Recommended Posts

سلام
الان کمه داشتم این تاپیک رو می خوندم به یه سوال مهم برخوردم.
نیروی دریایی ما درسته که از نطر اندازه و کمیت کمترین اندازه رو بین نیروهای مختلف رزمی داره ولی انصافا در چند سال اخیر از بهترین نیروهامون درزمینه بازسازی و بکارگیری وسایل جدید بوده بطوری که فکر کنم بهترین نمودار پیشرفت رو بین نیروهای چند گانه کشوری داره .
خیلی برام جای سوال بود که حتی در این سایت نظامی هم با این نیرو و مانوری که از نظر گسترش عمق نفوذ سنتی ایران در محدوده دریایی خیلی حرفهای زیادی برای گفتن داره این قدر سرد برخورد شده و فقط اینجا تبدیل شده به خبرهای نقل شده و تقریبا دیگه هیچ !
هیچ تحلیلی هم در مورد این مانور وجود نداره !!!
:applause:

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
با سلام خدمت دوستان بزرگوار.


یه چیزی که تو همه اخبار نقل شده از رسانه های خارجی دیده میشه، تاکید همه اونها به تنگه هرمز به عنوان محل رزمایشه؛ درحالیکه تنگه هرمز، مرز و انتهای این رزمایش محسوب میشه. طبق گفته فرماندهان، اصلا بستن تنگه هرمز تو این رزمایش نخواهد بود و هدف اصلی این رزمایش گسترش نیروی دریایی در آبهای فرامنطقه ایه، درحالیکه همه رسانه های خارجی این رزمایش رو به عنوان تمرین بستن تنگه هرمز مطرح می کنن و درواقع دارن به یه سری مسائل دامن می زنن. اینکه روسیه هم اخبار رو به همون شکل که رسانه های غربی نقل کردن آورده، چی به ذهن میاره؟


یا حق

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]
خیلی برام جای سوال بود که حتی در این سایت نظامی هم با این نیرو و مانوری که از نظر گسترش عمق نفوذ سنتی ایران در محدوده دریایی خیلی حرفهای زیادی برای گفتن داره این قدر سرد برخورد شده و فقط اینجا تبدیل شده به خبرهای نقل شده و تقریبا دیگه هیچ !
هیچ تحلیلی هم در مورد این مانور وجود نداره !!![/quote]
دوست عزیز به خاطر اینکه دوتا مشکل عمده وجود دارد !
اولا از این مانور تصاویر و جزیات خیلی کم منتشر شده است و اصولا برای سایت ما هنوز رزمایش آغاز نشده است ! ( تازه از فردا 4 شنبه مرحله های جذابش آغاز میشه ! )

دوما الان سایت خیلی از لحاظ تعداد بازدید افت کرده که آن هم به خاطر فصل امتحاناست !

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
من اگه رییس جمهور! بودم میزاشتم شبکه های خصوصی شکل بگیرن و به صدا وسیما هم میگفتم باید بودجت رو خودت تامین کنی تا یاد بگیرن با این کارهاشون اعصاب مارو خورد نکنن :applause:

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دوستان من الان داشتم خبر ساعت 7 شبکه 1 رو می دیدم ، یه لحظه برخاست یک هواپیمای [b]گشت دریایی[/b] رو نشون داد که تصور می کنم هواپیمای[b] ایران 140[/b] بود چون دو موتوره بود نه چهار موتوره، منتها چون خیلی سریع رد شد، نمی تونم مطمئن باشم، کسی فیلم این گزارش رو ضبط کرده؟


چند روز پیش هم یک برنامه راجع به شهید مقدم بود که تو اون یک نوع از موشک فاتح 110 نشون داده شد که مثل خلیج فارس به رنگ سبز تیره بود ولی دماغش به شکل فاتح بود منتها اون مخروطی کوچک نوک موشک به رنگ سفید بود که به نظر میرسید یک موشک هدایت راداری هست.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]دوستان من الان داشتم خبر ساعت 7 شبکه 1 رو می دیدم ، یه لحظه برخاست یک هواپیمای گشت دریایی رو نشون داد که تصور می کنم هواپیمای ایران 140 بود چون دو موتوره بود نه چهار موتوره، منتها چون خیلی سریع رد شد، نمی تونم مطمئن باشم، کسی فیلم این گزارش رو ضبط کرده؟[/quote]
بله منم دیدم و آن هواپیما ایران 140 گشت دریایی بود .
آقا رضا 4087 لطفا اگر مقدوره فیلمش را قرار دهید !

