امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

برادر hosseinvahdat ، شما که زدی عیش ما رو منغض کردی بابا!

من بعد یه مدت سر مشغولی، کلی چیپس و پفک آماده کرده بودم و تازه اومده بودم ببینم این ارنستوی عزیز درباره عملیات آخوندک و درگیریهای محدود دریایی ایران و آمریکا و . . . چی چی داره میگه، و بهش یادآوری کنم که بحثهای پارسالش با من توی فروم دانشجو یادش نره و اینکه اون کتاب 992 صفحه ای هنوز در فاصله 2 متری(!) منه و . . . که دیدم همه رو زدی پاک کردی رفت که رفت!

[color=blue]اساسا فعلا تو فاز دیکتاتوری هستیم!

hosseinvahdat[/color]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
میدونم الان جمیعا تو این انجمن هیچکس اعصاب درست حسابی نداره و درست نیست من پابرهنه بپرم وسط ولی بحثی که یه طرفش اقا رسول بزرگوار باشه و طرف دیگه هم ارنستوی عزیز، "عاقبتش" بهتر از این نمیشه! icon_eek امیدوارم این دو عزیز ناراحت نشن.
حسین جان حالا چرا این همه پست رو ویرایش کردی برادر؟! icon_eek

[color=blue]برای جلوگیری از انحراف تاپیک icon_arrowd

hosseinvahdat[/color]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
خوب دوستان همونطور که پیش بینی میکردم بحث دوباره به بیراهه کشیده شد.
این یکی از مشکلات اساسی و از موانع پیشرفت سایت میلیتاری هست
دلیلش هم چیزی نیست جز قاطی کردن مسائل اعتقادی و سیاسی با بحثهای مفید و فنی.
بگذریم........
[b]اونطوری که نوشته شده بود تعدادی از قایقهای سپاه با بمب خوشه ای از بین رفته بودن متاسفانه
با توجه به این که جنگ با استفاده از قایقهای جنگی تندرو و با برتری عددی بسیار زیاد جهت گیج کردن و خنثی سازی برتری تکنولوژیکی دشمن هم اکنون هم از تاکتیکهای نیروهای مسلح ما است
پرتاب تعداد زیادی بمب خوشه ای ازطرف هواپیماها ی بسیار پیشرفته دشمن (که سرنگونی آنها به سادگی امکانپذیر نیست)میتونه کار موثر و خنثی کننده تاکتیک ما باشه.
به نظرتون برای مقابله با این مشکل چه باید کرد؟[/b]
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]پوزش از 2 پست پیاپی

مسئولین محترم سایت اگر ممکن است نام عملیات آخوندک را به عملیات راهبک اصلاح نمایند . زیرا این نام را رژیم پهلوی برای تخریب روحانیت بکار می برد .
لازم به ذکر است واژه آخوند به معنی تحصیل کرده میباشد.[color=red][/color][/quote]
آخوندک که ربطی به آخوند نداره!! آخوندک اسم یه حشره ایه ترجمه mantis

