امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

با سلام

بنظر میاد این شناور فقط یک سکوی نشست و برخواست بالگرد باشه چون نه بالابری دیده میشه نه آشیانه ای از طرفی باید دید بالگردها توانایی جمع کردن ملخ های خودشون دارند که توی آشیانه یا بالابر جا بشن .

  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
7 hours قبل , arminheidari گفت:

 

 

اگر دقت  کنید اون تجهیز کنار سایه هلیکوپتر چطور روی پد اومده؟؟ اون همون کلید محل نگهداری هلیکوپترها خواهد بود. 

 

 

با سلام 

اگه به عكسهاي ارسالي امروز در زمان ورود فرماندهان هم دقت بفرماييد متوجه ميشيد كه يك كاميونت (به احتمال زياد ايستگاه فرماندهي پهپاد پليكان) هم روي پد فرود حضور داره 

البته پارچه استتاري روش كشيدن 

  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

دوستان لااقل به نقل از  ارتش توجه کنند. توضیح مکفی داده شده.

 

به صراحت اشاره شده به خاطر شرایط خاص و ویژه و بیماری کرونا که اجازه پهلوگیری ناوگان ایران در بنادر سایر کشورها را نمیدند (شاید هم دلایل دیگه که الی ماشاء الله وجود داره) مجبور شدند فقط طی شش ماه این تغییرات را فعلا در فاز اول اعمال کنند تا بتونه پشتیبانی از ناوگان ایران در مدار تا ده درجه را انجام بده تا در فاز دوم تازه تکمیل بشه پروژه.

صحبت های سردار باقری هم واضح بود و حتی قبل از این صحبت ها چندی قبل هم از شرایط کاملا میشد پیش بینی کرد اصلا معرفی ضربتی و ناگهانی این ناوبندر و تغییرات سریع و اجباری و به کارگیری سریعترش به چه خاطر هست:

 

بر 8 آذر 1399 در 08:08 , alala گفت:

 

حالا متوجه اعلام ناگهانی و تقریبا همزمان دو نیرو برای دستیابی به ناوبندر و حتی رونمایی فوری و ناقص برخی شناورها میشیم. خود نفس تغییرا کشتی تجاری هم موید مطلب هست در فاصله ای ک

محدودیت ما در شناورهای تدارکاتی و پشتیبانی حتما خودش را نشون داده که سراغ روشهای فوری و حتی ناقص رفتیم.

 

 

نقل قول

ماموریت ناوبندر مکران برای برقراری امنیت دریایی در منطقه راس الحد، خلیج عدن، دریای سرخ و تنگه باب المندب خواهد بود که به این مناطق اعزام خواهد شد.

بر اساس این گزارش، ناوبندر مکران، یک جزیره متحرک 121 هزار تنی است که نیروی دریایی ارتش آن را با تغییر کاربری به یکی از بزرگترین ناوبندر های بالگردبر تبدیل کرده است که وظیفه پشتیبانی از ناوگروه های رزمی نیروی دریایی ارتش در آبهای بین المللی و دور دست به ویژه منطقه شمال اقیانوس هند، تنگه باب المندب و دریای سرخ را برعهده دارد.

مکران در حقیقت حاصل تغییر کاربری یکی از شناورهای تجاری کشور است که متخصصان نیروی دریایی ارتش تنها در مدت شش ماه  و با صرف 72 هزار نفر ساعت کار مداوم و با ایجاد عرشه بالگرد 950 تنی با مساحت 3200 متر مربع روی آن، این شناور را تبدیل به یک ناو پشتیبان تمام عیار کنند.

این ناو توانایی حمل 82 هزار تن انواع نیازمندی های پشتیبانی یگان های شناور رزمی را داشته و قادر است بدون ارتباط با ساحل یک هزار شبانه روز دریانوردی کند.

مکران با توانایی حمل همزمان 5 فروند بالگرد در واقع می تواند به صورت یک پایگاه متحرک هوادریا عمل کرده و با بهره گیری ازبالگردهای مین روب، ضد زیردریایی و رزم سطحی از عملیات های  نیروهای ویژه و همچنین عملیات های موشکی، پشتیبانی کند.

ظرفیت حمل یک گردان تکاور دریایی برای انجام عملیات در دریاهای دوردست با استفاده از شناورهای تندرو و زیردریایی های مرطوب،  بالگردهای مستقر در عرشه پرواز از جمله دیگر قابلیت های ناوبندر مکران است.

