امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

هم اکنون, senaps گفت:

امیدوارم خروجی این قضایا، پایان جنگ و کشتار مردم بیگناه در سوریه، یمن، سودان باشه و شروعی برای برگشتن ارامش به افغانستان، عراق و لبنان و شروعی باشه برای برگشتن خودمون به روال درست زندگی...

 

تحلیل ابهانه ای بود. انتظار نداشتم در میلیتاری هم از این مزخرفات بخوانم.

  • Like 2
  • Upvote 7
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

با سلام خدمت همه دوستان گرامی

در حال حاضر مسئله اعتبار جمهوری اسلامی مطرح است . حرکتی که با دستور ترامپ انجام شد ،‌ صرفا شهادت یک مهره نظامی محسوب نمی شود بلکه هدف بالاتر آن خدشه دار کردن اعتبار بین المللی ایران است . البته این یک ریسک بود که ترامپ انجام داد و ابعاد مختلفی را می توان برای آن بر شمرد ولی چیزی که مشخص است امید تیم ترامپ برای تغییر فضای عراق به روشهای نرم از دست رفته است . اگر به توئیت ها و مصاحبه ها و تحلیلهای آنها رجوع نمایید می بینید که مهندسی افکار در حال انجام است و انتظار این حجم همدردی را با محور مقاومت نداشته اند . حتی مخالفین جمهوری اسلامی در داخل و خارج نیز یا مجبور به سکوت شده اند یا در حال اعلام همدردی هستند و تنها بخشی که به صورت فعال در حال شادمانی و خط دهی است همان کسانی هستند که به نوعی جیره خوار آنها محسوب می شوند . در عراق و حمله به حشد الشعبی عراقی ها را کشتند که با پاسخ سفارت روبرو شدند و به واسطه ریختن خون عراقی ها مخالفین مقاومت نیز مجبور به سکوت و یا حتی همدردی شدند . همین اتفاق هم در ایران در حال رخ دادن است و در بلند مدت تاثیرات نظامی و سیاسی خود را خواهد گذاشت .

  • Upvote 7

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

یک نکته هم هست. روسها در سوریه حالا یک رقیب بزرگ و تاثیرگذار که حرفش میرفت را در مقابل ندارند. این یعنی جای پای محکمتر. تنها سردار بود که در سوریه از لحاظ اعتبار شاید با فرماندهی روس برابری میکرد به علت سابقه. برای همین میگم الان باید به سوریه نیرو تزریق بشه تا کمیت جای کیفیت را پر کنه فعلا. باید حضورمون پررنگ تر بشه. و اگر امکانش بود با در نظر گرفتن کلیه جوانب هر چه زودتر سردار قاانی یک سفر و حضور داشته باشند.

 

از طرفی دوستانی مثل جناب امینور ( که شاید غیبت محسوسشون این روزها به خاطر بی حوصلگی باشه و غم بزرگ فعلی ولی فراموش نمیکنم که دوستانی مثل ایشون در اوج بی قراری و ناامیدی ما در عملیات تکفیریها در سوریه (خصوصا حلب) با تشریح واقعیات و جنگ روانی النصره و رفقا به همه ما امید میدادند ) باید ما را روشن کنند در مورد سهیل حسن. من واقعا اطلاعاتی ندارم و یک تحلیل سطحی است ولی به نظرم سهیل حسن تحت حمایت روسها قرار هست تبدیل بشه به یک نماد در سوریه ( قطعا که زحمات و جانفشانی بسیاری کرده ) ولی در همراهی روسها. یعنی در حقیقت این نقشه روسها برای ایشون باشه.

  • Upvote 4

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

سلام . چرا همه دارند فکر می کنند پاسخ در عراق باید داده بشه ؟ چرا فکر نمی کنند که پاسخ در جایی داده میشه که نسبتش با آمریکا ، معادل نسبت ما با عراق باشه ؟

  • Upvote 6

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

چنین محلی میتونه به احتمال زیاد اسرائیل و حتی عربستان باشه.

