Recommended Posts

[quote]ببخشید.تو عکسی که از فانتومها گذاشته بودن یکی از اونها فقط مسلح به یک تیر ماوریک بود.مگه فانتومها با لود 6 تیر ماوریک پرواز نمیکردن؟ : :|[/quote]

توجه کنید که اف-4 ها برای شرکت در مانور و شلیک تمرینی مسلح شده بودن و نه برای یک عملیات تمام عیار. با توجه به قیمت یک تیر ماوریک، گویا حدود 160 هزار دلار، همین یک تیر هم هزینه گزافی رو تحمیل میکنه که البته برای حفظ آمادگی خلبانان حداقل کاریه که میشه کرد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ببخشید که پست متوالی میزنم، اما نکته جالب در مورد این عکس:

[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/537400_orig.jpg[/img]

لانچرهای نصب شده بر روی این شناور کلاس کمان نیروی دریایی موشک ضد کشتی نیستن، بلکه از نوع همون لانچرهایی هستن که در قسمت پاشنه جماران وجود داشت و معلوم شد مربوط به موشکهای استاندارد یک هستند.

در قسمت انتهای پاشنه شناور هم یک سامانه راداری دیده میشه که در شناور جماران هم وجود داشت، منتهی در قسمت سینه و دقیقاً بالای اتاق فرماندهی، اونجا گفته شد احتمالاً مربوط به رادار توپ 76 میلیمتری باشه، اما بنظر من و با توجه به این تصویر که همون سامانه دیده میشه منتهی در قسمت پاشنه و دور از توپ 76 میلیمتری، ممکنه از تجهیزات راداری مربوط به هدایت موشک استاندارد-1 و مشخصاً روشن ساز هدف یا illuminator باشه، البته این تنها یک حدسه، و شناورهای کلاس کمان هم مجهز به همون توپ 76 میلیمتری در قسمت سینه شناور هستن و این سامانه میتونه به رادار هدایت همون توپ مربوط باشه.

شاید با یک ناوگروه از شناورهای کمان کلاس مجهز به موشکهای ضد کشتی، یک شناور اینچنین حاوی موشکهای میانبرد ضد هواگرد اعزام میشه، برای پوشش هوایی.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
امير علوي در گفتگو با فارس اعلام كرد:

[b]انهدام اهداف دريايي توسط موشك‌هاي جديد هوا به سطح ارتش[/b]

خبرگزاري فارس: معاون عمليات نيروي هوايي ارتش گفت: موشك‌هاي جديد هوا به سطح براي انهدام اهداف دريايي در رزمايش ولايت 89 به كار گرفته شدند.
امير خلبان سيد محمد علوي معاون عمليات نيروي هوايي ارتش در گفتگو با خبرنگار اعزامي خبرگزاري فارس به تشريح اقدامات امروز اين نيرو در رزمايش ولايت 89 پرداخت و گفت: در اين مرحله، فانتوم‌هاي نيروي هوايي ارتش با حضور بر فراز آبها اقدام به شليك موشك به سمت اهداف سطحي كردند.
وي يادآور شد: اين موشك‌ها با تغييرات و به‌روزرساني در اجزاي مختلف آن، بر روي جنگنده‌هاي ارتش نصب شده و عملكرد امروز آن نيز كاملا موفق بود.
علوي تاكيد كرد: تغييرات انجام شده در اين موشك‌ها شامل مواردي چون برد، سوخت و نحوه هدايت آنهاست كه با تلاش متخصصان جهادخودكفايي نهاجا انجام شده است و قدرت جنگنده‌هاي ارتش را در مقابله با اهداف دريايي ارتقاء مي‌بخشد.
http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8902200424

[b]سامانه‌هاي پدافند دوربرد در منطقه رزمايش ولايت 89 مستقر شدند[/b]

خبرگزاري فارس: در ادامه رزمايش ولايت 89 قرارگاه پدافند هوايي خاتم‌الانبياء (ص) نسبت به تشكيل قرارگاه‌هاي تاكتيكي فرعي در محدوده درياي عمان و سواحل مكران اقدام كرد.

