GOLDEN-CROWN

تحلیل و پیگیری تحولات سوریه - بخش دوم ( از July 2015 )

Recommended Posts

بله ولی این دلیل نمیشه که از یک فردی که دستش به خون 2000 نفر الوده هست دفاع کرد در مورد دخالت نظامی هم اگه این وضع ادامه پیدا کنه بعید نیست و چین روسیه با این که حق وتو دارن ولی زیر فشار افکار عمومی نمیتونن کاری کنن مثل لیبی

در مورد سوریه هم ایران فقط میتونه محکوم کنه و به سوریه کمک مالی و تسلیحاتی در صورت جنگ برسونه وگرنه در حدی نیستیم که بخوایم با ناتو در بیافتیم و مثل این که مسولین هم کم کم دارن به بشار اسد فشار میارن که اصلاحات رو شدت ببخشه و همینطور فکر این رو کردن در صورت دخالت نظامی چیکار کنن ولی باید دید چی به نفعت هست و به نفع ما نیست به جنگ با ناتو وارد بشیم.

این کار عربستان و بحرین و کویت هم که سفیرهاشون رو فرا خوندن خیلی کار درستیه ممکنه از طرف امریکا دیکته شده باشه ولی بازم کار خوبیه و میتونه به اسد فشار بیاره مسولین ما هم باید فشار بیشتری بر روی اسد بزارن و اگر کارساز نبود سفیرشون رو فرا بخوانن تا از فشار افکار عمومی کم تر بشه.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
جالبه کسی به ماست خودش نمیگه ترش

خوب پس همینجا اعلام میکنم :

قذافی مظلوم واقع شده و توسط هزاران نیروی القائده در محاصره س
حسن مبارک مظلوم واقع شده و توسط امپریالیست یانکی محاصره س
بحرین در دام یک خیانت بین المللی گرفتار شده و نیروهای عربستان دارند به برادرانشان کمک میکنند !
عربستان با فداکاری اقدام به مقاومت عربی جهادگونه نموده است
یمن در خاک و خون دشمنان غلتیده

باباتوهم بسه بابا

[color=red]
همه میدونند همه کشورها حالت انقلابی گرفتند که نشات گرفته از ... ایران و حالا موج موج مردم کمونیست مسلمان مسیحی و ... دارند تو کشورهای خودشون شعار میدن علیه حکومتشون و این وسط هم دولتهای دوست و دشمن کشور مذکور هرکدوم یه جوری انگولک میکنند ملت رو [/color]


بهتره ملت از توهم دربیان ، راجبه کلیپ ها هم مصطفی بگه تا برات بزارم چشاتون چارتا بشه حاجی

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]همه میدونند همه کشورها حالت انقلابی گرفتند که نشات گرفته از ... ایران و حالا موج موج مردم کمونیست مسلمان مسیحی و ... دارند تو کشورهای خودشون شعار میدن علیه حکومتشون و این وسط هم دولتهای دوست و دشمن کشور مذکور هرکدوم یه جوری انگولک میکنند ملت رو [/quote]

دقيقا اين همه​اي كه گفتي كيا هستند؟!
اين ملتي كه ادعا ميكني توهم دارند هم جزو همون " همه " اي كه گفتي ميشوند؟!

ادعاي به غايت گزافي بود ...
[b]نشأت [/b]گرفتن انقلاب​هاي منطقه از ... ايران .

شايد اگر به جاي كلمه نشأت چيز ديگه​اي ميگفتي، ميشد به عنوان يك فرض پذيرفت ... اما ...

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
خوب باشه پس میگیم نشات گرفته از کودتا، توطئه ، تهاجم فرهنگی مردم ایران بعد انتخابات !

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]خوب باشه پس میگیم نشات گرفته از کودتا، توطئه ، تهاجم فرهنگی مردم ایران بعد انتخابات ![/quote]

شايد ...!