  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

 

شهادت حاج قاسم سلیمانی نشان می دهد که برآوردهای انجام شده در ایران و در خصوص این مو هویجی و سیستم تفکر و نحوه تصمیم گیری او اشتباه بوده است ! اگر برآورد صحیحی وجود داشت ، حداقل رهبری ( لااقل من که اینطور انتظار دارم )  در بیاناتشان پیش از شهادت حاج قاسم به گونه دیگری به اتفاقات عراق واکنش نشان می دادند .

 

یک مرور اجمالی بر آنچه که اتفاق افتاده داشته باشیم :

 

عده ای دزد ، پول این مملکت را با خود به کانادا ببرند و ما هیچ نکنیم ، یک دزدی را بگیریم و بر خلاف حکم دادگاه برای مرگش و به خاطر برگرداندن پول با او مماشات کنیم ، اطلاعات سپاه ظم را اسیر خود کند اما هیچ اتفاقی برای همکاران داخلی او نیافتد ! بعد چه می شود :

یکی بنزین را بی مقدمه و بدون توجیه زمانی مناسب گران کند  ، جاسوسهای آمریکایی را آزاد کند ، بعد بگوید لحن آمریکایی ها در مذاکرات غیر رسمی کاملا متفاوت است ، همه بگویند مردم حق اعتراض دارند اما راهی برای نشان دادن اعتراض مردم باقی نگذارند ، بعد این اوضاع آشفته را بوجود بیاید ، جو نارضایتی که بالا گرفت دوباره لوایح FATF را برای تصویب به مجمع برگردانند بعد ما مرتب در سوریه و عراق ضربه بخوریم و نهایت سردار و قهرمان ملی خودمان را از دست بدهیم !

 

( البته با شهادت حاج قاسم یک رقیب جدی بعضی ها در داخل حذف شد . )

 

بازی را آمریکایی ها عوض کردن و اگر ما قصد داریم بازی را به نفع خودمون تغییر دهیم باید نشان بدیم که قوی هستیم . ملت برای بزرگداشت سردار و قهرمانشون حتما به خیابان خواهند آمد ، اما این کافی نیست ، این مردم زمان جنگ هم در صحنه حضور داشتند اما نتیجه جنگ آتش بس شد . هیچ کدام از بازیگران حاضر در صحنه عوض نشده اند ، این ما هستیم که یکی از مهره های ارزشمندمان را از دست داده ایم  . آنکه فرمود وَأَعِدّوا لَهُم مَا استَطَعتُم مِن قُوَّةٍ  عبارت وَمِن رِباطِ الخَيلِ  را هم به آن افزود تُرهِبونَ را هم آورد.

 

این دشمنی که در حال انباشت نیرو در منطقه است ، فرصت زیادی به ما نخواهد داد ، این دیدگاه که یک رزمنده ( اسم اصلی را ننوشتم ) به تنهایی مثل یک بمب اتم است در عمل هیچ کارایی ندارد ، اگر داشت ما تا به حال آمریکا را فتح کرده بودیم .

 

حقیقت این است که :

بدون وجود توان نظامی نامتعارف بازی همان بازی قبلی خواهد بود .

بدون تغییر بعضی مهره های ضعیف خودی آینده فاجعه بارتر از گذشته خواهد بود .

چطوریه که می گید دشمن از موشک می ترسد ، باید موشک بسازیم اما ترس بزرگ او را از سلاح اتمی نمی بینید ؟ این قدرت هسته ایست که دشمن را به هراس می اندازد .

 

 

  • Like 2
  • Upvote 9
  • Downvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

نباید اسیر فضاسازی امریکا برای فرار از شرایط دوزخی فعلی دش و سعیش در اقناع افکار برای حملات پیش دستانه یا تند کردن فضا. به نظر قرار نیست ما پاسخی دفعتی و یک رخدادی بدیم. تقریبا در گفتار تمام مسئولان هست ولی جبهه مقاومت (حشد و ...) ممکنه پاسخ های سبکی بدند در حدود تله انفجاری و موشک و ...

 

نقل قول

سردار احمد وحیدی با بیان اینکه آمریکایی‌ها باید جزای عملشان را بدهند که در قالب یک حادثه و یک اتفاق نیست و سلسله حوادث است، گفت: ایران در پاسخ خودش پیچیده و دردناک عمل خواهد کرد.

