reza4087

تهاجم ارتجاع عرب ( به رهبری آل سعود ) به یمن / خبر ، گزارش ، تحلیل و ... (1)

Recommended Posts

تکذیب ادعای دستگیری دو افسر ایرانی در یمن

یک منبع مطلع در وزارت امور خارجه خبر رویترز در خصوص دستگیری دو افسر ایرانی در یمن را رد و تصریح کرد: هیچ نیروی نظامی ایرانی در یمن حضور ندارد.

یک منبع مطلع در وزارت امور خارجه ایران در گفت‌وگو با فارس، خبر منتشر شده در خبرگزاری رویترز مبنی بر دستگیری دو افسر ایرانی در یمن را رد کرد و اظهار داشت: این خبر نادرست است و هیچ نیروی نظامی ایرانی در یمن حضور ندارد.

خبرگزاری رویترز به نقل از شبه‌نظامیان وفادار به عبد ربه منصور هادی ادعا کرد که روز جمعه دو نظامی ایرانی را در درگیری با انصارالله دستگیر کرده‌اند که این 2 نظامی به نیروهای انصار الله مشاوره می‌دادند.
http://www.tabnak.ir/fa/news/490415/%D8%AA%DA%A9%D8%B0%DB%8C%D8%A8-%D8%A7%D8%AF%D8%B9%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%D8%B3%D8%AA%DA%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C-%D8%AF%D9%88-%D8%A7%D9%81%D8%B3%D8%B1-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%DB%8C%D9%85%D9%86

  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

كشته شدن 3 سرباز سعودي و مجروح شدن 2 تن ديگر در درگيرهاي مرزي با يمن به وسيله تركش خمپاره بنا به اعلام وزارت دفاع عربستان

f0pfo5jjbcwuqgbe5nwg.jpg

اصابت خمپاره‏?‏
یک پایگاه مرزی سعودی سقوط کرده و نظامیان دست جمعی فرار کردند و بعضی منابع میگن بالگردهای سعودی مشغول گشت زنی در منطقه کوهستانی به منظور یافتن نظامیان فراری هستند
جنگنده های سعودی هم پادگان سقوط کرده رو بمباران کردند
hournews.net/news-41498.htm

رزمندگان یکی از قبایل در استان صعده به تلافی بمباران هوایی و توپخانه ای سعودی ها به این منطقه به پادگان مرزی سعودی حمله کردند - انصافا چهره بهت زده کارشناس نظامی که دقایقی قبل از ریاض روی آنتن الجزیره اومد دیدنی بود
اخبار متفاوت هست اما جزئیات نسبتا کامل خبر رو میتونید تو لینک بالا مطالعه کنید ویرایش شده در توسط tiger4
  • Upvote 13

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

اولین گروه از نیروهای نظامی مصر وارد خاک عربستان شدند

 

 

اولین گروه از نیروهای نظامی مصر برای مشارکت با آل سعود در تهاجم علیه کشور یمن، وارد خاک عربستان شدند.

براساس گزارش سایت خبری الموجز، 5 هزار سرباز ارتش مصر برای برپایی اردوگاه نظامی در دو شهر جازان و نجران در عربستان وارد خاک این کشور شدند.

این نیروهای نظامی که از اعضای یگان‌های ویژه تسلیحاتی و عملیاتی ارتش مصر هستند، بنا دارند تا شرایط ورود حدود 48 هزار نظامی دیگر را به خاک عربستان سعودی فراهم کنند.

گزارش‌ها حاکی از آن هستند که آل سعود در حال آماده‌سازی نیروهای خود برای آغاز یک عملیات حمله‌ی زمینی با شرکت 80 هزار نیروی نظامی به خاک یمن است.

این گزارش می‌افزاید که کشور‌های امارات متحده عربی با 16 هزار نیرو، دو کشور قطر و کویت با 7 هزار نیرو و کشور بحرین با 5 هزار نیروی نظامی قصد دارند در حمله‌ی عربستان سعودی علیه جنبش انصارالله (حوثی) در یمن شرکت کنند.

براساس این گزارش، کشورهای اردن، مراکش و سودان تا کنون در زمینه‌ی شرکت یا عدم شرکت در حمله‌ی زمینی احتمالی عربستان به یمن تصمیم نهایی خود را نگرفته‌اند.

در همین راستا برخی فعالان رسانه‌ای در عربستان سعودی پیش‌بینی می‌کنند که حمله‌ی زمینی عربستان به یمن طی دو هفته‌ی آینده آغاز خواهد شد.

«خالد المجرش»، فعال سعودی در مصاحبه با یک رسانه‌ی مصر ضمن تأیید این خبر، پیش‌بینی کرد که عربستان در دو هفته‌ی آینده برای حمله‌ی زمینی به خاک یمن، دست به کار خواهد شد.

سایت الاخبار نیوز نیز در حساب توئیتر خود از درگیری‌های زمینی پراکنده میان ارتش عربستان و نیروهای یمنی در منطقه مرزی نجران خبر داده است.

این نخستین بار نیست که کشور مصر به دخالت نظامی در کشورهای دیگر دست زده است. پیش از این در سال 1977 میلادی به دستور محمد انورسادات، رئیس جمهور وقت مصر، نیروهای نظامی این کشور در لیبی وارد جنگ شدند و شماری از شهرها و مناطق این کشور را به تصرف خود در آوردند.

در سال 1978 نیز انور سادات یگان‌های 777 هوایی ارتش مصر را به فرودگاه بین المللی لارناکا در قبرس فرستاد تا گروگان‌های هواپیمای مصری در این کشور را آزاد کنند. گروگان گیری این هواپیمای مسافربری مصری در قبرس، به دلیل ترور «یوسف سباعی»، وزیر فرهنگ و اطلاعات وقت مصر اتفاق افتاده بود.

همچنین در سال 1991 میلادی حسنی مبارک، دیکتاتور سابق مصر با فرستادن 35 هزار نیروی نظامی در کنار آمریکا علیه کشورعراق وارد عملیات نظامی شد.

مجتهد، فعال سعودی در حساب توئیتر خود درباره‌ی وضعیت کنونی کشور یمن نوشت که حملات عربستان سعودی تاسیسات نظامی عبدالله صالح، رئیس جمهور سابق یمن را هدف قرار داده است و تاثیری بر فعالیت جنبش انصارالله نگذاشته است.



وی افزود که در حالی که قبایل یمن توانایی ساماندهی ندارند و گروه‌های وابسته به عبدربه منصور هادی (رئیس جمهور مستعفی و فراری یمن) بسیار ضعیف عمل کرده و قبایل جنوبی و حزب اصلاح‌طلبان ضعیف و پراکنده شده‌اند، جنبش انصارالله به گسترش نفوذ خود ادامه می‌دهد.

مجتهد شرایط موجود را زمینه‌ای برای گسترش گروه تروریستی القاعده دانسته و همین موضوع را عامل نگرانی آمریکا عنوان کرده است.

وی افزود که واشنگتن در چنین شرایطی راه‌حل سریع را در اعزام نیروهای نظامی پاکستان به عدن و ایجاد یک منطقه‌ی کمربندی 20 کیلومتری در اطراف این شهر و به رسمیت شناختن عبدربه منصور هادی، می‌داند.

تهاجم عربستان سعودی به یمن، بدون اجازه سازمان ملل از تایخ 6 فروردین آغاز شد. هدف عربستان، بازگرداندن عبدربه منصور هادی، رئیس جمهوری مستعفی و فراری یمن به قدرت است. هادی از متحدان عربستان است.

