Recommended Posts

باسلام

کشف ترکیبات شیمیایی دوست دار حیات درون انسلادوس قمر زحل

enceladus-670x440-151214.jpg

تصویر برداری کاسینی از پدیدار شدن انسلادوس از پشت قمر بزرگتر زحل (دئونه) در زوج شدن کیهانی در ۱۵ سپتامبر


پس از مشخص شدن وجود اقیانوس در زیر سطح یخ زده انسلادوس قمر زحل اینک شواهد بدست آمده نشان از این دارد که آب این اقیانوس در تماس با سنگ های بستر آن تقریبا دارای pH قلیایی همانند آب و صابون بوده وباعث ایجاد مواد شیمیایی بالقوه دوستدار حیات شده است ٬ دانشمندان در حال جستجو کردن شواهدی از فرایند هیدروترمال ( فعل وانفعالات آب و مواد محلول در آن در فشار و دمای بالا و تشکیل انواع خاصی از سنگها )در اعماق آبهای این قمر هستند .

این اطلاعات توسط فضای پیمای مدارگرد کاسینی ناسا که در ماه اکتبر نفوذی عمیق به سمت توده مه ویخ قطب جنوبی انسلادوس داشت ارسال گردید ٬ قمری با گستردگی ۳۱۰ مایل که به عنوان یکی از مکانهای احتمالی تشکیل حیات خارج از زمین شناخته می شود.
جاناتان لونین دانشمند سیاره شناس دانشگاه کرنل در کنفرانس اتحادیه ژئو فیزیک آمریکا در سان فرانسیسکو می گوید« این واقعا یک جهان با یک محیط قابل زندگی در داخل آن است»

تجزیه و تحلیل اولیه گذر کاسینی از ارتفاع بیش از ۴۵ کیلومتری این قمر در ۲۸ اکتبر نشان می دهد که اقیانوس زیر سطحی انسلادوس دارای منبعی از گازهای حاصل از واکنش و فعل و انفعالات شیمیایی آب با سنگهای بستر دریاست .

کریستوفر گلین ژئوشیمیدان دانشگاه تورنتو و موسسه تحقیقات جنوب غربی بودلر کلرادو می گوید :
PH بالا موضوع قابل ملاحظه ایست و اینکه چگونه بوجود آمده؟ شاید آنچه در انسلادوس رخ داده وامروز هم می تواند اتفاق افتد حاصل واکنش های ژئو شیمیایی بین سنگ های غنی از آهن و منیزیم زیر پوسته این قمر باآب اقیانوس باشد.
او می گوید این واکنش های منجر به ایجاد PH بالا به عنوان Serpentinization شناخته می شوند( ایجاد نوعی از سنگ های با منشا رسوبی بر اثر فعل و انفعالات شیمیایی آب با مواد زیر پوسته زمین) و نمونه مشابه آن در زمین منافذ هیدروترمال قلیایی در وسط اقیانوس اطلس می باشد.
یکی دیگر ازپیامدهای ژئو شیمیایی Serpentinization تولید گاز هیدروژن است ٬ هرچند تلاشها جهت یافتن نشانه هایی از هیدروژن در گازهای انسلادوس تا به حال نتایج قطعی نداشته است ولی این گاز می تواند پیامدهای قابل توجه در چشم انداز زندگی داشته باشد٬ زیرا هیدروژن می تواند هدایت گر و محرک در سنتز و پیوند بین مولکولهای آلی باشد‌.

فضای پیمای کاسینی که برای بیش از ۱۱ سال در مدار سیاره زحل در حال گردش است ٬ روز شنبه آخرین گذر خود را برفراز انسلادوس انجام می دهد.

http://news.discovery.com/space/alien-life-exoplanets/life-friendly-chemistry-revealed-inside-enceladus-151215.htm ویرایش شده در توسط sadra91
  • Upvote 3

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
کشف دریاچه ای از آب مایع! زیر سطح مریخ
 
5b58a5f05753a.jpg

برداشت هنری از فضاپیمای مارس اکسپرس بر فراز قطب جنوب بهرام، و نمایی راداری از یک بخش آن

رنگ آبی پررنگ نماینده‌ی بیشترین بازتاب است که به گفته‌ی دانشمندان نشانگر آب مایع است

 
داده‌های ماهواره‌ای نشان می‌دهند که دریاچه‌ی بزرگی از آب مایع زیر یک لایه‌ی کلفت یخ سطحی این سیاره پنهان شده.
 
اگرچه سیاره ی بهرام (مریخ) سردتر از آنست که آب خالص بتواند در آن به حالت مایع باشد، ولی در عوض سرشار از نمک‌های کلسیم، منیزیم، و سدیم است که دمای یخ زدن (انجماد) آب‌هایش را پایین می‌آورد. همین می‌تواند آب را در دماهایی به پایینیِ ۷۴ درجه ی سانتیگراد زیر صفر هم به حالت مایع نگه دارد.
 
