arshya4171

گزارش موسسه سیاست خاور نزدیک واشنگتن/ نيروي دريايي ايران مهلك و سريع است(1و2و3و4)

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

پیوند اصلی:
[url=http://www.washingtoninstitute.org/templateC04.php?CID=298]Iran's Asymmetric Naval Warfare[/url]

[quote]به نظرتون یک موسسه غربی بنام موسسه سیاست خاور نزدیک واشنگتن چرا اینقدر سرصیر و حوصله نشستن آمار و اطلاعات غیرمحرمانه را آماده انتشار کردن[/quote]
این‌ها معمولاً برای آشنایی سیاست‌سازان و محققان غربی است که بتوانند با خواندن این گزارش‌ها اطلاعات مفید کسب کنند و تصمیم‌های بهتری بگیرند یا سیاست‌های مناسب پیشنهاد کنند. ما هم از این جور مؤسسات داریم (یک چیزی شبیه اتاق فکر) هر چند باید بیشتر شود!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
براي خود من خيلي گزارشش جالب بود. ديدم كه خيلي از نكته هايي كه شايد با توجه كم در خبرهام منتشر مي كنم، اين موسسات چقدر با حساسيت دنبال و جمع آوري مي كنن. كد هاي اين گزارش بسيار زياد هستن. از هر پاراگرافش مي شه نكته هايي رو استخراج كرد كه طي اين سالها از سوي ايران اعلام شده و اونها ريز به ريزش رو توجه دارن. هرچند گاهي هم دچار ترديد شدن

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
مقاله خوبی هست و به نکاتی اشاره شده است دکترین دریایی ایران میباشد.

دشمنان نقاط ضعف و قوت ما رو گذاشتن زیر ذره بین و از این بین نقاط قوت رو برای بررسی راههای نفوذ تحلیل و اعتراف میکنن که ایران واقعا در منطقه دریایی خودش حریف قدری است.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
نیروی دریایی ایران همیشه زیر زه بین بوده ! اگر توی اینترنت بدنبال مقالات در مورد نیروی دریایی ایران بگردی چندین برابر بیشتر جاهای دیگه مثل نیرو زمینی یا هوایی پیدا میکنی این هم به این خاط که خدای ناکرده اگر درگیری پیش بیاد به احتمال زیاد برعکس جنگ عراق خط مقدم ما نیرودریایی خواهد بود که اونها حتی از یک هشتم توانش هم با خبر نیستند!میشه گفت منظم و منسجم و متخصص ترین نیروی ما همین نیرو دریایی که هم قسمت هوایی داره هم زمینی هم روی دربا هم زیر دریا و الکترونیک . بیشترین تعداد تنوعات تسلیحاتی چه ابداع داخل و خرید خارج هم تو نیروی دریایی . دستشون درد نکنه . خداوند پشتیبان حافظان ایران و اسلام و مردم عزیزمون باشه . با آرزوی اقتدر و سر بلندی روز افزون برای حافظان این سرزمین در هر کجا که هستند :oops:

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
خوب نیروی دریایی لازم ترین نیرو برای حفظ بلند مدت یک کشور است. فراموش نکنیم که اگر ما نیروی دریایی داشتیم هرگز انگلیس و پرتقال جرات ورود به منطقه و مستعمره کردن سرزمینها یکی پس از دیگری رو نداشتن. اگر نیروی دریایی داشتیم در جنگ جهانی اول و دوم حداقل از طرف جنوب مورد هجوم قرار نمیگرفتیم.

آمریکا چون کشوری است که دو طرفش رو اقیانوس احاطه کرده به همین دلیل بنیانگذاران آن به مسئولان بعدی اهمیت برخورداری از یک نیروی دریایی قوی رو گوشزد کرده بودند. همین شد که نیروی دریایی این کشور الان به قویترین نیروی دریایی جهان تبدیل شده و با 6 ناوگان بزرگ در مناطق مختلف جهان حضور دارد و همزمان توان دفاع از سواحل آمریکا را هم دارد. حتی این نیرو از نظر گستردگی برتر از نیروی هوایی و زمینی این کشور است! هر کجا جنگی شده اول تفنگداران دریایی وارد شدن بعد نیروی زمینی!

ایران هم اگر میخواهد سرزمین خود را از گزند بیگانگان فرامنطقه حفظ و تهدیدهای منطقه ای را کنترل کند نیاز به یک نیروی دریایی قدرتمند دارد. نیرویی که بتواند در اقیانوس هند حضور فعال داشته و در صورت لزوم تا اقیانوس منجمد جنوبی نفوذ داشته باشد. این نیرو نیاز به برتری مطلق دریایی در خلیج فارس ، تنگه هرمز ، دریای عمان و شمال اقیانوس هند نسبت به کشورهای منطقه دارد. باید از نظر توان رزمی به حدی برسیم که مثل جنگ جهانی دوم و نبرد در اقیانوس اطلس اولین خط هجومی و دفاعی ما در اقیانوس باشد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
گزارش موسسه سياست خاور نزديك واشنگتن -3

نقش ويرانگر زيردريايي‌هاي ايران را نبايد ناديده گرفت

خبرگزاري فارس: موسسه سياست خاور نزديك واشنگتن تاكيد كرده است كه علي رغم تجهيزات مدرن امريكا در منطقه، به خاطر آب‌هاي كم عمق ساحلي و وجود صداهاي بالا، زيردريايي‌هاي ايران كه به تسليحات مختلفي مجهز شده‌اند، مي‌توانند ضربات ويرانگري را وارد كنند.


به گزارش خبرگزاري فارس، در ادامه گزارش موسسه سياست خاور نزديك واشنگتن درباره جنگ نامتقارن دريايي ايران آمده است: توانمندي‌هاي نيروهاي دريايي نامتعارف ايران از شش بخش كشتي هاي سطحي، زيردريايي هاي متعارف و بسيار كوچك، موشك ها و راكت‌ها، مين‌هاي دريايي، هوابرد و ديگر صنايع نظامي تشكيل مي شوند.

