reza4087

تهاجم ارتجاع عرب ( به رهبری آل سعود ) به یمن / خبر ، گزارش ، تحلیل و ... (1)

Recommended Posts

تازه‌ترین اخبار تهاجم عربستان به یمن را در زیر دنبال کنید؛

 

*المیادین: ارتش یک کشتی جنگی خارجی را که قصد داشت به آبهای منطقه‌ای نزدیک سواحل «ابین» نفوذ کند به عقب‌نشینی وادار کرد

* بمباران منطقه «أرحب» در «صنعا»

* جنگنده‌های سعودی بار دیگر شهر «عتق» مرکز استان «شبوه» را بمباران کردند

* جنگنده‌های سعودی پایگاه نظامی «الماس» وابسته به «علی عبدالله صالح» در «مأرب» را بمباران کردند

* درگیری میان قبائل همسو با «القاعده» و انصارالله در «جدعان» واقع در شمال «مأرب»

* فعال سیاسی تونس: شکست توطئه آمریکا علیه یمن اقتدار بی‌نظیر جبهه مقاومت را رقم می‌زند

* یکی از رهبران احزاب دیدار مشترک یمن: طرح عربستان برای تخریب آثار تاریخی یمن است/ سیا، کارگردان جنایات عربستان و داعش است

* سفیر سابق ایران در پاکستان: حمله زمینی عربستان به یمن خودکشی سیاسی است/جامعه پاکستان با هیات حاکمه این کشور در همراهی با سعودیها مخالف است

* گلوبال ریسرچ: واشنگتن از راه دور، جنگ یمن را هدایت می‌کند/آمریکا و اسرائیل در کنترل عدن اهداف استراتژیک دارند

* کنسول پیشین ایران در لاهور: افشای چهره عربستان به عنوان «متجاوز کودک‌کش» دربی‌طرفی پاکستان نقش مهمی داشت

* محمد عبدالسلام سخنگوی انصارالله در گفت‌وگو با تلویزیون المیادین لبنان با اشاره به اینکه این گروه هرگونه دعوت از سوی عربستان برای گفت‌وگو را رد می‌کند و افزود: عربستان که به خاک یمن تجاوز کرده تا زمانی که به حملاتش ادامه دهد در جایگاهی نیست که ما را به مذاکره دعوت کند.

* حزب‌الله: عربستان تاکنون در یمن شکست خورده است

* وزیر کشور پاکستان در پاسخ به وزیر مشاور در امور خارجی امارات، تصریح کرد که فکر کردن به تهدید پاکستان توسط امارات امری خنده دار است

* بمباران بیمارستان «صرواح الریفی» در استان «مأرب»

* دو هواپیمای روسی بیش از 350 تبعه خارجی را از صنعاء به خارج یمن منتقل کردند

* بمباران ورزشگاه و سیلوهای گندم در یمن

* انتساب «خالد بحاح» به عنوان معاون منصور هادی

* بمباران یک ورزشگاه و چندین خانه مسکونی در استان «إب» در یمن توسط هواپیماهای سعودی

* سعود الفیصل در کنفرانس خبری با همتای فرانسوی: با ایران در جنگ نیستیم

* ورود 2 هواپیمای روسی به فرودگاه صنعا برای خروج اتباع روسیه

* سیطره عناصر القاعده بر یک گردان وابسته به تیپ 2 در «میفعة» واقع در استان «شبوة» در شرق یمن

  • Upvote 5

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

بارها گفته شده وقتی خبری از سایتی قرار داده میشه لینک خبر رو هم ذکر کنید اما باز هم بعضی ها این کار رو نمیکنن در صورت تکرار با کاربران خاطی برخورد میشود

  • Upvote 1
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایران مهمتر از عرب هاست

 

منابع رسانه ای دولت امارات متحده عربی که از کشورهای حاضر در ائتلاف عربی ضد یمن است از ناامیدی کشورهای عضو در جنگ علیه یمن خبر دادند.

دولت امارات فاش کرد در پی مخالفت دولت های ترکیه و پاکستان برای شرکت در ائتلاف ضد یمن و عملیات موسوم به طوفان قاطعیت به سرکردگی عربستان سعودی، کشورهای عضو این ائتلاف اکنون به شدت احساس ناامیدی می کنند.

%D8%AA%D8%B1%DA%A9%DB%8C%D9%87.jpg
پس از مخالفت ترکیه و پاکستان با پیوستن به کشورهای عضو ائتلاف علیه یمن، انور قرقاش، وزیر مشاور در امور خارجه امارات از این موضع آنکارا و اسلام آباد انتقاد کرد و مواضع این دو کشور را غیرشفاف و متناقض توصیف نمود.

وزیر مشاور در امور خارجه امارات متحده عربی با اشاره به سخنان وزیر امور خارجه ترکیه درباره مشابه بودن دیدگاه این کشور و ایران درباره یمن و تاکید این دو کشور بر ضرورت حل مسایل به شیوه دیپلماتیک گفت، به نظر می رسد رابطه با تهران برای اسلام آباد و آنکارا از رابطه با کشورهای عرب حوزه خلیج فارس اهمیت بیشتری دارد.

پیشتر وزیر خارجه ترکیه درباره حمله برخی کشورهای عربی به سرکردگی عربستان به یمن نیز گفته بود که موضع آنکارا بیطرفانه خواهد بود.

این وزیر اماراتی افزود: پاکستان که خود خواستار مواضع روشن کشورهای حوزه خلیج فارس درباره یمن بوده، در این خصوص موضع غیرشفافی در پیش گرفته است.

به اعتقاد قرقاش، اکنون امنیت منطقه خلیج فارس و سرنوشت آن مورد آزمایش قرار گرفته و این لحظه ای است که متحد واقعی از متحد غیرواقعی و شعاری مشخص می شود.

وزیر مشاور در امور خارجه امارات، درباره تصمیم مجلس پاکستان در مخالفت با درخواست عربستان برای پیوستن به ائتلاف علیه یمن گفت: موضع اسلام آباد در حمایت ازعربستان متناقض، برخلاف انتظارها است.

ائتلاف سعودی آمریکایی راه به جایی نخواهد برد

ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی مبارزان حوثی در یمن را برای حدود سه هفته بمباران کرده است و کارشناسان معتقدند در صورتی که راه حل های سیاسی امتحان نشده باقی بمانند، این عملیات نظامی راه به جایی نخواهد برد.

 

کشورهای عرب خلیج فارس، به ویژه سعودی ها، بیم دارند اگر تلاش حوثی ها برای به دست گرفتن قدرت را مهار نکنند، آنگاه منافع راهبردیشان در منطقه ممکن است با گسترش حوزه های نفوذ تهران تحت الشعاع قرار گیرد.

با این حال، چند هفته گذشته نشان داده است که بدون عملیات زمینی، حملات هوایی به تنهایی برای خنثی کردن هدف نهایی حوثی ها، تا حد زیادی بی اثر و بی فایده بوده است.

رئیس مرکز تحقیقات و مطالعات نای بی ای ای دی» در اینباره می گوید: اقدام نظامی راه حلی برای بحران در یمن نیست، که به یک پیشرفت و راه حل سیاسی نیاز دارد، من حتی تصور می کنم عربستان سعودی اقدام نظامی را به عنوان راه حل قلمداد نمی کند. آنها با بمباران می خواهند حوثی ها را به میز مذاکره بازگرداند.

 

یک کارشناس دیگر با اشاره به اشتباهات سعودی ها در این جنگ گفت: اگر ائتلاف تحت رهبری سعودی به بزرگنمایی موفقیت های نظامی از طریق رسانه ها ادامه دهد، در حالی که احتمال حل و فصل این بحران را از طریق سیاسی به بعد موکول کند، آنگاه این عملیات به فاجعه ها و مصیب هایی در پایان منجر خواهد شد.

 

هفته ها حملات هوایی سعودی ها و نبردهای زمینی مستمر بین حوثی ها و نیروهای طرفدار عبد ربه منصور هادی به کشته شدن بیش از 600 نفر و آواره شدن یکصد هزار نفر منجر شده است.

بر اساس اعلام هماهنگ کننده امور بشر دوستانه سازمان ملل متحد برای یمن، حتی پیش از آغاز این بحران، 16 میلیون نفر، تقریبا دو - سوم جمعیت این کشور به کمک های بشر دوستانه نیاز داشتندو اکنون نیز اوضاع انسانی در یمن هر ساعت وخیم تر می شود.