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
حمله امریکا به قایقهای سپاه در سال 67 زمانی اتفاق افتاد که آنان مشغول اقامه نماز بودند.که اگر درست یادم باشد 2 نفر شهید شدند . سپس با حمله متقابل برادران سپاهی ،یک فروند بالگرد کبرای امریکائی سرنگون و 2 خلبان آن کشته و یک فروند دیگر می گریزد.و بحث حمله با ای-6 و بمب خوشه ای مطرح نبوده است.در ضمن در عکس هائی که از ناو ساموئل ب رابرتز دیده ام از پهلو و بالای عرشه چپ مورد اصابت موشک قرار گرفته بود.در نمایشگاه فناوریهای مدرن دفاعی اردیبهشت 90 که مورد بازدید رهبر معظم انقلاب قرار گرفت پلاکاردی نصب شده بود که اصابت به ناو فوق گرامی داشته شده بود.به نظر نمیرسد اصابت مین ، گرامی داشته شود .لذا به ظن قوی اصابت ،موشکی بوده است.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
خدا شهدا رو رحمت كنه
تجربه اي تلخ شد اما وجودش باعث پيشرفت امروز شده
نيمه ي پر ليوان اينه كه ما الان در اين موقعيت قرار داريم
نيمه ي خالي اينه از آمريكا شكست خورديم اما شكست هايي كه به آمريكا وارد كرديم رو به خاطر دارين؟
1- ناو بريجستون
2- ساموءل بي رابرز
3- شكست هاتي اطلاعاتي
4- عراق (اكنون)
5- افغانستان (اكنون)
5- ماجراي پهپادها
ما دشمنامون رو توسط دشمنامون ساقط كرديم بدون شليك يك گلوله
امان از بدبيني
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
اینجا حرف از زدن ناوهامون با بمبهای هدایت لیزری شده
الان راهی برای عدم قفل لیزری نیست؟
مثل همین نارنجکهای دودزا (درست میگم) که بر روی تانکهامون
نصبه. ولی بر روی بدنه ناو جایگاهی تعبیه بشه که از اونا دود خارج بشه
و مانع قفل لیزری بشه.
نمیدونم درست میگم یا نه؟ راهنمایی کنید چه راههایی برای عدم
قفل لیزری رایج هست.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[size=18][/size]با عرض پوزش از دوستان مطلبی که ارسال کردم دوبار ارسال شده و نمیدونم الان چجوری حذفش کنم این پست رو مدیران محترم اگه دیدن حذف کنن و لطفا بگن چگونه میشه پستم رو حذف کنم؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]حمله امریکا به قایقهای سپاه در سال 67 زمانی اتفاق افتاد که آنان مشغول اقامه نماز بودند.که اگر درست یادم باشد 2 نفر شهید شدند . سپس با حمله متقابل برادران سپاهی ،یک فروند بالگرد کبرای امریکائی سرنگون و 2 خلبان آن کشته و یک فروند دیگر می گریزد.و بحث حمله با ای-6 و بمب خوشه ای مطرح نبوده است.[/quote]
در صورت درست بودن مباحث مطرح شده از طرف شما،باز هم یک نکته بی جواب میمونه.
اون هم اینه که اگر در آینده ما بخوایم از همین تاکتیکحمله با قایقهای بسیار استفاده کنیم و دشمن از بمبهای خوشه ای در سطح وسیع برای مقابله استفاده کنه چه خساراتی خواهیم خورد،آیا تاکتیک ما به کلی خنثی خواهد شد و آیا ما برای حل این معضل چه اندیشیده ایم؟متشکرم

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
تاکتیک جدید ما دیگر استفاده تنها از انبوه قایق های غاشورا نیست بلکه با استفاده از سلاح های مختلف و تاکتیک های متنوع است . مثلا استفاده از قایق های تند رو 18 متری موشک انداز و اژدر انداز که با سرعت زیاد و از فواصل دور سلاح های دوربرد خود را پرتاب میکنند(ذوالفقار و ذوالجناح) و یا زیر دریائی های کوچک و کف خواب و استیلت ،با استفاده از اژدر های خود و یا با حمله انبوه شناورهای تندرو و کنترل از راه دور "باور"و یا شناورهای سریع راکت انداز دارای دروازه آتش بسیار دقیق مختلف از جمله سراج و همچنین قابلیت شلیک موشکهای هوشمند توسط هواپیما و از فواصل بیش از 100 کیلومتر و همچنین پرتاب موشکهای برد بلند حتی تا فاصله 200 کیلومتری(قادر)و350 کیلومتری(رعد) از ساحل یا ناوها یا ناوچه هاو........میباشد.پس اگر جنگنده های دشمن از تله پدافندی و جنگ الکترونیک ما عبور کنند بمب خوشه ای آنها تاثیری ندارد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]ناو بریجستون؟توضیح میدید؟[/quote]
سلام. ناوی به نام بريجستون وجود خارجی نداشت. اون نفتکشی بود به اسم بريجتون (bridgeton) که تحت پرچم کويت اداره می شد. قرار بود با توجه به عظمت اين نفت کش، در يک شوی مضحک نظامی از آن به عنوان نمادی برای ايمن بودن رفت و آمد نفت کش ها در خليج فارس تحت کنترل ناوگان آمريکا استفاده شود. ولی از آنجايی که برخی امور خارج از کنترل آدمی است؛ در همين شوی نمايشی با مين دريايی برخورد نموده و آسيب ديد و در نتيجه اعتبار طرح آمريکا در جلوی ديدگان خبرنگاران زير سوال رفت.


http://up.vatandownload.com/images/6dln7qbuy2s51uh8jd.jpg
http://up.vatandownload.com/images/zuqw58pastzvz6uq1c9.jpg