صدها نفر از مردم یمن تا کنون بر اثر حملات هوایی عربستان سعودی به این کشور کشته شده و هزاران نفر دیگر زخمی شده‌اند. گزارش‌ها حاکی از آن هستند که تعداد بسیاری از این قربانیان زنان و کودکان هستند.

  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
حمله نیروهای قبیله «طخیه» به جنوب عربستان/کشته شدن 18 نظامی سعودی

نیروهای قبیله طخیه در شمال یمن با حمله به مواضع نیروهای ارتش عربستان توانستند 18 نظامی سعودی را کشتند.

13940117000422_PhotoA.jpg
 

 

 به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، منابع رسانه‌ای خبر دادند که نیروهای قبیله طخیه در شمال یمن با حمله به مواضع نیروهای ارتش عربستان 18 نظامی سعودی را کشتند.

بنابرگزارش المیادین، در این حمله نیروهای قبیله طخیه به منطقه المنار در جنوب عربستان و نزدیک مرز یمن، نیروهای قبایلی توانستند به مقادیر قابل توجهی از اسلحه و تجهیزات نظامی عربستانی دست پیدا کنند.

این درحالی است که احمد العسیر سخنگوی ائتلاف عربی متجاوز به خاک یمن در نشست خبری در ریاض اعلام کرد که دستکم 3 نظامی عربستانی در درگیری با نیروهای یمنی کشته شدند.

 http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13940115001153

ویرایش شده در توسط jahad
  • Upvote 7

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

سلام

 

به نظر من الان که اوضاع بهتر شده و نقاط تحت کنترل بیشتری در اختیار انصارالله و مردم هست ،به احتمال زیاد برای بر هم زدن تمرکز و آرایش آفندی نیروهای لب مرز عربستان ( که احتمال قریب به یقین نقطه رهایی نیروهای ائتلاف هست) نیروهای انصارالله و دیگر نیروهای مردمی اقدام به ایجاد درگیری های مرزی و نفوذ جهت عقب بردن خطوط اصلی ورودی و در نتیجه نقطه رهایی نیروهای ائتلاف هستند و البته باید باشند !

 

هرچند قطع به یقین انصارالله میخواد در دل سرزمین خودش نیروهای ائتلاف رو منهضم کنه ولی برای خریدن مهلت بیشتر و نیز گرفتن موج ضربه اول احتمال زیاد باید مرز رو کمی خوشگل کنه !

 

یا حق

  • Upvote 8

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

به گزارش خبرگزاری اهل بیت(ع) ـ ابنا ـ جنگنده‌های رژیم سعودی شب گذشت یک منطقه مسکونی حاشیه نشینان در منطقه الظُهْرَه استان تَعِزْ را هدف حملات وحشیانه خود قرار دادند که آمار شهدای این جنایت تا کنون به ۱۱ نفر و شمار زخمی‌ها ۲۰ نفر رسیده است .

 

منابع پزشکی و اهالی منطقه در استان تعز می‌گویند در پی حملات هواپیماهای عربستان به این منطقه، هنوز ده‌ها نفر زیر آوار هستند. با وجود امکانات بسیار کم، تلاش برای بیرون آوردن اجساد از زیر آوار همچنان ادامه دارد و ممکن است برخی هنوز زنده باشند .

 

در این بمباران چهار منزل مسکونی به صورت کامل ویران شدند و ساکنین این منازل شهید و مجروح شدند که بیشتر قربانیان کودک و زن هستند .

 

 

دوستان تصاویر این ماجرا خیلی دلخراشه ، دل و روده بعضی جنازه ها ریخته کف زمین و بعضی جنازه ها متلاشی شدن اگه حالتون بد می شه به هیچ وجه نبینید

 

http://www.abna24.com/cache/image/2015/04/12/46d2be0fd7e5a929fce742cb73f22a8e.jpg

 

http://www.abna24.com/cache/image/2015/04/12/696e8b3b02e68d122fa4478e0cab8735.jpg

 

http://www.abna24.com/cache/image/2015/04/12/8ae15070d88142840782aa4edce45ce7.jpg

 

http://www.abna24.com/cache/image/2015/04/12/c3b6672880d66c45ca51097ec1db85b8.jpg

 

http://www.abna24.com/cache/image/2015/04/12/d1e79a38b18cfa35753ae08325fac99c.jpg

 

http://www.abna24.com/cache/image/2015/04/12/0a4a4c234ab58bf16b0611565f8c43f1.jpg

 

http://www.abna24.com/cache/image/2015/04/12/0e48aa2438b7a979a73a7da5e9571d89.jpg

 

 

 

به نقل از :   http://www.abna24.com/persian/service/middle/archive/2015/04/12/682944/story.html 

  • Upvote 6

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

صرفا جهت اطلاع شماره 2 :احادیث جدیدی از قیام یمانی .حتی اشاره به همکاری اشرار مصری با سفیانی هم شده  است الله اکبر

 

 

- خروج یمانى

احادیث فروانى به حتمى بودن خروج یمانى دلالت مى‏كند. از آن جمله حدیث عمر بن حنظله كه متن كامل آن را نقل كردیم و سندش را بررسى نمودیم.(75)

مرحوم كلینى با سند صحیح از امام صادق‏علیه السلام روایت كرده كه فرمود: پیش از قیام قائم پنج نشانه است: بانگ آسمانى، سفیانى، خسف، قتل نفس‏زكیه و یمانى. راوى پرسید: اگر پیش از آنكه این نشانه‏ها رخ دهد، یكى از اهل بیت شما خروج كند، آیا ما نیز همراه او خروج كنیم؟ فرمود: نه.(76)

 

امام صادق‏علیه السلام در حدیث دیگرى علائم حتمى را بر شمرده و در ضمن آن فرموده: وَ الَْیمانىُّ مِنَ الَمحتُوم؛ یمانى نیز از علائم‏حتمى است.(79)

در محضر امام صادق‏علیه السلام از خروج سفیانى گفتگو شد، امام ‏علیه السلام فرمود: اَنىََّ یَخْرُجْ ذلِكَ؟ وَ لَمَّا یَخرج كاسِرُ عَیْنَیْهِ بِصَنعاء؛ چگونه ممكن است او خروج كرده باشد، در حالیكه هنوز در هم كوبنده دیدگانش از صنعا خروج نكرده است؟(80)

این حدیث سندش قوى نیست. ولى به روشنى دلالت مى‏كند كه خروج یمانى حتمى است. زیرا بدون یمانى، سفیانى در كار نیست.