البته گاف دادي ها! icon_cheesygrin اصلا منظورم اون نبود.
من گفتم با كلمه نشأت مشكل دارم، شما اون سه نقطه​ها رو تغيير داديد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
يه چيزي رو اينجا اعتراف کنم ,من يکي از کساني بودم که خيلي به نظريه دسيسه جهاني معتقد نبودم, چند سال پيش که بحث خاورميانه جديد و اون نقشه کذاييش داغ بود, همش ميگفتم مگر ممکنه چنين چيزي ! براي تحقق همچين چيزي بايد خاورميانه زير رو شه !! تحولات عجيب و مشکوک در چند سال اخير ايران( از خرداد هشتاد و چهار به اين سو و آشوب مرموز دوسال پيش ,خيلي مشکوک تر از فتنه !!! حتي از اون هم بالاتر !!!)و تحولات منطقه و اين همه دگرگوني در منطقه در کمتر از يکسال !!! ديگر برام مسجل شده اين دستان پشت پرده آنقدر" قوي" هست که "مطلقا" چيزي جلوش رو نميتونه بگيره !(عين فيلم هزاردستان) .اين جور که معلومه با توجه اتفاقات سوريه, عمر رژيم اين کشور به دنيا نيست و بعدش هم نوبت ماست !!! زمينه هام که چند سال در حال آماده کردنش بودند (هر يک در لباسي (يکي سبز يکي قرمز, يکي صورتي يکي بنفش يکي آبي ....و بشکل خودشان ) .......البته اين آتش دامن ترکيه رو هم خواهد گرفت, بدون ترکيه سناريو کامل نميشه و بعد از جنازه سوريه و ترکيه و ايران و عراق( که همين الان هم جنازست )بچه هاي کوچک جديدي بوجود ميان, خدا به هممون رحم کنه !

[size=7]نميدونم شايد هم توهم زدم اساسي[/size]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دوستان سلام با عرض معذرت از همه شما هیچکدام از تحلیلات شما عزیزان را باور ندارم بنده تحلیلم از این برنامه ها این است که کشور های غرب وناتو برای توسعهاسراییل از نیل تا فرات برنامه دارند کشورهای متمرد در منطقه تک تک شناسایی شده وبرای هر کدام سناریوی متفاوتی برنامه ریزی شده برنامه از نیل تا فرات از سال 48شروع و تا سال 1978ادمه داشت که با انقلاب اسلامی به رهبری امام راحل دچار اختلال شد برنامه ریزی جنگ عراق علیه ایران نیز بر همین پایه شکل گرفت انها تازه فهمیده بودنند که این مزاحم جدی(ایران) عجب بد قلق است بهترین راه اجیر کردن یک احمق با ادعای پان عربیسم برای درگیری با ایران و تضعیف و احیانا از میان برداشتن ان که نشد پایان قسمت اول

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[size=18]سران عرب با غرب عليه سوريه همسو شدند[/size]


