Ahmad6644

ارتباطات و قراردادهای دفاعی ایران و روسیه ( خبرها ، حواشی ، تحلیل ها ، احتمالات ! و .... )

Recommended Posts

دوستان واقعیت این است که ما در صنعت هواپیمایی نظامی عقب هستیم تنها پروژه های قابل توجه انجام شده در کشور پروژه های صاعقه و اذرخش هستند. که انها هم در اصل توسط شهید تیمسار ستاری پایه گذاری شدند. حتی خرید میگ 29 و سوخوهای 24 زمان ایشان بوده است. در واقع بعد از شهادت ایشان کار قابل ماحظه ای در نهاجا صورت نگرفت دلایل این امر به اعتقاد بنده موارد زیر هستند

1- متاسفانه در کشور ما یک سازمان زمانی رشد میکند که مدیر ان در سطوح بالاتر دارای نفوذ باشد تا بتواند برای مجموعه خود بودجه بگیرد. نهاجا بعد از شهید ستاری فاقد یک فرمانده مقتدر و با نفوذ بوده است.

2-بعد از جنگ اول امریکا و عراق در سال 90 این تئوری غلط در کشور شکل گرفت که تنها کشوری که ممکن است با ما وارد جنگ شود امریکا است و ما هرچقدر در نیروی هوایی سرمایه گذاری کنیم عملا جلول نیروی هوایی امریکا نمی توانیم کاری پیش ببریم. بنابراین سرمایه گذاری ذر این زمینه بی فایده است بنابراین باید در روش های غیر متقارن مانند موشکی سزمایه گذاری کرد. سال های اخیر ثابت شد این نظر اشتباه بوده و در اثر این تئوری اشتباه الان پاشنه اشیل ما نیروی هوایی است

3-عذم رضایتمندی نهاجا از خریدهای صورت گرفته از روسیه بخصوص خدمات بد روس ها و مقاومت کلی نهاجا در برابر تکنولوژی روسی بخصوص تا حدود 10-15 سال پیش. زیرا سیستم نهاجا کلا امریکایی است.

4-هزینه بالای خرید هواپیماهای مدرن. در زمان ذولت سازندگی و اصلاحان قیمت نفت در بیشتر مواقع زیر 20 دلار بود و کشور در حالت سازندگی بعد از جنگ قرار داشت و امکان خریدهای میلیارذ دلاری نبود. در زمان دولت نهم و ذهم هم که قیمت نفت بالای صد دلار بود.....!!!

در اثر موارد فوق تئوری دفاعی کشور به سمت موشکی متمایل شد و تلاش شد با موشک جای هواپیما پر شود. بنابراین به اعتقاد بنده ما حداقل 20 سال زمان مفید را از دست داده ایم

ویرایش شده در توسط sasasasa
  • Upvote 8
  • Downvote 3

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

با سلام 

 

 

بله ، ما در ابتدای راه قرار نداریم ، ولی سئوال این هست ، چه کسی در کشور مسئول طراحی ، ساخت ، ارتقاء و بهینه سازی یک محصول نظامی است که حداقل باید ماموریت پشتیبانی نزدیک هوایی سبک را انجام دهد ؟؟( حالا حرف از رهگیر و بمب افکن و.... نیست )

 

آیا این وظیفه نیروی هوایی است ؟؟ 

 

خیر ، در همه دنیا و براساس آنچه که به شکل استاندارد پذیرفته شده هست ، وظیفه چنین کاری به شرکتهای خصوصی ( و نه حتی دولتی ) سپرده شده و نیروی هوایی صرفاً مصرف کننده و در حداکثر شرایط ، مسئول تعمیر و نگهداری آن هست. نه اینکه وارد چرخه فرساینده صرف منابع و صرف زمان برای طراحی ، تولید هواپیمای رزمی گردد .

 

حالا ، کدام شرکت  خصوصی توان لازم را برای ورود به این صحنه دارد ؟؟

 

حتی در کشوری نیمه بسته ای مثل چین ، این تجربه که شرکتهای تسلیحاتی  جدای از نیروی هوایی باید مسئولیت این کار را برعهده بگیرند، حداقل 3 دهه است که پذیرفته شده . 

