inge

توليد زير دريايی تبليغات یا واقیعت

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

نقل قول
محمد مصطفی نجار، وزير دفاع ايران به مناسبت هفته دولت از راه اندازی خط توليد زير دريايی «نيمه سنگين» موسوم به «غدير» خبر داد بدون آنکه مشخصات زير دريايی ياد شده از جمله ، پيشينه و مدل اوليه ساخت، ظرفيت (کلاس) زير دريايی ياد شده، نوع موتور، قدرت محرکه، عملکرد آن در مقايسه با شناور های مشابه توليد کشورهای پيشرفته و يا حتی تعداد در دست توليد اين نوع شناور را مورد اشاره قرار دهد.
توسل به شيوه تبليغاتی در معرفی يک سلاح تازه ساز در ايران در حالی صورت می گيرد که دستيابی به کليه اطلاعات فنی پيرامون آن با استفاده از منابع غير محرمانه موجود کاملا امکان پذير است. خبر آغاز به کار خط توليد اين زير دريايی به گونه ای اعلام شد که شائبه آغاز به کار خط توليد جديد و مهمی را در صنايع نظامی ايران ايجاد کند، حال آنکه توليد اين شناور از پنج سال پيش آغاز شده و دو نمونه از آن نيز پيش از اين با استفاده از ظرفيت موسسات فلزکاری بخش خصوصی و همچنين نصب تجهيزات وارداتی (منجمله باتری محرکه- موتور برقی و سيستم رايانه و ناوبری زير آب)، در کارگاه های صنايع نظامی آماده و به آب انداخته شده بودند.
با توجه به کاربرد وسيع زير دريايی در بخش خصوصی، اصولا ساخت و راه اندازی اين شناورها بسيار آسان و دسترسی به انواع نقشه های توليد آن نيز تقريبا برای همه امکان پذير است. ذکر اين نمونه ها برای کوچک قلمداد کردن تلاش هايی که مسئولان نظامی و دولتی ايران برای توليد ابزار های نظامی صورت می دهند نيست. طرح اين توضيحات اقدامی است در جهت معرفی درست ابزار توليد شده و همچنين بيان کارايی های واقعی آن. گذشته از هزينه های کلان پاره ای از توليدات صنايع نظامی داخلی ايران، اهميت بالقوه اين توليدات در پذيرفتن مسئوليت های دفاعی / نظامی آنها است که در نهايت توليد آنها را توجيه سازد. واقعيت اين است که توليدات صنايع ايران در مقايسه با کشورهای صنعتی شده بسيار ابتدايی است.
به علاوه توليدات نظامی معمولا از رشد تکنولوژی و پيچيدگی های خاص خود بر خوردارند. از اين جهت پيشرفتگی نسبی توليدات صنايع نظامی معمولا از مرغوبيت متوسط محصولات صنعتی غير نظامی کشورهای توليد کننده بيشتر است. در بهترين شرايط، محصولات نظامی سال ها پس از توليد به منابع مصرف غير نظامی تبديل می شوند.
از اين لحاظ به عنوان آخرين نمونه بايد از لباس های با خاصيت اصطکاک کم شناگران موفق آمريکايی طی مسابقات المپيک پکن ياد کرد که سال ها پيش توسط متخصصين ناسا توليد شده بود.
در اين شرايط محصولات نظامی توليد ايران برای توجيه توليد بايد حداقل از کارايی معادل ابزارهای مورد استفاده توسط همسايگان ايران و يا ظرفيت های موجود در منطقه برای مقابله با آنها بر خوردار باشند. حال آنکه نتيجه تطبيقی تقريبا در تمامی موارد به زيان ايران و کاملا معکوس است. به بيان ساده ايران يک کشور صنعتی نيست و در عين حال مرغوبيت توليدات نظامی آن از ارزش های کيفی توليدات غير نظامی به مراتب پايين تر است.

زير دريايی کلاس «ميدجت»
در اعلام آغاز خط توليد زير دريايی جديد، وزير دفاع ايران اعلام کرد که زير دريايی ياد شده بدون صدا است و غير قابل تعقيب. او همچنين ياد آور شد که زير دريايی ياد شده «نيمه سنگين» است و قادر به حمل موشک و اژدر. اگر چه ارزيابی کارايی وسايل جنگی تنها در جريان جنگ واقعی امکان پذير است، مطالعه حداقل قابليت های بالقوه يک سلاح با اطلاع از مختصات آن تا حدودی قابل پيش بينی است.