 

پس از بیان حتمى بودن خروج یمانى، به شمارى از ویژگیهاى او اشاره مى‏كنیم:

 

محل خروج:

در احادیث فروانى تصریح شده كه یمانى از یمن خروج مى‏كند. از جمله فضل ‏بن شاذان با سند صحیح از امام صادق‏علیه السلام روایت كرده كه در ضمن یك حدیث بسیار طولانى فرمود: وَ خُروجُ السُّفیانى مِن الشَّام، وَ الَْیمانىِّ مِنَ الَیمن؛ سفیانى از شام و یمانى از یمن خروج مى‏كند.(81)

فضل‏بن شاذان این حدیث را فقط با دو واسطه از امام صادق‏علیه السلام روایت كرده كه آنها هر دو مورد وثوق هستند.(82) شیخ صدوق نیز همین فراز را در ضمن حدیثى طولانى با سلسله اسنادش از امام ‏باقر علیه السلام روایت كرده است.(83) نعیم بن حماد نیز با سلسله اسناد خود در ضمن یك حدیث طولانى از امام باقرعلیه السلام روایت كرده كه فرمود: ثُمَّ یَصیرُ اَلیهِم مَنصور الیمانىُّ مِن صَنْعاء بِجُنودهِ، وَ لَهُ فَورةُ شَدیدَة؛ سپس یمانى پیروز با لشكریانش از صنعا با یك جنب و جوش خاصى به سوى آنها حركت مى‏كند.(84)

زمان خروج:

 خروج یمانى از نشانه‏هاى حتمى و در آستانه ظهور مى‏باشد. همانگونه كه كسى نمى‏تواند براى ظهور وقت تعیین كند، براى خروج یمانى و سفیانى نیز هرگز كسى نمى‏تواند وقت تعیین كند. آنچه مسلم است این كه خروج یمانى مقارن با خروج سفیانى است. چنانكه در احادیث فراوان به آن تصریح شده است:

فضل‏بن شاذان با سند صحیح از امام صادق‏علیه السلام روایت مى‏كند كه در ضمن یك حدیث طولانى فرمودند: قَد یَكونُ خُروجُه وَ خُروج الیمانىِّ مِنَ الیمن مَع الرَّایاتِ البیضِ فى یَومٍ واحِدٍ وَ شَهرٍ واحِد وَ سُنَّةٍ واحِدَة؛ خروج سفیانى با خروج یمانى از یمن با پرچمهاى سفید در یك روز، در یك ماه و در یك سال رخ خواهد داد.(85)

فضل ‏بن شاذان این حدیث را با سه واسطه از امام صادق‏ علیه السلام روایت كرده كه هر سه در اوج وثاقت مى‏باشند.(86) در نتیجه از بالاترین سطح صحت برخوردار مى‏باشد.

از امام صادق‏علیه السلام روایت شده كه فرمود: یمانى و سفیانى همانند دو اسب مسابقه به دنبال یكدیگر فرا مى‏رسند.(87)

محمدبن مسلم گوید: یَخرجُ قَبلَ السُّفیانى مِصْرىٌّ وَ یَمانى؛ پیش از سفیانى مصرى و یمانى خروج مى‏كنند.(88)

در این حدیث اگر چه به نام معصوم تصریح نشده، ولى بى گمان محمد بن مسلم آن را از غیر معصوم نقل نمى‏كند. از این حدیث استفاده مى‏شود كه اگر چه سپاه سفیانى و سپاه یمانى همانند دو اسب مسابقه وارد كوفه مى‏شوند، ولى خروج یمانى پیش از خروج سفیانى خواهد بود.امام رضاعلیه السلام مى‏فرماید: خروج سفیانى، یمانى، مروانى و شعیب‏بن‏صالح و دستى كه ظاهر مى‏شود و چنین و چنان مى‏كند، پیش از این امر(ظهور حضرت) رخ مى‏دهد.(89)

امیر مؤمنان در یك حدیث بسیار طولانى، پس از تشریح نبردهاى خونین كوفه مى‏فرماید: ناگهان سپاه خراسانى و یمانى همانند دو اسب مسابقه به دنبال یكدیگر پدیدار مى‏شوند.(90)

امام باقرعلیه السلام در ضمن یك حدیث طولانى مى‏فرماید: خروج سفیانى، یمانى و خراسانى در یك سال، یك ماه و یك روز خواهد بود.(91)

از جمع‏بندى احادیث یاد شده به این نتیجه مى‏رسیم كه خروج یمانى با خروج آشوبگران و فتنه‏جویانى چون سفیانى، مروانى و مصرى، و اصلاح جویانى چون خراسانى و شعیب‏بن صالح مقارن و همزمان خواهد بود.

پرچم یمانى:

در احادیث فراوان پیرامون پرچم یمانى گفتگو شده و تصریح شده كه در میان پرچم‏هایى كه آنروز در اهتزاز خواهد بود، پرچمى هدایت یافته‏تر از پرچم یمانى نیست.

فضل‏ بن‏شاذان با سند صحیح از امام ‏صادق‏علیه السلام روایت كرده كه فرمود: خُروجُ الثلاثَةِ: الخُراسانىِّ وَ السُّفیانىِّ وَالیمانىِّ فی سَنَةٍ واحدةٍ، فی شهرٍ واحدٍ، فی یومٍ واحدٍ، فَلیسَ فیها رایَةٌ بِأهْدى مِن رایَةِ الیمانى، تَهدى الَى الحَقِّ؛ خروج سه تن: خراسانى، سفیانى و یمانى در یكسال، یك ماه و در یك روز مى‏باشد. در این میان پرچمى هدایت یافته‏تر از پرچم یمانى نیست كه به سوى حق هدایت مى‏كند.(92)

این حدیث را فضل‏بن شاذان با سه واسطه روایت كرده كه هر سه در حد اعلاى وثاقت هستند.(93) در نتیجه حدیث صحیح و معتبر مى‏باشد.

در حدیث دیگرى كه تحت عنوان زمان خروج از طریق فضل‏بن شاذان با سند صحیح روایت كردیم، آمده بود: خروج یمانى از یمن با پرچم‏هاى سفید.(94)

امام باقر علیه السلام نیز در حدیث مفصلى از خروج یمانى، خراسانى و سفیانى گفتگو نموده، از تقارن آنها سخن گفته و در پایان مى‏فرماید: وَ لَیسَ فی الرَّایاتِ رایَة اَهْدى مِن رایَةِ الیمانى، هِى رایةُ هُدىً، لاَنَّهُ یَدعوُ الى صاحِبِكُم؛ در میان این پرچم‏ها، پرچمى هدایت یافته‏تر از پرچم یمانى نیست. آن پرچم هدایت است، زیرا او شما را به سوى صاحب‏تان فرامى‏خواند.(95)

آیین یمانى:

 از احادیث یاد شده به روشنى استفاده مى‏شود كه او تابع مذهب اهل‏بیت‏علیهم السلام مى‏باشد. از معصوم نیز مطلبى رسیده كه آن را تأیید مى‏كند. در فتنه ابو مسلم خراسانى برخى او را محبِّ اهل‏بیت مى‏پنداشتند و او را با یمانى تطبیق مى‏كردند. امام صادق‏علیه السلام فرمود: لا، اَلیمانى یُوالى عَلیّاً وَ هذا یَبْرَأُ مِنه؛ نه، این طور نیست، یمانى از على‏علیه السلام پیروى مى‏كند، درحالیكه او از آن حضرت بیزارى مى‏جوید.(96)

نسب یمانى:

در ضمن یك حدیث طولانى امام صادق‏علیه السلام نشانه‏هاى ظهور را برشمرده، در پایان مى‏افزاید: وَ خُروج رَجلٍ مِن وُلْدِ عَمِّى زَیدٍ بِالیمَن، وَ انْتِهاب سِتارَةِ البَیت؛ و خروج مردى از تبار عمویم زید در یمن و به یغما رفتن پرده كعبه.(97)

اگر منظور از این شخصى كه از یمن خروج مى‏كند، یمانى موعود باشد، حدیث تصریح مى‏نماید به اینكه نسب او به جناب زید بن على بن الحسین‏علیه السلام مى‏رسد.