این ناو با تجهیز به انواع سامانه های به روز جمع آوری اطلاعات می تواند در نقش یک ناو اطلاعاتی به اجرای ماموریت پرداخته و هرگونه اطلاعات را جمع آوری، پردازش و تحلیل کرده و از کیلومتر ها دورتر در اختیار مراکز فرماندهی و کنترل در ساحل قرار دهد.

مکران به عنوان یک پایگاه اطلاعاتی دورایستا و ایستگاه کنترل و هدایت پهپاد جهت پرواز در عمق مورد بهره برداری قرار می گیرد.
این ناوبندر با 228 متر طول، 21.5 متر ارتفاع و 42 متر عرض بزرگترین شناور نظامی ایران است که قادر است با سرعت 15 گره دریایی دریانوردی کند.
مکران همچنین به عنوان یک بندر شناور توانایی ارائه خدمات فنی و طبقات دهگانه آمادی شامل آب، سوخت، مهمات و ... را دارد.

با توجه به شرایط خاص حاصل از شیوع بیماری کرونا و  محدودیت های حاصل از این بیماری برای حضور ناو گروه های نداجا در بنادر سایر کشورها و لزوم پشتیبانی مداوم از آنها، فاز اول این ناوبندر که شامل تغییر کاربری یک شناور تجاری و تبدیل آن به یک ناو پشتیبان بود، ظرف مدت 6 ماه انجام شده است و فاز دوم تجهیز این ناو به انواع تسلیحات آفندی و پدافندی سال آینده صورت خواهد گرفت.

همچنین در فاز دوم عملیات فنی این شناور یک مجموعه بیمارستانی در آن ایجاد خواهد شد که قادر به ارائه تمامی خدمات بیمارستانی خواهد بود.

 

همچنین سردار باقری هم به صراحت اشاره کردند که چرا این نیاز حس شده که البته از قبل هم معلوم بود با توجه به وقایع و سپاه هم به همین منظور ناگهانی به این سمت رفت  (البته سپاه احتمالا در بحث آفندی ماجرا (رویکرد تهاجمی) و کمک به جبهه یمن و ارتش در نقش مدافع (پشتیبانی از ناوگان برای دفع دشمن نسبت به ناوگان)  وظایف مختص خودشون را دارند.

 

نقل قول

وی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران همچون گذشته و روز به روز با قدرت بیشتر از تمامی منافع خود حمایت خواهد کرد، تاکید کرد: ما دریای سرخ را که در دوره‌های اخیر شناور‌های تجاری جمهوری اسلامی با برخی تعرضات محدود مواجه شدند، مجددا در منطقه گشت دریایی خود قرار خواهیم داد و امنیت کامل شناور‌ها و ناوگان نفتکش و تجاری خود را در آن دریا هم برقرار خواهیم کرد.

 

در گزارش دیشب هم یکی از موارد اصلی و وظایف این ناوبندر استقرار در مدار 10 درجه و رله پهپادی عنوان شد در اون نقطه. در کنار سایر وظایف جمع آوری اطلاعات و سیگنال و .. در محدوده خودش در این ناحیه از تحرکات. که طبیعتا فعلا در فاز اول همانطور که گفته شد به صورت اضطرار در نقش تنها پشتیبانی اعزام شده تا در فاز دوم تجهیزات روش نصب بشند. هنوز حتی تجهیزات پشتیبانی هم کامل نیستند. منتها مثل ناو سپاه باید در یک رونمایی رسمی به عنوان شناور رسمی ارتش که در قالب ماموریت هست در دریاهای ازاد معرفی میشد که شد. حتما در فاز دوم هم اگر تکمیل بشه یک رونمایی خواهیم داشت به منوال قبل.

 

 

ویرایش شده در توسط alala
  • Upvote 11

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

این پد هلیکوپتر خیلی بزرگ هست احتمال می دهم به عنوان باند فرود پهپاد بشود از اون استفاده کرد برای همین اینقدر بزرگ ساخته شده

اینطوری در واقع این ناو یک ناو پهپادبر می تواند باشه(در نوع خودش اولین) 

که مثلا پهپاد های شاهد را حمل بکنه

در کل به نظرم ایده ی خوبی می تواند باشه

ویرایش شده در توسط mehdipersian
  • Like 1
  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
10 hours قبل , mehdipersian گفت:

این پد هلیکوپتر خیلی بزرگ هست احتمال می دهم به عنوان باند فرود پهپاد بشود از اون استفاده کرد برای همین اینقدر بزرگ ساخته شده