کارشناسان معتقدند در حالی که بحران انسانی در یمن وخیم تر می شود، جامعه بین المللی سرانجام صبر خود را در خصوص عملیات هوایی بدون چارچوب زمانی سعودی ها از دست خواهد داد و ریاض را برای متوقف کردن این بمباران ها و آغاز مذاکره تحت فشار قرار خواهد داد.

 

http://www.farsnews.com

  • Upvote 2
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

به گزارش خبرگزاری اهل بیت(ع) ـ ابنا ـ  استاد حسین انصاریان از اساتید حوزه علمیه قم پیامی را خطاب به مسلمانان یمن صادر کرد

 

 

مشروح پیام استاد انصاریان به شرح ذیل است : ( فقط قسمت های قرمز رو بخونید پیام متن منتقل می شه )

 

بیش از سیصد سال است دنیای اسلام دچار گرگان استعمارگری است که معادن سرشار آنان را غارت کرده، و خون هزاران نفر مرد و زن و کودک را ظالمانه ریخته، و متاسفانه دولت‌های مناطق مسلمان نشین به جای بیرون راندن استعمارگران و توجه به ملت‌های خود، به شدت از عوامل سرسپرده استعمار، و نوکران بی جیره و مواجب آنان، برای غارت ثروت بی‌کران ملت‌های مسلمان و کشتار بی‌گناهان بوده‌اند .

 

رشته استعمارگری از گرگ پیر استعمار انگلستان و فرانسه و بلژیک شروع، و نزدیک به دو قرن است به چنگال بسیار خطرناک و بی‌رحم آمریکا افتاده است. جنایات آمریکا که یکی از آنها حفظ حکومت غاصب، دزد، آدمکش اسرائیل در منطقه خاورمیانه است قابل شمارش نیست . از عوامل بسیار خطرناک آمریکا ، حکومت آل سعود است که پس از ضعف انگلیس در دامن آمریکا قرار گرفت و در نوکری و سرسپردگی پرورش شدید یافت .

 

آل سعود ، طبق مدارک متقن و مستند ، در نسل‌های گذشته خود جزء یهودیان خیبرند ، که مستندات و کتاب‌های چاپ شده در این زمینه را پیش از انتشار در دنیای اسلام با هزینه گزاف جمع کردند . اینان براساس مستندات قطعی و یقینی ، هم زمینه ساز تشکیل حکومت اسرائیل بوسیله پدر و جدشان عبدالعزیز آل سعودند ، و هم در همه امور از ابتدای امر هم‌پیمان با اسرائیل بودند .

 

آئینشان که معروف به آئین وهابیت است ، مبتنی بر کتاب‌های ابن‌تیمیه است که بسیاری از علمای اهل سنت به کفر او فتوا داده‌اند . این تربیت شدگان انگلیس و صهیونیست و آمریکا و ابن‌تیمیه و محمدبن عبدالوهاب مردمی بسیار خشن ، بی‌رحم ، پرمدعا ، فاسدالاخلاق ، غارتگر معادن زرخیز عربستان و دشمن سرسخت همه طوایف مسلمین اعم از سنی و شیعه و سایر فرق هستند و قطعاً اگر فرصت یابند ، براساس مکتب شیطان پرستی و فرمانبری از آمریکا و اسرائیل ، خانه کعبه و حرم رسول بزرگ اسلام(ص) را ویران و با خاک یکسان خواهند کرد و همه آثار اسلامی را در عربستان و هر کشور اسلامی تخریب می‌کنند . اینان با همه آزادی خواهان و ملت‌هایی که می خواهند سرنوشتشان به دست خودشان باشد و در سایه بیداری اسلامی قرار گرفته‌اند به شدت دشمن‌اند . همه مسائل ذکر شده امروز در حملات دد منشانه و بی‌رحمانه و به قول رهبر معظم انقلاب وحشی‌گرانه آنان نسبت به مردم آزادی خواه و مسلمان یمن مشاهده شود. ملت بیدار و بابصیرت و آگاه یمن از نظر آل سعود خبیث جرمی و گناهی جز ایمان، عمل صالح و آزادی‌خواهی ندارند (و مانقموا منهم الا ان یومنوا بالله العزیز الحمید)  « سوره بروج - آیة 8 »

 

به این جرم مانند اصحاب اخدود که بندگان مومن الهی بودند باید کودکان از شیرخواره یا کودک در کلاس درس، جوانان، مردان، کهنسالان، زنان پیر و جوان در آتش بمب‌باران شبانه روزی این یهودیان بی‌رحم و وهابی‌های کافر و دشمنان خدا و انبیاء و قرآن بسوزند و در کنار آن جنایات ، از برکت پرداخت پول نفت به سازمان‌های بین‌المللی ، آن سازمان‌ها هم سکوت کنند ، و سخنی از حقوق بشر به میان نیاورند و قطعنامه‌ای هم بر ضد شان صادر نگردد .

 

شما ای مردم پاک طینت و مسلمان یمن ! شما ای آزادی‌خواهان با کرامت! شما ای بپا خواستگان برای خدا و نجات کشورتان از چنگال استعمارگران و عوامل وابسته به آنان به سرکردگی منصورهای جانی و بی‌رحم و القاعده و داعش! یقین داشته باشید که خداوند و بندگان مومن او ، در همه جای جهان پشتیبان شما و یار شما هستند و شکست دشمن خونخوار شما یعنی آل سعود بی‌رحم حتمی و پیروزی شما قطعی است و این مسئله‌ای است که تاریخ مظلومان و ظالمان ثابت کرده است .

 

ما ملت ایران، در مجالس حسینی و مساجد و هنگام قرائت دعا به یاد شما هستیم و از خداوند متعال مصرانه و متضرعانه پیروزی شما را خواهانیم.

 

 

قم - 21 جمادی‌الثانی 1436 هجری برابر 22/1/1394 شمسی

خادم قرآن و اهل بیت
حسین انصاریان

 

 

 

به نقل از :   http://www.abna24.com/persian/institute//archive/2015/04/12/683114/story.html

  • Upvote 6
  • Downvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

از تشدید اختلافات در خاندان سعودی بر سر جنگ یمن تا موضع منفعلانه دیده‌بان حقوق بشر

 

هجدهمین روز جنگ علیه یمن در شرایطی آغاز شده که عربستان برای اولین بار به کشته شدن نیروهایش در درگیری با نیروهای یمنی اذعان کرده و درگیری‌ها به داخل خاک عربستان کشیده شده است.

 

تجاوزات ائتلاف علیه یمن به سرکردگی عربستان سعودی و بمباران زیرساخت‌ها و تاسیسات مهم یمن با هدف بازگرداندن قدرت به رئیس‌جمهور مستعفی این کشور برای هجدهمین روز متوالی در میان سکوت شورای امنیت سازمان ملل متحد ادامه دارد.

تجاوزات ائتلاف متجاوز سعودی با مشارکت ۱۰ کشور از ششم فرودین‌ماه به دستور پادشاه عربستان آغاز شده است و برای هفدهمین روز متوالی همچنان ادامه دارد.

بر اساس آمار به دست‌آمده، طی این مدت حدود هزار نفر از مردم بی‌گناه یمنی در تجاوزات سعودی جان خود را از دست دادند و بسیاری از زیرساخت‌های این کشور نابود شده است.

تازه‌ترین اخبار تهاجم عربستان به یمن را در زیر دنبال کنید؛

 ائتلاف «اخوانِ یمن» با عربستان و اسرائیل؛ تکرار اشتباه «اخوانِ مصر» که عبرت نشده است

حکومت یکساله اخوانی‌ها قربانی اعتماد به محور سعودی- صهیونی شد، اما گویی اشتباهات اخوان‌المسلیمن کماکان ادامه دارد، و اکنون در یمن شاهد ائتلاف جریان اخوانی با جریان سعودی و صهیونیستی هستیم، هواپیماهای اسرائیل و عربستان از هوا و قبائل اخوانی بر روی زمین در حال کشتار مردم بیگناه یمن هستند.