اسم و لقب یمانى:

در احادیث معصومین نام یمانى ذكر نشده، تنها سرِ نخى كه داریم پیشگویى سطیح كاهن براىِ ذى یزن پادشاه یمن است كه در شمار نشانه‏هاى ظهور مى‏گوید: سپس نام‏آورى از یمن، از صنعا و عدن پدیدار شود كه چون پنبه سفید باشد. نامش حسن یا حسین است. با خروج او فتنه‏ها در هم شكند. آن‏گاه مهدى آن فرخنده مبارك، آن هادى هدایت‏گر، آن سیدعلوى ظاهر مى‏شود. همگان از این عنایت الهى خشنود شوند، با نور او تاریكى رخت بر بندد.(98)

علی‌رغم توجه خاص محدثان و سیره‏نویسان به پیش‏گویى‏هاى سطیح كاهن و نقل آن در كتب،(99) سخنان او حجت شرعى نیست، لیكن تنها منبعى است كه از نام یمانى و سیماى نورانى او سخن گفته است.

در شمارى از احادیث فتن و ملاحم از یمانى به عنوانِ اَمیرُ الْعُصَب یعنى فرمانده گروهان تعبیر شده(100) و در برخى دیگر تصریح شده كه فرمانده گروهان یمنى و قرشى است، یعنى از اهل یمن و از تیره قریش است.(101) و آن مؤیَّد است با حدیث امام صادق‏علیه السلام كه او را از تبار زید شهید معرفى فرموده است.(102) و در حدیث دیگرى آمده است كه منظور از عُصَب؛ گروهان یمنى‏ها مى‏باشد.(103) و در برخى احادیث از او به عنوان منصور یعنى پیروز تعبیر شده است.(104) و در برخی ازلشكریان یمانى ستایش شده كه از او پیروى مى‏كنند، تكسواران همدان و خولان پیشاپیش یمانى مى‏آیند(105) و در میان ركن و مقام با آن حضرت بیعت مى‏كنند.(106)

تقارن خروج یمانى با سید حسنى:

 در برخى از احادیث از تقارن خروج یمانى با جنبش سید حسنى گفتگو شده است.

كلینى با سند صحیح در ضمن حدیثى از امام صادق‏علیه السلام روایت كرده كه فرمود: وَ اَقْبَل الیمانى وَ تَحرَّكَ الحَسَنىُّ وَ خَرجَ صاحِبُ هذَا الأمر؛ یمانى پیش بتازد، حسنى به جنبش درآید و صاحب این امر خروج فرماید.(107)

كلینى این حدیث را با چهار واسطه روایت كرده كه هر چهار تن در اوج وثاقت هستند و حدیث صحیح مى‏باشد.(108)

در احادیث فراوان از نبرد سخت یمانى با سفیانى سخن رفته، تصریح شده كه چون دو اسب مسابقه آنها را دنبال كرده، تار و مار مى‏كند،(109) و بر اساس روایت صحیح، سفیانى و پسرش به دست یمانى به هلاكت مى‏رسند.(110)

در احادیث فتن و ملاحم، یمانى جایگاه بسیار رفیعى دارد كه ما به جهت محدود بودن صفحات این نوشتار، به همین مقدار بسنده نموده و اضافه مى‏كنیم كه حضرت باقر علیه السلام در مقام لزوم یارى رساندن به یمانى مى‏فرماید: وَ اِذا خَرَجَ الیمانى فَانْهَضِ اِلَیهِ، فَانَّ رَایتَهُ رایَة هُدىً، وَ لا یَحِلُّ لِمُسْلمٍ اَنْ یَلْتَوىَ عَلیه، فَمنْ فَعَل ذلِكَ فَهو مِن اَهلِ ‏النَّارِ، لأنَّهُ یَدعوُ اِلَى الحَقِّ و الى صِراطٍ مُستَقیم؛ چون یمانى خروج كند به سویش بشتاب. زیرا پرچم او پرچم هدایت است. بر هیچ مسلمانى جایز نیست كه بر او بتازد. زیرا او به سوى حق و به راه راست فرا مى‏خواند.(111)

.75   این حدیث در زیر عنوان: بازشناسى علائم‏حتمى از شیخ صدوق نقل كردیم و صحت سندش را اثبات كردیم.

 

76.   كلینى، الكافى، ج 8، ص 258، ح 483.

 

77.   این پنج واسطه عبارتند از:

 

محمد بن یحیى العطار، براى وثاقتش ر.ك: نجاشى، الرجال، ص 353، رقم 946.

 

احمد بن محمد بن عیسى، براى وثاقتش ر.ك: شیخ طوسى، الرجال، ص 366.

 

على بن الحكم، براى وقاقتش: ر.ك: شیخ طوسى، الفهرست، ص 151، رقم 376.

 

ابو ایوب خزاز - ابراهیم بن عیسى - براى وثاقتش ر.ك: نجاشى، الرجال، ص 20، رقم 25.

 

عمر بن حنظله، براى وثاقتش ر.ك: كلینى، الكافى، ج 3، ص 275.

 

78.   علامه مجلسى، مرآة العقول، ج 26، ص 406.

 

79.   نعمانى، الغیبة، ص 252، ب 14، ح 11.

 

80.   همان، ص 277، ب 14، ح 60.

 

81.  فضل‏بن شاذان، اثبات‏الرجعة؛ مختصر اثبات‏الرجعة، تراثنا، ش 15، ص 216، ح 18؛ میر لوحى، كفایةالمهتدى، ص 280، ح 39؛ خاتون‏آبادى، كشف الحق، ص 182، ح 30.

 

82.   آن دو واسطه عبارتند از:

 

صفوان‏بن یحیى، براى وثاقتش ر.ك: نجاشى، الرجال، ص 197، رقم 524.

 

محمدبن حمران، براى وثاقتش ر.ك: نجاشى، الرجال، ص 359، رقم 965.

 

83.   شیخ صدوق، كمال‏الدین، ج 1، ص 331، باب 32، ح 16.

 

84.   نعیم بن حماد، الفتن، ص 231، ح 855.

 

85.  فضل‏بن شاذان، مختصر اثبات‏الرجعة، تراثنا، ش 15،ص 215؛ میر لوحى، كفایه المهتدى، ص 262؛ خاتون آبادى، كشف الحق،ص 169.

 

86.   این سه واسطه عبارتند از:

 

محمد بن ابى عمیر، براى وثاقتش ر.ك: شیخ طوسى، الفهرست،ص 218،رقم 617.

 

جمیل بن دراج، براى وثاقتش ر.ك: نجاشى، الرجال، ص 126، رقم 617.

 

زرارةبن اعین، براى وثاقتش ر.ك: نجاشى، الرجال، ص 175،رقم 463.

 

87.   نعمانى، الغیبة، ص 305، ب 18، ح 15؛ شیخ طوسى، الأمالى، ص 661، م 35، ح 20.

 

88.   شیخ طوسى، الغیبة، ص 447، ح 444؛ شیخ حرعاملى، اثبات الهداة، ج 3، ص 728، ح 58.

 

89.   نعمانى، الغیبة، ص 253؛ شیخ حر، اثبات الهداة، ج 3، ص 735.

 

90. علامه مجلسى، بحارالأنوار، ج 52، ص 274؛ هیئت تحریریه، موسوعة احادیث امیر المؤمنین، ج 1، ص 318.

 

91. نعمانى، الغیبة، ص 255، ب 14، ح 13.

 

92. فضل‏بن شاذان، اثبات‏الرجعة - محظوط - مختصر اثبات‏الرجعة، تراثنا، ص 216، ح 17، خاتون آبادى، كشف الحق، ص 173، ح 29.

 

93.   این سه واسطه عبارتند از:

 

محمد بن ابى عمیر، براى وثاقتش ر.ك: شیخ طوسى، الفهرست، ص 218، رقم 617.

 

سیف بن عمیره، براى وثاقتش ر.ك: نجاشى، الرجال، ص 189، رقم 504؛ شیخ طوسى، الفهرست، ص 140، رقم 333؛ ابن شهر آشوب، معالم العلماء، ص 56، رقم 377؛ ابن حجر، تهذیب التهذیب، ج 2، ص 470، رقم 3182.

