EMPEROR

توافقنامه امنيتي واشنگتن - بغداد

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

دوستان عزيز با سلام

---------------------------------

لطفا تحليل هاي خود در رابطه با موضوع فوق بفرماييد. البته من يك عذر خواهي به دوستان خوبم مصطفي ( استاد ) و سيناي عزيز بابت ادامه ندادن تحليل هايم در موضوع ترور ترور شهيد مقنيه ( كه بدلايلي بود ) بدهكارم كه انشاالله در فرصت مناسب آن موضوع را پيگيري خواهم كرد.


دوستان توجه كنند كه مراجع تقليد در عراق مخلفتها و شروطي گذاشته اند اما

تحليل هاي دوستان مبني بر اين فرض باشد كه موضوع فوق با تمامي مخالفت هاي داخلي انجام گيرد و به امضا برسد.



10 بند مفاد توافقنامه امنيتي
1- بدون محدوديت زماني و مكاني در عراق عمليات نظامي انجام دهند.

2- نيروهاي آمريكا و ائتلاف (نيروهاي انگليسي) هر زمان كه نياز باشد (به دلايل امنيتي) مي توانند افراد مظنون را بازداشت كنند.

3- هيچ گونه محدوديتي براي حضور نيروهاي آمريكايي در عراق وجود نخواهد داشت.

4- افراد نظامي و غيرنظامي وابسته به آمريكا مجبور نيستند در دادگاه عراق حاضر شوند. (معاهده كاپيتولاسيون)

5- نيروهاي آمريكايي حق دارند متهمان و محكومان در دادگاه عراق را در بازداشتگاه هاي خود نگاه دارند.

6- آمريكا مي تواند 14 پايگاه نظامي را در عراق ايجاد كند.

7- وزارتخانه هاي دفاع، كشور و اطلاعات عراق زير نظر مقامات آمريكايي فعاليت خواهند كرد.

8- نيروهاي آمريكايي بر خريد، تسليح و آموزش ارتش و پليس عراق نظارت خواهند داشت.

9- بر اساس اين توافقنامه، عراق جزئي از جامعه بين الملل و تابع تصميمات آن در مورد خاورميانه خواهد بود. (به رسميت شناختن رژيم صهيونيستي)

10- اين معاهده تا زماني كه نيروهاي امنيتي و نظامي عراق به قدرت كافي برسند و اوضاع امنيتي عراق تثبيت شود و خطري از سوي كشورهاي همسايه متوجه عراق نباشد و مجالي هم براي فعاليت و مانور گروه هاي تروريستي در اين كشور وجود نداشته باشد، به صورت رسمي معتبر و لازم الاجرا براي طرفين خواهد بود.

-----------------------

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
با وجود این 10 بند روی چی بحث کنیم؟ این 10 بند یعنی بردگی مردم عراق و به یغما رفتن ثروت ملی عراق حداقل برای 30 سال آینده!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
آره دیگه بند 10 این توافقنامه تحمیلی هم یعنی آمریکا تا هر زمانی که دلش خواست در منطقه حضور دارد چون هیچگاه اوضاع امنیتی عراق بهبود نخواهد یافت و همواره با تهدید جلوه دادن ایران علیه عراق حضور خود را توجیه خواهند کرد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دوستان در مورد اوضاع داخلي عراق ( پس از اجراي تفاهم نامه ) بحث كنند و تعامل ايران با جهان به چه صورت ( ادامه وضعيت فعلي يا تغيير آن ) خواهد بود؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
پس از اجرای این تفاهم نامه تحمیلی شرایط برای فعالیت ایران در عراق سختتر خواهد شد و اگر بندهای این تفاهم نامه را به دقت بررسی کنیم متوجه این قضیه میشویم که ممکن است ماجرای حمله و دستگیری دیپلماتها و اتباع ایران ادامه یابد و آمریکا و انگلیس هر زمان که نیاز باشد به هر اقدامی علیه اتباع ایران دست بزنند.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
كاپيتالاسيون يا حق توحش دقيقا" مثل ايران در اوايل و اوسط محمدرضا شاه . هر كسي كه اين توافقنامه رو امضا كرده ننگ براي خودش و عراق به امغان اورده icon_cheesygrin تا مردم عراق كاري نكنن اوضاعشون بهتر نميشه كه بدتر ميشه