برخلاف یافته‌های پیشینِ آب در بهرام، که یا یخ‌زده بودند یا اگر هم مایع بودند به شدت فصلی بودند، این ذخیره‌ی آب به نظر می‌رسد مایع پایدار است. روبرتو اوروزی از بنیاد ملی اخترفیزیک در بولونیای ایتالیا می‌گوید: «این تنها جاییست که آب در آن تا مدتی دراز به حالت مایع پایدار می ماند.»
 
اوروزی و همکارانش به کمک ماهواره‌ی مارس اکسپرس، نگاهی به زیر یخ‌های کلاهک یخی قطب جنوب سیاره انداختند. این دریاچه با پهنای ۲۰ کیلومتر و فاصله‌ی ۱.۵ کیلومتر زیر سطح، در عکس‌های راداری روشن‌تر از دیگر بخش‌های زیر سطح دیده می‌شد.
 
اوروزی می‌گوید این دریاچه بی‌اندازه سرد و شور است، ولی می‌تواند زیست‌پذیر باشد، همان گونه که روی زمین در چنین شرایطی می‌توان میکروب زنده یافت: «اینجا جاییست که انتظار نمی‌رود جانداران زندگی راحتی داشته باشند، ولی از روی همسان‌های زمینی می‌توان وجود زندگی را در آن هم امکان‌پذیر دانست.»
Detecting_buried_water_with_radar_node_f
پژوهش خطرناک
یافتن این دریاچه کار سختی بود، زیرا از پیش می‌دانستیم که آشکارساز راداری مارس اکسپرس برای چنین سنجش‌هایی نامطمئن است. در حقیقت این پژوهشگران برای برنامه‌نویسیِ دوباره‌ی نرم‌افزار آشکارساز، آن هم هنگامی که فضاپیما دارد به گرد سیاره می‌چرخد باید قمار می‌کردند. واقعا احتمال داشت یک نقص جدی پدید بیاید، ولی به گفته‌ی اوروزی، همه چیز به خیر گذشت.
 
تصویر راداری- برشی از سطح قطب جنوب بهرام که لایه‌های زیرش را نشان می‌دهد. نوار افق بالاتر از همه، یخ سطح بهرام را نشان می‌دهد. تا ژرفای پایین‌تر، حدود ۱.۵ کیلومتر، ردیف ته‌نشست‌های یخ و خاک را می‌بینیم. پایین‌ترین لایه، بخش مرکز آن که به پهنای ۲۰ کیلومتر است، بسیار روشن‌تر (بازتابندگی بیشتر) نسبت به همه‌ی جاهای دیگر دارد که برداشت دانشمندان از آن، یک ذخیره‌ی آب مایع است.
 
پس از آن، دانشمندان باید منتظر فرصتی برای دیدن قطب جنوب می‌ماندند. مارس اکسپرس تنها زمانی می‌توانست داده‌های خوبی به دست بیاورد که به هنگام شب، نزدیک منطقه‌ی قطب جنوب باشد، زیرا نور روز می‌توانست با داده‌های آن تداخل پیدا کند. در مدت ۳ سال، این فرصت کمتر از ۳۰ بار پیش آمد، ولی خوشبختانه همین هم برای رسیدن به نتیجه بسنده می‌کرد.
 
جفری پلات از آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا هشدار می‌دهد که اگرچه این کشفی نویدبخش به نظر می‌رسد ولی برای تایید نیاز به پژوهش‌های بیشتر دارد. به گفته‌ی او، آنچه که عکس‌های راداری نشان داده می‌تواند چیزهای دیگری هم باشد، از جمله آرایش ویژه‌ای از یخ دی‌اکسید کربن، و یا یخ آب بسیار خالص.
 
پلات می‌گوید: «اگر نتایج تایید شود، بزرگ‌ترین رویداد درباره‌ی وجود آب مایع در روزگار کنونی بهرام خواهد بود. این آشکارا می‌تواند بر شناخت ما از تاریخ اقلیمی و امکان زیست‌پذیری این سیاره تاثیر بگذارد.»
 
گزارش این دانشمندان روز ۲۵ ژوییه در نشریه‌ی ساینس منتشر شد.
 
