Recommended Posts

1 ساعت پیش, alala گفت:

 در یک بحث دقیق و علمی نمیشه به سادگی یک بحث عامیانه تنها با همسان دانستن ظاهری کلمات و عبارات نتیجه ی منطقی گرفت. قطعا گویندگان اون عبارات خصوصیاتی مدنظر دارند که خب لزوما نمیشه در یک جمله گنجوندشون. تعیین حق سرنوشت همونطور که دوستمون گفتند برای کل مردمان یک کشور، بر ساس قانون اسای و رویه های موجود و نظام بین الملل حداقل و بسیاری موارد دیگه قابل تعریف هست.

این همه پرسی هم از منظر دموکراسی و اصول اون، هم از منظر قوانین بین المللی و رویه های جاری مثل رای دادگاه کانادایی در مورد همه پرسی استقلال کبک و هم از منظر قانون اساسی و فدرالی عراق و هم از منظر مشروعیت و عادلانه برگزار شدن، هیچکدام مورد تایید نیست و اصولا فاقد ابتدایی ترین اصول پذیرفته شده ی داخلی و خارجی است.

در تحلیلی در روزنامه ایران اشاره شده بود که به سوال موجود در همه پرسی کمتر توجه شده در رسانه های فارسی زبان: «آیا می‌خواهید اقلیم کردستان عراق (KRI) و سرزمین‌های کرُد که خارج از اداره KRI قرار دارند، مستقل گردد؟»  / به نظرتون اگر این موضوع صحیح باشه دیگه میشه گفت که قضیه فقط مربوط به ارزوهای بارزانی است؟ و ایران و ترکیه و سوریه نباید دخالت بکنند؟

روزنامه ینی شفق مطلب خوبی نوشته بود روز پیش، استقلال این مناطق در حقیقت به رسمیت یافتن غیر مستقیم آرزوی نیل تا فرات رژیم صهیونیستی هم هست، چه خودش روزی سرزمین ها به دست بگیره و چه فعلا با یک حکومت واسطه اونها را غیررسمی زیر سلطه اقتصادی و سیاسی و امنیتی خودش داشته باشه.

جناب اتفاقا بنده حق میدم ایران دخالت کنه و نگران باشه اصلا چیز عجیبی نیست منتها حرف بنده اینه لطفا شعار ندیم که چرا عربستان یمنو میکوبه یا بحرین به حرف مردمش گوش نمیده

و این حرفا اصلا تو داستان سیاست این چیزا عرفه هر کشوری در جهت منافع  خودش تحرکاتی انجام میده در خارج از مرز ها و البته به هیچ وجه مسیر حرکت ما در جهت منافع ملی نیست که بماند

در مورد کرد ها به نظر شما ملت عرب و شیعه عراق چه لزومی داره فکر منافع کردها باشن که بیاد همه پرسی تو کل عراق برگزار بشه تو یه منطقه بی ثبات این که فکر استقلال و منافعشون باشن

غیر عقلانی نیست  خصوصا با سیگنال های غرب برای تامینشون اونا هم فکر منافع خودشونن حالا این که به مذاق من و شما خوش نمیاد بحثی دیگس

گفتم این پازل ها طبیعیه همه در جهت منافعشونن رژیم منحوس و کودک کش صهیونیستی که بارها مردم ما رو به خاک و خون کشیده و اموال مارو غارت کرده

اروزی نیل تا فرات داره ما هم ارزوی راه کربلا تا قدس

منتها نکته جگر سوز اینه راه ما به ترکستانه که جاش نیست اینجا بحثشو کنم و بماند

  • Upvote 3
  • Downvote 5

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
37 minutes قبل , sinagood گفت:

جناب اتفاقا بنده حق میدم ایران دخالت کنه و نگران باشه اصلا چیز عجیبی نیست منتها حرف بنده اینه لطفا شعار ندیم که چرا عربستان یمنو میکوبه یا بحرین به حرف مردمش گوش نمیده

 

اصولا هر کسی هر نظری میتونه داشته باشه. اصلا جای بحث و مجادله و خرده گرفتن بابت شعار دادن فلانی و شعار ندادن بهمانی هم نیست. ولی نکته اینجاست آفت شبکه های اجتماعی کثیرالانتشار! تلگرامی نباید محیط های جدی تر را آلوده کنه. بازهمانی و مشابهت سازی بین یمن و بحرین و کاتالان و ایرلند و هر کجای دیگه در قالب چند جمله و عبارت اون هم به خاطر مثلا وجود یک کلمه استقلال و یا همه پرسی مشترک در تیتر قضیه نه در شان یک بحث تحلیلی است و نه در شان یک محیط جدی تر نسبت به مثلا تلگرام. هر کدام از این موارد خصوصیات بی شماری دارند که اگر نیاز به مقایسه ای هم باشه قطعا ده ها صفحه مقدمه و پیش نیاز برای اثبات تشابهات و اشراکاتشون داره تا به بحث اصلی برسه که اصلا قابل مقایسه و در نتیجه قضاوت یکسانی هستند یا خیر.

