Davood

تاپیک جامع موشک ضد زره میلان (MILAN )

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

1.مقدمه

میلان نوعی سامانه موشکی ضد تانک ساخت شرکت یورومیسایل و محصول مشترک فرانسه و آلمان است به شمار می رود.این موشک در دهه 1970 به عنوان یک سامانه موشکی ضد تانک نسل دوم معرفی شد.مطالعات مربوط به ساخت و تولید این موشک در سال 1963 میلادی آغاز شد و پروژه آن در سال 1965 مورد تایید وزارت دفاع فرانسه قرار گرفت.توسعه مهندسی این موشک در سال 1969 تحت نظارت این وزارت خانه عملی شد.در سال 1971 موشک میلان مورد آزمایش و ارزیابی قرار گرفت که در مجموع 90% این آزمایش ها موفقیت آمیز بود.از این رو تولید ان در مقیاس کم در سال 1972 آغاز شد.
سامانه موشکی میلان از دو بخش موشک انداز و موشک تشکیل می شود.حمل و نقل میلان اولیه به وسیله نفر صورت می گرفت اما نمونه های بعدی آن روی خودروهای زرهی و غیر زرهی نیز مستقر شد.نمونه های مختلفی از این موشک تولید شد که عبارتند از Milan-1,Millan-2,Milan-2T,Milan-3,Milan-ER.
در جنگ فالکند از موشک میلان با موفقیت زیاد برای انهدام پناهگاه ها زیر زمینی کشور آرژانتین استفاده شد.برنامه های طولانی برای جایگزینی موشک جاولین آمریکا با موشک گیل رژیم صهیونیستی به جای موشک میلان وجود دارد.انگلستان در اواخر سال 2001 با هدف انجام آزمایش های موشکی تعدادی از سامانه های موشکی را خریداری کرد.دو سامانه موشکی هدایت شونده ضد تانک جاولین و گیل تنها رقبای میلان هستند که دولت انگلیس آنها را برای تجهیز ارتش و لشکر زرهی پیاده نظام خود انتخاب کرده است.


تصویر

میلان افزون بر تانک های رزمی می تواند هدف های دیگری همچون انواع هدف های ثابت در میدان نبرد را مورد حمله قرار دهد.در جنگ سال 1987 که بین دو کشور چاد و لیبی صورت گرفت ارزیابی شد که 12 فروند موشک میلان که کشور چاد آن ها را بر روی کامیون های سبک تویاتا سوار کرده یود به تنهایی پاسخگوی بیش از 60 دستگاه تانک T-50 و T-60 لیبی بودند.گزارشات دیگر از منابع مختلف موید این موضوع است.کشور مصر نیز در سال 1973 از این موشک در جنگ علیه رژیم اشغالگر قدس استفاده کرد.
گونه های موشک میلان در سطح وسیعی صادر گردیده و در حال حاضر بیش از 41 کشور جهان این سامانه موشکی را در اختیار دارند که از آن میان می توان به کشورهایی نظیر ایران,هند,شیلی,مصر,ترکیه,سوریه,پرتغال,اسپانیا,ایتالیا,نیجریه,سنگاپور,آفریقای جنوبی,کنیا,کرواسی,رژیم اشغالگر قدس و ... اشاره کرد.


2.موشک میلان پایه

میلان از هدایت نیمه خودکار فرمان به خط دید برخوردار است.کنترل موشک از طریق بردار رانش (نازل های متحرک موتور برای تغییر جهات بردار رانش) انجام می شود و موشک نیز به تجهیزات نشانه روی حساس فروسرخ مجهز است.سامانه ردیابی فروسرخ با همکاری مشترک دو کشور فرانسه و آلمان ساخته شده است.زمانی که موشک پرتاب می شود چهار بالک انتهایی آن باعث حرکت موشک حول محور افقی و تثبیت آن در حین پرواز می شود.موشک انداز و تجهیزات نشانه روی با هم هستند و در پرتاب های زمینی این مجموعه روی یک سه پایه قرار می گیرد.این مکانیزم باعث می شود که بتوان موشک میلان را از روی تجهیزات و خودروهای نیمه زرهی نیز شلیک کرد.
آماده کردن موشک میلان برای شلیک آسان سات.هنگام شلیک موشک تیر انداز فقط علامت نشانه روی خود را روی هدف نگه داشته و بقیه کارها به صورت خودکار توسط سامانه هدایت نیمه خودکار فرمان به خط دید انجام می شود.


