Recommended Posts

بسم الله الرحمن الرحیم

 

طرح پاکسازی اقیانوس سال آینده به واقعیت تبدیل می‌شود

 

 

طرحی که به منظور برداشتن زباله‌های پلاستیکی از سطح اقیانوس‌ها مطرح شده بود، سال آینده به واقعیت تبدیل می‌شود. انتظار می‌رود پیاده‌سازی سیستم پاکسازی اقیانوس Boyan's Slat در سه‌ ماهه‌ی دوم سال 2016 در آب‌های میان ژاپن و کره‌ی جنوبی آغاز شود. این سیستم، بزرگ‌ترین ساختار شناوری خواهد بود که تا به حال بر روی اقیانوس‌ها پیاده‌سازی شده است.

 

pkhszy_qynws940316.jpg

 

 

نحوه‌ی عمل این سیستم بدین صورت است که از حلقه‌های شناور زیاد برای جمع‌آوری تکه‌ها و قطعات پلاستیکی شناور در اقیانوس‌ها استفاده شود. جریان‌های دریایی به کشیدن شده ضایعات پلاستیکی به درون حلقه‌های این سیستم کمک می‌کنند.

این سیستم در سواحل جزیره‌ی تسوشیما (Tsushima) در تنگه‌ی کره اجرا خواهد شد. طبق گزارش‌ها سالانه حدود یک مترمکعب آلودگی به ازای هر نفر در تسوشیما تولید می‌شود و این مشکل دولت ژاپن را در پی یافتن راه‌حل‌هایی واداشت.

 

لینک منبع

ویرایش شده در توسط ahmad1361
  • Upvote 3

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

به نظر بنده حقیر فکر کنم فعالیت در بحث فضا در این سایت کمی کم رنگ شده قبلا جناب مقدم فعالیت داشتند ولی گویا ایشون هم کمی مشغله کاری دارند و کمتر از ایشون هم فعالیت میکنند . دوستان علاقمند به این رشته لطفا کمی فعالیت داشته باشند. :rose:  :rose:

 

...........................................................................................

............................................................................................

 

12858.jpg

 

ماموریت ESA مبنی بر کاهش تخریب‌های محیطی در مدار ارتفاع پایین زمین ناشی از پیشروی انسان‌ها در فضا، وارد فاز جدیدی شده است، پیش از آنکه شورای این آژانس فضایی در دسامبر 2016 تشکیل شود. برنامه‌ی e.Deorbit که هرساله چندین سفینه فضایی جستجوگر زباله‌های فضایی را به مدار ارسال می‌نماید، وظیفه‌ی نابودی ماهواره‌های از بین رفته و سایر آسیب‌ها انسانی وارد بر مدار ارتفاع کم زمین را دارد.

درحال حاضر، امکان برخورد دو ماهواره بسیار کم شده است. با این حال، با افزایش حضور دستاوردهای انسان در فضا، شلوغی و هرج‌ومرج در این نقطه از جهان نیز به وجود آمده و ممکن است برخوردهای ماهواره‌ای نیز صورت گیرد. در صورت وقوع این حادثه، ممکن است یک واکنش زنجیره‌ای فاجعه‌آمیز به بار آید.

در سال 2009، شاهد چنین حادثه‌ای پس از برخورد ماهواره‌های Iridium 33 و Kosmos-2251 بوده‌ایم که یک ابر از زباله‌های فضایی کوچک‌تر به وجود آمد و منجر به هشدار برخورد برای ایستگاه فضایی بین‌المللی شد. اگر ATV Georges Lemaître آژانس فضایی اروپا وجود نداشت، که با موفقیت توانست ایستگاه را از آسیب دور نگه دارد، این ابر زباله‌ای می‌توانست به ایستگاه فضایی آسیب برساند و حتی جان فضانوردان در آن را بگیرد.

اما اکنون گام‌هایی برای اجتناب از این شرایط برداشته شده است. برای مثال، ماهواره‌های ساخته شده‌ی جدید باید با احتمال قرار گرفتن در مکان امن پس از اتمام عمر عملیاتی خود اجرا شوند به طوریکه یا خود را به مسیری از مدار که کمتر استفاده می‌شود کشانده یا خود را از مدا خارج کنند.

