امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

رزمایش دریایی روسیه و ونزوئلا روسیه و ونزوئلا رزمایش مشترك دریایی برگزار می كنند. به گزارش شبکه خبر ، چهار ناو نیروی دریایی روسیه قرار است به همراه حدود هزار نیروی نظامی برای شركت در رزمایش مشترك دو كشور كه در آبهای ونزوئلا برگزار خواهد شد عازم این منطقه شوند. نیروی دریایی ونزوئلا در بیانیه ای اعلام كرد: هدف از این رزمایش مشترك تحقق تمرین های عملیاتی، در دریای كارائیب و تقویت همكاریهای نظامی بین دو كشور است. این نخستین رزمایش این دو كشور در منطقه آمریكای لاتین یعنی حیات خلوت آمریكاست.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[align=center]به نام خدا[/align]

نیروی دریایی روسیه با نام مخفف VMFR ، دومین نیروی دریایی قدرتمند جهان پس از آمریکا میباشد . این نیروی دریایی را در جهان ، با نام RFS که مخفف Russian Federation Ship است میشناسند . با وجود اینکه استخوان بندی اولیه این نیروی دریایی مربوط به شوروی سابق میباشد ولی روسیه این نیرو را حی و حاضر از شوروی تحویل نگرفته و حدود 11 سال با بحران همه جانبه مواجه بوده است . در این مقاله تلاش شده ، سیر تکامل نیروی دریایی روسیه بعد از فروپاشی شوروی در سال 1991 ، به طور نسبتاً کامل بررسی شود . سپس ، با معرفی تمام ناوگان فعلی نیروی دریایی ، تا حد ممکن ، با معروفترین تجهیزات این نیروی دریایی آشنا خواهید شد .

[align=center]تصویر[/align]
[align=center]نماد نیروی دریایی روسیه[/align]

بحران :

بعد از فروپاشی شوروی ، توان نیروی دریایی روسیه به شدت افت کرد . بسیاری از کشتی ها یا اوراق شدند یا در پایگاههای دریایی آرام گرفتند . کلیه برنامه های ساخت کشتی نیز متوقف شدند . عوامل دیگری هم در این افت وجود داشتند .مثلاً قبل از فروپاشی شوروی فرمانده نیروی دریایی ( سرگی گرشکف ) از روی خوش خدمتی تمام کشتی هایی که از عمر مفیدشون گذشته بود ، فوراً از رده خارج کرده بود و این دست و بال روسیه را بعد از فروپاشی خالی کرد . ماجرا فقط این نبود . نیروی دریایی روسیه با تنوع غیر منطقی ناوگان شوروی سابق مواجه شد . یعنی از لحاظ تکنولوژی بهینه سازی ناوگان دچار پراکندگی زیادی شدند . در اواسط سال 1980 ، شوروی 250 نوع کشتی داشت . ناو هواپیمابر کلاس Kiev و سایر ناو ها هم به تدریج به دلایل مختل از جمله هزینه های نگهداری از رده خارج شدند . ناو هواپیمابرVaryag نیز به چین فروخته شد . بودجه ها هم فقط برای تکمیل پروژه های ناتمام ناوگان دریایی شوروی و اورهال کشتیهای آسیب دیده صرف میشدند . بلاخره پس از صرف زمان و هزینه زیاد پروژه ها بعد از دیگری تکمیل شدند . برای مثال تکمیل زیردریایی اتمی Nerpa ، 11 الی 14 سال طول کشید . به تدریج روسیه پایگاهای خود را در مناطق مختلف جهان از جمله ویتنام تعطیل کرد ولی پایگاه Crimea در اکراین به خاطر پشتیبانی از ناوگان دریای سیاه دست نخورده باقی ماند . نیروی هوایی دریایی روسیه نیز به کل دچار تغییرات شد . مثلاً در سال 1992 ، نیروی هوایی دریایی شوروی 60000 نیروی انسانی و 1100 هواپیمای نظامی داشت . این در حالی است که در سال 2002 روسیه 35000 نیروی انسانی و تقریباً 270 جنگنده داشت . در سال 2002 از 584 هواپیمای نظامی فقط 156 فروند آماده پرواز در روز بوده و از این تعداد 77 فروند آماده پرواز در شب بودند . خب ولی به هر حال آمار از سال 2002 شروع به بهبود یافتن کرد . آموزش و تمرین نیروها هم روسیه را آزار میداد . در 1995 فقط دو فروند زیردریایی اتمی آماده برای مانور در ناوگان شمال و ناوگان اقیانوس آرام داشتند که از بدشانسی یکی از آنها با نام Kursk در یکی از تمرینها به اعماق آب رفت . با این وجود نا امید نشدند و این سری تمرینات با شرکت 30 فروند زیردریایی و ناو ( و با شرکت ناو هواپیما بر Admiral Kuznetsov ) در دریای مدیترانه به اوج خود رسید . در سال 2006 روسیه توانست تعداد زیردریایی های اتمی خود را به 50 فروند برساند . ولی بنا به گزارشات غیر رسمی قرار شده ، تا در آینده این تعداد 20 فروند کاهش یابد .

[align=center]تصویر[/align]
[align=center]مشابه زیردریایی غرق شده Kursk [/align]

کشتی سازی :