شوراي همكاري خليج فارس و اتحاديه عرب در نخستين واكنش رسمي به تحولات سوريه بدون در نظر گرفتن واقعيت هاي موجود و همسو با كشورهاي غربي از مقامات سوريه خواستند به تمامي رفتارهاي خشونت آميز در اين كشور پايان دهند.
كشورهاي عضو اتحاديه عرب و شوراي همكاري خليج فارس با انتشار بيانيه اي رسمي از دولت سوريه خواستند به خشونت ها در اين كشور پايان دهد و هرچه سريع تر اصلاحات را آغاز كند.
«نبيل العربي» دبير كل اتحاديه عرب در اين بيانيه تاكيد كرد، براي انجام اصلاحات اعلام شده از سوي بشار اسد رئيس جمهور سوريه و پاسخگويي به مطالبات قانوني مردم اين كشور در انجام اصلاحات سياسي فرصت وجود دارد.
وي خواستار انجام اصلاحات لازم در اين كشور براي حفظ وحدت ملي و توقف خونريزي نظاميان و غيرنظاميان شد.
دبير كل اتحاديه عرب در عين حال نسبت به هرگونه دخالت خارجي ها در تحولات سوريه هشدار داد و تاكيد كرد، اتحاديه عرب براساس منشور خود با هرگونه دخالت خارجي در امور داخلي كشورهاي عربي مخالفت مي كند.
نبيل العربي همچنين دولت سوريه و مخالفان را به آغاز گفت وگوي جدي، جامع و ملي فراخواند و آمادگي اتحاديه عرب براي كمك به حل بحران سوريه را اعلام كرد.
شوراي همكاري خليج فارس نيز با صدور بيانيه اي نسبت به ادامه خشونت ها و خونريزي در سوريه ابراز نگراني كرد و خواستار توقف اين اقدامات و اجراي اصلاحات جدي و ضروري در اين كشور شد.
ملك عبدالله پادشاه عربستان نيز پس از صدور بيانيه اتحاديه عرب بلافاصله در بيانيه اي اعلام كرد كه رياض نمي تواند اوضاع كنوني سوريه را بپذيرد زيرا اقدامات مسئولان اين كشور غيرقابل توجيه است.
در همين رابطه عربستان سعودي در اعتراض به اقدمات دولت سوريه سفير خود را نيز از دمشق فرا خواند.
اظهارات پادشاه عربستان سعودي در حالي مطرح مي شود كه اين كشور يكي از حاميان اصلي گروه هاي مسلح و تروريستي در سوريه است.
از سوي ديگر، مقامات رياض همچنين موضع دوگانه اي در قبال قيام هاي عربي اتخاذ كرده اند به عنوان مثال نه تنها وحشيگري رژيم آل خليفه عليه معترضين در بحرين را محكوم نكرده اند بلكه براي سركوب بيشتر معترضين نظاميان خود را روانه منامه كرده اند.
در همين حال راديو اوستن كه برنامه هاي آن از نروژ پخش مي شود در گزارشي از تلاش آمريكا با همكاري فرانسه، انگليس، تركيه، عربستان و قطر براي تشديد فشار بر سوريه با هدف سرنگون كردن بشار اسد پرده برداشت و اعلام كرد كه واشنگتن براي اين هدف كشورهاي عربي را تحت فشار قرار داده است.
[color=red]اين راديو افزود، آمريكا، فرانسه و انگليس اميدوار بودند مخالفان داخلي و خارجي سوريه در سه ماه گذشته بر شهرهاي سوريه تسلط پيدا كنند و موجبات سقوط نظام بشار اسد را فراهم آورند ولي همه اين ارزيابي ها شكست خورد و روشن شد كه نظام سوريه قدرتي ممتاز از خود در سركوب مخالفان نشان داد به همين دليل آمريكايي ها احساس نگراني كردند و از انگليس، فرانسه، تركيه و كشورهاي عربي براي هدف خود تقاضاي كمك كردند.[/color]