اینطوری در واقع این ناو یک ناو پهپادبر می تواند باشه(در نوع خودش اولین) 

که مثلا پهپاد های شاهد را حمل بکنه

در کل به نظرم ایده ی خوبی می تواند باشه

نداریم تکنولوژیشو برادر فقط میتونیم پرواز بدیم به نظرم بهترین گزینه برای پد ساخت دو اشیانه بالگرد و پرواز پهباد پلیکان و پهاباد های انتحاری هست که در نوع خودش بسیار خوب میتونه باشه و برای حمله هم میتونیم از کروز های کانتینری یا بالستیک های کانتنری استفاده کنیم ولی برای دفاع از همچین سمی لازمه موشک های پدافندی و کمند هستیم نه  zu23امیدوارم به فکرش باشن چون واقعا میتونه اثر گذار باشه حجم تعداد بالای پهباد انتحاری خودش یه تاتکتیک خیلی خوب میتونه باشه نمیدونم چرا از پدافند یازهرا و کمند استفاده نمیکنند ؟؟؟ اینا که دیگه در دسترس ترین ها هستند ک کروز و بالستیکم که فبها انقدر ماشالله داریم که از هر نوعش بخوایم میتونیم جاسازی کنیم واقعا غول نظامی خوب میشد اگه درست حسابی طراحی میشد انشالله که برای بعد بشه .

یا علی 

  • Like 1
  • Upvote 3

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

سلام

به عزیزان ارتشی و بخصوص نیروی دریایی بابت به نتیجه رساندن چنین پروژه ای تبریک میگم و کار بزرگی انجام دادن انصافا.

البته مشخص هست که بنابه دلایلی که اعلام نکردن این ناو رو هم مثل ناو شهید رودکی با سرعت هر چه تمام به مرحله آب اندازی رساندن و تصمیم گرفتن ناو در دریا و صحنه عملیاتی حاضر بشه و نواقص اون رو در آینده به تدریج تکمیل کنند.

ولی مساله ای که مهمتر از خود ناو جلب توجه میکنه ، اندازه و تناژ 121 هزار تنی اون هست که چهار برابر ناو لجستیکی خارک (33 هزار تنی) می باشد.

مشخص هست که نیروی دریایی برنامه بلند مدتی برای تبدیل شدن به یک نیروی دریایی راهبردی و حضور در نقاط کلیدی برای حفاظت و صیانت از خطوط دریانوردی داره و چنین پروژه هایی رو باید به عنوان زیرساخت چنین نیرویی دید.

در آینده برای این ناو لجستیکی فوق سنگین نیاز به ناوشکن های سنگین ده هزار تنی هم خواهد بود و با افزایش تعداد این ناوها می توان تمام خطوط کشتیرانی رو برای کشتیهای با مبدا یا مقصد ایران پشتیبانی کرد.

ترانزیت دریایی از نظر صرفه اقتصادی و ظرفیت حمل بار در رتبه اول نسبت به ترانزیت زمینی و ریلی و هوایی قرار دارد و کشوری که بتواند در عرصه ترانزیت دریایی خود را در سطح جهانی تثبیت کند ، ثبات صادرات و واردات رو تضمین میکند.

  • Upvote 13

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

فوریت طرح مشخص بود. حتی فراتر از فوریت بود نیاز ایران که مجبور کرد واقعا کار فوق العاده ای مجموعه ارتش در این زمان کوتاه و به عنوان اولین تجربه انجام بده.

همانطور که اشاره شد بعد از ماجرا یا بهتره بگیم بهانه کرونا حتی عمان به عنوان یکی از معدود بنادری که در محدوده دریای سرخ به ناوهای ایرانی اجازه پهلودهی میداد امتناع کرد و ناوگان ایرانی با تک ناو خارک شرایط بسیار سختی داشت برای ماموریت محوله در محافظت از کشتی های ایرانی که در دریای سرخ احتمالا با همکاری چندین طرف تهدید میشدند. و پرسنل خارک هم نیاز به بازیابی داشتند در کنار خود خارک که مجبور بود بازگرده برای دوره های بازیابی و چک و ... و در این وسط بازگشت ناوگان به بنادر ایران هم زمانبر بود و هم با توجه به کمبود ناوگان خلا ایجاد میکرد در مسیر حمایت از کشتی ها.

