Recommended Posts

سلام.دوستان اینکه گفته شده" وقتی موشک به نزدیکی هدف میرسه" موشک در چه مرحله ای و در چه ارتفاعی هست؟ ایا سرعت 12 ماخ کافی هست تا ضد موشک نتونه با اون مقابله کنه؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دشمنان ما در فاصله 2000 كيلومتري ما هستند... اما احتياط شرط عقله... اگه برد موشكهاي ما به خاك آمريكا برسه اون موقع جهان دوقطبي شامل ايران و آمريكا خواهد بود

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]سلام.دوستان اینکه گفته شده" وقتی موشک به نزدیکی هدف میرسه" موشک در چه مرحله ای و در چه ارتفاعی هست؟ ایا سرعت 12 ماخ کافی هست تا ضد موشک نتونه با اون مقابله کنه؟[/quote]


سرعت بالای 5 ماخ رو تقریبا هیچ سیستمی نمی تونه مقابله کنه. این سرعت مربوط به مرحله نهایی یا همون مرحله سقوط موشکه.



یا حق

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
هزینه ای که در اثر زدن موشک خلیج فارس به ناو های هواپیما بر به آمریکا زده میشه بی اندازه بالاست . شما حساب کنید اگه 80 تا هواپیما و چند هزار نظامی درون آن و ... یا به کلی نابود شوند و یا آسیب عمده ای ببینند چه خرجی رو دست آمریکا میزاره!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]ممکنه , منتها اگر دقت يک موشک ضد کشتي آنقدر پايين باشه که هدفي به بزرگي يک کشتي رو بخواد از دست بده ديگه حرفي براي گفتن نميمونه ......!!!![/quote]
اگر منظور موشک های کروز باشه حق با شماست ولی اگر منظور موشک های بالستیک باشد، از دست دادن چند متری یک کشتی چیز عجیبی نخواهد بود. ضمن این که بستگی داره چه شناوری هدف باشد. ناو هواپیما بر یا قایق توپ دار.

[quote]نفجار موشک هم در اطراف کشتي آسيب خاصي به کشتي وارد نميکنه, ترکش ها که کلا هيچ اثري روي بدنه کشتي ندارند ! [/quote]
بعید می دونم این طور باشه در خاطرات یکی از ملوانان جنگ می خوندم که گفت سه موشک به سمت کشتیشون شلیک میشه و ایشون موفق میشه یکیشون را پیش از رسیدن به پاشنه ی کشتی با توپ بزنن ولی موج انفجار باعث آسیب جدی به کشتی و نهایتا غرق شدنش میشه. فکر کنم ناو پیکان بود. موج انفجار می تونه آسیب جدی برسونه. همون طور که گفتم اگر درون آب انفجار اتفاق بیفته آسیب جدی تر هم خواهد بود چون ضربه مستقیما از طریق آب به بدنه وارد میشه و ناو را از درون آب در هم خواهد شکست. البته بازم تاکید می کنم بستگی به اندازه ی ناو هدف و هم چنین کلاهک موشک هم دارد.
[quote]مگر اينکه مثلا بر عليه ناو هواپيما بري باشه و به هواپيماها آسيب برسونه . منتها اگر بجاي ترکش مثلا بمبلت پخش کنه اونوقت بله اثر گذار هست ...
ولي باز هم اين حرف غير منطقي بنظر مياد,شايد هم منظورشون از کلاهک مجاورتي چيز ديگه اي بوده ... مثلا موشک اگر بالستيک باشه در چند صد متري بالاي هدف, هدف رو تشخيص بده و
منفجر بشه و بمبلت ها رو آزاد کنه ....
[/quote]
این هم یکی از گزینه هاست همون طور که گفتید می تونه یک کلاهک خوشه ای باشد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
جسارت نباشه خدمت اون دوست عزيزي كه گفتن سه تا موشك به طرف ناوچه پيكان شليك شد كه يكيش رو روي هوا زدن و موج انفجار اون باعث شد كه ناوچه پيكان غرق بشه ولي دقيقا يادم نيست كه كجا خوندم كه در مورد اين اتفاق نوشته بودن كه موشك اول رو كه با توپ ناو زده بودن و آسيبي به ناوچه نزده بود ولي موشك دوم كه به پاشنه ناوچه خورده بود اونو تبدل به يه هدف ثابت كرده بود و بعد از اين قضيه دستور ترك ناوچه رو ميدن كه موشك بعدي كار ناوچه رو تموم مي كنه - ياد غيور مردان ناوچه پيكان هم گرامي icon_twisted

