1+5، یکی از خواسته‌های اساسی ایران یعنی خرید هواپیمای مسافربری غیرفرسوده و جدید محقق شود و ایران هم روند برچیدن سانتریفیوژها را آغاز کرده، اما هنوز آمریکایی‌ها بر سر خرید هواپیما، ایران را به برخورد تحریمی تهدید می‌کنند.

بر اساس گزارش نشریه آمریکایی «اینترنشنال بیزینش تایمز»، «بستی بوراسا» از مقامات دفتر تروریسم و اطلاعات مالی وزارت خزانه‌داری آمریکا، در واکنش به فروش یک هواپیمای مسافربری به شرکت هواپیمایی ایرانی گفته: «کاهش موقت تحریم‌ها که هم اکنون اجرایی است، فروش و یا اجازه کامل هواپیما به ایران را پوشش نمی‌دهد.»

بوراسا همچنین گفت که دولت آمریکا از این خرید اطلاع پیدا کرده و در حال بررسی آن است.

یک کارشناس حقوقی هم در این خصوص اظهار نظر کرده و گفته: «این کار می تواند نحوه کاهش تحریم‌های ایران را تحت تأثیر قرار دهد.»

وی در ادامه گفته که این نقض فاحش توافق هسته‌ای ایران، می‌تواند بر روند اجرای آن تأثیر بگذارد و اگر این امر تأیید شود، دولت اوباما نسبت به آن بی‌تفاوت نخواهد بود.»

بر اساس اطلاعات مندرج در گزارش اینترنشنال بیزینش تایمز، شرکت ماهان، هواپیمای مورد اختلاف را از فردی به نام «آنتون گروندلینگ» خریداری کرده؛ این فرد هواپیما را در آفریقای جنوبی ثبت کرده بوده است.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

 

جریان چیه؟

 

 

به صورت رسمی که چیزی منتشر نشده ولی با توجه به اخبار، رهبری در یکی از موارد نه گانه؛ جمع آوری سانتریفیوژها را منوط به شروطی کرده بود. حالا دولت به خاطر عجله برای رسیدن به روز اجرای برجام و زمانبرترین و حساس ترین بخش تعهدات ایران که جمع اوری سانتریفیوژهاست طی اخبار لااقل سانتریفیوژهای غیرفعال را داشته بدون تحقق شروط جمع اوری میکرده که لابد زودتر به موعد روز اجرای برجام برسه که زاکانی خبر داد طی تذکری از یک نهاد! این جمع آوری متوقف شده. امروز خبرنگاری از آقای شمعخانی سوالی به همین مضمون و وجود چنین اخطاری پرسید که شمعخانی هم تایید کرد.

 

 

 

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «لوران فابیوس» وزیر خارجه فرانسه امروز از دولتمردان آمریکا خواست تضمینی بدهند که اگر بنا شد تحریم‌های ایران مجدداً اعمال شود، شرکت‌های فرانسوی را به خاطر همکاری با ایران، جریمه نمی‌کند.

بر اساس گزارش رویترز، فابیوس که در مجلس کشورش و در برابر نمایندگان حاضر شده بود، ضمن اشاره به سفر هفته آینده «حسن روحانی» رئیس‌جمهور ایران به فرانسه، در خصوص برداشته شدن تحریم‌ها و شروط شرکت‌های فرانسوی برای بازگشت به ایران با نمایندگان سخن گفت.

وزیر خارجه فرانسه به جریمه‌های سنگین شرکت‌های فرانسوی بخاطر همکاری اقتصادی با ایران اشاره کرد و گفت: «رفتار آمریکایی‌ها، همکارانه است ولی ما الان می خواهیم که این (رفتار همکارمابانه)، به یک اقدام عملی تبدیل شود تا همان اتفاقات دوباره رخ ندهند.»

بانک «بی‌ان‌پی پاریباس» یکی از نهادهای اقتصادی فرانسه بود که به دلیل زیرپا گذاشتن تحریم‌های ایران، در سال 2014 حدوداً 9 میلیارد دلار جریمه شد.

