Recommended Posts

[b]جناب فتح و دیگر دوستان توجه کنند که با توجه به بحث جناب marshal1987 و بنده در باب تخصص ایشون ! در پدافند هوائی و پاسخهای ایشون بهتر هست که این بحث رو ادامه ندین.
اگر در مورد رزمایش صحبتی بود بفرمائین و گرنه تاپیک بسته خواهد شد ![/b]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[align=justify][color=darkred][b]ناگفته‌هایي از رزمايش دریایی ولايت 90[/b][/color]

[color=darkblue]معاون هماهنگ‌كننده نيروي دريايي ارتش به تغيير و تنوع تاكتيكي در اين رزمايش اشاره كرد و گفت: بر خلاف رويه معمول كه طراحي‌هاي رزمايشها پيش از برگزاري رزمايش انجام مي‌شد و توجيهات لازم در خصوص فرماندهاني كه در رزمايش شركت مي‌كنند صورت مي‌گرفت در رزمايش ولايت 90 تاكتيكهاي رزمايش دائما از سوي فرماندهان كل تغيير مي‌كرد تا نيروها هر لحظه براي مبارزه با دشمن آمادگي و توانايي مقابله با هرگونه تاكتيك جنگي را داشته باشند.[/color]
به گزارش مشرق به نقل از باشگاه خبرنگاران، رزمایش 10 روزه "ولایت - 90 " نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با رژه یگان های شرکت کننده در این رزمایش و با حضور سردار سرلشکر حسن فیروزآبادی ، رئیس ستادکل نیروهای مسلح و امیر سرلشکر عطاء الله صالحی ، فرمانده کل ارتش ایران پایان یافت.
رزمایش "ولایت - 90" نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی 24 دسامبر 2011 در محدوده عملیاتی شرق تنگه هرمز تا دریای عمان و مدار 20 درجه شمالی در آب های آزاد شمال اقیانوس هند آغاز شد و روز سه شنبه 3 ژانویه 2012 ، با دستیابی به اهداف پیش بینی شده پایان یافت.
در رژه یگان های شرکت کننده در این رزمایش ، ناوشکن بومی "جماران" که مسئولیت سرفرماندهی رزمایش "ولایت - 90 " را عهده دار بود انواع ناوچه های موشک انداز ، ناوچه های توپدار و انواع زیردریایی های کلاس سبک و سنگین، از مقابل جایگاه فرماندهان و ناظران داخلی و خارجی عبور کردند.
اما اين رزمايش نكات قابل توجه ديگري نيز داشت كه امير دريادار امير رستگاري، به آنها پرداخته است.
امير رستگاري با بيان اينكه رزمايش ولايت 90 در مقايسه با رزمايش‌هايي كه در گذشته برگزار مي‌شد تفاوت هاي زيادي داشت گفت: اين رزمايش در منطقه‌اي به وسعت 265 هزار كيلومتر و از تنگه هرمز تا شمال اقيانوس هند برگزار شد.
وي ادامه داد: اشراف اطلاعاتي رزمايش 90 نيز تا مدار 10 درجه شمالي و اشراف عملياتي اين رزمايش تا مدار 20 درجه شمالي بود.
رستگاري با بيان اينكه تمامي سامانه‌هايي كه طرح‌ريزي‌ها و تاكتيكها توسط آن انجام مي‌شد كاملا ايراني بود ادامه داد: اين در حالي است كه در رزمايشهاي گذشته برخي از سامانه‌ها غيربومي بودند.
رستگاري استفاده گسترده از سامانه جنگهاي الكترونيك را از نكات قابل توجه در اين رزمايش دانست و اظهارداشت:براي اولين بار نيروي دريايي ارتش سامانه‌هاي جنگال را در بعدهاي ارتباطي، راداري، ماهواره‌اي، سامانه‌هاي تلفن همراه و (g¬p¬s) در رزمايش خود استفاده كرد.
معاون هماهنگ‌كننده نيروي دريايي ارتش به تغيير و تنوع تاكتيكي در اين رزمايش اشاره كرد و گفت: بر خلاف رويه معمول كه طراحي‌هاي رزمايشها پيش از برگزاري رزمايش انجام مي‌شد و توجيهات لازم در خصوص فرماندهاني كه در رزمايش شركت مي‌كنند صورت مي‌گرفت در رزمايش ولايت 90 تاكتيكهاي رزمايش دائما از سوي فرماندهان كل تغيير مي‌كرد تا نيروها هر لحظه براي مبارزه با دشمن آمادگي و توانايي مقابله با هرگونه تاكتيك جنگي را داشته باشند.