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]جسارت نباشه خدمت اون دوست عزيزي كه گفتن سه تا موشك به طرف ناوچه پيكان شليك شد كه يكيش رو روي هوا زدن و موج انفجار اون باعث شد كه ناوچه پيكان غرق بشه ولي دقيقا يادم نيست كه كجا خوندم كه در مورد اين اتفاق نوشته بودن كه موشك اول رو كه با توپ ناو زده بودن و آسيبي به ناوچه نزده بود ولي موشك دوم كه به پاشنه ناوچه خورده بود اونو تبدل به يه هدف ثابت كرده بود و بعد از اين قضيه دستور ترك ناوچه رو ميدن كه موشك بعدي كار ناوچه رو تموم مي كنه - ياد غيور مردان ناوچه پيكان هم گرامي icon_twisted[/quote]
ممنون دوست عزیز از توضیحاتتون. چه جسارتی! لطف کردید و توضیح تکمیلی دادید. توی پست قبلیم هم گفتم مطمین نیستم دقیقا ماجرا به چه شکل بوده و اصلا این واقعه مربوط به پیکان بود یا یک ناوچه ی دیگه. اما اینو درست یادم هست که اون بنده خدایی که با توپ موشک را زده بود می گفت در اثر موج انفجار یک بخش عمده ای تخریب ایجاد شد و خودش هم در اثر موج درون آب پرتاب میشه.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
این جوری که شما میگی نیست موشک خلیج فارس می تونه یک ناو رو غرق کنه(شایدم ناوشکن) ولی تنها مزیتش اینه که بر خلاف موشک های دیگه با زاویه بالا به صورت نزدیک به عمود به ناو هواپیما بر وارد میشه که می تونه اون رو مورد اصابت قرار بده و باند پرواز اون رو بلا استفاده کنه برای غرق کردن یک ناو هواپیمابر به برخورد همرمان چند ده تا از این موشک ها اونم اگه غرق بشه نیازه به غیر از اون معمولا هواپیما ها در حالت جنگی به ندرت روی عرشه ناو میان و یا در هوا هستند یا در انبار های طبقات زیرین ناو

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
با سلام.

[quote]این جوری که شما میگی نیست موشک خلیج فارس می تونه یک ناو رو غرق کنه(شایدم ناوشکن) ولی تنها مزیتش اینه که بر خلاف موشک های دیگه با زاویه بالا به صورت نزدیک به عمود به ناو هواپیما بر وارد میشه که می تونه اون رو مورد اصابت قرار بده و باند پرواز اون رو بلا استفاده کنه برای غرق کردن یک ناو هواپیمابر به برخورد همرمان چند ده تا از این موشک ها اونم اگه غرق بشه نیازه به غیر از اون معمولا هواپیما ها در حالت جنگی به ندرت روی عرشه ناو میان و یا در هوا هستند یا در انبار های طبقات زیرین ناو[/quote]

درمورد غرق نشدن ناو هواپیمابر کاملا باهاتون موافقم و حتی ممکنه ناو جنگی هم با خلیج فارس غرق نشه. (البته ناو تقریبا به طور کامل غیر عملیاتی میشه ولی احتمال غذق نشدن هست.)


اما اون چیزی که مهمه اینه که مقر هواپیماها دقیقا زیر عرشه ناو هواپیمابره و خیلی پایین نیست. بنابراین با برخورد خلیج فارس بر روی ناو، اگه موشک توان سوراخ کردن باند پرواز ناو رو داشته باشه، همه هواپیماهایی که زیر اون هستند یا کاملا نابود میشن و یا آسیب خیلی جدی بهشون وارد میشه.

ناو هواپیمابر از طرفین و جلو و عقب تقریبا غیر قابل نفوذه. اما از بالا اونقدر هم مقاوم نیست. (تاکید می کنم؛ درمقایسه با طرفین! وگرنه همون باند فرود درمقابل بمب های معمولی کاملا مقاومه)

قبلا تو یکی از تاپیکها تصویر برش خورده یه ناو رو گذاشته بودم. اگه پیدا نکردم همینجا دوباره میذارم.