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=red][size=18] رحیمی: اگر نفت ایران را تحریم كنند یك قطره نفت از تنگه هرمز عبور نخواهد كرد[/size][/color]

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا محمد رضا رحیمی عصر سه شنبه در سومین همایش بین المللی ارتقا توان داخلی افزود: ما علاقه ای به دشمنی و خصومت نداریم و شعار ما دوستی و برادری است اما غربی ها نمی خواهند نقشه های خود را رها كنند.

وی اظهار داشت: دشمنان زمانی دست از توطئه های خود بر خواهند داشت كه با تمام قدرت آنها را سرجای خود بنشانیم.

معاون اول رییس جمهوری خطاب به شركت كنندگان در سومین همایش بین المللی ارتقاء توان داخلی گفت: دولت آماده حمایت همه جانبه از فنآوری بخش علمی و دانشگاهی است و شما نیز باید این را مطالبه كنید.

معاون اول رییس‌جمهوری با بیان اینكه دولت به طور همه‌جانبه از علم، فناوری و بخش دانشگاهی كشور حمایت می‌كند ، گفت : دولت آمادگی دارد تمامی امكانات لازم را در اختیار دانشگاهها قرار داده و مقدمه گسترش روابط دانشگاه را با بخش‌های اجرایی و دولتی فراهم كند.

رحیمی اظهار داشت : امكانات و اختیارات در دست دولت است و علم و دانش نزد متخصصان و دانشگاهیان، بنابراین برای توسعه و ترقی لازم است این دو در یك نقطه به هم گره خورده و با یكدیگر متصل شوند.

معاون اول رییس‌جمهوری خواستار پیوند میان دولت و دانشگاه و همچنین ارتباط بیش از پیش مدیران و مسوولان اجرایی كشور با دانشگاهیان و دانشجویان شد و گفت : باید تلاش كنید تا این پیوند مستحكم و عمیق باشد و روزبه‌روز به آن افزوده شود.

رحیمی در ادامه با اشاره به روحیه خودباوری ملت ایران گفت: پیش از انقلاب اسلامی، كشور در زمینه خودباوری گرفتار ضعف و سستی بود و كسی جرأت نداشت گامی در عرصه صنعت و نوآوری بردارد اما با انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) روحیه خودباوری در ملت ایران شكوفا شد و این خودباوری در نخستین گام در دوران دفاع مقدس به نمایش درآمد.

معاون اول رییس جمهوری با بیان اینكه در دوران دفاع مقدس ملت ایران از قدرت خود آگاه شد و توانایی‌های خود را باور كرد، گفت: چشم مردم ایران در گذشته و پیش از انقلاب اسلامی به دست صنعتگران غربی بود اما امروز این باور در ملت ایران بوجود آمده است كه می‌توانیم در عرصه علم، صنعت و فناوری و در تمامی بخش‌ها پیشگام و سرآمد باشیم.

وی خاطر نشان كرد: امروز در كشور در حال از بین بردن فاصله‌ها هستیم؛ فاصله‌هایی كه از گذشته و در حكومت‌های وابسته به بیگانگان بر ما تحمیل شد. امروز شكوفایی و خودباوری ملت ایران فاصله‌ها را به سرعت كم كرده و در حال جبران گذشته‌ها است.

رحیمی با اشاره به استعدادها و نبوغ درخشان ملت ایران اظهار داشت: هوش و زكاوت ایرانیان در هر نقطه از جهان زبانزد است و هرجا وقتی خبر اتفاقی بزرگ در عرصه علم و فناوری منتشر می‌شود نام ایرانیان به چشم می خورد.