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

[align=center]
به نام خدا

(( قسمت دوم ))
(( سهند ، جوشن و سبلان ))

در ۲۹ فروردین ۱۳۶۷ نیروهای نظامی آمریکا با چند گروه سطحی نبرد را آغاز کردند. ابتدای کار هجوم به دو سکوی نفتی ایران بود. عملیات با هماهنگی نیروی هوایی امریکا از ناو هواپیمابر «انترپرایز» (به انگلیسی: USS Enterprize) آمریکا و دو گروه سطحی آغاز شد. گروهی به همراه دو ناوشکن و یک واحد تدارکاتی آبی-خاکی به سکوی نفتی ساسان(سلمان) هجوم بردند، گروه دیگر هم -که یک ناو موشک انداز و دو ناوچه بود- به سکوی نفتی سیری حمله کردند. تفنگ‌داران نیروی دریایی آمریکا از شاخهٔ واکنش سریع به سکوی نفتی ساسان حمله کردند و شروع به جمع‌آوری مدارک و کارگذاشتن مواد منفجره برای از کار انداختنش کردند.

ایران با اعزام قایق‌های تندرو بوگهامار و حمله به چند هدف متفاوت، کشتی‌ای تدارکاتی با پرچم آمریکا و کشتی‌ای با پرچم پاناما در خلیج فارس به این حمله پاسخ گفت. سپس هواپیماهای آ-۶ای (به انگلیسی: A-6E) آمریکا با راهنمایی ناوچه‌های آمریکایی به سوی قایق‌های تندرو رفت. هواپیماها چند بمب «راکی کلاستر» (به انگلیسی: Rockeye Cluster) به قایق‌های تندرو انداخته، یکی را غرق کرد و به چندی آسیب رساند که پس از خسارت دیدن به جزیره ابوموسی پناه بردند.

سپس قایق توپ دار کلاس کمان جوشن، به کارزار آمد و چند «موشک هارپون» (به انگلیسی: Harpoon missle) به‌سوی ناو آمریکایی «وین رایت» (به انگلیسی: USS Wainwright) پرتاب کرد، در پاسخ «سیمپسون» (به انگلیسی: USS Simpson) چهار موشک استاندارد (به انگلیسی: Standard missle) انداخت و در همین میان «وین رایت» هم با پرتاپ دو «موشک استاندارد» این حمله را پی گرفت. سازهٔ اصلی کشتی ویران شد و باعث شد فوری غرق شود. «‌بیگلی» (به انگلیسی: USS Bagley) آمریکا هم یک فروند «هارپون» بدان شلیک کرد که بدان نخورد. سه کشتی آمریکا با نزدیک شدن به جوشن با استفاده از آتش‌بار توپخانه غرقش کردند.

دو فروند «اف-۴» نیروی هوایی به «وین رایت» نزدیک شد، که با پرتاپ چند فروند «موشک استاندارد» از منطقه گریخت.

هنگامی که ناوچه سهند که از بندر عباس حرکت کرده بود به کشمکش با چند واحد سطحی نیروهای دریایی آمریکا رفت، هواپیماهای اینترودر (به انگلیسی: Intruder A-۶es) که داشت گشت‌زنی مراقبتی برای «جوزف استراس» (به انگلیسی: Uss joseph struss) آمریکا می‌کرد، ناوچه را ردیابی کرد.


ناوچه سهند چند موشک به هواپیماهای «اینترودر» شلیک کرد که هواپیماها با دو موشک «هارپون» و چهار «بمب هدایت شونده لیزری اسکیپر» (به انگلیسی: Laser-guided skipper bombs) پاسخ گفت؛ «جوزف استراس» هم یک موشک هارپون. بیشتر سلاح‌های شلیک‌شده به کشتی ایرانی خورد، شعله‌های آتش از عرشهٔ سهند به آسمان سرکشید و رفته‌رفته به مخزن کشتی (به انگلیسی: Magazine) رسید که و ترکید و کشتی را غرق کرد.