 

بكر بن محمد ازدى، براى وثاقتش ر.ك: نجاشى، الرجال، ص 108، رقم 273؛ شیخ طوسى، اختیار معرفه‏الرجال، ص 592، رقم 1107؛ علامه حلى، الرجال، (خلاصةالاقوال)، ص 25.

 

94.فضل‏بن شاذان، اثبات‏الرجعة - محظوط -؛ تراثنا، ش 15، ص 215، ح 16؛ میر لوحى، كفایة المهتدى، ص 262؛ خاتون‏آبادى، كشف الحق، ص 169.

 

95. نعمانى، الغیبة، ص 255، ب 14، ح 13.

 

96.شیخ طوسى، الأمالى، ص 661، م 35، ح 19؛ علامه مجلسى، بحارالأنوار، ج 47، ص 297؛ همو، ج 52، ص 275، ح 170.

 

97. سید ابن طاووس، فلاح السائل، ص 171؛ علامه مجلسى، بحارالأنوار، ج 86، ص 62.

 

98. حافظ برسى، مشارق انوار الیقین، ص 247؛ علامه مجلسى، بحارالأنوار، ج 51، ص 163؛ كاظمى، بشارة الاسلام، ص 254.

 

99.ابونعیم، دلائل النبوة، ج 1، ص 140 ص 125 122؛ ابن هشام، السیرةالنبویة، ج 1، ص 194 - 190 ص158 ص128 - 124

 

100.نعیم به حماد، الفتن، ج 1، ص 401، ح 1208.

 

101.همان، ص 120، ح 283.

 

102. سید ابن طاووس، فلاح السّائل، ص 171.

 

103. همو، التشریف بالمنن، ص 77، ب 20، ح 22.

 

104.نعیم بن حماد، الفتن، ص 231 و 300، ح 855 و 1153.

 

105.سید ابن طاووس، التشریف بالمنن، ص 295، ب 79، ح 417.

 

106.همان، ص 281، ب 70، ح 407.

 

107.كلینى، الكافى، ج 8، ص 189، ح 285.

 

108. این چهار واسطه عبارتند از:

 

محمد بن یحیى العطار، براى وثاقتش ر.ك: نجاشى، الرجال، ص 353، رقم 946.

 

احمد بن محمد بن عیسى، براى وثاقتش ر.ك: شیخ طوسى، الرجال، ص 366.

 

حسن بن محبوب، براى وثاقتش ر.ك: شیخ طوسى، الفهرست، ص 96، رقم 162.

 

یعقوب سراج، براى وثاقتش ر.ك: نجاشى، الرجال، ص 451، رقم 1217.

 

109. نعمانى، الغیبة، ص 305؛ طبرسى، مجمع البیان، ج 8، ص 622.

 

110.فضل‏بن شاذان، اثبات‏الرجعة - محظوط - مختصر اثبات‏الرجعة، تراثنا، ش 15، ص 215، ح 16؛ میر لوحى، كفایة المهتدى، ص 262؛ خاتون آبادى، كشف الحق، ص 169.

 

111.نعمانى، الغیبة، ص 256، ب 14، ح 13.

 

استاد على‏اكبر مهدى‏پور

 

به سفارش دبیرخانه دائمى اجلاس حضرت مهدى

ویرایش شده در توسط keivan2
  • Upvote 12
  • Downvote 4

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، شب گذشته نیروهای قبیله «طخیه» در شمال یمن با حمله به مواضع نیروهای ارتش عربستان 18 نظامی سعودی را کشتند.

 

13940123000556_PhotoL.jpg

 

13940123000555_PhotoL.jpg

 

13940123000553_PhotoL.jpg

 

13940123000548_PhotoL.jpg

 

13940123000545_PhotoL.jpg

ویرایش شده در توسط Yasin313
  • Upvote 16
  • Downvote 4

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

فابیوس وزیر خارجه فرانسه برای اعلام حمایت از عملیات جنگی سعودی به عربستان اومده و با سعود الفیصل که شبیه مرده های متحرک هست دیدار کردن

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
 
 
جنگنده‌های عربستان خاک خود را بمباران کردند/ اولین پایگاه مرزی عربستان در تصرف یمنی‌ها+عکس/ تجهیزات نظامی انصارالله از صنعا در راه عدن

هجدهمین روز جنگ علیه یمن در شرایطی آغاز شده که عربستان برای اولین بار به کشته شدن نیروهایش در درگیری با نیروهای یمنی اذعان کرده و درگیری‌ها به داخل خاک عربستان کشیده شده است.



-------------------------------

 

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، تجاوزات ائتلاف علیه یمن به فرماندهی عربستان سعودی و بمباران زیرساخت‌ها و تاسیسات مهم یمن با هدف بازگرداندن قدرت به رئیس‌جمهور مستعفی این کشور برای هجدهمین روز متوالی در میان سکوت شورای امنیت سازمان ملل متحد ادامه دارد.

تجاوزات ائتلاف متجاوز سعودی با مشارکت 10 کشور از ششم فرودین‌ماه به دستور پادشاه عربستان آغاز شده است و برای هجدهمین روز متوالی همچنان ادامه دارد.

بر اساس آمار به دست‌آمده، طی این مدت حدود هزار نفر از مردم بی‌گناه یمنی در تجاوزات سعودی جان خود را از دست دادند و بسیاری از زیرساخت‌های این کشور نابود شده است.

تازه‌ترین اخبار تهاجم عربستان به یمن را در زیر دنبال کنید؛

 

* ورود 2 هواپیمای روسی به فرودگاه صنعا برای خروج اتباع روسیه

* سیطره عناصر القاعده بر یک گردان تانکی وابسته به تیپ 2 در «میفعة» واقع در استان «شبوة» در شرق یمن

*نماینده پارلمان عراق: عربستان و متحدانش در تجاوز به یمن مرتکب اشتباه راهبردی بزرگی شدند

* جنگنده‌های سعودی خاک عربستان را بمباران کردند

* اسکای نیوز: تجهیزات نظامی انصارالله از صنعا راهی جنوب یمن در عدن شد

* اسلام آباد موضع ایران درباره یمن را به سعودی‌ها ترجیح داد

* «مجاهد باغزوان» از سرکرده‌های القاعده و همراهانش در حمله پهپادهای آمریکایی به غرب شهر «مکلا» در حضرموت کشته شدند

* المیادین: تانک‌ها و خودروهای سعودی در 300 متری گذرگاه مرزی «الطوال» یمن مستقر شدند

* درگیری میان ارتش و کمیته‌های مردمی انصارالله با نیروهای القاعده در منطقه «کوفل» در «مأرب»/چندین عضو القاعده کشته و زخمی شدند

* ارتش یمن و کمیته‌های مردمی وابسته به انصارالله، پس از سیطره بر «الصرواح» به سوی «مأرب» پیشروی کردند و وارد یکی از بزرگترین پایگاه‌های القاعده در اطراف این شهر شدند.