به گزارش فارس اين راديو اعلام كرد، براي همين بود كه موج رسانه اي و سياسي عربي كه در مواضع اتحاديه عرب و شوراي همكاري خليج فارس و عربستان و مواضع تركيه نمود يافت، به راه افتاد و شاهد تشديد سخنان عليه سوريه بوديم.
[color=red]به زودي هم بايد شاهد موضعگيري سازمان كنفرانس اسلامي بود تا زمينه اقدام نظامي عليه سوريه فراهم شود.[/color]
اين راديو همچنين اعلام كرد كه اطلاعاتي خطرناك درباره طرحي عربي وجود دارد كه هدف آن فراهم كردن مقدمات فشار بيشتر و تحريم شديدتر عليه نظام سوريه است تا كار به آغاز اقدام نظامي برسد.
براساس افشاي اين راديو، افسراني از دستگاه اطلاعاتي آمريكا با نظارت مستقيم جفري فلتمن معاون وزير خارجه آمريكا در امور خاور نزديك، با مقامات سعودي و قطري ديدار كرده اند و در چند جلسه كه در دوحه قطر، قاهره، لندن و امان برگزار شده، توافق شده است كه فضاي سياسي جهان عرب با صدور بيانيه ها و اتخاذ مواضع عليه سوريه براي تشديد ادبيات غربي ها عليه سوريه فراهم شود و علاوه بر اين مقدمات فشار رسانه اي خبرگزاري هاي غربي با استفاده از مواضع كشورهاي عربي عليه سوريه آماده شود.
[color=red]راديو اوستن به نقل از منابع غربي تصريح كرد كه «علت عجله آمريكا براي فشار كشورهاي عربي بر سوريه با هدف صدور بيانيه هاي محكوم كننده اين است كه واشنگتن اطلاعاتي به دست آورده است كه نشان مي دهد بشار اسد در مقابله با افراد مسلح و تظاهرات كنندگان كاملا موفق بوده بخصوص در شهر حماه ، كه آمريكايي ها و فرانسوي ها اميد زيادي داشتند كه تظاهرات در اين شهر به موفقيت برسد ولي اينطور نشد و اكنون واشنگتن بيم آن دارد كه آرامش، كاملا به سوريه بازگردد و بشار اسد بتواند كنترل خود بر همه شهرها را كامل كند.[/color]
از سوي ديگر «رابرت فورد» سفير آمريكا در سوريه اظهار داشت كه آمريكا تمام تلاش خود را براي اعمال فشار بر رئيس جمهور سوريه از جمله اعمال تحريم هاي جديد انجام مي دهد.
وي افزود، به ديدارهاي خود با مخالفان دولت سوريه به ويژه در شهر حماه ادامه خواهد داد.
اين اظهارات و مداخله جويي هاي آشكار كشورهاي غرب و به ويژه آمريكا در حالي صورت مي گيرد كه وزارت خارجه سوريه از موضع شوراي همكاري خليج فارس درباره اوضاع سوريه انتقاد كرد و اظهار داشت، اين كشورها حقايق سوريه را ناديده گرفته اند.
وزارت خارجه سوريه همچنين موضع تركيه در قبال بحران سوريه را تعجب آور خواند و از اين كشور خواست موضعي عادلانه اتخاذ كند.
بشار اسد رئيس جمهور سوريه نيز در ديدار با وزير خارجه لبنان تاكيد كرد، سوريه در راه اجراي اصلاحات گام هاي مهمي برمي دارد و به زودي آثار آن در كشور آشكار خواهد شد.
وي افزود: اجراي اصلاحات زمان مي خواهد و بايد به دولت فرصت داده شود تا در مسير اصلي اصلاحات گام بردارد.