یا حق.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
تحلیلی بر سخنان اخیر فرمانده هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
توان تولید موشک با برد بیش از 2000 کیلومتر را داریم، این شاه بیت سخنان روز شنبه سردار حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مورد تحلیل رزمایش اخیر پیامبر اعظم6 بود؛ رزمایشی که به زعم بسیاری از کارشناسان بار دیگر توان بازدارندگی ایران را در بعد موشکی به رخ همگان کشید.

این سخنان از سوی یکی از فرماندهان عالی نظامی ایران که خود تجربه شرکت در نبردهای سهمگین با ارتش عراق را دارد، بیانگر رسیدن ایران به یک توان راهبردی و دور از هرگونه چانه‌زنی است. تاکید مجدد سردار حاجی زاده بر توان تولید موشک‌هایی با برد بیش از 2000 کیلومتر و اعلام آنکه نیازی به این مساله نیست، خود بیانگر وجود طرحی جامع در کشور برای مقابله با دشمنان احتمالی و یک جنگ ناخواسته است.

اما سوی دیگر سخنان سردار حاجی‌زاده که باید بر آن تمرکز بیشتری داشت، به مساله شلیک دو فروند موشک دوربرد از پایگاه موشکی این نیرو در سمنان به سمت آب‌های اقیانوس هند، در قسمت شرقی کشور عمان بود. اینکه شش ماه پس از این آزمایش موشکی خبر آن در رسانه‌های جمعی منتشر می‌شود، نشان از وجود یک حفاظت اطلاعات قوی در سپاه پاسداران از یک‌سو و تحلیل این موضوع از طرف نیروهای فرامنطقه‌ای از سوی دیگر به دلیل عدم انتشار و یا واکنش نسبت به این مساله است.

با توجه به برد اعلام شده برای این موشک که 1900 کیلومتر بوده، باید یا موشک کلاس شهاب – مدل قدر – بوده باشد و یا موشک سجیل. هر موشکی بوده، شلیک آن به سمت اقیانوس هند ناشی از دو عامل مهم است، عامل اول امتحان برد واقعی این موشک به واسطه دادن یک میدان تیر عملی و دوم نیز آزمایش این موشک‌ها به عنوان یک موشک ضدکشتی که در هر دو صورت خبر بسیار بدی برای ناوگان دریایی کشورهای فرامنطقه‌ای حاضر در دریای عمان و اقیانوس هند خواهد بود.

اگر فرض دوم را در نظر بگیریم – با توجه به سوخت جامد موشک سجیل و بهینه شدن آن به وسیله سیستم‌های هدایت خودکار و الکترونی که دقت آن را دوچندان می‌کند و یک خطای 10 متری را برایش رقم می‌زند – برخورد یک فروند از این موشک‌ها به یک ناو هواپیمابر، رزمناو و یا حتی کشتی‌های لجستیک آمریکایی می‌تواند مانند اخگری در انبار پنبه باشد. کلاهک 1200 کیلویی سجیل، شعاعی بیش از 150 متر را به طور کامل نابود و ترکش‌های آن نیز تا شعاع یک کیلومتری پخش می‌شوند، با توجه به این موارد، آیا باز هم شانسی برای کشتی‌های جنگی خارجی وجود خواهد داشت؟

این سوال را می‌توان به این صورت پاسخ داد که موشک سجیل با سرعت بیش از 12ماخ – 3600 کیلومتر در ساعت و تقریبا هر ثانیه یک کیلومتر – به سمت هدف شیرجه می‌زند، این شیرجه با این سرعت حتی اگر موشک منفجر هم نشود، با احتساب میزان اسب بخار آن، به راحتی یک رزمناو را سوراخ کرده و از بالا به سمت پایین حرکت خواهد کرد. آیا غربی‌ها و دیگر کشورهای منطقه می‌توانند این موشک را هدف قرار دهند؟ باز هم پاسخ سردار حاجی‌زاده جالب است: البته آنها در اين زمينه كار مي‌كنند اما اين امكان در محدوده و گستره زياد حتي براي آمريكايي‌ها نيز متصور نيست.