با این حال ماهواره‌های رهاشده‌ی فعلی و مراحل بالاتر وسایل نقلیه‌ی پرتاب اکنون از مشکلات جدی به شمار می‌روند که امید می‌رود 2.Deorbit به مقابله با آنها بپردازد. اکنون این پروژه به طور رسمی از فاز A به فاز B وارد شده که طبق اعلام ESA اکنون زمان تکمیل طراحی ماهواره و آماده‌سازی آن برای عملیات است.

 

منبع: زومیت

  • Upvote 8

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

بسم الله الرحمن الرحیم

 

غذا درست کردن در فضا و مشکلات جانبی

نانی که استفاده میکند بسیار جالب هستش

 

[aparat]FCtQI[/aparat]

 

 

به نقل از بی بی سی فارسی

  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

بسم الله الرحمن الرحیم

 

پژوهشگران توانسته‌اند یک گروه شامپانزه را در منطقه بوسو واقع جنوب شرق گینه مشاهده کنند که به نوشیدن روزانه مقادیری شراب تولیدی از شیره یک نوع نخل بومی عادت کرده‌اند.

این نتیجه‌گیری حاصل هفده سال مشاهده رفتار این گروه شامپانزه بین سال های ۱۹۹۵ و ۲۰۱۲ و تهیه فیلم از آنان است و پژوهشگران اعلام کرده‌اند که اعضای این گروه اولین شامپانزه‌های وحشی هستند که به طور مرتب و از سر عادت، به شرابخواری می‌پردازند. شرابخواری گروهی آنان با آرامی و حتی احساس محبت همراه است.

مشروب مورد استفاده این شامپانزه ها، شیره سفید و شیرین نوعی درخت نخل بومی به نام "رافیا" است که ساکنان محلی با ایجاد شیاری در پوست آن و آویختن ظرفی در زیر این شیار، آن را برای مصرف خود جمع آوری می‌کنند. خاصیت شیره این درخت این است که طی چند ساعت تخمیر و به نوشابه الکلی تبدیل می‌شود.

شامپانزه‌ها کشف کرده‌اند که با کنار زدن سرپوش ظرف جمع آوری شیره، که معمولا برگ درخت است، می‌توانند محتوای آن را سرقت کنند. برای این منظور، آنها مقداری برگ را می‌جوند و به صورت گلوله در می‌آورند و آن را مانند اسفنجی برای برداشتن شیره تخمیر شده و نوشیدن آن به کار می‌برند. شرابخواری شامپانزه‌ها معمولا چند ساعت ادامه دارد و پژوهشگران پنجاه و یک مورد سرقت شیره نخل توسط شامپانزه‌ها را روی فیلم ضبط کرده‌اند.

این گروه شامپانزه بیست و شش عضو دارد اما سیزده عضو آن ظاهرا علاقه‌ای به شرابخواری ندارند. گرایش به شرابخواری بین اعضای نر و ماده گروه به یکسان مشاهده شده است.

 

mymwn9403201.jpg

شرابخواری شامپانزه ها در محیطی آرام و حتی دوستانه صورت می‌گیرد

 

 

آزمایش‌هایی که روی شیره تخمیر شده نخل رافیا انجام شده نشان می‌دهد که میزان الکل آن در طول روز متغیر است اما به طور متوسط حدود ۳ درصد است هر چند در برخی موارد، به نزدیک به ۷ درصد هم می‌رسد. محاسباتی که براساس مشاهدات پژوهشگران در این تحقیقات صورت گرفته نشان می‌دهد که میزان مصرف الکل در این شامپانزه‌ها معادل نوشیدن حدود یک بطر شراب در روز است هر چند بعضی از اعضای گروه علاقه بیشتری به شرابخواری دارند.

مصرف این مقدار الکل می‌تواند بر رفتار انسان تاثیر بگذارد اما پژوهشگران مطمئن نیستند که نوشیدن این مقدار الکل باعث "مستی" شامپانزه‌ها هم می‌شود هر چند در یک مورد، مشاهده شد که یکی از شامپانزه‌ها پس از نوشیدن مقدار زیادی شیره الکلی، به جست و خیز غیرعادی پرداخت.

سایر شامپانزه‌ها نیز برخی آثار "مستی" از جمله حالت خواب آلودگی را از خود بروز داده‌اند. معمولا شرابخواری شامپانزه‌ها در طول روز ادامه دارد و آخرین جرعه نیز قبل از خواب نوشیده می‌شود اما پژوهشگران مطمئن نیستند که بامداد پس از مستی، شامپانزه‌ها چه احساسی دارند.