به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري فارس، يگانهاي قرارگاه پدافند هوايي خاتم‌الانبياء (ص) با حضور در اين رزمايش و بهره‌گيري از انواع تجهيزات و سامانه‌هاي پدافندي شامل شبكه كنترل فرماندهي، ايستگاه‌هاي راداري، مراكز كنترل گزارشات، سامانه‌هاي موشكي برد بلند، متوسط و جنگ‌افزارهاي توپخانه‌اي در ابعاد و ارتفاعات مختلف به نمايش قدرت پرداختند.
تشكيل قرارگاه‌هاي تاكتيكي فرعي در محدوده عملياتي رزمايش به منظور تامين پدافند هوايي از فراسوي منطقه عملياتي تا عمق منطقه رزمايش نيز به اجرا درآمد.
همچنين يگان‌هاي پدافند هوايي با نظارت و كنترل هوايي قرارگاه پدافند خاتم‌الانبياء با هدف تامين دفاع هوايي منطقه، رسالت ذاتي خود را در انجام يك عمليات مشترك و مركب با نيروهاي زميني، هوايي و دريايي ارتش انجام دادند.
http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8902200366


[b]شليك موفق اژدر از زيردريايي‌هاي سنگين نيروي دريايي ارتش[/b]

خبرگزاري فارس: زيردريايي‌هاي سنگين نيروي دريايي ارتش اقدام به شليك اژدر ضد اهداف زيرسطحي كردند.

به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري فارس، در ادامه رزمايش ولايت 89 كه از شرق تنگه هرمز تا آبهاي شمال اقيانوس هند در حال برگزاري است، زيردريايي‌هاي سنگين نيروي دريايي ارتش وارد عمل شده و با شليك اژدر به اهداف تعيين شده در زير سطح دريا، توانايي‌هاي خود را محك زدند.
اين زيردريايي‌ها در مراحل گذشته رزمايش نيز توانستند با ورود به آبهاي تحت كنترل دشمن فرضي، خطوط مواصلاتي دشمن را بشكنند.
زيردريايي‌هاي نيروي دريايي ارتش در اين رزمايش وظايفي چون انتقال نيرو و تجهيزات را نيز بر عهده داشته‌اند.
http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8902200335

در ادامه چهارمين مرحله از رزمايش بزرگ دريايي ولايت 89

[b]شليک موشک‌هاي هوا به سطح جنگنده‌هاي نيروي هوايي به دشمن فرضي[/b]

جاسک - جنگنده‌هاي F4 نيروي هوايي ارتش جمهوري اسلامي ايران اقدام به شليک موشک‌هاي هوا به سطح به دشمن فرضي کردند.

به گزارش خبرنگار اعزامي ايرنا، جنگنده بمب‌افکن‌هاي F4 با انجام عمليات سوخت‌گيري هوايي بر فراز منطقه رزمايش حاضر شده و اهداف از پيش تعيين شده را با موفقيت منهدم کردند.
همچنين هواپيماهاي C130 جهت ترابري هوايي و P3F جهت گشت دريايي به منظور پشتيباني از نيروهاي سطحي، زيرسطحي و يگان‌هاي سبک زميني شرکت‌کننده در رزمايش بزرگ دريايي ولايت 89 عمليات خود را با موفقيت به پايان رساندند.
http://www.irna.ir/View/FullStory/?NewsId=1106476

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/A1.JPG[/img]

[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/A2.JPG[/img]

[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/A3.JPG[/img]

[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/A4.JPG[/img]

[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/A5.JPG[/img]

[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/A6.JPG[/img]

[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/A7.JPG[/img]

[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/A8.JPG[/img]

[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/A9.JPG[/img]

[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/A10.JPG[/img]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]لانچرهای نصب شده بر روی این شناور کلاس کمان نیروی دریایی موشک ضد کشتی نیستن، بلکه از نوع همون لانچرهایی هستن که در قسمت پاشنه جماران وجود داشت و معلوم شد مربوط به موشکهای استاندارد یک هستند.

در قسمت انتهای پاشنه شناور هم یک سامانه راداری دیده میشه که در شناور جماران هم وجود داشت، منتهی در قسمت سینه و دقیقاً بالای اتاق فرماندهی، اونجا گفته شد احتمالاً مربوط به رادار توپ 76 میلیمتری باشه، اما بنظر من و با توجه به این تصویر که همون سامانه دیده میشه منتهی در قسمت پاشنه و دور از توپ 76 میلیمتری، ممکنه از تجهیزات راداری مربوط به هدایت موشک استاندارد-1 و مشخصاً روشن ساز هدف یا illuminator باشه، البته این تنها یک حدسه، و شناورهای کلاس کمان هم مجهز به همون توپ 76 میلیمتری در قسمت سینه شناور هستن و این سامانه میتونه به رادار هدایت همون توپ مربوط باشه. [/quote]