* كشتي هاي سطحي

هرچند كه توپخانه ساحلي دوربرد و موشك هاي ضدكشتي ايران مي تواند سطوحي از امنيت بخشهاي مهم خليج فارس را تأمين كند، كشتي‌هاي سطحي براي كنترل واقعي اين منطقه ضروري است. ايران براي رسيدن به اين منظور، قايق هاي كوچك و متوسط تندرو را طي دهه گذشته توليد يا تهيه كرده است تا براي عمليات احتمالي در خليج فارس و درياي عمان آماده باشند. نيروي دريايي سپاه و نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي از اين قايق ها استفاده مي كنند.
قايق هاي سپاه از جمله طارق، ذوالقدر، ذوالجناح و يا گشتي بهمن مي توانند سامانه پرتاب اژدر و موشك را حمل كنند و قابليت استفاده در مأموريت هاي مين گذاري را در خط سير كشتي هاي خليج فارس دارا هستند، همچنين قايق هاي تندرو آذرخش و ذوالفقار 2 موشك ضدكشتي را حمل مي كند.
نيروي دريايي سپاه نيز از تله راداري كنترل از راه دور يا قايق هاي مملو از مواد منفجره براي منحرف كردن عمليات دفاعي دشمن يا حمله به كشتي هاي آنها استفاده مي كند.
جديدترين قايق هاي ناوگان نيروي دريايي سپاه شامل قسمت هاي دور از ديدرس مي شود. هر دو اين قايق ها اژدرهاي 324 ميليمتري را حمل مي كنند در حالي كه قايق قبلي مي توانند فقط 2 موشك كوثر را حمل كند. اين قايق ها طي رزمايش هاي اخير نيروي دريايي ايران بسيار فعال بودند و گزارش ها حاكي از آن است كه ايران شمار بيشتري از اين قايق ها را در دست ساخت دارد.
ايران همچنين تعدادي زيردريايي كوچك در اختيار دارد كه گفته مي‌شود به اژدر كوتاه برد 324 ميليمتري مجهز هستند.
كشتي هاي تندرو ايراني موسوم به تندر نيروي دريايي سپاه تنها امكان توانمندي متعارف را در مقايسه با موارد مختلف تجهيزات متعارف نيروي دريايي ارتش مي دهد و چند محافظ عملياتي و تعداد 6 قايق موشك انداز در كاروان خود دارد. هر يك از اين كشتي ها نيز با وزن تقريبي 200 تن و سرعت 35 گره دريايي مجهز به پرتابگرهاي دوگانه موشك هاي دريايي هستند.

* زيردريايي ها و اژدرها

زيردريايي كوچك غدير ساخت ايران است و مي تواند اژدرهاي 533 ميليمتري را حمله كند. همچنين زيردريايي هاي ساحلي نهنگ كه هر دو آنها هم اكنون در نيروي دريايي سپاه پاسداران و نيروي دريايي ارتش ايران وجود دارند ظاهراً براي عمليات در خليج فارس استفاده خواهند شد.
اين زيردريايي ها احتمالاً براي مين گذاري، عمليات ويژه و حملات ضدكشتي به كار مي روند و بيانگر تلاش ايرانيان براي توسعه توانمندي رزمي در زير دريا محسوب مي شوند. علاوه بر اين، نيروي دريايي سپاه يك شبكه پيچيده از دوربين هاي ويدئويي دوربرد براي روز و شب در محل هاي مختلف امتداد خط ساحلي نصب كرده است تا نفوذ مخفيانه را رديابي كند و شايد حتي اطلاعات هدف مورد نظر را به زيردريايي هاي مورد استفاده در ارتباطات زيرآبي كه توسط صنايع الكترونيك ايران توسعه يافته اند، منتقل كند.
آب برعكس هوا يك رساناي نامناسب به شمار مي رود كه جريان انتقال صدا را به آساني بر هم مي زند. نيروي دريايي آمريكا از انواع ابزارها براي رديابي زيردريايي ها برخوردار است اما آب هاي كم عمق ساحلي و صداهاي بالا عملكرد دستگاه ها را با مشكل مواجه مي كند و كار رديابي، مكان يابي و تشخيص زيردريايي ها را بسيار مشكل مي سازد.
دما و شوري آب شايد رديابي زيردريايي ها را در مناطق خاص تسهيل كند. شوري بيش از حد آب بر انتقال موج صدا تأثير مي گذارد و هر چه شوري آب بيشتر باشد امواج صدا سريعتر منتقل مي شوند. بنابراين، تركيب دماي بالا و شوري آب در يافتن راهكار براي خليج فارس مي تواند رديابي را براي كشتي مستقر در سطح آسانتر كند.
ايران همچنين در حال آزمايش زيردريايي هاي بسيار كوچك سازگار با رطوبت است كه به خدمه كاملاً آموزش ديده و باانگيزه نياز دارد. اين زيردريايي هاي كوچك نه تنها قابليت عملياتي بهتري را نسبت به كشتي هاي بزرگ دارا هستند بلكه همچنين مي توانند به دكل هاي بدنه قايق هاي تيپ نهنگ براي عمليات دوربرد نصب شوند. ايران همچنين از اژدرهاي داراي خدمه استفاده مي كند.
حتي كشتي هاي به ظاهر تجاري يا مسافرتي مي توانند زير سطح آب حفره ها و تأسيساتي براي ارسال و تجديد قواي زيردريايي هاي كوچك داشته باشند. اين ترتيبات براي عمليات راهبردي دوربرد در درياي عمان و درياي عربي مناسب است و مشابه اين اقدام توسط نيروي دريايي ايتاليا در جنگ جهاني دوم در آبهاي مديترانه به كار رفت.
ايران در سالهاي اخير توانمندي خود را در بخش اژدرها بسيار توسعه داده است و گفته مي شود كه خط توليد دست كم 2 نوع از اژدرهاي داخلي 533 و 324 ميليمتري را آغاز كرده است. اژدرهاي ايراني تا 20 كيلومتر را هدف قرار مي دهند. ايران همچنين اعلام كرده است كه يك اژدر ويژه براي هدف قرار دادن زيردريايي و كشتي هاي روي سطح آب در تنگه هرمز طراحي كرده است و گفته مي شود كه در اختيار نيروي دريايي ارتش ايران و نيروي دريايي سپاه است. همچنين حوت نيز يك اژدر موشكي با سرعت بالاست كه 360 كيلومتر در ساعت سرعت دارد. تسلط و برتري ايران با چنين سيستمي مي تواند به منزله تغيير روند بازي در خليج فارس باشد.