رستگاري با اشاره به همكاري و هماهنگي مطلوب نيروي هوايي و پدافند هوايي ارتش با نيروي دريايي در رزمايش ولايت 90 اضافه كرد: در اين رزمايش با توجه به توانمدي نيروها، ما كوچكترين خسارت مالي و جاني نداشته و اين موضوع در نوع خود قابل توجه و تقدير است.
وي ادامه داد: موشكهايي كه در اين رزمايش به كار گرفته شد موشكهايي هوشمند هستند.
رستگاري با بيان اينكه موشكهاي سطح به هوايي كه در برد كوتاه و بلند در اين رزمايش از آنها استفاده شد به گونه اي است كه در مسير اين موشك عمليات جنگ الكترونيك و اختلال الكترونيك استفاده شود موشك مورد نظر منبع انتشار امواج الكترومغناطيس و الكترونيك را هدفگيري كرده و مورد اصابت قرار مي‌دهد گفت : از طرف ديگر با توجه به سرعت بالاي اين موشك هيچ هدف پرنده‌اي در برد مياني قادر به فرار از مسير اين موشك نخواهد بود.
وي افزود: در اين رزمايش براي اولين بار ايجاد اختلال در سامانه‌هاي راداري و الكترونيكي دشمن و مصون نگه داشتن نيروهاي خودي از حملات الكترونيكي آزمايش شد كه اين از ديگر موفقيتها در اين رزمايش به شمار مي‌رود.
معاون هماهنگ‌‌كننده نيروي دريايي اظهار داشت: در تمام روزهاي رزمايش ما شاهد نزديك شدن شناورهاي منطقه‌اي و فرامنطقه‌اي به منطقه عمومي رزمايش بوديم كه با اختار ما از صحنه دور مي‌شدند و ما ضمن انجام رزمايش يك زورآزمايي در بخش جنگ الكترونيك را با اين شناورها داشتيم.
وي افزود: در روز هشتم رزمايش تعدادي از بالگردهاي دشمن به همراه بالگردهاي خودي در آسمان محل رزمايش به پرواز درآمدند و تلقي آنها اين بود كه اين بالگردها از ديد رادارهاي ما پنهان خواهد ماند.
وي با بيان اينكه ما در ابتدا پيغام هايي را مبني بر ترك منطقه رزمايش به آنها داديم كه در ابتدا با بي اعتنايي آنها همراه بود اضافه كرد: در مرحله بعد به آنها پيغام داده شد كه ما در حال رزمايش هستيم و در صورتي كه منطقه را ترك نكنند آنها را مورد هدف قرار خواهيم داد.
رستگاري با بيان اينكه در يكي ديگر از روزهاي رزمايش دو شناور آمريكايي به محل رزمايش نزديك شدند كه البته با اخطار نيروهاي ما منطقه را ترك كردند ادامه داد: به طور كل ما به همه شناورها اعم از نظامي و غيرنظامي اين اجازه را مي داديم كه از فاصله 5 مايلي رزمايش را به نظاره بنشينند چرا كه اين اقدام را در راستاي نمايش قدرت و نشان دادن توانمندي هاي خود به آنها مي دانستيم.
رستگاري تصريح كرد: ما ضمن انجام رزمايش كار امدادرساني به ساير شناورها را نيز انجام مي داديم كه به عنوان مثال مي توان به امدادرساني ناوشكن جمهوري اسلامي ايران (جماران) به كشتي تجاري عربستان سعودي كه توسط چند قايق محاصره شده بود، اشاره كرد.
وي ادامه داد: ناوشكن جماران علي رغم فاصله زياد خود با كشتي عربستان خود را به منطقه مورد نظر رسانده و پس از درگيري با دزدان دريايي آنها را از منطقه متفرق كرد.
وي با اشاره به اينكه از نكات قابل توجه در رزمايش ولايت 90، مي توان به آمادگي ناوشكن ايراني جماران براي چند عمليات پي‌درپي اشاره كرد و گفت: اين ناوشكن پس از انجام يك مأموريت 70 روزه پس از 15 روز مجدد در رزمايش ولايت 90 به كار گرفته شد كه اين آمادگي اين شناور را براي انجام عمليات هاي مهمتر و سنگين تر آنهم به طور متوالي نشان مي دهد.
معاون هماهنگ كننده نيروي دريايي، با بيان اين مطلب كه در اين رزمايش چندين هزار نفر از نيروها حضور داشتند، اظهار داشت: اين رزمايش در نهايت بعد از آزمايش و تست انواع و اقسام شناورهاي سطحي و زيرسطحي و موشك ها در بردهاي مختلف در نهايت با رژه‌ نيروها و ناوشكن ها و ناوهاي موشك انداز و انواع شناورها با حضور مقامات عالي رتبه نظاميِ داخلي و ناظراني از خارج از كشور سه شنبه 13 دي ماه به پايان رسيد.