فرمانده نيروي هوافضاي سپاه همچنين سامانه پدافندي رژيم صهيونيستي موسوم به گنبد آهنين را تنها تبليغاتي براي مصرف داخلي اسرائيل دانست و افزود: موشك‌هاي تاكتيكي كه آنها شليك مي‌كنند 2 ماخ سرعت دارد اما براي مثال وقتي موشك سجيل به نزديكي هدف مي‌رسد، چيزي حدود 12 ماخ سرعت خواهد داشت.

این سخن فرمانده هوافضای سپاه پاسداران هم حایز اهمیت فراوان است که با اشاره به اينكه معمولا رزمايش‌ها زماني صورت مي‌گيرد كه تمامي كارهاي تحقيقاتي و تست‌هاي اوليه پايان پذيرفته باشد، افزود ما اين آزمايش‌ها را در مناطق كويري انجام مي‌دهيم چرا كه خداي متعال بيش از هزار كيلومتر فضاي امن در اختيار ما قرار داده است، نشان از نهایی شدن تست آنها برای یک عملیات واقعی است.

اما آخرین مساله‌ای که باید در مورد مصاحبه فرمانده نبروی هوافضای سپاه به آن پرداخت، به موضوع مهم کنترل نیروهای آمریکایی باز می‌گردد. وی در مورد شرایط محیطی برای آزمایش این موشک‌ها هم گفت: آمريكا در منطقه حضور داشت و ما با اعلام قبلي منطقه را بستيم و حتي اجازه داديم هواپيماهاي جاسوسي آمريكايي‌ها نيز در اين مناطق حضور داشته باشند اما آنها هيچ خبري را در اين خصوص مخابره نكردند؛ این یعنی موفقیت کامل آزمایش موشک‌های ایران تا نزدیک دو هزار کیلومتر و اینکه آمریکا جایی برای حرف نخواهد داشت.

دیگر نکات مهم این مصاحبه به این شرح است:

فرمانده نيروي هوافضاي سپاه همچنين ارتش و سپاه و نيروهاي تابعه آنها را مكمل يكديگر دانست و گفت: ما در اين زمينه با يكديگر هماهنگي كامل داريم و هيچ نيروي موازي وجود ندارد.

حاجي‌زاده با بيان اينكه امروز بيش از 70 درصد پايگاه‌هاي آمريكا در منطقه در فاصله 300 تا 400 كيلومتري و در پوشش موشك‌هاي كوتاه‌برد و ميان‌برد ما قرار دارد، افزود: ما از اين موشك‌ها به تعداد زياد در اختيار داريم و البته مي‌توان همزمان از پايگاه‌ها با استفاده از موشك‌هاي دوربرد مناطق مختلفي از پايگاه‌هاي دشمن را هدف قرار داد.

حاجي‌زاده در پايان در خصوص كلاهك‌هاي باراني موشك‌هاي شهاب در رزمايش اخير گفت: ما تعداد بمبلت‌ها را از حد متعارف در دنيا بالاتر برديم كه با اين كار مي‌توان منطقه وسيع‌تري را با حجم بالاي آتش پوشش داد كه مي‌تواند عليه اهداف بزرگ زميني يا دريايي مورد استفاده قرار بگيرد.

منبع:http://pishkesvat.ir/index.php?option=com_content&view=article&id=505:1390-04-18-19-01-28&catid=1:report

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
با سلام.


[quote]با توجه به سوخت جامد موشک سجیل و بهینه شدن آن به وسیله سیستم‌های هدایت خودکار و الکترونی که دقت آن را دوچندان می‌کند و یک خطای 10 متری را برایش رقم می‌زند[/quote]
icon_smile

لااقل یه چیزی بنویسه با عقل جور در بیاد! خییییییلی تابلوه!


[quote]موشک سجیل با سرعت بیش از 12ماخ – 3600 کیلومتر در ساعت و تقریبا هر ثانیه یک کیلومتر – به سمت هدف شیرجه می‌زند[/quote]
روش جدید تبدیل ماخ با کیلومتر بر ساعت!
icon_twisted


اون تعبیر تبدیل موشک قدر یا سجیل به ضد کشتی، بیشتر ساخته ذهن نویسنده است. نه این که قابلیت تبدیل نباشه. بلکه تو این صحبتها، منظور چیز خیلی مهمی بود که چون نویسنده این مقاله اطلاعات نظامی خوبی نداشته متوجه نشده.