* موشك ها و راكت ها

جنگ 33 روزه لبنان نشان داد كه پيروزي نظامي به رغم برتري هوايي دشمن امكانپذير است.
نيروي دريايي سپاه اميدوار است با استقرار شمار بسياري از سامانه هاي دفاع هوايي قابل حمل خدمه نظير راكت هاي ضد بالگرد، مين ها و سامانه‌هاي Pantzir، Tor M-1 و YZ-3، موشكهاي سطح به هواي شهاب و ثاقب و همچنين موشك هاي سطح به هواي ميثاق 1 و 2 از آسيب پذيري در برابر حملات هوايي دشمن بكاهد.
نيروي دريايي سپاه همچنين به موشك هاي ضدكشتي تحسين برانگيز خود افتخار مي كند. ايران اصلاحات نظارتي و راهكاري بسياري براي موشك ساحلي متحرك كرم ابريشم ايجاد كرد كه مدتها نقطه قوت نيروي ضدكشتي آن به شمار مي رفت و حداكثر برد 85 تا 100 كيلومتر را پوشش مي داد.
ايران همچنين يك نمونه توسعه يافته راهبردي از HY-2 به نام SS-N-4 رعد يا تندر توليد كرده است. موشك رعد كه در رزمايش هاي اوايل 2007 ايران مورد آزمايش قرار گرفت براي پرواز در سطح پايينتر از نمونه اصلي خود (HY-2G) "سيرساكر" طراحي شده است و در مرحله نهايي پرواز نيز مي تواند مانورهاي غيرمستقيم دهد. اين موشك مجهز به سامانه ضد پيشگيري الكترونيكي داراي راهنماي فعال و غيرفعال و كلاهك به وزن 500 كيلوگرم مي تواند ضربه اي مرگبار به كشتي هاي بزرگ وارد كند.
موشك كروز ضدكشتي نور نيز كلاهك 155 كيلوگرمي دارد. اين موشك در سكوهاي متحرك مناطق ساحلي و جزاير ايران ازجمله قشم مستقر شده است. موشك نور نيز ارتباط اطلاعاتي براي دريافت اطلاعات هدف از طريق سامانه راداري هوايي كه توسط بالگرد يا هواپيما حمل مي شود، را در بر مي گيرد. ايران توانسته است موشك نور را با ناوگان بالگرد Mi-17I نيروي دريايي سپاه منطبق كند. سجيل، FL-10 و نصر 1 نيز داراي راهنماي راداري فعال و حداكثر 35 كيلومتر برد هستند.
نمونه هاي كوثر قابل استفاده از كاميون نيز گزارش شده است كه در برخي از جزاير خليج فارس ايران مستقر شده اند. معروفترين نوع موجود از سامانه راكت نيروي دريايي سپاه نوع 107 ميليمتري MRL است كه به اشكال 10، 11، 12 و 12 مجرايي وجود دارد و برد موثري حدود هشت و نيم كيلومتر را پوشش مي دهد. برخي از اين راكت ها به ثابت كننده هاي ژيروسكوپي مجهز هستند تا در درياهاي ناآرام دقت لازم را تأمين كنند.
علاوه بر اين، سامانه راكت دريايي فلق 2 كه داراي 8 مجراي 333 ميليمتري است برد 10 كيلومتري را طي مي كند.
ايران در سالهاي اخير از راكت هاي توپخانه اي فجر مستقر در ساحل براي ايفاي نقش حمايت از نيروي دريايي استفاده كرده است. فجر 3 يك كلاهك 85 كيلوگرمي دارد و 43 كيلومتر را طي مي كند در حالي كه فجر 5 با كلاهك 170 كيلوگرمي در نهايت 70 تا 75 كيلومتر برد دارد. ايران همچنين يك نوع فجر 3 توليد مي كند كه مي تواند كلاهكي با مهمات كمتر را تا 120 كيلومتر بفرستد همچنين يك نوع مين گذار مي سازد كه مي تواند خطوط كشتيراني خليج فارس را با مين هاي مهارنشدني مملو كند.

* مين هاي نيروي دريايي

نيروي دريايي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي با پتانسيل عالي در زمينه نبرد مين هاي دريايي طي جنگ تانكري به موضوع مين گذاري به عنوان يكي از مهمترين مأموريت هاي خود توجه دارد. اين نيرو مين هاي دريايي مختلفي را توليد يا تهيه مي كند؛ مين هاي مغناطيسي، صوتي و فيوزهاي فشاري، مين هاي صدفي براي استفاده نيروهاي عملياتي ويژه، مين هاي توده اي و مين هاي كنترل از راه دور را شامل مي شود.
مين هاي عمقي كه دشوار براي رديابي محسوب مي شوند در آبهاي كم عمقتر از 60 متر مناسب هستند در حالي كه مين هاي ثابت براي آبهاي عميقتر استفاده مي شوند؛ هر چند كه جريان هاي موجود آب در تنگه هرمز به اندازه كافي قدرتمند هستند كه همه چيز را به غير از مين هاي كاملاً تثبيت شده تخريب كنند. حداكثر عمق تنگه هرمز 80 متر است و در خليج فارس ميان 80 تا 100 متر برآورد شده است هر چند كه بيشتر راهروهاي كشتيراني عميقتر از 35 متر نيستند.
نيروي دريايي سپاه مي تواند از قايق هاي كوچك تندرو، زيردريايي ها و كشتي هاي غيرنظامي معمولي داراي خدمه براي كارهاي نظامي نظير مين گذاري در راهروهاي كشتيراني و ورودي هاي بنادر استفاده كند؛ در حالي كه نيروهاي زير آب با كمك قايق هاي زودياك ، زيردريايي ها يا بالگردهاي نيروي دريايي سپاه يا نيروي دريايي ايران مستقر مي شوند و مي توانند مين هاي صدفي را به كشتي هاي دشمن يا تأسيسات نفتي دريايي وصل كنند.
درباره توانمندي پيشگيرانه نيروي دريايي سپاه در زمينه مين ها اطلاعات چنداني در دست نيست. نيروي دريايي سپاه ظاهراً تحقيقات قابل توجهي در اين خصوص انجام داده اما توانمندي آن در اين زمينه فاش نشده است.

