GOLDEN-CROWN

تحلیل و پیگیری تحولات سوریه - بخش دوم ( از July 2015 )

Recommended Posts

نرمش قهرمانانه  نخواستیم 

 

 

 

میتونیم به اروپا فشار بیاریم از لحاظ دیپلماتیک!! دقیقا میشه بگید چجوری؟ با کدوم اهرم و قدرت؟ ما به جیبوتی هم نتونستیم فشار بیاریم! مگه همه با هم دستامون بزاریم رو نقشه اروپا هی فشار بدیم

  • Upvote 12
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
فشار رو عربستان سعودی و متحداش میتونن بیارن که در بیشتر شرکت های اروپایی سهام دار بزرگ هستن میتونن از این طریق فشار بیارن حالا این یه قسمتشه قرار داد های دولتی و ..‌ به کنارما نیازی به فشار به جایی نداریم همین جا کارمون رو تو سوریه حساب شده و درست انجام بدیم تمومه
  • Upvote 1
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ارسال شده در · مخفی شده توسط MR9، 31 خرداد 1395 - دلیلی ارایه نشده است
مخفی شده توسط MR9، 31 خرداد 1395 - دلیلی ارایه نشده است

بزرگترین مشکل دولت مردان ما و تلخترین حقیقت و بزرگترین  عامل سرافکندی ما در دنیا رو میشه در این جمله هفته پیش امام جمعه موقت تهران جستجو کرد که فرمودند  ما نباید اجازه بدیم کسی که ایرانی بودن اولویت اصلیش هست در راس امور قرار بگیره  . هیهات هیهات   بزرگترین شانسی که اسلام آورد گره خوردن با فرهنگ ایران بود  از نظر این حقیر بزرگترین منافق و خائن به این مملکت کسی است که مسلمان بودن براش بیشتر از ایرانی بودن ارزش داشته باشه .در حالی که مسلمان بودن باید کمک کنه یک ایرانی بهتر باشیم و برای بالندگی این مرز وبوم تلاش کنیم و گرنه اسلام بدون فرهنگ ایران را در کشورهای عربی به وضوح هر چه تمامتر میشود مشاهده کرد 

پاینده باد ایران


به درستی پس از سختی آسانی است

بزرگوار این آیه شامل کسانی که از گذشته درس نمیگیرند و به قول معروف از یک سوراخ چندینو چند بار گزیده میشوند نمیشود 

بابت پست تکراری معذرت میخوام  

پاینده باد ایران

  • Upvote 19
  • Downvote 14

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
چند وقت پیش یه تحلیلی تو وبلاگ تحولات جهان اسلام نوشته شد که هدف ما از عملیات محرم این بود که با رسیدن ارتش سوریه به جسرالشغور ما و اونها همزمان به سمت ادلب حرکت کنیم و یه جورایی کمر مسلحین رو در کل سوریه بشکنیم.
حالا اگر یک تحلیل درست درمون بخوایم بکنیم اینه که از اول هم این طرح بلند پروازانه و غیر قابل دسترس بوده.با این مدیریت نبرد کشکی که ما داریم واقعا نمیتونستیم به همچین هدفی برسیم.
شما نگاه کنید که همین الان هم ما دلمون نمیاد یک درصد زاغه مهمات های بیشمار رو خالی کنیم.کافیه به تاریخ هایی که روی برخی جعبه مهماتی که غنیمت میدیم به دشمن دقت کنید.
از بعد دیگه اینکه رسیدن به اون هدف مستلزم این بود که کلا داعش رو از معادلات نبرد نادیده بگیریم و ما و سوریها و ایضا روس ها تمام توانمون رو بزاریم برای جیش الفتح که این خودش بازهم خنده داره.
حالا برسیم به اینکه ما مرحله اول عملیات رو عالی ججلو رفتیم و حتی به بزرگراه حلب هم رسیدیم.
از اونور سوری ها هم خوب جلو اومدن اما نتونستتن به جسرالشغور برسن و روس ها هم یهوو میدونو خالی کردن.
اینجا ما چنتا راه حل داشتیم.اول اینکه خودمون تک رو ادامه بدیم که قطعا تلفات بالایی داشت.دوم اینکه منتظر بازگشت روس ها باشیم و به نیروها هم استراحت بدیم.سوم هم اینکه اهداف عملیات رو کوچیکتر کنیم و مثلا به قطع کامل بزرگراه و ساخت استحکامات مناسب بسنده کنیم.

