worior

نبردی برای دستاورد(بازخوانی راهبرد رژیم صهیونیستی در جنگ لبنان)

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

سلام و عرض ادب خدمت همکار قدیمی ...

نکته‌ ای که درباره پیروزی‌ های کوچک و تأثیرات آن‌ ها در روحیه جامعه اسرائیل مطرح کردید، خیلی بجا و قابل تامل بود! بنظر میرسه که هر پیروزی کوچکی که اسرائیل بدست میاورد، باعث میشه که جامعه احساس کنه به پیروزی‌ های بزرگتر نزدیکتر شده، اما همین پیروزی‌ های کوچک در حقیقت یک چرخه بی پایان رو بوجود میارن که به نوعی اسرائیل رو در موقعیت ضعف قرار میده. چون هر بار که یک پیروزی کوچک بدست میاد انتظارات بیشتر میشه و در نهایت هیچ وقت رضایت کامل حاصل نمیشه این مسأله نه‌ تنها اسرائیل رو از درون ضعیف میکنه بلکه باعث میشه که اعتماد به نفس و امید عمومی در جامعه همیشه تحت تهدید باشه و به دلیل عدم تحقق اهداف نهایی و درازمدت بیشتر به شکاف‌ های عمیق‌ تر و احساس ناکامی در درازمدت در مردم می انجامد. این احساس ناامیدی ممکنه در نهایت به یک بحران اجتماعی بزرگتر تبدیل بشه که اساسا اسرائیل رو در شرایطی قرار میده که باید دائما برای حفظ وحدت ملی خود از دستاوردهای کوتاه‌ مدت استفاده کند.
 

یکی از مهمترین نکات این مقاله این بود که اقدامات تحریک‌ آمیز اسرائیل، مثل ترور های اخیر یا حملات به مراکز مرتبط با ایران، عملا به تقویت جریان مقاومت منجر شده. ایران نه تنها از نظر قانونی بلکه به دلیل نگرش‌ های فرهنگی و مذهبی خود رو موظف به حمایت از مردمان مظلوم در منطقه میدونه و این امر باعث شده که ایران تبدیل به یک قدرت مقاومت در برابر سیاست‌ های اسرائیل کند از طرف دیگه به نظر میرسه که اسرائیل بجای اینکه از جنگ‌ ها چیزی بدست بیاره، بیشتر در حال از دست دادن فرصت ها و بطور غیرمستقیم در حال تقویت گروه‌ های مقاومت هست که این یک روند خطرناک برای اسرائیل خواهد بود، چون هر بار که به جنگ ادامه میده، نه تنها قدرت خودش رو از دست میده بلکه باعث میشه که گروهای مقاومت قویتر و سازمان‌ یافته‌ تر بشن.

موضوع دیگه ای که باید به آن اشاره کرد، نقش قدرت‌ های جهانی و تحلیل‌ های ژئوپلیتیک هست
 تأثیر اقدامات کشورهای غربی، به‌ ویژه ایالات متحده، بر استراتژی‌ های اسرائیل هست. حمایت‌ های مالی و نظامی آمریکا از اسرائیل همواره یکی از دلایل اصلی ادامه دار بودن جنگ‌ ها و ناامنی در خاورمیانه بوده. هرگونه تحرک نظامی اسرائیل ممکنه با حمایت‌ های جدید یا به‌ ویژه سیاست‌ های دوگانه آمریکا مواجه شود. آمریکا به‌ رغم اعلام حمایت‌ های قوی از اسرائیل در مواقع حساس و به‌ ویژه در مواجهه با فشارهای بین‌ المللی ممکن هست تصمیمات متناقضی هم اتخاذ کند که بر موقعیت اسرائیل تأثیر منفی خواهد گذاشت. اسرائیل با توجه به وضعیت اقتصادی فعلی خود، در درازمدت قادر نخواهد بود که منابع لازم برای حفظ این جنگ‌ ها به‌ طور مداوم تامین کند این موضوع میتونه به‌ ویژه در صورت تشدید بحران‌ ها و افزایش نارضایتی‌ های داخلی تهدیدی جدی برای ثبات اقتصادی اسرائیل باشد.