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
خوب سرپا شدن 1 محمد رضا شاه دیگه تو عراق یعنی 1 انقلاب در 22 بهمن 1387+30 یعنی 1317 هجری شمسی در عراق icon_cheesygrin

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
اين قوم نفرين شده شايد هيچ وقت روزهاي خوش را در كشورشان نبينند.ما هم به عنوان وظيفه اسلامي در حدود مقدورات از اونها حمايت كرديم.حالا كه خودشون بندگي و سرسپردگي مي خوان به درك.از قديم گفتن خلايق را هر چه لايق. icon_cheesygrin

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دوستان عزيز در مورد قضيه به اين مهمي نظري ندارند ( تحليلي )

تعامل ايران با جهان به چه صورت ( ادامه وضعيت فعلي يا تغيير آن ) خواهد بود؟


پيش از اين گمان مي‌شد كه آمريكايي‌ها به قصد تصرف منابع نفتي عراق و تاسيس رژيمي همخوان با سياست‌هاي آمريكا، اشغال عراق را طراحي و به اجرا گذاشته‌اند ولي طرح جديد جرج بوش كه تحت عنوان فريبنده « توافقنامه سياسي، امنيتي و اقتصادي عراق و آمريكا» مطرح گرديده و با سفر پي در پي چني، رايس و ديويد ساترفيلد مقدمات اجراي آن فراهم گرديده است، نشان داد كه آمريكايي‌ها درصدد هستند كه با تحكيم سيطره بر ساختارهاي نظامي، سياسي، اقتصادي و فرهنگي عراق ، اين كشور را به پايگاه دائمي و سكوي تصرف خاورميانه درآورند.

در اين ميان بعضي از گروه‌هاي سياسي عراق به گمان آنكه عليرغم سيطره اشغالگران بر عراق مي‌توانند به اهداف سياسي خود دست پيدا كنند، ناخواسته با طرح اسارت بار مقامات نظامي آمريكا درعراق همداستان شده و حتي به توجيه طرح ياد شده روي آورده‌اند.

بعضي از اين اشخاص با تماس دائمي و طراحي شده درصدد هستند به رسانه‌هاي ارتباط جمعي عراق و ايران نفوذ كرده و از طرح جنايتكاران اشغالگر حساسيت زدايي كنند.
دراين ميان آن دسته از رسانه‌هاي ارتباط جمعي كه به نيروهاي مذهبي عراق و ايران تعلق دارند، بيش از ديگران در معرض نفوذ هتسند.

در اين ميان گفتني‌هايي وجود دارد:

1- آمريكايي‌ها در روزهاي پاياني سال 1382 شمسي با تمسك به بهانه‌هاي دروغين نظير وجود سلاح‌هاي كشتار جمعي در عراق و نيز نفوذ عاملان حادثه 11 سپتامبر - القاعده- در اين كشور، عراق را كه به دليل اشغال كويت و شرارت‌هاي ديگر عليه همسايگان فاقد وجاهت و مشروعيت بين‌المللي بود و در انزوا به سر مي‌برد، به اشغال نظامي درآورند و سپس از طريق تصويب يك بيانيه سياسي در شوراي امنيت سازمان ملل به اقدام غير قانوني خود وجهه حقوقي دادند. آنان با استناد به ماده 42 فصل هفتم منشور سازمان ملل، استفاده از زور عليه عراق را توجيه كردند ولي كمتر از شش ماه پس از اشغال عراق،‌اشغالگران آمريكايي ‌ خود اعلام كردند كه عراق فاقد سلاح كشتار جمعي بوده و اثري از عاملان شناخته شده‌ي حادثه 11 سپتامبر نيويورك نيز در اين كشور مشاهده نكرده‌اند.