فابیوس به اقدامات فرانسوی‌ها برای کسب اطمینان از مخاطره‌آمیز نبودن بازگشت به ایران هم اشاره کرد و گفت که در روزهای پس از انعقاد توافق هسته‌ای در وین، 2 هیئت متشکل از فرانسوی‌ها، آلمانی‌ها و انگلیسی‌ها به آمریکا سفر کرده و با مقامات واشنگتن در خصوص تجارت با ایران رایزنی کرده‌اند.

رئیس دستگاه دیپلماسی فرانسه به سفر خود به تهران هم اشاره کرد و گفت که برای عملیاتی شدن قراردادهای منعقده در تهران، به سرمایه‌گذاری بانک‌های فرانسوی نیاز است.

 

فارس

 

و البته نکته جالب به نظر سوء استفاده کاخ سفید از این موضع و عجله ی دولت هست بدون اینکه بخواد زیر بار تعهد کتبی بره یا ایران تاییدیه آژانس را در رابطه با مسائل باقی مانده بگیره. به هر حال طبق گفته ظریف اقدامات در راستای شروط رهبری در حال انجام هست. کار سختی هم که نیست چون طبق گفته ی رئیس جمهور آمریکا و غرب این تعهد را دادند، پس کافیه تنها به صورت مکتوب به گروه کارشناسی که رهبری اعلام کردند باید تشکیل بشه برای نظارت بر برجام ارائه بشه این تعهد ادعایی. بعد دولت میتونه در راستای اصراری که به تاریخ دی ماه داره کار زمانبر یعنی جمع اوری سانتریفیوژهای باقی مانده را انجام بده تا بعد تایید آژانس کارهای مربوط اراک و انتقال سوخت هم انجام بشه. ولی در راستای نگرانی های قبلی این هست که دولت در صورت انجام مقدماتی که ممکنه طول بکشه باز اصرار داشته باشه سانتریفیوژها تا همون دی ماه جمه بشند که قطعا و یقینا آسیب ها صعودی بالا خواهد رفت ه سانتریفیوژها و در باب اهمیت ذخیره داشتن این سانتریفیوژها هم که قبلا کلی بحث شده و خسران در این باب! میتونه جبران ناپذیر و خطرناک و بازی با امنیت ملی و حتی ترغیب طرف غربی به ناکام گذاشتن برجام بشه.

 

 

 

به گزارش گروه مانیتورینگ بین‌ الملل خبرگزاری فارس، جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید روز سه‌شنبه گفت سرعت اجرای توافق هسته‌ای به تصمیمات و نحوه تکمیل تعهدات ایران بستگی دارد.

وی که در نشست خبری روزانه صحبت می‌کرد، در مورد سوالی در رابطه با خبر توقف جمع‌آوری سانتریفیوژهای ایران، گفت: «نمی‌توان گفت که این یک تأخیر است، آن‌ها خودشان باید در مورد اینکه با چه سرعتی گام‌ها را بردارند، تصمیم‌گیری کنند.»

ارنست افزود: «ایران تا زمانی که گام‌ها را برنداشته باشد، شاهد کاهش تحریم نخواهد بود. اگر تأخیری به وجود بیاید، تنها تأثیر آن تأخیر در کاهش تحریم‌ها خواهد بود.»


فارس

  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

امروز رهبری در مورد دو نکته صحبت کردن :

1- تحقیر ما موقع تقاضای خرید اورانیوم 20 درصد

2- اینکه سختی کار غنی سازی اورانیوم تا غنی سازی 20 درصدی اون هست ، بعد از 20 درصد به راحتی می شه تا 90 درصد هم غنی سازی کرد ...

 

نکته ی اول یک هشدار و بیان یک واقعیت به « خوش خیالان » بود ... نکته ی دوم ، یک هشدار به « دیگران » ...

  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

مانو: تهران به تمامی تعهداتش در نقشه راه عمل کرده/نظارت‌های فراپروتکلی «برجام»، خاص ایران است

 

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، یوکیا آمانو، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با بیان اینکه او نگفته ایران سلاح اتمی دارد تصریح کرد که گفته مسائلی هست که ایران باید به آنها پاسخ دهد. 