 

ما شاید مسیر را درست طی می کنیم ، اما روش کار ( تاکتیک) مشخصاً غیر قابل قبول هست . 

 

فرمودید پیشرانه J-85...

 

خوب ، آیا فناوری دهه 50 میلادی ، با مصرف سوخت آنچنانی و بازده مشخص ، چاره ما در دهه دوم قرن بیست و یکم هست ؟؟ 

 

آیا صرف اتکاء بر ساخت بدنه تایگر با طراحی دهه 60 میلادی ، رفع کننده تهدید های موجود درقرن 21 هست ؟؟

 

کسی منکر زحمات نیست ، اما اینکه دم به ساعت ساخت بدنه تایگر را وارد تحلیل ها  کنیم ، یک مقدار بی انصافی است . تهدیدهای پیش روی ما ، بسیار بسیار جدی تر از آنی هست که دوستان تصور می کنند و هرگز نباید تصور کنید که بطور مثال ، فانتوم ها ، تایگرها ، تامکتها ، ارگاردها و.... ، بتوانند تهدیدهای جدی چهارسوی کشور را که روز به روز مهلک تر می شوند ، رفع کنند . 

 

سلام

درسته که بازدهی فعلی صنایع هوایی وزارت دفاع بالا نیست اما واقعا یک سری کارها صورت گرفته و در حال انجام هست که باید این ظرفیت رو تقویت کرد , نه اینکه با خرید از بین برد!

قطعا وزارت دفاع متولی امر طراحی و تولید و بهینه سازی هست و نمونه های کار رو در زمینه معرفی گلس کاکپیت کوثر (در واقع کابین  جدید اف 5) و طراحی و ساخت هواپیماهای آموزشی ( از شفق مرحوم تا کوثر و برهان که جدیدا معرفی شده) دیدیم.

بنده خودم با ساخت تایگر حتی به عنوان هواپیمای آموزشی چندان موافق نیستم اما این هواپیما در اصل در آینده در قالب و شکل هواپیمای آموزشی (حالا چه صاعقه 2 و چه کوثر 88) تولید میشه .

پیشرانه جی 85 مربوط به تلاشهای سالهای گذشته هست و در دهه اوایل و اواسط دهه 80 شمسی برنامه ای برای تولید مدل بهینه این موتور وجود داشت که به دلیل مسائل حقوقی پیرامون کپی رایت که تجربه اش رو در مهندسی معکوس تایگر (با نام آذرخش) داشتیم , احتمالا هیچگاه رونمایی نخواهد شد! صرفا یه سری اخبار و تصویر بنر در موردش هست و یک سری تصاویر از بازدید فرمانده نیروی هوایی عمان از خط تولید صاعقه که توش ساخت پره های توربین دیده میشه.

 

در حال حاضر برنامه تولید پیشران های توربوفن هست که این جی 90 احتمالا اولین نمونه توربوفن ساخت ایران در سایز جی 85 هست که قابل نصب روی هواپیماهایی مثل یاک 130 و تایگر هست.

 

تصویری که احتمالا به جی 85 ساخت ایران مربوطه:

thumb_8S9K43905B15D.jpg

 

----

 

انصافا با یک مقدار توجه و تلاش ساخت جنگنده ای مثل JF-17 و حتی F-16 قابل دسترسی هست و در شرایط فعلی حتی شاید امکان تامین پیشران و رادار و ایونیک  هم میسر باشه , بنابراین هرگونه خریدی در این زمینه یک اشتباه و ضربه به تولید داخلی هست و البته  با فلانکر هم قابل قیاس نیست و تاثیر زیادی هم در مقابل اعراب نخواهد داشت! در حالی که تولید همین جنگنده میتونه در تعداد بالا موثر واقع بشه.

 

 

مثلا همین طرح M-ATF 2010  رو میشه احیا کرد!