زير دريايی توليدی ايران که «غدير» ناميده شده دارای کلاس شناخته شده بين المللی است و اين گروه زير دريايی ها را «ميدجت» می نامند. نمونه قبلی اين زير دريايی سال قبل و پيش از برگزاری کنفرانس آشتی اعراب و اسراييل در آناپوليس آمريکا توسط نيروی دريايی ايران در بندر عباس به آب انداخته شد و از آن به نام «نهنگ» ياد شد.
تصادفا اژدر/ موشکی که قرار است توسط اين زير دريايی مورد استفاده قرار گيرد نيز «هوت» ناميده شده که ترجمه عربی «نهنگ» در زبان فارسی است. (دولت جمهوری اسلامی در نام گذاری سلاح های توليدی، خارجی ها را دچار ابهام کرده و اين بار ظاهرا مسئولان داخلی دست در اندرکار نام گذاری سلاح ها نيز خود دچار مشکل شده اند(عربی، فارسی یا فارسی عربی).)

نمونه تازه ساخته شده اين زير دريايی «غدير» ناميده شده که کاملا مشابه همان «نهنگ» است. ظرفيت اين زير دريايی در حدود ۱۳۰ تا ۱۵۰ تن است و قادر به حمل دو تا هشت سرنشين ولی فاقد ظرفيت نگهداری آنها برای بيش از چند ساعت انجام ماموريت !
اين زير دريايی هميشه با حمايت يک کشتی همراه عمل می کند و پس از انجام ماموريت ناگزير است که به روی آب بازگردد. موتور اين زير دريايی، دوگانه و ديزلی - برقی است (باتری های شارژ شده.) سرعت اين زير دريايی محدود و قابليت قرار گرفتن آن در عمق، بسيار پايين است. از اين نوع زير دريايی برای هدف قرار دادن کشتی و غرق ناوهای جنگی استفاده می شود.
اين نوع زير دريايی پيشتر در کشورهای روسيه، چين، هند و کره شمالی توليد شده و نمونه ايرانی که آغاز به کار خط توليد آن اعلام شده، مشابه نمونه کره شمالی بنام «يونو» است البته با تغييراتی که در آنها صورت گرفته است. امير بابايی، معاون صنايع دفاعی ايران از توليد انبوه اين زير دريايی خبر داده است حال آنکه کارگاه مورد استفاده در توليد بدنه اين نوع زيردريايی، کوچک، و هدف توليد آن طی دو سال آينده نمی تواند بيش از دو فروند باشد که از اين لحاظ شماره آنها را در صورت تکميل توليد به چهار فروند افزايش خواهد داد. به جز اين زير دريايی های سبک، ايران دارای سه زير دريايی کلاس اس اس ک ( ۱۰۰۰ تنی و نيمه سنگين) ساخت روسيه است که هر سه فروند معمولا در پايگاه خود در بندر عباس پهلو گرفته اند و هر از گاهی برای گشتزنی به آب های دريای عرب و دماغه اقيانوس هند نزديک می شوند.

در گذشته ردگيری زير دريايی ها از راه کشف صدای موتور آنها انجام می شد. ولی امروزه تجهيزات الکترونيکی جديد در زير دريايی های شکارچی و هليکوپترهای مخصوص کشف زير دريايی های کوچک را که موتور آنها با باطری کار می کند و طبيعتا بی صدا هستند، بسيار آسان ساخته است. اينک بيش از ۳۰ سال از زمانی که نيروی در يايی آمريکا برای کشف و انهدام اين نوع زير دريايی ها واحد خاصی را ايجاد کرد، می گذرد.
اصولا طبيعت محيطی و آب های بسيار کم عمق خليج فارس برای استفاده از زير دريايی مناسب نيست. پيش از انقلاب نيز ايران تنها زمانی برنامه خريد زير دريايی را در دستور کار تجهيز نيروی دريايی قرار داد که تسهيلات دريايی کشور جيبوتی در شاخ آفريقا و «سيشل» در اقيانوس هند در اختيار ايران قرار گرفت. از اين لحاظ حتی در اختيار داشتن سه فروند زير دريايی های «کيلو»، کلاس روسی نيز به ظرفيت دفاعی ايران در خليج فارس نمی افزايد.
تکرار خبر استفاده از زير دريايی های نوع «غدير» ايران در حالی صورت می گيرد که خليج فارس شاهد تجمع بزرگترين قدرت دريايی از سال ۱۹۹۱ به اين سو است.
هم اکنون ناوهای «يو اس اس تئودور روزولت»، «يو اس اس رونالد ريگان» و «يو اس اس جيما» همراه با يک گروه ناوهای جنگی از نيروی دريايی سلطنتی بريتانيا و همچنين زير دريايی اتمی شکارچی فرانسه در حال پيوستن به ناوگان موجود در آب های خليج فارس هستند.
شايد طرح اين گزارش های مربوط به زير دريايی نه چندان مدرن و نه چندان قدرتمند «غدير» به جز اعلام تحرک بيشتر به مناسبت هفته دولت، حضور ناوهای جديد بيگانه را در خليج فارس مد نظر داشته است.