http://www.kayhannews.ir/900518/16.htm
[size=18]
یک مسیحی وزیر دفاع سوریه شد[/size]


رئیس جمهور سوریه در ادامه اصلاحات در این کشور رئیس ستاد مشترک ارتش را که یک مسیحی است به عنوان وزیر دفاع جدید سوریه تعیین کرد.

به گزارش الجزیره، بشار اسد شب گذشته در راستای پاسخگویی به خواسته های مردمی این کشور "علی حبیب" وزیر دفاع سوریه را برکنار و "داود راجحه" را به عنوان وزیر دفاع جدید معرفی کرد.

این اقدام پس از دیدار بشار اسد با ساکنان شهرهایی که شاهد اعتراضات مردمی بوده اند صورت گرفت. داود راجحه یک مسیحی اهل استان ریف دمشق است. وی در سال 1968 از دانشکده جنگی فارغ التحصیل شد و تا پیش از این رئیس ستاد مشترک ارتش سوریه بود.

خاطرنشان می شود نام علی حبیب وزیر دفاع سابق سوریه در فهرست تحریم های اتحادیه اروپا قرار دارد این تحریم ها شامل منع سفر و بلوکه شدن اموال است.

http://www.khabaronline.ir/news-166903.aspx
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
اگر ناتو با سوریه درگیر جنگ بشه موضع ما چی هست و کلا چه کار می کنیم؟!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
با سلام دوباره خدمت دوستان عزیز اجرای پروژه حذف رژیم های متمرد در راستای نیل تا فرات بزرگ از سال 1990با پایان جنگ عراق ایران اغاز و با تحریک مجدد صدام ملعون کلید خورد که ابتدا کویت اشغال سپس با ورود نیروهای ناتو به منطقه واستقرار انها و حمله به نیروهای عراق در کویت پایان یافت که اگر نبود دخالت ما در جریان انتفاضه شعبانیه 90رژیم عراق در همان سال ودر دوران بوش پدر سرنگون میشد و این برنامه ادامه داشت تا سال2001وانفجار برجهای دو قلو و مبارزه با کشور های محور شرارت که با حمله به افغانستان با بهانه مبارزه با القاعده وبن لادن شروع وسلاح کشتار جمعی عراق که همه جور با بازرسان همکاری داشت ادامه پیدا کرد که با اعتراضاتی در جهان همراه شد ما با مدیریت رهبر و مسولین وقت امکان استفاده بهانه را به انها ندادیم دور جید این سناریو از لیبی به بهانه دفاع از مردم لیبی شروع به سوریه کشیده میشود و ما نیز خواهی نخواهی وارد معرکه خواهیم شد البته بهانه خوبی است این بهار عربی یا دمکراسی دوستان توجه کردهاید با این بهانه مردم جهان نسبت به حملات غربی ها بی تفاوت شده اند پایان قسمت دوم منتظر قسمت سوم باشید

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]با سلام دوباره خدمت دوستان عزیز اجرای پروژه حذف رژیم های متمرد در راستای نیل تا فرات بزرگ از سال 1990با پایان جنگ عراق ایران اغاز و با تحریک مجدد صدام ملعون کلید خورد که ابتدا کویت اشغال سپس با ورود نیروهای ناتو به منطقه واستقرار انها و حمله به نیروهای عراق در کویت پایان یافت که[size=18] اگر نبود دخالت ما در جریان انتفاضه شعبانیه 90رژیم عراق در همان سال ودر دوران بوش پدر سرنگون میشد[/size] و این برنامه ادامه داشت تا سال2001وانفجار برجهای دو قلو و مبارزه با کشور های محور شرارت که با حمله به افغانستان با بهانه مبارزه با القاعده وبن لادن شروع وسلاح کشتار جمعی عراق که همه جور با بازرسان همکاری داشت ادامه پیدا کرد که با اعتراضاتی در جهان همراه شد ما با مدیریت رهبر و مسولین وقت امکان استفاده بهانه را به انها ندادیم دور جید این سناریو از لیبی به بهانه دفاع از مردم لیبی شروع به سوریه کشیده میشود و ما نیز خواهی نخواهی وارد معرکه خواهیم شد البته بهانه خوبی است این بهار عربی یا دمکراسی دوستان توجه کردهاید با این بهانه مردم جهان نسبت به حملات غربی ها بی تفاوت شده اند پایان قسمت دوم منتظر قسمت سوم باشید[/quote]

اتفاق دخالت عربستان بود که رژیم عراق سرنگون شد.چون آمریکا را متقاعد کرد که سقوط صدام باعث تقویت ایران می شود!
اتفاقا خیلی از افراد به ایران ایراد کردند که چرا در عراق دخالت نکرد!!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]خوب باشه پس میگیم نشات گرفته از کودتا، توطئه ، تهاجم فرهنگی مردم ایران بعد انتخابات ![/quote]

من درست متوجه شدم؟ این انقلاب ها نشات گرفته از شورش های خیابانی 2 سال پیشه ایرانه؟
چی میگی ارنستو؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=blue]وزير دفاع سوريه پس از برکناری مرد [/color]

منابع آگاه سوريه چند ساعت بعد از تعيين وزير دفاع جديد اين كشور از پيدا شدن جسد وزير دفاع سابق سوريه در منزلش خبر دادند.

به گزارش ايسنا به نقل از سايت اينترنتي البشاير، منابع آگاه سوريه اعلام كردند كه جسد علي حبيب، وزير دفاع سابق سوريه در منزلش پيدا شده است.