* عضو پارلمان افغانستان: تجاوزگری عربستان به خاک یمن محکوم به شکست است

* الشرق الاوسط: «هادی» معاون خود را امروز انتخاب و معرفی می‌کند

* 10 عضو انصارالله در کمین طرفداران «عبد ربه منصور هادی» در «الضالع» کشته شدند

* پرس تی وی: نیروهای انصارالله ساختمانهای دولتی در «مأرب» را باز پس گرفتند

* وزیر خارجه فرانسه در ریاض، از تجاوز عربستان به یمن حمایت کرد

* ائتلاف «اخوانِ یمن» با عربستان و اسرائیل؛ تکرار اشتباه «اخوانِ مصر» که عبرت نشده است

* سفر دوره‌ای یک هیأت از حزب «علی عبدالله صالح» به 4 کشور برای توقف «توفان قاطع»

* قتل عام وحشیانه شهروندان یمنی در «تعز»+عکس

* حزب‌الله شایعه کشته شدن یک عضو خود در یمن را تکذیب کرد

* عربستان برای نخستین بار در تجاوز به یمن از بالگردهای آپاچی استفاده کرد

* تحلیلگران سیاسی: عربستان مجری نقشه‌های غرب در منطقه است/تشکیل ائتلاف تکفیری-سلفی علیه ملت یمن و انصارالله

* حزب‌الله شایعه کشته شدن یک عضو خود در یمن را تکذیب کرد

* تشدید اختلافات در خاندان سعودی بر سر جنگ یمن/سیطره قبیله یمنی بر پایگاه نظامی عربستان

* پایگاه خبری شبکه «العالم» از هک شدن حساب کاربری‌اش در شبکه اجتماعی «توئیتر» و انتشار خبر کذب شهادت رهبر «انصارالله» یمن خبر داد

* نماینده دیده‌بان حقوق بشر: واشنگتن نسبت به موارد نقض قوانین جنگی در حمله به یمن، مسئول است/از حملات به صنعا و اردوگاه «مزراق» ابراز نگرانی کرده‌ایم/نباید از بمب‌های خوشه‌ای استفاده شود

* گفت‌وگوی تلفنی اردوغان با نواز شریف پس از رایزنی با پادشاه عربستان

* نیروهای قبیله «طخیه» به پایگاه نظامی «المناره» در جنوب عربستان حمله کردند و کنترل این پایگاه را به دست گرفتند /کشته شدن 18 نظامی سعودی

* رئیس‌جمهور ترکیه پس از بازگشت از سفر یک روزه ایران، در تماس تلفنی با پادشاه عربستان گفت‌و گو کرد.

* وزارت دفاع عربستان اذعان کرد که در درگیری‌های مرزی با نیروهای ارتش یمن دستکم سه نظامی کشته شدند.

* کشته و زخمی شدن 56 نفر در هفدهمین روز تجاوز سعودی علیه یمن

* اذعان ریاض به کشیده شدن آتش درگیری به داخل خاک عربستان

* دولت مستعفی یمن آب‌های منطقه‌ای این کشور را «منطقه ممنوعه» اعلام کرد

* 5 حمله عربستان به مناطق «ساقین» و «الظاهر» در صعده، خطوط ارتباطی بین این مناطق را از بین برد

* کمیته بین‌المللی صلیب سرخ از کمبود دارو و تجهیزات پزشکی برای عمل جراحی در یمن خبر داد.

* حمله مجدد هواپیماهای سعودی به الحدیده و عدن در یمن

* 15 کشته و بیش از 30 زخمی در حملات امروز جنگنده‌های عربستان به مناطق عمران، صنعاء، الجوف و مأرب

* حرکت ارتش یمن به سوی پالایشگاه نفتی عدن/ پالایشگاه عدن صبح روز جمعه به دلیل اوضاع بد امنیتی و درگیری میان نیروهای جنوب و منصور هادی با نیروهای انصارالله و ارتش بسته شده بود؛ ظرفیت این پالایشگاه 150 هزار بشکه در روز است/ شرکت پالایش نفت عدن از قدیمی‌ترین شرکت های نفتی در جنوب یمن است که انگلیسی‌ها سال 1952 آن را تأسیس کردند.

* هواپیماهای عربستان ظهر امروز حملات به یمن را از سر گرفتند / جنگنده‌های سعودی شهر عدن را نیز هدف حملات خود قرار دادند

 

*************************************************************************************

 

 

* انتشار تصاویر اولین پایگاه نظامی تصرف شده عربستان به دست قبایل یمنی

 

 

thumb_Saudi_Army_28129.jpgthumb_Saudi_Army_28229.jpgthumb_Saudi_Army_28529.jpgthumb_Saudi_Army_28429.jpgthumb_Saudi_Army_28329.jpgthumb_Saudi_Army_28629.jpgthumb_Saudi_Army_28729.jpg

  • Upvote 6

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مطالب مشابه

    • توسط Navard
      سخنی با خوانندگان محترم:
      در مطلب پیش رو سعی بر این شده که به مختصری از شرایط فرهنگی و اجتماعی و تاریخی اعراب پیش از اسلام پرداخته شود. در این نوشته اصل بر رعایت صداقت تاریخی و امانت است و در گرداوری آن از منابع با عقاید گوناگون کمک گرفته شده است. گرد آوری مطالب تاریخی هیچ گاه خالی از اشتباه نیست، علی الخصوص که این مطالب در رابطه با مسائل حساسیت بر انگیز مذهبی باشد. در نتیجه از دوستان خواننده این مطلب درخواست میشود درصورت وجود اشتباه، به منظور تکمیل و اصلاح این مطلب بنده را یاری کنند.
       

      پیشگفتار:
      سرنوشت پیامبران و قومشان و نتایجی که از آن کسب کرده اند را میتوان یکی از مهمترین نشانه های حقانیت آن ها به حساب آورد. این نتایج بعضا چنان معجزه آسا و خیره کننده هستند که در حالت معمول موارد مشابهی برای آنها یافت نمی شود. برای نمونه مسیح (ع) در دل امپراطوری قدرتمند روم شرقی به پیامبری رسید. در سرزمینی که تعداد نامعلوم خدا توسط مردم پرستیده میشد و پیامی که آورد چنان در دل ها رسوخ کرد که در مدت کمتر از چند سده مسیحیت در سه قاره گسترش یافت! از حبشه در آفریقا گرفته تا امپراطوری قدرتمندی چون روم که روزی دشمن مسیحیت بود و همچنین طیف کثیری از اقوام در خاورمیانه و ...! در اسلام نیز ما با چنین پیشرفت معجزه آسایی رو به رو هستیم. محمد (ص) در سن چهل سالگی در جامعه ای بدوی به پیامبری برگزیده شد که جز غارت و ستیز دستاوردی نداشتند و هر روز به بهانه ای با یکدیگر در جنگ بودند و شعرا و نام آوران عرب روزگاری برای بدست آوردن شرافت، خود را به پای پادشاهان ایران و روم می انداختند. در شبه جزیره عربستان اگر در جایی تمدنی دیده میشد به پاس قرابت با ایران یا روم بود. و از دست آورد هایشان در آن ادوار، جز پاره ای از روایات افسانه گونه چیزی بجا نمانده است. در چنین محلی که محمد(ص) شدیدا زیر فشار فرهنگی و البته فشار عوامل ثروت و قدرت  در مدت کمتر از سیزده سال توانست بنیان نخستین حکومت اسلامی را در یثرب بنا نهد که تا پایان عمر ایشان این حکومت به چنان وسعت و قدرتی رسید که در سرحدات خود به تقابل با روم شرقی می‌پرداخت.
       