* هوابرد

واحدهاي نيروي دريايي سپاه پاسداران مي توانند حمايت هوايي لازم را از هواپيماهاي جنگنده Su-25 و EMB-312 توكانو سپاه همچنين فانتوم F-4 و فنسرز Su-24 نيروي هوايي ايران كه مجهز به موشك هاي ضد كشتي نور است، انتظار داشته باشند.
نيروي دريايي سپاه مي تواند يورش هاي چريكي شبانه يا روزانه را با نيروي زميني عمليات ويژه صابرين و با استفاده از بالگردهاي Mi-17I مجهز به تجهيزات ديد در شب اجرا كند. نيروي دريايي سپاه همچنين مي تواند با استفاده از بالگردهاي نور مسلح Mi-17I حملات ضد كشتي دوربرد انجام دهد.
نيروي دريايي سپاه انواع مختلف هواپيماهاي بدون سرنشين توليد داخل را مستقر كرده است. ايران از اوايل 1985 كار در خصوص ساخت هواپيماهاي بدون سرنشين را آغاز كرد و مدل هايي را كه مي توانند راكت يا بمب حمل كنند و يا مأموريت هاي انتحاري را برعهده گيرند، ساخته است. هواپيماهاي بدون سرنشين هجومي براي مقابله با حضور چشمگير نظامي نيروي دريايي آمريكا در خليج فارس طي اواسط تا اواخر دهه 80 توسعه يافت.
تجربه مثبت جنگي با هواپيماي بدون سرنشين موجب شد ايران از توسعه و سرمايه گذاري در اين صنعت حمايت كند و هم اكنون چندين نوع از اين سلاح را توليد مي كند. ايران در اكتبر 1997 موفق شد يك هواپيماي بدون سرنشين غيرقابل رديابي ساخته شده از مواد تركيبي را در رزمايش نيروي دريايي در شمال خليج فارس آزمايش كند. جمهوري اسلامي اعلام كرد كه اين هواپيماي بدون سرنشين توسط ناو هواپيمابر "نيميتس" آمريكا قابل رديابي نيست.

* خود اتكايي

نيروي دريايي نامتعارف سپاه يك سازمان تحقيقاتي خوداتكايي ابتكاري را با چندين دفتر دارد كه به امر مهندسي دريايي، جنگ سطح و زير سطح، رادار، ارتباطات و الكترونيك دريايي، جنگ الكترونيكي، مكان يابي، رديابي، صدايابي زير دريا، فن آوري موشكي، همچنين نقشه كشي اشتغال دارند.
توانمندي هاي ارتباطي دريايي سپاه مسيري طولاني را از 1986 طي كرده است كه در آن زمان راديوهاي بدون كارآيي در زير آب در ميانه نبرد از كار افتادند. به عنوان مثال، امروز صنايع الكترونيك شيراز انواع وسايل ارتباطي دريايي، مكان يابي، و تجهيزات رديابي صدا همچنين ايستگاه هاي اندازه گيري حمايت الكترونيكي را توليد مي كند. سازمان جاهد خودكفايي نيروي دريايي سپاه همچنين تجهيزات جنگي الكترونيك را توسعه داده است تا براي كاربران سطح و زير سطح مطابقت داشته باشد و با سامانه آمريكايي حاضر در منطقه خليج فارس مقابله كند.
علاوه بر چشم انداز توانمندي هاي عملياتي نيز نيروي دريايي سپاه همچنين يك شبكه ارتباطات فيبر نوري وسيع ايجاد كرده كه توسط شركت داخلي ساخته شده است تا در شرايط جنگي استمرار ارتباطات مطمئن را در سراسر ساحل خليج فارس تضمين كند.

* سازمان و پايگاه‌هاي اصلي

آخرين گزارش ها از ايران حاكي از آن است كه نيروي دريايي سپاه در حال واگذاري يا كاهش نقش امنيتي خود در دريايي خزر به نيروي دريايي ارتش است و در عوض، منابع خود را در سواحل حساس جنوب اين كشور متمركز مي كند تا در آنجا نقشي مسلط تر ايفا كند و ناوگان سبك نيروي دريايي را براي فرماندهي بهتر اين منطقه در اختيار گيرد.
نيروي دريايي ايران تاكتيك هاي دريايي متعارف را كنار مي گذارد و به سوي شيوه هاي مورد توجه نيروي دريايي سپاه نظير جنگ زير سطح با استفاده از زيردريايي هاي كوچك پيش مي رود. فرمانده نيروي دريايي ارتش اخيراً اين تغيير رويه و فن آوري را يك "تجديد حيات" خواند.
نيروي دريايي سپاه پيش بيني مي كند كه در زمان جنگ، دشمن بالقوه تلاش خواهد كرد فرماندهي و كنترل آن را بر هم زند. اين نيرو در واكنش به اين اقدام يك ساختار فرماندهي غيرمتمركز ايجاد مي كند كه مناطق مستقل و عمليات موضعي را در پيش گيرند. واحدهاي رزمي كوچك، مستقل، متحرك و فعال نيز ساختار راهبرد دفاعي جديد "چيدماني" تشكيل مي شوند.
قايق هاي تندرو از ساحل مستتر شده يا محفظه ها و سايت هاي مخفي سرزميني خارج خواهند شد و روي تريلرها به نقاط ساحلي حمل مي شوند و دستور مأموريت دريافت مي كنند مبني بر اين كه به ادامه ارتباط با زنجيره فرماندهي نياز ندارند. هر يگان از اين گروه ها يك بخش از عمليات را بر عهده خواهد گرفت تا در يك درگيري نظامي بتواند تأسيسات دريايي دشمن يا آمد و شد در دريا را مورد هدف قرار دهد. نيروي دريايي سپاه در چنين شرايط جنگي انتظار مي رود نظير آنچه كه در جنگ ايران و عراق رخ داد، از سوي يك پست فرماندهي فعال هدايت شود.