اگر مطالب این ماه ماهنامه جنگ افزار رو خونده باشید نوشته بود سیستم کنترل آتش یکپارچه برای ناو جماران من فکر میکنم کلیه سیستم های ناو در واقع از یک رادار کنترل آتش استفاده میکنند هم توپ سینه ناو هم توپ 40 میلیمتری و هم موشکهای استاندار توی این تصویر رادار عقب ناوچه احتمالا فقط برای موشکهای استادارد استفاده میشوند چون جلوی ناوچه برای رادار کور هست و نمیتونه اهداف جلوی ناوچه رو در یک محدوده خاص ببینه

به نظر من اگر اینطوری باشه این سیستم یک نقطه ضعف بزرگ داره و اون درگیر شدن همزمان ناو با یک هدف هست ولی یک نقطه قوت این سیستم هم اینه که کلیه جنگافزارهای ناو در برابر یک هدف بسیج میشوند که قابلیت دفاع ناو جماران در برابر موشکهای کروز افزایش پیدا میکنه
نقطه ضف رو میشه با حرکت جند ناوچه که دارای این سیستم باشند و با هم به صورت یک شبکه کار کنند تا حدودی رفع کرد ولی نه کاملا

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[b]عمليات انهدام اهداف هوايي توسط موشكهاي دوش‌پرتاب انجام شد[/b]
خبرگزاري فارس: در چهارمين مرحله از رزمايش بزرگ دريايي ولايت ،89 عمليات انهدام اهداف هوايي دشمن با موشك‌هاي دوش پرتاب ميثاق توسط تيم‌هاي عمليات ويژه و تكاوران نيروي دريايي ارتش با موفقيت انجام شد.

به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري فارس، در اين مرحله از رزمايش همچنين تعدادي از يگانهاي شناوران دشمن فرضي كه به آبهاي سرزمين كشورمان نفوذ كرده بودند توسط هواپيماهاي جنگنده اف 4 نيروي هوايي ارتش و بالگردهاي كبراي هوانيروز منهدم شدند.
جابه جايي گسترده نيروها و تجهيزات و انجام عمليات هلي برن توسط بالگردهاي هوانيروز از ديگر اقدامات امروز در رزمايش ولايت 89 بود كه در حضور سرلشكر باقري معاون ستادكل نيروهاي مسلح، سردار حجازي معاون تحقيقات ستادكل نيروهاي مسلح و جمعي از فرماندهان نيروهاي مسلح برگزار شد.
http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8902200305

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]ميش دوستان بگن چرا ناوهاي ما بدنش داراي برامدگي و تو رفتگي هست? دليلش چيه? :|[/quote]

نپرس به خدا که بعضی ها نا راحت میشن ! بعضی ها هم میگن که انعکاس نور خورشید روی موج آب هست البته توی تاپیک جماران یه بحث شد که نتیجه خاصی نداشت . (دوستان یه سری بزنند) :(

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[size=9]ناخدا علی غلامزاده شخصی است که از ابتدای طراحی ساخت ناوشکن جماران تا زمان بهره‌برداری با این پروژه همراه بوده است و به عنوان فرمانده پروژه ساخت ناوشکن‌های ایرانی‌(موج) در جریان ابعاد مختلف این طرح قراردارد، با این فرمانده کهنه کار نیروی دریایی ساعاتی همکلام شدیم و ابعاد مختلف ساخت ناوشکن جماران را مورد بررسی قرار داده‌ایم.[/size]


بله همانطور که اشاره کردید، یکی از حساس‌ترین مراحل ساخت ناوشکن جماران اتصال این دو بخش بود، در ابتدا اتصال این دو بخش به علت عدم اتصال فولاد و آلومینیوم امکانپذیر نبود، اما با مطالعاتی که از مدت‌ها قبل توسط کارشناسان و متخصصان جهاد خودکفایی نیروی دریایی انجام شده بود، یک تکنولوژی جدید برای اتصال فولاد و آلومینیوم در ساخت ناوشکن به‌کار رفت که تا آن روز این تکنولوژی در کشور ما در هیچ یک از صنایع به کار نرفته بود و به واقع می‌توان گفت که جماران نمونه بارزی از خودکفایی و تکنولوژی بومی است و اتصال روسازه آلومینیومی به بدنه فولادی باعث ایجاد یک تکنولوژی جدید در کشور شد.