حالا ما اومدیم چیکار کردیم؟؟؟تقریبا راه دوم رو انتخاب کردیم.بماند که فقط هم تصمیمات نظامی این وسط دخیل نبود و کافیه به کنفرانس هایی که مقامات سیاسی ما برای صلح در سوریه بعد از عملیات محرم رفتن دقت ککنید.
نکته تاسف بار اینه که ما در این مدت فقط منتظر موندیم و منطقه رو هم تقریبا خالی کردیم.مایی که سی سال پیش با اون موانع عجیب و غریب بعثی ها در کربلای پنج و چهار و والفجر آشنا شده بودیم عرضه زدن دوتا خاکریز ناقابلو نداشتیم.سنگرهای بتنی و مین ریزی و اینجور چیزام بماند.

عملا یک بی تدبیری به تمام معنا حکمفرما شده و این وسط موش دواندن خودی ها و غیر خودی های.... هم مزید بر علت شد تا این شکست بزرگ رقم بخوره.
حتی این مقاومت های چند روزه هم که در برخی نفاط انجام میشه فقط در راستای خرید زمان هست تا آقایون ببینن چه تدبیری باید بیندیشند.

خلاصه کلام اینه که ما چند ساله در سوریه داریم میجنگیم و ولله اگر امثال حسن باقری ها و متوسلیان ها و صیاد شیرازی ها بودن الان یک راه حل مناسب پیدا کرده بودن که از این باتلاق نجات پیدا کنیم.
  • Upvote 7

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

بازدید وزیر دفاع روسیه از پایگاه روسی حمیمیم پس از دیدار با بشار اسد

اینبار با لباس فرم نظامی

https://www.rt.com/news/347288-shoigu-visits-airbase-syria/

 

هنوز به تفاوت قدرتهای جهانی و منطقه ای نرسیدم!!!

  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

در تاپيک تحولات دوستانمون مطلبي را قبلا گذاشته بودند، حالا به نظرم اينجا هم شايد گذاشته شده باشه ولي بد نيست دوباره با نگاهي متفاوت بهش نگاه بشه. از چه نظر متفاوت. از اونجا که معمولا در اين زمانه همه ابتدا در جستجوي گوينده سخن هستند تا مطلبي را رد کنند يا تاييد ( اينطور زحمت خواندن مطلب و تطبيق اون با مطالب ديگه و تصديق يا رد و نتيجه گيري صحيح یا غلط را هم به خودشون نميدند ) بنابراين با تشريح تحليلگر مطلب به سراغ متن ميريم.

نويسنده اين مطلب و البته مطالب بسياري ديگه در رابطه با سوريه، فردی منتقد جدی نظام، از یک جناح سیاسی مشخص و البته طبق خاطراتشون زخم خورده جدی سیستم  ( در بحث دکترا و احتمالا دانشجوی ستاره دار بودن و بازجویی ورای مصاحبه ی دکترا و ...  ) و دانشجوي دکتراي مطالعات بين الملل در اسپانيا هستند. در تعريف سپهر سياسي! ايران در دسته ي اصلاح طلبان تند و تيز شايد بشه طبقه بنديشون کرد که نمونتا! مثلا اگر درست به يادم مونده باشه ( چون مطالبشون را دنيال ميکردم ) از حسرت هاشون عدم توفيق ديدار با موسوي در زمان بعد از اعتراضات بود و حصر موسوي و .. و ميشه گفت از منتقدين جدي کل سیستم هستند و مثلا در مقياس فعلي هم  زاويه دار با شخصي مثل صادق خرازي. حالا نه اينکه در اسپانيا بودن يا دکترا خواندن يا منتقد نظام بودن وزخم خوردگی چيزکي بر تحليل ايشون بيفزايه يا کم کنه که اين ها امتيازي بر محتواي تحليل محسوب نميشند ولي ديدگاه ايشان را براي ديدگاهي که همه ي موافقان يا مخالفان يک مطلب را در کاسه اي قرار ميدند که چون در آن کاسه هستند پس غلط ميگن يا درست شايد يک استثنا باشه.