 

mymwn940320.jpg

خواب آلودگی یکی از آثار شرابخواری است که شامپانزه‌ها از خود بروز می‌دهند

 

شامپانزه‌های گینه نخستین شامپانزده‌هایی در وضعیت طبیعی هستند که به طور عادت، شرابخواری می‌کنند. به گفته پژوهشگران، شامپانزه و سایر نخستین‌های آفریقایی، همراه با انسان، دارای ژنی هستند که به آنان توانایی تجزیه و جذب الکل را می‌دهد بی آنکه مقادیر اندک این ماده هم آنان را مسموم کند.

به گفته آنان، حدود ده میلیون سال پیش، در اجداد بشر امروزی و نخستین‌ها یک جهش ژنتیکی روی داد که توانایی آنها برای تجزیه اتانول را چهل برابر بیشتر کرد. این تحول باعث افزایش اشتهای این موجودات و تمایل به خوردن میوه و در نتیجه، افزایش مقدار کالری مصرفی آنان شد.

 

به نقل از بی بی سی فارسی

-------------------------------------------

خلاصه این حیوانات هم زدند در کار منکراتی

  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

بسم الله الرحمن الرحیم

 

مطالعه ای در هلند نشان می دهد که خوردن نیم مشت هسته روغنی مثل گردو در روز خطر مرگ زودهنگام را به طور قابل توجهی کاهش می دهد.

مطالعات قبلی ارتباط میان سلامت قلب و عروق با مصرف مغزدارها را نشان داده بود، اما مطالعه تازه اولین مورد بررسی ارتباط مغزدارها و بیماری های خاص است.

محققان دانشگاه ماستریخت دریافتند که خطر مرگ در جریان یک دوره ده ساله در کسانی که روزانه حداقل ده گرم هسته روغنی یا بادام زمینی می خوردند ۲۳ درصد کمتر از سایرین بود.

در سال ۱۹۸۶ بیش از ۱۲۰ هزار مرد و زن هلندی ۵۵ تا ۶۹ ساله اطلاعات مربوط به تغذیه و سبک زندگی خود را ارائه کردند و ده سال بعد آمار مرگ در آنها بررسی شد.

 

 

grdw.jpg

 

 

 

خطر مرگ زودرس به دلیل عواملی مثل سرطان، دیابت، بیماری های تنفسی و دژنراسیون سیستم عصبی در میان کسانی که هسته روغنی مصرف می کردند کمتر بود.

میزان کاهش خطر مرگ در اثر همه بیماری ها به طور متوسط ۲۳ درصد کمتر بود، به علاوه:

  • خطر مرگ ناشی از دژنراسیون عصبی ۳۹ درصد کمتر
  • مرگ ناشی از بیماری تنفسی ۳۰ درصد
  • و خطر مرگ ناشی از بیماری دیابت ۴۵ درصد پایین تر بود.

پروفسور پیت ون دن برانت که مطالعه را سرپرستی کرده گفت:‌ "خیلی قابل توجه بود که درصد خیلی پایین تر مرگ و میر در اثر مصرف به طور متوسط ۱۵ گرم مغزدار یا بادام زمینی مشاهده شد."

نتایج این مطالعه در نشریه بین المللی اپیدمیولوژی منتشر شده است.

پروفسور ون دن برانت به بی بی سی گفت محققان این موضوع را که مصرف کنندگان مغزدارها، میوه و سبزی بیشتری هم مصرف می کردند در محاسبات خود وارد کردند.

به علاوه آنها دریافتند زنانی که مغزدارهای بیشتری می خوردند اغلب لاغرتر بودند.

 

منبع

  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

همکاری فضایی روسیه و چین در مقیاس بزرگ در آینده نزدیک

 

مذاکرات مشترک بین روسیه و چین شامل بحث اجرای پروژه‌های میدانی مشترک و تمایل به هماهنگ‌سازی متقابل پلتفرم‌های سخت‌افزاری و واسط‌های فناوری میان دو کشور بود. اواخر ماه گذشته مشخص شد که روسیه و چین قصد ایجاد یک اتحاد هوافضایی برای اجرای مأموریت‌های فضایی سرنشین دار مشترک (که شامل ماه نیز می‌شود) دارند.

