Reza6662

محاسبه ابعاد هجوم احتمالی نظامی به ایران

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

در آستانه جلسهء شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران، دایر بر در خواست تعلیق داپم غنی سازی اورانیوم، نگرانی نسبت به احتمال برخورد نظامی تازه ای در منطقه خلیج فارس رو به افزایش نهاده است.

آنچه در عین حال توجه محافل بین المللی و رسانه ها را به خود جلب کرده، نوع حمله احتمالی است که گروهی از ناظران بر محدود بودن و طبیعت تنبیهی آن تأکید می کنند و گروهی دیگر، نسبت به خطر هجوم وسیع علیه ایران هشدار می دهند.

نقل و انتقالات نظامی نسبتاً گسترده آمریکا در منطقه، ازجمله اعزام ناو هواپیمابر جان سی استنیس به خلیج فارس و پیوستن آن به ناو هواپیمابر آیزنهاور که از پیش در آبهای سومالی قرار داشته، اقدامی در جهت افزایش توان هجومی آمریکا تلقی شده است.

استقرار موشکهای ضد موشک پاتریوت آمریکا در عراق و سایر کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس نیز به نظر می رسد با این انگیزه انجام گرفته باشد که در صورت حمله تلافی جویانه احتمالی ایران علیه مواضع آمریکا و همپیمانانش در منطقه، قابلیتهای دفاعی آنها را از این طریق افزایش دهد.

مشابه این اقدام، پیش از این در آستانه دو جنگ خلیج فارس (در سالهای ۱۹۹۰ و ۲۰۰۳) صورت گرفته بود.

اعزام ناو هواپیمابر جان سی استنیس به خلیج فارس اقدامی در جهت افزایش توان هجومی آمریکا تلقی شده است.


عمل در برابر حرف

اجرای سه مانور نظامی مختلف در کمتر از دو ماه در ایران، با هدف افزایش قابلیتهای دفاعی و تمرینهای مکرر هجوم متقابل و تلافی جویانه که تازه ترین آن هم اکنون در چهارده استان ایران در جریان است نیز نشانه جدی گرفتن تهدید هجوم خارجی از سوی دولت ایران تلقی می شود.

هرچند هم مسئولان دولت آمریکا قصد چنين حمله ای را انکار می کنند و هم مقامات دولت ایران امکان آن را بسیار ضعیف معرفی می کنند.

علی رغم اظهارات سیاسی دوطرف پیرامون قصد یا داشتن قابلیت درگیری نظامی با ایران، اقداماتی که در دو سوی منازعه در جهت افزایش توان هجومی یا فراهم آوردن ظرفیتهای بازدارنده و دفاعی صورت می گیرد حاکی از آن است که کفه آمادگی نظامی از کفه انکار سیاسی سنگینتر شده و در نتیجه خطر برخورد نظامی تازه ای در منطقه افزایش یافته است.


کافی نبودن تحریم ها

نرسیدن به توافق با ایران از راه اعمال قطعنامه شورای امنیت و انتشار اظهارات اخير رئيس آژانس بين المللی انرژی اتمی دایر بر نزدیکتر شدن ایران به غنی سازی اورانیوم در مقیاس صنعتی، قبل از تسلیم گزارش رسمی او به شورای حکام، حاکی از رنگ باختن امیدهايی است پیش از این در جهت حل مسالمت آمیز بحران شکل گرفته بود.


اندازه های کمی هجوم نظامی

برخورد نظامی با ایران، در صورت وقوع، می تواند هجوم محدود و هشدار دهنده ای باشد علیه معدودی از مواضع و تأسیسات در داخل ایران، نظیر آنچه کمی پيش از پایان جنگ ایران با عراق صورت گرفت و طی آن هواپیماهای امریکا چاههای نفتی سروش و نوروز را در آبهای ايران در خلیج فارس هدف قرار دادند.