پیشرفت های اخیر اقتصادی روسیه و افزایش بودجه نظامی این کشور ، منجر به افزایش تعداد ناوهای در دست ساخت و مخصوصاً زیردریایی گشت . از جمله زیردریایی های بسیار پیشرفته میتوان به زیردریایی دیزلی کلاس Lada و زیردریایی اتمی Graney اشاره کرد . جدیدترین ناو محافظ روسی نیز از سری Steregushchy اولین شناوردر نوع خود بود که پس از فروپاشی شوروی به عرصه رسید . در سال 2005 خبر رسید که قراره در سال 2013 تا 2014 ، دو تا چهار ناو هواپیمابر شروع به ساخت بشوند ، تا در سال 2017 وارد خدمت شوند . این در حالی بود که کارشناسان انگلیسی با توجه به موقعیت اقتصادی روسیه در آن سالها چنین امری را مهال دانستند . اما پیش بینی آنها درست از کار در نیامد و در سال 2007 این تصمیم بلند مدت این طور اصلاح شد که در بیست سال آینده 6 فروند از ناو هواپیمابر باید ساخته و وارد خدمت شوند .
با اینکه نیروی دریایی در سال 2002 در تسلیحات اتمی نیز دچار مشکل عدیده بود ولی در حال حاضر ظاهراً مشکلات بر طرف شده و سه سری از زیردریایی های استراتژیک را در دست ساخت دارد و احتمالاً یکی از این سری با نام Borei که از 1996 شروع به ساخت شده بود الان آماده شده و به زودی وارد خدمت خواهد شد . 7 فروند نیز زیردریایی با قابلیت شلیک موشک اتمی از سال 1985 تا سال 1992 به تدریج وارد خدمت شدند و هر 7 تا الان به خدمت خود ادامه میدهند . عمر مفید این سه سری جدید به احتمال قوی با اورهال کردن ، 20 تا 25 سال خواهد بود . در زیر نموداری آمده است که سیر کشتی سازی نظامی از سال 1985 تا سال 2010 را به طور تقریبی نمایش میدهد .

[align=center]تصویر[/align]

افزایش فعالیت نیروی دریایی روسیه :

در سال 1990 فعالیتهای نیروی دریایی بسیار کم بود که به برخی از مشکلات قبلاً اشاره شد . اما در سال 2003 افزایش چشم گیر در فعالیت و تمرینات نظامی روسیه دیده شد که نشان از پشت سر گذاشتن نسبی بحران سالهای قبل داشت . مثلاً با نیروی دریایی هند مانور مشترک اجرا کردند که در این مانور دو ناوشکن از ناوگان اقیانوس آرام و چهار زیردریایی از ناوگان دریای سیاه ( معروفترین آنها زیردریایی کلاس Slava-class با نام Moskva بود ) به مدت سه ماه در اقیانوس هند حضور داشتند . بزرگترین مانور هوایی خارج از خانه در سال 2003 صورت پذیرفت که در آن دو بمب افکن استراتژیک Tupolev Tu-160 و چهار بمب افکن Tu-95 شرکت داشتند که 8700 کیلومتر دورتر از پایگاه مبدا ، یعنی پایگاه هوایی Engels-2 ، ماموریت خود را انجام دادند . در آگوست همان سال نیروی دریایی مانور مشترک دیگری با دوکشور کره جنوبی و ژاپن با نام Vostok-2003 در خاور دور انجام داد . از معروفترین شرکت کنندگان این مانور میتوان به زیردریایی کلاس Slava-class با نام Varyag و ناوشکن کلاس Sovremennyy با نام Bystryy شاره کرد . همچنین سه ناو آبی خاکی از ناوگان اقیانوس آرام از سری Ropucha نیز بودند . در ژوئن سال 2004 ناوگان شمال در دریای بارنتز با شرکت 13 ناو و 7 زیردریایی ، تمرین نظامی انجام دادند . ولی در این تمرین اتفاقی افتاد که باعث شرمندگی ولادیمیر پوتین شد ! ناو هواپیمابرAdmiral Kuznetsov و زیردریایی اتمی سری Kirov با نام Pytor Veliky ، در حالی که پوتین برای مشاهده آزمایش دو موشک کروز ، در عرشه زیردریایی Arkhangelsk حضور داشت و از نزدیک این آزمایش را مشاهده میکرد ، در پرتاب هر دو موشک نا موفق شدند . شاید دلیل بر کنار شدن فوری فرمانده نیروی دریایی ، ولادیمیر کرویدوف ، همین قضیه بود . وی با آدمیرال ولادیمیر موسورین در سپتامبر 2005 جایگزین شد .
با وجود این تمرینات و ماموریتها ادامه یافت . در آگوست 2005 مانور مشترک نیروی دریایی روسیه و چین با نام Peace Mission 2005 صورت پذیرفت . 2 ماه بعد مانور مشترک روسیه و هند ، با نام INDRA 2005 انجام شد که در آن تمرینهای ضد زیردریایی و ضد هوایی انجام شد .
در 11 سپتامبر 2007 ، آدمیرال ولادیمیر ویسوتسکی ، فرمانده کل نیروی دریایی روسیه گشت . ایشان قبلاً فرمانده ناوگان شمال بودند .
در فوریه 2008 ، تعدای از قوای نیروی دریایی اعزامی به دریای مدیترانه و آتلانتیک شمالی که در 4 دسامبر 2007 به آنجا سفر کرده بودند ، با موفقیت ماموریت خود را به پایان رساندند . این ماموریت بسیار مهم ، اولین حضور گسترده در مدیترانه و آتلانتیک در 15 سال اخیر بوده است . در این ناوگان اعزامی ، ناو هواپیمابر Admiral Kuznetsov و دو ناوشکن سری Udaloy با نامهای Admiral Levchenko و Admiral Chabanenko و نیز رزمناو Moskva از سری Atlant به همراه تعداد زیردریایی کمکی ، حضور داشتند . این ناوگان تمرینات متعددی از جمله عملیات امداد ، ضد تروریست ، شناسایی ، حمله موشکی به دشمن فرضی را انجام داد . در طول این تمرینات حدود 40 فروند از هواپیماهای نیروی هوایی روسیه با نیروی دریایی ، به طور مشترک نیز به مانور پرداختند .
جانشین فرمانده ناوگان شمال ، نیکلای ماکسیمف ، عنوان کرد که هدف از این گونه تمرینات بررسی کارایی نیروی دریایی روسیه در نقاط کلیدی اقیانوسهای جهان و همچنین تامین امنیت مرزهای آبی این کشور میباشد . وی افزود سفر به مدیترانه ، در 15 سال اول ، دستاورد بزرگی است که در منطقه حضور همیشگی داشته باشیم . آدمیرال ویسوتسکی در سخنان ماه فوریه خود گفت ، چیزی که مهم است حضور مرتب روسیه در مدیترانه و آتلانتیک میباشد . روسیه تمام تلاش خود را برای حضور دائمی در نقاط دلخواه و استراتژیک ، خواهد کرد . در ضمن روسیه هر شش ماه یک بار ماموریتهای مشابه را انجام خواهد داد .