  • Upvote 4
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

تکذیب ورود سامانه اس ۳۰۰ به ایران در پنجشنبه/ایران هنوز قیمت مندرج در قرارداد اس ۳۰۰ را پرداخت نکرده است

 

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس در حالی‌که برخی منابع روس از ارسال سامانه دفاع موشکی اس -300 به ایران در فردا (پنجشنبه) خبر داده بودند،  وزارت دفاع روسیه به صراحت ارسال سریع سامانه اس -300 به ایران را  در این تاریخ تکذیب کرد.

به نوشته خبرگزاری روسی «تاس» یک مقام عالی‌رتبه وزارت دفاع روسیه امروز (چهارشنبه) گفت: «این حرف مزخرف است. آغار ارسال اولین سری از سامانه‌های موشکی اس- 300 MU-2  میسر نیست دهد زیرا  تا تاریخ 16 فوریه طرف ایرانی  قیمت مندرج در قرارداد را پرداخت نکرده است.

این مقام ارشد نظامی روسیه افزود: «حضور وزیر دفاع ایران در آستاراخان و در مراسم ساختگی ارسال نخستین سامانه‌های دفاع موشکی اس 30 به تهران امکان پذیر نیست.»

 

http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13941128001635

پس این لینک چی میگه؟

سرلشکر ایزدی: اس 300 فردا به ایران می آید

 

یکی بگه این چه وضعیه...

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
خب طبق اخرین خبرها اون مراسم تحویل s300 هم توسط وزارت دفاع روسیه تکذیب شد!! عجیبه که در ذکر دلیلش گفتن ایران هنوز پولش رو نداده!!!

پالس های نا امید کننده بیشتر میشه.
به نظر من موضوع تولید مشترک سوخو-30 تا حد زیاد نهایی شده بوده و مشکل احتمالا اصرار روسها به گنجاندن قرارداد های جانبی و تحمیلی به قرار داد اصلی بوده باشه

من در مصاحبه ای از وزیر دفاع یا فرمانده نیروی دریایی چیزی در مورد خرید ناوچه و اینکه نیاز به وارداتش باشه ندیدم
همینطور در مورد یاک هم ایران اشاره ای نکرده بود حتی خبری بود مبنی بر تمایل ایران به خرید هواپیماهای اموزشی از جمهوری چک یعنی همونا که دولت عراق خرید! یعنی روسیه به اصرار میخواد اینطور موارد رو اضافه کنه؟؟!!
و البته رقم هشت میلیاردم معلوم نشد فضا سازی رسانه های روس بوده یا واقعی بوده

به نظر نمیاد روسها انعطاف مالی در این مورد اونطور که ایرباس فرانسه نشون داد, از خودشون نشون داده باشن
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

با سلام 

 

 

اسکای هاوک عزیز . ما داریم  در اینجا درباره یک   مفهوم بسیار پراهمیت به اسم تامین امنیت فضای هوایی کشور صحبت می کنیم . این مفهوم را اصولاً نمی شود با دستاوردهایی که مشخص نیست چه زمانی وارد چرخه تولید ، تست و عملیاتی شدن ، خواهند شد ، در یک کاسه قرار داد . 

 

این تحلیل در حد فاجعه در مقیاس ملی  است که می فرمایید بازدهی وزارت دفاع بالا نیست . گستره این فاجعه ، درحد پایین آمدن ضریب امنیت ملی هست .  والله ، تصور روبرو شدن ناوگان فعلی نیروی هوایی با دشمنان امروز و فردا که تا بن دندان مسلح هستند ، بسیار تکان دهنده است  .  30 سال پیش همین چینی ها کمونیست ، این مساله را متوجه شدند که بخش دولتی قادر نیست به تنهایی ضریب امنیت ملی در حوزه هوایی را بهبود بدهد . و ما درست  داریم بر خلاف این تجربه حرکت می کنیم . محدود کردن توسعه فناوری به شرکت های دولتی (با هر درجه توسعه یافتگی ) کاری هست که قبلاً تجربه شده و بازده آن بسیار بسیار پایین هست .