دکتر رضا تقی زاده، استاد دانشگاه گلاسگو در اسکاتلند و تحلیلگر سیاسی

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
واقعا چي فكر ميكنن؟‌تصور ميكنن ما باور ميكنيم؟ هر وقت يه خبر نظامي پخش ميشه سعي ميكنن اونو تضعيف كنن ولي اين جمله اش خيلي باحاله: با توجه به کاربرد وسيع زير دريايی در بخش خصوصی، اصولا ساخت و راه اندازی اين شناورها بسيار آسان و دسترسی به انواع نقشه های توليد آن نيز تقريبا برای همه امکان پذير است اگه راحته چرا همه كشورها نميسازن؟؟؟ اين جمله از اون هم باحال تره: اصولا طبيعت محيطی و آب های بسيار کم عمق خليج فارس برای استفاده از زير دريايی مناسب نيست

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
کلی خندیدیم . جالب بود . شب مون خوش شد . اینقدر دریوری وجفنگیات توش است که ادم نمی دونه جواب کجاش بده . ولی خداوکیلی تو هیچ کشوری این تریپ ادمها پیدا نمی شن که با اطلاعات صفر تایپیک بنویسن ویا شایدم کپی کنن . خیلی باحال بود . اقا اگه میشه یکم ادامش بده بیشتر بخندیم

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

دکتر رضا تقی زاده، استاد دانشگاه گلاسگو در اسکاتلند و تحلیلگر سیاسی


غلط كرده

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ساخت زیر دریایی مثل ساخت بادکنک نیست که به همین راحتی باشه .

یک زیر دریایی در حالت معمولی ( البته این در مورد زیر دریایی های ایران هست بقیه رو نمی دونم ) در حدود 700 هزار لیتر آب می بلعه تا به زیر آب بره .

تجهیزات ساخت یک زیر دریایی به این سادگی ها هم نیست . و مهم تر از همه نکنولوزژی ساخت ان .

به هر حال این استاد دانشگاه در بعضی از موارد اشتباه کرده .

نظامی آنها است که در نهايت توليد آنها را توجيه سازد. واقعيت اين است که توليدات صنايع ايران در مقايسه با کشورهای صنعتی شده بسيار ابتدايی است.


این حر فها واقعا حرف های یک استاد دانشگاهه ؟؟ یک کشور در حال توسعه رو نباید با کشور هایی مثل امریکا و روسیه و فرانسه و انگلستان مقایسه کرد . چراکه بودج هنظامی که ما داریم در مقابل اون ها بسیار کم هست .

در ضمن سرمایه گذاری ها در بخش جذب و تکنولوژی نظامی در کشور های صنعتی بسیار زیاده . ولی اونطوری ها هم انقدر ابتدایی نیست .


اين نوع زير دريايی پيشتر در کشورهای روسيه، چين، هند و کره شمالی توليد شده و نمونه ايرانی که آغاز به کار خط توليد آن اعلام شده، مشابه نمونه کره شمالی بنام «يونو» است البته با تغييراتی که در آنها صورت گرفته است


روسیه و چین جزو کشور های پیشرفته هستند و همچنین قدرتمند جهان .

تو که الان گفتی این ها ابتدایی هستند پس چطور هنوز در حال تولید آن هستند ؟؟؟؟



هم اکنون ناوهای «يو اس اس تئودور روزولت»، «يو اس اس رونالد ريگان» و «يو اس اس جيما» همراه با يک گروه ناوهای جنگی از نيروی دريايی سلطنتی بريتانيا


برای مقابله با این ناو ها ما با استفاده از موشک هایی مثل رعد و شهاب قادر به انهدام همه ی این ناو ها خواهیم بود . از زیر دریایی نیازی نیست که 100 درصد استفاده کنیم .

همچنين زير دريايی اتمی شکارچی فرانسه در حال پيوستن به ناوگان موجود در آب های خليج فارس هستند.


موشک حوت . این موشک در حدود 40 تا 50 کیلومتر برد داره . و می تونه حتی از شناور ها ، زیر دریایی ها و زیر دریایی ها شلیک بشه .


