Recommended Posts

پاسخی که به یک از دوستان در سایت آیرو در مورد این عکس و استفاده تفنگداران دریایی ارتش از این قایقهای فرسوده به عنوان دیکوی های غیر قابل تشخیص دادم:

http://www.tabnak.ir/files/fa/news/1390/10/10/129930_234.jpg

اما در مورد کارایی این تاکتیک در برابر یک یورش آبی خاکی که به نظر من یکی از اهداف اصلی این رزمایش در فاز تاکتیکی بوده یعنی اینکه بتونن از ساحل دفاع بکنن:

[b]اول باید ببینیم طرف مقابلمون چی داره، [/b]

خط حمله نیروهای غربی رو خودرو های دو زیست نفر بر تشکیل میدن، در حال حاضر ستون فقرات ناتو در این دست عملیات خودروهای AAV-7 هست:

http://1.iped.netii.net/images/2459ae2cf792.jpg

قبلا برنامه ای بود البته برای جایگزینی با خودرو های جدید تر EFV که لغو شد:

http://1.iped.netii.net/images/b77649f5d537.jpg

سلاح اصلی این خودرو ها یک توپ سنگین شامل یه نارنجک انداز اوتومات 40 م م بعلاوه یه توپ نواخت بالا عموما کالیبر 7.62 یا 12.7 (همون دوشکا خودمون) هست، از اونجایی که ترکش در نبرد آبی معنی نداره درواقع توپهای سنگین برای درگیری با اهداف ساحلی مثل سنگر ها و نیروهای مدافع هست،


در برابر یک جت اسکی یا قایق تند رو توپ 30 میلمتری و تیربار 7.62 هر دو یک قدرت رو دارند چون هر دوتاشون هم با یک براست وسیله رو سرنگون می کنند و سرنشین ها رو می کشن، اما نواخت توپ 25 یا 30 میلی متری بوش مستر این وسیله ها بسیار کمتر از تیربارهای 7.62 اونها هست که در برابر یک جت اسکی احتمال اصابت بیشتری نسبت به یک توپ 3 م م داره ... خوب تا اینجا سلاح این خودرو های دو زیست همون سلاحی هست که تانکهای T-55 در برابر موتورهای تریلر مسلح به آر پی جی در دوران جنگ داشتند.

خودروهای دوزیست با توجه به اولویت سبک بودنشون زره ضعیفی دارند و زرهشون در برابر بالای کالیبر 12.7 جوابگو نیست عموما در نتیجه یک تیر آر پی جی معمولی هم برای این خودروها کفایت میکنه.

تاکتیک حمله آبی خاکی اما به این صورته که یک سری رزم ناو و ناو آبی خاکی در فاصله چند کیلومتری ساحل خودرو های دو زیست رو تخلیه می کنند و خودشون با استفاده از هلیکوپتر ها و توپهای سنگین به پشتی بانی از حمله آبی خاکی می پردازن:

http://1.iped.netii.net/images/4cb17743002b.jpg

http://1.iped.netii.net/images/6b8deb7798e7.jpg

http://1.iped.netii.net/images/8cdf49ea54ee.jpg



خوب ما صحبت کردیم که این ناوگان آسیب پذیر خواهد بود، حتی اگر موشکهای کروزی که از ساحل شلیک میشن رو نا دیده بگیریم، از خمپاره های 120 میلی متری مستقر در ساحل با گلوله های راکتی که برد 18 کیلومتری دارن تا توپخانه سنگین 333 و 175 و 155 و 240 میلی متری که بعضا مجهز به گلوله های هدایت لیزری هستند تا راکت اندازهای چند تایی و ... که اگر اون توپخونه بتونه ناو رو بزنه چند تا موشک ضد تانک مستقر شده در ساحل مثل موشکهای تاو یا کرونت یا میتس ام برای تبدیل کردن حمله آبی خاکی AAV-7 ها به جهنم کفایت می کنه فکر کنم!

http://1.iped.netii.net/images/570c225d1fb8.jpg

اما [b]مشق رزم[/b] (شاید هم غرور تفنگداری) برای نیرویی مثل تفنگداران دریایی یعنی اینکه همه پشتیبانیش رو در ساحل نادیده بگیره و برای شرایطی تمرین کنه که هیچ پشتی بانی نداره، این نیرو برای شرایطی آماده میشه که تو یک ساحل مثلا ساحل یه جزیره خشک تخلیش کنن با تجهیزاتش و بگن دفاع کن حتی اگر ارتباطش با فرماندهی قطع بشه و حتی اگه هیچ پشتی بانی نداشته باشه.