 

وی که در نشست عدم اشاعه اتحادیه اروپا سخنرانی می‌کرد تصریح کرد ایران به تمامی تعهداتش در نقشه راه عمل کرده و تنها نشست جمع‌بندی باقی مانده است. 

 

مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همچنین خاطر نشان کرد ایران رایزنی‌ها با آژانس در موضوع ادعایی جنبه‌های نظامی احتمالی برنامه هسته‌ای به اتمام رسانده و این نهاد نظارتی سازمان ملل، نتایج مربوط به این مورد را پس از تحلیل در گزارش نهایی خود خواهد آورد. آمانو خاطرنشان کرد که آژانس در مراحل نهایی دریافت توضیحات از ایران است. 

 

آمانو در بخش دیگری از اظهاراتش، تصریح کرد اختیارات محول شده به آژانس، به موجب برجام فراپروتکلی هستند. او با بیان اینکه اقدامات مجاز شمرده شده در برجام خاص ایران هستند گفت که انجام این نظارت‌ها در هر کشور دیگری غیر از ایران منوط به صدور مجوز شورای حکام است. 

 

http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13940820001524

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

 

اینکه سختی کار غنی سازی اورانیوم تا غنی سازی 20 درصدی اون هست ، بعد از 20 درصد به راحتی می شه تا 90 درصد هم غنی سازی کرد ...

اون شکل نتانیاهو تو سازمان ملل چندان بی راه نبود...

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

گزارش ویژه/ اختصاصی
آیا سند بازطراحی راکتور اراک محرمانه می ماند؟
مقام های سازمان انرژی اتمی می گویند 4 کشور از کشورهای عضو گروه 1+5 متعهد شده اند در تامین قطعات برای پروژه بازطراحی راکتور همکاری کنند اما روشن نیست این تعهد یک الزام حقوقی است یا آنگونه که در ضمیمه 4 برجام می بینیم صرفا به «قول» برای «تسهیل» این امر –که عملا به معنی منتفی بودن هرگونه همکاری است، خلاصه می شود؟

 

حامد علوی، ایران هسته ای- اطلاعات دریافتی «ایران هسته ای» حکایت از آن دارد که سند بازطراحی راکتور اراک احتمالا تا دو هفته دیگر امضا می شود.

 

بر خلاف انتظار اولیه، این سند نه توسط رییس سازمان انرژی اتمی بلکه توسط وزیر خارجه ایران و با مشارکت وزرای خارجه 1+5 امضا خواهد شد و بنابراین باید آن را به عنوان یک سند سیاسی در نظر گرفت.

 

راکتور IR-40 اراک که یک راکتور تحقیقاتی آب سنگین است، طبق این سند به راکتوری دیگر تبدیل خواهد شد که به جای اورانیوم خام، اورانیوم غنی شده مصرف می کند و در نتیجه پلوتونیوم کمتری تولید خواهد کرد.

 

جزئیات این سند هنوز روشن نیست اما برخی منابع می گویند چین بازیگر اصلی در بازطراحی راکتور اراک خواهد بود.

 

یکی از نگرانی های مهم این است که هزینه این بازطراحی چقدر خواهد بود و توسط کدام طرف پرداخت می شود.

 

برخی کارشناسان در ایران می گویند از آنجا که 1+5 متقاضی بازطراحی راکتور بوده، هزینه آن را نیز باید تامین کند اما ظاهرا در قرارداد چنین چیزی قید نشده است.

 

مسئله دیگر این است که زمان بازطراحی اراک چقدر خواهد بود و اگر راکتور در مدت معلوم شده بازطراحی نشود، ایران چگونه قادر به صیانت از حق خود خواهد بود؟

 

مطابق برنامه جامع اقدام مشترک، ایران قلب راکتور فعلی اراک را خارج کرده و درون آن بتن خواهد ریخت.

 

ایران تجربه خوبی از بازطراحی یک راکتور ساخته شده ندارد.

 

بازطراحی راکتور بوشهر از سوی روسیه چیزی قریب به 30 سال طول کشید.