با وجود غرق شدن سهند یکی از پیشرفته‌ترین کشتی‌های ناوگان ایران، ایرانیان همچنان به نبرد ادامه دادند، کمی بعدتر در همان روز، خواهر خواندهٔ سهند ناوچه سبلان به کارزار آمد و با آتش چند فروند موشک زمین‌به‌هوا به اینترودر‌ها بهشان حمله کرد. اینترودر با پرتاپ یک «بمب هدایت‌شوندهٔ لیزری» به سبلان کشتی را کامل از کار انداخت که حتی نمی‌توانست حرکت کند که البته بعد یدک‌کش‌های ایرانی به بندر عباس بازش گرداند. در این هنگام مقامات ارشد در «واشنگتن» که در جریان بودند به واحدهای آمریکایی دستور دادند که نبرد را ترک کنند. فرمانده اول ناوچهٔ سهند ناخدا بهروز شاهرخ‌فر و فرمانده دوم ناخدا علی‌رضایی بود.

در جریان این درگیری ۴۵ تن از خدمهٔ ناوچه سهند و ۱۱ تن قایق توپدار جوشن شهید شدند و نیز ۲۲ نفر از خدمهٔ سهند معلول گشتند.

************************************************

توجه: تمامی ساعت‌های داده شده تقریبی بوده و به وقت محلی خلیج فارس می‌باشند.

"صبحگاه روز دوشنبه 18 اوریل سال 1988 م (۲۹ فروردین ۱۳۶۷) "
اغاز عملیات اخوندک ، سه گروه از کشتی های جنگی ایالات متحده عملیات را اغاز میکنند.
(چهار روز پس از یافتن مین های جدید ایرانی، چند ماه از غرق ایران اجر در ماه می سال 1987 میگذرد.)

هلیکوپتر SH-60 ناو ساموئل.بی.رابرتز با اسم رمز مگنوم-447 از عرشه‌ی ناو ترنتون به هوا بر میخیزد. هدف از پرواز چک بصری اهداف تعیین شده و اماده باش جهت تخلیه‌ی مجروحین احتمالی

08:00
چند دقیقه پس از مخابره کردن یک پیغام هشدار رادیویی به سکوی نفتی ساسان، ناوشکن‌های گروه رزمی براوو این سکوی نفتی را به گلوله بستند. این سکوی برای فرماندهی و کنترل عملیات‌های تهاجمی حوزه‌ی خلیج فارس بکار می‌رفته است.

"کشتی‌های گروه رزمی براوو"

ناوشکن موشک انداز (USS Lynde McCormick (DDG 8
ddg8.jpg

ناوشکن (USS Merrill (DD 976
dd976.jpg

کشتی پشتیبانی (USS Trenton (LPD 14
lpd14.jpg

8:05
کشتی‌های گروه رزمی چارلی سکوی نفتی سیری را به گلوله بستند. این سکو برای سازماندهی حملات دریایی ایران استفاده می‌شده.

"ناوهای جنگی گروه چارلی"

رزمناو موشک انداز (USS Wainwright (DLG/CG 28
cg28.jpg

فریگیت (USS Bagley (FF 1069
ff1069.jpg

فریگیت (USS Simpson (FFG 56
ffg56.jpg

9:25
هیلکوپترهای دو ملخه‌ی CH-46 تفنگدران دریایی را برای جمع اوری اطلاعات و کار گذاشتن خرج‌های انفجاری به سکوی نفتی ساسان بردند. همچنین فرستادن کماندوهای navy seals به پلتفرم سیری منتفی و در عوض سیری با بمباران منهدم شد.

prayingmantis1original%7E0.jpg
تفنگداران نیروی دریایی ایالات متحده در حال بررسی یک قبضه پدافند ZU-23 بر روی سکوی ساسان. ان‌ها پس از حمله و تصرف این سکوی نفتی ان‌ را منهدم کردند.

prayingmantis9.jpg
یکی از CH-46 های نیروی دریایی امریکا در حال انتقال تجهیزات از سکوی ساسان

prayingmantis3%7E0.jpg
prayingmantis4.jpg
prayingmantis2.jpg
ساختمان اصلی سکوی ساسان پس از هدف قرار گرفتن توسط موشک های تاو که از کبراهای واحد تفنگداران نیروی دریایی شلیک شده بودند.

11:30
قایق گشتی جوشن از کلاس کمان/سینا با نادیده گرفتن اخطار رادیویی به واحد چارلی نزدیک شد. چهل و پنچ دقیقه‌ی بعد جوشن اقدام به شلیک یک فروند موشک هارپون کرد. حدودا 13 مایل دورتر کشتی های ایالا متحده با پرتاب چف جاخالی دادند. در عوض کشتی‌های امریکایی با پرتاب هارپون و استاندارد به جوشن پاسخ دادند که موجب غرق جوشن در اولین دوئل موشکی کشتی‌های جگی شد.*

12:50
در این حین دو عدد اف-۴ (به انگلیسی: F4) نیروی هوایی به وین رایت نزدیک شدند ٫ که با پرتاپ چند فروند موشک استاندارد از منطقه فراری شدند.