یا حق

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
خلیج فارس با اون سرعت و کلاهک 600 ک گ و نیروی جنبشی که داره اگر حتی به ناو هواپیمابر هم بخوره چنان موجی درست می کنه که تمام موجودات زنده درون ناو رو رشته رشته می کنه در ضمن موشکی مثل نور فقط 160 ک گ مواد منفجره داره در حالی که خلیج فارس چیزی در حدود 4 برابر هست .
اگر کلاهک این موشک عمل هم نکنه خود این پرتابه با اون سرعت مثل درفش از اون فر ناو میزنه بیرون.
خیلی خندم گرفت دوست عزیز که گفتین باند رو غیر قابل استفاده میکنه واقعا فکر می کنین که موشکی با 600 ک گ سر جنگی باند رو غیر قابل استفاده می کنه و جالبتر اینکه چند ده تا باید به ناو زد. icon_twisted

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
"نقل قول"
حتي اجازه داديم هواپيماهاي جاسوسي آمريكايي‌ها نيز در اين مناطق حضور داشته باشند اما آنها هيچ خبري را در اين خصوص مخابره نكردند
دوستان یکبار دیگه توجه شما به این جمله جلب می کنم خصوصا بخش دوم ان

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دوست عزیز ناوهواپیمابر اصولا غرق نمیشه(با ارفاق احتمال غزقش بسیار پایینه) فکر می می کنی ناو هواپیما بر(نه ناو یا ناوشکن) که قیمتی حدود 10ملیارد دلار تقریبا برابر بودجه نظامی یک سال ما به راحتی با پرتاب یک موشک چند ملیون دلاری غرق میشه نخیر شما فکر می کنی ناوب که قراره در انبارش 40-50 تا هواپبما 80-90 ملبون دلاری حمل کنه جوری ساخته مبشه که به این راحتی غرق شه !!! دوست عزیز بازم تکرار می کنم غرق شدن ناو هواپیمابر تقریبا محاله!
در ضمن بازم میگم برای غرق کردن یک [b]ناو هواپیمابر[/b] به برخورد چند ده تا از این موشک نیازه شما ناو و ناوشکن رو با ناو هواپبمابر یکی می گیری که درست نیست

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]دوست عزیز ناوهواپیمابر اصولا غرق نمیشه(با ارفاق احتمال غزقش بسیار پایینه) فکر می می کنی ناو هواپیما بر(نه ناو یا ناوشکن) که قیمتی حدود 10ملیارد دلار تقریبا برابر بودجه نظامی یک سال ما به راحتی با پرتاب یک موشک چند ملیون دلاری غرق میشه نخیر [color=red]شما فکر می کنی ناوب که قراره در انبارش 40-50 تا هواپبما 80-90 ملبون دلاری حمل کنه جوری ساخته مبشه که به این راحتی غرق شه !!! دوست عزیز بازم تکرار می کنم غرق شدن ناو هواپیمابر تقریبا محاله! [/color]
در ضمن بازم میگم برای غرق کردن یک ناو هواپیمابر به برخورد چند ده تا از این موشک نیازه شما ناو و ناوشکن رو با ناو هواپبمابر یکی می گیری که درست نیست
[/quote]

[color=darkblue]سلام
دوست عزيز ندونسته تحليل و سخنراني كردن نتيجش همين ميشه- امان از تاثير هاليوود !!

نخير من هم مثل شما فكر ميكنه كه كل ناو هواپيمابر از فولاد فرآوري شده يك تكه به ضخامت حداقل 200cm ساخته شده كه حتي در برابر انفجارهاي 100 مگاتني اتمي + بمب هاي . . . هم مقاومت داره و . . .


برادر من اگر دوستمون فرمايش ميكنند كه ضربه زدن به يك AC از پهلو ها و جلو و عقب بسيار سخته به خاطر رينگهاي حفاظتي سطحي و زير سطحي و پشتيباني هوايي ناو هست نه بدنه اون كه البته مقاومت اون هم درش شكي نيست.