خوب تو این شرایط ناوگان پشتی بانی یک دردسر جدیه یعنی قایقهای تند رو شما با هلیکوپترها طرفن و سنگر های حاوی موشکهای ضد تانک هم خوراک توپخانه ناو یا موشکهای هلفایر میشن،

تحت همچین شرایطی تاکتیکی که تو این عکسها تفنگداران دریایی استفاده می کنن اینه که ابتدا با استفاده از یکسری خودرو تکنیکال، مثل همین تویوتاها از سنگهای خودشون تجهیزات شناورشون رو به ساحل منتقل می کنن، به سرعت آماده میشن، و با استفاده از پوششی که این دیکوی ها براشون ایجاد می کنه:

http://www.tabnak.ir/files/fa/news/1390/10/10/129932_319.jpg

بدون اینکه شناسایی بشن خودشون رو به ناوگان آبی خاکی حریف نزدیک می کنن، وقتی به اندازه کافی به ناوگان AAV-7 ها نزدیک بشن دیگه نه ناوگان پشتیبانی اثرخواهد داشت و نه هلیکوپتر ها، برای اینکه بجز تفنگداران در یایی ما و خودرو های دو زیست کسی قادر به شناسایی دوست و دشمن نخواهد بود و هر شلیکی از سمت اونها به احتمال بیش از 50 درصد ( چون تحرک تفنگداران ما بالا تره) نیرو های خودشون رو مورد تهدید قرار خواهد داد، هلیکوپتر ها هم بخوان نزدیک بشند باید خطر بسیار بسیار جدی MANPADS های مدرن مثل میثاق2 رو به جون بخرند تحت این شرایط نبرد با خودرو های آب خاکی تبدیل میشه به همون نبردهای کلاسیکی که موتور سوارهای ما مسلح به آر پیجی با تانکهای عراقی داشتند، و طبیعتا آبی خاکی ها در مقابل چشمان ناوگان پشتی بانی شون که کاری هم ازش بر نمیاد درو خواهند شد!


البته شما در این تمرینات فقط موشک ار پی جی 7 رو می بینید:

http://1.iped.netii.net/images/f16109f1619f.jpg

که در دریا دقت خیلی بالایی هم نداره، اما به هیچ عنوان امکان استفاده از راکتهای بهتر مثل آر پی جی 26 و موشکهای دوش پرتاب هدایت شونده ضد تانک مثل صاعقه رو هم نا دیده نگیرید، طبیعتا در یک تمرین و رزمایش نه از تسلیحات گرون قیمت استفاده میشه و نه از آخرین تسلیحات،

البته این تاکتیک المانهای دیگه ای هم داره برای مثال این تصویر:

http://www.tabnak.ir/files/fa/news/1390/10/10/129929_698.jpg

نشون میده که نیروهای تفنگدار از اون شلوغی برای پرتاب راکتهایی با برد 9 تا 25 کیلومتر به سمت کشتی های پشتی بانی کلاس سن انتونیو و نا کار آمد کردن اونها هم استفاده میشه یعنی یه بخشی از تفنگ دارها مشغول شکار AVV-7 ها میشن و بخش دیگه ای مشغول حمله نامنظم و چریکی با راکتهای سنگین به ناوگان سنگین حریف

تمام اینها رو عرض کردم که به این گزاره شما پاسخ بدم:



در زکاوت نیروهای مسلحی که 10 ساله دارن حضور ابر قدرت نظامی دونیا رو در شرق و غربشون کنترل می کنند و موفقیتهایی مثل نشوندن RQ-170 کسب کردند شک نکنید،

من از یک عکس در پیت این تحلیل بالا رو در آوردم و قطعا همین تحلیل هم در برابر اونچه که فرماندهان نیروی دریایی در سرشون دارند بچه بازیه،
من پستهای شما رو دیدم و می دونم اطلاعات خوبی دارید دوست عزیز توان آنالیز و بررسی تون را با پیشفرضها مخدوش نکنید،

این مردی که شما امروز به فرماندهی نیروی دریایی میبینید یک گرگ باران دیدست، ادمیه که از کف خط مقدم کشیده خودش رو بالا و میدونه داره چیکار می کنه:

http://www.tabnak.ir/files/fa/news/1390/10/10/129919_188.jpg


[color=red]قرار دادن عكس خارج از گالري سايت، ممنوع هست.
عكسها به لينك تبديل شدند
rezat1980[/color]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]ویژگی‌های مهم سامانه موشکی سطح به هوای میانبرد "محراب"