[color=olive]۱۶ دي ۱۳۹۰[/color]
منبع: مشرق‌نيوز
http://www.mashreghnews.ir/fa/news/90034/%D9%86%D8%A7%DA%AF%D9%81%D8%AA%D9%87%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C%D9%8A-%D8%A7%D8%B2-%D8%B1%D8%B2%D9%85%D8%A7%D9%8A%D8%B4-%D8%AF%D8%B1%DB%8C%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D9%88%D9%84%D8%A7%D9%8A%D8%AA-90[/align]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
تا چند وقت دیگه بزرگترین رزمایش سپاه هم برگزار میشه.از طرفی آمریکا و اسراییل هم میخوان یکی از بزرگترین رزمایش هاشون رو انجام بدن که هدف اصلی اون مقابله با موشک های دوربرد و میانبرد (ایران) اعلام شده.الان هم 9000 سرباز آمریکایی توی اسراییل مستقر شدن.کلا همه چی مشکوک نیست؟نکنه یه خبراییه که ما کلا بی خبریم؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]الان هم 9000 سرباز آمریکایی توی اسراییل مستقر شدن[/quote]

اين چند صد هزار سربازي كه تو افغانستان و عراق داشتند چه ... خوردند كه حالا اين 9000 نفر بخوان بخورن؟

رفتار غرب از چند حالت خارج نيست :

1- آنها تصميم به آغاز جنگ عليه سوريه يا حزب ا.. را دارند و قصد دارن ايران را به نقطه اي از احساس عدم امنيت (ترس از حمله غرب و نابودي كشور) برسانند كه اولا از جبهه سوريه ( و حزب ا..) خارج شود يا ثانيا اگر به سوريه حمله كردند ايران يه آخيش بگه و از ترس بيخيال حمايت سوريه بشود ( آخيش خدا را شكر به ما حمله نكردند بهتره بهشان گير نديم تا دوباره به فكر حمله به ما نيفتن ( احساس بعضي ها پس از حمله آمريكا به عراق كه از ترس امتيازات يك طرفه زيادي دادند و حسابي تو همكاري سنگ تموم گذاشتند))
خوب الحمدا.. ايران با اين مانورش و تهديداتي كه كرده نشان داده كه ترس واسش معني نداره.

2- قصد دارند با تهديد و ارعاب ، ايران را به شرايطي كه تحريم هاي نفتي رغم خواهد زد راضي كنند و به مرور كمر ايران را بشكنند و بعد از مدتي همان بلايي را سرش بياورند كه سر عراق آوردند (انديشه تحريم نفتي يا حراج نفت بهتر از درگيري نظامي)
راجع به اين هم تهديد فرمانده نيروي دريايي به بستن تنگه هرمز نشان مي دهد كه لااقل فرماندهان ما راضي به اين قضيه نيستند.