معاون اول رییس جمهوری با اشاره به حمایت‌های دولت نهم و دهم از علم و فناوری اظهار داشت: خودباوری ایرانیان با شعار ما می‌توانیم دكتر احمدی‌نژاد آمیخته و در دولت نهم حركتی نو در تحولات عرصه علم و صنعت آغاز شد.

وی افزود: در دولت نهم و دهم اقدامات شایسته‌ای در راستای حمایت از علم و فناوری صورت گرفت و زیرساخت‌های لازم جهت ارتقاء فناوری و توسعه نوآوری ایجاد شد.

معاون اول رییس جمهوری تأسیس معاونت علمی و فناوری در دولت احمدی‌نژاد را نشانه اهمیت رییس‌جمهوری به دانش و فناوری دانست و افزود: ارائه امكانات گسترده به دانشگاه‌ها و محیط‌های علم و دانش، حمایت از صدور خدمات فنی و مهندسی با فناوری‌های نوین، توسعه استانداردهای بومی، ارائه تسهیلات بانكی، اعطای مشوق‌ها و جوایز مختلف و ایجاد شرایط رقابت عادلانه با شركت‌های خارجی از جمله اقداماتی است كه در دولت نهم آغاز شده و هم اكنون در حال اجرا است.

رحیمی گفت اگر بتوانیم ارتباط مقامات و مسئولان كشور را بیش از گذشته با دانشگاه و دانشگاهیان برقرار كنیم، در زمینه علم و فناوری با سرعت پیش خواهیم رفت و سریع‌تر به اهداف مورد نظر خواهیم رسید.

معاون اول رییس جمهوری اضافه كرد:باید فضایی فراهم شودكه مسئولان به دانشگاه‌ها فرا خوانده شده و به دور از تنش و در محیطی آرام، از طریق همفكری و تبادل دیدگاه‌ها با دانشگاهیان ارتباط میان بخش اجرا و دانش گسترش پیدا كند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پیشرفت‌های كشور در عرصه نفت گفت: در گذشته صنعت نفت كشورمان به برخی كشورها از جمله انگلستان وابسته بود اما امروز از این وابستگی رها شده و بخش قابل توجهی از نیازهای صنعت نفت كشور توسط مهندسان و متخصصان ایرانی ساخته و تامین می شود.

رحیمی با اشاره به تحریم دشمنان علیه ملت ایران گفت: دشمنان هنگامی كه از خودباوری ملت ایران آگاه شدند روز به روز تحریم‌های خود را گسترش داده و سعی كردند در مسیر ترقی و پیشرفت ملت ایران توقف ایجاد كنند اما تجربیات هشت سال دفاع مقدس نشان داد كه بیگانگان هرگز به چنین اهدافی دست پیدا نخواهند كرد.

وی با بیان اینكه دشمنان قصد دارند اسلام، ایران و انقلاب را نابود كنند، تصریح كرد: مخالفت با انرژی هسته‌ای بهانه‌ای بیش نیست و اگر اعلام كنیم كه دیگر به دنبال انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای نیستیم باز هم دشمنان ما را رها نخواهند كرد چرا كه آنها می‌خواهند ما را به سمت بردگی و وابستگی پیش ببرند.

رحیمی با تاكید بر ضرورت تقویت و پیشرفت در بخش علم و فناوری كشور گفت: دشمنان تنها زمانی ما را رها می‌كنند كه مقتدر باشیم و با قاطعیت در مقابل آنها ایستادگی كنیم

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
این قایق های پرنده فقط کار شناسایی انجام می دهند؟
یا توانایی پرتاب موشک هم دارند؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]دوستان من الان داشتم خبر ساعت 7 شبکه 1 رو می دیدم ، یه لحظه برخاست یک هواپیمای گشت دریایی رو نشون داد که تصور می کنم هواپیمای ایران 140 بود چون دو موتوره بود نه چهار موتوره، منتها چون خیلی سریع رد شد، نمی تونم مطمئن باشم، کسی فیلم این گزارش رو ضبط کرده؟ [/quote]
[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/normal_F27_1.jpg[/img]
F27

http://www.airliners.net/photo/Iran---Navy/Fokker-F-27-400M-Troopship/1847112/L/&sid=68eb854e3ca43d46933a35d578ccec17