ناوگان نیروی دریایی روسیه :

در سال 2004 ، نیروی دریایی روسیه دارای 160000 نفر پرسنل بود . اما در سال 2006 این تعداد به 142000 نفر کاهش یافت . برای محافظت از سرزمین پهناور روسیه ، نیروی دریایی از 8 بخش مختلف تشکیل شده است که عبارتند از ناوگان شمال ، ناوگان اقیانوس آرام ، ناوگان دریای سیاه ، ناوگان دریای بالتیک ، ناوگان دریای خزر ، نیروی هوایی متعلق به نیروی دریایی ، نیروی خاکی آبی و گارد ساحلی .

لیست تعداد فعلی تجهیزات ناوگان نیروی دریایی روسیه :

زیر دریایی با توان شلیک موشک بالستیک : 10 فروند ( 3 تا در دست ساخت ) 7 تا رزرو از سری Delta III
زیردریایی با توان شلیک موشک کروز : 8 فروند ( 1 در دست ساخت ) 2 تا رزرو از سری Oscar II
زیردریایی سریع تهاجمی ( شامل چهار کلاس مختلف است ) : 15 فروند ( 1 در دست ساخت )
زیردریایی سنتی : 20 فروند ( 2 تا در دست ساخت )
زیردریایی امدادی یا پشتیبانی : 7 فروند

ناو هواپیمابر : 1 فروند ( 1 در دست ساخت و 6 تا در آینده ساخته خواهند شد )
رزم ناو بزرگ : 2 فروند ( از سری Kirov ) و 1 رزرو
رزم ناو : 5 فروند ( 3 تا از سری Slava و 2 تا از سری Kara )
ناوشکن : 18 فروند ( 8 تا Udaloy و 10 تا Sovremenny ) در آینده 19 فروند ساخته خواهد شد .
ناو محافظ : 16 فروند ( 4 تا Krivak و 7 تا KrivakIII و 3 تا Neustrashimy و1 Gepard و 1 Novik ) و 5 تا در دست ساخت
رزم ناو کوچک موشک انداز : 41 فروند

قایق گشت : 21 فروند
قایق گشت هیدرو فویل : 5 فروند
هاورکرافت موشک انداز : 2 فروند

ناو آبی خاکی : 19 فروند
هاورکرافت آبی خاکی : 8 فروند

مین پاک کن : 56 فروند

نفت کش نظامی : 15 فروند
کشتی نظارتی : 66 فروند
کشتی تدارکاتی : 29 فروند




گردآوری و ترجمه : babakim1

هر گونه کپی برداری ، بدون ذکر نام مؤلف و سایت میلیتاری ، 100% در آخرت پیگرد قانونی خواهد داشت !

خیلی زود تمام ناوگان نیروی دریایی روسیه ، خدمت دوستان معرفی خواهد شد ...
  • Upvote 4

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
آقاي babakim1 خيلي جالب و مفيد بود مدتها بود منتظر يه همچين تاپيكي بودم براي ديدن قسمتهاي بعدي منتظريم

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
بابك جان دستت درد نكنه. جالب بود. به نظر من اين احتمال وجود داره كه در آينده ديگه آمريكا قدرت دريايي برتر نباشه شما هزينه‌ي نگهداراي ناوگان فعلي رو ببينيد! احتمالا با پيشرفت چين و روسيه يا حتي هند ديگه آمريكا بايد ناوگانش رو جمع كنه بره پي كارش! icon_cheesygrin
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
واقعاعالي بود حتما تاپبك و ادامه بده icon_cheesygrin

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
توضیحات مربوط به (( ناوگان شمال ، ناوگان اقیانوس آرام ، ناوگان دریای سیاه ، ناوگان دریای بالتیک ، ناوگان دریای خزر ، نیروی هوایی متعلق به نیروی دریایی ، نیروی خاکی آبی و گارد ساحلی )) را اینجا قرار بدم یا برای هرکدوم تاپیک ایجاد کنم ؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
پس از ناوگان شمال ، شروع میکنم . ولی جمع آوری اطلاعات به روز ، کمی مشکله و شاید چند روز طول بکشه .

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
از لطفی که همه دوستان به بنده دارند تشکر میکنم . انشاا... امشب ، ناوگان شمال نیروی دریایی روسیه را خدمتتون تقدیم میکنم . امیدوارم مورد توجه شما قرار بگیره .

الان دارم آخرین اخبار مربوط به این ناوگان را پی گیری میکنم تا ببینم آخرین تغییرات چی بوده تا اعمال کنم .

ولی مطمئنم که به قول مهدی جان ، زیر پای مطالب تکراری و کپی له خواهد شد .

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
اگه دوستان لطف كنن تو تاپيك‌هاي مهم و مفيد شركت كنند اين مشكل رفع ميشه icon_cheesygrin سايت شده خبري تاريخي!!!!! icon_cheesygrin
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[align=center]به نام خدا[/align]

معرفی :

این ناوگان وظیفه حفاظت از مدار شمالگان را به عهده دارد . پایگاه مرکزی این ناوگان با نام Severomorsk در مورمانسک ( شهر بندری در شمال غرب روسیه ) واقع شده است . تاریخ تشکیل این ناوگان به سال 1933 در شوروی سابق برمیگردد که تا اکنون نیز به خدمت ادامه میدهد ( البته اسمش تغییر کرده است ) . این ناوگان برای پوشش بهتر شمال ، از 7 پایگاه فرماندهی دیگر و 4 محل اصلی استقرار کشتی جهت رساندن سوخت و مهمات ، استفاده میکند .

[align=center]تصویر[/align]

در حال حاضر در این ناوگان حدود 55000 نفر پرسنل مشغول به خدمت هستند . این ناوگان دارای 11 زیردریایی موشکی میباشد که 4 فروند از آنها ذخیره هستند . 22 زیردریایی تاکتیکی ، 16 زیردریایی اتمی و نیز 11 شناور نیز متعلق به این ناوگان میباشند . 26 گشت ساحلی ، 18 مین گذار ، 8 کشتی آبی خاکی و بیش از 130 کشتی پشتیبانی و تدارکاتی از داراییهای ناوگان شمال میباشد .
لیست لشکرها و گردانهایی که در حال حاضر در این ناوگان خدمت میکنند به شرح زیر است .