من يك سوال ميكنم از شما؟؟ (لازم نيست به من جواب بدي - پيش خودت حلش كن)

اگه 600 kg مواد منفجره با سرعت سه ماخ به عرشه ناو فرضي اصابت كنه آيا از سيستم هاي الكترونيكي و هدايت رايانه اي ناو كه قريب به اتفاقشون در برج هدايت قرار دارن چيزي باقي ميمونه(فرقي نميكنه به كجاي ناو بخوره) ؟؟

مهمترين قسمت يك AC برج مراقبت و مركز كنترل سيستمهاي ناوبري و راداري اونه كه در همون سازه اصلي برج تجميع شده - حالا در فرض خودمون صدمه به باند پرواز - پرسنل عرشه- تاسيسات زير باند و عرشه - و سامانه هاي تيك آف و لندينگ رو در نظر نميگيريم كه فقدان هركدوم به تنهايي باعث اخلال كلي در عملكرد بهينه ناو ميشه .[/color]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مطالب مشابه

    • توسط parsneet
      بسم الله الرحمن الرحیم
       
      تاپیک حاضر با محوریت پوشش خبر ها و اطلاعات مسابقات نظامی برگزار شده در ایران و همچنین شرکت تیم های ایرانی در سایر مسابقات بین المللی نظامی می باشد .
       
      مقدمه :
      مسابقات نظامی هر ساله در سراسر جهان با شرکت پرسنل نظامی ( به صورت داخلی و یا بین المللی ) برگزار می گردد . این گونه مسابقات علی رقم اینکه از قواعد و استاندارد متحدی برخوردار نیستند ( منظور نبودن کمیته جامع و قوانین واحده بین المللی در رشته های تخصصی می باشد ) اما تا حدودی پیرو قواعد و ضوابط برگزاری رزمایش های نظامی هستند . ( البته تیم های ورزشی و مسابقات ارتش های جهان (CISM) تا حدودی متفاوت از سایر مسابقات تخصصی هستند که در ذیل به آن اشاره خواهد گردید )
      اساساً هدف از برگزاری این گونه مسابقات تخصصی بالا بردن آمادگی پرسنل و ایجاد حس رقابت و افزایش انگیزش پرسنل نظامی جهت فراگیری مهارت های تخصصی است . و همچنین سنجش توانمندی پرسنل در مقایسه با واحد های مشابه در ارگان های نظامی داخلی و یا ارتش های خارجی دیگر است . پس تا حدودی می توان بیان کرد که تیم های شرکت کننده ( در مسابقات بین المللی ) عموماً از بین کشور های دوست و یا هم پیمان ( و یا حداقل غیر متخاصم ) انتخاب می شوند و برای سنجش توانایی های تخصصی شان گرد هم می آیند . و همچنین حتی گاهی می تواند بیان گر همسویی کشور های شرکت کنند و حامل پیام های خاص برای ارتش های رقیب شان نیز باشند .
       
       
       
      تاریخچه :
      می توان به نوعی اولین مسابقات نظامی ( با تاکید و اولویت دادن به پرسنل نظامی ) را به یونان باستان نسب داد . در رویدادی جشن گونه که عموما" ( و نه اختصاصاً ) پرسنل نظامی در آن شرکت می کردند تا آمادگی جسمانی و مهارت های کار با سلاح در رقابت با حریفان را بسنجند . در ادامه و ظهور امپراطوری روم باستان این نوع مسابقات چهره خشن تر و جدی تری به خود گرفت به گونه ای که مکان های اختصاصی مانند کلوزیوم (Colosseum) و همچنین شرکت کنندگان مخصوص بنام گلادیاتور (Gladiator) برای شرکت در آن تربیت می گردیدند .
      این مسابقات شرحی مفصل دارد ولی به اختصار : برگزاری آن در قرون مختلف تکامل یافته و عموماً شرکت کنندگان آن از بین سربازان قوای شکست خورده در جنگ با امپراطوری روم انتخاب می شدند و در بین خیل عظیم از این سربازان که در مسابقات محلی و ایالات های مستعمره روم برگذار می شد برگزیدگان ( که یقیناً تعداد کمی از آنان بودند) می توانستند آزادی خود را به دست آورند . ولی جنگجویانی نیز بودند که به خاطر بدست آوردن پول و یا شهرت نسبت به شرکت در این مسابقات خونین اقدام می کردند . این مسابقات که به خشونت بی پروا و ضد انسانی اش معروف گشته بود بدون فایده هم البته نبود . ( البته فواید آن از دید فرماندهان نظامی ) باید اشاره کرد که تمامی این مسابقات به نبرد های خونین تن به تن اختصاص نداشت بلکه اکثر این رویداد ها به باز سازی نبرد های روم در مقابل دشمنانش مختص می شد ( یقیناً آن نبردهای که در آن پیروز گردیده بودند تا خاطرات ، تکنیک های رزم و قهرمانان آن را مرور و زنده نگاه دارند ) عده ای از سربازان لباس های قوای دشمن را بر تن می کردند و سربازانی دیگر که نقش نیروهای رومی را داشتند با بکارگیری ارابه و اسب و سلاح های آن دوران در چندین پرده که گاهی تا چند روز نیز ادامه می یافت آن نبرد خاص را باز سازی می کردند . از نحوه یورش قوای مهاجم گرفته تا نبرد های تن به تن ، عبور از رودخانه ، یورش سواره نظام ، محاصره قلعه ها و یقیناً نمایش پیروز مندانه و دلاورانه ارتش رومی بر حریف خود !
       