بر اين اساس كشورهاي مختلف دنيا - از جمله تعدادي از اعضاي دائم شوراي امنيت كه با صدرو قطعنامه سياسي 1483 به استفاده از زور عليه عراق راي داده بودند به شماتت آمريكايي‌ها روي آورده و ادامه اشغال عراق را فاقد وجاهت حقوقي اعلام كردند. در عين حال منفور بودن صدام حسين و فروپاشي نظام سياسي در عراق سبب شد كه اعضاي اين شورا طي سه سال پياپي به ادامه عمليات نظامي آمريكا در عراق راي بدهند.اين اگر چه به هيچ وجه حقوقي نبود و از اين رو با انتقاد صريح حقوقدان‌هاي برجسته‌اي نظير « چارلز دابي» و « آدام رابرتز» مواجه گرديد ولي به هر حال به عنوان« اقدام غير قابل اجتناب» مورد پذيرش شوراي امنتي سازمان ملل قرار گرفت.
اقدام ‌آمريكا به اشتغال عراق و مهمتر از آن تداوم اشغال اين كشور از جنبه حقوق بين‌الملل به هيچ وجه نمي‌تواند توجهي شود چرا كه بر اساس اعترافات مقامات آمريكايي، عراق در زمان آغاز اشغال « تهديد عليه صلح» ،«‌در حال تجاوز» و يا « در حال نقض صلح » نبوده است و سابقه دولت عراق در تهديد صلح و اقدام به تجاوز و نيز نقض صلح در سال‌هاي مياني دهه 1980 و سال‌هاي آغازين دهه 1990، نمي‌تواند دستاويز تجاوز نظامي به عراق در سال 2003 باشد.از همين رو، از يك سو استناد آمريكا به ماده 42 فصل هفتم منشور سازمان ملل و نيز استناد به قطعنامه سياسي 1483 - به اين دليل كه بدون بررسي دقيق ادعاهاي آمريكا عليه رژيم وقت عراق صورت گرفته است- به هيچ وجه وجاهت حقوقي ندارد و از سوي ديگر آن دسته از نيروهاي سياسي عراق كه با مباحث خود عملا به توجيه اقدامات اشغالگران مبادرت مي‌كنند، نمي‌توانند كم كار خود را موجه جلوه دهند.

2- آمريكايي ها به زودي دريافتند كه توانايي‌ پذيرش تبعات« اشغالگري » راندارند، از اين رو با استفاده از جنبه‌هاي مختلف قدرت خود عده‌اي از كشورهاي هم پيمان خود را وا داشتند كه به طور سمبليك واحدهايي را به عراق اعزام كنند تا در كنار نظاميان‌ آمريكايي در عمليات‌هاي فريبنده موسم به « اعاده امنيت» و «‌مبارزه با تروريسم» ، شركت كنند.هدف آمريكايي‌ها انتقال وضعيت‌ نيروهاي نظامي خود از « اشغالگر» به « نيروهاي چند مليتين - كه به نوعي تداعي كننده نيروهاي حافظ صلح سازمان ملل مي‌باشد بود.
اين در حالي است كه از مجموع حدود 180 هزار نيروي نظامي خارجي مستقر در عراق حدود 170 هزار نفر آن آمريكايي‌ هستند. در اين بين بسياري از هم پيمانان آمريكا،همان نيروهايي اندك خود را نيز از عراق فرا خواندند و كفه حضور نظامي آمريكا در عراق سنگين و سنگين‌تر شد.
هر چند اقدام نيروهاي چند مليتي در اشغال يك كشور و نيز اعمال محدوديت‌هاي مختلف عليه شهروندان مظلوم عراقي به هيچ وجه از ديدگاه حقوق بين‌المللي پذيرفته نيست و چهره‌هاي حقوقي شناخته شده‌اي نظير خاوير پرزدكوئيار و پطروس غالي- دو دبير كل اسبق سازمان ملل- آن را نفي كرده‌اند ولي در عين حال واقعيت اين است كه امروز عراق در اشغال نيروهاي چند مليتي نيست بلكه در اشغال نظاميان آمريكايي است و علاوه بر آن كشورهاي مختلف ا زجمله اكثر اعضاي دائم و غير دام شوراي امنيت با تداوم اشغال عراق توسط آمريكايي‌ها مخالف مي‌باشند. بر اين اساس آنچه بعضي از نيروهاي سياسي عراقي در توجيه اقدامات منفعلانه‌ي خود در برابر جنايات بي‌شمار آمريكايي‌ها - كه يك قلم آن كشتن 2000 نفر از سكنه‌ي شيعه‌ي شهرك صدر بغداد طي دو ماه اخير مي‌باشد - مطرح مي‌كنند، به هيچ روي واقعيت ندارد. اقدام آنان عملا حساسيت‌ زدايي از جامعه مذهبي عراق و ايران و نيز مشروعيت تراشي براي جنايات آمريكا محسوب مي‌شود.
واقعيت عريان امروز عراق اين است كه آمريكايي ها مقداري عراق را به دست گرفته و بي‌اعتنا به فريادهاي ضد اشغالگري مسلمين و غير مسلمين و با زير پا گذاشتن استقلال، هويت ، حيثيت و منافع ملي عراق اسارت دائمي عراق را در سر مي‌پرورانند و آن را به برنامه اجرايي تبديل كرده‌اند.