این موشک که به دست متخصصان جهاد خودکفایی نیروی دریایی ارتش و صنایع دفاع طراحی و تولید شده است، در صورت ایجاد اخلال و جنگ الکترونیک از سوی دشمن در هنگام شلیک [b]می‌تواند بلافاصله منبع ارسال سینگال‌های اخلال‌گر را شناسایی و به سمت آن تغییر جهت داده و سامانه مختل کننده را هدف قرار دهد.
[/b]
از دیگر ویژگی‌های این سامانه موشکی هوشمند این است که می‌تواند [b]هم علیه اهداف هوایی و هم اهداف سطحی عمل کرده[/b] و شناورهای متخاصم را نیز مورد هدف قرار دهد.

http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13901011000405[/quote]


2 نکته ی جالب:
1- یعنی محراب میتونه به نوعی موشک ضد تشعشعات راداری باشه؟ گمان نمی کنم موشک استاندارد در نسخه اصلی خودش چنین قابلیتی داشته باشه.
2- هم علیه اهداف هوایی و هم علیه اهداف سطحی بکار میره! دقیقا همانند موشک استاندارد، چند منظوره. با هدف یکپارچه سازی انواع موشک و ساخت یک موشک استاندارد و کاهش هزینه و سیستم های راداری.

------
با توجه به صحبت های دوست عزیزمون Morteza313 یک سوال خیلی ابتدایی اومد تو ذهنم. کسی از تعداد و استعداد نیروهای تفنگدار دریایی کشورمون خبر داره؟ اعم از ارتش و سپاه. چون تا جایی که قبلا خوندم ارتش نیرویی به استعداد 2500-3000 نفر تفنگدار دریایی داره و سپاه هم نیرویی در همین حدود.
با توجه به اینکه در صورت رخداد جنگ همه جانبه، بعد از نبرد در دریا دومین مرحله، نبرد آبی-خاکی در سواحل خواهد بود و کشورهایی چون امریکا و انگلیس، فرانسه و هلند و کره جنوبی اخیرا بیشتر تمرکز دفاعی و هجومی زمینی خودشون رو بر روی تفنگداران دریایی و عملیات آبی-خاکی گذاشتند، باید ببینیم که ایا ما نیروی تفنگدار زبده و آموزش دیده برای شرکت در چنین نبردی داریم یا نه؟ و آیا امکانت و تجهیزات مناسبی در اختیارشون گذاشتیم؟
دوستان نظرتون چیه؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
آیا این ناوچه راداری(رادار مناسب برای رهگیری) داره که این موشکو هدایت کنه یا هدایتش توسط ناو های بزرگتر انجام میگیره و این ناوچه نقش لانچرو بازی میکنه؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]
پس این احتمال قویتر میشه که موشک محراب همون موشک استاندارد بومی و ارتقا یافته هست. اما نکته جالبتر همون برد اعلام شده است، 40 مایل دریایی! اگر حقیقت داشته باشه واقعا خبر مسرت بخشیه، موشک محراب با برد 65 کیلومتر و احتمالا رادار آرایه فازی...[/quote]

البته مایل دریایی بخوایم در نظر بگیریم میشه حدود[b][color=red] 75 کیلومتر[/color][/b] !

یه دلیل دیگری که می تونه تاکیدی بر این باشه که این موشک بر پایه استاندارد هست اینه که هم آجا و هم پرس تی وی از این موشک با عنوان ضد رادار صحبت کرده بودند. که خوب می دونیم موشک اس ام 1 نمونه ضد رادار هم داره(AGM-78) .