ادامه دارد ...

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
انصافا تحلیل خیلی خوبن دارن و جز به جز نیروی دریایی رو بررسی کردن.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
خیلی جالبه انگار کسی که این رو نوشته ایرانیه میشه لینک مطلب زبان اصلی رو بذارید تا نگاهی به اون هم بندازیم چون این فکر نکنم کامل باشه .
در مورد ارتباطات و شبکه های ارتباطی ساحلی مون انگار چیزهایی می دونستن من تو این فکرم که مسئولا این رو گفتن یا از جایی درز کرده!
هر چند خیلی چیز ها رو نگفتن و هنوز خیلی های دیگه رو نمیدون بعضی هاش هم که میشه حدس زد اما مسئله اینه که در مورد اون چیز هایی که گفتن مسلمه نگرانی اساسی دارن نکته جالبتر اینه که تو بخش خود اتکایی به الکترونیک و مخابرات فقط اشاره کردن!
و توی بحث زیر سطحی به ناتوانی خودشون اعتراف کردن !
در مورد پانتزیر هم خیلی جالبه روسها رد کردن و گفتن که هنوز خودمون نداریم ولی اینکه اشاره شده تو ایران هست خیلی جالبه . این ضد هوایی ها بسیار مهلک هستند چون نمیشه همیشه از بمب های گرون قیمت هدایت از دور استفاده کرد بلکه مجبورن بشدت نزدیک بشن و از پیووی استفاده کنن که این ضد هوایی ها کابوس این نوع عملیات محسوب میشن !
اگر شبکه پدافند اس 300 در جنوب باشه و پوشش فعالی داشته باشه هر عملیاتی از جنوب قفل میشه!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
این گزارش برخی موارد اشتباه دارد! اون YZ-3 همون شهاب ثاقب هست. چرا این کد رو بهش دادن؟!

ایران پانتسیر ندارد و اگر تحویل اس300 قطعی بشه قویترین پدافند ما همین اس300 است.

یک گردان اس300 پی ام یو 1 از هشت پرتابگر و سه رادار و چند خودروی دیگر (فرماندهی ، حمل و نقل ، مهمات گذاری ...) تشکیل شده که 32 موشک آماده شلیک دارد. این سیستم همزمان با 6 هدف بوسیله 12 موشک تا فاصله 150 کیلومتر و ارتفاع 27 کیلومتر درگیر میشود. از نظر سرعت عمل بقدری رادارها و موشکها سریع هستند که به عنوان در بدترین شرایط جنگنده های پرسرعتی مثل اف15 رو از فاصله بیش از 100 کیلومتری رهگیری میکنه و اگر از حداکثر برد موشک شلیک بشه در فاصله حدودا 120 کیلومتری به هدف میرسه که بسته به نوع هدف کم و زیاد میشه از 110 تا 130 کیلومتر. این یعنی فرصت کافی برای شلیک تمام 32 موشک وجود دارد. به همین دلیل اس300 پدافند خطرناکی است. حتی اگر دشمن بتواند با جنگ الکترونیک موشکها رو منحرف کند باز هم تا رسیدن به فاصله مناسب جهت حمله باید از سد 32 موشک عبور کند!

تنها نقطه ضعف این مدل از اس300 آسیب پذیری در برابر اقدامات جنگ الکترونیکی هست که با ارتقای تجهیزات خودروی فرماندهی و رادار کنترل آتش به استاندارد پی ام یو 2 این مشکل رفع میشود.

گویا ایران مدل پی ام یو 2 رو هم سفارش داده که واقعا برترین پدافند جهان در کلاس خود میباشد. تنها سیستمی هست که میتواند همزمان با 36 هدف بوسیله 72 موشک درگیر شود و بدلیل استفاده از چند روش هدایتی بصورت قطعی نمیتوان با اقدامات متقابل موشک رو منحرف کرد.

هر گردان اس300 حداقل از 6 و حداکثر تا 18 پرتابگر میتواند داشته باشد که استاندارد آن 8 پرتابگر است.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
من نمیدونم این پانتزیر چی داره که اینقدر ازش میترسن و هر جا مقاله میدن میگن پانتزیر !

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
حتما یه توانایی خاصی داره که ازش میترسن و سعی کردن در حمله به سوریه محکش بزنن!

شنیدم پانتسیر قادر به شناسایی هواپیماهای پنهانکار هست و میتونه در حین حرکت با دشمن درگیر بشه و از نظر قدرت درگیری فوق العاده است! رادار پانتسیر برد 32 الی 36 کیلومتر داره و هدف با سطح مقطع راداری 2 متر مربع رو از 24 الی 28 کیلومتری رهگیری میکنه. نقطه قوت این پدافند که غربیها ازش میترسن در توان درگیری هست! میتونه همزمان 20 هدف رو شناسایی و با 3 هدف بوسیله 4 موشک درگیر شود. همزمان از دو هدایت راداری و الکترواپتیکی استفاده میکند.