جریان ریشه دار اخوان‌المسلیمن اگر می‌خواهد در حد شأن خود در دنیای اسلام تأثیرگذار باشد، باید خود را از بازی خوردن و مهره سعودی‌ها شدن برهاند. چگونه می‌شود که امارات و عربستان اخوانی‌هار ا تروریست می‌دانند اما از همین تروریست‌ها در یمن برای منافع خود استفاده می‌کنند؟

قتل عام وحشیانه شهروندان یمنی در «تعز»+عکس

جنگنده‌های سعودی در حمله به شهر «تعز» دو منطقه را در این شهر بمباران کردند که قتل عام وحشیانه‌ای را علیه شهروندان بی‌دفاع یمنی رقم زد.  
بر اساس این گزارش، یکی از موشک‌ها در منطقه «هنجر» به زمین افتاد و طی آن یک مرزعه جوجه کشی در منطقه «البطنه» هدف قرار گرفت و موشک دیگر بر روی منازل مردم حاشیه نشین در روستای «الظهیرة» افتاد.

منابع خبری یمن ابتدا از قربانی شدن شماری از غیرنظامیان یمنی در این حملات خبر دادند و شمار آنها را بیش از ۱۰ کشته اعلام کردند اما شمار دقیقی از زخمی‌ها ارائه نکردند.
 

حزب‌الله شایعه کشته شدن یک عضو خود در یمن را تکذیب کرد

وبگاه خبری شبکه المنار لبنان گزارش کرد که حزب‌الله شایعات کشته شدن یک عضو خود را بشدت تکذیب کرد و گفت این خبر از اساس دروغ است.

طبق گزارش المنار، حزب‌الله این خبر را کاملا تکذیب کرد و گفت آنچه روزنامه سعودی «الشرق الاوسط» و برخی رسانه‌های سعودی و لبنانی (متحد عربستان) ادعا کرده‌اند، مبنی بر اینکه یک عضو حزب‌الله در یمن کشته شده است، کاملا دروغ است.

عربستان برای نخستین بار در تجاوز به یمن از بالگردهای آپاچی استفاده کرد

منابع نظامی اعلام کردند که در هجدهمین روز تجاوز عربستان به یمن، برای نخستین‌بار از بالگردهای آپاچی برای هدف قرار دادن برخی مواضع در بخش «سنحان» واقع در صنعا و محل تولد «علی عبدالله صالح» رئیس‌جمهور پیشین یمن استفاده کرد.

پایگاه خبری یمنی «الموتمر نت» وابسته به حزب کنگره مردمی یمن که ریاست آن را علی عبدالله صالح برعهده دارد به نقل از منابع آگاه اعلام کرد که بمباران این بالگردها، به تخریب کامل پایگاه نظامی «ریمة حمید» در سنحان منجر شد و شماری از نیروهای نظامی یمن که در این پایگاه حضور داشتند، کشته و زخمی شدند.

تحلیلگران سیاسی: عربستان مجری نقشه‌های غرب در منطقه است/تشکیل ائتلاف تکفیری-سلفی علیه ملت یمن و انصارالله

«جمال ابوعلیو» سیاستمدار مصری در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در قاهره آل سعود را ساخته دست استعمار خواند و گفت: طرفی که اساس موجودیت آل سعود را بنیان نهاد، استعمار انگلیس بود اما پس از جنگ جهانی دوم، آل سعود مزدور آمریکا شد.

وی تاکید کرد: رژیم آل سعود مجری نقشه‌های غرب در خاورمیانه است که نمونه‌های آن را در بحرین و یمن می بینیم.

سیاستمدار مصری تاکید کرد: مزدوران غرب و آمریکا در منطقه می‌خواهند در مقابل ماندن در قدرت، کشورهای عربی را تسلیم خواسته صهیونیست‌ها کنند و امروز می‌بینیم که استکبار حامی عربستان است، چرا که جاه‌طلبی نفتی غرب برای چرخاندن چرخ کارخانه‌های ساخت سلاح‌هایشان که به یمن ارسال می‌شود، موجب تحریک عربستان به جنگ یمن شد.

مخالفت ملت بحرین با پیوستن کشورشان به ائتلاف سعودی-صهیونیستی/ تشدید اعتراضات علیه رژیم آل خلیفه

«مسعود علی البدران» فعال بحرینی نیز در گفت‌وگو با فارس در منامه با هشدار درباره خطر پیوستن بحرین به مداخله‌جویی‌های عربستان در منطقه تحت هر بهانه‌ای گفت: مردم بحرین هر گونه ائتلاف با عربستان را رد می‌کنند؛ پارلمان بحرین نماینده رژیم حاکم و نه ملت است و هر گونه تصمیمی در این ارتباط باطل و غیرقانونی است.

فعال بحرینی گفت: مخالفان بحرینی به رغم اختلاف‌های جزیی که با یکدیگر دارند همگی با هم متحد هستند و هدفشان هم یکی است که منفعت ملت بحرین و مقاومت در برابر رژیم آل خلیفه است.

عربستان به دنبال تشکیل ائتلاف تکفیری-سلفی علیه ملت یمن و انصارالله است

«معبود البکری» فعال یمنی نیز با اشاره به حمایت‌های آل سعود از شبه نظامیان منصور هادی رئیس جمهور فراری یمن و تروریست‌های این کشور گفت: عربستان به دنبال تاسیس یک ائتلاف تکفیری-سلفی در یمن علیه انقلاب و جنبش انصار الله است.

وی افزود: عربستان جنایات وحشیانه‌ای مرتکب می‌شود به گونه‌ای که جنگنده‌های سعودی زنان و کودکان را هدف می‌گیرند این جنایات نه در دین اسلام و نه در هیچ دین آسمانی دیگر پذیرفته نیست، علاوه بر اینکه نقض صریح همه قوانین بین‌المللی و اخلاق انسانی است.

این فعال یمنی بر ضرورت اقدام جامعه بین‌المللی برای حفاظت از جان یمنی‌ها از تجاوز سعودی تاکید کرد و گفت: آنهایی که دستور به ارتکاب جنایات جنگی دادند یا آنها که این دستورات را اجرا کردند باید تحت پیگرد و محاکمه قرار گیرند.

وی خواستار شکایت از رژیم سعودی به شورای امنیت برای واگذار شدن پرونده این رژیم در ارتباط با جنگ یمن به دادگاه جنایی بین‌المللی شد.

تشدید اختلافات در خاندان سعودی بر سر جنگ یمن/سیطره قبیله یمنی بر پایگاه نظامی عربستان
 

«حسین العزی» یکی از رهبران جنبش انصارالله و عضو دفتر سیاسی این جنبش در اظهاراتی خبری از اختلافات شدید در داخل خاندان حاکم آل سعود بر سر جنگ یمن خبر داد.

العزی افزود: در پی تجاوز سعودی علیه یمن، مناطق متعدد عربستان شاهد ناآرامی‌ و ناامنی‌ شده است و نشانه‌های تشدید این ناآرامی‌ها وجود دارد.

این رهبر انصار الله با اشاره به بروز شکاف در داخل ائتلاف متجاوزان علیه یمن گفت: پارلمان پاکستان با دخالت نظامی در خاک یمن مخالفت کرده و ترکیه هم از ورود به ائتلاف صرف نظر کرد و در داخل مصر نیز مخالفت‌های شدید و قوی علیه موضع رئیس جمهور این کشور در قبال یمن شکل گرفته است.

وی افزود: اروپا نیز شروع به تغییر موضع خود در قبال تجاوز سعودی کرده و اسپانیا و آلمان آشکارا مخالفت خود را نسبت به حملات علیه ملت یمن اعلام کردند و این علاوه بر بیانیه‌های متعدد نهادهای حقوقی و بشردوستانه در محکومیت گسترده تجاوز سعودی است، همان گونه که تصاویر سران ائتلاف عربی علیه یمن در سراسر جهان به آتش کشیده می‌شود و در مقابل تصاویر عبدالملک الحوثی در دست آزادی خواهان در کشورهای مختلف جهان است و بدین ترتیب محبوبیت ملت، ارتش و انصار الله بیش از پیش شده است.

سیطره قبیله‌ای یمنی بر یک پایگاه نظامی سعودی

از سوی دیگر منابع قبیله‌ای یمن به خبرنگار فارس گفتند که مبارزان قبیله طخیه یمن پس از کشتن نظامیان سعودی یک پایگاه نظامی عربستان در مرز مشترک دو کشور و فرار دیگر نظامیان آن به داخل خاک عربستان، آنجا را تحت کنترل خود گرفتند.