خلاصه بدون حاشیه اگر تنها همین موضوع را بخواهیم مورد بحث قرار بدیم و فعلا به فرعیاتش کاری نداشته باشیم همونطور که خودتون هم گفتید در شرایط عادی نه تنها حق ایران بود نگران باشه و اقدام کنه، بلکه با شرایطی که بارزانی داره پیش میاره و به نظر هدفش جز خیرخواهی برای مردم کرد هست و نیات پشت پرده و رفتارها وعملکردهاش، ایران حتما و قطعا برای حمایت از حقوق تمام مردمان کشورش که به اندازه ی عمر تاریخ برای هر قطعه ی این سرزمین فداکاری کردند و فرقی نمیکرده مردم شرق برای غرب سرزمین و یا شمالی برای جنوب باید قدم های جدی تری برداره چون بحث رسیدن حقوق یک عده بهشون نیست بلکه سلب حقوق عده ای دیگه هست.

 

  • Upvote 6

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

بسم الله الرحمن الرحيم

يكي از سناريوهايي كه براي فشار بر اقليم كرستان در صورت رأي به استقلال بيان شد تحريم منابع ابي يا عدم دسترسي اقليم به منابع ابي هست. لازم ديدم يكم توضيح بدهم. اقليم كردستان در عراق در جغرافيا شمال شرق كه ميشه گفت از لحاظ اب و هوايي منطقه سردسير تَري هست تشكيل شده كه دو تا منابع ابي اصلي داره. يكي در منطقه سليمانيه درياچه اي به نام دوكان قرار داره كه بزرگ ترین دریاچه منطقه كردستان عراق است و این دریاچه از رودخانه زاب كوچك نزدیکی سردشت استان آذربایجان غربي كه يك شهر كرد نشين هست تغذيه ميشه. بعدي رود زاب بزرگ هست كه از جنوب شرقي اناتولي از كوه هاي دياربكر تركيه كه شهر كرد نشين هست سرچشمه ميگيره و وارد دهوك عراق كه در كنترل اقليم هست ميشه و سپس به دجله در جنوب موصل وصل ميشه. سومين مورد هم رود دجله هست كه از شمال غربي عراق وارد موصل ميشه و سد موصل رو إيجاد ميكنه كه در حال حاظر در تصرف اقليم كرد عراق هست. در كشور سوريه هم رود فرات وارد استان رقه ميشه كه بزرگترين سد سوريه يعني سد أسد در آنجا قرار داره كه علاوه بر رقه وظيفه تأمين اب شهر حلب و ديرالزور هم داره كه سپس وارد عراق ميشه.

با اين وضعيت بعيد به نظر ميرسه كه از نظر تأمين منابع ابي مشكلي داشته باشند و طبق شواهد مردم كرد عراق با قاطعيت به اين رفراندوم رأي مثبت ميدن كه البته فعلا در سطح نظر سنجي هست و به نظرم در صورت جدايي اقليم براي تامين نياز هاي خود از طريق كردستان سوريه وارد خواهد شد و در صورت حمايت رژيم منحوس اسراييل بعيد به نظر ميرسد كه ايران يا تركيه توان إعلام پرواز ممنوع را داشته باشند. بهترين كار تقويت حذب رقيب بارزاني و تلاش براي تغيير سيستم رياستي و تلاش براي جلوگيري از استقلال هست.

