reza4087

تهاجم ارتجاع عرب ( به رهبری آل سعود ) به یمن / خبر ، گزارش ، تحلیل و ... (1)

Recommended Posts

سخنگوی گروه الحوثی امروز اعلام کرد 54 غیر نظامی از جمله زنان و کودکان در حملات جنگنده‏های عربستان به شهر النظیر در منطقه رازح در استان صعده واقع در شمال یمن کشته شدند.


به گزارش خبرگزاری اهل‏بيت(ع) ـ ابنا ـ این سخنگو اعلام کرد سعودی‏ها جنایت بزرگی در منطقه رازح در استان صعده یمن مرتکب شدند و با بمباران شهر النضیر، 54 نفر را که در میان آنها چندین زن و کودک به چشم می خورد، کشتند.

وی اظهار داشت جنگنده‏های ارتش عربستان پنج خانه متعلق به غیرنظامیان بی‏دفاع را منهدم کردند .

وی افزود: همچنین بیش از پنجاه دستگاه خودروی زرهی ارتش عربستان در حال پیشروی به روستای "زوی" در استان صعده هستند.

به گفته این سخنگوی گروه الحوثی، ارتش عربستان امروز بیش از دویست فروند موشک به خاک یمن شلیک کرد در حالی که جبه‏های دیگری با نیروهای یمنی آرام است.

عربستان از اوایل نوامبر گذشته پس از کشته شدن یکی از نیروهای گارد مرزی خود وارد درگیری‏ها با حوثی‏ها شد؛ مقام‏های عربستان معتقد بودند حوثی‏ها با نفوذ به داخل خاک این کشور، این نظامی سعودی را به قتل رسانده‏اند.

مقام‏های عربستان اتهامات حوثی‏ها مبنی بر بمباران مناطقی در یمن و کشتار غیرنظامیان را تکذیب کرده‏اند.

http://abna.ir/data.asp?lang=1&id=174257

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[b] المنبر: شيعيان الحوثي يک تانک سعودي را در يمن منهدم کردند[/b]

تهران - پايگاه اطلاع رساني المنبر روز دوشنبه نوشت: شيعيان الحوثي يمن در جلوگيري از تجاوز سعودي ها به روستاي قوا ، يک دستگاه تانک زره پوش آنان را منهدم کردند.

[color=blue]به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، المنبر افزود: ارتش عربستان که سعي داشت ظهر روز گذشته با 50 دستگاه خودروي نظامي وارد روستاي قوَّا شود، از سوي شيعيان الحوثي عقب رانده شد و در اين عمليات يک تانک زره پوش سعوديها منهدم گرديد.[/color]

[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/2009%255C12%255C21%255Cimg633970004580156250.jpg[/img]

http://www.irna.ir/View/FullStory/?NewsId=855335


!____________________!

این تصویری که از مجاهدان یمنی گذاشتند مربوط به شیلکا ست دیگه !؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ارتش عربستان در ادامه اقدامات تجاوزكارانه خود عليه شيعيان صعده 1011 موشك به مناطق مسكوني و روستاهاي مرزي يمن شليك كرد.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني «صعده»، ارتش عربستان در ادامه حملات خود به الحوثي ها، 41 حمله هوايي به مناطق شيعه نشين رازح و مناطق مرزي، الجابري، جبل الدميح، جبل الدخان، جبل المدود، ملاحيط، شدا و روستاي مدان سفلي در روز شنبه انجام داد و تعدادي از مردم غيرنظامي را به خاك و خون كشيد.

براساس اين گزارش، نيروهاي نظامي عربستان در يك اقدام جنايتكارانه روز شنبه اقدام به پرتاب 1011 موشك به مناطق مسكوني شيعيان صعده در خاك يمن كردند.
از سوي ديگر، مقاومت سرسختانه شيعيان صعده در مقابل ارتش عربستان، تعجب و تحسين آنها را برانگيخته است.

سرلشكر ستاد «سعيد الغامدي» در گفت وگو با روزنامه الاقتصاديه عربستان با اذعان به اين مطلب اظهار داشت: نيروهاي دريايي، هوايي و زميني عربستان از 5/1 ماه پيش تاكنون، جنگ شديدي را عليه الحوثي ها كه مهارت بسيار خوبي در جنگ چريكي دارند، آغاز كرده است.

اين فرمانده عربستاني بدون اشاره به شكست هاي ارتش عربستان در روزهاي اخير و فرار سربازان آل سعود از صحنه هاي نبرد، مدعي شد كه الحوثي ها را كيلومترها به عقب رانده ايم.
در همين حال، ارتش يمن از بمباران برخي مناطق صعده در روز شنبه و يكشنبه خبر داد و اعلام كرد در اين بمباران ها، ذخاير، مهمات و موادغذايي شورشيان الحوثي را نابود كرده است.

در زمينه تحولات سياسي يمن، روز يكشنبه صدها هزار نفر از مردم مناطق مختلف يمن بابرپايي تظاهراتي،كشتار غيرنظاميان توسط هواپيماهاي آمريكايي و عربستان را محكوم كردند.اين تظاهرات كه در استان هاي «ردفان»، «الضالع»، يافع، الحج و چند استان ديگر برگزار شد، تظاهركنندگان با به همراه داشتن پرچم هاي سياه، نسبت به كشتار منطقه «المعجله» در استان آبين كه روز پنجشنبه هفته گذشته اتفاق افتاد، اعتراض كردند.

در اين حادثه بيش از 63 نفر زن، مرد و كودك در بمباران هواپيماهاي ناشناس كشته و صدها نفر نيز مجروح شدند.
شركت كنندگان در اين تظاهرات، ضمن مسخره خواندن ادعاي دولت مركزي يمن در مورد بمباران پايگاه القاعده اعلام كردند: اعضاي القاعده در كاخ رياست جمهوري يمن حضور دارند و آزادانه رفت و آمد مي كنند و اين اقدام نسل كشي در يمن است.

http://www.asriran.com/fa/pages/?cid=94549

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
این منابع اعلام می‌کنند، در سال‌های اخیر، یازده میلیارد دلار برای تشکیل و آمادگی نیروهای واکنش سریع کشورهای عرب حوزه خلیج‌فارس هزینه شده که حوادث اخیر در یمن نشان می دهد نتیجه‌ای عملی برای کاهش دغدغه‌‌های سران این کشورهای ثروتمند نداشته است...
ضعف ارتش عربستان در سرکوب انقلابیون حوثی در شمال یمن، که بحث اصلی سران کشورهای عرب حوزه خلیج فارس در اجلاس کویت بوده است، ممکن است با ورود نیروهای نظامی دیگر کشورهای عربی همراه باشد.