گزینه دوم، هجومی گسترده ای خواهد بود علیه تمامی تأسیسات هسته ای، واحدهای موشکی، پایگاههای هوايی و دریايی، پالایشگاههای نفت و واحدهای تولید برق با هدف از میان بردن ظرفیتهای تلافی جویانه نظامی و انهدام قسمتهای مهمی از تأسیسات اتمی ایران.

با توجه به اینکه قابلیتهای لازم برای تدارک هجوم زمینی آمریکا و متحدان احتمالی اش به ایران در شرایط جاری فراهم نیست و ایران با برخورداری از امتیاز وسعت خاک و در اختيار داشتن ظرفیتهای قابل ملاحظه موشکی قادر به اقدامات تلافی جویانه مؤثر علیه نیروهای مهاجم و متحدانش خواهد بود، به نظر می رسد در صورت قصد هجوم نظامی از راه هوا و دریا به ایران، این هجوم از محدوده حملات موضعی و هشدار دهنده بسیار فراتر برود.

دلیل عمده این نگرش این است که ایران علاوه بر در اختیار داشتن ظرفیت مینگذاری دریايی در آبهای نزدیک به تنگه هرمز، نیروی موشکی مؤثری در اختیار دارد که با استفاده از آن قادر خواهد بود کشتيهای نظامی و نفتکشهای در حال گذر از محدوده تنگه را هدف قرار دهد.

این قابلیتها در عین حال می تواند علیه پایگاهها و نیروهای متخاصم مستقر در کشورهای همسایه ایران نیز مورد استفاده قرار گیرد.

سه زیردریايی ایران در کنار واحدهای آبی کوچک و سریع که در آبهای خلیج فارس مستقرند قادرخواهند بود دامنه اقدامات تلافی جویانه ایران را بخصوص در منطقه آبهای هرمز گسترش دهند.

ایران با در اختیار داشتن موشکهای بالستیک با برد کوتاه و متوسط می تواند تمامی پایگاههای نظامی و مراکز استقرار نیرو در فاصله صدها کیلومتر از مرزهای خود را هدف قرار دهد.

برای خنثی کردن این ظرفیتها، از دید بسیاری از ناظران، حملات محدود هوايی به ایران ناکافی است و فقط به انسجام بیشتر سیاسی در داخل ایران می انجامد.

بر پایه این استدلال، در صورت اتخاذ گزینه نظامی برای حل مسئله ایران، هدفهای متعددی در سراسر ایران مورد هجوم قرار خواهد گرفت و این هجوم هوايی و موشکی دست کم تا یک هفته طول خواهد کشید.

به این منظور بالغ بر یکهزار پرواز هواپیماهای جنگنده و استفاده از صدها فروند موشک کروز مورد نیاز نیروهای مهاجم خواهد بود که به این ترتیب، در صورت عملی شدن تهدید هجوم نظامی به ایران، منطقه شاهد جنگ تمام عیار تازه ای می شود.

از نظر بسیاری از ناظران، هجوم نظامی تمام عیار به ایران نمی تواند محدود به ایران بماند.

ناظران امنیت منطقه نیز بر این اعتقادند که فقدان راهی برای جمع کردن دامنه نزاع و پایان دادن به بحران بعد از هجومهای گسترده هوايی، خطرناکتر از اقدام اولیه برای آغاز نبرد خواهد بود.

منبع: BBC

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
حمله به ايران مانند بازي با بشكه باروت است و بدون شك دامنه آن تمام منطقه و كشورهاي اطراف را خواهد گرفت icon_biggrin اميدوارم اين جنگ هيچ وقت اتفاق نيافتد ولي در صورت وقوع عواقب وخيمي براي مردم ايران خواهد داشت. ايران اگر بتواند نيروي هوايي قدرتمند آمريكا را خفه كند بدون شك پيروز اين جنگ خواهد بود. :|

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ولي اين طوري بوش مياد جنگي در كار نيست البته اگر گفتگو بين رايس و متكي دوستانه و مفيد باشه(در شرم شيخ

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

حمله به ايران مانند بازي با بشكه باروت است و بدون شك دامنه آن تمام منطقه و كشورهاي اطراف را خواهد گرفت :|