      قسمت اول: قبیله و معنای متفاوت آن در بین اعراب
       

       
      اعراب از قبل اسلام در پهنه ی وسیعی از خاورمیانه حضور داشتند. و بر خلاف تصور عموم مردم، فتوحات پس از اسلام به تنهایی سبب استقرار آن ها در این پهنه نشد. در تاریخ موجودیت اعراب با سامی نژاد ها گره خورده است. این حضور آنقدر چشمگیر بود که رومیان و یونانیان مناطق عرب نشین را به سه ناحیه عربستان خوشبخت و عربستان بیابانی و عربستان سنگی تقسیم کرده اند که حدود این مناطق از دریای سرخ و شبه جزیره عربستان شروع شده و از سویی به مرز های روم آن روزگار در شامات رسیده و در سوی دیگر در عراق امروزی به رود فرات ختم می شود. در رابطه با وضعیت اعراب قبل اسلام باید به این موضوع اشاره کرد، پیشینه تاریخی که برای آنها ذکر شده به ۲۰۰ سال قبل از سال عام الفیل محدود می شود. عام الفیل همان سالی است که گفته میشود محمد(ص) در آن دیده به جهان گشود. البته این بدان معنا نیست که اعراب قبل از آن موجودیت خارجی نداشته اند‌. برای مثال در دبیره های هخامنشی از آن ها بعنوان خراج گذاران عصر داریوش بزرگ یاد شده است. اما آنچه از این گفته پیداست، اعراب تهی از پیشینه تاریخی و تمدنی غنی بودند و آنچه در آنها یافت می‌شد در حقیقت از هم نشینی و یا دست درازی دیگر اقوام بود. این همان زمانیست که قرآن از آن به عنوان دوره جاهلی اعراب یاد می‌کند.
       

       
      نگاره ای از سرباز ساتراپی عربیا در مقبره خشایارشا، واقع در نقش رستم که بصورت نمادین به شکل یکی از ستون های شاهنشاهی به نمایش در آمده است.
       
      با نگاهی به زندگی اعراب در آن اعصار می توان دریافت که تفاوت عمده‌ای میان نوع زندگی آنان با زندگی مردم ایران و روم و حتی در نزدیکی آنها با دولت های نچندان نامی حبشه دیده میشد. در آن روزگار ایران و روم حکومت مرکزی داشتند حکومتی که تمام شؤون جامعه را از حیث قانون و عمل به قانون و وادار کردن همه به تابعیت از آن در دست داشتند و تمام زوایای آن جامعه زیر سلطه نظامی واحد قرار گرفته بود، به طوری که در هر گوشه آن وجود حکومت مرکزی احساس می‌شد. این در حالی بود که در جزیرة العرب در هر ناحیه ی آن، مردم بر پایه نسبت خانوادگی مشترک به عنوان یک قبیله گرد آمده بودند و هر یک در جغرافیای حضور خود اعمال قدرت می‌کردند. هیچ قبیله‌ای بر دیگری اعمال نفوذ نداشت مگر در داد و ستد و جنگ! جنگ بین قبایل هم نامنظم بود و بیشتر به دعوایی نامنظم و خانوادگی شباهت داشت. این مطلب نشانگر پراکندگی و تضاد بسیار عمیق بین قبایل است. باید گفت برای وحدت در میان یک امت فرهنگی لازم است که نقاط مشترک آنها را در خود جمع کرده و مردمی را گرد هم بیاورد. در شبه جزیره عربستان چنین تفکر یکنواختی وجود نداشت و هدف واحدی برای آنها مطرح نبود. در کنار کعبه هر قبیله بتی مخصوص به خود داشت و بدین ترتیب حتی در این زمینه هم تضاد و خودبینی دیده می‌شد. شرایط سخت و طاقت فرسای جزیرة العرب بر این اختلاف دامن می‌زد. مناطق حاصلخیز و دارای آب محدود و با فاصله زیاد از هم بودند. راه‌های محدودی وجود داشت که آنها هم زیر سلطه راهزنان دیگر قبایل بوده و تحت نفوذ قدرت های خارجی اداره میشد.
       

       
      در این شرایط دشوار اگر قبیله‌ای قادر بود تا چراگاهی را از چنگ دیگری در آورد این کار را بی درنگ می‌کرد. هیچ قبیله ای از این نظر در امنیت نبود و جنگ های بسیار با دلایل ساده و بعضا نا مأنوس بین آن ها رخ می داد. مشخص است که جنگ یکی از رایج ترین اعمال در بین آن ها بود آن چنان که عده ای برای کسب شهرت و آزمون جنگاوری خود مسیر نزاع را هموار میکردند. این جنگ از سر منع ازدواج یک زوج در دو قبیله می‌توانست شکل بگیرد تا بر سر شرایط تجارت و پاسداری از کاروان ها و ... که البته همانطور که گفته شد هیچ کجای آن به جنگ نمی‌ماند و بیشتر به یاغی گری و غارت و دعوای عشیره ای شباهت داشت. در نتیجه از این حیث قبیله جایگاه ویژه‌ای پیدا میکرد. بقای افراد به بقای قبیله گره خورده بود. هر کسی را با قبیله‌اش می‌شناختند و در نتیجه خدای این مردم هم در حقیقت قبیله آنها بود و بت ها هم نمادی برای اعلام وجود هر قبیله بودند و هرچه بزرگان این قبیله ها می‌گفتند هم، حقیقت تام برای آن ها محسوب می‌شد. با این اوصاف هرچه افراد یک قبیله زیادتر بود افتخار آن هم بیشتر میشد. این افراط تا آنجا پیش رفت که در سوره تکاثر قرآن، خداوند خطاب به مشرکان می گوید که آنها به منظور بزرگ نشان دادن تبار خود حتی دست به شمارش مردگان خود می‌زدند. نعمان در خطاب به پادشاه وقت ایران گفت که جز عرب کسی به نسب خود آگاهی ندارد و جز عرب از هر کسی اجدادش را بپرسی آنها را نمی‌شناسد. در حقیقت گذشتگان و نژاد چیزی نبود که اعراب بتوانند اشتباهی هر چند سهوی را به آنها نسبت دهند. شاید تا اینجا مطلب روشن شده باشد که پیامبر اسلام چه کار دشواری در پیش داشت. بخصوص وقتی بدانیم یکی از مهمترین اقدامات پیامبر مقابله با همین برتری جویی نژادی بوده است‌. عملا هر قدمی که به جهت آگاهی و یا مخالفت با سنت های گذشتگان آنها برداشته میشد، از نظرشان نوعی توهین تلقی میگردید. شاید جالب باشد بدانید که بت پرستی اعراب نیز ریشه در همین افراط دارد! یعقوبی در تحلیل خود از بت پرستی و عوامل آن می‌گوید:«بت پرستی از هنگامی آغاز شد که وقتی یکی از مردم می‌مرد، اقوام او مجسمه‌ای از وی ساخته و به یاد او آن را محترم می‌داشتند فرزندان آنها پس از سال‌ها گمان کردند که این‌ها خدایان آنان هستند» . شاهد این امر می‌تواند سخن مشرکین با پیامبر (ص) باشد که می‌گفتند:
      این بت ها اقوام گذشته هستند که مطیع خدا بوده و ما صورتی از آنها ساخته و عبادتشان می‌کنیم. در مورد سه بت مشهور یعوق و یغوث و نسر گفته شده: از قوم نوح بودن و افرادی صالح بودند و بعدها مجسمه آنان به صورت بت درآمد. در مورد لات نیز گفته شده او در واقع مرد صالحی بوده است که غذا برای حاجیان درست می‌کرده وقتی او مرد، تمثالی از او درست کردند و بر آن بنایی ساخته‌اند و اسمش را بیت الربه نهادند. ابن قیم می‌گوید؛ تعظیم مردگان سبب شد تا کم کم صورت هایی از آنها به شکل بت ساخته شود. زمانی که محمد(ص) مکه را فتح کرد در درون آن ۳۶۰ بت وجود داشت. در حقیقت ما با سرزمینی طرف هستیم که ۳۶۰ اعتقاد و ۳۶۰ تضاد در آن میتوان شمارش کرد!
       