به گزارش خبرنگار «تابناک» و به نقل از منابع رسانه‌ای در کویت، مقامات کشورهای عربی حوزه خلیج فارس از این که ارتش سعودی که مجهز و مسلح به سلاح های روز دنیاست نتوانسته است، به اهداف خود در یمن دست یابد، ابراز نگرانی کرده و درباره تشکیل نیروی واکنش‌سریع مشترک این شش کشور، گفت‌وگوهای مهمی انجام داده‌‌اند.

این گزارش می‌افزاید، با این که تشکیل نیروهای مشترک نظامی واکنش سریع شش کشور عربی حوزه خلیج فارس پس از اشغال کویت به دست صدام در سال 1990 میلادی به صورت جدی بررسی و سپس عملی شد، قراین نشان می‌دهد، برگزاری مانورهای متعدد و آموزش‌های نظامی مشترک با ارتش‌های بزرگ دنیا، از جمله آمریکا، انگلیس، فرانسه، و چند کشور عضو ناتو نتوانسته، سطح عملکردی ارتش‌ این کشورهای عربی را بالا برده و در نبردهای محدود نیز دستاوردی برای آنان نداشته است.

در این باره باید گفت که ناتوانی عربستان در مهار درگیری های پدید آمده در شمال یمن که با بی‌تدبیری دولت علی عبدالله صالح‌ در صنعا آغاز شد، اینک شش کشور عرب حاشیه خلیج فارس را آنچنان ترسانده که برای مقابله با مواردی احتمالی مشابه در منطقه، دست نیاز به یکدیگر دراز کرده و همچنین از ارتش آمریکا و ارتش‌هایی همچون مصر و اردن نیز یاری می‌خواهند.

این گزارش یادآور شده است، محافل رسانه‌ای در کویت، هم‌اکنون تأیید می‌کنند که در جریان نبردهای مرزی عربستان با معترضین یمن که در میدانی نابرابر انجام گرفته است، جمعی از نظامیان کشورهای عرب حاشیه جنوب خلیج فارس به ویژه از بحرین نیز حضور داشته اند.

این منابع اعلام می‌کنند، در سال‌های اخیر، یازده میلیارد دلار برای تشکیل و آمادگی نیروهای واکنش سریع کشورهای عرب حوزه خلیج‌فارس هزینه شده که حوادث اخیر در یمن نشان می دهد نتیجه‌ای عملی برای کاهش دغدغه‌‌های سران این کشورهای ثروتمند نداشته است.

یک خبرنگار کویتی که نخواست نامش فاش شود در این باره خاطرنشان ساخت، نمایش فیلمی از عملکرد ارتش سعودی در جمع فرماندهان نظامی کشورهای حوزه خلیج فارس، باعث بی‌آبرویی ارتش عربستان سعودی در نبردهای مرزی عربستان با منطقه صعده یمن شده است.

در بخشی از این فیلم که ، از شورشیان یمنی به دست آمده است، نظامیان فربه سعودی را نشان می‌دهد که به اسارت جنگجویان یمنی درآمده‌اند. یک جنگجوی یمنی که صورت خود را پوشانده با اشاره به شکم نظامیان اسیر شده، آنان را «ارتش خپل» می‌نامد.

این خبرنگار کویتی اذعان می‌دارد، در جنگ تنها سلاح نیست که برتری را به دو طرف منازعه واگذار می‌کند، بلکه تفکر، تاکتیک، سرعت عمل و چابکی نیز از عوامل موثر برای پیروزی است و این چیزی است که در ارتش سعودی کمیاب است.

گفتنی است، هم‌اکنون با فضاحتی که عربستان سعودی پس از چهل روز از ورود مستقیمش به جنگ با معترضین آن دچار شده است، احتمال آن زیاد است که پای برخی از ارتش‌‌های کشورهای عربی حوزه خلیج فارس نیز به این معرکه کشانده شود؛ هرچند به خوبی مشخص است که شماری از این کشورها، به ویژه عمان و قطر، میلی به حضور در درگیری‌های شمال یمن ندارند.

البته نکته قابل توجه این است که جهان عرب و به ویژه کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس همواره تکیه گاه و پشتیبان نظامی خود در منطقه را عربستان سعودی می دانند با این اوصاف این پرسش باقی است؛ اکنون که ارتش مجهز و تا دندان مسلح سعودی نتوانسته است پس از 40 روز از پس یک گروه معترض و محصور بر آید دیگر کدام ارتش عربی است که توانی بیشتر از سعودی ها برای تغییر معادلات داشته باشد؟

لينك خبر : http://www.tabnak.ir/fa/pages/?cid=78244

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=darkblue]
جنايت عربستان عليه مسلمانان يمن ادامه دارد
[size=18]عربستان با 256 فروند موشك مناطق مختلف يمن را هدف قرار داد[/size]

خبرگزاري فارس: جنبش شيعي الحوثي در بيانيه‌اي با اشاره به حملات موشكي عربستان به يمن اعلام كرد: مناطق مختلف يمن با بيش از 256 موشك مورد هدف قرار گرفت.[/color]

جنبش شيعي الحوثي در بيانيه‌اي كه يك نسخه از آن را در اختيار خبرگزاري فارس قرار داد از ادامه حملات عربستان به خاك يمن خبر داد.
در بيانيه اين جنبش آمده است: حملات موشكي به اراضي يمن همچنان ادامه دارد و مناطق "ملاحيط "، "شدا "، "رازح "، "غمر " و روستاهاي مرزي با بيش از 256 موشك مورد هدف قرار گرفتند.
اين جنبش در بخش ديگري از بيانيه خود با اشاره به پيشروي عربستان به سمت روستاي "المنعق " آورده است: در اين پيشروي كه از صبح تا عصر ديروز طول كشيد ارتش عربستان با بهره‌گيري بيش از 60 دستگاه خودروي نظامي و تانك به لطف الهي شكست را متحمل شد و در جريان آن هشت تانك سعودي نيز منهدم گرديد.
اين بيانيه افزود: دو حمله هوايي به شهر "ضحيان " صورت گرفت و هلي‌كوپترهاي آپاچي و توپخانه‌هاي سعودي نيز پايگاه "جابري " را با موشك و تسليحات سنگين مورد حمله قرار دادند.
الحوثي همچنين اعلام كرد: ارتش سعودي با تجهيزات نظامي خود مناطق درگيري را به سمت منطقه "خوبه " ترك كردند.
جنبش الحوثي همچنين 8 نوار ويدئويي از جنايت چند روز پيش ارتش عربستان عليه مردم يمن را بر روي اينترنت قرار داد.

منبع: [url=http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8810010319]فارس نیوز[/url]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
خالد بن سلطان، معاون وزیر دفاع عربستان، با انتشار بیانیه‌ای تلفات نظامیان عربستان در جنگ با مبارزان الحوثی را اعلام کرد.