[b]علاوه بر این ساخت دیواره‌های موج‌دار که در این کشتی استفاده شده است، برای اولین بار در کشور تمام تکنولوژی ساخت این دیواره‌ها فراهم شد.[/b]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=darkred]اميرحيدري در رزمايش ولايت 89 اعلام كرد:[/color]
[color=darkred][size=18]شليك 4 فروند از جديد‌ترين موشك‌هاي نيروي زميني ارتش[/size][/color]

[color=blue]جانشين فرمانده نيروي زميني ارتش از شليك 4 فروند موشك جديد اين نيرو در رزمايش بزرگ ارتش جمهوري اسلامي ايران در منطقه جنوبي كشور خبر داد.[/color]

[align=justify]به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري فارس، امير كيومرث حيدري جانشين فرمانده نيروي زميني ارتش دقايقي پيش در جمع خبرنگاران با بيان اين مطلب اظهار داشت: پس از تلاش دشمن براي نفوذ به سواحل جنوبي كشورمان نيروي زميني ارتش كه از مدت‌ها قبل در كمين دشمن نشسته بود بلافاصله اقدام واكنشي سريع كرد و بنا به دستور فرمانده نيروي زميني عمليات شليك سامانه جديد موشكي ارتش براي انهدام عقبه دشمن صورت گرفت.
حيدري با بيان اينكه اين سامانه جديد موشكي از زمين به سمت دريا و عمق عقبه دشمن شليك شد، گفت: با انجام محاسبات صورت گرفته اين موشك‌ها با دقت بسيار بالا به هدف اثبات كرد و اين مسئله يك ركورد بزرگ مناسب در محاسبات ما ثبت كرد.
وي خاطر نشان كرد: اين يك تجربه موفق براي ما بود كه توانستيم اين موشك‌ها را براي اولين بار در يك منطقه رزمايش واقعي مورد تست و ارزيابي قرار دهيم.
جانشين فرمانده نيروي زميني ارتش با تأكيد بر اينكه اين موشك‌ها مي‌تواند در بحث آتش دوربرد، يگان‌هاي مختلف ارتش را پشتيباني كنند موشك‌هاي جديد را منحصر به فرد توصيف كرد و گفت: اين موشك‌ها با نام فجر 5 و از نسل موشك‌هاي فجر است كه تاكنون در هيچ رزمايشي تست نشده و امروز براي اولين بار اين موشك‌ها در منطقه رزمايش ولايت 89 تست شد. [/align]
http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8902201378


[color=darkred]روح‌افزا در گفتگو با فارس تشريح كرد:[/color]
[color=darkred][size=18]عمليات مشترك جنگنده‌ها و سامانه‌هاي پدافندي ارتش عليه اهداف هوايي[/size][/color]

[color=blue]يكي از فرماندهان قرارگاه پدافند هوايي خاتم الانبياء از هدايت جنگنده‌هاي رهگير ارتش توسط سامانه‌هاي اين قرارگاه و انهدام موفق اهداف خبر داد.[/color]

