امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

دوستان كسي مي دونه امريكا چند تا تامكت توليد كرد؟ و الان تمام تامكت ها را بازنشست كرده؟ و ازشون هيچ استفاده اي نمي كنه؟ بله تامكت شايد بهترين جنگنده براي ايران باشه ولي در صورتي كه 100 150 از اين جنگنده داشته باشيم نه فقط 30 40 تازه اونم معلوم نيست. ولي اگه اينطور كه بوش مياد ميگ 31 و سوخو 27 در ايران باشه با تامكت قدرت نيروي هوايي خيلي بالا ميره و عربستان و تركيه بايد جمع كنند برند. icon_frown :cry:

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
جنگنده‏هاي F-14A، به دو سامانهء بسيار پرقدرت براي رهگيري مجهز شده بودند؛ يکي از اينها رادار بسيار پرقدرت با قدرت شناسايي حدود 240 کيلومتر و برد رهگيري دقيق 160 کيلومتر؛ ديگر سامانه، سيستم حساس به حرارت يا گازهاي داغ خروجي از موتور مي‏باشد، که متاسفانه در نمونه‏های فروخته شده به ایران قرار بود با نمونهء بهتری جایگزین گردند که به دلیل وقوع انقلاب، هیچ سامانهء رهگیری مادون قرمزی بر روی تامکتهای ایران نصب نگردید. مشابه سامانهء حساس به حرارت، سالها بعد، و با قدرت ضعيف‏تر، بر روي ميگهاي29 و 31 اتحاد شوروي به کار گرفته شد.


تصویر
تصویر

تامكتهاي ايران به هنگام توليد در كارخانهء گرومن

تصوير بالا به شماره 160299 اولين تامکتی بود که برای ايران ساخته شد. در اينجا اين هواپيما در حال خروج از کارخانه در Calverton در سال ۱۹۷۵ ديده مي‏شود. نکته جالب در اين تصوير سيستم جستجوگر IR موسوم به AN/ALR-23 در قسمت دماغه هواپيما است که از طرف شرکت Northrop ساخته شده و به ايران پيشنهاد گشت. كارشناسان نيروي هوايي شاهنشاهي ايران اما اين پيشنهاد را رد کردند و به جای آن سيستم ويديويی بسيار پيشرفته‏تر NAXX-1 را انتخاب نمودند؛ اما از آنجا که تکميل و ساخت کامل اين سيستم در سال ۱۹۸۱ ميلادی ميسر شد, اين سيستم هيچگاه به ايران تحويل داده نشد .



تصویر


تصويري ديگري از مراسم تحويل اولين تامكت به نيروي هوايي شاهنشاهي ايران (20 بهمن ۱۳۵۴)



تصویر

حسگر IRST يا Infra-Red Search and Track
در طول مدت توليد F-14A، به دليل کيفيت بالاي طراحي و قطعات به کارفته، تغييراتي بسيار جزئي روي خط توليد آن انجام گرفت؛ تغييراتي که بعدها، بر روي هواپيماهاي توليد قبل نيز اعمال شدند. يکي از اين تغييرات که به سال 1972 بر روي F-14A اعمال شد، نصب حسگرهاي مادون قرمز AN/ALR-23 در زير دماغهء آنها بود. اين حسگر را مي‏شد به رادار بسيار پرقدرت AN/AWG-9 ساخت هيوز وابسته نمود يا اينکه به طور مستقل به منظور کاوش دقيق مناطقي که در آن هنگام به وسيلهء رادار کاوش نمي‏شدند، به کار برد.

تصویر


تصاويري از حسگر IRST (نصب شده در زير دماغهء F-14A)

يکي از برترين رهگيري‏هايي که مي‏تواند پاشنهء آشيل جنگنده - بمب افکن‏هاي استيلت (رادارگريز) نظير F-117 يا F/A-22 باشد، استفادهء جنگندهء رهگير از سيستم IRST است. به وسيلهء اين سامانهء رهگيري، جنگندهء استيلت، قادر به دانستن اينکه در حال رهگيري است نمي‏شود، سپس جنگندهء رهگيري کننده، مي‏تواند با موشکهاي يکپارچه شده با اين سيستم، اقدام به شليک موشک گرمایاب و سرنگوني جنگندهء رادار گريز دشمن نمايد.


IRST چه زمان به کار مي‏رود؟
سيستم جستجو و ردگيري مادون قرمز بسيار پيشرفتهء IRST، به ويژه براي کشف موشکهاي دوربرد کروز يا زمين به زمين مجهز به موتور راکتي، و هدفهاي با پس‏سوز روشن و ارتفاع بالا (نظير ميگهاي25 و 31 و هواپيماهاي جاسوسی SR-71)، يا در مواقعي که به کارگيري رادار از نظر تاکتيکي، غيرعقلاني باشد و باعث شناسايي F-14 توسط دشمن گردد، يا به دليل وجود اقدامات الکترونيکي (ECM) سنگين، ناممکن گردد، بسيار مفيد است.

ردگيري زاويه‏اي با IRST، بسيار بسيار دقيق‏تر از رادار انجام مي‏شود، اين موضوع، بارها در طول جنگ و تمرينات مختلف نيروي دريايي ايالات متحده ثابت شده است. با استفاده از اين سامانه، ارتفاع هدف نسبت به تامکت، سمت هدف نسبت به تامکت و سرعت نزديک شدن هدف به تامکت را بسيار بهتر و دقیق‏تر از رادار مي‏توان بدست آورد.

دقت فوق العادهء سيستم IRST تعبيه شده در F-14A، آن قدر بالاست که امکان شليک موشکهايي نظير AIM-9P2 يا R550 را فراهم مي‏آورد. (بنا بر برخي گزارشات، تامکتهاي ايران، قادر به شليک موشکهاي ماترا R550 و ويمپل R-73 مي‏باشند)

تصویر
کابین خلبان در F-14A

تصویر
کابین RIO در F-14D

تصویر



کابین RIO در F-14A

(واقعن آموزش و کسب مهارت کار با این همه آلات سیستم کامپیوتری، بسیار دشوار و زمان بر است)


TCS: مجموعهء دوربين تلويزيوني بسيار پيشرفته (Television Camera Set)
اين مجموعه، يک دوربين تلويزيوني بسيار پيشرفته و دقيق به کار رفته در F-14 مي‏باشد. واحد TCS يک سنجشگر پيشرفتهء الکترواپتيکالي و در واقع تلکسوپي بسيار دوربرد براي خلبان تامکت است که وي را قادر مي‏سازد تا يک هدف پرندهء دشمن (به ويژه هواپيماهاي رادارگريز نظير F-117 يا F/A-22) را به طور زود هنگام و به صورت چشمي، يافته و شناسايي نمايد.