13:30
قایق‌های بوگهامار تندروی نیروی دریایی به یک کشتی پانامایی که 15 کارگر امریکایی نیز در ان حضور داشتند و سکوی نفتی مبارک امارات متحده‌ی عربی حمله کردند. این بار شخص رئیس جمهور ریگان دستور حمله به قایق‌ها را صادر کرد. این نخستین باری بود که ناوهای امریکایی برای نجات یک کشتی غیرامریکایی مداخله می‌کردند. دو فروند هواپیمای A-6E به همراه یک فروند F-14 اماده حمله شدند.
گروه براوو هم اقدام به گذرنمایی کرد.

14:25
ای-6 ها یکی از قایق‌ها را غرق کردند و چهار قایق دیگر به جزیره‌ی ابو موسی گریختند.

15:30
A-6 ها بصورت هماهنگ با بمب و موشک‌های هدایت لیزری به ناو سهند حمله کردند. سهند چند ساعت بعد غرق شد.

17:15
ناوچه (فریگیت) سبلان یک فروند موشک سطح به هوا به سمت یکی از بمب افکن‌ها شلیک کرد که موفقیت امیز نبود. اما یک بمب 500 پوندی به خروجی اگزوز سبلان برخورد کرد و ناو‌ را از کار رانداخت.
مقامات امریکایی از غرق سومین ناوچه‌ی ایرانی صرفنظر کردند و به نیروهای حاضر در منطقه دستور داده شد تا سبلان را رها کنند. سبلان به بندر عباس یدک کشیده شد. (و پس از بازسازی همچنان در خدمت ماند.)

"گروه رزمی دلتا"

فریگیت موشک انداز (USS Jack Williams (FFG 24
ffg24.jpg

ناوشکن (USS O'Brien (DD 975
dd975.jpg

ناوشکن موشک انداز (USS Joseph Strauss (DDG 16
ddg16.jpg

ناو هواپیمابر (Aircraft carrier USS Enterprise (CVN 65
cvn65.jpg

A-6 نیروی دریایی ایالات متحده در حال رها سازی بمب‌های خوشه‌ای CBU-59 بر روی اهداف ایرانی
prayingmantis8.jpg
prayingmantis7.jpg

سهند پس از حمله‌ی هواپیماهای A-6 و ناو جوزف استراوس. سه فروند موشک هارپون، بمب‌های پیشران راکتی اسکیپر، یک بمب هدایت لیزری Walleye و چندین بمب هزار پوندی قرار گرفت.
29 فروردین 1367
prayingmantis6.jpg
prayingmantis5.jpg

ناو سهند (فرامرز پیش از انقلاب)
normal_640px-IS_Sahand_%2528F-74%2529_19

سهند در اوریل 1988 مدتی قبل از عملیات اخوندک
normal_800px-Iranian_Alvand_class_frigat

ناو سبلان که پیش از انقلاب اسلامی رستم نام داشت حین نبرد در اثر برخورد یک بمب 500 پوندی اسیب سنگینی را متحمل شد.
prayingmantis10.jpg
***************

earnestwill3.jpg
USS John Young
در حال گلوله باران سكوي نفتي ايران// 19 اكتبر 1987

nimblearcher2.jpg
earnestwill7.jpg
دو سکوی شعله ور ایرانی

nimblearcher1.jpg
nimblearcher3.jpg
ناوشکنی از کلاس Spruance ، سکوهای ایرانی در اتش میسوزند.



منابع
سنتر کلابز
ویکی پدیا
http://www.navybook.com/nohigherhonor/vid-prayingmantis.shtml







-
[/align]

  • Upvote 3

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
معین جون فقط ایران یک ناوچه از دست داد.