دنیس کراوچنکو، جانشین سرپرستی عمومی شرکت URSC گفته: مقامات چین به همکاری در ایجاد زیرساخت‌های اکتشاف ماه علاقه نشان می‌دهند.

طرح‌های ایجاد یک اتحاد هوافضایی برای برگزاری پروژه‌های مشترک فضایی بین چین و روسیه ماه گذشته اعلام شد. در ماه آوریل، معاون نخست‌وزیر روسیه دیمیتری روگوزین اعلام کرد که قرار است در یک طرح مشترک با همکاری چین، یک ایستگاه دائمی سرنشین دار در ماه تأسیس شود.


کراوچنکو در مصاحبه با Sputnik گفته: چین تمایل به توسعه همکاری درزمینهٔ ساخت موتور دارد و تلاش می‌کند که ایده تولید مشترک را مدنظر قرار دهد. ما بیشتر علاقه‌مند به تجاری‌سازی هستیم. ما قصد داریم موتور بفروشیم.

همکاری رو به افزایش روسیه و چین در تحقیقات فضایی مصادف با افزایش نگرانی‌های آمریکا در مورد آسیب‌پذیری دارایی‌های فضایی‌اش است.

نایب دبیر وزارت دفاع آمریکا، رابرت ورک سه‌شنبه گذشته گفت که اکنون “به‌احتمال کم اگر رویارویی تسلیحاتی داشته باشیم” باید فضا را به‌عنوان یک “حوزه عملیاتی رقابتی” در نظر بگیریم. برای متمرکز سازی هشیاری فضایی آمریکا و قابلیت‌های اطلاعاتی و هشدار، ورک اعلام کرد که طی شش ماه آینده یک مرکز عملیات فضایی میان سازمانی راه‌اندازی خواهد شد.

 

سازمان همکاری سیاسی، اقتصادی و نظامی اوراسیایی شانگهای (SCO) که روسیه و چین اعضای پایه‌گذار آن هستند، سال گذشته اعلانیه‌ای در راستای “مخالفت با رقابت تسلیحاتی در فضاندانداند” منتشر کرد.

به نظر شما، همکاری بین روسیه و چین آیا خواهد توانست یک حس رقابت بین آمریکا در یک‌طرف و روسیه و چین در طرف دیگر ایجاد کرده و منجر به یک رقابت فضایی مانند رقابت فضایی دهه 60 شود؟ آیا شاهد افزایش چشمگیر بودجه ناسا و شروع رقابتی نفس‌گیر برای تسخیر فضا خواهیم بود؟

 

 

http://www.spacedaily.com/reports/Russia_to_Launch_Large_Scale_Space_Projects_With_China_999.html

ویرایش شده در توسط Mosip
  • Upvote 6

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

بسم الله الرحمن الرحیم

 

 

 

در این تاپیک قصد دارم اخبار مریوط به رویدادهای هوافضایی را بصورت مرتب  قرار بدهم .

 

................................................................................................

..................................................................................................

 

یک شرکت کانادایی به نام UrtheCast سه فیلم ویدیویی تمام‌رنگی را با استفاده از ابزار تصویربرداری آیریس فوق‌اچ‌دی خود منتشر کرده است.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، این ابزار در بخش خارجی ایستگاه بین‌المللی فضایی نصب شده است.

این ویدیوها دارای کیفیت بالایی هستند و شرکت کانادایی به دنبال قراردادن این فیلم‌ها در اختیار مردم سراسر دنیا با استفاده از پلت‌فرم UrtheCast Earth-viewing  است.

شرکت UrtheCast انتشار این ویدیو را به عنوان رخدادی تاریخی توصیف کرد. این شرکت به دنبال ارائه‌دادن تصاویر تمام‌رنگی و با وضوح بالا و فیلم‌های نزدیک زنده به هر فردی در سراسر جهان با استفاده از اینترنت است.

نصب‌کردن ابزار تصویربرداری Iris و Theia بر روی بخش خارجی ماژول خدماتی Zvezda روسیه، طی دو پیاده‌روی فضایی و در طول 14 ساعت انجام شد.

دوربین با تفکیک‌پذیری متوسط چندطیفی Theia قادر به شکار نوارهایی به عرض 50 کیلومتری از زمین با تفکیک‌پذیری پنج متر در هر پیکسل است.

این دوربین هر روز می‌تواند از مساحتی با حدود 29 میلیون کیلومتر مربع تصویربرداری کند.