تلويزيون رسمي سوريه نيز اعلام كرد كه مرگ وي كاملا طبيعي گزارش شده است.

تلويزيون اين كشور همچنين گزارش داد كه وزير دفاع سابق سوريه از چندي قبل مريض بوده و شرايط جسماني وي اخيرا وخيم‌تر شده بود.

جسد علي حبيب روز دوشنبه در منزلش پيدا شد.

بشار اسد، رئيس جمهوري سوريه با صدور حكمي داوود راحجه را به عنوان وزير دفاع جديد سوريه به جاي علي حبيب كه از سال 2009 تاكنون در اين پست مشغول به فعاليت بود، تعيين كرد.

برخي تحليل‌گران معتقدند كه كشته شدن وزير دفاع سابق سوريه و يا آنچه كه نظام حاكم اين كشور آن را " مرگ طبيعي" مي‌خواند، بيانگر وجود شكاف درون نظام حاكم اين كشور است.
[color=blue]بشار هم ياد گرفته.............. [/color]icon_cheesygrin icon_smile icon_cool
http://www.tabnak.ir/fa/news/182607/وزير-دفاع-سوريه-پس-از-برکناری-مرد


[color=blue]5 راهكار تركيه براي تحت فشار قرار دادن سوريه

خبرگزاري فارس: يك انديشكده آمريكايي در گزارشي به سياست تركيه عليه سوريه و نزديكي آن به آمريكا اعلام كرد كه تركيه پنج راهكار براي تحت فشار قرار دادن سوريه در اختيار دارد.
[/color]

به گزارش فارس، اندكي پس از آغاز ناآرامي‌ها در سوريه در ماه مارس گذشته كه با فعاليت گروهك‌هاي مسلح در شهر درعا در جنوب سوريه آغاز شد، تركيه با نزديك شدن به آمريكا، سياستي متفاوت از ماه‌هاي قبل در قبال دمشق در پيش گرفت.

اكنون پس از گذشته بيش از چهار ماه از اين ناآرامي‌ها آنكارا بدون اشاره يا محكوم كردن فعاليت گروهك‌هاي مسلح كه تاكنون بيش از 500 نيروي امنيتي، پليس و انتظامي سوريه را كشته‌اند، به طور يك‌جانبه اقدام دولت سوريه در مقابله با اين گروهك‌ها را سركوب تظاهرات مردمي مي‌خواند و محكوم مي‌كند.

بسياري از كارشناسان سياست اخير تركيه مقابل سوريه را سياستي نزديك به كشورهاي غربي به‌ويژه آمريكا عليه دولت بشار اسد رئيس جمهوري سوريه مي‌دانند.

امروز نيز احمد داود اوغلو وزير خارجه تركيه وارد سوريه شد تا پيام كتبي رجب طيب اردوغان نخست وزير كشورش را تسليم مقامات سوريه كند. اردوغان اعلام كرد كه داود اوغلو موضع قاطع تركيه را در اين سفر اعلام خواهد كرد. بثينه شعبان مشاور بشار اسد نيز يك روز بعد پاسخ داد كه در اين صورت تركيه پاسخي قاطعانه‌تر از دمشق خواهد شنيد.

انديشكده "واشنگتن " در گزارشي به قلم "سونر جاگاپتاي " و "اندرو. جِي. تبلر " به بررسي گزينه‌هاي تركيه مقابل سوريه و نحوه استفاده آمريكا و غرب از اين موقعيت در جهت تحت فشار قرار دادن حكومت سوريه پرداخت.