3- قصد حمله به ايران را دارند ، البته دوست دارند اين جنگ به گونه اي شروع بشود كه [b]حداقل[/b] بتوانند كشور يا كشور هاي ديگه را هم براي جنگيدن در جبهه آمريكا متقاعد كنند.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[align=justify][color=darkred][b]سردار پاکپور از آغاز رزمایش شهدای وحدت از امروز در منطقه شرق کشور خبر داد.[/b][/color]

[color=darkblue]به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی کل سپاه، سردار محمد پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، از آغاز مرحله مقدماتی رزمایش شهدای وحدت از امروز (شنبه) در شرق کشور و منطقه عمومی خواف خبر داد و افزود: مرحله اصلی این رزمایش دوشنبه برگزار می شود.[/color]
فرمانده نیروی زمینی سپاه با تشریح اهداف برگزاری رزمایش شهدای وحدت، اظهار داشت: این رزمایش به منظور تقویت امنیت مرزهای جمهوری اسلامی ایران و نیز در راستای انجام رزمایش‌های تقویمی نیروی زمینی سپاه در جهت حفظ و ارتقاء آمادگی رزمی و یگانی این نیرو برگزار می‌شود.
وی افزود: انتقال تجربه از نسل دفاع مقدس به نسل جدید و افسران جوان ،همچنین تمرین استراتژی‌های تاکتیکی نیروی زمینی در بخش‌های مختلف رزمی در نبرد ناهمگون از دیگر اهداف برگزاری رزمایش شهدای وحدت است.

سردار پاکپور تصریح کرد: در این رزمایش بخشی از توانمندی‌ها و نوآوری‌های جدید نیروی زمینی سپاه در ابعاد تاکتیکی و تجهیزاتی به نمایش در می‌آید.
وی حفظ آمادگی دفاعی و تمرین نیروها در شرایط سخت جوی را از دیگر اهداف برگزاری این رزمایش خواند و اذعان داشت: رزمایش شهدای وحدت در منطقه عمومی خواف در شرایطی برگزار می‌شود که برودت و سرمای هوا در آن منطقه به 15 تا 21 درجه زیر صفر می‌رسد.

فرمانده نیروی زمینی سپاه در پایان در خصوص یگان‌های عمل کننده رزمایش شهدای وحدت گفت: در این رزمایش بخشی از یگان های عملیاتی قرارگاه ثامن الائمه (ع) نیروی زمینی سپاه شرکت می‌کنند.

[color=olive]90/10/17[/color]
منبع: خبرگزاري فارس
http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13901017000638[/align]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
چرا همه رزمایش ها توی شرق برگزار میشه چرا توی جنوب یا غرب نمیزارن

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]چرا همه رزمایش ها توی شرق برگزار میشه چرا توی جنوب یا غرب نمیزارن[/quote]

شاید چون جنوب صحرا های باز تری داره و قراره چیزی از رزمایش به بیرون درز نکنه.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
خب داره جالب میشه. ناو هواپیمابر آمریکایی رو تحدید کردیم که بر نگرده، حالا انگلیس داره پیشرفته ترین ناوش رو میفرسته خلیج فارس
[url=http://www.tabnak.ir/fa/news/217708/%D9%86%D8%A7%D9%88-%D8%A7%D9%86%DA%AF%D9%84%DB%8C%D8%B3%DB%8C-%D8%B9%D8%A7%D8%B2%D9%85-%D8%AE%D9%84%DB%8C%D8%AC-%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3-%D8%B4%D8%AF]ناو انگلیسی عازم خلیج فارس شد[/url]