 

مقام های سازمان انرژی اتمی می گویند 4 کشور از کشورهای عضو گروه 1+5 متعهد شده اند در تامین قطعات برای پروژه بازطراحی راکتور همکاری کنند اما روشن نیست این تعهد یک الزام حقوقی است یا آنگونه که در ضمیمه 4 برجام می بینیم صرفا به «قول» برای «تسهیل» این امر –که عملا به معنی منتفی بودن هرگونه همکاری است، خلاصه می شود؟

 

کارشناسان در تهران اتفاق نظر دارند که سند بازطراحی راکتور باید علنا منتشر شده و از سوی ناظران مختلف مورد ارزیابی قرار گیرد.

 

برخی احتمالات حکایت از آن دارد که ممکن است دولت حسن روحانی تصمیم به محرمانه نگه داشتن این سند داشته باشد.

 

رهبر معظم انقلاب اسلامی در فرمان تاریخی خود نهایی شدن این سند را یکی از شروط رسیدن به روز اجرای توافق اعلام فرموده اند.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

آمانو: در پارچین اتاق انفجار مشاهده نشد

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با پزداختن به سابقه همکاری ایران و آژانس در سال‌های گذشته گفت که راستی‌آزمایی هسته‌ای مهم‌ترین نقش آژانس در این میان بوده است.
 
به گزارش ایسنا ،‌یوکیا آمانو مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در کنفرانس منع اشاعه و خلع سلاح اتحادیه اروپا که در موسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک برگزار شد به موضوع همکاریها میان ایران و آژانس در زمینه هسته‌ای پرداخت و گفت که آژانس چشم و گوش جامعه بین‌الملل درباره موضوعات هسته‌ای در ایران باقی خواهد ماند.
 
براساس گزارش پایگاه اینترنتی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی آمانو در ادامه سخنان خود گفت: زمانی که من در دسامبر 2009 به عنوان مدیر کل فعالیتم را آغاز کردم ایران به مدت 7 سال بود که در دستورکار آژانس قرار داشت. بازرسان به طور فصلی درباره اینکه چه اتفاقاتی در جریان است گزارشاتی را به شورای حکام ارائه می دادند.
 
وی افزود: سطح همکاری ها میان ایران و آژانس در آن سالها متفاوت بود اما هیچ گاه منجر به رفع نگرانی های بین‌المللی نشد .از نظر من تشریح این موضوعات با شفافیت کامل اولین گام ضروری در راستای حل موضوعات درباره فعالیت های هسته‌ای ایران بود.
 
آمانو همچنین گفت: من در گزارشات فصلی خودم به شورای حکام از سال 2010 تاکنون اعلام کردم که مواد هسته‌ای اعلام شده در ایران هیچ گاه از اهداف صلح آمیز منحرف نشده است. اما به دلیل همکاری ناکافی ایران، آژانس قادر نبوده است نتیجه گیری کند که تمام مواد هسته‌ای در ایران در فعالیت های صلح آمیز مورد استفاده هستند.
 
مدیر کل آژانس ادامه داد: من از ایران خواستم تا پروتکل الحاقی را در توافق نامه پادمانی اش با آژانس اجرا کند. این یک ابزار راستی آزمایی قدرتمند است که به آژانس اجازه دسترسی به اطلاعات وسایت های مورد درخواستش در کشور مورد نظر را می‌دهد. من همچنین از ایران خواستم تا درباره مسائل مرتبط با آنچه که به عنوان ابعاد احتمالی نظامی شناخته می‌شود شفاف سازی کند.
 
وی با اشاره به گزارش آژانس در نوامبر 2011 به شورای حکام و طرح 12 موضوع در آن مدعی شد: من اطلاعاتی را در این گزارش ارائه دادم که نشان می داد ایران فعالیت هایی را مرتبط با توسعه انفجارهای هسته‌ای با قدرت بالا انجام داده است.این اطلاعات همچنین نشان می داد که ایران پیش از سال 2003 این فعالیت ها را انجام داده که ممکن است هنوز ادامه یابد.
 