 

  • Upvote 3

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
هم اکنون, alala گفت:

نباید اسیر فضاسازی امریکا برای فرار از شرایط دوزخی فعلی دش و سعیش در اقناع افکار برای حملات پیش دستانه یا تند کردن فضا. به نظر قرار نیست ما پاسخی دفعتی و یک رخدادی بدیم. تقریبا در گفتار تمام مسئولان هست ولی جبهه مقاومت (حشد و ...) ممکنه پاسخ های سبکی بدند در حدود تله انفجاری و موشک و ...

 

هم اکنون, MR9 گفت:

 

2-  تاثیرات مطلوب ما  بالذات ماهیت تراکمی دارند  : 

 

اگر  در بازی شطرنج ، مجموع حرکات مهره های ما منجر به  کیش شدن حریف بشود یا در بدترین حالت ، وضعیت مساوی ( توازن ) برقرار شود ، بطور قطع مجموع حرکات ما به صورت مرتبط قابل تفسیر هست . یعنی در هرلحظه ، ممکن هست یک مهره ای از میدان خارج بشود ، آرایش رزمی شما در صفحه شطرنج برهم بخورد و حتی برخی حرکات شما بدلیل عکس العمل حریف کامل متوقف یا حتی ناقص از آب دربیاید . با توجه به این مساله ، یا تاثیر یک حرکت را یا فورا" احساس می کنید یا اینکه حرکت شما برای نیل به نتیجه مطلوب در آینده است ( در لحظه مورد نظر شاید نتیجه خوبی را بدست نیارید )  

 

 

 

 

  • Upvote 3

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

سردار نقدی:

آمریکایی‌ها اصلا ظرفیت یک رویارویی نظامی گسترده را ندارند. رئیس جمهور فعلی آمریکا با این شعار روی کار آمد که ما ۷ هزار میلیارد دلار خرج کردیم و هیچ چیز نصیب ما نشد، آیا امروز اقتصاد آمریکا ظرفیت این را دارد که ۵ هزار میلیارد دیگر هزینه کند؟ و یا حتی هزار میلیارد دلار؟
این جمله شما را به یاد چی میندازه؟ مشابهش را به یاد میارید؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
هم اکنون, HRA گفت:

گفتگوی جان بی آلترمن جانشین رئیس ، دارنده کرسی زبیگنیو برژینسکی در ژئواستراتژی  و امنیت جهانی و مدیر برنامه خاورمیانه مرکز تحقیقات استراتژیک CSIS

(Center for Strategic and International Studies)

 

ایران پاسخ خواهد داد و خود را به خط اول سیاست خارجی آمریکا در سال های آینده تبدیل خواهد نمود و ایالات متحده را به سمت جنگ های سایه وار خواهد کشاند كه پنتاگون بیش از یك دهه سعی در فرار از آن داشته است

ترجمه تلخیص صرفا برای میلیتاری - بن پایه : اندیشکده CSIS

 

 

 

بسیار ممنون.  به نظرم یکی از نزدیکترین تحلیلها به واقعیتی است که همه نشانه ها نشون میده ایران تصمیم داره چنین کنه. حالا فارغ از جزییات ولی در کلیات اینکه پاسخ مستقیمی داده نشه و این به خردپاسخ ها تقسیم بشه با یک هدف کلی و نهایی بسیار محتمل هست.

 

به نظر با جمیع شرایط ما و دشمن یکی از مسیرهای عقلانی هم هست به قول دوستان. ولی نکته ای که وجود داره خصوصا توییتهای توهین آمیز و تهدید آمیز ترامپ ( توییت آخر یک کلمه کلیدی داره که نیاز به تحلیل عمیق داره - حمله به مراکز فرهنگی که برای ایرانیان اهمیت زیادی داره یک تهدید نامتعارف از کسی است که مدام به ایران و مردم ایران اظهار لطف میکنه برای ایجاد دوگانگی - این به نظرم درب ورود به عمق ذهن ترامپ هست. باید دید منظور ترامپ در راستای مثلا مصادره افکار عمومی ایرانیان ( با تهدید یا تحریف که مثلا حکومت شما مسئول این صدمه خواهد بود ) چنین تهدید کرده که حمایت از انتقام را در سطح افکار عمومی کاهش بده؟ یعنی براوردش از حمایت مردم از حاج قاسم و حرکت انتقامی ایران اشتباه بوده و حالا مستقیم داره مردم ایران را هم تهدید میکنه که حامی این اقدام نباشند؟