3- آنچه تحت عنوان « توافقنامه سياسي، امنيتي و اقتصادي عراق و آمريكا» از آن ياد مي‌شود، به هيچ وجه يك ابتكار عراقي به حساب نمي‌آيد و يك طرح صد در صد آمريكايي بوده كه به دليل پوشش فريبنده‌ي آن مورد قبول بعضي از نيروهاي سياسي عراق قرار گرفته است.
خبرهاي كاملا موثق كه حتي همين نيروهاي سياسي نيز به آن اذعان كرده‌اند، حكايت از آن دارد كه پيش نويس اين طرح ابتدا در بهمن ماه سال قبل توسط « جان نگرو پونته» مامور زبده سازمان سيا به مقامات عراقي ارائه شد، چند هفته بعد رايس وارد بغداد شد و به توجيه طرح آمريكا پرداخت. سپس ديويد ساترفيلد معاون هماهنگ كننده وزارت خارجه آمريكا آن را پي گرفت. پس از آن مقامات نظامي آمريكا، نوري المالكي را تحت فشار قرار دادند تا با سركوب جنبش صدر و خلع سلاح آن يكي از مهمترين نداهاي مخالف را در بصره خاموش كند. پس از آنكه نيروهاي دولتي در اين ماموريت ناكام شدند، نظاميان آمريكايي خود با بمباران‌ پياپي ساكنان صدري« مدينه الصدر بغداد» اين موضوع را پي گرفتند. يك هفته پس از آن، رايان كروكر- سفير- و ژنرال پترائوس- فرمانده نظاميان - گزارش پيشرفت اين طرح را به كنگره ‌آمريكا ارائه داده و از توافق دولت عراق با طرح خود خبر دادند و اينك آنان ژوئن - تير- آينده را زمان نهايي امضاء اين به اصطلاح توافقتنامه امنيتي و سياسي اعلام كرده‌اند. حال سوال اين است كه كجاي اين طرح عراقي است؟ طرحي كه با ريخته شدن خون هزاران بيگناه عراقي در بصره، بغداد و ... همراه شده است، چگونه مي‌تواند مبنايي عراقي يا رويكردي عراقي داشته و واجد حداقل انطباق با منافع ملي عراقي‌ها باشد؟

----------------------------------------------------------

ادامه دارد.............