[align=justify]سرهنگ فرامرز روح‌افزا از فرماندهان قرارگاه پدافند هوايي خاتم الانبياء در منطقه رزمايش ولايت 89 در گفتگو با خبرنگار اعزامي خبرگزاري فارس، با اشاره به اينكه رزمايش بزرگ ولايت 89 در منطقه آب‌هاي عمان توسط نيروي دريايي ارتش در حال برگزاري است، گفت: قرارگاه پدافند هوايي خاتم‌الانبياء‌ نيز در راستاي ماموريت محوله خود كه دفاع از آسمان كشور است به منظور تأمين پوشش پدافند هوايي منطقه رزمايش طرحهاي خود را به اجرا گذاشته است.
وي هدايت جنگنده‌هاي رهگير به سمت اهداف پرنده نيروهاي دشمن فرضي را از جمله طرحهاي مهم تاكتيكي پدافند هوايي در رزمايش ولايت 89 عنوان كرد و افزود: همچنين سامانه‌هاي پدافند هوايي در اين رزمايش تعدادي از هواپيماهاي نيروهاي دشمن فرضي را رهگيري كرده و توانسته با موفقت آنها كشف و شناسايي و منهدم كند.
اين فرمانده حاضر در رزمايش بزرگ ارتش در خصوص ابتكارات و اقدامات قرارگاه پدافند هوايي خاتم الانبياء اظهار داشت: ابتكارات بيشتر در بعد تاكتيكي است كه ما با تاكتيك‌هاي جديدي كه خاص عمليات پدافند هوايي است، آنها را به كار گرفته‌ايم.
روح‌افزا با اشاره به مقابله با دشمن فرضي توسط قرارگاه پدافند هوايي، تصريح كرد: در راستاي تأمين پوشش پدافندي، هرگونه مقابله را اعم از اينكه فرضي باشد يا حقيقي، انجام مي‌دهيم ولي همان‌طور كه اعلام شده براي اين كارها طرح‌هاي از پيش تعيين شده داريم و بر اساس آن طرح‌ها عمليات خود را به مرحله اجرا مي گذاريم.
فرمانده قرارگاه پدافند هوايي خاتم الانبياء با بيان اينكه منطقه رزمايش را تا آنجا كه در توان سيستم‌هايمان است تحت پوشش داريم، اظهار داشت: نتيجه رزمايش بسيار خوب بوده و اهدافي كه داشته‌ايم كاملا محقق شده است و توانسته‌ايم مواردي كه از قبل برنامه‌ريزي كرده‌ايم را به مرحله اجرا بگذاريم. [/align]
http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8902201388[hr]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
....

-------------------------------------------

javadjab گرامی

در مورد سیستم کنترل آتش یکپارچه نمیدونستم و ممنون که اطلاع رسانی کردید.

اما درمورد اون سامانه خاص، در صورتیکه اون سامانه مربوط به هدایت موشک باشه دو احتمال هست، یا روشن ساز هدف هست ویا هدایتگر موشک به نزدیک هدف، اونجاییکه هدف در برد رادار موشک قرار بگیره، در اینصورت کاربردش رو در توپها نمیدونم چی میتونه باشه، چون گلوله های توپ هدایت پذیر توسط رادار نیستن.

بهترین وضعیت برای توپها این هست که سامانه کنترل آتش شبیه مصباح-1 داشته باشن، یعنی یک بخش راداری برای شناسایی اولیه هدف و یک بخش الکترو اپتیک متصل به رادار، برای اینکه مکان هدف توسط رادار به اون منتقل بشه و اون سامانه بر روی هدف قفل کرده توپ رو بکار بندازه.

سیستمهای راداری موجود در جماران قابلیت پیدا کردن هدف رو دارن و از اون لحاظ مشکلی نیست، منتهی مشکل عدم وجود سامانه الکترو اپتیک بود، از نوعی که در سینا کلاسها و یا مصباح-1 وجود داشت، البته این در ظاهر و از عکسهایی که من دیدیم بر میومد، شاید در جایی اون سامانه الکترو اپتیک رو داشته باشه و من متوجه نشدم یا در عکسها شکار نشده (قاعدتاً هم باید همینطور باشه).

---------------------------------------

نصیر ایرانی عزیز ممنون از تصویر هایی که قرار دادی، راستی اگر میشه لطف کن و چند تا تصویر دیگه از اژدری که امروز شلیک شد (بخصوص قسمت انتهای اژدر و سیلوی شلیک) در تاپیک قرار بده. میخوام با اژدرهای موجود مقایسه کنم و ببینم که از چه نوعی هست، خیلی ممنون.

فکر کنم اژدر امروز هم متفاوت از اژدرهای معمول 533 میلیمتری بود که در زیر دریاییهای ما در گذشته وجود داشت، بخصوص که در خبر بر روی هوشمند بودن و قابلیت ضد زیر دریایی اون تاکید میشد.

سامانه کنترل آتشی یا هدایت که در تصاویر ارسالی نصیر ایرانی هست بنظر کاملاً جدید میرسه، فکر نمیکنم اینها مربوط به سامانه های دهه هشتاد شوروی باشه که در زیر دریاییهای فروخته شده به ایران وجود داشت.