43rd Missile Ship Division
7th Division, Vidyaevo
11th Squadron, Zaozersk
24th Division
31st Division, Sayda Inlet
12th Squadron, Gadzhiyevo
Northern Fleet Aviation

924th Separate Maritime Reconnaissance Aviation Regiment
279th Shipborne Fighter Aviation Regiment
73rd Independent Air Squadron
403rd Independent Mixed Aviation Regiment
830th Independent Shipborne Anti-Submarine Helicopter Regiment


پایگاههای ناوگان شمال :

عبارتند از Severomorsk ، Zapadnaya Litsa ، Olenya Bay ، Skalisti ، Ura Bay ، Ara Bay ، Bolshaya Lopatka ، Gremikha .

محل لنگرگاه ها نیز عبارتند از : Roslyakovo ، Polyarny ، Nerpa ، Malaya Lopatka .


در نقشه زیر محل پایگاهها ، لنگرگاه و محل سوخت گیری این ناوگان مشخص شده اند .

[align=center]تصویر[/align]

لیست برخی از کشتی ها و ناوها و زیر دریایی های معروف مورد استفاده حال حاضر در ناوگان شمال { به همراه اطلاعات مختصر-مفید } :

ناو هواپیمابر Admiral Kuznetsov { میشه گفت پرچمدار نیروی دریایی روسیه است }
رزم ناو Pyotr Velikiy ( چهارمین ناو از سری Kirov ) { از سال 1998 وارد خدمت شده . در 8 سپتامبر 2008 تصمیم گرفته شد که در راستای جنگ سرد جدید ، برای تمرین با ونزوئلا به دریای کارائیب فرستاده بشه }
رزم ناو Marshal Ustinov ( دومین ناو از سری رزم ناوهای Slava ) { از محل فروش 2 فروند ناوشکن سری Sovremenny به چین ، با 169 میلیون دلار تعمیر شد . از سال 1998 وارد خدمت شده }

زیردریایی اتمی Dmitri Donskoi ( از سری Typhoon یا همون Akula ) { اولین آزمایش موفقیت آمیز موشک Bulava SS-NX-30 در سال 2005 توسط این زیردریایی انجام شد }
زیردریایی اتمی Severstal (از سری Typhoon یا همون Akula ) { در ژوئن سال 2001 به مدت 18 ماه در تعمیرات بود و با کمی تغییرلت به موشک Bulava SS-NX-30 مجهز شد }
زیردریایی اتمی Arkhangelsk (از سری Typhoon یا همون Akula ) { در سال 1987 وارد خدمت شد و به عنوان نیروی ذخیره در حال مدرنیزه شدن است }

زیردریایی اتمی Pskov ( از سری II Sierra- ) { در ماه مارس سال 2003 ، وقتی در حوضچه بود ، توسط آتش جوشکاری دچار حریق شد و در عرض 90 دقیقه حسابی کباب شد . ولی پوست کلفت بود و در سال 2007 دوباره وارد خدمت شد }
زیردریایی اتمی Daniil Moskovsky ( از سری Victor III ) { از 1988 وارد خدمت شد و در سال 2006 دو ملوان را به قتل رساند }

زیردریایی استراتژیک Novomoskovsk ( از سری Delta-IV ) { آخرین زیردریایی اتمی شوروی سابق بوده است . در ضمن رکورد بیشترین شلیک موشک متعلق به این زیردریایی است }
زیردریایی استراتژیک ( Verkhoturie (K-51 ( از سری Delta-IV ) { کلاً زیردریایی های سری Delta برای ترساندن آمریکا ساخته شده }
زیردریایی استراتژیک ( Ekaterinburg (K-84 ( از سری Delta-IV ) { برای این سری از زیردریایی ها 2272 کلاهک اتمی و 440 موشک بالستیک در نظر گرفته شده است }
زیردریایی استراتژیک ( Tula (K-114 ( از سری Delta-IV ) { از این سری 7 فروند تولید شده }
زیردریایی استراتژیک ( Bryansk (K-117 ( از سری Delta-IV ) { کل هفت فروند زیردریایی این سری در اختیار ناوگان شمال است }
زیردریایی استراتژیک ( Karelia (K-18 ( از سری Delta-IV ) { این سری توانایی فرو رفتن در آب را تا عمق 320 متر دارا میباشد }
زیردریایی استراتژیک Borisoglebsk ( از سری Delta III ) { در 1972 وارد خدمت شد }

زیردریایی اتمی (Vepr (K-157 ( از سری Akula-II ) { تنها زیردریایی فعال حال حاضر از این سری میباشد }
زیردریایی اتمی Ak Bars ( سری Akula-I ) { در سال 2007 شروع به اورهال شد و در 2008 به خدمت بازگشت }
زیردریایی اتمی Pantera ( سری Akula-I ) { سه زیردریایی در حال حاضر در خدمت هستند }
زیردریایی اتمی Volk ( سری Akula-I ) { این زیردریایی را بهتر است در سری Akula-I پیشرفته طبقه بندی کرد }
زیردریایی اتمی ( Tigr ( K-154 ( سری Akula-I ) { با زیردریایی بالا طبقه بندی میشود . البته گاهی هر دو در ورژن دوم نیز طبقه بندی میشوند }
زیردریایی اتمی ( Leopard ( K-328 ( سری Akula-I )


لیست هواپیما های مورد استفاده در نیروی هوایی ناوگان شمال :

بمب افکن استراتژیک Tupolev Tu-22M
گشت هوایی ضد زیردریایی Tupolev Tu-142 ، Ilyushin Il-38
جنگنده Sukhoi Su-25
جنگنده Sukhoi Su-33
هواپیما های ترابری Antonov An-12 ، Antonov An-26
هواپیمای مسافربری Tupolev Tu-134
بالگرد ضد زیردریایی Kamov Ka-27


گردآوری و ترجمه : babakim1

هر گونه کپی برداری ، بدون ذکر نام مؤلف و سایت میلیتاری ، 100% در آخرت پیگرد قانونی خواهد داشت !

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ناوگان روسيه شماره بندي نداره؟


arshya4171 جان

منظورتون را میشه واضحتر بفرمایید ؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مطالب مشابه

    • توسط parsneet
      بسم الله الرحمن الرحیم
       
      تاپیک حاضر با محوریت پوشش خبر ها و اطلاعات مسابقات نظامی برگزار شده در ایران و همچنین شرکت تیم های ایرانی در سایر مسابقات بین المللی نظامی می باشد .
       