از موشک 57E6 با وزن 90 کیلوگرم و سرجنگی 20 کیلوگرمی با سرعت 1300 متر بر ثانیه و برد 20 کیلومتر و ارتفاع درگیری 15 کیلومتر برخوردار است.

فقط قیمتش کمی زیاده! 15 میلیون دلار برای هر دستگاه!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
این که گفتی وحشتناکه وقتی با فالکون 4 بازی میکردم اس آ 14 ها یا همین اس آ 17 ها کوتاه برد بلای سر آدم موقع شیرجه زدن میاوردن که نگو . فکر کنم بدلیل سیار بودن و غیر قابل پیش بینی بودن موقعیت این سامانه احتمالا تلفات بیشماری در حملات بیرون از چشم رادار و در ارتفاع پایین خواهند داد .

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
گزارش موسسه سياست خاور نزديك واشنگتن -4 و پاياني

موشك‌هاي كروز و بالستيك ايران پشتيبان قدرت دريايي آن است

خبرگزاري فارس: موسسه سياست خاور نزديك واشنگتن با بيان اينكه نيروي دريايي ايران دفاع لايه‌اي و متراكمي را در دريا ايجاد كرده است، از موشك‌هاي كروز و بالستيك به عنوان پشتيبانان پر قدرت اين توان دريايي ياد كرده است.


به گزارش خبرگزاري فارس، در بخش پاياني گزارش موسسه سياست خاور نزديك واشنگتن درباره جنگ نامتقارن دريايي ايران يادآور شده است:
ايران مي‌تواند حمله‌اي يكپارچه را با استفاده از قايق‌هاي كنترل از راه دور مملو از مواد منفجره، قايق‌هاي تندرو ضربتي، نيمه زيردريايي داراي اژدر، قايق هاي سريع ضربتي، هواپيماهاي بدون سرنشين، زيردريايي هاي بسيار كوچك و هجومي و همچنين آتش توپخانه و موشكي ضد كشتي از ساحل بهره جويد و از همگي آنها براي ضربه زدن به كاروان يا گروه عملياتي آمريكايي در حال عبور از تنگه هرمز استفاده كند. شمار بسياري از راكت ها با كلاهك هاي خوشه اي مي تواند براي تحت الشعاع قرار دادن آتش دشمن و عمليات هوايي نيروهاي آن به كار گرفته شود.
ارتش آمريكا طي مانوري كه در سال 2002 به نام "چالش هزاره" برگزار كرد، به اين نتيجه رسيد كه ناوگان دريايي كشورش با آسيب پذيري جدي در رويارويي با حملات به خوبي هماهنگ شده توسط موشك هاي كروز و بالستيك و همچنين قايق هاي تندرو ضربتي در آبهاي ساحلي مواجه است و اين مشكل مي تواند شكست اساسي را نظير آنچه در بندر "پرل" اتفاق افتاد، تكرار كند.
ارتش هاي غربي بر مفهوم جنگ "شبكه مركزي" در محيط دريايي به ويژه بر ضد حملات ضربتي مطالعه كرده‌اند و انتظار دارند اين مفهوم كه از مزاياي اطلاعاتي در ميدان نبرد حاصل مي‌شود، اگر نتواند آسيب پذيري نيروهاي آنها را حذف كند، دست كم كاهش دهد.
نيروي نظامي ايران بر اساس نظريه جنگ دريايي نامتقارن تلاش كرده است برنامه مسلح كردن و تجهيز مجدد را طي دهه گذشته اجرايي كند تا در برابر حضور نظامي آمريكا در منطقه خليج فارس توازن برقرار سازد. ايرانيان اطمينان دارند، دفاع لايه اي و متراكمي كه ايجاد كرده اند همراه با تاكتيك هاي هجومي و نگراني الهام گرفته از فرهنگ شهادت كه ازاين كشور وجود دارد، مي تواند هرگونه حمله را بر ضد خاك و منافع آن بازدارد.
در اين گزارش ادعا شده است كه سياست دفاعي ايران بر بازدارندگي استوار است و علاوه بر آن تهران تأكيد دارد هيچ قصدي براي حمله به كشورهاي همسايه ندارد، حمله پيشگيرانه بر ضد نيروي دريايي آمريكا و نيروي دريايي عرب حوزه خليج فارس ندارد اما تجهيزات نظامي در اين منطقه تحت شرايط خاص مستثنا نمي شوند.
اين مسئله كه هدف غايي تهران بيرون راندن تأثير آمريكا و غرب نه تنها از منطقه خليج فارس بلكه از تمام خاورميانه است، موضوعي سري نيست. رئيس جمهور ايران نيز برچيدن تمامي پايگاه هاي نظامي آمريكايي مستقر در همسايگي و نزديك اين كشور را خواستار شد اما در اين برهه، تأكيد اصلي ايران بر خليج فارس است.
بر اساس اظهارات نماينده ولي فقيه در سپاه، زمان شكست دادن ابرقدرت ها فرا رسيده است و دريادار صفاري فرمانده نيروي دريايي سپاه در ژوئيه 2008 نيروي دريايي سپاه را حافظ نبض انرژي جهان در تنگه هرمز دانست.
هدف اصلي سپاه پاسداران از اواخر دهه 80 ميلادي تضمين توان دريايي ايران در برابر تهديد آمريكا شده و از طريق جنگ لفظي، رزمايش هاي تبليغ شده يا اقداماتي نظير دستگيري سربازان انگليسي متجاوز به حريم آبهاي جمهوري اسلامي و نزديك شدن به كشتي هاي جنگي آمريكايي در خليج فارس به اين هدف رسيده است. اين روند با برگزاري رزمايش هايي در نوامبر 2006 برجسته شد و سپاه پاسداران بستن تنگه هرمز را با استفاده از عمليات قايق مجهز به موشك، حملات با موشك هاي ضد كشتي از ساحل و آتش توپخانه اي و راكتي دوربرد متمركز تمرين كرد.
بر اساس اين گزارش، رزمايش هاي ايران با جنگ لفظي و عمليات رواني فرماندهي سپاه همزمان شده است و اين تمرين ها با توان نظامي ايران كه در جنگ رواني اعلام شد، برابري مي كند. در حقيقت، تلفيق تبليغات و فعاليت دفاتر روابط عمومي بيانگر اهميت جنگ رواني به عنوان يك عنصر مهم "قدرت نرم" ايران محسوب مي شود.
قايق‌هاي تندرو نيروي دريايي سپاه در ششم ژانويه 2008 به سه كشتي جنگي نيروي دريايي آمريكا در حال عبور از تنگه هرمز نزديك شدند و واكنش آمريكايي ها را سنجيدند و در دل آنان رعب و وحشت ايجاد كردند. اين حادثه براي نخستين بار نبود كه از سوي ايرانيان با چنين تاكتيكي اجرا مي شد. اين تلاش هاي رواني طي جنگ ايران و عراق نيز با قرار دادن اشياي مشكوك نظير لاستيك هاي آتش گرفته تراكتور، جعبه هاي چوبي بزرگ رنگ شده و قايق هاي بدون سرنشين در مسير كاروان داراي محافظان آمريكايي انجام مي شد.
نيروي دريايي سپاه در اجراي بزرگترين رزمايش و پراكندگي نيرو كه بيشترين شمار دستگاه هاي پرتاب موشك و اژدر ضدكشتي را در يك رزمايش اين منطقه شامل مي شد، موفقيت آميز عمل كرد.
ايران در حال طراحي نظريه دفاع فرهنگي نامتقارن از طريق جنگ رواني به سر مي برد. دفاع از فرهنگ انقلابي جمهوري اسلامي در برابر تهاجم فرهنگي غرب به منزله آموزه اساسي ايرانيان در پي پيروزي انقلاب اسلامي در 1979 محسوب مي شود. دفاع فرهنگي به منزله بخش دروني جنگ نامتقارن به شمار مي رود كه يكي از پنج مورد آمادگي رواني براي جنگ، آمادگي براي عمليات رواني در شرايط جنگ نامتقارن، تأثيرگذاري بر افكار عمومي داخلي و بين المللي، نظارت و مقابله با فعاليت هاي جنگ رواني دشمن، همچنين اجراي عمليات تهاجمي رواني در سطوح گونان است.

