امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

با سلام

 

در حقیقت ، ماجرای موشکهای هاگ خریداری شده در طول دفاع مقدس ،( غیر از مهمات خریداری شده از کره جنوبی )  به ماجرای معروف مک فارلین بر می گردد . تعدادی از این موشکها از دپوهای تسلیحاتی ارتش آمریکا در سرزمین های اشغالی به مقصد تهران بار زده شده بود و بر اساس گفته های ویکتور استروفسکی ( اگر اشتباه نکرده باشم ) ، این موشکها فاقد کارایی لازم و در حقیت تاریخ گذشته بودند . به همین دلیل عکس فوق که  به احتمال زیاد مربوط به شلیک این موشک درعملیات والفجر 8 باید باشد ، فاقد کارایی لازم بوده و پس از شلیک ، بدون آسیب رساندن به هدف ساقط شده و بدین صورت در آمد . بخش عمده ای از مهمات به گفته فرزند آقای هاشمی در کتاب" مک فارلین" و در کتاب "روزشمار جنگ"  با عنوان " ماجرای مک فارلین" و چند منبع دیگر ، عودت داده شد ولی چند تیر موشک نیز برای آزمایش نگه داشته شد که این تصویر به احتمال زیاد مربوط به یکی از آن موشکهای تحویلی است .

 

حدود 4یا5 سال پیش یه کتابی می خوندم مربوط به خاطرات یک مامور موساد درباره موشک ها  اگه درست یادم بوده باشه گفت این موشک های زنگ زده(هاگ) رو کجا فرستادین گفتن ایران . فکر کنم این مکالمه مامور موساد که به  دیمونا رفته بود پرسید

کتاب جالبی بود یه تیکه به عملیات اوسیرک بود 

که چه طوری دانشمند هسته ای مصری که برای عراق کار می کرد تو پاریس کشتن و همچنین به جاسوس فرانسوی که ردیاب رو داخل راکتور  اوسیرک عراق جاسازی کرده بود

اخرهم مامور موساد  گفت هنوز نفهمیدیم برای چی این جاسوس 

فرانسوی موقع بمباران تو راکتورمونده  بوده 

  • Upvote 3

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

از آنجا که در این تاپیک از ماجرای مک فارلین صحبت به میان آمد، به نظرم نامه های منوچهر قربانی فر به محسن کنگرلو (معاون نخست وزیر وقت) از نظر تاریخی مهم هستند.

بخشی از نامه اول: 

من شخصاً و شرافتاً به هر نحو که شایسته بدانید متعهد می شوم و تضمین می کنم که بلافاصله پس از انجام مرحله آخر یعنی پس از تحویل 240 قم و دو H.p و آزادی کلیه گروگا نهای آمریکایی حداکثر ظرف یک ماه 3000 موشک TOW به قیمت سی هشت میلیون و پانصد هزار دلار یعنی قیمت تمام شده برای خود آمریکاییها و 200 عدد موشک سایدویندر که بر روی هواپیماهای اف 4 و اف 5 ما مستقر می گردد به همان قیمت تمام شده در تهران تحویل دهم ...

بخشی از نامه دوم: 

فقط با یک پیام تلفنی جنابعالی بلند شده و با یک هواپیمای اختصاصی بزرگ فقط در حالی که 104 موشک تاو همراه داشتم به تهران آمدم در حالی که قیمت آنها را خود تهیه کرده و 20 روز قبل به امریکایی ها داده بودم ....

منبع : خاطرات آیت الله منتظری، پیوست های 130 و 131

 

  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

 

ماجرای مک فارلین / ایران-کنترا / ایران گیت 

 

2021-02-13_18-49-37.jpg

 

2021-02-13_18-51-17.jpg

 

2021-02-13_18-52-25.jpg    2021-02-13_18-52-51.jpg

 

2021-02-13_18-53-11.jpg   2021-02-13_18-53-37.jpg

 

2021-02-13_18-54-00.jpg    2021-02-13_18-54-22.jpg

 

 

پی نوشت : 

 

ادغام تاپیکهای موازی ماجرای مک فارلین برای ادامه بحث ... بیست و پنجم بهمن سال 1399 خورشیدی 

  • Upvote 10

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
6 hours قبل , MR9 گفت:

 

 

 

    2021-02-13_18-52-51.jpg

 

 

 سوای موضوع، نقش افراد بعد از بازنشستگی در پست های مشاوره ای در اندیشکده ها است.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

تحویل موشکهای فونیکس مدل سی به ایران در ماجرای ایران کنترا !!!