      مقدمه :
      مسابقات نظامی هر ساله در سراسر جهان با شرکت پرسنل نظامی ( به صورت داخلی و یا بین المللی ) برگزار می گردد . این گونه مسابقات علی رقم اینکه از قواعد و استاندارد متحدی برخوردار نیستند ( منظور نبودن کمیته جامع و قوانین واحده بین المللی در رشته های تخصصی می باشد ) اما تا حدودی پیرو قواعد و ضوابط برگزاری رزمایش های نظامی هستند . ( البته تیم های ورزشی و مسابقات ارتش های جهان (CISM) تا حدودی متفاوت از سایر مسابقات تخصصی هستند که در ذیل به آن اشاره خواهد گردید )
      اساساً هدف از برگزاری این گونه مسابقات تخصصی بالا بردن آمادگی پرسنل و ایجاد حس رقابت و افزایش انگیزش پرسنل نظامی جهت فراگیری مهارت های تخصصی است . و همچنین سنجش توانمندی پرسنل در مقایسه با واحد های مشابه در ارگان های نظامی داخلی و یا ارتش های خارجی دیگر است . پس تا حدودی می توان بیان کرد که تیم های شرکت کننده ( در مسابقات بین المللی ) عموماً از بین کشور های دوست و یا هم پیمان ( و یا حداقل غیر متخاصم ) انتخاب می شوند و برای سنجش توانایی های تخصصی شان گرد هم می آیند . و همچنین حتی گاهی می تواند بیان گر همسویی کشور های شرکت کنند و حامل پیام های خاص برای ارتش های رقیب شان نیز باشند .
       
       
       
      تاریخچه :
      می توان به نوعی اولین مسابقات نظامی ( با تاکید و اولویت دادن به پرسنل نظامی ) را به یونان باستان نسب داد . در رویدادی جشن گونه که عموما" ( و نه اختصاصاً ) پرسنل نظامی در آن شرکت می کردند تا آمادگی جسمانی و مهارت های کار با سلاح در رقابت با حریفان را بسنجند . در ادامه و ظهور امپراطوری روم باستان این نوع مسابقات چهره خشن تر و جدی تری به خود گرفت به گونه ای که مکان های اختصاصی مانند کلوزیوم (Colosseum) و همچنین شرکت کنندگان مخصوص بنام گلادیاتور (Gladiator) برای شرکت در آن تربیت می گردیدند .
      این مسابقات شرحی مفصل دارد ولی به اختصار : برگزاری آن در قرون مختلف تکامل یافته و عموماً شرکت کنندگان آن از بین سربازان قوای شکست خورده در جنگ با امپراطوری روم انتخاب می شدند و در بین خیل عظیم از این سربازان که در مسابقات محلی و ایالات های مستعمره روم برگذار می شد برگزیدگان ( که یقیناً تعداد کمی از آنان بودند) می توانستند آزادی خود را به دست آورند . ولی جنگجویانی نیز بودند که به خاطر بدست آوردن پول و یا شهرت نسبت به شرکت در این مسابقات خونین اقدام می کردند . این مسابقات که به خشونت بی پروا و ضد انسانی اش معروف گشته بود بدون فایده هم البته نبود . ( البته فواید آن از دید فرماندهان نظامی ) باید اشاره کرد که تمامی این مسابقات به نبرد های خونین تن به تن اختصاص نداشت بلکه اکثر این رویداد ها به باز سازی نبرد های روم در مقابل دشمنانش مختص می شد ( یقیناً آن نبردهای که در آن پیروز گردیده بودند تا خاطرات ، تکنیک های رزم و قهرمانان آن را مرور و زنده نگاه دارند ) عده ای از سربازان لباس های قوای دشمن را بر تن می کردند و سربازانی دیگر که نقش نیروهای رومی را داشتند با بکارگیری ارابه و اسب و سلاح های آن دوران در چندین پرده که گاهی تا چند روز نیز ادامه می یافت آن نبرد خاص را باز سازی می کردند . از نحوه یورش قوای مهاجم گرفته تا نبرد های تن به تن ، عبور از رودخانه ، یورش سواره نظام ، محاصره قلعه ها و یقیناً نمایش پیروز مندانه و دلاورانه ارتش رومی بر حریف خود !
       
      در عصر جدید ایده مسابقات نظامی بعد از پایان جنگ جهانی اول شکل گرفت . در سال 1919 پس از جنگ جهانی اول ، بازی های بین متفقین توسط شورای ورزشی نیروهای متفقین ژنرال جان پرشینگ سازماندهی شد و 1500 ورزشکار از 18 کشور را گرد هم آورد تا در 24 رشته ورزشی به رقابت بپردازند. این رویداد در Joinville-le-Pont فرانسه برگزار شد . و طی سالهای بعد در ماه مه 1946 ، پس از جنگ جهانی دوم ، شورای ورزشی نیروهای متفقین توسط سرهنگ هانری دبروس و پنج‌گانه المپیک توسط سرگرد رائول مولت احیا شد و در  7 تا 8 سپتامبر همان سال دومین بازی‌های بین متفقین در برلین (در المپیاستادیون , محل برگزاری بازی های المپیک 1936) برگزار شد .
       


      چند ماه بعد، با پایان دادن به شورای ورزش نیروهای متفقین ، سرهنگ دبروس و سرگرد مولت مسابقات ارتش های جهان (CISM) را در 18 فوریه 1948 تأسیس کردند . اعضای موسس آن بلژیک ، دانمارک ، فرانسه ، لوکزامبورگ و هلند بودند . در سال 1950، آرژانتین و مصر به عضویت آن درآمدند. در سال 1951 ایالات متحده به آن پیوست . در سال 1952 عراق ، لبنان ، پاکستان و سوریه و دو سال بعد برزیل به عضویت آن درآمدند . و همچنین کانادا در سال 1985 وارد آن شد . سپس در سال 1991 با پایان جنگ سرد سازمان رقیب پیمان ورشو کمیته ورزش ارتش متفقین (SKDA) با CISM ادغام شد و خبر از پیوستن 31 کشور و عضو جدید و سایر کشورهای مرتبط با بلوک شوروی را داد. این پیشرفت سریع منجر به رسمیت شناختن توسط نهادهای بین المللی از جمله IOC شد. قبل از سال 1995 CISM هر سال 15 تا 20 مسابقات جهانی را برگزار می کرد. از سال 1995  CISM هر چهار سال یک بار بازی های جهانی نظامی را که یک رویداد چند ورزشی است با شرکت نمایندگانی از ارتشهای 127 کشور دنیا سازماندهی می کند .
       