ویکی پدیا احتمالا جوشن رو ناوچه حساب کرده!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
با سلام خدمت دوستان .تو این عملیات یعنی یک موشک شلیک شده از ناوهای ایران به ناوهای امریکایی برخوردنکرد؟ :evil:

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مطالب مشابه

    • توسط FLANKER
      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385294.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385295.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385335.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385333.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385300.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385309.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385302.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385304.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385306.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385307.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385334.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385336.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385337.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385338.jpg
    • توسط parsneet
      بسم الله الرحمن الرحیم
       
      تاپیک حاضر با محوریت پوشش خبر ها و اطلاعات مسابقات نظامی برگزار شده در ایران و همچنین شرکت تیم های ایرانی در سایر مسابقات بین المللی نظامی می باشد .
       
      مقدمه :
      مسابقات نظامی هر ساله در سراسر جهان با شرکت پرسنل نظامی ( به صورت داخلی و یا بین المللی ) برگزار می گردد . این گونه مسابقات علی رقم اینکه از قواعد و استاندارد متحدی برخوردار نیستند ( منظور نبودن کمیته جامع و قوانین واحده بین المللی در رشته های تخصصی می باشد ) اما تا حدودی پیرو قواعد و ضوابط برگزاری رزمایش های نظامی هستند . ( البته تیم های ورزشی و مسابقات ارتش های جهان (CISM) تا حدودی متفاوت از سایر مسابقات تخصصی هستند که در ذیل به آن اشاره خواهد گردید )
      اساساً هدف از برگزاری این گونه مسابقات تخصصی بالا بردن آمادگی پرسنل و ایجاد حس رقابت و افزایش انگیزش پرسنل نظامی جهت فراگیری مهارت های تخصصی است . و همچنین سنجش توانمندی پرسنل در مقایسه با واحد های مشابه در ارگان های نظامی داخلی و یا ارتش های خارجی دیگر است . پس تا حدودی می توان بیان کرد که تیم های شرکت کننده ( در مسابقات بین المللی ) عموماً از بین کشور های دوست و یا هم پیمان ( و یا حداقل غیر متخاصم ) انتخاب می شوند و برای سنجش توانایی های تخصصی شان گرد هم می آیند . و همچنین حتی گاهی می تواند بیان گر همسویی کشور های شرکت کنند و حامل پیام های خاص برای ارتش های رقیب شان نیز باشند .
       
       
       
      تاریخچه :
      می توان به نوعی اولین مسابقات نظامی ( با تاکید و اولویت دادن به پرسنل نظامی ) را به یونان باستان نسب داد . در رویدادی جشن گونه که عموما" ( و نه اختصاصاً ) پرسنل نظامی در آن شرکت می کردند تا آمادگی جسمانی و مهارت های کار با سلاح در رقابت با حریفان را بسنجند . در ادامه و ظهور امپراطوری روم باستان این نوع مسابقات چهره خشن تر و جدی تری به خود گرفت به گونه ای که مکان های اختصاصی مانند کلوزیوم (Colosseum) و همچنین شرکت کنندگان مخصوص بنام گلادیاتور (Gladiator) برای شرکت در آن تربیت می گردیدند .
      این مسابقات شرحی مفصل دارد ولی به اختصار : برگزاری آن در قرون مختلف تکامل یافته و عموماً شرکت کنندگان آن از بین سربازان قوای شکست خورده در جنگ با امپراطوری روم انتخاب می شدند و در بین خیل عظیم از این سربازان که در مسابقات محلی و ایالات های مستعمره روم برگذار می شد برگزیدگان ( که یقیناً تعداد کمی از آنان بودند) می توانستند آزادی خود را به دست آورند . ولی جنگجویانی نیز بودند که به خاطر بدست آوردن پول و یا شهرت نسبت به شرکت در این مسابقات خونین اقدام می کردند . این مسابقات که به خشونت بی پروا و ضد انسانی اش معروف گشته بود بدون فایده هم البته نبود . ( البته فواید آن از دید فرماندهان نظامی ) باید اشاره کرد که تمامی این مسابقات به نبرد های خونین تن به تن اختصاص نداشت بلکه اکثر این رویداد ها به باز سازی نبرد های روم در مقابل دشمنانش مختص می شد ( یقیناً آن نبردهای که در آن پیروز گردیده بودند تا خاطرات ، تکنیک های رزم و قهرمانان آن را مرور و زنده نگاه دارند ) عده ای از سربازان لباس های قوای دشمن را بر تن می کردند و سربازانی دیگر که نقش نیروهای رومی را داشتند با بکارگیری ارابه و اسب و سلاح های آن دوران در چندین پرده که گاهی تا چند روز نیز ادامه می یافت آن نبرد خاص را باز سازی می کردند . از نحوه یورش قوای مهاجم گرفته تا نبرد های تن به تن ، عبور از رودخانه ، یورش سواره نظام ، محاصره قلعه ها و یقیناً نمایش پیروز مندانه و دلاورانه ارتش رومی بر حریف خود !
       