آمانو در سخنرانی خود در کنفرانس منع اشاعه اتحادیه اروپا این اطلاعات را کاملا معتبر توصیف کرد و گفت :‌ من هیچ گاه نگفتم که ایران سلاح هسته‌ای داشته است اما گفته ام که پرونده ای وجود دارد که ایران باید پاسخگوی آن باشد.
 
مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی افزود: شورای حکام در پاسخ به گزارش من قطع‌نامه ای را تصویب کرد و از ایران و آژانس خواست تا گفت‌وگوهایشان را به منظور حل تمام مسائل باقی مانده تشدید کنند. شورای حکام علاوه بر این از ایران خواست به طور جدی و بدون هیچ پیش شرطی در زمینه اثبات ماهیت صرفا صلح آمیز برنامه هسته‌ای اش با آژانس همکاری کند.
 
وی با بیان اینکه تا سال 2013 پیشرفت زیادی در گفت‌وگوها میان ایران و آژانس حاصل نشد، گفت:‌ سر انجام در سپتامبر 2013 ما شاهد پیشرفت بودیم . مذاکرات مهم میان ایران و گروه موسوم به 1+5 آغاز شد که در نهایت به توافق بر سر برنامه اقدام مشترک در اواخر 2013 منجر شد. این هفت کشور از آژانس خواستند تا نظارت و راستی آزمایی گام های مرتبط هسته‌ای ایران را بر عهده بگیرد.
 
آمانو در ادامه به امضای چارچوب همکاری میان ایران و آژانس اشاره کرد که هدف آن حل مسائل باقی مانده درباره برنامه هسته‌ای گذشته و حال ایران اشاره کرد و گفت :‌ هر چند آژانس بخشی از مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 نبود ما پیشنهادات فنی ارائه می دادیم. ایران و قدرت های جهانی سرانجام در ژوئیه 2015 بر سر برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) به توافق دست یافتند. سپس شورای امنیت سازمان ملل از آژانس خواست تا به درخواست این کشورها نظارت و راستی آزمایی تعهدات هسته ای ایران را طبق برجام انجام دهد.
 
وی بیان کرد: بر اساس برجام ایران پروتکل الحاقی را اجرا خواهد کرد که آژانس را قادر می سازد تضمینی معتبر در خصوص نبود مواد و فعالیت های هسته‌ای اعلام نشده در ایران ارائه کند. بنابراین آژانس درک بهتری از فعالیت های هسته‌ای ایران خواهد داشت.
 
مدیر کل آژانس همچنین به امضای نقشه راه میان تهران و آژانس اشاره کرد که بر اساس آن تمام موضوعات مربوط به ابعاد احتمالی نظامی برنامه هسته‌ای ایران قرار است تا 15 دسامبر حل خواهد شد.
 
وی در این باره گفت‌: طبق این نقشه راه من به همراه ترو واریورانتا معاون مدیر کل به ایران سفر و از سایت پارچین بازدید کردیم. مکانی که آژانس از مدتها پیش خواستار دسترسی به آن بود. همچنین نمونه برداری های محیطی از پارچین صورت گرفت که هم اکنون در آزمایشگاه های تخصصی آژانس در وین قرار دارند و بازرسان در حال بررسی آن‌ها هستند.
 
مدیرکل آژانس گفت که در تأسیسات پارچین اتاق انفجار مشاهده نشد.
 
آمانو تاکید کرد: من ماه گذشته به کشورهای عضو اطلاع دادم که فعالیت ها میان ایران وآژانس طبق نقشه راه در ضرب الاجل 15 اکتبر تکمیل شده است. ما هم اکنون در حال بررسی اطلاعات دریافت شده هستیم و من ارزیابی نهایی خود در خصوص تمام مسائل باقی مانده درباره فعالیت های هسته‌ای حال و گذشته ایران را در 15 دسامبر به شورای حکام ارائه خواهم داد.
 
مدیر کل آژانس به توافق هسته ایران و گروه 1+5 اشاره کرد و گفت: تمام بازیگران کلیدی در این جریان کار خود را انجام دادند و تلاش های آژانس کشورهای عضو 1+5 شورای امنیت و به طور قطع خود ایران بود که باعث شد ما اکنون در این نقطه قرار داشته باشیم. اکنون من امیدوارم که آژانس با پایبندی به وظیفه فنی و نه با تاثیر گرفتن از سیاست، بتواند وظیفه ضروری خود را به انجام برساند.
 