      در عصر جدید ایده مسابقات نظامی بعد از پایان جنگ جهانی اول شکل گرفت . در سال 1919 پس از جنگ جهانی اول ، بازی های بین متفقین توسط شورای ورزشی نیروهای متفقین ژنرال جان پرشینگ سازماندهی شد و 1500 ورزشکار از 18 کشور را گرد هم آورد تا در 24 رشته ورزشی به رقابت بپردازند. این رویداد در Joinville-le-Pont فرانسه برگزار شد . و طی سالهای بعد در ماه مه 1946 ، پس از جنگ جهانی دوم ، شورای ورزشی نیروهای متفقین توسط سرهنگ هانری دبروس و پنج‌گانه المپیک توسط سرگرد رائول مولت احیا شد و در  7 تا 8 سپتامبر همان سال دومین بازی‌های بین متفقین در برلین (در المپیاستادیون , محل برگزاری بازی های المپیک 1936) برگزار شد .
       


      چند ماه بعد، با پایان دادن به شورای ورزش نیروهای متفقین ، سرهنگ دبروس و سرگرد مولت مسابقات ارتش های جهان (CISM) را در 18 فوریه 1948 تأسیس کردند . اعضای موسس آن بلژیک ، دانمارک ، فرانسه ، لوکزامبورگ و هلند بودند . در سال 1950، آرژانتین و مصر به عضویت آن درآمدند. در سال 1951 ایالات متحده به آن پیوست . در سال 1952 عراق ، لبنان ، پاکستان و سوریه و دو سال بعد برزیل به عضویت آن درآمدند . و همچنین کانادا در سال 1985 وارد آن شد . سپس در سال 1991 با پایان جنگ سرد سازمان رقیب پیمان ورشو کمیته ورزش ارتش متفقین (SKDA) با CISM ادغام شد و خبر از پیوستن 31 کشور و عضو جدید و سایر کشورهای مرتبط با بلوک شوروی را داد. این پیشرفت سریع منجر به رسمیت شناختن توسط نهادهای بین المللی از جمله IOC شد. قبل از سال 1995 CISM هر سال 15 تا 20 مسابقات جهانی را برگزار می کرد. از سال 1995  CISM هر چهار سال یک بار بازی های جهانی نظامی را که یک رویداد چند ورزشی است با شرکت نمایندگانی از ارتشهای 127 کشور دنیا سازماندهی می کند .
       
       

       
      رویدادها
      برگزاری مسابقات مرتبط با ارتش های جهان طیف متنوعی را در بر می گیرد و بلوک های سیاسی و جغرافیایی متعدد سعی در برگزاری رویدادهای مشابه زیادی جهت بالا بردن مهارت پرسنل خود دارند . اما به نوعی اهداف برگزاری این چنین مسابقاتی تنها به بالا بردن مهارت ها محدود نمی گردد . بلکه برپایی نمایشگاه های تخصصی تجهیزات تیراندازی و حتی ماشین آلات زرهی و تسلیحات انفرادی و البسه نظامی و ... در حاشیه این مسابقات بیان گر این است که این رویدادها مکانی است تا برنامه ریزان و دست اندرکاران نظامی کشور های مختلف به عرضه و کسب اطلاعات و سنجش آمادگی قوای نظامی پیرامونی خود اقدام نمایند .
       