در ضمن نصیر جان اگر از اژدر یا بمبهای دیروز هم تصاویری داشته باشی که دیگه عالی میشه. باز هم ممنون از تصاویر ارسالی شما.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
از همه ي كساني كه تصوير قرار دادن ممنونم به نظرم اجراي اين گونه رزمايش ها براي كشور واقعا ضروري هست با داشتن امادگي ارتش در جنگ هاي كلاسيك و در كنارش سپاه در جنگ هاي نامنظم فكر كنم لاقل تا الان خلا ما روي زمين و دريا پر شده انشا الله هر چي سريع تر وضع نيروي هوايي البته از نظر عمر تجهيزات هم خوب بشه

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
در مورد اژدر ضد زیر دریایی، باید پست قبلی رو اصلاح کنم، لانچر پرتاب اژدر شبیه به لانچر مارک-34 آمریکایی هست، اون لانچر کره ای هم کپی از همون لانچر آمریکایی هست.

نوع اژدر هم نوع کره ای شباهت زیادی به مارک 46 یا مارک 50 آمریکایی داره.

اما در مورد اژدر ایرانی هم احتمالاً داستان به این شکل هست که چین یک کپی از اژدر مارک-46 آمریکایی و لانچر اون انجام داده که حاصل اژدر YU-7 بوده، با این حساب و به احتمال زیاد منشاء اژدر ایرانی ریشه در اژدر چینی داره.

عکس YU-7


[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/normal_yu7_01large.jpg[/img]
http://gallery.military.ir/albums/userpics/yu7_01large.jpg

بخاطر قضاوت زود هنگام در پست قبل عذرخواهی میکنم.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مطالب مشابه

    • توسط parsneet
      بسم الله الرحمن الرحیم
       
      تاپیک حاضر با محوریت پوشش خبر ها و اطلاعات مسابقات نظامی برگزار شده در ایران و همچنین شرکت تیم های ایرانی در سایر مسابقات بین المللی نظامی می باشد .
       
      مقدمه :
      مسابقات نظامی هر ساله در سراسر جهان با شرکت پرسنل نظامی ( به صورت داخلی و یا بین المللی ) برگزار می گردد . این گونه مسابقات علی رقم اینکه از قواعد و استاندارد متحدی برخوردار نیستند ( منظور نبودن کمیته جامع و قوانین واحده بین المللی در رشته های تخصصی می باشد ) اما تا حدودی پیرو قواعد و ضوابط برگزاری رزمایش های نظامی هستند . ( البته تیم های ورزشی و مسابقات ارتش های جهان (CISM) تا حدودی متفاوت از سایر مسابقات تخصصی هستند که در ذیل به آن اشاره خواهد گردید )
      اساساً هدف از برگزاری این گونه مسابقات تخصصی بالا بردن آمادگی پرسنل و ایجاد حس رقابت و افزایش انگیزش پرسنل نظامی جهت فراگیری مهارت های تخصصی است . و همچنین سنجش توانمندی پرسنل در مقایسه با واحد های مشابه در ارگان های نظامی داخلی و یا ارتش های خارجی دیگر است . پس تا حدودی می توان بیان کرد که تیم های شرکت کننده ( در مسابقات بین المللی ) عموماً از بین کشور های دوست و یا هم پیمان ( و یا حداقل غیر متخاصم ) انتخاب می شوند و برای سنجش توانایی های تخصصی شان گرد هم می آیند . و همچنین حتی گاهی می تواند بیان گر همسویی کشور های شرکت کنند و حامل پیام های خاص برای ارتش های رقیب شان نیز باشند .
       
       
       