بنا بر اعلام اين انديشكده، سياست‌گذاران تركيه در حال مطالعه چند اقدام بالقوه براي اعمال فشار بر سوريه هستند كه به ترتيب محتمل بودن در ذيل مشخص گرديده‌اند:

1- تماس با مخالفان: در 13 ژوئيه، آنكارا به چهره‌هاي تبعيدي مخالف سوريه اجازه داد تا در تركيه ملاقات كنند. جلسه بعد براي 16 جولاي برنامه ريزي شده است. اين جلسات دنباله گردهمايي برجسته 19 ماه مِي در آنتالياي تركيه و همچنين جلسات منظم استانبول با مديريت "كميته اجرايي گردهمايي آنتاليا " است. در همين حال آنكارا سعي دارد تا همچنان اسد و نخست وزير تركيه، رجب طيب اردوغان به طور مشترك به بررسي مسائل بپردازند كه منجر به علني شدن (گاها چشمگير) اختلافات في‌مابين مي‌گردد.

*راهبرد دوسويه تركيه در قبال سوريه

به نظر مي‌رسد اين رويكرد براي متزلزل نمودن هرچه بيشتر اسد طراحي شده است تا از يك‌سو او را به يك سازش بزرگ‌تر وادار كند و از سوي ديگر ميزان تقاضاي او را كاهش دهد. همچنان راهبرد دوسويه آنكارا در كنار كاهش اقتدار اسد، راهي براي نشان دادن اين نكته به مردم سوريه است كه تركيه به دنبال رابطه پايدار با كشور و مردم سوريه است، نه با رژيم اسد.

* اجتناب از اقدام نظامي براي حفظ قدرت نرم تركيه در جهان عرب

2- ايجاد منطقه حايل در داخل سوريه در صورت خارج شدن خشونت از كنترل: تركيه به احتمال زياد از مداخله نظامي اجتناب خواهد نمود و در عوض به ايجاد يك منطقه حائل در داخل سوريه براي ارائه امداد رساني به مردم روي خواهدآورد. اجتناب از اقدام نظامي به حزب عدالت و توسعه كمك خواهد كرد تا قدرت رو به رشد نرم خود را در جهان عرب كه از سال 2002 به دست آورده است حفظ كند.

* آنكارا درپي اعمال قدرت در منطقه حايل

هنگامي كه صدام خشونت عليه جمعيت كُرد كشور را آغاز كرد، تركيه منطقه مشابهي را در عراق در سال 1991 ايجاد كرد. تنها در عرض چند هفته، حدود يك‌ونيم ميليون كُرد به اين منطقه فرار كرده بودند. در آوريل همان سال، آمريكا عمليات خود را آغاز نمود كه هدف آن ايجاد پايگاه‌هايي در تركيه براي رساندن كمك‌هاي بشردوستانه به پناهندگان، ارسال نيروهاي ائتلاف به شمال عراق براي ايجاد يك منطقه غيرنظامي و ساخت مناطق اسكان مجدد بود. تركيه در صورت برخورداري از پشتوانه بين‌المللي (به عنوان مثال، قطع‌نامه سازمان ملل) ممكن است چنين منطقه‌اي را در داخل سوريه ايجاد نمايد. با اين حال به‌خلاف سال 1991، آنكارا احتمالا خواهان اعمال قدرت خويش در منطقه حايل خواهد بود.

* تحريم‌هاي اقتصادي براي فشار بر سوريه

3- تحريم‌هاي اقتصادي: بخشي از سياست "مشكلات در سطح صفر " حزب عدالت و توسعه تكيه بر تجارت بوده است. به منظور تقويت موافقت غيركتبي سوريه در واگذاري منطقه مرزي مورد مناقشه "هاتاي " به تركيه پس از رفراندوم سال 1939، در ژانويه 2004 آنكارا و دمشق يك توافقنامه تجارت آزاد امضا كردند. پس از اجرايي شدن توافق در سال 2007، تركيه تمام عوارض گمركي بر محصولات سوريه را لغو نمود، در حالي كه سوريه كه داراي صنايع بسيار ناكارآمدتري است، توافق نمود تا عوارض گمركي بر كالاهاي تركيه را به تدريج در طول يك دوره دوازده ساله كاهش دهد. با وجود اين اختلاف، سيل كالاهاي تركيه وارد بازار سوريه شدند كه باعث ركود 15 درصدي در صنعت سوريه در چند سال اول اجراي قرارداد شد. براي جبران، تعدادي از بازرگانان تركيه اقدام به راه‌اندازي و ايجاد كارخانه در حلب واقع در امتداد مرز دو كشور كردند.