منبع و مطالعه بیشتر:
  • Like 1
  • Upvote 8

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

استارت اپ فنلاندی و لهستانی ICEYE موفق به گرفتن تصاویر راداری با دقت 1 متر شده است با ماهواره ای  زیر 100 کیلو گرم وزن 

این شرکت تا2 سال اینده 14 عدد از همین نوع ماهواره  در مدار قرار میدهد در حال حاضر 4 عدد ماهواره در فضا دارد

_108248961_comparison1.jpg

 

 

_99555109_model.jpg

 

منبع

 

البته شرکت  استارت اپی Capella Space  هم از  سازمان سیا درش سرمایه گذاری شده برای تهیه تصاویر راداری با وضوح بالا اینجا

تصاویر راداری در هرگونه شرایط اب هوایی قابل گرفتن می باشد 

تصاویر راداری از تاسیسات فضایی شاهرود 

thumb_Dog4w_FUcAAUH3l.jpg thumb_Dog5f-RU0AIne7A.jpg thumb_Doc1LDLV4AE1Xh9.jpg

 

تصاویر راداری از رمپ پروازی فرودگاه بندر عباس و وسایل نقلیه داخل یک سوله در بندر عباس

thumb_2~13.jpg thumb_1~16.jpg

 

ویرایش شده در توسط bds110
  • Upvote 13

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

پردازنده‌های چینی Zhaoxin برای عرضه عمومی به کامپیوترهای شخصی آماده شده‌اند 

https://www.zoomit.ir/2020/5/12/348438/zhaoxin-homegrown-x86-cpu-powered-consumer-pc-launch-china/

 

 

در حوزه ی الکترونیک ، توان ساخت پردازنده و میکروپرودازنده ها ، مثل توان ساخت موتورهای جت در حوزه ی هوایی می مونه .

یکی از گلوگاه های صنعت در ایران ، همین عدم سرمایه گذاری مناسب در صنعت ریز پردازنده ها و عقب ماندگی بسیار زیادش در این حوزه هست .

 

=====

 

فرض بر کپی محتوا و نه  ترجمه آن ، صرفا"لینک را بگذارید با تحلیل شخصی

  • Like 2
  • Upvote 3

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مطالب مشابه

    • توسط Davood
      يك شركت آمريكايي ساخت هواپيما اعلام كرد مقام‌هاي اسراييلي تمايل دارند يكصد هواپيماي جنگي از نوع اف - ۳۵جديد را خريداري كنند.
      روزنامه اسراييلي معاريو روز پنج شنبه با اعلام اين خبر افزود، برخي مديران شركت لاكهيد مارتين به تازگي به تل‌آويو سفر كرده‌اند تا با اليعايزر شكيدي فرمانده نيروي هوايي اسراييل و برخي مقام‌هاي عالي رتبه ارتش اسراييل درباره اين معامله گفت و گو كنند.
      بر پايه اين خبر، هواپيماهاي اف ۳۵كه جديدترين در نوع خود است ، هواپيماي جنگي اصلي در نيروي هوايي آمريكا در آينده خواهد بود.
      روزنامه ياد شده نوشت : اگر اين معامله صورت گيرد، نيروي هوايي ارتش اسراييل ، اولين هواپيما از اين نوع را در سال۲۰۱۴ميلادي دريافت خواهد كرد.
      آمريكاطي سالهاي گذشته هر سال ميلياردها دلار كمك بلاعوض به سردمداران اسراييلي اهدا كرده كه بخش مهمي از آنها در قالب انواع تجهيزات پيشرفته نظامي ، سلاح‌هاي جديد و غير متعارف بوده است.
      بخشي از اين سلاحها را اسراييل در جنگ اخير خود عليه لبنان استفاده كرد و هزاران تن از مردم بي‌گناه اين كشور را با آنها به خاك و خون كشيد.

      irna.ir
    • توسط MR9
      آیین معارفه فرمانده جدید سپاه قدس 
       

       
      آیین معارفه فرمانده نیروی قدس سپاه برگزار شد
       
       
      پی نوشت :
       