همچنین در مورد یکی از پرسنل کشتی ساویز که با توجه به وضعیت حادش مجبور به اعزام به بندر جده شد اون هم در اون موقعیت فوق حساس و روابط ما و ...هم درنگ کنیم  درک میکنیم چرا تاسیس یک بیمارستان کامل با تمام بخش های تخصصی برای ناوبندر مکران در نظر گرفته شده.

 

گفته میشه ایران حتی با یکی از کشورهای حاشیه دریای سرخ برای استفاده از یک پایگاه دریایی به منظور پهلوگیری ناوگانش برای بازیابی و شارژ تجهیزات و اذوقه و سوخت به توافق نزدیک شده بود که با ورود مستقیم امریکا و عربستان اون کشور صرف نظر کرد و برای ایران شرایط سخت تر از گذشته شد.

 

به شوخی و جدی از فواید تحریمها گفته شده، به نیمه پر لیوان نگاه کنیم شاید این مورد هم باعث بشه با تقویت ناوگان دریایی به اشکال متفاوتی که قبلا نیازش را حس نمیکردیم پس سراغش نمیرفتیم هر چه بیشتر لااقل در منطقه و همجوارش حضور داشته باشیم.

یکی از جذاب ترین قسمتهای این جزیره های شناور همون نقش رله پهپادی و مدیریت مجموعه های دورایستاست برای کشوری که دسترسی به ماهواره نداره فعلا.

 

پ ن: به یاد دارید حتما زمانی حتی سیاسیون به ظاهر با تجربه و البته یک طیف وسیع جناحی و دنباله روان رسانه ایشون تنها به خاطر اینکه طیف مقابلش عملی انجام داده بود؛ رابطه با جیبوتی را چقدر مسخره کردند در نهایت سطحی زدگی و عملکردی سخیف و تحقیر کردند؟ کشور بسیار بسیار کوچک جیبوتی منتهی در یک موقعیت استراتژیک در دهانه دریای سرخ.

 

ویرایش شده در توسط alala
  • Like 2
  • Upvote 11

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ماموریت ناو مکران:

این ناوبندر که قادر است 1000 روز به صورت مداوم و بودن نیاز به ارتباط با ساحل دریانوردی کند، این امکان را برای شناورهای رزمی نیروی دریایی فراهم می‌کند که نه تنها در دریای سرخ و تنگه باب المندب بلکه در هر کدام از دریاهای جهان که اراده کنند حضور پیدا کرده و ضمن بر قراری امنیت کاروان‌های تجاری کشور با هر گونه عامل تعرض و نا امنی نیز برخورد کنند.

 

الحاق این ناوبندر به نیروی دریایی ارتش در حقیقت دست این نیرو در حراست از منافع کشور در آب‌های منطقه و فرامنطقه‌ای را بلندتر کرده و اعلام حضور مجدد ناوگان رزمی ایران در دریای سرخ همزمان با الحاق ناوبندر مکران به نیروی دریایی ارتش، حاوی این پیام است که حضور ایران در این منطقه راهبردی و استراتژیک بسیار پر قدرت‌تر از گذشته خواهد بود و برخی کشورها و رژیم‌های متخاصم با ایران در این منطقه می‌بایست شاهد حضور دائمی نیروی دریایی ارتش در دریای سرخ بوده و دیگر قادر به ایجاد مزاحمت برای کاروان‌های تجاری ایران نخواهند بود.

 

همچنین ذکر این نکته ضروریست که آنچه امروز رونمایی شد، در واقع فاز اول تکمیل ناوبندر مکران است که بنا بربرخی اقتضائات، با یک حرکت جهادی و تنها در کمتر از 5 ماه عملیات اجرایی روی آن صورت گرفته است.

 

این اقتضائات می‌تواند مواردی ازجمله محدودیت‌های کرونایی در پهلوگیری شناورهای اعزامی در دیگر کشورها و نیز لزوم تقویت فوری حضور ناوهای جنگی ایران در مناطقی نظیر شمال اقیانوس هند، تنگه باب المندب، خلیج عدن، دریای سرخ برای حراست از ناوگان تجاری کشور در برابر برخی مزاحمت‌ها باشد.