همزمان، ابزار تصویربرداری آیریس بر روی مکان‌های خاص متمرکز شده و قادر به شکار توالی‌های ویدیویی تمام رنگی تا 60 ثانیه با تفکیک‌پذیری یک متر در هر پیکسل است.

وید لاروسن، رئیس شرکت UrtheCast، گفت: ما با انتشار این ویدیو، به سمت ارائه تصویربرداری مشاهداتی سریع و دسترس‌پذیر از زمین به مشتریانمان حرکت می‌کنیم تا در نهایت برای سنجش از دور فضامحور کارآمد باشیم.

 

 

1434797418050_11.jpg

دوربین آیریس
 
1434797418175_12.jpg
 
دوربین آیریس در بالا و دوربین Thea در پایین
 
1434797418253_13.jpg
نصب دوربین‌ها بر روی ماژول روسی Zvezda
 
1434797418377_14.jpg
 
تصویر زنده از بوستون
 
................................................
 
  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

یک عکاس استرالیایی از لحظه عبور ایستگاه فضایی بین‌المللی از مقابل ماه تصویر گرفت.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، «دایلون او دونل» پس از یک سال انتظار توانست این تصویر خارق‌العاده را شکار کند.

ایستگاه فضایی بین‌المللی هر 92.91 دقیقه یک بار حول زمین می‌چرخد و با سرعت 27 هزار و 600 کیلومتر در ساعت حرکت می‌کند.

حدود 0.33 ثانیه طول می‌کشد که ایستگاه از مقابل ماه عبور ‌کند. عرض این قمر حدود 3476 کیلومتر است.

عکاس استرالیایی با دانستن لحظه عبور ایستگاه از مقابل ماه، این لحظه اعجاب‌انگیز را شکار کرد.

 

3D_UTF-8_B_MTQzNjE2NTMyNTMxNV80LmpwZw3D3

  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

((دانشمندان ناسا با اطمینان از وجود آب در مریخ خبر دادند. اهمیت این موضوع تا آن حد است که از آن به عنوان یکی از نقاط عطف تاریخ فعالیتهای حوزه اکتشافات فضایی یاد می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان آژانس فضانوردی آمریکا (ناسا) با استفاده از داده های به دست آمده از مدارگرد شناسایی کننده مریخ اعلام کردند که در برخی فصول این سیاره مرموز آب جاری وجود دارد، هر چند این آب خالص نبوده و به میزان قابل توجهی ترکیبات نمکی در خود دارد.

 

دانشمندان ناسا رگه هایی را در سطح این سیاره به ویژه سطوح شیب دار منتهی به دره ها یافته اند که در کمال حیرت آنها تنها در تابستان وجود داشته و در زمستانها محو می شوند.))

http://www.mehrnews.com/news/2927234

 

 

 

به نظرم  خبر اثبات وجود آب در مریخ از نظر علمی ،خبر  فوق العاده مهمی هست ولی زیاد بهش توجه نشان داده نشد.

ویرایش شده در توسط sadra91
  • Upvote 8

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

بسیار هم عالی....

چه مقدار از اب هست؟ مثلا میتونیم بگیم فلان درصد از سطحش اب هست؟؟؟

 

امکانش هست که روی این سیاره هم مثل زمین، تمدنی در حال شکل گیری باشه؟؟؟؟

  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

برای مشخص کردن میزان آب موجود در بهرام هنوز زمان زیادی باقیست، بعد سالها کاوش و مطالعه بالاخره وجود آب در این سیاره به اثبات رسیده است. حتما در آینده با کاوشگرهای پیشرفته تر به این جواب میرسیم.

 

وجود حیات میکروبی یا سلولی دور از ذهن نیست، حتی در روزهای مابین وعده برگزاری این کنفرانس تا تاریخ برگزاری شایعاتی مبنی بر پیدا شدن حیات میکروبی در بهرام بر سر زبان ها بود.