به گزارش «تابناک»، بنا بر این بیانیه، 73 نفر از نظامیان عربستان در این جنگ کشته و 26 نفر نیز ناپدید شده‌اند.

شمار مجروحان 470 نفر اعلام شده که شصت تن از مجروحان همچنان بستری هستند و دوران درمان خود را می‌‌گذرانند.

پایگاه خبری «المحیط» در این باره نوشت: عربستان بر این باور است که جنگ در منطقه شیعه نشین الصعده رو به پایان بوده و ارتش عربستان به الحوثی‌ها پیام داده که اگر تا 24 ساعت آینده از منطقه «الجابریه» عقب‌نشینی نکنند با بمباران این شهرک روبه‌رو خواهند شد.

از حدود 45 روز پیش، ارتش عربستان رسما وارد جنگ با شیعیان معترض یمنی شده و از پیشرفته‌ترین ادوات جنگی برای سرکوب این گروه بهره گرفته است.

در همین حال، منابع غیر رسمی می‌گویند که تلفات سعودی‌ها و البته ارتش یمن، رقمی بالاتر از این بوده و آنها برای حفظ روحیه مردم و ارتش خود از بیان آمار واقعی خودداری می‌کنند.

همچنین توجه به این نکته که رقم رسمی اعلام شده نیز با در نظر داشتن توانمندی‌ها و امکانات ارتش عربستان رقم بالایی است، ضروری است، زیرا این موضوع، نشانگر ضعف ارتش سعودی بیش از گذشته است.

http://www.tabnak.ir/fa/pages/?cid=78472





____________

قرار بود جنگ ششم یک هفته تموم بشه و کار الحوثی ها یک سره ! ...
با کمک امریکا عربستان اردن ! فعلا جز کشتن مردم روستا ها هیچ دستاوردی نداشتن ! ...

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=darkblue]شبکه تلویزیونی العربیه به نقل از منابع امنیتی یمن گزارش داد عبدالملک الحوثی رهبر شیعیان الحوثی این کشور در حملات هوایی کشته شده است.

در این گزارش آمده است که منابع یمنی اعلام کردند عبدالملک حوثی در حمله به منزلی که در آن تحت معالجه قرار داشت کشته شده است.

منابع اعلام کردند جسد وی در جبل طلان که مشرف به منطقه ملاحیظ در غرب استان صعده است دفن شده است. به گفته منابع یمنی ارتش این کشور در پی دریافت اطلاعات امنیتی درباره محل اقامت الحوثی، منزلی را که حوثی از دو هفته پیش به دنبال زخمی شدن در درگیری ها در آن اقامت کرده بود هدف حمله هوایی قرار دادند که بر اثر آن وی به همراه شماری از اطرافیانش کشته شدند.

بدین ترتیب به نظر می رسد ارتش یمن ضربه سنگینی به حوثی ها وارد کرده است که حوثی ها حتی فکر آن را هم نمی کردند بخصوص که برخی اطلاعات نشان می دهد داماد عبدالملک حوثی که از دو هفته پیش فرماندهی نیروها را بر عهده داشت در جمع کردن نیروها و کنترل آنها با مشکل مواجه شده است و علاوه بر آن اختلافاتی نیز بین فرماندهان در جبهه های مختلف به وجود آمده است.

http://asriran.com/fa/pages/?cid=95203
[/color]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
خبرگزاري فارس: سخنگوي گروه الحوثي در يمن با بيان اينكه اوضاع انساني در استان شيعه‌نشين "صعده " در جنوب يمن از حد فاجعه گذشته است، اعلام كرد كه مردم اين استان در محاصره ارتش يمن و نيروهاي سعودي و در معرض نسل‌كشي قرار گرفته‌اند.


به گزارش فارس، "محمد عبدالسلام " در گفت‌وگو با شبكه خبري "العالم "، با اشاره به درگيري‌هاي يمن گفت: دست‌كم 800 هزار شهروند در صعده آواره و در مناطق جنگي گرفتار شده‌اند.
عبدالسلام تاكيد كرد: ده‌ها اردوگاه آوارگان در پشت مناطق جنگي قرار دارد كه تاكنون جز موشك و بمب هيچ گونه كمك بشردوستانه‌اي به آنها نرسيده است.
سخنگوي گروه حوثي‌ها در ادامه تصريح كرد: دولت يمن منطقه را محاصره كرده است و از رسيدن دارو، مواد غذايي و سوخت به شهروندان منطقه جلوگيري مي‌كند و در قبال آنها سياست مجازات جمعي اتخاذ كرده است.
وي افزود: دخالت عربستان سعودي در جنگ سبب افزايش شمار آوارگان در مناطق مرزي شده است به طوري كه عربستان سعودي اين مناطق را هدف بيش از 2 هزار موشك قرار داده و جنگنده‌هاي سعودي در برخي موارد بيش از 50 بار به اين مناطق يورش مي‌برند.
عبدالسلام با اشاره به اين كه منطقه صعده منطقه‌اي بسته است، تاكيد كرد: به همين دليل شهروندان و غير نظاميان ساكن در منطقه جنگي نمي‌توانند به منطقه‌اي امن پناه ببرند.
وي گفت: هيچ منطقه امني براي غير نظاميان باقي نمانده است و شهروندان در اين منطقه در خانه‌هاي خود هدف قرار مي‌گيرند.
http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8810100183

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[size=18][color=darkblue]مرد زیرکی که آرشیو را فراموش کرده است!
[/color]
[/size]

[size=18][color=darkblue]عصرایران[/color][/size]- سعودالفیصل، مرد زیرکی است؛ او خیلی وقت ها ترجیح می دهد به جای پاسخ به سوال یا دفاع در برابر یک اتهام، صورت مساله را پاک کند.

وزیر خارجه سعودی ها ، از این شگرد در پاسخ به اظهارات اخیر رییس جمهور ایران نیز استفاده کرده است.

محمود احمدی نژاد درباره عملکرد عربستان در یمن و کشتار حوثی ها در این کشور اسلامی خطاب به سعودی ها چنین گفته است: "انتظار می رفت که در این دعوای خانوادگی یمن، عربستان، نقش پدر و برادر بزرگتری داشته باشد و در یمن، برادرانه صلح و دوستی ایجاد کند نه اینکه خودش وارد جنگ شود و توپ ها، بمب ها و مسلسل ها را بر ضد مسلمانان به کار اندازد."

اما پاسخ سعود الفیصل جالب بود، حتی برای سعودی هایی که تا پیش از این ادعا می کردند که با حوثی ها می جنگند چون حوثی ها وارد مرزهای عربستان شده اند یا در حمایت از دولت قانونی یمن و مسایل دیگری مانند حفظ ثبات شبه جزیره و نظایر آن.