  • Upvote 7

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

و از دلایل دیگه چرایی رونمایی فوری و حتی ناقص ناوبندرهای سپاه و ارتش. حجم توطئه و هجمه و حملات به مقاومت به قدری زیاد هست و به قدری متنوع و در جغرافیای گسترده و حمایت منابع مالی/اطلاعاتی/نظامی/لجستیکی/جغرافیایی/انسانی عظیم که حتی نمیشه حدس زد دقیق از چه طرفی ضربات وارد میشند. تمام اینها در حالی است که تنها و تنها یک ایران تا بیخ گلو تحریم اقتصادی و جغرافیایی است و چند گروه کوچک مقاومت. همین و همین تازه اگر کارشکنی ها و خیانت های داخلی و ضربات و جاسوسان و مزدوران داخلی را حساب نکنیم.

 

نقل قول

به گزارش خبرگزاری رسمی سوریه(سانا)، «حسین عرنوس» روز یکشنبه طی نطقی در برابر پارلمان سوریه درباره عملکرد دولتش در مقطع گذشته گفت: «هفت نفتکش عازم سوریه در دریا هدف حملات تروریستی قرار گرفتند که در تازه ‌ترین مورد، دو نفتکش در دریای سرخ  هدف گرفته شد.»

وی افزود: «هدف گرفته شدن این دو نفتکش موجب شد رسیدنشان به ساحل سوریه بیش از یک ماه به تعویق افتد و در نتیجه آن تولید در پالایشگاه بانیاس هم متوقف شد و با بروز کمبود مشتقات نفتی مورد نیاز برای تامین نیازهای بنزین و گازوئیل کشور روبه رو شدیم.»

عرنوس همچنین تاکید کرد با وجود فشارهای زیادی که در زمینه نفت و انرژی بر سوریه وارد است و حملات نظام‌مند علیه نفتکش‌هایی که عازم سوریه هستند، اما دولت سوریه نیاز کشور به فرآورده‌های نفتی را از منابع مختلف داخلی و خارجی تامین می‌کند.

تعدادی از رسانه‌ها در اکتبر گذشته خبری را از یک سایت خبری سوریه منتشر کردند که در آن به نقل از یک مقام وزارت نفت سوریه گفته شده بود که نیروهای آمریکایی یک نفتکش را در دریای مدیترانه که به طرف سوریه در حرکت بود هدف گرفتند.

 

حالا سوریه که با چنگ و دندان و رشادت و فداکاریهای بی شمار حفظ شد ولی همین سوریه با وجود جنگ و ویرانی و حفظ زوری تروریستهای اردوغان و کردها و تنف توسط امریکا و غرب و تحریمهای سزار و عدم اجازه به بازسازی و تحت حملات مدام اسراییل و آمریکا همین سوخت را هم اجازه نمیدند بهش برسه تا شده با قحطی و ویرانی (دقیقا مثل یمن شده ولو با نسل کشی خیلی شیک و آشکار) هرطور شده نیست و نابودش کنند. (حتی تصور سوریه تحت حکومت النصره و تکفیریها به نیابت از اردوغان و وضعیت نامعلوم لبنان و عراق (احتمالا کاملا دگرگون شده و عراق شاید حتی تحت اشغال داعش و رو به سمت مرزهای ایران) تن را به لرزه درمیاره در حالیکه یک مورد اذربایجان و موفقیت اردوغان دیدیم چه خطرات و مخاطراتی برای آینده ایران ترسیم کرده چه برسه گلوی ما در مسیر به لبنان و عراق و مدیترانه در دستان اردوغان قرار میگرفت کامل و سگ های هارش از مدیترانه گرفته تا لب مرز کرمانشاه و خوزستان رجز میخوندند برای ما و هم پیمانمون در لبنان همانطور که در مرزهای شمال غرب میخوندند)

 

 

 

ویرایش شده در توسط alala
  • Like 1
  • Upvote 10

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

سلام به همه دوستان 

ما که تازه کاریم دارین از محضر اساتید استفاده می کنیم .

اگه اجازه بدید دو سه تا مورد را یاد اوری کنم.

اول این یه مسکنه برای جایگزینی خارک که دوستان اشاره کردند.چون واقعا خارک داشت می ترکید دیگه.

دوم این ناو هنوز کامل نیست به دو دلیل 1-هنوز ماموریت نرفته 2- خود سردار باقری گفت که می خوان اشیانه و بالابر براش بسازن.

سوم یه چیزی تو حرف های سردار باقری شنیدم ایشون فرمودند که یه ناو لجستیکی سنگین دارن می سازند که چند طبقه است و با کمک اسانسور بالگرد ها به زیر عرشه می رن.

چهارم اقا به خدا لجستیکه تو همه دنیا برای لجستیک اخرش چهار تا فالانکس می زارند نه کروز و پدافند هوای برد بلند.این بنده خدا عقب وامیسته کاری به دعوا نداره.