  • Upvote 3

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

((مقدمات سفر به مریخ !--- فیلم

 

مجله مهر : محققان در اتریش تلاش می کنند تا با شبیه سازی شرایط سفر به کره مریخ در یک یخچال طبیعی در ارتفاعات این کشور، خود را برای سفر به این کره آماده سازند.))

http://www.mehrnews.com/news/2879196/  

 

 

مجله دانشمند حدود سالهای 61و62 گزارشهای جالبی درباره  برنامه های ایالات متحده و روسها جهت ایجاد سکونتگاههای انسانی در فضا  وطرحهای مفهومی  اون چاپ می کرد،بعضی شماره هاش رو تا چند سال پیش هم داشتم. همون سالها صحبت از شکست برنامه  پرتاب سرنشین دار ایالات متحده به مریخ بود اگه اشتباه نکنم (شاتل چلنجر )ولی الان هر چقدر گشتم هیچ اشاره ای به همچین موضوعی در  پرتاب این فضا پیما   یا وجود برنامه های مشابه   نشده بود.   

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

آب مریخ قابل نوشیدن است؟

 

بله، می‌توان نوشید، اما داستان کمی پیچیده‌تر از این است. هم اکنون، می‌دانیم آب واقعاً روی سطح مریخ «جریان» (مثل رودخانه) ندارد، بلکه نشت می‌کند (زهش می‌کند)، یعنی چیزی مانند خاک خیس را تجسم کنید. طبق اطلاعات کاوشگر کنجکاوی و مریخ‌پیماهای متعدد دیگر،  خاک مریخ مملو از یک نوع نمک آبدار (هیدراته) به‌نام پرکلرات است. به‌واسطه وجود این نمک‌ها است که آب توانسته در شکل مایع وجود داشته باشد.

در شرایط بسیار خشن مریخ، آب خالص به‌هیچ وجه حتی یک لحظه نمی‌تواند بصورت مایع روی سطح مریخ دوام بیاورد. حل شدن نمک موجود در خاک مریخ در آب باعث تغییر دمای ذوب و جوش آب شده و به آن اجازه می‌دهد که مدت بیشتری در فاز مایع بماند. فضانوردان آینده که در مریخ کار و زندگی خواهند کرد، نمی‌توانند آب شور مریخ را که اکنون روی سطح آن می‌بینیم بنوشند. در عوض، باید به‌دنبال یافتن منشأ این آب باشیم تا ما را به‌سمت منبع آب آشامیدنی هدایت کند.

 

ما اکنون درباره مریخ بیشتر از هر جرم دیگر منظومه شمسی اطلاعات داریم (به‌جز زمین)، چرا که نیم قرن مشغول مطالعه آن بوده‌ایم. در نتیجه، دانشمندان درک نسبتاً خوبی از اینکه داخل مریخ چگونه است، دارند. ما همچنین می‌دانیم که در قطبهای مریخ زیر لایه یخ خشک (یخ کربن دی‌اکسید) کلاهک‌های قطبی آب منجمد وجود دارد. خاک مریخ به‌طرز باور نکردنی مرطوب است و مملو از عناصری مانند کربن، هیدروژن، فسفر، گوگرد، اکسیژن و نیتروژن است.

به‌گفته جیم گرین، سرپرست شاخه علوم سیاره‌ای ناسا، کلید یافتن آب آشامیدنی در مریخ، پیدا کردن سفره آب شیرین زیرسطحی است. بر اساس اطلاعاتی که تاکنون جمع‌آوری شده، می‌دانیم که چنین منابعی وجود دارد، اما مطمئن نیستیم که چقدر گسترده هستند و اینکه دقیقاً کجا هستند. گرین گفته، بهترین شانس ما برای شناسایی مکان این سفره‌های آب، مریخ‌نورد سال ۲۰۲۰ است. این مریخ‌نورد مجهز به رادار نفوذکننده در زمین، اطلاعاتی از ساختار زمین‌شناسی مریخ با رزولوشنی در مقیاس سانتیمتر تهیه کند. این رادار که به نام تصویربردار راداری برای آزمایش زیرسطحی مریخ (RIMFAX) نامگذاری شده، یک محصول نروژی است که به‌ما خواهد گفت که محل سفره‌های آب زیرسطحی کجاست و همچنین اطلاعاتی در مورد ساختار زمین-شناختی مریخ در اختیار دانشمندان قرار خواهد داد.