       
       اوضاع اعراب از ابتدا این گونه نبود. اعراب شهر مکه خود را از نسل عدنان می‌دانستند، که در نتیجه نسب آنها به اسماعیل (ع) باز میگشت. از این گفته مشخص است که نخستین اعراب موحد بودند اما به تدریج به سوی شرک گرایش پیدا کردند. از این منظر اعراب مکه در کنار بنی اسرائیل بودند که به دین حضرت ابراهیم گرایش داشتند و در حقیقت ریشه نسبی مشترک در آن ها می توان یافت. در سال‌های مانده به بعثت پیامبر، افرادی در بین اعراب پیدا شده‌اند که خواهان بازگشت به دین ابراهیم بودند. آنها شروع به تبلیغ علیه اعتقادات آن روزگار اعراب کردند. از معروف‌ترین این افراد ورقة بن نوفل بود که در جستجوی دین خدای یگانه به این سو آن سو رفت و در نهایت مسیحیت را پذیرفت. زید بن عمر شخص دیگری بود که به روایت تاریخ در بین اعراب از بازگشت به آئین ابراهیم سخن گفت. بسیاری از رسوم مشرکین مکه همان چیزی بود که ابراهیم به اجدادشان آموخته بود ولی آنها آنرا شرک آلود کرده بودند. برای مثال اعراب جاهلی نیز به رسومی چون ختنه و کفن و دفن میت و ازدواج نکردن با محارم و حج بیت الله الحرام معتقد بودند. آنها حتی شعار معروف تلبیه را نیز داشتند اما آن را به نوعی شرک آمیز کرده بودند. ( تلبیه همان شعار لبیک اللهم لبیک لاشریک ... است که حاجیان در حین طواف خانه خدا می‌گویند). اعراب جاهلی به افرادی از خود که ختنه کرده و به حج می رفتند حنیف میگفتند . این در حالی است که به پیروان حضرت ابراهیم در گذشته حنیف گفته میشد! این بدان معناست که این کلمه از گذشته های دور در بین اعراب زبان به زبان چرخیده و تغییر معنا یافته است.
       
       
      قبیله قریش زادگاه قدرت
       
      قریش نامی آشنا و از پر نفوذترین قبایل در میان عرب بوده و بعد اسلام نیز تا قرن‌ها بر جهان اسلام حکومت کرده است. خلفا تا پیش از امپراتوری عثمانی همیشه قریشی بودند. اعراب کسانی را که از نسل مضر بن کنانه باشند را قریشی می گویند. در علم تبارشناسی عرب نیای مضر بن کنانه به اسماعیل (ع) باز میگردد. قریش در آن دوره از آنجا که امور حج را بر عهده داشت به شهرت و ثروت زیادی رسید. امور کعبه در دوره ای به قصی و هاشم و سپس به عبدالمطلب که همه از نسل مضر بودند سپرده شد. در دوران قصی مراسم حج  شکل جدیدی به خود گرفت و این تغییرات زمینه ساز قدرت یافتن قریش در بین دیگر قبایل عرب گردید. در این ایام مردم عرب از نقاط دور دست به این مکه می آمدند تا هم به تجارت بپردازند و هم خدایان پر تعداد کعبه را پرستش کنند. بنوعی مکه و کعبه آن میعاد گاه اعراب بود. در این شهر بازار هایی بر پا میشد که از غرب و شرق عالم تجار به آن رجوع می کردند. راه تجاری مهمی از روم شرقی به یمن و در نهایت به هند ختم می شد که این مسیر از قطب های اقتصادی آن روزگار محسوب می شد که البته نکته مهم برای ما این است که شهر های مکه و یثرب هم در مسیر آن رونق یافته بودند.
       

       
       در بین قریش طایفه بنی هاشم به طور خاص که پیامبر اسلام نیز از آنان بود دارای مقبولیت و شهرت بیشتر گردید. همان طور که گفته شد بعد هاشم، عبدالمطلب زمام امور حج را بر عهده گرفت. وی پدر بزرگ پیامبر اسلام است و او از اعرابیست که قبل اسلام طبق سنت خاندان خود به دین حنفیت معتقد بود و خدای یکتا را می پرستید. عبدالمطلب بعد مرگ والدین محمد(ص) سرپرستی او را پذیرفت و در نتیجه آن محمد(ص) در محیطی با اعتقادات دین حنفیت زندگی میکرد.
       
      از تاریخ چنین بر می‌آید که قریش در میان اعراب به شرافت و عزت معروف بوده و معمولاً با عناوینی چون «آل الله» و «سکان حرم الله» خوانده می‌شدند و مردم آنها را به عنوان بزرگ و شریف قبول کرده بودند. باید افزود که این شهرت در همه طوایف قریش نیست، بلکه تنها در خاندان قصی و بعد از او خاندان هاشم و عبدالمطلب بود چرا که وجود این افراد در نهایت سبب شهرت قریش گردید.
       
      هنگام ظهور پیامبر اسلام در میان طایفه های قریش، از بنی هاشم عباس بن عبدالمطلب مسئولیت آبرسانی به حجاج را بر عهده داشت و از طایفه بنی امیه، ابوسفیان ریاست سپاه قریش را بر عهده داشت. این جبهه بندی در میان قریش تا قرن ها بعد ادامه پیدا کرد. البته باید توجه شود که طوایف دیگر از قریش هم بودند که نقشی در امور حج داشتند اما نقش آنها به پر رنگی دو طایفه نامبرده نبود.
       

       
      دیگر قبایل عرب متوجه عظمت کعبه و نقش آن در فزونی قدرت قبیله قریش شدند در نتیجه برخی از آن ها در مناطق خود نیز کعبه هایی ساختند تا قبیله خود را برای رفتن به مکه بازدارند. این کعبه ها از بسیاری از جهات همچون وجود سنگی مانند حجر الاسود(سنگ سیاه) تا ارکان کعبه به آنچه در مکه بود شباهت داشتند. برای مثال در یمن پرستشگاهی در شهر غَیمان قرار داشت و «حجر الأحمر» یا سنگ سرخ در آن استفاده شده بود و همچنین کعبه ی شهر العَبلات در جنوب مکه، که «حجر الأبیض» یا سنگ سفید داشت!
       
      ادامه دارد ...
       
      این مطلب برای انجمن mililtary.ir  گرداوری شده و هر گونه برداشت از آن با ذکر نام نویسنده و این انجمن بلامانع است. 
       
      نویسنده و گرداورنده: Navard 
       
      منابع و ماخذ:
       
      کتاب تاریخ سیاسی اسلام(جلد1) / نویسنده: رسول جعفریان
      کتاب گنجینه تاریخ ایران(جلد نهم)/ نویسنده: عبدالعظیم رضایی
      کتاب دو قرن سکوت( ویرایش دوم) / نویسنده: عبدالحسین زرین کوب
       
      لینک
       
    • توسط aminor
      بسم الله الرحمن الرحیم
       
      منفک شده از تاپیک تحولات یمن
      1399/11/09
       
      تاپیکهای مرتبط با محوریت حمله به آرامکو
      UAV kent 2.0 concept: عملیات تن ماهی
      سپر صحرا : بررسی شبکه دفاع هوایی ارتش عربستان سعودی
       
       
       منابع یمنی : شلیک موشک قاهر1 به شرکت نفت آرامکو در جیزان عربستان
       

       

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.