[quote]چند روز پیش هم یک برنامه راجع به شهید مقدم بود که تو اون یک نوع از موشک فاتح 110 نشون داده شد که مثل خلیج فارس به رنگ سبز تیره بود ولی دماغش به شکل فاتح بود منتها اون مخروطی کوچک نوک موشک به رنگ سفید بود که به نظر میرسید یک موشک هدایت راداری هست.[/quote]
[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/normal_khp.jpg[/img]

[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/normal_khp2.jpg[/img]

البته این تصاویر از برنامه سپاه گرفته شدن

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
سلام
دوستان هواپیمای مورد بحث ایران 140 نیست - یک فروند فرند شیپ هست

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دستت درد نکنه رضا جان
چه خوبه همیشه کسانی هستند تو این انجمن که زحمت ضبط این گزارش ها رو می کشن.
اصلا امید نداشتم کسی این تصاویر موشک فاتح رو ضبط کرده باشه.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق به نقل از ایرنا، یگان های نیروی دریایی ارتش در مرحله نخست رزمایش ولایت 90 كه از روز شنبه هفته جاری آغاز و به مدت سه روز ادامه داشت، در مناطق مورد نظر مستقر شدند و بامداد امروز (سه شنبه) مرحله دوم (تاكتیكی) این رزمایش را آغاز كردند.

امیرحبیب الله سیاری درباره مرحله نخست رزمایش افزود: نیروهای خودی در قالب نیروهای آبی گسترش خود را در سواحل و مناطق تعیین شده دنبال كردند و این گسترش تا اواخر روز گذشته (دوشنبه) با موفقیت به پایان رسید.

وی با بیان این كه تصور می كردیم زمان بیشتری برای گسترش نیروها در منطقه عملیاتی نیاز است، افزود: با سرعت عملی كه در یگان ها وجود داشت، یگان های توپخانه، اطلاعات، موشكی، جنگ الكترونیك (جنگال) و سایر یگان ها توانستند سریع تر از زمان پیش بینی شده در محل های تعیین شده استقرار یابند.


** دستاوردها خارج از تصور هستند

فرمانده نیروی دریایی ارتش اظهار داشت: اهدافی را كه ما در مرحله آمادگی و گسترش به دست آورده ایم خارج از تصور بود كه نشان دهنده میزان بالای علاقه مندی و عشقی است كه در نیروهای یگان ها وجود دارد.

امیردریادار سیاری با تاكید بر این كه مرحله گسترش و استقرار یگان ها بیش از اتمام زمان تعیین شده حائز اهمیت است، افزود: در جریان گسترش یگان های شناور اعم از ناو، ناوشكن ها، زیردریایی ها، بالگردها، هواپیماهای بدون سرنشین و تیپ و گردان ها و سامانه های موشكی باید از یگان مادر حركت می كردند و در چند صد كیلومتر دورتر مستقر می شدند كه این مرحله با موفقیت دنبال شد.

وی خاطرنشان كرد: آن چه كه در این مرحله ارزیابی می شود، تنها حركت یگان ها نیست، بلكه قدرت تحرك، سرعت استقرار و قابلیت انعطاف است و بدین ترتیب قابلیت انعطاف، سرعت عمل، ابتكار و خلاقیت فرماندهان در بهره گیری از تجهیزات در انجام ماموریت محوله سنجیده می شود.

فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان این كه مرحله گسترش در رزمایش ولایت 90، بسیار نوآورانه بود، گفت: زمانی در رزمایش های این نیرو سخن از ابتكارات برگرفته از طرح های غربی و شرقی بود اما امروز تمامی تاكتیك ها و تكنیك های خلق شده توسط تفكر جوان ایرانی است كه مبتنی بر تجربیات هشت سال دفاع مقدس به ویژه در منطقه خلیج فارس است.