اساتید اصلاح کنند حرفام را لطفا.

  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مطالب مشابه

    • توسط FLANKER
      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385294.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385295.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385335.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385333.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385300.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385309.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385302.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385304.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385306.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385307.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385334.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385336.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385337.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385338.jpg
    • توسط parsneet
      بسم الله الرحمن الرحیم
       
      تاپیک حاضر با محوریت پوشش خبر ها و اطلاعات مسابقات نظامی برگزار شده در ایران و همچنین شرکت تیم های ایرانی در سایر مسابقات بین المللی نظامی می باشد .
       
      مقدمه :
      مسابقات نظامی هر ساله در سراسر جهان با شرکت پرسنل نظامی ( به صورت داخلی و یا بین المللی ) برگزار می گردد . این گونه مسابقات علی رقم اینکه از قواعد و استاندارد متحدی برخوردار نیستند ( منظور نبودن کمیته جامع و قوانین واحده بین المللی در رشته های تخصصی می باشد ) اما تا حدودی پیرو قواعد و ضوابط برگزاری رزمایش های نظامی هستند . ( البته تیم های ورزشی و مسابقات ارتش های جهان (CISM) تا حدودی متفاوت از سایر مسابقات تخصصی هستند که در ذیل به آن اشاره خواهد گردید )
      اساساً هدف از برگزاری این گونه مسابقات تخصصی بالا بردن آمادگی پرسنل و ایجاد حس رقابت و افزایش انگیزش پرسنل نظامی جهت فراگیری مهارت های تخصصی است . و همچنین سنجش توانمندی پرسنل در مقایسه با واحد های مشابه در ارگان های نظامی داخلی و یا ارتش های خارجی دیگر است . پس تا حدودی می توان بیان کرد که تیم های شرکت کننده ( در مسابقات بین المللی ) عموماً از بین کشور های دوست و یا هم پیمان ( و یا حداقل غیر متخاصم ) انتخاب می شوند و برای سنجش توانایی های تخصصی شان گرد هم می آیند . و همچنین حتی گاهی می تواند بیان گر همسویی کشور های شرکت کنند و حامل پیام های خاص برای ارتش های رقیب شان نیز باشند .
       
       
       
      تاریخچه :
      می توان به نوعی اولین مسابقات نظامی ( با تاکید و اولویت دادن به پرسنل نظامی ) را به یونان باستان نسب داد . در رویدادی جشن گونه که عموما" ( و نه اختصاصاً ) پرسنل نظامی در آن شرکت می کردند تا آمادگی جسمانی و مهارت های کار با سلاح در رقابت با حریفان را بسنجند . در ادامه و ظهور امپراطوری روم باستان این نوع مسابقات چهره خشن تر و جدی تری به خود گرفت به گونه ای که مکان های اختصاصی مانند کلوزیوم (Colosseum) و همچنین شرکت کنندگان مخصوص بنام گلادیاتور (Gladiator) برای شرکت در آن تربیت می گردیدند .
      این مسابقات شرحی مفصل دارد ولی به اختصار : برگزاری آن در قرون مختلف تکامل یافته و عموماً شرکت کنندگان آن از بین سربازان قوای شکست خورده در جنگ با امپراطوری روم انتخاب می شدند و در بین خیل عظیم از این سربازان که در مسابقات محلی و ایالات های مستعمره روم برگذار می شد برگزیدگان ( که یقیناً تعداد کمی از آنان بودند) می توانستند آزادی خود را به دست آورند . ولی جنگجویانی نیز بودند که به خاطر بدست آوردن پول و یا شهرت نسبت به شرکت در این مسابقات خونین اقدام می کردند . این مسابقات که به خشونت بی پروا و ضد انسانی اش معروف گشته بود بدون فایده هم البته نبود . ( البته فواید آن از دید فرماندهان نظامی ) باید اشاره کرد که تمامی این مسابقات به نبرد های خونین تن به تن اختصاص نداشت بلکه اکثر این رویداد ها به باز سازی نبرد های روم در مقابل دشمنانش مختص می شد ( یقیناً آن نبردهای که در آن پیروز گردیده بودند تا خاطرات ، تکنیک های رزم و قهرمانان آن را مرور و زنده نگاه دارند ) عده ای از سربازان لباس های قوای دشمن را بر تن می کردند و سربازانی دیگر که نقش نیروهای رومی را داشتند با بکارگیری ارابه و اسب و سلاح های آن دوران در چندین پرده که گاهی تا چند روز نیز ادامه می یافت آن نبرد خاص را باز سازی می کردند . از نحوه یورش قوای مهاجم گرفته تا نبرد های تن به تن ، عبور از رودخانه ، یورش سواره نظام ، محاصره قلعه ها و یقیناً نمایش پیروز مندانه و دلاورانه ارتش رومی بر حریف خود !
       