این منابع افزودند: در پی بمباران منطقه سکونت قبیله طخیه یمن نزدیک مرز عربستان از سوی نیروهای سعودی و شهادت و زخمی شدن شماری از اعضای این قبیله، مبارزان آن تصمیم به حمله به پایگاه نظامی المناره ارتش سعودی گرفتند.

منابع قبیله‌ای یمن می‌گویند که اقدام قبیله طخیه بر اساس تصمیمی مستقل و در واکنش به تجاوز سعودی علیه اعضای این قبیله صورت گرفت که در نتیجه آن در درگیری‌های شدید چند ساعته مبارزان قبیله با نظامیان سعودی ده ها تن از نظامیان سعودی کشته و بقیه به داخل خاک عربستان گریختند.

این منابع گفتند: مبارزان یمنی همچنان پایگاه نظامی سعودی را تحت کنترل خود داشته و تجهیزات نظامی آن را به غنیمت گرفته‌اند.

پایگاه خبری شبکه «العالم» از هک شدن حساب کاربری‌اش در شبکه اجتماعی «توئیتر» و انتشار خبر کذب شهادت رهبر «انصارالله» یمن خبر داد

پایگاه خبری شبکه العالم از هک شدن حساب کاربری این شبکه در «توئیتر» خبر داد و نوشت: هکرها با این اقدام خبر کذبی روی صفحه اول توییتر العالم قرار دادند تا آن را به این شبکه منتسب کنند.

مسئولان العالم تاکید کردند که تلاش برای بازگرداندن حساب کاربری این شبکه روی توییتر به حالت عادی، ادامه دارد.

هکرها با دسترسی به حساب کاربری توییتر العالم ، خبر کذبی در باره شهادت عبد الملک الحوثی رهبر انصارالله روی این صفحه قرار دادند.

* نماینده دیده‌بان حقوق بشر: واشنگتن نسبت به موارد نقض قوانین جنگی در حمله به یمن، مسئول است/از حملات به صنعا و اردوگاه «مزراق» ابراز نگرانی کرده‌ایم/نباید از بمب‌های خوشه‌ای استفاده شود

نماینده دیدبان حقوق بشر در گفت و گو با فارس تاکید کرد: مشارکت ایالات متحده در عملیات‌های نظامی مشخص، نظیر بمباران‌ها، می‌تواند نیروهای ایالات متحده را در مسئولیت موارد نقض قانون جنگ با نیروهای متحد، شریک کند. ایالات متحده باید برای برداشته شدن گام‌های لازم جهت به حداقل رسیدن صدمات به غیرنظامیان، فشار آورد. ما زمانی که شواهدی از موارد گسترده و نقض جدی و سیستماتیک وجود داشته باشد، خواستار تعلیق کمک‌های نظامی می‌شویم. تلفات غیرنظامی به تنهایی و الزاما نشانگر نقض قوانین جنگ نیست.

«بلقیس میلی» مسئول میز یمن و کویت سازمان دیده‌بان حقوق بشر در ادامه افزود: دشواری‌های کنونی در دسترسی به یمن توسط روزنامه‌نگاران و نیروهای امدادی خارجی به این معنی است که اخبار بسیار کمی در مورد وضعیت میدانی کنونی منتشر می‌شود. توان ما برای سفر به این کشور و انجام تحقیقات بسیار محدود است، که همین امر دسترسی ما به اطلاعات را بسیار دشوار کرده است. تصور می‌کنم که دیگر سازمان‌های حقوق بشری و رسانه‌ای نیز مشکلات مشابهی دارند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا گران استفاده از سلاح اتمی از سوی عربستان در یمن نیستند، گفت: هیچ‌یک از اعضای ائتلاف، از جمله عربستان سعودی عضو کنوانسیون مهمات خوشه‌ای نیستند، اما دیده‌بان حقوق بشر معتقد است که مهمات خوشه‌ای هرگز نباید تحت هیچ شرایطی توسط هیچ‌یک از نیروهای مسلح به کار گرفته شوند. کشورهایی که عضو کنوانسیون هستند، ملزم هستند برای عدم استفاده همه از مهمات خوشه‌ای تلاش کنند. تا جایی که ما می‌دانیم، با توجه به اینکه استفاده از مهمات خوشه‌ای در قانون عربستان ممنوع نشده، هیچ‌یک از مسئولان سعودی به دلیل استفاده از این تسلیحات در یمن در سال ۲۰۰۹، تحت تعقیب قرار نگرفتند.

* گفت‌وگوی تلفنی اردوغان با نواز شریف پس از رایزنی با پادشاه عربستان

سفارت پاکستان در شهر آنکارا اعلام کرد که رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه تلفنی با نواز شریف نخست وزیر پاکستان درباره آخرین تحولات منطقه به ویژه مسئله یمن گفت‌وگو کرد.

براساس بیانیه سفارت پاکستان در ترکیه، این گفت‌وگو ۴۵ دقیقه طول کشیده است و طرفین درباره تلاش ها برای پیدا کرده راه حلی برای پایان دادن به بحران یمن صحبت کردند.

نیروهای قبیله «طخیه» به پایگاه نظامی «المناره» در جنوب عربستان حمله کردند و کنترل این پایگاه را به دست گرفتند /کشته شدن ۱۸ نظامی سعودی

منابع رسانه‌ای خبر دادند که نیروهای قبیله «طخیه» در شمال یمن با حمله به مواضع نیروهای ارتش عربستان ۱۸ نظامی سعودی را کشتند.

بنابر گزارش المیادین، نیروهای قبیله طخیه با حمله به پایگاه نظامی «المنارة» در جنوب عربستان و نزدیک مرز یمن، توانستند به مقادیر قابل توجهی از اسلحه و تجهیزات نظامی عربستانی دست پیدا کنند و کنترل این پایگاه را به دست گیرند. سایر نیروهای سعودی حاضر در این پایگاه نیز فرار کردند.

رئیس‌جمهور ترکیه پس از بازگشت از سفر یک روزه ایران، در تماس تلفنی با پادشاه عربستان گفت‌و گو کرد.

پایگاه خبری روزنامه الریاض عربستان گزارش داد: رجب طیب اردوغان، در تماس تلفنی با ملک سلمان بن عبدالعزیز، در مورد روابط دو جانبه و موضوعات منطقه‌ای به گفت‌و‌گو و رایزنی پرداخت.

گفت‌و‌گوی تلفنی دو طرف در حالی است که روز گذشته «چاووش اغلو» وزیر خارجه ترکیه از سفر قریب الوقوع اردوغان به عربستان جهت رایزنی در مورد اوضاع یمن و طرح گفت‌وگوی سیاسی جهت برون رفت از بحران این کشور خبر داد.

وزارت دفاع عربستان اذعان کرد که در درگیری‌های مرزی با نیروهای ارتش یمن دستکم سه نظامی کشته شدند.

اسکای نیوز گزارش داد: وزارت دفاع عربستان اعلام کرد که سه نظامی این کشور در درگیری با نیروهای انصارالله در نزدیک مرز یمن کشته شده‌اند.

این درگیری‌ها در دو منطقه نجران و جازان روی داده است و برخی رسانه‌ها تعداد تلفات نیروهای سعودی را در این منطقه تا ۱۸ کشته گزارش داده اند.

کشته و زخمی شدن ۵۶ نفر در هفدهمین روز تجاوز سعودی علیه یمن

المنار، ۱۴ نفر از شهروندان یمنی در تجاوز عربستان سعودی به صنعاء در روز شنبه ۲۲فروردین ماه و دیگر مناطق یمن کشته شدند.

در هفدهمین روز تجاوزات ائتلاف سعودی علیه یمن همچنین ۴۲ نفر از مردم بی گناه این کشور زخمی شدند.

تجاوزات عربستان سعودی به یمن از هفده روز گذشته آغاز شده است و طی این مدت حدود هزار نفر از غیرنظامیان یمنی کشته و حدود سه هزار نفر دیگر نیز زخمی شدند.

منابع خبری یمن گزارش دادند که بیش از ۲۰۰ کودک یمنی نیز در این تجاوزات جان خود را از دست دادند.

اذعان ریاض به کشیده شدن آتش درگیری به داخل خاک عربستان

دولت مستعفی یمن آب‌های منطقه‌ای این کشور را «منطقه ممنوعه» اعلام کرد

۵ حمله عربستان به مناطق «ساقین» و «الظاهر» در صعده، خطوط ارتباطی بین این مناطق را از بین برد

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ از کمبود دارو و تجهیزات پزشکی برای عمل جراحی در یمن خبر داد.