 

از طرفی با این توییت های تهدید آمیز ترامپ و توهین های مکررش که غرور ایرانیان را قطعا نشانه گرفته ( غرور ملی و همچنین اقتدار حکومتی در به شهادت رساندن مظهر تکیه نظامی ایران و مردم ایران در منطقه ) و این ضربه بزرگ راهبرد بالا خلا بزرگی خواهد داشت که اون هم همون آسیب دیدن اون غرور و اقتدار هست که تنها با یک ضربه مستقیم قابل جبران هست تا حد کمی. حالا اگر این ضربه نباشه با ترمیم این خلا چه باید کرد؟

 

پ ن: به نظرم پیوست مزدورها و گروه ها ورسانه های داخلی و خارجی وابسته را هم نباید فراموش کرد. سم ریزی مدام و نمک ریزی مدام بر این زخم که سپهبد کشور کشته و ایران هیچ اقدامی نکرد اصولا میتونه از اتوریته و اقتدار حکومت مرکزی بکاهه. یک نکته دیگه در مورد این تخیلات توییتری که بسیار نرم داره در سطح رسانه ها و افکار عمومی ایرانیان ( هر چه قدر هم که احمقانه به نظر برسند از نظر ما) منشتر میشه خودشون خواهند شد ابزاری که دیدید گفتیم کار خودشون بود و کاری هم نکردند. شما در مورد ایران این سالها ترور افکار را جدی تر از ترور نظامی در نظر داشته باشید.

 

ویرایش شده در توسط alala
  • Upvote 5

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
4 hours قبل , MR9 گفت:

6-  چرخه عمل - عکس العمل شما ، مشترکا" ماهیت فیزیکی و روانی دارند 

 

در سطح فیزیکی ، شما دست به شلیک موشک می زنید ، شخصیتی را ترور می کنید ، تخریب فیزیکی ایجاد می کنید ولی در عملیات تاثیر محور ، شلیک فیزیکی شما باید به شکلی صورت بگیرد که همزمان ( نه جداگانه ) تاثیر فیزیکی و روانی داشته باشد .

 

هم اکنون, alala گفت:

 به نظرم پیوست مزدورها و گروه ها ورسانه های داخلی و خارجی وابسته را هم نباید فراموش کرد. سم ریزی مدام و نمک ریزی مدام بر این زخم که سپهبد کشور کشته و ایران هیچ اقدامی نکرد اصولا میتونه از اتوریته و اقتدار حکومت مرکزی بکاهه.

 

بسم ا...

 

دقت بفرمایید ، کاری که امریکایی ها کردند ( حتی به قرائنی گفته میشود کار mq-9 اطلاعات مرکزی آمریکایی ها  بود )  طبق قاعده ششم عملیات تاثیر محور ، تخریب فیزیکی ( شهادت حاج قاسم)   باهدف گذاری همزمان تاثیر روانی ( تاثیر گذاری در اراده ما بعنوان جمهوری اسلامی ایران )  هست . شما در برابر این دشمن که زمین بازی را تعریف کرده ، بدون هیچ شکی باید روی چهارچوبی عمل کنید که بتوانید با پتانسیل مشخص ، بیشترین ضربه را وارد کنید . پیشنهاد می کنم به جای اهمیت دادن  به سم پراکنی دانسته و نادانسته یک عده ای  ( که بنا بر مصلحتی فعلا جوابی به انها داده نمی شود ) ، روی مواضع شخصیتی که سررشته اصلی  تصمیم سازی را دارد متمرکز بشید .