من هنوز نمیدونم فالانکسی که روش سواره و همچنین ضد رادار بودنش چقدر تاثیر داره توی اینکه ما یه حالی بهش بدیم. کلا سیستم هدفگیری و هدایت این موشکها راداری هست. البته تا جایی که یادمه ساعری که حزب الله زدش هم ساعر 5 بود و هم طراحی ضد رادار داشت و هم فالانکس روش سوار بود (هر چند بعدا ادعا کردن خاموش بوده!). اما یه جایی خوندم که اون ناوه توی دید مستقیم حزب الله بوده.
بعلاوه زیردریاییها و یا اژدر حوت ما میتونن سر این بابا رو زیر آب کنن؟
دوستان کمک کنن!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
سپاه نيوز: سردار پاكپور اعلام كرد: رزمايش شهداي وحدت از امروز (شنبه) در منطقه شرق كشور آغاز شد.
به گزارش سپاه نيوز؛ سردار سرتيپ پاسدار محمد پاكپور، فرمانده نيروي زميني سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در گفتگوي اختصاصي با خبرنگار سپاه نيوز از آغاز مرحله مقدماتي رزمايش شهداي وحدت از امروز (شنبه) در شرق كشور و منطقه عمومي خواف خبر داد و افزود: مرحله اصلي اين رزمايش دوشنبه برگزار مي شود.
فرمانده نيروي زميني سپاه با تشريح اهداف برگزاري رزمايش شهداي وحدت، اظهار داشت: اين رزمايش به منظور تقويت امنيت مرزهاي جمهوري اسلامي ايران و نيز در راستاي انجام رزمايش‌هاي تقويمي نيروي زميني سپاه در جهت حفظ و ارتقاء آمادگي رزمي و يگاني اين نيرو برگزار مي‌شود.
وي افزود: انتقال تجربه از نسل دفاع مقدس به نسل جديد و افسران جوان ،همچنين تمرين استراتژي‌هاي تاكتيكي نيروي زميني در بخش‌هاي مختلف رزمي در نبرد ناهمگون از ديگر اهداف برگزاري رزمايش شهداي وحدت است.
سردار پاكپور تصريح كرد: در اين رزمايش بخشي از توانمندي‌ها و نوآوري‌هاي جديد نيروي زميني سپاه در ابعاد تاكتيكي و تجهيزاتي به نمايش در مي‌آيد.
وي حفظ آمادگي دفاعي و تمرين نيروها در شرايط سخت جوي را از ديگر اهداف برگزاري اين رزمايش خواند و اذعان داشت: رزمايش شهداي وحدت در منطقه عمومي خواف در شرايطي برگزار مي‌شود كه برودت و سرماي هوا در آن منطقه به 15 تا 21 درجه زير صفر مي‌رسد.
فرمانده نيروي زميني سپاه در پايان در خصوص يگان‌هاي عمل كننده رزمايش شهداي وحدت گفت: در اين رزمايش بخشي از يگان هاي عملياتي قرارگاه ثامن الائمه (ع) نيروي زميني سپاه شركت مي‌كنند.
http://www.sepahnews.com/shownews.Aspx?ID=369b32da-faa3-4e2b-b045-ac482c8bba4b[flash width=250 height=250]http://[/flash]

[color=orange]

ادغام شد.

00Amin[/color]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
كاش ارتش هم مخصوصا نيروي زميني رزمايشهاي زيادي رو در مناطق صعب العبور و كوهستاني شرق انجام ميداد . icon_rolleyes

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دریادار سیاری عنوان کرد
[b]5 اخطار به ناو، هواپیما و بالگرد بیگانه در رزمایش ولایت 90[/b]

خبرگزاری فارس: فرمانده نیروی دریایی ارتش از دو اخطار به کشتی‌های جنگی و سه اخطار به بالگردها و هواپیماهای بیگانه در رزمایش ولایت 90 خبر داد.

به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری فارس، امیر دریادار حبیب‌الله سیاری فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران شب گذشته در برنامه تلویزیونی نگاه یک با اشاره به دستاوردهای این نیرو در رزمایش بزرگ ولایت 90 و نمایش اقتدار جمهوری اسلامی ایران در پهنه آبهای آزاد و بین‌المللی، تصریح کرد: در این رزمایش، ناوهای جنگی ما به دو کشتی جنگی و سه بالگرد و هواپیمای بیگانه که قصد نزدیکی به منطقه رزمایش را داشتند، اخطار داده‌اند.

سیاری خاطرنشان کرد: این نیروها می توانند بنا بر قوانین بین المللی در آبهای آزاد حضور داشته باشند اما اجازه نزدیکی و نفوذ در منطقه رزمایشی ما را نداشتند و به محض نزدیکی به این منطقه، بلافاصله توسط نزدیک ترین ناوجنگی ما به آْنها اخطار داده شد و آنها نیز وقتی جدیت ما را دیدند، مجبور به ترک منطقه شدند.

وی درخصوص اینکه آنها تا چه میزان می بایست از منطقه رزمایش دور شوند، افزود: ما به یگانهای فرامنطقه ای اجازه نمی دهیم در جایی باشند تا ما را با رادارهای خود زیر نظر بگیرند.

فرمانده نیروی دریای ارتش همچنین تصریح کرد: ما در این رزمایش که در منطقه وسیعی از دریای عمان و آبهای آزاد تا شمال اقیانوس هند برگزار شد، نشان دادیم که قادر هستیم تا به تنهایی امنیت منطقه را حفظ کنیم.