  • Like 2
  • Upvote 5

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

با توجه به همکاری ترکیه اسراییل و دالان تروریستی طالبان در اسیای میانه  حملات موشکی و پهپادی و جنگنده های ارتش ازاد سوریه به کمک اکراین به زاهدان  چابهار مشهد عسلویه  بندر عباس  همراه با هجوم خورویی طالبان جیش العدل با پیشتیبانی جمیز متیس رییس اسبق سنت کام  و وزرات دفاع امریکا و  مشاور نظامی کنونی  بن زاید کاملا محتمل است جای غافلگیری ندارد  !؟

سناریو بیشترین منفعت و کمترین ضرر برای اسراییل وغرب دارد و ایران با مشکلات عدیده مواجهه می کند نزدیکی سایت های نظامی  حساس تهران  و مشهد به مراکز جمعیتی افغان مقیم ایران راه برای فتح ان باز می کند

 

  • Like 2
  • Upvote 3
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
بر 14 آذر 1403 در 14:49 , 00Amin گفت:

سلام و عرض ادب خدمت همکار قدیمی ...

 

به به مدیر گرانمایه میلیتاری، چه عجب یادی از سایتت کردی؟

...

 

 

 

 

در مورد سوریه یه بحثی مطرح میکنم که ناظر به گذشته است و نه اتفاقات آینده، اینکه چه شد که این شد:

 

بهار عربی یه سری تظاهرات صلح آمیز ولی سیل آسا به راه انداخت که اکثر کشورهای عربی حتی ترکیه رو هم درگیر کرده بود. مصر سقوط کرد، لیبی سقوط کرد، ترکیه و سوریه درگیر شدند. اما محرک اصلی وضعیت بحرین بود که همه دیکتاتوری های عرب منطقه دچار وحشت شدند و با نیروی نظامی سرکوب شد. اینا اومدن با کمک آمریکا و القاعده داعش رو سازماندهی کردند، پول و نیرو بهش تزریق کردند تا بیاد و ماجرای بهار عربی رو به اسلام خواهی(ترجمه کنید خلیفه گری) و خشونت بکشه. چون به هر حال خلافت خواهی برای کسی که خودش الان خلیفه است به از دمکراسی با دولت های 4 یا 8 ساله است!. این خشونت و کشتار کمک میکرد که هم تظاهرات صلح آمیز جمع بشه و هم کشورها بصورت امنیتی و نظامی اداره بشن و جلوی سرایت تظاهرات گرفته بشه.

زمین شروع ماجرا رو هم بعد از سقوط لیبی و مصر کشورهای شیعه نشین انتخاب کردند که با یک تیر چند نشان بزنن، اول از دست نفوذ ایران خلاص بشن، دوم از تظاهرات صلح آمیزی که فقط میتونستند در برابرش تسلیم بشن و به خواست مردم تمکین کنند، و سوم کاری کنند ملت های منطقه بگن ... خوردیم اگر بخواهیم تغییر کنیم، مگر همین حکومت چه مشکلی داره اصلا نمیصرفه!.

آنچنان در لیبی و عراق و سوریه کشتار راه انداختن و جوامع رو به تباهی کشوندند که این ملت ها آرزوی برگشتن صدام و قذافی رو داشتند و به باقی موندن همین بشار اسد رضایت دادند. این اتفاقات یه فرصتی ایجاد کرد، که حکام عرب شروع کنند به اصلاحات سیاسی و اجتماعی، پول خرج کردن روی مردم و دادن آزادی هایی که جلوی عقده ای شدن جوانان رو بگیره، از طرفی فاسدشون کنه که در دام گروه های تندرو نیفتند! مثل اصلاحاتی که بن سلمان داره انجام میده و بزودی از اون ور بوم میفته.

 

همه دیکتاتورها برای جمع کردن تظاهرات طولانی پیرو یک مکتب هستند، بخشونت کشیدن تظاهرات با استفاده از تروریسم و سپس سرکوبش با ابزار پلیسی و نظامی و ما ایرانی ها هم مجبور بودیم تا کمر در خاورمیانه پیشروی کنیم تا با این تروریسم صادراتی کشورهای عربی در همونجایی که شکل گرفته مقابله کنیم،...

 

برای آینده

حالا اون تهدید جمع شده و میدان دار قضیه ترکهای عثمانی شدند. از اینجا به بعد دیگه بهار عربی و سرکوب تظاهرات صلح آمیز معنی نداره، داستان در قالبی دیگر پیش خواهد رفت و روش "جنگ های نامتعارف" خواهند بود.

 

در تعریف جنگ نامتعارف از منابع غربی مثل استاندارد ناتو و یا دکترین جنگ نامتعارف ایالات متحده و ... آورده اند که:
" جنگی که به وسیله حمایت از گروه های شورشی، جدایی طلب و شبه نظامیان و یا مثل اینها برای بر اندازی و یا درگیر کردن یک دولت حاکم براه انداخته شود"،.. البته در ایران عبارت جنگ نامتعارف رو بیشتر معادل استفاده از تسلیحات شیمیایی و هسته ای میدانند و جنگ ترکیبی (هیبریدی) مصطلح تر هست.

  • Like 4
  • Upvote 8

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.