حمله مجدد هواپیماهای سعودی به الحدیده و عدن در یمن

۱۵ کشته و بیش از ۳۰ زخمی در حملات امروز جنگنده‌های عربستان به مناطق عمران، صنعاء، الجوف و مأرب

 حرکت ارتش یمن به سوی پالایشگاه نفتی عدن/ پالایشگاه عدن صبح روز جمعه به دلیل اوضاع بد امنیتی و درگیری میان نیروهای جنوب و منصور هادی با نیروهای انصارالله و ارتش بسته شده بود؛ ظرفیت این پالایشگاه ۱۵۰ هزار بشکه در روز است/ شرکت پالایش نفت عدن از قدیمی‌ترین شرکت های نفتی در جنوب یمن است که انگلیسی‌ها سال ۱۹۵۲ آن را تأسیس کردند.

هواپیماهای عربستان ظهر امروز حملات به یمن را از سر گرفتند / جنگنده‌های سعودی شهر عدن را نیز هدف حملات خود قرار دادند

http://www.farsnews.com

ویرایش شده در توسط Yasin313
  • Upvote 2
  • Downvote 5

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

هجدهمین روز جنگ علیه یمن در شرایطی آغاز شده که عربستان برای اولین بار به کشته شدن نیروهایش در درگیری با نیروهای یمنی اذعان کرده و درگیری‌ها به داخل خاک عربستان کشیده شده است.
 
 

 

http://www.farsnews.com

عرض سلام و احترام

 

اگه میشد قسمت مهم را قرار میدادید خیلی بهتر بود .

 

از زحمات شما هم بابت خبر رسانی تشکر

  • Upvote 5

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

عرض سلام و احترام

 

اگه میشد قسمت مهم را قرار میدادید خیلی بهتر بود .

 

از زحمات شما هم بابت خبر رسانی تشکر

 

 

برادر اینا همش مهم با تصاویر بود که بنده فقط به تکست اخبار امروز بسنده کردم اما چشم تا حد امکان mp3 تر قرار میدم

  • Upvote 2
  • Downvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

برادر اینا همش مهم با تصاویر بود که بنده فقط به تکست اخبار امروز بسنده کردم اما چشم تا حد امکان mp3 تر قرار میدم

ممنون

........................

 

چرا عربستان به یمن حمله کرد/رویکرد رهبر جدید انصار‌الله چیست + عکس شخصیت‌های درگیر یمن

 

http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13940123001234

  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

عربستان؛ تنها در باتلاق یمن
 
با آغاز هفته سوم عملیات «طوفان کوبنده» سعودی‌ها علیه یمن، پارلمان پاکستان مخالفت خود با مشارکت این کشور در این عملیات را اعلام کردم.
  
 
«عادل الجبیر» سفیر عربستان سعودی در واشنگتن در ۲۶ مارس از آغاز عملیات نظامی علیه یمن تحت عنوان «طوفان کوبنده» به رهبری کشور خود خبر داد. الجبیر در توضیح جزئیات این عملیات مدعی شد: عربستان به همراه هم پیمانان خود عملیات نظامی را علیه شبه نظامیان حوثی به منظور حمایت از مشروعیت رئیس جمهور قانونی یمن آغاز کرده است. وی همچنین در تبیین دیگر اهداف ـ غیر واقعی ـ عربستان از انجام این حمله، ادعا کرد: ما به دنبال ایجاد ثبات و امنیت در یمن هستیم.
 
پس از آغاز رسمی عملیات نظامی عربستان سعودی علیه یمن، ۸ کشور عربی از جمله امارات، قطر، بحرین، کویت، مصر، اردن، سودان و مغرب به ائتلاف سعودی ها پیوستند.
 
مخالفت پاکستان با مشارکت در ائتلاف ضد یمن
 
نمایندگان پارلمان پاکستان روز جمعه هفته گذشته با دخالت نظامی این کشور در جنگ یمن مخالفت و اعلام کردند: اسلام آباد در قبال تحولات یمن موضع بی طرفانه اتخاذ خواهد کرد. در مصوبه این پارلمان آمده است: اسلام آباد از اوضاع وخیم انسانی و امنیتی در یمن بسیار نگران بوده و نسبت به پیامدهای ناگوار آن برای ثبات و امنیت منطقه هشدار می دهد.
 
نمایندگان پارلمان پاکستان با پافشاری بر رأی مخالف خود به دخالت نظامی در یمن تأکید کردند: ما به دنبال آن هستیم تا اسلام آباد با استفاده از نقش دیپلماتیک خود به بحران کنونی یمن پایان دهد.
 
در همین ارتباط سفر وزیر خارجه ایران به پاکستان درست ۲ روز پیش از رأی گیری پارلمان این کشور در خصوص دخالت یا عدم دخالت نظامی در یمن حائز اهمیت به نظر می رسد. محمد جواد ظریف در جریان این سفر با همتای پاکستانی خود دیدار و نسبت به عواقب وخیم بحران یمن برای تمامی کشورهای منطقه هشدار داد.
 
ظریف در جریان این دیدار ضمن دعوت از پاکستان و دیگر کشورها برای خودداری از دخالت در امور داخلی یمن، تأکید کرد: بمباران بیمارستان ها، پل ها، تأسیسات حیاتی و زیرساخت های یمن توسط جنگنده های سعودی هرچه سریعتر باید متوقف شود.
 
آیا مصر برای بار دوم در جنگ علیه یمن وارد عمل می شود؟
 
عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر چندی پیش در رابطه با دخالت نظامی مصر در یمن و مشارکت در ائتلاف عربستان سعودی گفت: تعدادی از مردم مصر نسبت به مشارکت قاهره در ائتلاف ضد یمن نگران هستند. وی در عین حال تأکید کرد: ما در صورت لازم از برادران و هم پیمانان خود در حوزه خلیج فارس حمایت خواهیم کرد.
 
رئیس جمهور مصر همچنین تأکید کرد که قاهره خواهان یافتن راه حلی سیاسی برای پایان یافتن بحران یمن است.
 
البته در این خصوص بسیاری از تحلیلگران معتقدند، بسیاری از تکرار تجربه سابق مصر در یمن نگران هستند. زیرا مصر در دهه ۶۰ قرن گذشته دست به دخالت نظامی در یمن زد که به دنبال آن بر اساس آمارهای اولیه منتشر شده در رسانه های مصری این دخالت منجر به کشته شدن ۱۵ هزار مصری شد.
 
ایران؛ مخالف سرسخت عملیات «طوفان کوبنده» در یمن
 
ایران یکی از مخالفان بزرگ عملیات نظامی در یمن به شمار می رود. آنها بر این باورند که مخالفت تهران به دلیل مواضع آن طی حدود ۳۰ سال گذشته قابل پیش بینی بود. به گفته تحلیلگران شدیدترین انتقادات از عملیات نظامی سعودی ها در یمن توسط آیت الله خامنه ای مطرح شد. به اعتقاد آنها جملاتی نظیر بینی سعودی ها در یمن به خاک مالیده خواهد شد، آنها اشتباه بزرگی را مرتکب شدند و ... از جمله شدیدترین انتقادها از اقدام نظامی در یمن بود.
 
حمایت آمریکا از عملیات سعودی ها تنها در حد حمایت لجستیکی و اطلاعاتی است
 
از زمان آغاز عملیات «طوفان کوبنده» در یمن به رهبری سعودی ها، مواضع آمریکایی ها تنها در حد چند اظهار نظر بوده است. واشنگتن تا کنون تنها به ارائه کمک های لجستیکی و اطلاعاتی به ائتلاف ضد یمن اکتفا کرده است. جان کری وزیر خارجه آمریکا در چند نوبت اعلام کرد که واشنگتن هیچگاه از حمایت همپیمانان خود دست نخواهد کشید. سخنان جان کری در حالی مطرح می شود که با وجود گذشت ۱۸ روز از آغاز جنگ علیه یمن، کاخ سفید کمک ملموسی به سعودی ها ارائه نکرده است.
 