ویرایش شده در توسط Mohammad74

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
بر 29 شهریور 1396 در 20:25 , ahmad212 گفت:

اظهارات باقری و شمخانی و سفر باقری به ترکیه دشمن خونی کردها بسیار تحریک آمیزه ما نباید خشم کردها بر علیه خودمون تحریک کنیم ما باید در این مسئله بی طرف باشیم تا از نفوذ خودمون برای متقاعد کردن کردها استفاده کنیم تهدید به جنگ با کردها چیزی رو عوض نمیکنه اگر می توانست صدام سرکوبشون می کرد امیدوارم مسئولین مغزشون به کار ببندند و سیاست سرکوب ترکیه نژاد پرست رو به کار نگیرند

جدایی کردستان آغازی بر تجزیه ی کل منطقه است از همون اول هم دادن تجهیزات سنگین و موشک های ضدتانک و امرپ و... کاملا مشخص بود هدف چیه دیر یا زود نوبت ایران هم میشه اگر از خارج نه تا چهل سال آینده باید منتظر مهاجرت میلیونی و نفت در برابر آب باشیم

عجیب تر اینکه هیچ تصمیم جدی از سوی دولت برای مشکل آب نمیبینم تمام این ماجرا یک بازی دوسر برد توسط آمریکا بوده آمریکایی که هیچ غلطی نمیکرد.

پ.ن. : سد سازی های گسترده در کشور های اطراف ایران و بیابان زایی گسترده مشکل کمبود آب و... بشخصه تنها امیدی که برای نجات ایران میبینم ظهور امام زمانه.

  • Upvote 5
  • Downvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
20 hours قبل , Ghalam گفت:

نیروی هوایی === > وقت گلی نی .
 

متاسفانه سیاست های احمقانه ی اردوغان و سیاست لبخند دولت فعلی و اشتباه استراتژیک جناب سلیمانی و مسئولین نظام که جلوی حمله ی داعش به کردستان رو گرفتن ، داره نتیجه می ده . 

مگر ارتش ایران ،  فدایی بارزانی و کردها بود که در چند ساعت اول برای حمایت از اونها بسیج شد !؟

زمانی که منافع ملی کشور آخرین اولویت آقایون می شه ، این گل به خودی ها رو هم می زنند . نیازی نبود که ما جلوی درگیری مستقیم داعش و کردستان عراق رو بگیریم که هم کردستان عراق قوی تر بشه و هم مجبور باشیم  بار و سختی درگیری با تمام نیروهای داعش را به تنهایی به دوش بکشیم.

متاسفانه در سیستمی که تصمیمات دورهمی و در یک حلقه ی بسته گرفته می شه ، جایی برای شنیدن افکاری مثل افکار امثال من نیست.


 

 

اگر اربیل سقوط میکرد داعش به مرز ایران میرسید اونوقت مرز ها و مناطق مرزیمون دچار آشوب و درگیری میشد و این میتونست به بمب گذاری و خطرات تروریستی گسترده در ایران منجر بشه هر چند در مقام یا دانشی نیستم که بگم این کار غلط بوده یا صحیح

 

درضمن فراموش نکنیم درحال حاضر در یکسر دیگر این بازی ارتش سوریه کاملا برای جنگ با اسرائیل منهدم شده و خرب الله لبنان هم در سوریه تضعیف شده و بخشی از نیروهای نخبه خودشو از دست داده و حماس بخاطر تحریم ها عملا امکان قاچاق سلاح را تا حد زیادی از دست داده و تضعیف شده و ایران هم با توافق هسته ای(کاری به درست یا صحیح بودن ندارم) ترس دشمنان از امکان داشتن سلاح اتمی رو از بین برد و اسرائیل آماده تر از همیشه هست .

ویرایش شده در توسط militaryfactory
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

در مورد حریم هوایی ایران و اگر ترکیه بخواد کاملا حق دارند با توجه به اینکه فعلا کشور عراق را همه ی موسسات بین المللی به رسمیت می شناسند مرزهای هواییشون را ببندند بر روی فرودگاه های اربیل و سلیمانیه. ربطی هم به پرواز ممنوع نداره قضیه، حریم هوایی کشوری وقتی به مقاصد و مبدا های معین بسته میشه رژیم صهیونیستی که سهله بلکه هیچ کشوری حق نداره پروازی داشته باشه از اون کریدور هوایی.

و اما همچنان هم بر فراز خود عراق و هم ترکیه و هم سوریه پروازها داره انجام میشه و آسمان ایران فعلا فقط بسته شده. در مورد سوریه و حتی عراق معلوم نیست مدیریتشون بر آسمان کشورهاشون به چه صورت هست. ترکیه هم که اصلا اعتمادی بهش نیست و تا به حال تنها حرافی کرده و حتی نیچروان بارزانی هم نشون داده بر خلاف کلام تندش ضد ایران همچنان امیدوار به حفظ ترکیه با شرایطی معامله گون داره و اردوغان هم نشون داده اهل معامله است شاید حتی در این مورد خطیر!