فقط نمی دونم می شه از شناور باور این موشک رو شلیک کرد یا نه ؟؟؟؟ اگر بشه که بسیار عالی خواهد بود .

به تازگی هم موشک های جدیدید که فرمانده سپاه اعلام کرد به ناوگان موشکی دریایی ما اضافه شده که بردی معادل 300 کیلومتر داره . می شه گفت سلاح اصلی ما در خلیج فارس شناور های تندرو و موشک ها هستند .

زیر دریایی و ناو های جنگی ما در مراحل و طبقه بندی های بعدی قرار می گیرند . peace_sign

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

زير دريايی توليدی ايران که «غدير» ناميده شده دارای کلاس شناخته شده بين المللی است و اين گروه زير دريايی ها را «ميدجت» می نامند. نمونه قبلی اين زير دريايی سال قبل و پيش از برگزاری کنفرانس آشتی اعراب و اسراييل در آناپوليس آمريکا توسط نيروی دريايی ايران در بندر عباس به آب انداخته شد و از آن به نام «نهنگ» ياد شد.

:rose:


زیردریایی کلاس نهنگ و غدیر دو نوع کاملا متفاوت هستند

نهنگ

تصویر

تصویر

غدیر

تصویر


تصویر

تصویر

دکتر رضا تقی زاده بهتره یا برگردند به کلاس یا اینکه همون تحلیل سیاسی بکنند و در مسائل نظامی نظر ندهند. peace_sign

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
kpars ممنون عكس هاي باحالي بود اين زير دريايي نهنگ واقها هم شبيه نهنگه ببينم فرقش با غدير چيه؟ زير دريايي جديد كه مي گفتن نيمه سنگينه همين غديره؟ غدير خيلي وقت معرفي شده و فكر كنم زير دريايي سبك باشه تا نيمه سنگين.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

محمد مصطفی نجار، وزير دفاع ايران به مناسبت هفته دولت از راه اندازی خط توليد زير دريايی «نيمه سنگين» موسوم به «غدير» خبر داد

این عزیز نمی دونسته خط تولید زیر دریایی قائم افتتاح شد نه غدیر،غدیر اونی بود که به ناوگان زیر سطحی اضافه شد که حالا تعداد زیردریایی های غدیر شد دوتا.

از خبرگزاری فارس:

امير دريادار حبيب الله سياري فرمانده نيروي دريايي ارتش در گفتگو با خبرنگار دفاعي خبرگزاري فارس با اشاره به ورود يك زير دريايي جديد به ناوگان زيرسطحي كشورمان گفت: اين زيردريايي از كلاس غدير بوده و نيروي دريايي ارتش آنرا از وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح تحويل گرفته است.
وي افزود: اين زيردريايي به مناسبت هفته دولت و طي روزهاي هفته جاري، در بندرعباس وارد آبهاي جنوبي كشورمان خواهد شد.

سياري با بيان اينكه تمامي بخشهاي اين زيردريايي از جمله بدنه، تجهيزات راداري و سامانه‌هاي پيشرفته دفاعي آن توسط متخصصان دفاعي كشورمان طراحي و ساخته شده است، گفت: با ورود زيردريايي كلاس غدير به ناوگان زير سطحي جمهوري اسلامي ايران، توان حراست، دفاع و مراقبت نيروهاي مسلح در زير آب افزايش خواهد يافت.
به گفته فرمانده نيروي دريايي ارتش با توجه به توانائي‌هاي بالا و قدرت مانور بسيار خوب زيردريايي‌هاي كلاس غدير كه متناسب به شرايط جغرافيايي و آبهاي كشورمان است، اكنون ايران از جمله قدرتمندترين كشورها در بخش زيرسطحي و دفاع از مرزها و منافع خود خواهد بود.
وي همچنين با اشاره به خبر برگزاري رزمايش تخصصي نيروي دريايي ارتش در ماههاي گذشته گفت: نتايج و دستاوردهاي اين رزمايش بسيار اميدوار كننده و خوب بود و نشان داد نيروي دريايي ارتش در كمترين زمان مي تواند بيشترين نتايج را براي خود كسب كند.
فرمانده نيروي دريايي ارتش در پايان نويد داد كه اخبار بسيار خوبي از دستيابي متخصصان اين نيرو به توانمندي‌هاي جديد و تجهيزات مدرن در عرصه سطحي و زيرسطحي نيز اعلام خواهد شد.