ولی خوب مسئله اینه که آخرش این موشک ضد رادار هست یا سطح به هوا؟

اگه اشتباه نکنم موشک اس ام 1 از جت وین استفاده می کنه درسته؟
----
ویرایش: ماشاا.. چه زود پست ها اضافه میشن.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]با توجه به صحبت های دوست عزیزمون Morteza313 یک سوال خیلی ابتدایی اومد تو ذهنم. کسی از تعداد و استعداد نیروهای تفنگدار دریایی کشورمون خبر داره؟ اعم از ارتش و سپاه. چون تا جایی که قبلا خوندم ارتش نیرویی به استعداد 2500-3000 نفر تفنگدار دریایی داره و سپاه هم حدود 4000 نفر. به نظر خودم با توجه به اینکه در صورت رخداد جنگ همه جانبه، بعد از نبرد در دریا دومین مرحله نبرد آبی-خاکی در سواحل خواهد بود و کشورهایی چون امریکا و انگلیس، فرانسه و هلند و کره جنوبی اخیرا بیشتر تمرکز دفاعی و هجومی زمینی خودشون رو بر روی تفنگداران دریایی و عملیات آبی-خاکی گذاشتند، باید ببینیم که ایا ما نیروی تفنگدار زبده و آموزش دیده برای شرکت در چنین نبردی داریم یا نه؟ و آیا امکانت و تجهیزات مناسبی در اختیارشون گذاشتیم؟[/quote]

در مورد تجهیزات نیروهای مسلح که هیچ وقت نمیشه با قطعیت صحبت کرد، ولی یک نگاهی به پتانسیلها بکنید، موشکهای دوش پرتاب ضد هوایی و ضد زره، تجهیزات دید در شب و حراریت، سلاحهای انفرادی مناسب ... به نظر جایی که استراتژی دفاعی ما سلاح خاصی رو نیاز داشته باشه اون سلاح در تعداد بالا و با تکنولوژی روز خریداری و تولید میشه و در اختیارشون گذاشته میشه ...

مثل بحث رادارهای هشدار زود هنگام پدافند که پایه استراتژی دفاع هوایی ما بودن و به هبترین شکل و پیشرفته ترین و متنوع ترین سیستمهای روز دنیا در ختیار نیروهای مسلح قرار گرفتند،


در مورد تعداد، یک چیز رو در نظر داشته باشید
[b]
امروز میگن در نبرد نفر در برابر زرهی باید نسبت نیروهای مهاجم به مدافع بین 12 تا 17 به یک باشه

در نبرد آبی خاکی برید بالای 25 به یک [/b]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[b]آمریکا به راحتی میتونست اون هواپیمای سرنشین دار ( دقت کنید !)رو بزنه مثل ایرباسی که زمان جنگ نابودش کرد ولی با زدنش مشکلاتش آغاز میشد![/b]

آن زمان که ایر باس میزدند گذشت. به قول جناب دکتر:" آن ممه را لولو برد" icon_eek
اگر هواپیمایی شناسایی را میزدند در کمتر از 15 دقیقه همشون میمردند. آنها مرگ را دوست ندارند.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]
یه دلیل دیگری که می تونه تاکیدی بر این باشه که این موشک بر پایه استاندارد هست اینه که هم آجا و هم پرس تی وی از این موشک با عنوان ضد رادار صحبت کرده بودند. که خوب می دونیم موشک اس ام 1 نمونه ضد رادار هم داره(AGM-78) .

ولی خوب مسئله اینه که آخرش این موشک ضد رادار هست یا سطح به هوا؟

اگه اشتباه نکنم موشک اس ام 1 از جت وین استفاده می کنه درسته؟[/quote]

جدا؟ موشک استاندارد نسحه ضد رادار هم داشت؟ من تنها نمونه ی ضد کشتی و پدافند هوایی اش تو ذهنم بود. حالا با این اوصاف یه سوال جدی اومد تو ذهنم! چرا ما بجای اینکه پروژه سجیل و اینکه موشک هاوک رو سوار بر تامکت کنیم، موشک استاندارد رو که در دسترسمون بود و به نظرم مناسبتر و هم جمع و جورتر هست هواپایه اش نکردیم و به تسلیحات تامکت اضافه نکردیم؟

کسی از دوستان از نحوه ی بارگذاری موشک استاندارد (یا همون محراب خودمون) اطلاع داره؟ لانچرش که فقط یک موشک رو لود میکنه، بارگذاری موشک های بعدی به چه شکلی انجام میشه؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]ولی خوب مسئله اینه که آخرش این موشک ضد رادار هست یا سطح به هوا؟[/quote]

هر دو، به قول وری جون:

[quote]این قابلیت رو hoj مینامند و در دونوع موشک شد کشتی و ضد هوایی در ایران پیاده شده .

hoj = Home on jamming source

بدین ترتیب این موشکها هم قابلیت قفل بر روی منبع اخلال رو دارند و هم منبع انتشار امواج . حالا میخواد کشتی باشه یا گروئلر و پراولر .[/quote]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]سلام دوستان