       

       
      رویدادها
      برگزاری مسابقات مرتبط با ارتش های جهان طیف متنوعی را در بر می گیرد و بلوک های سیاسی و جغرافیایی متعدد سعی در برگزاری رویدادهای مشابه زیادی جهت بالا بردن مهارت پرسنل خود دارند . اما به نوعی اهداف برگزاری این چنین مسابقاتی تنها به بالا بردن مهارت ها محدود نمی گردد . بلکه برپایی نمایشگاه های تخصصی تجهیزات تیراندازی و حتی ماشین آلات زرهی و تسلیحات انفرادی و البسه نظامی و ... در حاشیه این مسابقات بیان گر این است که این رویدادها مکانی است تا برنامه ریزان و دست اندرکاران نظامی کشور های مختلف به عرضه و کسب اطلاعات و سنجش آمادگی قوای نظامی پیرامونی خود اقدام نمایند .
       
      به برخی از این رویدادها می توان به اختصار اشاره کرد مانند :
      - مسابقات بین المللی پنج گانه ورزشی ( تیراندازی سرعت و دقت ، میدان موانع ، شنا ۵۰ متر با مانع ، دو صحرانوردی ۸ کیلومتر و پرتاب نارنجک )
      - مسابقات بین المللی نظامی پهپادی ارتش های جهان
      - مسابقات بین‌المللی نظامی غواصی در عمق
      - مسابقات بین‌المللی نظامی جهت یابی
      - مسابقات بین‌المللی نظامی بیاتلون زرهی روسیه
      - مسابقات سراسری امنیت سایبری در آمریکا
      و ...
       

      بازتاب و آثار
      برای بیان تاثیر حضور بین المللی تیم های نظامی و ترتیب دادن این چنین مسابقاتی منعکس کردن دیدگاه بعضی از تحلیل گران غربی شاید مفید باشد به عنوان نمونه :
      «واشنگتن فری بیکن» «جوزف هومیر» تحلیلگر امنیت ملی : روسیه و چین در نمایش قدرت به آمریکا قصد شرکت در یک بازی‌های بین‌المللی در آمریکای لاتین ( ونزوئلا ) تحت عنوان « تک تیرانداز مرز » را دارند . این  بازی‌های نظامی یکی از واضح ترین نشانه‌ها  از شکل گیری یک ائتلاف ضد ایالات متحده در آمریکای لاتین است. روسیه و متحدانش ( ایران و چین ) با حضور در این مسابقات نظامی در ونزوئلا در حال نمایش قدرت هستند . با عادی سازی تحرکات نظامی دشمنان ایالات متحده در دریای کارائیب ، ما در معرض خطر در آمریکای لاتین هستیم .
       
       
      در حال حاضر به نظر می رسد که برگزاری این گونه مسابقات در بین نیرو های نظامی منطقه ای و جهانی در حال افزایش هست . مسابقاتی که هم در رشته های عمومی ( آمادگی جسمانی و ورزشی ) و هم رشته های تخصصی ( تیر اندازی ، زرهی و توپخانه ، پهپادی و ... ) با حضور تیم های چندگانه به جدیت پیگیری می شود . قطعا انتخاب تیم های ورزیده در این گونه رقابت ها باعث افزایش اعتماد به نفس پرسنل و همچنین تبلیغات مثبت برای نیرو های نظامی ما نیز خواهد گردید  . همچنین برگزاری مسابقات کشوری و درون مرزی برای ما موجبات حس رقابت و افزایش انگیزش سازمانی را برای نیروهای مسلح ما در پی خواهد داشت . انشالله 
       

       
       
       
      بن پایه :
      https://www.milsport.one/cism/members-nations
      https://www.ilsf.org/about/recognition/cism/
      https://armedforcessports.defense.gov/CISM/Military-World-Games/
      https://en.wikipedia.org/wiki/Colosseum
      https://freebeacon.com/national-security/iran-russia-china-to-run-war-drills-in-latin-america/
       
      گرد آوری جهت انجمن میلیتاری
       
       
    • توسط mehdipersian
      شناور شهید باقری به بالگرد، موشک و پهپاد مجهز خواهد شد 
      فرمانده نیروی دریایی سپاه:

      شناور شهید باقری که در آینده ساخت آن به اتمام می‌رسد، علاوه بر داشتن یک ناوگروه در داخل خود، باند پرواز هم دارد که پهپاد می‌تواند از روی آن حرکت کرده و به پرواز درآید و در بازگشت هم می‌تواند بر روی آن بنشیند.
      شناور شهید باقری با ۲۴۰ متر طول و ۲۱ متر ارتفاع، مجهز به بالگرد، موشک و پهپاد است.
      این شناور به گونه‌ای در حال ساخت است که از روی عرشه آن حدود ۶۰ پهپاد می‌تواند پرواز کند و بنشیند.
      وستانیوز
       
    • توسط mehdipersian
      مرداد گذشته، یک ماهواره سنجش از دور ساخت روسیه برای ایران از پایگاه فضایی بایکونور پرتاب شد و انتظار می‌رود سه ماهواره دیگر نیز در سال‌های آینده به فضا پرتاب شوند. همچنین شواهد قانع‌کننده‌ای وجود دارد که نشان می‌دهد یک شرکت روسی در حال ساخت یک ماهواره ارتباطی برای ایران است که در سال 2024 در مدار زمین ثابت قرار می‌گیرد.
       
      ماهواره ی خیام:

       
       
      مرداد 1394، ایران با دو شرکت روسی در مورد پرتاب ماهواره سنجش از دور ساخت روسیه که توسط ایران اداره می شود، به توافق اولیه دست یافت. ماهواره ایرانی در 18 مرداد 1401 به وسیله ی شرکت روس کاسموس به فضا پرتاب شد. 
       