تصویر

3.موشک ضد زره Milan-2

این نوع موشک که نسل دوم موشک میلان محسوب می شود در سال 1983 طراحی و یک سال بعد در خط تولید قرار گرفت.در سال 1984 به خدمت ارتش کشورهای فرانسه,آلمان و انگلیس در آمد.در سال 1985 آمریکا این سامانه موشکی را مورد ارزیابی قرار داد.سرجنگی آن از نوع خرج گود است که توانایی نفوذ به زره های کامپوزیتی و پیشرفته را داراست.موشک میلان 2 نسبت به موشک پایه دارای توانایی عمق نفوذ بیش تری است.این ویژگی به خاطر پراپ دماغه موشک است که موجب افزایش فاصله دورایستایی موشک شده است.
موشک میلان 2 دارای هدایت نیمه خودکار فرمان به خط دید با استفاده از سیم است.بیشینه برد موشک 2000 متر و کمینه برد 25 متر است.مشک با سرعت متوسط 720 کیلومتر در ساعت در 12/5 ثانیه به پیشینه برد خود می رسد.موشک دارای طول 918 میلیمتر,قطر 125 میلیمتر و وزن 6/73 کیلوگرم است.امکان شلیک 3 تا گلوله در دقیقه فراهم است.سرجنگی موشک به وزن 2/70 کیلوگرم و قطر 115 میلیمتر است که دارای 1/79 کیلوگرم ماده شدیدالانفجار و قدرت نفوذ 253 میلیمتری در زره است.

4.موشک Milan-2T

در سال 1968 Milan-2T در مسیر توسعه قرار گرفت.در سال 1991 Milan-2T که دارای سرجنگی خرج گود دو مرحله ای بود به خدمت ارتش فرانسه و آلمان در آمد.از این موشک برای انهدام اهدافی که به وسیله زره واکنشی انفجاری محافظت می شوند استفاده می شود.

5.موشک Milan-2ER

این موشک که برد آن به 3000 متر افزایش یافته و جدیدترین نسل میلان محسوب می شود با همکاری فرانسه و هندوستان تولید شده و از توانایی پیشرفته و برد بیش تر برخوردار است.سرجنگی آن می تواند تا 1000 میلیمتر در زره واکنشگر انفجاری یا زره همگن نفوذ کند.قدرت نفوذ آن در بتون مسلح نیز 3 متر است.برای این موشک یک موضع شلیک دیجیتالی جدید طراحی و ساخته شده است.در این موضع شلیک یک تصویربردار حرارتی یک پارچه به همراه یک خروجی ویدیویی وجود دارد که موجب می شود موقعیت تیرانداز و موشک انداز از هم فاصله پیدا کند.وزن این شلیک جدید با احتساب دو موشک کمتر از 45 کیلوگرم است.
موشک دارای سرعت 200 متر در ثانیه برد 400 تا 2000 متر و سرجنگی دو مرحله ای ضد تانک با قدرت انفجاری بسیار بالا است.موشک به طول 1/2 متر,وزن 7/1 کیلوگرم,قطر 0/125 متر دارای پیشرانش راکت سوخت جامد است.
سامانه پرتاب و تجهیزات نشانه روی این موشک با هم بوده و در پرتاب های زمینی این مجموعه روی سه پایه قرار می گیرد.این مکانیزم باعث می شود که بتوان میلان را از روی تجهیزات ضد و خودروهای نیمه زرهی شلیک کرد.سامانه پرتاب متشکل از یک سامانه دید و یک مجموعه هدایت است که روی سه پایه نصب می شود.تعیین کننده فروسرخ,انحراف زاویه بین موشک و خط دید به هدف را اندازه گیری می کند.تمام سامانه های پرتاب موشک میلان را می توان به سامانه های پرتاب میلان 3 ارتقاء داد و از آن برای شلیک گونه های مختلف موشک میلان استفاده می شود.