اين سيستم از طريق يک سيستم تلويزيوني مداربستهء يکپارچه شده، عمل مي‏نمايد. در مجموعهء TCS، دو دوربين پرقدرت جداگانه براي دو حالت مختلف، مورد استفاده قرار مي‏گيرد: دوربين زاويه باز (Wide Angle) براي کسب هدف هوايي، و دوربين بزرگنمايي (Close Up) براي شناسايي دقيق هدف.
تصویر

عدسي مجموعهء TCS

مجموعهء TCS به طور معمول وابسته به رادار پرقدرت AWG-9 بوده و با آن هماهنگ است؛ يعني هر دو در هر زمان به يک سو متوجه مي‏شوند و به طور خودکار روي نخستين هدف هوايي کسب شده، قفل مي‏کند. افسر رهگيري کابين عقب (RIO)، همچنين مي‏تواند به طور دستي، کنترل واحد را در حالت شناسايي هدف در اختيار بگيرد و سمت توجه عدسي‏هاي را با يک جوي‏استيک، تغيير دهد و تصوير بدست آمده توسط TCS را مي‏تواند روي صفحهء رادار مشاهده نماید.

تصویر


جوي استيك افسر رادار در اين تصوير به خوبي مشخص است





رادارهاي AWG-9 و APG-71

سامانه‏های AN/AWG-9 و AN/APG-71، رادارهایی چندحالته محسوب می‏شوند که توسط کارخانجات هواپیماسازی هیوز (Hughes Aircraft) جهت شکاری - رهگیرهای اف14 نیروی دریایی ایالات متحده و همچنین نیروی هوایی شاهنشاهی ایران طراحی و ساخته شدند.



اين رادارها، در فركانس X (حدود 7 تا 12.5 گيگاهرتز) كار مي‎كردند و از نوع پالس - داپلر بودند. اين رادارها به نحوي طراحي شده بودند كه قادر باشند تا 24 تهديد هوايي را در فواصل بسيار دور تشخيص داده و ثبت نمايند؛ سپس حداكثر بر روي 6 هدف قفل كرده و در يك زمان، وضعيت پروازي تمامي اهداف را زيرنظر داشته باشند. (Track While Scan)
تصویر


دو موشك AIM-54A Phoenix و AIM-7E-4 Sparrow (سلاح‏هاي اصلي جنگندهء F-14A)


اين عمليات، تنها به وسيلهء موشكهاي قابل انجام بود كه درونشان يك جستجوگر فعال نصب گرديده شده بود. (نظير موشك اسپارو)؛ بنابراين كاركرد رادار جهت استفاده از موشكهاي بسيار دوربرد و گران‏قيمت فونيكس، بهينه‏سازي شده بود. اين عملكرد ويژه، منحصرن جهت سرنگوني بمب‏افكن‎هاي سنگين توسط تامكت تعبيه گرديده بود. هرچند اين كاركرد تامكت، هيچگاه جامهء عمل به خود نگرفت و اين جنگنده تنها به خدمت نيروي دريايي ايالات متحده درآمد. تامكت به ندرت بيش از يك يا دو موشك فونيكس را بارگذاري كرد، هرچند در صورت لزوم قادر به بارگذاري كامل موشكهاي فونيكس بود.



هر دو سيستم رادار AWG-9 و APG-71 توسط كارخانجات هواپيماسازي هيوز طراحي و ساخته شدند، اين كمپاني، امروزه تحت مالكيت شركت Raytheon درآمده است.


تصویر

نمایشگر تاکتیکی TID جنگندهء F-14A در کابین RIO

Tactical Information Display




AN/AWG-9

سامانهء AWG-9 در اواخر دههء 1960 جهت نصب بر روي شكاري F-111B طراحي و ساخته گرديد، اما با لغو پرژوهء ساخت F-111B توسط نيروي دريايي، اين سامانه به جنگندهء F-14A منتقل گرديد. اين سيستم رادار، به يك فرستندهء بسيار پرقدرت مجهز است تا تاكنون در هيچ جنگنده‏اي نصب نشده است، و بدين جهت تامكت قادر مي‎شود به راحتي اهداف پرنده را فاصلهء 100 مايلي (160 كيلومتري) تشخيص دهد. پردازشگر آنالوگ بسيار پيشرفتهء AWG-9، تأثيرات داپلر منعكس شده را تحليل كرده تا بتواند شتاب و جهت حركت هدف مورد نظر را به طور دقيق تشخيص دهد. اين قابليت فوق‏العاده، به تامكت امكان مي‏دهد تا اهداف ثابت روي زمين يا اهداف نزديك سطح دريا كه به واسطهء نزديك بودن به سطح دريا، شناسايي آنها با اغتشاش همراه است، و همچنين اهداف بسيار كوچك يا اهداف پرندهء بسيار كم‏ارتفاع را به طور دقيق شناسايي نمايد.

تصویر


برد اصلي انجام دهندهء پردازشگر اطلاعات مجهز به پردازندهء Intel 8080 در رادار AWG-9



سيستم رهگيري به هنگام جستجو (Track While Scan)، چگونه كار مي‎كند؟

قابليت رهگيري به هنگام جستجوي تعبيه شده در AWG-9، به وسيلهء پردازشگر 8 بيتي Intel 8080 فراهم مي‏‎گردد. اين پردازشگر، به نحوي طراحي شده است تا كدهاي برنامه‏ريزي شدهء اسمبلي 8 بيتي را اجرا نمايد.



به طور معمول، يك جنگندهء شكاري، اهداف خود را به هنگام كاركرد رادار در حالت پالس (Pulse mode) پيدا مي‎كند و يك نمود گرافيكي از هدف يافت شده را بر روي صفحهء رادار آشكار مي‎سازد. سپس خلبان جنگنده، كليد وضعيت كاركرد رادار را به حالت كنترل آتش رادار (fire-control radar)، تغيير وضعيت مي‏‎دهد كه اساس كار آن بر پايهء پيوستگي امواج دريافتي توسط رادار مي‎باشد. (continuous-wave radar) اين امر به رادار امكان شليك موشكهاي نيمه‏فعال راداري نظير اسپارو را مي‏دهد. نقص عمدهء اين روش آن است كه جنگندهء شليك كنندهء موشك، هم‏زمان تنها به يك هدف مي‏تواند شليك نمايد؛ ضمن اينكه جنگندهء مقابل كه در مسير موشك قفل شده قرار گرفته است، از طريق سيستم گيرندهء اخطار راداري (radar warning receiver) از خطر آگاه مي‎شود.