 

 

 

همه این فرموده های شما درست و پذیرفته شده ، ولی کدام محصول در حوزه نیروی هوایی بطور کامل عملیاتی شده ؟؟ کدام محصول تولید داخل قادر هست تهدیدهای هوایی مستقر در چارگوشه کشور را رفع یا درحداقل شرایط ، کاهش دهد ؟؟

 

همانطور که عرض کردم ، کسی زحمات انجام شده در ساصد ، جهاد خودکفایی سپاه و ارتش و.... را زیر سئوال نمی برد ولی پرسش اصلی این هست ؟؟

 

چرا چین با یک برنامه ریزی درست ، در وضعیت حاضر قرار دارد ( با کمترین منابع مالی ) ، در حالی که ما با زیرساختهای مناسب ، منابع سرمایه ای مناسب ، تکنسین های توانمند و خلاق و مهمتر از همه  اینها ، وجود یک تجربه ذیقیمت رزمی که به اندازه سالها موجب می شد تا وضعیت رزمی ما در همه ابعاد دچار تغییرات جدی گردد ،  همچنان سالهاست منتظر یک محصول واقعی و مبتنی بر استاندارد روز برای نیروی هوایی بعنوان رکن اصلی نبرد در قرن 21 هستیم ؟؟ 

 

سلام

 

همونطور که عرض شد , مخالفتی با خرید جنگنده  خارجی با ماموریت برتری هوایی وجود نداره ولی خرید جنگنده مولتی رول یا آموزشی سبک تاثیر زیادی در نبرد نداره و به ایجاد صنایع هواپیماسازی و رفع وابستگی در آینده لطمه وارد میکنه! 

 

برنامه اصلی تولید هواپیمای رزمی , با عنوان M-ATF با کناره گیری روسیه با مشکل مواجه شد وگرنه استعداد جایگزینی با تایگر , ایرگارد , میراژ و (با کمی اغماض) میگ 29 رو داشت  و با توجه به تامین پیشران و رادارش و اویونیکش توسط روسها مشکلی هم در تولید انبوه وجود نداشت!

به اعتقاد بنده پروژه مهندسی معکوس و تولید تایگر به عنوان هواپیمای رزمی دیگه فاقد توجیه هست و احتمالا در طی فاصله میان توقف تولید آذرخش و ساخت صاعقه و انجام اصلاحات روی این هواپیما , به دلیل داشتن مشکل فنی در ورودی هوای صاعقه و سکان عمودی , تعدادی هواپیمای آذرخش با استتار تایگر تولید شده و به گردان های نیروی هوایی تحویل داده شدن و الان هم با نام تایگر شناخته میشن!

  • Upvote 2
  • Downvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

بعید است تحویل هواپیمای جنگنده به "این" جمهوری اسلامی صورت بگیره...

باید منتظر لیست خواسته های امریکا باشیم...(چون خیلی بعید است تو شورای امنیت موافقت کنند)

دعا کنید اس 300 های پوسیده امسال(2016) برسه به دستمون....

قطعا روسیه با ما بازی خواهد کرد.(گزارش امروز اسپوتنیک لحن مغرورانه ای داشت- حتی میتونم بگم توهین امیز بود و دستاوردهای ما رو مسخره کرده بود-)

به نظرم به موازات مذاکره با روسیه باید مذاکرات جدی و اساسی با چین ، هند و برخی کشورهای شوروی سابق( برای خرید تجهیزات حساس جهت کار روی تکنولوژی) برای خریدهای نظامی صورت بگیره.

در عین حال برخی رونمایی های حساس هم مورد توجه قرار بگیره....

ویرایش شده در توسط morteza-iri
  • Upvote 6

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

اولین محموله s300 امروز صبح از طریق یکی از هواپیماهای روسیه وارد ایران میشه

--

خبرشم کامل موثق

  • Upvote 4
  • Downvote 7

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
اگه حداقل چند پروتایپ در حد جی ۱۷ پاکستانی ها هم در داخل تولید می کردیم ، اونوقت اینقدر روس ها و چینی ها برای ما طاقچه بالا نمی گذاشتن ....