 

در حالی که فعلاً باید یک محل رسمی برای فرود این کاوشگر روباتیک تعیین شود، دانشمندان باید انتخابی محتاطانه انجام دهند. مریخ‌نورد سال ۲۰۲۰ مجهز به یک مولد ترموالکتریک رادیوایزوتوپ است (مانند مریخ‌نورد کنجکاوی) که در واقع یک منبع توان هسته‌ای است. کاوشگرهای مریخ مجاز نیستند که در هرجای مریخ پرسه بزنند؛ یک سری خطوط قرمز واضحی در مورد اینکه کجا می‌توانند بروند و کجا نمی‌توانند، وجود دارد. از آنجا که مریخ‌نورد ۲۰۲۰ متکی بر توان هسته‌ای خواهد بود، لازم است در محلی عاری از هرگونه شرایط احتمالی مساعد حیات یا آب مایع فرود بیاید. این یک اقدام احتیاطی است تا در صورت فرود ناموفق (سقوط)، منطقه‌ای را که بالقوه می‌تواند دارای حیات باشد آلوده به مواد رادیواکتیو نکند.

مریخ‌نورد ۲۰۲۰ نه‌تنها ما را به‌سوی منابع آب رهنمون خواهد کرد، بلکه فناوری‌های موردنیاز برای مأموریت‌های سرنشین دار آینده را نیز (البته در مقیاسی کوچک‌تر) به بوته آزمایش خواهد گذاشت.

 

 

NASA-Mars-2020-Rover-instrument-selectio

Mars 2020 rover

 

 

http://www.iflscience.com/space/can-you-drink-water-mars

ویرایش شده در توسط Mosip
  • Upvote 8

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مطالب مشابه

    • توسط Davood
      يك شركت آمريكايي ساخت هواپيما اعلام كرد مقام‌هاي اسراييلي تمايل دارند يكصد هواپيماي جنگي از نوع اف - ۳۵جديد را خريداري كنند.
      روزنامه اسراييلي معاريو روز پنج شنبه با اعلام اين خبر افزود، برخي مديران شركت لاكهيد مارتين به تازگي به تل‌آويو سفر كرده‌اند تا با اليعايزر شكيدي فرمانده نيروي هوايي اسراييل و برخي مقام‌هاي عالي رتبه ارتش اسراييل درباره اين معامله گفت و گو كنند.
      بر پايه اين خبر، هواپيماهاي اف ۳۵كه جديدترين در نوع خود است ، هواپيماي جنگي اصلي در نيروي هوايي آمريكا در آينده خواهد بود.
      روزنامه ياد شده نوشت : اگر اين معامله صورت گيرد، نيروي هوايي ارتش اسراييل ، اولين هواپيما از اين نوع را در سال۲۰۱۴ميلادي دريافت خواهد كرد.
      آمريكاطي سالهاي گذشته هر سال ميلياردها دلار كمك بلاعوض به سردمداران اسراييلي اهدا كرده كه بخش مهمي از آنها در قالب انواع تجهيزات پيشرفته نظامي ، سلاح‌هاي جديد و غير متعارف بوده است.
      بخشي از اين سلاحها را اسراييل در جنگ اخير خود عليه لبنان استفاده كرد و هزاران تن از مردم بي‌گناه اين كشور را با آنها به خاك و خون كشيد.

      irna.ir
    • توسط MR9
      آیین معارفه فرمانده جدید سپاه قدس 
       

       
      آیین معارفه فرمانده نیروی قدس سپاه برگزار شد
       
       
      پی نوشت :
       