روش رهگيري به هنگام جستجو (TWS) از يك ريزپردازنده (Intel 8080) جهت محاسبهء اطلاعات كسب شده به هنگام جستجوي هدف در حال پالس بهره مي‏برد. موشك AIM-54 از اين اطلاعات پردازش شده استفاده مي‏كند و به هنگامي كه هدف مورد نظر، در محدودهء هدف‏يابي فعال رادار دروني موشك فونيكس قرار مي‏گيرد، موشك از سيستم ردگيري رادار دروني خود بهره‎مند مي‎شود؛ در ضمن اينكه اين اتفاقات رخ مي‎دهند، رادار AWG-9 به عمل جستجوي ساير اهداف ادامه مي‎دهد. هنگامي كه خلبان هواپيماي هدف، از خطر حمله آگاه مي‎شود، از حضور و موقعيت مكاني جنگندهء شليك كننده كه اف14 مي‏‎باشد، هيچگاه آگاه نمي‏‎شود.



كاربران رادار AWG-9

كمپاني هيوز، تا قبل از سال 1978، تعداد زيادي از رادار AWG-9 را به همراه قطعات يدكي كافي جهت نگهداري 600 جنگندهء F-14A/B نيروي دريايي ايالات متحده و 78 فروند جنگندهء نيروي هوايي شاهنشاهي ايران آماده و تحويل نمود. تمامي سيستم‏هاي تحويل شدهء مربوط به شكاري تامكت در نيروي دريايي ايالات متحده، از خدمت خارج شده‏اند؛ وضعيت سيستم‏هاي موجود در ايران نيز نامعلوم است، اما اعتقاد بر اين است كه تعداد انگشت‎شماري از تامكتهاي ايران هنوز در خدمت قرار دارند.


AN/APG-71

سامانهء APG-71، نمونه‏اي بهسازي شده از رادار AWG-9 در دههء 1980 مي‏باشد كه جهت نصب بر روي جنگنده‎هاي F-14D طراحي و ساخته شده است. اين رادار، از تكنولوژي و برخي از قطعات عمومي طراحي شده جهت رادار APG-70 كه در جنگندهء F-15E به كار گرفته شده است، بهره مي‎برد. اين رادار، به واسطهء بهره‏گيري از تكنولوژي ديجيتال، داراي سرعت پردازش بسيار بهتري مي‏باشد، تغيير حالت كاري راداري بسيار انعطاف‏پذير است، پارازيت و اغتشاش را به خوبي رد مي‏كند، و برد كشف بيشتر نيز دارد.



سيستم رادار APG-71 داراي ويژگي حداقل پرتوافكني جانبي مي‎باشد. كاهش پرتوهاي ساطع شدهء جانبي به وسيلهء يك كانال محفاظتي تعبيه شده و همچنين سيستم جستجوي زاويه‎‏اي تك‏پالس، همگي باعث شده‏اند رادار در برابر پخش پارازيت و اغتشاشات الكترونيكي دشمن بسيار مقاوم باشد.



سيستم رادار APG-71 داراي بردي فوق‏العاده برابر 460 مايل (740 كيلومتر) مي‏باشد، اما با توجه به محدوديت ساخت اندازهء آنتن، اين برد تنها به 230 مايل (370 كيلومتر) محدود گشته است. استفاده از داده‏هاي شبكه‏‎اي (datalinked data) اجازه مي‏دهد دو يا چند جنگندهء F-14D از حداكثر برد كشف و شناسايي خود بهره بگيرند.



پيش از بازنشستگي جنگنده‏‎هاي اف-14، كمپاني هيوز تعداد كافي از رادار APG-71 را به همراه قطعات يدكي آن جهت نگهداري تعداد 55 فروند جنگندهء F-14D تحويل نيروي دريايي ايالات متحده داده بود. جنگندهء اف-14 تامكت، علارغم دارا بودن قوي‏ترين رادار تاريخ جنگنده‏هاي جهان، به تاريخ 22 سپتامبر 2006 از خدمت در نيروي دريايي ايالات متحده خارج شد و آخرين پرواز تامكت، به تاريخ 4 اكتبر سال 2006 انجام گرفت. آخرين يگان به كار گيرندهء تامكتها در نيروي دريايي ايالات متحده، اسكادران VF-31 بود.
منبع: iiaf2.blogfa.ir

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
خيلي جالب بود حال كردم عجبي يه چيزي هم از اين بدبخت گفتيد

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
احسنت تازه فهميدم اون ايشپيل زير داغه گربه براي چيه دستت درد نكنه

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
جنگنده‏هاي F-14A، به دو سامانهء بسيار پرقدرت براي رهگيري مجهز شده بودند؛ يکي از اينها رادار بسيار پرقدرت با قدرت شناسايي حدود 240 کيلومتر و برد رهگيري دقيق 160 کيلومتر؛ ديگر سامانه، سيستم حساس به حرارت يا گازهاي داغ خروجي از موتور مي‏باشد، که متاسفانه در نمونه‏های فروخته شده به ایران قرار بود با نمونهء بهتری جایگزین گردند که به دلیل وقوع انقلاب، هیچ سامانهء رهگیری مادون قرمزی بر روی تامکتهای ایران نصب نگردید. مشابه سامانهء حساس به حرارت، سالها بعد، و با قدرت ضعيف‏تر، بر روي ميگهاي29 و 31 اتحاد شوروي به کار گرفته شد.


[align=center]تصویر

تامكتهاي ايران به هنگام توليد در كارخانهء گرومن [/align]


[align=center] تصویر[/align]

تصوير بالا به شماره 160299 اولين تامکتی بود که برای ايران ساخته شد. در اينجا اين هواپيما در حال خروج از کارخانه در Calverton در سال ۱۹۷۵ ديده مي‏شود. نکته جالب در اين تصوير سيستم جستجوگر IR موسوم به AN/ALR-23 در قسمت دماغه هواپيما است که از طرف شرکت Northrop ساخته شده و به ايران پيشنهاد گشت. كارشناسان نيروي هوايي شاهنشاهي ايران اما اين پيشنهاد را رد کردند و به جای آن سيستم ويديويی بسيار پيشرفته‏تر NAXX-1 را انتخاب نمودند؛ اما از آنجا که تکميل و ساخت کامل اين سيستم در سال ۱۹۸۱ ميلادی ميسر شد, اين سيستم هيچگاه به ايران تحويل داده نشد .
منبع:newcoy.persianblog.ir
[align=center]تصویر

تصويري ديگري از مراسم تحويل اولين تامكت به نيروي هوايي ايران (20 بهمن ۱۳۵۴) [/align]


حسگر IRST يا Infra-Red Search and Track

در طول مدت توليد F-14A، به دليل کيفيت بالاي طراحي و قطعات به کارفته، تغييراتي بسيار جزئي روي خط توليد آن انجام گرفت؛ تغييراتي که بعدها، بر روي هواپيماهاي توليد قبل نيز اعمال شدند. يکي از اين تغييرات که به سال 1972 بر روي F-14A اعمال شد، نصب حسگرهاي مادون قرمز AN/ALR-23 در زير دماغهء آنها بود. اين حسگر را مي‏شد به رادار بسيار پرقدرت AN/AWG-9 ساخت هيوز وابسته نمود يا اينکه به طور مستقل به منظور کاوش دقيق مناطقي که در آن هنگام به وسيلهء رادار کاوش نمي‏شدند، به کار برد.