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
وقتی شما هدفت رو فقط یک جنگنده از یک کشور خاص رو میذاری این قدرت چانه زنی شما رو تحت تاثیر قرار میده
اما آگه مناقصه بگذاری بین چین و روسیه و حتی پاکستان و شاید سوئد و فرانسه حتی آگه هدفت رو از قبل مشخص کرده باشی اما فروشنده میدونه آگه بخواهد بازی در بیاره گزینه های دیگر بررسی میشن
این خودش از سوء استفاده های احتمالی جلوگیری میکند
اشتباه کردیم . اشتباه
  • Upvote 11

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
موضوع اینه که‌ ما از این‌ مناقصه ها نمی‌تونیم‌برگزار کنیم‌....

یا باید درست خرید‌ کرد‌ یا نباید فاجعه‌ی میگ‌ ۲۹ ها رو دوباره تکرار کنیم ... من‌حاضرم پول ها رو‌اتیش بزنیم‌ ولی‌به‌این روس ها ندیم
  • Upvote 2
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

وقتی شما هدفت رو فقط یک جنگنده از یک کشور خاص رو میذاری این قدرت چانه زنی شما رو تحت تاثیر قرار میده
اما آگه مناقصه بگذاری بین چین و روسیه و حتی پاکستان و شاید سوئد و فرانسه حتی آگه هدفت رو از قبل مشخص کرده باشی اما فروشنده میدونه آگه بخواهد بازی در بیاره گزینه های دیگر بررسی میشن
این خودش از سوء استفاده های احتمالی جلوگیری میکند
اشتباه کردیم . اشتباه

کشور های غربی از همان سال ۱۳۵۸ تحریم تسلیحاتی علیه ایران اعمال کردند که هم چنان به قوت خود باقیست.بنابراین حضور سوئد و یا فرانسه منتفی است .
پاکستان هم صنعت های تک و پیشرفته مستقل و داخلی ندارد که به ما منتقل کند.
ویرایش شده در توسط meschi2
  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مطالب مشابه

    • توسط FLANKER
      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385294.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385295.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385335.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385333.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385300.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385309.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385302.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385304.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385306.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385307.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385334.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385336.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385337.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385338.jpg
    • توسط GHIAM
      با استفاده از طول استند موشک فاتح، تونستم ابعاد موشک فتح را به دست بیاورم. موشک فتح دارای طول 6.5 متر و قطر 40 سانتیمتر است. این موشک نسبت به فاتح110 حدودا 2.30متر کوتاهتر و 20 سانتیمتر قطر کمتری دارد.  
      هیچ گونه اطلاعاتی از جنس موتور و جنس بدنه موشک وجود ندارد. اما احتمالا فتح موشکی با وزن 800-900 کیلوگرم، برد  200 - 300 کیلومتر و سرجنگی 150-200 کیلوگرمی باشد. به نظر میر‌سد سپاه قرار است این موشک را جایگزین نسخه های اولیه فاتح 110 کند. هرچند سرجنگی سبکتری نسبت به فاتح دارد برای زدن اهداف نرم از جمله زیرساخت‌های نفتی، مراکز صنعتی، اهداف غیرمقاوم نظامی و ... بسیار موثر است. 
      با توجه به ابعاد و وزن موشک فتح، می‌توان 4 تیره از این موشک را مانند فجر 5 از روی حامل IVECO پرتاب کرد.  
       

       
       

       

       
       
       
    • توسط mehdipersian
      شناور شهید باقری به بالگرد، موشک و پهپاد مجهز خواهد شد 
      فرمانده نیروی دریایی سپاه:

      شناور شهید باقری که در آینده ساخت آن به اتمام می‌رسد، علاوه بر داشتن یک ناوگروه در داخل خود، باند پرواز هم دارد که پهپاد می‌تواند از روی آن حرکت کرده و به پرواز درآید و در بازگشت هم می‌تواند بر روی آن بنشیند.
      شناور شهید باقری با ۲۴۰ متر طول و ۲۱ متر ارتفاع، مجهز به بالگرد، موشک و پهپاد است.
      این شناور به گونه‌ای در حال ساخت است که از روی عرشه آن حدود ۶۰ پهپاد می‌تواند پرواز کند و بنشیند.
      وستانیوز
       
    • توسط mehdipersian
      مرداد گذشته، یک ماهواره سنجش از دور ساخت روسیه برای ایران از پایگاه فضایی بایکونور پرتاب شد و انتظار می‌رود سه ماهواره دیگر نیز در سال‌های آینده به فضا پرتاب شوند. همچنین شواهد قانع‌کننده‌ای وجود دارد که نشان می‌دهد یک شرکت روسی در حال ساخت یک ماهواره ارتباطی برای ایران است که در سال 2024 در مدار زمین ثابت قرار می‌گیرد.
       