      به برخی از این رویدادها می توان به اختصار اشاره کرد مانند :
      - مسابقات بین المللی پنج گانه ورزشی ( تیراندازی سرعت و دقت ، میدان موانع ، شنا ۵۰ متر با مانع ، دو صحرانوردی ۸ کیلومتر و پرتاب نارنجک )
      - مسابقات بین المللی نظامی پهپادی ارتش های جهان
      - مسابقات بین‌المللی نظامی غواصی در عمق
      - مسابقات بین‌المللی نظامی جهت یابی
      - مسابقات بین‌المللی نظامی بیاتلون زرهی روسیه
      - مسابقات سراسری امنیت سایبری در آمریکا
      و ...
       

      بازتاب و آثار
      برای بیان تاثیر حضور بین المللی تیم های نظامی و ترتیب دادن این چنین مسابقاتی منعکس کردن دیدگاه بعضی از تحلیل گران غربی شاید مفید باشد به عنوان نمونه :
      «واشنگتن فری بیکن» «جوزف هومیر» تحلیلگر امنیت ملی : روسیه و چین در نمایش قدرت به آمریکا قصد شرکت در یک بازی‌های بین‌المللی در آمریکای لاتین ( ونزوئلا ) تحت عنوان « تک تیرانداز مرز » را دارند . این  بازی‌های نظامی یکی از واضح ترین نشانه‌ها  از شکل گیری یک ائتلاف ضد ایالات متحده در آمریکای لاتین است. روسیه و متحدانش ( ایران و چین ) با حضور در این مسابقات نظامی در ونزوئلا در حال نمایش قدرت هستند . با عادی سازی تحرکات نظامی دشمنان ایالات متحده در دریای کارائیب ، ما در معرض خطر در آمریکای لاتین هستیم .
       
       
      در حال حاضر به نظر می رسد که برگزاری این گونه مسابقات در بین نیرو های نظامی منطقه ای و جهانی در حال افزایش هست . مسابقاتی که هم در رشته های عمومی ( آمادگی جسمانی و ورزشی ) و هم رشته های تخصصی ( تیر اندازی ، زرهی و توپخانه ، پهپادی و ... ) با حضور تیم های چندگانه به جدیت پیگیری می شود . قطعا انتخاب تیم های ورزیده در این گونه رقابت ها باعث افزایش اعتماد به نفس پرسنل و همچنین تبلیغات مثبت برای نیرو های نظامی ما نیز خواهد گردید  . همچنین برگزاری مسابقات کشوری و درون مرزی برای ما موجبات حس رقابت و افزایش انگیزش سازمانی را برای نیروهای مسلح ما در پی خواهد داشت . انشالله 
       

       
       
       
      بن پایه :
      https://www.milsport.one/cism/members-nations
      https://www.ilsf.org/about/recognition/cism/
      https://armedforcessports.defense.gov/CISM/Military-World-Games/
      https://en.wikipedia.org/wiki/Colosseum
      https://freebeacon.com/national-security/iran-russia-china-to-run-war-drills-in-latin-america/
       
      گرد آوری جهت انجمن میلیتاری
       
       
    • توسط mehdipersian
      شناور شهید باقری به بالگرد، موشک و پهپاد مجهز خواهد شد 
      فرمانده نیروی دریایی سپاه:

      شناور شهید باقری که در آینده ساخت آن به اتمام می‌رسد، علاوه بر داشتن یک ناوگروه در داخل خود، باند پرواز هم دارد که پهپاد می‌تواند از روی آن حرکت کرده و به پرواز درآید و در بازگشت هم می‌تواند بر روی آن بنشیند.
      شناور شهید باقری با ۲۴۰ متر طول و ۲۱ متر ارتفاع، مجهز به بالگرد، موشک و پهپاد است.
      این شناور به گونه‌ای در حال ساخت است که از روی عرشه آن حدود ۶۰ پهپاد می‌تواند پرواز کند و بنشیند.
      وستانیوز
       
  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.