با توجه به قدرت نرم تركيه و نيز بحران عميق اقتصادي سوريه، تركيه (احتمالا با پشتيباني سازمان ملل يا يك ارگان بين‌المللي ديگر) مي‌تواند از قطع و يا محدوديت فعاليت تجاري خود به عنوان يك اهرم فشار براي توقف سركوب‌ها استفاده نمايد و با توجه به اختلاف تعرفه‌هاي گمركي، آنكارا از اقدام متقابل سوريه در وضع تحريم‌هاي تجاري ترس كمي خواهد داشت. علاوه بر تاثير مستقيم بر رژيم، تحريم‌ها باعث حذف كالاهاي تركيه از بازار سوريه خواهد شد كه باعث ترديد درصد زيادي از مردم طبقه متوسط و مرفه در حمايت از اسد خواهد شد. علاوه بر اين، هرگونه بسته شدن موقت كارخانه‌هاي تحت پوشش مالي تركيه در سوريه موجب صدمه شديد به طبقات كارگر، ايجاد تنش با آنها و افزايش مشكلات بيكاري رژيم خواهد شد.

* توسل به گزينه سياست بازدارندگي

4- بازدارندگي نظامي: در صورت افزايش بيش از حد پناهندگان در منطقه حائل و عدم توانايي دولت در كنترل آن يا در صورت ادامه قتل‌عام توسط اسد در شهرهاي بزرگ مانند حلب، حزب عدالت و توسعه ممكن است همدردي عمومي با برادران مسلمانش را به خاطر آزار و اذيت تحميلي غير قابل چشم‌پوشي بداند. چنين تحولاتي مي‌تواند آنكارا را متقاعد كند تا از تهديد نظامي به عنوان يك اهرم پيشگيري از سركوب بيشتر استفاده نمايد. تاريخ گواه موفقيت اين روش است. همان‌طور كه قبلا ذكر شد، تحت فشار تركيه، دمشق (ظاهرا) با اعزام نيرو به مناطق مرزي در سال 1998 از حملات پ.ك.ك. جلوگيري نمود. در صورتي كه آنكارا به اين باور برسد كه اقدام نظامي تنها گزينه موفقيت‌آميز است، ممكن است گزينه بازدارندگي را دوباره استفاده كند.

*احتمال مداخله مستقيم نظامي بدون دخالت غرب

5- مداخله نظامي: در صورت عدم كارايي سياست بازدارندگي و يا در صورت سقوط سوريه به هرج و مرج، مداخله محدود نظامي گزينه بعدي تركيه خواهد بود. در اين سناريو، آنكارا احتمالا سعي خواهد كرد تا ناتو و آمريكا را خارج گود نگه دارد، الگوي سياست خارجي تركيه در طول دهه گذشته تغيير كرده است و آنكارا نمي‌خواهد به عنوان "عنصر غرب " در منطقه تلقي شود. با اين وجود رابطه رئيس جمهور اوباما با نخست وزير اردوغان مي‌تواند به رفع اين مشكل كمك نمايد، به عنوان مثال، در طول تماس‌هاي اخير و ظاهرا دوستانه بين اين دو، اوباما اردوغان را متقاعد نموده است تا از مخالفت با سياست خاورميانه‌اي آمريكا در مورد ليبي دست بردارد.

http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=9005181093

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]چی میگی ارنستو؟[/quote]

من تسلیم ، دست از یقه من بردارید این تحلیل گرامیان خارج از کشور وتحلیلگران خارجی هست

نقطه شروع تظاهرات رو از ایران میدونند

من از خودم چیزی نگفتم و فقط و فقط نظریات ملت رو بیان کردم ، همین !

لطفا به این امپریالیست های یاوه گو حمله کنید نه بنده !

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
مهمان
این موضوع نسبت به پاسخ بیشتر بسته شده است.

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.