حرفهای سعود الفیصل را بخوانید: "مگر ما با حوثی ها می جنگیم؟ احمدی نژاد بر چه اساس این حرف ها را زده است. خود حوثی ها هم نمی گویند که عربستان با آنها می جنگد!"

معنای دیگر این حرفها چنین است: کل جهانیان که در چند ماه گذشته شاهد بمباران، موشک باران و گلوله باران مناطق شیعه نشین یمن و حوثی های ساکن در آن بوده اند، تا حالا خواب می دیده اند و سعودی ها حتی یک گلوله هم به سمت حوثی ها شلیک نکرده اند! باور ندارید از خود حوثی ها بپرسید که لابد پس از دفن عزیزانشان که در حملات سعودی ها کشته شده اند، متوهم شده اند که آنان بر اثر آنفولانزای نوع A فوت کرده اند!

آقای سعود الفیصل مرد زیرکی است وخیلی وقت ها ترجیح می دهد از تکنیک قدیمی پاک کرده صورت مساله استفاده کند. اما او یک چیز را فراموش کرده است و آن اینکه در دنیای جدید، چیزهایی وجود دارند که نام آرشیو و اینترنت که می توان با یک جست وجوی ساده سابقه ها را درآورد و واقعیت ها را استخراج نمود.

سعود الفیصل در حالی می گوید که حوثی ها نمی گویند عربستان با آنها می جنگد که در 16 آذر امسال محمد عبدالسلام، سخنگوی مسلمانان حوثی رسما اعلام کرد که ارتش عربستان برای سرکوب شیعیان استان صعده، در شهر "ساقین" و منطقه "مذاب" که دو منطقه دور از درگیری هستند، صدها تن از جمله زنان و کودکان را کشته است.

همچنین "المنبر" نیز از بمباران شهرهای ملاحیط، رشدا و راجح، توسط هواپیماهای عربستان خبر داد و این در حالی است که این شهرها دور از منطقه درگیری و مرزها هستند.

سعودالفیصل گویا اطلاعیه وزارت دفاع عربستان در 5 آذر 88 را نیز از یاد برده است که در آن آمده بود که 9 نظامی عربستانی در جریان نبرد با "شورشیان حوثی" اسیر شده اند.

وزیر خارجه عربستان در حالی مسوولیت گریزانه اصل جنگ با حوثی ها را انکار می کند که حتی صلیب سرخ جهانی هم در پی گسترش درگیری بین سعودی ها و حوثی ها و آواره شدن دهها هزار نفر، وارد عمل شده و حتی اعلام کرده است که برای اسکان آوارگان به چادرهای بیشتری نیاز دارد.

راستی صلیب سرخ این چادرها را برای پیک نیک نیاز داشت یا برای اسکان انسان هایی که بمب ها و موشک های سعودی خانه های شان را ویران کرده اند؟!

احتمالا سعود الفیصل گزینه "پیک نیک" را انتخاب می کند!

سعود الفیصل، حتی سخنان پادشاه عربستان در روز عید قربان امسال را نیز فراموش کرده است. "ملک عبدالله عبدالعزیز" در دیدار فرماندهان نظامی عربستان در عید قربان آنها با تاکید بر پیروی از آباد و اجداد در پاسداری از وطن، آنها را به ادامه جنگ با حوثی ها و مقاومت در این نبرد تشویق کرده است.

در همان روز، دفتر رسانه ای عبدالملک حوثی طی اطلاعیه ای اعلام کرد که حمله سنگین ارتش عربستان در منطقه جبل الرود و اطراف آن با مقاومت شیعیان حوثی شکست خورد و تعدادی زیادی از تجهیزات آنها به غنیمت درآمد.

حالا، مدام سعودالفیصل بگوید که خود حوثی ها نمی گویند که ما با آنها می جنگیم!

ای کاش سعودی ها به جای اینگونه توجیهات مسخره، اندکی و فقط اندکی متوجه انسانیت و اسلامیت می شدند تا به جای آنکه یمن را عرصه ای برای آزمایش سلاح های آمریکایی بر روی گروهی مسلمان مظلوم کنند ، از موقعیتی که رهین حرمین شریفین هستند، برای وساطت و ایجاد صلح بهره می گرفتند اما دریغ که کم نیستند کسانی که روز جزا و دست انتقام الهی را فراموش کرده اند.

منبع: [url=http://asriran.com/fa/pages/?cid=97058]عصر ایران[/url]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=darkblue][size=24]مبارزان الحوثي جاده بين‌المللي يمن به عربستان را به كنترل خود درآوردند[/size]

خبرگزاري فارس: روزنامه "الشرق الاوسط " امروز نوشت كه مبارزان الحوثي جاده بين‌المللي ارتباطي يمن به عربستان را به كنترل خود درآورده‌اند.[/color]

به گزارش فارس،الشرق الاوسط به نقل از منابع محلي يمن افزود كه چند گروه از نيروهاي الحوثي پنجشنبه شب به يك مركز ارتش يمن در شهر "حرض " در نزديك گذرگاه مرزي "الطوال " بين يمن و عربستان حمله كردند كه درجريان آن شماري از دوطرف كشته شدند و جاده بين المللي بين دو كشور قطع شد.
اين روزنامه نوشت كه مبارزان الحوثي جاده بين‌المللي ارتباطي بين يمن و عربستان را قطع كردند و ناظران محلي هدف از اين كار نيروهاي الحوثي را در تنگنا قرار دادن ارتش يمن دانستند.
ارتش يمن چند ماه پيش حملات خود عليه جنبش الحوثي در شمال اين كشور را آغاز كرد و ارتش عربستان در حال حاضر با نقض حاكميت و حريم هوايي يمن و اجراي حملات هوايي و موشكي در جنگ عليه جنبش الحوثي به كمك ارتش "علي عبدالله صالح " رئيس جمهوري يمن آمده است و مناطق مختلف مسكوني در استان صعده در شمال اين كشور را از جمله با بمب‌هاي فسفري بمباران و گلوله‌باران مي‌كند.
جنبش الحوثي اخيرا اعلام كرد كه نيروي هوايي ارتش آمريكا نيز با پيوستن به ارتش‌هاي يمن و عربستان به مناطق شمال يمن حمله هوايي مي‌كند.
جنبش الحوثي تاكيد كرده است كه دولت عربستان به ابزار اجراي طرح‌هاي آمريكا و رژيم اسرائيل و مهره‌اي براي ساكت كردن صداي مخالفان طرح آمريكا در منطقه تبديل شده و با اينگونه اقدامات در واقع خود را در منطقه در تنگنا قرار داده است و اين مسئله بي‌شك به ضرر آنها تمام خواهد شد.
حملات ارتش يمن با مشاركت عربستان تاكنون باعث آواره شدن بيش از 150 هزار نفر از مردم شمال يمن و كشته و زخمي‌شدن صدها غيرنظامي شده است.
"محمد عبد السلام " سخنگوي جنبش الحوثي اخيرا بر آمادگي مبارزان الحوثي براي گفت‌وگو با دولت يمن در صورت توقف كامل جنگ در شمال اين كشور تاكيد كرد و اظهار داشت: وقتي جنگ متوقف شود، ما آماده گفت‌وگو خواهيم بود.
وي تصريح كرد: مبارزان الحوثي در تابستان گذشته با آتش‌بس و سپس گفت‌وگو با دولت موافقت كردند اما اين ارتش بود كه اين پيشنهاد را رد كرد و به عمليات خود ادامه داد.