ترک ها علاوه بر عواید سرشار ناشی از صادرات به اقلیم، آسمان باز در اختیار شمال عراق برای حملات مداوم با ملاطفت همیشگی بارزانی ها، عواید ناشی از صادرات نفت اقلیم از طریق خاکش، یکی از مهمترین منافعش صادرات میلیارد دلاریش به عراق از طریق اقلیم هست که یکی از مسئولان اقلیم هم امروز در توئیتی کنایه آمیز نوشته بود که با بستن مرزهای ترکیه، ایران جای ترک ها را در بازار چند میلیارد دلاری عراق خواهد گرفت. برای همین مواضعش ضد و نقیض هست و محافظه کارانه و بیشتر لفاظی تا عملی (اردوغان امروز باز تهدیداتی کرد ولی باید دید در عمل رخ میده یا خیر؟) / به هر حال اگر مجبور باشه صادراتش را از خاک ایران انجام بده این اصلا براش خوشایند نیست علاوه بر اینکه هزینه ها بیشتر میشه بلکه رقیبش میشه یکی از عوامل محتاجیش!، مثل ما که در مرز بازرگان همیشه مجبور به کوتاه اومدن هستیم.

  • Upvote 7

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

کمیسیون دفاع و امنیت مجلس عراق خواستار پیوستن ارتش "ایران" به رزمایش مشترک عراق ، ترکیه شد .

اسکندر وتوت : مشارکت ایران برای ارائه ی یک پیام روشن به مقامات کردستان عراق ضروری است .

  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

بهترین پاسخ تصرف مرز القایم در مرز سوریه توسط ارتش عراق و ورود نیروهای حشد به شرق دیرالزور در ناحیه مرزیه اون منطقه است ، این بهترین پاسخ به تحرکات آمریکا در حال حاضر وبستن مسیر  ارتباطی دو سوی مرز و همچنین  جلوگیری از اتصال اقلیم به نیروهای دمکراتیک در مرز دیرالزور جنوبیه.

  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

بارزانی: مردم کردستان به استقلال رأی مثبت دادند؛ بغداد و جهان به این رأی احترام بگذارند / درهای‌ گفت‌وگو را نبندید

وی مدعی شد که این همه‌پرسی پیروزی مردم کردستان بود و بغداد به جای توسل به زبان تهدید، به خواست مردم کردستان احترام بگذارد.

رئیس منطقه کردستان عراق ادعا کرد که شرکت کنندگان در همه‌پرسی جدایی به آن "آری" گفتند و جهان باید به آن احترام بگذارد.

بارزانی همچنین مدعی شد که دولت‌های بغداد بود که به «ائتلاف کردی-شیعی» پایان داد.

وی گفت که از نقش ایران و ترکیه در حمایت از مردم کرد در سختی‌های گذشته آن‌ها تقدیر و تشکر می‌کند.

بارزانی گفت که کشورهای همسایه باید به صدای مردم کردستان گوش دهند.

وی نخست وزیر عراق را به تلاش برای بستن باب گفت‌وگو متهم کرد و از دولت مرکزی این کشور خواست درهای‌ گفت‌وگو بین اربیل و عراق را نبندد؛ چرا که این تنها راه حل است.

رئیس منطقه کردستان عراق ادعاهای خود را تکرار کرد و بغداد را به عدم پایبندی به قانون اساسی عراق متهم کرد.

بارزانی با بیان اینکه قانون اساسی عراق اجازه برگزاری همه‌پرسی را به کردستان می‌دهد، مدعی شد: بغداد به قانون اساسی عراق پایبند نبود به همین دلیل ما به سمت صندوق‌ها حرکت کردیم تا سرنوشت خود را مشخص کنیم.

وی به آینده کردستان عراق بعد از همه‌پرسی اشاره کرد و گفت که به رغم موانع، "آینده درخشانی" در انتظار منطقه کردستان است.

http://www.alef.ir/news/3960704363.html

 

مسعود بارزانی دامه داد: کردستان عراق بعد از همه‌پرسی استقلال، وارد مرحله جدیدی شده است.