 

پی نوشت تاریخی :

 

1- چهارده خرداد 68 که امام از پیش ما رفت ، همه کار انقلاب و نظام و ایران و جمهوری اسلامی را تمام شده فرض می کردند، ولی دقت کنید که دقیقا" چه کسی سکان را به دست گرفت و تا الان چه شکلی در اوج همه خنجرهای از پشت و شمشیرهای کشیده شده از جلو  ، این کشور را تا اینجا هدایت کرده ...

 

2- انصافا" تحلیل کردن وضعیت سخت هست ولی وقتی الگو وجود دارد ، میشود گزاره را پیدا کرد و دراین الگو قرار داد .

  • Upvote 10

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
https://www.asriran.com/fa/news/707177/%D8%A8%DB%8C%D8%A7%D9%86%DB%8C%D9%87-%D9%85%D9%87%D9%85-%D8%B7%D8%A7%D9%84%D8%A8%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%D8%B1%D8%AA%D8%A8%D8%A7%D8%B7-%D8%A8%D8%A7-%D8%AA%D8%B1%D9%88%D8%B1-%D8%B3%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B1-%D8%B3%D9%84%DB%8C%D9%85%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D9%86%D8%B3%D8%A8%D8%AA-%D8%A8%D9%87-%D8%B9%D9%88%D8%A7%D9%82%D8%A8-%D8%A7%DB%8C%D9%86-%D9%85%D8%A7%D8%AC%D8%B1%D8%A7%D8%AC%D9%88%DB%8C%DB%8C-%D9%87%D8%B4%D8%AF%D8%A7%D8%B1-%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%D8%AF%D9%87%DB%8C%D9%85

بیانیه طالبان درباره ترور سردار. جالبه، شخصا انتظار چنین حمایتی رو از طرف خودمون نداشتم. راستی یه سوال اگه طالبان هم کاری بکنه آمریکا میذاره به حساب ما؟

  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مطالب مشابه

    • توسط FLANKER
      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385294.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385295.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385335.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385333.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385300.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385309.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385302.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385304.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385306.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385307.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385334.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385336.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385337.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385338.jpg
    • توسط GHIAM
      با استفاده از طول استند موشک فاتح، تونستم ابعاد موشک فتح را به دست بیاورم. موشک فتح دارای طول 6.5 متر و قطر 40 سانتیمتر است. این موشک نسبت به فاتح110 حدودا 2.30متر کوتاهتر و 20 سانتیمتر قطر کمتری دارد.  
      هیچ گونه اطلاعاتی از جنس موتور و جنس بدنه موشک وجود ندارد. اما احتمالا فتح موشکی با وزن 800-900 کیلوگرم، برد  200 - 300 کیلومتر و سرجنگی 150-200 کیلوگرمی باشد. به نظر میر‌سد سپاه قرار است این موشک را جایگزین نسخه های اولیه فاتح 110 کند. هرچند سرجنگی سبکتری نسبت به فاتح دارد برای زدن اهداف نرم از جمله زیرساخت‌های نفتی، مراکز صنعتی، اهداف غیرمقاوم نظامی و ... بسیار موثر است. 
      با توجه به ابعاد و وزن موشک فتح، می‌توان 4 تیره از این موشک را مانند فجر 5 از روی حامل IVECO پرتاب کرد.  
       

       
       

       

       
       
       
    • توسط mehdipersian
      شناور شهید باقری به بالگرد، موشک و پهپاد مجهز خواهد شد 
      فرمانده نیروی دریایی سپاه:

      شناور شهید باقری که در آینده ساخت آن به اتمام می‌رسد، علاوه بر داشتن یک ناوگروه در داخل خود، باند پرواز هم دارد که پهپاد می‌تواند از روی آن حرکت کرده و به پرواز درآید و در بازگشت هم می‌تواند بر روی آن بنشیند.
      شناور شهید باقری با ۲۴۰ متر طول و ۲۱ متر ارتفاع، مجهز به بالگرد، موشک و پهپاد است.
      این شناور به گونه‌ای در حال ساخت است که از روی عرشه آن حدود ۶۰ پهپاد می‌تواند پرواز کند و بنشیند.
      وستانیوز
       
    • توسط mehdipersian
      مرداد گذشته، یک ماهواره سنجش از دور ساخت روسیه برای ایران از پایگاه فضایی بایکونور پرتاب شد و انتظار می‌رود سه ماهواره دیگر نیز در سال‌های آینده به فضا پرتاب شوند. همچنین شواهد قانع‌کننده‌ای وجود دارد که نشان می‌دهد یک شرکت روسی در حال ساخت یک ماهواره ارتباطی برای ایران است که در سال 2024 در مدار زمین ثابت قرار می‌گیرد.
       
