rezare77

ستون پنجم

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

بسم الله في الاول و الاخر دوستان سلام شاید این بحث تکراری یا جنجالی باشه دوستان در بحثهای گذشته به چند وچون خطرات احتمالی از جانب دشمنان وچنونگی حمله احتمالی دشمن نوع حرکت و پاسخ گویی ما چگونگی عملیات بر ضد دشمن رفتار همسایگان له یا علیه ما و... به گمانه زنی پرداختند ازان جایی که ستون پنجم موضوع و عاملی قدیمی ریشه ای و مهم است از دوستان می خواهم به سرفصلهای زیر و ان چه به این موضوع مربوط میدانند بیان کنند پیشاپیش از کسانی که در این بحث ناروایی به خود احساس کرده یا میکنند پوزش میطلبم با تشکر 1 ذکر موارد تاریخی از این عوامل و تاثیر شوم ان بر وضع سیاسی و تمامیت ارضی در صد سال اخیر کشور تا به امروز 2 گمانه زنی حول جریانات پیش رو از این عوامل در مناقشات احتمالی حال و اینده و تاثیر فرضی ان 3 تاثیر این عوامل در جری کردن دشمن به پرداختن افکار برنامه ها و رفتارهای شوم نسبت به ما و تاثیرشان در ضریب پیروزی دشمن 4 چگونگی رفتار همسایگان در حضور در جبهه دشمن یا ایفا نقش ستون پنجم(مثال رفتار بعضی از کشورهای عرب در جنگ 33 روزه) 5 شناخت و رصد پیش از موعد چنین جریاناتی در داخل و بین همسایگان ولو به ذکر مثال و...

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

در تاریخ معاصر مردم هر چی کشیدن از دست خائنان و عوامل دست نشانده بیگانه به اضافه مسئولان بی کفایت داخلی بوده است. بعد از انقلاب هم بسیاری از جدایی طلبان و گروهک نابود شده منافقین خلق نقش ستون پنجم را بازی کردند. منافقین خلق سالانه میلیونها دلار بودجه از دولت عراق دریافت میکرد! در مناطق جنگی هم ستون پنجم زیاد بود و چند شهر معروف بودن به حضور گسترده ستون پنجم.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
اصطلاح ستون پنجم از نظر معني و مفهوم مجازي همان جاسوسي است؛ منتها با اين تفاوت که جاسوس به ضرر و زيان بيگانه کار مي کند و نفع و مصلحت ملت و کشور خويش را ولو به قيمت جان از نظر دور نميدارد؛ در حالي که ستون پنجم اين معني را افاده نمي کند بلکه افراد اين ستون، دانسته يا ندانسته به زيان و ضرر خودي و نفع بيگانگان کار مي کنند.

وقتي که ريشه تاريخي آن دانسته شود حقيقت مطلب بهتر روشن مي گردد.

در جنگهاي سه ساله اسپانيا (39 - 1936 ميلادي) هنگامي که ژنرال مولا يکي از سرکردگان سپاه ژنرال فرانکو با ارتش خود به سوي مادريد پايتخت اسپانيا پيش ميرفت، براي کمونيستها که بر شهر مسلط بودند پيغام فرستاد که: «من با چهار ستون سرباز و تجهيزات از شرق و غرب و شمال و جنوب به سوي مادريد پيش مي آيم ولي شما فقط روي اين چهار ستون حساب نکنيد بلکه ستون ديگري به نام "ستون پنجم" هم داريم که در مادريد و حتي در ميان جمع شما هستند که دانسته يا ندانسته براي ما فعاليت مي کنند. شايد هم با ما موافق نباشند ولي چون با عقيده و نظريه شما صد در صد مخالف هستند لذا اعمالشان غير مستقيم به نفع ما تمام مي شود. اگر از چهار ستون اعزامي واهمه نداريد از اين "ستون پنجم" بترسيد که در تمام امور و شئون شما نفوذ دارند و راه ورود چهار ستون را به داخل شهر هموار مي کنند.»

همينطور هم شد و بالاخره ژنرال فرانکو با کمک همين ستون پنجم و خرابکاري آنها توانست پايتخت اسپانيا را که کابوس قحط غلا و گرسنگي بر آن سايه انداخته بود تصرف کند و سلطه و سيطره کمونيستها و جمهوري خواهان را از سراسر خاک اسپانيا براندازد. از اين تاريخ است که دو کلمه ستون پنجم وارد اصطلاحات سياسي شد و به عاملان اجنبي و به طور کلي هر فرد و دسته اي اطلاق گرديد که اعمالي به زيان و ضرر خودي و سود بيگانه انجام دهند.

در همين جنگ بين المللي دوم اگر دقيقاً بررسي کنيم، ملاحظه مي شود که پيروزيهاي برق آساي اوليه دولت نازي آلمان هيتلري به آن شکل و صورتي که در تاريخ لشکرکشيهاي نظامي بي سابقه بوده بيشتر از رهگذر وجود ستون پنجم در کشورهاي متخاصم و فعاليتها و خرابکاريهاي آنان انجام پذيرفته است و گرنه عقل سليم و بطور کلي قاعده و ضابطه نظامي و لشکر کشي حکم نمي کند که کشوري هر قدر هم نيرومند باشد کشورهاي مجاور را که اتفاقاً ضعيف هم نبودند و همه چيز داشتند يکي پس از ديگري در ظرف چند روز به تصرف درآورد.

اصطلاح ستون پنجم با وجود آنکه قدمتي ندارد معذالک به علت بسط و جامعيت معني و مفهوم کلمه چنان به سرعت اشاعه و انتشار يافت که در حال حاضر هر جا پاي جاسوسي و خيانت حتي در مجامع و خانواده ها به ميان آيد از آن براي افاده مقصود استفاده و استناد مي کنند. کما اينکه تحولات و دگرگونيهاي سياسي ايران بعد از شهريور 1320 خورشيدي و خيانتهايي که از طريق مختلف نسبت به ايران و ايرانيان صورت گرفته موجب گرديده است که اين اصطلاح سياسي از اروپا به ايران بيايد و در موارد مقتضي به صورت ضرب المثل مورد استفاده و استناد قرار گيرد. در پايان مقال، ناگفته نماند که در سال 1360 شمسي کتابي تحت عنوان "ستون پنجم" به وسيله آقاي کاظم اسماعيلي به فارسي ترجمه گرديده است که در اين کتاب از داستان ستون پنجم آلمان نازي در انگلستان بحث ميکند. ستون پنجم مزبور حتي در انتيليجنس سرويس انگلستان هم نفوذ کرده بود.

منبع : سايت فرهنگسرا

دو تاپیک بعلت مشابهت با هم ادغام شدند.
sina12152000

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.