منبع: [url=http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8810250091]فارس نیوز[/url]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=brown][size=18]سقوط بيش از 3800 موشك و خمپاره سعودي بر سر مردم يمن[/size]

خبرگزاري فارس: جنبش شيعي الحوثي در بيانيه‌اي با اشاره به ادامه درگيري‌ها با ارتش عربستان از سقوط بيش از 3800 موشك و خمپاره سعودي بر سر مردم يمن خبر داد.[/color]

جنبش شيعي الحوثي در بيانيه‌اي كه يك نسخه از آن را در اختيار خبرگزاري فارس قرار داد از سقوط بيش از 3800 موشك و خمپاره در طول روز گذشته به بلندي‌هاي "ظهر الحمار " و "المدود " و مناطق "المنزاله "، "غافره "، "صافيه "، "ملاحيط "، "شدا "، "مجدعه " و مركز جابري خبر داد.
اين جنبش همچنين با اشاره به 21 مورد حمله هوايي ارتش عربستان به خاك عربستان اعلام كرد: جنگنده‌هاي عربستان 15 نوبت حمله به منطقه "المجدعه " و دو نوبت حمله به شهر "ضحيان " و‌ منطق "قطابر " و "عريمه " صورت دادند.
جنبش الحوثي همچنين از درگيري‌هاي سه ساعته با ارتش عربستان در "جبل المدود " و شكست ارتش عربستان خبر داد.
اين جنبش تاكيد كرد: در منطقه "المجدعه " نيز گروه‌هايي از ارتش عربستان تلاش به پيشروي مخفيانه كردند كه پس از يك ساعت درگيري اين پيشروي نيز با شكست عربستان مواجه شد.
دفتر اطلاع رساني عبدالملك الحوثي همچنين از انهدام يك دستگاه تانك در مركز جابري و درگيري‌هاي توپخانه‌اي در منطقه "آل عقاب " در حومه شهر صعده خبر داد.
اين دفتر همچين دو فيلم از حوادث هفته اخير در صعده را بر روي اينترنت قرار داد.

منبع: [url=http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8811010239]فارس[/url]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[size=18][color=brown]
با وجود اعلام آتش‌بس از سوي حوثي‌ها؛
جنگنده‌هاي سعودي 17نوبت مواضع حوثي‌ها را هدف قرار دادند
[/color][/size]

خبرگزاري فارس: جنبش شيعي الحوثي در بيانيه‌اي از 17مورد حمله هوايي جنگنده‌هاي سعودي باوجود اعلام آتش بس از سوي حوثي‌ها خبر داد.

جنبش شيعي الحوثي در بيانيه‌اي كه نسخه‌اي از آن به خبرگزاري فارس مخابره شده، اعلام كرد: شب گذشته جنگنده‌هاي سعودي 17نوبت مناطق مختلف يمن را مورد هدف قرار دادند.
در بيانيه اين جنبش آمده است: جنگنده‌هاي سعودي 7 نوبت منطقه "رازح "، 4 بار منطقه "صافيه "، 3 نوبت منطقه "طيبان "، دو بار منطقه "غافره " و يك مورد منطقه "ملاحيط " را هدف قراردادند.
دفتر اطلاع رساني جنبش الحوثي همچنين از پرتاب بيش از 148موشك سعودي به مناطق "جزاع "، "ملاحيط "، "شدا "، "جبل ظهر الحمار "، "المنزاله " و "حصامه " خبرداد.
اين دفتر همچنين تاكيد كرد: در منطقه "حرف سفيان " در استان عمران يك تانك ارتش يمن قصد خارج كردن تانك منهدم شده‌اي از محور "ذوالقحوم " را داشت كه مورد هدف خمپاره‌هاي مبارزان الحوثي قرار گرفت.
دفتر اطلاع رساني جنبش الحوثي همچنين در بيانيه‌اي جداگانه از انتشار اعلاميه مهمي از سوي عبدالملك الحوثي طي ساعات آينده خبرداد.
رهبر مبارزان الحوثي دوشنبه هفته گذشته با اعلام آتش بس يكجانبه جنبش متبوع خود را از تمام پايگاه‌ها و مناطق متعلق به عربستان خارج كرد.
وي در نوار صوتي خود گفته بود: در صورت حمله مجدد رياض چهره واقعي عربستان براي مردم جهان و امت اسلامي روشن‌تر خواهد شد.
عبدالملك الحوثي همچنين با اشاره به طرح رياض براي ايجاد منطقه حايل و دور كردن ده‌ها كيلومتري مردم از مرزها پرده از نقشه‌هاي عربستان در حمله به يمن برداشت چيزي كه امير "خالد بن سلطان عبدالعزيز " معاون وزير دفاع عربستان در بيان شروط خود بر آن صحه گذاشت و اعلام كرد شرط سوم اين است كه نيروهاي نظامي دولت يمن در مرزهاي مشترك تا عمق 10كيلومتر مستقر شوند.
عبدالملك الحوثي اعلام كرده بود: اگر عربستان پس از اين اقدام ما دوباره اقدامي عليه گروه ما صورت دهد، نشان داده است كه جنگ عربستان به خاطر اراضي‌اش نبوده است و در صورت ادامه حملات عربستان، ما مجوز قانوني و شرعي خواهيم داشت تا جبهه‌هاي جديدي را عليه اين كشور بگشاييم.


[url=http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8811100372]فارس نیوز[/url]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

دیپلماسی ایرانی: طی چند روز اخیر درگیری نیروهای الحوثی یمن با ارتش این کشور مجددا از سر گرفته شد. این بار قبیله‌ای در استان صعده با حمایت ارتش یمن آتش جنگ را بر افروخت.

روز چهارشنبه 28 جولای، منابع نظامی یمن اعلام کردند، الحوثی‌ها 200 سرباز ارتش را به اسارت خود در آورده‌اند.

این در حالی است که روزنامه الشرق الاوسط به نقل از منابع آگاه خود شمار اسرا را 400 نفر برشمرد و اعلام کرد، 200 نفر از این افراد سرباز و 200 نفر دیگر از مردان قبائل به ریاست صغیر بن عبدالعزیز هستند. صغیر بن عبدالعزیز خود نماینده پارلمان یمن است.