وی در ادامه گفت:‌ آژانس همچنین به اجرای پادمان ها در ایران ادامه می‌دهد تا بتواند تضمین کند که تمام مواد هسته‌ای در این کشور همچنان در فعالیت های صلح آمیز استفاده می‌شود. بنابراین با توجه به برنامه جامع اقدام مشترک و وظایف آژانس در این میان ما کار زیادی پیش رو داریم اما از تجربه و تخصص لازم برای انجام این وظیفه برخوردار هستیم. آژانس چشم و گوش جامعه بین‌الملل در مورد موضوعات بین‌الملل هسته‌ای باقی خواهد ماند.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
بیانیه روابط عمومی صدا و سیما در رابطه با تکذیب جمع آوری سانتریفیوژها توسط شمخانی
 
متن  بیانیه به شرح زیر است:
 
« سازمان انرژی اتمی چهارشنبه گذشته با صدور بیانیه‌ای مدعی شد رسانه ملی مطلب غلطی را درباره اقدامات این سازمان منتشر کرده و به نقل از سخنگوی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی اعلام کرد پس از درخواست ایشان، صداوسیما اقدام به توقف پخش این مطلب کرد.
 
در این خصوص، ضمن تاکید بر این نکته که رسانه ملی همواره خود را ملزم به انتشار اخبار دقیق، مستند و صحیح می‌داند به اطلاع می‌رساند:
 
خبرگزاری‌های معتبر سه‌شنبه گذشته خبری را به نقل از دبیر محترم شورای عالی امنیت ملی منتشر کردند که بر اساس آن خبر، ایشان در جریان بازدید از نمایشگاه مطبوعات در پاسخ به اینکه گفته می‌شود فرآیند جمع‌آوری سانتریفیوژهای فردو و نطنز شروع شده بود که جلوی آن با یک تذکر گرفته شده است، ضمن تایید تصریح کردند: "همین طور است".
 
در پی انتشار گسترده این خبر، سخنگوی محترم دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی در ارتباط تلفنی با خبر رسانه ملی با اعلام اینکه پاسخ آقای شمخانی به سوال دیگری درباره سوریه بوده و خبرنگاران به اشتباه آن را پاسخ وی به سوال فوق تلقی کرده‌اند، خواستار توقف پخش این خبر شد، خبری که پیش از انتشار آن در رسانه ملی، در برخی خبرگزاری‌های معتبر منتشر شده بود.
 
بررسی دقیق و مجدد فایل صوتی پرسش و پاسخ خبرنگار از دبیر محترم شورای عالی امنیت ملی، تداخلی را در سوالات نشان نداد و پاسخ آقای شمخانی کاملا واضح بود. این نکته هم‌زمان با ارسال فایل صوتی برای دبیرخانه شورا به اطلاع سخنگوی محترم آن دبیرخانه رسید و ایشان با این وجود مجددا درخواست توقف پخش این خبر را مطرح کرد که بلافاصله به این درخواست عمل شد.
 
اگرچه عرف رسانه ملی انتشار جزئیات تعامل با دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی نیست، ولی به دلیل نقل قول سازمان انرژی اتمی از این نهاد و برای صیانت از اعتبار رسانه ملی که انتشار اخبار دقیق، مستند و صحیح در سرلوحه وظایف حرفه ای آن است، توضیحات فوق به اطلاع عموم رسید »
 
گفتنی است که موضوع تذکر داده شده به سازمان انرژی اتمی در ابتدا توسط رئیس کمیسیون ویژه برجام مطرح گردیده بود که رجانیوز در گزارش‌های هفته گذشته خود با عناوین « آقایان! به جای تکذیب واقعیات دستورات رهبری را اجرا کنید تا دیگر نیازی به تذکر نباشد» و « اصرار دولتی‌ها بر عدم توقف جمع‌آوری سانترفیوژها بدون دریافت تضمین کتبی رفع تحریم از آمریکا و اروپا» به این موضوع اشاره کرده بود. 
 