      ماهواره ی خیام:

       
       
      مرداد 1394، ایران با دو شرکت روسی در مورد پرتاب ماهواره سنجش از دور ساخت روسیه که توسط ایران اداره می شود، به توافق اولیه دست یافت. ماهواره ایرانی در 18 مرداد 1401 به وسیله ی شرکت روس کاسموس به فضا پرتاب شد. 
       
      مشخصات فنی ماهواره:

      مشخصات فنی ماهواره توسط روسیه و ایران اعلام نشده است ولی می توان از یک حق اختراع منتشر شده توسط شرکت NPK Barl در مرداد 1401 اطلاعات جدیدی بدست آورد. این طرح یک ماهواره سنجش از دور با وضوح بالا را توصیف می کند که دقیقاً شبیه خیام است. دارای یک گذرگاه شش ضلعی و چهار پنل خورشیدی است که با زاویه 45 درجه نسبت به محور طولی ماهواره به سمت پایین امتداد دارند. 
       
      محموله یک تلسکوپ کورش(Korsch) با پنج عنصر نوری است. تلسکوپ کورش یک تلسکوپ آناستیگمات سه آینه ای فشرده است که میدان دید وسیعی را ارائه می دهد. این تلسکوپ تصویربرداری را در یک کانال پانکروماتیک و چهار کانال چند طیفی (نزدیک مادون قرمز، قرمز، سبز و آبی) ارائه می دهد. سه پیکربندی ممکن برای تلسکوپ ارائه شده است که همگی با نسبت کانونی f/11.53 (نسبت کانونی تقسیم فاصله کانونی بر دیافراگم است)میباشند. مقادیر سه پیکربندی عبارتند از:
       
      دهانه / فاصله کانونی
      0.535 متر6.17 متر
      0.75 متر8.65 متر
      1.1 متر12.68 متر
       
      در اولین پیکربندی که در شکل زیر نشان داده شده است، وزن تلسکوپ 125 کیلوگرم و طول آن 1.8 متر است.
       

       
      دو پیکربندی دیگر منجر به گذرگاه طولانی‌تر می‌شود، اما نیازی به تغییر در جعبه‌های الکترونیکی محموله و آرایه‌های پیکسل CCD ایجاد نمیکند. این تلسکوپ از یک آرایه کانونی کروی و نه مسطح برای کمک به جلوگیری از لکه دار شدن تصاویر استفاده می کند. یک آرایه اسکن الکترونیکی داده‌ها را در باند X با سرعت‌های 480 مگابیت تا 1.5 گیگابیت بر ثانیه به زمین ارسال می‌کند (نرخ بالاتری نسبت به گزارش NPK Barl در فوریه 2021 ).
       
      سازنده محموله نوری مشخص نیست، اما برخلاف تخصص این شرکت در سیستم های زمینی می تواند خود NPK Barl باشد. طی نمایشگاهی در سال 2019، این شرکت تلسکوپ سنجش از دور را به نمایش گذاشت که انتظار می‌رفت ظرف دو سال آینده به فضا پرواز کند. گزارش شده است که وزن آن تنها 46 کیلوگرم است و همچنین کوچکتر از نمونه ثبت اختراع به نظر می رسد، اما تنها ماهواره میزبان ممکنی که در حال حاضر برای آن قابل شناسایی است، خیام است. احتمالاً تنها یک بخش از تلسکوپ به نمایش گذاشته شده است. 

       
      در یکی از نقشه‌های همراه با حق ثبت اختراع(پتنت) ، ماهواره در بالای طبقه فرگات در داخل محفظه محموله موشک سایوز-2-1a قرار دارد (که نشان می‌دهد پرتاب اولیه به وسیله ی این ماهواره بر به جای سایوز-2-1b سنگین تر بود).
       