سیاری با بیان اینکه ارتش حمهوری اسلامی ایران آمادگی برگزاری رزمایش مشترک با کشور های منطقه را دارد، گفت: بهتر است کشورهای منطقه نیز با ما رزمایش های مشترکی داشته باشند نه اینکه به سمت کشورهای دیگر بروند.

وی درخصوص توان ایران برای بستن تنگه هرمز نیز گفت: این موضوع، هدفگذاری ما در رزمایش ولایت90 نبود چرا که بستن تنگه هرمز، توانیست که ما از سالها قبل داریم و وقتی جمهوری اسلامی ایران اقتدار خود را در دریاهای آزاد و شمال اقیانوس هند نشان می دهند، خود به خود تنگه هرمز نیز تحت تسلط کامل ماست.

[url=http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13901018000360]منبع[/url]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مطالب مشابه

    • توسط parsneet
      بسم الله الرحمن الرحیم
       
      تاپیک حاضر با محوریت پوشش خبر ها و اطلاعات مسابقات نظامی برگزار شده در ایران و همچنین شرکت تیم های ایرانی در سایر مسابقات بین المللی نظامی می باشد .
       
      مقدمه :
      مسابقات نظامی هر ساله در سراسر جهان با شرکت پرسنل نظامی ( به صورت داخلی و یا بین المللی ) برگزار می گردد . این گونه مسابقات علی رقم اینکه از قواعد و استاندارد متحدی برخوردار نیستند ( منظور نبودن کمیته جامع و قوانین واحده بین المللی در رشته های تخصصی می باشد ) اما تا حدودی پیرو قواعد و ضوابط برگزاری رزمایش های نظامی هستند . ( البته تیم های ورزشی و مسابقات ارتش های جهان (CISM) تا حدودی متفاوت از سایر مسابقات تخصصی هستند که در ذیل به آن اشاره خواهد گردید )
      اساساً هدف از برگزاری این گونه مسابقات تخصصی بالا بردن آمادگی پرسنل و ایجاد حس رقابت و افزایش انگیزش پرسنل نظامی جهت فراگیری مهارت های تخصصی است . و همچنین سنجش توانمندی پرسنل در مقایسه با واحد های مشابه در ارگان های نظامی داخلی و یا ارتش های خارجی دیگر است . پس تا حدودی می توان بیان کرد که تیم های شرکت کننده ( در مسابقات بین المللی ) عموماً از بین کشور های دوست و یا هم پیمان ( و یا حداقل غیر متخاصم ) انتخاب می شوند و برای سنجش توانایی های تخصصی شان گرد هم می آیند . و همچنین حتی گاهی می تواند بیان گر همسویی کشور های شرکت کنند و حامل پیام های خاص برای ارتش های رقیب شان نیز باشند .
       
       
       
      تاریخچه :
      می توان به نوعی اولین مسابقات نظامی ( با تاکید و اولویت دادن به پرسنل نظامی ) را به یونان باستان نسب داد . در رویدادی جشن گونه که عموما" ( و نه اختصاصاً ) پرسنل نظامی در آن شرکت می کردند تا آمادگی جسمانی و مهارت های کار با سلاح در رقابت با حریفان را بسنجند . در ادامه و ظهور امپراطوری روم باستان این نوع مسابقات چهره خشن تر و جدی تری به خود گرفت به گونه ای که مکان های اختصاصی مانند کلوزیوم (Colosseum) و همچنین شرکت کنندگان مخصوص بنام گلادیاتور (Gladiator) برای شرکت در آن تربیت می گردیدند .
      این مسابقات شرحی مفصل دارد ولی به اختصار : برگزاری آن در قرون مختلف تکامل یافته و عموماً شرکت کنندگان آن از بین سربازان قوای شکست خورده در جنگ با امپراطوری روم انتخاب می شدند و در بین خیل عظیم از این سربازان که در مسابقات محلی و ایالات های مستعمره روم برگذار می شد برگزیدگان ( که یقیناً تعداد کمی از آنان بودند) می توانستند آزادی خود را به دست آورند . ولی جنگجویانی نیز بودند که به خاطر بدست آوردن پول و یا شهرت نسبت به شرکت در این مسابقات خونین اقدام می کردند . این مسابقات که به خشونت بی پروا و ضد انسانی اش معروف گشته بود بدون فایده هم البته نبود . ( البته فواید آن از دید فرماندهان نظامی ) باید اشاره کرد که تمامی این مسابقات به نبرد های خونین تن به تن اختصاص نداشت بلکه اکثر این رویداد ها به باز سازی نبرد های روم در مقابل دشمنانش مختص می شد ( یقیناً آن نبردهای که در آن پیروز گردیده بودند تا خاطرات ، تکنیک های رزم و قهرمانان آن را مرور و زنده نگاه دارند ) عده ای از سربازان لباس های قوای دشمن را بر تن می کردند و سربازانی دیگر که نقش نیروهای رومی را داشتند با بکارگیری ارابه و اسب و سلاح های آن دوران در چندین پرده که گاهی تا چند روز نیز ادامه می یافت آن نبرد خاص را باز سازی می کردند . از نحوه یورش قوای مهاجم گرفته تا نبرد های تن به تن ، عبور از رودخانه ، یورش سواره نظام ، محاصره قلعه ها و یقیناً نمایش پیروز مندانه و دلاورانه ارتش رومی بر حریف خود !
       