تلاش عربستان برای پایان دادن آبرومندانه جنگ یمن پس از ناکامی مفتضحانه در تحقق اهداف خود
 
مقامات عربستان سعودی پس از ناکامی در تحقق اهداف خود در یمن تلاش می کنند تا از طریق شورای امنیت راه حلی برای پایان دادن آبرومندانه به این جنگ بیابند. آنها تصور می کردند که به فاصله ۳ روز می توانند یمنی ها را سرکوب و از پای درآورند اما هنگامی که با مقاومت گسترده مردم این کشور رو به رو شدند، غافلگیر شدند. از سوی دیگر برگزاری تظاهرات گسترده مردمی در سراسر جهان در حمایت از مردم یمن و محکومیت تجاوز به این کشور، چیزی بود که سعودی ها اصلا انتظار آن را نداشتند. برآورد آنچه ذکر شد حاکی از شکست کامل عربستان در یمن را نشان می دهد. علاوه بر شورای امنیت، به نظر می رسد مقامات عربستان سعودی از کانالهای دیپلماتیک دیگری نیز به دنبال پایان دادن به جنگ یمن هستند. سخنان اخیر وزیر خارجه ترکیه نشان می دهد که رایزنی هایی میان ریاض و آنکارا در این خصوص صورت گرفته است. «احمد چاووش اغلو» در این زمینه گفت: با مقامات ایران و عربستان رایزنی هایی انجام داده ام و می توانم بگویم که ایران، ترکیه و عربستان خواهان پایان این جنگ هستند. انصارالله پیش از این اعلام کرده بود که شاید این عربستانی ها باشند که تجاوز علیه یمن را آغاز کنند اما بدون شک مردم یمن به این تجاوز پایان خواهند داد نه سعودی ها.
 
با این حال آنچه که محرز است، این است که حملات کنونی عربستان سعودی که گاه و بی گاه تشدید می شود تنها با هدف کشتار هرچه بیشتر مردم مقاوم یمن صورت می گیرد. سعودی ها که از یک سو از مقاومت غیر قابل پیش بینی مردم یمن و از سوی دیگر به دلیل تنها ماندن در عرصه نظامی علیه این کشور به شدت خشمگین اند اکنون تنها به فکر عقده گشایی هستند.
منبع: مهر

  • Upvote 2
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

قابل توجه دوستانی که می گفتند بمباران کامیونهای حامل گندم به خاطر احتمال حمل اسلحه و موشک توسط آنها بوده:

 

 

اون دوستان نگفتن لزوما این مسئله هست! بلکه صرفا دلیل احتمالی رو گفتن و بررسی کردن که اگر اون باشه به چه صورته...

حالا هم می‌بینیم که تحلیل اشتباه بوده! :) و عربستان واقعا میخواد مردم رو از حوثی ها فراری بکنه و ناراضی...!

 

Thank God that those "friend's " aren't Decision makers

...

  • Upvote 4
  • Downvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

اونچیزی که ما از عربستان کم داریم جنگنده نیست، بارها و بارها گفته شده با همین ناوگان نصفه و نیمه هم این حجم عملیات هوایی ائتلاف عربی رو ما می تونستیم روی عراق بریزیم و همون 24 ساعت اول قضیه رو خفه کنیم بره پی کارش.

اونچیزی که ما از عربستان کمتر داریم، و قرنها ازش عقب تریم و خود عربستان به خاطر رابطه با امریکا بخشی از این رو داره، اینه که عربستان (به صورت شلخته و ناشیانه ای البته) حداقل سیستماتیک عمل می کنه و نه مثل ما هر دم بیلی-جهادی (این جهادی رو باید رفرنس به طالبان بدونید اگر تا الان نتونستید درک کنید). برای مثال حداقل اگر نتونست دونه دونه لمانهای زرهی ارتش یمن رو در عدن پیدا کنه و بزنه، چند وقتیه که تمرکزش رو گذاشته رو زدن پل ها و راههای پشتی بانی و به همین دلیل پیشروی انصارالله-ارتش رو در عدن کند کرده.

یا دتون باشه من تو تاپیک عراق همین گزینه رو به عنوان انتقاد خیلی جدی به سردار سلیمانی مطرح کردم که چرا یک برنامه نداشت که نهاجا یا خود سپاه راهها و پل ها رو بزنه تو عراق و همین شما ها به فحش کشیدید من رو.

ما قرنها عقبیم از عربستان، چون عربستان با اون ارتجاع و سلفی گریش وقتی به عملیات نظامی می رسه مثل شما ها یبس و متحجر نیست که هر نظر منتقدی رو سلاخی کنه. این عربستان از شکست قبلیش درس گرفته که به اینجا رسیده، هر چند خیلی جا داره تا به یک نیروی رزمی کار آد تبدیل بشه اما عربستان داره آروم آروم به اون سمت حرکت می کنه.

ما کجائیم؟ به عربستان سعودی بگیم نزولی،‌ادای بچه های 5 ساله کودکستانی رو در میاریم به لطف همین شما ها.

 

یک نکته خیلی مهم.

عملیات عربستان بر فراز یمن یک هشدار وحشتناک برای ماست.

ما سالهاست که نیروهیا نظامیمون رو برای مقابله با این نوع عملیات عربستان آماده کردیم. اینکه پدافند رو بیاریم بیرون بزنیم و در بریم و سکو های موشکی مون متحرک باشن و ... تا بقا مون در صحنه نبرد تضمین بشه.

هشدار اینجاست که امروز ایالات متحده و عربستان تقریبا از یک نوع سخت افزار استفاده می کنند. ایالات متحده بر فراز عراق چه سلاح مخفی و محرمانه ای داره که در برابر داعش دهها بار قوی تر از عربستان در برابر یمن عمل کرده؟ آیا ما برای اون سلاح مخفی آمادگی داریم؟

ویرایش شده در توسط mo313
  • Upvote 7
  • Downvote 7

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

قرن ها ؟! 

 

کلا از زمان ساخت هواپیمای برادران رایت تا الان سال 2015 ، 112 سال می گذره . اف 5 ها رو هم که خودمون ساختیم یعنی فاصله فناوری حدود 40 سال که ما یک چهارم این زمان رو مسلما نیاز داریم برای ساخت یک جنگنده سنگین (حدود 10 سال با توجه به تجربه های نیرو هوایی ) . پس اگر پول تزریق بشه ما توی 10 سال شاهد ساخت جنگنده های سنگین و به روز هم خواهیم بود ، مساله نیرو هوای فقط پوله ... . 

 

خیلی رو می خواد تا اینطور علیه کشور خودت با بغض و کینه حرف بزنی ... .

 

اعراب تفکرشون پوسیدست به ما ربطی نداره که اینطوری اغراق آمیز حرف بزنید ...

 

همون قاهر رو اگر سرمایه گذاری خوبی روش بشه تا ایراداتش رفع بشه میشه یه جنگنده نسل 4++ خوب از توش درآورد چون مانورپذیری خوبی داره با توجه به چیزی که دیدیم از نمونه 1/10 .... اویونیک هم میتونیم تامین کنیم ولی فقط پول پول پول مساله ماست !

 

اون نمونه ی 1:1 قاهر نبود برادر !

  • Upvote 2
  • Downvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مطالب مشابه

    • توسط Navard
      سخنی با خوانندگان محترم:
      در مطلب پیش رو سعی بر این شده که به مختصری از شرایط فرهنگی و اجتماعی و تاریخی اعراب پیش از اسلام پرداخته شود. در این نوشته اصل بر رعایت صداقت تاریخی و امانت است و در گرداوری آن از منابع با عقاید گوناگون کمک گرفته شده است. گرد آوری مطالب تاریخی هیچ گاه خالی از اشتباه نیست، علی الخصوص که این مطالب در رابطه با مسائل حساسیت بر انگیز مذهبی باشد. در نتیجه از دوستان خواننده این مطلب درخواست میشود درصورت وجود اشتباه، به منظور تکمیل و اصلاح این مطلب بنده را یاری کنند.
       