      در عصر جدید ایده مسابقات نظامی بعد از پایان جنگ جهانی اول شکل گرفت . در سال 1919 پس از جنگ جهانی اول ، بازی های بین متفقین توسط شورای ورزشی نیروهای متفقین ژنرال جان پرشینگ سازماندهی شد و 1500 ورزشکار از 18 کشور را گرد هم آورد تا در 24 رشته ورزشی به رقابت بپردازند. این رویداد در Joinville-le-Pont فرانسه برگزار شد . و طی سالهای بعد در ماه مه 1946 ، پس از جنگ جهانی دوم ، شورای ورزشی نیروهای متفقین توسط سرهنگ هانری دبروس و پنج‌گانه المپیک توسط سرگرد رائول مولت احیا شد و در  7 تا 8 سپتامبر همان سال دومین بازی‌های بین متفقین در برلین (در المپیاستادیون , محل برگزاری بازی های المپیک 1936) برگزار شد .
       


      چند ماه بعد، با پایان دادن به شورای ورزش نیروهای متفقین ، سرهنگ دبروس و سرگرد مولت مسابقات ارتش های جهان (CISM) را در 18 فوریه 1948 تأسیس کردند . اعضای موسس آن بلژیک ، دانمارک ، فرانسه ، لوکزامبورگ و هلند بودند . در سال 1950، آرژانتین و مصر به عضویت آن درآمدند. در سال 1951 ایالات متحده به آن پیوست . در سال 1952 عراق ، لبنان ، پاکستان و سوریه و دو سال بعد برزیل به عضویت آن درآمدند . و همچنین کانادا در سال 1985 وارد آن شد . سپس در سال 1991 با پایان جنگ سرد سازمان رقیب پیمان ورشو کمیته ورزش ارتش متفقین (SKDA) با CISM ادغام شد و خبر از پیوستن 31 کشور و عضو جدید و سایر کشورهای مرتبط با بلوک شوروی را داد. این پیشرفت سریع منجر به رسمیت شناختن توسط نهادهای بین المللی از جمله IOC شد. قبل از سال 1995 CISM هر سال 15 تا 20 مسابقات جهانی را برگزار می کرد. از سال 1995  CISM هر چهار سال یک بار بازی های جهانی نظامی را که یک رویداد چند ورزشی است با شرکت نمایندگانی از ارتشهای 127 کشور دنیا سازماندهی می کند .
       
       

       
      رویدادها
      برگزاری مسابقات مرتبط با ارتش های جهان طیف متنوعی را در بر می گیرد و بلوک های سیاسی و جغرافیایی متعدد سعی در برگزاری رویدادهای مشابه زیادی جهت بالا بردن مهارت پرسنل خود دارند . اما به نوعی اهداف برگزاری این چنین مسابقاتی تنها به بالا بردن مهارت ها محدود نمی گردد . بلکه برپایی نمایشگاه های تخصصی تجهیزات تیراندازی و حتی ماشین آلات زرهی و تسلیحات انفرادی و البسه نظامی و ... در حاشیه این مسابقات بیان گر این است که این رویدادها مکانی است تا برنامه ریزان و دست اندرکاران نظامی کشور های مختلف به عرضه و کسب اطلاعات و سنجش آمادگی قوای نظامی پیرامونی خود اقدام نمایند .
       
      به برخی از این رویدادها می توان به اختصار اشاره کرد مانند :
      - مسابقات بین المللی پنج گانه ورزشی ( تیراندازی سرعت و دقت ، میدان موانع ، شنا ۵۰ متر با مانع ، دو صحرانوردی ۸ کیلومتر و پرتاب نارنجک )
      - مسابقات بین المللی نظامی پهپادی ارتش های جهان
      - مسابقات بین‌المللی نظامی غواصی در عمق
      - مسابقات بین‌المللی نظامی جهت یابی
      - مسابقات بین‌المللی نظامی بیاتلون زرهی روسیه
      - مسابقات سراسری امنیت سایبری در آمریکا
      و ...
       