من میخواستم این شکلی به قضیه نیگا کنیم اگر میخوایم تحلیلی از جنگ پیش رو بکنیم :

اولاً در گزارش اخیری که از CNN در اخبار شبکه یک نشون داد یارو مجری میگفت که این تنها ناوهواپیمابر آمریکایی بود که داشت منطقه رو ترک میکرد نمیخوام سناریوسازی کنم ولی اگه ایران بخواد تنگه هرمز رو ببنده و آمریکا واکنش نشون بده وجود ناوهواپیمابر آمریکا تا زمانی که نیروی دریایی ایران و سایت های موشکی ساحل به دریا و نیروی هوایی و زیر سطحی های ما از بین نرفتن نزدیک منطقه نمیشن یعنی خارج کردن تا آرایش خوب بتونن بگیرن چرا گفتم حالا دوماً .

دوماً اوباما امروز قانون تحریم بانکی ایران رو امضاء کرد تا ایران به منابع مالی حاصل از فروش نفت به سختی سخت بتونه دسترسی پیدا کنه و این همونه که اخیراً رییس جمهور ما گفته بود که ما در پیامی به آمریکایی گفتیم که اگه بانک مرکزی ما رو تحریم کنین این یعنی اعلان جنگ .

سوماً حالا شما این تحولات رو در یک جا در نظر بگیرین :

1- توافق آمریکا با طالبان این یعنی آمریکا میخواد اگر با ایران جنگی صورت بگیره مانع از تجهیز طالبان توسط ایران و جنگ علیه آمریکایی بشه .

2- اعلام قدس شریف به عنوان پایتخت رژیم اشغال گر سرزمین فلسطین و اگر این کار صورت بگیره دیگه هرکس که خودش رو در محور مقاومت میدونه باید مانع این کار بشه و فکر نکنم با فشار سیاسی این کار صورت بگیره یعنی دیگه صدای جنگ یواش یواش داره میاد .

نمیخوام سیاه بافی کنم ولی دکتر احمدی نژاد در سخنان چند ماه پیشش گفته بود که داریم به نقطه برخورد پایانی میرسیم بهرحال هرچه باشه من خودم بشخصه به تکلیفم عمل و در هر صورت بشخصه در میدان نبردم .

به امید درخشش ایران و ایرانی درهمه زمینه ها ... یا علی[/quote]
حلقه های زنجیر را خوب پیدا کردی لیکن هنوز چند حلقه ای کم است. هنوز مونده
خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان
خروج مابقی ناوگان پنجم آمریکا از بحرین

بعدش میتونید برای شروع جنگ با دشمن نسل بشر خودتون را آماده کنید و نوعا برقصید icon_eek

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
یک نکته ی جالب:
در حالی که هنوز 3-4 ساعت از اعلام خبر شلیک موشک پدافند هوایی محراب نگذشته، کافیه برید گوگل و سرچ بزنید Mehrab Missile حدود 37000 لینک خبری پیدا میشه و جالبتر اینه که بالاترین و داغترین لینک های خبری مربوط به وبسایت های خبری تجاری و اقتصادی هستند.
[img]http://up.iranblog.com/images/3179jrgqd9qozsr3557u.jpg[/img]

جای تامل داره...یه جرقه ی کوچیک تو این منطقه میتونه آخرین جنگ جهانی بشر رو رقم بزنه...

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
نکته ای که تو اخبار تلویزیون شنیدم این بود که برای آزمایش سیستم های پدافندی از پهپاد های هدف ردارگریز استفاده شده.


به نظر میاد برد موشک محراب با برد نمونه های اولیه SM-2 برابری می کنه.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote][quote]خوشم میاد نیروهای ما تنها نیرویی هستند که می تونند اینقدر به ناوهای آمریکایی نزدیک بشند و اونها هم هیچ غلطی نمی تونند بکنند یعنی وجودش رو ندارند.

واقعا احساس غرور به هر ایرانی متعصبی دست میده با دیدن این تصاویر[/quote]

آمریکا به راحتی میتونست اون هواپیمای سرنشین دار ( دقت کنید !)رو بزنه مثل ایرباسی که زمان جنگ نابودش کرد ولی با زدنش مشکلاتش آغاز میشد![/quote]


مساله همینه می تونه ،بزنه ولی جرات نداره بزنه(توجه کنید!) در واقع امریکایی ها اومدن بگن اره ما با ناومون اومدیم تو منطقه رزمایششون، ایران جرات نکرد کاری کنه!ایرانم توپو برگردوند تو زمین آمریکا گفت با هواپیما گشت رفیتم بالا ناوشون جرات نکردن غلط اضافی کنن!