امیر دریادار سیاری اظهار داشت: ما تجربه هایی را كه در این منطقه در جریان دفاع مقدس به دست آورده ایم توانسته ایم با موفقیت در عرصه دریاهای آزاد اجرا كنیم و در طول سه سال گذشته، تجربه هایی بسیار ارزشمند و گرانقیمتی در عرصه حضور در زیر دریا، سطح دریا و استمرار حضور و استفاده از تاكتیك های جدید، ابتكارات و خلاقیت ها داشته ایم.

وی فناوری های به كار گرفته شده از سوی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران را بسیار قابل توجه خواند و گفت: این توانمندی علمی و فنی ما به حدی است كه امروز یگان های شركت كننده در رزمایش در عرصه بزرگی تا مدار 20 و 10 درجه گسترش پیدا می كنند كه این امر نیازمند توانایی فنی بالا است.


** تداوم برقراری امنیت شناورهای ایرانی با وجود برگزاری رزمایش

فرمانده نیروی دریایی ارتش همچنین اعلام كرد: با وجود برگزاری رزمایش بزرگ ولایت 90 ، این نیرو به تامین امنیت شناورهای نفتكش و تجاری كشورمان در خطوط مواصلاتی ادامه می دهد.

وی خاطرنشان كرد: ماموریت ناو گروه های نیروی دریایی ارتش قبل از رزمایش، در حین رزمایش و حتی پس از آن تفاوتی نمی كند و آنها به انجام ماموریت های محوله همچنان ادامه می دهند.

امیر دریادار سیاری تاكید كرد: ناوگروه های جمهوری اسلامی ایران حتما در منطقه حضور دارند و در آینده نیز حضور خواهند داشت و به حمایت از شناورهای نفتكش و تجاری ایرانی ادامه می دهند.

وی یادآور شد: ناوگروه های حاضر در منطقه در مقطع كنونی در قالب نیروهای نارنجی (نیروی دشمن فرضی) در این رزمایش شركت دارند و همزمان به تامین امنیت شناورهای نفتكش و تجاری ادامه می دهند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان این كه نیروهای نارنجی به سمت مدار 20 درجه حركت كرده و در محل های مشخص شده مستقر شده اند افزود: این كه این نیروها در منطقه چه كار می كنند و چگونه رفتار خواهند كرد؟ بنا بر خلاقیت و ابتكارات فرمانده نیروهای نارنجی است كه تاكتیك های خود را دنبال خواهند كرد.

مرحله تاكتیكی رزمایش بزرگ ولایت 90 نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از یك دقیقه بامداد امروز (سه شنبه) آغاز شد.

محدوده عملیاتی رزمایش بزرگ ولایت 90 حد واسط تنگه هرمز، دریای عمان ، آب های آزاد شمال اقیانوس هند تا مدار 20 درجه شمالی است. این رزمایش در بعد اطلاعاتی ، مناطق آب های آزاد شمال اقیانوس هند تا مدار 10 درجه شمالی و خلیج عدن را در برمی گیرد.

این رزمایش كه در چهار مرحله پیش بینی شده است، 13 دی ماه پایان خواهد یافت.


http://www.mashreghnews.ir/fa/news/87767/%D8%AF%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%88%D8%B1%D8%AF%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D9%87%D9%85-%D9%85%D8%B1%D8%AD%D9%84%D9%87-%D8%A7%D9%88%D9%84-%D8%B1%D8%B2%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%B4-%D9%88%D9%84%D8%A7%DB%8C%D8%AA-90

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دوستان متاسفانه من به اشتباه لینک عکسها در [url=http://www.military.ir/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=224400#224400]این پست[/url] رو مستقیما گزاشته بودم که ظاهرا خلاف قوانین. دوست عزیزمون mahdavi3d زحمت کشیدند و در گالری آپلود کردند.

[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/555px-Strait_of_hormuz_full.jpg[/img]

[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/Strait_of_Hormuz.jpg[/img]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
از آقا رضا و آقا سعید تشکر میکنم بابت تصحیح اشتباه بنده .

[quote]دستت درد نکنه رضا جان
چه خوبه همیشه کسانی هستند تو این انجمن که زحمت ضبط این گزارش ها رو می کشن.
اصلا امید نداشتم کسی این تصاویر موشک فاتح رو ضبط کرده باشه.[/quote]
آقا رضا 4087 سروش سیمای سایت هستند و برنامه های نظامی تلویزیون کمتر از دستشون در میره !