 

با سلام

چند شب پیش ، جناب فریدون علی مازندرانی (تکخال تامکت ایرانی) در لایو با پیج گلدن کرون ، ادعا کردند که بعد از ماجرای ایران کنترا ، آمریکایی ها 10 فروند موشک فونیکس بدون مشخصات به ایران تحویل دادند و تمامی این ده موشک در اون دوران زیر تامکت ها لود و شلیک شد و اطلاعات پروفیل پروازی اونها هم به طرف آمریکایی داده شده . مطابق صحبت ایشون ، اون ده فروند از نوع فونیکس سی بودند که بعدها آمریکایی ها بر اساس اطلاعات آزمایشهای عملیاتی اونها در جنگ ایران و عراق ، موشک فونیکس سی را رسما رونمایی کردند !!!!

ویرایش شده در توسط 951
  • Like 3
  • Upvote 8

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ویدئو از صحبت‌های شمخانی پس از مذاکره مخفی ایران و آمریکا

 

ماجرای ایران–کُنترا | Iran Contra affair که به ماجرای مک‌فارلِیْن نیز مشهور است، به ماجرای مذاکره ایران و آمریکا از 20 اوت 1985 برابر با 29 مرداد 1364 تا 4 مارس 1987 برابر با 13 اسفند 1365 به‌مدت یک‌سال و نیم، در دور دوم ریاست جمهوری رونالد ریگان مربوط می‌شود. 

در اوج جنگ تحمیلی، آمریکا با فروش تسلیحات به ایران در پی آزادی گروگان‌های آمریکایی در لبنان بود که نزدیکان آیت الله منتظری از طریق یک روزنامه لبنانی ماجرا را رسانه‌ای کردند که این اقدام را برای نظام سیاسی ایران حیثیتی کنند و دولت آمریکا را تحت فشار قرار دهند که در نهایت به توقف مذاکرات انجامید. 

ویدیویی که می‌بینید، اوایل مهر 1365 در ماه‌های منتهی به عملیات کربلای 4، در منطقه‌ای در استان خوزستان (پادگان انبیاء شوشتر یا مقر لشکر 8 نجف اشرف در خرمشهر) ضبط شده و علی شمخانی قائم مقام فرمانده سپاه، در حضور شهید احمد کاظمی و عزیر جعفری فرمانده قرارگاه قدس در صحبت‌هایش به مسائلی مانند ماجرای مک‌فارلین، سیاست دشمنان در تضعیف و تسلیم ایران و سطح انتظارات مردم از عملیات‌ها می‌پردازد. 

شمخانی در صحبت‌های می‌گوید رابرت مک فارلین مشاور امنیت ملی آمریکا که برای مذاکره به ایران آمده بود تحقیر شده است و جمله‌ای را از مک فارلین نقل می‌کند که شکل کاملش این گونه در خاطرات هاشمی رفسنجانی آمده است: «مک‌فارلین ناراضی است و مدعی است به او توهین شده که چرا مقامات با او حرف نمی‌زنند و چرا هدیه‌اش [کیک با طرح کلید و انجیل با امضای رئیس جمهور] را نمی‌پذیریم و می‌گوید اگر من برای خرید پوست گربه به روسیه بروم، گورباچف در روز دو بار با من ملاقات می‌کند.» شمخانی تاکید می‌کند: «[آمریکا می‌داند] اگر امروز مشکلش را با ایران حل نکند، فردا که ایران بر عراق پیروزی شود، پشت هیچ میز مذاکره‌ای نمی نشیند.» 

از جمع دیگر حاضرین در این جلسه،  افرادی مانند حسن اسماعیلی (اولین چهره‌ای که در فیلم دیده می‌شود و به کمد تکیه داده)، غلامرضا شفیعی (در حال تهیه شربت) عزیز جعفری، مصطفی نصر، سیف‌الله رهنما، محسن شهپری‌فرد، مرتضی کاظمی (نیروی پدافند)، عباسعلی داوری، حسینعلی مصطفایی، مرحوم قاسم شفیعی، حسین عابدینی (چهره‌اش مشخص نیست)، مصطفی سمندری، شهید مصیب مرادی، محمدرضا ابراهیم‌زاده، غلامحسین کاظمی، اسماعیل محمدی، عبدالمحمود حجتی، اکبر عابدی، کاظم‌زاده و محمود احمدپور حضور دارند .

 

لینک ویدئو :

منبع

ویرایش شده در توسط 951
  • Like 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.