      تاریخچه :
      می توان به نوعی اولین مسابقات نظامی ( با تاکید و اولویت دادن به پرسنل نظامی ) را به یونان باستان نسب داد . در رویدادی جشن گونه که عموما" ( و نه اختصاصاً ) پرسنل نظامی در آن شرکت می کردند تا آمادگی جسمانی و مهارت های کار با سلاح در رقابت با حریفان را بسنجند . در ادامه و ظهور امپراطوری روم باستان این نوع مسابقات چهره خشن تر و جدی تری به خود گرفت به گونه ای که مکان های اختصاصی مانند کلوزیوم (Colosseum) و همچنین شرکت کنندگان مخصوص بنام گلادیاتور (Gladiator) برای شرکت در آن تربیت می گردیدند .
      این مسابقات شرحی مفصل دارد ولی به اختصار : برگزاری آن در قرون مختلف تکامل یافته و عموماً شرکت کنندگان آن از بین سربازان قوای شکست خورده در جنگ با امپراطوری روم انتخاب می شدند و در بین خیل عظیم از این سربازان که در مسابقات محلی و ایالات های مستعمره روم برگذار می شد برگزیدگان ( که یقیناً تعداد کمی از آنان بودند) می توانستند آزادی خود را به دست آورند . ولی جنگجویانی نیز بودند که به خاطر بدست آوردن پول و یا شهرت نسبت به شرکت در این مسابقات خونین اقدام می کردند . این مسابقات که به خشونت بی پروا و ضد انسانی اش معروف گشته بود بدون فایده هم البته نبود . ( البته فواید آن از دید فرماندهان نظامی ) باید اشاره کرد که تمامی این مسابقات به نبرد های خونین تن به تن اختصاص نداشت بلکه اکثر این رویداد ها به باز سازی نبرد های روم در مقابل دشمنانش مختص می شد ( یقیناً آن نبردهای که در آن پیروز گردیده بودند تا خاطرات ، تکنیک های رزم و قهرمانان آن را مرور و زنده نگاه دارند ) عده ای از سربازان لباس های قوای دشمن را بر تن می کردند و سربازانی دیگر که نقش نیروهای رومی را داشتند با بکارگیری ارابه و اسب و سلاح های آن دوران در چندین پرده که گاهی تا چند روز نیز ادامه می یافت آن نبرد خاص را باز سازی می کردند . از نحوه یورش قوای مهاجم گرفته تا نبرد های تن به تن ، عبور از رودخانه ، یورش سواره نظام ، محاصره قلعه ها و یقیناً نمایش پیروز مندانه و دلاورانه ارتش رومی بر حریف خود !
       
      در عصر جدید ایده مسابقات نظامی بعد از پایان جنگ جهانی اول شکل گرفت . در سال 1919 پس از جنگ جهانی اول ، بازی های بین متفقین توسط شورای ورزشی نیروهای متفقین ژنرال جان پرشینگ سازماندهی شد و 1500 ورزشکار از 18 کشور را گرد هم آورد تا در 24 رشته ورزشی به رقابت بپردازند. این رویداد در Joinville-le-Pont فرانسه برگزار شد . و طی سالهای بعد در ماه مه 1946 ، پس از جنگ جهانی دوم ، شورای ورزشی نیروهای متفقین توسط سرهنگ هانری دبروس و پنج‌گانه المپیک توسط سرگرد رائول مولت احیا شد و در  7 تا 8 سپتامبر همان سال دومین بازی‌های بین متفقین در برلین (در المپیاستادیون , محل برگزاری بازی های المپیک 1936) برگزار شد .
       


      چند ماه بعد، با پایان دادن به شورای ورزش نیروهای متفقین ، سرهنگ دبروس و سرگرد مولت مسابقات ارتش های جهان (CISM) را در 18 فوریه 1948 تأسیس کردند . اعضای موسس آن بلژیک ، دانمارک ، فرانسه ، لوکزامبورگ و هلند بودند . در سال 1950، آرژانتین و مصر به عضویت آن درآمدند. در سال 1951 ایالات متحده به آن پیوست . در سال 1952 عراق ، لبنان ، پاکستان و سوریه و دو سال بعد برزیل به عضویت آن درآمدند . و همچنین کانادا در سال 1985 وارد آن شد . سپس در سال 1991 با پایان جنگ سرد سازمان رقیب پیمان ورشو کمیته ورزش ارتش متفقین (SKDA) با CISM ادغام شد و خبر از پیوستن 31 کشور و عضو جدید و سایر کشورهای مرتبط با بلوک شوروی را داد. این پیشرفت سریع منجر به رسمیت شناختن توسط نهادهای بین المللی از جمله IOC شد. قبل از سال 1995 CISM هر سال 15 تا 20 مسابقات جهانی را برگزار می کرد. از سال 1995  CISM هر چهار سال یک بار بازی های جهانی نظامی را که یک رویداد چند ورزشی است با شرکت نمایندگانی از ارتشهای 127 کشور دنیا سازماندهی می کند .
       
       

       
      رویدادها
      برگزاری مسابقات مرتبط با ارتش های جهان طیف متنوعی را در بر می گیرد و بلوک های سیاسی و جغرافیایی متعدد سعی در برگزاری رویدادهای مشابه زیادی جهت بالا بردن مهارت پرسنل خود دارند . اما به نوعی اهداف برگزاری این چنین مسابقاتی تنها به بالا بردن مهارت ها محدود نمی گردد . بلکه برپایی نمایشگاه های تخصصی تجهیزات تیراندازی و حتی ماشین آلات زرهی و تسلیحات انفرادی و البسه نظامی و ... در حاشیه این مسابقات بیان گر این است که این رویدادها مکانی است تا برنامه ریزان و دست اندرکاران نظامی کشور های مختلف به عرضه و کسب اطلاعات و سنجش آمادگی قوای نظامی پیرامونی خود اقدام نمایند .
       