[align=center]تصویر

تصویر

تصاويري از حسگر IRST (نصب شده در زير دماغهء F-14A)[/align]

يکي از برترين رهگيري‏هايي که مي‏تواند پاشنهء آشيل جنگنده - بمب افکن‏هاي استيلت (رادارگريز) نظير F-117 يا F/A-22 باشد، استفادهء جنگندهء رهگير از سيستم IRST است. به وسيلهء اين سامانهء رهگيري، جنگندهء استيلت، قادر به دانستن اينکه در حال رهگيري است نمي‏شود، سپس جنگندهء رهگيري کننده، مي‏تواند با موشکهاي يکپارچه شده با اين سيستم، اقدام به شليک موشک گرمایاب و سرنگوني جنگندهء رادار گريز دشمن نمايد.


IRST چه زمان به کار مي‏رود؟

سيستم جستجو و ردگيري مادون قرمز بسيار پيشرفتهء IRST، به ويژه براي کشف موشکهاي دوربرد کروز يا زمين به زمين مجهز به موتور راکتي، و هدفهاي با پس‏سوز روشن و ارتفاع بالا (نظير ميگهاي25 و 31 و هواپيماهاي جاسوسی SR-71)، يا در مواقعي که به کارگيري رادار از نظر تاکتيکي، غيرعقلاني باشد و باعث شناسايي F-14 توسط دشمن گردد، يا به دليل وجود اقدامات الکترونيکي (ECM) سنگين، ناممکن گردد، بسيار مفيد است.

ردگيري زاويه‏اي با IRST، بسيار بسيار دقيق‏تر از رادار انجام مي‏شود، اين موضوع، بارها در طول جنگ و تمرينات مختلف نيروي دريايي ايالات متحده ثابت شده است. با استفاده از اين سامانه، ارتفاع هدف نسبت به تامکت، سمت هدف نسبت به تامکت و سرعت نزديک شدن هدف به تامکت را بسيار بهتر و دقیق‏تر از رادار مي‏توان بدست آورد.

دقت فوق العادهء سيستم IRST تعبيه شده در F-14A، آن قدر بالاست که امکان شليک موشکهايي نظير AIM-9P2 يا R550 را فراهم مي‏آورد. (بنا بر برخي گزارشات، تامکتهاي ايران، قادر به شليک موشکهاي ماترا R550 و ويمپل R-73 مي‏باشند)

[align=center]تصویر

کابین خلبان در F-14A [/align]


[align=center]تصویر

کابین RIO در F-14D [/align]


[align=center] تصویر

کابین RIO در F-14A [/align]


TCS: مجموعهء دوربين تلويزيوني بسيار پيشرفته (Television Camera Set)

اين مجموعه، يک دوربين تلويزيوني بسيار پيشرفته و دقيق به کار رفته در F-14 مي‏باشد. واحد TCS يک سنجشگر پيشرفتهء الکترواپتيکالي و در واقع تلکسوپي بسيار دوربرد براي خلبان تامکت است که وي را قادر مي‏سازد تا يک هدف پرندهء دشمن (به ويژه هواپيماهاي رادارگريز نظير F-117 يا F/A-22) را به طور زود هنگام و به صورت چشمي، يافته و شناسايي نمايد.
اين سيستم از طريق يک سيستم تلويزيوني مداربستهء يکپارچه شده، عمل مي‏نمايد. در مجموعهء TCS، دو دوربين پرقدرت جداگانه براي دو حالت مختلف، مورد استفاده قرار مي‏گيرد: دوربين زاويه باز (Wide Angle) براي کسب هدف هوايي، و دوربين بزرگنمايي (Close Up) براي شناسايي دقيق هدف.

[align=center]تصویر

عدسي مجموعهء TCS[/align]

مجموعهء TCS به طور معمول وابسته به رادار پرقدرت AWG-9 بوده و با آن هماهنگ است؛ يعني هر دو در هر زمان به يک سو متوجه مي‏شوند و به طور خودکار روي نخستين هدف هوايي کسب شده، قفل مي‏کند. افسر رهگيري کابين عقب (RIO)، همچنين مي‏تواند به طور دستي، کنترل واحد را در حالت شناسايي هدف در اختيار بگيرد و سمت توجه عدسي‏هاي را با يک جوي‏استيک، تغيير دهد و تصوير بدست آمده توسط TCS را مي‏تواند روي صفحهء رادار مشاهده نماید.


[align=center]تصویر

جوي استيك افسر رادار در اين تصوير به خوبي مشخص است [/align]


رادارهاي AWG-9 و APG-71

سامانه‏های AN/AWG-9 و AN/APG-71، رادارهایی چندحالته محسوب می‏شوند که توسط کارخانجات هواپیماسازی هیوز (Hughes Aircraft) جهت شکاری - رهگیرهای اف14 نیروی دریایی ایالات متحده و همچنین نیروی هوایی ایران طراحی و ساخته شدند.

اين رادارها، در فركانس X (حدود 7 تا 12.5 گيگاهرتز) كار مي‎كردند و از نوع پالس - داپلر بودند. اين رادارها به نحوي طراحي شده بودند كه قادر باشند تا 24 تهديد هوايي را در فواصل بسيار دور تشخيص داده و ثبت نمايند؛ سپس حداكثر بر روي 6 هدف قفل كرده و در يك زمان، وضعيت پروازي تمامي اهداف را زيرنظر داشته باشند. (Track While Scan)


[align=center]تصویر

دو موشك AIM-54A Phoenix و AIM-7E-4 Sparrow (سلاح‏هاي اصلي جنگندهء F-14A) [/align]

اين عمليات، تنها به وسيلهء موشكهاي قابل انجام بود كه درونشان يك جستجوگر فعال نصب گرديده شده بود. (نظير موشك اسپارو)؛ بنابراين كاركرد رادار جهت استفاده از موشكهاي بسيار دوربرد و گران‏قيمت فونيكس، بهينه‏سازي شده بود. اين عملكرد ويژه، منحصرن جهت سرنگوني بمب‏افكن‎هاي سنگين توسط تامكت تعبيه گرديده بود. هرچند اين كاركرد تامكت، هيچگاه جامهء عمل به خود نگرفت و اين جنگنده تنها به خدمت نيروي دريايي ايالات متحده درآمد. تامكت به ندرت بيش از يك يا دو موشك فونيكس را بارگذاري كرد، هرچند در صورت لزوم قادر به بارگذاري كامل موشكهاي فونيكس بود.
هر دو سيستم رادار AWG-9 و APG-71 توسط كارخانجات هواپيماسازي هيوز طراحي و ساخته شدند، اين كمپاني، امروزه تحت مالكيت شركت Raytheon درآمده است.