      در عصر جدید ایده مسابقات نظامی بعد از پایان جنگ جهانی اول شکل گرفت . در سال 1919 پس از جنگ جهانی اول ، بازی های بین متفقین توسط شورای ورزشی نیروهای متفقین ژنرال جان پرشینگ سازماندهی شد و 1500 ورزشکار از 18 کشور را گرد هم آورد تا در 24 رشته ورزشی به رقابت بپردازند. این رویداد در Joinville-le-Pont فرانسه برگزار شد . و طی سالهای بعد در ماه مه 1946 ، پس از جنگ جهانی دوم ، شورای ورزشی نیروهای متفقین توسط سرهنگ هانری دبروس و پنج‌گانه المپیک توسط سرگرد رائول مولت احیا شد و در  7 تا 8 سپتامبر همان سال دومین بازی‌های بین متفقین در برلین (در المپیاستادیون , محل برگزاری بازی های المپیک 1936) برگزار شد .
       


      چند ماه بعد، با پایان دادن به شورای ورزش نیروهای متفقین ، سرهنگ دبروس و سرگرد مولت مسابقات ارتش های جهان (CISM) را در 18 فوریه 1948 تأسیس کردند . اعضای موسس آن بلژیک ، دانمارک ، فرانسه ، لوکزامبورگ و هلند بودند . در سال 1950، آرژانتین و مصر به عضویت آن درآمدند. در سال 1951 ایالات متحده به آن پیوست . در سال 1952 عراق ، لبنان ، پاکستان و سوریه و دو سال بعد برزیل به عضویت آن درآمدند . و همچنین کانادا در سال 1985 وارد آن شد . سپس در سال 1991 با پایان جنگ سرد سازمان رقیب پیمان ورشو کمیته ورزش ارتش متفقین (SKDA) با CISM ادغام شد و خبر از پیوستن 31 کشور و عضو جدید و سایر کشورهای مرتبط با بلوک شوروی را داد. این پیشرفت سریع منجر به رسمیت شناختن توسط نهادهای بین المللی از جمله IOC شد. قبل از سال 1995 CISM هر سال 15 تا 20 مسابقات جهانی را برگزار می کرد. از سال 1995  CISM هر چهار سال یک بار بازی های جهانی نظامی را که یک رویداد چند ورزشی است با شرکت نمایندگانی از ارتشهای 127 کشور دنیا سازماندهی می کند .
       
       

       
      رویدادها
      برگزاری مسابقات مرتبط با ارتش های جهان طیف متنوعی را در بر می گیرد و بلوک های سیاسی و جغرافیایی متعدد سعی در برگزاری رویدادهای مشابه زیادی جهت بالا بردن مهارت پرسنل خود دارند . اما به نوعی اهداف برگزاری این چنین مسابقاتی تنها به بالا بردن مهارت ها محدود نمی گردد . بلکه برپایی نمایشگاه های تخصصی تجهیزات تیراندازی و حتی ماشین آلات زرهی و تسلیحات انفرادی و البسه نظامی و ... در حاشیه این مسابقات بیان گر این است که این رویدادها مکانی است تا برنامه ریزان و دست اندرکاران نظامی کشور های مختلف به عرضه و کسب اطلاعات و سنجش آمادگی قوای نظامی پیرامونی خود اقدام نمایند .
       
      به برخی از این رویدادها می توان به اختصار اشاره کرد مانند :
      - مسابقات بین المللی پنج گانه ورزشی ( تیراندازی سرعت و دقت ، میدان موانع ، شنا ۵۰ متر با مانع ، دو صحرانوردی ۸ کیلومتر و پرتاب نارنجک )
      - مسابقات بین المللی نظامی پهپادی ارتش های جهان
      - مسابقات بین‌المللی نظامی غواصی در عمق
      - مسابقات بین‌المللی نظامی جهت یابی
      - مسابقات بین‌المللی نظامی بیاتلون زرهی روسیه
      - مسابقات سراسری امنیت سایبری در آمریکا
      و ...
       