      مشخصات فنی ماهواره:

      مشخصات فنی ماهواره توسط روسیه و ایران اعلام نشده است ولی می توان از یک حق اختراع منتشر شده توسط شرکت NPK Barl در مرداد 1401 اطلاعات جدیدی بدست آورد. این طرح یک ماهواره سنجش از دور با وضوح بالا را توصیف می کند که دقیقاً شبیه خیام است. دارای یک گذرگاه شش ضلعی و چهار پنل خورشیدی است که با زاویه 45 درجه نسبت به محور طولی ماهواره به سمت پایین امتداد دارند. 
       
      محموله یک تلسکوپ کورش(Korsch) با پنج عنصر نوری است. تلسکوپ کورش یک تلسکوپ آناستیگمات سه آینه ای فشرده است که میدان دید وسیعی را ارائه می دهد. این تلسکوپ تصویربرداری را در یک کانال پانکروماتیک و چهار کانال چند طیفی (نزدیک مادون قرمز، قرمز، سبز و آبی) ارائه می دهد. سه پیکربندی ممکن برای تلسکوپ ارائه شده است که همگی با نسبت کانونی f/11.53 (نسبت کانونی تقسیم فاصله کانونی بر دیافراگم است)میباشند. مقادیر سه پیکربندی عبارتند از:
       
      دهانه / فاصله کانونی
      0.535 متر6.17 متر
      0.75 متر8.65 متر
      1.1 متر12.68 متر
       
      در اولین پیکربندی که در شکل زیر نشان داده شده است، وزن تلسکوپ 125 کیلوگرم و طول آن 1.8 متر است.
       

       
      دو پیکربندی دیگر منجر به گذرگاه طولانی‌تر می‌شود، اما نیازی به تغییر در جعبه‌های الکترونیکی محموله و آرایه‌های پیکسل CCD ایجاد نمیکند. این تلسکوپ از یک آرایه کانونی کروی و نه مسطح برای کمک به جلوگیری از لکه دار شدن تصاویر استفاده می کند. یک آرایه اسکن الکترونیکی داده‌ها را در باند X با سرعت‌های 480 مگابیت تا 1.5 گیگابیت بر ثانیه به زمین ارسال می‌کند (نرخ بالاتری نسبت به گزارش NPK Barl در فوریه 2021 ).
       
      سازنده محموله نوری مشخص نیست، اما برخلاف تخصص این شرکت در سیستم های زمینی می تواند خود NPK Barl باشد. طی نمایشگاهی در سال 2019، این شرکت تلسکوپ سنجش از دور را به نمایش گذاشت که انتظار می‌رفت ظرف دو سال آینده به فضا پرواز کند. گزارش شده است که وزن آن تنها 46 کیلوگرم است و همچنین کوچکتر از نمونه ثبت اختراع به نظر می رسد، اما تنها ماهواره میزبان ممکنی که در حال حاضر برای آن قابل شناسایی است، خیام است. احتمالاً تنها یک بخش از تلسکوپ به نمایش گذاشته شده است. 

       
      در یکی از نقشه‌های همراه با حق ثبت اختراع(پتنت) ، ماهواره در بالای طبقه فرگات در داخل محفظه محموله موشک سایوز-2-1a قرار دارد (که نشان می‌دهد پرتاب اولیه به وسیله ی این ماهواره بر به جای سایوز-2-1b سنگین تر بود).
       
       اگرچه پتنت‌ها به ندرت به پروژه‌هایی اشاره می‌کنند که به آن‌ها مربوط می‌شود، اما در اینجا ماهواره در واقع متعلق به پروژه 505 نشان داده شده است. همانطور که در نقاشی زیر مشاهده می‌شود، ماهواره‌ها به اندازه‌ای کوچک هستند که سه عدد از آنها در داخل دماغه قرار گیرند.
       
       
       
      کاربرد خیام:
       
      به طور رسمی، خیام تنها کاربردهای غیرنظامی در زمینه هایی مانند کشاورزی، مدیریت منابع طبیعی و نظارت بر محیط زیست خواهد داشت. مدت کوتاهی پس از پرتاب، رئیس سازمان فضایی ایران مدعی شد خیام به دلیل اندازه کوچکش نمی تواند به عنوان یک ماهواره جاسوسی استفاده شود. با این حال، وضوح زمینی گزارش شده آن (0.73 متر) برای انجام کارهای شناسایی ارزشمند کافی است. 
       
      مرکز کنترل ماموریت خیام:
       

       
       
      به گزارش اخبار ایران، مرکز کنترل ماموریت خیام در مرکز فضایی ماهدشت که تقریباً در 60 کیلومتری غرب تهران و نرسیده به شهر کرج قرار دارد. این مرکز در اوایل دهه 1970 برای دریافت اطلاعات از ماهواره های سنجش از دور خارجی تأسیس شد که اولین آنها ماهواره های لندست ایالات متحده بود. همانطور که در تصاویر Google Earth مشاهده می شود، ساخت یک ساختمان جدید در این سایت حدود آوریل 2020 آغاز شد و اکنون کامل شده است. احتمالاً در گزارش تلویزیون ایران که پس از پرتاب خیام از مرکز کنترل مأموریت پخش شد، دو آنتن سهموی در شمال شرقی ساختمان جدید دیده می‌شود.
       

       
      همکاری های روسی/ایرانی بعدی:
       
      خیام پیش بینی می شود حداقل پنج سال فعالیت داشته باشد و قرار است در سال های آینده ماهواره های بیشتری نیز به آن ملحق شوند. پس از پرتاب، حسن سالاریه اعلام کرد که ایران سه ماهواره دیگر از همین نوع را سفارش داده است و افزود: اولین ماهواره در مجموع 40 میلیون دلار هزینه داشته است.
       
      به نظر می رسد که همکاری فضایی بین روسیه و ایران اکنون فراتر از حوزه سنجش از دور است. در هفته‌های اخیر شواهدی به دست آمده است که روسیه در حال ساخت یک ماهواره ارتباطی زمین‌ایستا برای ایران با نام اکواتور (به روسی به معنای «استوا») است. این نام برای اولین بار در سال 2020 در بیوگرافی مختصری از متخصص ISS Reshetnev، تولید کننده پیشرو روسیه در ماهواره های ارتباطی مستقر در نزدیکی کراسنویارسک در سیبری ظاهر شد. در کنار آن بسیاری دیگر از پروژه ها نیز به آن اشاره شد که این شخص در آن مشارکت داشته است و جزئیات بیشتری ارائه نشده است.
       