باز هم اگر درست در خاطرم باشه و البته احتمالا دوستاني در اينجا هم مطالب ايشون را دنبال مي کنند و ميتونند کمک کنند خصوصا دوستان هم طيف سياسي (معمولا گروه هاي مجازي بيشتر با هم طيف ها در ارتباطند) ايشون زبان عربي را هم خوب بلدند و اخبار سوريه را هم به دقت از منابع گوناگون و متفاوت دنبال مي کنند.

باز تمام اين توصيفات دليل بر اين نيست که چون نويسنده اين مطلب چنينه پس حتما تحليلش هم درسته، بلکه همونطور که گفتم طبق مرسومات فضاي مجازي تنها هدف نشر ديدگاهي متفاوت از قضاوت هاي فلاني گفته پس درسته، فلاني گفته پس غلطه هست.

 


    اول) بعد از سه ماه از آغاز اعتراضات سوريه در سال 2011، ارتش آزاد در ژوئن 2011 تشکيل شد و در اکتبر 2011 در ترکيه مستقر شد. آموزش و تجهيز ارتش آزاد به دست ترکيه و آمريکا در اوايل 2012 آغاز شد. در دسامبر 2011 کلينتون از «شوراي ملي سوريه» به عنوان نماينده‌ي مشروع «سوري‌هاي خواهان گذار مسالمت‌آميز به دموکراسي» ياد کرد و گفت آمريکا متعهد به ياري رساندن به اين گذار است. در فوريه‌ي 2012 ويليام هيگ هم از طرف انگليس اين شورا را به عنوان نماينده‌ي مشروع مردم سوريه به رسميت شناخت. تايمز گزارش داد که عربستان و قطر کمک مالي به گروه‌هاي مسلح سوري را آغاز خواهند کرد. در نوامبر 2012، اکثر دولت‌هاي حامي شورشيان سوريه(شوراي همکاري خليج[فارس]، اتحاديه عرب، فرانسه، ترکيه،…) ائتلاف ملي انقلابيون و معارضان سوريه را به عنوان تنها نماينده‌ي مردم اين کشور(به جاي دولت دمشق) به رسميت شناختند. دولت بشار اسد در آستانه‌ي سقوط قرار گرفت. گلعلي بابايي، از نزديکان سردار همداني، ديروز درباره‌ي اين دوره گفته است: «دولت سوريه در آستانه سقوط به سر مي‌برد و حتي شخص بشاراسد نيز دنبال پناه گرفتن به کشور ديگري مانند روسيه بود، حاج حسين همداني توصيه‌اي به او مي‌کند و مي‌گويد ديگر چيزي براي از دست دادن نمانده، پس بهتر است اين اقدام را نيز انجام دهيم تا شايد بتوان از سقوط کشور جلوگيري کرد. او پيشنهاد داد که درهاي اسلحه‌خانه‌هاي پادگان را به روي مردم باز کنند». اين پيشنهاد منجر به تشکيل نيروي دفاع وطني(قوات الدفاع الوطني) در سوريه شد که شبيه به حشدالشعبي عراق، نيرويي شبه‌نظامي در کنار ارتش است و از مشاوران و مربيان نظامي ايران بهره مي‌برد. آقاي محمدجواد اکبرين درباره‌ي اين رويداد که در اواخر سال 2012، حدود يک سال و نيم بعد از آغاز جنگ داخلي سوريه واقع شد نوشته‌اند «ايران، اعتراض به استبداد آل‌أسد در سوريه را به جنگ داخلي تبديل کرد تا منافع ايدئولوژيک خود را تأمين کند. سپاه ...وقتي[در سرکوب] ناکام مي‌ماند پيشنهاد مي‌دهد که درهاي اسلحه‌خانه‌هاي پادگان‌ها را به روي مردم باز کنند تا اعتراض سازمان‌يافته تبديل به جنگ داخلي شود».