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دوستان در يكي از كليپ ها يك ناوچه طرح سينا بود فكر كنم سايت هاي پرتاب موشك نور شو برداشته بودن بجا ش سايت پرتاب موشك استاندارد 1 گذاشته بودن دوتا. متاسفانه ابزار ضبط در دسترس نبود .

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مطالب مشابه

    • توسط parsneet
      بسم الله الرحمن الرحیم
       
      تاپیک حاضر با محوریت پوشش خبر ها و اطلاعات مسابقات نظامی برگزار شده در ایران و همچنین شرکت تیم های ایرانی در سایر مسابقات بین المللی نظامی می باشد .
       
      مقدمه :
      مسابقات نظامی هر ساله در سراسر جهان با شرکت پرسنل نظامی ( به صورت داخلی و یا بین المللی ) برگزار می گردد . این گونه مسابقات علی رقم اینکه از قواعد و استاندارد متحدی برخوردار نیستند ( منظور نبودن کمیته جامع و قوانین واحده بین المللی در رشته های تخصصی می باشد ) اما تا حدودی پیرو قواعد و ضوابط برگزاری رزمایش های نظامی هستند . ( البته تیم های ورزشی و مسابقات ارتش های جهان (CISM) تا حدودی متفاوت از سایر مسابقات تخصصی هستند که در ذیل به آن اشاره خواهد گردید )
      اساساً هدف از برگزاری این گونه مسابقات تخصصی بالا بردن آمادگی پرسنل و ایجاد حس رقابت و افزایش انگیزش پرسنل نظامی جهت فراگیری مهارت های تخصصی است . و همچنین سنجش توانمندی پرسنل در مقایسه با واحد های مشابه در ارگان های نظامی داخلی و یا ارتش های خارجی دیگر است . پس تا حدودی می توان بیان کرد که تیم های شرکت کننده ( در مسابقات بین المللی ) عموماً از بین کشور های دوست و یا هم پیمان ( و یا حداقل غیر متخاصم ) انتخاب می شوند و برای سنجش توانایی های تخصصی شان گرد هم می آیند . و همچنین حتی گاهی می تواند بیان گر همسویی کشور های شرکت کنند و حامل پیام های خاص برای ارتش های رقیب شان نیز باشند .
       
       
       
      تاریخچه :
      می توان به نوعی اولین مسابقات نظامی ( با تاکید و اولویت دادن به پرسنل نظامی ) را به یونان باستان نسب داد . در رویدادی جشن گونه که عموما" ( و نه اختصاصاً ) پرسنل نظامی در آن شرکت می کردند تا آمادگی جسمانی و مهارت های کار با سلاح در رقابت با حریفان را بسنجند . در ادامه و ظهور امپراطوری روم باستان این نوع مسابقات چهره خشن تر و جدی تری به خود گرفت به گونه ای که مکان های اختصاصی مانند کلوزیوم (Colosseum) و همچنین شرکت کنندگان مخصوص بنام گلادیاتور (Gladiator) برای شرکت در آن تربیت می گردیدند .
      این مسابقات شرحی مفصل دارد ولی به اختصار : برگزاری آن در قرون مختلف تکامل یافته و عموماً شرکت کنندگان آن از بین سربازان قوای شکست خورده در جنگ با امپراطوری روم انتخاب می شدند و در بین خیل عظیم از این سربازان که در مسابقات محلی و ایالات های مستعمره روم برگذار می شد برگزیدگان ( که یقیناً تعداد کمی از آنان بودند) می توانستند آزادی خود را به دست آورند . ولی جنگجویانی نیز بودند که به خاطر بدست آوردن پول و یا شهرت نسبت به شرکت در این مسابقات خونین اقدام می کردند . این مسابقات که به خشونت بی پروا و ضد انسانی اش معروف گشته بود بدون فایده هم البته نبود . ( البته فواید آن از دید فرماندهان نظامی ) باید اشاره کرد که تمامی این مسابقات به نبرد های خونین تن به تن اختصاص نداشت بلکه اکثر این رویداد ها به باز سازی نبرد های روم در مقابل دشمنانش مختص می شد ( یقیناً آن نبردهای که در آن پیروز گردیده بودند تا خاطرات ، تکنیک های رزم و قهرمانان آن را مرور و زنده نگاه دارند ) عده ای از سربازان لباس های قوای دشمن را بر تن می کردند و سربازانی دیگر که نقش نیروهای رومی را داشتند با بکارگیری ارابه و اسب و سلاح های آن دوران در چندین پرده که گاهی تا چند روز نیز ادامه می یافت آن نبرد خاص را باز سازی می کردند . از نحوه یورش قوای مهاجم گرفته تا نبرد های تن به تن ، عبور از رودخانه ، یورش سواره نظام ، محاصره قلعه ها و یقیناً نمایش پیروز مندانه و دلاورانه ارتش رومی بر حریف خود !
       