      پیشگفتار:
      سرنوشت پیامبران و قومشان و نتایجی که از آن کسب کرده اند را میتوان یکی از مهمترین نشانه های حقانیت آن ها به حساب آورد. این نتایج بعضا چنان معجزه آسا و خیره کننده هستند که در حالت معمول موارد مشابهی برای آنها یافت نمی شود. برای نمونه مسیح (ع) در دل امپراطوری قدرتمند روم شرقی به پیامبری رسید. در سرزمینی که تعداد نامعلوم خدا توسط مردم پرستیده میشد و پیامی که آورد چنان در دل ها رسوخ کرد که در مدت کمتر از چند سده مسیحیت در سه قاره گسترش یافت! از حبشه در آفریقا گرفته تا امپراطوری قدرتمندی چون روم که روزی دشمن مسیحیت بود و همچنین طیف کثیری از اقوام در خاورمیانه و ...! در اسلام نیز ما با چنین پیشرفت معجزه آسایی رو به رو هستیم. محمد (ص) در سن چهل سالگی در جامعه ای بدوی به پیامبری برگزیده شد که جز غارت و ستیز دستاوردی نداشتند و هر روز به بهانه ای با یکدیگر در جنگ بودند و شعرا و نام آوران عرب روزگاری برای بدست آوردن شرافت، خود را به پای پادشاهان ایران و روم می انداختند. در شبه جزیره عربستان اگر در جایی تمدنی دیده میشد به پاس قرابت با ایران یا روم بود. و از دست آورد هایشان در آن ادوار، جز پاره ای از روایات افسانه گونه چیزی بجا نمانده است. در چنین محلی که محمد(ص) شدیدا زیر فشار فرهنگی و البته فشار عوامل ثروت و قدرت  در مدت کمتر از سیزده سال توانست بنیان نخستین حکومت اسلامی را در یثرب بنا نهد که تا پایان عمر ایشان این حکومت به چنان وسعت و قدرتی رسید که در سرحدات خود به تقابل با روم شرقی می‌پرداخت.
       
      قسمت اول: قبیله و معنای متفاوت آن در بین اعراب
       

       
      اعراب از قبل اسلام در پهنه ی وسیعی از خاورمیانه حضور داشتند. و بر خلاف تصور عموم مردم، فتوحات پس از اسلام به تنهایی سبب استقرار آن ها در این پهنه نشد. در تاریخ موجودیت اعراب با سامی نژاد ها گره خورده است. این حضور آنقدر چشمگیر بود که رومیان و یونانیان مناطق عرب نشین را به سه ناحیه عربستان خوشبخت و عربستان بیابانی و عربستان سنگی تقسیم کرده اند که حدود این مناطق از دریای سرخ و شبه جزیره عربستان شروع شده و از سویی به مرز های روم آن روزگار در شامات رسیده و در سوی دیگر در عراق امروزی به رود فرات ختم می شود. در رابطه با وضعیت اعراب قبل اسلام باید به این موضوع اشاره کرد، پیشینه تاریخی که برای آنها ذکر شده به ۲۰۰ سال قبل از سال عام الفیل محدود می شود. عام الفیل همان سالی است که گفته میشود محمد(ص) در آن دیده به جهان گشود. البته این بدان معنا نیست که اعراب قبل از آن موجودیت خارجی نداشته اند‌. برای مثال در دبیره های هخامنشی از آن ها بعنوان خراج گذاران عصر داریوش بزرگ یاد شده است. اما آنچه از این گفته پیداست، اعراب تهی از پیشینه تاریخی و تمدنی غنی بودند و آنچه در آنها یافت می‌شد در حقیقت از هم نشینی و یا دست درازی دیگر اقوام بود. این همان زمانیست که قرآن از آن به عنوان دوره جاهلی اعراب یاد می‌کند.
       

       
      نگاره ای از سرباز ساتراپی عربیا در مقبره خشایارشا، واقع در نقش رستم که بصورت نمادین به شکل یکی از ستون های شاهنشاهی به نمایش در آمده است.
       
      با نگاهی به زندگی اعراب در آن اعصار می توان دریافت که تفاوت عمده‌ای میان نوع زندگی آنان با زندگی مردم ایران و روم و حتی در نزدیکی آنها با دولت های نچندان نامی حبشه دیده میشد. در آن روزگار ایران و روم حکومت مرکزی داشتند حکومتی که تمام شؤون جامعه را از حیث قانون و عمل به قانون و وادار کردن همه به تابعیت از آن در دست داشتند و تمام زوایای آن جامعه زیر سلطه نظامی واحد قرار گرفته بود، به طوری که در هر گوشه آن وجود حکومت مرکزی احساس می‌شد. این در حالی بود که در جزیرة العرب در هر ناحیه ی آن، مردم بر پایه نسبت خانوادگی مشترک به عنوان یک قبیله گرد آمده بودند و هر یک در جغرافیای حضور خود اعمال قدرت می‌کردند. هیچ قبیله‌ای بر دیگری اعمال نفوذ نداشت مگر در داد و ستد و جنگ! جنگ بین قبایل هم نامنظم بود و بیشتر به دعوایی نامنظم و خانوادگی شباهت داشت. این مطلب نشانگر پراکندگی و تضاد بسیار عمیق بین قبایل است. باید گفت برای وحدت در میان یک امت فرهنگی لازم است که نقاط مشترک آنها را در خود جمع کرده و مردمی را گرد هم بیاورد. در شبه جزیره عربستان چنین تفکر یکنواختی وجود نداشت و هدف واحدی برای آنها مطرح نبود. در کنار کعبه هر قبیله بتی مخصوص به خود داشت و بدین ترتیب حتی در این زمینه هم تضاد و خودبینی دیده می‌شد. شرایط سخت و طاقت فرسای جزیرة العرب بر این اختلاف دامن می‌زد. مناطق حاصلخیز و دارای آب محدود و با فاصله زیاد از هم بودند. راه‌های محدودی وجود داشت که آنها هم زیر سلطه راهزنان دیگر قبایل بوده و تحت نفوذ قدرت های خارجی اداره میشد.
       

       
      در این شرایط دشوار اگر قبیله‌ای قادر بود تا چراگاهی را از چنگ دیگری در آورد این کار را بی درنگ می‌کرد. هیچ قبیله ای از این نظر در امنیت نبود و جنگ های بسیار با دلایل ساده و بعضا نا مأنوس بین آن ها رخ می داد. مشخص است که جنگ یکی از رایج ترین اعمال در بین آن ها بود آن چنان که عده ای برای کسب شهرت و آزمون جنگاوری خود مسیر نزاع را هموار میکردند. این جنگ از سر منع ازدواج یک زوج در دو قبیله می‌توانست شکل بگیرد تا بر سر شرایط تجارت و پاسداری از کاروان ها و ... که البته همانطور که گفته شد هیچ کجای آن به جنگ نمی‌ماند و بیشتر به یاغی گری و غارت و دعوای عشیره ای شباهت داشت. در نتیجه از این حیث قبیله جایگاه ویژه‌ای پیدا میکرد. بقای افراد به بقای قبیله گره خورده بود. هر کسی را با قبیله‌اش می‌شناختند و در نتیجه خدای این مردم هم در حقیقت قبیله آنها بود و بت ها هم نمادی برای اعلام وجود هر قبیله بودند و هرچه بزرگان این قبیله ها می‌گفتند هم، حقیقت تام برای آن ها محسوب می‌شد. با این اوصاف هرچه افراد یک قبیله زیادتر بود افتخار آن هم بیشتر میشد. این افراط تا آنجا پیش رفت که در سوره تکاثر قرآن، خداوند خطاب به مشرکان می گوید که آنها به منظور بزرگ نشان دادن تبار خود حتی دست به شمارش مردگان خود می‌زدند. نعمان در خطاب به پادشاه وقت ایران گفت که جز عرب کسی به نسب خود آگاهی ندارد و جز عرب از هر کسی اجدادش را بپرسی آنها را نمی‌شناسد. در حقیقت گذشتگان و نژاد چیزی نبود که اعراب بتوانند اشتباهی هر چند سهوی را به آنها نسبت دهند. شاید تا اینجا مطلب روشن شده باشد که پیامبر اسلام چه کار دشواری در پیش داشت. بخصوص وقتی بدانیم یکی از مهمترین اقدامات پیامبر مقابله با همین برتری جویی نژادی بوده است‌. عملا هر قدمی که به جهت آگاهی و یا مخالفت با سنت های گذشتگان آنها برداشته میشد، از نظرشان نوعی توهین تلقی میگردید. شاید جالب باشد بدانید که بت پرستی اعراب نیز ریشه در همین افراط دارد! یعقوبی در تحلیل خود از بت پرستی و عوامل آن می‌گوید:«بت پرستی از هنگامی آغاز شد که وقتی یکی از مردم می‌مرد، اقوام او مجسمه‌ای از وی ساخته و به یاد او آن را محترم می‌داشتند فرزندان آنها پس از سال‌ها گمان کردند که این‌ها خدایان آنان هستند» . شاهد این امر می‌تواند سخن مشرکین با پیامبر (ص) باشد که می‌گفتند:
      این بت ها اقوام گذشته هستند که مطیع خدا بوده و ما صورتی از آنها ساخته و عبادتشان می‌کنیم. در مورد سه بت مشهور یعوق و یغوث و نسر گفته شده: از قوم نوح بودن و افرادی صالح بودند و بعدها مجسمه آنان به صورت بت درآمد. در مورد لات نیز گفته شده او در واقع مرد صالحی بوده است که غذا برای حاجیان درست می‌کرده وقتی او مرد، تمثالی از او درست کردند و بر آن بنایی ساخته‌اند و اسمش را بیت الربه نهادند. ابن قیم می‌گوید؛ تعظیم مردگان سبب شد تا کم کم صورت هایی از آنها به شکل بت ساخته شود. زمانی که محمد(ص) مکه را فتح کرد در درون آن ۳۶۰ بت وجود داشت. در حقیقت ما با سرزمینی طرف هستیم که ۳۶۰ اعتقاد و ۳۶۰ تضاد در آن میتوان شمارش کرد!
       