میان ماه من تا ماه گردون تفاوت از زمین تا آسمان است

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]ارتش نیرویی به استعداد 2500-3000 نفر تفنگدار دریایی داره [/quote]

داداش خیلی بیش تر از اینه توی همین بوشهر چیزی حدود 1000 تکاور و تفنگدار هستش حالا شما حسابش کن خلیج فارس که مربوط به ارتش نیست من نظرم چیزی بین 5000 تا 6500 نفر تفنگداره.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
آن زمان که ایر باس میزدند گذشت. به قول جناب دکتر:" آن ممه را لولو برد" icon_eek
زین پس به جای عبارت غریب و نامانوس * آن ممه را لولو برد* بفرمایید * آن سبو بشکست و آن پیمانه ریخت *
من هم به نوبه خود تبریک میگم متاسفانه به دلیل رسانه ضعیف و تبلیغات محدود این خبر که تا حد زیادی توان بولد کردنش وجود داره خیلی عادی از کنارش میشه

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دوستان اطلاع دارید این توپ روی کدوم ناو نصب هست :

http://img.irna.ir/1390/13901011/1012743/N1012743-1788171.jpg

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مطالب مشابه

    • توسط parsneet
      بسم الله الرحمن الرحیم
       
      تاپیک حاضر با محوریت پوشش خبر ها و اطلاعات مسابقات نظامی برگزار شده در ایران و همچنین شرکت تیم های ایرانی در سایر مسابقات بین المللی نظامی می باشد .
       
      مقدمه :
      مسابقات نظامی هر ساله در سراسر جهان با شرکت پرسنل نظامی ( به صورت داخلی و یا بین المللی ) برگزار می گردد . این گونه مسابقات علی رقم اینکه از قواعد و استاندارد متحدی برخوردار نیستند ( منظور نبودن کمیته جامع و قوانین واحده بین المللی در رشته های تخصصی می باشد ) اما تا حدودی پیرو قواعد و ضوابط برگزاری رزمایش های نظامی هستند . ( البته تیم های ورزشی و مسابقات ارتش های جهان (CISM) تا حدودی متفاوت از سایر مسابقات تخصصی هستند که در ذیل به آن اشاره خواهد گردید )
      اساساً هدف از برگزاری این گونه مسابقات تخصصی بالا بردن آمادگی پرسنل و ایجاد حس رقابت و افزایش انگیزش پرسنل نظامی جهت فراگیری مهارت های تخصصی است . و همچنین سنجش توانمندی پرسنل در مقایسه با واحد های مشابه در ارگان های نظامی داخلی و یا ارتش های خارجی دیگر است . پس تا حدودی می توان بیان کرد که تیم های شرکت کننده ( در مسابقات بین المللی ) عموماً از بین کشور های دوست و یا هم پیمان ( و یا حداقل غیر متخاصم ) انتخاب می شوند و برای سنجش توانایی های تخصصی شان گرد هم می آیند . و همچنین حتی گاهی می تواند بیان گر همسویی کشور های شرکت کنند و حامل پیام های خاص برای ارتش های رقیب شان نیز باشند .
       
       
       