      در عصر جدید ایده مسابقات نظامی بعد از پایان جنگ جهانی اول شکل گرفت . در سال 1919 پس از جنگ جهانی اول ، بازی های بین متفقین توسط شورای ورزشی نیروهای متفقین ژنرال جان پرشینگ سازماندهی شد و 1500 ورزشکار از 18 کشور را گرد هم آورد تا در 24 رشته ورزشی به رقابت بپردازند. این رویداد در Joinville-le-Pont فرانسه برگزار شد . و طی سالهای بعد در ماه مه 1946 ، پس از جنگ جهانی دوم ، شورای ورزشی نیروهای متفقین توسط سرهنگ هانری دبروس و پنج‌گانه المپیک توسط سرگرد رائول مولت احیا شد و در  7 تا 8 سپتامبر همان سال دومین بازی‌های بین متفقین در برلین (در المپیاستادیون , محل برگزاری بازی های المپیک 1936) برگزار شد .
       


      چند ماه بعد، با پایان دادن به شورای ورزش نیروهای متفقین ، سرهنگ دبروس و سرگرد مولت مسابقات ارتش های جهان (CISM) را در 18 فوریه 1948 تأسیس کردند . اعضای موسس آن بلژیک ، دانمارک ، فرانسه ، لوکزامبورگ و هلند بودند . در سال 1950، آرژانتین و مصر به عضویت آن درآمدند. در سال 1951 ایالات متحده به آن پیوست . در سال 1952 عراق ، لبنان ، پاکستان و سوریه و دو سال بعد برزیل به عضویت آن درآمدند . و همچنین کانادا در سال 1985 وارد آن شد . سپس در سال 1991 با پایان جنگ سرد سازمان رقیب پیمان ورشو کمیته ورزش ارتش متفقین (SKDA) با CISM ادغام شد و خبر از پیوستن 31 کشور و عضو جدید و سایر کشورهای مرتبط با بلوک شوروی را داد. این پیشرفت سریع منجر به رسمیت شناختن توسط نهادهای بین المللی از جمله IOC شد. قبل از سال 1995 CISM هر سال 15 تا 20 مسابقات جهانی را برگزار می کرد. از سال 1995  CISM هر چهار سال یک بار بازی های جهانی نظامی را که یک رویداد چند ورزشی است با شرکت نمایندگانی از ارتشهای 127 کشور دنیا سازماندهی می کند .
       
       

       
      رویدادها
      برگزاری مسابقات مرتبط با ارتش های جهان طیف متنوعی را در بر می گیرد و بلوک های سیاسی و جغرافیایی متعدد سعی در برگزاری رویدادهای مشابه زیادی جهت بالا بردن مهارت پرسنل خود دارند . اما به نوعی اهداف برگزاری این چنین مسابقاتی تنها به بالا بردن مهارت ها محدود نمی گردد . بلکه برپایی نمایشگاه های تخصصی تجهیزات تیراندازی و حتی ماشین آلات زرهی و تسلیحات انفرادی و البسه نظامی و ... در حاشیه این مسابقات بیان گر این است که این رویدادها مکانی است تا برنامه ریزان و دست اندرکاران نظامی کشور های مختلف به عرضه و کسب اطلاعات و سنجش آمادگی قوای نظامی پیرامونی خود اقدام نمایند .
       