[align=center]تصویر

نمایشگر تاکتیکی TID جنگندهء F-14A در کابین RIO
Tactical Information Display[/align]


AN/AWG-9

سامانهء AWG-9 در اواخر دههء 1960 جهت نصب بر روي شكاري F-111B طراحي و ساخته گرديد، اما با لغو پرژوهء ساخت F-111B توسط نيروي دريايي، اين سامانه به جنگندهء F-14A منتقل گرديد. اين سيستم رادار، به يك فرستندهء بسيار پرقدرت مجهز است تا تاكنون در هيچ جنگنده‏اي نصب نشده است، و بدين جهت تامكت قادر مي‎شود به راحتي اهداف پرنده را فاصلهء 100 مايلي (160 كيلومتري) تشخيص دهد. پردازشگر آنالوگ بسيار پيشرفتهء AWG-9، تأثيرات داپلر منعكس شده را تحليل كرده تا بتواند شتاب و جهت حركت هدف مورد نظر را به طور دقيق تشخيص دهد. اين قابليت فوق‏العاده، به تامكت امكان مي‏دهد تا اهداف ثابت روي زمين يا اهداف نزديك سطح دريا كه به واسطهء نزديك بودن به سطح دريا، شناسايي آنها با اغتشاش همراه است، و همچنين اهداف بسيار كوچك يا اهداف پرندهء بسيار كم‏ارتفاع را به طور دقيق شناسايي نمايد.

[align=center]تصویر

برد اصلي انجام دهندهء پردازشگر اطلاعات مجهز به پردازندهء Intel 8080 در رادار AWG-9 [/align]


سيستم رهگيري به هنگام جستجو (Track While Scan)، چگونه كار مي‎كند؟

قابليت رهگيري به هنگام جستجوي تعبيه شده در AWG-9، به وسيلهء پردازشگر 8 بيتي Intel 8080 فراهم مي‏‎گردد. اين پردازشگر، به نحوي طراحي شده است تا كدهاي برنامه‏ريزي شدهء اسمبلي 8 بيتي را اجرا نمايد.

به طور معمول، يك جنگندهء شكاري، اهداف خود را به هنگام كاركرد رادار در حالت پالس (Pulse mode) پيدا مي‎كند و يك نمود گرافيكي از هدف يافت شده را بر روي صفحهء رادار آشكار مي‎سازد. سپس خلبان جنگنده، كليد وضعيت كاركرد رادار را به حالت كنترل آتش رادار (fire-control radar)، تغيير وضعيت مي‏‎دهد كه اساس كار آن بر پايهء پيوستگي امواج دريافتي توسط رادار مي‎باشد. (continuous-wave radar) اين امر به رادار امكان شليك موشكهاي نيمه‏فعال راداري نظير اسپارو را مي‏دهد. نقص عمدهء اين روش آن است كه جنگندهء شليك كنندهء موشك، هم‏زمان تنها به يك هدف مي‏تواند شليك نمايد؛ ضمن اينكه جنگندهء مقابل كه در مسير موشك قفل شده قرار گرفته است، از طريق سيستم گيرندهء اخطار راداري (radar warning receiver) از خطر آگاه مي‎شود.
روش رهگيري به هنگام جستجو (TWS) از يك ريزپردازنده (Intel 8080) جهت محاسبهء اطلاعات كسب شده به هنگام جستجوي هدف در حال پالس بهره مي‏برد. موشك AIM-54 از اين اطلاعات پردازش شده استفاده مي‏كند و به هنگامي كه هدف مورد نظر، در محدودهء هدف‏يابي فعال رادار دروني موشك فونيكس قرار مي‏گيرد، موشك از سيستم ردگيري رادار دروني خود بهره‎مند مي‎شود؛ در ضمن اينكه اين اتفاقات رخ مي‎دهند، رادار AWG-9 به عمل جستجوي ساير اهداف ادامه مي‎دهد. هنگامي كه خلبان هواپيماي هدف، از خطر حمله آگاه مي‎شود، از حضور و موقعيت مكاني جنگندهء شليك كننده كه اف14 مي‏‎باشد، هيچگاه آگاه نمي‏‎شود.

كاربران رادار AWG-9

كمپاني هيوز، تا قبل از سال 1978، تعداد زيادي از رادار AWG-9 را به همراه قطعات يدكي كافي جهت نگهداري 600 جنگندهء F-14A/B نيروي دريايي ايالات متحده و 78 فروند جنگندهء نيروي هوايي شاهنشاهي ايران آماده و تحويل نمود. تمامي سيستم‏هاي تحويل شدهء مربوط به شكاري تامكت در نيروي دريايي ايالات متحده، از خدمت خارج شده‏اند؛ وضعيت سيستم‏هاي موجود در ايران نيز نامعلوم است، اما اعتقاد بر اين است كه تعداد انگشت‎شماري از تامكتهاي ايران هنوز در خدمت قرار دارند.

AN/APG-71

سامانهء APG-71، نمونه‏اي بهسازي شده از رادار AWG-9 در دههء 1980 مي‏باشد كه جهت نصب بر روي جنگنده‎هاي F-14D طراحي و ساخته شده است. اين رادار، از تكنولوژي و برخي از قطعات عمومي طراحي شده جهت رادار APG-70 كه در جنگندهء F-15E به كار گرفته شده است، بهره مي‎برد. اين رادار، به واسطهء بهره‏گيري از تكنولوژي ديجيتال، داراي سرعت پردازش بسيار بهتري مي‏باشد، تغيير حالت كاري راداري بسيار انعطاف‏پذير است، پارازيت و اغتشاش را به خوبي رد مي‏كند، و برد كشف بيشتر نيز دارد.
سيستم رادار APG-71 داراي ويژگي حداقل پرتوافكني جانبي مي‎باشد. كاهش پرتوهاي ساطع شدهء جانبي به وسيلهء يك كانال محفاظتي تعبيه شده و همچنين سيستم جستجوي زاويه‎‏اي تك‏پالس، همگي باعث شده‏اند رادار در برابر پخش پارازيت و اغتشاشات الكترونيكي دشمن بسيار مقاوم باشد.