       اگرچه پتنت‌ها به ندرت به پروژه‌هایی اشاره می‌کنند که به آن‌ها مربوط می‌شود، اما در اینجا ماهواره در واقع متعلق به پروژه 505 نشان داده شده است. همانطور که در نقاشی زیر مشاهده می‌شود، ماهواره‌ها به اندازه‌ای کوچک هستند که سه عدد از آنها در داخل دماغه قرار گیرند.
       
       
       
      کاربرد خیام:
       
      به طور رسمی، خیام تنها کاربردهای غیرنظامی در زمینه هایی مانند کشاورزی، مدیریت منابع طبیعی و نظارت بر محیط زیست خواهد داشت. مدت کوتاهی پس از پرتاب، رئیس سازمان فضایی ایران مدعی شد خیام به دلیل اندازه کوچکش نمی تواند به عنوان یک ماهواره جاسوسی استفاده شود. با این حال، وضوح زمینی گزارش شده آن (0.73 متر) برای انجام کارهای شناسایی ارزشمند کافی است. 
       
      مرکز کنترل ماموریت خیام:
       

       
       
      به گزارش اخبار ایران، مرکز کنترل ماموریت خیام در مرکز فضایی ماهدشت که تقریباً در 60 کیلومتری غرب تهران و نرسیده به شهر کرج قرار دارد. این مرکز در اوایل دهه 1970 برای دریافت اطلاعات از ماهواره های سنجش از دور خارجی تأسیس شد که اولین آنها ماهواره های لندست ایالات متحده بود. همانطور که در تصاویر Google Earth مشاهده می شود، ساخت یک ساختمان جدید در این سایت حدود آوریل 2020 آغاز شد و اکنون کامل شده است. احتمالاً در گزارش تلویزیون ایران که پس از پرتاب خیام از مرکز کنترل مأموریت پخش شد، دو آنتن سهموی در شمال شرقی ساختمان جدید دیده می‌شود.
       

       
      همکاری های روسی/ایرانی بعدی:
       
      خیام پیش بینی می شود حداقل پنج سال فعالیت داشته باشد و قرار است در سال های آینده ماهواره های بیشتری نیز به آن ملحق شوند. پس از پرتاب، حسن سالاریه اعلام کرد که ایران سه ماهواره دیگر از همین نوع را سفارش داده است و افزود: اولین ماهواره در مجموع 40 میلیون دلار هزینه داشته است.
       
      به نظر می رسد که همکاری فضایی بین روسیه و ایران اکنون فراتر از حوزه سنجش از دور است. در هفته‌های اخیر شواهدی به دست آمده است که روسیه در حال ساخت یک ماهواره ارتباطی زمین‌ایستا برای ایران با نام اکواتور (به روسی به معنای «استوا») است. این نام برای اولین بار در سال 2020 در بیوگرافی مختصری از متخصص ISS Reshetnev، تولید کننده پیشرو روسیه در ماهواره های ارتباطی مستقر در نزدیکی کراسنویارسک در سیبری ظاهر شد. در کنار آن بسیاری دیگر از پروژه ها نیز به آن اشاره شد که این شخص در آن مشارکت داشته است و جزئیات بیشتری ارائه نشده است.
       

       
      ایران در نهایت قصد دارد ماهواره‌های ارتباطی زمین‌ایستا را با استفاده از پرتاب‌کننده‌های بومی پرتاب کند، اما به‌نظر نمی‌رسد ماهواره‌هایی که در آینده قابل پیش‌بینی به فضا پرتاب می‌شوند، قادر به قرار دادن محموله با این ویژگی در این نوع مدار باشند. بنابراین، این کشور احتمالاً برای پر کردن جای خالی باقیمانده نیز به روسیه متکی خواهد بود. اگر معامله‌های دیگری در این زمینه هنوز وجود داشته باشد، پشت درهای بسته انجام شده است. 
       
      ________________________________________
      تلخیص و ترجمه از mehdi persian برای میلیتاری
      ________________________________________
      منبع:
      https://www.thespacereview.com/article/4475/1
       
  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.