      بازتاب و آثار
      برای بیان تاثیر حضور بین المللی تیم های نظامی و ترتیب دادن این چنین مسابقاتی منعکس کردن دیدگاه بعضی از تحلیل گران غربی شاید مفید باشد به عنوان نمونه :
      «واشنگتن فری بیکن» «جوزف هومیر» تحلیلگر امنیت ملی : روسیه و چین در نمایش قدرت به آمریکا قصد شرکت در یک بازی‌های بین‌المللی در آمریکای لاتین ( ونزوئلا ) تحت عنوان « تک تیرانداز مرز » را دارند . این  بازی‌های نظامی یکی از واضح ترین نشانه‌ها  از شکل گیری یک ائتلاف ضد ایالات متحده در آمریکای لاتین است. روسیه و متحدانش ( ایران و چین ) با حضور در این مسابقات نظامی در ونزوئلا در حال نمایش قدرت هستند . با عادی سازی تحرکات نظامی دشمنان ایالات متحده در دریای کارائیب ، ما در معرض خطر در آمریکای لاتین هستیم .
       
       
      در حال حاضر به نظر می رسد که برگزاری این گونه مسابقات در بین نیرو های نظامی منطقه ای و جهانی در حال افزایش هست . مسابقاتی که هم در رشته های عمومی ( آمادگی جسمانی و ورزشی ) و هم رشته های تخصصی ( تیر اندازی ، زرهی و توپخانه ، پهپادی و ... ) با حضور تیم های چندگانه به جدیت پیگیری می شود . قطعا انتخاب تیم های ورزیده در این گونه رقابت ها باعث افزایش اعتماد به نفس پرسنل و همچنین تبلیغات مثبت برای نیرو های نظامی ما نیز خواهد گردید  . همچنین برگزاری مسابقات کشوری و درون مرزی برای ما موجبات حس رقابت و افزایش انگیزش سازمانی را برای نیروهای مسلح ما در پی خواهد داشت . انشالله 
       

       
       
       
      بن پایه :
      https://www.milsport.one/cism/members-nations
      https://www.ilsf.org/about/recognition/cism/
      https://armedforcessports.defense.gov/CISM/Military-World-Games/
      https://en.wikipedia.org/wiki/Colosseum
      https://freebeacon.com/national-security/iran-russia-china-to-run-war-drills-in-latin-america/
       
      گرد آوری جهت انجمن میلیتاری
       
       
    • توسط GHIAM
      با استفاده از طول استند موشک فاتح، تونستم ابعاد موشک فتح را به دست بیاورم. موشک فتح دارای طول 6.5 متر و قطر 40 سانتیمتر است. این موشک نسبت به فاتح110 حدودا 2.30متر کوتاهتر و 20 سانتیمتر قطر کمتری دارد.  
      هیچ گونه اطلاعاتی از جنس موتور و جنس بدنه موشک وجود ندارد. اما احتمالا فتح موشکی با وزن 800-900 کیلوگرم، برد  200 - 300 کیلومتر و سرجنگی 150-200 کیلوگرمی باشد. به نظر میر‌سد سپاه قرار است این موشک را جایگزین نسخه های اولیه فاتح 110 کند. هرچند سرجنگی سبکتری نسبت به فاتح دارد برای زدن اهداف نرم از جمله زیرساخت‌های نفتی، مراکز صنعتی، اهداف غیرمقاوم نظامی و ... بسیار موثر است. 
      با توجه به ابعاد و وزن موشک فتح، می‌توان 4 تیره از این موشک را مانند فجر 5 از روی حامل IVECO پرتاب کرد.  
       

       
       

       

       
       
       
    • توسط mehdipersian
      شناور شهید باقری به بالگرد، موشک و پهپاد مجهز خواهد شد 
      فرمانده نیروی دریایی سپاه:

      شناور شهید باقری که در آینده ساخت آن به اتمام می‌رسد، علاوه بر داشتن یک ناوگروه در داخل خود، باند پرواز هم دارد که پهپاد می‌تواند از روی آن حرکت کرده و به پرواز درآید و در بازگشت هم می‌تواند بر روی آن بنشیند.
      شناور شهید باقری با ۲۴۰ متر طول و ۲۱ متر ارتفاع، مجهز به بالگرد، موشک و پهپاد است.
      این شناور به گونه‌ای در حال ساخت است که از روی عرشه آن حدود ۶۰ پهپاد می‌تواند پرواز کند و بنشیند.
      وستانیوز
       
  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.