سيستم رادار APG-71 داراي بردي فوق‏العاده برابر 460 مايل (740 كيلومتر) مي‏باشد، اما با توجه به محدوديت ساخت اندازهء آنتن، اين برد تنها به 230 مايل (370 كيلومتر) محدود گشته است. استفاده از داده‏هاي شبكه‏‎اي (datalinked data) اجازه مي‏دهد دو يا چند جنگندهء F-14D از حداكثر برد كشف و شناسايي خود بهره بگيرند.

پيش از بازنشستگي جنگنده‏‎هاي اف-14، كمپاني هيوز تعداد كافي از رادار APG-71 را به همراه قطعات يدكي آن جهت نگهداري تعداد 55 فروند جنگندهء F-14D تحويل نيروي دريايي ايالات متحده داده بود. جنگندهء اف-14 تامكت، علارغم دارا بودن قوي‏ترين رادار تاريخ جنگنده‏هاي جهان، به تاريخ 22 سپتامبر 2006 از خدمت در نيروي دريايي ايالات متحده خارج شد و آخرين پرواز تامكت، به تاريخ 4 اكتبر سال 2006 انجام گرفت. آخرين يگان به كار گيرندهء تامكتها در نيروي دريايي ايالات متحده، اسكادران VF-31 بود.
منبع:newcoy.persianblog.ir

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
حامد جان واقعا عالی بود. خیلی وقت بود که دنبال همچین مبحثی بودم. واقعا اطلاعات ارزشمندی رو دادی. دستت درد نکنه. موفق باشی. عالی بود. luftwaffe icon_cool

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ممنون نمی دونم اگه افرادی مثل شما نبودن این سایت می خواست با چه اطلاعاتی بگرده!!!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
حامد جان مطلب عالي و جالب بود. لطفا بگين تامكتهاي ايران هم مجهز به TCS و IRST هستند يا نه ؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
این که نوشته بود هواپیماهای استلیت این سیستم براشون خطرناکه به نظر من درست نیست. چون سیستم خروجی این هواپیماها به گونه ای طراحی می شه که کمترین میزان اشعه مادون قرمز رو پخش کنند. اگر اینجور بود که با موشک استینگر می زدند اونا رو. به هرحال این نظر منه و شاید هم که درست نباشه . اگرکسی اطلاعات بیشتری داره بنویسه لطفا. یه چیزی هم یادم اومد. اولین بار که بمب افکن بی2 رو به خبرنگارها نشون دادن به هیچ خبرنگاری اجازه ندادند که از پشت هواپیما عکس بگیره. ظاهرا علتش همین طراحی جدید خروجی اگزوز بوده. به هر حال....

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
اول از همه از بابت مطلب خوبت متشکرم.
دوستان این سیتم ها پیشرفته روی هیچ هواپیمایی بعد از اف-14 (حتّی اف-18 که بعضی ها تو این سایت میگن از هر لحاظ از اف-14 برتر است) نصب نشد.به علت گرانی اش.اصلاً همین سیستم ها و رادار AN-APG-71 با برد 400 مایل (320 مایل در بدترین شرایط[جوی یا همان شرایط بد آب و هوا) قیمت اف-14دی رو تا مرز 60 میلیون دلار برد ولی نهایتاً 40 و خوردی میلیون دلار شد.
2: آقا حامد اون 250 کیلومتر 250 مایل است نه کیلومتر.تصحیح کن.اون هم رادرا اف-14 آ که تحویل ماشد.
و

این که نوشته بود هواپیماهای استلیت این سیستم براشون خطرناکه به نظر من درست نیست. چون سیستم خروجی این هواپیماها به گونه ای طراحی می شه که کمترین میزان اشعه مادون قرمز رو پخش کنند. اگر اینجور بود که با موشک استینگر می زدند اونا رو. به هرحال این نظر منه و شاید هم که درست نباشه . اگرکسی اطلاعات بیشتری داره بنویسه لطفا.
یه چیزی هم یادم اومد. اولین بار که بمب افکن بی2 رو به خبرنگارها نشون دادن به هیچ خبرنگاری اجازه ندادند که از پشت هواپیما عکس بگیره. ظاهرا علتش همین طراحی جدید خروجی اگزوز بوده.


رضا جان مطمئن باش وقتی من یک سلاحی درست میکنم اوّل میرن به دنبال راه مقابله با اون.آمریکایی ها پیش بینی چینین روزی رو میکردند.البته اون زمان رییس جمهورشون یک احمق گاو مثل بوش نبود که حاظر به نابودی آمریکا برای منافع خودشون باشه.افرادی مثل بیل کلینتون و... بودند که مثل بریدن سر با پنبه رو عملاً نشون دادند.
یک شعر معروف است که میگه .از آن نترس که هیاهوی دارد از آن بترس که سر به توو(درون،داخل) دارد.
Mr.Fox

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
رادار AN/AWG-9 كه از ميكروپرسسورهاي Z80 يا همان Intel 8080 بهرمند است در مقايسه با پردازنده هاي فعلي بسيار قديمي است در حال حاضر به جاي اين ميكروپرسسور تقريبا منسوخ شده از ميكروكنترلر هاي خانواده 8051 (به جاي 0 (X ) بگذاريد) استفاده مي شود حتي در حال حاضر استفاده از جديدترين تكنولوژي ميكروكنترلرها يعني AVR هم رواج پيدا كرده كه هر كدام از اينها با توجه به نوعشان كارايي متفاوتي دارند. اگر نقشه يكي از برد هاي اصلي كنترل رادار AN/AWG-9 را داشتم براي مطالعه و بهينه سازي آن با ميكروكنترلر پروژه خوبي مي شد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

رادار AN/AWG-9 كه از ميكروپرسسورهاي Z80 يا همان Intel 8080 بهرمند است در مقايسه با پردازنده هاي فعلي بسيار قديمي است در حال حاضر به جاي اين ميكروپرسسور تقريبا منسوخ شده از ميكروكنترلر هاي خانواده 8051 (به جاي 0 (X ) بگذاريد) استفاده مي شود حتي در حال حاضر استفاده از جديدترين تكنولوژي ميكروكنترلرها يعني AVR هم رواج پيدا كرده كه هر كدام از اينها با توجه به نوعشان كارايي متفاوتي دارند. اگر نقشه يكي از برد هاي اصلي كنترل رادار AN/AWG-9 را داشتم براي مطالعه و بهينه سازي آن با ميكروكنترلر پروژه خوبي مي شد.