      به برخی از این رویدادها می توان به اختصار اشاره کرد مانند :
      - مسابقات بین المللی پنج گانه ورزشی ( تیراندازی سرعت و دقت ، میدان موانع ، شنا ۵۰ متر با مانع ، دو صحرانوردی ۸ کیلومتر و پرتاب نارنجک )
      - مسابقات بین المللی نظامی پهپادی ارتش های جهان
      - مسابقات بین‌المللی نظامی غواصی در عمق
      - مسابقات بین‌المللی نظامی جهت یابی
      - مسابقات بین‌المللی نظامی بیاتلون زرهی روسیه
      - مسابقات سراسری امنیت سایبری در آمریکا
      و ...
       

      بازتاب و آثار
      برای بیان تاثیر حضور بین المللی تیم های نظامی و ترتیب دادن این چنین مسابقاتی منعکس کردن دیدگاه بعضی از تحلیل گران غربی شاید مفید باشد به عنوان نمونه :
      «واشنگتن فری بیکن» «جوزف هومیر» تحلیلگر امنیت ملی : روسیه و چین در نمایش قدرت به آمریکا قصد شرکت در یک بازی‌های بین‌المللی در آمریکای لاتین ( ونزوئلا ) تحت عنوان « تک تیرانداز مرز » را دارند . این  بازی‌های نظامی یکی از واضح ترین نشانه‌ها  از شکل گیری یک ائتلاف ضد ایالات متحده در آمریکای لاتین است. روسیه و متحدانش ( ایران و چین ) با حضور در این مسابقات نظامی در ونزوئلا در حال نمایش قدرت هستند . با عادی سازی تحرکات نظامی دشمنان ایالات متحده در دریای کارائیب ، ما در معرض خطر در آمریکای لاتین هستیم .
       
       
      در حال حاضر به نظر می رسد که برگزاری این گونه مسابقات در بین نیرو های نظامی منطقه ای و جهانی در حال افزایش هست . مسابقاتی که هم در رشته های عمومی ( آمادگی جسمانی و ورزشی ) و هم رشته های تخصصی ( تیر اندازی ، زرهی و توپخانه ، پهپادی و ... ) با حضور تیم های چندگانه به جدیت پیگیری می شود . قطعا انتخاب تیم های ورزیده در این گونه رقابت ها باعث افزایش اعتماد به نفس پرسنل و همچنین تبلیغات مثبت برای نیرو های نظامی ما نیز خواهد گردید  . همچنین برگزاری مسابقات کشوری و درون مرزی برای ما موجبات حس رقابت و افزایش انگیزش سازمانی را برای نیروهای مسلح ما در پی خواهد داشت . انشالله 
       

       
       
       
      بن پایه :
      https://www.milsport.one/cism/members-nations
      https://www.ilsf.org/about/recognition/cism/
      https://armedforcessports.defense.gov/CISM/Military-World-Games/
      https://en.wikipedia.org/wiki/Colosseum
      https://freebeacon.com/national-security/iran-russia-china-to-run-war-drills-in-latin-america/
       
      گرد آوری جهت انجمن میلیتاری
       
       
    • توسط mehdipersian
      شناور شهید باقری به بالگرد، موشک و پهپاد مجهز خواهد شد 
      فرمانده نیروی دریایی سپاه:

      شناور شهید باقری که در آینده ساخت آن به اتمام می‌رسد، علاوه بر داشتن یک ناوگروه در داخل خود، باند پرواز هم دارد که پهپاد می‌تواند از روی آن حرکت کرده و به پرواز درآید و در بازگشت هم می‌تواند بر روی آن بنشیند.
      شناور شهید باقری با ۲۴۰ متر طول و ۲۱ متر ارتفاع، مجهز به بالگرد، موشک و پهپاد است.
      این شناور به گونه‌ای در حال ساخت است که از روی عرشه آن حدود ۶۰ پهپاد می‌تواند پرواز کند و بنشیند.
      وستانیوز
       
  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.