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
من بارها گفتم این عرب ها ارزش کمک کردن ندارن نمک میخورن ونمک دون میشکنن icon_cheesygrin icon_cheesygrin :oops:

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
اگر آمريكا بتواند اين توافقنامه را به تصويب برساند به پيروزي مهمي در اين كشور و منطقه خاورميانه دست پيدا كرده است اگر با اين فرض كه اين توافقنامه ننگين به تصويب برسد آنگاه تعامل ايران با جهان دچار دگرگوني هاي زيادي خواهد شد. صد البته ايران با اين قضيه به اين راحتي ها كنار نخواهد آمد چون اطمينان خاطر پيدا خواهد كرد كه قرباني بعدي اين بازي خودش است. همچنين فشارها روي سوريه بعنوان تنها كشور عرب متحد استراتژيك ايران افزايش زيادي پيدا خواهد كرد بعيد نيست خاندان اسد كه قدرت را سالها است كه در قبضه دارند زير اين فشار تغيير جهت دهند (كما اينكه نشانه هاي زيادي دال بر اثبات اين قضيه وجود دارد) ايران تنها در مقابل اين همه فشار اقتصادي و سياسي و امنيتي تا كي تحمل خواهد كرد خدا مي داند ولي بناچار سياست كشور در تعامل با مسايل دچار تغيير خواهد شد از دو حالت خارج نيست يا ما با جنگ حرف خود را خواهيم زد يا آنها !! يا بناچار شكست سياسي را قبول خواهيم كرد و تسليم خواسته هاي آنها خواهيم شد icon_cheesygrin