      به برخی از این رویدادها می توان به اختصار اشاره کرد مانند :
      - مسابقات بین المللی پنج گانه ورزشی ( تیراندازی سرعت و دقت ، میدان موانع ، شنا ۵۰ متر با مانع ، دو صحرانوردی ۸ کیلومتر و پرتاب نارنجک )
      - مسابقات بین المللی نظامی پهپادی ارتش های جهان
      - مسابقات بین‌المللی نظامی غواصی در عمق
      - مسابقات بین‌المللی نظامی جهت یابی
      - مسابقات بین‌المللی نظامی بیاتلون زرهی روسیه
      - مسابقات سراسری امنیت سایبری در آمریکا
      و ...
       

      بازتاب و آثار
      برای بیان تاثیر حضور بین المللی تیم های نظامی و ترتیب دادن این چنین مسابقاتی منعکس کردن دیدگاه بعضی از تحلیل گران غربی شاید مفید باشد به عنوان نمونه :
      «واشنگتن فری بیکن» «جوزف هومیر» تحلیلگر امنیت ملی : روسیه و چین در نمایش قدرت به آمریکا قصد شرکت در یک بازی‌های بین‌المللی در آمریکای لاتین ( ونزوئلا ) تحت عنوان « تک تیرانداز مرز » را دارند . این  بازی‌های نظامی یکی از واضح ترین نشانه‌ها  از شکل گیری یک ائتلاف ضد ایالات متحده در آمریکای لاتین است. روسیه و متحدانش ( ایران و چین ) با حضور در این مسابقات نظامی در ونزوئلا در حال نمایش قدرت هستند . با عادی سازی تحرکات نظامی دشمنان ایالات متحده در دریای کارائیب ، ما در معرض خطر در آمریکای لاتین هستیم .
       
       
      در حال حاضر به نظر می رسد که برگزاری این گونه مسابقات در بین نیرو های نظامی منطقه ای و جهانی در حال افزایش هست . مسابقاتی که هم در رشته های عمومی ( آمادگی جسمانی و ورزشی ) و هم رشته های تخصصی ( تیر اندازی ، زرهی و توپخانه ، پهپادی و ... ) با حضور تیم های چندگانه به جدیت پیگیری می شود . قطعا انتخاب تیم های ورزیده در این گونه رقابت ها باعث افزایش اعتماد به نفس پرسنل و همچنین تبلیغات مثبت برای نیرو های نظامی ما نیز خواهد گردید  . همچنین برگزاری مسابقات کشوری و درون مرزی برای ما موجبات حس رقابت و افزایش انگیزش سازمانی را برای نیروهای مسلح ما در پی خواهد داشت . انشالله 
       

       
       
       
      بن پایه :
      https://www.milsport.one/cism/members-nations
      https://www.ilsf.org/about/recognition/cism/
      https://armedforcessports.defense.gov/CISM/Military-World-Games/
      https://en.wikipedia.org/wiki/Colosseum
      https://freebeacon.com/national-security/iran-russia-china-to-run-war-drills-in-latin-america/
       
      گرد آوری جهت انجمن میلیتاری
       
       
    • توسط mehdipersian
      شناور شهید باقری به بالگرد، موشک و پهپاد مجهز خواهد شد 
      فرمانده نیروی دریایی سپاه:

      شناور شهید باقری که در آینده ساخت آن به اتمام می‌رسد، علاوه بر داشتن یک ناوگروه در داخل خود، باند پرواز هم دارد که پهپاد می‌تواند از روی آن حرکت کرده و به پرواز درآید و در بازگشت هم می‌تواند بر روی آن بنشیند.
      شناور شهید باقری با ۲۴۰ متر طول و ۲۱ متر ارتفاع، مجهز به بالگرد، موشک و پهپاد است.
      این شناور به گونه‌ای در حال ساخت است که از روی عرشه آن حدود ۶۰ پهپاد می‌تواند پرواز کند و بنشیند.
      وستانیوز
       
  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.