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
در این خصوص، ضمن تاکید بر این نکته که رسانه ملی همواره خود را ملزم به انتشار اخبار دقیق، مستند و صحیح می‌داند به اطلاع می‌رساند:

 

 

یعنی مرده ی این جمله هستم

  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

مسئله اراک روی میز هیئت نظارت بر اجرای برجام
آیا توافق سیاسی با وزرای 1+5 را می توان یک قرارداد نامید؟
آنچه به امضای وزرای خارجه می رسد در واقع یک سند سیاسی است که کشورها را به مشارکت در فرآیند بازطراحی و بازسازی راکتور اراک متعهد می کند اما به هیچ وجه نمی توان آن را یک قرارداد نامید.

 

علی شاهدیان، ایران هسته ای- منابع مختلف ایرانی و غربی از نهایی شدن توافق درباره نحوه بازطراحی و  بازسازی راکتور اراک طی یک تا دو روز آینده خبر داده اند.

 

محمد جواد ظریف وزیر خارجه و رییس تیم مذاکره کننده هسته ای ایران روز شنبه (23 آذر) در حاشیه مذاکرات وین درباره سوریه اعلام کرد به جز دو وزیر خارجه، بقیه وزرای خارجه کشورهای غربی سند مربوط به بازطراحی راکتور اراک را امضا کرده اند.

 

روز یکشنبه 24 آذر نیز منابع نزدیک به فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا خبر داده اند که این سند امروز (دوشنبه) نهایی خواهد شد.

 

کارشناسان عقیده دارند دو مسئله بسیار جدی در اینجا وجود دارد.

 

مسئله نخست این است که جزئیات این سند به هیچ وجه روشن نیست و از جمله معلوم نیست کدام ظرف، با چه زمان بندی، با هزینه چه کسی و با کدام ضمانت های اجرایی این راکتور را بازطراحی خواهند کرد؟

 

اما مسئله دوم که مهم تر است این است که آنچه به امضای وزرای خارجه می رسد در واقع یک سند سیاسی است که کشورها را به مشارکت در فرآیند بازطراحی و بازسازی راکتور اراک متعهد می کند اما به هیچ وجه نمی توان آن را یک قرارداد نامید.

 

این در حالی است که فرمان رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره اجرای برجام در روز 29 مهر 1394 صریحا مقرر می کند اقدامات درباره اراک صرفا زمانی می تواند آغاز شود که یک قرارداد در این زمینه امضا شده باشد.

 

در بند 4 از این نامه آمده است: « اقدام در مورد نوسازی کارخانه‌ی اراک با حفظ هویّت سنگین آن، تنها در صورتی آغاز خواهد شد که قرارداد قطعی و مطمئن درباره‌ی طرح جایگزین و تضمین کافی برای اجرای آن منعقد شده باشد».

 

کارشناسان حقوقی در این باره اجماع دارند که یک توافق فنی هرگز از سوی مقام های سیاسی امضا نمی شود و زمانی می توان یک متن را قرارداد نامید که دقیقا میان طرف های فنی درگیر مسئله از جمله سازمان انرژی اتمی و سازمان ها یا شرکت های مرتبط دیگر منعقد شده باشد.

 

به این ترتیب این پرسش جدی وجود دارد که آیا با این ترتیبات، سازمان انرژی اتمی مجاز به آغاز عملیات تخریب راکتور خواهد بود یا خیر.

 

این یکی از مهم ترین موضوعاتی است که هیئت نظارت بر اجرای برجام باید به سرعت درباره آن تصمیم گیری کند.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

گزارش ویژه
معاون سابق وزيرخارجه آمريکا: پرونده پي ام دي به طور کامل بسته نمي شود
مارک فیتز پاتریک معاون اسبق وزیر خارجه آمریکا در حاشیه کنفرانس خلع سلاح و منع اشاعه سلاح کشتار جمعی در بروکسل گفت ایران باید با این موضوع کنار بیاید که پرونده پی ام دی کاملاً بسته نخواهد شد.