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دوستان عزيز خواندن موارد زير شايد مفيد باشد ( لطفا موضوع توافق نامه امنيتي را خيلي جدي بگيريد ) -------------------------------------------------- 4- يكي از نيروهاي سياسي عراق درمصاحبه با يك خبرگزاري ايراني مدعي شده است كه مراجع معظم عراق با كليات طرح امنيتي موافقت كرده، تصميم‌گيري درباره آن را به دولت عراق مربوط دانسته و صرفا سه توصيه را با مقامات عراقي در ميان گذاشته‌اند كه شامل مشروط شدن پذيرش توافقنامه به اجماع تمامي طرف‌هاي عراقي، عنلي و شفاف بودن توافقنامه و تضمين استقلال اين كشور مي‌باشد. در اين رابطه نكاتي وجود دارد: اولا رويه علما و مراجع بر اين بوده و هست كه نظرات خود را مستقيما و يا از طريق نمايندگان رسمي خود ابراز مي‌دارند و به كسي نمايندگي نمي‌دهند كه از جانب آنان هر چه مي‌خواهد بگويد. بر همين اساس بايد گفت اظهارات وي هيچ ارتباطي با مراجع محترم شيعه كه همواره سنگر مستحكم استقلال و تماميت ارضي عراق بوده‌اند، ندارد و اساسا امكان ندارد مراجع معظم تقليد در شرايط حساس و سرنوشت ساز، سرزمين مطهر انبياء عظام و ائمه گرام را به كفار واگذاشته و خود كنج عافيت اختيار نمايند. ثانيا اظهارات ياد شده به گونه‌اي است كه گويا مراجع معظم تقليد با اصل موضوع يعني به اصطلاح توافقنامه‌اي كه بدون ترديد به اسارت دائمي عراق و خاورميانه به دست شيطان برگ و اذناب آن مي‌انجامد موافقند و تنها ملاحظاتي دارند كه بايد در توافقنامه اسارت بار مد نظر قرار گيرد. اين در واقع تلاشي است كه اين دسته از اشخاص سياسي عراق براي توجيه بي عملي خود و در عين حال آرام سازي ذهني مخاطبان صورت مي‌دهند! بر اساس كدام نوشته و يا گفته صريح مراجع معظم چنين ادعايي صورت گرفته است؟ كجا و كي مراجع محترم شيعه عراق با سيادت آمريكا بر سرنوشت مردم مظلوم عراق موافقت كرده‌اند؟ آنان در كدام اظهارنظر خصوصي يا عمومي با فروش استقلال عراق موافقت كرده اند؟ در كدام فتواي صريح يا غيرصريح تلسط دراز مدت آمريكا بر ارتش، اقتصاد دولت، سرزمين و مردم عراق مشروع و جايز تلقي شده است؟ آيا حضرت آيت ا... العظمي سيستاني كه در طول 5 سال گذشته براي ابراز برائت از اشغالگران عليرغم اصرار مقامات كاخ سفيد حاضر به پذيرش يك مأمور آمريكايي نيز نشده است و حتي براي اينكه از امنيت در زير سايه اشغالگران ابراز برائت كند زيارت حرم امير مؤمنان در نزديكي منزل خود كه بسيار مورد علاقه اوست ترك كرده كليات و اساس طرح اسارت بار آمريكا را پذيرفته است؟ هيهات! اين از شيوه شناخته شده ايشان فرسنگها فاصله دارد. ثالثا بعضي از افراد سياسي عراق گفته اند مراجع پذيرش طرح آمريكا را به «اجماع تمامي طرف‌هاي عراقي» و «حفظ استقلال عراق» منوط كرده‌اند و در عين حال بلافاصله اعلام كرده اند كه اين طرح در تيرماه آينده توسط دولت امضا مي شود و براي تصميم گيري نهايي به پارلمان عراق ارائه مي‌گردد. در اينجا سوال اين است كه آيا گروه‌هاي عراقي- اعم از شيعه سني و كرد اين طرح را پذيرفته‌اند؟ اگر پذيرفته‌اند پس چه نياز به جنگ بصره و كشتار مردم بي پناه و مظلوم بغداد بود؟ چه نيازي به وارد كردن اتهام وجود 200 تروريست در ميان 5/2 ميليون نفر جمعيت شهرك صدر بغداد و سپس محاصره و قتل عام زنان و كودكان شيعه عراقي در اين منطقه بود؟ در خصوص ارتباط طرح اسارت بار استقلال عراق پرواضح است كه هضم سرنوشت امنيتي،‌ اقتصادي و سياسي عراق در منافع دراز مدت آمريكا كه در لايه‌هاي روشن و خاموش اين طرح به چشم مي‌خورد، قرباني كردن استقلال عراق و عزت ملي اين كشور است. آيا مي‌توان تصور كرد كه مراجع معظم تقليد از كنار اين مسائل به سادگي گذشته و آن را به اجماعي كه وجود خارجي ندارد احاله داده و خود به نظاره بازي سياسي خريد و فروش استقلال عراق نشسته‌اند؟ 