    دوم) ابوبکر بغدادي(رهبر گروه دولت اسلامي عراق) در اوت 2011 گروهي از نيروهايش را تحت رهبري ابومحمد جولاني(رهبر کنوني جبهه النصره) به سوريه اعزام کرد تا در اين کشور فعال شوند و اقدام به سازمان‌دهي نيروهاي اسلام‌گرا کنند. اين گروه در ژانويه‌ي 2012 با نام جبهه النصره اعلام موجوديت کرد و در نوامبر 2012 ديويد ايگناتيوس در واشنگتن پست از آنها به عنوان قوي‌ترين گروه مخالف نام برد و گفت شش تا ده هزار نيرو دارند. آمريکا در ماه آخر سال 2012 النصره را در ليست سازمان‌هاي تروريستي قرار داد. در همين زمان است که معاذ الخطيب، رييس وقت ائتلاف ملي معارضان سوريه(«ميانه‌رو»ها)، از اين اقدام آمريکا انتقاد مي‌کند و خواهان حذف النصره از ليست تروريست‌ها مي‌شود. آقاي اکبرين از جرياني که معاذ الخطيب نمايندگي مي‌کند با عنوان « تركيبى از مذهبى‌هاى سنتى (كه در بافت سوريه بسيار پرنفوذند) و روشنفكران سكولار» ياد کرده‌اند. نسبت مذهبي سنتي و روشنفکران سکولار با جبهه النصره و دولت اسلامي عراق چيست؟ اين قرار دادن النصره( که در مقاله‌ي ايگناتيوس به عنوان بخشي از ارتش آزاد معرفي شده است) در ليست سازمان‌هاي تروريستي، تقريباً همان زماني است که به گفته‌ي گلعلي بابايي، سردار همداني از طرف ايران به دولت سوريه پيشنهاد مي‌کند گروه قوات الدفاع الوطني را تشکيل دهد تا با تروريست‌ها مبارزه کند، اما آقاي اکبرين نوشته‌اند «جنگ أسد با تروريسم يک دروغ بزرگ بود و مدافعان حرم دروغي بزرگتر».

    سوم) ابوبکر بغدادي و ابومحمد جولاني در ادامه به مشکل خوردند و بغدادي ادغام دو گروه را اعلام کرد، اما جولاني به القاعده وفادار ماند و از دولت اسلامي عراق که حالا «دولت اسلامي عراق و شام» نام گرفته بود جدا شد. آقاي اکبرين اين تاريخچه‌ي حضور اعضاي داعش در سوريه را ناديده گرفته‌اند و نوشته‌اند «اعلام رسمىِ داعش و تسلطش بر بخشى از خاك سوريه مربوط است به 8 آوريل 2013. يعنى از آن ماه آوريل كه ارتش سوريه به كمك سپاه، سركوب سوري‌ها را به اوج رساند تا آوريلِ خلافتِ داعش، دو سال فاصله بود».

    چهارم) روايت جنگ سوريه از همان آغاز اعتراض‌ها به لطف رسانه‌هاي جريان اصلي به ناکجا رفت؛ همان روزهايي که سربازان ارتش سوريه در جاده‌ها و بدون حضور در تظاهرات‌ها کشته مي‌شدند و بي‌بي‌سي و الجزيره و ديگران به دروغ خبر از قتل سربازان طرفدار انقلاب به دست ارتش مي‌دادند. اگر مي‌خواهيد بدانيد در سوريه چه شد، اخبار روزهاي اول را دوباره مرور کنيد. حرف زياد است. به جاي اين حرف‌ها، شايد بهتر باشد نگاهي به مصاحبه‌ي آخر سال 2013 عبدالجبار العقيدي به عنوان فرمانده‌ي ارتش آزاد سوريه بياندازيم: «- رابطه‌ي شما با دولت اسلامي عراق و شام(داعش) چگونه است؟

    + خوب. رابطه‌ي من با برادران داعش خوب است.