* سناريوهاي درگيري

در خصوص رويداد درگيري ميان ايران و آمريكا اين مسئله مطرح است كه حوادث احتمالاً موجب مي شوند درگيري به بخش هاي گوناگون منطقه خليج فارس كشيده شود:

* اروندرود و شمال خليج فارس

باتوجه به نبود قطعيت درباره مرزبندي ها و خط كشي هاي جداكننده در شمال خليج فارس، درگيري ميان نيروهاي انگليسي و آمريكايي يا ديگر نيروهاي ائتلاف با يگان هاي سپاه احتمال عمليات با قايق در آبهاي مورد مناقشه كاملاً وجود دارد. اگر چنين درگيري به تلفات انساني يا مادي در ميان ايرانيان منجر شود، ايران احتمالاً به حملات موشكي ضد كشتي و همچنين حمله به بالگردهاي ائتلاف كه در اين منطقه عمليات مي كنند، متوسل خواهد شد.
چنين اقداماتي خصومت ها را به بخش جنوبي خليج فارس و تنگه هرمز مي كشاند.

* جنوب و مركز خليج فارس

بلوكه كردن دريايي ايران كه از سوي "ايهود اولمرت"، نخست وزير رژيم صهيونيستي، در گفتگوهاي مي 2008 با مقامات آمريكايي در واشنگتن مطرح شد يا حمله به تأسيسات هسته اي جمهوري اسلامي مي تواند به پاسخ ايرانيان عليه بنادر، تأسيسات بندري، تانكرها و پايانه هاي نفتي و ديگر تأسيسات راهبردي متعلق به كشورهاي حامي يا شركت كننده در حملات ضدايراني منجر شود.
علاوه بر اين، كانال باريك كشتيراني ميان جزيره فارسي و آبهاي كم عمق جنوبي مكاني مناسب براي مين گذاري است و كانال عميقتر و وسيعتر شرق جزيره فارسي كه براي مين هاي ثابت مناسب به نظر نمي رسد در برابر حملات موشكي از ساحل آسيب پذير است.
نيروهاي متعارف و نامتعارف ايران در درگيري احتمالي تأسيسات نظامي آمريكا را در بحرين، قطر و ديگر كشورهاي منطقه تهديد جدي خواهند كرد.

* تنگه هرمز

آمريكا در 1987 برآورد كرد، ايران مي تواند تنگه هرمز را براي مدت حداكثر يك تا دو هفته مسدود كند اما توان فعلي ايران براي جلوگيري از آمد و شد در هرمز نسبت به دهه 80 بسيار افزايش يافته است. تهران اخيراً نشان داد كه در پي وقوع درگيري احتمالي با آمريكا هدف آن كنترل بر تنگه هرمز خواهد بود.
ايران احتمالاً تلاش خواهد كرد تنگه هرمز را فقط در صورتي كه كشتي هاي ايراني اجازه عبور از اين معبر نداشته باشند، ببندد. بنابراين، حتي در صورت وقوع حمله مثلاً به تأسيسات هسته اي ايران بعيد به نظر مي رسد كه تهران بخواهد تمامي رفت و آمدهاي هرمز را تا زماني كه محموله هاي نفتي آن از اين آبراه عبور مي كنند، ببندد. بلكه به نظر مي رسد ايران ترجيح مي دهد كنترل هرمز را با جلوگيري از عبور آزاد براي تانكرهاي كشورهاي حامي حمله در اختيار گيرد؛ هر چند كه اين اقدام مي تواند به تشديد درگيري بينجامد.