در همین رابطه ارتش یمن اعلام کرد، در این درگیری‌ها 200 نفر از شبه نظامیان الحوثی و 50 نفر از قبیله قبائل کشته شدند. ارتش شمار تلفات خود را اعلام نکرده است.

همچنین الحوثی‌ها موفق شدند دو تانک ارتش یمن را به تصرف خود در آورده و آن را به نقطه نامعلومی منتقل کنند.

در حال حاضر در منطقه آتش بس موقت برقرار است اما هر لحظه امکان آغاز مجدد درگیری‌ها پیش‌بینی می‌شود. به خصوص این که حوثی‌ها دو پایگاه نظامی در منطقه حرف سفیان موسوم به اللبداء و جبل مرشد را به محاصره خود در آورده‌اند. جاده صنعاء – صعده نیز به طور کامل قطع شده و تحت کنترل نیروهای الحوثی قرار دارد.

در تحولی دیگر نیروهای یمنی اعلام کردند، 4 سرباز ارتش یمن در کمینی در منطقه حلیه در استان لحج توسط افراد ناشناس کشته شده‌اند.

این در حالی است که درگیری‌های تازه‌ای نیز در استان‌های جنوبی یمن آغاز شده که شماری از نیروهای امنیتی یمنی کشته شده‌اند.


http://irdiplomacy.ir/index.php?Lang=fa&Page=24&TypeId=&ArticleId=8207&BranchId=10&Action=ArticleBodyView

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
چند ماهه دارن اونجا میجنگن واسه این شهر؟ چرا اخبارش نبوده تو سایت :|

این حوثی ها واقعا مظلوم واقع شدن مردم ما اصلا خبر ندارن که اینها وجود دارن :(

میگم نقشه‌ای چیزی هست که موقعیت این شهرها در کشور و موقعیتشون نسبت به عربستان رو ببینیم؟
حرکت بعدی حوثی ها چی خواهد بود؟
  • Upvote 7
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مطالب مشابه

    • توسط Navard
      سخنی با خوانندگان محترم:
      در مطلب پیش رو سعی بر این شده که به مختصری از شرایط فرهنگی و اجتماعی و تاریخی اعراب پیش از اسلام پرداخته شود. در این نوشته اصل بر رعایت صداقت تاریخی و امانت است و در گرداوری آن از منابع با عقاید گوناگون کمک گرفته شده است. گرد آوری مطالب تاریخی هیچ گاه خالی از اشتباه نیست، علی الخصوص که این مطالب در رابطه با مسائل حساسیت بر انگیز مذهبی باشد. در نتیجه از دوستان خواننده این مطلب درخواست میشود درصورت وجود اشتباه، به منظور تکمیل و اصلاح این مطلب بنده را یاری کنند.
       

      پیشگفتار:
      سرنوشت پیامبران و قومشان و نتایجی که از آن کسب کرده اند را میتوان یکی از مهمترین نشانه های حقانیت آن ها به حساب آورد. این نتایج بعضا چنان معجزه آسا و خیره کننده هستند که در حالت معمول موارد مشابهی برای آنها یافت نمی شود. برای نمونه مسیح (ع) در دل امپراطوری قدرتمند روم شرقی به پیامبری رسید. در سرزمینی که تعداد نامعلوم خدا توسط مردم پرستیده میشد و پیامی که آورد چنان در دل ها رسوخ کرد که در مدت کمتر از چند سده مسیحیت در سه قاره گسترش یافت! از حبشه در آفریقا گرفته تا امپراطوری قدرتمندی چون روم که روزی دشمن مسیحیت بود و همچنین طیف کثیری از اقوام در خاورمیانه و ...! در اسلام نیز ما با چنین پیشرفت معجزه آسایی رو به رو هستیم. محمد (ص) در سن چهل سالگی در جامعه ای بدوی به پیامبری برگزیده شد که جز غارت و ستیز دستاوردی نداشتند و هر روز به بهانه ای با یکدیگر در جنگ بودند و شعرا و نام آوران عرب روزگاری برای بدست آوردن شرافت، خود را به پای پادشاهان ایران و روم می انداختند. در شبه جزیره عربستان اگر در جایی تمدنی دیده میشد به پاس قرابت با ایران یا روم بود. و از دست آورد هایشان در آن ادوار، جز پاره ای از روایات افسانه گونه چیزی بجا نمانده است. در چنین محلی که محمد(ص) شدیدا زیر فشار فرهنگی و البته فشار عوامل ثروت و قدرت  در مدت کمتر از سیزده سال توانست بنیان نخستین حکومت اسلامی را در یثرب بنا نهد که تا پایان عمر ایشان این حکومت به چنان وسعت و قدرتی رسید که در سرحدات خود به تقابل با روم شرقی می‌پرداخت.
       
      قسمت اول: قبیله و معنای متفاوت آن در بین اعراب
       

       
      اعراب از قبل اسلام در پهنه ی وسیعی از خاورمیانه حضور داشتند. و بر خلاف تصور عموم مردم، فتوحات پس از اسلام به تنهایی سبب استقرار آن ها در این پهنه نشد. در تاریخ موجودیت اعراب با سامی نژاد ها گره خورده است. این حضور آنقدر چشمگیر بود که رومیان و یونانیان مناطق عرب نشین را به سه ناحیه عربستان خوشبخت و عربستان بیابانی و عربستان سنگی تقسیم کرده اند که حدود این مناطق از دریای سرخ و شبه جزیره عربستان شروع شده و از سویی به مرز های روم آن روزگار در شامات رسیده و در سوی دیگر در عراق امروزی به رود فرات ختم می شود. در رابطه با وضعیت اعراب قبل اسلام باید به این موضوع اشاره کرد، پیشینه تاریخی که برای آنها ذکر شده به ۲۰۰ سال قبل از سال عام الفیل محدود می شود. عام الفیل همان سالی است که گفته میشود محمد(ص) در آن دیده به جهان گشود. البته این بدان معنا نیست که اعراب قبل از آن موجودیت خارجی نداشته اند‌. برای مثال در دبیره های هخامنشی از آن ها بعنوان خراج گذاران عصر داریوش بزرگ یاد شده است. اما آنچه از این گفته پیداست، اعراب تهی از پیشینه تاریخی و تمدنی غنی بودند و آنچه در آنها یافت می‌شد در حقیقت از هم نشینی و یا دست درازی دیگر اقوام بود. این همان زمانیست که قرآن از آن به عنوان دوره جاهلی اعراب یاد می‌کند.
       

       
      نگاره ای از سرباز ساتراپی عربیا در مقبره خشایارشا، واقع در نقش رستم که بصورت نمادین به شکل یکی از ستون های شاهنشاهی به نمایش در آمده است.
       