بشكه باروت!!!بگو بازي با بمب اتم كه انفجار آن تمام جهان را به لرزه در مياورد. :!: اونا با ناوهاي هواپمابر كار زيادي نميتونند بكنند.چون انهدام اونا راحت تر از انهدام پايگاه هاي مخفيه.تنها ضعف ما براي مقابله با امريكا،نیروی هوایی پیر و پدافند نسبتا بی جون ماست.نمیخوام قدرت ایران رو دست کم بگیرم ولی ما نمیتونیم با پدافند و نیروی هوایی حاضر،دفاع خوبی در برابر صدها جنگنده ی امریکایی انجام بدیم. icon_biggrin
نظرتون چیه؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
امريكا اونقدر نيرو تو منطقه داره كه هر جايي كه يه موشك بندازيد چند تا آمريكايي مي ميرند! پس فكر نكنم هيچ وقت اونقدر به خودشون جرات بدن كه با ايران وارد جنگ بشن :| . در ضمن بعد از حمله به ايران اولين جايي كه نابود ميشه اسراييله چون ايرانيا همه چيزو از چشم اونا مي بينن! icon_biggrin

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
من با راپتور موافقم ما نباید در مورد خطر نیروی هوایی آمریکا فرصت سوزی کنیم حمله پیشگیرانه و برق آسا (در صورت قطعی شدن جنگ) به مراکز و پایگاه های نیروی هوایی آمریکا در منطقه (که خیلی از آنها دم دست است) جواب خوبی خواهد داد . مثل کاری که ایران در جنگ عراق با پایگاه هوایی H3 کرد. این حمله پیشگیرانه و برق آسا علاوه بر تلفات زیاد آثار روانی وحشتناکی را بر ارتش آمریکا و متحدین احتمالی اش خواهد گذاشت. آگر این نیروی هوایی قوی آمریکا از کار بیافتد ما روی زمین حرف برای گفتن زیاد داریم icon_biggrin

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
امریکا اگر به ایران حمله کنه چیزی دیگه از این مملکت باقی نخواهد ماند و این یک واقعیت است icon_biggrin

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
Karim1504 درسته كه چيزي از تاسيسات باقي نمي‌مونه اما يه چيز خيلي مهم براي ايراني باغي مي‌مونه و اون وطن پرستي ، غرور و ناموسشه و اين به نظر من تمام زندگي يك ايراني هست

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
عزیز متاسفانه اگه ایران اشغال بشه مثل عراق خود بخود بصورت اتوماتیک شرف و اون چیزهایی که شما گفتید از بین خواهد رفت.پس چه بهتر دست از این انزوا طلبی برداشته شود و ایران با جهان آشتی کند icon_biggrin

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
Karim1504 عزيز اولا ايران عراق نيست كه اشغال بشه دوما اگه آمريكا كل جهانه پس بايد فاتحه‌ي اين جهان رو خوند اگر 1+5 كل جهانه پس غير متحد‌ها چي‌ميشه ؟ عزيز كجاي ايران در انزواست ؟ بفرمائيد من گوش مي‌دم

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
من آدمهایی که واقع بین هستند و خودشون را گول نمیزنند را ستایش میکنم.ادامه این بحث بیهوده است. بای

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

من آدمهایی که واقع بین هستند و خودشون را گول نمیزنند را ستایش میکنم


اگه آمريكا رو به عنوان همه‌ي دنيا دونستن واقع بينيه ، هيچ وقت دلم نمي‌خواد واقع بين باشم

ادامه این بحث بیهوده است.


موافقم

يا علي

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
GOLDEN-CROWN خوب دليلت رو بگو . چون آمريكا با ما رابطه نداره ؟ چون اعضاي 1+5 ما رو تحريم كردن ؟ جالبه ، 6 تا كشور شدن كل دنيا !!!!!!!!!!!!!1 :D icon_biggrin :| :!: خنده‌دار ترين دروغ سال ..............

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.