آقا اگه میشه بیشتر توضیح بده ببینیم چه طرح و ایده ایی داری؟
خیلی مشتاقم بدونم به اندازه کسی که تشنه آب است.
قوربونت Mr.Fox

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مطالب مشابه

    • توسط TANK
      تاريخچه هواپيما
      مدل Il-76 که ناتو آن را «کاندید» نامید یک هواپیمای باری است که برای جایگزینی با توربوپراپ های قدیمی تر An-12 تولید شد تا بتواند در پروازهای نظامی و غیر نظامی ایفای نقش کند. پس از طراحی هواپیما در اواخر دهه 1960 اولین ایلیوشین 76 در 25 مارس 1971 به پرواز درآمد. پس از انجام تست های موفق پروازی تولید رسمی Il-76 در سال 1975 آغاز شد و اولین هواپیما در همان سال به آئروفلوت تحویل شد. Il-76 دارای بال های بسیار بلند، چهار موتور، بالچه های سه شکافه لبه فرار، دم T شکل و درب بزرگ در عقب هواپیماست که انجام عملیات بارگیری را آسان می کند. همچنین یکی از معیارهای طراحی Il-76 این بود که نیازی به عملیات زمینی نداشته باشد تا بتواند در فرودگاه و حتی باندهای کوچک نیز کارایی داشته باشد. این نکته به ویژه در ماموریت های نظامی از اهمیت زیادی برخوردار است. انواع مختلفی از Il-76 ساخته شده است. بعضی از این مدلها عبارتند از: Il-76T با ظرفیت حمل سوخت بیشتر، Il-76TD با موتورهای D30KP2 و وزن برخاست بالاتر و وزن بار بیشتر و پرواز در ارتفاع بالاتر، Il-76MF نیز از کشیده شدن مدل پایه به دست آمده است که اولین پروازش را در 1 آگوست 1995 انجام داد. مشتری اصلی این مدل نیروی هوایی روسیه است. ایلیوشین همچنین استفاده از موتورهای غربی CFM56 را برای مدلهای قدرتمندتر در نظر گرفته است. از ایلوشین 76 برای ماموریت های مختلفی همچون آتش نشانی، کنترل و پیش اخطار هوابرد و سوخت رسان نیز استفاده می شود.

      مشخصات فني
      موتور:
      چهار موتور توربوفن آویاویگاتل(سولیف) D30KP
      چهار موتور توربوفن آویاویگاتل PS90AN برای Il-76MF

      بیشترین رانش موتور:
      117.7kN :D30KP معادل 26,455lb
      156.9kN :PS90AN معادل 35,275lb

      عملکرد:
      بیشترین سرعت کروز: 780km/h
      برد: 5,200km معادل 2,805nm با 40 تن بار

      اوزان:
      وزن خالی عملیاتی: 101,000kg معادل 222,665lb
      بیشترین وزن برخاستن: 200,000kg معادل 440,925lb

      ابعاد:
      طول: 53m معادل 174ft
      ارتفاع: 14.76m معادل 48ft
      دهانه بال: 50.50m معادل 165ft
      مساحت بال: 300m² معادل 3,229.2sq ft

      گنجایش:
      خدمه پرواز: شامل 5 نفر از جمله دو خلبان، مهندس پرواز، ناوبر و کاربر ارتباطات رادیویی.
      بار: قادر به حمل 44 تن بار.

      سفارش و تولید:
      بیش از 900 فروند Il-76 ساخته شده است.


      منبع:takeoff
    • توسط F14AA
      تیمسار سرتیپ دوم جلیل زندی، خلبان قهار شکاری تامکت و تکخال برتر نیروی هوایی ایران بود. او که در تمام دوران جنگ ایران و عراق به خدمت مشغول بود، دارای کارنامه درخشانی است و رکوردهایی که در شکار جنگنده های عراقی بر جای گذاشت عنوان بهترین تکخال تامکت جهان را برایش به ارمغان آورد.جلیل زندی در تاریخ ۱۲ اردیبهشت ماه سال ۱۳۳۰ در شهرستان گرمسار دیده به جهان گشود. پدرش عزت اله زندی تکنسین راه آهن و مادرش گوهرتاج فولادی خانه‌دار بود. جلیل به همراه خانواده اش تا پایان کلاس نهم دبیرستان (سال ۱۳۴۴) در گرمسار زندگی می‌کرد و به علت انتقالی پدرش به تهران (محله خانی آباد) آمد . او دوره دبیرستان را در تهران، دبیرستان وحید به پایان رساند و در سال ۱۳۴۷ دیپلم گرفت .در آن دوران او در آزمون ورودی دانشگاه پهلوی شیراز در رشته مهندسی کشاورزی پذیرفته شد، اما به علت زیادی مخارج از رفتن به شیراز بازماند. به دلیل آن که سن اعزام به سربازی در آن دوران بیست سالگی بود او باید دو سال صبر می‌کرد و چون بدون کارت پایان خدمت سربازی، اجازه استخدام در ادارات را نداشت به ارتش پیوست. او در اواخر سال ۱۳۴۸ به عنوان همافر به نیروی هوایی ارتش پیوست، اما پس از چند ماه در اوایل سال ۱۳۴۹ به علت علاقه‌ای که به خلبانی داشت به عنوان هنرآموز خلبانی به آمریکا اعزام شد و پس ازگذراندن یک دوره ۱۴ ماهه در آمریکا به عنوان خلبان به ایران بازگشت.
       



      در بازگشت زیر نظر شهرام رستمی که به تازگی به عنوان معلم پرواز معرفی شده بود به فراگیری پرواز با هواپیمای F4 -E گمارده شد. او مطابق معمول دوره‌ها را به خوبی گذراند. این موضوع باعث دوستی زندی با ایشان شد که همواره تحت الشعاع احترام متقابل استاد-شاگردی بود.وی درتاریخ بیست و ششم آبان ماه ۱۳۵۷ دوره خلبانی اف-۱۴ای را گذرانده و از آن پس در پایگاه هشتم شکاری اصفهان به خدمت ادامه داد. زندی که پیش از پیروزی انقلاب از خلبانان با تجربه تامکت بود، پس از انقلاب نیز سابقه درخشانی با F-14 از خود به جای گذاشت.در نخستین روز جنگ هنگامی که هواپیماهای عراقی فرودگاه مهراباد را بمباران کردند او برای دیدن بستگانش در تهران به سر می‌برد که با شنیدن خبر بمباران فورا به اصفهان بازگشت. پس از آغاز جنگ نیز در خدمت نیروی هوایی ایران باقی ماند و در کنار دوستان و همرزمانش به دفاع از مرزهای کشور پرداخت. سروان زندی در عملیات معروف به 140 فروندی در روز اول مهرماه 1359 در پرواز پوشش هوایی شرکت فعال داشت.
       