تصویر

موشک برای شلیک به دو خدمه نیاز دارد.یکی تیرانداز که سه پایه شلیک را حمل می کند و دیگری کمک تیرانداز یا بار کننده موشک که دو موشک را با خود حمل می کند.شلیک موشک در وضعیت عادی ه این صورت است که تیرانداز علامت دوربین را روی هدف قرار داده و دکمه شلیک را فشار می دهد.موشک از داخل لوله پرتاب شلیک می شود و خود لوله پرتاب نیز پشت موشک انداز پرتاب می شود.پس از آن می توان موشک را دوباره بارگذاری کرد.مرحله اول پیشرانش به مدت 1/5 ثانیه می سوزد و موشک را از داخل موشک انداز تا یک فاصله تقریبا 3 متری پرتاب می کند و مرحله دوم پیشرانش نیز 11 ثانیه است که سرعتی فراتر از 200 متر بر ثانیه و بیشینه برد 2 کیلومتر برای یک زمان پرواز 12/5 ثانیه به موشک می دهد.پس از شلیک موشک بالک های موشک باز شده و موشک را در وضعیت ثابت قرار می دهند.وقتی موشک از دید تیرانداز ناپدید می شود.تیرانداز با نگه داشتن علامت + دوربین که در طول پرواز موشک روی هدف متمرکز است کار ردگیری هدف را به آسانی دنبال می کند.در طول پرواز موشک روی هدف متمرکز است کار ردگیری هدف را به آسانی دنبال می کند.در طول پرواز به منظور برخورد نکردن با موانع موشک به صورت خودکار 0/5 متر بالاتر از دوربین حرکت می کند.به محض برخورد موشک با هدف حتی در زاویه های بالا یعنی تا زاویه 80 درجه مواد انفجاری آن آتش می گیرد.

ماهنامه هوا و فضا

  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
موشکی است بسیار قدرتمند و مناسب برای مقابله با تانکها و خودروهای زرهی چه قدیمی چه پیشرفته و ... . این موشک با توجه به اندازه قدرت نفوذ فوق العاده ای دارد که از رقبای آمریکاییش بیشتر است و تنها سلاحهای جدید روسی قویتر از آن میباشند. به نظر من که موشک خوبیه فقط بردش یک کیلومتر کمتر از رقباست.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
تو لیست کشورهای دارنده این موشک نوشته(ایران)یا من اشتباه می کنم؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote name='elit' timestamp='1382296596' post='344910']
تو لیست کشورهای دارنده این موشک نوشته(ایران)یا من اشتباه می کنم؟
[/quote]
منم نمیدونم

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote name='elit' timestamp='1382296596' post='344910']
تو لیست کشورهای دارنده این موشک نوشته(ایران)یا من اشتباه می کنم؟
[/quote]

سلاح های ضد تانک به راحتی خرید و فروش میشند اینکه ما هم داشته باشیم چیز بعیدی نیست.
وقتی این سلاح به راحتی به دست شورشیان و نیروهای شبه نظامی در سراسر جهان برسه یه دولت به راحتی اونا رو به دست میاره.

این عکس زیر هم به نظرم میلان نیست موشک فرانسوی ضد تانک دوش پرتاب و هدایت سیمی اریکس هست
[img]http://www.army-technology.com/projects/milan/images/milan1.jpg[/img]
  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
بله ايران در جنگ از موشك استفاده كرده ولي نميدونم از كجا گير اورده!!!

تصاوير از نرم افزار دو كوهه و يارانش مي باشد

http://upcity.ir/images2/89915299144455326560.jpg

http://upcity.ir/images2/10936830605051812480.jpg
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
موضوع تاپیک تکراریست
http://www.military.ir/forums/topic/345-%D8%A2%D8%B4%D9%86%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%A8%D8%A7-%D9%85%D9%88%D8%B4%DA%A9-%D8%B6%D8%AF-%D8%B2%D8%B1%D9%87-%D9%85%DB%8C%D9%84%D8%A7%D9%86/
جناب رنجر قبل از زدن تاپیک مطمئن بشید که موضوعی مطرح شده تکراری نباشد
(فکر کنم بار سوم که تاپیک تکراری میزنید) ویرایش شده در توسط saeghe

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote name='TiredRanger' timestamp='1382359460' post='345017']
منم نمیدونم
[/quote]
شما لااقل قبل اینکه تاپیک رو کپی کنی یه دور بخونش
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دوستان یه سوال؟
برای استفاده ار ورژن های مختلف این موشک احتیاجی به تغییر لانچر هم هست یا نه؟؟
به عبارت دیگه با یه لانچر میشه همه ورژن هاش و شلیک کرد؟؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
با سلام خدمت دوستان این موشک توانایی شلیک کن فراموش کن نداره؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
تشکر فراوان

اون عکس که دوستمون فرمودند اریکس هست

در مورد داشتن ایران یا از مجاهدین افغان خریدیم یا از یوگوسلاوی

در حال حاضر هم تو سوریه به وفور هست
به جز مشابه چینی جی اچ ۸

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.