 

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

تحلیل من هم اینه که عراق و ترکیه ، از لجاجت ساده لوحی مسئولین ایرانی استفاده می کنند و ما رو جلو می فرستند و یک دفعه خودشون کردستان رو به رسمیت می شناسند ، از آنجایی که در رده های بالای تصمیم گیران، ظرفیت کمی برای اصلاح سیاست های اعمالی نیست ، پس احتمالا تا ناکجاآباد همین راه بی حاصل را ادامه می دهیم.

فقط با نگاه کردن به پرچم کردستان می شد فهمید که چه ظرفیت عظیمی رو برای اثر گذاری و تبدیل اونها به مهره ی خودمون ، از دست دادیم و چطور با دست خودمان دشمن می سازیم .

 

ویرایش شده در توسط Ghalam
  • Upvote 4
  • Downvote 6

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
27 minutes قبل , Ghalam گفت:

تحلیل من هم اینه که عراق و ترکیه ، از لجاجت ساده لوحی مسئولین ایرانی استفاده می کنند و ما رو جلو می فرستند و یک دفعه خودشون کردستان رو به رسمیت می شناسند ، از آنجایی که در رده های بالای تصمیم گیران، ظرفیت کمی برای اصلاح سیاست های اعمالی نیست ، پس احتمالا تا ناکجاآباد همین راه بی حاصل را ادامه می دهیم.

فقط با نگاه کردن به پرچم کردستان می شد فهمید که چه ظرفیت عظیمی رو برای اثر گذاری و تبدیل اونها به مهره ی خودمون ، از دست دادیم و چطور با دست خودمان دشمن می سازیم .

 

حالا ترکیه بیخیالش بشیم دقیقا چه سودی برای عراق داره قبول استقلال بخشی از خاک کشورشون؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
5 minutes قبل , mohammad741741 گفت:

حالا ترکیه بیخیالش بشیم دقیقا چه سودی برای عراق داره قبول استقلال بخشی از خاک کشورشون؟

عراق از لحاظ قومی یکپارچگی نداره و از آن بدتر به خودشون به دید یک ملیت واحد نگاه نمی کنند و بارها شاهد درگیری های گسترده  و خونین بین سه قدرت اصلی یعنی اکراد ، سنی ها و شیعیان بودیم . مسلما اگه کرکوک و بعضی دیگه از مناطق رو بگیره ، بالافاصله حاضر به تائید غیر رسمی استقلال کردستان می شه .

علاوه بر این ، میزان فساد در بین دولتمردان عراقی را هم در نظر بگیرید ، کافیه کشورهای ذینفع مثل عربستان ، اسرائیل ، آمریکا و حتی خود کردستان عراق کمی دست به جیب بشوند و یک شبه مواضع سیاستمداران عراقی عوض می شود . نمونه ی اخیرش هم مقتدی صدر که ایران خیلی براش هزینه ی مادی و معنوی کرد ولی یک شبه تغییر موضع داد .

ویرایش شده در توسط Ghalam
  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
21 minutes قبل , Ghalam گفت:

عراق از لحاظ قومی یکپارچگی نداره و از آن بدتر به خودشون به دید یک ملیت واحد نگاه نمی کنند و بارها شاهد درگیری های گسترده  و خونین بین سه قدرت اصلی یعنی اکراد ، سنی ها و شیعیان بودیم . مسلما اگه کرکوک و بعضی دیگه از مناطق رو بگیره ، بالافاصله حاضر به تائید غیر رسمی استقلال کردستان می شه .

علاوه بر این ، میزان فساد در بین دولتمردان عراقی را هم در نظر بگیرید ، کافیه کشورهای ذینفع مثل عربستان ، اسرائیل ، آمریکا و حتی خود کردستان عراق کمی دست به جیب بشوند و یک شبه مواضع سیاستمداران عراقی عوض می شود . نمونه ی اخیرش هم مقتدی صدر که ایران خیلی براش هزینه ی مادی و معنوی کرد ولی یک شبه تغییر موضع داد .

دادن خاک خیلی فرق میکنه با داشتن فساد وپول دادن به مقامات عراق .من نفعی نمیبینم در دادن خاک. شما میگین اگه کرکوک رو بگیره تایید میکنه خوب چکاریه از اول هم کرکوک رو نگه میداره هم کردستان عراق رو . در ضمن در پست قبلی گفتین  اثر گزاری وظرفیت دقیقا جه فرصتی بدست میاریم با استقلال کردستان جز یک کشور کرد در بغل کردستان خودمون حالا بگذریم از نفوذ اسرائیل

  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.