[align=center]نخستين خلبان خودكار براي بالگرد بدون سرنشين در كشور ساخته ميشود[/align]
[align=center][/align]
[align=center]عكس تزئيني[/align]
با تلاش محققان دانشكده هوافضاي دانشگاه اميركبير نخستين خلبان خودكار براي بالگرد بدون سرنشين در كشور طراحي و ساخته ميشود.
دكتر "مهدي مرتضوي" عضو هيات علمي دانشكده هوافضاي دانشگاه اميركبير روز يكشنبه با اعلام اين خبر افزود، اگرچه هواپيماهاي بدون سرنشين، خلبان خودكار دارند، اما اين نخستين بار است كه در ايران براي بالگرد بدون سرنشين، خلبان خودكار طراحي و ساخته ميشود.
وي گفت پرندههاي هدايتپذير از دور و از درون به دو شيوه كنترل ميشوند بطوري كه پرندههاي هدايتپذير از دور از روي زمين و با سيگنالهاي مخابراتي كنترل ميشوند، اما پرندههاي هدايت از درون با بهرهمندي از سيستم هوشمند خود قادر به كنترل امور و تصميمگيري هستند.
مرتضوي خاطر نشان كرد در صورتي كه پرندهاي براي يك ماموريت از پيش تعيين شده به پرواز درآيد بايد به خلبان خودكار مجهز باشد.
اين استاد دانشگاه افزود، طرح تهيه خلبان خودكار براي بالگرد بدون سرنشين كه نخستين مورد در ايران بشمار ميآيد از سه سال پيش آغاز شده و در حال ساخت است.
وي گفت در هواپيماهاي بدون سرنشين خلبان خودكار مجهز به سيستم هوشمندي است كه بطور كامل ماموريتهاي از پيش تعيين شده، دستورات دريافتي در حين ماموريت و يا بر اساس هوش مصنوعي خود را به انجام ميرساند.
اين عضو قطب علمي هوافضا همچنين در مورد وضعيت طراحي و ساخت وسايل بدون سرنشين در ايران گفت از آنجايي كه حساسيتهاي امنيت فردي در اين وسايل وجود ندارد و ميتوان ماموريتهاي ويژه و مختلفي را براي اين وسايل تعريف كرد، كشور در زمينه توليد اين وسايل به سمت خودكفايي ميرود.
وي گفت كشور در جنبههاي مختلفي به دنبال وسايل بدون سرنشين است و از اين رو بر روي طراحي و توليد زيردريايي بدون سرنشين، هواپيماي بدون سرنشين و بالگرد بدون سرنشين سرمايهگذاري كرده و به پيشرفتهاي چشمگيري نيز دست يافته است.
مرتضوي به نسل جديدي از پرندههاي بدون سرنشين اشاره كرد و گفت اين پرندهها كه "پهپاد" (پرنده هدايتپذير از دور و از درون) نام دارد وزني برابر با چند گرم تا دو كيلوگرم دارد كه به خاطر كوچك بودن، انهدام آنها بسيار دشوار است و ميتوان از آنها براي ماموريتهاي شناسايي استفاده كرد.
وي افزود دانشگاه صنعتي اميركبير در حال ساخت دو نوع پهپاد بال ثابت و بال گردان است.
منبع : ايرنا