    - آيا با آنها ارتباط داريد؟

    + بله. طبعاً. من تقريباً هر روز براي حل اختلافات و مسائل با برادران داعش در تماس هستم. رسانه‌ها مسائل را بزرگ مي‌کنند. بحث‌هاي زيادي در مورد داعش مطرح مي‌شود که تکفيري هستند يا امثالهم و...

    - تکفيري نيستند؟

    + اکثريتشان خير. عناصري هستند که ممکن است ايدئولوژي غلطي داشته باشند، اما وقتي با آنها به گفتگو مي‌نشينيم

    - پس موضوع اشتباهات فردي است؟

    + شايد اشتباهات فردي باشد. اما وقتي با رهبران آنها به گفتگو مي‌نشينيم، آنها چنين ايدئولوژي‌اي ندارند، و رابطه خوب و حتي برادرانه است. اما در بعضي رفتارهايشان در ميدان جنگ، اشتباهاتي هست و اين عادي است که داعش اشتباهاتي داشته باشد، درست همان‌طور که ما و گروه‌هاي ديگر هم اشتباه مي‌کنيم. هر کس کار کند اشتباه هم مي‌کند. شايد افرادي ايدئولوژي غلطي داشته باشند، تکفيري باشند و آن گونه صحبت کنند».

 

 


 

  • Upvote 8

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

بنظر من محور مقاومت بر خلاف اون چیزی که ما فکر میکنیم طرحی رو با هماهنگی روسیه تهیه کردن و در زمان مناسب اجرا میکنن و نتیجش شکست عملیات نظامی اوباما در سوریه و متعاقبا منجر به شکست خانم هیلاری در انتخابات و پیروزی ترامپ میشه اما اگر در اجرای طرحشون شکست بخورن و جناب اوباما در سوریه موفق به اجرای طرحش بشه ترامپ شکست میخوره و خانم هیلاری پیروز میشه و به داعش پروری و النصره پروری در جهان اسلام ادامه میده و پوتین هم سقوط میکنه ما هم باید 20 ساله دیگه جنگ داخلی بین مسلمان ها رو ادامه بدیم

ویرایش شده در توسط armagdon
  • Upvote 6

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
به نظر شما با روى كار آمدن ترامپ اين جنگ بين مسلمانها تموم ميشه؟ به نظر من كه وارد فاز جديدى ميشه.
اين ترامپ هم با توجه به حرف هاش خودش يه جور تهديد مستقيم عليه خود ماست ویرایش شده در توسط JJavad

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

بنظر من محور مقاومت بر خلاف اون چیزی که ما فکر میکنیم طرحی رو با هماهنگی روسیه تهیه کردن و در زمان مناسب اجرا میکنن و نتیجش شکست عملیات نظامی اوباما در سوریه و متعاقبا منجر به شکست خانم هیلاری در انتخابات و پیروزی ترامپ میشه اما اگر در اجرای طرحشون شکست بخورن و جناب اوباما در سوریه موفق به اجرای طرحش بشه ترامپ شکست میخوره و خانم هیلاری پیروز میشه و به داعش پروری و النصره پروری در جهان اسلام ادامه میده و پوتین هم سقوط میکنه ما هم باید 20 ساله دیگه جنگ داخلی بین مسلمان ها رو ادامه بدیم

  

به نکته ظریف تخصصی اشاره فرمودید که در سطح تحلیل هر کسی نیست. ورای ظاهر سیاسی قضیه. 