      با نگاهی به زندگی اعراب در آن اعصار می توان دریافت که تفاوت عمده‌ای میان نوع زندگی آنان با زندگی مردم ایران و روم و حتی در نزدیکی آنها با دولت های نچندان نامی حبشه دیده میشد. در آن روزگار ایران و روم حکومت مرکزی داشتند حکومتی که تمام شؤون جامعه را از حیث قانون و عمل به قانون و وادار کردن همه به تابعیت از آن در دست داشتند و تمام زوایای آن جامعه زیر سلطه نظامی واحد قرار گرفته بود، به طوری که در هر گوشه آن وجود حکومت مرکزی احساس می‌شد. این در حالی بود که در جزیرة العرب در هر ناحیه ی آن، مردم بر پایه نسبت خانوادگی مشترک به عنوان یک قبیله گرد آمده بودند و هر یک در جغرافیای حضور خود اعمال قدرت می‌کردند. هیچ قبیله‌ای بر دیگری اعمال نفوذ نداشت مگر در داد و ستد و جنگ! جنگ بین قبایل هم نامنظم بود و بیشتر به دعوایی نامنظم و خانوادگی شباهت داشت. این مطلب نشانگر پراکندگی و تضاد بسیار عمیق بین قبایل است. باید گفت برای وحدت در میان یک امت فرهنگی لازم است که نقاط مشترک آنها را در خود جمع کرده و مردمی را گرد هم بیاورد. در شبه جزیره عربستان چنین تفکر یکنواختی وجود نداشت و هدف واحدی برای آنها مطرح نبود. در کنار کعبه هر قبیله بتی مخصوص به خود داشت و بدین ترتیب حتی در این زمینه هم تضاد و خودبینی دیده می‌شد. شرایط سخت و طاقت فرسای جزیرة العرب بر این اختلاف دامن می‌زد. مناطق حاصلخیز و دارای آب محدود و با فاصله زیاد از هم بودند. راه‌های محدودی وجود داشت که آنها هم زیر سلطه راهزنان دیگر قبایل بوده و تحت نفوذ قدرت های خارجی اداره میشد.
       

       
      در این شرایط دشوار اگر قبیله‌ای قادر بود تا چراگاهی را از چنگ دیگری در آورد این کار را بی درنگ می‌کرد. هیچ قبیله ای از این نظر در امنیت نبود و جنگ های بسیار با دلایل ساده و بعضا نا مأنوس بین آن ها رخ می داد. مشخص است که جنگ یکی از رایج ترین اعمال در بین آن ها بود آن چنان که عده ای برای کسب شهرت و آزمون جنگاوری خود مسیر نزاع را هموار میکردند. این جنگ از سر منع ازدواج یک زوج در دو قبیله می‌توانست شکل بگیرد تا بر سر شرایط تجارت و پاسداری از کاروان ها و ... که البته همانطور که گفته شد هیچ کجای آن به جنگ نمی‌ماند و بیشتر به یاغی گری و غارت و دعوای عشیره ای شباهت داشت. در نتیجه از این حیث قبیله جایگاه ویژه‌ای پیدا میکرد. بقای افراد به بقای قبیله گره خورده بود. هر کسی را با قبیله‌اش می‌شناختند و در نتیجه خدای این مردم هم در حقیقت قبیله آنها بود و بت ها هم نمادی برای اعلام وجود هر قبیله بودند و هرچه بزرگان این قبیله ها می‌گفتند هم، حقیقت تام برای آن ها محسوب می‌شد. با این اوصاف هرچه افراد یک قبیله زیادتر بود افتخار آن هم بیشتر میشد. این افراط تا آنجا پیش رفت که در سوره تکاثر قرآن، خداوند خطاب به مشرکان می گوید که آنها به منظور بزرگ نشان دادن تبار خود حتی دست به شمارش مردگان خود می‌زدند. نعمان در خطاب به پادشاه وقت ایران گفت که جز عرب کسی به نسب خود آگاهی ندارد و جز عرب از هر کسی اجدادش را بپرسی آنها را نمی‌شناسد. در حقیقت گذشتگان و نژاد چیزی نبود که اعراب بتوانند اشتباهی هر چند سهوی را به آنها نسبت دهند. شاید تا اینجا مطلب روشن شده باشد که پیامبر اسلام چه کار دشواری در پیش داشت. بخصوص وقتی بدانیم یکی از مهمترین اقدامات پیامبر مقابله با همین برتری جویی نژادی بوده است‌. عملا هر قدمی که به جهت آگاهی و یا مخالفت با سنت های گذشتگان آنها برداشته میشد، از نظرشان نوعی توهین تلقی میگردید. شاید جالب باشد بدانید که بت پرستی اعراب نیز ریشه در همین افراط دارد! یعقوبی در تحلیل خود از بت پرستی و عوامل آن می‌گوید:«بت پرستی از هنگامی آغاز شد که وقتی یکی از مردم می‌مرد، اقوام او مجسمه‌ای از وی ساخته و به یاد او آن را محترم می‌داشتند فرزندان آنها پس از سال‌ها گمان کردند که این‌ها خدایان آنان هستند» . شاهد این امر می‌تواند سخن مشرکین با پیامبر (ص) باشد که می‌گفتند:
      این بت ها اقوام گذشته هستند که مطیع خدا بوده و ما صورتی از آنها ساخته و عبادتشان می‌کنیم. در مورد سه بت مشهور یعوق و یغوث و نسر گفته شده: از قوم نوح بودن و افرادی صالح بودند و بعدها مجسمه آنان به صورت بت درآمد. در مورد لات نیز گفته شده او در واقع مرد صالحی بوده است که غذا برای حاجیان درست می‌کرده وقتی او مرد، تمثالی از او درست کردند و بر آن بنایی ساخته‌اند و اسمش را بیت الربه نهادند. ابن قیم می‌گوید؛ تعظیم مردگان سبب شد تا کم کم صورت هایی از آنها به شکل بت ساخته شود. زمانی که محمد(ص) مکه را فتح کرد در درون آن ۳۶۰ بت وجود داشت. در حقیقت ما با سرزمینی طرف هستیم که ۳۶۰ اعتقاد و ۳۶۰ تضاد در آن میتوان شمارش کرد!
       