 

ایران هسته ایمارک فیتز پاتریک معاون اسبق وزیر خارجه آمریکا و مدیر فعلی برنامه خلع سلاح در موسسه بین المللی مطالعات راهبردی در حاشیه کنفرانس دو روزه خلع سلاح و منع اشاعه سلاح کشتار جمعی در بروکسل که در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه گذشته برگزار شد با خبرنگار رادیو فردا ارگان سازمان جاسوسی آمریکا ( سیا ) به گفتگو نشست.

 

مارک فیتز پاتریک در پاسخ به سوالی درباره ارزیابی و پیش بینی خود از گزارش 15 دسامبر آژانس بین المللی انرژی هسته ای گفت: « به نظرم بهترین پیش بینی را در پنل پایانی این نشست شنیدیم، لارا راکوود معاون پیشین مشاور حقوقی آژانس گفت انتظار دارد که ایران به همه 12 سؤال پاسخ دهد اما به نظر او سؤالاتی باقی خواهد ماند. پرونده همه این 12 سؤال بسته نخواهد شد


فیتز پاتریک با تایید سخنان لارا راکوود گفت: «من هم همین طور فکر می کنم این روند، ابهاماتی خواهد داشت که به نظرم دو طرف باید با آن کنار بیایند، اما ایران باید با این موضوع کنار بیاید که پرونده پی ام دی احتمالاً کاملاً بسته نخواهد شد

 

معاون اسبق وزیر خارجه آمریکا با بیان اینکه شیوه نمونه‌برداری از پارچین این پتانسیل را دارد که تبدیل به سابقه‌ای شود که تأثیر منفی داشته باشد افزود: «نمونه‌برداری به شکلی انجام شد که در سطح استانداردهای آژانس باشد اما یک جنبه آن است که نگران‌کننده است. آقای آمانو شب چهارشنبه گفت که اماکنی که قرار بوده نمونه‌برداری از آن انجام شود، پیشتر اعلام شده بود، و این می‌تواند سابقه‌ای منفی در آینده اقدامات آژانس داشته باشد. چرا که آژانس باید در تحقیقاتش عنصر غیرقابل پیش‌بینی بودن را در اختیار داشته باشد و در مورد پارچین این اتفاق نیافتاده است، در نتیجه ما نمی‌توانیم در غیبت این فاکتور، صد در صد به این نمونه‌برداری اطمینان داشته باشیم. این موضوعی فنی است و بدین معنا نیست که توافق ناقص است اما به هر حال موضوعی نگران‌کننده است. »

 

مارک فیتز پاتریک افزود: «اگر ایران نتوانسته در همه این سال‌ها به سؤالات به طور کامل پاسخ دهد، چگونه در پنج ماه می‌تواند این کار را انجام دهد. اگر هم پرونده به صورت کلی بسته نشود، رهبر ایران گفته است که اقدامات ایران بر مبنای برجام انجام نخواهد شد.این مشکلی جدی خواهد بود.»

 

رادیو فردا در 23 ماه مهر هم با مارک فیتز پاتریک معاون اسبق وزیر خارجه آمریکا در ارتباط با اجرایی شدن توافق گفتگو کرده بود.

 

در این مصاحبه وی بیان اینکه برای اجرای توافق نیازی به بسته شدن پی ام دی نیست گفته است: «گزارش دسامبر آژانس، به صورت مستقیم با روز اجرایی شدن توافق در ارتباط نیست. اقداماتی که ایران باید بر مبنای برنامه اقدام مشترک انجام دهد، شامل درآوردن هسته راکتور اراک، جمع آوری ۱۴ هزار سانتریفوژ و اتمام نابودکردن آن بخش باقی مانده از اورانیوم کمتر غنی شده می‌شود. به صورت مشخص گفته نشده که ایران باید آژانس را در زمینه «پی‌ام‌دی» راضی کند. اما نارضایتی آژانس از لحاظ سیاسی کار را برای سایر کشورها، به منظور اجرای توافق سخت می‌کند. از همین رو ایران باید نهایت تلاش خود را بکند که این همکاری، آژانس را راضی کند.» 

  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
مهمان
این موضوع نسبت به پاسخ بیشتر بسته شده است.

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.