       
       اوضاع اعراب از ابتدا این گونه نبود. اعراب شهر مکه خود را از نسل عدنان می‌دانستند، که در نتیجه نسب آنها به اسماعیل (ع) باز میگشت. از این گفته مشخص است که نخستین اعراب موحد بودند اما به تدریج به سوی شرک گرایش پیدا کردند. از این منظر اعراب مکه در کنار بنی اسرائیل بودند که به دین حضرت ابراهیم گرایش داشتند و در حقیقت ریشه نسبی مشترک در آن ها می توان یافت. در سال‌های مانده به بعثت پیامبر، افرادی در بین اعراب پیدا شده‌اند که خواهان بازگشت به دین ابراهیم بودند. آنها شروع به تبلیغ علیه اعتقادات آن روزگار اعراب کردند. از معروف‌ترین این افراد ورقة بن نوفل بود که در جستجوی دین خدای یگانه به این سو آن سو رفت و در نهایت مسیحیت را پذیرفت. زید بن عمر شخص دیگری بود که به روایت تاریخ در بین اعراب از بازگشت به آئین ابراهیم سخن گفت. بسیاری از رسوم مشرکین مکه همان چیزی بود که ابراهیم به اجدادشان آموخته بود ولی آنها آنرا شرک آلود کرده بودند. برای مثال اعراب جاهلی نیز به رسومی چون ختنه و کفن و دفن میت و ازدواج نکردن با محارم و حج بیت الله الحرام معتقد بودند. آنها حتی شعار معروف تلبیه را نیز داشتند اما آن را به نوعی شرک آمیز کرده بودند. ( تلبیه همان شعار لبیک اللهم لبیک لاشریک ... است که حاجیان در حین طواف خانه خدا می‌گویند). اعراب جاهلی به افرادی از خود که ختنه کرده و به حج می رفتند حنیف میگفتند . این در حالی است که به پیروان حضرت ابراهیم در گذشته حنیف گفته میشد! این بدان معناست که این کلمه از گذشته های دور در بین اعراب زبان به زبان چرخیده و تغییر معنا یافته است.
       
       
      قبیله قریش زادگاه قدرت
       
      قریش نامی آشنا و از پر نفوذترین قبایل در میان عرب بوده و بعد اسلام نیز تا قرن‌ها بر جهان اسلام حکومت کرده است. خلفا تا پیش از امپراتوری عثمانی همیشه قریشی بودند. اعراب کسانی را که از نسل مضر بن کنانه باشند را قریشی می گویند. در علم تبارشناسی عرب نیای مضر بن کنانه به اسماعیل (ع) باز میگردد. قریش در آن دوره از آنجا که امور حج را بر عهده داشت به شهرت و ثروت زیادی رسید. امور کعبه در دوره ای به قصی و هاشم و سپس به عبدالمطلب که همه از نسل مضر بودند سپرده شد. در دوران قصی مراسم حج  شکل جدیدی به خود گرفت و این تغییرات زمینه ساز قدرت یافتن قریش در بین دیگر قبایل عرب گردید. در این ایام مردم عرب از نقاط دور دست به این مکه می آمدند تا هم به تجارت بپردازند و هم خدایان پر تعداد کعبه را پرستش کنند. بنوعی مکه و کعبه آن میعاد گاه اعراب بود. در این شهر بازار هایی بر پا میشد که از غرب و شرق عالم تجار به آن رجوع می کردند. راه تجاری مهمی از روم شرقی به یمن و در نهایت به هند ختم می شد که این مسیر از قطب های اقتصادی آن روزگار محسوب می شد که البته نکته مهم برای ما این است که شهر های مکه و یثرب هم در مسیر آن رونق یافته بودند.
       

       
       در بین قریش طایفه بنی هاشم به طور خاص که پیامبر اسلام نیز از آنان بود دارای مقبولیت و شهرت بیشتر گردید. همان طور که گفته شد بعد هاشم، عبدالمطلب زمام امور حج را بر عهده گرفت. وی پدر بزرگ پیامبر اسلام است و او از اعرابیست که قبل اسلام طبق سنت خاندان خود به دین حنفیت معتقد بود و خدای یکتا را می پرستید. عبدالمطلب بعد مرگ والدین محمد(ص) سرپرستی او را پذیرفت و در نتیجه آن محمد(ص) در محیطی با اعتقادات دین حنفیت زندگی میکرد.
       
      از تاریخ چنین بر می‌آید که قریش در میان اعراب به شرافت و عزت معروف بوده و معمولاً با عناوینی چون «آل الله» و «سکان حرم الله» خوانده می‌شدند و مردم آنها را به عنوان بزرگ و شریف قبول کرده بودند. باید افزود که این شهرت در همه طوایف قریش نیست، بلکه تنها در خاندان قصی و بعد از او خاندان هاشم و عبدالمطلب بود چرا که وجود این افراد در نهایت سبب شهرت قریش گردید.
       
      هنگام ظهور پیامبر اسلام در میان طایفه های قریش، از بنی هاشم عباس بن عبدالمطلب مسئولیت آبرسانی به حجاج را بر عهده داشت و از طایفه بنی امیه، ابوسفیان ریاست سپاه قریش را بر عهده داشت. این جبهه بندی در میان قریش تا قرن ها بعد ادامه پیدا کرد. البته باید توجه شود که طوایف دیگر از قریش هم بودند که نقشی در امور حج داشتند اما نقش آنها به پر رنگی دو طایفه نامبرده نبود.
       

       
      دیگر قبایل عرب متوجه عظمت کعبه و نقش آن در فزونی قدرت قبیله قریش شدند در نتیجه برخی از آن ها در مناطق خود نیز کعبه هایی ساختند تا قبیله خود را برای رفتن به مکه بازدارند. این کعبه ها از بسیاری از جهات همچون وجود سنگی مانند حجر الاسود(سنگ سیاه) تا ارکان کعبه به آنچه در مکه بود شباهت داشتند. برای مثال در یمن پرستشگاهی در شهر غَیمان قرار داشت و «حجر الأحمر» یا سنگ سرخ در آن استفاده شده بود و همچنین کعبه ی شهر العَبلات در جنوب مکه، که «حجر الأبیض» یا سنگ سفید داشت!
       
      ادامه دارد ...
       
      این مطلب برای انجمن mililtary.ir  گرداوری شده و هر گونه برداشت از آن با ذکر نام نویسنده و این انجمن بلامانع است. 
       
      نویسنده و گرداورنده: Navard 
       
      منابع و ماخذ:
       
      کتاب تاریخ سیاسی اسلام(جلد1) / نویسنده: رسول جعفریان
      کتاب گنجینه تاریخ ایران(جلد نهم)/ نویسنده: عبدالعظیم رضایی
      کتاب دو قرن سکوت( ویرایش دوم) / نویسنده: عبدالحسین زرین کوب
       
      لینک
       
    • توسط aminor
      بسم الله الرحمن الرحیم
       
      منفک شده از تاپیک تحولات یمن
      1399/11/09
       
      تاپیکهای مرتبط با محوریت حمله به آرامکو
      UAV kent 2.0 concept: عملیات تن ماهی
      سپر صحرا : بررسی شبکه دفاع هوایی ارتش عربستان سعودی
       
       
       منابع یمنی : شلیک موشک قاهر1 به شرکت نفت آرامکو در جیزان عربستان
       

       

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.