       
      ایران در نهایت قصد دارد ماهواره‌های ارتباطی زمین‌ایستا را با استفاده از پرتاب‌کننده‌های بومی پرتاب کند، اما به‌نظر نمی‌رسد ماهواره‌هایی که در آینده قابل پیش‌بینی به فضا پرتاب می‌شوند، قادر به قرار دادن محموله با این ویژگی در این نوع مدار باشند. بنابراین، این کشور احتمالاً برای پر کردن جای خالی باقیمانده نیز به روسیه متکی خواهد بود. اگر معامله‌های دیگری در این زمینه هنوز وجود داشته باشد، پشت درهای بسته انجام شده است. 
       
      ________________________________________
      تلخیص و ترجمه از mehdi persian برای میلیتاری
      ________________________________________
      منبع:
      https://www.thespacereview.com/article/4475/1
       
    • توسط MR9
      تسلیحات هایپرسونیک ، حوزه جدید برای رقابت
      اعطاء قرارداد توسعه جنگ افزارهای هواپایه فراصوت به لاکهید – مارتین

      واشنگتن : وزارت دفاع ایالات متحده در 13 اوت 2018  اعلام نمود که مناقصه  طراحی و توسعه دومین نمونه از تسلیحات فراصوت مورد نیاز ارتش این کشور را به ارزش 480 میلون دلار به  دپارتمان موشک و سامانه های کنترل شرکت لاکهید- مارتین اعطاء نموده است .
      خبر امضاء این قرارداد در حالی منتشر گردید که پیش از این گمانه زنی هایی در خصوص نیازمندی فوری ارتش این کشور برای طراحی و و تولید تسلیحات هوا- پایه واکنش سریع وجود داشت و گفته شده بود که پشتیبانی های لازم از برنده مناقصه نیز بخوبی انجام خواهد شد این قرارداد ، در واقع ، ایجاد بستر مناسب برای طراحی ، تست و آمادگی برای تولید مهمات واکنش سریع هواپایه (ARRW) بشمار  می آید .

      وزیر نیروی هوایی  ، هدر . ای . ویلسون در این زمینه می گوید :" ما قصد داریم تا بسرعت و با بهره گیری از بهترین فناوری در دسترس ، در کوتاه ترن بازه زمانی ممکن ، قابلیت رزم هایپرسونیک را در اختیار نیروی هوایی قرار دهیم "

      پروژه ARRW ، یکی از دو تلاش ارتش ایالات متحده  برای نمونه سازی تسلیحات ماوراء صوت است که به نیروی هوایی  در توسعه قابلیتهای رزمی کمک می کند . نیروی هوایی ارتش ایالات متحده  ، با استفاده از دسترسی های داده شده  بخش 804 از اجازه نامه FY16 قانون دفاع ملی ، مجاز است تا سرمایه گذاری لازم برای توسعه این تسلیحات تا سال 2021 را داشته باشد . این پروژه قرار است تا در شعبه اورلاندو (فلوریدا ) شرکت لاکهید- مارتین اجرا گردد و انتظار می رود تا اواخر نوامبر 2021 به نتیجه قطعی برسد .

      از سویی دیگر ، مدیران ارشد وزارت دفاع  ، آژانش دفاع موشکی ، نیروی هوایی ، نیروی دریایی ، و ارتش روز 28 ژوئن  سال جاری توافقنامه ای را بصورت مشترک به امضاء رساندند که در آن بر همکاری و توسعه فناوری مهمات هایپرسونیک سُرشی ، تاکید وجود داشت .

      ژنرال دیوید . ال . گلدفین ، رییس ستاد نیروی هوایی ، در این زمینه می گوید :
      " این تیم مشترک  برای رقابت نیازمند ایجاد چابک سازی سازمانی خواهد داشت ، مرزهای فناوری در این برنامه بطور قطع جابه جا میشود و ما می بایست سهم خود را از این رقابت جدید ، داشته باشیم "
      انعقاد این قرار داد ، به دولت اجازه می دهد تا به نیاز فوری نیروهای مسلح ، پاسخ مناسب دهد ، به همین دلیل شروع به کار این پروژه ، به فاصله 180 روز پس از امضاء تعیین شده است .

      برنامه دوم نیروی هوایی برای طراحی تسلیحات هواپایه  فراصوت ، سرمایه گذاری برروی پروژه  جنگ افزار ضربتی متعارف فراصوت (HCSW) نام دارد . در مجموع ، این دو برنامه ، قابلیتهای منحصربفردی را برای ارتش فراهم می کند ، گرچه  هرکدام ازاین دو طرح ، رویکردهای فنی متفاوتی را دنبال می کنند . چنانکه برنامه ARRW تلاشی است میان نیروی هوایی و دارپا برای توسعه فناوری که امکان ارتقاء آن وجود دارد ، در حالی که برنامه HCSW ، بیشتر بر روی استفاده از فناوری هایی که وارد دوره بلوغ خود شده ، متمرکز شده است .
      پی نوشت :
      1- در یک دهه اخیر ، مفهوم جدیدی واردسازمانهای مسلح شده و آن ، " چابک سازی " سازمان است ، طبیعتا" سازمان های به اصطلاح " تنبل" در چنین وضعیتی ، محلی از اِعراب ، نخواهند داشت .
      2- نکته جالب اینجاست که مدیریت حاضر نیروی هوایی ارتش ایالات متحده ( بعنوان متولی این دوبرنامه ) ، آنچنان به این فناوری علاقه مند شده که روی دو برنامه مشابه ، همزمان سرمایه گذاری می کند ، طبیعتا" در اینجا ( و نه الزاما"در یک سازمان قرن بیست و یکمی نظیر پنتاگون )  پول به هیچ عنوان مطرح نیست ، بلکه ، پیش فرضها ، عملکرد و آینده نگری مدیریت سازمان ، تاثیر گذار خواهد بود .
       
      صرفاً برای میلیتاری / مترجم MR9
       
  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.