      تاریخچه :
      می توان به نوعی اولین مسابقات نظامی ( با تاکید و اولویت دادن به پرسنل نظامی ) را به یونان باستان نسب داد . در رویدادی جشن گونه که عموما" ( و نه اختصاصاً ) پرسنل نظامی در آن شرکت می کردند تا آمادگی جسمانی و مهارت های کار با سلاح در رقابت با حریفان را بسنجند . در ادامه و ظهور امپراطوری روم باستان این نوع مسابقات چهره خشن تر و جدی تری به خود گرفت به گونه ای که مکان های اختصاصی مانند کلوزیوم (Colosseum) و همچنین شرکت کنندگان مخصوص بنام گلادیاتور (Gladiator) برای شرکت در آن تربیت می گردیدند .
      این مسابقات شرحی مفصل دارد ولی به اختصار : برگزاری آن در قرون مختلف تکامل یافته و عموماً شرکت کنندگان آن از بین سربازان قوای شکست خورده در جنگ با امپراطوری روم انتخاب می شدند و در بین خیل عظیم از این سربازان که در مسابقات محلی و ایالات های مستعمره روم برگذار می شد برگزیدگان ( که یقیناً تعداد کمی از آنان بودند) می توانستند آزادی خود را به دست آورند . ولی جنگجویانی نیز بودند که به خاطر بدست آوردن پول و یا شهرت نسبت به شرکت در این مسابقات خونین اقدام می کردند . این مسابقات که به خشونت بی پروا و ضد انسانی اش معروف گشته بود بدون فایده هم البته نبود . ( البته فواید آن از دید فرماندهان نظامی ) باید اشاره کرد که تمامی این مسابقات به نبرد های خونین تن به تن اختصاص نداشت بلکه اکثر این رویداد ها به باز سازی نبرد های روم در مقابل دشمنانش مختص می شد ( یقیناً آن نبردهای که در آن پیروز گردیده بودند تا خاطرات ، تکنیک های رزم و قهرمانان آن را مرور و زنده نگاه دارند ) عده ای از سربازان لباس های قوای دشمن را بر تن می کردند و سربازانی دیگر که نقش نیروهای رومی را داشتند با بکارگیری ارابه و اسب و سلاح های آن دوران در چندین پرده که گاهی تا چند روز نیز ادامه می یافت آن نبرد خاص را باز سازی می کردند . از نحوه یورش قوای مهاجم گرفته تا نبرد های تن به تن ، عبور از رودخانه ، یورش سواره نظام ، محاصره قلعه ها و یقیناً نمایش پیروز مندانه و دلاورانه ارتش رومی بر حریف خود !
       
      در عصر جدید ایده مسابقات نظامی بعد از پایان جنگ جهانی اول شکل گرفت . در سال 1919 پس از جنگ جهانی اول ، بازی های بین متفقین توسط شورای ورزشی نیروهای متفقین ژنرال جان پرشینگ سازماندهی شد و 1500 ورزشکار از 18 کشور را گرد هم آورد تا در 24 رشته ورزشی به رقابت بپردازند. این رویداد در Joinville-le-Pont فرانسه برگزار شد . و طی سالهای بعد در ماه مه 1946 ، پس از جنگ جهانی دوم ، شورای ورزشی نیروهای متفقین توسط سرهنگ هانری دبروس و پنج‌گانه المپیک توسط سرگرد رائول مولت احیا شد و در  7 تا 8 سپتامبر همان سال دومین بازی‌های بین متفقین در برلین (در المپیاستادیون , محل برگزاری بازی های المپیک 1936) برگزار شد .
       


      چند ماه بعد، با پایان دادن به شورای ورزش نیروهای متفقین ، سرهنگ دبروس و سرگرد مولت مسابقات ارتش های جهان (CISM) را در 18 فوریه 1948 تأسیس کردند . اعضای موسس آن بلژیک ، دانمارک ، فرانسه ، لوکزامبورگ و هلند بودند . در سال 1950، آرژانتین و مصر به عضویت آن درآمدند. در سال 1951 ایالات متحده به آن پیوست . در سال 1952 عراق ، لبنان ، پاکستان و سوریه و دو سال بعد برزیل به عضویت آن درآمدند . و همچنین کانادا در سال 1985 وارد آن شد . سپس در سال 1991 با پایان جنگ سرد سازمان رقیب پیمان ورشو کمیته ورزش ارتش متفقین (SKDA) با CISM ادغام شد و خبر از پیوستن 31 کشور و عضو جدید و سایر کشورهای مرتبط با بلوک شوروی را داد. این پیشرفت سریع منجر به رسمیت شناختن توسط نهادهای بین المللی از جمله IOC شد. قبل از سال 1995 CISM هر سال 15 تا 20 مسابقات جهانی را برگزار می کرد. از سال 1995  CISM هر چهار سال یک بار بازی های جهانی نظامی را که یک رویداد چند ورزشی است با شرکت نمایندگانی از ارتشهای 127 کشور دنیا سازماندهی می کند .
       