5- در بعضي از ادعاهاي سياسي گفته شده است كه دولت عراق به اين دليل به امضاي توافقنامه با آمريكا روي آورده است كه از يك سو عراق را از ذيل بند 42 فصل هفتم منشور سازمان ملل خارج كند از سوي ديگر زمينه خروج تدريجي نظاميان را فراهم نمايد و در نهايت به تسويه 30 ميليارد دلار بدهي باقي مانده عراق به كشورهاي عربي نايل گردد در اين خصوص بايد گفت اگر آمريكاييها در عين سلطه بر شريان‌هاي امنيتي، سياسي و اقتصادي در عراق آنگونه كه در طرح امنيتي آمريكا موسوم به توافقنامه آمده است نيروهاي نظامي خود را براي مدت طولاني در عراق نگه دارند اين به نفع آمريكاست يا عراق؟ بر اساس آنچه آقاي جورج بوش با صراحت به آن اذعان كرد تا زماني كه حضور نيروهاي آمريكايي مشروع است در واقع آمريكا اينك مي‌خواهد هم عراق را در اشغال داشته باشد و هم شعله‌هاي ضد اشغالگري را به دست گروهي از عراقها خاموش كند. نكته مهم ديگر اين است كه چرا بايد قبول كرد كه عراق در ذيل بند 7 منشور سازمان ملل باشد مگر اينك در عراق دولت منتخب مردمي وجود ندارد و آيا در شرايطي كه دو استان كردنشين شمال عراق توسط نيروهاي نظامي و شبه نظامي كردي و استان‌هاي جنوبي عراق توسط نيروهاي دولتي و شبه دولتي اداره مي‌شوند و در سه استان سني نشين نيز ساز و كار لازم براي اداره امور امنيتي و انتظامي وجود دارد ادامه پذيرش اشغال عراق قابل قبول است كه قرار داشتن عراق در ذيل ماده 42 بند هفتم منشور سازمان ملل قابل پذيرش باشد؟ 6- بعضي از نيروهاي سياسي عراق براي عادي سازي طرح موسوم به توافقنامه امنيتي، سياسي و اقتصادي عراق به توافقنامه‌هاي تحميلي آمريكا با ژاپن، فيليپين و آلمان اشاره كرده‌اند در حالي كه مردم مي‌دانند اين كشورها پس از گذشت 63 سال از پايان جنگ جهاني دوم هنوز از داشتن نيروي لازم دفاعي محرومند و در عرصه سياست خارجي نيز در طول اين دوران در سياست خارجي آمريكا هضم شده اند. تجاوز پي در پي نظاميان آمريكايي به زنان اوكيناواي ژاپن و ناتواني ژاپنيها از واكنش در برابر اين تجاوزات نمونه اي از به تاراج رفتن استقلال و تماميت ارضي اين كشور ثروتمند است . با اين وصف بعضي از نيروهاي سياسي با استناد به توانايي مالي ژاپن هضم سياسي، اقتصادي و امنيتي عراق در سيستم امنيتي آمريكا را قابل پذيرش خوانده اند. 7- نكته مهم و اساسي ديگر اين است كه به رغم استفاده‌هاي فراواني كه توافقنامه امنيتي، سياسي و اقتصادي عراق براي آمريكا دارد اشغالگران براي اينكه از موقعيت حقوقي شوراي امنيت استفاده كنند حاضر به خارج كردن عراق از ذيل بند 7 منشور سازمان ملل نيستند. اگر آمريكاييها در اين خصوص حسن نيت داشتند، بحث آن را به پس از امضاي توافقنامه توسط مقامات عراقي و طي مراحل تصويب آن در مجلس ملي عراق موكول نمي‌كردند. 8- بعضي از عناصر سياسي عراق با اعتماد به قول‌هاي آمريكا، ساختار سياسي كنوني عراق را مانع پيشروي هاي امنيتي، سياسي و اقتصادي آمريكا در عراق مي دانند در حالي كه يقينا مقامات آمريكايي كه از تسلط اسلام گراها بر دولت بغداد ناراضي اند و اين نارضايتي را بارها بروز داده اند براي حل حاكميت مذهبي عراق در يك حاكميت سكولار برنامه دارند و ديري نخواهد گذشت كه تمام دستاوردهاي سياسي عراق و ساختارهايي كه با رأي مردم پديد آمده و در پاي آن خون‌هاي مقدسي هم ريخته شده است را از ميان بردارند كه البته مردم عراق مراجع بيدار، مسئولان هوشيار، گروه هاي سياسي و طوايف مختلف عراقي اجازه اين كارها را نخواهند داد. اينك در اين شرايط حساس، مسئوليت ويژه اي بر عهده پرچمداران استقلال و عزت عراق قرار دارد در اين ميان مراجع معظم تقليد همواره در عراق از كيان اين كشور دفاع كرده و در همين ماجرا نيز هوشياري انقلابي و ديني خود را نشان داده‌اند راه را بر طرح‌هاي تجاوزگران و جنايت پيشگان آمريكايي خواهند بست. تجربه ما در ايران و سرگذشت عراق همواره از نقش آفريني تعيين كننده مراجع در بزنگاه‌هاي حساس تاريخي خبر مي‌دهند. ------------------------------------- با تشكر از آقاي سعدا... زارعي در تهيه اين مقاله

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
امپرور جان به موارد مهمی اشاره کردید. البته در تاپیک دیگری هم گفتم که نقطه قوت و ضعف این تفاهم نامه چیست. امنیت عراق اگر ایران بتواند امنیت عراق را به هر طرقی تامین کند این تفاهم نامه خود بخود بی اثر خواهد شد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.