* خيلج عمان و دورتر

ايران در رويارويي نظامي در خليج فارس احتمالاً تلاش خواهد كرد حوزه عمليات را به درياي عمان و دريايي عربي بكشاند. لنگرگاه خارج از درياي عمان كه پيش از ورود به اين خليج مورد استفاده تانكرهاي نفتي قرار مي گيرد شايد مكاني وسوسه انگيز براي مين گذاري باشد همان گونه كه در جنگ ايران و عراق بود. اما باتوجه به اين حقيقت كه بيشتر كشتي هاي ايراني براي عمليات ساحلي طراحي شده اند، عمليات در اين منطقه دشوار خواهد بود. حتي يورش يا حمله اتفاقي به اهداف موجود در اين آبها موجب به راه انداختن دلهره در بازارهاي بيمه اي و نفتي خواهد شد.

* درياي خزر

جمهوري اسلامي تلاش مي كند اكنون در اين منطقه تصويري كم رنگ از خود داشته باشد زيرا سهم اين كشور از درياي خزر كمتر از 15 درصد است. اين كشور همچنين به روسيه در زمينه هاي تسليحاتي، دانش هسته اي و مهمتر از همه حمايت سياسي وابستگي دارد. اما با توجه به اهميت اقتصادي منطقه براي برخورداري از انرژي و رژيم حقوقي درياي خزر كه هنوز بايد ميان كشورهاي ساحلي آن نهايي شود و پتانسيلي كه براي تقويت نقش آمريكا در قفقاز ايجاد شده است، منطقه خزر به منزله نقطه مهم بالقوه باقي مي ماند كه نيروي دريايي سپاه انتظار مي رود در صورت لزوم با استفاده از جاده، راه آهن و هوا اين منطقه را حمايت كند.
با توجه به اين حقيقت كه تهديدهاي نشأت گرفته از منطقه خزر به مأموريت اصلي سپاه پاسداران در زمينه حفظ دستاوردها و اصول انقلاب اسلامي و نظام سياسي ارتباط ندارد، نيروي دريايي سپاه ترجيح مي دهد بر منابع خود در خليج فارس تمركز كند.

* نتيجه گيري

جمهوري اسلامي نظريه جامع جنگ نامتقارن را بر اساس تجربه خود در جنگ ايران و عراق همچنين مناقشات اخير در عراق، افغانستان و لبنان توسعه داده است و در پي تلاش هاي خود براي توسعه توانمندي جنگ نامتقارن تقويت شده در حوزه دريايي مي تواند خليج فارس و تنگه هرمز (نقطه حساس حمل و نقل نفت در جهان) را باقوت در اختيار خود گيرد.
ايران به عنوان بخشي از اين تلاش، نقش و توانمندي نيروي دريايي سپاه را توسعه داده است و اين نيرو مي تواند وسعت و شدت هر گونه درگيري را افزايش بخشد و همچنين قدرت ايرانيان را در اين منطقه راهبردي نشان دهد. لازم به يادآوري است كه نيروي دريايي سپاه در وقايع 1987 تا 1988 مراحل رشد خود را طي كرد و منابع و تجارب محدود طي دوران مقابله با نيروي دريايي آمريكا در اختيار داشت. نيروي دريايي سپاه در وضعيت كنوني خود بسيار باانگيزه، داراي تجهيزات و منابع مالي خوب همچنين قادر به اجراي نظريه منحصر به فرد جنگ دريايي نامتقارن است.
به كارگيري اين نظريه در چنين منطقه حياتي مي تواند نتايج كاملاً شوك دهنده و مخرب باشد. همچنين محدوديت هايي براي تكميل تاكتيك هاي نامتقارن برضد دشمن قدرتمندي نظير آمريكا وجود داشته باشد، زيرا اين كشور متخاصم از برتري هاي تكنولوژيكي برخوردار است و مي تواند از تكنيك ها و تاكتيك هاي مشابه بهره جويد و شايد شيوه اي غيرقابل پيش بيني را اجرايي كند.
با اين شرايط كه نيروي دريايي ايران نقشي مسلط در خليج فارس و درياي عمان براي خود فرض مي كند و آمريكا نيز به دنبال بسط قدرت خود است، تنش و رويارويي بيشتر ميان نيروي دريايي سپاه، نيروي دريايي آمريكا و ائتلاف متحدان واشنگتن محتمل خواهد بود.


بالاخره تموم شد

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ممنون ارشیا جان دستت درد نکنه.

از نویسنده و مترجم این مقاله خوب تشکر میکنم.

نویسنده گزارش فوق یک ایرانی با نام فریبرز حقشناس هست که برای واشنگتن پست کار میکند.

[code]Fariborz Haghshenass is an expert on the Iranian military who has published widely on the subject. He is the
author of the Washington Institute PolicyWatches “Iran’s Doctrine of Asymmetric Naval Warfare” (December 21,
2006) and “Iran’s Air Forces: Struggling to Maintain Readiness” (December 22, 2005).
n n n
The opinions expressed in this Policy Focus are those of the author and not necessarily those of the Washington
Institute for Near East Policy, its Board of Trustees, or its Board of Advisors.[/code]

[code]About The Author

Fariborz Haghshenass is an expert on the Iranian military who has published widely on the subject. Among other things, he is the author of the Washington Institute PolicyWatches "Iran’s Doctrine of Asymmetric Naval Warfare" and "Iran’s Air Forces: Struggling to Maintain Readiness."[/code]

این فرد دو مقاله دارد که میتوانید از لینکهای زیر دریافت کنید.

همین مطلب درباره نیروی دریایی ایران
[url="http://www.washingtoninstitute.org/pubPDFs/PolicyFocus87.pdf"]http://www.washingto...licyFocus87.pdf[/url]

درباره نیروی هوایی ایران
[url="http://newsgroups.derkeiler.com/pdf/Archive/Soc/soc.culture.iranian/2005-12/msg03351.pdf"]http://newsgroups.de...12/msg03351.pdf[/url]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.