      ماهواره ی خیام:

       
       
      مرداد 1394، ایران با دو شرکت روسی در مورد پرتاب ماهواره سنجش از دور ساخت روسیه که توسط ایران اداره می شود، به توافق اولیه دست یافت. ماهواره ایرانی در 18 مرداد 1401 به وسیله ی شرکت روس کاسموس به فضا پرتاب شد. 
       
      مشخصات فنی ماهواره:

      مشخصات فنی ماهواره توسط روسیه و ایران اعلام نشده است ولی می توان از یک حق اختراع منتشر شده توسط شرکت NPK Barl در مرداد 1401 اطلاعات جدیدی بدست آورد. این طرح یک ماهواره سنجش از دور با وضوح بالا را توصیف می کند که دقیقاً شبیه خیام است. دارای یک گذرگاه شش ضلعی و چهار پنل خورشیدی است که با زاویه 45 درجه نسبت به محور طولی ماهواره به سمت پایین امتداد دارند. 
       
      محموله یک تلسکوپ کورش(Korsch) با پنج عنصر نوری است. تلسکوپ کورش یک تلسکوپ آناستیگمات سه آینه ای فشرده است که میدان دید وسیعی را ارائه می دهد. این تلسکوپ تصویربرداری را در یک کانال پانکروماتیک و چهار کانال چند طیفی (نزدیک مادون قرمز، قرمز، سبز و آبی) ارائه می دهد. سه پیکربندی ممکن برای تلسکوپ ارائه شده است که همگی با نسبت کانونی f/11.53 (نسبت کانونی تقسیم فاصله کانونی بر دیافراگم است)میباشند. مقادیر سه پیکربندی عبارتند از:
       
      دهانه / فاصله کانونی
      0.535 متر6.17 متر
      0.75 متر8.65 متر
      1.1 متر12.68 متر
       
      در اولین پیکربندی که در شکل زیر نشان داده شده است، وزن تلسکوپ 125 کیلوگرم و طول آن 1.8 متر است.
       

       
      دو پیکربندی دیگر منجر به گذرگاه طولانی‌تر می‌شود، اما نیازی به تغییر در جعبه‌های الکترونیکی محموله و آرایه‌های پیکسل CCD ایجاد نمیکند. این تلسکوپ از یک آرایه کانونی کروی و نه مسطح برای کمک به جلوگیری از لکه دار شدن تصاویر استفاده می کند. یک آرایه اسکن الکترونیکی داده‌ها را در باند X با سرعت‌های 480 مگابیت تا 1.5 گیگابیت بر ثانیه به زمین ارسال می‌کند (نرخ بالاتری نسبت به گزارش NPK Barl در فوریه 2021 ).
       
      سازنده محموله نوری مشخص نیست، اما برخلاف تخصص این شرکت در سیستم های زمینی می تواند خود NPK Barl باشد. طی نمایشگاهی در سال 2019، این شرکت تلسکوپ سنجش از دور را به نمایش گذاشت که انتظار می‌رفت ظرف دو سال آینده به فضا پرواز کند. گزارش شده است که وزن آن تنها 46 کیلوگرم است و همچنین کوچکتر از نمونه ثبت اختراع به نظر می رسد، اما تنها ماهواره میزبان ممکنی که در حال حاضر برای آن قابل شناسایی است، خیام است. احتمالاً تنها یک بخش از تلسکوپ به نمایش گذاشته شده است. 

       
      در یکی از نقشه‌های همراه با حق ثبت اختراع(پتنت) ، ماهواره در بالای طبقه فرگات در داخل محفظه محموله موشک سایوز-2-1a قرار دارد (که نشان می‌دهد پرتاب اولیه به وسیله ی این ماهواره بر به جای سایوز-2-1b سنگین تر بود).
       