      1- تاپیک جدید اخبار دفاعی جمهوری اسلامی ایران با مراسم معارفه فرمانده جدید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
      2- لینک تاپیک نخست در بند ذیل
      2- اخبار دفاعی جمهوری اسلامی ایران I
    • توسط SAEID
      کاربران میتوانند در این تاپیک اخبار مرتبط با مسائل نظامی ایران را پست کنند. توجه کنید که تنها اخبار مهم را بصورت تاپیک مستقل ارسال کنید و مابقی اخبار را بصورت پست در همین تاپیک قرار دهید. عنوان پست خبری را هم با رنگ قرمز بنویسید تا از سایر پستها متمایز باشد.
    • توسط SHAFAGH23
      دوستان هرکسی نظری در این رابطه داره بیان کنه . بستن تنگه هرمز کاری استراتژیک یا عملی اشتباست.؟ توان ایرا ن دربستن این تنگه با وجود نیروی دریایی امریکا چقدر است؟ چند ماه یا روز یاساعت این کار امکان پذیره ؟ راهکار شما استفاده از کدام سلاح هاست؟ این کار درصورت وقوع جنگ احتمالی برضد ایران چند ساعت به طول خواهد انجامید ؟سرعت عمل.. آیا بستن این تنگه راهگشای جنگ احتمالی است یا فقط عملی پرهزینه واشتباه ؟ آیا این کار باعث فشار براسرائیل می شود ؟ برغرب چه طور؟ اگر فشار ایجاد شود چه قدره ؟آیا مانع از ادامه جنگ میشه؟
    • توسط reformist
      منوچهر متکی، وزیر خارجه ایران، در مورد حضور یکی از رهبران گروه کرد پژاک در آلمان از آن کشور توضیح خواسته است. روز سه شنبه، 11 سپتامبر، خبرگزاری دولتی ایران - ایرنا - گزارش داد که آقای متکی با اشاره به مصاحبه سرکرده گروه پژاک مبنی بر حضور او در آلمان گفته است که وزارت خارجه ایران در این مورد از دولت آلمان توضیح خواسته است. آقای متکی، که با خبرنگاران در تهران سخن می گفت، افزود که دولت آلمان باید در خصوص حضور برخی اعضای پژاک، که وی آن را یک "گروهک تروریستی" خواند، پاسخگو باشد. به گفته برخی منابع خبری، یکی از رهبران گروه پژاک در شهر کلن آلمان اقامت دارد. گفتگو با مهران براتی، کارشناس مسایل ایران در ماه های اخیر بین چریک های مسلح گروه کرد پژاک، که هدف خود را استقرار نظام دموکراتیک فدرال در ایران اعلام داشته، با نیروهای ایرانی درگیری هایی روی داده است. همچنین گزارش هایی از حملات نیروهای ایرانی به مناطقی در داخل کردستان عراق انتشار یافته است. دو هفته پیش، هوشیار زیباری، وزیر خارجه عراق، نسبت به این حملات واکنش نشان داد و گفت که عملیات نظامی ایران در خاک عراق می تواند به روابط دو کشور آسیب برساند. وی گفت که دولت عراق با احضار سفیر ایران در بغداد، نسبت به این عملیات رسما اعتراض کرده است. دفاع از واکنش ایران آقای متکی در مصاحبه خود در تهران ظاهرا در دفاع از عملیات نظامی نیروهای ایرانی علیه چریک های پژاک، اظهار داشت که انجام "برخی اقدامات جمهوری اسلامی برای متوقف کردن اقدامات تروریستی در مرزها و همچنین خاموش کردن فتنه" امری طبیعی است. گفته می شود گروه پژاک پایگاههای آموزشی خود را در کردستان عراق برپا کرده است وزیر خارجه ایران گفت که لازم است برای جلوگیری از ورود این افراد از مرزهای عراق یا مناطق دیگر تمهیدات لازم اندیشیده شود. وی گفت که در روابط ایران و منطقه کردستان عراق مشکلی وجود ندارد و افزود که "همیشه عواملی به دنبال تخریب مناسبات هستند" و کسانی را که "گروه های تروریستی" در منطقه می خواند متهم کرد که به دنبال ایجاد مشکلات بر سر مناسبات سالم جمهوری اسلامی ایران با عراق هستند. حزب حیات آزاد کردستان - پژاک - هدف خود را مبارزه برای ایجاد یک نظام دموکراتیک فدرال در ایران عنوان کرده و چریک های مسلح این گروه به عملیاتی در داخل خاک ایران دست زده اند. از پژاک به عنوان شاخه ای از حزب کارگران کردستان عراق - پ ک ک - نام برده می شود که یک گروه کرد فعال در مناطق کردنشین ترکیه است. مناطق شمالی عراق همچنین شاهد عملیات ارتش ترکیه علیه چریک های حزب کارگران کردستان - پ کا کا - بوده که اعتراض دولت عراق را در پی داشته است. هفته گذشته جلال طالبانی، رییس جمهور عراق، از پ ک ک و پژاک خواست از خاک این کشور برای عملیات مسلحانه علیه کشورهای همسایه استفاده نکنند و مانع از دخالت خارجی در کردستان عراق شوند. آقای طالبانی، که خود از کردهای عراق است، گفت که اگر این گروه ها این درخواست را نمی پذیرند، به کشورهای خود بازگردند و از آنجا به عملیات خود ادامه دهند. رییس جمهور عراق در عین حال گفت که این موضوع را به عنوان درخواستی از این گروه ها مطرح می کند و افزود که ارتش عراق در نظر ندارد به اقدام نظامی علیه آنها دست بزند.
  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.