      در عصر جدید ایده مسابقات نظامی بعد از پایان جنگ جهانی اول شکل گرفت . در سال 1919 پس از جنگ جهانی اول ، بازی های بین متفقین توسط شورای ورزشی نیروهای متفقین ژنرال جان پرشینگ سازماندهی شد و 1500 ورزشکار از 18 کشور را گرد هم آورد تا در 24 رشته ورزشی به رقابت بپردازند. این رویداد در Joinville-le-Pont فرانسه برگزار شد . و طی سالهای بعد در ماه مه 1946 ، پس از جنگ جهانی دوم ، شورای ورزشی نیروهای متفقین توسط سرهنگ هانری دبروس و پنج‌گانه المپیک توسط سرگرد رائول مولت احیا شد و در  7 تا 8 سپتامبر همان سال دومین بازی‌های بین متفقین در برلین (در المپیاستادیون , محل برگزاری بازی های المپیک 1936) برگزار شد .
       


      چند ماه بعد، با پایان دادن به شورای ورزش نیروهای متفقین ، سرهنگ دبروس و سرگرد مولت مسابقات ارتش های جهان (CISM) را در 18 فوریه 1948 تأسیس کردند . اعضای موسس آن بلژیک ، دانمارک ، فرانسه ، لوکزامبورگ و هلند بودند . در سال 1950، آرژانتین و مصر به عضویت آن درآمدند. در سال 1951 ایالات متحده به آن پیوست . در سال 1952 عراق ، لبنان ، پاکستان و سوریه و دو سال بعد برزیل به عضویت آن درآمدند . و همچنین کانادا در سال 1985 وارد آن شد . سپس در سال 1991 با پایان جنگ سرد سازمان رقیب پیمان ورشو کمیته ورزش ارتش متفقین (SKDA) با CISM ادغام شد و خبر از پیوستن 31 کشور و عضو جدید و سایر کشورهای مرتبط با بلوک شوروی را داد. این پیشرفت سریع منجر به رسمیت شناختن توسط نهادهای بین المللی از جمله IOC شد. قبل از سال 1995 CISM هر سال 15 تا 20 مسابقات جهانی را برگزار می کرد. از سال 1995  CISM هر چهار سال یک بار بازی های جهانی نظامی را که یک رویداد چند ورزشی است با شرکت نمایندگانی از ارتشهای 127 کشور دنیا سازماندهی می کند .
       
       

       
      رویدادها
      برگزاری مسابقات مرتبط با ارتش های جهان طیف متنوعی را در بر می گیرد و بلوک های سیاسی و جغرافیایی متعدد سعی در برگزاری رویدادهای مشابه زیادی جهت بالا بردن مهارت پرسنل خود دارند . اما به نوعی اهداف برگزاری این چنین مسابقاتی تنها به بالا بردن مهارت ها محدود نمی گردد . بلکه برپایی نمایشگاه های تخصصی تجهیزات تیراندازی و حتی ماشین آلات زرهی و تسلیحات انفرادی و البسه نظامی و ... در حاشیه این مسابقات بیان گر این است که این رویدادها مکانی است تا برنامه ریزان و دست اندرکاران نظامی کشور های مختلف به عرضه و کسب اطلاعات و سنجش آمادگی قوای نظامی پیرامونی خود اقدام نمایند .
       