خط توليد زيردريايي‌هاي نيمه سنگين ايراني افتتاح شد

خبرگزاري فارس: در سومين روز هفته دولت و با حضور وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح، خط توليد زيردريايي قائم در سازمان صنايع دريايي وزارت دفاع افتتاح شد.


به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از اداره كل تبليغات دفاعي وزارت دفاع، زير دريايي قائم در كلاس نيمه‌سنگين، قابليت حمل و پرتاب انواع اژدر، موشك‌هاي زيرسطحي و جابجايي نيروهاي عمليات ويژه را داراست.
سردار نجار در آئين بهره‌برداري از خط توليد زيردريايي قائم، با اشاره به طولاني بودن مرزهاي آبي كشور، ضرورت حضور قدرتمند براي دفاع از حريم آبي كشور را مورد تاكيد قرار داد و تصريح كرد: وزارت دفاع با اين راهبرد، سرمايه‌گذاري وسيعي براي خوداتكايي در صنايع دريايي به منظور تجهيز نيروهاي مسلح به پيشرفته‌ترين سلاح‌هاي سطحي و زيرسطحي انجام داده است.
وي با بيان اينكه امروز با همت و تلاش متخصصان نوآور و افتخارآفرين وزارت دفاع در تهيه و ساخت انواع شناورهاي درياي به خوداتكايي نايل شده‌ايم، اظهار كرد: جمهوري اسلامي ايران امروز با حضور قدرتمندانه در خليج فارس و درياي عمان بزرگترين حافظ و پاسدار صلح و امنيت در اين منطقه استراتژيك است.
وي گفت:‌ وزارت دفاع و نيروهاي مسلح، مقتدر و با انگيزه جمهوري اسلامي ايران با توليد قدرت بازدارنده و با اقتدار كامل حافظ امنيت آبراه استراتژيك تنگه هرمز بوده و امنيت اين آبراه حياتي را براي خود و همه كشورهاي منطقه حائز اهميت مي‌داند.
وزير دفاع بزرگترين خطر براي امنيت خليج فارس به ويژه تنگه هرمز را نيروهاي فرامنطقه‌اي دانست و افزود: خروج كامل آنان زمينه را براي ايجاد امنيت پايدار در منطقه فراهم خواهد كرد.
وي تاكيد كرد: كشورهاي منطقه از ظرفيت و قابليت لازم براي برقراري صلح، ثبات و امنيت دايمي در منطقه برخوردارند و تشريك مساعي، همكاري و وحدت عمل آنان را در اين زمينه اهداف دشمنان، امنيت و پيشرفت منطقه را كه مبتني بر طرح "تفرقه بيانداز و حكومت كن" مي‌باشد را خنثي خواهد كرد.
وي در پايان با گراميداشت ياد و خاطره شهيدان رجايي و باهنر و همه شهداي انقلاب اسلامي و دفاع مقدس بالاخص شهداي راه پاسداري از امنيت خليج فارس خاطرنشان كرد: امروز امنيت و آرامش مرزهاي آبي كشورمان مرهون فداكاري و رشادت دريادلان ايثارگري است كه با وجود همه سختي‌ها، جان خويش را در طبق اخلاص گذاشته و خالصانه و با همه وجود آماده دفاع از حريم دين و ميهن هستند.
همچنين با حضور وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح و فرمانده نيروي درياي ارتش جمهوري اسلامي ايران، زيردريايي كلاس غدير نيز رسما به ناوگان دريايي ارتش جمهوري اسلامي ملحق شد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

غدیر اونی بود که به ناوگان زیر سطحی اضافه شد که حالا تعداد زیردریایی های غدیر شد دوتا


فقط جهت اطلاع عرض مي‌كنم :
در تصويري كه چند ماه قبل از زير دريايي غدير روي خبرگذاري فارس قرار گرفت ، سه فروند رو كنار هم نشون مي‌ده (تصويرش رو فكر كنم توي آرشيوم داشته باشم ، به زودي آپلود مي‌كنم ) اما به شخصه فكر مي‌كنم تعدادشون خيلي بيشتره :lol:

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
فكر ميكنم منظور شما اين عكسه فقط ببخشيد به كم تاره
تصویر
من قبلا در يك تاپيك ديگه هم عرض كرده بودم تعداد زير دريايي هاي غدير ايران حداقل 4-5 فرونده

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
iraniansoldier عزيز ممنون از تصويري كه قرار دادي ، تصوير مورد نظر من هم تقريبا مثل همين بود اما عكس از پهلو گرفته شده بود

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
توي گالريم گشتم اما متاصفانه نتونستم پيداش كنم :lol: ، سعي مي‌كنم هر جور شده پيداش كنم

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.