       

       
      رویدادها
      برگزاری مسابقات مرتبط با ارتش های جهان طیف متنوعی را در بر می گیرد و بلوک های سیاسی و جغرافیایی متعدد سعی در برگزاری رویدادهای مشابه زیادی جهت بالا بردن مهارت پرسنل خود دارند . اما به نوعی اهداف برگزاری این چنین مسابقاتی تنها به بالا بردن مهارت ها محدود نمی گردد . بلکه برپایی نمایشگاه های تخصصی تجهیزات تیراندازی و حتی ماشین آلات زرهی و تسلیحات انفرادی و البسه نظامی و ... در حاشیه این مسابقات بیان گر این است که این رویدادها مکانی است تا برنامه ریزان و دست اندرکاران نظامی کشور های مختلف به عرضه و کسب اطلاعات و سنجش آمادگی قوای نظامی پیرامونی خود اقدام نمایند .
       
      به برخی از این رویدادها می توان به اختصار اشاره کرد مانند :
      - مسابقات بین المللی پنج گانه ورزشی ( تیراندازی سرعت و دقت ، میدان موانع ، شنا ۵۰ متر با مانع ، دو صحرانوردی ۸ کیلومتر و پرتاب نارنجک )
      - مسابقات بین المللی نظامی پهپادی ارتش های جهان
      - مسابقات بین‌المللی نظامی غواصی در عمق
      - مسابقات بین‌المللی نظامی جهت یابی
      - مسابقات بین‌المللی نظامی بیاتلون زرهی روسیه
      - مسابقات سراسری امنیت سایبری در آمریکا
      و ...
       

      بازتاب و آثار
      برای بیان تاثیر حضور بین المللی تیم های نظامی و ترتیب دادن این چنین مسابقاتی منعکس کردن دیدگاه بعضی از تحلیل گران غربی شاید مفید باشد به عنوان نمونه :
      «واشنگتن فری بیکن» «جوزف هومیر» تحلیلگر امنیت ملی : روسیه و چین در نمایش قدرت به آمریکا قصد شرکت در یک بازی‌های بین‌المللی در آمریکای لاتین ( ونزوئلا ) تحت عنوان « تک تیرانداز مرز » را دارند . این  بازی‌های نظامی یکی از واضح ترین نشانه‌ها  از شکل گیری یک ائتلاف ضد ایالات متحده در آمریکای لاتین است. روسیه و متحدانش ( ایران و چین ) با حضور در این مسابقات نظامی در ونزوئلا در حال نمایش قدرت هستند . با عادی سازی تحرکات نظامی دشمنان ایالات متحده در دریای کارائیب ، ما در معرض خطر در آمریکای لاتین هستیم .
       
       
      در حال حاضر به نظر می رسد که برگزاری این گونه مسابقات در بین نیرو های نظامی منطقه ای و جهانی در حال افزایش هست . مسابقاتی که هم در رشته های عمومی ( آمادگی جسمانی و ورزشی ) و هم رشته های تخصصی ( تیر اندازی ، زرهی و توپخانه ، پهپادی و ... ) با حضور تیم های چندگانه به جدیت پیگیری می شود . قطعا انتخاب تیم های ورزیده در این گونه رقابت ها باعث افزایش اعتماد به نفس پرسنل و همچنین تبلیغات مثبت برای نیرو های نظامی ما نیز خواهد گردید  . همچنین برگزاری مسابقات کشوری و درون مرزی برای ما موجبات حس رقابت و افزایش انگیزش سازمانی را برای نیروهای مسلح ما در پی خواهد داشت . انشالله 
       

       
       
       
      بن پایه :
      https://www.milsport.one/cism/members-nations
      https://www.ilsf.org/about/recognition/cism/
      https://armedforcessports.defense.gov/CISM/Military-World-Games/
      https://en.wikipedia.org/wiki/Colosseum
      https://freebeacon.com/national-security/iran-russia-china-to-run-war-drills-in-latin-america/
       
      گرد آوری جهت انجمن میلیتاری
       
       
    • توسط mehdipersian
      شناور شهید باقری به بالگرد، موشک و پهپاد مجهز خواهد شد 
      فرمانده نیروی دریایی سپاه:

      شناور شهید باقری که در آینده ساخت آن به اتمام می‌رسد، علاوه بر داشتن یک ناوگروه در داخل خود، باند پرواز هم دارد که پهپاد می‌تواند از روی آن حرکت کرده و به پرواز درآید و در بازگشت هم می‌تواند بر روی آن بنشیند.
      شناور شهید باقری با ۲۴۰ متر طول و ۲۱ متر ارتفاع، مجهز به بالگرد، موشک و پهپاد است.
      این شناور به گونه‌ای در حال ساخت است که از روی عرشه آن حدود ۶۰ پهپاد می‌تواند پرواز کند و بنشیند.
      وستانیوز
       
  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.