       
       اوضاع اعراب از ابتدا این گونه نبود. اعراب شهر مکه خود را از نسل عدنان می‌دانستند، که در نتیجه نسب آنها به اسماعیل (ع) باز میگشت. از این گفته مشخص است که نخستین اعراب موحد بودند اما به تدریج به سوی شرک گرایش پیدا کردند. از این منظر اعراب مکه در کنار بنی اسرائیل بودند که به دین حضرت ابراهیم گرایش داشتند و در حقیقت ریشه نسبی مشترک در آن ها می توان یافت. در سال‌های مانده به بعثت پیامبر، افرادی در بین اعراب پیدا شده‌اند که خواهان بازگشت به دین ابراهیم بودند. آنها شروع به تبلیغ علیه اعتقادات آن روزگار اعراب کردند. از معروف‌ترین این افراد ورقة بن نوفل بود که در جستجوی دین خدای یگانه به این سو آن سو رفت و در نهایت مسیحیت را پذیرفت. زید بن عمر شخص دیگری بود که به روایت تاریخ در بین اعراب از بازگشت به آئین ابراهیم سخن گفت. بسیاری از رسوم مشرکین مکه همان چیزی بود که ابراهیم به اجدادشان آموخته بود ولی آنها آنرا شرک آلود کرده بودند. برای مثال اعراب جاهلی نیز به رسومی چون ختنه و کفن و دفن میت و ازدواج نکردن با محارم و حج بیت الله الحرام معتقد بودند. آنها حتی شعار معروف تلبیه را نیز داشتند اما آن را به نوعی شرک آمیز کرده بودند. ( تلبیه همان شعار لبیک اللهم لبیک لاشریک ... است که حاجیان در حین طواف خانه خدا می‌گویند). اعراب جاهلی به افرادی از خود که ختنه کرده و به حج می رفتند حنیف میگفتند . این در حالی است که به پیروان حضرت ابراهیم در گذشته حنیف گفته میشد! این بدان معناست که این کلمه از گذشته های دور در بین اعراب زبان به زبان چرخیده و تغییر معنا یافته است.
       
       
      قبیله قریش زادگاه قدرت
       
      قریش نامی آشنا و از پر نفوذترین قبایل در میان عرب بوده و بعد اسلام نیز تا قرن‌ها بر جهان اسلام حکومت کرده است. خلفا تا پیش از امپراتوری عثمانی همیشه قریشی بودند. اعراب کسانی را که از نسل مضر بن کنانه باشند را قریشی می گویند. در علم تبارشناسی عرب نیای مضر بن کنانه به اسماعیل (ع) باز میگردد. قریش در آن دوره از آنجا که امور حج را بر عهده داشت به شهرت و ثروت زیادی رسید. امور کعبه در دوره ای به قصی و هاشم و سپس به عبدالمطلب که همه از نسل مضر بودند سپرده شد. در دوران قصی مراسم حج  شکل جدیدی به خود گرفت و این تغییرات زمینه ساز قدرت یافتن قریش در بین دیگر قبایل عرب گردید. در این ایام مردم عرب از نقاط دور دست به این مکه می آمدند تا هم به تجارت بپردازند و هم خدایان پر تعداد کعبه را پرستش کنند. بنوعی مکه و کعبه آن میعاد گاه اعراب بود. در این شهر بازار هایی بر پا میشد که از غرب و شرق عالم تجار به آن رجوع می کردند. راه تجاری مهمی از روم شرقی به یمن و در نهایت به هند ختم می شد که این مسیر از قطب های اقتصادی آن روزگار محسوب می شد که البته نکته مهم برای ما این است که شهر های مکه و یثرب هم در مسیر آن رونق یافته بودند.
       

       
       در بین قریش طایفه بنی هاشم به طور خاص که پیامبر اسلام نیز از آنان بود دارای مقبولیت و شهرت بیشتر گردید. همان طور که گفته شد بعد هاشم، عبدالمطلب زمام امور حج را بر عهده گرفت. وی پدر بزرگ پیامبر اسلام است و او از اعرابیست که قبل اسلام طبق سنت خاندان خود به دین حنفیت معتقد بود و خدای یکتا را می پرستید. عبدالمطلب بعد مرگ والدین محمد(ص) سرپرستی او را پذیرفت و در نتیجه آن محمد(ص) در محیطی با اعتقادات دین حنفیت زندگی میکرد.
       
      از تاریخ چنین بر می‌آید که قریش در میان اعراب به شرافت و عزت معروف بوده و معمولاً با عناوینی چون «آل الله» و «سکان حرم الله» خوانده می‌شدند و مردم آنها را به عنوان بزرگ و شریف قبول کرده بودند. باید افزود که این شهرت در همه طوایف قریش نیست، بلکه تنها در خاندان قصی و بعد از او خاندان هاشم و عبدالمطلب بود چرا که وجود این افراد در نهایت سبب شهرت قریش گردید.
       
      هنگام ظهور پیامبر اسلام در میان طایفه های قریش، از بنی هاشم عباس بن عبدالمطلب مسئولیت آبرسانی به حجاج را بر عهده داشت و از طایفه بنی امیه، ابوسفیان ریاست سپاه قریش را بر عهده داشت. این جبهه بندی در میان قریش تا قرن ها بعد ادامه پیدا کرد. البته باید توجه شود که طوایف دیگر از قریش هم بودند که نقشی در امور حج داشتند اما نقش آنها به پر رنگی دو طایفه نامبرده نبود.
       

       
      دیگر قبایل عرب متوجه عظمت کعبه و نقش آن در فزونی قدرت قبیله قریش شدند در نتیجه برخی از آن ها در مناطق خود نیز کعبه هایی ساختند تا قبیله خود را برای رفتن به مکه بازدارند. این کعبه ها از بسیاری از جهات همچون وجود سنگی مانند حجر الاسود(سنگ سیاه) تا ارکان کعبه به آنچه در مکه بود شباهت داشتند. برای مثال در یمن پرستشگاهی در شهر غَیمان قرار داشت و «حجر الأحمر» یا سنگ سرخ در آن استفاده شده بود و همچنین کعبه ی شهر العَبلات در جنوب مکه، که «حجر الأبیض» یا سنگ سفید داشت!
       
      ادامه دارد ...
       
      این مطلب برای انجمن mililtary.ir  گرداوری شده و هر گونه برداشت از آن با ذکر نام نویسنده و این انجمن بلامانع است. 
       
      نویسنده و گرداورنده: Navard 
       
      منابع و ماخذ:
       
      کتاب تاریخ سیاسی اسلام(جلد1) / نویسنده: رسول جعفریان
      کتاب گنجینه تاریخ ایران(جلد نهم)/ نویسنده: عبدالعظیم رضایی
      کتاب دو قرن سکوت( ویرایش دوم) / نویسنده: عبدالحسین زرین کوب
       
      لینک
       
    • توسط aminor
      بسم الله الرحمن الرحیم
       
      منفک شده از تاپیک تحولات یمن
      1399/11/09
       
      تاپیکهای مرتبط با محوریت حمله به آرامکو
      UAV kent 2.0 concept: عملیات تن ماهی
      سپر صحرا : بررسی شبکه دفاع هوایی ارتش عربستان سعودی
       
       
       منابع یمنی : شلیک موشک قاهر1 به شرکت نفت آرامکو در جیزان عربستان
       

       

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.