      به برخی از این رویدادها می توان به اختصار اشاره کرد مانند :
      - مسابقات بین المللی پنج گانه ورزشی ( تیراندازی سرعت و دقت ، میدان موانع ، شنا ۵۰ متر با مانع ، دو صحرانوردی ۸ کیلومتر و پرتاب نارنجک )
      - مسابقات بین المللی نظامی پهپادی ارتش های جهان
      - مسابقات بین‌المللی نظامی غواصی در عمق
      - مسابقات بین‌المللی نظامی جهت یابی
      - مسابقات بین‌المللی نظامی بیاتلون زرهی روسیه
      - مسابقات سراسری امنیت سایبری در آمریکا
      و ...
       

      بازتاب و آثار
      برای بیان تاثیر حضور بین المللی تیم های نظامی و ترتیب دادن این چنین مسابقاتی منعکس کردن دیدگاه بعضی از تحلیل گران غربی شاید مفید باشد به عنوان نمونه :
      «واشنگتن فری بیکن» «جوزف هومیر» تحلیلگر امنیت ملی : روسیه و چین در نمایش قدرت به آمریکا قصد شرکت در یک بازی‌های بین‌المللی در آمریکای لاتین ( ونزوئلا ) تحت عنوان « تک تیرانداز مرز » را دارند . این  بازی‌های نظامی یکی از واضح ترین نشانه‌ها  از شکل گیری یک ائتلاف ضد ایالات متحده در آمریکای لاتین است. روسیه و متحدانش ( ایران و چین ) با حضور در این مسابقات نظامی در ونزوئلا در حال نمایش قدرت هستند . با عادی سازی تحرکات نظامی دشمنان ایالات متحده در دریای کارائیب ، ما در معرض خطر در آمریکای لاتین هستیم .
       
       
      در حال حاضر به نظر می رسد که برگزاری این گونه مسابقات در بین نیرو های نظامی منطقه ای و جهانی در حال افزایش هست . مسابقاتی که هم در رشته های عمومی ( آمادگی جسمانی و ورزشی ) و هم رشته های تخصصی ( تیر اندازی ، زرهی و توپخانه ، پهپادی و ... ) با حضور تیم های چندگانه به جدیت پیگیری می شود . قطعا انتخاب تیم های ورزیده در این گونه رقابت ها باعث افزایش اعتماد به نفس پرسنل و همچنین تبلیغات مثبت برای نیرو های نظامی ما نیز خواهد گردید  . همچنین برگزاری مسابقات کشوری و درون مرزی برای ما موجبات حس رقابت و افزایش انگیزش سازمانی را برای نیروهای مسلح ما در پی خواهد داشت . انشالله 
       

       
       
       
      بن پایه :
      https://www.milsport.one/cism/members-nations
      https://www.ilsf.org/about/recognition/cism/
      https://armedforcessports.defense.gov/CISM/Military-World-Games/
      https://en.wikipedia.org/wiki/Colosseum
      https://freebeacon.com/national-security/iran-russia-china-to-run-war-drills-in-latin-america/
       
      گرد آوری جهت انجمن میلیتاری
       
       
    • توسط mehdipersian
      شناور شهید باقری به بالگرد، موشک و پهپاد مجهز خواهد شد 
      فرمانده نیروی دریایی سپاه:

      شناور شهید باقری که در آینده ساخت آن به اتمام می‌رسد، علاوه بر داشتن یک ناوگروه در داخل خود، باند پرواز هم دارد که پهپاد می‌تواند از روی آن حرکت کرده و به پرواز درآید و در بازگشت هم می‌تواند بر روی آن بنشیند.
      شناور شهید باقری با ۲۴۰ متر طول و ۲۱ متر ارتفاع، مجهز به بالگرد، موشک و پهپاد است.
      این شناور به گونه‌ای در حال ساخت است که از روی عرشه آن حدود ۶۰ پهپاد می‌تواند پرواز کند و بنشیند.
      وستانیوز
       
  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.