       اگرچه پتنت‌ها به ندرت به پروژه‌هایی اشاره می‌کنند که به آن‌ها مربوط می‌شود، اما در اینجا ماهواره در واقع متعلق به پروژه 505 نشان داده شده است. همانطور که در نقاشی زیر مشاهده می‌شود، ماهواره‌ها به اندازه‌ای کوچک هستند که سه عدد از آنها در داخل دماغه قرار گیرند.
       
       
       
      کاربرد خیام:
       
      به طور رسمی، خیام تنها کاربردهای غیرنظامی در زمینه هایی مانند کشاورزی، مدیریت منابع طبیعی و نظارت بر محیط زیست خواهد داشت. مدت کوتاهی پس از پرتاب، رئیس سازمان فضایی ایران مدعی شد خیام به دلیل اندازه کوچکش نمی تواند به عنوان یک ماهواره جاسوسی استفاده شود. با این حال، وضوح زمینی گزارش شده آن (0.73 متر) برای انجام کارهای شناسایی ارزشمند کافی است. 
       
      مرکز کنترل ماموریت خیام:
       

       
       
      به گزارش اخبار ایران، مرکز کنترل ماموریت خیام در مرکز فضایی ماهدشت که تقریباً در 60 کیلومتری غرب تهران و نرسیده به شهر کرج قرار دارد. این مرکز در اوایل دهه 1970 برای دریافت اطلاعات از ماهواره های سنجش از دور خارجی تأسیس شد که اولین آنها ماهواره های لندست ایالات متحده بود. همانطور که در تصاویر Google Earth مشاهده می شود، ساخت یک ساختمان جدید در این سایت حدود آوریل 2020 آغاز شد و اکنون کامل شده است. احتمالاً در گزارش تلویزیون ایران که پس از پرتاب خیام از مرکز کنترل مأموریت پخش شد، دو آنتن سهموی در شمال شرقی ساختمان جدید دیده می‌شود.
       

       
      همکاری های روسی/ایرانی بعدی:
       
      خیام پیش بینی می شود حداقل پنج سال فعالیت داشته باشد و قرار است در سال های آینده ماهواره های بیشتری نیز به آن ملحق شوند. پس از پرتاب، حسن سالاریه اعلام کرد که ایران سه ماهواره دیگر از همین نوع را سفارش داده است و افزود: اولین ماهواره در مجموع 40 میلیون دلار هزینه داشته است.
       
      به نظر می رسد که همکاری فضایی بین روسیه و ایران اکنون فراتر از حوزه سنجش از دور است. در هفته‌های اخیر شواهدی به دست آمده است که روسیه در حال ساخت یک ماهواره ارتباطی زمین‌ایستا برای ایران با نام اکواتور (به روسی به معنای «استوا») است. این نام برای اولین بار در سال 2020 در بیوگرافی مختصری از متخصص ISS Reshetnev، تولید کننده پیشرو روسیه در ماهواره های ارتباطی مستقر در نزدیکی کراسنویارسک در سیبری ظاهر شد. در کنار آن بسیاری دیگر از پروژه ها نیز به آن اشاره شد که این شخص در آن مشارکت داشته است و جزئیات بیشتری ارائه نشده است.
       

       
      ایران در نهایت قصد دارد ماهواره‌های ارتباطی زمین‌ایستا را با استفاده از پرتاب‌کننده‌های بومی پرتاب کند، اما به‌نظر نمی‌رسد ماهواره‌هایی که در آینده قابل پیش‌بینی به فضا پرتاب می‌شوند، قادر به قرار دادن محموله با این ویژگی در این نوع مدار باشند. بنابراین، این کشور احتمالاً برای پر کردن جای خالی باقیمانده نیز به روسیه متکی خواهد بود. اگر معامله‌های دیگری در این زمینه هنوز وجود داشته باشد، پشت درهای بسته انجام شده است. 
       
      ________________________________________
      تلخیص و ترجمه از mehdi persian برای میلیتاری
      ________________________________________
      منبع:
      https://www.thespacereview.com/article/4475/1
       
  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.