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

بسم الله الرحمن الرحیم

با احترام به نظر همه بزرگواران

طرح فتح جنوب حلب

عملیاتی موازی با نبل و زهرا بود

که اهدافش نه گرفتن زمین جهت پیشروی بسمت ادلب

که ایجاد تله برای مخالفین بود (البته دران زمان امکان ذکر دلایل وجود نداشت در وضعیت فعلی هم متاسفانه درگیر همان محدودیت هاست)

شاید بزرگواران به یاد داشته باشند

که شیرازه خطوط مخالفین کاملا از همه پاشیده

و نیروهای مقاومت توان گرفتن چندین برابر این زمین را  داشتند اما عملیات متوقف شد

علیرغم اینکه گروه توپخانه و پشتیبانی نزدیک هم از خودمان بود و دست اوردهای خوبی هم داشت

عملیات تله

با دو هدف ایجاد شده بود

که در هدف اول بسیار کارامد عمل نمود

و در هدف دوم  در ابتدا مناسب و در ادامه بعلت پاره ایی مشکلات فنی

به خوبی روی کاغذ پیش نرفت

در ادامه

بعلت تغییر صحنه نبرد و پیشروی نیروهای SDF  در شمال

مجددا برنامه ریزی جدیدی اعلام و پیگیری شد

و بازهم جنوب حلب بعنوان طعمه باقی ماند

در انتها باید عرض کنم منبع رسمی برای این سخنان وجود ندارد و بعنوان نظر شخصی فرض بفرمایید

  • Upvote 8

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ارسال شده در (ویرایش شده) · مخفی شده توسط MR9، 31 خرداد 1395 - دلیلی ارایه نشده است
مخفی شده توسط MR9، 31 خرداد 1395 - دلیلی ارایه نشده است

گرامی،

 

بنده حداقل 16 سال به عنوان رشته minor تاریخ خوانده ام و بحثم مستر همفر و ... نیست.

عرض کردم که سرمایه گذاری روی گروه سعودی که مستعد این مباحث بودند.

زمانی که قدرتی خارجی بخواهد ایجاد اختلاف کند، از صفر شروع نکرده و روی گروه ها و اندیشه های مستعد این کار سرمایه گذاری می نماید.

 

محمد ابن عبدالوهاب و آل شیخ (نوادگان ابن تیمیه) برای این کار بهترین بودند. سرمایه گذاری انگلیسها روی اینها هم از حمایت 150 ساله از حکومت آل سعود  - که هنوز هم جریان داره - اظهر من الشمس هست.

ان شاء الله جزئیات را بعدا با شواهد تاریخی بحث می کنیم. 

حاجی ریچ مارشال نفوذیه . جدی نگیر :D قول میدم اینایی که بهش مثبت دادن خودشون هم دقیقا نمیدونن به چی مثبت دادن

 

پی نوشت :

 

شخصیت بنده (( ورا امتیازی )) است . با مثبت و منفی دادن تغییر نمی کند . :D حاجی ریچ مارشال هم بالاخره غصه داره . ناراحته از اوضا . یه چیزی میگه . همیشه منظورش اونی نیست که میگه . باهاش حرف زدم که میگم :D در ضمن کسانی که از بیخ اصلا نمیدونن ریچ مارشال یعنی چی و به چه کسی بر میگرده و کلا تو باغ نیستند الکی مثبت منفی ندن .

ویرایش شده در توسط mahdiarmy
  • Upvote 5
  • Downvote 7

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
ارسال شده در · مخفی شده توسط MR9، 31 خرداد 1395 - دلیلی ارایه نشده است
مخفی شده توسط MR9، 31 خرداد 1395 - دلیلی ارایه نشده است

زمان صفوی انگلیسی ها یه ایران برای مقابله با عثمانی مشاوره و کمک می کردن، پس باید بگیم صفوی هم نوکر انگلیس بوده؟

هرکی با یک کشور دیگه همکاری یا اتحاد استراتژیک داشت نمیشه اومد گفت شده نوکر فلان و بهمان. 

این حرفای توهم توطئه ای بدرد این انجمن نمیخوره، فقط بدرد سخنرانی های حسن عباسی میخوره

  • Upvote 7
  • Downvote 8

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
مهمان
این موضوع نسبت به پاسخ بیشتر بسته شده است.

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.