      زندی گرچه ابتدا با فانتوم پرواز می کرد، اما شهرتش بیشتر به‌عنوان خلبان جنگنده F-14 است. وی دارای دست کم 9 پیروزی هوایی تایید شده و 2 پیروزی احتمالی است. این لیست بلندبالا شامل ۴ فروند میگ 23، ۲ فروند سوخو 22، ۲ فروند میگ 21 و ۳ فروند میراژ اف1 می‌باشد.از این رو او به عنوان موفقترین خلبان شکاری ایرانی و موفقترین خلبان اف-۱۴ شناخته می‌شود.زندی چندین سال در پایگاه هشتم شکاری اصفهان خدمت می کرد که یکی از پایگاههای اصلی تامکتهای ایرانی به شمار می رفت و نقشی بسزا در تامین امنیت آسمان کشور و مقابله با تجاوزات هواپیماهای عراقی ایفا می کرد. بهمن ماه 1366یکی از ماههای پربار برای گردان 81 شکاری بود. خلبانان این گردان 5 پیروزی تثبیت شده و دو پیروزی احتمالی، ضد جنگنده های F1EQ-5/6 به اضافه انهدام یک فروند بمب افکن B-6D را در کارنامه خود ثبت کردند. درباره دو پیروزی احتمالی گفتنی است این پیروزیها در نخستین نبرد هوایی که گردان 81 شکاری نخستین F-14 خود را از دست داد، حاصل شدند. در این نبرد سرگرد خلبان جلیل زندی نبرد بسیار سنگینی با 8 جنگنده میراژ عراقی آغاز و دو تیر موشک سایدوایندر به سمت آنها شلیک کرد.
       



      با توجه به حجم فوق العاده درگیری، خلبانان تامکت فرصت ردیابی موشکهای خود را پیدا نکردند. متأسفانه در این درگیری نابرابر تامکت سرگرد زندی هدف چندین تیر موشک R550 و یک تیر موشک سوپر 530D قرار گرفت، اما خلبان زبردست ما لاشه عقاب را از دست کفتارها بیرون کشید و با یک موتور صدمه دیده راه بازگشت را پیش گرفت. ولی تنها موتور باقیمانده دیگر یارای همراهی هواپیما را نداشت و با کمال تأسف، خلبانان ما مجبور شدند خروج اضطراری کرده و تامکت را به آغوش آبهای نیلگون خلیج همیشه فارس بسپارند.این آخرین مأموریت جنگی سرگرد خلبان زندی بود که تا آن تاریخ با 9 پیروزی تثبیت شده و 2پیروزی احتمالی، لقب پرافتخارترین خلبان F-14 را به خود اختصاص داده بود. زندی در اواخر دوران خدمت به درجهٔ سرتیپ دومی ارتقای درجه یافت و در سال 1370 بازنشسته شد.امیر سرتیپ خلبان فضل الله جاوید نیا در کتاب "نبرد در آسمان" از زندی به نیکی یاد کرده و در مورد همرزمش چنین گفته است: "از مرحوم زندی می توان به عنوان یکی از برترین خلبانان اف 14 نام برد. ایشان در همه موارد نمونه بود. خط، سخنرانی، آواز و در مرحله آخر در پرواز با هواپیمای اف 14 جزو بهترین خلبانان بود. مرحوم زندی تا پایان جنگ پروازهای زیادی انجام داد و بعد از جنگ هم به عنوان مدیر طرح و برنامه منصوب شد. سپس معاون برنامه نیروی هوایی شد و تا زمان بازنشستگی هم در همین پست باقی ماند... مرحوم زندی از دوستان شجاع و باسواد من بود. خاطراتی را که با ایشان داشتم، هرگز فراموش نمی کنم."
       



      سرانجام عقاب تیزپرواز آسمان ایران، موفقترین خلبان شکاری ایرانی و تکخال تامکت جهان پروازی ابدی را آغاز کرد. تیمسار جلیل زندی در 12 فروردین ماه سال ۱۳۸۰ در جریان یک سانحه رانندگی در جاده هراز و در منطقه رودهن یا یک دستگاه کامیون تصادف کرد و به همراه همسرش زهرا محب شاهدین جان باخت. از وی 3 فرزند پسر به یادگار مانده است. بی گمان زندی یکی از خلبانان شاخص ایران و آسیاست که با توجه به بازنشستگی تامکت در آمریکا، نزدیک شدن به رکورد او به عنوان برترین تکخال تامکت دست نیافتنی به نظر می رسد.

       



       
      *****************************************

       
      منبع
    • توسط Arash
      من چند وقت پیش یه فیلم دیدم که در اون با جناب سپهبد برزین مصاحبه شده بود در مورد زمانی که قرار بود بین اف 14 و اف 15 یک هواپیما انتخاب بشه

      که صحبت ها ایشون من رو به فکر فرو برد
      که ما با خرید 70 فروند اف 14 و عدم تحویل موشک های سایدواندر و اسپاروی قابل نصب بر روی این هواپیما . مشکل استفاده از موشک فونیکس در سال های 65 و 66 و مشکل ذاتی موتور این پرنده افسانه ای در کنار نکات مثبت اون مثل رادارش که خود مینی آواکس بود و برای پوشش کشور ما که مناطق کوهستانی زیای داره بهترین انتخاب ممکن است .

      در مقابل 280 اف 15 به هزینه نگهداری پایین تر و مچ بودن موشک های مورد استفاده فانتوم ها و تایگر ها بر روی این پرنده ، عدم نیاز به به خرید تجهیزات اضافی ( البته اگه شاهکار هایی که خلبان ها عربستانی با این هواپیما انجام میدن رو در نظر نگیریم )

      که البته این مقایسه رو ما با وجود پیروزی انقلاب و اتفاقات بعد از آن باید بررسی کنیم ( چون اگر تمام موشک های مورد نیاز اف 14 تحویل میشد و مشکل موتور هم با تعویض اون حل میشد به نظر من اف 14 حتی با تعداد کمتر نسبت به اف 15 انتخاب خیلی بهتری برای ما بود ) که اگر با تمام شرایط انقلاب و جنگ اگر اف 14 خریده بودیم برای ما بهتر بود یا اگر اف 15 خریده بودیم .
      ممنون میشم نظر شما رو هم بدونم
       
      دانلود فیلم
    • توسط HIT-LER
      همه چیز درباره بشقاب پرنده ها هر اطلاعات شواهد فیلم عکس معرفی کتاب و.....
      در ..


      برای نمونه چند عکس در اختیارتون میذارم :


      ناشناخته های فرازمینی
      ناشناخته های فرازمینی

      http://img30.picoodle.com/img/img30/4/3/16/f_Disc039m_2d3060b.jpg
      http://img02.picoodle.com/img/img02/4/3/16/f_ufodomirm_d752a27.gif
      http://www.bia2upload.com/files/9ckj9chpfg191e6qel3o.gif



      عکسها را به سایت imagecave.com آپلود کنید.
      از ارسال یک پست در چند تاپیک هم خودداری کنید.
      SAEID
  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.