      1- تاپیک جدید اخبار دفاعی جمهوری اسلامی ایران با مراسم معارفه فرمانده جدید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
      2- لینک تاپیک نخست در بند ذیل
      2- اخبار دفاعی جمهوری اسلامی ایران I
    • توسط SAEID
      کاربران میتوانند در این تاپیک اخبار مرتبط با مسائل نظامی ایران را پست کنند. توجه کنید که تنها اخبار مهم را بصورت تاپیک مستقل ارسال کنید و مابقی اخبار را بصورت پست در همین تاپیک قرار دهید. عنوان پست خبری را هم با رنگ قرمز بنویسید تا از سایر پستها متمایز باشد.
    • توسط SHAFAGH23
      دوستان هرکسی نظری در این رابطه داره بیان کنه . بستن تنگه هرمز کاری استراتژیک یا عملی اشتباست.؟ توان ایرا ن دربستن این تنگه با وجود نیروی دریایی امریکا چقدر است؟ چند ماه یا روز یاساعت این کار امکان پذیره ؟ راهکار شما استفاده از کدام سلاح هاست؟ این کار درصورت وقوع جنگ احتمالی برضد ایران چند ساعت به طول خواهد انجامید ؟سرعت عمل.. آیا بستن این تنگه راهگشای جنگ احتمالی است یا فقط عملی پرهزینه واشتباه ؟ آیا این کار باعث فشار براسرائیل می شود ؟ برغرب چه طور؟ اگر فشار ایجاد شود چه قدره ؟آیا مانع از ادامه جنگ میشه؟
    • توسط reformist
      منوچهر متکی، وزیر خارجه ایران، در مورد حضور یکی از رهبران گروه کرد پژاک در آلمان از آن کشور توضیح خواسته است. روز سه شنبه، 11 سپتامبر، خبرگزاری دولتی ایران - ایرنا - گزارش داد که آقای متکی با اشاره به مصاحبه سرکرده گروه پژاک مبنی بر حضور او در آلمان گفته است که وزارت خارجه ایران در این مورد از دولت آلمان توضیح خواسته است. آقای متکی، که با خبرنگاران در تهران سخن می گفت، افزود که دولت آلمان باید در خصوص حضور برخی اعضای پژاک، که وی آن را یک "گروهک تروریستی" خواند، پاسخگو باشد. به گفته برخی منابع خبری، یکی از رهبران گروه پژاک در شهر کلن آلمان اقامت دارد. گفتگو با مهران براتی، کارشناس مسایل ایران در ماه های اخیر بین چریک های مسلح گروه کرد پژاک، که هدف خود را استقرار نظام دموکراتیک فدرال در ایران اعلام داشته، با نیروهای ایرانی درگیری هایی روی داده است. همچنین گزارش هایی از حملات نیروهای ایرانی به مناطقی در داخل کردستان عراق انتشار یافته است. دو هفته پیش، هوشیار زیباری، وزیر خارجه عراق، نسبت به این حملات واکنش نشان داد و گفت که عملیات نظامی ایران در خاک عراق می تواند به روابط دو کشور آسیب برساند. وی گفت که دولت عراق با احضار سفیر ایران در بغداد، نسبت به این عملیات رسما اعتراض کرده است. دفاع از واکنش ایران آقای متکی در مصاحبه خود در تهران ظاهرا در دفاع از عملیات نظامی نیروهای ایرانی علیه چریک های پژاک، اظهار داشت که انجام "برخی اقدامات جمهوری اسلامی برای متوقف کردن اقدامات تروریستی در مرزها و همچنین خاموش کردن فتنه" امری طبیعی است. گفته می شود گروه پژاک پایگاههای آموزشی خود را در کردستان عراق برپا کرده است وزیر خارجه ایران گفت که لازم است برای جلوگیری از ورود این افراد از مرزهای عراق یا مناطق دیگر تمهیدات لازم اندیشیده شود. وی گفت که در روابط ایران و منطقه کردستان عراق مشکلی وجود ندارد و افزود که "همیشه عواملی به دنبال تخریب مناسبات هستند" و کسانی را که "گروه های تروریستی" در منطقه می خواند متهم کرد که به دنبال ایجاد مشکلات بر سر مناسبات سالم جمهوری اسلامی ایران با عراق هستند. حزب حیات آزاد کردستان - پژاک - هدف خود را مبارزه برای ایجاد یک نظام دموکراتیک فدرال در ایران عنوان کرده و چریک های مسلح این گروه به عملیاتی در داخل خاک ایران دست زده اند. از پژاک به عنوان شاخه ای از حزب کارگران کردستان عراق - پ ک ک - نام برده می شود که یک گروه کرد فعال در مناطق کردنشین ترکیه است. مناطق شمالی عراق همچنین شاهد عملیات ارتش ترکیه علیه چریک های حزب کارگران کردستان - پ کا کا - بوده که اعتراض دولت عراق را در پی داشته است. هفته گذشته جلال طالبانی، رییس جمهور عراق، از پ ک ک و پژاک خواست از خاک این کشور برای عملیات مسلحانه علیه کشورهای همسایه استفاده نکنند و مانع از دخالت خارجی در کردستان عراق شوند. آقای طالبانی، که خود از کردهای عراق است، گفت که اگر این گروه ها این درخواست را نمی پذیرند، به کشورهای خود بازگردند و از آنجا به عملیات خود ادامه دهند. رییس جمهور عراق در عین حال گفت که این موضوع را به عنوان درخواستی از این گروه ها مطرح می کند و افزود که ارتش عراق در نظر ندارد به اقدام نظامی علیه آنها دست بزند.
  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.