      بازتاب و آثار
      برای بیان تاثیر حضور بین المللی تیم های نظامی و ترتیب دادن این چنین مسابقاتی منعکس کردن دیدگاه بعضی از تحلیل گران غربی شاید مفید باشد به عنوان نمونه :
      «واشنگتن فری بیکن» «جوزف هومیر» تحلیلگر امنیت ملی : روسیه و چین در نمایش قدرت به آمریکا قصد شرکت در یک بازی‌های بین‌المللی در آمریکای لاتین ( ونزوئلا ) تحت عنوان « تک تیرانداز مرز » را دارند . این  بازی‌های نظامی یکی از واضح ترین نشانه‌ها  از شکل گیری یک ائتلاف ضد ایالات متحده در آمریکای لاتین است. روسیه و متحدانش ( ایران و چین ) با حضور در این مسابقات نظامی در ونزوئلا در حال نمایش قدرت هستند . با عادی سازی تحرکات نظامی دشمنان ایالات متحده در دریای کارائیب ، ما در معرض خطر در آمریکای لاتین هستیم .
       
       
      در حال حاضر به نظر می رسد که برگزاری این گونه مسابقات در بین نیرو های نظامی منطقه ای و جهانی در حال افزایش هست . مسابقاتی که هم در رشته های عمومی ( آمادگی جسمانی و ورزشی ) و هم رشته های تخصصی ( تیر اندازی ، زرهی و توپخانه ، پهپادی و ... ) با حضور تیم های چندگانه به جدیت پیگیری می شود . قطعا انتخاب تیم های ورزیده در این گونه رقابت ها باعث افزایش اعتماد به نفس پرسنل و همچنین تبلیغات مثبت برای نیرو های نظامی ما نیز خواهد گردید  . همچنین برگزاری مسابقات کشوری و درون مرزی برای ما موجبات حس رقابت و افزایش انگیزش سازمانی را برای نیروهای مسلح ما در پی خواهد داشت . انشالله 
       

       
       
       
      بن پایه :
      https://www.milsport.one/cism/members-nations
      https://www.ilsf.org/about/recognition/cism/
      https://armedforcessports.defense.gov/CISM/Military-World-Games/
      https://en.wikipedia.org/wiki/Colosseum
      https://freebeacon.com/national-security/iran-russia-china-to-run-war-drills-in-latin-america/
       
      گرد آوری جهت انجمن میلیتاری
       
       
    • توسط GHIAM
      با استفاده از طول استند موشک فاتح، تونستم ابعاد موشک فتح را به دست بیاورم. موشک فتح دارای طول 6.5 متر و قطر 40 سانتیمتر است. این موشک نسبت به فاتح110 حدودا 2.30متر کوتاهتر و 20 سانتیمتر قطر کمتری دارد.  
      هیچ گونه اطلاعاتی از جنس موتور و جنس بدنه موشک وجود ندارد. اما احتمالا فتح موشکی با وزن 800-900 کیلوگرم، برد  200 - 300 کیلومتر و سرجنگی 150-200 کیلوگرمی باشد. به نظر میر‌سد سپاه قرار است این موشک را جایگزین نسخه های اولیه فاتح 110 کند. هرچند سرجنگی سبکتری نسبت به فاتح دارد برای زدن اهداف نرم از جمله زیرساخت‌های نفتی، مراکز صنعتی، اهداف غیرمقاوم نظامی و ... بسیار موثر است. 
      با توجه به ابعاد و وزن موشک فتح، می‌توان 4 تیره از این موشک را مانند فجر 5 از روی حامل IVECO پرتاب کرد.  
       

       
       

       

       
       
       
    • توسط mehdipersian
      شناور شهید باقری به بالگرد، موشک و پهپاد مجهز خواهد شد 
      فرمانده نیروی دریایی سپاه:

      شناور شهید باقری که در آینده ساخت آن به اتمام می‌رسد، علاوه بر داشتن یک ناوگروه در داخل خود، باند پرواز هم دارد که پهپاد می‌تواند از روی آن حرکت کرده و به پرواز درآید و در بازگشت هم می‌تواند بر روی آن بنشیند.
      شناور شهید باقری با ۲۴۰ متر طول و ۲۱ متر ارتفاع، مجهز به بالگرد، موشک و پهپاد است.
      این شناور به گونه‌ای در حال ساخت است که از روی عرشه آن حدود ۶۰ پهپاد می‌تواند پرواز کند و بنشیند.
      وستانیوز
       
  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.